Alle parter har med interesse læst høringsudgaven og er i fællesskab enige om at fremsende et fælles høringssvar med følgende punkter:

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Alle parter har med interesse læst høringsudgaven og er i fællesskab enige om at fremsende et fælles høringssvar med følgende punkter:"

Transkript

1 [Klik her, og skriv Modtager] 16/02/2018 Vedr.: Høringssvar vedr. Trafikplan for den statslige jernbane Dette høringssvar vedr. Trafikplan for den statslige jernbane er et fælles høringssvar afgivet af Frederikshavn Kommune, Hjørring Kommune, Brønderslev Kommune, Rebild Kommune, Mariagerfjord Kommune, Thisted Kommune, Aalborg Kommune, Region Nordjylland og Nordjyllands Trafikselskab. Alle parter har med interesse læst høringsudgaven og er i fællesskab enige om at fremsende et fælles høringssvar med følgende punkter: - Betjening af Aalborg med to Fjerntog-tog i timen. - Fast betjening af Aalborg Lufthavn med fjerntog og betjening af Frederikshavn med 6 daglige fjerntog. - Fastholdelse af IC stop i Skørping og Støvring. - Udvidelse af regionaltogsdriften fra Skørping til Arden og Hobro. - Timesdrift til Thisted og hastighedsopgradering af Thybanen. - Direkte forbindelser fra Thisted til Aarhus. - Elektrificering af hele hovedbanestrækningen i Nordjylland, helt til Frederikshavn. - Ny station i Hjørring Øst. - Øget kapacitet over Limfjorden og niveaufri krydsning af Thistedvej. - Gode knudepunkter, der sikre optimale skift mellem mobilitetsformer. Betjening af Aalborg med to fjerntog i timen Nordjylland kan ikke acceptere, at IC betjeningen af Aalborg foreslås erstattet af regionaltog i 2027 scenariet. Det er vigtigt, at landets 4. største by fortsat har en god fjerntogsbetjening, og at rejsende til og fra Aalborg ikke påføres et skifte i Aarhus. Herudover bør der arbejdes på at skabe en mere ren ½ times betjening af Aalborg med fjerntog. Fast betjening af Aalborg Lufthavn med fjerntog og betjening af Frederikshavn med 6 daglige fjerntog Formålet med oprettelsen af banen til Aalborg Lufthavn var at øge oplandet til Aalborg Lufthavn, ved at skabe direkte forbindelser fra en større del af Jylland. Det er vigtigt for Nordjylland, at denne ambition fastholdes, ved at betjeningen fremadrettet, som

2 forudsat, sker fast med to fjerntog i timen, hver time. Denne betjening ønskes fastholdt, også i 2027 og 2032 scenarierne. Når det igen bliver teknisk muligt, ønskes Vendsyssel herudover betjent med fjerntog fra Frederikshavn til København. Fastholdelse af IC stop i Skørping og Støvring. Betjening af både Støvring og Skørping med IC tog ønskes fastholdt for alle planår. Udvidelse af regionaltogsdriften fra Skørping til Arden og Hobro Den forslåede udvidelse af nærbanen til Hobro, som vist på linjediagrammet for 2027 og 2032, ligger i tråd med de ønsker, der er i Nordjylland, om at binde regionen bedre sammen. For at opnå dette bør regionaltogsbetjeningen fra Hobro til Aalborg bindes sammen med regionaltogsbetjeningen mellem Aalborg og Hjørring Hirtshals/Skagen. Regionaltogene sydfra kan derfor ikke føres til Aalborg Lufthavn. Udvidelsen af nærbanen mellem Aalborg og Skørping til også at omfatte Arden og Hobro, bør prioriteres, og igangsættes så snart de signaltekniske og økonomiske muligheder er tilstede. Timesdrift til Thisted og hastighedsopgradering af Thybanen. I samarbejde med Region Nordjylland og de nordjyske kommuner, har Nordjyllands Trafikselskab vedtaget en ny mobilitetsplan, hvor et af de centrale hovedpunkter er en styrkelsen af det nordjyske hovednettet, med mindst timesdrift i hele driftsdøgnet i de korridorer, der forbinder regionen. Trafikplanens anbefaling af, at der som minimum bør være timesdrift på alle togstrækninger, ligger dermed helt i tråd med de nordjyske ambitioner. Strækningen fra Struer til Thisted udgør en vigtigt transportkorridor i Thisted Kommune, og bør derfor også opfylde normen med fast timesdrift mellem kl , som øvrige dele af det nordjyske Hovednet. Her ud over bør strækningen hastighedsopgraderes til normal standard, for at toget kan udgøre et reelt transport alternativ. Direkte forbindelser fra Thisted til Aarhus. Såfremt det kan gennemføres, uden at det kompromitterer regelmæssigheden på strækningen Struer - Thisted, ønskes det undersøgt, om den kan etableres enkelte gennemgående afgange til Aarhus fra Thisted. Elektrificering af hele hovedbanestrækningen i Nordjylland, helt til Frederikshavn Den planlagte elektrificering til Aalborg Lufthavn fra Fredericia bifaldes, men for at sikre fremtidig gods- og fjerntogbetjening af Vendsyssel er det nødvendigt, at strækningen fra Lindholm til Frederikshavn elektrificeres straks herefter. Drift med el-tog i Vendsyssel bør indarbejdes i planen som en forudsætning.

3 Såfremt der elektrificeres på strækningen til Vejle Struer bør muligheden for elektrificering videre til Thisted undersøges. Ny station i Hjørring Øst. I Hjørring Øst er der en stor koncentration af uddannelses institutioner, der sammen med Regionshospital Nordjylland giver et solidt kundeunderlag for en ny station. Region Nordjylland, Nordjyske Jernbaner og Hjørring Kommune ønsker stationen etableret så snart som muligt. Projektet bør fremgå af planen og igangsættes snarest. Når en analyse af den fremtidige stationsstruktur i Nordjylland er gennemført, kan der opstå ønsker om yderligere stationsåbninger. Øget kapacitet over Limfjorden og niveaufri krydsning af Thistedvej. Banestrækningen nord for Aalborg Vestby St. er enkeltsporet og sætter sine begrænsning på togdriften. Specielt krydsningen af Limfjorden og Thistedvej i Nørresundby er et opmærksomhedspunkt, da disse har indflydelse på den øvrige trafik. Med den nuværende køreplan K18 kører der i dag 4 tog i timen over Limfjordsbroen og Thistedvej. Med åbningen af banen til Aalborg Lufthavn øges dette til 8 tog i timen. Dette vil udgøre en væsentligt hindring for erhvervssejladsen på fjorden, og vil nedsætte fremkommeligheden på Thistedvej markant, med spærringer op til 6 min. ad gangen. Etablering af dobbeltspor fra Lindholm til Jernbanebroen og en udbygning af kapaciteten over fjorden, ved en dublering af jernbanebroen, eller ved etablering af en ny dobbeltsporet bro, bør indgå i fremtidige udbygningsplaner for jernbanen. Der ud over bør der snarest ses på muligheden for at skabe en niveaufri krydsningen af Thistedvej. Gode knudepunkter der sikre optimale skift mellem mobilitetsformer Nordjyllands Trafikselskab har med vedtagelsen at Mobilitetsplan gjort op, med tanken om at private transportformer er konkurrent til kollektiv trafik. De forskellige mobilitetsformer er alle med til at løse en mobilitetsudfordring, og bør i højere grad arbejde sammen, for at sikre den bedst mulige mobilitet for borgerne. Derfor er det også glædeligt, at trafikplanen bemærker, at det er vigtigt, at der er sammenhæng i den kollektive trafik, samt at man fremover kan forestille sig, at toget indgår i kombinationsrejser med fx delebiler. I Nordjylland arbejdes der med at understøtte denne udvikling, hvor et af tiltagene er at omdanne stoppesteder, terminaler og stationer til knudepunkter der også omfatter nye mobilitetsformer. Hvis dette skal lykkes, er det vigtigt, at staten er en aktiv medspiller i etableringen af gode skiftepunkter til og fra togsystemet. Vi ser gerne, at det beskrives nærmere hvordan staten kan indgå i denne udvikling. Kvalitetssikring af data i Trafikplanen Ud over de punkter ovenfor, hvor de nordjyske parter ønsker at påvirke planens indhold, vil vi benytte lejligheden til at afgive en række kommentarer af mere korrekturmæssig karakter:

4 I bilag 1 er den forventede passagerudvikling opgjort pr. station. Det er generelt positiv læsning, men der er også stationer hvor passagerudviklingen stikker ud. Der forventes en passagertilbagegang for stationerne i Sindal, Tolne og Bedsted, mens der bl.a. i Kvissel forventes en markant passagerfremgang. Det er svært at læse ud af planen hvad disse ændringer skyldes. Derudover er der en række stationer (Hjørring, Vrå, Skalborg, Svenstrup, Støvring, Arden, Skørping og Hobro) hvor der sker et fald i passagertallet, hvorefter det stiger igen. Hvad skyldes denne ændring? I bilag 4 (side 88) har man lavet nogle forkerte summeringer af tog på strækningen mellem Hjørring og Frederikshavn. Strækningen mellem Hjørring og Frederikshavn trafikeres som udgangspunkt af lige mange tog som mellem Hjørring og Aalborg, både i dag, og også i fremtiden. Tallene på side 88 kan måske forklare de manglende streger i mange af linjediagrammerne: Rettelser til linjediagrammet på side 78 (figur 70): Der mangler en blå halvtimestreg fra Aalborg via Hjørring og Frederikshavn til Skagen. Der er sat en blå, stiplet streg på med særlige tog mellem Aalborg og Lindholm, som ikke kører i virkeligheden og derfor bør fjernes. IC-Lyn stregen mellem Aalborg og Lindholm bør være stiplet, da det er sådan, den udføres. Nærbanen mellem Aalborg og Skørping vender pt. i Aalborg og gennemføres således ikke til Lindholm. Der er med andre ord pt. ingen tog, der vender i Lindholm. På banen mellem Thisted og Struer mangler en stiplet angivelse af, at DSB gennemfører to daglige afgange til og fra Thisted. Rettelser til linjediagrammet på side 80 (figur 72): Der mangler en blå halvtimestreg fra Hjørring via Frederikshavn til Skagen. Almindeligt IC-tog mangler standsning i Støvring. DSB har tilkendegivet overfor NT / Region Nordjylland, at vi har stor indflydelse på standsningsmønstret i Nordjylland, og standsning i både Støvring og Skørping, som er vigtige pendlerbyer i Rebild Kommune, prioriteres. Vi ser gerne, at Thisted Struer tænkes sammen med Struer Århus. Rettelser til linjediagrammerne på side 82 og 84 (figur 74 og 76): Som udgangspunkt ser vi gerne figur 72 fra side 80 ført videre til 2027 og Vi mener ikke, det er i linje med timemodellens intentioner, at den skal ind og erstatte eksisterende togdrift mellem Aalborg og Aarhus, men at timemodellen er et tillæg til eksisterende IC-Lyn. Det har generelt været spændende at læse trafikplanen, da den giver et godt overblik over de tiltag, der forventes at ske på jernbaneområdet de kommende år. Planen skaber den overordnede ramme, den lokale trafikplanlægning kan ske indenfor. Vi ser derfor gerne at planen bliver et mere levende dokument, der opdateres med en højere frekvens.

5 Med venlig hilsen [Klik her, og skriv navn] [Klik evt. her, og skriv stilling] T: [Klik her, og skriv direkte telefonnr.] M: [Klik her, og skriv mail adresse] Vedlagt:

RE75 & RE76 | Skagen / Hirtshals - Aalborg - Skørping | Gælder 11~August~2019 | NORDJYSKE JERNBANER

RE75 & RE76 | Skagen / Hirtshals - Aalborg - Skørping | Gælder 11~August~2019 | NORDJYSKE JERNBANER Skagen - Frederikshavn - Hjørring - Aalborg - (Skørping) af af 4.50 4.58 5.05 5.24 5.31 5.39 5.53 4.43 4.51 4.56 5.05 5.15 5.51 5.54 5.57 5.45 6.24 6.31 6.53 5.43 5.51 6.15 5.23 5.31 5.39 5.47 5.53 6.00

Læs mere

H E N N I N G C H R I S T E N SEN, R E GIONAL U D V I K L I N GSDIREKTØR

H E N N I N G C H R I S T E N SEN, R E GIONAL U D V I K L I N GSDIREKTØR DEN REGIONALE MOBILITETSSTRATEGI H E N N I N G C H R I S T E N SEN, R E GIONAL U D V I K L I N GSDIREKTØR 2009 2011 2011 2012 2 MOBILITETSSTRATEGIEN PRIORITETER OG INDSATSER De nordjyske hovedprioriteter:

Læs mere

InterCity og InterCityLyn

InterCity og InterCityLyn Køreplan Timetable InterCity og InterCityLyn 11.12.2011-08.12.2012 Frederikshavn Thisted Aalborg Struer Viborg Herning Århus H Roskilde København Esbjerg Kolding Odense Ringsted Kbh.s Lufthavn, Kastrup

Læs mere

Køreplan for InterCityLyn og InterCity fra København til Aarhus - Aalborg - Frederikshavn (Fed skrift i planen = ændrede tider) Fredag den 7.

Køreplan for InterCityLyn og InterCity fra København til Aarhus - Aalborg - Frederikshavn (Fed skrift i planen = ændrede tider) Fredag den 7. Køreplan for InterCityLyn og InterCity fra København til Aarhus - Aalborg - Frederikshavn (Fed skrift i planen = ændrede tider) Fredag den 7. november om aftenen Tognr. IC 165 L 65 L 67 IC 169 L 69 IC

Læs mere

Referat Bestyrelsesmøde i NT den 26. februar 2018

Referat Bestyrelsesmøde i NT den 26. februar 2018 0-101-2-09 28. februar 2018/OS Referat Bestyrelsesmøde i NT den 26. februar 2018 Deltagere Nuuradiin S. Hussein, Aalborg Kommune Jørgen Rørbæk Henriksen, Region Nordjylland Carsten Andersen, Hjørring Kommune

Læs mere

Køreplaner og passagerer

Køreplaner og passagerer Køreplaner og passagerer SELVSTÆNDIGT REGIONALTOGSSYSTEM I NORDJYLLAND FLERE OG BEDRE TOG FOR SAMME PENGE. VISION FOR EN NORDJYSK REGIONALTOGSBETJENING Markant flere afgange Bedre togmateriel Sammenhængende

Læs mere

Regionaltog i Nordjylland

Regionaltog i Nordjylland 1 Regionaltog i Nordjylland Banebranchen 5. maj Fremtidens passagertrafik Svend Tøfting Region Nordjylland LIDT HISTORIE 2 2000 Nordjyllands amt overtager Skagens- og Hirtshalsbanen 3 Juni 2004 Nye skinner

Læs mere

Statslig trafikplan

Statslig trafikplan Statslig trafikplan 2017-2032 Banebranchen 19. maj 2017 Indhold i trafikplan 2017-2032 - Opdatering af sidste plan - Formål: fælles vidensramme - Beskriver forventet udvikling 2017-2032: - Gennemgang af

Læs mere

Udviklingen af de nordjyske lokalbaner. Udfordringer i den nuværende betjening på hovednettet i Nordjylland Vision for en Nordjysk

Udviklingen af de nordjyske lokalbaner. Udfordringer i den nuværende betjening på hovednettet i Nordjylland Vision for en Nordjysk NORDJYSKE JERNBANER SELVSTÆNDIGT REGIONALTOGSSYSTEM I NORDJYLLAND Udviklingen af de nordjyske lokalbaner. Udfordringer i den nuværende betjening på hovednettet i Nordjylland Vision for en Nordjysk regionaltogsbetjening

Læs mere

Visioner for de jyske baner

Visioner for de jyske baner Visioner for de jyske baner Banekonferencen København d. 21. maj 2013 Anders H Kaas, Afdelingschef Planlægning & Arkitektur Fortid og nutid 1929 2013 Visionsoplæg Banestrategi KKR MIDTJYLLAND Tuliplanen

Læs mere

Godkendelse af høringssvar fra Aalborg Kommune til NT's Mobilitetsplan

Godkendelse af høringssvar fra Aalborg Kommune til NT's Mobilitetsplan Punkt 4. Godkendelse af høringssvar fra Aalborg Kommune til NT's Mobilitetsplan 2017-2020 2017-019031 Sundheds- og Kulturforvaltningen indstiller, at Sundheds- og Kulturudvalget godkender høringssvar til

Læs mere

Beslutningsgrundlag Kapacitetsudvidelse Aalborg - Hjørring

Beslutningsgrundlag Kapacitetsudvidelse Aalborg - Hjørring Beslutningsgrundlag Kapacitetsudvidelse Aalborg - Hjørring Maj 2017 Sammenfatning Med politisk aftale om udmøntning af Togfonden fra 2014 er der afsat 114,5 mio. kr. til forbedring af gods- og passagerkapaciteten

Læs mere

FREMTIDEN KØRER PÅ SKINNER

FREMTIDEN KØRER PÅ SKINNER I Nordjylland vil vi sammen med staten realisere en vision om ét sammenhængende togsystem i hele regionen en vision der understøtter Timemodellen (1 times transporttid mellem byerne Aalborg, Århus, Odense

Læs mere

Referat Bestyrelsesmøde i NT den 25. maj 2018

Referat Bestyrelsesmøde i NT den 25. maj 2018 Referat Bestyrelsesmøde i NT den 25. maj 2018 0-101-2-09 28. maj 2018/OS Fra bestyrelsen Nuuradiin S. Hussein, Aalborg Kommune Jørgen Rørbæk Henriksen, Region Nordjylland Carsten Andersen, Hjørring Kommune

Læs mere

RE76 | Hirtshals - Hjørring - (Aalborg - Skørping) | Gælder 11~August~2019 | NORDJYSKE JERNBANER

RE76 | Hirtshals - Hjørring - (Aalborg - Skørping) | Gælder 11~August~2019 | NORDJYSKE JERNBANER RE76 REGIONALTOG Hirtshals - Hjørring - (Aalborg) Zone 62 Hirtshals St. af 62 Lilleheden St. 62 Emmersbæk St. 62 Horne St. 72 Tornby St. 72 Sønderby St. 72 Vidstrup St. 70 Vellingshøj St. 70 Herregårdsparken

Læs mere

RE76 | Hirtshals - Hjørring - (Aalborg) | Gælder Oktober 2019 | Nordjyske Jernbaner

RE76 | Hirtshals - Hjørring - (Aalborg) | Gælder Oktober 2019 | Nordjyske Jernbaner RE76 REGIONALTOG Hirtshals - Hjørring - (Aalborg) Zone 62 Hirtshals St. af 62 Lilleheden St. 62 Emmersbæk St. 62 Horne St. 72 Tornby St. 72 Sønderby St. 72 Vidstrup St. 70 Vellingshøj St. 70 Herregårdsparken

Læs mere

Jernbanen nord for Århus

Jernbanen nord for Århus Jernbanen nord for Århus Elektrificering af jernbanenettet i Aalborg Trafikdage 2010 24. august 2010 Tommy O. Jensen, Atkins Danmark Tommy O. Jensen / Atkins Danmark 1 Jernbanenettet i Hirtshals Skagen

Læs mere

Togfonden DK. Ved kontorchef Lasse Winterberg

Togfonden DK. Ved kontorchef Lasse Winterberg Togfonden DK Ved kontorchef Lasse Winterberg 28,5 mia. kr. til historisk modernisering af jernbanen Regeringen indgik d. 14. januar en aftale med Dansk Folkeparti og Enhedslisten om Togfonden DK. Togfonden

Læs mere

Stationer og byudvikling langs jernbanerne i Himmerland og Vendsyssel. Lektor Niels Melchior Jensen Aalborg Universitet

Stationer og byudvikling langs jernbanerne i Himmerland og Vendsyssel. Lektor Niels Melchior Jensen Aalborg Universitet Konference 15. december Stationer og byudvikling langs jernbanerne i Himmerland og Vendsyssel Lektor Niels Melchior Jensen Aalborg Universitet melchior@plan.aau.dk 1 16-12- Stationer og byudvikling langs

Læs mere

Transport-, Bygnings- og Boligudvalget TRU Alm.del Bilag 329 Offentligt

Transport-, Bygnings- og Boligudvalget TRU Alm.del Bilag 329 Offentligt Transport-, Bygnings- og Boligudvalget 2016-17 TRU Alm.del Bilag 329 Offentligt Banedanmark Anlægsudvikling Amerika Plads 15 2100 København Ø www.bane.dk Sammenfatning Med politisk aftale om udmøntning

Læs mere

NT s mobilitetsplan. Kollektivforum og Kollektivtrafikkforeningen, 25. april Ole Schleemann

NT s mobilitetsplan. Kollektivforum og Kollektivtrafikkforeningen, 25. april Ole Schleemann NT s mobilitetsplan Kollektivforum og Kollektivtrafikkforeningen, 25. april 2018. Ole Schleemann Nordjylland Trafikselskab (NT) 1 region 11 kommuner 450 busser og 20 tog 32 mio. passagerer pr. år 1.400

Læs mere

InterCity og InterCityLyn

InterCity og InterCityLyn InterCity og InterCityLyn 09.12.2018-14.12.2019 FREDERIKSHAVN THISTED AALBORG STRUER VIBORG HERNING AARHUS H ROSKILDE KØBENHAVN H ESBJERG KOLDING ODENSE RINGSTED KØBENHAVNS LUFTHAVN SØNDERBORG FLENSBURG

Læs mere

OPDATERET | InterCity og InterCityLyn | Åbning af København - Køge - Ringsted banen den 1 Juni | K19 | DSB

OPDATERET | InterCity og InterCityLyn | Åbning af København - Køge - Ringsted banen den 1 Juni | K19 | DSB InterCity og InterCityLyn 09.2.208-4.2.209 FREDERIKSHAVN THISTED AALBORG STRUER VIBORG HERNING AARHUS H ROSKILDE KØBENHAVN H ESBJERG KOLDING ODENSE RINGSTED KØBENHAVNS LUFTHAVN SØNDERBORG FLENSBURG BESØG

Læs mere

Trafikplan for den statslige jernbane 2012-2027 samt Togfonden DK

Trafikplan for den statslige jernbane 2012-2027 samt Togfonden DK Trafikplan for den statslige jernbane 2012-2027 samt Togfonden DK Indsæt billede her 8,1 cm. højt x 16,3 cm. bredt Den Danske Banekonference, 21. maj 2013 Dorte Wadum, Center for Kollektiv Trafik Trafikplan

Læs mere

Nordjyske Jernbaner A/S. Velkommen videre

Nordjyske Jernbaner A/S. Velkommen videre Nordjyske Jernbaner A/S Velkommen videre Fusion af 2 traditionsbundne privatbaner i 2001 Hovedaktionær Den danske Stat Skagensbanen A/S Etableret 1890 Hirtshalsbanen A/S Etableret 1925 Hovedaktionær NT/Region

Læs mere

Mangler der noget i Timemodellens køreplansoplæg?

Mangler der noget i Timemodellens køreplansoplæg? Mangler der noget i Timemodellens køreplansoplæg? Gennemgang af det trafikale oplæg - og hvad med efter 2030? Anders H. Kaas 18. november 2014 Agenda Før 2030 Hvordan kan man udnytte den eksisterende infrastruktur

Læs mere

Mobilitet i Nordjylland

Mobilitet i Nordjylland KOLLEKTIV TRAFIK Mobilitet i Nordjylland I 2016 udarbejdede NT en ny forretningsplan med en ambition om at blive Danmarks første mobilitetsselskab. Med udgangspunkt i forretningsplanen har Nordjyllands

Læs mere

InterCity og InterCityLyn

InterCity og InterCityLyn Køreplan Timetable InterCity og InterCityLyn 12.12.2010-10.12.2011 Frederikshavn Thisted Aalborg Struer Viborg Herning Aarhus H Roskilde København Esbjerg Kolding Odense Ringsted Kbh.s Lufthavn, Kastrup

Læs mere

InterCity og InterCityLyn

InterCity og InterCityLyn InterCity og InterCityLyn 10.12.2017-08.12.2018 FREDERIKSHAVN THISTED AALBORG STRUER VIBORG HERNING AARHUS H ROSKILDE KØBENHAVN H ESBJERG KOLDING ODENSE RINGSTED KØBENHAVNS LUFTHAVN SØNDERBORG FLENSBURG

Læs mere

HØRINGS- UDGAVE. Mobilitetsplan Fremtidens mobilitet i Nordjylland. Mobilitetsplan

HØRINGS- UDGAVE. Mobilitetsplan Fremtidens mobilitet i Nordjylland. Mobilitetsplan HØRINGS- UDGAVE Mobilitetsplan 2017-20 Fremtidens mobilitet i Nordjylland Mobilitetsplan 2017-20 1 Indhold 05 Vi vil fortsat udvikle Nordjylland 06 Nordjylland 2020 09 Indsatser for øget mobilitet 14 Realisering

Læs mere

Sammenhængskraft i Nordjylland

Sammenhængskraft i Nordjylland Sammenhængskraft i Nordjylland fra Trafikselskab til Mobilitetsselskab Årsmøde i KTC, torsdag d. 25. oktober 2018 Thomas Øster, Nordjyllands Trafikselskab fra Trafikselskab til Mobilitetsselskab Nordjylland

Læs mere

25. Aalborg - Frederikshavn

25. Aalborg - Frederikshavn TB (V) 37-0 5. Aalborg - Frederikshavn Strækningshastighed: Aalborg - Frederikshavn km/t 09.0.005 3646 5. Aalborg - Frederikshavn Aalborg (Ab) km 48,4 overgangsstation D 7 betinget skift C arbejdende tog

Læs mere

Den statslige Trafikplan

Den statslige Trafikplan Den statslige Trafikplan Status på Trafikplan 2012-2027 Movia Trafikbestillerkonference, maj 2012 Baggrund for den statslige trafikplan Lov om trafikselskaber fra 2005: - 8.Transportministeren udarbejder

Læs mere

Banedanmark - TKV Trafik

Banedanmark - TKV Trafik Banedanmark - TKV 10.12.2017-08.12.2018 Trafik Tjenestekøreplan Vest TJENESTEKØREPLAN VEST (TKV) Personførende tog samt tilhørende materieltog Jylland og Fyn Gyldig 10. december 2017 kl. 0:00-08. december

Læs mere

Desuden beskriver notatet, hvilke forbedringer der arbejdes med på et længere sigte.

Desuden beskriver notatet, hvilke forbedringer der arbejdes med på et længere sigte. NOTAT Oprettet: 19/10/18 Senest revideret: 30/10/18 Ref.: 1-30-75-7-101-2-18/OS Modtager: RN/NJ/NT NJ s togkøreplan fra december 2018 (K19) I august 2017 overtog Region Nordjylland, NT og NJ regionaltogsbetjeningen

Læs mere

F L E R E O G B E D R E TO G F O R S A M M E P E N G E.

F L E R E O G B E D R E TO G F O R S A M M E P E N G E. JERNBANETRAFIKKEN I NORDJYLLAND F L E R E O G B E D R E TO G F O R S A M M E P E N G E. 2 lokalbaner Nærbane HURTIG BAGGRUND. En Nordjysk vision. Gode forudsætninger Ved køreplanændringer planlægges fra

Læs mere

Mobilitetsplan Fremtidens mobilitet i Nordjylland

Mobilitetsplan Fremtidens mobilitet i Nordjylland Mobilitetsplan 2017-20 Fremtidens mobilitet i Nordjylland 2017 Mobilitetsplan 2017-20 1 Indhold 05 Vi vil fortsat udvikle Nordjylland 06 Nordjylland 2020 09 Indsatser for øget mobilitet 14 Realisering

Læs mere

Ny bane København-Ringsted og Ringsted-Femern Banen - en del af fremtidens jernbane

Ny bane København-Ringsted og Ringsted-Femern Banen - en del af fremtidens jernbane Ny bane København-Ringsted og Ringsted-Femern Banen - en del af fremtidens jernbane Geoteknisk Forening 19.03.2015 Præsenteret af anlægschef Klaus S. Jørgensen, Ringsted-Femern Banen 1 Banedanmark hvem

Læs mere

HØRINGSSVAR TIL TRAFIKPLAN FOR DEN STATSLIGE JERNBANE

HØRINGSSVAR TIL TRAFIKPLAN FOR DEN STATSLIGE JERNBANE JOURNALNUMMER 05.01.25-P17-1-18 SKREVET AF JACOB ASBJØRN JACOBSEN HØRINGSSVAR TIL TRAFIKPLAN FOR DEN STATSLIGE JERNBANE 2017-2032 Stevns Kommune har med stor interesse læst den nye trafikplan igennem som

Læs mere

Trafikstyrelsen Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S. info@trafikstyrelsen.dk

Trafikstyrelsen Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S. info@trafikstyrelsen.dk Regionshuset Viborg Trafikstyrelsen Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Regional Udvikling Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk info@trafikstyrelsen.dk

Læs mere

TRAFIKPLAN FOR jernbanen 2008-2018

TRAFIKPLAN FOR jernbanen 2008-2018 TRAFIKPLAN FOR jernbanen 2008-2018 Trafikplan for jernbanen 2008-2018 Strækninger Region Midtjylland betjenes af følgende statslige jernbanestrækninger (i parentes er anført den del af strækningen, der

Læs mere

Banedanmarks kommende projekter

Banedanmarks kommende projekter Banedanmarks kommende projekter Geoteknikerdag 2015 29.05.2015 Præsenteret for Geoteknisk Forening af Jimi Okstoft, Anlægsudvikling 1 Program Introduktion (3 min) Timemodellen (19 min) o 1. etape København-Odense

Læs mere

Fælles indspil til statslige investeringer i trafikal infrastruktur

Fælles indspil til statslige investeringer i trafikal infrastruktur Fælles indspil til statslige investeringer i trafikal infrastruktur udarbejdet af Region Midtjylland og de 19 kommuner i den midtjyske region i 2013 og opdateret i januar 2019 Indledning Region Midtjylland

Læs mere

RE75 | Skagen - Frederikshavn - Hjørring - Aalborg - (Skørping) | Gælder Oktober 2019 | Nordjyske Jernbaner

RE75 | Skagen - Frederikshavn - Hjørring - Aalborg - (Skørping) | Gælder Oktober 2019 | Nordjyske Jernbaner Skagen - Frederikshavn - Hjørring - Aalborg - (Skørping) af af 4.57 5.21 5.24 5.31 5.46 4.43 4.51 4.56 5.15 5.19 5.54 5.13 5.21 5.26 5.45 5.49 6.21 6.24 6.27 6.31 6.46 5.43 5.56 H6.15 5.23 5.31 5.47 6.00

Læs mere

PRESSEFAKTAARK REGIONALE HASTIGHEDSOPGRADERINGER

PRESSEFAKTAARK REGIONALE HASTIGHEDSOPGRADERINGER PRESSEFAKTAARK REGIONALE HASTIGHEDSOPGRADERINGER Dato J. nr. For at give et samlet løft til togtrafikken i hele landet og forstærke den lokale gevinst ved Timemodellen, hastighedsopgraderes en række regionale

Læs mere

InterCity og InterCityLyn

InterCity og InterCityLyn Køreplan Timetable InterCity og InterCityLyn 11.12.2011-08.12.2012 Frederikshavn Thisted Aalborg Struer Viborg Herning Århus H Roskilde København Esbjerg Kolding Odense Ringsted Kbh.s Lufthavn, Kastrup

Læs mere

Chaufførkontaktudvalgsmøde. Torsdag den 9. juni 2016

Chaufførkontaktudvalgsmøde. Torsdag den 9. juni 2016 Chaufførkontaktudvalgsmøde Torsdag den 9. juni 2016 1. Dagsorden 1. Dagsorden, mødereferat og opfølgning på sidste møde v/ Ole 2. NT til for dig, version 2 v/ Ole & Erik 3. Lanceringskampagne v/ Mette

Læs mere

Indstilling. Høring om statens trafikplan for jernbanen, Resume. 2. Beslutningspunkter. 3. Baggrund. 4.

Indstilling. Høring om statens trafikplan for jernbanen, Resume. 2. Beslutningspunkter. 3. Baggrund. 4. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 23. juli 2008 Århus Kommune Trafik og Veje Teknik og Miljø 1. Resume Trafikstyrelsen har sendt Trafikplan for jernbanen 2008-2018 til høring

Læs mere

Jernbanen nord for Århus

Jernbanen nord for Århus Jernbanen nord for Århus af jernbanenettet Præsentation for Region 15. december 2009 Tommy O. Jensen Jernbanenettet i Hirtshals Skagen Lidt jernbane geografi: Århus-Aalborg (2 spor) Aalborg-Frederikshavn

Læs mere

RE75 | Skagen - Frederikshavn - Aalborg - (Skørping) | Gælder 11~August~2019 | NORDJYSKE JERNBANER

RE75 | Skagen - Frederikshavn - Aalborg - (Skørping) | Gælder 11~August~2019 | NORDJYSKE JERNBANER Skagen - Frederikshavn - Hjørring - Aalborg - (Skørping) af af 4.50 4.58 5.21 5.24 5.27 5.31 5.46 4.43 4.51 4.56 5.15 5.28 5.54 5.57 5.13 5.21 5.26 5.45 6.21 6.24 6.27 6.31 6.46 5.43 5.56 6.15 5.23 5.31

Læs mere

Trafikstyrelsen info@trafikstyrelsen.dk. Høringssvar: Trafikplan for den statslige jernbane 2012-2027

Trafikstyrelsen info@trafikstyrelsen.dk. Høringssvar: Trafikplan for den statslige jernbane 2012-2027 Trafikstyrelsen info@trafikstyrelsen.dk Høringssvar: Trafikplan for den statslige jernbane 2012-2027 30-11-2012 Sag nr. 12/1766 Dokumentnr. 46640/12 Johan Nielsen Tel. 35298174 E-mail: Jon@regioner.dk

Læs mere

Mobilitet i Nordjylland - Kombineret mobilitet. Danske Busvognmænd Korning kro, 16. januar 2018

Mobilitet i Nordjylland - Kombineret mobilitet. Danske Busvognmænd Korning kro, 16. januar 2018 Mobilitet i Nordjylland - Kombineret mobilitet Danske Busvognmænd Korning kro, 16. januar 2018 Nordjyllands Trafikselskab (NT) 1 region 11 kommuner 450 busser og 20 tog 32 mio. passagerer pr. år 1.400

Læs mere

Nordjyske Jernbaner A/S. Velkommen videre

Nordjyske Jernbaner A/S. Velkommen videre Nordjyske Jernbaner A/S Velkommen videre Fusion af 2 traditionsbundne privatbaner i 2001 Hovedaktionær Den danske Stat Skagensbanen A/S Etableret 1890 Hirtshalsbanen A/S Etableret 1925 Hovedaktionær NT/Region

Læs mere

Trafikdata til grundlag for støjberegninger 2014 og 2030

Trafikdata til grundlag for støjberegninger 2014 og 2030 Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 41780333 Fax 7262 6790 rjas@tbst.dk www.tbst.dk Notat Trafikdata til grundlag for støjberegninger 2014 og 2030 Trafik- og Byggestyrelsen udarbejder jernbanedata,

Læs mere

Timemodellen og Togfonden

Timemodellen og Togfonden Timemodellen og Togfonden Indsæt billede her 8,1 cm. højt x 16,3 cm. bredt Oplæg hos IDA Rail, 12.11.14, Jan Albrecht, Trafikstyrelsen, Center for Kollektiv Trafik Mål og visioner i den grønne transportpolitik

Læs mere

Nordjyske Jernbaner A/S. Velkommen videre

Nordjyske Jernbaner A/S. Velkommen videre Nordjyske Jernbaner A/S Velkommen videre Fusion af 2 traditionsbundne privatbaner i 2001 Hovedaktionær Den danske Stat Skagensbanen A/S Etableret 1890 Hirtshalsbanen A/S Etableret 1925 Hovedaktionær NT/Region

Læs mere

Statens jernbaneplan, resumé og forslag til bemærkninger fra Region Syddanmark

Statens jernbaneplan, resumé og forslag til bemærkninger fra Region Syddanmark Område: Regional Udvikling Udarbejdet af: Ebbe Jensen Afdeling: Mobilitet og infrastruktur E-mail: Ebbe.Jensen@regionsyddanmark.dk Journal nr.: 08/8455 Telefon: 76631987 Dato: 19. august 2008 Statens jernbaneplan,

Læs mere

Kommuner Region Midtjylland. Vedr. høring af Trafikplan for jernbanen, 2008-2018

Kommuner Region Midtjylland. Vedr. høring af Trafikplan for jernbanen, 2008-2018 Kommuner Region Midtjylland Vedr. høring af Trafikplan for jernbanen, 2008-2018 Dato 23. juni 2008 Journalnummer 1-30-75-16-08 Kontaktperson Grethe Hassing Midttrafiks bestyrelse har den 20. juni 2008

Læs mere

Dobbelt op i 2030. Historiske store investeringer i både skinner og tog vil give de rejsende flere, hurtigere og mere rettidige tog

Dobbelt op i 2030. Historiske store investeringer i både skinner og tog vil give de rejsende flere, hurtigere og mere rettidige tog Dobbelt op i 2030 Historiske store investeringer i både skinner og tog vil give de rejsende flere, hurtigere og mere rettidige tog 1 Ove Dahl Kristensen, Trafikteknik Dobbelt op i 2030 (på 20 år) Bredt

Læs mere

InterCity og InterCityLyn

InterCity og InterCityLyn InterCity og InterCityLyn 06.01.2008-10.01.2009 Frederikshavn Thisted Aalborg Struer Viborg Herning Århus H Roskilde København Esbjerg Kolding Odense Ringsted Kbh.s Lufthavn, Kastrup Sønderborg Padborg

Læs mere

Vision for banetrafikken i Region Sjælland. Trafikdage på Aalborg Universitet 2013 Lars Bosendal

Vision for banetrafikken i Region Sjælland. Trafikdage på Aalborg Universitet 2013 Lars Bosendal Vision for banetrafikken i Region Sjælland Trafikdage på Aalborg Universitet 2013 Lars Bosendal Vision for banetrafikken i Region Sjælland En fælles vision fra kommunerne og Region Sjælland Et samlet syn

Læs mere

Movia Mobilitetsplan 2021 Arbejdspapir: Samdrift mellem statslige og regionale jernbaner

Movia Mobilitetsplan 2021 Arbejdspapir: Samdrift mellem statslige og regionale jernbaner Movia Mobilitetsplan 2021 Arbejdspapir: Samdrift mellem statslige og regionale jernbaner Udkast 1 Indholdsfortegnelse 1. Status... 3 2. Udviklingsmuligheder... 5 3. Scenarier... 7 Fra Trafikplan til Mobilitetsplan

Læs mere

Togfonden DK højhastighed og elektrificering på den danske jernbane. September

Togfonden DK højhastighed og elektrificering på den danske jernbane. September Til: Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen Høring af Trafikplan for den statslige jernbane 2017-2032 Den statslige banebetjening er vigtig for borgerne i Region Sjælland. Regionen har derfor stor fokus på

Læs mere

Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen. Høring af Trafikplan for den statslige jernbane

Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen. Høring af Trafikplan for den statslige jernbane Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen Dato: XX. februar 2018 Høring af Trafikplan for den statslige jernbane 2017-2032 Den statslige banebetjening er meget vigtig for borgerne i Region Sjælland. Regionen har

Læs mere

NOTAT: S-tog til Roskilde.

NOTAT: S-tog til Roskilde. Teknik og Miljø Veje og Grønne Områder Sagsnr. 216672 Brevid. 1572357 Ref. CT Dir. tlf. 46 31 37 02 claust@roskilde.dk NOTAT: S-tog til Roskilde. 15. november 2012 1. Indledning Trafikstyrelsen har i 2011

Læs mere

TRAFIKDAGE AALBORG 2013 Screeningsanalyse: Nærbane Ribe-Esbjerg-Varde-Oksbøl. v/ Peter Nebeling Esbjerg Kommune

TRAFIKDAGE AALBORG 2013 Screeningsanalyse: Nærbane Ribe-Esbjerg-Varde-Oksbøl. v/ Peter Nebeling Esbjerg Kommune TRAFIKDAGE AALBORG 2013 Screeningsanalyse: Nærbane Ribe-Esbjerg-Varde-Oksbøl v/ Peter Nebeling Esbjerg Kommune 1 Screeningsanalyse: Nærbane Ribe-Esbjerg-Varde-Oksbøl Disposition Baggrund Screeningsanalysen

Læs mere

Talepapir - besvarelse af samrådsspørgsmål E om genudbud i Midt- og Vestjylland. Samrådsspørgsmål E

Talepapir - besvarelse af samrådsspørgsmål E om genudbud i Midt- og Vestjylland. Samrådsspørgsmål E Transport- og Bygningsudvalget 2016-17 TRU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 114 Offentligt TALEMANUSKRIPT Talepapir - besvarelse af samrådsspørgsmål E om genudbud i Midt- og Vestjylland Side 1 af 12

Læs mere

Jernbanesikkerhedsinstruktion Side 1

Jernbanesikkerhedsinstruktion Side 1 Jernbanesikkerhedsinstruktion Side 1 22/09 2016 29-09-2016 1. Arbejdsopgave Vedligehold/rengøring samt mindre reperationer på apteringen, så som venterum. 2. Arbejdsområde Alle perroner på følgende strækninger

Læs mere

Notat. Direktionssekretariatet. Transport-, Bygnings- og Boligministeriet Frederiksholms Kanal 27 F 1220 København K

Notat. Direktionssekretariatet. Transport-, Bygnings- og Boligministeriet Frederiksholms Kanal 27 F 1220 København K Notat Transport-, Bygnings- og Boligministeriet Frederiksholms Kanal 27 F 1220 K Høring vedrørende halvtimes drift på Svendborgbanen DSB har for Transport- Bygnings- og Boligministeriet udarbejdet et oplæg

Læs mere

Punkt 2: Antallet af kørte tog. Transportudvalget (Omtryk Yderligere materiale vedlagt) TRU Alm.del Bilag 201 Offentligt (01)

Punkt 2: Antallet af kørte tog. Transportudvalget (Omtryk Yderligere materiale vedlagt) TRU Alm.del Bilag 201 Offentligt (01) Transportudvalget 2013-14 (Omtryk - 12-03-2014 - Yderligere materiale vedlagt) TRU Alm.del Bilag 201 Offentligt (01) Punkt 2: Antallet af kørte tog 4. kvartal 2013 Strækning Planlagt Realiseret Realiseret

Læs mere

Lokaltog er med til at sikre mobilitet på hele Sjælland. 26. oktober 2017 Banechef Tommy Frost

Lokaltog er med til at sikre mobilitet på hele Sjælland. 26. oktober 2017 Banechef Tommy Frost Lokaltog er med til at sikre mobilitet på hele Sjælland 26. oktober 2017 Banechef Tommy Frost Baggrund Hvad er Lokaltog A/S? Lokaltog A/S blev dannet i 2015 gennem en fusion af de to daværende lokalbaneselskaber

Læs mere

Bilag 1. Antallet af kørte tog. Transportudvalget TRU Alm.del Bilag 149 Offentligt

Bilag 1. Antallet af kørte tog. Transportudvalget TRU Alm.del Bilag 149 Offentligt Transportudvalget 2014-15 TRU Alm.del Bilag 149 Offentligt Bilag 1 Antallet af kørte tog 3. kvartal 2014 Strækning Planlagt Realiseret Realiseret % Planlagt København H - Kbh Lufthavn 5.830 5.577 95,7%

Læs mere

Mobilitetsplan 2021 Peter Rosbak Juhl, Udviklingschef Sjælland på sporet, 1. november 2018

Mobilitetsplan 2021 Peter Rosbak Juhl, Udviklingschef Sjælland på sporet, 1. november 2018 Mobilitetsplan 2021 Peter Rosbak Juhl, Udviklingschef Sjælland på sporet, 1. november 2018 Trafikplan 2016 - highlights Trafikplan 2016 indeholder bl.a.: Aftale om et nyt strategisk busnet - Nyt bynet

Læs mere

Indstilling. Trafikplan for den statslige jernbane. Høring. 1. Resume. Aarhus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Den 29.

Indstilling. Trafikplan for den statslige jernbane. Høring. 1. Resume. Aarhus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Den 29. Indstilling Aarhus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 29. november 2012 Borgmesterens Afdeling Teknik og Miljø Aarhus Kommune 1. Resume Trafikstyrelsen har fremsendt: Trafikplan for den statslige

Læs mere

Til busentreprenører, der er virksomme i Region Nordjylland

Til busentreprenører, der er virksomme i Region Nordjylland Til busentreprenører, der er virksomme i Region Nordjylland 31/08/2018 Indhentning af tilbud vedr. togbuskørsel i uge (40), 41 og 42, 2018 Pakke 301: rute 140S + 140E: Frederikshavn Skagen Pakke 303: rute

Læs mere

Til busentreprenører, der er virksomme i Region Nordjylland

Til busentreprenører, der er virksomme i Region Nordjylland 27/06/2018 Til busentreprenører, der er virksomme i Region Nordjylland Indhentning af tilbud vedr. togbuskørsel i uge (40), 41 og 42, 2018 Pakke 301: rute 140S + 140E: Frederikshavn Skagen Pakke 303: rute

Læs mere

Oversigt over status på infrastrukturprojekter

Oversigt over status på infrastrukturprojekter Oversigt over status på infrastrukturprojekter Region Midtjylland og de 19 kommuner i regionen har i august 2014 opdateret Status på Infrastruktur i Region Midtjylland fra december 2012. Rapporten fra

Læs mere

Netredegørelsen 2020 Bilag 5

Netredegørelsen 2020 Bilag 5 z Netredegørelsen 2020 Bilag 5 Kapacitetsrestriktioner med en på syv dage eller mindre i forbindelse med hvilke mere end 10 % af den anslåede trafikmængde på en jernbanelinje pr. dag annulleres, omdirigeres

Læs mere

Transportudvalget TRU Alm.del Bilag 416 Offentligt

Transportudvalget TRU Alm.del Bilag 416 Offentligt Transportudvalget 2013-14 TRU Alm.del Bilag 416 Offentligt Afrapportering Fjern- og Regionaltog, 2. kvartal 2014 1. Antallet af rejser I 2. kvartal 2014 blev der foretaget 12,7 mio. rejser med DSB's fjern-

Læs mere

økonomiske perspektiver i forbindelse med fortsat udvikling af

økonomiske perspektiver i forbindelse med fortsat udvikling af Juridiske, organisatoriske og økonomiske perspektiver i forbindelse med fortsat udvikling af Nordjyske Jernbaner - Trafikdage 2010, Aalborg Universitet g, g Ole Schleemann, Nordjyllands Trafikselskab Christian

Læs mere

Resumerapport. Hastighedsopgradering i forbindelse med Signalprogrammet

Resumerapport. Hastighedsopgradering i forbindelse med Signalprogrammet Resumerapport Hastighedsopgradering i forbindelse med Signalprogrammet Resumerapport Banedanmark Anlægsudvikling Amerika Plads 15 2100 København Ø www.bane.dk ISBN: 978-87-7126-174-5 Resumerapport Indhold

Læs mere

Billundbanen skal afgøres til april

Billundbanen skal afgøres til april Letbaner.DK Helge Bay Østergade 16 8660 Skanderborg mobil: 30 34 20 36 mail: hb@letbaner.dk 21.02.14 opdat. 27.02.2014 Uddybende artikel Billundbanen skal afgøres til april Rhonexpress fungerer som lufthavnsbane

Læs mere

NT varetager på vegne af Regionen koordineringen mellem togtrafikken og øvrig kollektiv trafik i regionen.

NT varetager på vegne af Regionen koordineringen mellem togtrafikken og øvrig kollektiv trafik i regionen. UDKAST Dato J. nr. 23. september 2014 2011-4455 Aftale mellem Transportministeriet og Region Nordjylland om overdragelse af trafikkøberansvaret for regionaltogstrafik mellem Skørping og Frederikshavn Med

Læs mere

NOTAT. Automatisk S-banedrift

NOTAT. Automatisk S-banedrift NOTAT DEPARTEMENTET Dato 25. januar 2011 J. nr. 2010-101 Center for Kollektiv Trafik Automatisk S-banedrift Baggrund Transportarbejdet på S-banen har i en længere årrække været faldende. Det faldende transportarbejde

Læs mere

Forslag til ny station i Fårup

Forslag til ny station i Fårup Forslag til ny station i Fårup Mellem Randers og Hobro ligger stationsbyen Fårup. I øjeblikket er det sådan at regionaltog og Intercitytog fra Århus til Aalborg og omvendt kører igennem Fårup uden at standse.

Læs mere

De seneste transportpolitiske forligs betydning for jernbanesektoren. Lasse Winterberg, Transportministeriet

De seneste transportpolitiske forligs betydning for jernbanesektoren. Lasse Winterberg, Transportministeriet De seneste transportpolitiske forligs betydning for jernbanesektoren Lasse Winterberg, De seneste aftaler Aftalerne bygger i vid udstrækning oven på En Grøn Transportpolitik En ny Storstrømsbro, Holstebromotorvej

Læs mere

Transportudvalget 2013-14 TRU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 8 Offentligt

Transportudvalget 2013-14 TRU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 8 Offentligt Transportudvalget 2013-14 TRU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 8 Offentligt MINISTEREN Transportudvalget Folketinget Dato J. nr. 1. november 2013 2013-3720 Frederiksholms Kanal 27 F 1220 K Telefon 41

Læs mere

God tilgængelighed til den kollektive trafik

God tilgængelighed til den kollektive trafik UDKAST God tilgængelighed til den kollektive trafik Ved Chefkonsulent Per Skrumsager Hansen, Center for Erhverv og Analyse Billede af gode forbindelser i den kollektive trafik vil være ændret om 10-15

Læs mere

Jernbanesikkerhedsinstruktion Side 1

Jernbanesikkerhedsinstruktion Side 1 Jernbanesikkerhedsinstruktion Side 1 01/11 2018 05.12.18 1. Arbejdsopgave Vedligehold/rengøring samt mindre reperationer på bygninger, infoudstyr og apteringen, så som venterum. 2. Arbejdsområde Alle perroner

Læs mere

Review af Signalprogrammet

Review af Signalprogrammet Review af Signalprogrammet 1 Ombordudstyr Udrustning er forsinket, men Deloittes kategorisering af togtypernes kompleksitet Der er forskel på, hvor svært det er, at udruste tog. Første Nordjyske tog ombordudrustet

Læs mere

Arbejdet hen imod MaaS. Mette Olesen Projektleder

Arbejdet hen imod MaaS. Mette Olesen Projektleder Arbejdet hen imod MaaS Mette Olesen Projektleder mol@ntmail.dk Pointer! Mobilitet handler først og fremmest om at få folk fra A B Der skal være et mobilitetssikkerhedsnet forsyningssikkerheden Nye transportformer

Læs mere

Indstilling. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 5. november 2015

Indstilling. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 5. november 2015 Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 5. november 2015 Togfonden DK, svar på idéfase-høringer Omsorg Aarhus Kommunes svar til Banedanmark om idefasehøringer for elektrificering,

Læs mere

KOLLEKTIV TRAFIK I LYSTRUP, ELEV OG ELSTED

KOLLEKTIV TRAFIK I LYSTRUP, ELEV OG ELSTED KOLLEKTIV TRAFIK I LYSTRUP, ELEV OG ELSTED 17. marts 2015 SAMSPIL MELLEM MIDTTRAFIK, AARHUS KOMMUNE OG REGION MIDTJYLLAND Aarhus kommune bestemmer serviceniveau og finansierer bybuskørsel og har indtil

Læs mere

Jernbanesikkerhedsinstruktion for SR/ORF/ORS

Jernbanesikkerhedsinstruktion for SR/ORF/ORS Strækning: strkn.flere SR/ORF/ORS: SR/ORF Sted:Fjernbanen Jylland Nord Godkendt af: Brian Petersen (BPTS) Dato: 30-01-2019 Udfærdiget af: Ulrik Jensen Kompetence SR/ORF/ORS: SR-arbejdsleder 2 Firma: DSB

Læs mere

Idéfasehøring. - April 2015. Elektrificering og opgradering Aarhus H.-Lindholm

Idéfasehøring. - April 2015. Elektrificering og opgradering Aarhus H.-Lindholm Idéfasehøring - April 2015 Elektrificering og opgradering Aarhus H.-Lindholm Idéfasehøring Banedanmark Anlægsudvikling Amerika Plads 15 2100 København Ø www.bane.dk Forord Med den politiske aftale om Togfonden

Læs mere

En ny jernbane Aarhus-Randers Syd

En ny jernbane Aarhus-Randers Syd Transport- og Bygningsudvalget 2015-16 TRU Alm.del Bilag 373 Offentligt En ny jernbane Aarhus-Randers Syd 1,6 mia.kr. billigere end Banedanmarks billigste forslag samfundsøkonomisk billigere end at opgradere

Læs mere

DSB s trafikale vej mod 2030

DSB s trafikale vej mod 2030 DSB s trafikale vej mod 2030 Aalborg Trafikdage 26. august 2019 Morten Johnsen, Langsigtet planlægning Et årti med transition for jernbanen Kunder Infrastruktur Nyt elmateriel Transitionsperiode 2 Kunder

Læs mere

Referat Bestyrelsesmøde i NT den 15. september 2017

Referat Bestyrelsesmøde i NT den 15. september 2017 0-101-2-09 19. september 2017/OS Referat Bestyrelsesmøde i NT den 15. september 2017 Deltagere Thomas Kastrup-Larsen, Aalborg Kommune Svend Heiselberg, Region Nordjylland Daniel Nyboe Andersen, Aalborg

Læs mere

53N | Aalborg - Støvring - Skørping - Arden | Gyldig 11~08~19 | NORDJYLLANDSTRAFIKSELSKAB

53N | Aalborg - Støvring - Skørping - Arden | Gyldig 11~08~19 | NORDJYLLANDSTRAFIKSELSKAB 53N NATBUS: Aalborg - Støvring - Skørping - Arden Zone 1 Nytorv af 1 Aalborg Busterminal (B) af 5 Skalborg (Stationsmesterv.) 9 Svenstrup St. (Hobrovej) 4 Ellidshøj 24 Støvring Station 25 Gravlev 23 Rebild

Læs mere

Regionalbaner i Midt- og Vestjylland

Regionalbaner i Midt- og Vestjylland Regionalbaner i Midt- og Vestjylland Idéer til udvikling af regionalbanerne Banebranchens konference 11. maj 2011 Tommy O. Jensen/Atkins Danmark Jernbanerne i Danmark Status 2011 140 km/t og derover 120

Læs mere