CM 940-F / 941-F / 942-F. Short Operating Instructions Short Programming Instructions Dansk - Version

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "CM 940-F / 941-F / 942-F. Short Operating Instructions Short Programming Instructions Dansk - Version"

Transkript

1 CM 940-F / 941-F / 942-F O L Y MPIA Short Operating Instructions Short Programming Instructions Dansk - Version SINCE 1903

2 Programmering af kassen via PC'en Du har mulighed for at programmere kassen via din PC som et alternativ til den manuelle programmering (se kapitel 6 i den engelske vejledning). Til dette formål er der sammen med kassen vedlagt det følgende tilbehør: et USB-kabel til at forbinde kassen og PC'en og en data-cd med det anbefalede PC-program OLYMPIA-ECR Management System. Bemærk: Vi anbefaler dig kun at programmere kassen med programmet OLYMPIA-ECR Management System. Dette gør det til dels betydeligt nemmere at indtaste forskellige kasseindstillinger og giver dig desuden en bedre oversigt over de programmerede data, da du hurtigt, nemt og på en overskuelig måde kan få vist disse på monitoren. Desuden kan du gemme de programmerede indstillinger, sådan at du ved en reset af systemet har en sikkerhedskopi, som du så bare skal overføre fra din PC til kassen. Bemærk: Følg de følgende instruktioner i den beskrevne rækkefølge! 1.1 Installation af PC-softwaren Bemærk: Installér softwaren, inden du tilslutter USB-kablet! 1. Sæt data-cd'en i din PC. 2. Vent, indtil indholdet på CD'en vises på monitoren. 3. Åbn filmappen Setup ECR-System (se fig. 1). Fig Dobbeltklik på programmet SetUpEcrSystem, der befinder sig i denne mappe, for at installere PC-programmet. 5. Følg instruktionerne, der vises på skærmen: Klik på NEXT, bekræft stien med NEXT, bekræft igen med NEXT. - Fortsættelse næste side - Olympia 2011 Side 2 Med forbehold for tekniske ændringer!

3 - Fortsættelse - Installationsprocessen starter. Så længe du ikke har foretaget nogen ændringer, installeres programmeringssoftwaren automatisk under C:\Programme. 6. Afslut ved slutningen på installationen med CLOSE. Bemærk: Under installationen oprettes der et ikon for programmet med navnet ECRSYSTEM på desktoppen. Via dette ikon kan programmet ganske enkelt startes med et dobbeltklik. 1.2 Start af PC-programmet 1. Åbn programmet ECRSYSTEM: Dobbeltklik på ikonet, som programmet har oprettet ved installationen på PC'ens desktop, eller gå under C:\Programme\EcrSystem hen på EcrSystem.exe. Et vindue med navnet Login vises. Fig Vælg sprog (Language Select). 3. Vælg kassens model (ECR Model). 4. Tryk på knappen Confirm(O). Bemærk: Ved den første start behøver du ikke at indtaste en adgangskode. Der kommer en oversigtsmaske frem på skærmen, i hvilken du kan foretage alle indstillinger (se fig. 3): - Fortsættelse næste side - Olympia 2011 Side 3 Med forbehold for tekniske ændringer!

4 Fig. 3 Aktivér USB-grænsefladen: 5. Vælg i menulisten indstillingerne under System Setting(S). 6. Vælg underpunktet Setup USB Driver. Det følgende vindue åbnes (se fig. 4): Fig. 7 Fig. 4 - Fortsættelse næste side - Olympia 2011 Side 4 Med forbehold for tekniske ændringer!

5 - Fortsættelse - 7. De forindstillede værdier må ikke ændres. 8. Klik på INSTALL. 9. Bekræft med OK. 10. Luk vinduet ved at klikke på krydset i det øverste højre hjørne. 1.3 Etablering af PC-forbindelse med kassen 1. Stik den ene ende af USB-kablet ind i den bageste USB-grænseflade på kassen. 2. Stik den anden ende på USB-kablet ind i en USB-grænseflade på din PC. Hardware guiden melder sig automatisk. 3. Bekræft, at driveren skal installeres som anbefalet. 4. Vent, indtil guiden har aktiveret driveren og har bekræftet dette. 5. Tryk på Finish. 1.4 Anvendelse af PC-programmet Du kan nu vælge, om du vil åbne en af de forberedte eksempelfiler som basisfil eller om du vil indtaste alle data helt på ny. På data-cd'en medfølger der de følgende tre forindstillede grundprogrammer: to grundprogrammer, hvor kassen skal anvendes som butiksversion et grundprogram, hvor kassen skal anvendes som gastronomisk version Tip: Programmeringen af kassen bliver som regel nemmere, hvis du indlæser et af de tre medfølgende grundprogrammer og tilpasser det svarende til dine krav. Send derefter det komplet programmerede program til kassen. Vi anbefaler at åbne en eksisterende fil. Olympia 2011 Side 5 Med forbehold for tekniske ændringer!

6 1.5 Programmering af moms Der kan programmeres 8 momssatser. Bemærk: Fra fabrikken er momssats 1 og 2 forprogrammeret på 25 % og 25 %. Tip: Lad en momssats være uden moms. Den anvendes så ved et neutralt salg f.eks. af cigaretter, hvis en serveringsmedarbejder trækker disse i automaten som en service for en gæst. Eksempel: Momssats 3 skal programmeres på 25 %. 1. Stil nøglekontakten på PRG. 2. Vælg programmeringsnummer Bekræft med tasten KONTANT. Indtastning Display TAX GROUP 1-1= RATE% 4. Skift hukommelsespladsen for TAX GROUP 3-1= moms: Tryk på tasten KONTANT, indtil den ønskede 2x hukommelsesplads for moms RATE% vises i toplinien. 5. Skift med tasten og til indtastningsområdet RATE% RATE% 6. Indtast med de numeriske taster momssatsen (med decimalpunktum og decimalpladser) RATE% 7. Bekræft med tasten KONTANT. Save...!! Please Continue 8. Afslut programmeringen ved at trykke på tasten Subtotal. Vigtig information: Tilknytning af momsen til varerne Ved programmeringen af varegrupperne tilknyttes momsen til varerne/varegrupperne. Kun hvis momsen også er tilknyttet varegrupperne, kan momsbeløbet opføres og udskrives på bonerne. Olympia 2011 Side 6 Med forbehold for tekniske ændringer!

7 1.5.1 VG-programmering 1. Stil nøglekontakten på PRG. 2. Vælg programmeringsnummer Bekræft med tasten KONTANT. Programmering af varegruppenavn (option): 4. Skift med tasten og til indtastningsområdet for varegruppenavnet. 5. Bekræft med tasten KONTANT. 6. Slet det gamle varegruppenavn med tasten SLET. Indtast teksten (maks. 18 tegn) (se i kapitel 6.2 i den engelske vejledning). Gem hvert bogstav med tasten KONTANT! 7. Bekræft med tasten KONTANT. Programmering af varegruppe med fast pris 1 (option): 8. Skift med tasten og til indtastningsområdet for varegruppe med fast pris Indtast den faste pris 1 (inklusive decimalpladser og decimalpunktum). 10. Bekræft med tasten KONTANT. Programmering af varegruppe med fast pris 2 (option): 11. Indtast den faste pris 2 (inklusive decimalpladser og decimalpunktum). 12. Bekræft med tasten KONTANT. Tildeling af momssats: 13. Indtast momssatsens nummer. 14. Bekræft med tasten KONTANT. Definering af varegruppe status: 15. Indtast varegruppe statusnummeret. 16. Bekræft med tasten KONTANT. Kassen skifter automatisk til at gemme den samlede programmering. Gemning af programmeret varegruppe: 17. Bekræft med tasten KONTANT. I displayet bekræftes det, at programmeringen er gemt. Nu befinder systemet sig ved begyndelsen på den næste varegruppe. Programmeringen af yderligere data kan fortsættes. Tip: Programmér alle varegrupperne direkte efter hinanden! 18. Forlad programmeringen af varegrupperne ved at trykke på tasten Subtotal. Olympia 2011 Side 7 Med forbehold for tekniske ændringer!

8 Eksempel: Varegruppe 1 skal være en positiv specificeret varegruppe med en regulær fast pris 1 på 14,90 og en nedsat fast pris 2 på 9,90, der skal have navnet ABC og der skal arbejde med momssatsen 2. Indtastning Display Start programmeringen af varegruppen: Programmering af varegruppenavn: 1x så 2x så 3x så =DEPARTMENT 1 1= [Dept01 ] 0.00 PRICE PRICE-2 1 TAX# 00 STATUS Dept01 A AB ABC [ABC ] Programmering af varegruppe med fast pris 1: 0.00 PRICE PRICE-1 Programmering af varegruppe med fast pris 2: Tildeling af momssats: - Fortsættelse næste side PRICE PRICE-2 1 TAX# 2 TAX# Olympia 2011 Side 8 Med forbehold for tekniske ændringer!

9 - Fortsættelse - Definering af varegruppe status: 00 STATUS 01 STATUS Gem og afslut programmeringen af varegruppen: Save...!! Please Continue Navigering i varegrupperne Gå med tasten og op til den øverste linie og tryk derefter flere gange på tasten KONTANT for at skifte mellem hukommelsespladserne for varegrupperne. Når der trykkes på tasten VG SHIFT, kan der skiftes til den samme position i den næste PLU Programmering af varegrupper med PC'en Til programmering af varegrupper ved hjælp af PC-programmet OLYMPIA ECR System kan man anvende den følgende indtastningsmaske. Hvordan du skal gå frem her, finder du i kapitel 0 i den engelske vejledning og her især i kapitel 5. Fig. 14 Vigtigt: *** Efter hver dataoverførsel skal der slukkes én gang for kassen på grund softwaren! *** Olympia 2011 Side 9 Med forbehold for tekniske ændringer!

10 1.6 Programmering af PLU'er / artikler Der kan programmeres PLU'er (Price-Look-Up) Programmerbare indhold For hver PLU skal eller kan de følgende 9 kendetegn programmeres eller fastlægges: PLU-nummer Der står hukommelsespladser til rådighed. Med en stregkodescanner kan der indlæses op til 13-cifrede EAN-stregkoder PLU-navn Programmér et individuelt PLU-navn (maks. 18 tegn). Denne programmering er en option. Fra fabrikken er der forprogrammeret generelle standardnavne PLU-faste priser Der kan programmeres to PLU-faste priser. PLU-fast pris 1 er herved hyppigt den regulære pris, PLU-fast pris 2 svarer til en nedsat pris, f.eks. ved Happy Hour eller til ikke længere helt friske artikler som eksempelvis blomster, brød, frugt, grøntsager osv. Indtastningen af PLU-faste priser er en option. Hvis der ikke indtastes faste priser (fast pris er 0.00), arbejder kasseapparatet kun med indtastning af en åben pris. Indtast ved programmeringen altid en fast pris sammen med antallet af indstillede decimalpladser og med decimalpunktum Tildeling af momssats Tildel hver PLU til en momssats Varegruppe-tilknytning Tilknyt hver PLU til en varegruppe PLU-status Med PLU-statusen fastlægges det, om det drejer sig om en positiv eller negativ PLU. PLU-type PLU status number Positiv PLU 00 Negativ PLU LINK-PLU'er LINK-PLU'er knyttes til (linkes sammen med) en normal PLU. Hvis den normale PLU registreres, så registreres LINK- PLU'en også. LINK-PLU'er anvendes f.eks. ved salg af drikkevarer i pantflasker. Pantflasken er så LINK-PLU'en. Pr. PLU kan der maksimalt programmeres 3 LINK-PLU'er. Bemærk: Man skal først oprette LINK-PLU'en, inden denne kan linkes sammen med en PLU ved en PLUprogrammering (se kapitel 6.6 i den engelske vejledning) cifret kodetal for ordregruppe og udskrivning på køkkenprinteren (a) Det første ciffer i det 2-cifrede kodetal definerer ordregruppen (Order #), som PLU'en skal høre til. (b) Det andet ciffer i det 2-cifrede kodetal definerer, i hvilken form PLU'en skal udskrives på køkkenprinteren (KD #). (a) Ordregruppe / ordrenummer (Order #) Ordregrupper fungerer kun, når kassen anvendes som restaurationsversion. De sørger for, at artikler med det samme ordrenummer (Order #) udskrives på den samme bon. Bonerne med forskellige ordrenumre udskrives efter hinanden. På denne måde kan de bestilte retter, drikkevarer og andre salg opføres overskueligt (se også kapitel 6.25 i den engelske vejledning). Der kan maksimalt oprettes 7 ordregrupper. Ordrenumrene er 1, 2, 3, 4, 5, 6 og 7. Bemærk: Ordrebonens navn kan omprogrammeres manuelt (se kapitel 6.25 i den engelske vejledning). Olympia 2011 Side 10 Med forbehold for tekniske ændringer!

11 1.6.2 PLU-programmering 1. Stil nøglekontakten på PRG. 2. Vælg programmeringsnummer 03 (se kapitel i den engelske vejledning). 3. Bekræft med tasten KONTANT. Der vises altid den første programmerede PLU. Indtastning af PLU-nummer: 4. Skift med tasten og til indtastningsområdet for PLU-nummeret. 5. Indtast med de numeriske taster, hvilken PLU der skal programmeres. 6. Bekræft med tasten KONTANT. Bemærk: Er et PLU-nummer, der skal programmeres, allerede oprettet, så kommer meddelelsen på displayet DATA EXISTS!!. Men kassen skifter alligevel til hukommelsespladsen, sådan at du i givet fald kan foretage ændringer. Programmering af PLU-navn (option): 7. Bekræft med tasten KONTANT. 8. Indtast teksten (maks. 18 tegn) (se kapitel 6.2 i den engelske vejledning). Gem hvert bogstav med tasten KONTANT! 9. Bekræft med tasten KONTANT. Programmering af PLU-fast pris 1 (option): 10. Skift med tasten og til indtastningsområdet for PLU-fast pris Indtast den faste pris 1 (inklusive decimalpladser og decimalpunktum). 12. Bekræft med tasten KONTANT. Programmering af PLU-fast pris 2 (option): 13. Indtast den faste pris 2 (inklusive decimalpladser og decimalpunktum). 14. Bekræft med tasten KONTANT. Tildeling af momssats: 15. Indtast momssatsens nummer. 16. Bekræft med tasten KONTANT. Tilknytning af varegruppe: 17. Indtast varegruppenummeret 2-cifret. 18. Bekræft med tasten KONTANT. Definering af PLU-status: - Fortsættelse næste side Indtast PLU-statusnummeret. 20. Bekræft med tasten KONTANT. Olympia 2011 Side 11 Med forbehold for tekniske ændringer!

12 - Fortsættelse - Programmering af LINK-PLU 1 (option): 21. Indtast PLU-nummeret. 22. Bekræft med tasten KONTANT. Programmering af LINK-PLU 2 (option): 23. Indtast PLU-nummeret. 24. Bekræft med tasten KONTANT. Programmering af LINK-PLU 3 (option): 25. Indtast PLU-nummeret. 26. Bekræft med tasten KONTANT. Programmering af kodetal for ordregruppe og udskrivning på køkkenprinteren (option): 27. Indtast det 2-cifrede kodetal for ordregruppe og udskrivning på køkkenprinteren. 28. Bekræft med tasten KONTANT. Indtastning af PLU-lagerbeholdning (option): 29. Indtast antallet af PLU'er på lager. 30. Bekræft med tasten KONTANT. 31. Bekræft en gang til med tasten KONTANT. I displayet vises, at programmeringerne gemmes. Afslutning af PLU-programmering: 32. Når alle PLU'er er programmeret og gemt, så afslut programmeringen ved at trykke på tasten Subtotal. Olympia 2011 Side 12 Med forbehold for tekniske ændringer!

13 Eksempel: PLU-nummer 22 er en positiv PLU (PLU-status = 00) og skal have navnet Pizza. PLU-nummer 22 skal have en regulær fast pris på 8,90 og en nedsat fast pris 2 på 6,- og skal tilknyttes varegruppen 01. Momssatsen 1 gælder. PLU-nummer 22 skal knyttes til LINK-PLU-nummeret 33. PLU-nummer 22 skal høre til ordregruppen 2 og køkkenboner skal udskrives i henhold til variant 5 (kodetal for ordregruppe og udskrivning på køkkenprinter = 25). Lagerbeholdningen er på tidspunktet for programmeringen på 100 stk. Indtastning Display Start PLU-programmeringen: =PLU 1-1 [ 1]No. [1 ] 0.00 PRICE PRICE2 0 TAX GROUP 1 LINK DEPT 00 STATUS 0 LINK PLU 1 0 LINK PLU 2 0 LINK PLU ORDER # / KD# 0 STOCK Save...!! DELETE Indtastning af PLU-nummer: [ 1]No. [ 22]No. [22 ] Programmering af PLU-navn: 22 1x så P 6x så Pi 8x så Piz 8x så Pizz 4x så Pizza [Pizza ] Olympia 2011 Side 13 Med forbehold for tekniske ændringer!

14 - Fortsættelse - Indtastning Display Programmering af PLU-pris 1: 0.00 PRICE PRICE1 Programmering af PLU-pris 2: 0.00 PRICE PRICE2 Tildeling af momssats - Fortsættelse næste side - 0 TAX GROUP 1 TAX GROUP Tilknytning af varegruppe: 1 LINK DEPT 1 LINK DEPT Definering af PLU-status: 0 STATUS 00 STATUS Programmering af LINK-PLU 1: 00 LINK PLU 1 33 LINK PLU 1 Programmering af LINK-PLU 2: 00 LINK PLU 2 00 LINK PLU 2 Programmering af LINK-PLU 3: 00 LINK PLU 3 00 LINK PLU 3 Olympia 2011 Side 14 Med forbehold for tekniske ændringer!

15 - Fortsættelse - Programmering af kodetal for ordregruppe eller udskrivning på køkkenprinteren: 00 ORDER # / KD# 10 ORDER # / KD# Indtastning af lagerbeholdning: 0 STOCK 100 STOCK Gem og afslut PLU-programmeringen: SAVE DELETE Navigering i PLU'erne Gå med tasten og op til den øverste linie og tryk derefter flere gange på tasten KONTANT, for at skifte mellem PLU-hukommelsespladserne. Når der trykkes på tasten VG-SHIFT, kan der skiftes til den samme position i den næste PLU Sådan slettes en PLU 1. Stil nøglekontakten på PRG. 2. Vælg programmeringsnummer 03 (se kapitel i den engelske vejledning). 3. Bekræft med tasten KONTANT. 4. Skift med tasten og til indtastningsområdet for PLU-nummeret. 5. Indtast PLU-nummeret, der skal slettes. 6. Skift med tasten og til DELETE 7. Bekræft med tasten KONTANT. 8. Udfør sletningen ved at trykke på tasten KONTANT eller ved at trykke på tasten Subtotal for at afbryde sletningen. Olympia 2011 Side 15 Med forbehold for tekniske ændringer!

16 Med forbehold for tekniske ændringer! Version

CM 910 / 911 / 912. Brugervejledning Programmeringsvejledning

CM 910 / 911 / 912. Brugervejledning Programmeringsvejledning CM 910 / 911 / 912 O L Y MPIA Brugervejledning Programmeringsvejledning www.olympia-vertrieb.de SINCE 1903 CE-erklæring CM 910 / 911 / 912 GB DE DK ES FI FR NL PT SV The manufacturer hereby declares that

Læs mere

CM 910 / 911 / 912. Brugervejledning Programmeringsvejledning

CM 910 / 911 / 912. Brugervejledning Programmeringsvejledning CM 910 / 911 / 912 O L Y MPIA Brugervejledning Programmeringsvejledning www.enetto.eu SINCE 1903 CE-erklæring CM 910 / 911 / 912 GB DE DK ES FI FR NL PT SV The manufacturer hereby declares that the equipment

Læs mere

INSTALLATIONS- OG REFERENCEVEJLEDNING ECR8200SPROGRAMMING UTILITY. Code: 577601

INSTALLATIONS- OG REFERENCEVEJLEDNING ECR8200SPROGRAMMING UTILITY. Code: 577601 INSTALLATIONS- OG REFERENCEVEJLEDNING ECR8200SPROGRAMMING UTILITY DK Code: 577601 PUBLIKATION, DER UDGIVES AF: Olivetti S.p.A. www.olivetti.com Copyright 2012, Olivetti Alle rettigheder forbeholdes Vi

Læs mere

MANUAL SKIOLD GØR EN FORSKEL DM6000 INSTALLATION

MANUAL SKIOLD GØR EN FORSKEL DM6000 INSTALLATION MANUAL SKIOLD GØR EN FORSKEL DM6000 INSTALLATION 140 981 002 956 Vers. 3.47a 16-01-2017 INDHOLD 1 Introduktion... 4 2 Udpak DM6000 Installationen... 4 3 Installer DM6000... 6 4 Første opstart af DM6000...

Læs mere

EBO-600E. Quick Start Guide

EBO-600E. Quick Start Guide EBO-600E Quick Start Guide Knapper og kontroller 1. Knappen Power 2. Knappen Enter (ok) 3.Pileknap Op/ Vol + 4. Pileknap Ned/ Vol - 5. Pileknap Venstre 6. Pileknap Højre 7.Genvej til musikafspilning: 1

Læs mere

INSTALLATIONS- OG REFERENCEVEJLEDNING

INSTALLATIONS- OG REFERENCEVEJLEDNING 1 di 14 10/04/13 12.12 INSTALLATIONS- OG REFERENCEVEJLEDNING! "&" ) &##! PROGRAMMING UTILITY DK (,*+ #%&%"$ PUBLIKATION, DER UDGIVES AF: Olivetti S.p.A. www.olivetti.com Copyright 2013, Olivetti Alle rettigheder

Læs mere

INSTALLATIONS- OG REFERENCEVEJLEDNING ECR8200S/8220SPROGRAMMING UTILITY. Code: 578413

INSTALLATIONS- OG REFERENCEVEJLEDNING ECR8200S/8220SPROGRAMMING UTILITY. Code: 578413 INSTALLATIONS- OG REFERENCEVEJLEDNING ECR8200S/8220SPROGRAMMING UTILITY DK Code: 578413 PUBLIKATION, DER UDGIVES AF: Olivetti S.p.A. www.olivetti.com Copyright 2013, Olivetti Alle rettigheder forbeholdes

Læs mere

BRUGER MANUAL SE-S10

BRUGER MANUAL SE-S10 BRUGER MANUAL SE-S10 INDEX INDEX... 2 Lær SE-S10s at kende... 5 Mode... 5 Display... 6 Keyboard... 7 Quick Start Programmering... 10 Quick Start Basis Programmering... 10 Isætning af batterier... 11 Isætning

Læs mere

Bruger Manual PC Valtronics IP Kamera - Windows system

Bruger Manual PC Valtronics IP Kamera - Windows system Bruger Manual PC Valtronics IP Kamera - Windows system Brugervejledning til PC (windows) 1. Installation af kamera Vejledningen er almen for alle Valtronics kameraer, og derfor kan billederne af de forskellige

Læs mere

Wahlberg Surtitle Display

Wahlberg Surtitle Display Wahlberg Surtitle Display (Copyright by WAHLBERG ApS) Bruger manual Software version - 1.88 Produktindhold: Strømkabel USB to RS232 Converter. Undertekst lysavis 2,8 Meter lang / 0,3 Meter høj. Wahlberg

Læs mere

I løbet af 2017 vil C-drevet på alle UCL s bærbare computere automatisk blive krypteret med BitLocker.

I løbet af 2017 vil C-drevet på alle UCL s bærbare computere automatisk blive krypteret med BitLocker. BitLocker BitLocker kan bruges til kryptering af drev for at beskytte alle filer, der er gemt på drevet. Til kryptering af interne harddiske, f.eks. C-drevet, bruges BitLocker, mens man bruger BitLocker

Læs mere

SimaxCash. Brugervejledning

SimaxCash. Brugervejledning SimaxCash Brugervejledning 1 Indhold 1 Opsætning af varer... 3 1.1 Hovedgrupper... 3 1.2 Varegrupper... 5 1.3 Varer... 9 2 Opsætning af tilbud... 18 2.1 Kombinationstilbud... 18 3 Opsætning af kasseterminal...

Læs mere

Antares Brugs- og monteringsanvisning. Programmeringssoftware for Cobra CAN BUS alarmer AK44XX & AK46XX

Antares Brugs- og monteringsanvisning. Programmeringssoftware for Cobra CAN BUS alarmer AK44XX & AK46XX Antares Brugs- og monteringsanvisning Programmeringssoftware for Cobra CAN BUS alarmer AK44XX & AK46XX 911325 Indhold 1. Introduktion 2. Antares software installation 3. Antares software opdatering 4.

Læs mere

Installationsvejledning

Installationsvejledning knfbmobillæser og kmobillæser Copyright 2008 K-NFB Reading Technology, Inc. www.knfbreader.eu Alle rettigheder forbeholdes. Andre virksomhedsnavne og -produkter er varemærker eller registrerede varemærker

Læs mere

Kort om CoinDB (Mønt- og seddelsamling):

Kort om CoinDB (Mønt- og seddelsamling): Kom godt i gang med CoinDB programmet fra PetriSoft (Holder styr på din Mønt- seddel- eller frimærkesamling) Kort om CoinDB (Mønt- og seddelsamling): CoinDB er et Windows program, der anvendes af mønt-

Læs mere

Indlæsning af licensfil og oprettelse af regnskab

Indlæsning af licensfil og oprettelse af regnskab Indlæsning af licensfil og oprettelse af regnskab I det følgende bliver du vejledt i, hvordan du indlæser en licensfil efter installation af Mamut Stellar version 7, samt hvordan du kommer hurtigt i gang

Læs mere

V-R Brugermanual til Casio PREMIUM app

V-R Brugermanual til Casio PREMIUM app V-R Brugermanual til Casio PREMIUM app INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Start af programmet... 3 2. Log på... 4 3. Visning med eller uden numerisk tastatur... 5 4. Registrering af varer... 7 At ændre antallet på

Læs mere

Sektornet VPN Installationsvejledning Windows Vista/7

Sektornet VPN Installationsvejledning Windows Vista/7 Sektornet VPN Installationsvejledning Windows Vista/7 Version 5.0 Af Jesper Skou Jensen og Mads Udengaard Sørensen 1 Start installationen 1 1 Indledning Denne vejledning gennemgår opsætning af Sektornet

Læs mere

Podium View Dokument Kamera Billede Software Brugermanual (MAC)

Podium View Dokument Kamera Billede Software Brugermanual (MAC) Podium View Dokument Kamera Billede Software Brugermanual (MAC) Indholdsfortegnelse 1. Introduktion... 2 2. Systemkrav... 2 3. Installation af Podium View... 3 4. Forbind til hardware... 8 5. Begynd at

Læs mere

ELCANIC A/S. ENERGY METER Type ENG110. Version 3.00. Inkl. PC program: ENG110. Version 3.00. Betjeningsvejledning

ELCANIC A/S. ENERGY METER Type ENG110. Version 3.00. Inkl. PC program: ENG110. Version 3.00. Betjeningsvejledning ELCANIC A/S ENERGY METER Type ENG110 Version 3.00 Inkl. PC program: ENG110 Version 3.00 Betjeningsvejledning 1/11 Generelt: ELCANIC A/S ENERGY METER Type ENG110 er et microprocessor styret instrument til

Læs mere

Brugervejledning Bearbejdet af ScanDis A/S. ClearNote +

Brugervejledning Bearbejdet af ScanDis A/S. ClearNote + Brugervejledning Bearbejdet af ScanDis A/S + + Vejledning til + Brugervejledning version 7.2.1 Copyright 2006 by Optelec, The Netherlands og ScanDis A/S All rights reserved. Alle rettigheder forbeholdes.

Læs mere

Installation af software Datasuite til Fourtec Microlite II dataloggere og Picolite

Installation af software Datasuite til Fourtec Microlite II dataloggere og Picolite Installation af software Datasuite til Fourtec Microlite II dataloggere og Picolite Tilslut ikke loggeren endnu. Hent software Datasuite på www.fourtec.com Klik på 'Download Datasuite Software'. Note:

Læs mere

BRUGERMANUAL FOR KLUBKOORDINATORER. Version 2.0

BRUGERMANUAL FOR KLUBKOORDINATORER. Version 2.0 BRUGERMANUAL FOR KLUBKOORDINATORER Version 2.0 Login Du skal vælge den klub som du tilhøre og dernæst indtaste din kode i feltet: Password. Regionsgolf-Danmark Administration Når du er logget ind i system

Læs mere

KORT VEJLEDNING TIL NOKIA MODEM OPTIONS

KORT VEJLEDNING TIL NOKIA MODEM OPTIONS KORT VEJLEDNING TIL NOKIA MODEM OPTIONS Copyright 2003 Nokia. Alle rettigheder forbeholdes 9356502 Issue 1 Indhold 1. INTRODUKTION...1 2. INSTALLATION AF NOKIA MODEM OPTIONS...1 3. TILSLUTNING AF NOKIA

Læs mere

Quick Guide til Den lille kasseterminal

Quick Guide til Den lille kasseterminal Brug PIL OP (INDB) og PIL NED (UDB) for at vælge felt Ny Varegruppe: 3. Vælg 1 (Gruppe) Tryk NS 4. Vælg gruppe nr. ved at trykke på SUBTOTAL 5. Indtast navn (på samme måde som mobil tlf.) tryk KONTANT

Læs mere

BEMÆRK! UNDLAD AT INSTALLERE SOFTWAREN,

BEMÆRK! UNDLAD AT INSTALLERE SOFTWAREN, INSITE BULLETIN OM INSTALLATION Side 2: Installation af INSITE Side 7: Fjernelse af INSITE BEMÆRK! UNDLAD AT INSTALLERE SOFTWAREN, FØR DU HAR LÆST DETTE DOKUMENT.FORKERT INSTALLATION KAN RESULTERE I FEJLBEHÆFTEDE

Læs mere

Udlæsning af opslagsfil til scanneren 1. Opret mappen pdt på C-drevet (c:\pdt).

Udlæsning af opslagsfil til scanneren 1. Opret mappen pdt på C-drevet (c:\pdt). Indholdsfortegnelse Introduktion... 2 Udlæsning af opslagsfil til scanneren... 3 Installation af scanneren... 4 Indlæsning af datafil i scanneren... 6 Brug af scanneren... 7 Sådan scanner du... 7 Tømning

Læs mere

Udlæsning af stregkodefil til scanneren 1. Opret mappen pdt på C-drevet (c:\pdt).

Udlæsning af stregkodefil til scanneren 1. Opret mappen pdt på C-drevet (c:\pdt). Indholdsfortegnelse Introduktion... 2 Udlæsning af stregkodefil til scanneren... 3 Installation af scanneren... 5 Indlæsning af datafil i scanneren... 7 Brug af scanneren... 8 Sådan scanner du... 8 Sådan

Læs mere

Brugervejledning til KasseRapporten LIGHT

Brugervejledning til KasseRapporten LIGHT Brugervejledning til KasseRapporten LIGHT INSTALLATIONSVEJLEDNING... 2 FØRSTE GANG DU TAGER KASSERAPPORTEN I BRUG... 3 KOM GODT I GANG MED KASSERAPPORTEN LIGHT... 4 KASSERAPPORTEN - BRUG AF EGEN KONTOPLAN...

Læs mere

Ruko SmartAir. Updater installation

Ruko SmartAir. Updater installation Ruko SmartAir Updater installation Introduktion. Updateren er en speciel enhed som giver os mulighed for at tilføje, læse og skrive funktioner i en offline installation. Med læse og skrive funktionen kan

Læs mere

Kom godt igang med Inventar registrering

Kom godt igang med Inventar registrering Kom godt igang med Inventar registrering (InventoryDB) (Med stregkodesupport) programmet fra PetriSoft Introduktion... 1 Inventar registrering... 2 Værktøjsudleje... 3 Service database til reperationer

Læs mere

AgroSoft A/S AgroSync

AgroSoft A/S AgroSync AgroSoft A/S AgroSync AgroSync er et AgroSoft A/S værktøj, der bliver brugt til filudveksling imellem WinSvin og PocketPigs. Fordele ved at bruge AgroSync: Brugeren bestemmer overførsels tidspunktet for

Læs mere

GSM Dørtelefon. Installation manual. Bruger manual. Gennemlæs omhyggeligt denne manual før installation og ibrugtagning af dette produkt.

GSM Dørtelefon. Installation manual. Bruger manual. Gennemlæs omhyggeligt denne manual før installation og ibrugtagning af dette produkt. GSM Dørtelefon Installation manual Bruger manual Gennemlæs omhyggeligt denne manual før installation og ibrugtagning af dette produkt. Tlf.: +45 86161617 Mobil: +45 40200001 Side 1 GSM Dørtelefon Version

Læs mere

Brugsanvisning til SyreN ph Rapport.

Brugsanvisning til SyreN ph Rapport. Brugsanvisning til SyreN ph Rapport. For at installere SyreN ph Rapport, indsæt BioCover USB stik i computer. Nedenstående program forefindes på USB: Ved at klikke på SyreN ph Rapport mappen åbnes mappen

Læs mere

Indhold. Download driver... 2. Find version af Windows 8... 3. Hent drivers til Windows 8... 5. Udpak driver... 6

Indhold. Download driver... 2. Find version af Windows 8... 3. Hent drivers til Windows 8... 5. Udpak driver... 6 KB print Windows 8 installations guide DET KONGELIGE NATIONAL OG Indhold Download driver... 2 Find version af Windows 8.... 3 Hent drivers til Windows 8... 5 Udpak driver... 6 Windows 8 installation af

Læs mere

Quick guide til Condes 8.

Quick guide til Condes 8. Quick guide til Condes 8. Quick guide til Condes 8.... 1 Starte Condes:... 2 Opret poster.... 6 Opdatere post detaljer:... 7 Finjustere postcirklen.... 8 Flytte postnummer... 9 Sætte poster sammen til

Læs mere

Nets - Medarbejder Signatur

Nets - Medarbejder Signatur Nets - Medarbejder Signatur Nets Direkte Kommunikation Nøgle Bestilling Version: 2.1, Oktober 2013 Continia Software a/s Hjulmagervej 55 DK-9000 Aalborg Denmark Tel. +45 82 30 50 00 Support mail: cm@continia.dk

Læs mere

1. Indledning... 1. 2. Installation... 2. 2.1 Mac OS X... 2. 2.2 Windows... 10. 3. Arkivering... 11. 3.1 Mac OS X... 11. 3.2 Windows...

1. Indledning... 1. 2. Installation... 2. 2.1 Mac OS X... 2. 2.2 Windows... 10. 3. Arkivering... 11. 3.1 Mac OS X... 11. 3.2 Windows... Manual til HTTrack 1. Indledning... 1 2. Installation... 2 2.1 Mac OS X... 2 2.2 Windows... 10 3. Arkivering... 11 3.1 Mac OS X... 11 3.2 Windows... 17 4. Visning af arkiveret materiale... 18 4.1 Mac OS

Læs mere

Manual til HTTrack. 1. Indledning. 2. Installation

Manual til HTTrack. 1. Indledning. 2. Installation Manual til HTTrack 1. Indledning... 1 2. Installation... 1 2.1 Mac OS X... 2 2.2 Windows... 9 3. Arkivering... 10 3.1 Mac OS X... 10 3.2 Windows... 14 4. Visning af arkiveret materiale... 15 4.1 Mac OS

Læs mere

Adobe Digital Editions

Adobe Digital Editions Adobe Digital Editions Kom godt i gang Klik på knapperne nedenfor for at komme videre Forberedelse Download Adobe Digital Editions: Til Windows TRYK HER Til Mac OS TRYK HER Bemærk: Adobe Digital Editions

Læs mere

SMARTair trådløs. Trin-for-trin guide

SMARTair trådløs. Trin-for-trin guide SMARTair trådløs Trin-for-trin guide Indholdsfortegnelse Hvordan opretter man et trådløst system... 3 Nulstille HUB en (Reset).... 3 Klargøring af hub version 5.0x... 4 Klargøring af hub version 6.0x...

Læs mere

TESTPORTAL: BRUGERVEJLEDNING LOG IND ADGANGSKODE

TESTPORTAL: BRUGERVEJLEDNING LOG IND ADGANGSKODE TESTPORTAL: BRUGERVEJLEDNING LOG IND Testportalen befinder sig på internetadressen http://www.testportal.hogrefe.dk/default.aspx. På denne adresse mødes man af ovenstående skærmbillede. Indtast her dit

Læs mere

Sektornet VPN - Med NemID Installationsvejledning Windows XP

Sektornet VPN - Med NemID Installationsvejledning Windows XP Sektornet VPN - Med NemID Installationsvejledning Windows XP Version 6.2 Af Jesper Skou Jensen og Mads Udengaard Sørensen 1 Sektornet VPN Med NemID 1 1 Indledning Denne vejledning gennemgår opsætning af

Læs mere

Brugermanual til MICRO LOOP

Brugermanual til MICRO LOOP Brugermanual til MICRO LOOP 1 Før test Opstart 1. Tænd for apparatet på on/off knappen nederst til højre. 2. På skærmen vil Main menu fremgå. 3. Nederst i skærmens venstre side vil fremgå et batteri. Ved

Læs mere

Vejledning til RKSK s VDI konsulent login løsning juni 2015.

Vejledning til RKSK s VDI konsulent login løsning juni 2015. Vejledning til RKSK s VDI konsulent login løsning juni 2015. Den hidtidige login løsning via Citrix (login.rksk.dk) er lukket. Hvordan får man som konsulent adgang til RKSK s VDI Jumpstation? Ny bruger

Læs mere

CM 811/812 Dansk guide

CM 811/812 Dansk guide CM 811/812 Dansk guide Overensstemmelseserklæring Anvendelse af kasseapparatet CM 811/812 er alene tiltænkt anvendt til kasseapparat transaktioner indendørs. Al anden anvendelse betragtes som ikke korrekt.

Læs mere

Kom godt igang med Inventar registrering

Kom godt igang med Inventar registrering Kom godt igang med Inventar registrering (InventoryDB) (Med stregkodesupport) programmet fra PetriSoft Introduktion... 1 Inventar registrering... 2 Værktøjsudleje... 3 Service database til reperationer

Læs mere

Generel brugsvejledning Ud over de specielle funktioner, er der en række generelle ting du skal vide.

Generel brugsvejledning Ud over de specielle funktioner, er der en række generelle ting du skal vide. Indledning M90 terminalen er det nyeste inden for håndholdte scannere. M90 terminalen kan benyttes til statusoptælling i Hands Satellite Statussystem og til vareflytning i Hands Satellite Lagersystem.

Læs mere

BAT Installationsvejledning. Version 1.0

BAT Installationsvejledning. Version 1.0 BAT Installationsvejledning Version 1.0 Oktober 2013 1 BAT Installationsvejledning Indledning Denne vejledning er rettet til den IT ansvarlige på de uddannelsessteder, der skal anvende BAT systemet. Vejledningen

Læs mere

1 INSTALLATIONSVEJLEDNING FOR FØLGENDE PROGRAMMER: 2 2 INSTALLATION AF TRIMBLE GEOMATICS OFFICE (TGO) VERSION 1.6.2 3

1 INSTALLATIONSVEJLEDNING FOR FØLGENDE PROGRAMMER: 2 2 INSTALLATION AF TRIMBLE GEOMATICS OFFICE (TGO) VERSION 1.6.2 3 1 INSTALLATIONSVEJLEDNING FOR FØLGENDE PROGRAMMER: 2 2 INSTALLATION AF TRIMBLE GEOMATICS OFFICE (TGO) VERSION 1.6.2 3 3 OPGRADERING AF TGO TIL VERSION 1.6.3 7 4 INSTALLATION AF TRIMBLE DATATRANSFER SENESTE

Læs mere

Rapport generator til Microsoft C5

Rapport generator til Microsoft C5 Generelt Rapportgeneratoren til C5 kan benyttes sammen med alle versioner af C5 og kræver INGEN tillægsmoduler eller tilkøb af C5. Den kører på: C5 version 1.5x, 1.6x, 2.x, 3.x, 4.x, 2008, 2010 og 2012.

Læs mere

MANUAL SKIOLD GØR EN FORSKEL DISTRIWIN SERVICE INSTALLATION

MANUAL SKIOLD GØR EN FORSKEL DISTRIWIN SERVICE INSTALLATION MANUAL SKIOLD GØR EN FORSKEL DISTRIWIN SERVICE INSTALLATION 140 981 002 930 Vers. 1.01 05-01-2017 INDHOLD 1 Introduktion... 4 2 Udpak DistriWin Service installationen... 4 3 Installer DistriWin Service...

Læs mere

Oversigt over service og support

Oversigt over service og support Oversigt over service og support QuickRestore Compaq gør det muligt til hver en tid at gendanne systemet med QuickRestore. Der er fem gendannelsesfunktioner i QuickRestore. Disse beskrives i nedenstående

Læs mere

Indhold Opstartsprocedure... 3 Dankort... 3 Korrekt åbningsprocedure af dankortterminalen... 4 Korrekt lukkeprocedure af dankortterminalen...

Indhold Opstartsprocedure... 3 Dankort... 3 Korrekt åbningsprocedure af dankortterminalen... 4 Korrekt lukkeprocedure af dankortterminalen... Quickguide Indhold Opstartsprocedure... 3 Dankort... 3 Korrekt åbningsprocedure af dankortterminalen... 4 Korrekt lukkeprocedure af dankortterminalen... 4 Logon på Dynamics NAV... 4 Overblik over Dynamics

Læs mere

Brugere af USB-kabel: Forbind ikke USB-kablet før trin A2. 4 x 6" (10 x 15 cm) fotopapir. Klistermærke til kontrolpanelet (kan være påsat i forvejen)

Brugere af USB-kabel: Forbind ikke USB-kablet før trin A2. 4 x 6 (10 x 15 cm) fotopapir. Klistermærke til kontrolpanelet (kan være påsat i forvejen) Start her 1 Vigtige oplysninger om opsætning Brugere af trådløst eller kablet netværk: du skal følge instruktionerne i denne vejledning til opsætning for at tilføje HP All-in-One til dit netværk. Brugere

Læs mere

Opsætning af 60 dags regel

Opsætning af 60 dags regel 2015 Opsætning af 60 dags regel Indhold... 0 Guide til opsætning af 60-dags regel i Autolog Klienten... 1 Hvad er forskellen mellem den Automatiske og Manuelle opsætning af 60-dags reglen?... 2 Hvordan

Læs mere

INSTALLATIONS GUIDE. Online harddisk (Chili Cloud) TIL PC OG MAC FIBERBREDBÅND TV TELEFONI

INSTALLATIONS GUIDE. Online harddisk (Chili Cloud) TIL PC OG MAC FIBERBREDBÅND TV TELEFONI INSTALLATIONS GUIDE Online harddisk (Chili Cloud) TIL PC OG MAC FIBERBREDBÅND TV TELEFONI INDHOLD PC...4 Mac...18 PC Sådan installerer du Chili Cloud på PC Åbn den mail du har modtaget med Chili Cloud

Læs mere

LK IHC Visual. Installation, systemkrav og kommunikation. Traditionelt el-materiel. Intelligente systemer. Data og kommunikation.

LK IHC Visual. Installation, systemkrav og kommunikation. Traditionelt el-materiel. Intelligente systemer. Data og kommunikation. LK IHC Visual Installation, systemkrav og kommunikation Traditionelt el-materiel Intelligente systemer Data og kommunikation Belysning Indhold Sådan kommer du i gang... Installation af IHC Visual... Pc-systemkrav...

Læs mere

E-SHOPPEN. Brugervejledning

E-SHOPPEN. Brugervejledning E-SHOPPEN Brugervejledning KOM GODT I GANG MED WÜRTHS ONLINE LØSNING Denne manual er lavet for at hjælpe dig godt på vej til at bruge Würths e-shop. Den guider dig igennem med billeder og kan også anvendes

Læs mere

KORT VEJLEDNING TIL MODEM OPTIONS FOR NOKIA 7650

KORT VEJLEDNING TIL MODEM OPTIONS FOR NOKIA 7650 KORT VEJLEDNING TIL MODEM OPTIONS FOR NOKIA 7650 Copyright 2002 Nokia. Alle rettigheder forbeholdes 9354504 Issue 2 Indhold 1. INTRODUKTION...1 2. INSTALLATION AF MODEM OPTIONS FOR NOKIA 7650...1 3. ANGIVELSE

Læs mere

Log på portalen OS: WINDOWS 10 ENHED: BYOD & CYOD BROWSER: IE. Nr. 01. Skærmbilleder. Start Internet Explore (IE) browseren.

Log på portalen OS: WINDOWS 10 ENHED: BYOD & CYOD BROWSER: IE. Nr. 01. Skærmbilleder. Start Internet Explore (IE) browseren. Log på portalen Nr. 01 Start Internet Explore (IE) browseren. Skærmbilleder Indtast adressen http://apps.undervisning.kk.dk Afhængig af om du rammer en ældre eller ny logonproces, er visningerne lidt forskellige.

Læs mere

November 2012. SSZ brugervejledning 20121105 01

November 2012. SSZ brugervejledning 20121105 01 It brugervejledning for Erhvervsakademi Sjælland November 2012 Indholdsfortegnelse 1. Introduktion... 4 1.1. Om it systemerne... 4 1.2. Supportmuligheder... 4 1.3. SSZ helpdesk... 4 2. Kom godt i gang...

Læs mere

DIGITAL OPTAGER OG MULTI-AFSPILLER MP-122/222/522/1022 BETJENINGSVEJLEDNING

DIGITAL OPTAGER OG MULTI-AFSPILLER MP-122/222/522/1022 BETJENINGSVEJLEDNING DIGITAL OPTAGER OG MULTI-AFSPILLER MP-122/222/522/1022 BETJENINGSVEJLEDNING 1: KNAPPER OG KONTROLLER S1. LCD display S2. REW / søg tilbage / MENU / FF / søg frem S3. Volumen ned - S4. Volumen op + S5.

Læs mere

Installation af klient-software

Installation af klient-software Installation af klient-software Software installeres ved at downloade fra www.ectrl.dk eller www.ectrl.nu. Har du Windows Vista på din PC, er det vigtigt, at du først læser vejledning i forhold til Vista.

Læs mere

PC - installation af Maple 18 med GYM-pakken

PC - installation af Maple 18 med GYM-pakken PC - installation af Maple 18 med GYM-pakken Download først de relevante installere til både Maple 18 og til Gym-pakken, og placer dem et sted på din PC, hvor du kan finde dem igen. Hvis du højre-klikker

Læs mere

HUMANWARE BRAILLIANT INSTALLATIONSVEJLEDNING

HUMANWARE BRAILLIANT INSTALLATIONSVEJLEDNING HUMANWARE BRAILLIANT INSTALLATIONSVEJLEDNING KOMMANDOOVERSIGT TIL BRUG PÅ WINDOWS COMPUTERE MED JAWS INTRODUKTION: Brailliant displays har indbygget BlueTooth og USB. BlueTooth anvendes til at forbinde

Læs mere

Business Call Quick guide SNOM370 Version 1.0 / juli 2012

Business Call Quick guide SNOM370 Version 1.0 / juli 2012 Business Call Quick guide SNOM370 Version 1.0 / juli 2012 Indledning Denne vejledning guider dig nemt og hurtigt igennem installation og brug af de mest anvendte funktioner og funktionstaster på SNOM 370

Læs mere

Glance Del din skærm med op til 200 deltagere

Glance Del din skærm med op til 200 deltagere Glance Del din skærm med op til 200 deltagere Med Glance er du hurtigt og enkelt i gang med at dele din skærm og alle applikationer, der vises på den med dine mødedeltagere. Dine fordele: Skærmdeling er

Læs mere

VT30 TPM-SERVICEVÆRKTØJ

VT30 TPM-SERVICEVÆRKTØJ Lynvejledning VT30 TPM-SERVICEVÆRKTØJ VT30 Kundeservice 1-888-621-TPMS 1-888-621-8767 Version: MJC-1409-DK2 QRG3814d INDHOLD Afsnit A GENEREL BESKRIVELSE A1 Forside side 3/10 A2 Strømforsyning side 4/10

Læs mere

BESTILLING AF NEMID. For at bestille ny NemID vælger du www.nets-danid.dk. Vælg Bestil NemID medarbejdersignatur.

BESTILLING AF NEMID. For at bestille ny NemID vælger du www.nets-danid.dk. Vælg Bestil NemID medarbejdersignatur. BESTILLING AF NEMID For at bestille ny NemID vælger du www.nets-danid.dk Vælg Bestil NemID medarbejdersignatur. CVR nummeret trækker automatisk adressen fra CVR registeret, så den skal IKKE ændres. Bekræft

Læs mere

Android-app til Legacy pa Windows-pc

Android-app til Legacy pa Windows-pc Android-app til Legacy pa Windows-pc Efter at have bøvlet med kamera, kamerastativ, min store 17 bærbare pc, samt blyanter, viskelæder, nøgler, mobiltelefon, briller og hvad man ellers har med på arkivbesøg

Læs mere

Bruger Manual PC Valtronics Udendørs Kamera - Windows system

Bruger Manual PC Valtronics Udendørs Kamera - Windows system Bruger Manual PC Valtronics Udendørs Kamera - Windows system Brugervejledning til PC (windows) 1. Installation af kamera Vejledningen er almen for alle Valtronics kameraer, og derfor kan billederne af

Læs mere

Vejledning i installation af chipkortlæsere

Vejledning i installation af chipkortlæsere Vejledning i installation af chipkortlæsere fra Nets P. 1-15 Indholdsfortegnelse Vejledningens formål og indhold... 3 Formål... 3 Indhold... 3 Læsevejledning... 3 Rettigheder... 3 Softwareunderstøttelse

Læs mere

Download af logfiler. For at få adgang til BioCover data skal du benytte følgende login oplysninger: Webadresse:

Download af logfiler. For at få adgang til BioCover data skal du benytte følgende login oplysninger: Webadresse: Generelt. Følgende vejledning beskriver hvordan man udarbejder BioCover SyreN kort i Næsgaard Markkort. Opgaven tager udgangspunkt at Næsgaard Markkort er installeret på din PC og klar til brug, og at

Læs mere

PC-Logging System MTD-Log. for. NS-Proces-Alarm. ninasoft

PC-Logging System MTD-Log. for. NS-Proces-Alarm. ninasoft PC-Logging System MTD-Log for NS-Proces-Alarm. ninasoft PC-Logging System for NS-Proces-Alarm. Side 1 Generelt PC-Logging Systemet er et dataopsamlings system, der kun kan benyttes sammen med NS-Proces-Alarmen.

Læs mere

Windows Vista 1. Side 1 af 10

Windows Vista 1. Side 1 af 10 Windows vista...2 Lukke for PC,en...3 Velkomstcenter...3 Finde/starte et program...4 Alle programmer...5 Menuen Start...5 Stifinder...6 Windows Sidepanel og gadgets...7 Dokumenter...7 Tilbehør...8 Windows

Læs mere

Installation af Point Yomani terminal

Installation af Point Yomani terminal Yomani terminalen er integreret til Detail via Point PWE software, der skal foretages følgende punkter for at det er klar til brug. 1. PSAM kortet sættes i terminalen, hvis det er leveret separat. PSAM

Læs mere

XVR optager med 8 kanaler (1080N) Varenr

XVR optager med 8 kanaler (1080N) Varenr XVR optager med 8 kanaler (1080N) Varenr. 2100.0461 Bruger / Installations vejledning Side 1 af 20 Indhold 1. Indikator... 2 2. Tilslutninger... 3 3. Harddisk Installation... 4 4. Opstart... 6 5. Fjernforbindelse

Læs mere

INSTALLATIONS GUIDE. Online harddisk (Chili Cloud) TIL PC OG MAC FIBERBREDBÅND TV TELEFONI

INSTALLATIONS GUIDE. Online harddisk (Chili Cloud) TIL PC OG MAC FIBERBREDBÅND TV TELEFONI INSTALLATIONS GUIDE Online harddisk (Chili Cloud) TIL PC OG MAC FIBERBREDBÅND TV TELEFONI INDHOLD PC...4 Mac...18 PC Sådan installerer du Chili Cloud på PC Åbn den mail du har modtaget med Chili Cloud

Læs mere

INSTALLATIONS GUIDE. Online harddisk (Chili Cloud) TIL PC OG MAC FIBERBREDBÅND TV TELEFONI

INSTALLATIONS GUIDE. Online harddisk (Chili Cloud) TIL PC OG MAC FIBERBREDBÅND TV TELEFONI INSTALLATIONS GUIDE Online harddisk (Chili Cloud) TIL PC OG MAC FIBERBREDBÅND TV TELEFONI INDHOLD PC...4 Mac...18 PC Sådan installerer du Chili Cloud på PC Åbn den mail du har modtaget med Chili Cloud

Læs mere

Brugervejledning til KasseRapporten

Brugervejledning til KasseRapporten Brugervejledning til KasseRapporten INSTALLATIONSVEJLEDNING...2 FØRSTE GANG DU TAGER KASSERAPPORTEN I BRUG...3 KOM GODT I GANG MED KASSERAPPORTEN...4 KASSERAPPORTEN - BRUG AF EGEN KONTOPLAN...9 KASSERAPPORTEN

Læs mere

RJ Gå til indeks. Gå til indeks

RJ Gå til indeks. Gå til indeks Indeks Hvis du vil gemme denne PDF fil, skal du vælge "Gem" i menuen "Fil". Ordenen på FAQ'er (Ofte stillede spørgsmål) i indekset, er ikke identisk med rækkefølgen i hovedteksten. Kom godt i gang Installer

Læs mere

HURTIGT REGISTRERINGS EKSEMPEL

HURTIGT REGISTRERINGS EKSEMPEL HURTIGT REGISTRERINGS EKSEMPEL Her kan du selv prøve at udføre en hurtig registrering med. Du kan endvidere afprøve programmets søgeog beregnings funktioner. AVANCEREDE FUNKTIONER DISSE EKSEMPLER DÆKKER

Læs mere

OS Update. Program. Brugsvejledning. (ClassPad OS version 3.03) http://edu.casio.com. http://edu.casio.com/products/classpad/ http://edu.casio.

OS Update. Program. Brugsvejledning. (ClassPad OS version 3.03) http://edu.casio.com. http://edu.casio.com/products/classpad/ http://edu.casio. Til ClassPad 330 De OS Update (ClassPad OS version 3.03) Program Brugsvejledning CASIO uddannelses-webside URL http://edu.casio.com ClassPad webside URL http://edu.casio.com/products/classpad/ ClassPad

Læs mere

Tlf. +45 7027 1699 Fax + 45 7027 1899

Tlf. +45 7027 1699 Fax + 45 7027 1899 GECKO Booking kassesystem For oprettelse af flere kasseapparater, ret da henvendelse til GECKO Booking. Pris pr. ekstra er 49 kr. ex moms pr. måned. Vi tilbyder desuden ekstra udstyr til kasse-tilkøbsmodulet,

Læs mere

INSTALLATIONS GUIDE. Online harddisk (Chili Cloud) TIL PC OG MAC FIBERBREDBÅND TV TELEFONI

INSTALLATIONS GUIDE. Online harddisk (Chili Cloud) TIL PC OG MAC FIBERBREDBÅND TV TELEFONI INSTALLATIONS GUIDE Online harddisk (Chili Cloud) TIL PC OG MAC FIBERBREDBÅND TV TELEFONI INDHOLD PC...4 Mac...18 PC Sådan installerer du Chili Cloud på PC Åbn den mail du har modtaget med Chili Cloud

Læs mere

VDI Manual v. 5 Indhold

VDI Manual v. 5 Indhold VDI Manual v. 5 Indhold VDI Manual v. 5... 1 VDI Windows 7 Manual... 2 VDI Windows xp Manual... 3 Andre Browsere Manual... 4 VDI Andoid Manuel opsætning af Citrix Reciever... 6 Automatisk opsætning af

Læs mere

Foscam FI9853P og FI9851P med Fibaro Home Center

Foscam FI9853P og FI9851P med Fibaro Home Center Foscam FI9853P og FI9851P med Fibaro Home Center Køb FI9853P Udendørs Camara Klik Her Køb FI9851P Indendørs Camara Klik Her Der er 3 Stik / Ledninger på dit Camara: 1 : Til Strømforsyning 2: Til Netværk

Læs mere

Welch Allyn Connex Spot Monitor kort oversigt

Welch Allyn Connex Spot Monitor kort oversigt Welch Allyn Connex Spot Monitor kort oversigt Indholdsfortegnelse Tænd/slukknap...2 Sluk...2 Log på, og vælg en profil...2 Batteristatus...2 Skift profil...2 Start/stop blodtryk...2 Start intervaller...2

Læs mere

09/03 2009 Version 1.4 Side 1 af 37

09/03 2009 Version 1.4 Side 1 af 37 Login til DJAS Gå ind på adressen http://www.djas.dk I feltet Brugernavn skrives den e-mail adresse som brugeren er registeret med i systemet. I feltet Password skrives brugerens adgangskode. Ved at sætte

Læs mere

HJÆLP TIL IGANGSÆTNING AF WINKOMPAS 3

HJÆLP TIL IGANGSÆTNING AF WINKOMPAS 3 HJÆLP TIL IGANGSÆTNING AF WINKOMPAS 3 1. Opstart af WinKompas 3 Når WinKompas 3 er startet op, vil der fremkomme et skærmbillede, hvor du skal indtaste følgende oplysninger for at få adgang til programmet:

Læs mere

Guide til opdatering af Parrot CK3100 LCD, 3200LS Color, 3200LS+ og MK6100 med en Parrot Dongle

Guide til opdatering af Parrot CK3100 LCD, 3200LS Color, 3200LS+ og MK6100 med en Parrot Dongle Hvis man bruger en Bluetooth dongle fra Parrot (Parrot Dongle), så skal man følge nedenstående guide. Guiden er baseret med opdateringssoftware, version 3.4.1.0, til Microsoft Windows XP. For at kunne

Læs mere

Quick Guide. Hvad er inkluderet Kassen med din Fitbit Aria indeholder:

Quick Guide. Hvad er inkluderet Kassen med din Fitbit Aria indeholder: Hvad er inkluderet Kassen med din Fitbit Aria indeholder: Fitbit Aria Wi-Fi Smart Scale 4 AA batterier, der allerede er installeret Aria Quick Start Guide Sådan kommer du i gang Din Aria skala leveres

Læs mere

TomTom ecoplus. Update Tool

TomTom ecoplus. Update Tool TomTom ecoplus Update Tool Velkommen Velkommen Med TomTom ecoplus-opdateringsprogrammet kan du opdatere softwaren på din TomTom ecoplus ved hjælp af TomTom LINK 3xx/510 og ecoplusstrømadapteren. Forudsætninger

Læs mere

Vejledning. Vejledning til Trio Forvaltningsmodul

Vejledning. Vejledning til Trio Forvaltningsmodul Vejledning til Trio Forvaltningsmodul Indholdsfortegnelse Om Trio Forvaltning... 3 Download Trio... 3 Opstart af Trio Forvaltning... 3 Hvis du har Trio installeret i forvejen... 4 Hvis du IKKE har Trio

Læs mere

Quick Guide for Mobil Reception (Omhandler mobil reception også kaldet isymphony)

Quick Guide for Mobil Reception (Omhandler mobil reception også kaldet isymphony) Quick Guide for Mobil Reception (Omhandler mobil reception også kaldet isymphony) Generelt Mobil Reception er et værktøj som bruges til at overvåge medarbejdere, kø er og meget andet samt styre dit omstillingsanlæg

Læs mere

Quick guide SNOM370 Version 1.0 / okt. 2011

Quick guide SNOM370 Version 1.0 / okt. 2011 Quick guide SNOM370 Version 1.0 / okt. 2011 Indledning Denne vejledning guider dig nemt og hurtigt igennem installation og brug af de mest anvendte funktioner og funktionstaster på SNOM 370 telefonen.

Læs mere

Softwareinstallationsvejle dning NPD4758-00 DA

Softwareinstallationsvejle dning NPD4758-00 DA Softwareinstallationsvejle dning NPD4758-00 DA Softwareinstallation Bemærk angående USB-tilslutning: Tilslut ikke USB-kablet før du bliver bedt om at gøre det. Hvis skærmen ikke vises, skal du klikke på

Læs mere

Velkomstmappe ectrl. Deloitte Birkerød Kongevej 25C 3460 Birkerød Telefon 45 94 50 00

Velkomstmappe ectrl. Deloitte Birkerød Kongevej 25C 3460 Birkerød Telefon 45 94 50 00 Velkomstmappe ectrl Deloitte Birkerød Kongevej 25C 3460 Birkerød Telefon 45 94 50 00 Indholdsfortegnelse HVAD ER ECTRL?... 3 SUPPORT... 3 INSTALLATIONSVEJLEDNING TIL ECTRL... 4 OPRETTELSE OG ADMINISTRATION

Læs mere

QUICK GUIDE SNOM370 VERSION 1.0 OKT. 2011

QUICK GUIDE SNOM370 VERSION 1.0 OKT. 2011 QUICK GUIDE SNOM370 VERSION 1.0 OKT. 2011 INDHOLD Indledning... 3 Tilslut telefonen... 4 Generelt... 4 Ændring af ringetone... 6 Foretag et opkald... 6 Besvar et opkald... 6 Omstilling af opkald... 7 Træk

Læs mere