NOTAT. Bygherre og dennes konsulent vedr. energipark ved St. Soels. Udkast til afgrænsning af miljøkonsekvensrapportens indhold

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "NOTAT. Bygherre og dennes konsulent vedr. energipark ved St. Soels. Udkast til afgrænsning af miljøkonsekvensrapportens indhold"

Transkript

1 NOTAT Til: Sagsnr.: Vedr.: Bygherre og dennes konsulent vedr. energipark ved St. Soels P Udkast til afgrænsning af miljøkonsekvensrapportens indhold Dato: Baggrunden for afgræsningen af miljøkonsekvensrapportens indhold Iht. miljøvurderingslovens 23 skal myndigheden forud for bygherrens udarbejdelse af miljøkonsekvensrapport, for projekter omfattet af 15, stk. 1, afgive en udtalelse om, hvor omfattende og detaljerede de oplysninger skal være, som bygherren skal fremlægge i miljøkonsekvensrapporten, jf. dog stk. 2 og 3. Projektet ved St. Soels er omfattet af 15, stk. 1, punkt 3, idet bygherre har anmodet om, at ansøgningen skal undergå en miljøvurdering jf. 18, stk. 2. URLAND, vindteams konsulent, har sendt oplæg til forventede hovedproblemer i miljøkonsekvensundersøgelse for St. Soels Energipark. Oplægget har indgået ved Herning og Holstebro Kommuners udtalelse om miljøkonsekvensrapportens indhold, jf. 23. Afgræsningen af miljøkonsekvensrapportens indhold Miljøkonsekvensrapporten skal omfatte de oplysninger der fremgår af miljøvurderingslovens 20. Af 20, stk. 4 fremgår krav om at, miljøkonsekvensrapporten skal påvise, beskrive og vurdere projektets væsentlige direkte og indirekte virkninger på følgende faktorer: Befolkningen og menneskers sundhed Den biologiske mangfoldighed Jordarealer, jordbund, vand, luft og klima Materielle goder, kulturarv og landskab Samspillet mellem ovenstående faktorer. Nedenfor afgrænses de emner nævnt i 20, stk. 4 som Herning og Holstebro Kommuner anser for relevante at bygherre belyser i miljøkonsekvensrapporten, og hvilke emner der ikke anses for at være relevante. Hvert afsnit indledes med en introduktion til den viden Kommunerne har til området, projektet og vindmøllers påvirkning af omgivelserne forud for miljøundersøgelserne. Denne kendte viden danner baggrund for afgrænsningen af miljøkonsekvensrapportens indhold. Bygherres konsulent vil i forbindelse med miljøundersøgelserne givet vis få større viden om miljøforholdene i området. Dette kan medføre at der er andre forhold end de beskrevne der skal indgå i miljøkonsekvensrapporten.

2 Befolkning og menneskers sundhed Vindmøller påvirker potentielt omgivelserne visuelt og med støj, skyggekast/refleksioner fra solen. Et solcelleanlæg påvirker omgivelserne visuelt og der er risiko for refleksion fra solen. Der ligger nabobeboelser i projektområdets umiddelbare nærhed. Nærmeste byer er Tvis ca. 3,5 km nord for vindmøllerne, Aulum ca. 2,5 km mod sydøst og Sørvad ca. 5 km mod sydvest. Projektområdet er dyrket landbrugsjord og har ikke karakter af et rekreativt område. Der er få rekreative interesser i områderne omkring projektområdet. Vegen Å, ca. 4 km vest for vindmøllerne bruges til lystfiskeri, og hvor den løber gennem Skovlund Plantage umiddelbart syd for Holstebro findes en række natur- og vandrestier. Knap 2,5 km øst for vindmøllerne ligger en motorcrossbane. Påvirkningen af nabobeboelser op til en afstand af ca meter fra vindmøllerne undersøges, beskrives og vurderes i forhold til afstand, visuel påvirkning, støj og skyggekast. Den visuelle påvirkning skal visualiseres fra fire beboelser der visuelt vil påvirkes mest. Påvirkningen af nabobeboelser omkring arealet til solcelleanlæg undersøges og belyses i forhold til afstand, visuel påvirkning, og refleksioner fra solen. Den visuelle påvirkning visualiseres som minimum fra den eller de beboelser, der vil få udsyn til solcelleanlægget fra beboelsesrum eller udendørs primære opholdsarealer. Det skal undersøges om der på anden vis kan ske en påvirkning hos de nærmest beliggende nabobeboelser. I vurderingen af påvirkningen af naboer skal indgå viden fra undersøgelser om hvorvidt, og i så fald hvorledes, vindmøller påvirker menneskers sundhed. Den visuelle/landskabelige påvirkning af de nærmeste byer belyses. Den visuelle/landskabelige påvirkning af nærmeste rekreative områder belyses såfremt projektet visuelt har betydning ift. den rekreative udnyttelse. Se beskrivelse herom i afsnittet Landskab. Forventes ikke belyst ikke i miljøkonsekvensrapporten Det forventes ikke at være relevant at belyse støj, skyggekast og refleksion fra solen nærmere ift. de nærmeste byer idet de ligger på afstande på 2,5 km og der over. Det samme gør sig gældende ift. rekreative interesser i områderne omkring projektområdet.

3 Landskab Vindmøller påvirker landskabet som følge af deres højde, og kan være synlige på store afstande. Et solcelleanlæg har visuel indflydelse på oplevelsen af det nærmeste omkringliggende landskab. Projektområdet er ikke udpeget som bevaringsværdigt landskab/særligt værdifulde landskaber i Herning og Holstebro Kommuneplaner. Mod vest er større områder på Skovbjerg Bakkeø udpeget som bevaringsværdige/særligt værdifulde landskaber og mod øst er områder langs Storå udpeget som bevaringsværdige/særligt værdifulde landskaber. Projektområdet er ikke udpeget som område med specifik geologisk bevaringsværdi i Herning og Holstebro Kommuneplaner. Ca. 1 km vest for området ligger den østligste kant af det store geologiske interesseområde omkring Skovbjerg Bakkeø som indgår i Miljø- og Fødevareministeriets oversigt over værdifulde geologiske områder. Selv om projektet ikke placeres inden for bevaringsværdige landskaber udpeget i kommuneplanerne, kan specielt vindmøllerne med deres udbredelse, højde og synlighed, og i nogen grad også solcelleanlægget, have betydning for oplevelsen af de omkringliggende landskaber, herunder de bevaringsværdige landskaber. Der skal redegøres og vurderes for projektets landskabelige påvirkning af nærved liggende bevaringsværdige landskaber og landskabet i øvrigt. Vindmøllernes påvirkning af landskabet skal visualiseres fra såvel nær-, mellem-, og fjernzone. Visualiseringerne skal illustrerer vindmøllerne og solcelleanlægget set fra strategiske punkter i landskabet. Fokuspunkter er nærmeste naboer, bebyggelser og befærdede veje, steder med udsigt til visuelt samspil med møllegrupper og andre tekniske anlæg, og steder med kulturhistoriske og landskabelige værdier. Visualiseringerne skal vise vindmøllen med den største rotor. Den kumulative effekt som sammenhæng mellem nye og eksisterende vindmøller, solcelleanlæg og motorvej skal indgå i redegørelse og vurderinger. Forventes ikke belyst ikke i miljøkonsekvensrapporten Projektområdet ligger ikke inden for område med geologisk bevaringsværdi og geologiske bevaringsværdier der dermed ikke vil blive direkte påvirket. Emnet skal derfor ikke belyses i miljøkonsekvensrapporten. Indirekte vil emnet indgå gennem belysning af den landskabelige påvirkning.

4 Fredede områder, fortidsminder og kulturarv Der findes to mindre fredede områder omkring projektområdet. Omkring 800 meter mod øst, på østsiden af Hovedvej 18, ligger et fredet egekrat- og hedeområde, og ca. 400 meter sydøst for området til solcelleanlæg ligger et fredet område med syv gravhøje langs Vindingvej. På større afstande ligger fredede områder med udsigter ud over det omkring liggende landskab f.eks. Yllebjerg Bakkeø og Trehøje. I og omkring den sydlige del af projektområdet ligger der adskillige gravhøje med 100 meter beskyttelseslinjer omkring. De ansøgte vindmølleplaceringer berører ikke disse. Solcelleanlægget skal som udgangspunkt respektere fortidsmindebeskyttelseslinjerne. To kirker ligger inden for en afstand af 4,5 km (nærzonen) til mølleområdet: Tvis Kirke (ca. 4,3 km afstand) og Aulum Kirke (ca. 3,8 km afstand). Herudover ligger Vinding Kirke lige uden for nærzonegrænsen. Fredede områder Det skal afklares, om projektet kan have betydning for den visuelle oplevelse af de fredede områder. Se beskrivelse herom i afsnittet Landskab. Fortidsminder Der skal redegøres for påvirkningen af de nærmeste omkringliggende gravhøje og beskyttelseslinjerne omkring dem. Ved væsentlig visuel påvirkning af gravhøjene redegøres der herfor og påvirkningen visualiseres. Kulturarv Der skal redegøres for det visuelt-landskabelige forhold mellem kirker, og anden eventuel kulturarv, og det ansøgte projekt. Såfremt der vurderes at være et væsentligt udsyn fra en kirke til projektområdet eller at vindmøllerne vil blive at se foran kirken, hvor kirken fremtræder som et væsentligt kulturelement i landskabet, skal der udføres visualiseringer og påvirkningen skal vurderes. Se beskrivelse herom i afsnittet Landskab. Forventes ikke belyst ikke i miljøkonsekvensrapporten En frednings bestemmelser er oftest rettet mod selve det fredede område og ikke områderne udenfor. Der skal dermed ikke indgå redegørelse for de fredede områder, medmindre projektet har betydning for den visuelle oplevelse, som beskrevet i afsnittet ovenfor. Hvis de nærmeste fredninger mod forventning omfatter arealerne uden for de fredede område skal der redegøres for påvirkningen af de fredede områder.

5 Biologisk mangfoldighed Der ligger ingen internationale naturbeskyttelsesområder (Natura 2000-områder) i projektområdets umiddelbare nærhed. Det nærmeste internationale naturbeskyttelsesområde er Ovstrup Hede med Røjen Bæk ca. 10 km øst for projektområdet. Kendskab til bilag IV-arter i området er begrænset. Der er kendskab til forekomst af spidssnudet frø i en sø ca. 400 meter nordvest for nordligste vindmølle. Det formodes at der kan være flagermus i området, herunder i bygninger. Der findes 3-beskyttede vandløb i og i nærheden af projektområdet. Lundby Bæk løber gennem projektområdet. Der ligger enkelte 3-områder på længere afstand fra projektområdet. Den sydlige del af projektområdet ligger inden for skovbyggelinjen omkring et mindre skovareal nord for Aulumvej/Vindingvej. Der er etableret faunapassage over motorvejen. Solcelleanlægget kan, især hvis det indhegnes, være en hindring for dyrenes frie bevægelighed. Internationale naturbeskyttelsesområder Der redegøres for de nærmeste internationale naturbeskyttelsesområder og påvirkning af disse vurderes. Bilag IV-arter Områdets forekomst af Bilag IV-arter og projektets eventuelle påvirkning af disse skal undersøges, beskrives og vurderes. Her skal også indgå undersøgelse af om boliger mv. der forventes nedrevet er yngle- og rasteområde for flagermus. Beskyttede naturområder Projektets påvirkning af 3 beskyttede vandløb inden for projektområdet undersøges, beskrives og vurderes. Projektet berører ikke direkte en række beskyttede vandløb, hede-, mose- og engarealer uden for projektområdet, men eventuel grundvandssænkning kan påvirke vandløb, mose- og engarealer. Se beskrivelse herom i afsnittet Vand, jord, luft. Flora Projektet etableres primært på dyrkede marker i omdrift, og projektets påvirkning af den naturlige fauna forventes at blive minimal. Emnet belyses i det omfang den naturlige fauna eventuelt påvirkes. Fauna Områdets dyreliv, herunder fugle, skal beskrives og påvirkningen af disse skal undersøges, beskrives og vurderes. Projektets påvirkning af faunapassagens funktion skal indgå.

6 Skovbyggelinjen Projektets beliggenhed inden for skovbyggelinjen skal beskrives og vurderes med udgangspunkt i skovbyggelinjens formål. Jord, vand, luft og klima Holstebro Kommune har kendskab til, at der drænes meget i området ved St. Soels - der er ikke kendskab til, hvordan der specifikt drænes i vindmølleområdet. Dræningen indikerer, at grundvandet kan stå højt i området. I det lavereliggende terræn nord nordøst for den nordligst beliggende vindmølle har der under motorvejsbyggeriet været problemer med levende bund, der medførte at jorden skred ved gravning i området. Energianlægget producerer energi og sparer miljøet for emissioner af CO2 og luftforurenende stoffer. Nærmeste kortlagte forureninger ligger meter øst for projektområdet. Grundvand Det skal undersøges og beskrives, hvorledes det sikres, at der ikke ødelægges dræn ved etablering af fundamenterne. For at få viden om jordbundsforholdene og grundvandsstanden skal der udføres geotekniske undersøgelser. Det skal i den forbindelse undersøges om eventuel pumpning af vand, ved etablering af fundamenter, kan nedsives på de omkringliggende arealer uden risiko for afstrømning til de omring liggende vandløb. Endvidere skal det undersøges, hvor meget jern der vil være i vandet der oppumpes. Såfremt undersøgelserne viser, at grundvandet skal sænkes i forbindelse med etablering af fundamenterne skal der redegøres for bortledning af vandet, sænkningstragtens udbredelse, og der skal foretages vurderinger af, hvorledes sænkning af grundvandet vil påvirke eventuelle bygninger, vandhuller, våd natur og forurenede områder inden for sænkningstragtens udbredelsesområde. Klima Der skal redegøres for projektets forventede elproduktion og sparede emissioner ved en gennemførelse af projektet. Besparelserne sættes i relation til den energi og det materialeforbrug, der indgår ved produktionen af vindmøller og solcelleanlæg og etablering af projektet. Forurening Det skal beskrives om projektet medfører risiko for spild og udsivning af forurenende stoffer og hvordan dette i så fald forhindres.

7 Materielle goder, herunder infrastruktur, tekniske anlæg og minkfarme Der står flere grupper af vindmøller inden for projektområdets nærzone. I projektområdets umiddelbare nærhed står der tre grupper med meter høje vindmøller. Endvidere står der en husstandsmølle ved ejendommen Søjborgvej 6. Projektområdet ligger umiddelbart vest for den nye motorvej mellem Herning og Holstebro. Der ligger to pelsdyrfarme i umiddelbar nærhed af området. Eksisterende vindmøller Der skal redegøres for samspillet mellem de nye vindmøller og eksisterende vindmøller inden for en afstand på 28 X totalhøjden (svarende til m), jf. Bekendtgørelse om planlægning for og tilladelse til opstilling af vindmøller. I redegørelsen skal indgå om og hvorfor påvirkningen anses for ubetænkelig. Samspillet med øvrige eksisterende vindmøller i området skal indgå som en del af landskabsundersøgelserne som beskrevet i afsnittet Landskab. Veje Både solceller og særligt vindmøllernes betydning for trafikanter, der passerer forbi ad omkringliggende veje og den nye motorvej, skal undersøges, herunder vingernes skyggekast på motorvejen samt lysreflektioner fra solcellerne. Den visuelle påvirkning indgår som en del af landskabsundersøgelserne. Det skal afklares, om projektet medfører omlægning af eksisterende grus- og markveje i området og om projektet kan have betydning for de lokales brug af vejene. Arealanvendelse Der skal redegøres for det samlede arealoptag, særligt i forhold til arealkrævende solcelleanlæg, og dettes betydning for udtagningen af landbrugsjord og evt. øvrige arealanvendelser. Pelsdyrfarme Projektets betydning for de to eksisterende pelsdyrfarme i nærområdet til projektet skal undersøges, beskrives og vurderes. Nettilslutning Opstillingen af nye vindmøller vil medføre en øget strømproduktion i lokalområdet og kan give behov for udvidelse af kapaciteten i det eksisterende el-net. Det bør afklares, i hvilket omfang opførslen af nye vindmøller kan medføre afledte effekter i form af behov for nye kabelføringer og/eller udvidelse af transformerstationer uden for vindmølleområdet. Telekæder Som en del af miljøundersøgelsen bør det afklares, om opstillingen af vindmøller kan have betydning for radio- og telekæder i området. I så fald bør der enten ske en tilpasning af møllernes placering, som tager hensyn til en uforstyrret signaldrift, eller det bør undersøges, om der er muligheder for omdirigering af signalerne.

8 Lufttrafik Vindmøllerne skal udstyres med belysning af hensyn til lufttrafikken. Belysningstypen afhænger af de lokale forhold. I den videre undersøgelse bør det afklares, om de militære og civile flyvezoner har indflydelse på vindmølleprojektet for at få et præcist billede af krav til lysmarkeringen på vindmøllerne. Samspillet mellem faktorerne Fakta /kendt viden om projektet og omgivelserne Der står andre vindmøllegrupper i projektområdets nærhed der påvirker landskabet visuelt og med støj og skyggekast. Projektområdet ligger op ad motorvejen. Samspillet mellem faktorerne i afsnittene ovenfor undersøges, beskrives og vurderes. Herunder indgår den kumulative effekt i forhold til eksisterende vindmøller og motorvejen. Andet 20, stk. 2 nr. 4 beskriver mindsteindhold vedrørende alternativer. Herning og Holstebro Kommuner ønsker at miljøkonsekvensrapporten ud over 0-alternativet skal belyse et alternativ for den vindmølletype der ligger inden for det anbefalede harmoniforhold, og et alternativ for et projekt uden solcelleanlægget.

NOTAT. Høring for fastsættelse af indhold i VVMredegørelse/miljøvurdering. Notat - scoping. Dato: 17-09-2014

NOTAT. Høring for fastsættelse af indhold i VVMredegørelse/miljøvurdering. Notat - scoping. Dato: 17-09-2014 Side 1/6 NOTAT Til: Sagsnr.: Vedr.: Høring for fastsættelse af indhold i VVMredegørelse/miljøvurdering 01.02.00-K04-1-14 Notat - scoping Dato: 17-09-2014 Afgrænsning af hvilke miljømæssige forhold der

Læs mere

NOTAT. Afgrænsning af hvilke miljømæssige forhold, der forventes påvirket ved opstilling af vindmøller sydvest for Hogager - scoping

NOTAT. Afgrænsning af hvilke miljømæssige forhold, der forventes påvirket ved opstilling af vindmøller sydvest for Hogager - scoping Side 1/6 NOTAT Til: Sagsnr.: Vedr.: Høring for fastsættelse af indhold i VVMredegørelse/miljøvurdering 01.16.06-P05-3-13/01.02.00-K04-1-13 Scoping Dato: 28-08-2014 Afgrænsning af hvilke miljømæssige forhold,

Læs mere

Energipark ved St. Soels. - vindmølle- og solcelleanlæg. Indkaldelse af idèer og forslag PLANAFDELINGEN PLANAFDELINGEN

Energipark ved St. Soels. - vindmølle- og solcelleanlæg. Indkaldelse af idèer og forslag PLANAFDELINGEN PLANAFDELINGEN Energipark ved St. Soels - vindmølle- og solcelleanlæg Fem af de i alt syv vindmøller set fra Lundby syd for vindmølleområdet. Vindmøllerne er visualiseret med en rotor på 126 meter i diameter. PLANAFDELINGEN

Læs mere

Energipark ved St. Soels. Bilag 2 Forvaltningens kommentarer til de indkomne bemærkninger

Energipark ved St. Soels. Bilag 2 Forvaltningens kommentarer til de indkomne bemærkninger Energipark ved St. Soels. Bilag 2 Forvaltningens kommentarer til de indkomne bemærkninger BY, ERHVERV OG KULTUR Notat Planafdelingen Rådhuset, Torvet 7400 Herning Tlf.: 9628 8556 bekte@herning.dk www.herning.dk

Læs mere

N O T A T. Indhold i miljørapport scoping for:

N O T A T. Indhold i miljørapport scoping for: N O T A T Afdeling Planlægning Direkte telefon 99741392 E-post tine.reimer@rksk.dk Dato 15. august 2016 Sagsnummer 16-018874 Indhold i miljørapport scoping for: Tillæg nr. 62 til Kommuneplan 2013-2025,

Læs mere

Scopingsnotat. Hjørring Kommune

Scopingsnotat. Hjørring Kommune Hjørring Kommune Scopingsnotat 10-12-2014 Sag nr. 01.02.05-P16-18-14 Side 1. Opstilling af vindmøller ved Gårestrup I forbindelse med planlægningen for opstilling af 3 vindmøller ved Gårestrup skal der

Læs mere

Debatoplæg Vindmøller ved Torrild

Debatoplæg Vindmøller ved Torrild Debatoplæg Vindmøller ved Torrild Debatperiode: 16. april 2014 til den 14. maj 2014 Visualisering af 3 nye vindmøller med en totalhøjde på 100 meter, set fra det sydlige Torrild Baggrund Byrådet har i

Læs mere

Beskrivelse af vindmølleprojektet Kommuneplantillæg med planmæssige ændringer

Beskrivelse af vindmølleprojektet Kommuneplantillæg med planmæssige ændringer #BREVFLET# Aalborg Kommune, Plan og Udvikling Stigsborg Brygge 5, 9400 Nørresundby 14. november 2014 Deltag i debatten Nye vindmøller ved Øster Hassing Kær Aalborg Kommune har modtaget en ansøgning om

Læs mere

HERNING KOMMUNE Miljørapport

HERNING KOMMUNE Miljørapport HERNING KOMMUNE I forbindelse med lokalplan nr. 09.T43.1 for St. Soels Energipark ved Vindingvej, nordvest for Aulum, og tillæg nr. 66 til plan 2017-2028 December 2018 Indhold 1. Indhold og formål 3 2.

Læs mere

DEBATOPLÆG. Vindmøller ved Ålsrode. Norddjurs Kommune april 2015. Norddjurs Kommune Torvet 3 8500 Grenaa Tlf: 89 59 10 00 www.norddjurs.

DEBATOPLÆG. Vindmøller ved Ålsrode. Norddjurs Kommune april 2015. Norddjurs Kommune Torvet 3 8500 Grenaa Tlf: 89 59 10 00 www.norddjurs. DEBATOPLÆG Vindmøller ved Ålsrode Norddjurs Kommune april 2015 UDVIKL INGSFOR V A L T NINGE N Norddjurs Kommune Torvet 3 8500 Grenaa Tlf: 89 59 10 00 www.norddjurs.dk Visualisering af 150 meter høje vindmøller,

Læs mere

Tillæg nr. 66 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 66 til Herning Kommuneplan Forslag Tillæg nr. 66 til Herning Kommuneplan 2017-2028 Rammeområde 09.T43 St. Soels Energipark ved Vindingvej, nordvest for Aulum Fremlægges fra 31. januar 2019 til 28. marts 2019 (begge dage incl.) Om

Læs mere

Forslag til Lokalplan nr. 543

Forslag til Lokalplan nr. 543 PLAN, BYG OG MILJØ Forslag til Lokalplan nr. 543 For vindmøller ved St. Løgtvedgård Forslag til Tillæg nr. 9 til Kalundborg Kommuneplan 2009-2021 Forslaget er fremlagt fra den til den Indholdsfortegnelse

Læs mere

vindmøller, øst for Rendbæk Indkaldelse af ideer og synspunkter Invitation til borgermøde

vindmøller, øst for Rendbæk Indkaldelse af ideer og synspunkter Invitation til borgermøde 1 MØLLE SKJULT AF BEPLANTNING Vindmøller øst for Rendbæk Indkaldelse af ideer og synspunkter Jammerbugt Kommune planlægger nu for opstilling af vindmøller øst for Rendbæk. Det nye vindmølleområde forventes

Læs mere

Forventede hovedproblemer i VVM/Miljøundersøgelse for vindmølleprojekt på Avedøre Holme

Forventede hovedproblemer i VVM/Miljøundersøgelse for vindmølleprojekt på Avedøre Holme Nye vindmøller på Avedøre Holme Scoping/forventede hovedproblemer Side 1 af 6 SCOPING NOTAT Forventede hovedproblemer i VVM/Miljøundersøgelse for vindmølleprojekt på Avedøre Holme Beskrivelse af projektforslag

Læs mere

Debatoplæg. Vindmøller ved Vandel i Vejle Kommune

Debatoplæg. Vindmøller ved Vandel i Vejle Kommune Debatoplæg Vindmøller ved Vandel i Vejle Kommune Kolofon: Debatoplæg til vindmøller ved Vandel i Vejle Kommune. Udgivet af Vejle Kommune, september 2012. Teknik og Miljø. Indledning Vejle Kommune har i

Læs mere

Idéoplæg. Indkaldelse af idéer og forslag Havndal vedr. nye vindmøller ved Overgaard Dalbyover. fra til

Idéoplæg. Indkaldelse af idéer og forslag Havndal vedr. nye vindmøller ved Overgaard Dalbyover. fra til Idéoplæg Indkaldelse af idéer og forslag Havndal vedr. nye vindmøller Dalbyover geodatastyrelsen, Miljøministeriet Udbyhøj Råby Gjerlev Gassum Øster Tørslev fra 16.11.2016 Asferg Spentrup Fårup Mellerup

Læs mere

Vindmøller syd for Østrup

Vindmøller syd for Østrup Vindmøller syd for Østrup Indkaldelse af idéer og synspunkter Jammerbugt Kommune planlægger nu for opstilling af vindmøller ved Østrup mellem Saltum og Pandrup. Den nye møllepark får 6 vindmøller med totalhøjder

Læs mere

Scoping - VVM og miljørapport for et område til vindmøller ved Knaplund, Ringkøbing-Skjern Kommune

Scoping - VVM og miljørapport for et område til vindmøller ved Knaplund, Ringkøbing-Skjern Kommune Returadresse Land, By og Kultur Planlægning Smed Sørensens Vej 1, 6950 Ringkøbing Sagsbehandler Jeanette Jeppesen Direkte telefon 99741256 E-post jeanette.jeppesen@rksk.dk Dato 14. september 2016 Sagsnummer

Læs mere

Brændskovvej 15, 9382 Tylstrup, Tlf 98262122, Fax 98262123, www.dansk-vindenergi.dk, CVR-nr. 20238232

Brændskovvej 15, 9382 Tylstrup, Tlf 98262122, Fax 98262123, www.dansk-vindenergi.dk, CVR-nr. 20238232 Dansk Vindenergi ApS Brændskovvej 15, 9382 Tylstrup, Tlf 98262122, Fax 98262123, www.dansk-vindenergi.dk, CVR-nr. 20238232 Frederikshavn Kommune Att.: Lene Morthensen Rådhus Alle 100 9900 Frederikshavn

Læs mere

Debatoplæg. 8 vindmøller ved Rødby Fjord III

Debatoplæg. 8 vindmøller ved Rødby Fjord III Debatoplæg 8 vindmøller ved Rødby Fjord III September 2016 DEBATOPLÆG TIL 8 vindmøller ved Rødby Fjord III Vindmøller ved Rødby Fjord III Lolland vil være et moderne bæredygtigt samfund og et internationalt

Læs mere

Landskabelig vurdering af to eventuelle vindmølleområder i Herning Kommune. Marts-april 2013

Landskabelig vurdering af to eventuelle vindmølleområder i Herning Kommune. Marts-april 2013 Landskabelig vurdering af to eventuelle vindmølleområder i Herning Kommune Marts-april 2013 Indledning Herning Kommune har modtaget to ansøgninger med projektforslag til opstilling af vindmøller i to områder

Læs mere

Vindmøller på Avedøre Holme

Vindmøller på Avedøre Holme Indkaldelse af ideer og synspunkter Hvidovre Kommune planlægger nu for opstilling af tre nye vindmøller på Avedøre Holme. Det nye vindmølleområde forventes at bestå af tre vindmøller, som opstilles langs

Læs mere

Debatoplæg Vindmøller ved Skodsebølle

Debatoplæg Vindmøller ved Skodsebølle Debatoplæg Vindmøller ved Skodsebølle Marts 2016 Vindmøller ved Skodsebølle Lolland Kommune er et af de steder i verden, hvor der produceres mest vedvarende energi pr. indbygger, og kommunen vil fortsætte

Læs mere

Ansøgning og projektbeskrivelse. Vindmøller og solceller ved Marsvinslund

Ansøgning og projektbeskrivelse. Vindmøller og solceller ved Marsvinslund Ansøgning og projektbeskrivelse Vindmøller og solceller ved Marsvinslund August 2018 1 Projektansøger: SFP Wind Denmark ApS Nordmandshave 2 8700 Horsens Peter Nielsen Telefon: 25397972 og Vindpark Marsvinslund

Læs mere

Herning Kommune Byplanudvalget

Herning Kommune Byplanudvalget 3 41. Ny planlægning for vindmøller ved St. Soels i Herning og Holstebro Kommuner Sagsnr.: 01.16.06-P19-1-17 Sagsbehandler: Louise Kruse Hansen Forventet behandlingsforløb DIR FOU BFU SOS BSK KFU BYP TMU

Læs mere

VVM og Miljøvurdering

VVM og Miljøvurdering Borgermøde 10. januar 2016 i Halvrimmen VVM og Miljøvurdering Vindmøller ved Nørre Økse Sø Miljørapport VVM, Vurdering af virkninger på miljøet Miljøvurdering November 2016 Ansvarlig for miljørapport:

Læs mere

Vindmølleprojekt. ved Døstrup/Finderup. Indkaldelse af forslag, ideer og synspunkter

Vindmølleprojekt. ved Døstrup/Finderup. Indkaldelse af forslag, ideer og synspunkter Vindmølleprojekt ved Døstrup/Finderup Indkaldelse af forslag, ideer og synspunkter Forslag og ideer ønskes Dette debatoplæg er indledningen på Vurdering af Virkninger på Miljøet (VVM) af en planlagt opstilling

Læs mere

Vindmøller i den tidligere Gårdbo Sø, vest for Ålbæk Scoping/forventede hovedproblemer

Vindmøller i den tidligere Gårdbo Sø, vest for Ålbæk Scoping/forventede hovedproblemer Vindmøller i den tidligere Gårdbo Sø, vest for Ålbæk Scoping/forventede hovedproblemer SCOPING NOTAT Forventede hovedproblemer i VVM/Miljøundersøgelse for vindmølleprojekt i den tidligere Gårdbo Sø, vest

Læs mere

Lokalplanområdet vurderes at være artsfattigt og med relativt lav naturværdi.

Lokalplanområdet vurderes at være artsfattigt og med relativt lav naturværdi. Ingen Ikke væsentlig Væsentlig Miljøvurdering af planer og programmer Screeningsskema iht. lovbekendtgørelse nr. 936 af 24/9 2009. Screeningen (forundersøgelsen) omfatter sandsynlige væsentlige påvirkning

Læs mere

KOMMUNEPLAN 2004-2016 Gl. Varde Kommune Tillæg 33

KOMMUNEPLAN 2004-2016 Gl. Varde Kommune Tillæg 33 KOMMUNEPLAN 2004-2016 Gl. Varde Kommune Tillæg 33 Varde Kommune September 2007 Tillæg nr. 33 til Kommuneplan 2004-2016, Gl. Varde Kommune Baggrund Baggrunden for kommuneplantillægget er et ønske om at

Læs mere

Tillæg nr. 4. Forslag. Kommuneplan Vindmølleområde ved St. Soels syd for Tvis HOLSTEBRO KOMMUNE

Tillæg nr. 4. Forslag. Kommuneplan Vindmølleområde ved St. Soels syd for Tvis HOLSTEBRO KOMMUNE Tillæg nr. 4 Kommuneplan 2017 Vindmølleområde ved St. Soels syd for Tvis Forslag HOLSTEBRO KOMMUNE Redegørelse Forord til kommuneplantillægget Offentlig fremlæggelse Forslaget til kommuneplantillæg er

Læs mere

Deltag i debatten om nye vindmøller vest for Thorup

Deltag i debatten om nye vindmøller vest for Thorup Til borgere, interesseorganisationer og andre med interesse i det udlagte vindmølleområde Dato: 27. oktober 2014 Kultur, Plan og Fritid Torvegade 15 9670 Løgstør Sagsnr.: 820-2014-26025 Dokumentnr.: 820-2014-218744

Læs mere

Forslag om nyt råstofgraveområde i Råstofplan 2016 2027

Forslag om nyt råstofgraveområde i Råstofplan 2016 2027 MILJØVURDERING Forslag om nyt råstofgraveområde i Råstofplan 2016 2027 Faxe Graveområde, mindre udvidelse mod sydvest Faxe Kommune Side 1 Beskrivelse af området Det foreslåede nye råstofgraveområde omfatter

Læs mere

På vegne af Eurowind Project A/S fremsendes hermed VVM anmeldelse af et vindmølleprojekt ved Batum

På vegne af Eurowind Project A/S fremsendes hermed VVM anmeldelse af et vindmølleprojekt ved Batum Viborg Kommune Teknik og Miljø Plan Att: Nina Bødker Prinsens Alle 5 8800 Viborg ADRESSE COWI A/S Jens Chr. Skous Vej 9 8000 Aarhus C TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk DATO 22. november

Læs mere

Vindmøller ved St. Soels

Vindmøller ved St. Soels Vindmøller ved St. Soels Visualiseringer af harmoniforhold for vindmøllemodellerne Siemens SWT113, Vestas V117, SG 122 og Vestas V126 Januar 2018 URLAND 2 På vegne af anmelder, Vindteam, har Urland udarbejdet

Læs mere

Landzonetilladelse. Et vandhul på 800 m 2

Landzonetilladelse. Et vandhul på 800 m 2 TEKNIK OG MILJØ Natur og Grønne områder Enghavevej 10 7400 Herning Tlf.: 9828 2828 www.herning.dk Landzonetilladelse Vedr.: Ejendommen Kiersvej 4, 7451 Sunds Matrikel nr.: 1C, Røjen By, Sunds Tilladelse

Læs mere

Projektbeskrivelse. Vindmøller vest for Birkende

Projektbeskrivelse. Vindmøller vest for Birkende Projektbeskrivelse Vindmøller vest for Birkende Februar 2014 1 Projektansøger: Wind1 A/S Jesper Houe Projektleder Holgersgade 1 7900 Nykøbing Mors Mobil: 22 52 30 11 E-mail: jh@wind1.dk På vegne af lodsejeren

Læs mere

Ansøgning vedr. vindmølleområde 1

Ansøgning vedr. vindmølleområde 1 Ansøgning vedr. vindmølleområde 1 Sagsnummer: Lokalitet: Ansøger: Konsulent: 01.02.20-G01-7-12 sydvest for Sæsing eksisterende vindmølleområde med 6 stk. 660 kw 4 eksisterende mølleejere bl.a. Niels Jørgen

Læs mere

Natur og landskab i vurdering af vindmøller

Natur og landskab i vurdering af vindmøller Natur og landskab i vurdering af vindmøller Henrik Skovgaard Orbicon A/S Miljøvurderingsdag i Aalborg, 18. august 2016 1 VVM bekendtgørelsens krav om vurdering af virkninger på miljøet, jf. 5 stk. 2. 1)

Læs mere

Forslag til Kommuneplantillæg nr. 48 Biogasanlæg ved Køng DECEMBER 2018

Forslag til Kommuneplantillæg nr. 48 Biogasanlæg ved Køng DECEMBER 2018 Forslag til Kommuneplantillæg nr. 48 Biogasanlæg ved Køng DECEMBER 2018 Høring indtil: 15. februar 2019 Informationsmøde: 29. januar 2029 kl. 19:00 i Svend Gønge Hallen AFDELING FOR PLAN OG BY vordingborg.dk

Læs mere

NOTAT Miljøscreening for kommuneplantillæg I henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM)

NOTAT Miljøscreening for kommuneplantillæg I henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) NOTAT Miljøscreening for kommuneplantillæg 2017.11 I henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) LÆSEVEJLEDNING Lovgivning Lov om miljøvurdering af planer og

Læs mere

Skema til forundersøgelse af miljø- og planforhold: Sindrup

Skema til forundersøgelse af miljø- og planforhold: Sindrup Skema til forundersøgelse af miljø- og planforhold: Sindrup Projektbeskrivelse Antal møller: 6 Højde på møller: 130 m Produktion/ effekt: 3,2 MW Der nedtages 7 eksisterende møller. Der er i ansøgningen

Læs mere

Oplæg til debat om vindmøller syd for Låsby

Oplæg til debat om vindmøller syd for Låsby Oplæg til debat om vindmøller syd for Låsby Oplæg til debat om vindmøller syd for Låsby SPF WIND Denmark ApS har søgt Silkeborg Kommune og Skanderborg Kommune om, at opføre tre vindmøller syd for Låsby.

Læs mere

Debatoplæg om vindmøller ved Holmen 2

Debatoplæg om vindmøller ved Holmen 2 Debatoplæg om vindmøller ved Holmen 2 Udvidelse af vindmøllepark ved Holmen Debatoplæg om Lokalplan nr. 400 og Tillæg nr. 62 til Kommuneplan 2013-2025 for Ringkøbing-Skjern Kommune Debatperiode: fra den

Læs mere

Deltag i debatten Nye vindmøller ved Lyngdrup

Deltag i debatten Nye vindmøller ved Lyngdrup #BREVFLET# Aalborg Kommune, Plan og Udvikling Stigsborg Brygge 5, 9400 Nørresundby 13. juni 2014 Deltag i debatten Nye vindmøller ved Lyngdrup Aalborg Kommune har modtaget en ansøgning om opstilling af

Læs mere

Solcelle projekter med grøn energi til 15.741 hustande i Herning Kommune. Frist for høring: Fordebat til Kommuneplantillæg nr. 40.

Solcelle projekter med grøn energi til 15.741 hustande i Herning Kommune. Frist for høring: Fordebat til Kommuneplantillæg nr. 40. Tihøje 60,6 ha Kilde 40,4 ha Rejstrup - 78 ha Vildbjerg 73,9 ha Solcelle projekter med grøn energi til 15.741 hustande i Herning Kommune Frist for høring: Fordebat til Kommuneplantillæg nr. 40 Indhold

Læs mere

Energipark ved St. Soels. Bilag 3 Sammenfattende redegørelse for kommuneplantillæg nr. 66 til Herning Kommuneplan samt lokalplan 09.T43.

Energipark ved St. Soels. Bilag 3 Sammenfattende redegørelse for kommuneplantillæg nr. 66 til Herning Kommuneplan samt lokalplan 09.T43. Energipark ved St. Soels. Bilag 3 Sammenfattende redegørelse for kommuneplantillæg nr. 66 til Herning Kommuneplan 2017-2028 samt lokalplan 09.T43.1 Sammenfattende redegørelse for kommuneplantillæg nr.

Læs mere

Side 1 af 3. Forudgående høring på kommuneplantillæg og miljøvurdering for 3 vindmøller placeret øst for Broholm Gods, Broholmsvej 32, 5884 Gudme

Side 1 af 3. Forudgående høring på kommuneplantillæg og miljøvurdering for 3 vindmøller placeret øst for Broholm Gods, Broholmsvej 32, 5884 Gudme Forudgående høring på kommuneplantillæg og miljøvurdering for 3 vindmøller placeret øst for Broholm Gods, Broholmsvej 32, 5884 Gudme Plan og Erhverv 11. april 2019 Afdeling: Plan Helene Grenild Helene.grenild@svendborg.dk

Læs mere

Solid Wind Power, Frejasvej 4, 6950 Ringkøbing, ,

Solid Wind Power, Frejasvej 4, 6950 Ringkøbing, , Center Natur og Miljø Journalnr: 01.16.04-P19-19-15 Ref.: Lene Lauridsen Dato: 13. januar 2016 VVM Myndighed Rebild Kommune Basis oplysninger Projekt beskrivelse jf. anmeldelsen: Etablering af en SWP 10

Læs mere

Debatoplæg Vindmøller ved Aunsbjerg

Debatoplæg Vindmøller ved Aunsbjerg Debatoplæg Vindmøller ved Aunsbjerg Debatperiode i 4 uger: Fra mandag den 5. januar 2015 til mandag den 2. februar 2015. Oplæg til debat om vindmøller ved Aunsbjerg Ecopartner Aps. og lodsejer Holger Preetzmann

Læs mere

Vindmøller ved Bredlund. Oplæg til debat. Planlægning for to 150 m høje vindmøller

Vindmøller ved Bredlund. Oplæg til debat. Planlægning for to 150 m høje vindmøller Vindmøller ved Bredlund Oplæg til debat Planlægning for to 150 m høje vindmøller Juni 2015 Oplæg til debat om vindmøller ved Bredlund Møllerne visualiseret fra nordøst fra Godrumvej. SFP WIND Denmark ApS

Læs mere

Debatfase. den 6. december 2018 til den 14. januar Debatoplæg: Nye vindmøller og solceller ved Veddum Kær

Debatfase. den 6. december 2018 til den 14. januar Debatoplæg: Nye vindmøller og solceller ved Veddum Kær Debatfase den 6. december 2018 til den 14. januar 2019 Debatoplæg: Nye vindmøller og solceller ved Veddum Kær Kort over området ved Veddum Kær, hvor 8 eksisterende møller nedtages og erstattes af 9 nye

Læs mere

Deltag i debatten Nye vindmøller ved Nørrekær Enge

Deltag i debatten Nye vindmøller ved Nørrekær Enge #BREVFLET# Stigsborg Brygge 5, 9400 Nørresundby Til borgere, interesseorganisationer og andre Interesserede for det udlagte vindmølleområde 26. september 2014 Deltag i debatten Nye vindmøller ved Nørrekær

Læs mere

Høringsperioden går fra 27. august 2013 til 24. september 2013.

Høringsperioden går fra 27. august 2013 til 24. september 2013. Vindmøller Kærhuse Indkaldelse af ideer og synspunkter Jammerbugt Kommune planlægger nu for opstilling af vindmøller ved Kærhuse mellem Lørsted og Holmsø. Det nye vindmølleområde vil bestå af 4 vindmøller

Læs mere

Screening for forslag til: Tillæg nr 2 til Frederikshavn Kommunes Spildevandsplan 2012-2016 Golfparken II. (NATUR) Nej

Screening for forslag til: Tillæg nr 2 til Frederikshavn Kommunes Spildevandsplan 2012-2016 Golfparken II. (NATUR) Nej Bilag Skema til miljøscreening Miljøscreeningen skal præcisere, om der er brug for en nærmere vurdering af miljøkonsekvenserne. Hvis der svares ja til ét af de to indledende spørgsmål, skal planen miljøvurderes.

Læs mere

Screening vedvarende energi

Screening vedvarende energi Dato: 5. januar 2017 qweqwe Screening vedvarende energi Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer Halsnæs Kommune Projekt Kommuneplan 2013 vedvarende energikilder ved boliger

Læs mere

Tillæg nr 27 - Vindmøller syd for Gjurup

Tillæg nr 27 - Vindmøller syd for Gjurup Tillæg nr 27 - Vindmøller syd for Gjurup Forslag Dato for offentliggørelse af forslag 10. april 2013 Høringen starter 10. april 2013 Høringen slutter 5. juni 2013 Redegørelse Med dette kommuneplantillæg

Læs mere

Afgrænsning af VVM. Jøncksvej i Rødby Havn 29. AUGUST Lone Reiff, seniorkonsulent Civilingeniør Tlf / mail:

Afgrænsning af VVM. Jøncksvej i Rødby Havn 29. AUGUST Lone Reiff, seniorkonsulent Civilingeniør Tlf / mail: Afgrænsning af VVM Jøncksvej i Rødby Havn 29. AUGUST 2018 Lone Reiff, seniorkonsulent Civilingeniør Tlf. 2373 9697 / mail: LKR@niras.dk Indholdet Skarp afgrænsning ved miljøkonsekvensvurdering af mindre

Læs mere

Miljøscreening i henhold til lov om miljøvurdering af planer og programmer

Miljøscreening i henhold til lov om miljøvurdering af planer og programmer NOTAT Miljøscreening i henhold til lov om miljøvurdering af planer og programmer Forslag til lokalplan nr. 029 Dato: 5. oktober 2009 Sagsbehandler: jrhan J.nr.: 017684-2008 Dok. nr.: 454708 LÆSEVEJLEDNING

Læs mere

Anmeldelse af en stk. 10 kw husstandsvindmølle fra KVA Diesel. Søren og Lene Nielsen, Horsmarkvej 3, 9230 Svenstrup.

Anmeldelse af en stk. 10 kw husstandsvindmølle fra KVA Diesel. Søren og Lene Nielsen, Horsmarkvej 3, 9230 Svenstrup. Center Natur og Miljø Journalnr: 01.16.04-P19-14-15 Ref.: Lene Lauridsen Dato: 11-11 2015 VVM Myndighed Rebild Kommune Basis oplysninger Projekt beskrivelse jf. anmeldelsen: Navn og adresse på bygherre

Læs mere

Randers 46 nye vindmøller ved Overgaard

Randers 46 nye vindmøller ved Overgaard I 4 ugers offentlig høring fra den 05.04.2017 til den 03.05.2017 Havndal Dalbyover Udbyhøj 46 nye vindmøller ved Overgaard Forudgående offentlig høring om kommende kommuneplantillæg og indkaldelse af idéer

Læs mere

VVM Screening af indsatsplan for grundvandsbeskyttelse i Glostrup Kommune

VVM Screening af indsatsplan for grundvandsbeskyttelse i Glostrup Kommune Rådhusparken 2 2600 Glostrup www.glostrup.dk miljo.teknik@glostrup.dk Tlf: 4323 6100 VVM Screening af indsatsplan for grundvandsbeskyttelse i Glostrup Kommune 25-03-2019 18/5824 1. Introduktion Glostrup

Læs mere

Side 1 af 12. Center Natur og Miljø. Journalnr: P Ref.: Lene Lauridsen Dato: 11. november Basis oplysninger

Side 1 af 12. Center Natur og Miljø. Journalnr: P Ref.: Lene Lauridsen Dato: 11. november Basis oplysninger Center Natur og Miljø Journalnr: 01.16.04-P19-9-15 Ref.: Lene Lauridsen Dato: 11. november 2015 VVM Myndighed Rebild Kommune Basis oplysninger Projekt beskrivelse jf. anmeldelsen: Opsætning af en 10 kw

Læs mere

Debatoplæg om vindmøller ved Knaplund

Debatoplæg om vindmøller ved Knaplund Debatoplæg om vindmøller ved Knaplund Debatoplæg om Lokalplan nr. 358 og Tillæg nr. 73 til Kommuneplan 2013-2025 for Debatperiode: fra den 16. september til den 14. oktober 2016 Herning Kommune Billund

Læs mere

Miljøscreening for Planstrategi 19 I henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM)

Miljøscreening for Planstrategi 19 I henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) NOTAT Miljøscreening for Planstrategi 19 I henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) LÆSEVEJLEDNING Lovgivning Lov om miljøvurdering af planer og programmer

Læs mere

Vindmøller på Odense havneterminal ved Munkebo

Vindmøller på Odense havneterminal ved Munkebo Anmeldelse af Vindmøller på Odense havneterminal ved Munkebo Eksempel på visualisering af projektet set fra sydsydvest (EMD) Projektansøger Energi Fyn Holding A/S Att: Jette I. Kjær Sanderumvej 16 5250

Læs mere

Skema til projektafgrænsning

Skema til projektafgrænsning Skema til projektafgrænsning Projektets navn: Lokalplan 311 Off formål, børnehave Støvring Ådal, Støvring Projektansvarlig: Toke Rinfeldt-Iversen (TRI) Miljøvurdering er påbegyndt: 28. 04.17 Miljøvurdering

Læs mere

Vindmøller og solceller ved Marsvinslund

Vindmøller og solceller ved Marsvinslund Vindmøller og solceller ved Marsvinslund Oplæg til debat Planlægning for vindmøller og solceller Oplæg til debat om vindmøller og solceller ved Marsvinslund SFP Wind Denmark ApS har på vegne af Vindpark

Læs mere

Bilag 3 Scoping af ændrede arealudlæg

Bilag 3 Scoping af ændrede arealudlæg BILAG 3 TIL MILJØVURDERING KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 7 1 Bilag 3 Scoping af ændrede arealudlæg Der foretages i bilaget en systematisk gennemgang af planændringer og afledte miljøpåvirkninger. Dette bilag indeholder

Læs mere

Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Hjørring Kommune 7. oktober 2015 Side 1. Mødedato: 7. oktober 2015 Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested:

Læs mere

Vindmøller ved Hallendrup

Vindmøller ved Hallendrup Debatopl æg Vindmøller ved Hallendrup Indkaldelse af ideer og forslag Vindmølle Område for vindmøller fra 50-80 meter i total højde Område for Vindmøller fra 100 meter i total højde Voldum Vissing erg

Læs mere

Anmeldelse om opstart af VVM arbejde i henhold til VVM bekendtgørelsen

Anmeldelse om opstart af VVM arbejde i henhold til VVM bekendtgørelsen Brønderslev Kommune Ny Rådhusplads 1 9700 Brønderslev Att.: Louise Rom Weikert Tel +45 5195 8742 casper@jyskvindenergi.dk Anmeldelse om opstart af VVM arbejde i henhold til VVM bekendtgørelsen I henhold

Læs mere

Tillæg 33. Silkeborg Kommuneplan

Tillæg 33. Silkeborg Kommuneplan Tillæg 33 Silkeborg Kommuneplan 2013-2025 Vedtaget af Silkeborg Byråd den 21. december 2015 Silkeborg Kommune offentliggør hermed Tillæg 33 til Kommuneplan 2013-2025. Silkeborg Byråd har 21. december 2015

Læs mere

Debatoplæg Vindmøller ved Bestseller A/S, sydvest for Bramdrup

Debatoplæg Vindmøller ved Bestseller A/S, sydvest for Bramdrup BESTSELLER A/S BRAMDRUP E45 Debatoplæg Vindmøller ved Bestseller A/S, sydvest for Bramdrup INDKALDELSE AF IDÉER OG FORSLAG I PERIODEN FRA DEN 10. NOVEMBER 2016 TIL DEN 8. DECEMBER 2016 Vindmøller ved Bestseller

Læs mere

AFDELING FOR PLAN OG BY INDKALDELSE AF IDÉER OG FORSLAG TIL STORE SOLCELLEANLÆG. vordingborg.dk. Høringfrist 28. september 2018

AFDELING FOR PLAN OG BY INDKALDELSE AF IDÉER OG FORSLAG TIL STORE SOLCELLEANLÆG. vordingborg.dk. Høringfrist 28. september 2018 AFDELING FOR PLAN OG BY Høringfrist 28. september 2018 vordingborg.dk INDKALDELSE AF IDÉER OG FORSLAG TIL STORE SOLCELLEANLÆG Solcelleanlæg som klimaindsats Indledning Produktion af vedvarende energi er

Læs mere

Væsentlig negativ indvirkning Skal anvendes, når planen medfører væsentlige ændringer i forhold til det bestående miljø.

Væsentlig negativ indvirkning Skal anvendes, når planen medfører væsentlige ændringer i forhold til det bestående miljø. 1/8 Screening for miljøvurdering af planforslag Rammeplan for grundvandsbeskyttelse i Skanderborg Kommune i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer Udfyldning af skemaet Skemaet er udfyldt

Læs mere

Potentielle vindmølleområder (område 1 13) og ansøgninger indenfor

Potentielle vindmølleområder (område 1 13) og ansøgninger indenfor Bilag nr. 3 til KMU den 12. august 2010. Områdebeskrivelser Indholdsfortegnelse Oversigtskort s. 3 Potentielle vindmølleområder (område 1 13) og ansøgninger indenfor Område 1 Gørup. s. 4 Område 2 /Ansøgning

Læs mere

Vindmøller ved Marsvinslund. Oplæg til debat. Planlægning af 3 nye 130 m høje vindmøller

Vindmøller ved Marsvinslund. Oplæg til debat. Planlægning af 3 nye 130 m høje vindmøller Vindmøller ved Marsvinslund Oplæg til debat Planlægning af 3 nye 130 m høje vindmøller September 2014 Oplæg til debat om vindmøller ved Marsvinslund SPF WIND Denmark ApS har søgt Silkeborg Kommune om at

Læs mere

Screeningsskema Lov om miljøvurdering af planer og programmer Lokalplan nr. Udført af: Dato:

Screeningsskema Lov om miljøvurdering af planer og programmer Lokalplan nr. Udført af: Dato: sskema Lov om miljøvurdering af planer og programmer Lokalplan nr. Udført af: Dato: 2016-xx-P.U.Bruunsvej, Faaborg Emil Julius Hansen (emjuh) Den 27.9.2016 Sagsnr.: Indledende screening Ja Nej Planen er

Læs mere

PLAN, BYG OG MILJØ FOROFFENTLIGHED. Indkaldelse af ideer og forslag til planlægning for etablering af solcellepark på Asnæs

PLAN, BYG OG MILJØ FOROFFENTLIGHED. Indkaldelse af ideer og forslag til planlægning for etablering af solcellepark på Asnæs PLAN, BYG OG MILJØ FOROFFENTLIGHED Indkaldelse af ideer og forslag til planlægning for etablering af solcellepark på Asnæs Ideer og kommentarer skal være Kalundborg Kommune i hænde senest den 27. marts

Læs mere

Landzonetilladelse: Torpvej 6, 7500 Holstebro - Husstandsmølle

Landzonetilladelse: Torpvej 6, 7500 Holstebro - Husstandsmølle Side 1/6 Benny Olsen torpvej@hotmail.com Torpvej 6 7500 Holstebro Dato: 04-11-2015 Sagsnr.: 01.03.03-P19-101-15 Henv. til: Rikke Rasmussen Natur og miljø Direkte tlf.: 9611 7811 Afdeling tlf.:9611 7557

Læs mere

Debatoplæg Vindmøller ved Nybøl

Debatoplæg Vindmøller ved Nybøl Debatoplæg Vindmøller ved Nybøl INDKALDELSE AF IDEER OG FORSLAG I PERIODEN FRA DEN 6. MARTS 2013 TIL DEN 3. APRIL 2013 Vindmøller ved Nybøl Baggrund Danmarks nationale energipolitiske målsætning er, at

Læs mere

Indholdet i miljørapport for vindmøller mellem Sønder Rubjerg og Vejby

Indholdet i miljørapport for vindmøller mellem Sønder Rubjerg og Vejby Indholdet i miljørapport for vindmøller mellem Sønder Rubjerg og Vejby Hjørring Kommune, Team Plan og Erhvervsudvikling 21. februar 2018 Det konkrete projekt Der er søgt om omstilling af 4 vindmøller med

Læs mere

VVM vurdering af etablering af fortov ved Bælumvej, 9575 Terndrup.

VVM vurdering af etablering af fortov ved Bælumvej, 9575 Terndrup. VVM vurdering af etablering af fortov ved Bælumvej, 9575 Terndrup. Indholdsfortegnelse 1 VVM vurdering... 3 2 Anlæggets Karakteristika... 3 2.1 Anlæggets dimensioner... 3 2.2 Kumulation med andre projekter...

Læs mere

Forslag om nyt råstofgraveområde i Råstofplan

Forslag om nyt råstofgraveområde i Råstofplan MILJØVURDERING Forslag om nyt råstofgraveområde i Råstofplan 2016 2027 Munke Bjergby Delområde, gravefelt B. Mindre udvidelse mod vest Sorø Kommune Side 1 Beskrivelse af området Det foreslåede nye råstofgraveområde

Læs mere

Miljøscreening af forslag til lokalplan nr. 3.39 for en bolig på Gl. Strandvej 197 i Espergærde

Miljøscreening af forslag til lokalplan nr. 3.39 for en bolig på Gl. Strandvej 197 i Espergærde Miljøscreening af forslag til lokalplan nr. 3.39 for en bolig på Gl. Strandvej 197 i Espergærde Lokalplanens indvirkning på miljøområdet er vurderet i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer,

Læs mere

Screening af Vandforsyningsplan

Screening af Vandforsyningsplan Screening af Vandforsyningsplan 2019-2028 I henhold til Miljøvurderingsloven 1 er der pligt til at miljøvurdere planer, hvor der fastlægges rammer for fremtidige anlægstilladelser til projekter, der kan

Læs mere

Ansvarlig sagsbehandler

Ansvarlig sagsbehandler Beskrivelse af planforslag Klimatilpasningsplanen består af en baggrundsrapport og en decideret tillæg til Kommuneplan 2013. Begge dele skal miljøvurderes i forhold til lovgivningen omkring miljøvurdering

Læs mere

Tillæg nr. 66 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 66 til Herning Kommuneplan Tillæg nr. 66 til Herning Kommuneplan 2017-2028 Rammeområde 09.T43 St. Soels Energipark ved Vindingvej, nordvest for Aulum Om kommuneplantillægget Et kommuneplantillæg er en del af kommuneplanen. Kommuneplanen

Læs mere

Notat - Landskabelig vurdering af mulige vindmølleparker i området omkring Hoven ved Knaplundvej, Hejmdal/Påbøl og Barslund Mose

Notat - Landskabelig vurdering af mulige vindmølleparker i området omkring Hoven ved Knaplundvej, Hejmdal/Påbøl og Barslund Mose Returadresse Land, By og Kultur Planlægning Smed Sørensenvej 1, 6950 Ringkøbing Dato 21. september 2015 Sagsnummer 15-007089 Notat - Landskabelig vurdering af mulige vindmølleparker i området omkring Hoven

Læs mere

Kommuneplan 2017 Tillæg nr Rekreativt område Gammelbrovej Øst

Kommuneplan 2017 Tillæg nr Rekreativt område Gammelbrovej Øst Kommuneplan 2017 Tillæg nr. 4-2017 Rekreativt område Gammelbrovej Øst Status Plannavn Vedtaget Rekreativt område Gammelbrovej Øst Plannummmer 4-2017 Dato for offentliggørelse af forslag 11. september 2018

Læs mere

Sagsnr P Plan og Byg Rådhuspladsen 1, 3300 Frederiksværk

Sagsnr P Plan og Byg Rådhuspladsen 1, 3300 Frederiksværk 19-09-2017 Sagsnr. 01.02.05-P16-116-17 Plan og Byg Rådhuspladsen 1, 3300 Frederiksværk.. Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer Halsnæs Kommune Projekt Lokalplan 08.14

Læs mere

Debatoplæg om vindmøller ved Lønborg Hede

Debatoplæg om vindmøller ved Lønborg Hede Debatoplæg om vindmøller ved Lønborg Hede Debatoplæg om udvidelse af vindmølleparken Lønborg Hede (Lønborg Hede II) Tillæg nr. 59 til Kommuneplan 2013-2025 for Ringkøbing-Skjern Kommune Debatperiode: fra

Læs mere

8. Fornyet behandling af ansøgning om opstilling af 5 ekstra vindmøller ved Holmen ved Hemmet

8. Fornyet behandling af ansøgning om opstilling af 5 ekstra vindmøller ved Holmen ved Hemmet Ringkøbing-Skjern Kommune Økonomi- og Erhvervsudvalget 29. september 2015 8. Fornyet behandling af ansøgning om opstilling af 5 ekstra vindmøller ved Holmen ved Hemmet 15-023871 Sagsfremstilling Baggrund

Læs mere

Område Arealet er på ca. 0,4 ha. Arealet ligger i byzone, men bruges i dag til juletræer.

Område Arealet er på ca. 0,4 ha. Arealet ligger i byzone, men bruges i dag til juletræer. SCREENING FOR MILJØVURDERING Ophævelse af lokalplan nr. 3.6 Baggrund og formål Det eksisterende erhvervsareal i Ravnkilde er ved at være solgt. Der er dog et markareal vest og nord for det eksisterende

Læs mere

Klima- og Miljøudvalget

Klima- og Miljøudvalget - 2. Forslag til lokalplan nr. 414A / 414B / 414C og forslag til tillæg nr. 4A / 4B / 4C til Kommuneplan 2013-2025 for Viborg Kommune (med miljørapport) - vindmøller ved Batum Sagsnr.: 13/47205 Sagsansvarlig:

Læs mere

NOTAT. Vurdering af ansøgning grundlag for afgørelse om igangsætning af planlægning for vindmøller vest for Stadil

NOTAT. Vurdering af ansøgning grundlag for afgørelse om igangsætning af planlægning for vindmøller vest for Stadil Returadresse Land, By og Kultur - Planlægning Toften 6 6880 Tarm NOTAT Vurdering af ansøgning grundlag for afgørelse om igangsætning af planlægning for vindmøller vest for Stadil Ansøgers oplysninger:

Læs mere

Afslag på ansøgning om opstilling af en husstandsmølle på Nørrevej 19, 6990 Ulfborg

Afslag på ansøgning om opstilling af en husstandsmølle på Nørrevej 19, 6990 Ulfborg Side 1/8 NY VINDENERGI ApS Fjordvej 1 7900 Nykøbing M Dato: 13-04-2016 Sagsnr.: 01.03.03-P19-167-15 Henv. til: Rikke Rasmussen Byggeri og Ejendomme Direkte tlf.: 9611 7811 Afdeling tlf.:9611 7550 teknik.miljoe@holstebro.dk

Læs mere

Vedvarende energianlæg ved Skjørringe Gods

Vedvarende energianlæg ved Skjørringe Gods Vedvarende energianlæg ved Skjørringe Gods Indkaldelse af idéer og forslag fra den 21. december 2018 til den 31. januar 2019 Solcelleområde Vindmøller Vindmøller Idéoplæg Baggrund Guldborgsund Kommune

Læs mere

KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 7 TIL FAXE KOMMUNEPLAN 2009. Baggrund. Retningslinje. Ramme

KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 7 TIL FAXE KOMMUNEPLAN 2009. Baggrund. Retningslinje. Ramme KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 7 TIL FAXE KOMMUNEPLAN 2009 Baggrund Kommuneplantillægget er udarbejdet på baggrund af en konkret ansøgning om opstilling af vindmøller øst for Turebylille. Rammeområdet ligger umiddelbart

Læs mere