Referat. It-Følgegruppen, møde nr. 1 - onsdag den 1. november 2017 kl. 11:00 til 14:30 i Århus Stiftsadm. R E F E R A T

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat. It-Følgegruppen, møde nr. 1 - onsdag den 1. november 2017 kl. 11:00 til 14:30 i Århus Stiftsadm. R E F E R A T"

Transkript

1 It-Følgegruppen, møde nr. 1 - onsdag den 1. november 2017 kl. 11:00 til 14:30 i Århus Stiftsadm. Deltagere: Henning Toft Bro (HTB) formand Inge Kjær Andersen(IKA) Jørgen Christensen (JFC) Asger W. Gewecke (AEG) Christian Dons Christensen (CHRCHR) Pkt. 0-4: Kim Lindskov Knudsen (KLK) Sekretær: Torben Stærgaard Afbud: Som repræsentant for: Biskopperne Landsforeningen af Menighedsråd Provsterne Stiftskontorcheferne Kirkeministeriet Implement Consulting Group Kirkeministeriet, Folkekirkens It Kirkeministeriet Folkekirkens IT Dato: 1.november 2017 Dokument nr Sagsbehandler: Torben Stærgaard R E F E R A T 0. Velkomst Herunder kort om baggrunden for etablering af It-Følgegruppen v/departementschef Christian Dons Christensen Bilag/bemærkninger: Omtale på CHR bød velkommen og redegjorde for baggrunden for den nye organisering af it i Kirkeministeriet og folkekirken, herunder den foretagne høring af It-Styregruppen, bestyrelsen for folkekirken.dk samt budgetfølgegruppen om analysen af Folkekirkens It samt ministeriets overvejelser bl. andet på baggrund af høringen. CHR nævnte ministeriets vigtige pejlemærker som er, at 1. It-Følgegruppen nu mødes og kommer til at fungere efter hensigten; 2. brugergrupper etableres og kommer til udtryk i form af synlig brugerinvolvering; 3. en ny økonomistyringsmodel bliver klar til forelæggelse i løbet af november; 4. intern organisering i Folkekirkens It kommer på plads og kan medvirke til styrke governance ligesom der arbejdes på at synliggøre og udnytte synergierne i samarbejdet mellem mellem KM og F-It. CHR udtrykte ønsket om et godt samarbejde i It-Flg. og lagde i den forbindelse vægt på, at F-It understøtter dette i form af styringsredskaber som kan underbygge It-Flg s indstillinger og i det hele medvirke til at kvalificere It-Flg s drøftelser.

2 1. Godkendelse af dagsorden HTB overtog herefter som formand mødeledelsen. Dagsorden blev tilføjet et punkt (9) om persondataforordningen. 2. It-Følgegruppens kommissorium En gennemgang af kommissoriet ved sekretariatet og med henblik på at udpege de opgaver og områder It-Følgegruppen skal varetage. TS lagde med 3 plancher, om Dnr It-Flg s kommissorium Årshjul, forslag til - en styringspakke fra F-It som grundlag for It-Flg s varetagelse af sine opgaver - et ligeværdigt fokus på brugerinvolvering og It-Flg - betydningen af en it-konference, som inspirationskilde men også som et vigtigt forum for dialog mellem brugergrupperne og It-Flg op til en drøftelse af It-Flg s mandat og opgaver. Det blev i drøftelsen fremhævet, at It-Flg s mandat formelt er en indstillingsret, men også, at det er en målsætning at indstillingerne følges. Grænsefladen mellem It-Flg og Budget-Flg blev drøftet. Det er forventningen, at mandatet med hensyn til indholdet er It-Flg s så længe det sker indenfor den udmeldte ramme, men også at den nye ordning lægger op til nærmere at drøfte/aftale hvordan frie midler, som er tilvejebragt ved besparelser/effektiviseringer inden for rammen kan disponeres. Enighed om, at det, som en del af den nye ordning, er vigtigt at sikre åbenhed om til hvad bevillingerne bruges ligesom det er vigtigt, at sikre legitimiteten i nye tiltag. Endelig at It-Flg s indstilling om at benytte frie midler på nye it-projekter kan være i konkurrence med andre FF-finansierede projekter, som ikke er forankret i it. Med hensyn til det foreslåede årshjul for It-Flg aftaltes det, at - der i det første år satses på 4 fysiske møder og kun virtuelle møder til godkendelse af budget- og aktivitetsplan, samt regnskabsgennemgang; - der udsendes doodles til møderne i 2018 samt 1. Q. møder i En opsummering af it-analysen, dens baggrund og anbefalinger - herunder a) initiativer, der allerede er igangsat bl. a. ved medvirken af Implement Cons. Group Analyse af Folkekirkens It Præsentationen fra

3 b) en præsentation af redskaber og værktøjer (styringspakke) som Folkekirkens It-udvikler til brug for It-Følgegruppen rådgivning v/ Kim Lindskov Knudsen og TS. Under gennemgangen blev der til analysens hovedkonklusioner (6) stillet spørgsmål om hvori it-modenhed består. Dette forklaredes nærmere (10+11) hvorunder it-strategi og arkitektur blev nævnt som vigtige grundlag for ny-udvikling. I den forbindelse også, at en revision af Den digitale Strategi, som skal ske i 1. Q 18, bør resultere i at nogle temaer i DDS, som i virkeligheden hører hjemme i it-strategien, tages ud af DDS, så denne fremstår mere tydeligt og bliver en forretningsmålsætning, mens itstrategien bliver det redskab, som fastlægger med hvilke teknologier disse mål kan/skal kan indfries. Et andet tema var spørgsmålet om hvordan det sikres, at det svage led i kæden identificeres når nye produkter sættes i drift. Eksempelvis sikring af, at kapaciteten i datalinjerne er tilstrækkelig til at understøtte en i øvrigt velfungerende cloud-løsning (365). Et tredje tema var nødvendigheden af, at F-It kan omstille sig med hensyn til de nye opgaver, herunder opbygge nye kompetencer og i samme kontekst omstille drifts- og supportorganisationen til opgaver med et større fokus på leverandørstyring og governance. Præsentationen afsluttedes med en nærmere gennemgang af de initiativer der er igangsat i samarbejde med Implement til implementering af analysens anbefalinger. Herunder fremhævedes særligt udviklingen af styringsredskaber, som skal understøtte It-Flg s opgaver. gennemgangen er vedlagt referatet. 4. Brugerinvolvering og forretningsudvikling En drøftelse af Folkekirkens It s oplæg om brugerinvolvering og forretningsudvikling. Dnr , samt Det udsendte oplæg blev drøftet og i den forbindelse projektmodellen og organiseringen af forretningsudvikling intern i F-it henholdsvis i samvirke med brugergrupper, It-Flg og ministeriet. Det aftaltes at notat ajourføres, herunder at der ses på en præcisering af hvor en business case skal blive til og behandles. Spørgsmålet er centralt ift. It-Flg s ejerskab og det mandat, der videregives til en projektstyregruppe, men også ift. til græsnefladen mellem It-Flg og Budget-Flg. Samlet set var der god tilslutning til notatets beskrivelse af brugerinvolvering og forretningsudvikling. Spørgsmålet om en stående brugergruppe var genstand for en nærmere drøftelse, som mest går i retning af, at screening og modning af idéer bør kunne gennemføres på en enden måde eksempelvis ved at inddrage andre af de fora eksemplvis erfa-grupper, som F-It har kontakt med.

4 Screningsprocessen blev drøftet og i den forbindelse ønsket om at inddrage It-Flg i at opstille guidelines for hvordan effekt kan beskrives og vurderes når der er tale om kvalitative mål i højere grad en kvantitative (penge). IKA nævnte herunder, at idéer som understøtter frivillige eller flere brugere af kirken bør ses på og prioriteres højt. Det aftaltes af konfirmandsystem og 365-kalende analyseres både med henblik på at udarbejde indstillinger men også for at afprøve processerne. Deuden at kommissorier sendes i skriftlig høring. 5. Udpegning af en it- og digitaliseringssagkyndig til It-Følgegruppen Overvejelser om indstilling af en it- og digitaliseringssagkyndig, som det anbefales M at udpege. Det aftaltes, at TS udsender konkrete forslag og at It-Flg supplerer. Enighed om at det foretrækkes, at en kandidat har et nogenlunde godt kendskab til FK og har sin it-/ og digitaliseringsviden et andet sted fra. 6. Resultatkontrakt Høring af Folkekirkens It s resultataftale for 2018 It-Flg gav sin tilslutning til at resultataftale for 2018 indgås som foreslået, herunder at den forelægges med konkrete målepunkter til januarmødet. Dnr udkast til resultataftale 7. It-Konferencen Drøftelse af temaer og fastlæggelse af dato Det aftaltes, at konferencen i 2018 afholdes den 24. september i trekanstomrrådet (eks. på Fuglsang ell. Trinity) Under mødet blev det drøftet hvilket tidspunkt konferencen skulle afholdes på under hensyntagen til at deltagerne skulle opleve synlige forandringer her og nu og ikke kun forandringer i næste budgetår -1½ år senere. 8. It-Følgegruppens møder og forretningsorden Fastlæggelse af forretningsorden for It-Følgegruppen Punktet blev udsat til næste møde 9. Persondataforordning IKA efter hjælp og fælles holdning vedr. rådgivning af Mgh. om persondataforordningen. TS oplyste, at der i forbindelse med FLØS 3 er taget initiativ til et samarbejde med LM om tildeling af rettigheder til Mgh s valgte og ansatte personer samt at dette udstrækkes til at omfatte andre pgm. end FLØS.

5 Endvidere udestår rådgivning i det hele taget af menighedsrådene i forhold persondatabeskyttelseslovgivningen herunder information til menighedsrådene om, hvad man forventer at gøre fra ministeriets side\hvad menighedsrådene skal gøre. Det blev foreslået om/at LM kunne deltage i KM og Stifternes persondatakursus. Det aftaltes, at LM tilbydes 2 pladser på kurset som afholdes 23 og 24. november hos Kammeradvokaten i Kbh. Det anbefales, at LM udpeger en politiker og en sekretariatsmedarbejder til deltagelse. 10. Eventuelt TS nævnte, at stiftsadministrationer har forespurgt om muligheden for at åbne supporttelefonerne fra kl. 8. Dette er vi sindet at gøre, men nævner i den forbindelse, at det kun tilbydes stifterne. Lignende udvidelser har været forsøgt om lørdagen for præster, men blev lukket igen, da der stort set ikke var nogen kald. Mødet sluttede kl. 14:30

Referat. It-Følgegruppemøde, møde nr. 6 - onsdag den 12. september 2018 kl i Kirkeministeriet R E F E R A T

Referat. It-Følgegruppemøde, møde nr. 6 - onsdag den 12. september 2018 kl i Kirkeministeriet R E F E R A T It-Følgegruppemøde, møde nr. 6 - onsdag den 12. september 2018 kl. 10-12 i Kirkeministeriet Deltagere: Henning Toft Bro (HTB) formand Inge Kjær Andersen(IKA) Asger W. Gewecke (AEG) Jørgen Christensen (JFC)

Læs mere

Referat. It-Følgegruppemøde, møde nr. 5 - onsdag den 20. juni 2018 kl på skype R E F E R A T

Referat. It-Følgegruppemøde, møde nr. 5 - onsdag den 20. juni 2018 kl på skype R E F E R A T It-Følgegruppemøde, møde nr. 5 - onsdag den 20. juni 2018 kl. 10-12 på skype Folkekirkens IT Dato: 20. juni 2018 Side 1 Dokument nr. 31888/18 Sagsbehandler: Ulla Brynning Kristiansen Deltagere: Henning

Læs mere

Referat. It-Følgegruppemøde, møde nr. 6a - Torsdag den 4. oktober 2018 kl i KM / via Skype R E F E R A T

Referat. It-Følgegruppemøde, møde nr. 6a - Torsdag den 4. oktober 2018 kl i KM / via Skype R E F E R A T It-Følgegruppemøde, møde nr. 6a - Torsdag den 4. oktober 2018 kl. 11.45-12.30 i KM / via Skype Deltagere: Henning Toft Bro (HTB) formand (Skype) Inge Kjær Andersen(IKA) (Skype) Asger W. Gewecke (AEG) Jørgen

Læs mere

Referat. It-Følgegruppemøde, møde nr. 5a - tirsdag den 3. juli 2018 kl via skype R E F E R A T

Referat. It-Følgegruppemøde, møde nr. 5a - tirsdag den 3. juli 2018 kl via skype R E F E R A T It-Følgegruppemøde, møde nr. 5a - tirsdag den 3. juli 2018 kl. 10-11.30 via skype Folkekirkens It Dato: 3. juli 2018 Deltagere: Henning Toft Bro (HTB) formand Inge Kjær Andersen(IKA) Asger W. Gewecke (AEG)

Læs mere

Referat. It-Følgegruppen, møde nr. 2 - onsdag den 31. januar 2018 kl. 9:00 til 12 i Folkekirkens It R E F E R A T

Referat. It-Følgegruppen, møde nr. 2 - onsdag den 31. januar 2018 kl. 9:00 til 12 i Folkekirkens It R E F E R A T It-Følgegruppen, møde nr. 2 - onsdag den 31. januar 2018 kl. 9:00 til 12 i Folkekirkens It Deltagere: Henning Toft Bro (HTB) formand Inge Kjær Andersen(IKA) Jørgen Christensen (JFC) Asger W. Gewecke (AEG)

Læs mere

R E F E R A T. It-Følgegruppemøde, møde nr. 9 - Mandag den 25. marts 2019 kl :30 i Kirkeministeriet

R E F E R A T. It-Følgegruppemøde, møde nr. 9 - Mandag den 25. marts 2019 kl :30 i Kirkeministeriet REFERAT Kirkeministeriet Folkekirkens It It-Følgegruppemøde, møde nr. 9 - Mandag den 25. marts 2019 kl. 13-16:30 i Kirkeministeriet Deltagere: Henning Toft Bro (HTB) formand Inge Kjær Andersen(IKA) Asger

Læs mere

Kommunikationsmedarbejder Jesper Moll Landsforeningen af Menighedsråd afbud fra: Biskop Sten Skovsgaard & Bygningskonsulent Keld Nielsen

Kommunikationsmedarbejder Jesper Moll Landsforeningen af Menighedsråd afbud fra: Biskop Sten Skovsgaard & Bygningskonsulent Keld Nielsen IT-Styregruppen Referat af møde nr. 19 den 22. september 2008 Til stede var: Provst Paw Kingo Andersen (PKA) Sognepræst Per Bucholdt Andreasen (PBA) Kordegn Stephen Larsen (STL) Afdelingschef Steffen Brunés

Læs mere

Referat. It-Følgegruppen, møde nr. 3 - mandag den 26. marts 2018 kl. 12:00 til 15 i Folkekirkens It R E F E R A T

Referat. It-Følgegruppen, møde nr. 3 - mandag den 26. marts 2018 kl. 12:00 til 15 i Folkekirkens It R E F E R A T It-Følgegruppen, møde nr. 3 - mandag den 26. marts 2018 kl. 12:00 til 15 i Folkekirkens It Deltagere: Henning Toft Bro (HTB) formand Inge Kjær Andersen(IKA) Jørgen Christensen (JFC) Asger W. Gewecke (AEG)

Læs mere

Budgetfølgegruppen vedrørende fællesfonden. Deltagere. Dagsorden. Møde d. 15. september 2016, kl

Budgetfølgegruppen vedrørende fællesfonden. Deltagere. Dagsorden. Møde d. 15. september 2016, kl Budgetfølgegruppen vedrørende fællesfonden Møde d. 15. september 2016, kl. 10.30-14.00 Deltagere Tine Lindhardt, Formand, Biskop i Fyens Stift Jette Marie Bundgaard-Nielsen, Formand Danmarks Provsteforening

Læs mere

Fyens Stift Dato: 29. maj 2017

Fyens Stift Dato: 29. maj 2017 Fyens Stift Dato: 29. maj 2017 Sagsbehandler: Direkte tlf.: Kirkeministeriet Løbenr. 65490/17 Styregruppens deltagere, bortset fra ministeriets og IT- kontorets deltagere fremsender hermed følgende høringssvar

Læs mere

fra stiftsrådsmødet onsdag den 13. november 2013 kl

fra stiftsrådsmødet onsdag den 13. november 2013 kl Dagsorden og referat: fra stiftsrådsmødet onsdag den 13. november 2013 kl. 14.00 Mødedeltagere: Afbud: Fra Stiftet: Erik Vind, Ester Larsen, Jens Hebsgaard, Lars Ole Johnsen, Grethe Krogh Jakobsen, Mads

Læs mere

It-Følgegruppemøde, møde nr. 7 - mandag den 17. december 2018 kl i Kirkeministeriet/ Aarhus Stift (Skype-møde)

It-Følgegruppemøde, møde nr. 7 - mandag den 17. december 2018 kl i Kirkeministeriet/ Aarhus Stift (Skype-møde) It-Følgegruppemøde, møde nr. 7 - mandag den 17. december 2018 kl. 9.30-12 i Kirkeministeriet/ Aarhus Stift (Skype-møde) Folkekirkens Dokument Id.: IT 36289 Dato: 19. januar 2019 Side 1 Dokument Id: 36289

Læs mere

Referat. It-styregruppen, møde 38 - tirsdag den 20. oktober 2015 kl. 10:00, Folkekirkens It, Rådhusstræde 2 R E F E R A T

Referat. It-styregruppen, møde 38 - tirsdag den 20. oktober 2015 kl. 10:00, Folkekirkens It, Rådhusstræde 2 R E F E R A T It-styregruppen, møde 38 - tirsdag den 20. oktober 2015 kl. 10:00, Folkekirkens It, Rådhusstræde 2 Deltagere: Afdelingschef Steffen Brunés (formand)(sb) Biskop Henning Toft Bro (HTB) Provst Johanne Haastrup

Læs mere

Referat af Stiftsrådets 19. ordinære møde den 3. juni 2014 i Aalborg Bispegård

Referat af Stiftsrådets 19. ordinære møde den 3. juni 2014 i Aalborg Bispegård Dok.nr.: 67565/14 MJOH Referat af Stiftsrådets 19. ordinære møde den 3. juni 2014 i Aalborg Bispegård Til stede: Ejnar Haugaard Thomsen (Aalborg Vestre provsti), Jens Peter Skjølstrup Madsen (Hjørring

Læs mere

Folkekirkens It R E F E R A T

Folkekirkens It R E F E R A T It-Styregruppen, møde 39 - onsdag den 20. januar 2016 kl. 9:30, Folkekirkens It, Rådhusstræde Deltagere: Biskop Henning Toft Bro (HTB) Stiftskontorchef Asger W. Gewecke (AWG) Provst Johanne Haastrup (JOST)

Læs mere

IT-Styregruppen. Referat af møde nr. 20 - den 14. januar 2009. 1 Godkendelse af dagsorden. 2 Orienteringspunkter. 3 Styring af IT

IT-Styregruppen. Referat af møde nr. 20 - den 14. januar 2009. 1 Godkendelse af dagsorden. 2 Orienteringspunkter. 3 Styring af IT IT-Styregruppen Referat af møde nr. 20 - den 14. januar 2009 Til stede var: Bygningskonsulent Keld Nielsen Biskop Steen Skovsgaard Provst Paw Kingo Andersen (PKA) Sognepræst Per Bucholdt Andreasen (PBA)

Læs mere

Dagsorden til Stiftsrådsmødet onsdag den 16. november 2011 kl. 14.00

Dagsorden til Stiftsrådsmødet onsdag den 16. november 2011 kl. 14.00 Dagsorden til Stiftsrådsmødet onsdag den 16. november 2011 kl. 14.00 Mødedeltagere: Ester Larsen, Erik Vind, Inger Lund, Rasmus Kr. Rasmussen, Inge Dalsgaard, Jens Rønn Sørensen, Henrik Wigh-Poulsen, Eva

Læs mere

Bekendtgørelse om budget og regnskabsvæsen m.v. for fællesfonden

Bekendtgørelse om budget og regnskabsvæsen m.v. for fællesfonden Bekendtgørelse om budget og regnskabsvæsen m.v. for fællesfonden I medfør af 10, 11, stk. 1, nr. 5-6, 12, 15, stk. 1, 17, stk. 2, i lov om folkekirkens økonomi, jf. lovbekendtgørelse nr. 560 af 17. juni

Læs mere

Dagsorden. IT-styregruppen, møde 29 - mandag den 7. marts 2011 kl. 13.00-15.00. Referat. 1. Dagsorden blev godkendt

Dagsorden. IT-styregruppen, møde 29 - mandag den 7. marts 2011 kl. 13.00-15.00. Referat. 1. Dagsorden blev godkendt IT-styregruppen, møde 29 - mandag den 7. marts 2011 kl. 13.00-15.00 - it til folkekirken Side Dato: 17. marts 2011 ItK-Dok. nr.: 23915-11 Deltagere: Bygningskonsulent Keld Nielsen Provst Paw Kingo Andersen

Læs mere

Christian Dons Christensen, departementschef i Kirkeministeriet Klaus Kerrn-Jespersen, Kontorchef Kirkeministeriet

Christian Dons Christensen, departementschef i Kirkeministeriet Klaus Kerrn-Jespersen, Kontorchef Kirkeministeriet Budgetfølgegruppen vedrørende fællesfonden Møde d. 23. maj 2017, kl. 10.30-14.30 Deltagere Tine Lindhardt, Formand, Biskop i Fyens Stift Jette Marie Bundgaard-Nielsen, Formand Danmarks Provsteforening

Læs mere

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift Beslutningsprotokol fra møde i Stiftsrådet Onsdag den 22. maj 2013 kl. 16.30 20.00 i Helligåndshuset, Valkendorfsgade 23, 1151 København K. Der forelå afbud fra: Torben Larsen Anders Gadegaard For mødet

Læs mere

BESTYRELSESMØDE 40 Referat - STRATEGI 2018 Folkekirken.dk Johannes Ewalds Vej 42, Åbyhøj 16. november 2017 kl

BESTYRELSESMØDE 40 Referat - STRATEGI 2018 Folkekirken.dk Johannes Ewalds Vej 42, Åbyhøj 16. november 2017 kl BESTYRELSESMØDE 40 Referat - STRATEGI 2018 Folkekirken.dk Johannes Ewalds Vej 42, Åbyhøj 16. november 2017 kl. 10.00-14.00 Folkekirken.dk Johannes Ewaldsvej 42 8230 Åbyhøj Redaktør Ellen Aagaard Petersen

Læs mere

Officiel del af referatet som lægges på hjemmesiden www. folkekirkenspersonale.dk:

Officiel del af referatet som lægges på hjemmesiden www. folkekirkenspersonale.dk: Referat af 4. møde i HRM-styregruppen under FSU om Human Ressource Management i folkekirken. Dato: 4. 20. juni maj 2009 2009 Kirkeministeriet KM-3 Sagsbehandler Lone Klixbüll Mødet fandt sted fredag den

Læs mere

Protokol fra Stiftsrådsmødet onsdag den 21. februar 2018 kl

Protokol fra Stiftsrådsmødet onsdag den 21. februar 2018 kl Protokol fra Stiftsrådsmødet onsdag den 21. februar 2018 kl. 13.00 15.30 Mødedeltagere: Erik Vind, Ester Larsen, Tine Lindhardt, Regina Ljung, Kjeld Danielsen, Erik Witten, Doris Krarup Mogensen, Mikael

Læs mere

Stiftsrådet for Lolland-Falsters Stift

Stiftsrådet for Lolland-Falsters Stift Stiftsrådet for Lolland-Falsters Stift Beretning fra mødet i Stiftsrådet for Lolland-Falsters Stift Onsdag den 17. november 2010. Følgende deltog i mødet: Biskop Steen Skovsgaard Provst Jens Lose Domprovst

Læs mere

2. Orientering Ændring af bekendtgørelse for fællesfonden - budgetfølgegruppens sammensætning i forbindelse med ændring af stiftsøvrighedens

2. Orientering Ændring af bekendtgørelse for fællesfonden - budgetfølgegruppens sammensætning i forbindelse med ændring af stiftsøvrighedens Budgetfølgegruppen vedrørende fællesfonden Møde d. 1. juli 2013, kl. 10.00-14.00 Referat af møde i budgetfølgegruppen Deltagere: Kjeld Holm, Paw Kingo Andersen, Helle Samson, Inge Lise Pedersen, Klaus

Læs mere

Inge Prip på vegne af det tidligere formandskab

Inge Prip på vegne af det tidligere formandskab BESTYRELSESPROTOKOL Bestyrelsesmøde nr. 1 22.maj 2014 Kl. 17.00-19.00 Møde indkaldt af: Inge Prip på vegne af det tidligere formandskab Sted: Milnersvej 48, Hillerød, Mødelokale 1 Afbud: Kirsten Jensen

Læs mere

PERSONDATAFORORDNING - at blive klar til. Kirkeministeriets syn på den nye Persondataforordning FDK temadag i Vejle - 19.

PERSONDATAFORORDNING - at blive klar til. Kirkeministeriets syn på den nye Persondataforordning FDK temadag i Vejle - 19. PERSONDATAFORORDNING - at blive klar til Kirkeministeriets syn på den nye Persondataforordning FDK temadag i Vejle - 19. april 2018 FOLKEKIRKENS IT hvad jeg vil sige noget om 1. Hvad er det der sker den

Læs mere

Menighedsrådsmøde torsdag d. 16. maj 2013 kl. 19.30 i Pakhuset, Sct. Mikkels Sognegård

Menighedsrådsmøde torsdag d. 16. maj 2013 kl. 19.30 i Pakhuset, Sct. Mikkels Sognegård 230 Menighedsrådsmøde torsdag d. 16. maj 2013 kl. 19.30 i Pakhuset, Sct. Mikkels Sognegård Fraværende med afbud: Dorthe Røhmann-Tofting og Ole Winkel Godkendelse af dagsordenen Dagsordenen blev godkendt.

Læs mere

Budgetfølgegruppen vedrørende fællesfonden. Deltagere. Dagsorden. Dagsorden. Møde d. 25. maj 2016, kl , Roskilde Stift

Budgetfølgegruppen vedrørende fællesfonden. Deltagere. Dagsorden. Dagsorden. Møde d. 25. maj 2016, kl , Roskilde Stift Budgetfølgegruppen vedrørende fællesfonden Møde d. 25. maj 2016, kl. 11.30-15.00, Roskilde Stift Deltagere Tine Lindhardt, Formand, Biskop i Fyens Stift Jette Marie Bundgaard-Nielsen, Formand Danmarks

Læs mere

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift Beslutningsprotokol fra møde i Stiftsrådet Onsdag den 1. november 2017 kl. 16.30 til 19.00 i Helligåndshuset, Valkendorfsgade 23, 1151 København K. For mødet var fastsat følgende dagsorden: Afbud Karen

Læs mere

REFERAT I/S RENO-NORD BESTYRELSEN. Mødet mandag den 3. februar 2014 kl. 10.00. Bestyrelsesmøde den 3. februar 2014

REFERAT I/S RENO-NORD BESTYRELSEN. Mødet mandag den 3. februar 2014 kl. 10.00. Bestyrelsesmøde den 3. februar 2014 I/S RENO-NORD BESTYRELSEN Mødet mandag den 3. februar 2014 kl. 10.00 REFERAT Bestyrelsesmøde den 3. februar 2014 I/S Reno-Nord Troensevej 2 9220 Aalborg Øst Telefon 98 15 65 66 Telefax 98 15 17 97 E-mail

Læs mere

Referat af 3. ekstraordinære budgetmøde i stiftsrådet den 22. januar 2015 i Aalborg Bispegård

Referat af 3. ekstraordinære budgetmøde i stiftsrådet den 22. januar 2015 i Aalborg Bispegård Dok.nr.: 8871/15 MJOH Referat af 3. ekstraordinære budgetmøde i stiftsrådet den 22. januar 2015 i Aalborg Bispegård Til stede: Ejnar Haugaard Thomsen (Aalborg Vestre provsti), Anne Steenberg (Aalborg Østre

Læs mere

Referat af Stiftsrådets 18. ordinære møde den 24. februar 2014 i Aalborg Bispegård

Referat af Stiftsrådets 18. ordinære møde den 24. februar 2014 i Aalborg Bispegård Dok.nr.: 25493/14 MJOH Referat af Stiftsrådets 18. ordinære møde den 24. februar 2014 i Aalborg Bispegård Til stede: Ejnar Haugaard Thomsen (Aalborg Vestre provsti), Ole Dørum Jensen (Aalborg Nordre provsti),

Læs mere

Notat. Referat af 7. møde i HRM-styregruppen under FSU om Human Ressource Management i folkekirken

Notat. Referat af 7. møde i HRM-styregruppen under FSU om Human Ressource Management i folkekirken Dato: 3.marts 2010 Referat af 7. møde i HRM-styregruppen under FSU om Human Ressource Management i folkekirken Mødet fandt sted torsdag den 14. januar 2010 kl. 12.00 til kl. 15.00 i Kirkeministeriet. Kirkeministeriet

Læs mere

Demokratisering af folkekirkens økonomi

Demokratisering af folkekirkens økonomi Demokratisering af folkekirkens økonomi Provstiudvalgskonference 3. november 2018 Hans-Henrik Nielsen Formand for Økonomi- og kirkegårdsudvalget 22 2 1 Styrket demokrati omkring økonomien Landsforeningen

Læs mere

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift Beslutningsprotokol fra møde i Stiftsrådet Onsdag den 31. januar 2018 kl. 16.30 20.00 i Helligåndshuset, Valkendorfsgade 23, 1151 København K. Afbud Karen Lisbeth Rasmussen. For mødet er fastsat følgende

Læs mere

Brugerråd for Ishøj Fællesantenne Mødereferat

Brugerråd for Ishøj Fællesantenne Mødereferat Brugerråd for Ishøj Fællesantenne Mødereferat Tid og sted 18. juni 2019, kl. 17:00 19:30 Brohuset 28.06.19 Deltagere Brugerråd Bjarne Børgesen Henrik Kjølberg Preben Hansen Thomas Brokmann Jørgen Ole Mortensen

Læs mere

Resultataftale 2011 for Århus Stift

Resultataftale 2011 for Århus Stift Resultataftale 2011 for Århus Stift 1. Præsentation 1.1 Det formelle grundlag for stiftsadministrationens virke Denne aftale vedrører Århus Stiftsadministrations opgavevaretagelse. Stiftsadministrationen

Læs mere

Dagsorden til møde i Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social

Dagsorden til møde i Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social Psykiatri og Social Administrationen Sekretariat, Kommunikation og HR Tingvej 15 A, 2. sal Postboks 36 DK-8800 Viborg Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social Dagsorden til møde i Hoved-MEDudvalget for

Læs mere

Referat. IT-styregruppen, møde 23 - tirsdag den 15. december 2009

Referat. IT-styregruppen, møde 23 - tirsdag den 15. december 2009 IT-styregruppen, møde 23 - tirsdag den 15. december 2009 Deltagere: Biskop Steen Skovsgaard Bygningskonsulent Keld Nielsen Provst Paw Kingo Andersen (PKA) Gert Nicolajsen (GENI) Kordegn Stephen Larsen

Læs mere

Referatet blev godkendt. Fremadrettet sendes referat fra det foregående møde med som en del af bilagsmaterialet.

Referatet blev godkendt. Fremadrettet sendes referat fra det foregående møde med som en del af bilagsmaterialet. Referat Styregruppen for DDB Møde den 26. marts 2014, kl. 15.00-17.00 og d. 27. marts 2014, kl. 17.00 18.00. Deltagere: Ralf Klitgaard Jensen (KL), Steen Kyed (Kulturministeriet), Lone Gladbo (Kulturdirektør

Læs mere

Formanden orienterede om, at pressen var inviteret til at overvære første del af mødet.

Formanden orienterede om, at pressen var inviteret til at overvære første del af mødet. 26. juni 2006 1. møde i Danmarks Vækstråd Eksp.nr. 278979 15. juni 2006 /hlm-dep Til stede fra Danmarks Vækstråd: Direktør Lars Nørby Johansen (formand) Finansdirektør Birgit Aagaard-Svendsen (deltog fra

Læs mere

Referat af debatmøde i Københavns Stift 31. januar 2006

Referat af debatmøde i Københavns Stift 31. januar 2006 Bilag 179 Dato: 1. februar 2006 Referat af debatmøde i Københavns Stift 31. januar 2006 Ordstyrer: Michael Riis bød velkommen til de ca. 185 deltagere og arbejdsgruppens repræsentanter. Efter oplysninger

Læs mere

Dagsorden. Pkt. 1. Ad pkt. 1. Pkt. 2. Ad Pkt. 2. Holbæk den. 14. maj 2013. 1. Der indkaldes herved til Menighedsrådsmøde

Dagsorden. Pkt. 1. Ad pkt. 1. Pkt. 2. Ad Pkt. 2. Holbæk den. 14. maj 2013. 1. Der indkaldes herved til Menighedsrådsmøde Holbæk den. 14. maj 2013. 1 Der indkaldes herved til Menighedsrådsmøde Referat. Fraværende med afbud; Tirsdag den 14. maj 2013 kl. 19.00 Afholdes i Sortebrødreklostret Klosterstræde 7, 4300 Holbæk. Dagsorden

Læs mere

Referat af Stiftsrådets 13. ordinære møde den 25. oktober 2012 i Aalborg Bispegård

Referat af Stiftsrådets 13. ordinære møde den 25. oktober 2012 i Aalborg Bispegård Dok.nr.: 110751/12 MJOH Referat af Stiftsrådets 13. ordinære møde den 25. oktober 2012 i Aalborg Bispegård Til stede: Ejnar Haugaard Thomsen (Aalborg Vestre provsti), Ole Dørum Jensen (Aalborg Nordre provsti),

Læs mere

Beslutningsreferat fra møde i Stiftsrådet den 20. november 2014

Beslutningsreferat fra møde i Stiftsrådet den 20. november 2014 Dok.nr. 132982/14 Beslutningsreferat fra møde i Stiftsrådet den 20. november 2014 Sted Mødedeltagere Afbud Indkaldt stedfortræder Fraværende uden afbud Fra stiftsadministrationen Vor Frue Kloster, Hestemøllestræde

Læs mere

Referat af ordinært bestyrelsesmøde, tirsdag 4. februar 2013 kl. 18:00, på Blovstrød Skole, lokale 35.

Referat af ordinært bestyrelsesmøde, tirsdag 4. februar 2013 kl. 18:00, på Blovstrød Skole, lokale 35. Andelsboligforeningen Lundegaard Bestyrelse Referat -møde den 4. februar 2014 kl.18:00 Referat af ordinært bestyrelsesmøde, tirsdag 4. februar 2013 kl. 18:00, på Blovstrød Skole, lokale 35. Deltagere:

Læs mere

Kommissorium for Udvalg om en mere sammenhængende og moderne styringsstruktur for folkekirken

Kommissorium for Udvalg om en mere sammenhængende og moderne styringsstruktur for folkekirken Kommissorium for Udvalg om en mere sammenhængende og moderne styringsstruktur for folkekirken Dato: 10. september 2012 I de senere år har der adskillige gange været debat om folkekirkens styringsstruktur.

Læs mere

Budgetfølgegruppen vedrørende fællesfonden. Deltagere. Dagsorden. Møde d. 11. januar 2012, kl i København

Budgetfølgegruppen vedrørende fællesfonden. Deltagere. Dagsorden. Møde d. 11. januar 2012, kl i København Budgetfølgegruppen vedrørende fællesfonden Møde d. 11. januar 2012, kl. 10-15 i København Dato: 13. januar 2012 Deltagere Kjeld Holm, Leif Sondrup, Paw Kingo Andersen, Helle Samson, Inge Lise Pedersen,

Læs mere

Høringsnotat om Debatoplæg fra Udvalget om en mere sammenhængende og moderne styringsstruktur for folkekirken

Høringsnotat om Debatoplæg fra Udvalget om en mere sammenhængende og moderne styringsstruktur for folkekirken Høringsnotat om Debatoplæg fra Udvalget om en mere sammenhængende og moderne styringsstruktur for folkekirken (høringsnotat af 7. november, der er korrigeret den 12. november 2013) Dato: 12. november 2013

Læs mere

Beslutningsprotokollat Stiftsrådet i Københavns stift

Beslutningsprotokollat Stiftsrådet i Københavns stift Beslutningsprotokol fra møde i Stiftsrådet Onsdag d. 15. maj 2019 kl. 16.30-20.00 i Helligaandshuset, Valkendorfsgade 23, 1151 København K. Afbud fra: Karen-Lisbeth Rasmussen, Anders Gadegaard 1. Godkendelse

Læs mere

Referat: 1. Godkendelse af dagsorden. 2. Siden sidst (orientering) BESTYRELSESMØDE 41 Folkekirkens IT, Rådhusstræde 2, Kbh 31. maj 2018 kl.

Referat: 1. Godkendelse af dagsorden. 2. Siden sidst (orientering) BESTYRELSESMØDE 41 Folkekirkens IT, Rådhusstræde 2, Kbh 31. maj 2018 kl. BESTYRELSESMØDE 41 Folkekirkens IT, Rådhusstræde 2, Kbh 31. maj 2018 kl. 10-12 Folkekirken.dk Johannes Ewaldsvej 42 8230 Åbyhøj Redaktør Ellen Aagaard Petersen Tlf. 2037 6095 Mail: eap@km.dk www.folkekirken.dk

Læs mere

SCT. MARIÆ SOGNS MENIGHEDSRÅD

SCT. MARIÆ SOGNS MENIGHEDSRÅD DAGSORDEN for møde i menighedsrådet onsdag den 13. februar 2013 kl. 19.00 i foredragssalen. Fraværende: Kirsten Evald Grønbech (forhåndsafbud ) Per Knudsen (forhåndsafbud) Helle Øst (afbud) Bent Nielsen

Læs mere

Protokol. Stiftsrådsmødet onsdag den 24. januar kl til 15.30

Protokol. Stiftsrådsmødet onsdag den 24. januar kl til 15.30 Protokol: Stiftsrådsmødet onsdag den 24. januar kl. 13.00 til 15.30 Mødedeltagere: Erik Vind, Tine Lindhardt, Kjeld Danielsen, Tom Søgaard (stedfortræder for Vibeke Westphal), Erik Witten, Doris Krarup

Læs mere

Workshop. Kodeks for god ledelse. Landsforeningens årsmøde 2015. Baggrund for kodeks for god ledelse. Hvorfor kodeks for god ledelse?

Workshop. Kodeks for god ledelse. Landsforeningens årsmøde 2015. Baggrund for kodeks for god ledelse. Hvorfor kodeks for god ledelse? Workshop Kodeks for god ledelse Landsforeningens årsmøde 2015 Program den 31. maj 2015 Formål med workshop Baggrund for kodeks for god ledelse Hvorfor kodeks for god ledelse? Gennemgang af kodekset Øvelser

Læs mere

Tre kirkepolitiske budskaber til det nye Folketing

Tre kirkepolitiske budskaber til det nye Folketing Tre kirkepolitiske budskaber til det nye Folketing Folketinget er folkekirkens lovgivningsmagt. Det er menighedsrådene trygge ved, og de forventer en fortsat demokratisering af folkekirken. Landsforeningen

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om folkekirkens Fællesfond. April 2010

Notat til Statsrevisorerne om beretning om folkekirkens Fællesfond. April 2010 Notat til Statsrevisorerne om beretning om folkekirkens Fællesfond April 2010 RIGSREVISORS FORTSATTE NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om folkekirkens Fællesfond (beretning nr. 10/02) 9.

Læs mere

Referat af Stiftsrådets 9. ordinære møde den 24. oktober 2011 i Aalborg Bispegård

Referat af Stiftsrådets 9. ordinære møde den 24. oktober 2011 i Aalborg Bispegård Dok.nr.: 98086/11 MJOH Referat af Stiftsrådets 9. ordinære møde den 24. oktober 2011 i Aalborg Bispegård Til stede: Ole Dørum Jensen (Aalborg Nordre provsti), Ejnar Haugaard Thomsen (Aalborg Vestre provsti),

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT. Uddannelsesudvalget for Psykomotorikuddannelsen GODKENDT. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) VIA University College

INDKALDELSE/ REFERAT. Uddannelsesudvalget for Psykomotorikuddannelsen GODKENDT. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) VIA University College VIA University College Uddannelsesudvalget for Psykomotorikuddannelsen GODKENDT Sted: VIA University College Hedeager 2, lokale 21.13 8200 Aarhus N Mødedato: Den 6. oktober 2014 kl. 14.00-16.30 Deltagere

Læs mere

Referat fra DSP styregruppemøde 8. maj, kl , Regionernes

Referat fra DSP styregruppemøde 8. maj, kl , Regionernes WWW.DANISHSOIL.ORG NOTAT fra DSP styregruppemøde 8. maj, kl. 13.30-15.00, Regionernes Hus 2409-05-2018 EMN-2017-00069 1161868 Christian Andersen 1. Kommentarer til dagsorden Punkt 4 og 5 tænkes sammen

Læs mere

Beslutningsprotokol til 03. møde i Stiftsrådet i Aarhus Stift torsdag, den 30. august 2018 i Aarhus Bispegård

Beslutningsprotokol til 03. møde i Stiftsrådet i Aarhus Stift torsdag, den 30. august 2018 i Aarhus Bispegård Aarhus Stift Dalgas Avenue 46 8000 Aarhus C Den 30. august 2018 Akt.id.: 172429 Sagsbehandler: PEEL/uga 13104 Beslutningsprotokol til 03. møde i Stiftsrådet i Aarhus Stift torsdag, den 30. august 2018

Læs mere

DALBO a.m.b.a. Referat fra det ordinære repræsentantskabsmøde den 31. maj 2018, som blev afholdt i fælleshuset, Birkeparken 24, 6230 Rødekro.

DALBO a.m.b.a. Referat fra det ordinære repræsentantskabsmøde den 31. maj 2018, som blev afholdt i fælleshuset, Birkeparken 24, 6230 Rødekro. Referat fra det ordinære repræsentantskabsmøde den 31. maj 2018, som blev afholdt i fælleshuset, Birkeparken 24, 6230 Rødekro. Tilstede: Der deltog 22 repræsentanter af i alt 28 mulige. Herudover deltog

Læs mere

ROSENVÆNGETS SOGN 20. november Referat af menighedsrådsmøde i Luther Kirken den 18. november 2008 kl

ROSENVÆNGETS SOGN 20. november Referat af menighedsrådsmøde i Luther Kirken den 18. november 2008 kl ROSENVÆNGETS SOGN 20. november 2008 Referat af menighedsrådsmøde i Luther Kirken den 18. november 2008 kl. 19.30 Møde nr. 1 / Konstituerende møde Erik Balslev-Clausen Anne-Mette Gravgaard Majbritt Breinholt

Læs mere

Lintrup-Hjerting Menighedsråd

Lintrup-Hjerting Menighedsråd d. 22. februar 2019 Lintrup-Hjerting Menighedsråd Menighedsrådsmøde Onsdag d. 27. februar 2019 kl. 19.00 i Lintrup Præstegård, konfirmandstuen Deltagere: Ingen afbud Dagsorden / Referat Åbent møde 1. Økonomi.

Læs mere

Ordinært Bestyrelsesmøde onsdag d. 30.05.12 kl. 16.00-18.00 308

Ordinært Bestyrelsesmøde onsdag d. 30.05.12 kl. 16.00-18.00 308 Ordinært Bestyrelsesmøde onsdag d. 30.05.12 kl. 16.00-18.00 308 DAGSORDEN: 1. Godkende og underskrive referat af den 26.03.2012 2. Nyt fra konstitueret formand (Claus Windfeld) 3. Nyt fra skolelederen

Læs mere

Dragør Kommune. Beredskabskommissionen 24. februar 2015

Dragør Kommune. Beredskabskommissionen 24. februar 2015 Møde dato Blad nr. Beredskabskommissionen 24. februar 2015 1 Møde i Beredskabskommissionen tirsdag den 24. februar 2015 kl. 17.00 i mødelokalet på St. Magleby brandstation, Kirkevej 9. Mødedeltagere: Eik

Læs mere

Resultataftale 2012. for. Fyens Stift

Resultataftale 2012. for. Fyens Stift Resultataftale 2012 for Fyens Stift 1. Præsentation 1.1. Det formelle grundlag for stiftsadministrationens virke Denne aftale vedrører Fyens Stiftsadministrations opgavevaretagelse. Stiftsadministrationen

Læs mere

Protokol fra: Stiftsrådsmødet onsdag den 10. oktober 2018 kl

Protokol fra: Stiftsrådsmødet onsdag den 10. oktober 2018 kl Protokol fra: Stiftsrådsmødet onsdag den 10. oktober 2018 kl. 15.00 17.30 Mødedeltagere: Tine Lindhardt, Regina Ljung, Ester Larsen, Hanne Møller Wolfsberg, Mikael Krarup, Ole Nielsen, Kjeld Danielsen,

Læs mere

Referat fra møde i Arbejdsmiljøudvalget den 23. november 2017

Referat fra møde i Arbejdsmiljøudvalget den 23. november 2017 Dok.nr.: 143243/17 Pernille Bunk Stølefjell Referat fra møde i Arbejdsmiljøudvalget den 23. november 2017 Deltagere: biskop Henning Toft Bro (HTB), provst Mette Moesgaard Jørgensen (MMJ), sognepræst Henriette

Læs mere

2-PARTSAFTALE. mellem. Frederiksberg Kommune. Frederiksberg Kloak A/S

2-PARTSAFTALE. mellem. Frederiksberg Kommune. Frederiksberg Kloak A/S 2-PARTSAFTALE mellem Frederiksberg Kommune og Frederiksberg Kloak A/S om koordinering af klimatilpasnings- og skybrudsprojekter i Frederiksberg Kommune. 1. AFTALEN Aftalen består udover nærværende 2-partsaftale

Læs mere

Referat af Stiftsrådets 23. ordinære møde den 28. maj 2015 i Aalborg Bispegård

Referat af Stiftsrådets 23. ordinære møde den 28. maj 2015 i Aalborg Bispegård Dok.nr.: 59445/15 MJOH Referat af Stiftsrådets 23. ordinære møde den 28. maj 2015 i Aalborg Bispegård Til stede: Ejnar Haugaard Thomsen (Aalborg Vestre provsti), Søren Dosenrode (Aalborg Budolfi provsti),

Læs mere

Referat for: Brønderslev Provstiudvalg. PU møde 11. januar Kl Mødested: Hjallerup Kulturhus. 1 Om- og tilbygning

Referat for: Brønderslev Provstiudvalg. PU møde 11. januar Kl Mødested: Hjallerup Kulturhus. 1 Om- og tilbygning Referat for: Brønderslev Provstiudvalg PU møde 11. januar 2017. Kl. 15.30-17.30 Mødested: Hjallerup Kulturhus Mødepunkt Beslutning 1 Om- og tilbygning Medarbejderfaciliteter, Hjallerup. Præstentation af

Læs mere

Menighedsrådsmøde torsdag d. 15. august 2013 kl. 19.00 i Pakhuset, Sct. Mikkels Sognegård

Menighedsrådsmøde torsdag d. 15. august 2013 kl. 19.00 i Pakhuset, Sct. Mikkels Sognegård 239 Menighedsrådsmøde torsdag d. 15. august 2013 kl. 19.00 i Pakhuset, Sct. Mikkels Sognegård Fraværende med afbud: Simon Buchwald Jensen, Jette Rasmussen og Ole Winkel Godkendelse af dagsordenen Dagsordenen

Læs mere

B E S T Y R E L S E S P R O T O K O L

B E S T Y R E L S E S P R O T O K O L B E S T Y R E L S E S P R O T O K O L Bestyrelsesmøde nr. 6 18. juni 2015 Kl. 16.00 19.00 Campus Helsingør, Rasmus Knudsens Vej 9, 3000 Helsingør Rundvisning fra kl. 15.15 16.00 Spisning fra kl. 19.00

Læs mere

Møde i Følgegruppen for behandling og pleje

Møde i Følgegruppen for behandling og pleje Møde i Følgegruppen for behandling og pleje Dato: Tirsdag den 4. april 2017 kl. 12.00-15.00 Sted: Mødelokale M2, Praksisenheden i Kolding, Kokholm 3B, 6000 Kolding Deltagere: Birthe Mette Pedersen, Programchef,

Læs mere

Biskop Steen Skovsgaard (SSK) Lolland-Falsters Stift

Biskop Steen Skovsgaard (SSK) Lolland-Falsters Stift Dato Dok.nr.: 145009/14 / HNN STIFTSRÅDET Beretning fra mødet i stiftsrådet mandag den 15. december 2014 i Lolland-Falsters Stift Biskop Steen Skovsgaard (SSK) Lolland-Falsters Stift Domprovst Ole Opstrup

Læs mere

Folkekirkens It R E F E R A T

Folkekirkens It R E F E R A T Referat It-Styregruppen, møde 41 - tirsdag den 7. februar 2017 kl. 9:30 13:00 Folkekirkens It Dato: 7. februar 2017 6. marts 2017 (endeligt) Deltagere: Afdelingschef Steffen Brunés (formand) (SB) Stiftskontorchef

Læs mere

Kvartalsrapport fra 1. december 2009 til 31. marts 2010 fra akkrediteringsnævnet

Kvartalsrapport fra 1. december 2009 til 31. marts 2010 fra akkrediteringsnævnet R E F E R A T Bestyrelsesmøde Sted: Sundhedsstyrelsen, mødelokale 502 Dato: 3. juni 2010 Tid: Kl. 9.30-12.00 (mødet afsluttes med frokost) Deltagere Jesper Fisker (formand) Jens Elkjær (næstformand) Lone

Læs mere

Dnr FOLKEKIRKENS IT HANDLINGSPLAN V FEBRUAR 2017

Dnr FOLKEKIRKENS IT HANDLINGSPLAN V FEBRUAR 2017 Dnr. 15710-17 FOLKEKIRKENS IT HANDLINGSPLAN V.1 2017-2020 FEBRUAR 2017 1 INDLEDNING Formålet med handlingsplanen vurderet, hvilke kompetencer principperne for brugen af det muligt at gennemføre de er at

Læs mere

Forretningsorden for hovedbestyrelsen og forretningsudvalget i Dansk Magisterforening (DM) 2019

Forretningsorden for hovedbestyrelsen og forretningsudvalget i Dansk Magisterforening (DM) 2019 Forretningsorden for hovedbestyrelsen og forretningsudvalget i Dansk Magisterforening (DM) 2019 HOVEDBESTYRELSEN I. Hovedbestyrelsens rolle 1. Hovedbestyrelsen udgør sammen med kongressen Dansk Magisterforenings

Læs mere

FDFs hovedbestyrelse side 1/ 5

FDFs hovedbestyrelse side 1/ 5 FDFs hovedbestyrelse side 1/ 5 Møde for: FDFs hovedbestyrelse Møde nr. HB #7, 214 Vært: Referent: Deltagere: Bitten Schjødt Kjær Morten Frouvne Vincentz HOVEDBESTYRELSEN Jonas Kolby Laub Kristiansen (jkk),

Læs mere

1. Godkendelse af referatet fra BM 02/12/15

1. Godkendelse af referatet fra BM 02/12/15 Dagsorden for møde i: Bestyrelsen for Dato for møde: 21. januar 2016, kl. 18.30-20.30. For referat: Sted: Video - LifeSize Deltagere: Bente Andersen, Bjarne Rittig-Rasmussen, Anette Spence, Hans Stryger

Læs mere

Til ØU. Sagsnr Dokumentnr Sagsbehandler Anna Hesseldahl Larsen

Til ØU. Sagsnr Dokumentnr Sagsbehandler Anna Hesseldahl Larsen KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Koncernservice NOTAT Til ØU ØU aflæggerbord 30/8 2016: Optimering og kvalitetsudvikling på løn- og personaleområdet, finansiering af handlingsplan til sikring af

Læs mere

RIGSREVISIONEN København, den 11. maj 2005 RN D203/05

RIGSREVISIONEN København, den 11. maj 2005 RN D203/05 RIGSREVISIONEN København, den 11. maj 2005 RN D203/05 Notat (nr. 2) til statsrevisorerne om den fortsatte udvikling i sagen om Post Danmark MailHouse s økonomi (beretning nr. 7/00) 1. I mit notat af 28.

Læs mere

Sagsnr.: 2014/ Dato: 30. oktober Børnenes stemme. Halsnæs Kommunes sammenhængende. børne-, familie og ungepolitik

Sagsnr.: 2014/ Dato: 30. oktober Børnenes stemme. Halsnæs Kommunes sammenhængende. børne-, familie og ungepolitik Notat Sagsnr.: 2014/0008107 Dato: 30. oktober 2015 Titel: Kommissorium Børnenes stemme 2016-2020 Sagsbehandler: Christian Lorens Hansen Chef for Social Service og Familier Kommissorium for udarbejdelse

Læs mere

Gennemførelse af oplæg om distriktsforeninger

Gennemførelse af oplæg om distriktsforeninger Gennemførelse af oplæg om distriktsforeninger Midtvejsmøde 15. november 2014 Hovedpunkter Baggrund Proces Den vejledende formålsbestemmelse for distriktsforeninger Fordeling af antal delegerede Valg af

Læs mere

Den gældende ordning for folkekirkens styre

Den gældende ordning for folkekirkens styre Den gældende ordning for folkekirkens styre Oplæg ved departementschef Henrik Nepper-Christensen Indledning Når man skal drøfte, om noget skal forandres, er det altid nyttigt at begynde med et overblik

Læs mere

Dato: :15 Sted: KL, Weidekampsgade 10, 2300 KBH S, lokale S-02

Dato: :15 Sted: KL, Weidekampsgade 10, 2300 KBH S, lokale S-02 REFERAT 2017 GEODANMARK BESTYRELSESMØDE Dato: 06-02-2017 10:15 Sted: KL, Weidekampsgade 10, 2300 KBH S, lokale S-02 Deltagerfortegnelse...3 1. Godkendelse af dagsorden og referat...4 1.1. Godkendelse af

Læs mere

Solrød Menighedsråd. Menighedsrådsmøde. Den 6. marts 2013 Blad nr. 1. Fraværende med afbud: Flemming Kristensen, Poul Andersen, Evy Jørgensen

Solrød Menighedsråd. Menighedsrådsmøde. Den 6. marts 2013 Blad nr. 1. Fraværende med afbud: Flemming Kristensen, Poul Andersen, Evy Jørgensen indkaldes hermed til onsdag den 6. marts 2013. Spisning kl. 18, mødet begynder kl. 18.30. Afbud bedes meldt til kontoret. Den 6. marts 2013 Blad nr. 1 Fraværende med afbud: Flemming Kristensen, Poul Andersen,

Læs mere

Referat af møde i Bestyrelsen for Social- og Sundhedsskolen Esbjerg den 3. december 2014 kl. 16.00 18.00

Referat af møde i Bestyrelsen for Social- og Sundhedsskolen Esbjerg den 3. december 2014 kl. 16.00 18.00 Deltagere Bestyrelsen: Johnny Søtrup, formand Ruth Nykjær, næstformand Kirsten Dyrholm Hansen Inge Hynkemejer Peter Petersen Angela Kühl Jensen Marianne Dietz Pedersen Anne-Mette Holm Sørensen Afbud: Christian

Læs mere

Kommissorium for Grønt Råd i Ballerup Kommune

Kommissorium for Grønt Råd i Ballerup Kommune BALLERUP KOMMUNE Tlf. dir.: 4477 2000 E-mail: balkom@balk.dk Dok. nr.: x Kommissorium for Grønt Råd i Ballerup Kommune 1 Udvalgets navn Grønt Råd i Ballerup Kommune. I daglig tale Grønt Råd. 2 Formål Grønt

Læs mere

Grenaa Lystbådehavns Fond v/ bestyrelsen. Dagsorden:

Grenaa Lystbådehavns Fond v/ bestyrelsen. Dagsorden: Grenaa Lystbådehavns Fond v/ bestyrelsen. Dagsorden og referat fra bestyrelsesmøde nr. 03/2018 -------------------- o ----------------- Mødedato: Tirsdag 19. juni 2018 kl. 16,30. Mødested: Havnekontoret

Læs mere

Onsdag den 19. december 2012, kl i Medborgerhuset, Korskærparken

Onsdag den 19. december 2012, kl i Medborgerhuset, Korskærparken Dagsorden til bestyrelsesmøde 19-12-2012 MEDBORGERHUSET KORSKÆR Referat fra bestyrelsesmøde Onsdag den 19. december 2012, kl. 15.45 i Medborgerhuset, Korskærparken Indkaldt til mødet: Lone Hartung, Else

Læs mere

Referat af: Stiftsrådsmødet torsdag den 7. september 2017 kl

Referat af: Stiftsrådsmødet torsdag den 7. september 2017 kl Referat af: Stiftsrådsmødet torsdag den 7. september 2017 kl. 13.00 15.30 Mødedeltagere: Erik Vind, Ester Larsen, Erik Buch, Jørgen Bay Jepsen, Helga Halck Højsager, Mikael Krarup, Torben Haarbøl, Grethe

Læs mere

U D K A S T T I L D A G S O R D E N

U D K A S T T I L D A G S O R D E N IT-styregruppen, møde 30 - tirsdag den 10. maj 2011 kl. 10.00-13.00 Deltagere: Henning Toft Bro (HTB) Provst Paw Kingo Andersen (PKA) Gert Nicolajsen (GENI) Stiftskontorchef Asger W. Gewecke (AWG) Afdelingschef

Læs mere

Beretning fra mødet i Stiftsrådet den 29. april 2014. Deltagere i mødet. Menighedsråd. Menighedsråd

Beretning fra mødet i Stiftsrådet den 29. april 2014. Deltagere i mødet. Menighedsråd. Menighedsråd Stiftsrådet Dok.nr.: 52083/14 Beretning fra mødet i Stiftsrådet den 29. april 2014 Deltagere i mødet Biskop Steen Skovsgaard (SSK) Lolland-Falsters Stift Domprovst Ole Opstrup (OO) Maribo Domprovsti Provst

Læs mere

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 28. november 2012. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 28. november 2012. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Referat onsdag den 28. november 2012 Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. KF - Godkendelse af dagsorden...1 2. KF - Orientering...2 3. KF - Temadrøftelse...3 4. KF - Kunstudvalg i

Læs mere

Protokol. 1 Menighedsrådsmøde Mølholm Sogn 17. januar 2017 referat. Mødedato: Tirsdag, den 17. januar 2017 Mødetidspunkt: 18:00 21:00

Protokol. 1 Menighedsrådsmøde Mølholm Sogn 17. januar 2017 referat. Mødedato: Tirsdag, den 17. januar 2017 Mødetidspunkt: 18:00 21:00 1 Menighedsrådsmøde Mølholm Sogn 17. januar 2017 referat Protokol Mødedato: Tirsdag, den 17. januar 2017 Mødetidspunkt: 18:00 21:00 Mødelokale: Medlemmer: Afbud (Frode 21 42 18 52): Værter: Sognehuset

Læs mere

Bilag 1 - Beskrivelse af den indstillede Model 1og den alternative Model 2

Bilag 1 - Beskrivelse af den indstillede Model 1og den alternative Model 2 KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Økonomi NOTAT Bilag 1 - Beskrivelse af den indstillede Model 1og den alternative Model 2 Notatet beskriver den nu indstillede model (Model 1) samt den

Læs mere