Fakta-ark. Center for Familie og Forebyggelse. Evt. hovedinstitution. Afdeling/team/ institution. Familieafsnittet. Rådhuset, Østfløjen

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Fakta-ark. Center for Familie og Forebyggelse. Evt. hovedinstitution. Afdeling/team/ institution. Familieafsnittet. Rådhuset, Østfløjen"

Transkript

1 Evt. hoved Familieafsnittet 14 Bent Hansen Ca. 400 sager Sagsbehandlerne er socialrådgivere eller socialformidlere. Derudover er der administrativ understøttelse og socialrådgiverstuderende tilknyttet. Familieafsnittet er myndighedsfunktion på børne- og familieområdet. De arbejder med udgangspunkt i Servicelovens bestemmelser. Familieafsnittet arbejder med forskellige former for støtte til børn, unge og deres familier, blandt andet støtte til udsatte børn og deres familier, støtte til børn med handicaps samt forskellige forebyggende foranstaltninger. Familieafsnittet er organiseret i tre teams, nemlig Modtagegruppen, Indsatsgruppen og Specialgruppen. Modtagegruppen håndterer underretninger fra fagpersoner og, som er bekymrede for et barns trivsel. Modtagegruppen kan henvise til forebyggende indsatser. Indsatsgruppen undersøger barnets/den unges forhold nærmere, hvis Modtagegruppen vurderer, at der er grundlag for det. Det er også indsatsgruppen, der sætter foranstaltninger i værk, hvis det er relevant, og følger op på, om de har den ønskede effekt. Specialgruppen arbejder med støtte og rådgivning til børn med handicaps og deres familier, for eksempel støtte i hjemmet. Specialgruppen behandler også ansøgninger om tabt arbejdsfortjeneste, kompensation for merudgifter og lignende.

2 Evt. hoved Kriminalpræventiv indsats En fuldtidsansat Alle i kommunen ift. den forebyggende indsats Der er en kriminalitetsforebyggende koordinator, som understøtter den kriminalpræventive indsats i dagtilbud og skole. Opgaven bliver løst i samarbejde med både ansatte i Glostrup Kommune (fx lærere og pædagoger) og eksterne samarbejdspartnere i kommunen (fx politiet og Glostrup Shoppingscenter). Alle kommuner skal yde en kriminalpræventiv indsats, men den enkelte kommune afgør, hvordan den organiserer indsatsen. En af de store udfordringer ved kriminalitetsforebyggelse er, at opgaven ikke kan løses ét sted. Mange faktorer er afgørende for, om børn og unge får en kriminel løbebane. Derfor breder Glostrup Kommune den kriminalpræventive indsats ud. Det betyder, at den blandt andet men ikke kun handler om SSP (samarbejde mellem skole, socialområde og politi for at forhindre kriminalitet). SSP handler i høj grad om (kriminalitets-) forebyggende indsatser. Men målet er, at børn og unge slet ikke får brug for indsatserne. Derfor retter vi i tråd med anbefalingerne fra Det Kriminalpræventive Råd også fokus mod det opbyggende niveau, hvor vi skaber trygge og udviklende vilkår for alle. Forskning viser, at det ikke kun er de klassiske kriminalpræventive indsatser, der har en effekt. Der er også en lang række beskyttelsesfaktorer, som har betydning for, hvorvidt børn og unge ender i kriminalitet. Det handler blandt andet om at inkludere udsatte børn i fællesskabet allerede i dagtilbuddet, i det sociale liv i skolen, i idrætsforeningerne og meget andet. Derfor ønsker vi, at det over tid bliver lige så naturligt at tænke kriminalitetsforebyggelse ind i opgaveløsningen, som det er at tænke eksempelvis sundhed ind.

3 Evt. hoved Psykologer Hanne Faurschou Seks Betjener alle dager og skoler i kommunen Psykologer og administrativ understøttelse. Psykologerne rådgiver og vejleder dagtilbud, skole og forældre for bedst muligt at understøtte udvikling og læring hos børn og unge i alderen 0-18 år. Rådgivningen kan både være rettet mod et enkelt barn og rettet md en gruppe/klasse. En stor del af psykologernes tid går med at udarbejde Pædagogiske Psykologiske Vurderinger (PPV) om de børn, der skal indstilles til alle former for specialundervisning og skole- og dagbehandling eller henvises til udredning i børnepsykiatrien. Psykologerne deltager i kompetencecenter møderne på skoleafdelingerne og dialogforum i dagerne. Der er et tæt samarbejde mellem psykologerne, de pædagogiske vejledere og tale-hørekonsulenterne. Der er seks psykologer i teamet. Heraf arbejder to psykologer med børn i alderen 0-6 år, mens de fire andre arbejder med skolebørn og er placeret med kontor på de enkelte skolematrikler. Tilbuddet er gratis for borgerne.

4 Evt. hoved Pædagogiske vejledere 11 Annette Lohmann Glostrup Kommunes dager og skole (i gennemsnit 125 sager/år) Pædagoger, lærere og cand.pæd uddannede med vejledningsfaglige/specialpædagogiske efteruddannelser. De pædagogiske vejledere understøtter det pædagogiske personale i dager/skoler, Glostrup Kommunes specialtilbud (Bien, Mejsegruppen, Lærkereden) og Glostrup Skoles gruppeordninger og specialklasserækker, når de står overfor særlige udfordringer i deres arbejde med børnene. Målet er at yde en tidlig og forebyggende indsats. Vi lægger vægt på tværprofessionelt samarbejde og inddrager forældrene som ressource. Udfordringerne kan relatere sig til trivsel og/eller udvikling hos det enkelte barn/børnegruppe. Indsatserne kan række ind i familierne i form af vejledning af fx samspil med barnet med en diagnose. Indsatsen planlægges og evalueres i samarbejde med lederen af Ejbyhus Familieteam. Målet er - gennem en kobling mellem almen- og specialpædagogiske indsatser - at udvikle børn/voksnes læringsmiljøer, ligesom deres mestring og udfoldelse understøttes både i /skole og hjemme. Vi indgår desuden i 11 indsatser bevilliget i Familieafsnittet i relation til børn og unge med diagnoser (autisme, ADHD, ADD, Socioemotionelle temaer). Vi deltager i Tværfagligt dialogforum/kompetencecentre, Inklusionsnetværk, Skolestartermøder/overgangsmøder til specialundervisning/overgangsarbejdet klasserne på Glostrup skole. Vi tilbyder også tematiske oplæg i dager/skoler/børne&unge enheden. Vi arbejder ud fra en systemisk og narrativ tilgang og med følgende metoder: DPU, Elevdeltagelses-profil, Co-teaching, Aktionslæring, SP-modellen, Tegn til tale, Boardmaker, PECS, Cool Kids, Diamant forløb, Fri for mobberi, ICDP/Marte Meo, KAT-kassen, Legemanuskripter, Sociale historier, Spillerum, TEACCH. Desuden trækkes der på viden indenfor følgende områder: Specialpædagogik, Neuropædagogik, Neuropsykologi, Angst, Autisme/ADHD, Etniske minoriteter, Inklusion, Klasseledelse, Mentalisering, Mobning, Overgange, Overgreb/Skilsmisse/Sorg/Tab/Sygdom/Spiseforstyrrelser. Tilbuddet er gratis for dager, skoler og forældre.

5 Sundhedsplejen Marika Jensen 11 (= 8,7 fuldtidsstillinger) 300 nyfødte børn pr år, 2500 skolebørn og 10 dagtilbud (tilbydes konsulentfunktion) Sundhedsplejersker (sygeplejersker med minimum to års børnespecifik erhvervserfaring samt 1½ år specialuddannelse til sundhedspleje). Derudover er der administrativ understøttelse og en sundhedskoordinator på børneområdet (projektstilling frem til medio 2019). Sundhedsplejen varetager sundhedsfremmende og forebyggende indsatser for børn og unge i relation til aftalerne i Det Nære Sundhedsvæsen og anbefalinger fra Sundhedsstyrelsen. Sundhedsplejen skal understøtte og sikre, at alle børn og unge får den sundest mulige opvækst og dermed gode forudsætninger for en sund tilværelse som voksne. Sundhedsplejens tilbud henvender sig til alle børn og børnefamilier i Glostrup Kommune, og det følger af lovgivningen, at vi skal yde en særlig indsats i forhold til sårbare børn og børn i udsatte positioner samt deres familier. Sundhedsplejens indsatser i Glostrup Kommune er primært orienteret omkring barnets fødsel og første 1½ leveår, samt barnet i skolealderen. Dog tilbyder Sundhedsplejen også - i tæt samarbejde med fødesteder - indsatser til særligt udsatte og sårbare gravide. Alle familier får tilbudt barselsbesøg, når barnet er få dage gammelt, og herefter ca. syv hjemmebesøg frem til barnet bliver 1½ år. Sårbare børn og børn i udsatte positioner får tilbud om en udvidet indsats efter behov. Sundhedsplejen skal gennem rådgivning, vejledning og tilsyn sikre bedst mulig sundhed, trivsel og udvikling for det enkelte barn. Sundhedsplejen arbejder også intensivt med at understøtte forældrenes mestring af forældreopgaven. Sundhedsplejen iværksætter mødregrupper og gruppetilbud til mødre med efterfødselsreaktioner og unge og sårbare mødre (sidstnævnte i samarbejde med Ejbyhus Familieteam). I skolen tilbyder Sundhedsplejen alle elever en lovpligtig sundhedsfaglig ind- og udskolingsundersøgelse og sundhedssamtaler. På øvrige klassetrin har sundhedsplejersken kontakt med børnene enten ved samtaler eller ved sundhedspædagogiske aktiviteter. Aktiviteterne kan for eksempel handle om kost, hygiejne, pubertet eller seksuel sundhed. Skolesundhedsplejen indgår også i det forebyggende arbejde omkring skolebørn i udsatte positioner og mistrivsel både direkte med den enkelte elev og eventuelt familien og ved tværfaglig sparring med lærere og pædagoger i skolen. Det er gratis for borgerne at benytte sundhedsplejens tilbud. Sundhedsplejen leverer data til databasen Børns Sundhed. To gange om året modtager vi på den baggrund tematiserede sundhedsprofiler på 0-årige børn og skolebørn i Glostrup.

6 Tale-hørekonsulenter Marika Jensen seks Ca. 300 børnesager pr år Dagtilbud og skole Tale-hørekonsulenter og derudover er der administrativ understøttelse. Tale-hørekonsulenterne arbejder med børn fra 0-18 år, der har generelle, komplekse eller specifikke tale, høre, sprog eller kommunikative vanskeligheder. Arbejdet tager udgangspunkt i en tidlig og forebyggende indsats i samarbejde med forældre, personale i dagtilbud og skoler samt andre faggrupper - fx sundhedsplejersker, pædagogiske vejledere og psykologer. Hovedparten af tale-hørekonsulenternes opgaver er rettet mod børn i dagtilbud, aktuelt typisk børnegruppen 3-6 år. Vi arbejder på at styrke indsatsen på 0-3 årsområdet, samt overgangsperioden fra dagtilbud over i indskoling. Tale-hørekonsulenternes primære indsats sker i direkte interaktion med det enkelte barn eller grupper af børn. Et typisk forløb omfatter udredning ved hjælp af specifikke test, klassifikation af barnets/børnenes udfordringer og styrker i relation til sprog og kommunikation. Herefter tilrettelægger vi et individuelt indsatsforløb, hvor tale-hørekonsulenten varetager den primære undervisningsopgave i tæt samarbejde med forældre og personale i dagtilbud, som forventes at løfte en væsentlig opgave for at fastholde fokus og videreføre indsats i de daglige rutiner og gøremål i dagtilbud og hjem. Tale-hørekonsulenterne vejleder også personale i dagtilbud og skole samt forældre i forhold til det generelt forbyggende og fremmende sprogarbejde, når der er bekymring for et barns eller børnegruppes sprogudvikling, udtalevanskeligheder og hørelse, som ikke kræver specifik indsats fra talehørekonsulent, men dog et øget fokus i hjem og dagtilbud for at fremme barnets sproglige kompetencer. Derudover arbejder tale-hørekonsulenterne med at styrke den almene sprogindsats i kommunens dagtilbud. I Glostrup har vi stadig en gruppe børn, som ved skolestart ikke har de nødvendige sproglige forudsætninger og kompetencer til at lære at læse og skrive. Målet er - via et styrket og kvalificeret fokus på sprog og kommunikative kompetencer - at fremme alle børns læringskompetencer. Derfor understøtter tale-hørekonsulenterne det pædagogiske personale i at inddrage børns sprogudvikling som en integreret del af de pædagogiske aktiviteter i dagtilbuddets rutiner og hverdag. Det er gratis for borgerne at benytte tilbuddet.

7 Evt. hoved Glostrup Kommunale Tandpleje Vestervang, Skovvang, Nordvang og Søndervang 14 Janie Noe 4619 børn og unge 0-18 år 105 omsorgstandplejepatienter Tandlæger, tandplejere og klinikassistenter. Derudover er der tilknyttet en specialtandlæge, der arbejder med tandregulering. Tandplejen tilbyder gratis tandpleje til børn og unge fra 0-18 år, det vil sige regelmæssige undersøgelser (15 måneder) af tænderne og kontroller efter behov og nødvendige tandbehandlinger og tandregulering efter Sundhedsstyrelsens retningslinjer. Tandplejen giver også børn og forældre viden om, hvordan de bedst muligt forebygger huller i tænderne og syreskader. Tandplejen varetager også omsorgstandplejen i Glostrup Kommune. Det er et tilbud til personer, som kun vanskeligt kan udnytte de eksisterende tilbud om tandpleje. Omsorgstandplejen henvender sig derfor primært til med nedsat førlighed og vidtgående fysiske og/eller psykiske handicaps. Tandplejen har fire klinikker fordelt på Glostrup Skoles fire matrikler Søndervang, Nordvang, Vestervang og Skovvang hvor de forsøger at skabe trygge rammer for børnene, så det bliver en god oplevelse at gå til tandlægen. Målet er, at børn og unge i Glostrup Kommune mestrer egen tandsundhed. Derfor deltager Tandplejen også eksempelvis i tværfaglige forløb i dagtilbud og skole med fokus på tandsundhed. Gratis for børn og unge under 18 år. Omsorgspatienter betaler 520 kr. i Tandplejen har sin egen hjemmeside:

Fakta-ark CFF. Center for Familie og Forebyggelse. Evt. hovedinstitution. Afdeling/team/ institution. Ejbyhus Familieteam

Fakta-ark CFF. Center for Familie og Forebyggelse. Evt. hovedinstitution. Afdeling/team/ institution. Ejbyhus Familieteam Evt. hoved Ejbyhus Familieteam Ejby Mosevej 13, 2600 Glostrup Hanne Faurschou Fem Har løbende kontakt med omkring 50 familier Personalegruppen består af uddannede familieterapeuter med forskellige grunduddannelser

Læs mere

Tværprofessionelt samarbejde om sundhedsfremme på skolen. Marika Ouchicha Jensen Leder af Sundhedsplejen Glostrup Kommune

Tværprofessionelt samarbejde om sundhedsfremme på skolen. Marika Ouchicha Jensen Leder af Sundhedsplejen Glostrup Kommune Tværprofessionelt samarbejde om sundhedsfremme på skolen Marika Ouchicha Jensen Leder af Sundhedsplejen Glostrup Kommune Sundhed og Sundhedsfremme en utopi og/eller en udfordring? Forebyggelsens utopi

Læs mere

Præsentation af klinisk uddannelsessted

Præsentation af klinisk uddannelsessted Præsentation af klinisk uddannelsessted Sundhedsplejerskeordningens navn, adresse, telefonnummer og e-postadresse: Sundhedstjenesten Slagelse Kommune, Næstvedvej 15, 4230 Skælskør. Mail : loten@slagelse.dk,

Læs mere

Præsentation af klinisk uddannelsessted

Præsentation af klinisk uddannelsessted Præsentation af klinisk uddannelsessted Sundhedsplejerskeordningens navn, adresse, telefonnummer og e-postadresse: Solrød Sundhedstjeneste Børn og Unge Rådgivningen Højagervænget 35, 2680 Solrød Strand

Læs mere

Præsentation af klinisk uddannelsessted

Præsentation af klinisk uddannelsessted Præsentation af klinisk uddannelsessted Sundhedsplejerskeordningens navn, adresse, telefonnummer og e-postadresse: Sundhedstjenesten, Egedal Kommune, Dronning Dagmarsvej 200 3650 Ølstykke. Tlf: 7259 6720.

Læs mere

Præsentation af klinisk uddannelsessted

Præsentation af klinisk uddannelsessted Præsentation af klinisk uddannelsessted Sundhedsplejerskeordningens navn, adresse, telefonnummer og e-postadresse: Solrød Sundhedstjeneste Børn og Unge Rådgivningen Højagervænget 35, 2680 Solrød Strand

Læs mere

Præsentation af klinisk uddannelsessted

Præsentation af klinisk uddannelsessted Præsentation af klinisk uddannelsessted Sundhedsplejerskeordningens navn, adresse, telefonnummer og e-postadresse: Sundhedstjenesten Slagelse Kommune, Næstvedvej 15, 4230 Skælskør. Mail : loten@slagelse.dk,

Læs mere

Sundhedsplejens ydelsesprofil Sundhedsplejens ydelser er fordelt på tre hovedområder:

Sundhedsplejens ydelsesprofil Sundhedsplejens ydelser er fordelt på tre hovedområder: KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Center for Policy NOTAT 28. februar 2019 Sundhedsplejens ydelsesprofil Sundhedsplejens ydelser er fordelt på tre hovedområder: små- og spædbørn dagtilbud

Læs mere

BØRNE- OG SKOLEUDVALGET BEVILLINGSRAMME Til bevillingsramme Sundheds- og tandpleje er der i budget 2019 afsat 32,2 mio. kr.

BØRNE- OG SKOLEUDVALGET BEVILLINGSRAMME Til bevillingsramme Sundheds- og tandpleje er der i budget 2019 afsat 32,2 mio. kr. Bevillingsramme 30.31 Sundheds- og tandpleje Ansvarligt udvalg Børne- og Skoleudvalget Sammendrag Til bevillingsramme 30.31 Sundheds- og tandpleje er der i afsat 32,2 mio. kr. Dertil skal tillægges pris-

Læs mere

1.3 FORSLAGETS INDHOLD Det samlede effektiviseringsforslag for sundhedsplejen består af 3 dele.

1.3 FORSLAGETS INDHOLD Det samlede effektiviseringsforslag for sundhedsplejen består af 3 dele. Forslagets titel: Kort resumé: Fremstillende forvaltning: Berørte forvaltninger: Udvikling og omlægning af sundhedsplejens tilbud Det foreslås at effektivisere på sundhedsplejens tilbud til skoler, dagtilbud

Læs mere

Præsentation af klinisk uddannelsessted

Præsentation af klinisk uddannelsessted Præsentation af klinisk uddannelsessted Sundhedsplejerskeordningens navn, adresse, telefonnummer og e-postadresse: Sundhedstjenesten Slagelse Kommune, Næstvedvej 15, 4230 Skælskør. Mail : loten@slagelse.dk,

Læs mere

Præsentation af klinisk uddannelsessted

Præsentation af klinisk uddannelsessted Præsentation af klinisk uddannelsessted Sundhedsplejen Holstebro Kommune Borregaards vej 9, 7500 Holstebro Tlf. 9611 5300 Mail: Sundhedsplejen@holstebro.dk Uddannelsesansvarlig sundhedsplejerske: Leder

Læs mere

Sundhed og Forebyggelse. Den kommunale sundhedstjeneste. (Godkendt i efteråret 2006 i forbindelse med budget 2007)

Sundhed og Forebyggelse. Den kommunale sundhedstjeneste. (Godkendt i efteråret 2006 i forbindelse med budget 2007) Den kommunale sundhedstjeneste (Godkendt i efteråret 2006 i forbindelse med budget 2007) 1 Generelt om området: Sundhedstjenesten arbejder efter sundhedsloven Lov nr. 546 af 24. juni 2005.09.22: Kapitel

Læs mere

Sundhedsplejerskeundersøgelsen 2018

Sundhedsplejerskeundersøgelsen 2018 Emilie Dalsgaard Milling, Louise Kryspin Sørensen Oktober 2018 Sundhedsplejerskeundersøgelsen 2018 I perioden 3. september til 13. september 2018 har DSR Analyse gennemført en spørgeskemaundersøgelse blandt

Læs mere

MINIGRUPPER I DAGINSTITUTIONER. Et tilbud til børn med behov for en særlig indsats

MINIGRUPPER I DAGINSTITUTIONER. Et tilbud til børn med behov for en særlig indsats MINIGRUPPER I DAGINSTITUTIONER Et tilbud til børn med behov for en særlig indsats MINIGRUPPER Et tilbud til børn med behov for en særlig indsats Vi vil skubbe til grænserne for fællesskabet for vi vil

Læs mere

Præsentation af klinisk uddannelsessted

Præsentation af klinisk uddannelsessted Præsentation af klinisk uddannelsessted Sundhedsplejerskeordningens navn, adresse, telefonnummer og e-postadresse: Sundhedsplejen. Allerød Kommune. Bjarkesvej 2, 3450 Allerød. 48100100. sundhedsplejen@alleroed.dk

Læs mere

Sagsnr A Dato: Plan for en sammenhængende indsats over for ungdomskriminalitet

Sagsnr A Dato: Plan for en sammenhængende indsats over for ungdomskriminalitet Sagsnr. 27.24.00-A00-2-17 Dato: 28.09.2018 Plan for en sammenhængende indsats over for ungdomskriminalitet Horsens Kommune 2018 1. Indledning Som en del af en sammenhængende børne- og ungepolitik har Horsens

Læs mere

Præsentation af klinisk uddannelsessted

Præsentation af klinisk uddannelsessted Præsentation af klinisk uddannelsessted Sundhedsplejerskeordningens navn, adresse, telefonnummer og e-postadresse: Sundhedsplejen Middelfart Kommune Dagtilbudsafdelingen Anlægsvej 4, 5592 Ejby Tlf.88885500

Læs mere

FAKTA OM: 4. Børn og familier med særlige behov og sundhed for børn og unge

FAKTA OM: 4. Børn og familier med særlige behov og sundhed for børn og unge FAKTA OM: 4. Børn og familier med særlige behov og sundhed for børn og unge Beskrivelse af brugere Brugerne er børn og familier med behov for særlig støtte, vejledning eller behandling. Der gives et bredt

Læs mere

Serviceprofil for Tandplejen 2015

Serviceprofil for Tandplejen 2015 Serviceprofil for Tandplejen 2015 Formål Tandplejens formål er at: Tilbyde et samlet tandplejetilbud til alle børn og unge under 18 år tilpasset den enkeltes behov: Sundhedsfremmende sparring og rådgivning

Læs mere

De sårbare gravide. Det sociale område en ny medspiller. Randers Kommune

De sårbare gravide. Det sociale område en ny medspiller. Randers Kommune De sårbare gravide Det sociale område en ny medspiller Randers Kommune Program Introduktion og hvad er det nye? Hvad er en sårbar gravid/nybagt familie i et socialfagligt perspektiv Udfordringer og hvad

Læs mere

Præsentation af klinisk uddannelsessted

Præsentation af klinisk uddannelsessted Præsentation af klinisk uddannelsessted Sundhedsplejerskeordningens navn, adresse, telefonnummer og e-postadresse: Helsingør Kommune Center for Børn, Unge og Familier Den kommunale Sundhedstjeneste Sct.

Læs mere

Sundhedspleje. Kvalitetsstandard. Hvordan får du sundhedspleje? Hvem kan få sundhedspleje?

Sundhedspleje. Kvalitetsstandard. Hvordan får du sundhedspleje? Hvem kan få sundhedspleje? Sundhedspleje Kvalitetsstandard Denne pjece indeholder kvalitetsstandarden for Sønderborg Kommunes tilbud om sundhedspleje. Kvalitetsstandarden er en beskrivelse af det service niveau, som tilbydes i Sønderborg

Læs mere

Faktaark Elever i specialtilbud indhold i tilbud 1

Faktaark Elever i specialtilbud indhold i tilbud 1 Faktaark Elever i specialtilbud indhold i tilbud 1 Stavnsholtskolen Generelle indlæringsvanskeligheder (30 elever) Her indskrives elever med generelle indlæringsvanskeligheder og mental retardering i lettere

Læs mere

Handleplan for den sammenhængende børnepolitik

Handleplan for den sammenhængende børnepolitik Handleplan for den sammenhængende børnepolitik Indledning Alle børn og unge i Glostup skal have mulighed for at blive i stand til at mestre deres liv og udfolde deres potentialer. Med den sammenhængende

Læs mere

Beskrivelse af den kommunale sundhedsordning

Beskrivelse af den kommunale sundhedsordning Specialuddannelsen til Sundhedsplejerske Præsentation af klinisk uddannelsessted Præsentation af klinisk uddannelsessted Sundhedsplejerskeordningens navn, adresse, telefonnummer og e-postadresse: Sundhedsplejen.

Læs mere

Præsentation af klinisk uddannelsessted

Præsentation af klinisk uddannelsessted Præsentation af klinisk uddannelsessted Sundhedsplejerskeordningens navn, adresse, telefonnummer og e-postadresse: Sundhed og Forebyggelse Børne- og ungeregion Vest Børn- og ungeforvaltningen Ørbækvej

Læs mere

Serviceprofil for Tandplejen 2013

Serviceprofil for Tandplejen 2013 Serviceprofil for Tandplejen 2013 Formål Tandplejens formål er at: Tilbyde et samlet tandplejetilbud til alle børn og unge under 18 år tilpasset den enkeltes behov: Forebyggende tandpleje og information

Læs mere

Det tværfaglige samarbejde i. Fredensborg Kommune. Information til forældre

Det tværfaglige samarbejde i. Fredensborg Kommune. Information til forældre Det tværfaglige samarbejde i Fredensborg Kommune Information til forældre Kære Forældre Glade børn er fundamentet for arbejdet med børn og unge i Fredensborg Kommune. Fredensborg Kommune arbejder målrettet

Læs mere

Serviceområde: Sundhedsområdet

Serviceområde: Sundhedsområdet Serviceområde: Sundhedsområdet Fokusområde: Genoptræning efter sundhedslovens 140. Hvilke behov dækker ydelsen: Vederlagsfri genoptræning til personer, der efter udskrivning fra sygehus har et lægefagligt

Læs mere

Resultater fra kortlægning af forebyggelsespakkerne - Børne og Uddannelsesudvalg

Resultater fra kortlægning af forebyggelsespakkerne - Børne og Uddannelsesudvalg Resultater fra kortlægning af forebyggelsespakkerne - Børne og Uddannelsesudvalg Forebyggelsespakkerne Udgivet af Sundhedsstyrelsen Forebyggelsespakkerne Indeholder vidensbaserede faglige anbefalinger

Læs mere

Inklusion i skolen Sådan gør vi i Fredensborg Kommune

Inklusion i skolen Sådan gør vi i Fredensborg Kommune Inklusion i skolen Sådan gør vi i Fredensborg Kommune Side 2 Inklusion i skolerne Sådan gør vi i Fredensborg Kommune I Fredensborg Kommune arbejder vi for, at alle de børn, der kan have udbytte af det,

Læs mere

Sundhedsplejerskeprofil

Sundhedsplejerskeprofil Sundhedsplejerskeprofil Ringkøbing Skjern Kommune Sundhedsplejerskerne i Ringkøbing-Skjern kommune har udarbejdet en sundhedsplejerskeprofil. Dette for at beskrive de virksomheds- og funktionsområder som

Læs mere

Serviceprofil for Tandplejen 2019

Serviceprofil for Tandplejen 2019 Serviceprofil for Tandplejen 2019 Serviceprofil for Tandplejen 2019 Formål Tandplejens formål er at: Tilbyde et samlet tandplejetilbud til alle børn og unge under 18 år tilpasset den enkeltes behov: Sundhedsfremmende

Læs mere

Børn - og Familieafdelingen Kort og godt om organisationsstrukturen i Børn og Familieafdelingen.

Børn - og Familieafdelingen Kort og godt om organisationsstrukturen i Børn og Familieafdelingen. Børn - og Familieafdelingen Kort og godt om organisationsstrukturen i Børn og Familieafdelingen. Kort og godt om afdelingen Børn- og Familieafdelingen består af rådgivnings- og behandlingstilbud inden

Læs mere

https://www.skyfish.com/preview/ Serviceprofil for Sundhedsplejen 2017

https://www.skyfish.com/preview/ Serviceprofil for Sundhedsplejen 2017 https://www.skyfish.com/preview/10895272- Serviceprofil for Sundhedsplejen 2017 Serviceprofil for Sundhedsplejen 2017 Formål Vi servicerer: Sundhedsplejens formål er: Ca. 450 spæd- og småbørn og deres

Læs mere

i dagplejen i Faaborg-Midtfyn Kommune

i dagplejen i Faaborg-Midtfyn Kommune Tidlig forebyggende indsats i dagplejen i Faaborg-Midtfyn Kommune Baggrund Nationalt Kommunerne i Danmark har ifølge serviceloven forpligtet sig til at yde en støtte, der skal være tidlig og helhedsorienteret,

Læs mere

Fredericia Kommune Videns- og Ressourcecenter

Fredericia Kommune Videns- og Ressourcecenter Fredericia Kommune Videns- og Ressourcecenter Forord Denne folder skal informere om de arbejdsområder og ydelser, som medarbejderne i det centrale Videns- og ressourcecenter kan levere. Hensigten med folderen

Læs mere

Inklusion Ekspertgruppens otte anbefalinger i forhold til Dragør Kommune

Inklusion Ekspertgruppens otte anbefalinger i forhold til Dragør Kommune Inklusion Ekspertgruppens otte anbefalinger i forhold til Dragør Kommune 0-18 års området, juni 2016 Inklusion I de seneste år er der blevet arbejdet meget med inklusion og med at udvikle en inkluderende

Læs mere

Præsentation af klinisk uddannelsessted

Præsentation af klinisk uddannelsessted Præsentation af klinisk uddannelsessted Sundhedsplejerskeordningens navn, adresse, telefonnummer og e-postadresse: Sundhedsplejen Børne-, kultur- og fritidsforvaltningen Horsedammen 42 2605 Brøndby Uddannelsesansvarlig

Læs mere

Præsentation af klinisk uddannelsessted

Præsentation af klinisk uddannelsessted Præsentation af klinisk uddannelsessted Sundhedsplejerskeordningens navn, adresse, telefonnummer og mail Helsingør Kommune Center for Børn, Unge og Familier Sundhedstjenesten Birkedalsvej 27 3000 Helsingør

Læs mere

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan 4. semester Sundhedsplejen Lemvig. Vasen 10B, 7620 Lemvig. 1 Klinisk uddannelsesplan Som sygeplejestuderende i Lemvig Kommune, vil der være mulighed for

Læs mere

Præsentation af klinisk uddannelsessted

Præsentation af klinisk uddannelsessted Præsentation af klinisk uddannelsessted Sundhedsplejerskeordningens navn, adresse, telefonnummer og e-postadresse: Sundhedsplejen Sønderborg Kommune Grundtvigs Allé 150, 6400 Sønderborg Helle Kirk Christensen

Læs mere

Sundhedsplejens serviceniveau 2018

Sundhedsplejens serviceniveau 2018 27-01-2018 Ref.: Berit Østergaard Nielsen Sagsnr.: 18/1293 Dokumentnr.: 16316/18 Sundhedsplejens serviceniveau 2018 Dette notat er udarbejdet med henblik på at beskrive, hvordan Varde Kommune fremadrettet

Læs mere

Praksisdag for alment praktiserende læger Den 27. september 2018

Praksisdag for alment praktiserende læger Den 27. september 2018 Tidlig indsats ved psykisk mistrivsel hos børn og unge / Børne- og ungdomsforvaltningen i Københavns Kommune Lone Mortensen, tværfaglig chef på Nørrebro/Bispebjerg og Christina Haahr Bach, leder af Inklusion,

Læs mere

Forældre til børn med handicap

Forældre til børn med handicap Forældre til børn med handicap - vi hjælper jer på vej. Indhold Familierådgivningen, Handicapgruppen...3 Sundhedsplejerskerne...4 Tale/hørepædagogerne, PPR...5 Ergo/Fysioterapeuterne, PPR...6 Psykologerne,

Læs mere

Sammen kan vi gøre en forskel. Rådgivningsteam Nord

Sammen kan vi gøre en forskel. Rådgivningsteam Nord Sammen kan vi gøre en forskel Rådgivningsteam Nord Alle har et ansvar for at vores børn og unge i Haderslev trives. Vi har alle en forpligtelse til at reagere hvis vi ser et barn, en ung eller en familie

Læs mere

Spørgeskemaundersøgelsen er en meget afgørende del af det samlede projekt og vi sætter derfor meget stor pris på din besvarelse.

Spørgeskemaundersøgelsen er en meget afgørende del af det samlede projekt og vi sætter derfor meget stor pris på din besvarelse. Projekt 'Udsatte børn i dagtilbud' Din kommune er én ud af 10 kommuner, der indgår i et samarbejdsprojekt med KL om tidlig opsporing og inklusion af udsatte børn i dagtilbud. Denne spørgeskemaundersøgelse

Læs mere

ODSHERRED KOMMUNE BØRNEPOLITIK 2011-2013

ODSHERRED KOMMUNE BØRNEPOLITIK 2011-2013 ODSHERRED KOMMUNE BØRNEPOLITIK 2011-2013 Børnepolitik i Odsherred Kommune. Ifølge lov om Social Service skal alle kommuner have en sammenhængende børnepolitik, der beskriver, hvordan kommunen sikrer sammenhængen

Læs mere

Præsentation af klinisk uddannelsessted

Præsentation af klinisk uddannelsessted Præsentation af klinisk uddannelsessted Sundhedsplejerskeordningens navn, adresse, telefonnummer og e-postadresse: Sundhedsplejen Odense Kommune Børn- familieafdelingen Center for Sundhed Grønløkkevej

Læs mere

Den røde tråd i børn og unges liv

Den røde tråd i børn og unges liv Den røde tråd i børn og unges liv Bornholms Regionskommune 2016 Indhold Hvad er Den røde tråd?... 3 Hjernen og Hjertet... 3 Dialogværktøjet:... 3 Sprogvurdering:... 4 TOPI... 4 Overgang... 4 Overgangen

Læs mere

Præsentation af klinisk uddannelsessted

Præsentation af klinisk uddannelsessted Præsentation af klinisk uddannelsessted Sundhedsplejerskeordningens navn, adresse, telefonnummer og e-postadresse: Høje Tåstrup Kommune Børne og ungerådgivningscentret Sundhedstjenesten Bygaden 2 2630

Læs mere

Sundhedsplejen. Specialister i børnesundhed

Sundhedsplejen. Specialister i børnesundhed Sundhedsplejen Specialister i børnesundhed Sundhedsplejen Sundhedsplejen arbejder ud fra Sundhedsloven : Formålet med de forebyggende sundhedsydelser til børn og unge er at bidrage til at sikre børn og

Læs mere

Sundhedsplejens årsrapport 2012

Sundhedsplejens årsrapport 2012 Sundhedsplejens årsrapport 2012 2 Indledning Sundhedsplejen er organiseret under opvækst og uddannelse under fagområdet dagtilbud. Sundhedsplejen består af 15 sundhedsplejersker svarende til 12, 5 fuldtidsstillinger.

Læs mere

Sammenhængende børnepolitik

Sammenhængende børnepolitik Sammenhængende børnepolitik 1 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 1 Indholdsfortegnelse... 2 Den sammenhængende børnepolitik mål og målgrupper... 3 Det overordnede mål... 3 Hvad kendetegner tilbuddene

Læs mere

RÅDGIVNINGSAFDELINGEN I HOLSTEBRO KOMMUNE

RÅDGIVNINGSAFDELINGEN I HOLSTEBRO KOMMUNE Martin Helfer, Leder af Børn og Ungeklinikken: RÅDGIVNINGSAFDELINGEN I HOLSTEBRO KOMMUNE 22-03-2013 1 Pædagogisk Psykologisk Rådgivning Spiren Familiesektionen Sundhedsplejen Østervang Tandplejen Børn

Læs mere

BESKRIVELSE. Sundhedsplejens TILBUD

BESKRIVELSE. Sundhedsplejens TILBUD BESKRIVELSE Ikast-Brande Kommune Børne- og Familieafdeling Bellisvej 2 8766 Nørre-Snede Tlf.: 9960 4000 AF Sundhedsplejens TILBUD Januar 2011 Indholdsfortegnelse 1 Hjemmebesøg til spæd- og småbørnsfamilier

Læs mere

Inklusion - Sådan gør vi i Helsingør Kommune. April 2015.

Inklusion - Sådan gør vi i Helsingør Kommune. April 2015. Inklusion - Sådan gør vi i Helsingør Kommune. April 2015. Side 1 Indholdsfortegnelse 1. Indledning 3 2. Fælles værdier giver fælles retning, og styrer måden vi tænker og handler på 3 3. Fælles overordnede

Læs mere

Strategi for inklusion. i Hørsholm Kommunes. dagtilbud skoler - fritidsordninger

Strategi for inklusion. i Hørsholm Kommunes. dagtilbud skoler - fritidsordninger Strategi for inklusion i Hørsholm Kommunes dagtilbud skoler - fritidsordninger 2013-2018 Indledning Børn og unges læring og udvikling foregår i det sociale samspil med omgivelserne. Børn og unge er aktive,

Læs mere

Præsentation af klinisk uddannelsessted

Præsentation af klinisk uddannelsessted Præsentation af klinisk uddannelsessted Sundhedsplejerskeordningens navn, adresse, telefonnummer og e-postadresse: Høje Taastrup Kommune Børne og ungerådgivningscenter Sundhedstjenesten Bygaden 2 2630

Læs mere

- inklusion i dagtilbud. Inklusion i Dagtilbud. Hedensted Kommune

- inklusion i dagtilbud. Inklusion i Dagtilbud. Hedensted Kommune Inklusion i Dagtilbud Hedensted Kommune Januar 2012 Denne pjece er en introduktion til, hvordan vi i Dagtilbud i Hedensted Kommune arbejder inkluderende. I Pjecen har vi fokus på 5 vigtige temaer. Hvert

Læs mere

Børn - og Familieafdelingen. Kort og godt om organisationsstrukturen i Børn og Familieafdelingen.

Børn - og Familieafdelingen. Kort og godt om organisationsstrukturen i Børn og Familieafdelingen. Børn - og Familieafdelingen Kort og godt om organisationsstrukturen i Børn og Familieafdelingen. Kort og godt om afdelingen Børn og Familieafdelingen er organiseret under Børn og Ungeforvaltningen i Odense

Læs mere

Præsentation af klinisk uddannelsessted

Præsentation af klinisk uddannelsessted Præsentation af klinisk uddannelsessted Sundhedsplejerskeordningens navn, adresse, telefonnummer og e-postadresse: Sundhedsplejen og Station Victor Nørregade 2 9800 Hjørring Uddannelsesansvarlig sundhedsplejerske:

Læs mere

Retningslinjer for samarbejde og vidensudveksling mellem dagtilbud og øvrige aktører

Retningslinjer for samarbejde og vidensudveksling mellem dagtilbud og øvrige aktører Retningslinjer for samarbejde og vidensudveksling mellem dagtilbud og øvrige aktører Forældre, skole, sundhedspleje, PPR samt Familierådgivningen og Børnehandicaprådgivningen 2 Kære læser Med Retningslinjer

Læs mere

Socialfaglig Rådgivere som forebyggende indsats i Vejle Kommune

Socialfaglig Rådgivere som forebyggende indsats i Vejle Kommune Socialfaglig Rådgivere som forebyggende indsats i Vejle Kommune Ved distriktsleder Vivian Anditsch & socialfaglige rådgivere Nina Møller Kristiansen og Christina Damgaard 2 3 Tværfagligt Center for Børn

Læs mere

PPR Halsnæs. Teamleder tale-høre konsulenter Tina Helgogaard Abrahamsen. Teamleder psykologer og udviklingskonsulenter Linda Holck Kraul

PPR Halsnæs. Teamleder tale-høre konsulenter Tina Helgogaard Abrahamsen. Teamleder psykologer og udviklingskonsulenter Linda Holck Kraul PPR Halsnæs Teamleder tale-høre konsulenter Tina Helgogaard Abrahamsen Teamleder psykologer og udviklingskonsulenter Linda Holck Kraul 1 PPR lovgrundlag Folkeskoleloven 12 stk. 2 er grundlag for PPRs virksomhed:

Læs mere

Serviceprofil for Sundhedsplejen 2018

Serviceprofil for Sundhedsplejen 2018 Serviceprofil for Sundhedsplejen 2018 Serviceprofil for Sundhedsplejen 2018 Formål Sundhedsplejens formål er: At sikre børn og unge en sund opvækst og skabe gode forudsætninger for en sund voksentilværelse

Læs mere

Dagtilbudsaftalen og Ny dagtilbudslov. Børne og Skoleudvalgsmøde d. 18.april 2018

Dagtilbudsaftalen og Ny dagtilbudslov. Børne og Skoleudvalgsmøde d. 18.april 2018 Dagtilbudsaftalen og Ny dagtilbudslov Børne og Skoleudvalgsmøde d. 18.april 2018 Oplægget i dag Dagtilbudsaftalen - indhold Dagtilbudsloven: 1. Formålsparagraf 2. Den styrkede pædagogiske læreplan 3. Områder

Læs mere

Notat. Baggrund. Overordnet strategi

Notat. Baggrund. Overordnet strategi BALLERUP KOMMUNE Dato: 22. oktober 2018 Sagsid: 28.00.00-A21-4-18 Notat Dette notat beskriver sammenhængen i Ballerup Kommunes indsatser på 0-6-årsområdet. Røde markeringer henviser til pjecer eller subsites

Læs mere

syddjurs.dk Tilbud til børn med særlige udviklingsbehov

syddjurs.dk Tilbud til børn med særlige udviklingsbehov syddjurs.dk Tilbud til børn med særlige udviklingsbehov Specialpædagogisk Team Drivhuset 2 Specialpædagogisk Team er en del af den tidlige og forebyggende indsats på dagtilbudsområdet. Målgruppen er børn,

Læs mere

Mål i Budget 2018 Børn og Unge (version )

Mål i Budget 2018 Børn og Unge (version ) Mål i Budget 2018 Børn og Unge (version 220517) Serviceområde 10, 12 og 16 Fokusområde Alle børn skal være en del af fællesskabet. - Inklusion af børn og unge i dagtilbud og skoler. - Fastholdelse af børn

Læs mere

Præsentation af klinisk uddannelsessted

Præsentation af klinisk uddannelsessted Præsentation af klinisk uddannelsessted Sundhedsplejerskeordningens navn, adresse, telefonnummer og e-postadresse: Sundhedsplejen Svendborg Kommune. Yderligere oplysninger på www.sundhed.svendborg.dk Svendborg

Læs mere

BØRN OG UNGE ORGANISATIONSBESKRIVELSE

BØRN OG UNGE ORGANISATIONSBESKRIVELSE BØRN OG UNGE ORGANISATIONSBESKRIVELSE 1 BØRN OG UNGE ORGANISATIONSESKRIVELSE INDHOLD Børn og Unge - Helt grundlæggende... 4 Sådan er Børn og Unge opbygget... 5 Tæt på de tre centre... 7 Det politiske perspektiv...

Læs mere

Beskrivelse af samarbejdsflader Dagtilbud og Undervisning og Børn og Familie har med private børnepassere, privatinstitutioner og friskoler

Beskrivelse af samarbejdsflader Dagtilbud og Undervisning og Børn og Familie har med private børnepassere, privatinstitutioner og friskoler Beskrivelse af samarbejdsflader Dagtilbud og Undervisning og Børn og Familie har med private børnepassere, privatinstitutioner og friskoler Juni 2017 1 Indholdsfortegnelse 1. Baggrund... 1 Dagtilbud og

Læs mere

Anbefalinger fra Sundhedsstyrelsens Forebyggelsespakker Område: Dagpleje og daginstitutioner Målgruppe: Spæd- og småbørn

Anbefalinger fra Sundhedsstyrelsens Forebyggelsespakker Område: Dagpleje og daginstitutioner Målgruppe: Spæd- og småbørn Anbefalinger fra Sundhedsstyrelsens Forebyggelsespakker Område: Dagpleje og daginstitutioner Målgruppe: Spæd- og småbørn Ledere Medarbejdere 1. Sikrer at der udarbjedes handleplaner for: - Fysisk aktivitet

Læs mere

Præsentation af klinisk uddannelsessted

Præsentation af klinisk uddannelsessted Præsentation af klinisk uddannelsessted Sundhedsplejerskeordningens navn, adresse, telefonnummer og e-postadresse: Sundhed og Forebyggelse Børne- og ungeregion Vest Børn- og ungeforvaltningen Ørbækvej

Læs mere

SKOVBRYNET. - Et specialpædagogisk tilbud i Aarhus Kommune for børn 0-6 år

SKOVBRYNET. - Et specialpædagogisk tilbud i Aarhus Kommune for børn 0-6 år SKOVBRYNET - Et specialpædagogisk tilbud i Aarhus Kommune for børn 0-6 år 1 OM SPECIALDAGTILBUD SKOVBRYNET Specialdagtilbud Skovbrynet er et særligt tilbud i Aarhus Kommune for børn i alderen 0-6 år. Dagtilbuddet

Læs mere

Strategi for Sundhedsplejen i Horsens Kommune. Udkast SUNDHEDSPLEJEN

Strategi for Sundhedsplejen i Horsens Kommune. Udkast SUNDHEDSPLEJEN Strategi for Sundhedsplejen i Horsens Kommune SUNDHEDSPLEJEN VISION At alle børn har mulighed for en sund udvikling og trivsel, så de kan vokse op og blive aktive medspillere i samfundet. At udsatte børn

Læs mere

Undersøgelse af kommunernes omstillinger til en tidlig og forebyggende indsat på børn, unge og familieområdet

Undersøgelse af kommunernes omstillinger til en tidlig og forebyggende indsat på børn, unge og familieområdet Notat Dato 29. april 2019 MEG Side 1 af 6 Undersøgelse af kommunernes omstillinger til en tidlig og forebyggende indsat på børn, unge og familieområdet Dansk Socialrådgiverforening (DS) ved gennem kontakt

Læs mere

Hvordan bestiller man en Temapakke? Hvor kan man få yderligere information om Temapakker? Greve Kommune

Hvordan bestiller man en Temapakke? Hvor kan man få yderligere information om Temapakker? Greve Kommune Hvordan bestiller man en Temapakke? Bestilling af temapakker sker ved henvendelse til PPR mail: pprgreve@greve.dk, eller på telefon 43 97 84 44. Pædagogisk Psykologisk Rådgivning Hvor kan man få yderligere

Læs mere

Tværfagligt samarbejde om børn og unge. Store Praksisdag 26. januar Chefpsykolog Malene Hein Damgaard Fællesrådgivningen for Børn og Unge

Tværfagligt samarbejde om børn og unge. Store Praksisdag 26. januar Chefpsykolog Malene Hein Damgaard Fællesrådgivningen for Børn og Unge Tværfagligt samarbejde om børn og unge Store Praksisdag 26. januar 2017 Chefpsykolog Malene Hein Damgaard Fællesrådgivningen for Børn og Unge Program Kort om mig Hvornår kan vi samarbejde? Kommunal organisering

Læs mere

AKT-FORLØB FOR DAGTILBUD

AKT-FORLØB FOR DAGTILBUD TCBUs opgave Opgaven for Tværfagligt Center er at bidrage til, at lærere, pædagoger og ledere kan lykkes med kerneopgaven: at skabe udviklende læringsmiljøer for alle børn og unge Karin Oudshoorn Adm.

Læs mere

Serviceprofil for Sundhedsplejen 2016

Serviceprofil for Sundhedsplejen 2016 Serviceprofil for Sundhedsplejen 2016 Serviceprofil for Sundhedsplejen 2016 Formål Vi servicerer: Sundhedsplejens formål er: Ca. 450 spæd- og småbørn og deres forældre pr. år At sikre børn og unge en

Læs mere

Præsentation af klinisk uddannelsessted

Præsentation af klinisk uddannelsessted Præsentation af klinisk uddannelsessted Sundhedsplejerskeordningens navn, adresse, telefonnummer og e-postadresse: Sundhedsplejen Svendborg Kommune. Yderligere oplysninger på www.sundhed.svendborg.dk Svendborg

Læs mere

Hvordan bestiller man en Temapakke? Hvor kan man få yderligere information om Temapakker? Greve Kommune

Hvordan bestiller man en Temapakke? Hvor kan man få yderligere information om Temapakker? Greve Kommune Hvordan bestiller man en Temapakke? Bestilling af temapakker sker ved henvendelse til PPR mail: pprgreve@greve.dk, eller på telefon 43 97 37 70 Pædagogisk Psykologisk Rådgivning Hvor kan man få yderligere

Læs mere

HVAD SIGER LOVEN? SUNDHEDSLOVEN LOVGIVNING OM BØRN I DAGTILBUD

HVAD SIGER LOVEN? SUNDHEDSLOVEN LOVGIVNING OM BØRN I DAGTILBUD HVAD SIGER LOVEN? HVAD SIGER LOVEN? Som fagperson i Børne- Familieforvaltningen er der forskellige lovgivninger og bekendtgørelser, som danner rammen for indsatsen og vores samarbejde omkring børn og unge.

Læs mere

Aug Kommissorium for ressourceteams

Aug Kommissorium for ressourceteams Aug. 2015 Kommissorium for ressourceteams Inklusion er på dagsordenen og der er udarbejdet en inklusionsstrategi i Dragør Kommune. I forlængelse af denne har forvaltningen fundet det nødvendigt at organisere

Læs mere

Serviceprofil for Sundhedsplejen 2015

Serviceprofil for Sundhedsplejen 2015 Serviceprofil for Sundhedsplejen 2015 Serviceprofil for Sundhedsplejen 2015 Formål Vi servicerer: Sundhedsplejens formål er: Ca. 450 spæd- og småbørn og deres forældre At sikre børn og unge en sund opvækst

Læs mere

BØRNESUNDHED SUNDHEDSPLEJEN - TILBUD TIL SPÆD- OG SMÅBØRN

BØRNESUNDHED SUNDHEDSPLEJEN - TILBUD TIL SPÆD- OG SMÅBØRN BØRNESUNDHED SUNDHEDSPLEJEN - TILBUD TIL SPÆD- OG SMÅBØRN SUNDHEDSPLEJEN Sundhedsplejen er et tilbud til alle børnefamilier, indtil jeres barn er 18 år. Sundhedsplejersken er en kommunalt ansat sygeplejerske,

Læs mere

Samarbejdsaftale - Dagtilbud og Interkulturelt Team - Sproglig og Interkulturel Indsats i Dagtilbud. Samarbejdsaftale

Samarbejdsaftale - Dagtilbud og Interkulturelt Team - Sproglig og Interkulturel Indsats i Dagtilbud. Samarbejdsaftale Samarbejdsaftale Sproglig og Interkulturel Indsats i Dagtilbud Dagtilbud: Samarbejdsaftale imellem Pædagogisk Teamleder: Interkulturelt Team Interkulturel Sprogpædagog: For perioden: Rammen for samarbejdet

Læs mere

Præsentation af klinisk uddannelsessted

Præsentation af klinisk uddannelsessted Sundhedsplejerskeordningens navn, adresse, telefonnummer og e- postadresse: Sundhedsplejen Svendborg Kommune. Yderligere oplysninger på www.sundhed.svendborg.dk Svendborg, Ærø og Langeland er fælles om

Læs mere

BYRÅDET BØRNEPOLITIK - 2007-2009

BYRÅDET BØRNEPOLITIK - 2007-2009 BYRÅDET BØRNEPOLITIK - 2007-2009 1 Børnepolitik i Odsherred kommune Ifølge lov om Social Service skal alle kommuner have en sammenhængende børnepolitik, der beskriver hvordan kommunen sikrer sammenhængen

Læs mere

Vejledning til sprogvurderinger. -Dagtilbud og indskoling

Vejledning til sprogvurderinger. -Dagtilbud og indskoling Vejledning til sprogvurderinger - og indskoling September 2016 I Holbæk Kommune arbejder vi systematisk og fagligt med udvikling af børns sprog og læsekompetencer. For at sikre pædagoger og lærere de bedste

Læs mere

Politisk ledelsesinformation

Politisk ledelsesinformation Politisk ledelsesinformation Rapport august 2015 Familieafdelingen, Sundhedstjenesten og PPR Natur og Udvikling Indhold Familieafdelingen... 3 Sundhedstjenesten... 5 PPR Pædagogisk Psykologisk Rådgivning...

Læs mere

Tønder Kommunes Handleplan Til den Sammenhængende børne- og ungepolitik

Tønder Kommunes Handleplan Til den Sammenhængende børne- og ungepolitik Tønder Kommunes Handleplan Til den Sammenhængende børne- og ungepolitik Indholdsfortegnelse INDLEDNING... 3 Værdier og målsætninger... 4 Fokusområder... 6 1. Tidlig indsats... 7 2. Inklusion og fleksibilitet...

Læs mere

Børnehaven Neptun Neptunvej 77 8260 Viby J 87 13 81 01. lonsc@aarhus.dk www.bhneptun.dk

Børnehaven Neptun Neptunvej 77 8260 Viby J 87 13 81 01. lonsc@aarhus.dk www.bhneptun.dk Børnehaven Neptun Neptunvej 77 8260 Viby J 87 13 81 01 lonsc@aarhus.dk www.bhneptun.dk 1 Velkommen til Børnehaven Neptun Børnehaven Neptun er en almindelig børnehave som efter mange års erfaring også varetager

Læs mere

Forældre til børn og unge med handicap - vi hjælper jer på vej

Forældre til børn og unge med handicap - vi hjælper jer på vej Forældre til børn og unge med handicap - vi hjælper jer på vej Kære forældre Det kan tage tid at få overblik over det nye liv, der melder sig, når man bliver forældre til et barn med handicap. I vil som

Læs mere

SSP-samarbejdets organisering

SSP-samarbejdets organisering SSP står for samarbejdet mellem Skolerne, Socialforvaltningen og Politiet. Formålet med SSPsamarbejdet er at koordinere den kriminalpræventive indsats, der ydes overfor børn og unge; Herunder også den

Læs mere

Særlig dagtilbud efter servicelovens 32

Særlig dagtilbud efter servicelovens 32 Særlig dagtilbud efter servicelovens 32 Definering af Særlig behov Særlig dagtilbud tilbydes børn med betydelig og/eller varig fysisk eller psykisk funktionsnedsættelse. Alle børn skal have mulighed for

Læs mere