Virksomhedsplan

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Virksomhedsplan"

Transkript

1 Center for beskyttet beskæftigelse Slangerupgade 60, 3400 Hillerød Tlf: Mail: Web:

2 1 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 1 Om virksomhedsplanen... 2 Om Center for beskyttet beskæftigelse... 3 Organisation og tilbudsvifte... 4 Personale- og medarbejderindflydelse... 5 Økonomi, takst, mv Samarbejde med andre... 6 Overordnede indsatsområder af indsatser Bilag 1: Mål og indsatser... 13

3 2 Om virksomhedsplanen Denne virksomhedsplan er et strategisk ledelsesværktøj, som fastlægger og tydeliggør udviklingen i Center for beskyttet beskæftigelse. Omdrejningspunktet i planen er en række indsatsområder, der tager afsæt i de udfordringer og muligheder, der ligger foran os, samt i de udviklingsmål vi har for centret som helhed og for de enkelte tilbud. Vi arbejder også med fokus på de politisk vedtagne udviklingsmål omkring sundhedsfremme, frivilliginddragelse og ungemiljø. Målene når vi kun ved et tæt samarbejde mellem ledelse og personale i centret. En virksomhedsplan er og skal være mange ting, fordi den skal give mening for flere parter. Det er ledelsen, som har fastlagt mål og indsatsområder for de kommende år. I den forbindelse er der evaluereret på indsatserne i den tidligere virksomhedsplan. Ledelse og personale har sammen konkretiseret indsatsområderne i en række aktiviteter, der gennemføres i 2014 og I 1. og 2. kvartal 2015 følger vi op på disse aktiviteter og formulerer aktiviteter for den kommende periode. Personalet inddrages henover året i både aktiviteter og løbende evaluering af fremdriften inden for de enkelte indsatsområder. Vi ønsker at tilbyde et stærkt, sammenhængende og inspirerende beskæftigelsestilbud til nuværende og kommende medarbejdere i centret, og vi har derfor særligt fokus på udvikling og konsolidering af eksisterende og nye initiativer. En af vores målsætninger er at skabe mulighed for læring for den enkelte og fælles læring på tværs af tilbuddene. Vi ønsker fortsat at styrke kvaliteten i indsatsen, og vi vil styrke vores udsyn og åbne endnu mere op overfor omverden og det lokalsamfund, som vi er en del af fordi det giver mening både for beskyttede medarbejdere og for personale. En virksomhedsplan er mange ting, men ikke mindst er den et øjebliksbillede af, hvordan verden ser ud herfra hvor vi står lige nu. Derfor skal den ikke nødvendigvis ses som et udtømmende overblik over alt, der kommer til at ske i de næste par år der vil uden tvivl komme andre ting, som vi vil forholde os til, begejstres over og blive grebet af! Inge Engel Christensen Centerleder Note: I det følgende benyttes udtrykket beskyttede medarbejdere eller blot medarbejdere om de personer, der benytter centrets tilbud.

4 3 Om Center for beskyttet beskæftigelse Center for beskyttet beskæftigelse (CBB) er en del af den sociale tilbudsvifte i Hillerød Kommune og er organisatorisk forankret i Borger- og Socialservice. Centret er organiseret som en række værkstedstilbud, administration og ledelse. CBB tilbyder beskyttet beskæftigelse til unge og voksne med psykisk og/eller fysisk funktionsnedsættelse efter 103 i Lov om Social Service. Tilbuddet til den enkelte beskyttede medarbejder tager afsæt i den pågældendes ønsker og muligheder, og det er et væsentligt succeskriterium for arbejdet, at der opstilles konkrete mål for den individuelle indsats og at der arbejdes med fokus på disse. Læring og udvikling står som centrale pejlemærker i det daglige arbejde. CBB tilbyder også mulighed for tidsafgrænsede beskæftigelsesforløb, fx som en del af ressourceforløb eller rehabiliterende forløb eller særligt tilrettelagte forløb jf. Lov om Aktiv Beskæftigelsesindsats. Center for beskyttet beskæftigelse har aktiviteter på Trollesbro, ved naturlegepladsen Eghjorten, på Hillerød Rådhus samt i privat virksomhed. Personalegruppen består af 18 værkstedspersonaler med forskellig håndværksmæssig og/eller pædagogisk baggrund. Hertil kommer en person ansat i skånejob (job med løntilskud for førtidspensionister), to administrative medarbejdere, en pædagogisk leder og en centerleder. Center for beskyttet beskæftigelse samarbejder med en række forskellige tilbud i Hillerød Kommune, private leverandører af 85 støtte, jobcentre og forvaltningen samt en lang række kommuner, hvis borgere er tilknyttet centret. Vi er et beskæftigelsestilbud med socialpædagogisk sigte, og centrets målgruppe rummer et antal forskellige grupper, herunder personer med udviklingshæmning, sindslidelse, hjerneskade, socialt udsathed, m.fl. Fælles for dem alle er, at de ikke har mulighed for at indgå på arbejdsmarkedet under ordinære vilkår eller under støttede forhold. For nogle er støttet beskæftigelse dog et pejlemærke i indsatsen, og her er der i høj grad tale om en træningsbane på vej mod fx et skånejob. Centret tilbyder fuldtids- og halvtidspladser, og der er pr. 1. august 2014 tilknyttet i alt 81 beskyttede medarbejdere. Det er intentionen, at centrets volumen udvides over de kommende år i takt med efterspørgsel fra køberkommunerne.

5 4 Vision, mission og værdigrundlag Vores kerneopgave er at tilbyde et beskæftigelsestilbud af høj kvalitet. Den fælles vision for arbejdet med beskyttet beskæftigelse er, at tilbuddet skal bidrage til, at hver medarbejder opnår øget livskvalitet og udvikling uanset den enkeltes funktionsnedsættelse. Alle centrets medarbejdere bringer hver deres historie, baggrund, erfaring og særlige vilkår med sig. Det er derfor en grundsten i arbejdet, at tilbuddet tilrettelægges med afsæt i den enkelte medarbejders ønsker og muligheder. Med andre ord vil målet for indsatsen være forskelligt for alle medarbejdere for nogle er målet at gå fra beskyttet til støttet beskæftigelse, for andre er målet at deltage i et konstruktivt og indholdsrigt tilbud om beskyttet beskæftigelse, der bidrager til den enkeltes livskvalitet og udvikling. Vi er en del af Hillerød Kommune, og arbejder derfor med afsæt i organisationens fælles værdier: tid, interesse, tillid og omsorg. Organisation og tilbudsvifte Hillerød Kommune Borger- og socialservice Center for beskyttet beskæftigelse Centerleder, pædagogisk leder/stedfortræder og administration Køkken Skovhjælper Produktion, håndværk og service Flyverteam De Grønne fingre Viceværterne Grafisk værksted Montageværksted Pakkehal Snedkeri Maskinværksted Cafeladen Trollesbro

6 5 De forskellige tilbud i centret Centret rummer lige nu følgende værkstedstilbud/afdelinger: Skovhjælper, Viceværter, De Grønne Fingre, Pakkehal, Montage, Maskinværksted, Snedkeri, Grafisk Værksted, Flyverteam, Køkken Trollesbro og Køkken Cafeladen. I alle tilbud er der mulighed for at deltage i en bred vifte af arbejdsfunktioner, hvori indgår både simple og komplekse opgaver, der kan tilpasses den enkelte medarbejders ønsker, behov og evner: - Pakkehal (pakke- og montageopgaver) - Montage (elektrisk montage og andre montageopgaver) - Snedkeri (produktionsopgaver i træ) - Maskinværksted (produktionsopgaver i metal) - Viceværterne (praktiske håndværksmæssige og service opgaver i og omkring huset) - De Grønne Fingre ( grøn produktion og anden kreativ produktion) - Grafisk værksted (grafisk design, trykkeopgaver, layout, webdesign m.m.) - Flyverteam (serviceopgaver på privat virksomhed) - Skovhjælperne (håndværks- og serviceopgaver - et samarbejde med Naturstyrelsen) - Køkken Trollesbro (tilberedning af mad, serviceopgaver, rengøring m.m.) - Køkken Cafeladen (lettere madlavning, serviceopgaver, anretning, servering og afrydning) Personalets funktion er dels at skabe rammer, der muliggør at alle beskyttede medarbejdere kan vedligeholde og eller udvikle/tilegne sig nye færdigheder, dels at give den nødvendige støtte, så arbejdsdagen hænger sammen for den enkelte medarbejder. Personale- og medarbejderindflydelse Brugerindflydelse Vi tilrettelægger tilbuddet til den enkelte beskyttede medarbejder i en fortløbende dialog med personen selv og dennes netværk, så vi kan tage hensyn til ønsker, muligheder og særlige behov. Vi har fokus på brugerindflydelse, og der er bl.a. etableret et medarbejderråd, der vælges af og blandt centrets beskyttede medarbejdere. Medarbejderrådet bidrager til at forme aktiviteter i centret og til den generelle udvikling af centrets tilbud.

7 6 Alle centrets beskyttede medarbejdere har mulighed for at indgå i planlægningen og udformningen af forskellige sociale tilbud i centret. Vi afholder med jævne mellemrum medarbejdermøder for alle beskyttede medarbejdere, ligesom de enkelte værkstedstilbud har forskellige mødefora, hvor medarbejdere kan få informationer og bidrage med deres perspektiv på egen og fælles udvikling i centret. Brugerindflydelse og styrkelse af dette område er en af de særlige indsatser i de kommende år. MED og arbejdsmiljø Centrets personalemøder har MED-status. Centerleder indgår på ledelsessiden i Fællesudvalget for Borger- og Socialservice. Den lokale arbejdsmiljøgruppe søger løbende dialog med personale og medarbejdere om arbejdsmiljø. Der gennemføres løbende arbejdspladsvurderinger. Personale Udviklings Samtaler gennemføres årligt eller oftere efter behov og suppleres af mere uformelle en-til-en samtaler. Der er fokus på sygefravær, og der holdes omsorgssamtaler efter behov. Økonomi, takst, mv. Centrets budget og takster er godkendt af byrådet som en del af det samlede kommunale budget/takst. Takstberegningen forudsætter i 2014 en belægning svarende til i alt 70 fuldtids-pladser. Centret tilbyder dels fuld plads (3-5 dages fremmøde) og halv plads (1-2 dages fremmøde). Omkring halvdelen af centrets beskyttede medarbejdere er visiteret af Hillerød Kommune, mens de resterende pladser sælges til andre kommuner i Nordsjælland og Storkøbenhavn. Samarbejde med andre tilbud og organisationer Center for beskyttet beskæftigelse samarbejder bredt med kommunale sagsbehandlere og de enkelte medarbejderes netværk (familie, støttekontaktpersoner, botilbud, m.fl.).

8 7 Vi samarbejder med private virksomheder og andre offentlige institutioner. En særligt nær samarbejdspartner er Naturstyrelsen i relation til Skovhjælperne. I samme forbindelse arbejder vi sammen med Skovskolen i Nødebo. Vi samarbejder med Frivilligcenter Hillerød, bl.a. i forbindelse med projektet Motionsvenner for psykisk sårbare, og vi samarbejder ligeledes tæt med andre organisationer i Hillerød Kommunes sociale tilbudsvifte, særligt CSU Egedammen og Center for Udvikling og Støtte, som vi også deler hus med. Overordnede indsatsområder Center for beskyttet beskæftigelse er en virksomhed på vej mod nye mål. Det forhold har præget de seneste års udvikling og vil også stå centralt i de kommende år, hvor nedenstående områder kommer til at være omdrejningspunkt for udviklingsindsatsen Kvalitet i indsatsen Dokumentation Kompetencer Velfærdsteknologi Kommunikation Mangfoldighed i tilbudsviften Ny lovgivning Socialt perspektiv Ungemiljø Udvikling af "nye" og "gamle" tilbud Styrket profil og PR Brugerindflydelse Medarbejderindflydelse Brugertilfredshed Udvikling og læring Kompetenceudvikling Læringsforløb og kompetencekort Fleksible værksteder Udsyn og samarbejde Fra beskyttet til støttet Samarbejde med andre institutioner Samarbejde med virksomheder Samarbejde med frivillige Fysiske rammer Faciliteter til Skovhjælperne Faciliteter i Cafeladen Fysisk indretning af værksteder på Trollesbro Kvalitet i indsatsen Vi ønsker at sikre kvalitet i indsatsen, så vores tilbud matcher ønsker og behov hos beskyttede medarbejdere og køberkommuner. Indsatsen skal være tilpasset den enkelte medarbejders konkrete behov og ønsker. Det handler om at have de rigtige kompetencer og benytte de mest optimale redskaber i det daglige arbejde og at omfavne de muligheder, som ny teknologi tilbyder målgruppen for vores tilbud.

9 8 Mangfoldighed i tilbudsviften Vi ønsker fortsat at skabe mulighed for relevant og meningsfuld beskæftigelse til både nuværende og kommende medarbejdere. Derfor er der fokus på at udvikle og udvide tilbudsviften for at sikre valgmulighed i forhold til arbejdsområder og opgaver. Vi vil kunne tilbyde alle aldersgrupper et godt og spændende arbejdsliv og skabe mulighed for, at hver enkelt medarbejders unikke talenter og ressourcer kommer i spil. Omdrejningspunktet i alle tilbud, gamle såvel som nye, er at tilbyde engagerende og udfordrende beskæftigelse til centrets nuværende og kommende beskyttede medarbejdere. Vi vil være et godt valg for køberkommunerne, og vi har derfor brug for kontinuerligt at arbejde for at udbrede kendskabet til vores tilbud, og for hele tiden at se kritisk på vores egne ydelser og ønsker og behov hos køberkommunerne. Brugerindflydelse CBB er de beskyttede medarbejderes arbejdsplads, og det er derfor også naturligt, at alle medarbejdere har mulighed for at få indflydelse på egen dagligdag. Vi har brug for at kende medarbejdernes ønsker for at kunne igangsætte initiativer, der kan være med til at realisere disse. Vi anerkender, at der kan være forskellige ønsker og behov alt efter hvem man er, hvilket køn, alder, osv. Derfor søger vi så bred en repræsentation af synspunkter som muligt og arbejder for at skabe og sikre indflydelse ad mange kanaler. Udvikling og læring Den enkelte medarbejders mulighed for udvikling og læring skal stå centralt i den daglige indsats. Der sker læring hele tiden både via kollegial sparring og gennem personalets instruktion og coaching. Vi understøtter den enkeltes mulighed for at udvikle egne talenter ved tilbud om generel og fagspecifik kompetenceudvikling, kompetencekort m.m. Ingen kan det hele til at begynde med, men meget kan læres og det enkelte værkstedstilbud er en læringsbane, der skaber nye muligheder. Udsyn og samarbejde Vi har fokus på at åbne op, kigge ud og arbejde på tværs, fordi vi ønsker at skabe nye muligheder for vores beskyttede medarbejdere. Vi ønsker at være en del af

10 9 lokalsamfundet fordi det er naturligt og fordi det giver værdi og livskvalitet for hver enkelt medarbejder. Fysiske rammer Vi vil mange nye og spændende ting, og det kalder også på en indsats i forhold til de fysiske rammer. Vi arbejder henimod, at de enkelte dele af CBB fremstår som en harmonisk og indbydende helhed, og at indretningen afspejler medarbejdergruppens behov og ønsker, samtidig med at det er en rar arbejdsplads for både medarbejdere og personale. De enkelte indsatsområder danner rammen om en række mål og konkrete aktiviteter/initiativer, som er beskrevet i bilag 1. af indsatser Center for beskyttet beskæftigelse blev etableret i januar 2011 som følge af byrådets beslutning om at nedlægge det daværende Reva Trollesbro, der blandt mange andre ting også rummede et tilbud om beskyttet beskæftigelse. Ved nedlæggelsen af Reva Trollesbro overgik den beskyttede beskæftigelse fra Jobcentret til Borger- og Socialservice var år 0 for Center for beskyttet beskæftigelse, der videreførte den eksisterende indsats på det beskyttede område fra Reva Trollesbro. Fokus har siden da været på at fundere den nye organisation og skabe sammenhængskraft i et nyt og revitaliseret tilbud. Målet var og er at skabe en mangfoldig arbejdsplads for borgere med funktionsnedsættelse en arbejdsplads, hvor det er godt at være, for både medarbejdere og personale. Der er arbejdet målrettet med at skabe nye tilbud og øge antallet af medarbejdere. Siden 2011 er der etableret en række nye tilbud, herunder Grafisk Værksted, Cafeladen, Snedkeri, Viceværterne, De Grønne Fingre samt Flyverteam Aasted. Samtidig er der arbejdet med at skabe nye muligheder inden for rammerne af de eksisterende tilbud, således at den samlede tilbudsvifte rummer reelle og relevante valgmuligheder for centrets medarbejdere. Medarbejderantallet er udvidet fra 65 personer i maj 2011 til 81 personer i august Centrets normering er øget fra 59,3 fuldtidspladser i januar 2011 til 70 fuldtidspladser i 2014.

11 10 Personalegruppen er ændret og udvidet via afsked og nyansættelse, således at vi har sagt farvel til 7 personer og velkommen til 12 personer. Generelle indsatser Der har været en række kompetenceudviklingstiltag for at skabe et fælles fodslag i personalegruppen. Blandt andet har hele personalegruppen i 2011 og 2012 gennemført en 3-ugers værkstedsassistent-uddannelse, og en række personaler har deltaget i individuel kompetenceudvikling. Derudover er der afholdt en række fyraftensmøder og temamøder i personalegruppen. Der er i de sidste år igangsat en række initiativer til kompetenceudvikling af centrets beskyttede medarbejdere. Dette er sket dels via en række kursustilbud af mere generel karakter, faglige kurser (fx hygiejnebevis, blomsterkursus, mv.) samt via et øget fokus på fleksibilitet i værkstedstilbuddene for at tilgodese individuelle ønsker om læring og udvikling. Der er udarbejdet en vifte af informationsmateriale om centret, de forskellige værkstedstilbud, mv. Materialet retter sig dels mod køberkommuner, dels mod personer, der kunne have interesse i beskyttet beskæftigelse. Der har været dialog med sagsbehandlere i Hillerød Kommune, og der er afholdt informationsmøder mv. Centrets hjemmeside er opdateret, og en ny version er under udvikling. Der er arbejdet fokuseret med at skabe et solidt fundament for indsatsen via dokumentationsarbejdet, særligt i forhold til pædagogiske handleplaner. Der er udarbejdet en række værktøjer til personalet, herunder en manual til dokumentationsarbejdet, skabeloner mv. Dokumentation har været et centralt emne på teammøder og i tværgående faglige grupper. Der foreligger nu pædagogiske handleplaner på størstedelen af medarbejderne, og der arbejdes i 2014 med at nå i mål med resten og skabe en systematik i forhold til opfølgning på indsatsmål. Der er udarbejdet tydelige retningslinjer for visitationsarbejdet for at sikre, at dette foregår på en hensigtsmæssig måde. Der er skabt klarhed over hvem, der gør hvad, og hvor sagsbehandlere skal henvende sig forud for opstart af en borger. Visitationsmøder afholdes altid med deltagelse af centerleder og kontaktperson fra værkstedstilbuddet, og der udarbejdes klare aftaler om formål med praktik og opstart. Der benyttes et observationsskema i praktikperioden, som danner grundlag for opfølgningsmødet. Vi har arbejdet målrettet på at sikre, at vi har de fornødne informationer om borgeren, når vedkommende starter på CBB.

12 11 Der er udarbejdet en medarbejderhåndbog, som revideres løbende. Der udestår udarbejdelse af en ny lønpolitik for beskyttede medarbejdere, der dels skal være gennemskuelig for alle parter, dels sikre at udbetaling af arbejdsdusør/løn til de beskyttede medarbejdere administrativt kan udføres på smidig vis. Dette skal håndteres i 2014 eller primo I 2011 var der meget begrænset aktivitet uden for centret. To enkeltpersons flyvertilbud (ekstern beskyttet beskæftigelse) er afviklet. Til gengæld er der etableret et flyverteam på virksomheden Aasted i Farum, der har udviklet sig til en permanent del af tilbudsviften. Med opstart af Cafeladen (på Hillerød Rådhus) er der skabt mulighed for, at medarbejdere har deres arbejdsdag midt i en stor, pulserende virksomhed. Der arbejdes også fremadrettet på at skabe flere flyveraktiviteter. I 2014 og 2015 vil der være særligt fokus på at flytte medarbejdere fra beskyttet til støttet beskæftigelse. Administration De seneste år har budt på en mangfoldighed af udfordringer for centrets administration. Der er håndteret en række budgetmæssige udfordringer og skabt klarhed over rammerne for centrets økonomi. Overgangen til KMD OPUS har ligeledes krævet mange ressourcer. Ændrede visitationsprocedurer har medført nye arbejdsopgaver og arbejdsgange, og der er lagt en del energi i implementering af nyt sagshåndteringssystem, Kingo, samt udarbejdelse af de nødvendige elementer heri. Der er tilført 30 timers administration for at håndtere en væsentligt større mængde arbejdsopgaver og sagsadministration. Produktion, håndværk og service Der er over de seneste år arbejdet med at styrke samarbejdsrelationer i og mellem de enkelte team. Der har været en særlig opmærksomhed på at få beskrevet arbejdsgange og styrke det gensidige kendskab til arbejdsområder. Processen med at binde de enkelte tilbud sammen er godt i gang, og der vil fortsat være fokus på dette. Der er arbejdet meget med interne praktikker for at understøtte den enkelte medarbejders udviklingsmuligheder. Det er tydeligt, at der har været og er et markant flow mellem de forskellige tilbud i produktion, håndværk og service og centret generelt.

13 12 Der er arbejdet med den fysiske indretning af værkstedet, og der har været fokus på at skabe et mere åbent miljø. Dette arbejde fortsætter i de kommende år, og der lægges en plan for hvilke indsatser, der skal gøres på den front. Opgavemæssigt har det været svære år, og det er en løbende udfordring at sikre tilstrækkelige og relevante arbejdsopgaver. Skovhjælperne For skovhjælperne har de sidste år været præget af konsolidering en bevægelse fra projekt til drift. Der er tilført en personaleressource (37 timer) i 2012 og i 2013 yderligere 37 timer via ansættelse af en person i seniorjob. Der er arbejdet med at optimere arbejdsgange, en proces der fortsætter. Fremdriften for tilbuddet har været påvirket af samarbejdsproblemer internt i teamet. Der er arbejdet intensivt med disse, og det er nu muligt at kigge fremad og fokusere på udvikling af tilbuddet. Der har været fokus på at minimere administrative opgaver i teamet, og der er flyttet en lang række funktioner ind i administrationen og elimineret opgaver, der ikke tilfører værdi direkte til kerneopgaven. Antallet af medarbejdere hos skovhjælperne er øget fra 12 til 15. Der er indkøbt diverse materiel, biler mv. til at understøtte teamets drift. Det er ikke lykkedes at skabe grundlag for at øge antallet af arbejdsopgaver på Skovskolen. Der er derimod arbejdet fokuseret på at få beskrevet opgaveporteføljen og skabe mere struktur i dagligdagen via mere målrettet planlægning. Drift og Service team Drift og Service teamet blev etableret i 2011, men er nu nedlagt grundet organisatoriske og opgavemæssige ændringer. Den daværende pedelfunktion er nedlagt i forbindelse med etablering et nyt tilbud, Viceværterne, og i den forbindelse rykket til Produktion, Håndværk og Service. Køkkentilbuddet er nu et selvstændigt team bestående af de to køkkener. Størstedelen af rengørings- og serviceopgaverne løses nu af medarbejdere i Viceværterne, og en de facto rengøringsstilling er konverteret til reelt at være en stilling tilknyttet den pædagogiske værkstedsindsats.

14 13 Bilag 1: Mål og indsatser

15 14 Kvalitet i indsatsen Dokumentation i det daglige arbejde og pejlemærker for indsatsen Dokumentationsarbejdet er en integreret del af værkstedsarbejdet og benyttes som en løftestang i det daglige arbejde med udvikling af de beskyttede medarbejdere. Der er klare mål for indsatsen for alle medarbejdere, og centrets indsatser og dokumentation af disse imødegår køberkommunernes krav. Der er udviklet de nødvendige redskaber og arbejdsgange. Aktiviteter i Færdiggørelse af resterende handleplaner der udarbejdes planer i de enkelte team - Plan for opfølgningsindsats på eksisterende handleplaner samt implementering af denne - Tilretning af skabeloner i Kingo (sagshåndteringssystem) på baggrund af nuværende erfaringer med handleplansarbejdet - Udvikling af skabelon til ugestatus / månedsstatus for at lette arbejdet med løbende dokumentation samt fælles holdning til, hvad der skal/kan og bør skrives i Kingo - Opfølgning på interne retningslinjer (personalemøde/personaledag) - Dialog med udvalgte køberkommuner om vores dokumentation (særligt handleplaner/status), så vi sikrer, at vi har de relevante informationer med - Der er udarbejdet handleplaner for alle medarbejdere ultimo Opfølgning på handleplaner sker jf. den aftalte kadence i Skabeloner i Kingo er justeret og de nye er udviklet - Der er afholdt temadrøftelse vedr. dokumentation - Der har været dialog med 3-4 køberkommuner 1. kvartal 2015 Ledelse og administration

16 15 Kvalitet i indsatsen De rigtige kompetencer til en indsats af høj kvalitet for alle medarbejdere Vi er som personalegruppe sammensat af personer med vidt forskellig baggrund. Vi ser det som en styrke, for ingen kan vide alt om alting. Vi er opmærksomme på, at personalegruppens samlede kompetencer skal matche vores behov i indsatsen nu og i fremtiden og at vi derigennem er i stand til at matche hver enkelt beskyttede medarbejders behov for støtte og indsats. Aktiviteter i Kompetenceudvikling af personalet i forhold til specifikke målgrupper - Vidensdeling internt fremlæggelse om forskellige dele af målgruppen med konkrete eksempler - Brush-up på forskellige pædagogiske tilgange og metoder - Fælles kompetenceudvikling med fokus på kerneopgaven - Ved nyansættelse lægges vægt på særligt kendskab til målgruppen eller dele af denne. - Der foreligger kompetenceudviklingsplaner for alle personaler - Vi har specialviden om alle primære målgrupper - Personalegruppen er aktiv i forhold til at vidensdele om metode og praksis - Der er afviklet en fælles personaledag med fokus på kerneopgaven 1. kvartal 2015 Ledelse og administration

17 16 Kvalitet i indsatsen Velfærdsteknologi i spil Vi er nysgerrige i forhold til de muligheder, som velfærdsteknologien bringer med sig. Vi indtænker nye teknologiske redskaber, hvor det giver mening og styrker vores tilbud/indsats for den enkelte medarbejder. Aktiviteter i Personale deltager i kursus om brug af IPAD, smart teknologi som pædagogisk redskab og deler ny viden med kolleger - Forskellige metoder afprøves i det daglige arbejde, fx ScanHow som en metode til at tydeliggøre arbejdsgange, mv. - Afdække hvor det giver mening at implementere ny teknologi og hvilke hjælpemidler, der virker bedst for målgruppen - Vidensdeling om hvordan vi internt benytter smart teknologi på personalemøde - App værksted for medarbejdere (arrangeres i regi af grafisk værksted i samarbejde med ekstern leverandør) - Deltagere i IPAD læringscirkel har delt information og viden med den samlede personalegruppe - APP-baserede strukturredskaber er afprøvet på 3-4 medarbejdere og der er evalueret på erfaringerne - Der er afholdt workshop i grafisk med app-teknologi som omdrejningspunkt 1. kvartal 2015 Ledelse (pædagogisk leder) i samarbejde med værkstedspersonale

18 17 Kvalitet i indsatsen God kommunikation med den rigtige metode Vores beskyttede medarbejdere har alle deres særlige vilkår. For en række medarbejdere er det et vilkår, at der er sproglige og/eller kommunikative hindringer, som besværliggør kommunikationen. Vi ønsker at have den bedst mulige kommunikation ved at benytte en variation af metoder målrettet de forskellige medarbejdere. Aktiviteter i Videreudvikling af de eksisterende tavler, mv. på de enkelte værksteder - Udvikling af CBBs medarbejderblad - Drøftelse på tværs og vidensdeling om hvor og hvordan vi bedst bruger forskellige metoder, fx piktogrammer, billedmateriale, smart teknologi, mv. - Styrket kendskab til forskellige kommunikationsredskaber og metoder og afprøvning af disse i forhold til konkrete medarbejdere. - Introduktion til/undervisning i tegn-til-tale - Medarbejderbladet bliver læst og rost - Der er etableret oversigts-/strukturtavler på alle værksteder, hvor det er muligt - Der er erfaringsudvekslet omkring brug af tavler og udarbejdet en strategi for videreudvikling - Der er afviklet kursus/undervisning i tegn-til-tale 1. kvartal 2015 Ledelse og værkstedspersonale

19 18 Mangfoldighed i tilbudsviften Udvikling af centrets tilbud i takt med nye lovgivningsmæssige tiltag Mange nye reformer skaber behov for udvikling og tilpasning af indsatser og tilbud for at matche kommuners og jobcentres behov. Vi arbejder målrettet på at kunne tilbyde nye relevante tilbud til personer med nedsat funktionsevne, fx i relation til ressourceforløb, rehabiliteringsforløb, mv. Aktiviteter i Dialog med kommuner og jobcentre om deres ønsker og behov - Udvikling af nye tilbudstyper med afsæt i eksisterende tilbudsvifte afprøvning af disse i relation til konkrete medarbejdere - Løbende fokus på udviklingen (nationalt og lokalt) og vidensdeling med andre værksteder og beskæftigelsestilbud, bl.a. via Beskæftigelsesnetværket - Temadrøftelse i personalegruppen om, hvordan vi kan understøtte samspil mellem nye indsatstyper og igangværende aktiviteter - Metodeudvikling i forhold til ny type indsats og målgruppe - Der er lavet beskrivelse af nye indsatser, fx i relation til ressourceforløb, særligt tilrettelagt forløb, mv. 2. kvartal 2015 Ledelse

20 19 Mangfoldighed i tilbudsviften Styrket socialt perspektiv i indsatsen Arbejde er det naturlige omdrejningspunkt for vores indsats, men vi ved, at det sociale aspekt også spiller en væsentlig rolle for en stor del af vores medarbejdere. Netop derfor har vi fokus på at understøtte og udvikle nye sociale og netværksskabende aktiviteter på tværs i centret. Vi lægger vægt på, at alle medarbejdere oplever sig inkluderet i et positivt og anerkendende fællesskab. Aktiviteter i Tilbud om nye sociale aktiviteter på månedlig basis (fx spilleeftermiddag, filmeftermiddag, mv.) med afsæt i medarbejdernes egne ønsker og idéer. - Etablering af fysiske rammer, der understøtter socialt samvær (fx hyggekrog i kantinen, medarbejderrum, mv.) - Den gode tone skal på dagsordenen for og blandt medarbejderne, fx i form af workshop, temaformiddag eller lign. Mulighederne drøftes i personalegruppen. - Der er afholdt en række sociale aktiviteter for medarbejdere med socialt sigte - De fysiske rammer understøtter medarbejdernes mulighed for socialt samvær - Der er indsatser med fokus et positivt arbejdsmiljø i de enkelte værkstedstilbud 1. kvartal 2015 Ledelse, værkstedspersonale og medarbejderråd

21 20 Mangfoldighed i tilbudsviften Ungemiljø på arbejdspladsen Vi ønsker at være et attraktivt beskæftigelsestilbud for personer i alle aldre. Vi ønsker at have fokus på de unges ønsker og behov og gøre en særlig indsats for, at de føler sig mødt og velkomne. Aktiviteter i Deltage i proces om vision for ungemiljø i Borger- og Socialservice, herunder udpege unge-ambassadører - Benytte Facebook til at profilere og synliggøre indsats - Centret opleves som en attraktiv arbejdsplads med relevante aktiviteter for alle aldersgrupper 1. kvartal 2015 Ledelse og værkstedspersonale

22 21 Mangfoldighed i tilbudsviften Udvikling og konsolidering af nye tilbud (snedkeri, grafisk værksted, viceværterne, de grønne fingre og Cafeladen) Der er i 2012 og 2013 etableret en række nye tilbud. Målet er at disse udvikles og konsolideres. Aktiviteter i Snedkeri - Færdiggørelse af etablering og indretning samt imødekomme lovkrav (videreførelse af indsats fra 2013) - Afklare maskinbehov i relation til produktionsmuligheder - Finde og udvikle produktionsopgaver (udefra plus egenproduktion) - Integrere nuværende og kommende medarbejdere i aktiviteter - Skabe egen værkstedskultur med nuværende og nye medarbejdere Grafisk værksted - Øget fokus på at indhente arbejdsopgaver / finde og udvikle egenproduktion/chanceoplæg - Afklare hvilke maskiner der evt. skal tilføres af hensyn til produktionsmuligheder - Funktionel indretning med afsæt i medarbejderantal, fremmøde, muligheder, mv. - Afvikling af workshop App-værksted (med ekstern leverandør) - Skabe egen værkstedskultur med nuværende og nye medarbejdere, herunder afvikling af en fælles månedlig videreuddannelsesdag, morgenmøder, mv. - Afvikling af 1-2 inspirationsture Viceværterne - Videreudvikling af opgaveportefølje via tilførsel af nye opgaver - Afdække behov for opgavetyper, samt lave plan for hvordan vi imødegår dette - Skabe egen værkstedskultur med nuværende og nye medarbejdere - Konsolidere medarbejdergruppen og styrke det sociale samvær mellem medarbejdere og afprøve forskellige samarbejdskonstellationer/smågrupper - Fælles oplevelser (fx ture med fagligt indhold), også med henblik på at styrke sociale relationer i gruppen. - Arbejde med selvstændige ansvarsområder for medarbejdere (fx flaghejsning, tavleføring, mv.) for at understøtte øget ansvarlighed og selvstændighed - Skabe rammer for medindflydelse og deltagelse via værkstedsmøder - Udvikle og afprøve kompetencekort De grønne fingre - Finde og udvikle produktionsopgaver (udefra plus egenproduktion) - Skabe egen værkstedskultur med nuværende og nye medarbejdere

23 22 - Lave årskalender over planlagte aktiviteter - Afvikle 5-6 torvedage på rådhuset - Fortsætte blomsterkurset med trin 2 - Fast åbningstid i CBBs butik, hvor medarbejderne kan opkvalificeres i salg og kundebetjening Cafeladen - Finde og udvikle produktionsopgaver (udefra plus egenproduktion) - Udarbejde interne arbejdsgange og styrke samarbejdet på tværs - Skabe egen værkstedskultur med nuværende og nye medarbejdere - Opstart af nyt servicetilbud på rådhuset (snackbar) Der er arbejdet målrettet med udvikling og konsolidering af nye tilbud. Rammerne i de enkelte tilbud er klare og tydelige. 1. kvartal 2015 Ledelse og involveret værkstedspersonale

24 23 Mangfoldighed i tilbudsviften Udvikling af gamle tilbud (skovhjælper, flyverteam, køkken, maskinværksted, pakkehal og montage) Vi ønsker at styrke og udvikle alle værkstedstilbud for fortsat at kunne levere et engagerende og udfordrende tilbud til nuværende og kommende medarbejdere. Det handler både om at finde og udvikle nye produktionsopgaver, skabe og/eller udvikle værkstedskultur og praksis med nuværende og nye medarbejdere og metodeudvikle på igangværende indsatser Aktiviteter i Skovhjælpere - Udvikle nye arbejdsgange i forhold til opgaveløsning med henblik på at nedsætte støjniveauet i området omkring værkstedet - Udvikle samarbejdet med snedkeriet om konkrete arbejdsopgaver - Videreudvikle indsatsen i forhold til uglehjælperuddannelsen, herunder del 2 (assistent for naturvejlederne) - Fastholde og udvikle rammer og struktur for medarbejdermøder i skoven (styrke medinddragelse) Flyverteam Aasted - Fastholde og udvikle eksisterende samarbejde - Introducere nye medarbejdere til muligheden for at arbejde i flyverteam Køkken (Trollesbro) - Beskrive og implementere/konsolidere nye praktiske og pædagogiske arbejdsgange - Udarbejdelse af årsplan for aktiviteter i køkkenet (herunder inspirationsture) - Afprøve forskellige former for egenproduktion - Styrke/danne netværk med andre eksterne køkkentilbud Maskinværksted - Udvikle rammer og struktur for ny mødekultur i maskinværksted (i samarbejde med snedkeri) - Udvikle egenproduktion både i maskinværkstedet og i et samarbejde mellem maskinværksted og snedkeri - Styrke samarbejdet med andre værksteder (primært pakkehal, montage og snedkeri) om produktioner og medarbejdere - Udvikle oversigtstavle

25 24 Pakkehal - Udvikle rammer og struktur for ny mødekultur i hallen - Afprøve muligheder for at etablere en stille zone for de medarbejdere, som trives bedst med det (evt. i samarbejde med montageværksted) - Afklare muligheder for at flytte folieringsmaskine ud af hallen og planlægge denne flytning - Udvikle oversigtstavle Montage - Afklare muligheder for sammenlægning af pakkehal og montage - Udvikle oversigtstavle Der er arbejdet målrettet med udvikling og konsolidering af de enkelte tilbud. Rammerne i hvert tilbud er klare og tydelige. 1. kvartal 2015 Ledelse og involveret værkstedspersonale

26 25 Mangfoldighed i tilbudsviften Styrket profil og PR arbejde Vi ønsker at være kendt blandt sagsbehandlere i primære køberkommuner og mere bredt. Vores indsats og tilbud er afstemt med kommunernes ønsker og behov. Aktiviteter i Informationsmateriale opdateres med nyt billedmateriale og evt. tekst - Informationskampagne via fx væresteder, kontaktpersoner, bosteder, festivaler, Facebook, mv. - Afholde informationsmøde for ansatte fra bosteder, støttekontaktpersoner, m.fl. - Brugertilfredshedsundersøgelse blandt nuværende medarbejdere - Brugertilfredshedsundersøgelse blandt nuværende køberkommuner - Ny hjemmeside etableres Centrets tilbud er kendt i relevante kommuner og information er tilgængelig for centrets målgruppe. Informationsmateriale og platforme fremstår attraktivt. 2. kvartal 2015 Ledelse og administration

27 26 Brugerindflydelse Medarbejderindflydelse og tilfredshed Vi ønsker at medarbejderne i centret oplever at de har mulighed for at gøre deres stemme gældende i forhold til arbejdsopgaver og sociale aktiviteter i centret, og at centrets tilbud udvikler sig i takt med medarbejdernes ønsker og behov. Aktiviteter i Udarbejdelse af ny struktur for medarbejderråd samt sammensætning af nyt råd, der sikrer bred repræsentation. Herunder opstart af værkstedsmøder på alle værksteder, så de valgte repræsentanter får den fornødne støtte fra baglandet - Afvikling af brugertilfredshedsundersøgelse - (Videre)udvikling af medarbejderblad - Medarbejderønsker i fokus i handleplansarbejdet også der hvor sproglige/kommunikative udfordringer gør sig gældende - Temadrøftelse i personalegruppen om hvordan vi bedst understøtter den enkelte medarbejders selv- og medbestemmelse i det daglige arbejde Erfaringer med brugerdreven innovation fra andre værksteder/ aktivitetstilbud inddrages Medarbejderne har mulighed for aktivt at være med til at præge centrets udvikling. Medarbejderne oplever at være inddraget i tilrettelæggelse af dagligdagen. 1. kvartal 2015 Ledelse og værkstedspersonale

28 27 Udvikling og læring Kompetenceudvikling for medarbejderne Vi ønsker at læring skal være et centralt element i indsatsen og et tilbud til alle medarbejdere. Vi har fokus på at understøtte både faglige og personlige udviklingsmuligheder. Aktiviteter i Der udarbejdes et kursuskatalog med afsæt i ideer fra medarbejdergruppen og personalet - Der afholdes en række kurser af fagspecifik og generel karakter - Brugerundersøgelse, hvor vi spørger ind til om medarbejderen oplever at have fået ny viden og kompetencer og mulighed for at omsætte teori til praksis - Analyse af pædagogiske handleplaner m.h.p. kortlægning af ønsker og behov Centrets medarbejdere oplever at få tilbud om kompetenceudvikling. Læringsaspektet afspejles i handleplansmål for den enkelte borger. De enkelte team arbejder med fokus på hvordan læringsaspektet kan indgå i det daglige arbejde med medarbejderne. 1. kvartal 2015 Ledelse (særligt pædagogisk leder), administration og værkstedspersonale

29 28 Udvikling og læring Faglige læringsforløb for medarbejdere og kompetencekort/ kørekort Vi ønsker at skabe mulighed for udvikling af konkrete faglige færdigheder ved både sidemandsoplæring og kursusaktivitet. Så vidt muligt sker dette via læringsforløb, der afsluttes med prøve eller lign. Der udvikles interne kompetence-/kørekort for at understøtte og dokumentere de kompetencegivende indsatser. Aktiviteter i Afvikling af uddannelsesforløb o Uglehjælperuddannelse (skovhjælperne) o Miniugle-kursus (skovhjælperne) o Hygiejnebevis (køkken på Trollesbro og Cafeladen) o Blomsterkursus (De grønne fingre) o Hygiejne kampagne for alle - Der udvikles en model for kompetencekort/kørekort Læring indgår som et element i indsatsen overfor alle medarbejdere. 1. kvartal 2015 Ledelse (særligt pædagogisk leder) og værkstedspersonale

30 29 Udvikling og læring Fleksible værksteder Det er ikke medarbejderen, der skal tilpasses arbejdsopgaven eller værkstedet, men arbejdsopgaven og/eller værkstedet, der skal passe til medarbejderen. Vi ønsker at tilbyde alle medarbejdere en læringsbane. Den enkelte medarbejders ønsker og motivation for læring er afgørende for vedkommendes tilknytning til et givent værksted; tilknytningen til et givent værksted styres ikke af fysiske eller organisatoriske rammer. Aktiviteter i Fortsat fokus på mulighed for interne praktikforløb - Ved udarbejdelse af handleplaner eller opfølgning på disse er der særligt fokus på at få spurgt ind til medarbejderens ønsker og drømme om arbejdsområder/- opgaver - Aktive Fredage på Trollesbro med afsæt i pilotprojekt (april-juni 2014) Centrets medarbejdere oplever mulighed for at dyrke egne talenter og drømme og at kunne vælge indenfor rammerne af værkstedstilbuddene. 1. kvartal 2015 Ledelse og værkstedspersonale

31 30 Udsyn og samarbejde Fra beskyttet til støttet beskæftigelse Vi ønsker at understøtte medarbejderes mulighed for at prøve kræfter med støttet beskæftigelse, fx job med løntilskud for førtidspensionister eller flexjobordningen. Aktiviteter i Styrke personalets kendskab til regler og muligheder for støttet beskæftigelse (skånejob) information om det praktiske i forbindelse med støttet beskæftigelse, løn, praktiklængde mv. til personale - Identificere medarbejdere, der ønsker og har potentiale til at arbejde i støttet beskæftigelse - Afklare hvordan vi som personale støtter op om, at det ikke for alle er et permanent tilbud at være på CBB finde en fælles holdning og strategi for indsatsen, så CBB bliver et sted hvor man kan være i lære - Udvikling af ressourcekort for den enkelte medarbejder, der er på vej mod støttet beskæftigelse hvad kan den pågældende? Hvor skal der støttes? Hvor og hvordan kan medarbejderen arbejde selvstændigt? - Dialog med jobcentret om etablering af forløb med støttet beskæftigelse o Afklare om vi skal tilbyde mentorfunktion som del af opfølgning på indsatsen o o Afklare om der er efterspørgsel på en på-vej-i-job gruppe Finde og afprøve praktikforløb (fx 1-2 uger) i rigtige virksomheder som en løftestang for medarbejderen Der er stillet skarpt på 5-6 udvalgte medarbejderes muligheder for at flytte til støttet beskæftigelse, og alle personaler arbejder med fokus på at støtte medarbejdere på vej fra beskyttet til støttet beskæftigelse, der hvor det er muligt. Der etableres i samarbejde med Jobcentret et antal skånejob for beskyttede medarbejdere. 2. kvartal 2015 Ledelse og værkstedspersonale

32 31 Udsyn og samarbejde Samarbejde med andre institutioner i Hillerød Vi ønsker at samarbejde bredt, hvor et samarbejde styrker vores indsats eller kommer medarbejderne til gode, fx ved at skabe mulighed for nye aktiviteter og tilbud. Aktiviteter i Samarbejde med CSU Egedammen om kortere og længerevarende praktikker - Samarbejde med Frivilligcenter Hillerød om Motionsvenner for psykisk sårbare - Samarbejde med Kommunikationscentret, Center for Støtte og Udvikling0, m.fl. om udvikling af fælles pakketilbud, der rummer elementer fra alle centre - Styrke netværk/samarbejde med bosteder/botilbud - Styrke samarbejde med lokale beskæftigelsestilbud, fx Glad Mad og Havehuset Centrets samarbejdsflade lokalt er bred og konstruktiv. 2. kvartal 2015 Ledelse, administration og værkstedspersonale

33 32 Udsyn og samarbejde Samarbejde med virksomheder i Hillerød og nærområdet Vi ønsker at samarbejde bredt med virksomheder med henblik på at skabe nye muligheder for beskyttede medarbejdere, finde nye arbejdsopgaver, opdyrke mulighed for flyverteam, mv. Aktiviteter i Styrke personalets fokus og skabe rum for konkret arbejde med opgaven - Styrke kontakt til kommunale institutioner/anlæg med henblik på at skabe praktikmuligheder (sportsklubber, plejehjem, mv.) - Opsøgende arbejde i.f.t. mulige flyverteam Der er etableret konkrete samarbejder med nye virksomheder og institutioner både i forhold til opgaver og medarbejdere. 2. kvartal 2015 Ledelse og værkstedspersonale

34 33 Udsyn og samarbejde Samarbejde med frivillige I forlængelse af Socialudvalgets udviklingsmål om inddragelse af frivillige på de sociale tilbud, ønsker vi at arbejde målrettet på at skabe nye muligheder for de beskyttede medarbejdere ved at inddrage frivilliges kompetencer i særlige sammenhænge, der ikke direkte relaterer til kerneopgaven Aktiviteter i Afholde temamøde/drøftelse i personalegruppen vedr. involvering af frivillige og samarbejde med frivillige (faciliteres af konsulent fra frivilligcentret) - Udarbejde strategi for involvering af frivillige i dialog med frivilligcentret - Workshops med deltagelse af frivillige Centret har et samarbejde med frivillige i relation til kerneopgaven. 1. kvartal 2015 Ledelse og administration

35 34 Fysiske rammer Bedre faciliteter for medarbejdere og personale hos Skovhjælperne De nuværende faciliteter på Eghjorten er hverken tidssvarende eller tilstrækkelige til den nuværende volumen i tilbuddet. Naturstyrelsen er tovholder på et byggeprojekt på Eghjorten, og vi ønsker at bidrage hertil. Vi arbejder selv internt på at afklare evt. muligheder for at skabe bedre rammer. Aktiviteter i Indgå i projektering og planlægning af nybyggeri - Afklare mulighed for justering og forbedring af eksisterende rammer - Etablering af arbejdsplads på Trollesbro i.f.t. konkrete opgaver for Skovhjælperne Der er kommet en afklaring af fremtidige fysiske rammer på Eghjorten og/eller fundet alternative løsninger på pladsproblemer hos Skovhjælperne. 4. kvartal 2014 Ledelse og personale hos Skovhjælperne

36 35 Fysiske rammer Faciliteter for medarbejdere og personale på rådhuset (Cafeladen) Vi ønsker at skabe optimale rammer for medarbejdertrivsel og skabe ordentlige arbejdsforhold for personale tilknyttet Cafeladen. Aktiviteter i 2014 Indgå aftale om brug af faciliteter på rådhuset, særligt i forhold til pauserum for medarbejdere og PC arbejdsplads for personalet Der er lavet aftale om pauserum og PC arbejdsplads og det fungerer i det daglige 4. kvartal 2014 Centerleder og personale i Cafeladen

37 36 Fysiske rammer Fysisk indretning af værksteder på Trollesbro Vi ønsker at værkstederne fremstår som en harmonisk og indbydende helhed, og at indretningen afspejler medarbejdergruppens behov og ønsker Aktiviteter i Udarbejde en skitse for indretningstiltag og ønsker hertil. Fokus er på at skabe indbydende rammer generelt, bl.a. ved opdatering af lokaler, så de fremstår lyse og venlige. Derudover gøres en indsats for at løfte de fysiske rammer rundt omkring. - Afklare behov i forhold til udskiftning af inventar, værktøj, mv. - Udarbejde en plan for evt. tilbygning/ombygning af miljøgård, garager, mv. mhp. at løse problemer omkring pladsmangel - Udarbejde plan for evt. omrokering i eksisterende lokaliteter Fysiske rammer fremstår opdaterede og pladsen udnyttes rationelt/konstruktivt. 4. kvartal 2014 Centerleder og værkstedspersonale på Trollesbro

Ydelseskatalog for Center for beskyttet beskæftigelse

Ydelseskatalog for Center for beskyttet beskæftigelse Ydelseskatalog for Center for beskyttet beskæftigelse Rammer og formål Lovgrundlag: Lov om Social Service 103 Kvalitetsstandard: Kvalitetsstandard for Lov om Social Service 103 Formål: At tilbyde beskyttet

Læs mere

Om virksomhedsplanen 2 Om Center for beskyttet beskæftigelse 3

Om virksomhedsplanen 2 Om Center for beskyttet beskæftigelse 3 Virksomhedsplan 2018 Center for beskyttet beskæftigelse Slangerupgade 60, 3400 Hillerød Tlf: 7232 3600 Mail: cbb-hil@hillerod.dk Web: www.hillerod.dk/cbb 1 Om virksomhedsplanen 2 Om Center for beskyttet

Læs mere

Ydelseskatalog. Aktivitets- og samværstilbuddet Regnbuen. Center for Specialundervisning

Ydelseskatalog. Aktivitets- og samværstilbuddet Regnbuen. Center for Specialundervisning Aktivitets- og samværstilbuddet Regnbuen Center for Specialundervisning Aktivitets- og Samværstilbuddet Regnbuen Nødebovej 38, 3490 Fredensborg Lov om Social Service 104, Lov om Social Service 86 stk 2

Læs mere

ITC, Lyngtoften og Fændediget. Virksomhedsplan

ITC, Lyngtoften og Fændediget. Virksomhedsplan ITC, Lyngtoften og Fændediget Virksomhedsplan INDHOLD Forord Fejl! Bogmærke er ikke defineret.3 Virksomhedens rammer 4 Opgaver 4 Organisation 4 Personale 5 Sygefravær 6 Økonomi 7 Indsatsområder 8 Direktionens

Læs mere

Ydelseskatalog. CSU Egedammens Fritidsordning. Center for Specialundervisning

Ydelseskatalog. CSU Egedammens Fritidsordning. Center for Specialundervisning Center for Specialundervisning Skovledet 14, 3400 Hillerød Lov om Social Service 36 og 104 Indhold Indledning... 1... 2 Formål... 2 Målgruppe... 2 Takster... 2 Visitering... 3 Fritidsordningens rammer...

Læs mere

Udviklingsplan Overordnede mål, indsats- og fokusområder

Udviklingsplan Overordnede mål, indsats- og fokusområder GENTOFTE KOMMUNE SOCIAL & HANDICAP DRIFT Udviklingsplan 2018 - Overordnede mål, indsats- og fokusområder Udviklingsplanen er det fælles styringsredskab i Social & Handicap Drift. Det rummer: 1. De tværgående

Læs mere

Virksomhedsplan 2018

Virksomhedsplan 2018 Virksomhedsplan 2018 Indholdsfortegnelse 1: Kort om Daghøjskolen... 3 2: Vision... 3 3: Daghøjskolens strategi... 3 4: Daghøjskolens mission... 4 5: Organisation... 4 6: Daghøjskolens formål... 5 7: Forventede

Læs mere

Dagtilbuddet på Sødisbakke har i denne form eksisteret i årtier og er i høj grad bygget op omkring

Dagtilbuddet på Sødisbakke har i denne form eksisteret i årtier og er i høj grad bygget op omkring Notat Fremtidens dagtilbud på Sødisbakke Mission Der har gennem de seneste år været stor politisk og samfundsmæssig bevågenhed omkring beskæftigelsesindsatsen i Danmark herunder også den indsats, der ydes

Læs mere

Værdigrundlag Borgeren i centrum nem adgang. Handicap Bo og Beskæftigelse

Værdigrundlag Borgeren i centrum nem adgang. Handicap Bo og Beskæftigelse Værdigrundlag Borgeren i centrum nem adgang Handicap Bo og Beskæftigelse 2 Hvorfor værdier? I det notat der ligger til grund for den administrative organisering i Varde Kommune er der beskrevet 6 hovedelementer.

Læs mere

Strategi for inklusion. i Hørsholm Kommunes. dagtilbud skoler - fritidsordninger

Strategi for inklusion. i Hørsholm Kommunes. dagtilbud skoler - fritidsordninger Strategi for inklusion i Hørsholm Kommunes dagtilbud skoler - fritidsordninger 2013-2018 Indledning Børn og unges læring og udvikling foregår i det sociale samspil med omgivelserne. Børn og unge er aktive,

Læs mere

Ad.8: Hvordan samarbejderr beskæftigelses- og socialforvaltningen om udplacering af udviklingshæmmede borgere til skånejob?

Ad.8: Hvordan samarbejderr beskæftigelses- og socialforvaltningen om udplacering af udviklingshæmmede borgere til skånejob? Henrik Appel Esbensen, MB 15. februar 2013 Sagsnr. 2012-188370 Dokumentnr. 2013-130468 Kære Henrik Appel Esbensen Tak for din henvendelse af 31. januar 2013, hvor du stiller følgende spørgsmål til forvaltningen:

Læs mere

Kvalitetsstandard for beskyttet beskæftigelse.

Kvalitetsstandard for beskyttet beskæftigelse. Kvalitetsstandard for beskyttet beskæftigelse. Lovgrundlag: Ydelser inden for b e s k y t t e t 103 i Lov om Social Service (LSS). Ydelser i relation til beskyttet beskæftigelse kan omfatte: Beskæftigelse

Læs mere

Holmstrupgård. Retningslinje for kompetenceudvikling

Holmstrupgård. Retningslinje for kompetenceudvikling Holmstrupgård Retningslinje for kompetenceudvikling Indholdsfortegnelse Formål...3 Holmstrupgårds definition af kvalifikationer og kompetencer...3 Hvad er kompetenceudvikling?...3 Hvorledes foregår kompetenceudvikling

Læs mere

PERSONALEPOLITIK ESBJERG KOMMUNE

PERSONALEPOLITIK ESBJERG KOMMUNE PERSONALEPOLITIK 2017-2020 ESBJERG KOMMUNE 2 PERSONALEPOLITIK ESBJERG KOMMUNE 3 FORORD VISION FOR ESBJERG KOMMUNE DANMARKS BEDSTE ARBEJDSPLADS Personalepolitikken for Esbjerg Kommune indeholder de grundlæggende

Læs mere

POLITIK FOR DEN ATTRAKTIVE ARBEJDSPLADS I GENTOFTE KOMMUNE November 2008

POLITIK FOR DEN ATTRAKTIVE ARBEJDSPLADS I GENTOFTE KOMMUNE November 2008 Side 1 af 9 Personalepolitik POLITIK FOR DEN ATTRAKTIVE ARBEJDSPLADS I GENTOFTE KOMMUNE November 2008 Indhold 1. INDLEDNING: GENTOFTE KOMMUNE LANDETS MEST ATTRAKTIVE KOMMUNALE ARBEJDSPLADS...2 1.1. FORANKRING

Læs mere

NOTAT. Fra genopretning til udvikling Esnords strategi 2015 2020

NOTAT. Fra genopretning til udvikling Esnords strategi 2015 2020 NOTAT Fra genopretning til udvikling Esnords strategi 2015 2020 (version 4 2.1.2015) Dette er Esnords nye vision, mission og værdier, godkendt af bestyrelsen den 3. december 2014. Kapitlet vil indgå i

Læs mere

Det gode og aktive hverdagsliv

Det gode og aktive hverdagsliv Det gode og aktive hverdagsliv Aabenraa Kommunes politik for voksne med handicap Godkendt af Byrådet xx 2013 Forord Kære læser! I Aabenraa Kommune har vi en vision om, at alle kommunens voksne borgere

Læs mere

Glostrup Kommunes Handicappolitik

Glostrup Kommunes Handicappolitik Glostrup Kommunes Handicappolitik 1 Indhold Forord 3 Indledning 4 Centrale udgangspunkter og principper 5 - Mestring og udfoldelse 5 - Borgerinddragelse 5 - FN Handicapkonvention 6 - Ligebehandling, Solidaritet,

Læs mere

Demensstrategi Ældre og Sundhed Demenstrategi

Demensstrategi Ældre og Sundhed Demenstrategi Demensstrategi 2017-2020 Ældre og Sundhed Demenstrategi Assens Kommune skal være en demensvenlig kommune Assens Kommune skal være en demensvenlig kommune. For at fremtidssikre vores demensindsats, har

Læs mere

Demensstrategi Ældre og Sundhed Demenstrategi

Demensstrategi Ældre og Sundhed Demenstrategi Demensstrategi 2017-2020 Ældre og Sundhed Demenstrategi Assens Kommune skal være en demensvenlig kommune Assens Kommune skal være en demensvenlig kommune. For at fremtidssikre vores demensindsats, har

Læs mere

29-04-2013. Til Socialudvalget

29-04-2013. Til Socialudvalget KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Drifts- og Udviklingskontoret for borgere med handicap NOTAT Til Socialudvalget På mødet i Socialudvalget den 22. april blev der bestilt et notat med supplerende

Læs mere

PERSONALEPOLITIK ESBJERG KOMMUNE

PERSONALEPOLITIK ESBJERG KOMMUNE PERSONALEPOLITIK ESBJERG KOMMUNE 2 FORORD Personalepolitikken for Esbjerg Kommune indeholder de grundlæggende holdninger og visioner på personaleområdet. Personalepolitikken er således det fælles grundlag

Læs mere

Det gode og aktive hverdagsliv. Aabenraa Kommunes politik for ældre

Det gode og aktive hverdagsliv. Aabenraa Kommunes politik for ældre Det gode og aktive hverdagsliv Aabenraa Kommunes politik for ældre Forord Kære læser! I Aabenraa Kommune har vi en vision om, at alle kommunens ældre borgere har mulighed for at leve et godt, aktivt og

Læs mere

Indledning. FN s definition på et handicap

Indledning. FN s definition på et handicap Handicappolitik Glostrup Kommune 2017 Første udkastversion 9. maj 2017 1 Forord I Glostrup kommune har vi en vision om, at alle borgere skal have mulighed for at være en del af lokalsamfundet og fællesskabet.

Læs mere

STRATEGI FOR KOMPETENCEUDVIKLING - OG INSPIRATION TIL DECENTRALE DRØFTELSER OG INDSATSER

STRATEGI FOR KOMPETENCEUDVIKLING - OG INSPIRATION TIL DECENTRALE DRØFTELSER OG INDSATSER STRATEGI FOR KOMPETENCEUDVIKLING 2017 2020 - OG INSPIRATION TIL DECENTRALE DRØFTELSER OG INDSATSER 2 STRATEGI FOR KOMPETENCEUDVIKLING 3 Baggrund og formål Forandring er i dag et grundvilkår: Borgerne og

Læs mere

Kvalitetsmodel for socialtilsyn

Kvalitetsmodel for socialtilsyn Version iht. BEK nr. 1251 af 13/11/2017 Kvalitetsmodel for socialtilsyn Temaer, kriterier og indikatorer for sociale tilbud Indledning I det følgende beskrives kvalitetsmodellen, som socialtilsynet skal

Læs mere

Jobprofil Stedfortræder/ afdelingsleder Bocenter for unge og voksne med særlige behov

Jobprofil Stedfortræder/ afdelingsleder Bocenter for unge og voksne med særlige behov Jobprofil Stedfortræder/ afdelingsleder Bocenter for unge og voksne med særlige behov Stedfortræder/afdelingsleder på Bocenter for unge og voksne med særlige behov Stillingen som stedfortræder/afdelingsleder

Læs mere

Opfølgning på drifts- og udviklingsaftale 2013

Opfølgning på drifts- og udviklingsaftale 2013 Opfølgning på drifts- og udviklingsaftale 013 Institution: Dixensminde Nr. Målsætning Handleplan (indikator/aktivitet/handling) Direktionens mål 3. At Dixensminde arbejder Institutionens MED udvalg udarbejder

Læs mere

Service og kvalitet. Politik for administration og service for borgerne i Randers Kommune

Service og kvalitet. Politik for administration og service for borgerne i Randers Kommune Service og kvalitet Politik for administration og service for borgerne i Randers Kommune Indledning Service og kvalitet er nøgleordene i Politik for administration og service for borgerne i Randers Kommune.

Læs mere

SERVICEDEKLARATION MENTORSTØTTE

SERVICEDEKLARATION MENTORSTØTTE SERVICEDEKLARATION MENTORSTØTTE Vestmanna Allé 8 Telefon: 5087 5248 Afdelingsleder: Inger Thorup Jensen E-mail: inger.thorup.jensen@99454545.dk Præsentation af tilbuddet: Mentorstøtten er et individuelt

Læs mere

Udviklingsplan Overordnede mål, indsats- og fokusområder

Udviklingsplan Overordnede mål, indsats- og fokusområder GENTOFTE KOMMUNE SOCIAL & HANDICAP DRIFT Udviklingsplan 2017 - Overordnede mål, indsats- og fokusområder Udviklingsplanen er det fælles styringsredskab i Social & Handicap Drift. Det rummer: 1. De tværgående

Læs mere

Aftale mellem Varde Byråd og Møllehuset 2015

Aftale mellem Varde Byråd og Møllehuset 2015 Aftale mellem Varde Byråd og Møllehuset 2015 Varde Kommunes vision 2030 Varde Kommune i ét med naturen Vi lever aktivt i det fri og er i ét med naturen hver dag. Friluftslivet giver sundhed, læring og

Læs mere

Jobprofil Afdelingsleder Bocenter for unge og voksne med særlige behov Afdelingsleder på Bocenter for unge og voksne med særlige behov

Jobprofil Afdelingsleder Bocenter for unge og voksne med særlige behov Afdelingsleder på Bocenter for unge og voksne med særlige behov Jobprofil Afdelingsleder Bocenter for unge og voksne med særlige behov Afdelingsleder på Bocenter for unge og voksne med særlige behov Stillingen som afdelingsleder på Bocenter for unge og voksne med særlige

Læs mere

Kvalitetsstandard for Svendborg Kommunes dagtilbud (SEL 103 og 104) Indhold

Kvalitetsstandard for Svendborg Kommunes dagtilbud (SEL 103 og 104) Indhold Social og Sundhed Svinget 14 5700 Svendborg Tlf. 62 23 30 00 Fax. 62 22 99 79 social@svendborg.dk www.svendborg.dk Kvalitetsstandard for Svendborg Kommunes dagtilbud (SEL 103 og 104) Indhold 1. Indledning...

Læs mere

Koncernfælles retningslinjer for kompetenceudvikling

Koncernfælles retningslinjer for kompetenceudvikling 15. december 2015 Koncernfælles retningslinjer for kompetenceudvikling Indledning Kompetente medarbejdere er en forudsætning for en god og effektiv opgaveløsning. Strategisk og systematisk kompetenceudvikling

Læs mere

SAMMEN OM DEN ATTRAKTIVE ARBEJDSPLADS

SAMMEN OM DEN ATTRAKTIVE ARBEJDSPLADS GENTOFTE KOMMUNES PERSONALEPOLITIK SAMMEN OM DEN ATTRAKTIVE ARBEJDSPLADS GENTOFTE KOMMUNES PERSONALEPOLITIK SIDE 2 / 11 Gentofte Kommunes personalepolitik består af fire elementer: INDLEDNING 1 DEN OVERORDNEDE

Læs mere

Psykiatri- og Rusmiddelplan. - for Skive Kommune Sundhedsafdelingen i Skive Kommune

Psykiatri- og Rusmiddelplan. - for Skive Kommune Sundhedsafdelingen i Skive Kommune Psykiatri- og Rusmiddelplan - for Skive Kommune 2018-2021 www.skive.dk Forord Sundheds- og Forebyggelsesudvalget har det politiske ansvar for psykiatriog rusmiddelområdet, der organisatorisk er en del

Læs mere

Bocenter for unge og voksne med særlige behov Jobprofil. Afdelingsleder for. Samværs og aktivitetstilbuddet Regnbuen & Følstruphusene - Hus A

Bocenter for unge og voksne med særlige behov Jobprofil. Afdelingsleder for. Samværs og aktivitetstilbuddet Regnbuen & Følstruphusene - Hus A Jobprofil Afdelingsleder for Samværs og aktivitetstilbuddet Regnbuen & Følstruphusene - Hus A Bocenter for unge og voksne med særlige behov Afdelingsleder på Bocenter for unge og voksne med særlige behov

Læs mere

De 9 strategiske pejlemærker

De 9 strategiske pejlemærker De 9 strategiske pejlemærker Socialpsykiatrisk Center Slagelse De 9 strategiske pejlemærker I denne folder præsenteres 9 strategiske pejlemærker for socialpsykiatrien i Slagelse Kommune. Pejlemærkerne

Læs mere

gladsaxe.dk Personalepolitik

gladsaxe.dk Personalepolitik gladsaxe.dk Personalepolitik 2016 1 personalepolitik I Gladsaxe Kommune har vi høje ambitioner. Vi er en stærk velfærdskommune, der løser de kommunale opgaver på et højt niveau. Vi er en kommune, som prioriterer

Læs mere

Skolepolitik. Alle med tilknytning til skolen indgår i en åben dialog, hvor den enkelte bliver set, hørt og forstået.

Skolepolitik. Alle med tilknytning til skolen indgår i en åben dialog, hvor den enkelte bliver set, hørt og forstået. Skolepolitik Indledning En skole i Silkeborg Kommune består af en undervisningsdel og en fritidsdel. Skolepolitikken angiver, hvad der skal være kendetegnende for Den Gode Skole i Silkeborg Kommunes skolevæsen

Læs mere

Psykiatri- og Rusmiddelplan for Skive Kommune

Psykiatri- og Rusmiddelplan for Skive Kommune Psykiatri- og Rusmiddelplan for Skive Kommune 2018-2021 Forord Sundheds- og Forebyggelsesudvalget har det politiske ansvar for psykiatri- og rusmiddelområdet, der organisatorisk er en del af Sundhedsafdelingen.

Læs mere

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Social- og Sundhedsforvaltningen Socialcenter Journalnr. : Dato... : Skrevet af : viga /3864

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Social- og Sundhedsforvaltningen Socialcenter Journalnr. : Dato... : Skrevet af : viga /3864 LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Social- og Sundhedsforvaltningen Socialcenter Journalnr. : Dato... : 26.08.2009 Skrevet af : viga /3864 N O T A T om Kvalitetsstandard for Servicelovens 108 - botilbud Indledning

Læs mere

Mål- og indholdsbeskrivelser for Klub Dragør

Mål- og indholdsbeskrivelser for Klub Dragør Mål- og indholdsbeskrivelser for Klub Dragør Vedtaget af Kommunalbestyrelsen den XX.XX.XXXX 1 Indhold 1. Lovgivning og politik...3 1.1 Lokalpolitiske beslutninger...4 2. Struktur og rammer for Klub Dragør...5

Læs mere

Workshop og møderække: Ledelse af den koordinerende sagsbehandler

Workshop og møderække: Ledelse af den koordinerende sagsbehandler Workshop og møderække: Ledelse af den koordinerende sagsbehandler Den tværsektorielle organisering og de ledelsesmæssige rammer er centrale for driften af den koordinerende sagsbehandlerfunktion. Rammevilkår,

Læs mere

Skolepolitik. Silkeborg Kommunes skolepolitik

Skolepolitik. Silkeborg Kommunes skolepolitik Skolepolitik Silkeborg Kommunes skolepolitik 1 2 Indledning En skole i Silkeborg Kommune består af en undervisningsdel og en fritidsdel. Skolepolitikken angiver, hvad der skal være kendetegnende for Den

Læs mere

Strategi for Frivilligcenter & Selvhjælp Hørsholm

Strategi for Frivilligcenter & Selvhjælp Hørsholm Strategi for Frivilligcenter & Selvhjælp Hørsholm 2015-2018 Frivilligcenter & Selvhjælp Hørsholm Frivilligcenter & Selvhjælp Hørsholm er en selvstændig forening, der blev oprettet i 2007 med fokus på foreningsservice,

Læs mere

Aftale mellem Varde Byråd og Dagtilbuddet Børneuniverset 2015

Aftale mellem Varde Byråd og Dagtilbuddet Børneuniverset 2015 Aftale mellem Varde Byråd og Dagtilbuddet Børneuniverset 2015 Varde Kommunes vision 2030 Varde Kommune i ét med naturen Vi lever aktivt i det fri og er i ét med naturen hver dag. Friluftslivet giver sundhed,

Læs mere

POLITIK FOR ADMINISTRation OG SERVICE FOR BORGERNE I RANDERS KOMMUNE. Vi sætter os i borgerens sted...

POLITIK FOR ADMINISTRation OG SERVICE FOR BORGERNE I RANDERS KOMMUNE. Vi sætter os i borgerens sted... POLITIK FOR ADMINISTRation OG SERVICE FOR BORGERNE I RANDERS KOMMUNE Vi sætter os i borgerens sted... Målsætninger for administration og service i Randers Kommune Helhed og Sammenhæng Mødet med borgeren

Læs mere

Handicappolitik

Handicappolitik Handicappolitik 2016-2020 1 Indhold Forord... 3 Baggrund for politikken... 4 Grundlag... 5 Målgruppe... 6 Visionen... 7 Temaer i politikken... 8 Handicappolitikken - fra politik til handling... 10 Hvor

Læs mere

Kompetencestrategi Social- og Sundhedsskolen Esbjerg

Kompetencestrategi Social- og Sundhedsskolen Esbjerg Kompetencestrategi Social- og Sundhedsskolen Esbjerg Med denne beskrivelse af skolens kompetencestrategi vil vi skabe et fælles grundlag for kompetenceudviklingen af skolens medarbejdere. Vi vil bruge

Læs mere

Indhold. Indledning Kapacitet og faglighed skal matche fremtidens behov Udvikling af beskyttet beskæftigelse... 6

Indhold. Indledning Kapacitet og faglighed skal matche fremtidens behov Udvikling af beskyttet beskæftigelse... 6 1 Indhold Indledning... 3 Kapacitet og faglighed skal matche fremtidens behov... 5 Udvikling af beskyttet beskæftigelse... 6 Livskvalitet gennem støtte i eget hjem... 7 Fokus på borgertilfredshed... 8

Læs mere

Innovation og effektivisering i Solrød Kommune. Business Case

Innovation og effektivisering i Solrød Kommune. Business Case Business Case Gruppe: Job- og SocialCenteret Innovationsudfordring (vision): Flere udrednings- og opkvalificeringsforløb i Beskæftigelsescenteret Ved at erstatte midlertidige ansatte vikarer med fastansat,

Læs mere

Håndbog for medarbejdere Velkommen!

Håndbog for medarbejdere Velkommen! Håndbog for medarbejdere Velkommen! HÅNDBOG FOR MEDARBEJDERE Center for beskyttet beskæftigelse INDHOLD Velkommen til Center for beskyttet beskæftigelse 3 Din første tid her - prøveperioden 4 Din kontaktperson

Læs mere

Den danske kvalitetsmodel Brugerinddragelsesområdet i Viborg Kommune

Den danske kvalitetsmodel Brugerinddragelsesområdet i Viborg Kommune Den danske kvalitetsmodel Brugerinddragelsesområdet i Viborg Kommune Dansk Kvalitetsmodel Kort om kvalitetsmodellen Dansk kvalitetsmodel på det sociale område udfoldes i et samarbejde mellem Danske Regioner

Læs mere

VIRKSOMHEDSSPECIFIKKE INDSATSOMRÅDER 2018 Center for Socialpædagogik Vordingborg

VIRKSOMHEDSSPECIFIKKE INDSATSOMRÅDER 2018 Center for Socialpædagogik Vordingborg VIRKSOMHEDSSPECIFIKKE INDSATSOMRÅDER 2018 Center for Socialpædagogik Vordingborg INDSATSOMRÅDERNE FOR 2018 PERFORMANCEKULTUR SAMSKABELSE SEKSUALITET FAGLIGHED OG DOKUMENTATION VELFÆRDSTEKNOLOGI SOCIAL

Læs mere

Kompetencestrategi Social- og Sundhedsskolen Esbjerg

Kompetencestrategi Social- og Sundhedsskolen Esbjerg Kompetencestrategi Social- og Sundhedsskolen Esbjerg Med denne beskrivelse af skolens kompetencestrategi vil vi skabe et fælles grundlag for kompetenceudviklingen af skolens medarbejdere. Vi vil bruge

Læs mere

Opfølgning på drifts- og udviklingsaftale 2014

Opfølgning på drifts- og udviklingsaftale 2014 Opfølgning på drifts- og udviklingsaftale 014 Institution: Bo og beskæftigelsescentret Vejen. - Dagcentret Kærhøj - Værkstedet Elemegade - Vejen støttecenter - Nørregadehus 73 - Nørregadehus 75 Nr. Målsætning

Læs mere

Første udkastversion 9. maj 2017 / ændringer fra DH rep. I rådet.

Første udkastversion 9. maj 2017 / ændringer fra DH rep. I rådet. Handicappolitik Glostrup Kommune 2017 Første udkastversion 9. maj 2017 / ændringer fra DH rep. I rådet. 1 Forord I Glostrup kommune har vi en vision om, at alle borgere skal have mulighed for at være en

Læs mere

Kvalitetsstandard for beskyttet beskæftigelse.

Kvalitetsstandard for beskyttet beskæftigelse. Kvalitetsstandard for beskyttet beskæftigelse. Lovgrundlag: Ydelser inden for beskyttet 103 i Lov om Social Service (LSS). Ydelser i relation til beskyttet beskæftigelse kan omfatte: Beskæftigelse i et

Læs mere

SERVICENIVEAU FOR SERVICELOVENS 103 OG 104

SERVICENIVEAU FOR SERVICELOVENS 103 OG 104 SERVICENIVEAU FOR SERVICELOVENS 103 OG 104 Godkendt i udvalget Aktiv Hele Livet Sundhed og Omsorg den 29. maj 2017 og i udvalget Uddannelse og Job den 31. maj 2017 Indhold Beskyttet beskæftigelse (SEL

Læs mere

SERVICEDEKLARATION BOSTØTTEN - HANDICAP

SERVICEDEKLARATION BOSTØTTEN - HANDICAP SERVICEDEKLARATION BOSTØTTEN - HANDICAP Vestmanna Allé 8 9700 Brønderslev Telefon: 5087 5248 Afdelingsleder: Inger Thorup Jensen E-mail: inger.thorup.jensen@99454545.dk Præsentation af tilbuddet: Bostøtten

Læs mere

Ledelsesgrundlag. Baggrund. Allerød Kommune

Ledelsesgrundlag. Baggrund. Allerød Kommune Ledelsesgrundlag Allerød Kommune Forvaltningen Byrådssekretariatet Bjarkesvej 2 3450 Allerød Tlf: 48 100 100 kommunen@alleroed.dk www.alleroed.dk Baggrund Allerød Kommune gennemførte 1. januar 2011 en

Læs mere

Ældrepolitik. Godkendt af Byrådet den 25. februar 2013

Ældrepolitik. Godkendt af Byrådet den 25. februar 2013 Ældrepolitik l Godkendt af Byrådet den 25. februar 2013 Forord Fremtiden byder på nye udfordringer inden for ældreområdet og de mest markante er, at der bliver flere ældre og flere demente, hvoraf en

Læs mere

Udvalg for sociale forhold, sundhed og et godt seniorliv

Udvalg for sociale forhold, sundhed og et godt seniorliv Beslutning: (USS/UBE/KFI) Afrapportering på arbejdsprogrammet Fortsat Fremgang for Furesø, Punkt 2.4: Gode bo-, aktivitets-, beskæftigelses- og fritidstilbud for mennesker med handicap Sagsnr. i ESDH:

Læs mere

Fælles APV-indsatser 2016

Fælles APV-indsatser 2016 Fælles APV-indsatser 2016 Lejre Kommune gennemførte den lovpligtige APV undersøgelse af det fysiske og psykiske arbejdsmiljø i oktober og november 2015. Undersøgelsen indeholdt samtidig en opfølgning på

Læs mere

Et Godt Ældreliv. Ældre- og værdighedspolitik Godkendt af Byrådet den

Et Godt Ældreliv. Ældre- og værdighedspolitik Godkendt af Byrådet den Et Godt Ældreliv Ældre- og værdighedspolitik 2018-2021 Godkendt af Byrådet den 17.12.2018 Forord Fredensborg Kommunes ældre- og værdighedspolitik er grundlaget for at sikre værdighed i ældrelivet og livskvalitet

Læs mere

Bilag 1. Kvalitetsmodel: Temaer, kriterier og indikatorer for tilbud

Bilag 1. Kvalitetsmodel: Temaer, kriterier og indikatorer for tilbud Kvalitetsmodel: Temaer, kriterier og indikatorer for tilbud Bilag 1 Indledning I det følgende beskrives kvalitetsmodellen, som socialtilsynet skal anvende ved vurdering af kvaliteten i sociale tilbud ved

Læs mere

Temaplan for psykisk sundhed

Temaplan for psykisk sundhed Temaplan for psykisk sundhed Den overordnede vision er, at Vejen Kommune vil være en attraktiv erhvervs- og bosætningskommune, der skaber rammer og muligheder for trivsel, kvalitet og vækst. Derfor laver

Læs mere

Orientering om Socialtilsynets afgørelse om skærpet tilsyn og påbud for botilbuddet Strandviben

Orientering om Socialtilsynets afgørelse om skærpet tilsyn og påbud for botilbuddet Strandviben KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Center for Politik NOTAT Til Socialudvalget Orientering om Socialtilsynets afgørelse om skærpet tilsyn og påbud for botilbuddet Strandviben Socialtilsyn Hovedstaden

Læs mere

CBBs butik på Trollesbro åbner onsdag 13. maj 2015

CBBs butik på Trollesbro åbner onsdag 13. maj 2015 På arbejde i beskyttet beskæftigelse? Har du lyst til at gå på arbejde? Og vil du gerne være en del af en arbejdsplads, hvor opgaverne giver mening og der er mulighed for at lære nyt? Som medarbejder i

Læs mere

Udviklingsplan Helhedstilbuddet Bank-Mikkelsens Vej GENTOFTE KOMMUNE. - Overordnede mål, indsats- og fokusområder

Udviklingsplan Helhedstilbuddet Bank-Mikkelsens Vej GENTOFTE KOMMUNE. - Overordnede mål, indsats- og fokusområder Udviklingsplan 2014 - Overordnede mål, indsats- og fokusområder Nærværende rammesætning udgør det fælles styringsredskab i Social & Handicap Drift. Det rummer: 1. De tværgående og fælles mål, indsats-

Læs mere

Ringsted Kommunes Politik for voksne med særlige behov

Ringsted Kommunes Politik for voksne med særlige behov Ringsted Kommunes Politik for voksne med særlige behov 2 Indhold: Indledning...3 Vision: Omsorgskommunen Ringsted...4 Politikkens opbygning...5 Kvalitet i hverdagen...6 Fællesskab, deltagelse, erhverv,

Læs mere

Udkast - maj Politik for voksne med særlige behov

Udkast - maj Politik for voksne med særlige behov Udkast - maj 2013 Politik for voksne med særlige behov 2013 Vision Omsorgskommunen Ringsted Politik for voksne med særlige behov sætter rammen og afstikker retningen for indsatser og initiativer på området

Læs mere

Målbillede for socialområdet

Målbillede for socialområdet Målbillede for socialområdet En ramme for en flerårig planlægning af det regionale socialområde Et socialområde med borgeren som aktiv medborger Faglig indsats af høj kvalitet, målrettet den enkelte borger

Læs mere

Kvalitetsstandard Aktivitets- og samværstilbud Servicelovens 104

Kvalitetsstandard Aktivitets- og samværstilbud Servicelovens 104 Udarbejdelse Kvalitetsstandard Aktivitets- og samværstilbud Servicelovens 104 Januar 2016 Social og Handicap, Ældre og Handicap, Samstyrken, Lunden og Socialpsykiatrien Godkendelse 19 april 2016 Udvalget

Læs mere

Ydelseskatalog for Socialpædagogisk støtte på Trollesbro og i eget hjem Lov om Social Service 85

Ydelseskatalog for Socialpædagogisk støtte på Trollesbro og i eget hjem Lov om Social Service 85 Center for Udvikling og Støtte (CUS) Slangerupsgade 60 3400 Hillerød Ydelseskatalog for Socialpædagogisk støtte på Trollesbro og i eget hjem Lov om Social Service 85 Udarbejdet september 2015 1 Ydelseskatalog

Læs mere

Forord til Ullerup Bæk Skolens Vision & Værdigrundlag. Skolens Vision, Værdigrundlag & Målsætninger

Forord til Ullerup Bæk Skolens Vision & Værdigrundlag. Skolens Vision, Værdigrundlag & Målsætninger Forord til Ullerup Bæk Skolens Vision & Værdigrundlag Ullerup Bæk Skolen skal være en tryg og lærerig folkeskole, hvor børnenes selvværdsfølelse, fællesskab, selvstændighed, ansvarlighed, evne til at samarbejde

Læs mere

Ydelseskatalog Aktivitets- og samværstilbuddet Regnbuen Lov om Social Service 104

Ydelseskatalog Aktivitets- og samværstilbuddet Regnbuen Lov om Social Service 104 Indhold... 1 Indhold... 1 Indledning... 1... 2 Formål... 2 Målgruppe... 2 Takster... 2 Brugerbetaling... 2 Kørsel... 3 Visitering... 3 Regnbuens rammer... 3 Individuel plan... 3 Handleplansmøder... 3 Opfølgning,

Læs mere

Rolle- og ansvarsbeskrivelse

Rolle- og ansvarsbeskrivelse 2016 Rolle- og ansvarsbeskrivelse Uddannelsesleder til ressourcer, praktik og processer Læreruddannelsen i Odense og Pædagoguddannelserne i Odense og Svendborg 1. Ledelsesniveauer Beskrivelserne tager

Læs mere

PERSONALEPOLITIK I HVIDOVRE KOMMUNE

PERSONALEPOLITIK I HVIDOVRE KOMMUNE Indhold Dialog, åbenhed og engagement - personalepolitik i Hvidovre Kommune Dialog, åbenhed og engagement 3 Hvorfor værdier? 4 Fundament for personalepolitikken 6 Ledestjerner 8 Du sidder netop nu med

Læs mere

PERSONALEPOLITIK I HVIDOVRE KOMMUNE

PERSONALEPOLITIK I HVIDOVRE KOMMUNE PERSONALEPOLITIK I HVIDOVRE KOMMUNE PRØ RØVEFO VEFOTO Indhold Dialog, åbenhed og engagement 3 Hvorfor værdier? 4 Fundament for pseronalepolitikken 6 Ledestjerner 8 Kommunalbestyrelsen godkendte personalepolitikken

Læs mere

Politik for socialt udsatte i Odsherred Kommune

Politik for socialt udsatte i Odsherred Kommune Politik for socialt udsatte i Odsherred Kommune Hvorfor en politik for socialt udsatte? Socialt udsatte borgere udgør som gruppe et mindretal i landets kommuner. De kan derfor lettere blive overset, når

Læs mere

Ledelses- og værdigrundlag

Ledelses- og værdigrundlag Ledelses- og værdigrundlag Sundhed & Omsorg Esbjerg Kommune Forord I Sundhed & Omsorg arbejder vi bevidst med aktiv, værdibaseret ledelse for at skabe en effektiv organisation, som leverer serviceydelser

Læs mere

PLADS til alle POLITIK FOR SOCIALT UDSATTE BORGERE

PLADS til alle POLITIK FOR SOCIALT UDSATTE BORGERE PLADS til alle POLITIK FOR SOCIALT UDSATTE BORGERE /2 Vi vil samarbejdet med de socialt udsatte Den første politik for socialt udsatte borgere udkom i 2009. Den politik var og er vi stadig stolte over.

Læs mere

Kultur- og fritidspolitik for Faxe Kommune

Kultur- og fritidspolitik for Faxe Kommune Kultur- og fritidspolitik for Faxe Kommune Indhold Indledning...3 Udgangspunkt...4 Pejlemærker...4 Værdier...7 Målgrupper...9 Afrunding...11 2 Indledning Kultur- og fritidslivet og de tilknyttede arrangementer,

Læs mere

DIAmanten. God ledelse i Solrød Kommune

DIAmanten. God ledelse i Solrød Kommune DIAmanten God ledelse i Solrød Kommune Indhold 1. Indledning 3 2. Ledelsesopgaven 4 3. Ledelse i flere retninger 5 4. Strategisk ledelse 7 5. Styring 8 6. Faglig ledelse 9 7. Personaleledelse 10 8. Personligt

Læs mere

Eksempel på kompetenceudviklingsstrategi for området børn og unge med særlige behov

Eksempel på kompetenceudviklingsstrategi for området børn og unge med særlige behov Eksempel på kompetenceudviklingsstrategi for området børn og unge med særlige behov Nedenfor er angivet et eksempel på en strategi for kompetenceudvikling for den enhed i en kommune, som har ansvaret for

Læs mere

Ikast Østre. Gameplan er en visuel metode til kreativt at komme fra ideer til resultater.

Ikast Østre. Gameplan er en visuel metode til kreativt at komme fra ideer til resultater. GAMEPLAN Ikast Østre "Teams, der ror samme vej, vinder oftere Arne Nielsson Gameplan er en visuel metode til kreativt at komme fra ideer til resultater. Med Gameplan får vi en fælles opfattelse af aktiviteter,

Læs mere

Frederikshavn Kommune. Politik for frivilligt socialt arbejde 2014-2018

Frederikshavn Kommune. Politik for frivilligt socialt arbejde 2014-2018 Frederikshavn Kommune Politik for frivilligt socialt arbejde 2014-2018 Indledning FÆLLES pejlemærker Bærende principper Tænkes sammen med 4 5 8 10 Indledning Frederikshavn Kommune er fyldt med frivillige

Læs mere

Det åbne dagtilbud. Overordnede mål og rammer

Det åbne dagtilbud. Overordnede mål og rammer Det åbne dagtilbud Overordnede mål og rammer 1 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Det engagerede møde med omverdenen har værdi og skaber værdi.... 3 Lovgivning... 3 Formål... 3 Mål... 4 Organisering...

Læs mere

Kalundborg Kommunes. Ledelses- og styringsgrundlag

Kalundborg Kommunes. Ledelses- og styringsgrundlag Kalundborg Kommunes Ledelses- og styringsgrundlag Velkommen til Kalundborg Kommunes nye ledelsesog styringsgrundlag Det beskriver, hvordan vi skaber fælles retning og samarbejde for bedre resultater. Vi

Læs mere

Region Hovedstaden R egion Ho veds taden Musa Ornata. Botanisk Have København

Region Hovedstaden R egion Ho veds taden Musa Ornata. Botanisk Have København Arbejdsmiljøpolitik Maj 2008 Arbejdsmiljøpolitik for Musa Ornata. Botanisk Have København Arbejdsmiljøpolitik i s arbejdsmiljøpolitik beskriver regionens fælles holdninger, værdier og handlinger på arbejdsmiljøområdet.

Læs mere

Spørgsmål i DI s ledelsesscoreboard

Spørgsmål i DI s ledelsesscoreboard Spørgsmål i DI s ledelsesscoreboard Herunder kan du læse de spørgsmål, som stilles i forbindelse med undersøgelsen. Både medarbejdere og ledere bliver stillet 88 spørgsmål. Herudover vil ledergruppen blive

Læs mere

Direktionens årsplan

Direktionens årsplan Direktionens årsplan 2019 Indhold Indledning 3 Fortælling, vision og pejlemærker 3 Fokusområder i Direktionens årsplan 2019 4 Mål for 2019 med central forankring 7 Mål for 2019 for institutioner og afdelinger

Læs mere

Kvalitetsstandard Aktivitets- og samværstilbud Lov om Social Service 104 Udarbejdelse November 2017 Social- og sundhedsafdelingen samt tilbud og

Kvalitetsstandard Aktivitets- og samværstilbud Lov om Social Service 104 Udarbejdelse November 2017 Social- og sundhedsafdelingen samt tilbud og Kvalitetsstandard Aktivitets- og samværstilbud Lov om Social Service 104 Udarbejdelse November 2017 Social- og sundhedsafdelingen samt tilbud og Godkendelse Revidering Acadre dokument nr. 174406-17 myndighed

Læs mere

SUND OPVÆKST. Aabenraa Kommunes sammenhængende børne-, unge- og familiepolitik

SUND OPVÆKST. Aabenraa Kommunes sammenhængende børne-, unge- og familiepolitik SUND OPVÆKST Aabenraa Kommunes sammenhængende børne-, unge- og familiepolitik 2018 1 Forord Sund Opvækst er Aabenraa Kommunes børne-, unge- og familiepolitik. Sund Opvækst opstiller en række ambitiøse

Læs mere

Overordnet personalepolitik

Overordnet personalepolitik Overordnet personalepolitik Overordnet personalepolitik Indledning: Silkeborg Kommune er en stor og mangfoldig organisation, hvor der skal være plads til den forskellighed, der er givende for innovation

Læs mere

STRATEGI FOR DET RUMMELIGE ARBEJDSMARKED

STRATEGI FOR DET RUMMELIGE ARBEJDSMARKED STRATEGI FOR DET RUMMELIGE ARBEJDSMARKED PLADS TIL ALLE BESKÆFTIGELSES OG SOCIALUDVALGET 1 FORORD Som Beskæftigelses og Socialudvalg vil vi skabe et arbejdsmarked i Odense præget af socialt ansvar og med

Læs mere

EN NY SOCIALSTRATEGI

EN NY SOCIALSTRATEGI EN NY SOCIALSTRATEGI Socialstrategien er de politiske visioner for det sociale arbejde i København for børn, unge og voksne med sociale og psykiske udfordringer eller et handicap. Socialstrategien skitserer

Læs mere