Energitilsynets bemærkninger til klagen har været forelagt for NESA Forsyning A/S og klageren. Begges svar er indgået i sagen.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Energitilsynets bemærkninger til klagen har været forelagt for NESA Forsyning A/S og klageren. Begges svar er indgået i sagen."

Transkript

1 (Elforsyning) Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form [...] over Energitilsynet af 1. april 2004 og 5. maj 2004 NESA Forsyning A/S ændring af prisen for el Nævnsformand, professor, cand.jur. Christen Boye Jacobsen Næstformand, professor, dr.polit. Chr. Hjorth-Andersen Professor, cand.jur. & Ph.D. Bent Ole Gram Mortensen Direktør, cand.polyt. Poul Sachmann Ved telefax af 24. maj 2004 indbragte [...] Energitilsynets afgørelser af 1. april 2004 og 5. maj 2004 for Energiklagenævnet. Tilsynet havde fundet, at der ikke var grund til at rette kritik af NESA s orientering om prisændringer via selskabets hjemmeside, eller selskabets praksis vedrørende ændring af à contobetalinger. Energitilsynets bemærkninger til klagen har været forelagt for NESA Forsyning A/S og klageren. Begges svar er indgået i sagen. De påklagede afgørelser Af Energitilsynets afgørelse af 1. april 2004 fremgår: Ved brev af 21. oktober 2003 med bilag har [...] rettet henvendelse til Energitilsynet vedrørende en klage over NESA s prissætning for el på markedsvilkår i perioden juli 2002 til juli Herunder selskabets begrundelse for de abnormt høje prisstigninger, manglende information herom samt undladelse af ændring i de løbende a-conto opkrævninger. Af korrespondancen fra klageren fremgår det, at prisen for el på markedsvilkår i perioden medio juli 2002 til medio juli 2003 steg fra 19,37 øre til 29,23 øre. Klager finder det ejendommeligt, at NESA ikke informerer om dette, samt at NESA intet nævner om prisforhøjelser i klagers a conto opgørelse der forfaldt den 7. februar 2003, ligesom klagers a conto afregning fortsætter uændret året ud.

2 Klager finder, efter modtagelse af NESA s redegørelse af 9. februar 2004, at NESA under ingen omstændigheder ønsker at bidrage aktivt til en anstændig og korrekt afvikling af sagen ved, at NESA ikke yderligere har kommentarer til prisstigningen på markedsel ud over de forklaringer der tidligere er fremsat. Klager finder videre, at NESA ikke har redegjort for årsagen til de store ekstraregninger samt, at NESA decideret har talt usandt og har tilbageholdt vitale oplysninger i 5 måneder. Af dokumenterne fra NESA A/S fremgår det bl.a., at NESA efter en telefonsamtale med klager den 22. august 2003, til klager har sendt en redegørelse over beregning af prisen for el på markedsvilkår gældende for perioden 15. juli 2002 til 14. juli Ved brev af 5. september 2003 til klager, har NESA oplyst om NESA Forsynings produkt MarkedsPris og at NESA offentliggør prisændringer på NESA s hjemmeside, hvor selskabet løbende opdaterer elprisen. NESA har videre oplyst, at a conto regningerne beregnes udfra den seneste årsopgørelse og opdeles i fire lige store dele. NESA oplyser normalt ikke om prisændringer på selve regningen. A-conto regninger bliver normalt ikke ændret medmindre NESA s kunder ønsker dette, eller der er tale om uforholdsmæssige store prisstigninger. NESA oplyser videre, at selskabet ikke har ændret klagers a conto regninger selv om klager har bedt om dette, hvilket selskabet har undskyldt. NESA har ved brev af 17. september 2003 til klager oplyst, at den måde NESA har valgt at annoncere prisændringer på, er anmeldt til Energitilsynet og at el på markedsvilkår kun gælder for den frie andel af elforbruget og kun er en ud af mange priselementer i den samlede elpris. Således var årsagen til en prisændring den 1. april 2003, at nettariffen faldt. Under henvisning til ovenstående kan Energitilsynet oplyse, at NESA A/S til Energitilsynets register indsender Anmeldelse af forsyningspligtige elvirksomheders forventede og faktiske priser, afsætning og vilkår, samt af elkontrakter og øvrige aftaler jf. lov nr. 375 af 2. juni 1999 om elforsyning, senest ændret ved lov nr. 448 af 31. maj 2000 samt bekendtgørelse nr. 90 af 7. februar 2000 om regler for anmeldelse af priser og andre betingelser for transport og levering af elektricitet samt hel eller delvis salg af ejerandele i elforsyningsvirksomheder. Disse anmeldelser var gældende på tidspunktet for levering af elektricitet til ejendommen i den omtvistede periode. Energitilsynet følger løbende prisudviklingen inden for elmarkedet. Energitilsynet udarbejder således på månedsbasis en statistik vedrørende priserne for el i Danmark. Denne statistik offentliggøres på Energitilsynets hjemmeside. Af nedenstående oversigt for el på markedsvilkår i perioden juni 2002 til juli 2003 fremgår det det, at den gennemsnitlige pris i Danmark for private husholdninger i øre/kwh har varieret fra 19,1 øre/kwh i august Side 2 af 13

3 2002 til 34,0 øre/kwh i februar Oversigten underbygger således NESA s prissætning for den omhandlede periode. El på markedsvilkår fra juni 2002 til juli 2003 Pris i øre/kwh Husholdninger Små virksomheder Juni 02 19,4 18,9 Juli 19,2 18,7 August 19,1 18,6 September 19,4 18,8 Oktober 19,3 18,8 November 19,3 18,8 December 20,5 20,0 Januar 03 29,8 29,3 Februar 34,0 34,0 Marts 33,8 33,8 April 33,7 33,6 Maj 26,5 27,0 Juni 25,7 25,6 Juli 24,7 24,6 Side 3 af 13 Energitilsynet har videre konstateret, at NESA hver måned oplyser om selskabets priser via selskabets hjemmeside. Selskabet har således hver måned informeret om selskabets pris for el på markedsvilkår. Hvad angår Deres uoverensstemmelse med NESA omkring undladelse af ændring i de løbende a conto opkrævninger, har NESA ved brev af 5. september 2003 til Dem, redegjort herfor. Af brevet fremgår det bl.a., at NESA normalt ikke ændrer a conto regninger medmindre selskabets kunder ønsker dette, eller der er tale om uforholdsmæssigt store prisstigninger. NESA oplyser videre, at selskabet ikke, som det er normal praksis, reberegner a contoen for selskabets el-varmekunder i 2002/03 i forbindelse med prisstigningerne. Energitilsynet kan alene tage stilling til, om priser eller leveringsbetingelser, der er omfattet af elforsyningslovens prisbestemmelser, er urimelige. Energitilsynet finder, at NESA i forbindelse med prisændringerne i perioden juli 2002 juli 2003 har orienteret forbrugerne herom gennem oplysninger via selskabets hjemmeside. Tilsynet finder videre, at de dengang fremkomne prisstigninger for elvarmekunder kunne have medført en ændring af a conto opkrævningerne. NESA har i forbindelse hermed overfor tilsynet oplyst, at selskabet fra starten af 2004 over for el-varmekunder ændrer a conto opkrævninger ved forekomst af større prisændringer. Hvad angår Deres krav om at få refunderet et beløb fra NESA på grund af, at NESA har undladt at ændre de løbende a conto opkrævninger i 2002/03, skal tilsynet henvise Dem til eventuelt at søge sagen afgjort ved civilt søgsmål, idet tilsynets virksomhed er fremadrettet og tilsynet kan ikke pålægge ændringer med tilbagevirkende kraft.

4 Energitilsynet kan ikke forholde sig til, at klager finder, at NESA under ingen omstændigheder ønsker at bidrage aktivt til en anstændig og korrekt afvikling af sagen ved og at NESA ikke yderligere har kommentarer til prisstigningen på markedsel ud over de forklaringer selskabet tidligere har fremsat. Hvad angår Deres klage over, at NESA ikke har redegjort for årsagen til de store ekstraregninger finder Energitilsynet, at NESA ved flere svarbreve har redegjort for beregning af el på markedsvilkår gældende for perioden fra den15. juli 2002 til 14. juli Energitilsynet skal endvidere henvise til tilsynets statistik vedrørende priserne for markedsel i den omtalte periode. Som Energitilsynet har opfattet sagen, vedrører Deres væsentligste klagepunkt NESA s prissætning for el på markedsvilkår i perioden juli 2002 til juli 2003 samt manglende ændring af a conto opkrævninger. Energitilsynet finder, at NESA ved selskabets mange besvarelser til dem har redegjort for selskabets prissætning for el. Energitilsynet finder herefter ikke anledning til at foretage yderligere i sagen. Side 4 af 13 Af Energitilsynets afgørelse af 5. maj 2004 fremgår: Ved brev af 26. april 2004 har De protesteret over Energitilsynets behandling af Deres klage Energitilsynet har herefter på ny behandlet Deres klage over NESA. Tilsynet skal herefter meddele, at tilsynet alene i medfør af lovens 77, stk.1, jf. 6, stk. 3, kan give pålæg om ændringer af priser og betingelser, hvis Energitilsynet konstaterer, at priser og leveringsbetingelser for elleverancer er i strid med bestemmelserne i elforsyningsloven. NESA har til Energitilsynets register, i den omtvistede periode, indsendt anmeldelser af forsyningspligtige elvirksomheders forventede og faktiske priser, afsætning og vilkår, samt af elkontrakter og øvrige aftaler. Disse anmeldelser var gældende på tidspunktet for levering af elektricitet til ejendommen. Energitilsynet har ikke fundet, at det anmeldte er i strid med elforsyningens bestemmelser. Hvad angår Deres klage over NESA s manglende ændring af a conto opkrævninger, finder tilsynet ikke NESA s praksis omkring a conto betalinger og ændring heraf urimelig eller i strid med elforsyningsloven, jfr. 77, stk.1, og 6, stk. 3. Såfremt De herefter mener at have krav på refusion skal tilsynet henvise Dem til at søge spørgsmålet afklaret hos domstolene. Med hensyn til Deres klage over NESA s information i forbindelse med prisændringer finder tilsynet ikke denne i strid med elforsyningslovens 77, stk. 1, og 6, stk. 3. Med hensyn til begrundelse for denne afgørelse skal tilsynet endvidere henvise til tilsynets brev af 1. april Det skal hertil anføres, at Energitilsynet ikke har hjemmel til at administrere købeloven og markedsføringsloven.

5 Klagen til Energiklagenævnet Af klagen fra [...] af 24. maj 2004 fremgår: Min klage over NESA omfatter følgende forhold: 1) I sæsonen juli juli 2003 afregnede NESA markeds-el med en prisforhøjelse på 51 % i forhold til året før. Dette skyldtes, at man sideløbende med elmarkedets liberalisering forhøjede taksten med 106 %. En stigning, der forblev uændret frem til maj ) NESA informerede overhovedet ikke om denne markante prisændring. 3) NESA reberegnede ikke i de løbende aconto-afregninger undervejs. 4) I final-afregningen ved sæsonafslutningen opkrævede NESA den periodiske forhøjelse på 106 %, som følge af 3), med tilbagevirkende kraft i form af en stor ekstraregning på Kr I slutopgørelsen redegjorde NESA heller ikke for årsagen hertil. 5) Under hele sagsforløbet har NESAs salgs- og marketingdirektør [A] bevidst løjet og tilbageholdt vigtige oplysninger vedrørende forholdene omkring reberegning af aconto-regninger for elvarmekunder. Side 5 af 13 Ad punkt 1 Se min skrivelse til Energitilsynet af 17. februar 2004 Ad 1. Groft manipulerende siger tilsynet i [den påklagede afgørelse] af 1. april 2004, at oversigten underbygger NESAs prissætning. Dette til trods for, der er en himmelvid forskel i.h.t. NESAs redegørelse af 22. august Derfor er NESAs prissætning i modstrid med Elforsyningslovens 1, der netop taler om at sikre forbrugerne adgang til billig elektricitet. Prissætningen bør i øvrigt sættes i relief til NESAs halvårsregnskab for den pågældende periode, der udviste en resultatforbedring på 79 %. Ad punkt 2 Se min skrivelse til Energitilsynet af 17. februar 2004 Ad 2. NESAs annonceringsmetoder omhandlende prisforhøjelser, eller for mit vedkommende undladelse heraf, er i decideret strid med Elforsyningslovens 6, stk. 3, der taler om at sikre forbrugerne adgang 'til oplysninger om forudsætningerne for el-selskabernes tarifering, og som skal finde sted på gennemsigtige, objektive, rimelige og ensartede vilkår. Ad punkt 3 Se min skrivelse til Energitilsynet af 17. februar 2004 Ad 3 samt 2. afsnit. Til dette punkt vægter Energitilsynet i sin skrivelse af 1. april udelukkende, hvad en menig NESA-medarbejder oplyser i brev af 5. september Tilsynet ser groft manipulerende bort fra,

6 hvad NESAs adm. dir. [B] på egne og bestyrelsens vegne udtaler i relation til reberegning i Hvidovre Avis 28. januar 2004, ligesom man ikke tillægger salgs- og marketingdirektør [A s] mange redegørelser, sidst men ikke mindst i Hvidovre Avis 18. februar 2004, nogen som helst betydning. Også på dette punkt er NESA i strid med Elforsyningsloven 6 stk. 3. Hvorfor oplyste NESA ikke kundekredsen om, at der var "rod" i IT-systemerne, hvorved man var ude af stand til at reberegne? En kundekreds, der som følge af denne undladelse var i "god tro". Ad punkt 4 NESAs fremgangsmåde er i åbenlys strid med Elforsyningslovens 6 stk. 3. Ad punkt. 5 NESAs salgs- og marketingdirektør [A] har ved sin løgnagtige adfærd, på alle leder og kanter, personligt overtrådt [elforsyningslovens] 6, stk. 3. Side 6 af 13 Herudover skal jeg lægge til grund, at jeg ikke finder, at Energitilsynet på nogen måder har levet op til sine kompetencer i.h.t. Elforsyningslovens 1 og 77. Herudover skal jeg påpege, at NESAs forretningsmetoder forekommer i strid med købeloven og markedsføringsloven, der netop taler om god markedsføringsskik i 1 og vildledning i 2. Af den skrivelse af 17. februar 2004 fra [...] til Energitilsynet, som er omhandlet i klagen til Energiklagenævnet, fremgår: Ad 1: NESA har ikke yderligere kommentarer til prisstigningen på markeds-el på 106 % ud over de intetsigende forklaringer, der er fremsat: Vandstanden i magasinerne har været lav. Tørre år medfører høje el-priser.. Ingen af disse begrundelser synes på nogen måde at kunne retfærdiggøre en takstforhøjelse af omtalte kaliber. Prissætningen bør ydermere sættes i relief til NESA s halvårsregnskab, der udviste en resultatforbedring på 79 %, og som selskabet selv begrundede med de stærkt øgede priser. Ad 2: NESA henviser ca kunder, der ikke har adgang til internettet, til folkebibliotekerne, hvis de ønsker at holde sig ajour med markeds-el-prisens udvikling. Det finder jeg decideret uanstændigt, ligesom det givetvis er på kant med købe- og markedsføringsloven. Ad 3: Først den 28. januar 2004 fremsættes en tilsyneladende korrekt forklaring, der begrundes med IT-svigt i en periode. Det er forkert. Det blev ikke reberegnet hele året. Og da NESA efterfølgende i sine årsopgørelser afregnede den famøse prisstigning med tilbagevirkende kraft med 51 %, redegjorde selskabet heller ikke for, hvad der var årsagen til de store ekstraregninger.

7 Imidlertid er det nu en fastslået kendsgerning, at NESA altid reberegner à contoopkrævninger. Og det er jo netop i tillid hertil, at kundekredsen ikke har haft grund til at anfægte de løbende à contoregningers betimelighed. Man har simpelthen været i god tro. Hvem kunne dog vide, at NESAs IT-systemer ikke magtede de opgaver, der skulle løses med hensyn til reberegning igennem hele sæsonen juli 2002 juli NESA informerede ikke herom! Energitilsynets bemærkninger til klagen Af Energitilsynets bemærkninger af 5. juli 2004 fremgår, at tilsynets prisoversigt underbygger NESA s prissætning for den omhandlede periode; NESA opfylder bestemmelsen i elforsyningslovens 6, stk. 3, ved at anmelde prisændringer til Energitilsynet, samt ved hver måned at oplyse om selskabets priser og pris for el på markedsvilkår via selskabets hjemmeside; tilsynets afgørelse træffes ud fra alle sagens akter; tilsynet ikke kan forholde sig til, om en bestemt ansat hos NESA har løjet, men alene, om en pris eller en leveringsbetingelse, der er omfattet af elforsyningslovens prisbestemmelser, er rimelig eller urimelig. Side 7 af 13 Ved brev af 15. juli 2004 bemærkede NESA vedrørende tilsynets bemærkninger: En meget stor del af NESAs kunder er ikke særlig interesseret i delelementer i elprisen men kun i den totale pris. Det vil derfor ikke være hensigtsmæssigt at lade kommunikationsformen afhænge af hvilket delelement, der sker ændring i. Hvis en kunde interesserer sig specielt for betalingen for el på markedsvilkår, skal han være opmærksom på, at den samlede betaling sammensætter sig af prisen pr. kwh samt det antal kwh, der afregnes til denne pris. Antallet af kwh afhænger naturligvis af kundens totale forbrug, men afhænger også af hvor stor en andel af dette forbrug, der skal afregnes som prioriteret forbrug (PP- %'en). PP-%'en fastsættes månedsvis af Elkraft System og det er normalt, at der sker ændring ved de fleste månedsskift i løbet af et år. Set i perioden fra medio juli 2002 til medio juli 2003 (som er den afregningsperiode klagen omhandler) var der således 11 gange en ændring i kwh-pris og/eller PP-%. Ved fax af 28. juli 2004 bemærkede klager vedrørende tilsynets bemærkninger: 1) Prissætning På intet tidspunkt i sagsbehandlingen beskæftiger Tilsynet sig med den famøse og helt ublu prisforhøjelse på 106 %, der fandt sted sideløbende med markedets liberalisering. Tværtimod postuleres det nu for tredie gang, at de af Tilsynet oplyste priser, underbygger NESAs. Det gør de altså ikke! Og for nu at mane al

8 yderligere diskussion i jorden, tjener medsendte oversigt, hvoraf følgende fremgår med al tydelighed: a) Tilsynets priser topper med 34,0 øre i en måned (februar), imens NESAs topper med 39,0 øre i 3½ måned (20/1-5/5 03). b) I de store forbrugsmåneder efter liberaliseringen (januar-april) ligger NESAs priser mellem knap 15% og godt 18% over Tilsynets. c) I samtlige af de skitserede måneder, noterer NESA en markant overpris. d) Den samlede overpris for den pågældende periode udgør: Kr. 587,20 eller næsten 30 % af den ekstraregning, jeg har forlangt refunderet. 2) Manglende information om prisforhøjelser På intet tidspunkt i sagsbehandlingen beskæftiger Tilsynet sig med den kendsgerning, at der på det givne tidspunkt var op omkring af NESAs kunder, der ikke havde adgang til Internettet, hvorfor de ikke kunne orientere sig om prisudviklingen. At tage som "gidsler" synes på ingen måde i overensstemmelse med Elforsyningslovens 6 stk. 3, der netop taler om, at ydelserne skal stilles til rådighed for forbrugerne på gennemsigtige, objektive, rimelige og ensartede vilkår. Yderligere interesserer Tilsynet sig heller ikke for, at NESA helt uden varsel ophørte med at annoncere prisændringer i pressen eller ved skrivelser direkte til kunderne. En service, som NESA altid var meget omhyggelig med i monopoltiden. Undskyldningen om, at denne kommunikationsform lige pludselig var blevet for ressourcekrævende, kan ikke tages til efterretning. I sæsonen annoncerede NESA f.eks. hver uge i Hvidovre Avis om elektriker-service, tilbud på HFFI-afbryder m.v. Men ikke et ord om el-priser. Side 8 af 13 3) Reberegning I Tilsynets redegørelse hedder det: "Tilsynet fandt videre, at de dengang fremkomne prisstigninger for el-varmekunder kunne have medført en ændring af a conto opkrævningerne." En formulering, der trods alt giver mig en smule medhold, men som Tilsynet selv modsiger i sin skrivelse af 5. maj. Desuagtet er det åbenlyst, at Tilsynet overhovedet ikke på noget tidspunkt beskæftiger sig med den kendsgerning, at NESA var ude af stand til at reberegne a conto opkrævningerne på grund af rod i IT-systemerne. Hvorfor informerede NESA ikke kundekredsen om, at de var ude af stand til at reberegne, og at der kunne forventes store ekstraregninger? 4) Slutafregning NESAs fremgangsmåde er uden diskussion en overtrædelse af Elforsyningslovens 6, stk. 3. 5) Løgnagtig adfærd

9 Her skal man huske på, at [A] er ikke en "mister hvem som helst". Han sidder i selskabets topledelse. Som ansvarligt direktionsmedlem er han således en person, hvis troværdighed ikke bør kunne sættes i tvivl. På det foreliggende grundlag er det helt klart, at [A] personligt og på det groveste har overtrådt Elforsyningslovens 6, stk. 3. Klagerens bemærkninger var vedlagt en specifikation af det af ham hævdede tilgodehavende på kr. 587,20 incl. moms. Ved fax af 2. august 2004 fremkom klageren endvidere med følgende bemærkninger til NESA s brev af 15. juli 2004: Efter 1. januar 2003, hvor man frit har kunnet vælge leverandør af for el på markedsvilkår, er det netop [delelementerne i prisen], der udpræget har forbrugernes bevågenhed. Og det er dette delelement, hvorom denne sag drejer sig. El på markedsvilkår leveres af et særskilt selskab: NESA Forsyning A/S, imens elregningens øvrige delelementer debiteres af NESANET A/S, som i denne sammenhæng er sagen ganske uvedkommende. Side 9 af 13 I henhold til NESAs tidligere udsagn og Energitilsynets annonceres dette delelement således også på Internettet, om end til et begrænset antal af forbrugerkredsen. Blot ca. 62 % havde adgang dertil i den pågældende periode. I øvrigt var der 4 prisændringer og 8 PP %-justeringer, i alt 12. Endelig bemærkede klageren ved fax af 19. august 2004, at NESA s leveringsbestemmelser på intet tidspunkt var bragt frem af NESA eller tilsynet, og tilføjede, at leveringsbestemmelserne ikke kunne tillægges betydning, da de er af deklaratorisk karakter i modsætning til elforsyningslovens præceptive regler, der i 6, stk. 3, er helt klart formuleret. Danmarks Statistik havde oplyst overfor klageren, at ultimo december 2002 havde 40 % af landets husstande ikke adgang til internettet, hvilket tal var 35 % ultimo juni Omskrevet til NESA s forhold var der tale om husstande, henholdsvis husstande. Energiklagenævnets praksis I Energiklagenævnets afgørelse af 8. november 2004 (j.nr ) konstaterede nævnet: Som nævnet bemærkede i afgørelsen af 29. januar 2003 (j.nr. 11-3), er udgangspunktet, at tilsynet vil kunne lægge NESA s oplysninger til grund, jf. elforsyningslovens 84 og 87, stk. 1, nr. 6. Da der ikke var forskel på resultaterne af NESA s og Energitilsynets beregninger af klagerens udgifter, som disse måtte opgøres efter de to tariftyper, finder Energiklagenævnet ikke grundlag for kritik af Energitilsynets behandling af sagen.

10 I lyset af, at NESA offentliggør prisændringer på sin hjemmeside, er det ene spørgsmål, om dette kan ske med bindende virkning for kunden uden direkte og individuel meddelelse. Det andet er, om dette kan ske med bindende virkning for kunden uden offentliggørelse i dagspressen. For NESA s levering af el på markedsvilkår til [klagerens navn udeladt] gælder NESA s Almindelige Betingelser for El-levering, jf. disses pkt. 1. Spørgsmålet for Energiklagenævnet er, om en bestemmelse som NESA s leveringsbetingelser pkt er urimelig, eller om anvendelsen af bestemmelsen medfører urimelige virkninger. Heri indgår, om bestemmelsen er urimelig over for de af NESA s kunder, der står uden lettilgængelig adgang til internettet. Dette spørgsmål må afgøres efter elforsyningslovens 6, stk. 3, nu 6, stk. 4. Nævnet fremhæver, at benyttelsen af moderne teknologi og kommunikationsværktøjer indgår i de krav, som i nutiden stilles til erhvervsdrivende energiselskabers omkostningseffektivitet. Under hensyn hertil finder nævnet, at der ikke i sagen foreligger omstændigheder, som gør det urimeligt, at klageren skal søge prisoplysninger via NESA s hjemmeside, som det fremgår af NE- SA s Almindelige Betingelser for El-levering. Klagers bemærkninger vedrørende købeloven og markedsføringsloven ændrer intet heri. Derfor kan leveringsbetingelserne ikke i den foreliggende sag anses for urimelige efter elforsyningslovens 6, stk. 3, nu 6, stk. 4. Side 10 af 13 Øvrige spørgsmål Af de af Energitilsynet anførte grunde tilslutter nævnet sig, at Energitilsynet ikke kan afgøre, hvad der måtte være drøftet telefonisk mellem klager og NESA s medarbejder om sammenhængen mellem forbrugsstørrelse og det fordelagtige i at blive afregnet efter henholdsvis en normaltarif og en tidstarif. Dette spørgsmål kræver en bevisbedømmelse, som alene kan ske for domstolene. Af samme grunde afstår også Energiklagenævnet fra at tage stilling hertil. Retsgrundlag og kontraktsgrundlag I den elforsyningslov, der var gældende på tidspunktet for tvistens opståen (lovbekendtgørelse nr. 151 af 10. marts 2003 med senere ændringer), hedder det: 1, stk. 1. Lovens formål er at sikre, at landets elforsyning tilrettelægges og gennemføres i overensstemmelse med hensynet til forsyningssikkerhed, samfundsøkonomi, miljø og forbrugerbeskyttelse. Loven skal inden for denne målsætning sikre forbrugerne adgang til billig elektricitet og fortsat give forbrugerne indflydelse på forvaltningen af elsektorens værdier.

11 6, stk. 1. Enhver har ret til mod betaling at blive forsynet med elektricitet her i landet. 6, stk. 3. Kollektive elforsyningsvirksomheder skal stille deres ydelser til rådighed for forbrugerne på gennemsigtige, objektive, rimelige og ensartede vilkår. I elforsyningsloven, som ændret ved lov nr. 494 af 9. juni 2004, er 6 nu affattet således: 6, stk. 1. Enhver elforbruger kan frit vælge elleverandør. 6, stk. 2. Enhver har ret til mod betaling at blive forsynet med elektricitet her i landet 6, stk. 4. Kollektive elforsyningsvirksomheder samt forsyningspligtige virksomheder, for så vidt angår deres forsyningspligtydelse, skal stille deres ydelser til rådighed for forbrugerne på gennemsigtige, objektive, rimelige og ensartede vilkår. Side 11 af 13 Af NESANET A/S og NESA Forsyning A/S Almindelige Betingelser for Ellevering, der er gældende fra den 1. juni 2002, fremgår: Afsnit 1. Kunde hos NESA Gyldighed 1.1 Disse leveringsbetingelser gælder for leveringsforholdet mellem kunden og NESANET A/S og NESA Forsyning A/S, der er datterselskaber af NESA A/S. Kunde hos NESA er enhver, der - ejer eller har rådighed over en installation tilsluttet NESAs net. - har indgået aftale med NESA om tilslutning af en installation til NESAs net. - aftager elektricitet gennem NESAs net. Leveringsbetingelserne for NESA omfatter afsnit 1 til 12. NESA Forsyning A/S varetager levering af el på markedsvilkår til alle kunder i NESAs netområde, der ikke har indgået aftale med en anden el-leverandør. Som udgangspunkt har en kunde hos NESA samtidig en aftale med NESA Forsyning om køb af den del af el-forbruget, som kan handles frit på markedsvilkår. Leveringsbetingelserne for NESA Forsyning findes i afsnit 13. Kundens rettigheder og forpligtelser fremgår af leveringsbetingelserne samt af gældende lovgivning, herunder Elforsyningsloven, Stærkstrømsloven, Købeloven, Produktansvarsloven og Forsikringsaftaleloven.

12 Afsnit 13. Almindelige betingelser for køb af elektricitet fra NESA Forsyning 13.1 For kunder, der køber el fra NESA Forsyning, gælder dette afsnit 13. Prioriteret miljøvenlig produktion 13.3 Enhver kunde er lovmæssigt forpligtet til at aftage en nærmere fastsat andel af sit el-forbrug som prioriteret, miljøvenlig elproduktion. Købet af elektricitet fra NESA Forsyning (eller en anden el-leverandør), der sker på markedsvilkår, omfatter ikke andelen af den prioriterede produktion, der leveres gennem NESAs netselskab. Andelen varierer fra måned til måned og fremgår af NESAs hjemmeside, Priser 13.5 Priser for køb af el samt gebyrer fremgår af NESAs hjemmeside, og NESAs prisblade, som udleveres ved henvendelse til NESA. Prisændringer iværksættes med forudgående varsel ved annoncering på NESAs hjemmeside, samt i dagspressen efter NESAs valg. Priser og gebyrer er anmeldt til Energitilsynet. Side 12 af 13 Energiklagenævnets bemærkninger Da Energitilsynets afgørelse af 5. maj 2004 henviser til afgørelsen af 1. april 2004, skønner nævnet, at sidstnævnte afgørelse kan indgå i denne sag trods den i elforsyningslovens 89 angivne klagefrist på 4 uger. [...] påstande for Energiklagenævnet må anses for at være: 1. at NESA Forsyning A/S prisforhøjelse er sket uden forudgående varsel og redegørelse og med med tilbagevirkende kraft; 2. at NESA Forsyning A/S har undladt at reberegne a conto-afregningerne; 3. at en bestemt medarbejder i NESA har udvist kritisabel adfærd. 1. Vedrørende den første påstand Af de grunde, Energiklagenævnet anførte i afgørelsen af 8. november 2004 kan det ikke antages at stride mod elforsyningslovens 6, at NESA meddeler ændringer i prisen via sin hjemmeside. 2. Vedrørende den anden påstand Efter leveringsbestemmelsernes pkt. 13.1, jf. pkt. 8.3, kan a conto-beløbet ændres på kundens anmodning, hvis NESA Forsyning finder ændringen i elforbruget sandsynlig. Energiklagenævnet går ud fra, at a conto-beløbet også kan ændres, hvis en elforbruger måtte stille krav herom. Dette har klageren efter det oplyste ikke gjort.

13 Nævnet er i øvrigt enig med Energitilsynet i, at krav på refusion henhører under de civile domstole. 3. Vedrørende den tredje påstand Af de grunde, der er anført af Energitilsynet, tiltræder Energiklagenævnet, at tilsynet (og nævnet) ikke har mulighed for at bedømme, hvorvidt en bestemt ansat i NESA har udvist løgnagtig adfærd over for klageren. Energiklagenævnets afgørelse Energitilsynets afgørelser af 1. april 2004 og 5. maj 2004 stadfæstes. Sagen har været behandlet på nævnets møde den. Afgørelsen er truffet i henhold til elforsyningslovens 89, jf. lovbekendtgørelse nr. 151 af 10. marts 2003 om elforsyning med senere ændringer. Side 13 af 13 Afgørelsen kan ikke påklages til anden administrativ myndighed. Denne afgørelse er sendt til klageren, NESA og Energitilsynet. P. N. V. Christen Boye Jacobsen Nævnsformand / Thomas Andersen Thrane Fuldmægtig

(Elforsyning) Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form. 8. november 2004 J.nr.: 11-203 Eksp.nr.: 17944 TAT

(Elforsyning) Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form. 8. november 2004 J.nr.: 11-203 Eksp.nr.: 17944 TAT (Elforsyning) Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form [...] over Energitilsynet af 4. marts 2004 NESA Forsyning A/S ændring af prisen for el Nævnsformand, professor, cand.jur. Christen Boye Jacobsen

Læs mere

[Navn udeladt] på vegne af [navn udeladt], Gørløse, over Energitilsynet af 11. december 2003 Forbrugs- og efterbetalingskrav

[Navn udeladt] på vegne af [navn udeladt], Gørløse, over Energitilsynet af 11. december 2003 Forbrugs- og efterbetalingskrav (Elforsyning) [Navn udeladt] på vegne af [navn udeladt], Gørløse, over Energitilsynet af 11. december 2003 Forbrugs- og efterbetalingskrav Nævnsformand, professor, cand.jur. Christen Boye Jacobsen Professor,

Læs mere

...[klager] over Energitilsynet af 7. februar 2006 SEAS/NVE s beregning af net- og transmissionsabonnement

...[klager] over Energitilsynet af 7. februar 2006 SEAS/NVE s beregning af net- og transmissionsabonnement (Elforsyning) Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form...[klager] over Energitilsynet af 7. februar 2006 SEAS/NVE s beregning af net- og transmissionsabonnement Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Professor,

Læs mere

Afgørelse af Deres klage over Energitilsynets afgørelse af 7. september 2004 vedr. Deres elregning fra NESA

Afgørelse af Deres klage over Energitilsynets afgørelse af 7. september 2004 vedr. Deres elregning fra NESA [klagerens navn udeladt] [klagerens adresse udeladt] 3460 Birkerød Afgørelse af Deres klage over Energitilsynets afgørelse af 7. september 2004 vedr. Deres elregning fra NESA Den 4. oktober 2004 indbragte

Læs mere

Afgørelse af Deres klage over Energitilsynets afgørelse af 15. december 2004 vedr. Deres elregning fra NRGi

Afgørelse af Deres klage over Energitilsynets afgørelse af 15. december 2004 vedr. Deres elregning fra NRGi [klagers navn udeladt] [klagers adresse udeladt] Afgørelse af Deres klage over Energitilsynets afgørelse af 15. december 2004 vedr. Deres elregning fra NRGi Ved brev af 11. januar 2005 indbragte De Energitilsynets

Læs mere

Nævnsformand, professor, cand.jur. Christen Boye Jacobsen Professor, cand.jur. & Ph.D. Bent Ole Gram Mortensen Direktør, cand.polyt.

Nævnsformand, professor, cand.jur. Christen Boye Jacobsen Professor, cand.jur. & Ph.D. Bent Ole Gram Mortensen Direktør, cand.polyt. (Elforsyning) [B Aps], Virum over Energitilsynet af 17. marts 2004 NESA s krav på betaling for el Nævnsformand, professor, cand.jur. Christen Boye Jacobsen Professor, cand.jur. & Ph.D. Bent Ole Gram Mortensen

Læs mere

Vedr. kommunens klage over Energitilsynets afgørelse af 3. juli 2002 ang. manglende flyttemeddelelse fra [...]

Vedr. kommunens klage over Energitilsynets afgørelse af 3. juli 2002 ang. manglende flyttemeddelelse fra [...] SEAS Distribution A.m.b.A. Slagterivej 25 4690 Haslev Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Vedr. kommunens klage over Energitilsynets afgørelse af 3. juli 2002 ang. manglende flyttemeddelelse

Læs mere

[...] over Energitilsynet af 12. juli 2004 og 9. september 2004 Elregningers gennemsigtighed

[...] over Energitilsynet af 12. juli 2004 og 9. september 2004 Elregningers gennemsigtighed (Elforsyning) Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form [...] over Energitilsynet af 12. juli 2004 og 9. september 2004 Elregningers gennemsigtighed Nævnsformand, professor, cand.jur. Christen Boye

Læs mere

[Klagers navn anonymiseret] [Klagers adresse anonymiseret] 9000 Aalborg

[Klagers navn anonymiseret] [Klagers adresse anonymiseret] 9000 Aalborg [Klagers navn anonymiseret] [Klagers adresse anonymiseret] 9000 Aalborg Afgørelse af Deres klage over Energitilsynets afgørelse af 14. maj vedrørende Aalborg Kommune, Forsyningsvirksomhedernes gebyr for

Læs mere

Østjysk Energi over Energitilsynet af 19. maj 2005 Østjysk Energi Nets ændring af betalingsbetingelser

Østjysk Energi over Energitilsynet af 19. maj 2005 Østjysk Energi Nets ændring af betalingsbetingelser (Elforsyning) Østjysk Energi over Energitilsynet af 19. maj 2005 Østjysk Energi Nets ændring af betalingsbetingelser Fungerende nævnsformand, Professor, dr.polit. Chr. Hjorth-Andersen Professor, cand.jur.

Læs mere

Nævnsformand, professor, cand.jur. Christen Boye Jacobsen Professor, cand.jur. & Ph.D. Bent Ole Gram Mortensen Direktør, cand.polyt.

Nævnsformand, professor, cand.jur. Christen Boye Jacobsen Professor, cand.jur. & Ph.D. Bent Ole Gram Mortensen Direktør, cand.polyt. (Elforsyning) Advok Erik Arnholm, Odense, på vegne af [kundens navn udeladt], over Energitilsynet af 24. marts 2004 Odense Energis krav om depositum for levering af strøm Nævnsformand, professor, cand.jur.

Læs mere

NRGi A.m.b.a. over Energitilsynet af 14. januar 2004 Betaling af elforbrug på en fraflyttet adresse

NRGi A.m.b.a. over Energitilsynet af 14. januar 2004 Betaling af elforbrug på en fraflyttet adresse (Elforsyning) NRGi A.m.b.a. over Energitilsynet af 14. januar 2004 Betaling af elforbrug på en fraflyttet adresse Nævnsformand, professor, cand.jur. Christen Boye Jacobsen Professor, cand.jur. & Ph.D.

Læs mere

KMH Invest ApS, Greve Energitilsynet af 15. november 2002 NESAs opkrævning af renter og gebyrer

KMH Invest ApS, Greve Energitilsynet af 15. november 2002 NESAs opkrævning af renter og gebyrer (Elforsyning) Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form KMH Invest ApS, Greve over Energitilsynet af 15. november 2002 NESAs opkrævning af renter og gebyrer Nævnsformand, cand.jur. Jørgen Nørgaard

Læs mere

[...] af 10. december 2004 over Energitilsynet af 10. november 2004 Overført skyldigt beløb på årsopgørelse for 2002/2003 fra SEAS

[...] af 10. december 2004 over Energitilsynet af 10. november 2004 Overført skyldigt beløb på årsopgørelse for 2002/2003 fra SEAS (Elforsyning) Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form [...] af 10. december 2004 over Energitilsynet af 10. november 2004 Overført skyldigt beløb på årsopgørelse for 2002/2003 fra SEAS Nævnsformand,

Læs mere

Nævnsformand, professor, cand.jur. Christen Boye Jacobsen Konsulent, civiling., Knut Berge Professor, cand.jur. & Ph.D. Bent Ole Gram Mortensen

Nævnsformand, professor, cand.jur. Christen Boye Jacobsen Konsulent, civiling., Knut Berge Professor, cand.jur. & Ph.D. Bent Ole Gram Mortensen (Elforsyning) [Klagers navn udeladt], Sønderborg over Energitilsynet af 7. juni 2004 Fordeling af flytteregning Nævnsformand, professor, cand.jur. Christen Boye Jacobsen Konsulent, civiling., Knut Berge

Læs mere

[...] over Energitilsynet af 19. september 2001 Varsling af forbrugerne om fusion og ændret prisstruktur

[...] over Energitilsynet af 19. september 2001 Varsling af forbrugerne om fusion og ændret prisstruktur (Elforsyning) Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form [...] over Energitilsynet af 19. september 2001 Varsling af forbrugerne om fusion og ændret prisstruktur Nævnsformand, cand.jur. Jørgen Nørgaard

Læs mere

Nævnsformand, professor, cand.jur. Christen Boye Jacobsen

Nævnsformand, professor, cand.jur. Christen Boye Jacobsen (Varmeforsyning) Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Nykøbing Falster Kommune over Energitilsynets afgørelse af 2. oktober 2003 Opkrævning af beregnet varmeforbrug for perioden 1999/2000 Nævnsformand,

Læs mere

Afgørelse af Deres klage over Energitilsynets afgørelse af 20. juli 2004 vedr. Deres elregning fra Københavns Energi

Afgørelse af Deres klage over Energitilsynets afgørelse af 20. juli 2004 vedr. Deres elregning fra Københavns Energi [klagers navn udeladt] [klagers adresse udeladt] 2300 København S Afgørelse af Deres klage over Energitilsynets afgørelse af 20. juli 2004 vedr. Deres elregning fra Københavns Energi Den 30. juli 2004

Læs mere

HP Service v/[...], over Energitilsynet af 21. august 2003 Sydvest Energi Net A/S krav om betaling for efterregulering af strømforbrug

HP Service v/[...], over Energitilsynet af 21. august 2003 Sydvest Energi Net A/S krav om betaling for efterregulering af strømforbrug (Elforsyning) Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form HP Service v/[...], over Energitilsynet af 21. august 2003 Sydvest Energi Net A/S krav om betaling for efterregulering af strømforbrug Nævnsformand,

Læs mere

Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Fhv. direktør, cand.polyt. H.C. Mortensen Direktør Per Søndergaard

Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Fhv. direktør, cand.polyt. H.C. Mortensen Direktør Per Søndergaard (Varmeforsyning) Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form...[klager] over Energitilsynet af 29. november 2006 afvisning af klage over varmeregning Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Fhv. direktør,

Læs mere

Afgørelse klage over opkrævning af fast afgift i NRGi Lokalvarme A/S

Afgørelse klage over opkrævning af fast afgift i NRGi Lokalvarme A/S [XXX] Sendt pr. e-mail til [XXX] og pr. brevpost til ovennævnte adresse. Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk

Læs mere

Boligselskabet Bo42, Rønne over Energitilsynet af 5. februar 2007 Rønne Vand- og Varmforsyning a.m.b.a.' ændring af fjernvarmetakster

Boligselskabet Bo42, Rønne over Energitilsynet af 5. februar 2007 Rønne Vand- og Varmforsyning a.m.b.a.' ændring af fjernvarmetakster (Varmeforsyning) Boligselskabet Bo42, Rønne over Energitilsynet af 5. februar 2007 Rønne Vand- og Varmforsyning a.m.b.a.' ændring af fjernvarmetakster Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Fhv. direktør, cand.polyt.

Læs mere

KLAGE FRA [XXX] OVER Energinet.dk s afgørelse af 17. august 2015 afslag på forhøjet pristillæg for elektricitet fra solcelleanlæg

KLAGE FRA [XXX] OVER Energinet.dk s afgørelse af 17. august 2015 afslag på forhøjet pristillæg for elektricitet fra solcelleanlæg (Vedvarende energi) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk KLAGE FRA [XXX] OVER Energinet.dk s afgørelse

Læs mere

A F G Ø R E L S E. (el- og varmeforsyning) Klage fra [...] over afgørelse af 30. marts 2001 fra

A F G Ø R E L S E. (el- og varmeforsyning) Klage fra [...] over afgørelse af 30. marts 2001 fra ENERGIKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5785 Fax: 3395 5799 Email: ekn@ekn.dk Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form 3. oktober 2001 J.nr. 97-2311-0045 SPR A F G Ø R

Læs mere

ENERGIKLAGENÆVNETS AFGØRELSE

ENERGIKLAGENÆVNETS AFGØRELSE ENERGIKLAGENÆVNETS AFGØRELSE i sag om bortfald af forhåndstilsagn om dispensation fra kravet i elforsyningsloven om selskabsmæssig udskillelse af kommunal elproduktion ved solcelleanlæg Energiklagenævnet

Læs mere

Nævnsformand, professor, cand.jur. Christen Boye Jacobsen Konsulent, civilingeniør Knut Berge Lektor, cand.jur. & Ph.D. Bent Ole Gram Mortensen

Nævnsformand, professor, cand.jur. Christen Boye Jacobsen Konsulent, civilingeniør Knut Berge Lektor, cand.jur. & Ph.D. Bent Ole Gram Mortensen (Elforsyning) Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form [...] over Energistyrelsen af 1. juli 2002 Rolfsted og Omegns Transformerforenings Netselskab A.m.b.A. s stiftelse af aktieselskab med henblik

Læs mere

tilladelse til etablering af elproduktionsanlægget Rødsand II samt internt ledningsnet.

tilladelse til etablering af elproduktionsanlægget Rødsand II samt internt ledningsnet. (Elforsyning) Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form...[klager] over Energistyrelsen af 31. oktober 2007 Tilladelse til etablering af elproduktionsanlægget Rødsand II samt internt ledningsnet Nævnsformand,

Læs mere

Energitilsynets afgørelse af 4. april 2014 stadfæstes.

Energitilsynets afgørelse af 4. april 2014 stadfæstes. (Varmeforsyning) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk KLAGE FRA Boligselskabet AKB Lyngby OVER Energitilsynets

Læs mere

Nævnsformand, professor, cand. jur. Christen Boye Jacobsen. Fhv. overingeniør, cand. polyt. Jørgen Klitgaard Direktør, cand. polyt. H.C.

Nævnsformand, professor, cand. jur. Christen Boye Jacobsen. Fhv. overingeniør, cand. polyt. Jørgen Klitgaard Direktør, cand. polyt. H.C. (Varmeforsyning) Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Nykøbing Falster Kommune over Energitilsynet af 24. juli 2003 Betaling for varmeforbrug Nævnsformand, professor, cand. jur. Christen Boye

Læs mere

Energitilsynets afgørelse stadfæstes.

Energitilsynets afgørelse stadfæstes. (Varmeforsyning) Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form [...] af 26. april 2005 over Energitilsynet af 14. april 2005 Opkrævning af udtrædelsesgodtgørelse i forbindelse med udtræden af Hirtshals

Læs mere

Klagen af 16. september 2003 fra [...] har været forelagt Energitilsynet og Sønderborg

Klagen af 16. september 2003 fra [...] har været forelagt Energitilsynet og Sønderborg (Varmeforsyning) Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form [...] over Energitilsynet af 16. september 2003 flyttegebyr Formand, professor cand. jur. Christen Boye Jacobsen Fhv. Overingeniør, cand.

Læs mere

Energitilsynets afgørelse af 16. april 2014 stadfæstes.

Energitilsynets afgørelse af 16. april 2014 stadfæstes. (Varmeforsyning) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk KLAGE FRA Den Almene Andelsboligforening Eskemosepark

Læs mere

NCC Construction Danmark A/S, Hellerup over Energitilsynet af 9. juli 2004 Investeringsbidrag

NCC Construction Danmark A/S, Hellerup over Energitilsynet af 9. juli 2004 Investeringsbidrag (Elforsyning) NCC Construction Danmark A/S, Hellerup over Energitilsynet af 9. juli 2004 Investeringsbidrag Nævnsformand, professor, cand.jur. Christen Boye Jacobsen Konsulent, civiling., Knut Berge Direktør,

Læs mere

Klage over Sakskøbing Kommunes afgørelse om tilslutningspligt for ejendommen

Klage over Sakskøbing Kommunes afgørelse om tilslutningspligt for ejendommen Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Klage over Sakskøbing Kommunes afgørelse om tilslutningspligt for ejendommen [...] De har ved brev af 22. oktober 2002 klaget til Energiklagenævnet over Sakskøbing

Læs mere

Energitilsynets afgørelse af 19. juni 2009 stadfæstes.

Energitilsynets afgørelse af 19. juni 2009 stadfæstes. (Varmeforsyning) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk Slagslunde Fjernvarmelaug over Energitilsynet

Læs mere

A F G Ø R E L S E. (Varmeforsyning)

A F G Ø R E L S E. (Varmeforsyning) ENERGIKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5785 Fax: 3395 5799 Email: ekn@ekn.dk Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form 25. juli 2001 J.nr. 97-2311-0014 HJD A F G Ø R E

Læs mere

KLAGE FRA [XXX] OVER Energitilsynets afgørelse af 11. september 2013 klage over afslag på partsstatus i Energitilsynets sag om Odsherred

KLAGE FRA [XXX] OVER Energitilsynets afgørelse af 11. september 2013 klage over afslag på partsstatus i Energitilsynets sag om Odsherred (Varmeforsyning) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk Anonymiseret KLAGE FRA [XXX] OVER Energitilsynets

Læs mere

KLAGE FRA [XXX] OVER Energinet.dk s afgørelse af 15. januar 2016 afslag på årsbaseret nettoafregning for solcelleanlægget på adressen [XXX].

KLAGE FRA [XXX] OVER Energinet.dk s afgørelse af 15. januar 2016 afslag på årsbaseret nettoafregning for solcelleanlægget på adressen [XXX]. A F G Ø R E L S E (Elforsyningsloven) Nævnenes Hus Toldboden 2 8800 Viborg www.ekn.dk ekn@naevneneshus.dk KLAGE FRA [XXX] OVER Energinet.dk s afgørelse af 15. januar 2016 OM afslag på årsbaseret nettoafregning

Læs mere

Afgørelse Klage over afslag på at rejse tilsynssag om sponsorater til idræt

Afgørelse Klage over afslag på at rejse tilsynssag om sponsorater til idræt Til: [XXX] Energitilsynet, (j.nr. [XXX]) TRE-FOR A/S, TRE-FOR Varme A/S og TRE-FOR El-net A/S Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785

Læs mere

Energiklagenævnets afgørelse Energiklagenævnet stadfæster Energinets afgørelse af 19. januar 2017.

Energiklagenævnets afgørelse Energiklagenævnet stadfæster Energinets afgørelse af 19. januar 2017. Til: [XXX] Energistyrelsen Nævnenes Hus Toldboden 2 8800 Viborg www.naevneneshus.dk ekn@naevneneshus.dk Sendes pr. e-mail til ovenstående Afgørelse Stadfæstelse af Energinets afgørelse om afslag på klagers

Læs mere

Vojens Fjernvarme a.m.b.a. over Energitilsynet af 1. marts 2006 ændring af vedtægterne for Vojens Fjernvarme a.m.b.a.

Vojens Fjernvarme a.m.b.a. over Energitilsynet af 1. marts 2006 ændring af vedtægterne for Vojens Fjernvarme a.m.b.a. (Varmeforsyning) Vojens Fjernvarme a.m.b.a. over Energitilsynet af 1. marts 2006 ændring af vedtægterne for Vojens Fjernvarme a.m.b.a. Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Næstformand, professor, dr. polit.

Læs mere

Vedr. Deres klage over Kalundborg Kommunes afslag på dispensation fra tilslutningspligt for ejendommen [...]

Vedr. Deres klage over Kalundborg Kommunes afslag på dispensation fra tilslutningspligt for ejendommen [...] Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Vedr. Deres klage over Kalundborg Kommunes afslag på dispensation fra tilslutningspligt for ejendommen [...] De har ved brev af 5. december 2002 klaget til

Læs mere

[...] over Energistyrelsen af 6. juli 2009 Afslag på ansøgning om dispensation fra tidsfristen i 42, stk. 4 i lov om fremme af vedvarende energi.

[...] over Energistyrelsen af 6. juli 2009 Afslag på ansøgning om dispensation fra tidsfristen i 42, stk. 4 i lov om fremme af vedvarende energi. (Vedvarende energi) Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk

Læs mere

KLAGE FRA [XXX] OVER Energinet.dk s afgørelse af 7. september 2015 Afslag på årsbaseret nettoafregning for solcelleanlægget på adressen [XXX]

KLAGE FRA [XXX] OVER Energinet.dk s afgørelse af 7. september 2015 Afslag på årsbaseret nettoafregning for solcelleanlægget på adressen [XXX] A F G Ø R E L S E (Elforsyningsloven) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk KLAGE FRA [XXX] OVER

Læs mere

ANKENÆVNETS AFGØRELSE 4/1920-0101-0568 /AIQ-FR

ANKENÆVNETS AFGØRELSE 4/1920-0101-0568 /AIQ-FR ANKENÆVNETS AFGØRELSE 4/1920-0101-0568 /AIQ-FR Klager: Indklaget energiselskab: Klageemne: JLJ 3500 Værløse SEAS-NVE Holding A/S CVR 2578 4413 Hovedgaden 36 4520 Svinninge Strømafbrydelse - Erstatning

Læs mere

Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Fhv. direktør, cand.polyt. H. C. Mortensen Direktør Per Søndergaard

Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Fhv. direktør, cand.polyt. H. C. Mortensen Direktør Per Søndergaard (Varmeforsyning) Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form [Klager] over Energitilsynet af 17. september 2008 manglende klageberettigelse til Energitilsynet i sag om tilbagebetaling af overdækning

Læs mere

...[Klagere] af september 2005 af 27. september 2005 over Energitilsynet af 23. september 2005 Investering i fibernet

...[Klagere] af september 2005 af 27. september 2005 over Energitilsynet af 23. september 2005 Investering i fibernet (Elforsyning) Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form...[klagere] af september 2005 af 27. september 2005 over Energitilsynet af 23. september 2005 Investering i fibernet Fungerende nævnsformand,

Læs mere

Nævnsformand, professor, cand.jur. Christen Boye Jacobsen Direktør, cand.oecon. Niels Jørgen Ravn Sørensen Direktør, cand.polyt. H. C.

Nævnsformand, professor, cand.jur. Christen Boye Jacobsen Direktør, cand.oecon. Niels Jørgen Ravn Sørensen Direktør, cand.polyt. H. C. (Varmeforsyning) Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form [Klager] over Energitilsynet af 20. januar 2003 Målt og faktisk varmeforbrug Nævnsformand, professor, cand.jur. Christen Boye Jacobsen Direktør,

Læs mere

AFGØRELSE. (varmeforsyning)

AFGØRELSE. (varmeforsyning) ENERGIKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5785 Fax: 3395 5799 Email: ekn@ekn.dk ANONYMISERET AFGØRELSE 17. april 2001 J.nr. 97-2311-0018 JDA AFGØRELSE (varmeforsyning) Klage fra

Læs mere

KLAGE FRA [XXX] OVER Energinet.dk s afgørelse af 20. juni 2014 afslag på årsbaseret nettoafregning af solcelleanlæg på adressen

KLAGE FRA [XXX] OVER Energinet.dk s afgørelse af 20. juni 2014 afslag på årsbaseret nettoafregning af solcelleanlæg på adressen (Elforsyning) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk KLAGE FRA [XXX] OVER Energinet.dk s afgørelse

Læs mere

Nævnsformand, professor, cand.jur. Christen Boye Jacobsen Lektor, cand.jur. og Ph.D. Bent Ole Gram Mortensen Direktør, cand. polyt.

Nævnsformand, professor, cand.jur. Christen Boye Jacobsen Lektor, cand.jur. og Ph.D. Bent Ole Gram Mortensen Direktør, cand. polyt. (Elforsyning) [klagers navn anonymiseret] over Energitilsynet af 10. november 2003 NESA s krav af betaling for stikbensbro Nævnsformand, professor, cand.jur. Christen Boye Jacobsen Lektor, cand.jur. og

Læs mere

Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form

Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form (Varmeforsyning) Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form...[klager] over Energitilsynet af 9. maj 2007 forhandlingsløsning efter varmeforsyningslovens 21, stk. 4 Nævnsformand, dommer Poul K. Egan

Læs mere

[...] over Energistyrelsen af 18. januar 2002 og Energiklagenævnet af 15. maj 2003 Afregning af elproduktion fra vindmølle

[...] over Energistyrelsen af 18. januar 2002 og Energiklagenævnet af 15. maj 2003 Afregning af elproduktion fra vindmølle (Elforsyning) Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form [...] over Energistyrelsen af 18. januar 2002 og Energiklagenævnet af 15. maj 2003 Afregning af elproduktion fra vindmølle Nævnsformand, professor,

Læs mere

Vedr. Deres klage over Kalundborg Kommunes afslag på dispensation fra tilslutningspligt for ejendommen [...]

Vedr. Deres klage over Kalundborg Kommunes afslag på dispensation fra tilslutningspligt for ejendommen [...] Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Vedr. Deres klage over Kalundborg Kommunes afslag på dispensation fra tilslutningspligt for ejendommen [...] De har ved brev af 4. marts 2002 klaget til Energiklagenævnet

Læs mere

ANKENÆVNETS AFGØRELSE 4/1920-0101-0043 /SEN

ANKENÆVNETS AFGØRELSE 4/1920-0101-0043 /SEN ANKENÆVNETS AFGØRELSE /SEN Klager: Indklaget energiselskab: X 2200 København N Københavns Energi Holding A/S (CVR 1005 1460) & KE Kunde A/S (CVR 2550 2108) v / KE Marked A/S (CVR 2550 1861) Ørestads Boulevard

Læs mere

Uhre og Omegns Vindmøllelaug I/S over Energitilsynet af 24. juni 2002 det anvendte starttidspunkt for beregning af fuldlasttimer

Uhre og Omegns Vindmøllelaug I/S over Energitilsynet af 24. juni 2002 det anvendte starttidspunkt for beregning af fuldlasttimer (Elforsyning) Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Uhre og Omegns Vindmøllelaug I/S over Energitilsynet af 24. juni 2002 det anvendte starttidspunkt for beregning af fuldlasttimer Nævnsformand,

Læs mere

ENERGIKLAGENÆVNET AFGØRELSE. (varmeforsyning) Klage fra Nørresundby Boligselskab, afd. 35 over afgørelse af 26. april 2001 fra

ENERGIKLAGENÆVNET AFGØRELSE. (varmeforsyning) Klage fra Nørresundby Boligselskab, afd. 35 over afgørelse af 26. april 2001 fra ENERGIKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5785 Fax: 3395 5799 Email: ekn@ekn.dk 3. oktober 2001 J.nr. 97-2311-0087 JDA AFGØRELSE (varmeforsyning) Klage fra Nørresundby Boligselskab,

Læs mere

Boligforeningen sendte 9. april 2008 en meddelelse herom til indklagede

Boligforeningen sendte 9. april 2008 en meddelelse herom til indklagede 3 4/1920-0101-0607 Boligforeningen sendte 9. april 2008 en meddelelse herom til indklagede (bilag 4).. Den 15. april 2009 sendte indklagede et Velkomstbrev til klager på installationsadresse (bilag 5).

Læs mere

Eltra a.m.b.a., Fredericia, over Energitilsynet af 30. marts 2004 Tidspunktet for forvaltningsakters retsvirkning

Eltra a.m.b.a., Fredericia, over Energitilsynet af 30. marts 2004 Tidspunktet for forvaltningsakters retsvirkning (Elforsyning) Eltra a.m.b.a., Fredericia, over Energitilsynet af 30. marts 2004 Tidspunktet for forvaltningsakters retsvirkning Nævnsformand, professor, cand.jur. Christen Boye Jacobsen Professor, cand.jur.

Læs mere

Den 1. februar 2013 fraflyttede den tidligere lejer installationsadressen. Herefter blev udlejeren indsat som kunde.

Den 1. februar 2013 fraflyttede den tidligere lejer installationsadressen. Herefter blev udlejeren indsat som kunde. 2 5 AFGØRELSE Energiselskaberne HEF NET og Energi Nord skal inden 30 dage fra dato tilbagebetale 5.639,75 kr. til forbrugeren med tillæg af renter svarende til 8 % over Nationalbankens udlånsrente fra

Læs mere

Indklagedes standpunkt til klagers krav: Indklagede fastholder kravet om depositum på kr.

Indklagedes standpunkt til klagers krav: Indklagede fastholder kravet om depositum på kr. Side 2 SAGSFREMSTILLING Sagen angår indklagedes krav af 9. december 2009 om sikkerhed for betaling af fremtidige el-regninger på 4.000 kr. (bilag 1). Kravet om depositum er rejst på grund af ubetalt slutopgørelse

Læs mere

Afgørelse angående Klage over Energinet.dk`s afgørelse af 29. april 2016 om afslag på forhøjet pristillæg for elektricitet fra solcelleanlæg

Afgørelse angående Klage over Energinet.dk`s afgørelse af 29. april 2016 om afslag på forhøjet pristillæg for elektricitet fra solcelleanlæg Til: [XXX] Energinet.dk Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk Sendes pr. e-mail til ovenstående

Læs mere

I perioden fra 11. juni 2002 og frem til februar 2003 har indklagede fremsendt a conto regninger og opgørelser for elforbruget.

I perioden fra 11. juni 2002 og frem til februar 2003 har indklagede fremsendt a conto regninger og opgørelser for elforbruget. 2 4/1920-0101-0002 SAGSFREMSTILLING Perioden, der klages over: 7. juni 2002 6. juni 2003. Påklaget beløb: 45.853,16 kr. Klagen indbragt for det indklagede energiselskab den: 26. juni 2003. Energiselskabet

Læs mere

Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Professor, cand.jur. & ph.d. Bent Ole Gram Mortensen Direktør, cand.polyt. Poul Sachmann

Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Professor, cand.jur. & ph.d. Bent Ole Gram Mortensen Direktør, cand.polyt. Poul Sachmann (Elforsyning) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk KLAGE FRA [XXX] OVER Energinet.dk s afgørelse

Læs mere

Scanenergi Elsalg A/S over Energitilsynet af 26. juni 2008 indregning af efterregulering for perioden 2003 og 2004

Scanenergi Elsalg A/S over Energitilsynet af 26. juni 2008 indregning af efterregulering for perioden 2003 og 2004 (Elforsyning) Scanenergi Elsalg A/S over Energitilsynet af 26. juni 2008 indregning af efterregulering for perioden 2003 og 2004 Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Næstformand, professor, dr.polit. Chr.

Læs mere

Afgørelse Klage over Energinet.dk s afgørelse om afslag på årsbaseret nettoafregning

Afgørelse Klage over Energinet.dk s afgørelse om afslag på årsbaseret nettoafregning Til: [XXX] Energinet.dk Sendes pr. e-mail til ovenstående Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk Afgørelse

Læs mere

Klage over Energitilsynets afgørelse af 17. september 2008 vedrørende tilbagebetaling af overdækning i AffaldVarme Århus

Klage over Energitilsynets afgørelse af 17. september 2008 vedrørende tilbagebetaling af overdækning i AffaldVarme Århus Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk Klage over Energitilsynets

Læs mere

[...] over Energitilsynet af 13. november 2008 afvisning af klage på grund af manglende klageberettigelse til Energitilsynet

[...] over Energitilsynet af 13. november 2008 afvisning af klage på grund af manglende klageberettigelse til Energitilsynet (Varmeforsyning) Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form [...] over Energitilsynet af 13. november 2008 afvisning af klage på grund af manglende klageberettigelse til Energitilsynet Nævnsformand,

Læs mere

Henvendelse om Energiklagenævnets afgørelse af 7. december 2004

Henvendelse om Energiklagenævnets afgørelse af 7. december 2004 [Navn] [Adresse] [Adresse] Fremsendes pr. e-mail og ikke tillige pr. brevpost Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk

Læs mere

Klage over afgørelse fra Energitilsynet, for meget opkrævet arealbidrag m.v.

Klage over afgørelse fra Energitilsynet, for meget opkrævet arealbidrag m.v. Den Kristlige Fagbevægelse Engboulevarden 30 8900 Randers Klage over afgørelse fra Energitilsynet, for meget opkrævet arealbidrag m.v. Ved brev af 24. september 2002 har Den Kristelige Fagbevægelse til

Læs mere

NCC Construction Danmark A/S over Energitilsynet afgørelse af 29. november 2005 Størrelsen af investeringsbidrag til Nesa A/S

NCC Construction Danmark A/S over Energitilsynet afgørelse af 29. november 2005 Størrelsen af investeringsbidrag til Nesa A/S (Elforsyning) NCC Construction Danmark A/S over Energitilsynet afgørelse af 29. november 2005 Størrelsen af investeringsbidrag til Nesa A/S Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Professor, cand.jur. & Ph.D.

Læs mere

ANKENÆVNETS AFGØRELSE 4/1920-0101-0109 /SEN

ANKENÆVNETS AFGØRELSE 4/1920-0101-0109 /SEN ANKENÆVNETS AFGØRELSE 4/1920-0101-0109 /SEN Klageren: Indklaget energiselskab: NN 2920 Charlottenlund Nesa Forsyning A/S (CVR 2115 8747) & Nesa Net A/S (CVR 2115 8739) v / DONG Energy A/S CVR 3621 3728

Læs mere

Sagens baggrund og en nærmere begrundelse for Energiklagenævnets afgørelse fremgår nedenfor.

Sagens baggrund og en nærmere begrundelse for Energiklagenævnets afgørelse fremgår nedenfor. Til: Østkraft Net A/S Energitilsynet (j.nr. 14/10249) Sendes pr. e-mail til ovenstående Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785 Fax 3395

Læs mere

Bekendtgørelse om forbrugeraftaler om levering af elektricitet 1)

Bekendtgørelse om forbrugeraftaler om levering af elektricitet 1) BEK nr 1353 af 12/12/2014 (Historisk) Udskriftsdato: 2. februar 2017 Ministerium: Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet Journalnummer: Klima-, Energi- og Bygningsmin., Energistyrelsen, j.nr. 2008/2015-0020

Læs mere

Holeby Fjernvarme A.m.b.a. over Energitilsynet af 22. december 2008 Prisen på varme fra Holeby Halmvarmeværk A.m.b.a.

Holeby Fjernvarme A.m.b.a. over Energitilsynet af 22. december 2008 Prisen på varme fra Holeby Halmvarmeværk A.m.b.a. (Varmeforsyning) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk Holeby Fjernvarme A.m.b.a. over Energitilsynet

Læs mere

Energiklagenævnet stadfæster Energitilsynets afgørelse af 10. september 2013.

Energiklagenævnet stadfæster Energitilsynets afgørelse af 10. september 2013. (Varmeforsyning) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk KLAGE FRA [XXX] OVER Energitilsynets afgørelse

Læs mere

Den påklagede afgørelse I Energitilsynets afgørelse af 30. september 2003 fandt tilsynet følgende:

Den påklagede afgørelse I Energitilsynets afgørelse af 30. september 2003 fandt tilsynet følgende: (Elforsyning) Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form [...] over Energitilsynet af 30. september 2003 Forbrugsopgørelse fra Københavns Energi Nævnsformand, professor, cand.jur. Christen Boye Jacobsen

Læs mere

Afgørelse Klage over Energinet.dk s afgørelse om afslag på årsbaseret nettoafregning

Afgørelse Klage over Energinet.dk s afgørelse om afslag på årsbaseret nettoafregning Til: [XXX] Energinet.dk Sendes pr. e-mail til ovenstående Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk

Læs mere

[...] over Energitilsynet af 2. maj. 2000 nægtelse af gratis tilslutning til Hjordkær Fjernvarme A.m.b.a. af ejendommen [...]

[...] over Energitilsynet af 2. maj. 2000 nægtelse af gratis tilslutning til Hjordkær Fjernvarme A.m.b.a. af ejendommen [...] (Varmeforsyning) Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form [...] over Energitilsynet af 2. maj. 2000 nægtelse af gratis tilslutning til Hjordkær Fjernvarme A.m.b.a. af ejendommen [...] Formand, cand.jur.

Læs mere

[...] over Energitilsynet af 12. december 2008 TRE-FOR El-net A/S etablering af fjernaflæste målere til el-, varme- og vandforbrug

[...] over Energitilsynet af 12. december 2008 TRE-FOR El-net A/S etablering af fjernaflæste målere til el-, varme- og vandforbrug (Elforsyning) Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk

Læs mere

Sagens baggrund og en nærmere begrundelse for Energiklagenævnets afgørelse fremgår nedenfor.

Sagens baggrund og en nærmere begrundelse for Energiklagenævnets afgørelse fremgår nedenfor. Til: [XXX] Energitilsynet (j.nr. [XXX]) Sendes pr. e-mail til ovenstående Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk

Læs mere

ANKENÆVNETS AFGØRELSE

ANKENÆVNETS AFGØRELSE ANKENÆVNETS AFGØRELSE Sag: SPA- Sagsbehandler: /JHE Forbruger: 3760 Gudhjem Energiselskab: Modstrøm Danmark Jagtvej 169 B, 2. sal 2100 København Ø CVR 3388 4788 Sekretariat: KONKURRENCE- OG FORBRUGERSTYRELSEN

Læs mere

Nævnenes Hus Toldboden Viborg. Til: XXX Lemvig Varmeværk a.m.b.a. Energitilsynet.

Nævnenes Hus Toldboden Viborg. Til: XXX Lemvig Varmeværk a.m.b.a. Energitilsynet. Til: XXX Lemvig Varmeværk a.m.b.a. Energitilsynet Nævnenes Hus Toldboden 2 8800 Viborg www.ekn.dk ekn@naevneneshus.dk Sendes pr. e-mail til ovenstående Afgørelse Afvisning af klage på grund af manglende

Læs mere

Tagensvej 87, København N. Aftaleindgåelse - Samtykke til telefonisk henvendelse - Flytning - Fritagelse for betaling

Tagensvej 87, København N. Aftaleindgåelse - Samtykke til telefonisk henvendelse - Flytning - Fritagelse for betaling AFGØRELSE Sag: SPA- Forbruger: Marc Bank Havnealle 23, 2 8700 Horsens Sagsbehandler: /KSV Energiselskab: Gul Strøm CVR 3603 9485 Tagensvej 87, 1. 2200 København N Sekretariat: KONKURRENCE- OG FORBRUGERSTYRELSEN

Læs mere

Energinet.dk`s afgørelse af 31. marts 2016 stadfæstes

Energinet.dk`s afgørelse af 31. marts 2016 stadfæstes (Elforsyning) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk KLAGE FRA Aarhus Karlshamn Denmark A/S OVER Energinet.dk

Læs mere

A F G Ø R E L S E. (varmeforsyning) Klage fra [...] over afgørelse af 15. februar 2001 fra

A F G Ø R E L S E. (varmeforsyning) Klage fra [...] over afgørelse af 15. februar 2001 fra ENERGIKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5785 Fax: 3395 5799 Email: ekn@ekn.dk Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form 3. oktober 2001 J.nr. 97-2311-0038 JDA A F G Ø R

Læs mere

Vedr. Deres klage over Aars Kommunes afgørelse om tilslutningspligt for ejendommen [...]

Vedr. Deres klage over Aars Kommunes afgørelse om tilslutningspligt for ejendommen [...] Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Vedr. Deres klage over Aars Kommunes afgørelse om tilslutningspligt for ejendommen [...] De har ved brev af 21. november 2002 påklaget Aars Kommunes afgørelser

Læs mere

ANKENÆVNETS AFGØRELSE

ANKENÆVNETS AFGØRELSE ANKENÆVNETS AFGØRELSE /TFL Klager: 4930 Maribo Sekretariat: KONKURRENCE- OG FORBRUGERSTYRELSEN Indklaget energiselskab: SEAS-NVE Net A/S CVR 2811 3285 & SEAS-NVE Strømmen A/S CVR 2421 3528 Amagerfælledvej

Læs mere

Afgørelse Afvisning af klage over afslag på nettoafregning på grund af overskredet klagefrist

Afgørelse Afvisning af klage over afslag på nettoafregning på grund af overskredet klagefrist Til: Vejle Kommune Nævnenes Hus Toldboden 2 8800 Viborg Tlf. 7240 5600 www.ekn.dk ekn@naevneneshus.dk Sendes pr. e-mail til ovenstående Afgørelse Afvisning af klage over afslag på nettoafregning på grund

Læs mere

Afgørelse Klage over Energistyrelsens afgørelse af 22. februar 2013 om afslag på aktindsigt

Afgørelse Klage over Energistyrelsens afgørelse af 22. februar 2013 om afslag på aktindsigt [XXX] Afgørelsen er fremsendt pr. e-mail til adressen: [XXX] Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk

Læs mere

KLAGE FRA Xxx OVER Energinet.dk s afgørelse af 24. november 2015 OM afslag på forhøjet pristillæg efter VE-lovens 47, stk. 5.

KLAGE FRA Xxx OVER Energinet.dk s afgørelse af 24. november 2015 OM afslag på forhøjet pristillæg efter VE-lovens 47, stk. 5. A F G Ø R E L S E (Lov om fremme af vedvarende energi) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk KLAGE

Læs mere

Smørum Kraftvarme A.m.b.a. over Energitilsynet af 30. september 2002 Rente for forsinket betaling for produktion af el

Smørum Kraftvarme A.m.b.a. over Energitilsynet af 30. september 2002 Rente for forsinket betaling for produktion af el (Elforsyning) Smørum Kraftvarme A.m.b.a. over Energitilsynet af 30. september 2002 Rente for forsinket betaling for produktion af el Formand, professor, cand.jur. Christen Boye Jacobsen Lektor, cand.jur.

Læs mere

Blue Energy Havnegade 31, st København K CVR:

Blue Energy Havnegade 31, st København K CVR: AFGØRELSE Sag: SPA- Forbruger: Sagsbehandler: /JHE 5750 Ringe Energiselskab: Blue Energy Havnegade 31, st. 1058 København K CVR: 3460 8784 Sekretariat: KONKURRENCE- OG FORBRUGERSTYRELSEN Carl Jacobsens

Læs mere

Anmodning fra [XXX] om genoptagelse af Energiklagenævnets sag j.nr , som blev afgjort den 19. september 2014.

Anmodning fra [XXX] om genoptagelse af Energiklagenævnets sag j.nr , som blev afgjort den 19. september 2014. (Varmeforsyning) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk KLAGE FRA [XXX] OVER Silkeborg Kommunes afgørelse

Læs mere

Afgørelse Klage over Energinet.dk s afgørelse om afslag på årsbaseret nettoafregning

Afgørelse Klage over Energinet.dk s afgørelse om afslag på årsbaseret nettoafregning Til: [XXX] Energinet.dk Sendes pr. e-mail til ovennævnte Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk Afgørelse

Læs mere

Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Fhv. direktør, cand.polyt. H. C. Mortensen Direktør, cand.oecon. Niels Jørgen Ravn Sørensen

Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Fhv. direktør, cand.polyt. H. C. Mortensen Direktør, cand.oecon. Niels Jørgen Ravn Sørensen (Varmeforsyning) Frede Gundberg, Roskilde over Energitilsynet af 15. marts 2005 Regler for dispensation i forbindelse med opkrævning af afkølingstarif i Roskilde Kommunes varmeforsyning. (Genoptagelse

Læs mere

Energiselskabet Gul Strøm skal anerkende, at aftalen om levering af el, som er indgået med forbrugeren

Energiselskabet Gul Strøm skal anerkende, at aftalen om levering af el, som er indgået med forbrugeren 2 5 15/05744 AFGØRELSE Energiselskabet Gul Strøm skal anerkende, at aftalen om levering af el, som er indgået med forbrugeren, er ugyldig. Energiselskabet skal fritage forbrugeren for betaling af det leverede

Læs mere

Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Næstformand, professor, cand.jur. & ph.d. Birgitte Egelund Olsen

Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Næstformand, professor, cand.jur. & ph.d. Birgitte Egelund Olsen (CO2-Kvoter) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk KLAGE FRA Scanenergi A/S OVER Erhvervsstyrelsens

Læs mere

Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Direktør Per Søndergaard Professor, cand.jur. & Ph.D. Birgitte Egelund Olsen

Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Direktør Per Søndergaard Professor, cand.jur. & Ph.D. Birgitte Egelund Olsen (Varmeforsyning) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk KLAGE FRA I/S AffaldPlus OVER Energitilsynets

Læs mere

Afgørelse Klage over Energinet.dk s afgørelse om annullation af godkendt ansøgning om nettoafregning gruppe 1

Afgørelse Klage over Energinet.dk s afgørelse om annullation af godkendt ansøgning om nettoafregning gruppe 1 Til: Advokat Thomas Jensen Energinet.dk Goul 2011 ApS Nævnenes Hus Toldboden 2 8800 Viborg Tlf. 7240 5600 www.ekn.dk ekn@ekn.dk Sendes pr. e-mail til ovenstående Afgørelse Klage over Energinet.dk s afgørelse

Læs mere