Velkommen til. Afd. 18. Umanakvej og Ivigtutvej 2-18

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Velkommen til. Afd. 18. Umanakvej og Ivigtutvej 2-18"

Transkript

1 Velkommen til Afd. 18 Umanakvej og Ivigtutvej 2-18 Tilrettet version 11. januar

2 Indhold i Beboermappen Indhold i Beboermappen 2 Kontaktoplysninger på Alabu Bolig og Beboerservice... 3 Husorden, vedligholdelsesreglement m.m Ejendomsfunktionær uden for arbejdstid.. 5 Mangelliste.. 6 Forsikringer Dagrenovation 8 Forebyg skimmelvækst Gode råd. 9 Information om radiatortermostater. 11 Parkeringsopsætning i afdeling Information vedr. vaskeri 17 Vejledning i brug af kælderne i afdelingen 20 Brugeroplysninger for opgange og entredøre. 21 Information vedr. altanerne. 22 Vitral altansystem 25 Rengøring ved fraflytning.. 27 Brugsanvisninger hårde hvidevarer 28 Varmekontrol / varmemåler. 29 Betjeningsvejledning for dørtelefonanlæg

3 Alabu Bolig Administration og Beboerservice Når der er behov for at få kontakt til ejendomsfunktionæren Brohusgade 2 B, 9000 Aalborg Åbningstider: Mandag - tirsdag - torsdag kl Onsdag kl Fredag kl Udvidede åbningstider pr. 1. april 2018 kan findes på Telefonnummer: adresse: Internetadresse: info@alabubolig.dk beboerservice@alabubolig.dk 3.

4 Husorden, Vedligeholdelsesreglement m.m. Husorden, vedligeholdelsesreglement m.m. for afdeling 18 samt anden information om afdelingen kan findes på Følg linket nederst på forsiden Find din bolig. Vælg derefter linket Alabu Bolig og derefter Umanakvej, Ivigtutvej (afd. 18). Ønsker du en udskrift af ovennævnte dokumenter, er du selvfølgelig altid velkommen til at kontakte Beboerservice. 4.

5 Ejendomsfunktionær uden for arbejdstid Alabu Bolig har indgået aftale om vagtordning med SSG A/S. Aftalen er en telefonisk ordning, der træder i kraft uden for ejendomsfunktionærernes normale arbejdstid, weekender og helligdage, hvor der er brug for hurtig og uopsættelig assistance. SSG A/S vurderer hvert enkelt tilfælde og står for rekvirering af nødvendig hjælp ud fra afdelingens håndværkerliste. Til statistisk brug sender SSG A/S en statusrapport efter besøget til administrationen og ejendomsfunktionær. VAGTTELEFON:

6 Mangelliste Efter overtagelse af lejligheden skal du notere de fejl og mangler, som du konstaterer i lejemålet. For mangellistens gyldighed skal det link, der henvises til fra indflytningsrapporten, anvendes. Indsendelse via link skal ske inden for 14 dage regnet fra overdragelsesdatoen. Når mangellisten er indsendt, kontaktes Beboerservice, tlf , for at aftale tid med ejendomsfunktionæren for gennemgang af mangellisten. Mangellisten er først gyldig, når begge parter har underskrevet. For at sikre, at du ikke risikerer at skulle betale for skader, som er opstået inden overtagelse af lejligheden, er det vigtigt, at mangellisten bliver udfyldt. Det, der er noteret ved indflytning, får du ingen regning på, når du fraflytter lejemålet. 6.

7 Forsikringer Forsikringsdækninger Glas- og kummeskader og vandskader. Indefra kommende skade på glas og kummer i lejligheden SKAL dækkes af lejerens indboforsikring (evt. tilvalgsdækning). Bad: Køkken: Vinduer: Toilet og håndvask. Keramisk plade på komfur. Indvendigt glas. Udefra kommende skader på bygning dækkes af afdelingens bygningsforsikring. Brand med efterfølgende vandskade: Skade på indbo og husleje for anden midlertidig bolig skal dækkes af lejers indboforsikring. 7.

8 Dagrenovation Det er typisk posen under køkkenvasken. Sørg venligst for, at posen er forsvarligt lukket, når den lægges i molokken. Pap/papir Det er typisk aviser, reklamer og pap/papir. Sørg venligst for, at større emner deles til småt for ikke at overfylde molokken. Pap/papir mv. skal være rent, må ikke indeholde madrester o.lign. Metal Det er typisk øl-/vanddåser og andet småt jern/metalemner. Plast Det er typisk plastflasker og plastdunke. Plastaffaldet skal være rent. Sørg venligst for det er skyllet/afvasket. Glas/flasker Der er typisk vinflasker, engangsglasflasker og glasemballager. Glasaffaldet skal være rent. Sørg venligst for, at det er skyllet/afvasket. Batterier Det er typisk batterier fra en husholdning. Batterier der er større end indgangshullet på batteriboksen, skal afleveres på genbrugspladsen. For yderligere information og vejledning om behandling af affald i afdelingen, henvises til info-tavlen i opgangen. Ved tvivlsspørgsmål: kontakt Beboerservice eller afdelingsbestyrelsen. 8.

9 Forebyg skimmelvækst Gode råd I Danmark har vi skiftende årstider med sol, nedbør og frost. Derfor isolerer og tætner vi vores huse godt for at spare på varmen. Det danske klima påvirker også klimaet inde i huset. Når materialer bliver fugtige på overfladen, gror skimmelsvampene som mug på brød. Er det hus, som du bor i, byggeteknisk i orden og normalt vedligeholdt, kan du undgå vækst af skimmelsvampe i boligen ved at følge disse gode råd. Luft ud 2-3 gange om dagen ved gennemtræk i 5-10 min. Når temperaturen udenfor er koldere end indenfor, må du kun foretage kortvarig udluftning for at undgå afkøling af vægge og dermed dannelse af kondens. Hold ventiler åbne i vinduer, køkken og badeværelse. Derved sikrer du et godt luftskifte, så fugtig luft kan ventileres væk. Tør eventuel kondens af vinduerne. Kondens på vinduerne er et tegn på, at luftfugtigheden er for høj kombineret med, at ruderne er kolde. Læg låg på gryden og tænd for emhætten eller luft ud. Vanddamp sætter sig som vand på kolde flader. Der må ikke dannes kondens på køkkenvinduerne under madlavning. Luk døren til badeværelset, når du bader. Tør op efter badningen og luft ud. Varm, fugtig luft fra badning sætter sig som vand på kolde vægge. Hold fuger tætte i badeværelsets gulv og vægge. Vand og fugtig luft fra badning skal væk fra badeværelset. Rens aftrækskanaler og lad dem stå åbne. Derved kan fugtig luft slippe væk. Tør dit vasketøj i tørretumbler eller udenfor. Tørring af tøj inden døre giver høj luftfugtighed og vækst af skimmelsvampe. Sørg for min. 5 cm afstand mellem møbler og kolde ydervægge. Luft, der cirkulerer, tørrer overfladen. 9.

10 Løft gardinerne væk fra vinduet. Tunge gardiner, der er tæt på vinduet og persienner, giver stillestående luft og dermed risiko for vækst af skimmelsvampe. Tænd for varmen og lad varmen være jævnt fordelt i boligen. Kolde køkkener, soveværelser og badeværelser giver høj luftfugtighed og risiko for vand på kolde flader. Har du brændeovn eller pejs? Sørg for, at brændet er tørt, og opbevar det uden for boligen. Indret boligen, så den er rengøringsvenlig. Når det er let at gøre rent, kan du få reduceret støvet. Pas ekstra på, hvis I er mange i boligen. Mange mennesker i en lille bolig giver højere luftfugtighed og dermed større risiko for vækst af skimmelsvampe. Hver person i lejligheden afgiver ca. 2 liter vand pr. døgn som vanddamp eller sved. 10.

11 11.

12 12.

13 Vi sænker temperaturen på radiatorvandet og tager flere radiatorer i drift Flere radiatorer med lavere temperatur = samme varme i lejligheden med store besparelser til følge Derfor brug alle radiatorer! Skal vi også have varme i soveværelse Ja, alle rum skal være opvarmede. Dog behøver ikke alle rum at have samme temperatur, f.eks. Stuen: 21 grader - Soveværelse: 18 grader 13.

14 Men ved for stor forskel mellem stuetemperatur og soveværelsestemperatur vil varmen trække igennem de altid dårligt isolerede skillevægge og utætte døre, og varmen kan ikke holdes i stuen man begynder at fryse. Hvis vinduet i soveværelset tillige står åbent, så er den helt gal. Brug af termostatventiler Start med at have et godt kontroltermometer med kviksøjle placeret i opholdsrummet i 1½ meters højde på en indervæg. Stol aldrig på dårlige pyntetermometre og placér aldrig termometret på en ydervæg Udluftning Hold normalt alle vinduer lukkede i fyringsperioden også soveværelsesvinduet. Luft så ud 2 eller 3 gange i døgnet på følgende måde: 14.

15 Luk alle radiatorventiler. Åben derefter samtlige vinduer og døre ca. 5. min., således at al fugt og dårlig luft bliver trukket ud. Luk derefter alle vinduer og døre igen også soveværelsesvinduet og indstil radiatorventilerne på nøjagtig samme indstilling som før. Nyd derefter det friske og stadig varme klima i lejligheden Dug indvendig på termoruder er altid tegn på, at der udluftes for lidt. 15.

16 Parkeringsopsætning i afdeling Parkeringsgruppen opsætter skilte og har vedligeholdelsen heraf. 2. Hvis afdelingen har nogle ændringer i forhold til vores parkeringsaftale med parkeringsgruppen, og dette skal fremgå som tekst på skiltningen, er det afdelingen, som har udgiften til disse ændringer. 3. Af og pålæsning er tilladt, men det er ikke tilladt at gøre ophold/parkere med sin trailer på bilen (f.eks. Man vil lige samle sine nyindkøbte møbler på parkeringspladsen eller parkere med sin trailer, fordi man på et senere tidspunkt skal bruge den) Man skal man sætte sin trailer inden for de dertil indrettede pladser. 4. Alle beboer vil få 2. P-tilladelser + 1 gæstetilladelse. Alle P-tilladelser vil få påtrykt beboernes lejlighedsnummer. (Således kan kortet bruges til den/de biler, som man måtte gøre brug af). 5. Der vil kunne rekvireres flere gæstetillladelser. Disse gæstetilladelser kan man principielt have i sin varetægt, så længe dette er ønskeligt. Det er bestyrelsen, som administrerer disse kort, og der er et depositum på 100 kr. pr. kort. 6. Alle beboere/gæster har 10 minutter til at få påsat P-tilladelsen i bilen, herefter kan man risikere en bøde, uanset om man er beboer eller ej. 7. Bilen skal holde inden for den markerede bås. Holder man uden for afstribningen/markeret bås, kan man risiskere en bøde. 8. Køretøjer over 3500 kg. kan max holde parkeret i 4 timer (iht. gældende lovgivning), og der skal være P-tilladelse i forruden. 9. Campingvogne må max. henstilles på parkeringspladsen i 48 timer (iht. lovgivningen). 10. Trailer til bil + campingvogn, skal stilles i særligt afmærket område (markeret med gult). 11. Ønsker man en særskilt P-bås mærket Privat parkering er dette en udgift, som den enkelte beboer selv skal betale for. Privat parkering er kun et udtryk for her er jeg vant til at holde - vær venlig at respektere dette, og er i øvrigt Alabu Boligs ejendomsfunktionærer, parkeringsgruppen og bestyrelsen uvedkommende. 16.

17 Information vedr. vaskeri Vaskeriets åbningstider Vaskeriets er åbent fra kl til kl Vaskeriet er lukket om søndagen. Sådan bruger du vaskeriet Den store tørretumbler og strygerulle må bruges en ½ time efter vasketurens ophør. (Den lille tørretumbler er forbeholdt beboere, der vasker i egen vaskemaskine. Der kan ikke bestilles tid). En reserveret vasketur kan overtages af anden bruger efter en halv times overskridelse af vasketurens starttidspunkt. Tørretumbler skal tømmes umiddelbart efter brug. Betaling for brug af vaskemaskinerne sker over huslejen. Prisen for brug af maskinerne - Vask koster 10 kr. pr. maskine. - Tørretumbler koster 8 kr. pr. maskine. - Strygerulle koster 3 kr. pr. 10 min. - Centrifuge er gratis at benytte. Tørretumblerne er elektronisk styrede, dvs. at de tørrer, indtil tøjet har nået den ønskede grad af tørring dvs. det, som er indstillet på tørretumbleren. Kvittering Når du har brugt maskinerne i vaskeriet, kan du trække en kvittering, som fortæller dig hvor mange penge, du har vasket for. Vigtigt! Når du tager din kvittering, så vent med at tage den, indtil den er skrevet helt færdig og klippet over. River du kvitteringen over inden, kan den næste bruger nemlig ikke få en kvittering. 17.

18 Plastikkortet Pas godt på det. Det er penge værd, da den, der har kortet, kan vaske på din regning. Mister du dit kort, skal du straks melde det til Beboerservice, således at de kan spærre kortet. Et nyt kort vil koste dig 100 kr. Vask og spar Spar på sæben! I forhold til almindelige vaskemaskiner skal der bruges 1/3 mindre sæbe. Du behøver heller ikke bruge centrifugen. Vaskemaskinerne centrifugerer lige så godt som en centrifuge. Så kun når du vasker i hånden, har du brug for centrifugen. Bestilling af vasketure Dette sker ved at sætte din lås i for den ønskede vasketur. Vasketure og åbningstider er: Tur 1: kl til kl Tur 2: kl til kl Tur 3: kl til kl Tur 4: kl til kl Tørretumbler og strygerulle må bruges ½ time efter vasketurens ophør. Den lille tørretumbler er forbeholdt beboere, der vasker i egen vaskemaskine. Der skal ikke bestilles tid. 18.

19 Dørlæser Når man går ind gennem døren ved hjælp af sit kort, bliver dette registreret så, hvis du får du stjålet dit tøj i vaskemaskinen, vil vi hurtigt kunne se, hvem der har været i vaskehuset på dette tidspunkt. Vi vil også kunne se, hvem der ikke gør rent efter sig. Husk! Døren skal altid være lukket. Rengøring Man skal modtage et rengjort vaskeri og forlade det i samme stand. At rengøre vaskeriet vil sige: Tørre maskinerne af ind- og udvendig HUSK lågerne. Tømme fnugfiltrene i tørretumblerne. Feje og vaske gulv. Gøre håndvasken ren. Tørre bord og bænk af. Altså en helt almindelig rengøring, som holder vaskehuset i pæn og ren stand. Fejlmelding Fejl på maskinerne skal meldes til Beboerservice på tlf Af hensyn til den næste bruger bedes du også sætte en fejlmeldingsseddel på den pågældende maskine. Klagesedler over manglende rengøring af vaskeriet afleveres ligeledes til Beboerservice. Venlig hilsen Afdelingsbestyrelsen. 19.

20 Vejledning i brug af kælderne i afdelingen Cykelrum Cykelrummene er forbeholdt cykler og knallerter. Henstilling af andre effekter er ikke tilladt. Barnevognsrum Barnevognsrummene er forbeholdt barnevogne, klapvogne m.m. Henstilling af andre effekter er ikke tilladt. Pulterrum/kælderrum Disse rum skal, selv om de ikke benyttes, være aflåst. Brug/opbevaring af kemikalier og brandfarlige væsker er ikke tilladt. Generelt Henstilling af cykler, knallerter, barnevogne og andre effekter i kældre og kælderhalse er ikke tilladt. Hobbyarbejder i kælder og pulter/kælderrum må ikke være af en karakter, som har støj- og lugtgener. Henstilling af affald og møbler af nogen art er ikke tilladt. Det skal bortskaffes jf. Aalborg Kommunes affaldsregulativ, genbrugs- og storskraldsordninger. Vejledning og oplysninger om dette kan fås ved henvendelse til Beboerservice. 20.

21 Brugeroplysninger for opgange og entredøre Entredør Der må ikke bore, sømmes og skrues i dørplader, karme og gerigter. (Der må undtagelsesvis monteres en stift i gerigt til julepynt). Der må ikke påklistres mærkater o.lign. på dørplader, karme og gerigter. Pladen under brevindkastet kan benyttes til div. Mærkater, f.eks. alarmmærker, nabohjælp, ingen reklamer m.m. Navneskilte må kun opsættes af Alabu Bolig. Kontakt Beboerservice på tlf Dørplader, karme og gerigter rengøres og vedligeholdes jf. leverandørens anvisninger. Dørtelefon Telefon og anlæg benyttes, rengøres og vedligeholdes jf. leverandørens anvisninger. Tilslutninger af ekstra udstyr til anlægget er ikke tilladt uden tilladelse fra Alabu Bolig. Kontakt Beboerservice på tlf Opgange Der må ikke bores, sømmes og skrues i vægge. Der må ikke ophænges og påklistres skilte og mærkater. Elskabe skal holdes aflukket. Nøgle for aflæsning af målere kan bestilles hos Beboerservice på tlf Henstilling af effekter/fodtøj m.m. i opgangen er ikke tilladt. Opgangen har status som brandflugtvej. Opsætningen af evt. planter og blomster kan dog ske på ristene bag gelænderet mod vinduerne. Rengøring påhviler lejeren jf. afdelingens vedligeholdelsesregelment. Opgangene rengøres jf. leverandørens anvisninger. Generelt Fejl og skader på ovennævnte anmeldes til Beboerservice på tlf Klager over trappevask m.m. anmeldes skriftligt til afdelingsbestyrelsen. 21.

22 Information vedr. altanerne Det er af største vigtighed, at nogle ganske få råd vedrørende brugen af altanerne overholdes. For det første skal altanen altid betragtes som et uopvarmet uderum. Dette indebærer at man ikke bare kan lade altandøren stå åben året rundt. Den varme og fugtige luft vil i så tilfælde uhindret blive transporteret ud på altanen, hvor specielt de uisolerede brystninger vil danne en kold flade, hvor luften uvægerligt vil kondensere. Problemet forstærkes, hvis der foran de kolde flader permanent er placeret ting/møbler, der skygger for den indefra kommende varme, og således gør, at fladen forbliver meget kold. Herudover forhindres en luftcirkulation foran den kolde flade. Mellemrummet mellem glasset i skydevinduerne må under ingen omstændigheder lukkes, da der så kan opstå fugtproblemer på altanen. Det andet punkt af stor vigtighed er udluftning. I store linjer kan det siges, at hver gang der luftes ud fra stuen, skal man påse, at altanen udluftes i samme omfang for at lede den fugtige luft ud, så den ikke sætter sig på de kolde flader. Endvidere skal skydevinduerne altid holdes lukket, når lejligheden forlades, for at undgå skader som følge af evt. kraftig regnskylle. Vær ikke bange for at lufte kraftigt ud med gennemtræk 2-3 om dagen i minutter, fra alle rum, hvis det er muligt. Frisk luft er hurtigere (billigere) at opvarme end indelukket fugtholdig luft. Praktiske informationer vedr. altanerne Gardinklipsebeslag Da ophængningsmetoderne er individuelt bestemt af model og fabrikat på den type gardin, som hver enkelt beboer har valgt, er en standard løsning ikke muligt. Principielt er klipsebeslaget et grundlag til fastgørelse af gardinstænger og beslag m.m. 22.

23 Erfaringen fra beboere, der har opsat effekter, er at der skal bores et hul i klipsebeslaget, der passer til en selvskærende skrue, som fastgør stænger eller persiennebeslag m.m. Gardinstænger kan eventuelt også fastgøres direkte på gipsloftet. Generel ophængning Der kan opsættes effekter på gipsvægge og facadevæg. Det vil være bedst at bruge specielle gips rawplugs for at opnå et godt resultat. Elinstallation Altanen har en klassificering som udendørs område. Det vil sige, at ønsker man at lave elinstallation på altanen, skal den opfylde lovgivningen for udendørs el-installation. Vedligeholdesesforskrifter vedr. altanerne 1. Lakeret aluminium 1.1 Det anbefales, at facaden rengøres minimum hvert andet år. 1.2 Rengøring foretages ved afvaskning med lunken vand. Der anvendes blød klud eller blød svamp til aftørring. 1.3 Ved særligt tilsmudsede flader tilsættes vandet almindeligt rengøringsmiddel. Der skylles efter med vand og aftørres. 2. Beskyttelse af lakeret aluminium Intervallet mellem rengøringsperioderne kan forlænges ved at påføre de lakerede overflader en beskyttelsesfilm i form af voks. 2.1 Det kan anbefales, at der anvendes autopolish af anerkendt fabrikat uden slibemiddel eller metalgrundrenser. 2.2 Efter afvaskning og aftørring af facaden fordeles voksen med en klud på facaden, hvorefter der anbefales en efterpolering. 2.3 Voksede overflader rengøres med vand tilsat sæbespåner. Ved påføring af ny voksoverflade afrenses gammel voksflade ved afvaskning med sulfovand. 2.4 Det er vigtigt, at de anvendte rengøringsmidler er neutrale, dvs. med en PH værdi på 5,

24 3. Skydeglas 3.1 Det vandrette bundprofil til skydeglassene skal holdes rent og frit for sand og andre urenheder. 3.2 Skydeglassene er forsynet med en sikringsklods i toppen. Disse må ikke fjernes, da glassene IKKE må tages ned. 4. Brugervejledning for altaner Se brugervejledning for glaslukkede altaner på side Garanti bortfald. 5.1 Garantien dækker ikke almindelig slitage, ligesom garantien ikke dækker skader forårsaget af fysisk vold. 5.2 Det er ligeledes en forudsætning, at altanerne holdes i god driftsmæssig stand i henhold til nærværende vedligeholdelsesforskrifter. 24.

25 Vitral altansystem Brugervejledning for glaslukkede altaner 1. Klimaet på den glaslukkede altan Den nye glaslukkede altan skal opfattes som et uopvarmet uderum, hvor glasinddækningen medfører, at lejligheden får et energitilskud i form af passiv solvarme. Altanlukningselementerne giver en klimabeskyttet og ventileret konstruktion. De lodrette fuger mellem skydeglassene sikrer udluftning. Udluftningsfugerne er lavet for at modvirke kondens på indersiden af altanen samt for at sikre frisklufttilførsel til lejligheden, og disse må ikke tilstoppes. I tilfælde af hård blæst med slagregn kan mindre vandindtrængning forekomme. 2. Rengøring af altanen Ved rengøring/pudsning af glassene må der ikke anvendes kogende vand, da det kan få glasset til at springe. Rengøring af alu-profilerne foretages med blød klud eller svamp og lunkent vand med almindeligt rengøringsmiddel. Der må ikke anvendes stærke opløsningsmidler, og der må ikke anvendes skurepulver, grydesvampe eller lignende midler med slibeegenskaber. Af hensyn til skydeglassenes funktion bør profilet i underkanten af glassene holdes rent og frit for sand og andre urenheder. Dette kan gøres ved hjælp af en lille pensel og/eller ved at skylle profilet med rent vand, så urenhederne løber med vandet ud af drænhullerne. Rengøring af gulv skal foretages i almindeligt rengøringsmiddel og med en hårdt opvredet klud. 3. Afspærring af skydeglasfunktion Håndtag på underprofilet på skydeglas kan bruges til afspærring for børnesikring og til sikring mod, at uvedkommende udefra åbner skydeglas. 25.

26 Sikring foretages på følgende måde: Håndtag skrues ud. Afstandsring tages af (gemmes). Håndtag skrues i igen. Håndtaget går ud på den anden side af underprofilet og kan skrues så langt ud, at tappen går ind i sikringshul på næste skydeglasprofil. Overlapning af skydeglas med ca. 40 mm er nødvendig. Skydeglassene består af hærdet glas og er derfor sårbare over for slag på kanterne. Der må under ingen omstændigheder bruges værktøj til betjening af skydeglassene. Skydeglassene kører på hjul med selvsmørende lejer på skinner i bunden. Skydeglassene er sikret mod afløftning. 4. Ophængning af udstyr m.v. Der må ikke bores i alu-profilerne på altanlukningselementerne. Der er på profilerne mulighed for påklipsning af beslag/bøjler, som danner anlægsplade for montering af diverse udstyr: persienner, rullegardiner, blomsterkasser og blomsterespalier. 26.

27 Rengøring ved fraflytning Vi skal gøre opmærksom på, at du ved fraflytning kan spare udgifter, såfremt hovedrengøring er udført og omfatter følgende: 1. Afvaskning af alt træværk samt døre - herunder også skuffer og skabe. 2. Rengøring af radiatorer - husk bagside og mellemrum. 3. Rengøring af afløb fra vaske - inkl. vandlåse. 4. Rengøring af gulvriste og tilhørende vandlåse i brusekabine. 5. Afvaskning af håndvask og køkkenvask. Blandingsbatterier og bruser. Toilet, afkalkning af gulvklinker og vægfliser samt udsugningsventiler. 6. Vinduer og spejle pudses. 7. Afvaskning af alle gulve. 8. Rengøring af ovn/komfur. Også for fastbrændt fedt. Husk af trække komfuret ud og rengøre dag dette. 9. Rengøring af køle/fryseskab. 10. Rengøring af emhætte filter tages ud og renses for fedt. 11. Husk tømning af loftrum/kælderrum. Påbegynd rengøring i god tid, da en del af rengøringen evt. skal efterbehandles flere gange. Med mindre andet er aftalt med ejendomsfunktionæren, afmonteres diverse beslag, som lejer selv har opsat, til gardiner/persienner, badeforhæng og lamper m.v. HUSK, at der ved fraflytningssynet skal afleveres nøgler/nøglebrikker og vaskebrikker. 27.

28 Brugsanvisninger - hårde hvidevarer Emhætte. Mærket er VOSS model nr. VHM online Komfur. Mærket er VOSS model ELK 4659-hv. nline Køle- fryse skab. Mærket er Electrolux EN3602MOW Hvis du ønsker at få brugsanvisningen skrevet ud, kan du kontakte Beboerservice på eller via beboerservice@alabubolig.dk, som vil være behjælpelig med at printe den og evt. sende den til dig med Post Danmark. Du er også meget velkommen til at komme ind og besøge Beboerservice, og få en kop kaffe, mens den ønskede brugsanvisning printes til dig. 28.

29 29.

30 30.

Velkommen til Nylandsvej. Afdeling 56. Nylandsvej 7-23

Velkommen til Nylandsvej. Afdeling 56. Nylandsvej 7-23 Velkommen til Nylandsvej Afdeling 56 Nylandsvej 7-23 Tilrettet version 7. februar 2018 1. Indhold i Beboermappen Indhold i Beboermappen 2 Kontaktoplysninger på Alabu Bolig og Beboerservice... 3 Husorden,

Læs mere

Velkommen til Dragen. Godsbanen 4, 6, 12

Velkommen til Dragen. Godsbanen 4, 6, 12 Velkommen til Dragen Godsbanen 4, 6, 12 Tilrettet version 6.december 2018 Lidt om velkomstfolderen Denne velkomstfolder indeholder mange relevante oplysninger vedr. din bolig. Det er derfor vigtigt, at

Læs mere

Velkommen til Alabu Bolig

Velkommen til Alabu Bolig Velkommen til Alabu Bolig Afd. 68 Tilrettet version 4. december 2018 Østre Havne Gade 3-3B - 5 Velkommen til din nye almene bolig Denne folder er til dig, der er ny beboer i Alabu Bolig. Find information

Læs mere

Velkommen til Østergården. Afd. 61. Norgesgade Østre Alle 28-30

Velkommen til Østergården. Afd. 61. Norgesgade Østre Alle 28-30 Velkommen til Østergården Afd. 61 Norgesgade 15 17 19 Østre Alle 28-30 Tilrettet version 11. januar 2018 Indhold i Beboermappen Kontaktoplysninger Alabu Bolig og Beboerservice sat vagttelefon.. 2 Husorden,

Læs mere

Velkommen til Østergården. Afd. 61. Norgesgade Østre Alle 28-30

Velkommen til Østergården. Afd. 61. Norgesgade Østre Alle 28-30 Velkommen til Østergården Afd. 61 Norgesgade 15 17 19 Østre Alle 28-30 Tilrettet version 1. marts 2019 Indhold i Velkomstfolder Kontaktoplysninger Alabu Bolig, Beboerservice og SSG vagttelefon.. 3 Husorden,

Læs mere

Velkommen til Alabu Bolig. Afd. 70

Velkommen til Alabu Bolig. Afd. 70 Velkommen til Alabu Bolig Afd. 70 Tilrettet version 09. januar 2019 Niels Ebbesens Gade 8 C Velkommen til din nye almene bolig Denne folder er til dig, der er ny beboer i Alabu Bolig. Find information

Læs mere

Velkommen til. Godsbanen Afd. 65. Godsbanen 9, 17, 19

Velkommen til. Godsbanen Afd. 65. Godsbanen 9, 17, 19 Velkommen til Godsbanen Afd. 65 Godsbanen 9, 17, 19 Tilrettet version pr. 28. februar 2019 Velkommen til din nye almene bolig Denne folder er til dig, der er ny beboer i Alabu Bolig. Find information om

Læs mere

Velkommen til. Afd. 57. Pandoravej 2 84

Velkommen til. Afd. 57. Pandoravej 2 84 Velkommen til Afd. 57 Pandoravej 2 84 Tilrettet version 16. april 2018 Indhold i Beboermappen Kontaktoplysninger på Alabu Bolig og Beboerservice samt vagttelefon 2 Husorden, vedligholdelsesreglement og

Læs mere

Velkommen til. Afd. 53. Brohusgade 2A 4A 4B 4C Vestre havnepromenade 1C

Velkommen til. Afd. 53. Brohusgade 2A 4A 4B 4C Vestre havnepromenade 1C Velkommen til Afd. 53 Brohusgade 2A 4A 4B 4C Vestre havnepromenade 1C Alabu Bolig Brohusgade 2 B, 9000 Aalborg Åbningstider: Mandag - tirsdag - torsdag kl. 07.30-15.00 Onsdag kl. 09.00-17.00 Fredag kl.

Læs mere

Velkommen til Solkrogen Afd. 43

Velkommen til Solkrogen Afd. 43 Velkommen til Solkrogen Afd. 43 Solvangsvej Tilrettet version 4. december 2018 Indhold i Velkomstfolderen Indhold i velkomstfolderen.... 2 Afdelingsbestyrelsen 3 Kontaktoplysninger Alabu Bolig og Beboerservice

Læs mere

Velkommen til. Brohuset Afd. 53. Brohusgade 2A 4A 4B 4C Vestre havnepromenade 1C

Velkommen til. Brohuset Afd. 53. Brohusgade 2A 4A 4B 4C Vestre havnepromenade 1C Velkommen til Brohuset Afd. 53 Brohusgade 2A 4A 4B 4C Vestre havnepromenade 1C 22. januar 2019 Administration og Beboerservice Når der er behov for at få kontakt til ejendomsfunktionæren Brohusgade 2 B,

Læs mere

Velkommen til. Godsbanen Afd. 65. Godsbanen 9, 17, 19

Velkommen til. Godsbanen Afd. 65. Godsbanen 9, 17, 19 Velkommen til Godsbanen Afd. 65 Godsbanen 9, 17, 19 Alabu Bolig Brohusgade 2 B, 9000 Aalborg Åbningstider: Mandag - tirsdag - torsdag kl. 07.30-15.00 Onsdag kl. 09.00-17.00 Fredag kl. 07.30-12.00 Telefonnummer:

Læs mere

Velkommen til GRØNNEPARKEN

Velkommen til GRØNNEPARKEN Velkommen til GRØNNEPARKEN Alabu Bolig Afdeling 25 Feggesundvej, Aggersundvej og Sebbersundvej 20 blokke med 740 boliger & ca. 1.350 beboere (Tilrettet 17. december 2017) Kære Beboer Hjertelig velkommen

Læs mere

Velkommen til Vestbyen. Afdeling 1. Ivar Huitfeldtsgade 6-8 Peder Skramsgade 21-27

Velkommen til Vestbyen. Afdeling 1. Ivar Huitfeldtsgade 6-8 Peder Skramsgade 21-27 Velkommen til Vestbyen Afdeling 1 Ivar Huitfeldtsgade 6-8 Peder Skramsgade 21-27 Tilrettet version 1. oktober 2018 1. Indhold i Beboermappen Indhold i Beboermappen... 2 Kontaktoplysninger - Alabu Bolig

Læs mere

Velkommen til GRØNNEPARKEN

Velkommen til GRØNNEPARKEN Velkommen til GRØNNEPARKEN Alabu Bolig Afdeling 25 Feggesundvej, Aggersundvej og Sebbersundvej 20 blokke med 740 boliger & ca. 1.350 beboere (Tilrettet 26. novemberi 2018) 0. 1. Indhold i velkomstfolderen

Læs mere

Velkommen til GRØNNEPARKEN

Velkommen til GRØNNEPARKEN Velkommen til GRØNNEPARKEN Alabu Bolig Afdeling 25 Feggesundvej, Aggersundvej og Sebbersundvej 20 blokke med 740 boliger & ca. 1.350 beboere (Tilrettet 27. februar 2019) 0. Indhold i velkomstfolderen Indhold

Læs mere

Orientering til beboerne

Orientering til beboerne Alabu Bolig Afd. 17 Dagnyvej - Elisevej Orientering til beboerne Oktober 2011 (Tilrettet februar 2017 i forhold til fusionen Alabu Bolig) Tillæg til lejemappen Skal lægges i denne Forsikring: Vi gør opmærksom

Læs mere

Gode råd om INDEKLIMAET i din bolig Brøndbyparken Afdeling 3

Gode råd om INDEKLIMAET i din bolig Brøndbyparken Afdeling 3 April 2013 Gode råd om INDEKLIMAET i din bolig Brøndbyparken Afdeling 3 De fleste af os opholder os inden døre mere end 90 % af tiden. Derfor er indeklimaet meget vigtig for vores sundhed. Mange forskellige

Læs mere

HUSORDENSREGLEMENT FOR AFDELING 2

HUSORDENSREGLEMENT FOR AFDELING 2 HUSORDENSREGLEMENT FOR AFDELING 2 Lovgrundlag Der henvises til lov om almene boliger og AlmenBo s vedtægter Reglernes ikrafttræden Med virkning fra den 1.oktober 2009 erstatter dette ordensreglement tidligere

Læs mere

Husorden i afdeling 37

Husorden i afdeling 37 Husorden i afdeling 37 1 September 2016 Afdelingsbestyrelsen har ansvar for, at husordenen bliver overholdt. De har pligt til, og ejendomsfunktionærerne har ret til, at påtale gældende bestemmelser. Det

Læs mere

Husorden 1-1012 Herlevgårdsvej

Husorden 1-1012 Herlevgårdsvej Husorden 1-1012 Herlevgårdsvej Vedtaget den 15. marts 2006. Det er vigtigt, du som beboer kender dine rettigheder og pligter, som de fremgår af lejekontrakten, denne HUSORDEN, vedligeholdelsesreglementet

Læs mere

HUSORDEN Kayerødsgade, Thomas Boss Gade, Søndergade, Jernbanegade og Nyhavnsgade

HUSORDEN Kayerødsgade, Thomas Boss Gade, Søndergade, Jernbanegade og Nyhavnsgade Husorden afd.10 HUSORDEN Kayerødsgade, Thomas Boss Gade, Søndergade, Jernbanegade og Nyhavnsgade Hensyn til dine naboer Det er enhver lejers pligt og i lejerens egen interesse at følge afdelingens forskrifter

Læs mere

SUNDT INDEKLIMA PAS GODT PÅ DIG SELV OG DIN BOLIG

SUNDT INDEKLIMA PAS GODT PÅ DIG SELV OG DIN BOLIG SUNDT INDEKLIMA PAS GODT PÅ DIG SELV OG DIN BOLIG INDHOLD Kære beboer Hvad betyder indeklimaet for dig? Hold din bolig fri for fugt og skimmelsvamp Luft ud flere gange dagligt Luk lyset ind Undlad at ryge

Læs mere

Husorden Afd. 25 Højgården Kejlstrupvej 101-233

Husorden Afd. 25 Højgården Kejlstrupvej 101-233 Husorden Afd. 25 Højgården Kejlstrupvej 101-233 (Revideret 28.08.2014) Vi vil gerne ønske dig velkommen til afd. 25 og håber du vil falde godt til i Højgården I denne folder vil du finde de fleste oplysninger,

Læs mere

HUSORDEN FOR ETAGEBYGGERIET RØDOVRE BOLIGSELSKAB AFDELING 9 VALHØJGÅRDEN

HUSORDEN FOR ETAGEBYGGERIET RØDOVRE BOLIGSELSKAB AFDELING 9 VALHØJGÅRDEN HUSORDEN FOR ETAGEBYGGERIET RØDOVRE BOLIGSELSKAB AFDELING 9 VALHØJGÅRDEN Varmemesterkontor : Valhøjs Alle 121 i gavlen, telefon 3670 0317 Kontortid : Mandag og torsdag personlig henvendelse mellem kl.

Læs mere

Sådan passer du på din lejlighed

Sådan passer du på din lejlighed Sådan passer du på din lejlighed Kære beboer Som beboer har du ansvaret for at passe godt på din lejlighed. Når du flytter, skal den være i samme stand, som da du flyttede ind (bortset fra almindeligt

Læs mere

LEJERS GUIDE. Ved indflytning, i beboelsesperioden og ved fraflytning

LEJERS GUIDE. Ved indflytning, i beboelsesperioden og ved fraflytning LEJERS GUIDE Ved indflytning, i beboelsesperioden og ved fraflytning INDEN/VED INDFLYTNING Praktiske forberedelser inden indflytning Det anbefales at lejer inden indflytning sørger for at flytte adresse

Læs mere

Sundt indeklima sådan gør du

Sundt indeklima sådan gør du Sundt indeklima sådan gør du Indeklimaet er vigtigt for din families sundhed Vi opholder os indendøre mange timer om dagen og derfor er indeklimaet vigtigt for vores sundhed. Rygning og fugt, men også

Læs mere

«Bruger_Initial» VELKOMMEN TIL AFDELING 32 VALDEMARSGADE/SVENDSGADE

«Bruger_Initial» VELKOMMEN TIL AFDELING 32 VALDEMARSGADE/SVENDSGADE «Bruger_Initial» VELKOMMEN TIL AFDELING 32 VALDEMARSGADE/SVENDSGADE Velkommen i vores afdeling Som ny beboer kan der være mange praktiske ting, som det kan være svært at finde svar på - især i starten.

Læs mere

Husorden for afd. 4 Kagshusene

Husorden for afd. 4 Kagshusene Husorden for afd. 4 Kagshusene Afdelingen består af nedenstående blokke, der hver er tildelt et bogstav internt i afdelingen. Der gøres opmærksom på, der kan være små afvigelser i husordenen imellem boligblokkene

Læs mere

«Afdeling_nr» Alabu Bolig Afd. 18 Umanakvej - Ivigtutvej. Husorden. Revideret pr. 15. september 2016

«Afdeling_nr» Alabu Bolig Afd. 18 Umanakvej - Ivigtutvej. Husorden. Revideret pr. 15. september 2016 «Afdeling_nr» Afd. 18 Umanakvej - Ivigtutvej Husorden Revideret pr. 15. september 2016 (Tilrettet 13. juli 2017 i forhold til fusionen ) Reglement for husorden for Afdeling 18 Et godt klima er meget værd

Læs mere

Velkommen i vores afdeling

Velkommen i vores afdeling «Bruger_Initial» Velkommen i vores afdeling Som ny beboer kan der være mange praktiske ting, som det kan være svært at finde svar på - især i starten. Vi håber denne lille folder vil være med til at gøre

Læs mere

Husorden Afdeling 34. Studievej 15, Nørresundby

Husorden Afdeling 34. Studievej 15, Nørresundby Husorden Afdeling 34 Studievej 15, Nørresundby INDHOLDSFORTEGNELSE TIL HUSORDEN FOR AFDELING 34 STUDIEVEJ 15 INDLEDNING 3 ANSVAR OG FORSIKRING 3 AFFALD 3 ANTENNER/PARABOLER 4 BAD OG TOILET 4 CYKLER 4 DØRE/VINDUER

Læs mere

Sundt indeklima sådan gør du

Sundt indeklima sådan gør du Sundt indeklima sådan gør du Indeklimaet er vigtigt for din families sundhed Vi opholder os indendøre mange timer om dagen og derfor er indeklimaet vigtigt for vores sundhed. Rygning og fugt, men også

Læs mere

Husorden for afdeling NORDRE MUNKEGÅRD

Husorden for afdeling NORDRE MUNKEGÅRD Husorden for afdeling NORDRE MUNKEGÅRD Affald Køkkenaffald skal lægges i plastposer, som lukkes, inden de kastes i containerhusene.. Flasker og aviser må ikke kastes i containerhusene, men skal anbringes

Læs mere

Maltahus IV. Praktiske Informationer. Forbehold for gentagelser og fejl Mappen gemmes og følger med lejligheden. D. 18/09-2012 Rev.

Maltahus IV. Praktiske Informationer. Forbehold for gentagelser og fejl Mappen gemmes og følger med lejligheden. D. 18/09-2012 Rev. 2012 Maltahus IV Praktiske Informationer Forbehold for gentagelser og fejl Mappen gemmes og følger med lejligheden D. 18/09-2012 Rev. 1 Indholdsfortegnelse 1. Ordensreglement for Andelsboligforeningen

Læs mere

Når du flytter fra din bolig

Når du flytter fra din bolig April 2013 Når du flytter fra din bolig Brøndbyparken afd. 3 Vi kan, vi vil og vi skal! Hvad skal du være opmærksom på, når du flytter ud af din bolig Opsigelse 3 måneders varsel Den nemmeste måde at opsige

Læs mere

Brøndbyernes Andelsboligforening afdeling 2

Brøndbyernes Andelsboligforening afdeling 2 Husorden Indledning. Husordenen er en del af lejekontrakten. Misligholdelse af husordenen, kan medføre opsigelse/ophævelse af lejekontrakten jf. gældende regler herom. Beboerne opfordres til at anvende

Læs mere

Kondens i moderne byggeri

Kondens i moderne byggeri Kondens i moderne byggeri Kondens er et naturligt fænomen og ikke et produktproblem. Det er tegn på høj luftfugtighed, hvilket betyder, at øget ventilation er nødvendig. En gennemsnitlig familie på fire

Læs mere

Husorden Hørgården 3

Husorden Hørgården 3 Husorden 1-1035 Hørgården 3 Vedtaget af organisationsbestyrelsen den 16. september 2016 Et godt klima skaber trivsel En boligafdeling kan sammenlignes med et minisamfund, hvor beboerne er mere eller mindre

Læs mere

Ordensreglement for afdeling 107, Klintevej

Ordensreglement for afdeling 107, Klintevej Ordensreglement for afdeling 107 Klintevej Dato 22.03.2010 Vordingborg Boligselskab Side 1/6 Hvorfor et ordensreglement? En boligafdeling med mange beboere er et miniaturesamfund: Man bliver mere eller

Læs mere

Indhold Boligen Området Husorden Til-/fraflytning

Indhold Boligen Området Husorden Til-/fraflytning Indhold Boligen... 2 Afløb/toilet:... 2 Akutte skader:... 2 Antenne:... 2 Hvidevarer:... 2 Nøgler og låse:... 2 Skure:... 2 Særlige aftaler:... 3 Udluftning:... 3 Vandlåse:... 3 Vedligeholdelse af have:...

Læs mere

AFDELING 7 SØPARKEN HUSORDEN & TILLADTE FORANDRINGSARBEJDE BOLIGSELSKABET DANBO. Svanestien 1 47 Lærkevej 2 40 Søvej d

AFDELING 7 SØPARKEN HUSORDEN & TILLADTE FORANDRINGSARBEJDE BOLIGSELSKABET DANBO. Svanestien 1 47 Lærkevej 2 40 Søvej d AFDELING 7 SØPARKEN HUSORDEN & TILLADTE FORANDRINGSARBEJDE BOLIGSELSKABET DANBO Svanestien 1 47 Lærkevej 2 40 Søvej 13 19 d. 01.10.16 INDHOLD INDLEDNING... 2 HUSORDEN... 2 ANSVAR OG FORSIKRING... 2 BAD,

Læs mere

Klargøring af lejemål ved fraflytning

Klargøring af lejemål ved fraflytning Klargøring af lejemål ved fraflytning 1 Huskeliste Det kan være stressende at flytte, og det er nemt at miste overblikket over, hvad der er rengjort og ordnet og hvad der mangler i forbindelse med en flytning.

Læs mere

Vejledning ved fraflytning. Hvad skal du være opmærksom på, når du fraflytter din bolig

Vejledning ved fraflytning. Hvad skal du være opmærksom på, når du fraflytter din bolig Vejledning ved fraflytning Hvad skal du være opmærksom på, når du fraflytter din bolig Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse Det skal du vide, når du fraflytter din bolig..1 Gratis forsyn..1 Flyttesynet..1

Læs mere

26. JUNI 2018 HUSORDEN FOR HOULKÆR BYMIDTE

26. JUNI 2018 HUSORDEN FOR HOULKÆR BYMIDTE 26. JUNI 2018 HUSORDEN FOR HOULKÆR BYMIDTE Indholdsfortegnelse AFFALD... 2 AFLØB, BAD OG TOILET... 2 AKTIVITETER... 2 ALTANER... 2 ANTENNER... 2 FODRING AF FUGLE OG ANDRE DYR... 2 FÆLLESVASKERI OG TØJTØRRING...

Læs mere

HUSORDEN AFD. 6 Kejlstrupvej 7-13

HUSORDEN AFD. 6 Kejlstrupvej 7-13 HUSORDEN AFD. 6 Kejlstrupvej 7-13 Vi vil gerne med denne lille folder ønske dig/jer velkommen til afd. 6. og håber du/i vil falde godt til. I denne folder vil du finde de fleste oplysninger, der er brug

Læs mere

Uddrag af artikler til enkelt og korrekt udluftning.

Uddrag af artikler til enkelt og korrekt udluftning. SILKEBORG BOLIGSELSKAB Uddrag af artikler til enkelt og korrekt udluftning. INDHOLD Hvordan undgår du kondens på indersiden af vinduerne?... s. 1 Pas på med køligt soveværelse. s. 3 10 gode råd om udluftning

Læs mere

Reglernes ikrafttræden 1. Med virkning fra den erstatter dette ordensreglement tidligere gældende reglementer.

Reglernes ikrafttræden 1. Med virkning fra den erstatter dette ordensreglement tidligere gældende reglementer. Boligforeningen B42 Ordensreglement for Afd. 21 Godkendt på ordinært afdelingsmøde d. 14-03-2018. Ændr. 21.02.2019. I Generelt Reglernes ikrafttræden 1. Med virkning fra den 14-03-2018 erstatter dette

Læs mere

Husorden Afdeling 31. Bendtsensvej 13, Nørresundby

Husorden Afdeling 31. Bendtsensvej 13, Nørresundby Husorden Afdeling 31 Bendtsensvej 13, Nørresundby INDHOLDSFORTEGNELSE TIL HUSORDEN FOR AFDELING 31 BENDTSENSVEJ 13. INDLEDNING 3 ANSVAR OG FORSIKRING 3 ANTENNER/PARABOLER 3 BAD OG TOILET 3 DØRE/VINDUER

Læs mere

GENERELT BIL- KNALLERTKØRSEL M.V. DØRSKILTE FORSIKRING AFFALD ANTENNER/PARABOLER FORURENING CYKLER, KNALLERTER, INDKØBS- VOGNE M.M.

GENERELT BIL- KNALLERTKØRSEL M.V. DØRSKILTE FORSIKRING AFFALD ANTENNER/PARABOLER FORURENING CYKLER, KNALLERTER, INDKØBS- VOGNE M.M. «Bruger_Initial» Indholdsfortegnelse GENERELT... 3 AFFALD... 3 ANTENNER/PARABOLER... 3 CYKLER, KNALLERTER, INDKØBSVOGNE M.M.... 3 BIL-, KNALLERTKØRSEL M.V... 3 DØRSKILTE... 3 FORSIKRING... 3 FORURENING...

Læs mere

Velkommen i vores afdeling

Velkommen i vores afdeling Velkommen i vores afdeling Som ny beboer kan der være mange praktiske ting, som det kan være svært at finde svar på - især i starten. Vi håber denne lille folder vil være med til at gøre det hele lidt

Læs mere

Beboervejledning - Nye vinduer AAB afd. 35. Afd. 35. Enghavevej

Beboervejledning - Nye vinduer AAB afd. 35. Afd. 35. Enghavevej Afd. 35 Enghavevej 92-142 Kære BEBOERE I forbindelse med renoveringen af ejendommen er der opsat nye altandøre og vinduer i jeres lejlighed. Derfor har vi lavet denne vejledning, som giver dig en række

Læs mere

Husorden. Sidst, men ikke mindst påtal selv eventuelle overtrædelser af husordenen over for dine medbeboere, det kommer man som regel længst med.

Husorden. Sidst, men ikke mindst påtal selv eventuelle overtrædelser af husordenen over for dine medbeboere, det kommer man som regel længst med. Husorden Det er vigtigt, at du læser denne husorden omhyggeligt igennem, da gentagne overtrædelser vil kunne medføre en opsigelse eller ophævelse af dit lejemål. Er du/i forældre, vil det være af stor

Læs mere

LSE-NYBODER SÅDAN BRUGER DU DIN NYBODER-BOLIG RIGTIGT BEBOERVEJLEDNING

LSE-NYBODER SÅDAN BRUGER DU DIN NYBODER-BOLIG RIGTIGT BEBOERVEJLEDNING LSE-NYBODER SÅDAN BRUGER DU DIN NYBODER-BOLIG RIGTIGT BEBOERVEJLEDNING SJÆL, CHARME OG FUGT I ældre boligbebyggelser som Nyboder, hvor der er opstigende fugt, kolde facadevægge og opfugtninger som følge

Læs mere

Husorden Afdeling 21. Fjordparken 4-26

Husorden Afdeling 21. Fjordparken 4-26 Husorden Afdeling 21 Fjordparken 4-26 INDHOLDSFORTEGNELSE TIL HUSORDEN INDHOLD: SIDE: INDLEDNING 3 ANSVAR OG FORSIKRING AFFALD BAD OG TOILET DØRE/VINDUER EL EMHÆTTER HAVER 5 HUSDYR (HUND/KAT) 6 MUSIK -

Læs mere

Råd og vejledning om brug af fjernvarme:

Råd og vejledning om brug af fjernvarme: Råd og vejledning om brug af fjernvarme: FJERNVARME - ET GENBRUGSSYSTEM Princippet i en fjernvarmeforsyning er enkelt. Fra varmeværket pumper man opvarmet fjernvarmevand ud til forbrugerne. Hos forbrugerne

Læs mere

RÅD OG VEJLEDNING OM BRUG AF FJERNVARME I LEJLIGHEDER

RÅD OG VEJLEDNING OM BRUG AF FJERNVARME I LEJLIGHEDER RÅD OG VEJLEDNING OM BRUG AF FJERNVARME I LEJLIGHEDER INDHOLD LEJLIGHEDENS RUM.................................. 3 TEMPERATUREN..................................... 4 BRUG ALLE RADIATORER..............................

Læs mere

Husorden. En af vejene til godt naboskab i afdeling 6-9.

Husorden. En af vejene til godt naboskab i afdeling 6-9. Husorden En af vejene til godt naboskab i afdeling 6-9. Ordensreglementet medvirker til at skabe et godt boligmiljø. Derfor er det vigtigt, at du sætter dig ind i det og efterlever det. Emnerne står i

Læs mere

Velkommen i vores afdeling

Velkommen i vores afdeling «Bruger_Initial» Velkommen i vores afdeling Som ny beboer kan der være mange praktiske ting, som det kan være svært at finde svar på - især i starten. Vi håber denne lille folder vil være med til at gøre

Læs mere

Om at bo til leje. Velkommen. Forsikring PBS. Jura i private lejemål

Om at bo til leje. Velkommen. Forsikring PBS. Jura i private lejemål Om at bo til leje Velkommen Velkommen til, du er nu lejer hos JMI Ejendomme A/S. Det er vores ønske, at du vil føle dig hjemme og godt tilpas i din nye bolig. Der kan dog være flere spørgsmål som trænger

Læs mere

HUSORDEN FARUMGADE 7-9 - 11

HUSORDEN FARUMGADE 7-9 - 11 HUSORDEN FOR FARUMGADE 7-9 - 11 Indledning!... 1 IKRAFTTRÆDEN AF HUSORDEN!... 2 Affald!... 2 Altaner og altankasser!... 2 Ansvar og forsikring!... 2 Antenner og paraboler!... 2 Bad og toilet!... 3 Døre

Læs mere

RKE Schweizervænget Godkendt på afdelingsmødet den 24. maj Husorden. for. Schweizervænget RKE. Husorden Side 1 af 6

RKE Schweizervænget Godkendt på afdelingsmødet den 24. maj Husorden. for. Schweizervænget RKE. Husorden Side 1 af 6 Husorden for Schweizervænget RKE Husorden Side 1 af 6 GENERELT En boligafdeling med mange beboere kan sammenlignes med et miniaturesamfund. Vi bliver mere eller mindre afhængige af hinanden, og vi er fælles

Læs mere

Gedser Fjernvarmes gode råd om opvarmning

Gedser Fjernvarmes gode råd om opvarmning Gedser Fjernvarmes gode råd om opvarmning FJERNVARME ET GENBRUGSSYSTEM BOLIGENS RUM BRUG ALLE RADIATORER Princippet i en fjernvarmeforsyning er enkelt. Fra varmeværket pumper man opvarmet fjernvarmevand

Læs mere

Velkommen i vores afdeling

Velkommen i vores afdeling «Bruger_Initial» Velkommen i vores afdeling Som ny beboer kan der være mange praktiske ting, som det kan være svært at finde svar på - især i starten. Vi håber denne lille folder vil være med til at gøre

Læs mere

Har du spørgsmål til Husorden eller overholdelse af denne, rettes henvendelse til ejendomskontoret.

Har du spørgsmål til Husorden eller overholdelse af denne, rettes henvendelse til ejendomskontoret. Mosegårdsparken Leveregler for godt naboskab Vi bor mange mennesker i Mosegårdsparken. Vi har forskellige interesser og måder at indrette vores liv på. For at kunne trives sammen har vi tre simple leveregler:

Læs mere

Velkommen i vores afdeling

Velkommen i vores afdeling «Bruger_Initial» Velkommen i vores afdeling Som ny beboer kan der være mange praktiske ting, som det kan være svært at finde svar på - især i starten. Vi håber denne lille folder vil være med til at gøre

Læs mere

Husorden. Afd. 26 - Himmerlandsparken

Husorden. Afd. 26 - Himmerlandsparken Husorden Afd. 26 - Himmerlandsparken Administration: Kirkegade 3 9600 Aars Kontortid: Mandag Onsdag 09.00 16.00 Torsdag 10.00 17.00 Fredag 09.00 12.00 En boligafdeling med flere beboere er et miniaturesamfund.

Læs mere

Husorden Funktionærernes boligselskab i Rødovre Kommune. Afdeling 702-01 Valhøjparken.

Husorden Funktionærernes boligselskab i Rødovre Kommune. Afdeling 702-01 Valhøjparken. Husorden Funktionærernes boligselskab i Rødovre Kommune. Afdeling 702-01 Valhøjparken. Vedtaget på afdelingsmødet den 12. april 2011 Indhold 1. Lejemålet 1.1. Overholdelse 1.2. Benyttelse 1.3. Ændringer

Læs mere

Velkommen som beboer i Hjerteparken

Velkommen som beboer i Hjerteparken Velkommen som beboer i Hjerteparken Boligselskabet BSB Svendborg samt Hjerteparkens afdelingsbestyrelse byder alle nye beboere velkommen her til afdeling 8 Hjerteparken. Vi vil håbe, at I kan falde godt

Læs mere

HUSORDEN REGLER OG RETNINGSLINIER FOR AFDELING 007 MERN GAMLE SKOLE

HUSORDEN REGLER OG RETNINGSLINIER FOR AFDELING 007 MERN GAMLE SKOLE HUSORDEN REGLER OG RETNINGSLINIER FOR AFDELING 007 MERN GAMLE SKOLE INDHOLDSFORTEGNELSE INDLEDNING... 3 GENERELT HUSDYRHOLD... 3 FORSIKRINGER... 3 ANTENNER... 4 SKILTNING... 4 I LEJLIGHEDEN KØLESKABE,

Læs mere

Husorden Afdeling 43. Lindholm Brygge 19-21

Husorden Afdeling 43. Lindholm Brygge 19-21 Husorden Afdeling 43 Lindholm Brygge 19-21 AFFALD Køkkenaffald skal afleveres i lukket plastpose. Papir/pap, metal samt glas sorteres efter de dertil opstillede molokker. Låg på molokkerne skal altid holdes

Læs mere

VELKOMMEN TIL AFDELING 71. «Bruger_Initial» Idrætsbyen, Hadsundvej

VELKOMMEN TIL AFDELING 71. «Bruger_Initial» Idrætsbyen, Hadsundvej VELKOMMEN TIL AFDELING 71 «Bruger_Initial» Idrætsbyen, Hadsundvej Velkommen i vores afdeling Som ny beboer kan der være mange praktiske ting, som det kan være svært at finde svar på - især i starten. Vi

Læs mere

SUNDT MILJØ I BOLIGEN TIPS OG GODE RÅD TIL DIG, SOM BOR TIL LEJE

SUNDT MILJØ I BOLIGEN TIPS OG GODE RÅD TIL DIG, SOM BOR TIL LEJE SUNDT MILJØ I BOLIGEN TIPS OG GODE RÅD TIL DIG, SOM BOR TIL LEJE 1 INDHOLDSFORTEGNELSE Gode vaner giver godt indeklima 3 Luft ud også om vinteren 4 Sæt varme på 5 Fugt i boligen? 6 Sådan undgår du fugt

Læs mere

Velkommen til. Saltumvej Afd. 21. Saltumvej 11-69, Aalborg Ø

Velkommen til. Saltumvej Afd. 21. Saltumvej 11-69, Aalborg Ø Velkommen til Saltumvej Afd. 21 Saltumvej 11-69, Aalborg Ø 13. maj 2019 Indhold Velkommen til din nye almene bolig... 3 Velkommen til Saltumvej - afdeling 21... 5 Relevante navne og adresser... 7 Afdelingsbestyrelsen:...

Læs mere

HUSORDEN VIBO AFDELING 105 HAVEKILDEGÅRD

HUSORDEN VIBO AFDELING 105 HAVEKILDEGÅRD BOLIGFORENINGEN VIBO HUSORDEN VIBO AFDELING 105 HAVEKILDEGÅRD VEDTAGET PÅ DET ORDINÆRE AFDELINGSMØDE JUNI 1997 REV. 13. FEBRUAR 2013 Et godt klima er meget værd! Med disse sider vil vi gerne orientere

Læs mere

afd. 6 Juni 2015 HVEM HVAD HVOR AFDELING 6 SIRIUSPARKEN

afd. 6 Juni 2015 HVEM HVAD HVOR AFDELING 6 SIRIUSPARKEN HVEM HVAD HVOR I AFDELING 6 SIRIUSPARKEN VELKOMMEN: Når man som nyindflytter står med et spørgsmål af praktisk karakter vedrørende afdelingen, eller man som gammel beboer har glemt hvordan var det nu det

Læs mere

Husorden. Henstilling af løst affald i affaldsøer, opgange, kældergange eller andre fælles områder er forbudt.

Husorden. Henstilling af løst affald i affaldsøer, opgange, kældergange eller andre fælles områder er forbudt. for Affald De grå containere i affaldsøerne ved de enkelte boligblokke må kun bruges til køkkenaffald. Dette affald skal være i egnede plastposer, som er forsvarligt lukket. Dette for at undgå lugtgener

Læs mere

DEN ALMENNYTTIGE ANDELSBOLIGFORENING VIBO

DEN ALMENNYTTIGE ANDELSBOLIGFORENING VIBO DEN ALMENNYTTIGE ANDELSBOLIGFORENING VIBO HUSORDEN VIBO AFDELING 116 TELEVÆNGET I VEDTAGET PÅ AFDELINGSMØDET DEN 25. AUGUST 1997 Indledning Et godt klima er meget værd. Med disse sider vil vi gerne orientere

Læs mere

«Afdeling_nr» Alabu Bolig. Solkrogen Afd. 43. Solvangsvej. Husorden. (Tilrettet den 30. oktober 2017 i forhold til fusionen Alabu Bolig)

«Afdeling_nr» Alabu Bolig. Solkrogen Afd. 43. Solvangsvej. Husorden. (Tilrettet den 30. oktober 2017 i forhold til fusionen Alabu Bolig) «Afdeling_nr» Alabu Bolig Solkrogen Afd. 43 Solvangsvej Husorden (Tilrettet den 30. oktober 2017 i forhold til fusionen Alabu Bolig) Reglement for husorden Solvangsvej 12-20 Solkrogen Afd. 43 1. Lejer

Læs mere

«Bruger_Initial» VELKOMMEN TIL AFDELING 16 MAGISTERPARKEN

«Bruger_Initial» VELKOMMEN TIL AFDELING 16 MAGISTERPARKEN «Bruger_Initial» VELKOMMEN TIL AFDELING 16 MAGISTERPARKEN Velkommen i vores afdeling Som ny beboer kan der være mange praktiske ting, som det kan være svært at finde svar på - især i starten. Vi håber

Læs mere

Husorden 1-1023 Herlev Skole

Husorden 1-1023 Herlev Skole Husorden 1-1023 Herlev Skole Vedtaget den 22. oktober 1996. Herlev Skole Herlev Skole er et lille samfund med 53 ældreboliger. Beboerne bliver mere eller mindre afhængige af hinanden og er fælles om mange

Læs mere

Husorden 1-1029 Møllergården

Husorden 1-1029 Møllergården Husorden 1-1029 Møllergården 1. oktober 2011 2 Et godt klima skaber trivsel En boligafdeling kan sammenlignes med et minisamfund, hvor beboerne er mere eller mindre afhængige af hinanden - og fælles om

Læs mere

HUSORDEN LYKKESHOLMS ALLÉ AFD. VIBY J

HUSORDEN LYKKESHOLMS ALLÉ AFD. VIBY J HUSORDEN 2011 AFD. 10 LYKKESHOLMS ALLÉ VIBY J Indhold Generelt... 3 1. Affaldshåndtering... 4 2. Badeværelse og toilet... 4 3. Dybfrysere i skure udhuse... 4 4. Fodring af fugle... 4 5. Fyrværkeri... 5

Læs mere

Velkommen til. Afd. 01, Lundvej 24 og Aavangen 1, 3, 5. Arbejdernes Andels- Boligforening Varde. Husorden

Velkommen til. Afd. 01, Lundvej 24 og Aavangen 1, 3, 5. Arbejdernes Andels- Boligforening Varde. Husorden Velkommen til Afd. 01, Lundvej 24 og Aavangen 1, 3, 5 Arbejdernes Andels- Boligforening Varde Husorden En boligforening med mange beboere kan sammenlignes med et miniaturesamfund. Vi bliver mere eller

Læs mere

Husorden 1-3052 Vestergården 3

Husorden 1-3052 Vestergården 3 Husorden 1-3052 Vestergården 3 Revideret på ordinært afdelingsmøde den 11. september 2013 Formålet med husordenen For at skabe et godt miljø er det vigtigt, at alle viser størst muligt hensyn til sine

Læs mere

CYKLER, KNALLERTER, M.M. GENERELT BIL- KNALLERTKØRSEL M.V. DØRSKILTE AFFALD FODRING AF FUGLE M.V. FORSIKRING ANTENNER/PARABOLER

CYKLER, KNALLERTER, M.M. GENERELT BIL- KNALLERTKØRSEL M.V. DØRSKILTE AFFALD FODRING AF FUGLE M.V. FORSIKRING ANTENNER/PARABOLER «Bruger_Initial» Indholdsfortegnelse GENERELT... 3 AFFALD... 3 ANTENNER/PARABOLER... 3 CYKLER, KNALLERTER M.M... 3 BIL-, KNALLERTKØRSEL M. V.... 3 DØRSKILTE...3 FODRING AF FUGLE M.V.... 3 FORSIKRING...

Læs mere

Velkommen som beboer i Den Selvejende Institution Ældreboligerne Dommerparken Vesterparken Taastrup

Velkommen som beboer i Den Selvejende Institution Ældreboligerne Dommerparken Vesterparken Taastrup Velkommen som beboer i Den Selvejende Institution Ældreboligerne Dommerparken Vesterparken 15 2630 Taastrup Denne folder indeholder en række praktiske oplysninger. 2018 Indholdsfortegnelse Baggrund / historie...

Læs mere

HUSORDEN FOR AFDELING 5

HUSORDEN FOR AFDELING 5 HUSORDEN FOR AFDELING 5 Velkommen til afd. 5 Vestergade, Fasanvej og Glentevej En boligafdeling med mange beboere kan sammenlignes med et miniaturesamfund. Vi bliver mere eller mindre afhængige af hinanden,

Læs mere

Indhold. Kontaktoplysninger... 2. Praktisk info... 3. Indflytning, liste over fejl og mangler... 10

Indhold. Kontaktoplysninger... 2. Praktisk info... 3. Indflytning, liste over fejl og mangler... 10 Indhold Kontaktoplysninger... 2 Praktisk info... 3 Indflytning, liste over fejl og mangler... 10 Lejekontrakt og tilføjelser til lejekontrakten... 11 Elregnskab... 12 Nøgler og nøglebeviser... 13 Opsigelse

Læs mere

Ordensreglement. ALTANER: Tøjtørring samt luftning af sengetøj og lignende må ikke ske over brystningshøjde.

Ordensreglement. ALTANER: Tøjtørring samt luftning af sengetøj og lignende må ikke ske over brystningshøjde. Fyns almennyttige Boligselskab Afdeling: Nedergården Ordensreglement. Følgende regler er givet for at skabe de for alle beboere bedst mulige forhold i det miniaturesamfund, som en boligafdeling i realiteten

Læs mere

Velkommen til Sundby-Hvorup Boligselskab Afdeling 3

Velkommen til Sundby-Hvorup Boligselskab Afdeling 3 Velkommen til Sundby-Hvorup Boligselskab Afdeling 3 Velkommen Vi byder dig velkommen som beboer i Sundby-Hvorup Boligselskabs afdeling 3. Vi håber du vil føle dig hjemme og blive glad for at bo her. Afdeling

Læs mere

HUSORDENSREGLEMENT FOR AFDELING 46 HERREDSVEJ 60A-60C

HUSORDENSREGLEMENT FOR AFDELING 46 HERREDSVEJ 60A-60C HUSORDENSREGLEMENT FOR AFDELING 46 HERREDSVEJ 60A-60C Et godt klima er meget værd. En boligafdeling med mange beboere er et miniaturesamfund hvor man er mere eller mindre afhængige af hinanden. Man bliver

Læs mere

«Afdeling_nr» Alabu Bolig Afd. 46 Heravej Husorden

«Afdeling_nr» Alabu Bolig Afd. 46 Heravej Husorden «Afdeling_nr» Alabu Bolig Afd. 46 Heravej 117-145 Husorden Pr. 8. september 1999 Revideret 9. september 2009 Haveregler vedtaget pr. 16. september 2013 (Punkt 6 i husordenen tilrettet jfr. Haveregler)

Læs mere

ANTENNER Tilslutning til fællesantenneanlægget må kun ske med originalkabler og originale stik. Se evt. under PARABOLER.

ANTENNER Tilslutning til fællesantenneanlægget må kun ske med originalkabler og originale stik. Se evt. under PARABOLER. Husorden afdeling 20 vedtaget på afdelingsmøde d. 1.9.2009 GENERELT En boligafdeling med mange beboere kan sammenlignes med et miniaturesamfund. Vi bliver mere eller mindre afhængige af hinanden, og vi

Læs mere

Husorden Femte Maj Plads

Husorden Femte Maj Plads Husorden Femte Maj Plads Affald Altaner Ansvar Antenne Auktion Bad/toilet Beboerrum Cykler/barnevogne Alt affald skal lægges i poser, som lukkes forsvarligt inden de anbringes i affaldsbeholderne. Altaner

Læs mere

Indholdsfortegnelse. «Bruger_Initial»

Indholdsfortegnelse. «Bruger_Initial» «Bruger_Initial» «Bruger_Initial» Indholdsfortegnelse GENERELT... 3 AFFALD... 3 ANTENNER/PARABOLER... 3 BIL-, KNALLERTKØRSEL M.V.... 3 CYKLER, KNALLERTER, INDKØBSVOGNE M.M.... 3 DØRSKILTE... 3 FODRING

Læs mere

«Bruger_Initial» VELKOMMEN TIL AFDELING 3. Henning Smiths Vej /Poul Buaas Vej

«Bruger_Initial» VELKOMMEN TIL AFDELING 3. Henning Smiths Vej /Poul Buaas Vej «Bruger_Initial» VELKOMMEN TIL AFDELING 3 Henning Smiths Vej /Poul Buaas Vej Velkommen i vores afdeling Som ny beboer kan der være mange praktiske ting, som det kan være svært at finde svar på - især i

Læs mere

VELKOMMEN TIL AFDELING 39

VELKOMMEN TIL AFDELING 39 «Bruger_Initial» «Bruger_Initial» VELKOMMEN TIL AFDELING 39 DANAGÅRDEN Velkommen i vores afdeling Som ny beboer kan der være mange praktiske ting, som det kan være svært at finde svar på - især i starten.

Læs mere

GENERELLE ORDENSREGLER

GENERELLE ORDENSREGLER GENERELLE ORDENSREGLER INDHOLD Antenner... 1 Forsikringer... 1 Skiltning... 1 Maskiner... 1 Tekniske installationer... 1 Varmeanlæg... 2 Vandhaner og cisterner... 2 Bad og toilet... 2 Affald... 2 Udluftning

Læs mere