Budgetaftale

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Budgetaftale"

Transkript

1 Budgetaftale Det går godt i Ringsted Kommune. Der flytter flere og flere borgere til og der skabes nye arbejdspladser i både bestående og nye virksomheder. Aftaleparterne bestående af Socialdemokraterne, Radikale Venstre, Konservative, SF, Dansk Folkeparti, Venstre og Enhedslisten er enige om, at den udvikling skal understøttes på bedst mulig vis, hvilket afspejles i de investeringer og prioriteringer, der er indeholdt i nærværende budgetaftale. Ringsted Kommunes økonomi er imidlertid under pres idet de fremtidige forventede resultater på den ordinære drift ikke kan dække de forventede udgifter til ny-investeringer og afdrag på bestående gæld. I 2019 sikres den økonomiske balance ved ekstraordinært finansieringstilskud som aftalt i Økonomiaftalen mellem KL og Regeringen samt ved træk på kommunens betydelige kassebeholdning. Såfremt der ikke sker ændringer i den kommunale udligning eller på anden måde tilføres økonomiske midler til kommunen fremover, vil der dog være behov for at tilpasse økonomien, så der sikres et tilstrækkeligt resultat på ordinær drift til at dække anlægsinvesteringer i størrelsesordenen mio. kr. årligt og afdrag på gæld i størrelsesordenen mio. kr. om året. Det skal ligeledes sikres, at kassebeholdningen stabiliseres på et niveau, der ikke bliver lavere end kroner pr. indbygger. I forlængelse af nærværende budgetaftale er aftaleparterne derfor enige om, at der igangsættes et arbejde, der skal sikre den fremtidige økonomiske balance. I arbejdet inddrages HMU og Koncernledelse tidligt i processen med henblik på at identificere muligheder for at gennemføre ændringer, der kan lede til besparelser på administration og effektiviseringer af driften. Der skal tillige igangsættes et politisk arbejde, hvor der formuleres en ny økonomisk politik, der sikrer, at den økonomiske balance fastholdes fremover.

2 Aftaleparterne er herudover enige om, at gennemføre nedenstående ændringer i forhold til det tekniske budget: Forligsparterne er enige om at gennemføre nedenstående driftsændringer i forhold til budgetforslaget: Forslag (hele kr.) Økonomiudvalget: Ressourcer ift. øget produktion af byggetilladelser Tinglysningafgift på lån til betaling af vej- og kloakudgifter og lign Forøgelse af markedsføringspuljen for årene jf. sag i ØK 4/ Arbejdsmiljø Børne- og Undervisningsudvalget: Nedbringelse af venteliste til skoletandregulering Internationalisering i udskolingen Folkeskolen: Pulje på 2 mio. kr. årligt, der skal sikre, at flere afgangselever får karakteren 02 eller mere i dansk og matematik Belægningsgrad dagpleje jf. sag 4 BUU 17/ Kultur- og Fritidsudvalget: Afledte driftsudgifter, Helhedsplanens etape 2 for Ringsted Sportcenter Støtte til kommerciel biografdrift Kunst i det offentlige rum pulje til kunstindkøb til institutioner, offentlige rum mv Plan- og Boligudvalget: Energimærkeordning af kommunale bygninger Merbevilling til Gystinge udendørsanlæg (afledt drift) Trafikale løsninger: Med henblik på at administrationen kan fremkomme med gennemarbejdede forslag for at sikre en bedre trafikafvikling i og omkring Ringsted by afsættes en pulje på 1 mio. kr. fordelt over 2 år Klima- og Miljøudvalget: Besparelse Kollektiv trafik En aftale med Kattens Værn og/eller Dyrenes beskyttelse om indfangning af vilde katte Ringsted som Bikommune Friholde vandbassinet ved åen nedenfor Åvejen for bevoksning Aftale med Kærehave skov jf. sag ØK 4/

3 Forslag (hele kr.) Social- og arbejdsmarkedsudvalget: Videreførsel af tværgående idrætsprojekt på Café Ingeborg Svanen fastholdelse af weekendture Analyse i relation til boligsocialt arbejde Hjælp til borgere der venter på hjemtransport efter genoptræning m.v Driftsønsker i alt: Parterne er enige om følgende driftsinvesteringer Forslag (hele kr. nettoudgifter) Økonomiudvalget Finansiering af social investeringsfond (model A) Økonomiudvalget i alt Klima- og Miljøudvalget: Modernisering og energioptimering af gadebelysning i alt Klima- og Miljøudvalget i alt Kultur- og Fritidsudvalget: Etablering af udndørs Saunaland ved Ringsted Svømmeland Kultur- og Fritidsudvalget i alt Investerings- og effektiviseringspuljen Eksisterende Investerings- og effektiviseringspuljen Besparelser Investerings- og effektiviseringspuljen Investerings- og effektiviseringspuljen i alt Parterne er enige om følgende likviditetsændringer: Forslag (hele kr. nettoudgifter) Økonomiudvalget Ekstraordinære afdrag på lån foretages ikke Investerings- og effektiviseringspuljen Lån til betaling af vej- og kloakudgifter til borgere Økonomiudvalget i alt Ekstraordinære afdrag på lån for Budget 2018 foretages ikke. Lividitetsvirkning 10,860 mio.kr.

4 Parterne er enige om, at der foretage følgende ændringer i fobindelse med anlægsbudgettet: Forslag (hele kr.) Børne- og Undervisningsudvalget Finansiering af mangl. Rådighedsbeløb til udskiftning af tag på Byskovskolen, Bygning 4. Beløbet er disponeret til Solstrålen jf. sag BY d. 26/ Anlægsmidler til flere 0-2 års pladser på dagtilbudsområdet Kultur- og Fritidsudvalget: Udbedring af akustik og lydisolering på Musik & Kulturskolen Plan- og Boligudvalget: Finansiering af manglende rådighedsbeløb til helhedsplan, sportcenter 2. etape jf. BY 26/ Zinktag på Ringsted Kongres Center, den lave bygning Merbevilling til Gystinge udendørsanlæg Renovering af Ringsted Kulturhus Nedrivning af gammel pedelbolig og etablering af en sikker Kiss and Ride område på Byskovskolen afd. Benløse Mekanisk ventilation på Byskovskolen afd. Asgård Indgangsportal og halvtage til dagmarskolen Kunst i det offentlige rum pulje til kunstprojekter i kommunens anlægsbyggerier Anlæg af ny skole til den Forberedende Grunduddannelse for unge (FGU) inkl. fiskeopdræt Bygning på Torvet til etablering af en bygning med den ønskede kvalitet, forhøjelse af rådighedsbeløb Genopret bygninger ramme Trafiksikkerhed Sundhedscenter Vedligeholdelsesefterslæb kommunale skoler Renovering fortove - ramme Pulje til udvikling i landdistrikter Cykelstier - rammebevilling forhøjelse Klima- og Miljøudvalget: Klimatilpasningsprojekter - Ramme Kultur- og Fritidsudvalget Etablering af et trailcenter. Et trailcenter i Ringsted Kommune vil være det første på Sjælland Anlægsønsker i alt:

5 Aftaleparterne har derudover indgået følgende aftaler: Børnehuset Kastaniehaven Børnehuset Kastaniehavens bygninger er i en kritisk tilstand, og det forventes, at det ud fra en helhedsbetragtning vil være bedst at bygge en ny institution. Institutionen forventes opført i 2020, så der skal findes finansiering til byggeriet i forbindelse med budgetlægningen for og der igangsættes derfor et arbejde, der skal munde ud i et egentligt budgetforslag til behandling i det kommende års budgetproces, men det er ikke på nuværende tidspunkt muligt at kvalificere prisen på anlæggelsen af den ny institution. Ved fastlæggelse af institutionens størrelse skal tages højde for det stigende fødselstal således, at det nye byggeri eventuelt kan rumme flere børn end der er plads til i Kastaniehavens nuværende bygninger. Forberedende Grunduddannelse - FGU En ny FGU-skole i Ringsted Kommune skal have gode fysiske rammer, når undervisningen starter efter sommerferien i 2019 eller snarest muligt derefter. Der afsættes derfor 9 mio. kr. i 2019 til etablering af FGU-skole. FGU-skolen kan etableres i kommunale lokaler som kan frigøres på Campusskolen jfr. forslag B i pkt. 17 på Økonomiudvalgets dagsorden d. 4. september Ud over de i forslaget forventede 5,925 mio. kr. afsættes 1 mio. kr. til imødekommelse af kommentarer fremkommet i høringsfasen jfr. supplerende sagsfremstilling i førnævnte sag samt 2 mio. kr. til yderligere tiltag som f.eks. gruppelokaler på den nye FGU-skole. Det vil være op til bestyrelsen i den nye FGU-institution at træffe beslutning om løsningsforslaget på Campusskolen anvendes eller om institutionen kan finde finansieringsmuligheder til alternative muligheder som f.eks. nybygning eller leje af andre lokaler. Såfremt løsningsforslaget på Campusskolen ikke anvendes, vil Ringsted Kommune være indstillet på at bidrage med 8 mio. kr. til etablering af en alternativ campusnær løsning, der ikke involverer kommunale bygninger evt. i form af en kommunal grund. Såfremt FGU-institutionen vælger løsningsforslaget på Campusskolen, skal der udarbejdes en ny tidsplan, der tager højde for, at det er en forudsætning at Campusskolens undervisning og eksaminer i bestående faglokaler kan finde sted uden at blive berørt af ombygningen.

6 Byggeri på Torvet Donationen fra Realdania kan ikke dække en bygning af tilstrækkelig kvalitet i forhold til det vindende projekt i den gennemførte arkitektkonkurrence. Det forventes, at det vil koste yderligere 2,6 mio. kr. at etablere en bygning med den ønskede kvalitet - herunder et produktionskøkken. Benløsegården Det er ikke muligt på nuværende tidspunkt at medtage et beløb i det kommende budget til etablering af nybygning til erstatning for Benløsegården. Frem mod næste budgetlægning skal der arbejdes med en helhedsplan for området således, at der kan fremlægges et egentligt budgetforslag til behandling i det kommende års budgetproces med henblik på igangsættelse af nybyggeri i Statsgaranteret skattegrundlag Byrådet skal i forbindelse med vedtagelsen af budgettet vælge om kommunen selvbudgetterer det skattegrundlag, der ligger til grund for budgettering af indkomstskat, tilskud og udligning i 2019, eller om der skal vælges at anvende et statsgaranteret skattegrundlag. Budgetparterne er enige i, at Ringsted Kommune med baggrund i den beregnede meget lave gevinst ved selvbudgettering vælger det statsgaranterede skattegrundlag, som ligger til grund for det tekniske budget. Ekstraordinære afdrag For at styrke likviditeten foretages der ikke ekstraordinære afdrag på lån i hverken 2018 eller i 2019 og overslagsårene. Aftaleparterne er enige om følgende hensigtserklæringer: 1. Ny teknologi i administrationen: Med henvisning til aftalen mellem regeringen og KL om det såkaldte Moderniserings- og effektiviseringsprogram (MEP), forelægges Byrådet primo 2019 en plan for, hvorledes administrationen kan effektiviseres for et beløb, der mindst svarer til den forudsatte besparelse i MEP over de kommende år gennem brug af ny teknologi. Der forudsættes en høj grad af medarbejderinvolvering i en eventuel udmøntning af planen.

7 2. Organisering af Ringsted Kongrescenter: Medio 2019 fremlægges forslag til organiseringsmodeller for Ringsted Kongrescenter. Organiseringsmodellerne kan både været privat, fondseje, kommunalt mv. Forslaget skal forholde sig til kommunens rolle i de forskellige organiseringsmodeller, herunder hvordan Ringsted Kongrescenters opgaveportefølje med både drift af kongrescentret, eventsekretariat og turismeområdet kan håndteres i de forskellige modeller. De økonomiske konsekvenser af de forskellige organiseringsmodeller skal ligeledes belyses. 3. Tomgangshusleje: Primo 2019 forelægges forslag til reduktion af udgifter til tomgangshusleje i sociale og handicapboliger. 4. Indsats mod stoffer i Ringsted Det tætte samarbejde mellem Politi og SSP fastholdes og udvikles med henblik på at udvikle bedre metoder, herunder boligsocialt arbejde til bekæmpelse af handel med stoffer, særligt i områder hvor der er mange unge samlet. Det er nødvendigt med løbende opfølgning og justering af indsatser, der igangsættes derfor bredere og tværfaglig forankret indsats, hvor alle relevante fagområder i Ringsted Kommune inddrages. Der afsættes kr. til opgaven. 5. Udnyttelse af administrationsbygninger: I første halvår 2019 forelægges forskellige modeller for fysisk placering af den kommunale administration med henblik på mere effektiv udnyttelse af den kommunale bygningsmasse. 6. Dialog med Sneslev om forsamlingshuse : I forbindelse med gennemførelse af kommunens Ejendomsstrategi lægges op til dialog med de forskellige brugere af Sneslev Skole (kulturhus) med det formål at belyse, om aktiviteterne kan samles yderligere. 7. Digitale infoskærme: Senest medio 2019 fremlægges forslag til modeller for digitale infoskærme ved indfaldsvejene og i byrummet. Forslagene skal forholde sig til placering af infoskærme, driftsform (kommunalt/privat) samt økonomi. 8. Trailcenter: Idræt med udgangspunkt i naturen er i vækst, og en mulighed for at understøtte både den organiserede og ikke-organiserede outdoor-idræt kan være at etablere et trailcenter. Et trailcenter kan beskrives som en kombination af klubhus, depot og mødested i naturen tæt på skov, vand, stier og ruter. Medio 2019 fremlægges forslag til modeller for et trailcenter, overordnet økonomisk ramme for udvikling og anlæg af modellerne samt procesplan for eventuel etablering af et trailcenter. Der afsættes foreløbig kr. til etablering i 2020.

8 9. Kvalitetsstandard for afhentning af medicin: Forhold vedrørende afhentning af medicin m.v. indarbejdes i kvalitetsstandarderne. 10. Arbejdsmiljøuddannelse: Der etableres en pulje på kr. til efter- og videreuddannelse af medlemmer af arbejdsmiljøgrupper. Puljen administreres af Arbejdsmiljøkonsulenten. 11. Flextur udbredelse: Byrådet ønsker at udbrede brugen af flexture i landområderne. Dette gøres ved at arbejde på at få flexture inkluderet i Rejseplanen, og ved yderligere information om ordningen. Kommunen vil sammen med Movia gå i dialog med Landsbyforum og de forskellige lokalråd om afprøvning af nye tiltag til mobilitet i landområderne. 12. Brugerundersøgelse blandt hjemmeplejens brugere: Med henblik på at undersøge brugernes oplevelse af f.eks. antallet af hjælpere i hjemmet og tilrettelæggelsen af arbejdet i weekender. Dialog med ældrerådet og handicaprådet. 13. Hastighedsdæmpende foranstaltninger: Byrådet lægger vægt på en høj trafiksikkerhed i kommunen. Ved kommende trafiksikkerhedsarbejde vil nedsættelse af hastigheden samt etablering af hastighedsdæmpende foranstaltninger som fx bump, heller og indsnævringer på veje blive prioriteret. 14. Undersøge behov for mødested for unge Der igangsættes en undersøgelse af, om der er behov for at etablere et mødested for unge i Ringsted. Det ønskes undersøgt om der mangler tilbud, der retter sig mod en anden gruppe af unge end dem, der benytter de eksisterende tilbud. Arbejdet skal ske på en måde, så interessenterne i bred forstand inddrages. 15. Bycykler ved Outlet: Der søges indgået en aftale med Ringsted Outlet om placering af bycykler i Outlet med henblik på at gøre det muligt for centrets kunder let at komme til bymidten. 16. Undersøge mulighederne for naturpark: Kommunen bakker op om arbejdet med at få udpeget området nord for Ringsted by til naturpark. Kommunen vil gå i dialog med de mange interessegrupper på det grønne område om hvordan denne udpegning kan fremmes. Med en naturpark får vi mere fokus på de naturmæssige værdier, vi er så heldige at have i Ringsted.

9 17. Grøn omstilling: Medio 2019 fremlægges forslag til procesplan for kommunens arbejde med grøn omstilling. Forslaget indeholder forskellige modeller, som kan danne grundlag for en politisk drøftelse af ambitionsniveau og indsatsområder. 18. Sådan gør vi det lækkert at cykle: Byrådet vil undersøge mulighederne for at få endnu flere ture omdannet til cykelture, med særlig indsats på de korte ture. Det at vælge cyklen skal være et attraktivt tilvalg, og det handler om, hvordan vi indretter vores byrum, og om vi kan lave kampagner, der arbejder med adfærden. Flere cykelture er både godt for vores miljø og vores helbred, og så bliver der automatisk mere plads på vejene for dem, der vælger bilen. 19. Mikroplast: For at medvirke til begrænsning af forurening med mikroplast indkøbes der ikke længere vand på flaske og engangsservice af plast til møder og arrangementer i den kommunale organisation. 20. Fleksjob: Det undersøges hvilke erfaringer andre kommuner har for at Socialøkonomiske Virksomheder kan bidrage til øge antallet af beskæftigede på særlige vilkår, herunder f.eks. i relation til fleksjobs. 21. Etiske indkøb: I en kommende revision af kommunens udbuds- og indkøbspolitik indføres bestemmelser om etiske indkøb, således at kommunen ikke handler med firmaer, som ikke overholder de aftaler og konventioner, som Danmark er en del af. 22. Personale til sundhedsuddannelser: I 2019 udarbejdes en plan for rekruttering af personale til sundhedsuddannelserne i samarbejde med uddannelsesinstitutionerne. 23. FN s 17 verdensmål: Ringsted Kommune bakker op om FN s 17 mål for en mere økonomisk, social og miljømæssig bæredygtig verden. Kommunen vil tage udgangspunkt i den plan som KL har udarbejdet for kommunernes indsats. Det betyder bl.a., at den kommende planstrategi/agenda 21 og øvrige strategier og politikker fremadrettet bliver holdt op i mod verdensmålene. 24. Nye ledelsesstrategier til gavn for borgeren: I 2019 sættes gang i arbejdet med at udvikle ledelsesstrategier for Ringsted Kommune, som med afsæt i medarbejdernes faglighed og borgerrettet fokus sikrer inddragelse af civilsamfundet. Ledelseskommissionens arbejde inddrages til inspiration.

10 Borgmester Henrik Hvidesten Venstre Klaus Hansen Venstre Lars Gormsen Venstre Per Flor Socialdemokraterne Formand Svend Erik Jakobsen Socialdemokraterne Per Nørhave Dansk Folkeparti Jeanie Nørhave Dansk Folkeparti Britta Nielsen Socialistisk Folkeparti Mette Vallentin Socialistisk Folkeparti

11 Torben Lollike Radikale Venstre Martin Bork Radikale Venstre Henrik Kjær Enhedslisten Kim Villadsen Enhedslisten Finn Andersen Konservative Ole Christensen Konservative

Ringsted Kommune. Budget Vedtaget i Byrådet den 8. oktober Budget 2019 Side 0 Indholdsfortegnelse

Ringsted Kommune. Budget Vedtaget i Byrådet den 8. oktober Budget 2019 Side 0 Indholdsfortegnelse Ringsted Kommune Budget 2019 Vedtaget i Byrådet den 8. oktober 2018 Budget 2019 Side 0 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse 1 GENERELLE BEMÆRKNINGER... 5 1.1 Indledning... 7 1.2 Sammendrag af budget...

Læs mere

Budgetproces for Budget (ØK)

Budgetproces for Budget (ØK) Budgetproces for Budget 2019-2022 (ØK) Åben sag Sagsid: 17/26108 Sagen afgøres i: Byrådet Bilag: 1) 2380803 Åben: Forslag til tidsplan - Budget 2019 Indledning Sagsgang Orientering BY ØK ÆGU PBU KMU BUU

Læs mere

Social Investeringsfond (ØK)

Social Investeringsfond (ØK) Social Investeringsfond (ØK) Åben sag Sagsid: 17/26308 Sagen afgøres i: Byrådet Bilag: 1) 2388035 Åben: Budgetproces for Budget 2019-2022 (ØK) 2) 2336260 Åben: Underskrevet budgetaftale 2018 Indledning

Læs mere

Aftale om Budget 2015

Aftale om Budget 2015 Aftale om Budget 2015 Indgået den 30. september 2014 mellem følgende partier i Vejen Byråd: Venstre, Danmarks Liberale Parti Socialdemokratiet Det Konservative Folkeparti Dansk Folkeparti SF Socialistisk

Læs mere

Ringsted Kommune 20. september 2015

Ringsted Kommune 20. september 2015 Ringsted Kommune 20. september 2015 Budgetaftale 2016 Venstre, Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti, Det Konservative Folkeparti, Socialistisk Folkeparti og løsgænger Kisser Franciska Lehnert har indgået

Læs mere

Ringsted Kommune 25. september 2016

Ringsted Kommune 25. september 2016 Ringsted Kommune 25. september 2016 Budgetaftale 2017 Venstre, Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre og løsgænger Kisser Franciska Lehnert har indgået budgetforlig

Læs mere

Budgetaftale for budgetåret 2015 og overslagsårene 2016, 2017 og 2018.

Budgetaftale for budgetåret 2015 og overslagsårene 2016, 2017 og 2018. Budgetaftale for budgetåret 2015 og overslagsårene 2016, 2017 og 2018. Der indgås mellem partierne Venstre, Socialdemokraterne, Det Konservative Folkeparti, Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre, Liberal

Læs mere

Favrskov Kommune 29. september Aftale om budget

Favrskov Kommune 29. september Aftale om budget Favrskov Kommune 29. september 2016 Aftale om budget 2017-20 1. Indledning Der er 28. september 2016 indgået aftale om Favrskov Kommunes budget for 2017-20. Aftalen er indgået af Socialdemokratiet, Venstre,

Læs mere

Ringsted Kommune 24. september 2017

Ringsted Kommune 24. september 2017 Ringsted Kommune 24. september 2017 Budgetaftale 2018 Venstre, Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre, Konservative, Enhedslisten og løsgænger Kisser Franciska

Læs mere

Favrskov Kommune 27. september Aftale om budget

Favrskov Kommune 27. september Aftale om budget Favrskov Kommune 27. september 2017 Aftale om budget 2018-21 2. Budgetaftalen Partierne bag budgetaftalen har aftalt følgende ændringer og præciseringer i forhold til Budgetforslag 2018-21 (vedlagt som

Læs mere

Byrådet. Referat. Dato: Tirsdag den 10. september Mødetid: 18:00-18:40

Byrådet. Referat. Dato: Tirsdag den 10. september Mødetid: 18:00-18:40 Referat Dato: Tirsdag den Mødetid: 18:00-18:40 Mødelokale: Byrådssal Medlemmer: Michael Ziegler (borgmester) (C), Annette Johansen (A), Bjarne Kogsbøll (C), Conny Trøjborg Krogh (F), Daniel Donoso (F),

Læs mere

Favrskov Kommune 23. september 2014. Aftale om budget 2015-18

Favrskov Kommune 23. september 2014. Aftale om budget 2015-18 Favrskov Kommune 23. september 2014 Aftale om budget 2015-18 1 1. Indledning Der er 23. september 2014 indgået aftale om Favrskov Kommunes budget for 2015-18. Aftalen er indgået af et enigt Byråd - Socialdemokraterne,

Læs mere

Ændringsforslag til budget

Ændringsforslag til budget Ændringsforslag til budget 2019-2022 [2] INDHOLDSFORTEGNELSE 1 INDLEDNING 5 1 ØNSKEFORSLAG 6 1.1 Opsummering af ønskeforslag:... 6 1.2 Oversigt over driftsønsker... 7 1.3 Oversigt over anlægsønsker...

Læs mere

Budgetaftale for budgetåret 2016 og overslagsårene 2017, 2018 og 2019.

Budgetaftale for budgetåret 2016 og overslagsårene 2017, 2018 og 2019. Budgetaftale for budgetåret 2016 og overslagsårene 2017, 2018 og 2019. Partierne Venstre, Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti, Det Konservative Folkeparti, Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre, Liberal

Læs mere

Indstilling til 2. behandling af budget

Indstilling til 2. behandling af budget Indstilling til 2. behandling af budget 2017-2020 tet for 2017-20 består af det fremlagte budget til 1. behandlingen tillagt budgetforliget, som er indgået mellem Socialdemokratiet, Venstre, Konservative

Læs mere

Budgetproces for budget

Budgetproces for budget Hjørring Kommune 20. marts 2019 Budgetproces for budget 2020-2023 Arbejdet med budget 2020-2023 tager afsæt i budgetaftalen for budget 2019-2022. I budgetaftalen er der fokuseret på at løse kommunens økonomiske

Læs mere

Der er i budgetforslaget forudsat en uændret udskrivningsprocent på 25,5 samt en uændret grundskyldspromille på 28,89.

Der er i budgetforslaget forudsat en uændret udskrivningsprocent på 25,5 samt en uændret grundskyldspromille på 28,89. ØKONOMI OG PERSONALE Økonomibilag nr. 6 2014 Dato: 15. august 2014 Tlf. dir.: 4477 6316 E-mail: jkg@balk.dk Kontakt: Jeppe Krag Forslag til budget 2015-2018 Baggrund Økonomiudvalget vedtog den 20. maj

Læs mere

Aktuel økonomi - regnskab budgetlægning udligningsreform - OK 18

Aktuel økonomi - regnskab budgetlægning udligningsreform - OK 18 Aktuel økonomi - regnskab 2017 - budgetlægning 2019-22 - udligningsreform - OK 18 Byrådets plankonference den 3.-4. maj 2018 Regnskab 2017 2 Regnskab 2017 Økonomioversigt Opr. budget Korr. budget Forv.

Læs mere

4 Investeringsoversigter

4 Investeringsoversigter 4 Investeringsoversigter Investeringsoversigterne viser budgetter afsat til anlægsprojekter i årene 2017 2021 samt de bevillinger Byrådet har givet til de enkelte projekter. 4.1 Økonomiudvalget 4.1.1

Læs mere

Indledning. Med denne budgetaftale viderefører Byrådet intentionerne bag den tidligere kommunalbestyrelses økonomiske politik.

Indledning. Med denne budgetaftale viderefører Byrådet intentionerne bag den tidligere kommunalbestyrelses økonomiske politik. Indledning Med denne budgetaftale viderefører Byrådet intentionerne bag den tidligere kommunalbestyrelses økonomiske politik. De underskrivende partier er enige om vigtigheden af, at målene bag genopretningsplanen,

Læs mere

Bilag A: Økonomisk politik

Bilag A: Økonomisk politik Bilag A: Økonomisk politik Opfølgning på delmål - byrådsperioden 2014-2017 Indholdsfortegnelse Indledning... 2 Administrationens indledning:... 2 Skatten holdes i ro eller reduceres... 2... 2... 2 Strukturelt

Læs mere

Opsamling af forslag til Budget

Opsamling af forslag til Budget Omprioriteringsforslag Økonomiudvalget: ØU 1C Regulering af lønsum på konto 6 ved tvungen vakance -1.086-1.086-1.086-1.086 ØU 11 Nedbringelse af sygefravær -500-500 0 0 Tværgående. Vedrører alle udvalg

Læs mere

I forhold til Budgetforslag for , som blev sendt til høring, indeholder Aftale om budget følgende præciseringer og ændringer:

I forhold til Budgetforslag for , som blev sendt til høring, indeholder Aftale om budget følgende præciseringer og ændringer: 2. Budgetaftalen I forhold til Budgetforslag for 2013-16, som blev sendt til høring, indeholder Aftale om budget 2013-16 følgende præciseringer og ændringer: Drift U-320 Styrkelse af kvaliteten i dagtilbud

Læs mere

Byrådet, Side 1

Byrådet, Side 1 Byrådet, 06-09-2016 Side 1 2. Åbent punkt - Beslutningssag - 1. behandling af budget 2017-2020 med tilhørende justering af de økonomiske pejlemærker - Sag nr. 16/4131 Sagsgang og sagstype Økonomiudvalget,

Læs mere

Afstemningsbilag til brug ved Gladsaxe Byråds 2. behandling af sag om budget den 11. oktober 2017 kl , sag nr 103

Afstemningsbilag til brug ved Gladsaxe Byråds 2. behandling af sag om budget den 11. oktober 2017 kl , sag nr 103 Forslag til budget for 2018 og budgetoverslag for årene 2019, 2020 og 2021. De foreliggende ændringsforslag til budgetforslaget fra 1. behandling sættes til afstemning i nedennævnte rækkefølge, idet afstemningspunkterne

Læs mere

Behandling af budgetforslag 2020 ( )

Behandling af budgetforslag 2020 ( ) 359 1. Behandling af budgetforslag 2020 (2020-2023) Stine Basballe Baggrund for sagens forelæggelse Hermed fremsendes budgetforslaget for 2020-2023 til 1. behandling. Sagens gang Økonomiudvalget - Byrådet.

Læs mere

1. Budget 2019 med overslagsårene (1. behandling)

1. Budget 2019 med overslagsårene (1. behandling) Økonomiudvalget 27. august 2018 1. Budget 2019 med overslagsårene 2020-2022 (1. behandling) Sagsnr. Initialer ANSO Åbent Sagsfremstilling Drøftelse og indstilling af teknisk budgetforslag 2019 til 1. behandling

Læs mere

Budgetproces og tidsplan 2019

Budgetproces og tidsplan 2019 Budgetproces og tidsplan 2019 02-03-2018 Kirstine Røn Direkte: 7257 7483 Mail: krr@jammerbugt.dk Sagsnr.: 00.30.02-s00-44-17 1. Indledning I det følgende beskrives processen og tidsplanen for arbejdet

Læs mere

Generelle bemærkninger

Generelle bemærkninger Indledning Budget 2009 er vedtaget på Kommunalbestyrelsens møde den 8. oktober 2008. Budgettet baserer sig på en budgetaftale, som omfatter alle kommunalbestyrelsens partier på nær Socialistisk Folkeparti.

Læs mere

[UDKAST 22. februar 2018] Overblik over budgetprocessen i 2018

[UDKAST 22. februar 2018] Overblik over budgetprocessen i 2018 [UDKAST 22. februar 2018] Overblik over budgetprocessen i 2018 Indhold Budgetprocessen i 2018... 3 Fase 1: Forberedelse og budgetprocedure... 4 Fase 2: Fagudvalgenes budgetproces Nye ønsker og forslag

Læs mere

SAMMENLÆGNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

SAMMENLÆGNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE SAMMENLÆGNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 14 TORSDAG DEN 5. OKTOBER 2006, KL. 19.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, BYRÅDSSALEN Sammenlægningsudvalget 5. oktober 2006 Side: 197 Fraværende: Arne

Læs mere

Forslag til budget

Forslag til budget ØKONOMI OG STYRING Økonomibilag nr. 6 2016 Dato: 11. august 2016 Tlf. dir.: 4477 2205 E-mail: mbje@balk.dk Kontakt: Mikkel Bo Jensen Forslag til budget 2017-2020 Baggrund Økonomiudvalget vedtog den 15.

Læs mere

Favrskov Kommune 12. juni 2013. Aftale om etablering af nye haller i Hadsten, Søften og Hammel

Favrskov Kommune 12. juni 2013. Aftale om etablering af nye haller i Hadsten, Søften og Hammel Favrskov Kommune 12. juni 2013 Aftale om etablering af nye haller i Hadsten, Søften og Hammel 1. Indledning Borgmester Nils Borring Socialdemokraterne Erling Kvist Andersen Venstre Anders G. Christensen

Læs mere

Budgettet for fremgår af den overordnede resultatopgørelse i tabellen nedenfor.

Budgettet for fremgår af den overordnede resultatopgørelse i tabellen nedenfor. BUDGET 2017 2020 Roskilde Kommunes budget for 2017-2020 blev endeligt vedtaget ved Byrådets 2. behandling d. 12. oktober 2016, som følge af et budgetforlig indgået mellem Socialdemokraterne, Venstre, Det

Læs mere

BUDGET Roskilde Kommunes budget for blev endeligt vedtaget ved byrådets 2. behandling 10. oktober 2018.

BUDGET Roskilde Kommunes budget for blev endeligt vedtaget ved byrådets 2. behandling 10. oktober 2018. BUDGET 2019-2022 Roskilde Kommunes budget for 2019-2022 blev endeligt vedtaget ved byrådets 2. behandling 10. oktober 2018. tet for 2019-2022 fremgår af den overordnede resultatopgørelse i tabellen herunder.

Læs mere

ODSHERRED KOMMUNE Direktionen 23. marts 2010 EFFEKTIVISERINGSSTRATEGI FOR ODSHERRED KOMMUNE FOR Side 1

ODSHERRED KOMMUNE Direktionen 23. marts 2010 EFFEKTIVISERINGSSTRATEGI FOR ODSHERRED KOMMUNE FOR Side 1 EFFEKTIVISERINGSSTRATEGI FOR FOR 2010-2013 Side 1 EFFEKTIVISERINGSSTRATEGI FOR FOR 2010-2013 Indledning og formål Nulvækst i den offentlige økonomi, stadig større forventninger til den kommunale service

Læs mere

BF2015 BO2016 BO2017 BO2018

BF2015 BO2016 BO2017 BO2018 Oplæg til anlægsbudget for 2015-2018 I dette notat fremlægges anlægsbudgettet for 2015-2018 som det foreligger juni 2014 på baggrund af vedtagelsen af budgettet for 2014 med overslagsårene 2015-2017. I

Læs mere

Referat. Ældre- og Genoptræningsudvalget

Referat. Ældre- og Genoptræningsudvalget Referat Ældre- og Genoptræningsudvalget Møde nr.: 10/2018 Dannet den: Tirsdag den 23-10-2018 Mødedato: Mandag den 22-10-2018 Mødetidspunkt: 16:30-18:00 Mødested: Gråt, Amtstue Alle Medlemmer Benny Christensen

Læs mere

1. Godkendelse af dagsordenen /32720 Kirkelig ligning / behandling af budget Orientering...

1. Godkendelse af dagsordenen /32720 Kirkelig ligning / behandling af budget Orientering... Referat Økonomiudvalget Tid Mandag den 28. september 2015 - kl. 13:00 Sted Mødelokale 3 Afbud Fraværende Indholdsfortegnelse: 1. Godkendelse af dagsordenen...1 2. 14/32720 Kirkelig ligning 2016...1 3.

Læs mere

Økonomisk politik og budgetproces 2016-2019 Stevns Kommune

Økonomisk politik og budgetproces 2016-2019 Stevns Kommune Økonomi,HR&IT Økonomisk politik og budgetproces 2016-2019 Stevns Kommune Baggrund Økonomi har gennemført evaluering af Budgetproces 2015 med fagudvalgene og Økonomiudvalget, hvor hovedessensen er, at til

Læs mere

Indstilling til 2. behandling af budget

Indstilling til 2. behandling af budget Indstilling til 2. behandling af budget 2015-18 tet for 2015-18 tager udgangspunkt i det fremlagte budget til 1. behandlingen, korrigeret med tekniske ændringsforslag og ændringer fra budgetforliget mellem

Læs mere

Budgetprocedure

Budgetprocedure Budgetprocedure 2020-2023 Udkast 20. februar 2019 Budgettet er politikernes vigtigste redskab til at styre den økonomiske udvikling i kommunen. Det er således ved budgetlægningen, at de store beslutninger

Læs mere

Forslag til budget 2014-2017

Forslag til budget 2014-2017 ØKONOMI OG PERSONALE Dato: 15. august 2013 Økonomibilag nr. 7 2013 Tlf. dir.: 4477 6316 E-mail: jkg@balk.dk Kontakt: Jeppe Krag Sagsnr: 2013-1268 Dok.nr: 2013-140248 Forslag til budget 2014-2017 Baggrund

Læs mere

Budgetproces for Budget 2020

Budgetproces for Budget 2020 Budgetproces for Budget 2020 December 2018 Budgetproces for Budget 2020 Godkendt i Byrådet d. 19-12-2018 2 Indhold 1. Fokus for budget 2020...4 1.1 Den økonomiske politik...4 1.2 Situationsbillede...5

Læs mere

Økonomisk politik Godkendt den 23. januar 2018

Økonomisk politik Godkendt den 23. januar 2018 Økonomisk politik Godkendt den 23. januar 2018 Økonomisk politik Den økonomiske politik fastsætter de overordnede økonomiske målsætninger for kommunens budgetlægning og finansielle strategi. Politikken

Læs mere

REVIDERET - Afsluttende tilretning af forslag til budget 2015-2018

REVIDERET - Afsluttende tilretning af forslag til budget 2015-2018 ØKONOMI OG PERSONALE Dato: 24. september 2014 Økonomibilag nr. 8 2014 Tlf. dir.: 4477 6316 E-mail: jkg@balk.dk Kontakt: Jeppe Krag Sagsid: 00.30.10-P19-2-14 REVIDERET - Afsluttende tilretning af forslag

Læs mere

Velkommen til denne 1. behandling af mit forslag til budget for 2020 til 2023.

Velkommen til denne 1. behandling af mit forslag til budget for 2020 til 2023. TALE TIL BYRÅDSMØDE DEN 4. SEPTEMBER 2019 Velkommen til denne 1. behandling af mit forslag til budget for 2020 til 2023. Det er jo som det plejer næsten. Jeg præsenterer mit budgetforslag her på byrådets

Læs mere

5. februar Målopfyldelse. Økonomisk politik

5. februar Målopfyldelse. Økonomisk politik 5. februar Målopfyldelse Økonomisk politik Indledning Den økonomiske politik indeholder en række overordnede økonomiske målsætninger for den kommunale budgetlægning. Dette notat indeholder en status på

Læs mere

Forankring: Den Økonomiske Politik udarbejdes af Økonomiudvalget og Byrådet.

Forankring: Den Økonomiske Politik udarbejdes af Økonomiudvalget og Byrådet. NOTAT Dato Kultur- og Økonomiforvaltningen Økonomisk Afdeling Økonomiske Politik for Køge Kommune Køge Rådhus Torvet 1 4600 Køge Den Økonomiske Politik udarbejdes af Økonomiudvalget og vedtages af det

Læs mere

Udmøntning af budgetaftalen

Udmøntning af budgetaftalen Udmøntning af budgetaftalen 2018-2021 Initiativ: Tekst: Handling: Aktør: 1. Forøge kassebeholdningen over budgetperioden Det aftalte budgets drifts og anlægsrammer skal overholdes således at det budgetterede

Læs mere

Aftale mellem Venstre, Socialdemokraterne, Det Konservative Folkeparti, Dansk Folkeparti, Radikale Venstre og Enhedslisten om:

Aftale mellem Venstre, Socialdemokraterne, Det Konservative Folkeparti, Dansk Folkeparti, Radikale Venstre og Enhedslisten om: Aftale mellem Venstre, Socialdemokraterne, Det Konservative Folkeparti, Dansk Folkeparti, Radikale Venstre og Enhedslisten om: budget 2015 og budgetoverslagsårene 2016-2018 23. september 2014 Budgetlægning

Læs mere

Indstillingsskrivelse til 1. behandling af budget

Indstillingsskrivelse til 1. behandling af budget Indstillingsskrivelse til 1. behandling af budget 2019-2022 Økonomiudvalget fremlægger forslag til Byrådets 1. behandling af budget 2019-2022 i henhold til 37 i Lov om kommunernes styrelse. Balancen i

Læs mere

Anlæg: Der er nu udarbejdet et forslag til investeringsoversigt, som dels tager højde for udgifter til de projekter, som allerede er igangsat.

Anlæg: Der er nu udarbejdet et forslag til investeringsoversigt, som dels tager højde for udgifter til de projekter, som allerede er igangsat. 8. september 2010 Sags id: 10/37207 Budgetoplæg -2014 Kontaktperson: mbmoe E-mail: mbmoe@assens.dk Dir. tlf.: 64 74 74 09 Budgetoplægget til økonomiudvalgets 1. bygger videre på de reduktionsblokke, der

Læs mere

Borgmesterens forelæggelsestale ved 1. behandlingen af Gentofte Kommunes budget for 2011 ( ) mandag den 13. september 2010.

Borgmesterens forelæggelsestale ved 1. behandlingen af Gentofte Kommunes budget for 2011 ( ) mandag den 13. september 2010. Borgmesterens forelæggelsestale ved 1. behandlingen af Gentofte Kommunes budget for 2011 (2012-2014) mandag den 13. september 2010. Vores budgetforslag bærer også i år tydeligt præg af den økonomiske krise,

Læs mere

Budgetprocedure for Læsø Kommunes Budget 2016 og overslagsårene

Budgetprocedure for Læsø Kommunes Budget 2016 og overslagsårene Budgetprocedure for Læsø Kommunes Budget 2016 og overslagsårene 2017-2019 Budgetprocessen 2016 2019 er udarbejdet med det formål at fastlægge procedure, strategier og tidsplan for budgetlægningen for 2016

Læs mere

Oversigt og opfølgning på konstitueringsaftale

Oversigt og opfølgning på konstitueringsaftale 29. januar 2018 Oversigt og opfølgning på konstitueringsaftale 2018-21 Politisk ledelse og samarbejdskultur Gensidigt tillidsfuldt samarbejde i byrådet. Byrådet har i 2014 vedtaget Spilleregler for byrådets

Læs mere

Kommissorium for effektivisering. hjvhjgyu. Effektivisering og udvikling. af folkeskolen

Kommissorium for effektivisering. hjvhjgyu. Effektivisering og udvikling. af folkeskolen Kommissorium for effektivisering af folkeskolen hjvhjgyu Effektivisering og udvikling af folkeskolen 15. november 2016 1 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 1 Formål... 2 Mål og succeskriterier...

Læs mere

Favrskov Kommune 24. september Aftale om budget

Favrskov Kommune 24. september Aftale om budget Favrskov Kommune 24. september 2013 Aftale om budget 2014-17 2. Budgetaftalen Partierne bag budgetforslaget har aftalt følgende ændringer og præciseringer i forhold til Budgetforslag 2014-17: 2.1. Drift

Læs mere

NOTAT. Økonomisk afdeling. Økonomisk Politik for Køge Kommune

NOTAT. Økonomisk afdeling. Økonomisk Politik for Køge Kommune NOTAT Fælles- og Kulturforvaltningen Dato Sagsnummer Dokumentnummer Økonomisk afdeling 18-06-2014 2014-7917 2014-73467 Økonomisk Politik for Køge Kommune Den Økonomiske Politik udarbejdes af Økonomiudvalget

Læs mere

Budgetvurdering - Budget

Budgetvurdering - Budget Budgetvurdering - Budget 2020 14.8.2019 1. Indledning Denne budgetvurdering beskriver administrationens vurdering af rammer og anbefalinger til kommunalbestyrelsen for budgetlægningen 2020-2023. Økonomiaftalen

Læs mere

side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den 06.12.2011 kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen side 2 Ole Peter Christensen (F) Indholdsfortegnelse: 528. Organisering samt tids- og procesplan vedr.

Læs mere

Der er udarbejdet en foreløbig budgetbalance forud for kommunalbestyrelsens budgetdrøftelser.

Der er udarbejdet en foreløbig budgetbalance forud for kommunalbestyrelsens budgetdrøftelser. NOTAT Modtagere: Kommunalbestyrelsen Bornholms Regionskommune Center for Økonomi, It og Personale Budget og indkøb oep@brk.dk www.brk.dk CVR: 26 69 63 48 9. august 2018 Foreløbig budgetbalance 2019 Der

Læs mere

24. september 2014. ---------- Budgetoverslag ----------- Budgetforslag

24. september 2014. ---------- Budgetoverslag ----------- Budgetforslag Resultatbudget 2015-2018 - Inkl.ændringsforslag og tekniske ændringer Budgetområder mio. kr. Regnskab Forventet regnskab Budgetforslag 24. september 2014 Netto-mio. kr. 2013 2014 2015 2016 2017 2018 Det

Læs mere

Budgetprocedure for budgetåret 2020 og overslagsårene

Budgetprocedure for budgetåret 2020 og overslagsårene Budgetprocedure for budgetåret 2020 og overslagsårene 2021 2023 Budgetproceduren 2020-2023 omfatter retningslinjer, tidsplan, principper og andre forudsætninger for den kommende budgetlægning. Økonomiudvalget

Læs mere

Indstillingsskrivelse til 1. behandling af budget

Indstillingsskrivelse til 1. behandling af budget Sagsnr.: 2013-44960 Dato: 27-08-2013 Dokumentnr.: 2013-260484 Sagsbehandler: Annette Wendt Indstillingsskrivelse til 1. behandling af budget 2014-17 Økonomiudvalget fremlægger forslag til Byrådets 1. behandling

Læs mere

Vejen Kommunes låneoptagelse samt køb af ejendomme i perioden 2010-2013

Vejen Kommunes låneoptagelse samt køb af ejendomme i perioden 2010-2013 Vejen Kommunes låneoptagelse samt køb af ejendomme i perioden 21-213 Baggrund I forbindelse med budgetlægningen for 214 har der været en række politiske drøftelser om udviklingen i den kommunale gæld samt

Læs mere

Budgetforslag Overslagsår Version 1 INFORMATION FRA STEVNS KOMMUNE EMNE FOR DENNE RAPPORT Budgetforslag 2017 Version 1.

Budgetforslag Overslagsår Version 1 INFORMATION FRA STEVNS KOMMUNE EMNE FOR DENNE RAPPORT Budgetforslag 2017 Version 1. INFORMATION FRA STEVNS KOMMUNE 2016 Budgetforslag 2017 Overslagsår 2018-2020 Version 1 EMNE FOR DENNE RAPPORT Budgetforslag 2017 Version 1 Økonomi Indhold Indledning... 3 Finansieringen... 3 Driftsudgifterne...

Læs mere

Referat Økonomiudvalget torsdag den 7. oktober 2010. Kl. 15:00 i Rådssalen, Lyndby

Referat Økonomiudvalget torsdag den 7. oktober 2010. Kl. 15:00 i Rådssalen, Lyndby Referat torsdag den 7. oktober 2010 Kl. 15:00 i Rådssalen, Lyndby Indholdsfortegnelse 1. ØU - Godkendelse af dagsorden...1 2. ØU - 2. behandling af budget 2011...2 07-10-2010 Side 1 1. ØU - Godkendelse

Læs mere

På de følgende sider er beskrevet forskellige finansieringsmuligheder i et kommunalt budget.

På de følgende sider er beskrevet forskellige finansieringsmuligheder i et kommunalt budget. På de følgende sider er beskrevet forskellige finansieringsmuligheder i et kommunalt budget. Da de specifikke finansieringsforslag kan virke meget tekniske har vi for overskuelighedens skyld, sammenfattet

Læs mere

Byrådets og udvalgenes arbejde med Budget , proces og tidsplan

Byrådets og udvalgenes arbejde med Budget , proces og tidsplan Byrådets og udvalgenes arbejde med Budget 2018 2021, proces og tidsplan Dette notat beskriver forslag til proces- og tidsplan for budgetlægningen for budget 2018-2021. Indhold: 1. Vigtige elementer i årets

Læs mere

Fredensborg Kommune. Borgermøde Budget

Fredensborg Kommune. Borgermøde Budget Fredensborg Kommune Borgermøde Budget 2018-2021 Velkommen v/borgmester Thomas Lykke Pedersen Borgermøde om kommunens økonomi og budget Vi holder dette møde for at give alle interesserede borgere mulighed

Læs mere

Budgetbalancen for , som blev vedtaget på Byrådets 2. behandling af budgettet, fremgår af tabellen nedenfor.

Budgetbalancen for , som blev vedtaget på Byrådets 2. behandling af budgettet, fremgår af tabellen nedenfor. 2015-2018 Roskilde Kommunes budget for 2015-2018 blev vedtaget d. 8. oktober 2014 som følge af et budgetforlig indgået mellem Socialdemokraterne, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten, Det Konservative

Læs mere

Referat. Kultur- og Trivselsudvalget. Møde nr.: 6/2012 Dannet den: Fredag den 15-06-2012 Mødedato: Torsdag den 14-06-2012 Mødetidspunkt: 16:00-16:50

Referat. Kultur- og Trivselsudvalget. Møde nr.: 6/2012 Dannet den: Fredag den 15-06-2012 Mødedato: Torsdag den 14-06-2012 Mødetidspunkt: 16:00-16:50 Referat Kultur- og Trivselsudvalget Møde nr.: 6/2012 Dannet den: Fredag den 15-06-2012 Mødedato: Torsdag den 14-06-2012 Mødetidspunkt: 16:00-16:50 Mødested: Harhoff Medlemmer Henrik Hvidesten (HHV) V Jan

Læs mere

Hedensted Kommune. Byrådet Referat. Byrådssalen Juelsminde Rådhus

Hedensted Kommune. Byrådet Referat. Byrådssalen Juelsminde Rådhus Referat Mødetidspunkt: Kl. 17:00-19:45 Mødested: Byrådssalen Juelsminde Rådhus Deltagere:, Kirsten Terkilsen, Henrik Alleslev, Lars Poulsen, Hans Kristian Bundgaard-Skibby, Lene Tingleff, Ole Vind, Erling

Læs mere

Der er indgået budgetaftale for budget i Dragør Kommune mellem følgende partier:

Der er indgået budgetaftale for budget i Dragør Kommune mellem følgende partier: Dragør Kommune. Budgetaftale 2018-2021 Der er indgået budgetaftale for budget 2018-2021 i Dragør Kommune mellem følgende partier: Socialdemokratiet (A) Det Konservative Folkeparti (C) Dansk Folkeparti

Læs mere

Økonomiudvalget. Referat fra møde Torsdag den 4. september 2014 kl i F 6

Økonomiudvalget. Referat fra møde Torsdag den 4. september 2014 kl i F 6 Økonomiudvalget Referat fra møde Torsdag den 4. september 2014 kl. 16.00 i F 6 Mødet slut kl. 18.30 MØDEDELTAGERE John Schmidt Andersen (V) Hans Andersen (V) Kasper Andersen (O) Kim Rockhill (A) Ole Søbæk

Læs mere

Bilag 4: Direktionens forslag til et budget i balance

Bilag 4: Direktionens forslag til et budget i balance Haderslev Kommune Økonomi & Løn - Fælles stabe Bygning C, Gåskærgade 26-28 6100 Haderslev www.haderslev.dk Dir. tlf. 74342711 / 23720311 slor@haderslev.dk 09-08-2017 Sagsident: 17/10069 Sagsbehandler:

Læs mere

Budgetproces og tidsplan 2020

Budgetproces og tidsplan 2020 Budgetproces og tidsplan 2020 08-02-2019 Kirstine Røn Direkte: 7257 7483 Mail: krr@jammerbugt.dk Sagsnr.: 00.30.02-s00-59-18 1. Indledning I det følgende beskrives processen og tidsplanen for arbejdet

Læs mere

Ændringsforslag til forslag fra 1. behandling. Som led i budgetaftale for indgået

Ændringsforslag til forslag fra 1. behandling. Som led i budgetaftale for indgået Bilag 2 Ændringsforslag til forslag fra 1. behandling Som led i budgetaftale for 2019-2022 indgået 19.09.2018 mellem Socialdemokratiet Venstre Enhedslisten Socialistisk Folkeparti Dansk Folkeparti Det

Læs mere

Budgetprocedure for budget

Budgetprocedure for budget Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling Dato 31. januar 2017 Budgetprocedure for budget 2018-2021 1. Resume Procedureindstillingen beskriver hvordan budgetlægningen for

Læs mere

Budgetstrategi

Budgetstrategi Budgetstrategi 2019-2022 Overordnet om budgetstrategien Budgetstrategien beskriver den overordnede proces herunder produkter og tidsfrister i forbindelse med arbejdet med budgettet for det kommende år

Læs mere

Bilag til borgmesterens budgetoplæg Fremtidens Allerød en grøn kommune i vækst

Bilag til borgmesterens budgetoplæg Fremtidens Allerød en grøn kommune i vækst Bilag til borgmesterens budgetoplæg 2020-27 Fremtidens Allerød en grøn kommune i vækst Bilag 1. Hovedoversigt 2020-27 1 Bilag 2: Oversigt over ændringer i driftsbudgettet 2 Bilag 3: Anlægsoversigt / Investeringsoversigt

Læs mere

Budgetforslag Overslagsår Version 2 INFORMATION FRA STEVNS KOMMUNE EMNE FOR DENNE RAPPORT Budgetforslag 2017 Version 2.

Budgetforslag Overslagsår Version 2 INFORMATION FRA STEVNS KOMMUNE EMNE FOR DENNE RAPPORT Budgetforslag 2017 Version 2. INFORMATION FRA STEVNS KOMMUNE 2016 Budgetforslag 2017 Overslagsår 2018-2020 Version 2 EMNE FOR DENNE RAPPORT Budgetforslag 2017 Version 2 Økonomi Indhold Indledning... 3 Finansieringen... 3 Driftsudgifterne...

Læs mere

Budget Hovedoversigt - Ændringsforslag til 2. behandling. Alle beløb i kr.

Budget Hovedoversigt - Ændringsforslag til 2. behandling. Alle beløb i kr. ÆNDRINGSFORSLAG STILLET AF: Negative beløb = indtægt Regnskab 2015 Budget 2017-2020 - Hovedoversigt - Ændringsforslag til 2. behandling. Alle beløb i 1.000 kr. Oprindelig budget 2016 Forv. regnsk. 2016

Læs mere

Referat. Plan- og Boligudvalget. Møde nr.: 4/2019 Dannet den: Torsdag den Mødedato: Mandag den Mødetidspunkt: 18:30-19:00

Referat. Plan- og Boligudvalget. Møde nr.: 4/2019 Dannet den: Torsdag den Mødedato: Mandag den Mødetidspunkt: 18:30-19:00 Referat Plan- og Boligudvalget Møde nr.: 4/2019 Dannet den: Torsdag den 21-03-2019 Mødedato: Mandag den 18-03-2019 Mødetidspunkt: 18:30-19:00 Mødested: Harhoff Medlemmer Per Flor (pefl) A Timo Jensen (tije)

Læs mere

NOTAT: Forberedelse af mulige budgetforbedringer på Plan- og Teknikudvalgets område

NOTAT: Forberedelse af mulige budgetforbedringer på Plan- og Teknikudvalgets område Sagsnr. 286217 Brevid. 2486696 NOTAT: Forberedelse af mulige budgetforbedringer på Plan- og Teknikudvalgets område 16. januar 2017 Baggrund og formål Af tillægsaftale til budgetforliget for 2017 fremgår,

Læs mere

Budget orienteringsmøde om det godkendte budget den 22. oktober 2014

Budget orienteringsmøde om det godkendte budget den 22. oktober 2014 - orienteringsmøde om det godkendte budget den 22. oktober 2014 Dagsorden 1. Budgetforlig - hovedlinjerne 2. Den overordnede balance og kort orientering om indtægtssiden 3. Præsentation af de vigtigste

Læs mere

Viborg Kommune. Aktuel økonomi. Oplæg v/klaus Christiansen Byrådets plankonference 28. marts 2017

Viborg Kommune. Aktuel økonomi. Oplæg v/klaus Christiansen Byrådets plankonference 28. marts 2017 Aktuel økonomi Oplæg v/klaus Christiansen Byrådets plankonference 28. marts 2017 Regnskab 2016 Viborg Kommune Økonomioversigt - regnskab 2016 Opr. budget Korr. budget Forv. regnskab Regnskab Afvigelse

Læs mere

Budget 2019 Anlæg : Investeringsoversigt - Udvidelsesforslag

Budget 2019 Anlæg : Investeringsoversigt - Udvidelsesforslag Projektnavn: Anlægsforslag kapacitet på dagtilbudsområdet plan mod parallelsamfund Projektbeskrivelse Fysisk location (adresse) Overordnet beskrivelse Svendborg by Den 28. maj 2018 indgik regeringen sammen

Læs mere

Oversigt over PBU ønsker på drift og anlæg

Oversigt over PBU ønsker på drift og anlæg Oversigt over PBU ønsker på drift og anlæg (negativt beløb indikerer merforbrug) (1.000 kr. Navn 2011 p/l) 2012 2013 2014 2015 DRIFTSØNSKER: Midler til vedligeholdelse af grønne, grå og sorte arealer -

Læs mere

NOTAT. 2. budgetprognose Budget

NOTAT. 2. budgetprognose Budget NOTAT Lejre Kommune Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø T 4646 4646 F 4646 4615 H www.lejre.dk cavt@lejre.dk Dato: 22. august 2015 J.nr.: 2. budgetprognose Budget 2016-2019 På budgetseminar 1 den 24. april 2015

Læs mere

Budgetbalancen for , som blev vedtaget på Byrådets 2. behandling af budgettet, fremgår af tabellen nedenfor.

Budgetbalancen for , som blev vedtaget på Byrådets 2. behandling af budgettet, fremgår af tabellen nedenfor. 2014-2017 Roskilde Kommunes budget for 2014-2017 blev vedtaget d. 9. oktober 2013 som følge af et budgetforlig indgået mellem Socialdemokraterne, Socialistisk Folkeparti, Det Konservative Folkeparti og

Læs mere

Referat. Byrådet. Møde nr.: 12/2007 Mødedato: mandag den Mødetidspunkt: 19:00-20:00

Referat. Byrådet. Møde nr.: 12/2007 Mødedato: mandag den Mødetidspunkt: 19:00-20:00 Referat Byrådet Møde nr.: 12/2007 Mødedato: mandag den 03-09-2007 Mødetidspunkt: 19:00-20:00 Mødested: Byrådssalen Medlemmer Niels Ulrich Hermansen (NUH) V Finn Andersen (FA) V Thorkil Mølgaard (TM) V

Læs mere

Deltagere: Vigersted Lokalråd Palle Kristofferen Peter Hansen Kim Petersen

Deltagere: Vigersted Lokalråd Palle Kristofferen Peter Hansen Kim Petersen Referat fra møde med repræsentanter fra Vigersted lokalråd Dato/tid: tirsdag den 7. oktober 2014 kl. 16:30 Sted: Rønnedevej 9, Ringsted (tekniske centre) Emne: Status for trafikale udfordringer som lokalrådet

Læs mere

Anlægsbevilling og rådighedsbeløb til renovering af Byskovskolen afd. Benløse bygning 64 (PBU, BUU)

Anlægsbevilling og rådighedsbeløb til renovering af Byskovskolen afd. Benløse bygning 64 (PBU, BUU) Anlægsbevilling og rådighedsbeløb til renovering af Byskovskolen afd. Benløse bygning 64 (PBU, BUU) Åben sag Sagsid: 17/1898 Sagen afgøres i: Byrådet Bilag: 1) 2210693 Åben: Bilag 1 - løsningsmuligheder_samlet

Læs mere

UDVIKLINGSPOLITIK

UDVIKLINGSPOLITIK UDVIKLINGSPOLITIK 2018-2021 3 FORORD INDHOLD FORORD Forord 3 Vision 4 Bæredygtighed og cirkulær kommune 5 Demokrati og borgerinddragelse 6 Erhvervslivets herunder turisterhvervets - vilkår 7 Helhedssyn

Læs mere

Forelæggelse af forslag til flerårsbudget 2013 2016 (2. behandling)

Forelæggelse af forslag til flerårsbudget 2013 2016 (2. behandling) Side 1 Forelæggelse af forslag til flerårsbudget 2013 2016 (2. behandling) Indledende bemærkninger * Vi skal i dag endeligt vedtage budgettet for 2013. * I forhold til førstebehandlingen er der kun sket

Læs mere

Faxe kommunes økonomiske politik

Faxe kommunes økonomiske politik Formål: Faxe kommunes økonomiske politik 2013-2020 18. februar Faxe kommunes økonomiske politik har til formål at fastsætte de overordnede rammer for kommunens langsigtede økonomiske udvikling og for den

Læs mere

Vækstudvalget. Referat fra møde Tirsdag den 4. februar 2014 kl. 08.30 i Byrådssalen, Frederikssund. Mødet slut kl. 11.

Vækstudvalget. Referat fra møde Tirsdag den 4. februar 2014 kl. 08.30 i Byrådssalen, Frederikssund. Mødet slut kl. 11. Vækstudvalget Referat fra møde Tirsdag den 4. februar 2014 kl. 08.30 i Byrådssalen, Frederikssund Mødet slut kl. 11.30 MØDEDELTAGERE Ole Søbæk (C) Hans Andersen (V) Jørgen Bech (V) Kirsten Weiland (A)

Læs mere

RAMMER FOR BUDGETVEJLEDNINGEN ØKONOMIUDVALGET 5. FEBRUAR 2019

RAMMER FOR BUDGETVEJLEDNINGEN ØKONOMIUDVALGET 5. FEBRUAR 2019 ØU 5/2 RAMMER FOR BUDGETVEJLEDNINGEN ØKONOMIUDVALGET 5. FEBRUAR 2019 FORMÅL Direktionens anbefalinger til de 6 spørgsmål stillet på Byrådets temamøde Tilbagemeldinger fra Gruppeformændene Den videre proces

Læs mere