NYHEDSBREV JANUAR 2018

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "NYHEDSBREV JANUAR 2018"

Transkript

1 NYHEDSBREV JANUAR 2018 HERMED EN HILSEN FRA AFDELINGEN FØDEVARER, JORDBRUG OG OPLEVELSER MED ØNSKET OM ET GODT NYTÅR NYUDDANNEDE ERNÆRINGSASSISTENTER I dette efterår har vi afsluttet et lille hold af ernæringsassistenter. Tre ernæringsassistentelever bestod svendeprøven med fine resultater og dimitterede fredag d. 1. december. Heraf var en helt færdig med sin uddannelse, mens de øvrige to har et par måneder tilbage af deres praktiktid. To ernæringsassistentelever var til svendeprøve efter den hidtidige uddannelsesordning, mens en var til svendeprøve efter den nye uddannelsesordning. Fremover forventer vi, at alle elever skal til svendeprøve efter den nye uddannelsesordning. Svendeprøve i forhold til den nye uddannelsesordning giver to mundtlige prøver til hver elev, modsat tidligere kun én mundtlig prøve en mundtlig prøve med udgangspunkt i den skriftlige opgave og en mundtlig prøve på basis af den praktiske prøve. GULDMEDALJE Chayanon Hackenberg, elev hos Aalborg Madservice, opnåede karakteren 12 i både den mundtlige og den praktiske prøve og modtog en guldmedalje. Eleverne fra venstre: Connie Kjellerup, EUV1 elev Christine Primdahl Jacobsen, Efterskolen Frydensberg i Mariager Chayanon Hackenberg, Madservice Aalborg Hjertelig tillykke til jer alle og held og lykke fremover.

2 UNDERVISNINGEN PÅ HOVEDFORLØBET På hovedforløbet til ernæringshjælper/ ernæringsassistent har vi i efteråret haft 24 elever på de 3 skoleperioder - fordelt med 8 elever på 1. skoleperiode, 13 elever på 2. og 3 elever på 3. skoleperiode. 1. skoleperiode i hovedforløbet har som altid været praktisk orienteret og med fokus på at lære grundlæggende teorier og praksis omkring bl.a. fødevarelære, ernæringslære, produktionshygiejne og metodikker i køkkenet. Eleverne lærer bl.a. om de forskellige produktionsmetoder køkkenerne kan benytte sig af. I den anledning besøgte de to køkkener under Madservice Aalborg, nemlig køkkenet i Gug og på Rishøjcenteret. Her bliver der produceret både kølemad, sous vide, hot fill og frostmad. Det var en lærerig tur for eleverne, som vi er taknemmelige for at kunne tilbyde dem. Alle elever på 2. skoleperiode i hovedforløbet havde denne gang faget Teknologi, hvor de arbejdede med udvikling af forskellige produkter, som de forbedrede eller nytænkte. Undervejs blev der afprøvet, smagt, vurderet og testet på målgruppen. Til slut skulle der dokumenteres med bl.a. færdige opskrifter, deklaration og prisberegninger. En gruppe havde lavet en lille video, som understøttede deres fremlæggelse og fortalte om processen omkring deres produkter fermenterede grøntsager. I faget diætetik arbejdede eleverne bl.a. med tygge/synkevenlig mad til personer med dysfagi. Her arbejdede de ud fra de nye betegnelser blød, gratin og cremet konsistens, og de afprøvede fortykkelsesmidler i drikkevarer. Gratinsmørrebrød 2. skoleperiode i hovedforløbet har for første gang haft 4 elever på talentforløb dvs. de har haft 4 fag på et højere niveau end det obligatoriske. Valg af fag på højere niveau skal træffes, inden fagene påbegyndes, og det vil sige inden starten på 2. skoleperiode. Vi har integreret de 4 fag i projekterne, hvor kravene til talenteleverne er større end til de øvrige elever. Umiddelbart har det ikke givet konflikter eleverne imellem. Vi er i foråret med i et projekt, som giver os mulighed for yderligere at videreudvikle på konceptet. Varm og kold mad og drikke med modificeret konsistens Indenfor bl.a. ældreområdet er tygge- /synkevanskeligheder et udbredt problem, som det derfor er vigtigt, at eleverne har kendskab til. Og de synes, det er meget spændende. 2.

3 3. skoleperiode i hovedforløbet var i forbindelse med et undervisningsforløb om mad til børn på besøg på Gug skole og i Daginstitutionen Hyldehaven i Aalborg. Daginstitutionen Hyldehaven har udelukkende børn med forskellige allergier, som lederen i køkkenet her fortæller om, hvordan de håndterer i dagligdagen. Besøg i kantinen Gugeluggen på Gug skole UNDERVISNINGEN PÅ GRUNDFORLØBET GF1 (GRUNDFORLØB 1) Holdet har gennem dette halvår deltaget i mange forskellige aktiviteter, bl.a. Skills stafet, som er en konkurrence for besøgende elever fra 8. klasser i forbindelse med skolens Åbent hus arrangement. Som noget af det sidste inden jul fik eleverne på GF1 skudt december i gang med småkagebagning og efterfølgende julehygge og julesange med 250 skønne børn i SFO Vulkanen på Østermarksskolen. Her gjorde småkagerne stor lykke. GF1 eleverne var gode til at kommunikere med SFO eleverne, og de fik udvidet deres horisont en hel del gennem dette arrangement. Der bages vaniljekranse og andre julekager til den store guldmedalje. Vi er super glade for, at vi bliver taget så godt imod ude i køkkenerne. SKILLS DK I MESSECENTER HERNING I disse dage træner Lotte Louise Krogh Olsen til sin deltagelse ved DM for Ernæringsassistenter, som denne gang afholdes i Herning. Lotte er elev på Nordjyllands Landbrugsskole. Konkurrencen afholdes fra den 18. til den 20. januar Uddeling af småkager i SFOen. Besøg ved Skills DK er gratis, så kig endelig ind. 3.

4 GF2 (GRUNDFORLØB 2) På GF2 arbejdes der med mange forskellige faglige emner, lige fra hvordan man håndterer og udvælger den rette kniv, og til hvordan man fremstiller mejeriprodukter i praksis. Knivene er klar og udskæringen kan begynde. EUD10 Vores samarbejde med 10. kl. Centeret har resulteret i, at vi i år har haft 10. klasse eleverne i vores afdeling torsdag og fredag på linjen sundhed, omsorg og pædagogik. Eleverne har bl.a. haft besøg fra en lokal børnehave, hvor de stiftede bekendtskab med arbejdet med børn. Et andet emne, de har arbejdet med, er livsstilsygdomme og deres egen sundhed. Mange af eleverne vil gerne gå SOSO vejen, og derfor har de været på besøg på et plejehjem hos de ældre, der bor der. 10. klasse eleverne var rigtig gode til at tage sig af børnehavebørnene som var på besøg. Grøntsager udskåret på mange måder På GF2 har der også været fokus på miljøvenlige tiltag i køkkenverdenen. Eleverne har bl,a. arbejdet med madspild og set på løsninger i forhold til dette, f.eks. app-én TO GOOD TO GO. Eleverne har desuden samarbejdet med Halkær Kro om at servicere deltagere på et erfa-mødet for netværket ØkoNord under økologisk landsforening. Her fremstillede eleverne bl.a. økologiske og smagfulde eddiker som en lille hilsen til deltagerne. To glade piger er klar med deres hjemmelavede roulade, som de serverede for de ældre på et nærliggende plejehjem. PROJEKT VEJEN TIL VARIGT JOB Vi er tilkoblet et flerårigt projekt, som skal få flere ufaglærte i uddannelse. Projektet er todelt. Som en del af dette projekt har vi et 14 dages førfaseforløb. Det er for ledige, som overvejer at tage en uddannelse. På kurset har kursisterne mulighed for at blive bevidste om egne kompetencer og få hjælp til at få afklaring på deres muligheder for uddannelse. De arbejder med deres selvudvikling og jobansøgning, og vi viser dem de mange muligheder, der er for uddannelse. Det sidste hold, vi havde igennem forløbet, var i november 2017 med 16 deltagere. Flere af dem er nu tilmeldt uddannelse med start lige efter nytår. 4.

5 Den anden del er den virksomhedsvendte del, hvor vi opsøger virksomheder, som har ufaglærte. Vi fortæller om de mange muligheder, der er for at uddanne de ufaglærte og hvilke tilskudsmuligheder, der er for virksomhederne. Har I nogle ufaglærte, som har været ansat i mange år og har været rundt i køkkenets forskellige arbejdsfunktioner, så lad os få en dialog om, hvad der skal til for, at de bliver faglært. I kan kontakte Lone Algayer på tlf for at få nærmere information. EFTERUDDANNELSE I efteråret 2017 har vi afholdt forskellige kurser i afdelingen, herunder flere 1-dags praktikvejlederkurser med titlen Praktikvejledning få det bedste ud af din elev/lærling under praktiktiden i din virksomhed. Kurset er på tværs af fag, så der har været deltagere fra forskellige brancher. Kurset er et 1- dags kursus, uden sammenhæng med vores 8 dages praktikvejlederkursus, som vi selvfølgelig udbyder igen til foråret. Vi har afholdt bagekursus/workshop i samarbejde med Lantmännen og Kantineforeningen og flere chokoladekurser bl.a. for Scleroseforeningen i Nordjylland og på ARK, som er et beskæftigelsestilbud for senhjerneskadede. Også i efteråret har vi afholdt kurser for medarbejdere fra Rebild kommunes køkkener bl.a. kurserne Innovativ gastronomi og Kommunikation i teams, som der ses billeder fra nedenfor: KURSER I FORÅRET 2018 Råvare- og bæredygtighedskoordinator. En af afdelingens medarbejdere har gennemført et kursusforløb om bæredygtighed og ressourceudnyttelse på Hotel- og Restaurantskolen i Valby. Målet var at dygtiggøre sig, til at kunne udbyde et lignede forløb her på Erhvervsskolerne Aars i foråret 2018, hvilket vi med glæde kan fortælle, at vi gør. Forløbet, vi udbyder, udmunder i en uddannelse som råvare- og bæredygtighedskoordinator. Kursisterne vil lære om, hvordan et storkøkken kan arbejde med mere bæredygtighed, økologi, udnyttelse af hele råvaren, og hvordan vi passer på ressourcerne lokalt men også regionalt. Kurset er et splitkursus med flere mindre kursusforløb i perioden fra til Du kan læse mere om forløbet og tilmeldingsproceduren her: r/raavare--og-baeredygtighedskoordinator Med start i det nye år kan vi desuden tilbyde en lang række forskellige AMU-kurser rettet mod medarbejdere i køkkener. Vi har oprettet 10 forskellige kurser med varighed fra 2 til 5 dage. Så har du f.eks. brug for ny inspiration til menuplanen eller trænger du til input om flere fuldkorn i maden, er der muligheder for dette fra uge 2 og til 6. Det 8-dages praktikvejlederkursus Praktikvejledning af ernæringsassistenter afholdes i perioden fra til , mens 1-dags kurset afholdes allerede den På vores hjemmeside under VEU / Efteruddannelser kan du se hvilke kurser, der er oprettet og klar til din tilmelding. Kommunikation kan trænes på mange måder 5.

6 TEMAMØDE OM FREMTIDEN PÅ ERNÆRINGSASSISTENTUDDANNELSEN Onsdag den 29. november afholdt vi et informations- og dialogmøde om ernæringsassistentuddannelsen. Der blev orienteret om resultatet af dimensioneringen på ernæringsassistentuddannelsen. Erhvervsskolerne Aars er blevet tildelt en kvote på 14 på GF2, hvilket betyder, vi i 2018 må tage 14 elever ind på GF2 for ernæringsassistentuddannelsen, som ikke i forvejen har en elevplads. Når de 14 pladser er brugt, må vi kun optage elever, som allerede har en uddannelsesaftale hos et praktiksted. Vi vil fremover vurdere eleverne, inden de tildeles en plads, for hvis de springer fra, er pladsen spildt. Vi vil gerne opfordre jer på praktikstederne til at overveje muligheden for at ansætte en elev, inden grundforløbet påbegyndes. Det har ikke den store økonomiske betydning for jer, da I får refusion via AUB-midler, mens eleven er på skole. I er sikre på, at I har en elev efter grundforløbet, og vi kan få fyldt holdene op. MØDER I DET LOKALE UDDANNELSESUDVALG Referater fra årets møder kan findes på vores hjemmeside under EUD/EUX, Ernæringsassistent og Hent materiale. om DM for Ernæringsassistentelever, finde årets opgaver, bedømmelseskriterier m.m. Alle uddannelsesregler for ernæringsassistent uddannelsen findes her, så det er en rigtig god hjemmeside at være fortrolig med, hvis I uddanner elever. Nedenstående datoer er vores anbefaling i forhold til ansættelse af nye ernæringsassistentelever i 2018, som sikrer, at der maksimalt er 3 måneders praktiktid tilbage efter svendeprøven på 3. skoleperiode. Du kan ansætte elever mellem følgende datoer Med slutdato på 3. skp Oversigt over skoleperioder frem til efterår 2021 kan findes på vores hjemmeside under fanen EUD, Ernæringsassistent / Ernæringshjælper og Hent materiale. VIGTIGE DATOER I FORÅRET : Start grundforløb 07.02: Start 1. skp: Ernæringsassistent/-hjælper 23.02: Start 2. skp: Ernæringsassistent 10.04: Start 3. skp: Ernæringsassistent 22.06: Dimission for ernæringsassistenter ANSÆTTELSE AF NY ELEV Har I spørgsmål ang. ansætte af elever, er I som altid velkomne til at kontakte Asger Andersen eller Mette Louise Pedersen i vores praktikcenter. Mangler I en ny elev, er de behjælpelige med at formidle jobannoncer videre til eleverne, eller de kan være med til at skabe personlig kontakt mellem eleven og jer. På Fagligt udvalg for Ernæringsassistenters hjemmeside kan du finde aktuelt og nyt for uddannelsen. Nederst på denne hjemmeside kan man læse I ØNSKES ET RIGTIG GODT NYTÅR, MED ØNSKET OM ET FORTSAT GODT SAMARBEJDE I 2018 AFDELINGEN FØDEVARER, JORDBRUG OG OPLEVELSER ERHVERVSSKOLERNE AARS 6.

Til medlemmerne i det lokale uddannelsesudvalg Fødevarer, jordbrug og oplevelser

Til medlemmerne i det lokale uddannelsesudvalg Fødevarer, jordbrug og oplevelser Til medlemmerne i det lokale uddannelsesudvalg Fødevarer, jordbrug og oplevelser GRUPPE Det lokale uddannelsesudvalg Fødevarer, jordbrug og oplevelser MØDE Dagsorden til møde i det lokale uddannelsesudvalg

Læs mere

NYHEDSBREV DECEMBER 2015

NYHEDSBREV DECEMBER 2015 NYHEDSBREV DECEMBER 2015 MED ØNSKET OM EN GLÆDELIG JUL OG ET GODT NYTÅR NYUDDANNEDE ERNÆRINGSASSISTENTER 7 ernæringsassistentelever har bestået svendeprøven med flotte resultater. Eleverne kunne denne

Læs mere

Tillæg til: Lokal undervisningsplan, januar Ernæringsassistent / ernæringshjælper. Erhvervsskolerne Aars

Tillæg til: Lokal undervisningsplan, januar Ernæringsassistent / ernæringshjælper. Erhvervsskolerne Aars Tillæg til: Lokal undervisningsplan, januar 2015 Ernæringsassistent / ernæringshjælper Erhvervsskolerne Aars Den lokale undervisningsplan for ernæringsassistentuddannelsens hovedforløb er udarbejdet i

Læs mere

Referat fra møde i det lokale uddannelsesudvalg - Fødevarer, jordbrug og oplevelser

Referat fra møde i det lokale uddannelsesudvalg - Fødevarer, jordbrug og oplevelser Referat fra møde i det lokale uddannelsesudvalg - Fødevarer, jordbrug og oplevelser GRUPPE Det lokale uddannelsesudvalg Fødevarer, jordbrug og oplevelser MØDE Dagsorden til møde i det lokale uddannelsesudvalg

Læs mere

Til medlemmerne i det lokale uddannelsesudvalg - Fødevarer, jordbrug og oplevelser

Til medlemmerne i det lokale uddannelsesudvalg - Fødevarer, jordbrug og oplevelser Til medlemmerne i det lokale uddannelsesudvalg - Fødevarer, jordbrug og oplevelser GRUPPE Det lokale uddannelsesudvalg Fødevarer, jordbrug og oplevelser MØDE Referat fra møde i det lokale uddannelsesudvalg

Læs mere

Ernæringsassistent og Ernæringshjælper

Ernæringsassistent og Ernæringshjælper EUD FØDEVARER, JORDBRUG OG OPLEVELSER Ernæringsassistent og Ernæringshjælper - kompetencer til en fremtid med succes Skal maden være sund og intelligent?... Så vælg uddannelsen til ernæringsassistent eller

Læs mere

NYHEDSBREV JANUAR 2017

NYHEDSBREV JANUAR 2017 NYHEDSBREV JANUAR 2017 HERMED EN HILSEN FRA AFDELINGEN FØDEVARER, JORDBRUG OG OPLEVELSER MED ØNSKET OM ET GODT NYTÅR. Endnu engang har vi haft glæden af at afslutte et hold dygtige ernæringsassistenter

Læs mere

Referat fra møde i det lokale uddannelsesudvalg - Fødevarer, jordbrug og oplevelser

Referat fra møde i det lokale uddannelsesudvalg - Fødevarer, jordbrug og oplevelser Referat fra møde i det lokale uddannelsesudvalg - Fødevarer, jordbrug og oplevelser GRUPPE Det lokale uddannelsesudvalg Fødevarer, jordbrug og oplevelser MØDE Dagsorden til møde i det lokale uddannelsesudvalg

Læs mere

Deltagere: Ervin Gam, Inger Stranddorf, Susanne Sommerlund, Kaj Østergaard,, Susanne Sommerlund, Kim Laugesen, Mona Syndergaard.

Deltagere: Ervin Gam, Inger Stranddorf, Susanne Sommerlund, Kaj Østergaard,, Susanne Sommerlund, Kim Laugesen, Mona Syndergaard. REFERAT Det lokale uddannelsesudvalg for den merkantile indgang samt HAKL udvalget ved Herningsholm Erhvervsskole. Tirsdag den 4. oktober 2017 kl. 8.30 Deltagere: Ervin Gam, Inger Stranddorf, Susanne Sommerlund,

Læs mere

Mange uddannelsesveje for ernæringshjælpere og ernæringsassistenter. Temadag 2. april 2009 Maj-Britt Duus

Mange uddannelsesveje for ernæringshjælpere og ernæringsassistenter. Temadag 2. april 2009 Maj-Britt Duus Mange uddannelsesveje for ernæringshjælpere og ernæringsassistenter Temadag 2. april 2009 Maj-Britt Duus + Uddannelsesaftaler Uddannelsesvej -under 25 år ingen Under 25 år 9. Klasse Ingen Grundforløb mad

Læs mere

NYE ERNÆRINGSASSISTENTER

NYE ERNÆRINGSASSISTENTER NYHEDSBREV JUNI 2015 MAD TIL MENNESKER For sidste gang underskrives nyhedsbrevet med navnet: Mad til mennesker. Fra august træder ny reform i kraft, hvilket blandt andet betyder, at uddannelsesretningen

Læs mere

REFERAT Det lokale uddannelsesudvalg for ernæringsassistenter

REFERAT Det lokale uddannelsesudvalg for ernæringsassistenter REFERAT Det lokale uddannelsesudvalg for ernæringsassistenter 2. december 2015 kl. 13 15 Mødested: EUC Syd, Stegholt 35, Aabenraa. Mødelokale nr. 32.204 Fraværende m. afbud: Fraværende u. afbud: Deltagere:

Læs mere

Flere praktikpladser flere faglærte Voksen- og efteruddannelse

Flere praktikpladser flere faglærte Voksen- og efteruddannelse 6 regionsmestre til DM Ved regionsmesterskaberne og skolemesterskaberne i de enkelte fag, der har været afviklet her i efteråret har Svendborg Erhvervsskole hele 6 lærlinge, som har vundet deres respektive

Læs mere

Dagsorden og referat til møde i LUU for. Ernæringsassistentuddannelsen den 9. maj 2018

Dagsorden og referat til møde i LUU for. Ernæringsassistentuddannelsen den 9. maj 2018 Dagsorden og referat til møde i LUU for Valby 24.05.18 Ernæringsassistentuddannelsen den 9. maj 2018 Lokale B585 Gæster på mødet: Elsi Busk Odderup, pæd. konsulent HRS og Anne Birgitte Agger, Direktør

Læs mere

Referat fra møde i LUA

Referat fra møde i LUA Referat fra møde i LUA Dato: Fredag den 11. december 2015 Kl. 10.00 12.00 i mødelokale 1, Social & SundhedsSkolen, Herning Deltagere: Repræsentanter fra FOA: Kim Henriksen, formand for LUA Grethe Nielsen

Læs mere

09-10-2015 Uddannelseschef Anne Mette Vind/ Praktikvejledermøde

09-10-2015 Uddannelseschef Anne Mette Vind/ Praktikvejledermøde Infodag for praktikvejledere 1. oktober 2015 Nye skolepraktikplaner SSH 2016 Mål for EUD reformen 2015 Mål 1: Flere elever skal vælge en erhvervsuddannelse direkte efter 9. eller 10. klasse Mål 2: Flere

Læs mere

Hotel- og restaurationsbranchen mangler arbejdskraft.

Hotel- og restaurationsbranchen mangler arbejdskraft. Hotel- og restaurationsbranchen mangler arbejdskraft. Det gælder for både i køkkenet, i restauranten, i service og Housekeeping. Derfor udbyder Hotelog Restaurantskoen et kursusforløb på 34 dage rettet

Læs mere

Side 1 af 9 10/10/2013 infonyt Tømreruddannelsen Efterår 2013 På tømreruddannelsen vil vi gerne knytte tættere kontakt til branchen, derfor udsender vi et nyhedsbrev op til fire gange om året. Nyhedsbrevet

Læs mere

Hvad er Mercantec? Mercantec

Hvad er Mercantec? Mercantec Marts 2013 Mercantec Hvad er Mercantec? En fusioneret selvejet erhvervsskole i Viborg: - et AMU Center - en handelsskole / handelsgymnasium - en teknisk skole / teknisk gymnasium Ca. 3.100 årlige elever

Læs mere

Jacob Kolstrup Zederkof (JZ) - Hotel- og Restaurantskolen

Jacob Kolstrup Zederkof (JZ) - Hotel- og Restaurantskolen Referat fra møde i Det Lokale Uddannelsesudvalg for ERNÆRINGSASSISTENTER Mandag 26. maj 2014 Hotel- og Restaurantskolen, Vigerslev Allé 18, 2500 Valby, Mødelokale B 568 Deltagere: Alice Linning (AL) -

Læs mere

Efteruddannelsesudvalgets HANDLINGSPLAN for Analyse af strukturforløb inden for institutionskøkkenområdet

Efteruddannelsesudvalgets HANDLINGSPLAN for Analyse af strukturforløb inden for institutionskøkkenområdet Efteruddannelsesudvalgets HANDLINGSPLAN for Analyse af strukturforløb inden for institutionskøkkenområdet Projektnr.: 136146 Projektpulje: EVUK6915 MJJ Januar 2014 Efteruddannelsesudvalgets handlingsplan

Læs mere

"Målsætning og samarbejde med Erhvervsskolerne

Målsætning og samarbejde med Erhvervsskolerne Skoleudvalgsmøde tirsdag d. 16. maj 2017 "Målsætning og samarbejde med Erhvervsskolerne Centerleder UU Ole Ervolder Samarbejde erhvervsuddannelser I 2020 skal 25% vælge EUD/EUX direkte fra 9./10. klasse

Læs mere

Kok: Valg af valgfri specialefag

Kok: Valg af valgfri specialefag Kok: Valg af valgfri specialefag Til arbejdsgiver I uddannelsen til gastronom med specialet kok indeholder 3. skoleperiode i hovedforløbet s valgfri specialefag. Faget skal ses som en mulighed for eleven

Læs mere

PROF BROBYGNING LEARNMARK.DK

PROF BROBYGNING LEARNMARK.DK PROF BROBYGNING LEARNMARK.DK INDHOLD FORORD OPSTART BROBYGNINGSFORLØB FIND OS TERRASSEN LEARNMARK TECH SALG, EVENT OG E-BUSINESS LEARNMARK BUSINESS FRA JORD TIL BORD BYGHOLM LANDBRUGSSKOLE OMSORG, PLEJE

Læs mere

Kurt A. Thuesen Ulrik Lund Laugesen Vakant plads. Benedikte Maul Andersen (tilforordnet) Mogens Lassen Søren Bjørn Friis. NNF: Pia Antonsen (afbud)

Kurt A. Thuesen Ulrik Lund Laugesen Vakant plads. Benedikte Maul Andersen (tilforordnet) Mogens Lassen Søren Bjørn Friis. NNF: Pia Antonsen (afbud) DI-repræsentanter: Niels-Henning Holm Jørgensen (næstformand) David Jensen Kurt A. Thuesen Ulrik Lund Laugesen Vakant plads 3F-repræsentanter: Vakant post (formand) Flemming Kristensen Benedikte Maul Andersen

Læs mere

Referat fra fællesmøde i de lokale uddannelsesudvalg for Snedkerfaget og maskinsnedkerfaget Tirsdag d. 28/

Referat fra fællesmøde i de lokale uddannelsesudvalg for Snedkerfaget og maskinsnedkerfaget Tirsdag d. 28/ Referat fra fællesmøde i de lokale uddannelsesudvalg for Snedkerfaget og maskinsnedkerfaget Tirsdag d. 28/03 2017 Deltagere: LUU for snedkere: Johnni Kenneth Christensen Jørgen Nielsen Svend Gredal Erik

Læs mere

Referat fra mødet i LUU tirsdag den , kl , lokale 214 på SOSU Nykøbing F., Vestensborg Allé 78, 4800 Nyk. F.

Referat fra mødet i LUU tirsdag den , kl , lokale 214 på SOSU Nykøbing F., Vestensborg Allé 78, 4800 Nyk. F. Tilstede: Ulla Dalby, Anette Due Hartmann, Pia Lindquist Nielsen, Birte Engen, Lise Rasmussen, Carsten Madsen, Anette Aagaard Jensen, Jørgen Lücking Houmøller, Ulla Mikkelsen, Kirsten Velschow, Hanne Didriksen,

Læs mere

REFERAT. Inger V. Rasmussen. Lone Bjerregaard Kristensen. Dagsorden for mødet: Ad 1 / Valg af ordstyrer

REFERAT. Inger V. Rasmussen. Lone Bjerregaard Kristensen. Dagsorden for mødet: Ad 1 / Valg af ordstyrer REFERAT Det lokale uddannelsesudvalg for den merkantile indgang samt HAKL udvalget ved Herningsholm Erhvervsskole. Onsdag den 8. februar 2017 kl. 08:30 10:00 Deltagere: Inger Stranddorf, Mona Syndergaard,

Læs mere

EUD-reformen og de mest udsatte unge. Konsulent Jesper Jans Oplæg ved socialstyrelsens temadag Torsdag den 25.

EUD-reformen og de mest udsatte unge. Konsulent Jesper Jans Oplæg ved socialstyrelsens temadag Torsdag den 25. EUD-reformen og de mest udsatte unge Konsulent Jesper Jans Oplæg ved socialstyrelsens temadag Torsdag den 25. Hvad skaber vækst og udvikling i DK? 2001 00 erne 10 erne Margrethe Vestager: Produktionssamfundet

Læs mere

Referat for møde i LUU - PA

Referat for møde i LUU - PA Referat for møde i LUU - PA Dato: Fredag den 12. oktober 2018 Kl. 9.00 12.00, mødelokale 1, Social & SundhedsSkolen, Herning Deltagere: Medlemmer: Kim Henriksen, FOA Herning - formand (KH) Tanja Nielsen,

Læs mere

Der var en uformel præsentation og velkomst af deltagerne i LUU. Der er endnu ikke udnævnt en repræsentant fra Randers Kommune.

Der var en uformel præsentation og velkomst af deltagerne i LUU. Der er endnu ikke udnævnt en repræsentant fra Randers Kommune. Referat fra lokalt uddannelsesudvalg (LUU) For det pædagogiske område 8. september 2011 kl. 13.00 16.00 Deltagere Hanne Nielsen, Karin Mathiesen, Jørgen Nielsen, Jonna Lauritsen, Birgit Nielsen, Kenneth

Læs mere

Hvordan bliver din virksomhed godkendt?

Hvordan bliver din virksomhed godkendt? Hvordan bliver din virksomhed godkendt? Kravene til at blive godkendt er forskellige fra uddannelse til uddannelse. Det faglige udvalg for din branche skal foretage godkendelse. DU KAN STARTE HER... Handel

Læs mere

FAGRETNINGER ERHVERVSUDDANNELSERNE. Erhvervsskolen Nordsjælland. Esnord.dk. for dig, som vil starte på EUD direkte fra 9. eller 10.

FAGRETNINGER ERHVERVSUDDANNELSERNE. Erhvervsskolen Nordsjælland. Esnord.dk. for dig, som vil starte på EUD direkte fra 9. eller 10. Etablering og udvikling Erhvervsskolen Nordsjælland FAGRETNINGER PÅ ERHVERVSUDDANNELSERNE for dig, som vil starte på EUD direkte fra 9. eller 10. klasse Esnord.dk Erhvervsskolen Nordsjælland EUD EUX HHX

Læs mere

OPLÆG TIL SEMINAR FOR RKV I FORBINDELSE MED EUV. GASTRONOMERNE V/MARIANNE WRAAE ONSDAG D

OPLÆG TIL SEMINAR FOR RKV I FORBINDELSE MED EUV. GASTRONOMERNE V/MARIANNE WRAAE ONSDAG D OPLÆG TIL SEMINAR FOR RKV I FORBINDELSE MED EUV. GASTRONOMERNE V/MARIANNE WRAAE ONSDAG D. 23.09. INDTAG TO GANGE OM ÅRET FORÅR/EFTERÅR CA 1 MDR FØR OPSTART AF GF 2 TRE FAGLÆRER ER UDPEGET OG HAR UDARBEJDET

Læs mere

Referat fra møde i lokalt uddannelsesudvalg for det pædagogiske område Randers Social og Sundhedsskole.

Referat fra møde i lokalt uddannelsesudvalg for det pædagogiske område Randers Social og Sundhedsskole. Referat fra møde i lokalt uddannelsesudvalg for det pædagogiske område Randers Social og Sundhedsskole. Onsdag d.25.november 2015 fra kl.13.00 til 16.00 Deltagere: Lene Fuglsang Buhl(LFB), Birthe Bøggild(BB),

Læs mere

10. KLASSE. For dig som ønsker et anderledes skoleår i et gastronomisk miljø

10. KLASSE. For dig som ønsker et anderledes skoleår i et gastronomisk miljø 10. KLASSE For dig som ønsker et anderledes skoleår i et gastronomisk miljø 10. KLASSE PÅ ET SPÆNDENDE CAMPUS Et år hvor du får praktisk erfaring, mens du styrker din faglighed På Hotel- og Restaurantskolen

Læs mere

Side 1 af 10 10/21/2013 infonyt Uddannelsen til personvognsmekaniker Efterår 2013 Indledning Mekanikeruddannelsen vil gerne knytte tættere kontakt til branchen, og derfor vil vi fremover udsende et nyhedsbrev

Læs mere

Inger Stranddorf, Mona Syndergaard, Pia R. Schou, Kim Laugesen, Inger V. Rasmussen, Jacob Ø. M. Hansen, Charlotte G.

Inger Stranddorf, Mona Syndergaard, Pia R. Schou, Kim Laugesen, Inger V. Rasmussen, Jacob Ø. M. Hansen, Charlotte G. REFERAT Det lokale uddannelsesudvalg for den merkantile indgang samt HAKL udvalget ved Herningsholm Erhvervsskole. Mandag den 18. februar 2019, kl. 08:15 09:45 Deltagere: Afbud: Sommerlund Referent: Inger

Læs mere

DI s vejledning om euv (erhvervsuddannelse for voksne)

DI s vejledning om euv (erhvervsuddannelse for voksne) DI s vejledning om euv (erhvervsuddannelse for voksne) Vejledningen er udarbejdet med baggrund i de regelændringer, som følger af den nye erhvervsuddannelseslov, der træder i kraft den 1. august 2015.

Læs mere

Uddannelsesordning for uddannelsen til. Ernæringsassistent

Uddannelsesordning for uddannelsen til. Ernæringsassistent Uddannelsesordning for uddannelsen til Udstedelsesdato 24. februar 200 Ernæringsassistent Udstedt af det faglige udvalg for ernæringsassistentuddannelsen i henhold til bekendtgørelse nr. 329 af 28. april

Læs mere

Deltagere: Thomas Thomsen, Ulla Reimer, Mette Bjerre, Annie Hansen, Lisbet Sørensen, Lone Rasmussen og Katja Rasmussen

Deltagere: Thomas Thomsen, Ulla Reimer, Mette Bjerre, Annie Hansen, Lisbet Sørensen, Lone Rasmussen og Katja Rasmussen REFERAT LUU PAU 4. november 2016 Deltagere: Thomas Thomsen, Ulla Reimer, Mette Bjerre, Annie Hansen, Lisbet Sørensen, Lone Rasmussen og Katja Rasmussen Afbud: Grethe Buch, Peter Søegaard, Henning Troelsen

Læs mere

Erhvervsskolerne Aars

Erhvervsskolerne Aars Erhvervsskolerne Aars Erhvervsskolerne Aars Erhvervsgymnasier (HHX,HTX) EUD/EUX grundforløb Smedeuddannelsen Ernæringsassistentuddannelsen Handels- og salgsassistentuddannelsen Entreprenør- og landbrugsmaskinuddannelsen

Læs mere

Direktørmøde 7. februar Velkommen ved adm. direktør Peter Amstrup, Rybners formand for DEG-L

Direktørmøde 7. februar Velkommen ved adm. direktør Peter Amstrup, Rybners formand for DEG-L Direktørmøde 7. februar 2017 Velkommen ved adm. direktør Peter Amstrup, Rybners formand for DEG-L 1 Præsentation af deltagere Revideret tidplan 2 DEG-L s politiske fokus frem mod FFL18 3 6 hovedbudskaber

Læs mere

Referat fra møde i LUU tirsdag den , kl , lokale 229 på SOSU Nykøbing F., Vestensborg Allé 78, Nyk. F.

Referat fra møde i LUU tirsdag den , kl , lokale 229 på SOSU Nykøbing F., Vestensborg Allé 78, Nyk. F. Tilstede: Anette Due Hartmann, Charlotte Reimert Munch, Ulla Dalby, Birthe Kristensen, Pia Lindquist Nielsen, Christina Graungaard, Bodil Jørgensen, Lise Rasmussen, Ulla Mikkelsen, Tina Møller Matzen,

Læs mere

Side 1 af 7 12/09/2013 infonyt Frisøruddannelsen December 2013 Svendeprøve Endnu en svendeprøve er veloverstået. På billederne herover ses nogle af modellerne fra svendeprøven i november 2013. 24 elever

Læs mere

Møde: LUU møde for Tekniske Designer Dato: 15-09-2014 Sted: Afd. i Sønderborg Referent: Michael Hecky

Møde: LUU møde for Tekniske Designer Dato: 15-09-2014 Sted: Afd. i Sønderborg Referent: Michael Hecky Dagsorden; Referat; Side 1 af 5 0 Deltagere Helle G. Lauridsen, Sabine Thiesen, Henrik Pazdecki, Finn B. Jacobsen, Jan Kleemann, Michael Hecky, Claus Brodersen, Dieter Jessen, Jakob Ørebro. 1 Bemærkninger

Læs mere

Side 1 af 8 11/28/2013 infonyt Hotel og Restaurant Gastronom- og tjeneruddannelserne November 2013 Euro-Toques og KF Danmarks elevkonkurrence 2013 Side 2 af 8 SUPERFLOTTE resultater træning lønner sig

Læs mere

Referat fra fællesmøde i de lokale uddannelsesudvalg for Snedkerfaget og maskinsnedkerfaget tirsdag d. 18/2 2014

Referat fra fællesmøde i de lokale uddannelsesudvalg for Snedkerfaget og maskinsnedkerfaget tirsdag d. 18/2 2014 Referat fra fællesmøde i de lokale uddannelsesudvalg for Snedkerfaget og maskinsnedkerfaget tirsdag d. 18/2 2014 Deltagere: LUU for snedkere: Willy Grøn Ove Falkesgaard Harry Christensen Laurids Bjerre

Læs mere

Kommunikation og konflikthåndtering

Kommunikation og konflikthåndtering K o m m u n i k at i o n i t e a m s P e r s o n l i g u d v i k l i n g t i l a r b e j d e o g u d da n n e l s e V i d e n d e l i n g Kommunikation og konflikthåndtering A r b e j d s m a r k e d s

Læs mere

Deltagere: Inger Stranddorf, Mona Syndergaard, Kim Laugesen, Ervind Gam, Brian H. Willadsen, Jacob Ø. M. Hansen, Pia R. Schou, Charlotte G.

Deltagere: Inger Stranddorf, Mona Syndergaard, Kim Laugesen, Ervind Gam, Brian H. Willadsen, Jacob Ø. M. Hansen, Pia R. Schou, Charlotte G. REFERAT Det lokale uddannelsesudvalg for den merkantile indgang samt HAKL udvalget ved Herningsholm Erhvervsskole. Tirsdag den 15. maj 2018, kl. 08:30 10:00 Deltagere: Inger Stranddorf, Mona Syndergaard,

Læs mere

Mødereferat Dato:

Mødereferat Dato: Mødereferat Dato: 22.12.2017 Mødeforum: LUU Stenhugger Dato: Fredag den 15. december 2017 Tid: 11:30 15:00 Sted: Learnmark Tech, Vejlevej 150, 8700 Horsens Lokale 230 Mødeleder: Deltagere: Afbud: Referent:

Læs mere

Velkommen til konference 2014 Skuemesterhvervet

Velkommen til konference 2014 Skuemesterhvervet Velkommen til konference 2014 Skuemesterhvervet Kl. 9.30 10.00 Velkomst, dagens program v/ Formand Chefkonsulent Niels Henning Holm Jørgensen, DI Kl. 10.00 10.15 Reformen - et kort oplæg om ændringer særligt

Læs mere

Idékatalog. Dette katalog er udelukkende til inspiration og nye gode ideer er mere end velkomne.

Idékatalog. Dette katalog er udelukkende til inspiration og nye gode ideer er mere end velkomne. Idékatalog Dette katalog er udelukkende til inspiration og nye gode ideer er mere end velkomne. Superbrugerkurset Hvad er et superbrugerkursus Hvordan an det forankres lokalt? At samle de administrative

Læs mere

Uddannelsesordning for uddannelsen til Ernæringsassistent

Uddannelsesordning for uddannelsen til Ernæringsassistent Udstedelsesdato 5. juli 0 Uddannelsesordning for uddannelsen til Ernæringsassistent Udstedt af Fagligt Udvalg for Ernæringsassistentuddannelsen i henhold til bekendtgørelse nr. 39 om uddannelserne i den

Læs mere

Referat for møde i LUU - PA

Referat for møde i LUU - PA Referat for møde i LUU - PA Dato: Torsdag den 15. december 2016 Kl. 10.00-14.00 i mødelokale 1, Social & SundhedsSkolen, Herning Deltagere: Medlemmer: Formand; Kim Henriksen, FOA Herning (KH) - OK Jens

Læs mere

LUU PAU Dato: 10. oktober Kl. 9:00 11:00 Sted: Social- og Sundhedsskolen i Fredericia lokale 211

LUU PAU Dato: 10. oktober Kl. 9:00 11:00 Sted: Social- og Sundhedsskolen i Fredericia lokale 211 LUU PAU Dato: 10. oktober 2017. Kl. 9:00 11:00 Sted: Social- og Sundhedsskolen i Fredericia lokale 211 Mødedeltagere: Mette Kim Bjerre, Annie Hansen, Henning Troelsen, Lone Rasmussen, Pia Ranck, Thomas

Læs mere

Efter ansøgningsfrist, kontakt da skolen og hør om dine muligheder der kan være ledige pladser.

Efter ansøgningsfrist, kontakt da skolen og hør om dine muligheder der kan være ledige pladser. Vejledning: Til ansøgere, der ønsker optagelse på skolens grundforløb eller hovedforløb inden for indgangen Sundhed, omsorg og pædagogik Ansøgningen foregår digitalt via: www.optagelse.dk Efter ansøgningsfrist,

Læs mere

Referat fra møde i LUU onsdag den 21.05.15, kl. 09.00 12.00, lokale 240 på SOSU Nykøbing F., Vestensborg Allé 78, 4800 Nyk. F.

Referat fra møde i LUU onsdag den 21.05.15, kl. 09.00 12.00, lokale 240 på SOSU Nykøbing F., Vestensborg Allé 78, 4800 Nyk. F. Tilstede: Kjeld Saul, Pia Lindquist Nielsen, Christina Graungaard, Birgit Hansen, Birte Engen, Lise Rasmussen, Jørgen Lücking Houmøller, Ulla Mikkelsen, Anne Bjerregaard, Kirsten Velschow, Hanne Stilling,

Læs mere

- Hvad har målet været? - Hvad har der primært været fokus på?

- Hvad har målet været? - Hvad har der primært været fokus på? Undervisningsdifferentiering v.h.a. IKT: Mercantec (levnedsmiddel) Dokumentation af læringsproces via PhotoStory inden for levnedsmiddel 1. Introside PR-side om forløbet. - Hvad er det vigtigt at slå på?

Læs mere

AMU-KURSER HOTEL OG RESTAURANT FORÅR 2017

AMU-KURSER HOTEL OG RESTAURANT FORÅR 2017 AMU-KURSER HOTEL OG RESTAURANT FORÅR 2017 LEARNMARK.DK/EFTERUDDANNELSE KURSER FÅ STYR PÅ HYGIEJNEN INDEN FOR FØDEVAREHÅNDTERING UNDER BAGATELGRÆNSE Du lærer at anvende almindelige hygiejneprincipper og

Læs mere

VID ERHVERVSUDDANNELSER

VID ERHVERVSUDDANNELSER METAL, MEKANIK, STRØM OG MAD VID ERHVERVSUDDANNELSER HVIS DU vil have en fremtid som faglært håndværker i en virskomhed, læse videre eller være selvstændig... VID ERHVERVSUDDANNELSER HER FÅR DU DEN BEDSTE

Læs mere

Oversigt over fælles kompetencebeskrivelser incl. mål

Oversigt over fælles kompetencebeskrivelser incl. mål Side 1 af 5 Køkken-Hotel-Restaurant-Bager-Konditor-Kødbranchen 2257 Mad til grupper med varierede behov for ernæring Følgende mål har denne FKB som moder-fkb: Mål Periode 40037 Sundere måltider til patienter/borgere

Læs mere

Referat for møde i LUU - PA

Referat for møde i LUU - PA Referat for møde i LUU - PA Dato: Fredag den 24. februar 2017 Kl. 9.00 12.00 i mødelokale 1, Social & SundhedsSkolen, Herning Deltagere: Medlemmer: Formand; Kim Henriksen, FOA Herning (KH) Jens Ole Koch,

Læs mere

Antal, institution. Institution. I skolepraktik [STIL data] [STIL data] [STIL data] [STIL data] [STIL data] [STIL data]

Antal, institution. Institution. I skolepraktik [STIL data] [STIL data] [STIL data] [STIL data] [STIL data] [STIL data] Skole XX 2. Praktikpladsopsøgende arbejde [Data for det praktikpladsopsøgende arbejde og beskrivelser af skolens handlingsplan for det praktikpladsopsøgende arbejde fremsendes til skolen pr. mail, og skal

Læs mere

DAGSORDEN LUU LEU. Lokalt Uddannelses Udvalg. Lokalt Efteruddannelses Udvalg. Deltagere: Eva Pedersen Viborg Kommune

DAGSORDEN LUU LEU. Lokalt Uddannelses Udvalg. Lokalt Efteruddannelses Udvalg. Deltagere: Eva Pedersen Viborg Kommune DAGSORDEN LUU Lokalt Uddannelses Udvalg LEU Lokalt Efteruddannelses Udvalg Deltagere: Eva Pedersen Viborg Kommune Ilse Sørensen Skive Kommune Vibeke Bøje Viborg og Skive Kommune Nina Jexen Thisted og Morsø

Læs mere

Flere skal vælge en erhvervsuddannelse direkte efter grundskolen. Erhvervsuddannelserne skal udfordre alle elever til at blive så dygtige som de kan

Flere skal vælge en erhvervsuddannelse direkte efter grundskolen. Erhvervsuddannelserne skal udfordre alle elever til at blive så dygtige som de kan Regeringens mål Flere skal vælge en erhvervsuddannelse direkte efter grundskolen Flere skal fuldføre en erhvervsuddannelse Erhvervsuddannelserne skal udfordre alle elever til at blive så dygtige som de

Læs mere

Referat LUU-møde. Mødedeltagere Ikke tilgængeligt Afbud. Ikke tilgængeligt Tidspunkt Onsdag d. 3.maj 2017 kl Sted SOPU, Skelbækgade 1, Kbh V.

Referat LUU-møde. Mødedeltagere Ikke tilgængeligt Afbud. Ikke tilgængeligt Tidspunkt Onsdag d. 3.maj 2017 kl Sted SOPU, Skelbækgade 1, Kbh V. Referat LUU-møde Mødedeltagere Ikke tilgængeligt Afbud Ikke tilgængeligt Tidspunkt Onsdag d. 3.maj 2017 kl. 12-16 Sted SOPU, Skelbækgade 1, Kbh V. Emne/Dagsordenspunkt Beslutning/opfølgning Tidshorisont/

Læs mere

Ansæt flere elever det lønner sig

Ansæt flere elever det lønner sig Ansæt flere elever det lønner sig inspiration til skoler, uddannelsesinstitutioner og styrelser på Undervisningsministeriets område Forord Som led i den politiske aftale om fremtidens velstand og velfærd

Læs mere

Samarbejdsmøde mellem kommunale uddannelsesansvarlige og Social & SundhedsSkolen, Herning Pædagogisk assistentuddannelsen

Samarbejdsmøde mellem kommunale uddannelsesansvarlige og Social & SundhedsSkolen, Herning Pædagogisk assistentuddannelsen Dagsorden Samarbejdsmøde mellem kommunale uddannelsesansvarlige og Social & SundhedsSkolen, Herning Pædagogisk assistentuddannelsen Sted: Social & SundhedsSkolen, Herning afdeling Holstebro E8, på E-gangen

Læs mere

EUD/EUX-linjen alt er muligt! - et samarbejde mellem Vestre Skole, Mercantec, Social- og Sundhedsskolen og Asmildkloster Landbrugsskole

EUD/EUX-linjen alt er muligt! - et samarbejde mellem Vestre Skole, Mercantec, Social- og Sundhedsskolen og Asmildkloster Landbrugsskole EUD/EUX-linjen alt er muligt! - et samarbejde mellem Vestre Skole, Mercantec, Social- og Sundhedsskolen og Asmildkloster Landbrugsskole EUD/EUX-linjen - et toårigt forløb EUD-linjen er en kobling mellem

Læs mere

Statistik og dokumentation

Statistik og dokumentation Statistik og dokumentation Konference om Erhvervsuddannelsesreformen i praksis, Odense 2. marts 2015 Laura Girotti Program : Orientering om foreløbige planer med DVH for erhvervsuddannelserne Statistik

Læs mere

Kompetencemidler til opkvalificering af medarbejdere

Kompetencemidler til opkvalificering af medarbejdere Notat Miljø- og Kulturforvaltningen 13. August 2017 Kompetencemidler til opkvalificering af medarbejdere Baggrund Som følge af dialogmøde 23.5.2017 mellem Miljø- og teknikudvalget og lokalt MED ved Vej

Læs mere

Humble Skole: Måneds-nyt december 2018

Humble Skole: Måneds-nyt december 2018 Humble Skole: Måneds-nyt december 2018 www.humbleskole.dk tlf. 63516518 I dette "måneds-nyt" for december kan du læse mere om: Nyt fra Humble Skole - besparelser Tak for en dejlig "Juleklippedag"" Lucia-pigerne

Læs mere

Det lokale uddannelsesudvalg for de merkantile uddannelser ved CELF

Det lokale uddannelsesudvalg for de merkantile uddannelser ved CELF Det lokale uddannelsesudvalg for de merkantile uddannelser ved CELF Referat af møde torsdag d. 27. februar 2014 Deltagere: Søren Christensen, Benedicte Drejer, Jesper Madsen, Thomas Rasmussen, Johnny Jørgensen,

Læs mere

Uddannelsesordning for uddannelsen til Gastronom

Uddannelsesordning for uddannelsen til Gastronom Uddannelsesordning for uddannelsen til Gastronom 1. Ikrafttrædelsesdato: 1. august 2015. Udstedt af det faglige udvalg for gastronom i henhold til bekendtgørelse nr. 441 af 13. april 2015 om uddannelsen

Læs mere

2019 / 2020 SVEJSECENTER / ROBOTCENTER - 3D PRINT ÅBENT VÆRKSTED

2019 / 2020 SVEJSECENTER / ROBOTCENTER - 3D PRINT ÅBENT VÆRKSTED 2019 / 2020 SVEJSECENTER / ROBOTCENTER - 3D PRINT I SVEJSE- / OG ROBOTTEKNOLOGI - er et helt særligt koncept, der sikrer dig det ønskede kursus på den ønskede tid. Som kursist får du medansvar for at nå

Læs mere

Side 1 af 7 11/05/2013 InfoNyt Dyrepasseruddannelsen med specialet heste Efterår 2013 På dyrepasseruddannelsen ønsker vi at knytte en tæt kontakt til branchen, og derfor vil vi nu officielt udsende nyhedsbreve

Læs mere

ERNÆRINGSASSISTENT. erhvervsuddannelse OG gymnasiale fag på én gang!

ERNÆRINGSASSISTENT. erhvervsuddannelse OG gymnasiale fag på én gang! EUX ERNÆRINGSASSISTENT erhvervsuddannelse OG gymnasiale fag på én gang! VELKOMMEN TIL EUX-ERNÆRINGSASSISTENT En ambitiøs uddannelse der åbner mange døre for dig Job med det samme eller læse videre? Vi

Læs mere

Efteruddannelsesudvalgets HANDLINGSPLAN for Analyse af strukturforløb inden for institutionskøkkenområdet

Efteruddannelsesudvalgets HANDLINGSPLAN for Analyse af strukturforløb inden for institutionskøkkenområdet Efteruddannelsesudvalgets HANDLINGSPLAN for Analyse af strukturforløb inden for institutionskøkkenområdet Projektnr.: 136146 Projektpulje: EVUK6915 Januar 2015 Efteruddannelsesudvalgets handlingsplan Efteruddannelsesudvalget

Læs mere

Grundforløb 1 for EUD og EUX. Tradium, Vester Alle 26, Randers

Grundforløb 1 for EUD og EUX. Tradium, Vester Alle 26, Randers Grundforløb 1 for EUD og EUX Tradium, Vester Alle 26, Randers Er en erhvervsuddannelse noget for dig? Her har du mulighed for en vekseluddannelse mellem skole og virksomhed, hvor både hoved og hænder bliver

Læs mere

Grundforløb til en erhvervsuddannelse. Undervisning på 10. klasses niveau. - kombinationen gør det smartere!

Grundforløb til en erhvervsuddannelse. Undervisning på 10. klasses niveau. - kombinationen gør det smartere! Grundforløb til en erhvervsuddannelse på 10. klasses niveau - kombinationen gør det smartere! Sådan kan et ugeskema se ud: på 10. klasses niveau De obligatoriske fag kombineres med valgfagene: Hvorfor

Læs mere

Vejledning til arbejdet i det lokale uddannelsesudvalg

Vejledning til arbejdet i det lokale uddannelsesudvalg Grafisk Uddannelsesudvalgs Vejledning til arbejdet i det lokale uddannelsesudvalg En guide til medlemmer i de lokale uddannelsesudvalg Velkommen til det lokale uddannelsesudvalg Grafisk Uddannelsesudvalg

Læs mere

Referat af det lokale uddannelsesudvalgsmøde for Jern og Metal den 7. december 2015

Referat af det lokale uddannelsesudvalgsmøde for Jern og Metal den 7. december 2015 Referat af det lokale uddannelsesudvalgsmøde for Jern og Metal den 7. december 2015 Dagsorden: 1. Godkendelse af referat fra forrige møde 2. Meddelelser fra formandskaberne. 3. Meddelelse fra skolen. 4.

Læs mere

Undervisningsmaterialet er udarbejdet af: Gitte Kolding Mortensen, Carsten Maagaard, Maren Møller Vestergård og Merete Gammelmark

Undervisningsmaterialet er udarbejdet af: Gitte Kolding Mortensen, Carsten Maagaard, Maren Møller Vestergård og Merete Gammelmark Dette undervisningsmateriale er tiltænkt 1-2 lektioner afhængigt af, hvor meget du som lærer vil gå i dybden. Materialet er tænkt som forberedelse til besøget på DM i Skills 2018. Materialet her og besøget

Læs mere

EUD10. En del af Randers Kommunes 10. klasses tilbud. Erhverv og Sundhed

EUD10. En del af Randers Kommunes 10. klasses tilbud. Erhverv og Sundhed En helt ny slags 10. klasse EUD10 En del af Randers Kommunes 10. klasses tilbud Erhverv og Sundhed Her kan du forberede dig på en erhvervsuddannelse - som håndværker, som ansat i butik eller kontor, som

Læs mere

Lokalt Uddannelses Udvalg (LUU) for PA DAGSORDEN KURSUS/ AMU REFERAT. Referat godkendt i LUU PA. Årets 3. møde den 15. august 2018 kl

Lokalt Uddannelses Udvalg (LUU) for PA DAGSORDEN KURSUS/ AMU REFERAT. Referat godkendt i LUU PA. Årets 3. møde den 15. august 2018 kl Til stede: Heidi Bjerre Mørch Anette Brodde Birgit Borgwardt Heidi Kristensen Tenna Danielsen* Ida Sørensen Mogens Schlüter Anette Byriel Kim Madsen Eva Fredslund Hansen Maja Nordmand Anne Helt/ Gitte

Læs mere

Afbud: Jonna Lauritsen, Karin Mathiesen, Vibeke Kristensen, Frederikke Dybdahl, Kenneth Pedersen

Afbud: Jonna Lauritsen, Karin Mathiesen, Vibeke Kristensen, Frederikke Dybdahl, Kenneth Pedersen Referat fra lokalt uddannelsesudvalg Det pædagogiske område 19. november 2013 kl. 13.00 16.00 Deltagere fra praksis Hanne Nielsen, Marianne Dalby, Tove Sørensen, Jytte Johansen, Lisbet Vandborg, Tomm Andersen

Læs mere

Orientering om forventet ændring af Lov om erhvervsuddannelser samt den videre proces for ændring af erhvervsuddannelse for voksne (euv)

Orientering om forventet ændring af Lov om erhvervsuddannelser samt den videre proces for ændring af erhvervsuddannelse for voksne (euv) Til Erhvervsskoler Kopi: De faglige udvalg for erhvervsuddannelser Styrelsen for Undervisning og Kvalitet Frederiksholms Kanal 26 1220 København K Tlf. nr.: 33 92 50 00 E-mail: stuk@stukuvm.dk www.stukuvm.dk

Læs mere

Uddannelsesordning for uddannelsen til Gastronom

Uddannelsesordning for uddannelsen til Gastronom . Ikrafttrædelsesdato: 5. juli 07 Uddannelsesordning for uddannelsen til Udstedt af det faglige udvalg for gastronomuddannelsen i henhold til bekendtgørelse nr. 774 af. december 06 om uddannelsen til gastronom.

Læs mere

10. KLASSE. For dig som ønsker et anderledes skoleår i et gastronomisk miljø

10. KLASSE. For dig som ønsker et anderledes skoleår i et gastronomisk miljø 10. KLASSE For dig som ønsker et anderledes skoleår i et gastronomisk miljø 10. KLASSE PÅ ET SPÆNDENDE CAMPUS Et år hvor du får praktisk erfaring, mens du styrker din faglighed På Hotel- og Restaurantskolen

Læs mere

Vejledning til arbejdet i det lokale uddannelsesudvalg

Vejledning til arbejdet i det lokale uddannelsesudvalg Grafisk Uddannelsesudvalgs Vejledning til arbejdet i det lokale uddannelsesudvalg En guide til medlemmer i de lokale uddannelsesudvalg INDHOLD Velkommen til det lokale uddannelsesudvalg...2 Hvad er et

Læs mere

Erhvervsuddannelser for voksne - euv. v. Margrethe Nabe-Nielsen, Undervisningsministeriet

Erhvervsuddannelser for voksne - euv. v. Margrethe Nabe-Nielsen, Undervisningsministeriet Erhvervsuddannelser for voksne - euv v. Margrethe Nabe-Nielsen, Undervisningsministeriet Indhold 1. Afsæt for euv 2. Forskelle og ligheder mellem eud for unge og voksne 3. De tre uddannelsesveje i euv

Læs mere

DAGSORDEN LUU LEU. Lokalt Uddannelses Udvalg. Lokalt Efteruddannelses Udvalg. Deltagere: Eva Pedersen Viborg Kommune. Afbud:

DAGSORDEN LUU LEU. Lokalt Uddannelses Udvalg. Lokalt Efteruddannelses Udvalg. Deltagere: Eva Pedersen Viborg Kommune. Afbud: DAGSORDEN LUU Lokalt Uddannelses Udvalg LEU Lokalt Efteruddannelses Udvalg Deltagere: Eva Pedersen Viborg Kommune Ilse Sørensen Skive Kommune Nina Jexen Thisted og Morsø Kommune Lone G. Kolbæk Region Midt,

Læs mere

SUS SERVICEERHVERVENES UDDANNELSESSEKRETARIAT

SUS SERVICEERHVERVENES UDDANNELSESSEKRETARIAT SUS SERVICEERHVERVENES UDDANNELSESSEKRETARIAT SUS Information April 2013 Siden sidst SUS ny adresse SUS flyttede den 1. februar 2013 til Vesterbrogade 6D, 4. sal 1620 København V. Vi benytter lejligheden

Læs mere

10. KLASSE GRUNDFORLØB

10. KLASSE GRUNDFORLØB 10. KLASSE GRUNDFORLØB 1 MED SPOT PÅ HOTEL- OG RESTAURATIONSBRANCHEN din opskrift til en spændende fremtid! VELKOMMEN TIL HOTEL- OG RESTAURANTSKOLEN En anderledes 10. klasse eller starten på en spændende

Læs mere

Realkompetencevurdering (RKV) på erhvervsuddannelserne

Realkompetencevurdering (RKV) på erhvervsuddannelserne www.eva.dk Realkompetencevurdering (RKV) på erhvervsuddannelserne Realkompetenceforum, DFS den 9. april 2015 Specialkonsulent Michael Andersen, EVA, VEU-enheden Erhvervsuddannelse for voksne (euv) Lov

Læs mere

K Ø K K E N / K A N T I N E M E D A R B E J D E R

K Ø K K E N / K A N T I N E M E D A R B E J D E R K Ø K K E N / K A N T I N E M E D A R B E J D E R IGU-aftalen En IGU-aftale indgås mellem en virksomhed og en IGU-elev. Det er disse to parter, der i fællesskab har ansvaret for at udarbejde en IGU-plan.

Læs mere

Billedmediernes Faglige Udvalg Temadag den 24. oktober Velkommen til temadag

Billedmediernes Faglige Udvalg Temadag den 24. oktober Velkommen til temadag Billedmediernes Faglige Udvalg Temadag den 24. oktober 2016 Velkommen til temadag Tidspunkt Aktivitet 09.30 10.00 Ankomst, morgenkaffe og brød 10.00 10.15 Velkomst Erling Jensen, BFU 10.15 11.30 Udviklingstendenser

Læs mere

REFERAT LUU LEU. Lokalt Uddannelses Udvalg. Lokalt Efteruddannelses Udvalg. Deltagere: Eva Pedersen Viborg Kommune

REFERAT LUU LEU. Lokalt Uddannelses Udvalg. Lokalt Efteruddannelses Udvalg. Deltagere: Eva Pedersen Viborg Kommune REFERAT LUU Lokalt Uddannelses Udvalg LEU Lokalt Efteruddannelses Udvalg Deltagere: Eva Pedersen Viborg Kommune Ilse Sørensen Skive Kommune Vibeke Bøje Viborg og Skive Kommune Nina Jexen Thisted og Morsø

Læs mere

alle HRS s EUD-uddannelser samt skolepraktik, og målet er at retten til udbud fastholdes.

alle HRS s EUD-uddannelser samt skolepraktik, og målet er at retten til udbud fastholdes. Navn: Søren Kühlwein Kristiansen Underskrift direktør: Periode: August 2015 Juli 2016 Beløbsramme: Underskrift skolens formand: Bilag: Øvrige forudsætninger for resultatlønskontrakten. Område: Basisramme

Læs mere