HAR LEDELSE SPIST PÆDAGOGIKKEN PÅ LILLESKOLERNE?

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "HAR LEDELSE SPIST PÆDAGOGIKKEN PÅ LILLESKOLERNE?"

Transkript

1 LEDERTRÆF 2017 LILLESKOLERNES SAMMENSLUTNING SEPTEMBER HAR LEDELSE SPIST PÆDAGOGIKKEN PÅ LILLESKOLERNE? Er ledelse blevet en disciplin med en værdi i sig selv? En værdi, der potentielt bliver til udenfor og stiller sig på afstand af skolen og skolens pædagogiske værdier? På årets træf skal vi se på og udfordre selve grundlaget for at tale, tænke og gøre ledelse. Og det skal vi, fordi det kræver god ledelse at lave lilleskole; at lave skoler med kant, med indblik og udsyn, med kritik og refleksion, med nærhed, nærvær og næring og meget mere. Men hvad er god ledelse? Dét er der mange bud på og særligt over de sidste år har ledelse, vigtigheden af ledelse og bud på den gode ledelse fyldt godt i den offentlige debat om samfundet og dets institutioner og virksomheder. Men hvad ligger der i denne bevægelse, hvad bærer den på af bestemte forståelser af ledelse dens betydning, funktioner og rolle og risikerer vi, at disse forståelser af ledelse sniger sig ind på og ind i vores skoler; som værktøjer der potentielt overtager det emne, det skal forarbejde? Spørgsmålet der vil løbe som en råd tråd gennem træffet er: Hvad ligger der i ledelsesdimensionen, og hvordan relaterer den sig til det pædagogiske, skolens værdier og den måde vi indretter os på som skole. Hvordan kan vi etablere handlingsrum, en fælles retning og forståelse af skolens indretning og værdier som ledelser på skoler, der: trækker tråde i sit pædagogiske DNA til det antihierarkiske, medbestemmelse, indflydelse og demokrati, enighed etc. kræver diskussioner og snakke for at kunne vedblive at være relevante for børn som voksne. Til at udfolde dette har vi allieret os med en række oplægsholdere og arrangeret indslag, der vil gribe om og pege på, hvordan man som leder kan understøtte og udfordre et fælles: Hvad er det vigtige? Hvorfor laver vi skole? Hvordan giver vi plads til diskussioner og refleksioner og kritisk stillingtagen til vores hverdag og visioner? Så forældre, lærere og børn er med/forstår meningen med galskaben og så man som leder kan tage afsæt i et værdimæssigt grundlag der også er pædagogisk i sin ledelse af skolen. Vi glæder os til at diskutere, reflektere og være sammen med jer. PÅ LEDERTRÆF 2017 VIL DU BLANDT ANDET MØDE: LENE TANGGAARD Perspektiver på ledelse og kreativitet, børn og skole NIELS HENRIK KRAUSE-JENSEN Hvad sker det når og hvordan er det kommer til at der tales så meget om ledelse. OLAV HESSELDAHL Den demokratiske og kritiske tænkning og handlings plads i dagens ungdom(s kultur) BO JACOBSEN Om håndværk, historie og det gode måltid KATRINE WIEDEMANN Kunsten som ind-, ud- og modtryk og arbejdet med at sætte ord på og scener for livet. MADS BRÜGGER At sætte, søge og overskride grænser OVERRASKELSER, INDSPARK, DEBATTER OG SAMTALER DINE KOLLEGER FRA ANDRE SKOLER 1.

2 PROGRAM ONSDAG DEN 20. SEPTEMBER Ankomst Velkomst OM LEDELSE OG KREATIVITET, BØRN OG SKOLE Hvad er god ledelse i dag, og hvorfor er det så vigtigt, at vi forholder os til og arbejder målrettet med dette spørgsmål? Hvad er tidens styringsdogme(r) og hvordan undgår vi, at ydre forståelser af og forventninger til ledelse sætter rammerne for den måde, vi leder og er ledere på vores skoler på? Det handler grundlæggende om, hvordan vi som ledere skaber rammer for skolens liv og udvikling i en tid, hvor megen ledelse foregår med et målebånd. LENE TANGGAARD er professor i Psykologi ved Aalborg Universitet ved Institut for Kommunikation. Hun har gennem mange år forsket i kreativitet med et særligt fokus på samspillet mellem virkelighed, hverdagsliv og ledelse. Hun står bag en omfattende publikation af både bøger og artikler og er en stemme, der er svær at komme udenom i debatten om individ, skole og samfund. De seneste år har hun særligt taget livtag på ledelsesforståelser og tilgange og spurgt kritisk ind til, om vi nu tæller det der tæller Frokost NÅR TALEN ER OM LEDELSE Hvad sker det når og hvordan er det kommer til at der tales så meget om ledelse? Og hvordan indeholder professionaliseringen af ledelse potentielt en afstandtagen til de faglige begrundelser og rationaler, som har præget velfærdsprofessionerne? Hvad er det for et sprog, vi som ledelser har og får stillet til rådighed, når vi skal leve op til en stigende forventning om, at ledelsen kan sprogliggøre sin egen ledelse og skolens praksis både indadtil og udadtil i en bredere offentlighed? NIELS HENRIK KRAUSE-JENSEN er Lektor på VIA University College, Højskolen for Videreuddannelse og Kompetenceudvikling. Han har gennem årene forholdt sig kritisk og skarpt til udviklingen indenfor uddannelsessystemet, som iflg. Niels i al for høj grad er blevet tilpasset behovet for konkurrencekraft. Det samme gælder ledelse, som med tiden er blevet et fænomen der synes at vedkomme os alle, og som har umiddelbare konsekvenser for, ikke bare vores arbejdsliv, men for hele samfundets ve og vel. Dét stiller lederen og ledelse overfor nogle særlige udfordringer Ledelsesrummet Middag 2. 2.

3 TORSDAG DEN 21. SEPTEMBER DEMOKRATI, KRITISK TÆNKNING OG HANDLING Hvordan giver man ordet til en hel generation af unge? Hvordan sætter man demokrati, kritisk tænkning og handling på dagsordenen hos en generation, der generelt ser tvivl som noget, der skal overvindes, forveksler drømme med ambitioner for arbejdslivet og har travlt med at blive til noget i stedet for at blive til nogen? OLAV HESSELDAHL, medstifter af Ungdomsbureauet og Ungdommens folkemøde, giver et bud på dette og et indblik i arbejdet med og organiseringen af Ungdomsbureauet, Ungdommens Folkemøde og den demokratiske og kritiske tænknings og handlings plads i dagens ungdom(s kultur). Hvad er det for udfordringer han og Ungdomsbureauet ser, reagerer på og forsøger at give (mod)stemmer til hvordan gør de helt konkret og hvorfor er det vigtigt? HÅNDVÆRK, HISTORIE OG DET GODE MÅLTID Er håndværket ved at glide ud af vores samfund og skoler til fordel for nyt og smart? Glemmer vi at give plads til historien og håndværket for i stedet at gå direkte til de nye teknikker og teknologier? Og hvad gør det ved os som mennesker og samfund? BO JAKOBSEN, kok på Restaurationen i København og samfundsdebattør og revser, vil, med afsæt i sit arbejde og liv som kok, give en række bud og perspektiver på vigtigheden af håndværkets og historiens betydning for; at vi kan have et fagligt og personligt ståsted, at vi kan møde andre med et åbent sind, at vi kan have kvalitet i det vi beskæftiger os med, og at vi kan eksistere sammen på fornuftig vis. For at vi, i overført betydning, kan lave mad der smager godt og er værd at samles om Frokost KUNSTEN SOM IND-, UD- OG MODTRYK Hvad er kunstens plads og rolle som samfunds- og menneskebevæger? Og hvordan kan kunst blive og gøre de store spørgsmål om magt, angst, lidenskab, menneskelig fejlbarlighed, kærlighed, etc., nærværende, relevant og udfordre den enkelte og de mange på deres umiddelbare forståelse og erkendelse af verden? KATRINE WIEDEMANN, instruktør og forfatter, vil dele ud af og reflektere over sine erfaringer fra teatret med at skabe, med at blotte sig, med at se ting blive til og forsvinde, og med at arbejde med, sætte ord på og scener for livet, kærligheden, magt, køn, identitet og meget andet. Hvordan er kunsten både indtryk, udtryk og modtryk? Hvordan er den både umulig og nødvendig? Festmiddag 3.

4 FREDAG DEN 22. SEPTEMBER LILLESKOLERNE HAR ORDET Oplæg og debat om aktiviteter i Lilleskolernes Sammenslutning Inklusionsseminar Lederiet 2017 Regionsmøder Lilleskolernes Parlament Lokale netværk og arrangementer Arrangementer for lærere og pædagoger Lederinternat, Lilleskoletræf og Ledertræf Lilleskolefestivalen Minifestival Viden om viden om skolen AT SÆTTE, SØGE OG OVERSKRIDE GRÆNSER Hvordan får og fastholder vi som skole og skolens ledelse modet til at turde at turde at arbejde pædagogisk og organisere os på måder, der afspejler skolens værdigrundlag? Hvad skal der til for at gå forrest, gå egne vegne og turde at stå stille, når alting bevæger sig eller bevæge sig, når alting står stille? Hvordan sætter vi grænser og retning i feltet mellem det seriøse og det sjove, det individuelle og det fælles, fortiden, nutiden og fremtiden, ledelse og ansatte, skole og hjem, skole og samfund, etc.? Til at afslutte årets ledertræf vil MADS BRÜGGER præsentere os for sine erfaringer og sit arbejde med at sætte grænser, søge grænser og overskride grænser bl.a. som Konsul af Liberia (Ambassadøren), kommunistisk teaterinstruktør (Det Røde Kapel), forfatter (Ingen kender Dagen) og kanalchef på Radio24syv. Mads Brügger har med sine særegne journalistiske metoder fået adgang til ellers lukkede miljøer og har som kanalchef på Radio24syv været med til at stå i spidsen for og opbygget en radiostation, der vil være dagsordenssættende, udfordre taletiden, og som er gået langt i forsvaret for ytringsfriheden. LEDERTRÆFFET ER PLANLAGT AF: Peter Leth Andresen (Børnenes Friskole), Simon Møller-Petersen (Den lille Skole), Tonny Tang Christiansen (Sdr. Jernløse Lilleskole), Trine Nielsen (Albertslund Lille Skole), Helle Egeberg (Helsingør Lilleskole), Mia Hesselberg-Thomsen (Lilleskolernes Bestyrelse) i samarbejde med Peter Højgaard Pedersen og Sune Jon Hansen (Lilleskolernes sekretariat). 4.

5 PRAKTISK INFORMATION OG TILMELDING LEDERTRÆF 2017 HAR LEDELSE SPIST PÆDAGOGIKKEN PÅ LILLESKOLERNE? PRIS 6400 DKR pr. person. TILMELDING Via vores hjemmeside eller direkte på Sidste frist for tilmelding er den 1. september, Tilmeldingen er bindende, og kursusafgiften opkræves, når tilmeldingen er modtaget. DATO OG STED september 2017 Hotel Christiansminde, Christiansmindevej 16, 5700 Svendborg Lilleskolernes Sammenslutning Farvergade 27D, 2. sal 1463 København K. Tlf

LILLESKOLERNES SAMMENSLUTNING LEDERINTERNAT 2019

LILLESKOLERNES SAMMENSLUTNING LEDERINTERNAT 2019 LILLESKOLERNES SAMMENSLUTNING LEDERINTERNAT 2019 ------------------------------------------------------------------------- Løn og arbejde på lilleskolerne Dette års Lederinternat handler om arbejdet og

Læs mere

INVITATION LILLESKOLETRÆF 2019 LILLESKOLERNES SAMMENSLUTNING

INVITATION LILLESKOLETRÆF 2019 LILLESKOLERNES SAMMENSLUTNING INVITATION LILLESKOLETRÆF 2019 LILLESKOLERNES SAMMENSLUTNING INVITATION LILLESKOLETRÆF 2019 Velkommen til Lilleskoletræf 2019. Hvad vil det sige, og hvad kræver det, at være en skole til tiden? Hvilken

Læs mere

Ledertræf 2014 Mod til at forme morgendagens skole

Ledertræf 2014 Mod til at forme morgendagens skole Ledertræf 2014 Mod til at forme morgendagens skole www.lilleskolerne.dk En sammenslutning af frie grundskoler Ny Kongensgade 10,1 1472 København K Telefon 4422 7920 Telefax 7020 2643 Forandringer præger

Læs mere

LILLESKOLETRÆF Til dette års træf skal vi mødes om nogle af de udfordringer,

LILLESKOLETRÆF Til dette års træf skal vi mødes om nogle af de udfordringer, INVITATION LILLESKOLETRÆF 2018 Velkommen til Lilleskoletræf 2018. Hvad er det for et samfund, vi laver lilleskole i og lilleskole til? Hvad er det for fællesskaber og offentligheder, der omgiver vores

Læs mere

LILLESKOLETRÆF Alt i alt håber vi, at Lilleskoletræf 2017 vil klæde bestyrelser og ledere endnu bedre på til at skabe skole nu og i fremtiden.

LILLESKOLETRÆF Alt i alt håber vi, at Lilleskoletræf 2017 vil klæde bestyrelser og ledere endnu bedre på til at skabe skole nu og i fremtiden. INVITATION LILLESKOLETRÆF 2017 Velkommen til Lilleskoletræf 2017. Hvad skal der til for at lave lilleskoler i dag? Og hvorfor er det stadig vigtigt? Det er nogle af de spørgsmål vi skal zoome ind på og

Læs mere

Ledertræf 2015 Fællesskabet og værdierne i en lilleskole

Ledertræf 2015 Fællesskabet og værdierne i en lilleskole Ledertræf 2015 Fællesskabet og værdierne i en lilleskole www.lilleskolerne.dk En sammenslutning af frie grundskoler Ny Kongensgade 10,1 1472 København K Telefon 4422 7920 Telefax 7020 2643 Igen og igen

Læs mere

Ledertræf 2015 Fællesskabet og værdierne i en lilleskole

Ledertræf 2015 Fællesskabet og værdierne i en lilleskole Ledertræf 2015 Fællesskabet og værdierne i en lilleskole www.lilleskolerne.dk En sammenslutning af frie grundskoler Ny Kongensgade 10,1 1472 København K Telefon 4422 7920 Telefax 7020 2643 Igen og igen

Læs mere

Ledertræf Fællesskabet og værdierne i en lilleskole. Praktisk information. Program: Næste side

Ledertræf Fællesskabet og værdierne i en lilleskole. Praktisk information. Program: Næste side www.lilleskolerne.dk En sammenslutning af frie grundskoler Ledertræf 2015 Ny Kongensgade 10,1 1472 København K Telefon 4422 7920 Telefax 7020 2643 Fællesskabet og værdierne i en lilleskole Igen og igen

Læs mere

på, at vi kan komme meget længere, og at betydelig flere skoler og skolefolk vil kunne finde inspiration, viden og nye mødesteder ved at være med.

på, at vi kan komme meget længere, og at betydelig flere skoler og skolefolk vil kunne finde inspiration, viden og nye mødesteder ved at være med. Formandens mundtlige beretning Lilleskolernes Sammenslutnings repræsentantskab Fredag den 8. marts, 2019 På Roskilde Lille Skole ----- Lilleskolernes Sammenslutning er et fællesskab. Et fællesskab for

Læs mere

Frihed til at være fri skole

Frihed til at være fri skole Indhold FRIHED TIL AT VÆRE FRI SKOLE TAK FOR NU en hilsen fra Jeanette. TAK FOR NU TIL JEANETTE en hilsen og stort tak til Jeanette. ÅRETS MINIFESTIVAL invitation til og præsentation af årets minifestival.

Læs mere

Vingstedkurset 2013. Fællesskabende didaktikker i læringsrummet. Specialpædagogik i praksis. Vejle Center Hotel 20. 21.

Vingstedkurset 2013. Fællesskabende didaktikker i læringsrummet. Specialpædagogik i praksis. Vejle Center Hotel 20. 21. Vingstedkurset 2013 Danmarks Specialpædagogiske Forening Specialpædagogik i praksis Fællesskabende didaktikker i læringsrummet Vejle Center Hotel 20. 21. november 2013 www.specialundervisere.dk kursus@specialundervisere.dk

Læs mere

HVOR ER UNGDOMSLIVET I DAG?

HVOR ER UNGDOMSLIVET I DAG? HVOR ER UNGDOMSLIVET I DAG? - 360 GRADER RUNDT OM UNGDOMSLIVET Netværkskonference for medlemmerne af foreningen Center for Ungdomsforskning, med rig mulighed for networking og udvikling af interessefællesskabet

Læs mere

Lilleskoletræf 2016. Kære bestyrelser og skoleledelser

Lilleskoletræf 2016. Kære bestyrelser og skoleledelser Lilleskoletræf 2016 Kære bestyrelser og skoleledelser Velkommen til Lilleskoletræf 2016. At gå i, arbejde i, være forældre i den danske grundskole har ikke i mange år, om nogensinde, haft så stor bevågenhed

Læs mere

Inklusion begreb, organisation, praksis i skolen Effekten af specialundervisning hvad vi ved om hvad der virker Problemadfærd og børns invitationer

Inklusion begreb, organisation, praksis i skolen Effekten af specialundervisning hvad vi ved om hvad der virker Problemadfærd og børns invitationer SPECIALUNDERVISNINGSTRÆF 2009: Ny veje i skolen og specialundervisningen 11. - 13. november i Holbæk 19. maj 2009 Inklusion begreber, teori og praksis Effekten af specialundervisning Nyt fra SU-Styrelsen

Læs mere

NEDSLAG I UNGDOMSLIVET ÅR 2016

NEDSLAG I UNGDOMSLIVET ÅR 2016 NEDSLAG I UNGDOMSLIVET ÅR 2016 et kalejdoskopisk blik på dele af centerets forskning Netværkskonference på Center for Ungdomsforskning 30. marts 2016 NEDSLAG I UNGDOMSLIVET ÅR 2016 et kalejdoskopisk blik

Læs mere

Specialpædagogik i praksis -

Specialpædagogik i praksis - Danmarks Specialpædagogiske Forening Vingstedkurset 2011 Specialpædagogik i praksis - En særlig indsats! 2. 4. november 2011 Økonomisk støttet af www.specialundervisere.dk kursus@specialundervisere.dk

Læs mere

Inspiration til arbejdet med udvikling af inkluderende læringsmiljøer og et differentieret forældresamarbejde

Inspiration til arbejdet med udvikling af inkluderende læringsmiljøer og et differentieret forældresamarbejde KONFERENCE Inspiration til arbejdet med udvikling af inkluderende læringsmiljøer og et differentieret forældresamarbejde LÆRINGSKONSULENTERNE Den styrkede pædagogiske læreplan er det nationale fundament

Læs mere

Pædagogik Kreativitet Fællesskab

Pædagogik Kreativitet Fællesskab F O A F A G O G A R B E J D E Pædagogik Kreativitet Fællesskab De pædagogiske konsulenter i Region Hovedstaden og FOA Fag og Arbejde inviterer til Pædagogiske Konsulenters Landskonference 10. 11. april

Læs mere

Partnerskab 2. Politisk seminar okt COK, Den Kommunale Højskole, Kystvej, 8500 Grenå, tlf

Partnerskab 2. Politisk seminar okt COK, Den Kommunale Højskole, Kystvej, 8500 Grenå, tlf PARTNERSKAB om Folkeskolen Partnerskab 2 Politisk seminar 30.-31. okt. 2007 COK, Den Kommunale Højskole, Kystvej, 8500 Grenå, tlf. 8959 5959 Formål med seminaret Partnerskab om Folkeskolen er nu ved at

Læs mere

FOLKESKOLE REFORMEN - ET ØGET FOKUS PÅ LÆRING KONFERENCE ODENSE CONGRESS CENTER KURSER & KONFERENCER

FOLKESKOLE REFORMEN - ET ØGET FOKUS PÅ LÆRING KONFERENCE ODENSE CONGRESS CENTER KURSER & KONFERENCER FOLKESKOLE REFORMEN - ET ØGET FOKUS PÅ LÆRING KONFERENCE ODENSE CONGRESS CENTER 23.10.2014 KURSER & KONFERENCER WWW.KURSEROGKONFERENCER.DK FOLKESKOLEREFORMEN Med folkeskolereformen udfordres folkeskolen

Læs mere

Den modige. leder. Ledertræf Karrebæksminde september

Den modige. leder. Ledertræf Karrebæksminde september Ledertræf 2019 Karrebæksminde 24.-25. september velkommen til træf 2019 Kære Store e viser mod. De går forrest, fast besluttet på at skabe forandring, men med risiko for selv, at måtte betale prisen. Sådan

Læs mere

Udvikling gennem relationer

Udvikling gennem relationer Finn Thorbjørn Hansen Julie Nørgaard Jonas Norgaard Mortensen Niels Christian Hvidt Per Schultz Jørgensen Udvikling gennem relationer 4. 5. maj 2017 National konference Udvikling gennem relationer Relationer

Læs mere

NGE OG ALKOHOL. fest eller misbrug? onference d. 18. maj 2011

NGE OG ALKOHOL. fest eller misbrug? onference d. 18. maj 2011 NGE OG ALKOHOL fest eller misbrug? onference d. 18. maj 2011 UNGE OG ALKOHOL - fest eller misbrug? På Center for Ungdomsforsknings årlige majkonference, som afholdes d. 18. maj 2011, er fokus denne gang

Læs mere

TEMA: Mod til forandring. Foras landsmøde Den maj 2018 Trinity Hotel

TEMA: Mod til forandring. Foras landsmøde Den maj 2018 Trinity Hotel TEMA: Mod til forandring Foras landsmøde Den 5. - 6. maj 2018 Trinity Hotel TEMA Mod til forandring Aftenskolen og foreningerne er ikke uforanderlige størrelser, selv om vi nok kan føle behovet for at

Læs mere

TOUR DE FORCE I UNGDOMSFORSKNINGEN 2017

TOUR DE FORCE I UNGDOMSFORSKNINGEN 2017 TOUR DE FORCE I UNGDOMSFORSKNINGEN 2017 Perspektiver på unges hverdagsliv og mødet med professionelle Netværkskonference på Center for Ungdomsforskning 29. marts 2017 TOUR DE FORCE I UNGDOMSFORSKNINGEN

Læs mere

Konference for skolebestyrelser og ledere i grundskolen. At træde i karakter og få gode karakterer den 28. og 29. august 2015

Konference for skolebestyrelser og ledere i grundskolen. At træde i karakter og få gode karakterer den 28. og 29. august 2015 Konference for skolebestyrelser og ledere i grundskolen At træde i karakter og få gode karakterer den 28. og 29. august 2015 1 Velkommen til skolebestyrelseskonference Få inspiration til arbejdet i skolebestyrelsen

Læs mere

UNGELIV NOV Fritids- og ungdomspædagogik til tiden. Ungdomsringens jubilæums ÅRSMØDER OG KONGRES DET GODE. f o r. k a m p. d e t.

UNGELIV NOV Fritids- og ungdomspædagogik til tiden. Ungdomsringens jubilæums ÅRSMØDER OG KONGRES DET GODE. f o r. k a m p. d e t. Ungdomsringens jubilæums ÅRSMØDER OG KONGRES 2017 Fritids- og ungdomspædagogik til tiden 24.-25. NOV. 2017 B R A N D B J E R G H Ø J S K O L E, V E J L E 7 5 å r s k a m p f o r DET GODE UNGELIV gode børne-

Læs mere

Lilleskolernes Sammenslutning Lilleskolen nr maj 2016

Lilleskolernes Sammenslutning Lilleskolen nr maj 2016 Indhold VORES DANMARK lilleskolerne i samfundet? SOMMER-LEDER- MØDE Lilleskoler, ledelse, løn og lærerarbejde. LEDERTRÆF 2016 status. INVITATION TIL INTROMØDE FOR NYE BESTYRELSESMEDL EMMER EVIDENSBASERET

Læs mere

Ungdomsliv Mellem individualisering og standardisering

Ungdomsliv Mellem individualisering og standardisering Konference 19. maj 2009 Ungdomsliv Mellem individualisering og standardisering ARRANGERET AF CENTER FOR UNGDOMSFORSKNING, Danmarks Pædagogiske Universitetsskole Ungdomsliv Mellem individualisering og standardisering

Læs mere

En skole i særklasse

En skole i særklasse En skole i særklasse Konference 22.11.2012 TRE-FOR Park, Odense Generator foredrag, kursus og konferencer www.foredragogkonferencer.dk En skole i særklasse Verden er i forandring. Vi har vinket farvel

Læs mere

Inspiration til arbejdet med udvikling af inkluderende læringsmiljøer og et differentieret forældresamarbejde

Inspiration til arbejdet med udvikling af inkluderende læringsmiljøer og et differentieret forældresamarbejde KONFERENCE Inspiration til arbejdet med udvikling af inkluderende læringsmiljøer og et differentieret forældresamarbejde LÆRINGSKONSULENTERNE Den styrkede pædagogiske læreplan er det nationale grundlag

Læs mere

Youth lab: UNGDOM, TRIVSEL OG FORENINGSLIV I NORDEN

Youth lab: UNGDOM, TRIVSEL OG FORENINGSLIV I NORDEN Youth lab: UNGDOM, TRIVSEL OG FORENINGSLIV I NORDEN København, Danmark, 1-2 september 2016 NORDEN - det bedste sted i verden for børn og unge? Ambitionerne for det nordiske samarbejde på børne- og ungdomsområdet

Læs mere

VOX POP fra temadagen om fremtidens sygepleje

VOX POP fra temadagen om fremtidens sygepleje VOX POP fra temadagen om fremtidens sygepleje 354 gæster var mødt op til temadagen om muligheder og udfordringer for fremtidens sygepleje. Temadagen blev afholdt den 1. december på Comwell Middelfart og

Læs mere

mindfulness i skolesammenhæng. 4. oktober 2011 i Aarhus Videreuddannelse og Kompetenceudvikling

mindfulness i skolesammenhæng. 4. oktober 2011 i Aarhus Videreuddannelse og Kompetenceudvikling Videreuddannelse og Kompetenceudvikling Nærvær, opmærksomhed, mindfulness i skolesammenhæng. 4. oktober 2011 i Aarhus Kan mindfulness være med til at skabe nærvær og opmærksomhed i skolen? Kan det bruges

Læs mere

VERDENS UNGE GÅR PÅ GADERNE

VERDENS UNGE GÅR PÅ GADERNE VERDENS UNGE GÅR PÅ GADERNE - Hvor går de danske unge hen? KONFERENCE DEN 22. MARTS 2012 VERDENS UNGE GÅR PÅ GADERNE - Hvor går de danske unge hen? Konference hos Center for Ungdomsforskning den 22. marts

Læs mere

STRATEGIPAPIR. Lilleskolernes Sammenslutning Indledning

STRATEGIPAPIR. Lilleskolernes Sammenslutning Indledning Indledning Strategien beskrevet i dette dokument er udtryk for bestyrelsens ambition om og arbejde med at kvalificere og skærpe s formål. Dette har bestyrelsen gjort ved at formulere en række bestræbelser

Læs mere

EN SKOLE I FORANDRING

EN SKOLE I FORANDRING EN SKOLE I FORANDRING INKLUSION, FORANDRINGSLEDELSE OG VISIONER FOR GRUNDSKOLENS FREMTID KONFERENCE 10.03.2014 ODENSE CONGRESS CENTER GENERATOR KURSER OG KONFERENCER WWW.KURSEROGKONFERENCER.DK EN SKOLE

Læs mere

DET PERFEKTE LIV - EN KONFERENCE OM UNGES

DET PERFEKTE LIV - EN KONFERENCE OM UNGES DET PERFEKTE LIV - EN KONFERENCE OM UNGES FORTÆLLINGER KONFERENCE SCANDIC ODENSE 29.01.2015 KURSER & KONFERENCER KURSEROGKONFERENCER.DK DET PERFEKTE LIV - EN KONFERENCE OM UNGES FORTÆLLINGER Ungdomslivet

Læs mere

KONFERENCE D. 25. NOVEMBER 2015 ROSKILDE UNIVERSITET, RUC, STORE AUDITORIUM, BYGNING 00, UNIVERSITETSVEJ 1, 4000 ROSKILDE PROGRAM DE IKKE-UDDANNELSES-

KONFERENCE D. 25. NOVEMBER 2015 ROSKILDE UNIVERSITET, RUC, STORE AUDITORIUM, BYGNING 00, UNIVERSITETSVEJ 1, 4000 ROSKILDE PROGRAM DE IKKE-UDDANNELSES- KONFERENCE D. 25. NOVEMBER 2015 ROSKILDE UNIVERSITET, RUC, STORE AUDITORIUM, BYGNING 00, UNIVERSITETSVEJ 1, 4000 ROSKILDE PROGRAM DE IKKE-UDDANNELSES- PARATE KL S UDDANNELSESTRÆF 2015 2 Konference Hvor

Læs mere

Forstå hjernen. Fokus på teenagehjernen, kønsforskelle, psykisk sårbarhed og hjernevenlig undervisning. Konference Hotel Scandic Odense 23.09.

Forstå hjernen. Fokus på teenagehjernen, kønsforskelle, psykisk sårbarhed og hjernevenlig undervisning. Konference Hotel Scandic Odense 23.09. Forstå hjernen Fokus på teenagehjernen, kønsforskelle, psykisk sårbarhed og hjernevenlig undervisning Konference Hotel Scandic Odense 23.09.2013 Generator foredrag, kurser og konferencer www.foredragogkonferencer.dk

Læs mere

Velkommen til Ledertræf 2012

Velkommen til Ledertræf 2012 Praktisk information: Ledertræffet afholdes d. 19.-21. september 2012 på Hotel Christiansminde, Christiansmindevej 16, 5700 Svendborg. Læs mere om stedet på www.christiansminde.dk Indkvartering sker på

Læs mere

Nr. Lyndelse Friskole En levende friskole gennem 143 år

Nr. Lyndelse Friskole En levende friskole gennem 143 år Nr. Lyndelse Friskole En levende friskole gennem 143 år Værdigrundlag. Fællesskab. På Nr. Lyndelse Friskole står fællesskabet i centrum, og ud fra det forstås alle væsentlige aspekter i skolens arbejde.

Læs mere

DE TOPMOTIVEREDE UNGE

DE TOPMOTIVEREDE UNGE DE TOPMOTIVEREDE UNGE Mens mange unge kæmper med motivationen, er andre unge tændt af et brændende engagement men hvordan skabes motivation og engagement blandt unge? Konference på Center for Ungdomsforskning

Læs mere

UDKAST TIL BØRNE- OG UNGEPOLITIK

UDKAST TIL BØRNE- OG UNGEPOLITIK VISIONEN 2 INDLEDNING 2 FÆLLESSKAB 4 ANERKENDELSE 5 KREATIVITET 6 DEMOKRATI OG MEDBESTEMMELSE 7 SAMARBEJDE OG SYNERGI 9 1 Visionen At børn og unge sejrer i eget liv At børn og unge får muligheder for og

Læs mere

Fremtidens velfærdsmedarbejder. - når viden bliver til handling

Fremtidens velfærdsmedarbejder. - når viden bliver til handling Fremtidens velfærdsmedarbejder - når viden bliver til handling En KONFERENCE om, hvordan vi udvikler fremtidens velfærdsmedarbejdere FREDAG DEN 29. MAJ 2015 KL. 9.30 15.00 PÅ SOCIAL- OG SUNDHEDSSKOLEN

Læs mere

Skolelederkursus efteråret 2012

Skolelederkursus efteråret 2012 Skolelederkursus efteråret 2012 Tema: Ledelse og coaching Vi fortsætter i sporet! Sidste års lederkursus om kvalitetsudvikling, kvalitetsstyring og evaluering blev et løft til en stor del af lederne på

Læs mere

Velkommen til LANDSMØDE 2017

Velkommen til LANDSMØDE 2017 Velkommen til LANDSMØDE 2017 Bæredygtig HR Bestyrelsen har til dette års landsmøde valgt at fokusere på bæredygtig HR. Bæredygtighed er et flittigt anvendt begreb i både offentlig og privat virksomhed,

Læs mere

debatoplæg pædagogmedhjælperen har et fag

debatoplæg pædagogmedhjælperen har et fag debatoplæg pædagogmedhjælperen har et fag Pædagogmedhjælperens fag Mål og værdier for det pædagogiske arbejde i daginstitutioner og skolefritidsordninger og pædagogmedhjælperens ideelle rolle i dette arbejde.

Læs mere

Ledertræf 2013 Hvor ligger ledelsesmuligheden og hvad kræver det at bruge den?

Ledertræf 2013 Hvor ligger ledelsesmuligheden og hvad kræver det at bruge den? Ledertræf 2013 Hvor ligger ledelsesmuligheden og hvad kræver det at bruge den? Spændende forandringer er i gang i grundskolen. Vi står på tærsklen til grundlæggende vilkårsændringer, som angår alle væsentlige

Læs mere

Den svære ungdom Unge i gråzonen 10-års jubilæumskonference d. 24. marts 2010

Den svære ungdom Unge i gråzonen 10-års jubilæumskonference d. 24. marts 2010 Den svære ungdom Unge i gråzonen 10-års jubilæumskonference d. 24. marts 2010 Den svære ungdom Unge i gråzonen Den 1. januar 2010 fyldte Center for Ungdomsforskning 10 år. De mange projekter og arrangementer,

Læs mere

Børne- og Ungepolitik

Børne- og Ungepolitik Ishøj Kommunes Børne- og Ungepolitik Ishøj Kommune 1 VISIONEN... 3 INDLEDNING... 4 ANERKENDELSE... 5 INKLUSION OG FÆLLESSKAB... 6 KREATIVITET... 7 DEMOKRATI OG MEDBESTEMMELSE... 8-9 SAMARBEJDE OG SYNERGI...

Læs mere

Foucault For at forstå medbestemmelse i relation til magtforholdet mellem lærer og elev vil vi se på Foucaults teori om selvets teknologier.

Foucault For at forstå medbestemmelse i relation til magtforholdet mellem lærer og elev vil vi se på Foucaults teori om selvets teknologier. Indledning I formålsparagraffen står der, at folkeskolen skal forberede eleverne på livet i et samfund med frihed, ligeværd og demokrati. Det gøres ved bl.a. at give dem medbestemmelse og medansvar i forhold

Læs mere

Årskursus 2016 Organisationspsykologisk Selskab

Årskursus 2016 Organisationspsykologisk Selskab Årskursus 2016 Organisationspsykologisk Selskab Motivation, innovation, Lean og læring 4.-6. februar 2016 i Nyborg DSB kursuscenter Fyrvej 1 5800 Nyborg Torsdag den 4. Februar 09.00: Registrering, kaffe/the

Læs mere

Demokratikanon Demokratiets udfordringer O M

Demokratikanon Demokratiets udfordringer O M Demokratikanon Demokratiets udfordringer T D A O M K E R I Indhold Vurderingsøvelse. Med udgangspunkt i en kortere tekst fra regeringens Demokratikanon tager eleverne stilling til aktuelle vilkår og væsentlige

Læs mere

Diagnosticerede unge

Diagnosticerede unge Diagnosticerede unge fakta, perspektiver og redskaber til undervisningen Konference Odense Congress Center, 07.05.2013 foredrag & konferencer www.foredragogkonferencer.dk Diagnosticerede unge fakta, perspektiver

Læs mere

Børne- og Ungepolitik

Børne- og Ungepolitik Ishøj Kommune Børne- og Ungepolitik Børn og unge sejrer i eget liv og når deres fulde potentiale S 1 Velfærdspolitik Børne- og Ungepolitik Medborgerpolitik Miljøpolitik Erhvervs- og Beskæftigelsespolitik

Læs mere

Børn og unge. vi vil det bedste INDBYDELSE TIL ÅRSMØDE DEN 12. 13. NOVEMBER 2015 NYBORG STRAND

Børn og unge. vi vil det bedste INDBYDELSE TIL ÅRSMØDE DEN 12. 13. NOVEMBER 2015 NYBORG STRAND Børn og unge vi vil det bedste INDBYDELSE TIL ÅRSMØDE DEN 12. 13. NOVEMBER 2015 NYBORG STRAND Børn og unge vi vil det bedste BØRNE- OG KULTURCHEFFORENINGEN HOLDER ÅRSMØDE D. 12. 13. NOVEMBER PÅ NYBORG

Læs mere

Delpolitik for Dagtilbud i Vejle Kommune. Det er for børn. Trivsel og læring i de vigtigste år

Delpolitik for Dagtilbud i Vejle Kommune. Det er for børn. Trivsel og læring i de vigtigste år Delpolitik for Dagtilbud i Vejle Kommune Det er for børn Trivsel og læring i de vigtigste år Forord Det er for børn trivsel og læring i de vigtigste år er Vejle Kommunes delpolitik for dagtilbudsområdet

Læs mere

UNGDOMS B U R E A U E T S T R A T E G I

UNGDOMS B U R E A U E T S T R A T E G I UNGDOMS BUREAUET ST R AT E G I 2 0 2 2 Strategien er vedtaget d. 29. maj 2017 af Ungdomsbureauets bestyrelse: Agi Csonka (formand) Annemette Færch (næstformand) Mikkel Bohm Camilla Wang Thea Hass Jesper

Læs mere

Børne- og Ungepolitik

Børne- og Ungepolitik Ishøj Kommune Børne- og Ungepolitik Børn og unge sejrer i eget liv og når deres fulde potentiale 1 Børne- og Ungepolitik for Ishøj Kommune Velfærdspolitik Borgmesteren har ordet I Ishøj Kommune har vi

Læs mere

Fra vision til virkelighed

Fra vision til virkelighed Kreativitet Børneinddragelse Leg Fra vision til virkelighed ambitioner for arbejdet med Børnenes Hovedstad på børne-, unge- og kulturområdet i Billund Kommune Godkendt 16. maj 2017 Fælles vision for Børnenes

Læs mere

NARRATIVE SAMTALER INSPIRATION, UDVIKLING OG KVALIFICERING KURSUS BROGAARDEN MIDDELFART 05.-06.03.2015 KURSER & KONFERENCER

NARRATIVE SAMTALER INSPIRATION, UDVIKLING OG KVALIFICERING KURSUS BROGAARDEN MIDDELFART 05.-06.03.2015 KURSER & KONFERENCER NARRATIVE SAMTALER INSPIRATION, UDVIKLING OG KVALIFICERING KURSUS BROGAARDEN MIDDELFART 05.-06.03.2015 KURSER & KONFERENCER WWW.KURSEROGKONFERENCER.DK NARRATIVE SAMTALER INSPIRATION, UDVIKLING OG KVALIFICERING

Læs mere

Børns kreativitet det første f skridt. Lene Tanggaard, Professor, Cand.psych., Ph.d. Institut for Kommunikation, Aalborg Universitet

Børns kreativitet det første f skridt. Lene Tanggaard, Professor, Cand.psych., Ph.d. Institut for Kommunikation, Aalborg Universitet Børns kreativitet det første f skridt Lene Tanggaard, Professor, Cand.psych., Ph.d. Institut for Kommunikation, Aalborg Universitet Hvad er kreativitet? Det nye og betydningsfulde Hvad ved vi om kreativitet

Læs mere

VÆRDIGRUNDLAGET OG DE PÆDAGOGISKE MÅL

VÆRDIGRUNDLAGET OG DE PÆDAGOGISKE MÅL VÆRDIGRUNDLAGET OG DE PÆDAGOGISKE MÅL Værdigrundlaget er udarbejdet af både personale og brugere af Kulturhuset. Værdierne er diskuteret og bearbejdet ved lave nogle udsagn, der dækker indholdet og ved

Læs mere

Og han fortsætter en Menneskeskole kan derfor heller ikke være noget, der skal overstås.

Og han fortsætter en Menneskeskole kan derfor heller ikke være noget, der skal overstås. Bestyrelsens mundtlige beretning 2018 - LS At være menneske er ikke noget der skal overstås. Sådan skriver Jens Skou Olesen i den artikel han har bidraget med til dette års årsskrift At være menneske er

Læs mere

BØRNE- OG UNGEPOLITIK. Børne- og ungepolitik

BØRNE- OG UNGEPOLITIK. Børne- og ungepolitik Børne- og ungepolitik 2018-2022 1 Indledning Formålet med Rebild Kommunes Børne- og Ungepolitik er, at alle børn og unge skal have et godt liv, hvor de opbygger de kompetencer, der efterspørges i fremtidens

Læs mere

Konferencen finder sted mandag den 16. september kl. 10-16 på Syddansk Universitet, Campusvej 55, Odense

Konferencen finder sted mandag den 16. september kl. 10-16 på Syddansk Universitet, Campusvej 55, Odense Invitation til konferencen VUC deler viden 2013 VUC Videnscenters første konference VUC deler viden 2013 viser resultater og deler viden om vigtige udviklingstendenser og projekter i og omkring VUC. Konferencen

Læs mere

Unga in i Norden: Referencegruppemøde

Unga in i Norden: Referencegruppemøde Unga in i Norden: Referencegruppemøde Roskilde Universitet 13. april 2015 Trine Wulf Andersen Lektor, phd Institut for Psykologi og Uddannelsesforskning wulf@ruc.dk Program 11.00 11.15: Velkommen v/ Trine

Læs mere

Dansk Trivselsforum 2017

Dansk Trivselsforum 2017 7. september 2017, Odeon, Odense Dansk Trivselsforum 2017 Fællesskaber og trivsel blandt skoleelever Fællesskaber og trivsel blandt skoleelever Program 09.00-09.30 Ankomst og morgenmad Grundskolen er et

Læs mere

Det Fælles Bedste. Sådan holder du din egen samtalemiddag

Det Fælles Bedste. Sådan holder du din egen samtalemiddag Det Fælles Bedste Sådan holder du din egen samtalemiddag Kære vært, tak fordi du vil tage del i Det Fælles Bedste ved at være vært for en samtalemiddag om et af de emner, der ligger dig på sinde. En samtalemiddag

Læs mere

Danmarks nye samlingspunkt for uddannelsesverdenen

Danmarks nye samlingspunkt for uddannelsesverdenen Danmarks Læringsfestival 25.-26. marts 2014, Bella Center, København Danmarks nye samlingspunkt for uddannelsesverdenen En ny tradition er skabt Mød mulighederne Når Danmarks Læringsfestival den 25. og

Læs mere

for børn og unge og for os, der arbejder med dem Børne- og kulturchefforeningens årsmøde d. 14.-15. November på nyborg strand

for børn og unge og for os, der arbejder med dem Børne- og kulturchefforeningens årsmøde d. 14.-15. November på nyborg strand for børn og unge og for os, der arbejder med dem Børne- og kulturchefforeningens årsmøde d. 14.-15. November på nyborg strand På vej mod en fælles læringsreform Du inviteres hermed til at deltage i Børne-

Læs mere

Konference d. 20. marts FOTO: DUF & Michael Schlosser

Konference d. 20. marts FOTO: DUF & Michael Schlosser SÅDAN SER FREMTIDENS POLTIKERE UD Hvem er de unge, som engagerer sig i politik, hvordan formes de som politikere, og hvem er det egentlig, de repræsenterer? Konference d. 20. marts 2013 FOTO: DUF & Michael

Læs mere

Værdigrundlag. Vi er ligeledes bevidste om, at vi ikke er de eneste rollemodeller og værdisættere - forældre har den væsentligste rolle.

Værdigrundlag. Vi er ligeledes bevidste om, at vi ikke er de eneste rollemodeller og værdisættere - forældre har den væsentligste rolle. Værdigrundlag I vores pædagogiske arbejde må fundamentet være et fælles værdigrundlag, et sæt af værdier som vi sammen har diskuteret, formuleret og derfor alle kan stå inde for. Det er værdier, som vi

Læs mere

Sammen om den offentlige sektor

Sammen om den offentlige sektor Sammen om den offentlige sektor Djøf Offentligs fokusområder 2018-2020 Tænk længere Reformer af kommuner, domstole, politi og gymnasier. Nye uddannelsesinstitutioner, supersygehuse, sammenlægninger, opsplitninger,

Læs mere

TOP OG BUND I UNGDOMSLIVET

TOP OG BUND I UNGDOMSLIVET TOP OG BUND I UNGDOMSLIVET Om en øget polarisering mellem de, som kan begå sig, og de, som ikke kan og hvad det betyder for de unge selv og for alle dem, som er i berøring med de unge i hverdagen NETVÆRKS

Læs mere

Ledertræf2019 Mennesker møder mennesker - visionsledelse og opfølgning på virkninger

Ledertræf2019 Mennesker møder mennesker - visionsledelse og opfølgning på virkninger Ledertræf2019 Mennesker møder mennesker - visionsledelse og opfølgning på virkninger Torsdag den 17. januar kl. 8.00-15.30 på Fælleden, i Vel mødt til Ledertræf 2019 Husk at tilmelde dig - se bagsiden

Læs mere

Salon politikudvikling Hesselet

Salon politikudvikling Hesselet Salon politikudvikling Hesselet Salon: I en salon er du både deltager og medvirkende. Det er et rum til dialog, oplæg og inspiration blandt en kreds af mennesker, som har et fælles udgangspunkt og en interesse

Læs mere

Dansk Trivselsforum 2019

Dansk Trivselsforum 2019 9.oktober 2019, Odense Dansk Trivselsforum 2019 Fællesskaber og elevtrivsel på EUD og EUX Fællesskaber og trivsel på EUD og EUX Alle har brug for gode fællesskaber og tillidsfulde relationer. Også elever

Læs mere

Faglig konsulent: Mickey Gjerris, lektor i bioetik og medlem af Det Etiske Råd.

Faglig konsulent: Mickey Gjerris, lektor i bioetik og medlem af Det Etiske Råd. PLANLÆGNINGSGRUPPE Arne Ørtved, Grundtvigsk Forums Folkeoplysningsudvalg. Henrik Christensen, Dansk Friskoleforening. Ole Borgå, Efterskoleforeningen. Christian Schultz, Husholdnings- og Håndarbejdsskolerne.

Læs mere

Ny organisering i Ungdommens Røde Kors

Ny organisering i Ungdommens Røde Kors Ny organisering i Ungdommens Røde Kors Vores nuværende struktur stammer tilbage fra 2009. I forbindelse med strategiprocessen i 2015 blev det tydeligt, at vi i Ungdommens Røde Kors havde svært ved at byde

Læs mere

Børnehuset Petra. Værdigrundlag. I Børnehuset Petra skal der være sjovt, meningsfuldt, lærerigt og udviklende for både børn og voksne

Børnehuset Petra. Værdigrundlag. I Børnehuset Petra skal der være sjovt, meningsfuldt, lærerigt og udviklende for både børn og voksne Børnehuset Petra Værdigrundlag I Børnehuset Petra skal der være sjovt, meningsfuldt, lærerigt og udviklende for både børn og voksne Værdigrundlag Dette værdigrundlag er kernen i vores samarbejde, pædagogikken

Læs mere

Dagtilbud for fremtiden. - En overordnet udviklingsplan på 0-5 års området

Dagtilbud for fremtiden. - En overordnet udviklingsplan på 0-5 års området Dagtilbud for fremtiden - En overordnet udviklingsplan på 0-5 års området Egne noter 2 Indhold Udviklingsplanens 3 spor... 4 Spor 1: Inklusion... 6 Spor 2: Læring og læringsmiljøer... 8 Spor 3: Forældreinddragelse...

Læs mere

UDFORDRENDE OG LÆRINGSPOTENTE OVERGANGE TIL VOKSENLIVET. Konference hos Center for Ungdomsforskning 22. november 2018

UDFORDRENDE OG LÆRINGSPOTENTE OVERGANGE TIL VOKSENLIVET. Konference hos Center for Ungdomsforskning 22. november 2018 UDFORDRENDE OG LÆRINGSPOTENTE OVERGANGE TIL VOKSENLIVET Konference hos Center for Ungdomsforskning 22. november 2018 UDFORDRENDE OG LÆRINGSPOTENTE OVERGANGE TIL VOKSENLIVET Konference hos Center for Ungdomsforskning

Læs mere

DE STRESSEDE UNGE KONFERENCE DEN 12. DECEMBER. - Unges problem, voksnes ansvar? Foto Jesse Therrien, layout Line Krogh

DE STRESSEDE UNGE KONFERENCE DEN 12. DECEMBER. - Unges problem, voksnes ansvar? Foto Jesse Therrien, layout Line Krogh DE STRESSEDE UNGE - Unges problem, voksnes ansvar? 2012 Foto Jesse Therrien, layout Line Krogh KONFERENCE DEN 12. DECEMBER DE STRESSEDE UNGE - Unges problem, voksnes ansvar? Konference hos Center for Ungdomsforskning

Læs mere

ArbejdslivsTopmøde Styrket indflydelse og samarbejde

ArbejdslivsTopmøde Styrket indflydelse og samarbejde ArbejdslivsTopmøde 2018 Styrket indflydelse og samarbejde Fra Arbejdslivskonference til ArbejdslivsTopmøde Vores - for mange velkendte - arbejdslivskonference, skifter både form, indhold og sågar navn.

Læs mere

20. NOVEMBER 2017 FINANSSEKTORENS LEDERDAG SKAB SUCCESFULDE TALENTMILJØER MED LEDELSESFOKUS

20. NOVEMBER 2017 FINANSSEKTORENS LEDERDAG SKAB SUCCESFULDE TALENTMILJØER MED LEDELSESFOKUS 20. NOVEMBER 2017 FINANSSEKTORENS LEDERDAG SKAB SUCCESFULDE TALENTMILJØER MED LEDELSESFOKUS VELKOMMEN TIL FINANSSEKTORENS LEDERDAG 2017 Talentudvikling skab succesfulde talentmiljøer med ledelsesfokus!

Læs mere

Fremtidens. ledelse. Ledertræf Karrebæksminde november

Fremtidens. ledelse. Ledertræf Karrebæksminde november Ledertræf 2018 Karrebæksminde 6.-7. november velkommen til ledertræf 2018 Kære leder Det er svært at spå især om fremtiden, lyder et gammelt ordsprog. Alligevel er mange steoretikere, forskere og guruer

Læs mere

BØRNE- OG UNGEPOLITIK Børn og unge der tør

BØRNE- OG UNGEPOLITIK Børn og unge der tør BØRNE- OG UNGEPOLITIK 2019-22 Børn og unge der tør 1 DET HAR JEG ALDRIG PRØVET FØR, SÅ DET KLARER JEG HELT SIKKERT! PIPPI LANGSTRØMPE Indledning I Børne- og Ungepolitikken for 2019-22 ønsker vi som byråd

Læs mere

GENERATION MÅLRETTET?

GENERATION MÅLRETTET? GENERATION MÅLRETTET? Om unges integration - eller mangel på samme - i uddannelse og arbejde KONFERENCE DEN 8. NOVEMBER 2011 GENERATION MÅLRETTET? Om unges integration - eller mangel på samme - i uddannelse

Læs mere

Foreningen af. Kristne Friskoler. FKF-kurser

Foreningen af. Kristne Friskoler. FKF-kurser Foreningen af Kristne Friskoler FKF-kurser 2017-18 1 SØG OG DU SKAL FINDE GOOGLE-GENERATIONEN OG I-PRØVEN FORMÅL: Kursets formål er at klæde dansklærere på til at håndtere den nye generation af unge, hvor

Læs mere

Indlæg til Repræsentantskabet på baggrund af formandens beretning:

Indlæg til Repræsentantskabet på baggrund af formandens beretning: Referat repræsentantskab Lilleskolernes Sammenslutning 2016 Konferencecenter Kobæk Strand, Skælskør Fredag den 1. april, 2016 Pkt. 1. Valg af ordstyrer og dirigent: Dirigent: Peter Højgaard Pedersen Referent:

Læs mere

umentation ngsfriheden oyalitetsforpligtelse loyalitetsforpligtelse Fremtidens ledelse økonomistyringssystem handling tivere og inspirere kontrol

umentation ngsfriheden oyalitetsforpligtelse loyalitetsforpligtelse Fremtidens ledelse økonomistyringssystem handling tivere og inspirere kontrol FORBUND Fremtidens ledelse 11.-12. september 2018 Nyborg Strand tivere og inspirere aliteten umentation motivere og inspirere ende skomstforhandlingerne gennemskuelige ytringsfrihede oyalitetsforpligtelse

Læs mere

En national vision for folkeoplysningen i Danmark. Af kulturminister Marianne Jelved

En national vision for folkeoplysningen i Danmark. Af kulturminister Marianne Jelved Kulturministeriet: National vision for folkeoplysningen http://kum.dk/kulturpolitik/uddannelse-folkeoplysning-og-hoejskoler/folkeoplysning/... Side 1 af 1 05-03-2015 National vision for folkeoplysningen

Læs mere

DEN STRESSEDE UNGDOM

DEN STRESSEDE UNGDOM DEN STRESSEDE UNGDOM HVOR STORT ER PROBLEMET? OG HVAD KAN VI GØRE VED DET? KONFERENCE ODENSE MØDECENTER GENERATOR KURSER OG KONFERENCER WWW.KURSEROGKONFERENCER.DK DEN STRESSEDE UNGDOM Jeg begyndte for

Læs mere

Pædagogiske læreplaner i SFO erne

Pædagogiske læreplaner i SFO erne Pædagogiske læreplaner i SFO erne Oplæg til skolereformsudvalgsmødet den 12.09.13 Ved Hanne Bach Christiansen SFO Leder Arresø Skole Historik Pædagogiske læreplaner har været brugt som arbejdsredskab i

Læs mere

De pædagogiske konsulenter i Region Sjælland og FOA Fag og Arbejde inviterer til Pædagogiske Konsulenters Landskonference 2012

De pædagogiske konsulenter i Region Sjælland og FOA Fag og Arbejde inviterer til Pædagogiske Konsulenters Landskonference 2012 F O A F A G O G A R B E J D E Barndom Lærdom? De pædagogiske konsulenter i Region Sjælland og inviterer til Pædagogiske Konsulenters Landskonference 2012 18. og 19. april 2012 på Hotel Nyborg Strand 2

Læs mere

Årskursus 2016 Organisationspsykologisk Selskab

Årskursus 2016 Organisationspsykologisk Selskab Årskursus 2016 Organisationspsykologisk Selskab Motivation, innovation, Lean og læring 4.-5. februar 2016 i Nyborg DSB kursuscenter Fyrvej 1 5800 Nyborg Torsdag den 4. Februar 09.00: Registrering, kaffe/the

Læs mere

DIGITALE UDFORDRINGER I UNDERVISNINGEN AF UNGE

DIGITALE UDFORDRINGER I UNDERVISNINGEN AF UNGE DIGITALE UDFORDRINGER I UNDERVISNINGEN AF UNGE KONFERENCE ODENSE CONGRESS CENTER 29.09.2014 KURSER & KONFERENCER WWW.KURSEROGKONFERENCER.DK DIGITALE UDFORDRINGER I UNDERVISNINGEN AF UNGE Vi elsker det,

Læs mere