1225 Personbefordringsuddannelsen

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "1225 Personbefordringsuddannelsen"

Transkript

1 Side 1 af 66 Fag fælles for hovedforløb 5150 Grundlæggende kvalifikationsuddannelse, BUS 8,0 uger DKLL/EQF 3/3 Skriftlig evaluering, Bestået / ikke bestået, Eksamen. 1 Eleven opnår de grundlæggende kvalifikationer, som fremgår af bilag 1 i Trafikstyrelsens bekendtgørelse nr. 337 af 28/04/2008 om kvalifikationskrav til visse førere af køretøjer i vejtransport. 3 Eleven opnår Chaufføruddannelsesbevis (CUB) i henhold til Trafikstyrelsens bekendtgørelses 15 på baggrund af mindst 8 uger undervisning, 16 på baggrund af mindst 4 ugers undervisning eller 21 på baggrund af mindst 1 uges undervisning. For elever der har været til prøve efter Trafikstyrelsens regler jf. 15 og 16, erstattes fagets prøve af denne Ren- og vedligeholdelse af busser Rutineret 0,6 uger DKLL/EQF / 1 Eleven kan, på grundlag af datablade og instruktioner samt kendskab til redskaber og teknikker, rengøre og vedligeholde busser ind- og udvendigt. 2 Eleven kan planlægge og gennemføre både daglig og grundigere rengøring af busser. 3 Eleven kan varetage det daglige driftstilsyn med busser, herunder indberette fejl og skader på busser Sundhed for chauffører Rutineret DKLL/EQF / 1 Eleven kan arbejde sikkert som chauffør på baggrund af sin viden om kroppens behov for sund kost, sunde arbejdsstillinger, motion og arbejdsbevægelsers indflydelse på livskvalitet og mulighed for at forebygge sygdomme. 2 Eleven kan vurdere egen sundhedstilstand på basis af vedkommendes viden om WHO's definition af sundhed samt hvilke ernæringsmæssige, fysiologiske og ergonomiske faktorer, der påvirker kroppen i positiv og negativ retning. 3 Eleven har indsigt i afspændingsteknikker, som kan bruges i hverdagen til at opnå bedre hvile og søvn, ligesom chaufføren opnår en grundlæggende viden om smerter, hvorfor de opstår og hvordan smerter kan forebygges og afhjælpes. 4 Eleven kan forstå og forklare sammenhængen mellem befolkningens sundhedstilstand og den samfundsmæssige udvikling. 5 Eleven kan forstå betydningen af forebyggelse og sundhedsfremme og kan handle derefter.

2 Side 2 af Konflikthåndtering, sprog og kultur Rutineret 1,6 uger DKLL/EQF / 1 Eleven kan afværge konflikt- og voldstruende situationer på en faglig, sikkerhedsmæssig og professionel måde, og kan skelne mellem effektiv og ineffektiv kommunikation. 2 Eleven kan, ved sin personlige fremtræden og adfærd, være med til at afværge, nedtrappe og forebygge uhensigtsmæssige konflikter. 3 Eleven er desuden opmærksom på stresssymptomer, og at uhensigtsmæssig stress har en skadelig indflydelse på helbredet. 4 Eleven er opmærksom på reaktioner hos mennesker efter ubehagelige oplevelser, fx trusler og overfald. 5 Eleven kan, på baggrund af egen kulturel selvforståelse og kendskab til menneskers forskellige kulturelle, religiøse, sproglige og etniske baggrunde, kommunikere med passagererne. 6 Eleven kan identificere kulturbetingede normer og forventninger samt kommunikere i et letforståeligt sprog. 7 Eleven kan anvende værktøjer og interkulturelle handlemåder til at definere den tilbudte serviceydelse med henblik på at imødekomme passagerernes befordringskrav og -behov i et flerkulturelt og kulturkomplekst samfund Køreuddannelse B, 1,5 uge til personbefordring 1,5 uger DKLL/EQF / Praktisk prøve, Bestået / ikke bestået, Eksamen. Skriftlig evaluering, Bestået / ikke bestået, Eksamen. 1 Eleven kan føre køretøjer hørende til kategori B, på en sikker og ansvarsbevidst måde, og erhverver kørekort til kategori B, jf. gældende myndighedskrav. 2 Prøven skal bestås Køreuddannelse, kategori D-ep 1,8 uger DKLL/EQF / Praktisk prøve, Bestået / ikke bestået, Eksamen. Skriftlig evaluering, Bestået / ikke bestået, Eksamen. 1 Eleven kan føre køretøjer hørende til kategori D, på en sikker og ansvarsbevidst måde, og erhverver kørekort til kategori D-ep, jf. gældende myndighedskrav. 2 Faget skal bestås.

3 Side 3 af Fremmedsprog 1 for personbefordring Begynder 1,0 uger DKLL/EQF 3/3 1 Undervisningens mål er, at eleven kan anvende fremmedsproget hensigtsmæssigt i almindelige situationer fra erhvervsliv og dagligliv 2 Undervisningens mål er, at eleven kan anvende et enkelt sprog i almindelige situationer fra erhvervsliv og dagligliv, 3 Undervisningens mål er, at eleven kan anvende enkle, hensigtsmæssige tale-, skrive-, lytte- og læsestrategier. 4 Undervisningens mål er, at eleven kan anvende såvel verbale som nonverbale strategier 5 Undervisningens mål er, at eleven kan dokumentere forståelse af talt sprog i almindelige situationer fra erhvervsliv og dagligliv, 6 Undervisningens mål er, at eleven kan læse og dokumentere forståelse af enkle tekster på fremmedsproget, 7 Undervisningens mål er, at eleven kan formulere enkle meddelelser hentet fra erhvervsliv og dagligdag, 4783 Introduktion til virksomheden og dennes arbejdsopg DKLL/EQF / 1 Eleven kan under instruktion udføre simple arbejdsopgaver inden for almindeligt forekommende arbejdsopgaver. 2 Eleven har et grundlæggende kendskab til virksomheden og de forskellige arbejdsfunktioner, herunder relevante arbejdsmiljømæssige forhold. 3 Eleven orienteres om de arbejdsopgaver, som forekommer under uddannelsen. Udfyldelse og kontrol af ugesedler, lønspecifikationer Medtænke begrebet sundhed ifm. personbefordring DKLL/EQF / 1 Eleven kan anvende sin viden om sundhed i sin hverdag. Afsluttede fag:

4 Side 4 af Engelsk, personbefordring Rutineret 1,0 uger DKLL/EQF / Tilknytningsperiode til Formålet med faget er at styrke elevens internationale og kommunikative kompetence, så eleven kan læse, skrive, tale, lytte til og forstå engelsk i jobmæssige, samfundsmæssige og almene sammenhænge. 2 Faget styrker elevens forudsætninger for at kunne varetage arbejdsopgaver, hvori engelsk indgår, og for at kunne fungere som medarbejder og borger i et internationaliseret erhvervsliv og samfund. Faget styrker dermed forudsætningerne for mobilitet på et internationalt arbejdsmarked. 3 Eleven kan vejlede og betjene passagerer om konkrete forhold på engelsk. Fag på specialet Turistbuschauffør akslede dobbeltdækkerbusser på køreteknisk anlæg Rutineret 0,2 uger DKLL/EQF / 1 Eleven opnår kundskaber, så eleven kan vurdere og bedømme følgende køretekniske, mekaniske- og fysiske faktorer ved kørsel med 3-akslede dobbeltdæk-kerbusser: 2 - Hastighedens betydning for bevægelsesenergien og centrifugalkraften. 3 - Bevægelsesenergiens indflydelse på bremselængden. 4 - Friktionens betydning under opbremsning, ved kørsel i sving, ved op- og nedgearing. 5 - Centrifugalkraftens indflydelse på kørestabiliteten under svingning, ved vognbaneskift og undvigemanøvre. 6 - Over- og understyring samt de faktorer, der har indflydelse herpå, fx belæsning, alm. fjederopbygning og dækmontering og dæktryk. 7 - Tyngdepunktsplaceringens indflydelse på køresikkerheden, krængning i sving og tyngdepunktsforskydning under opbremsning i tørt og glat føre. 8 - Risikoen ved anvendelse af driftsbremsen alene ved kørsel med høj totalvægt ned af lange og stejle bakker. 9 - Betydningen af korrekt justerede bremser, og korrekt justeret ALB ventiler. 10 Inden gennemførelsen af den praktiske køreteknik skal eleven have gennemgået de gældende sikkerhedsregler for køreteknisk undervisning, således at vedkommende kan anvende den erhvervede viden i forbindelse med afvikling af de køretekniske praktiske øvelser. 11 Efter den praktiske undervisning kan eleven vurdere vej-, vejr- og trafikforhold, og med baggrund i den erhvervede viden bliver i stand til at vurdere de risici, der er ved kørsel med store køretøjer og specielt 3-akslede dobbeltdækkerbusser. 12 Endvidere kan eleven anvende korrekt styre-, bremse-, undvige- og afværgeteknik, og kan derved reagere hensigtsmæssigt i vanskelige og pludseligt opståede situationer på: 13 - Tør langbane. 14 Med bremseøvelse. 15 Bremse- og undvigeøvelse med pludseligt opståede forhindringer og lysstyring Glat langbane. 17 Med bremse- og undvigeøvelse med pludseligt opståede forhindringer. 18 Styre- og undvigeøvelse i kurve Tør behændighedsbane. 20 Med reaktionsøvelse, 21 slalomøvelse og

5 Side 5 af dobbelt undvigeøvelse uden bremsning Glat bakke. 24 Indkørsel og bremsning i buslomme/rasteplads nedad og undvigeøvelse ved kørsel nedad, pludseligt opstået forhindring. 25 Køretøjer: 26 Den enkelte elev skal som minimum gennemføre kørsel i 1 lektion i 3-akslede dobbeltdækkerbusser udstyret med ABS- og ESC-bremser. Hastigheden ved de forskellige øvelser fastlægges af baneleder/instruktør ud fra aktuel friktion og elevens niveau Kørsel med specielle busser Avanceret DKLL/EQF / 1 Eleven kan, på grundlag af sin viden om forskellige kontrol- og sikkerhedssystemer, foretage eftersyn, som chaufføren har ansvar for. 2 Eleven kan manøvrere køretøjet på en sådan måde, at der ikke opstår ulemper eller skade på øvrige trafikanter eller på køretøjet. 3 Eleven kan, under hensyn til passagerernes komfort og sikkerhed og ud fra trafikale problemstillinger som anvendelse af det respektive specielle køretøj medfører, foretage buskørsel med en speciel bus National turistbuskørsel og ny teknologi Rutineret 1,2 uger DKLL/EQF / 1 Eleven kan selvstændigt udføre turistbuskørsel i Danmark. 2 Eleven har endvidere, med basis fra den personlige chaufførhåndbog, kendskab til forskellige former for turistkørsel, og kan yde en kvalificeret kundeservice. 3 Eleven kan udføre kørselen i henhold til gældende lovgivning og har kendskab til miljøvenlig rengøring og vedligeholdelse af bussen. 4 Eleven kan selvstændigt anvende forskellige typer af moderne turistbusser. Eleven har endvidere kendskab til forskellige former for gear, retarder typer, bremsesystemer og indre indretning, således at bussen kan betjenes sikkerhedsmæssigt korrekt. 5 Eleven kan betjene ny som kendt teknologi ud fra manual og er i stand til at rette almindelig forekomne driftsfejl, samt afgøre om ny teknologi anvendes ud fra gældende lovgivning Samfundsfag, turistbuschauffør Rutineret 1,6 uger DKLL/EQF / 1 Formålet med faget er, at eleverne opnår indsigt og færdigheder i samfundets opbygning, samfundsøkonomien og de beslutningsprocesser, som er styrende. Faget bidrager til elevernes demokratiske og kulturelle dannelse med de samfundsmæssige kompetencer, der indgår deri. Faget skal udbygge elevernes kendskab til internationale organisationer og verdenssamfundet.

6 Side 6 af Brancherettet informations- og kommunikationstekno Rutineret 1,0 uger DKLL/EQF 3/3 1 Eleven kan betjene generelle funktioner i informationsteknologiske værktøjer til tekst- og talbehandling samt forstår nytteværdien af brugen af disse værktøjer. 2 Eleven kan anvende elektronisk kommunikation og informationsindsamling på grundlæggende niveau og kan forholde sig til IT-anvendelse generelt i samfundet og i branchen. 3 Eleven kan dokumentere og formidle løsninger af it-relaterede problemstillinger Afsl.prv: Personbefordringsudd., Turistbuschauffør Afsluttende prøve DKLL/EQF / Skriftlig evaluering, 7-trinsskala, Eksamen. Mundtlig evaluering, 7-trinsskala, Eksamen. Praktisk prøve, 7-trinsskala, Eksamen. 1 Afsl.prv: Personbefordringsuddannelsen, Turistbuschauffør 2 Udgår 5295 Personbefordring med stor personbil, turist DKLL/EQF / 1 Eleven kan udføre erhvervsmæssig personbefordring med bus med plads til flere end 17 passagerer. 2 Eleven kan køre med turistbusser af forskellig indretning og med forskelligt udstyr. 3 Eleven opnår rutine i at køre en konkret turistbus, med alt hvad dette indebærer i form sikker og behagelig befordring af kunderne.

7 Side 7 af Kommunikere med passagererne, turist DKLL/EQF / 1 Eleven kan kommunikere med passagererne ud fra de spørgsmål passagererne stiller. 2 Eleven kan orientere passagererne om bussen, dens sikkerhedsudstyr og den planlagte tur. 3 Eleven kan betjene mikrofonen professionelt Føre specielle busser DKLL/EQF / 1 Eleven kan føre specielle busser (ledbus, dobbeltdækker eller lang bus) på en sikker og behagelig måde for passagererne og de øvrige trafikkanter Planlægge og gennemføre en national turistbustur DKLL/EQF / 1 Eleven kan planlægge en national turistbustur og gennemføre den på en sikker og behagelig måde for passagererne Udføre den daglige rengøring af turistbus DKLL/EQF / 1 Eleven kan varetage den daglige oprydning og rengøring såvel ind- som udvendigt.

8 Side 8 af 66 Valgfag 0,2 uger DKLL/EQF NA Tilknytningsperiode Fag på specialet Rutebilchauffør 5244 Rutebuskørsel - administration Rutineret 1,0 uger DKLL/EQF / 1 Eleven kan på grundlag af sit kendskab til en rutebusvirksomheds organisation, drift, konkurrencemæssige udfordringer samt kontraktlige forpligtelser, være aktiv medspiller i sit daglige virke i en rutebusvirksomhed. 2 Eleven er, på grundlag af sit kendskab til og arbejde med det respektive trafikselskabs udbud af rutebustrafik, i stand til at bearbejde de kontraktlige krav, der stilles til en rutebusvirksomhed. 3 Eleven kan, med udgangspunkt i sit kendskab til samarbejds- og sikkerhedsorganisationen, aktivt deltage i det sikkerhedsmæssige arbejde. 4 Eleven kan, på baggrund af sit kendskab til møde- og organisationsteknik, aktivt medvirke ved planlægning og afvikling af møder Rutebuskørsel, billettering og kundeservice Rutineret 1,6 uger DKLL/EQF / 1 Eleven kan selvstændigt udføre normalt forekommende arbejdsopgaver som fører af rutebus i erhvervsmæssig personbefordring, herunder føre bussen sikkert under hensyn til reglerne omkring dagligt-/ugentligt hvil 2 Eleven kan rapportere eventuelle fejl på bussen. 3 Eleven kan køre til og fra stoppesteder til mindst gene for passagererne. 4 Eleven kan benytte installeret kommunikationsudstyr og udføre mikrofonbetjening. 5 Eleven kender arbejdsfordelingen mellem trafikselskab og busselskab/vognmand samt trafikselskabernes kvalitetskrav. 6 Eleven kan, på baggrund af sit kendskab til organisationsstruktur for områdets trafikselskab samt de kvalitetskrav, der stilles til vognmænd og chauffører, selvstændigt foretage normalt forekommende arbejdsopgaver som fører af rutebil. 7 Eleven kan udstede billetter samt afregne over for virksomheden, hvilket foregår efter anvisninger fra vognmand og trafikselskab. 8 Eleven kan gennemføre en god og kompetent kundebetjening samt en korrekt mikrofonbetjening i forbindelse med kørslen.

9 Side 9 af Samfundsfag, rutebilchauffør Rutineret 1,8 uger DKLL/EQF / 1 Formålet med faget er, at eleverne opnår indsigt og færdigheder i samfundets opbygning, samfundsøkonomien og de beslutningsprocesser, som er styrende. Faget bidrager til elevernes demokratiske og kulturelle dannelse med de samfundsmæssige kompetencer, der indgår deri. Faget skal udbygge elevernes kendskab til internationale organisationer og verdenssamfundet Afsl.prv: Personbefordringsudd., Rutebilchauffør Afsluttende prøve DKLL/EQF / Skriftlig evaluering, 7-trinsskala, Eksamen. Mundtlig evaluering, 7-trinsskala, Eksamen. Praktisk prøve, 7-trinsskala, Eksamen. 1 Afsl.prv: Personbefordringsuddannelsen, Rutebilchauffør 5289 Personbefordring med stor personbil DKLL/EQF / 1 Eleven kan udføre erhvervsmæssig personbefordring med bus med plads til flere end 17 passagerer. 2 Eleven kan køre med rutebiler af forskellig indretning og med forskelligt udstyr. 3 Eleven opnår rutine i at køre en konkret buslinie i lokalområdet, med alt hvad dette indebærer i form sikker og behagelig befordring af kunderne Kommunikere med passagerer DKLL/EQF /

10 Side 10 af 66 1 Eleven kan kommunikere med passagererne ud fra de spørgsmål passagererne stiller. 2 Eleven kan betjene mikrofonen professionelt Billettere passagerer DKLL/EQF / 1 Eleven kan afregne billetter både i forhold til kunder og busselskab Orientere passagererne om stoppesteder og ændr. mv DKLL/EQF / 1 Eleven kan orientere passagererne om stoppesteder, krydsende forbindelser og ændringer i forhold til køreplanen Udføre den daglige rengøring af rutebil DKLL/EQF / 1 Eleven kan varetage den daglige oprydning og rengøring af rutebus, i det omfang det lokalt indgår i chaufførens arbejdsrutiner Kompmål: Personbefordringsudd., Rutebilchauffør Kompetencemål DKLL/EQF /

11 Side 11 af 66 1 Eleven kan udføre arbejdsopgaver og funktioner med og på køretøjer indrettet til personbefordring på en rationel og defensiv kørselsmåde. 2 Eleven kan håndtere og afværge konflikter. 3 Eleven kan kommunikere med passagererne på baggrund af egen kulturel selvforståelse samt kendskab til og forståelse for andre menneskers forskellige kulturelle, sproglige og etniske baggrunde. 7 Eleven kan udføre arbejdsopgaver og funktioner som fører af en rutebil i erhvervsmæssig personbefordring. 8 Eleven kan medvirke aktivt i det sikkerhedsmæssige arbejde på baggrund af deres kendskab til trafikselskabers formål, struktur og kommunikationsveje samt de service- og kvalifikationskrav, der bliver stillet til vognmænd og chauffører, som har tilknytning til trafikselskaber. 9 Eleven kan opnå en helhedsforståelse for begrebet sundhed til brug for aktuelle arbejdsområder i erhvervsmæssige sammenhænge. 10 Eleven kan anvende kompetencer opnået i fremmedsprog i obmæssige og almene sammenhæng. 11 Eleven kan opnå forståelse for samfundsstrukturer og arbejdsmarkedets vilkår i relation til brancheområdet. Valgfag 0,2 uger DKLL/EQF NA Tilknytningsperiode Fag på specialet Kørselsdisponent Engelsk F 2,0 uger Grundfag DKLL/EQF / -, 7-trinsskala, Delkarakter. -, 7-trinsskala, Standpunktskarakter. -, 7-trinsskala, Eksamen. 1 Eleven kan anvende fremmedsproget hensigtsmæssigt i almindelige situationer fra erhvervsliv og dagligliv. 2 Eleven kan anvende et enkelt sprog i almindelige situationer fra erhvervsliv og dagligliv. 3 Eleven kan anvende enkle, hensigtsmæssige tale-, skrive-, lytte- og læsestrategier. 4 Eleven kan anvende såvel verbale som nonverbale strategier. 5 Eleven kan dokumentere forståelse af talt sprog i almindelige situationer fra erhvervsliv og dagligliv. 6 Eleven kan læse og dokumentere forståelse af enkle tekster på fremmedsproget. 7 Eleven kan formulere enkle meddelelser hentet fra erhvervsliv og dagligdag. 8 Eleven kan tale i et enkelt sprog om almene, samfundsmæssige og erhvervsfaglige forhold på fremmedsproget. 10 Eleven kan begynde at anvende sproglig opmærksomhed i almindelige situationer fra erhvervsliv og dagligdag. 11 Eleven kan anvende IT til kommunikation, informationssøgning, sprogtræning og tekstproduktion. 12 Eleven kan genkende og tale om forskelle og ligheder imellem egen og andres kultur.

12 Side 12 af Tysk F 2,0 uger Grundfag DKLL/EQF / -, 7-trinsskala, Delkarakter. -, 7-trinsskala, Standpunktskarakter. -, 7-trinsskala, Eksamen. 1 Eleven kan anvende fremmedsproget hensigtsmæssigt og i almindelige situationer fra erhvervslive og dagligliv. 2 Eleven kan anvende et enkelte sprog i almindelige situationer fra erhvervsliv og dagligliv. 3 Eleven kan anvende enkle hensigtsmæssige tale-, skrive-, lytte og læsestrategier. 4 Eleven kan anven såvel verbal som nonverbale strategier. 5 Eleven kan dokumentere forståelse af enkle tekster på fremmedsproget. 6 Eleven kan læse og dokumentere forståelse af enkle tekster på fremmedsproget. 7 Eleven kan formulere enkle meddelelser hentet fra erhvervsliv og dagligdag. 8 Eleven kan tale i et enkelt sprog om almene, samfundsmæssige og erhvervsfaglige forhold på fremmedsproget. 10 Eleven kan begynde at anvende sproglig opmærksomhed i almindelige situationer fra erhvervsliv og dagligdag. 11 Eleven kan anvende IT til kommunikation, informatiossøgnign, sprogtræning og tekstproduktion. 12 Eleven kan genkende og tale om forskelle og ligheder imellem egen og andres kultur Ledelse, kommunikation og samarbejde Avanceret 4,0 uger DKLL/EQF / 1 Eleven behersker almindelige ledelsesredskaber (situationsbestemt ledelse, forandringsledelse, coaching, konflikthåndtering) og kan formidle et godt samarbejde, bl.a. på baggrund af viden om etniske og kulturelle forskelle, både vertikalt og horisontalt i virksomheden. 2 Eleven kan kommunikere effektivt og ordentligt med medarbejdere, kunder og øvrige samarbejdspartnere og benytte moderne tekniske hjælpemidler til denne kommunikation på den mest hensigtsmæssige måde. 3 Eleven kan, på baggrund af et grundigt kendskab til arbejdsmarkeds- og social lovgivning, anvende denne viden i sit daglige ledelsesarbejde. 4 Eleven får et grundlæggende kendskab til de fagorganisatoriske arbejdsmarkedsforhold; de faglige organisationers opbygning og struktur, den kollektive overenskomst (bl.a. hovedaftalerne, arbejdstid og lønformer). 5 Eleven får kendskab til ledelsesretten, den fagretslige behandling af uoverensstemmelser, opbygning af samarbejds-, sikkerheds- og uddannelsesudvalg og funktionærloven. 6 Endvidere får eleven en introduktion til øvrige myndigheder, regelsæt og standarder indenfor jobområdet, fx Arbejdstilsynet, EU-standarder, Beredskabsstyrelsen mm. 7 Eleven kan, på baggrund af indsigt i mulighederne for og redskaber til at fremme kompetenceudvikling for sine medarbejdere, herunder redskaber til at holde styr på kompetencer og kompetenceregnskaber, anvende denne viden til medarbejderudvikling. 8 Eleven kan foretage arbejdsmiljøledelse, herunder håndtering af uheldssituationer og tilhørende registreringssystemer.

13 Side 13 af Kvalitetsstyring og kundeservice Avanceret 1,0 uger DKLL/EQF / 1 Eleven behersker kundeservice og forhandlingsteknik, fx i forbindelse med forhandling om transportaftale, aftaler med tillidsrepræsentant, mv. 2 Eleven kan deltage i kvalitetsstyring, herunder certificeringsprocesser og følge op på disse Transportteknisk fremmedsprog Avanceret 2,0 uger DKLL/EQF / 1 Eleven har erhvervet kendskab til transporttekniske og teoretiske termer på det fremmedsprog, som eleven har haft på trin 2 eller tidligere uddannelse. 2 Eleven kan anvende transporttekniske termer i daglig tale og forstå dem i skriftligt materiale Transportrelaterede beregninger Avanceret 1,0 uger DKLL/EQF / 1 Eleven kan anvende regneark til transportrelateret matematik, fx renteformler og fremskrivninger, og er sikker i transportrelateret overslagsregning Køreuddannelse, kategori B-ep 0,8 uger DKLL/EQF / Praktisk prøve, Bestået / ikke bestået, Eksamen. Skriftlig evaluering, Bestået / ikke bestået, Eksamen. 1 Eleven har et bredt kendskab til og anvendelsesgrundlag, som fører af køretøj til erhvervsmæssig personbefordring og har erhvervet kørekort til kategori B/erhverv, jf. Justitsministeriets regler. 2 Faget skal bestås.

14 Side 14 af Trafiksikkerhedsledelse Avanceret 0,6 uger DKLL/EQF / -, Bestået / ikke bestået, Standpunktskarakter. 1 Eleven kan foretage trafiksikkerhedsledelse, fx med udgangspunkt i EU`s Road Safety Charter. 2 Eleven kan udarbejde målsætning for virksomhedens trafiksikkerhedspolitik, kan arbejde med information og inddragelse af medarbejdere, indførelse af registreringssystem samt systemer til brændstofmålinger. 3 Eleven kan medvirke til udarbejdelse af chaufførhåndbog, herunder politik for trafikadfærd, virksomhedens image, vedligeholdelse og kontrol Vejtransportens love og regler Avanceret 2,0 uger DKLL/EQF / 1 Eleven kan på baggrund af dybtgående kendskab til love og regler for vejtransport, anvende sin viden i forhold til virksomhedens transportydelser. 2 Eleven kan anvende sit kendskab til de gængse informationsbaser og -kanaler. 3 Eleven har kendskab til love og regler for national godstransport, herunder regler for markedsadgang, forsikringsforhold, borgerlig ret vedrørende transportkontrakter, handelsret for virksomheder, skatteforhold for transportvirksomheder samt øvrige forhold vedrørende godset, køretøjet, chaufføren og vognmanden Afsluttende projekt Avanceret 2,0 uger DKLL/EQF / -, 7-trinsskala, Delkarakter. 1 Eleven kan belyse en kompleks transportsituation, proces eller problemstilling, valgt i egen virksomhed og beskrive den med inddragelse af så mange af uddannelsens fag som muligt. 2 Eleven fremlægger og uddyber sit projekt ved en mundtlig eksamen.

15 Side 15 af Logistik og transportledelse Avanceret 2,4 uger DKLL/EQF / 1 Eleven kan, på baggrund af sit kendskab til logistik, benytte systemer til styring af gods, varestrømme, informationer og materiel. 2 Eleven kender de mest anvendte typer af telematik og IT, der anvendes specifikt inden for transportbranchen, som fx satelitkommunikation, GPS-systemer, lagerstyringsprogrammer, mv. 3 Eleven har et grundlæggende teoretisk kendskab til logistik og kan placere egen virksomhed i den/de logistikkæder, som virksomhedens transportydelser indgår i. 4 Eleven har et grundlæggende teoretisk kendskab til virksomheds- og transportøkonomi i erhvervsmæssig og finansiel henseende Mentoruddannelse for erfarne medarbejdere 1,0 uger DKLL/EQF / -, Bestået / ikke bestået, Eksamen. 1 Eleven kan på baggrund af viden om mentorens jobfunktion, herunder muligheder og begrænsninger, hjælpe nyansatte ind i job og arbejdsfællesskab. 2 Dette sker ud fra en viden om aktiv lytning, samarbejde og konfliktløsning samt konstruktivt feedback. 3 Desuden kan deltagerne anvende viden om menneskers forskelligheder fx sociale, kulturelle og etniske, der kan have indflydelse på arbejdsmiljøet. 4 Endelig kan deltagerne vejlede nyansatte om kompetenceudvikling og relevant lokal efteruddannelse Køreteknik ajourføring 0,2 uger DKLL/EQF 4/2 1 Førere af køretøjer, der anvendes til erhvervsmæssig godstransport eller erhvervsmæssig personbefordring kan, efter gennemført uddannelse på et af myndighederne godkendt køreteknisk anlæg, gennem teori om kørselsdynamik og nye teknologiers mekaniske/fysiske muligheder og begrænsninger samt vej-, vejr- og trafikforhold, reagere hensigtsmæssigt i vanskelige og pludseligt opståede situationer og anvende korrekt styre-, bremse-, undvige- og afværgeteknik i disse køretøjer. 2 Den praktiske kørsel på tør langbane omfatter bremse- og undvigeøvelse med pludseligt opståede forhindringer. 3 (Hastighed max. 50 km/t. 4 ) På glat langbane bremse- og undvigeøvelse med pludseligt opståede forhindringer og bremsning på uens friktion. 5 I glat S-kurve gennemkørsel under anvendelse af ASR og bremseøvelse. 6 På glat bakke bremsning/undvigeøvelse nedad bakke, indkørsel i vigeplads/buslomme nedad bakke og kørsel opad bakke, anvendelse af ASR. 7 Endelig indgår korrekt bremseteknik med ABS-bremser og andre hjælpesystemer i tørt og glat føre, betydningen af korrekt virkende bremser, betydningen af ASR og brugen heraf, risikoen ved anvendelse af motorbremse (inkl. 8 forstærkede motorbremser) og retarder i glat føre.

16 Side 16 af Køreteknik og ny teknologi DKLL/EQF 4/2 1 Deltageren kan, efter gennemført uddannelse på et køreteknisk anlæg godkendt af Færdselsstyrelsen, gennem teori om kørselsdynamik og ny teknologiers mekaniske/fysiske muligheder og begrænsninger (ABS, ASR, CAG, Geartronic, ESP, retarder/motorbremser, hastighedsbegrænsere og tempostat m.v.), reagere hensigtsmæssigt i vanskelige og pludseligt opståede situationer og anvende korrekt styre-, bremse-, undvige- og afværgeteknik. 2 Den praktiske kørsel på tør langbane omfatter bremse- og undvigeøvelser med pludseligt opståede forhindringer. (Hastighed max. 50 km/t) på glat langbane, bremsning/undvigeøvelse med pludseligt opståede forhindringer (max. 50 km/t) og bremsning på uens friktion. På glat S-kurve. Anvendelse af ASR og bremsning. På glat bakke, bremsning/undvigeøvelse nedad bakke, indkørsel i vigeplads buslomme nedad bakke, kørsel opad bakke, anvendelse af ASR. 3 Endelig indgår korrekt bremseteknik med ABS-bremser og andre hjælpesystemer i tørt og glat føre, betydningen af korrekt virkende bremser, betydningen af ASR, og brugen heraf, risikoen ved anvendelse af motorbremse (incl. forstærkede motorbremser) og retarder i glat føre, hvorledes ABS-bremser kontrolleres/vedligeholdes, generel opbygning af ABS - ASR, og disses funktioner, hastighedsbegrænsere og tempostatens funktion og nye transmissionstyper Oprettelse af database til jobbrug DKLL/EQF / -, Gennemført / ikke gennemført, Standpunktskarakter. 1 Deltageren kan til udførelse af sin jobfunktion og på baggrund af virksomhedens behov oprette en enkel relationsdatabase, f.eks. til styring af varer eller kundeoplysninger 2 Deltageren kan oprette tabeller og lave forespørgsler. 3 Deltageren kan forstå simpel databaseteori for at kunne oprette databasen hensigtsmæssigt Databasevedligeholdelse til jobbrug 0,3 uger DKLL/EQF / -, Gennemført / ikke gennemført, Standpunktskarakter. 1 Deltageren kan arbejde i virksomhedens eksisterende databaser med henblik på at finde, oprette, redigere og slette data f.eks. til styring af varer eller kundeoplysninger. 2 Deltageren kan udvælge bestemte data ved hjælp af søgekriterier og således yde service over for kunder og andre interessenter.

17 Side 17 af Anvendelse af regneark til talbehandling 0,6 uger DKLL/EQF / -, Gennemført / ikke gennemført, Standpunktskarakter. 1 Deltageren kan til varetagelse af sin jobfunktion oprette et regneark og redigere i et eksisterende regneark og vurdere konsekvenserne af dette. 2 Deltageren kan formatere et regneark, så det er præsentabelt og overskueligt, og udforme diagrammer samt anvende enkle formler. 3 Deltageren har viden om regnearkets anvendelsesmuligheder til at understøtte det daglige arbejde med eksempelvis kundelister, lageroptegnelser, prislister eller varefortegnelser Design og automatisering af regneark DKLL/EQF / -, Gennemført / ikke gennemført, Standpunktskarakter. 1 Deltageren kan arbejde med flere ark i samme projektmappe, herunder oprette formler på tværs af flere regneark således at eksempelvis kundelister og lageroptegnelser kan køres sammen. 2 Deltageren kan automatisere regnearket ved hjælp af de indbyggede funktioner og faciliteter Indskrivning og formatering af mindre tekster 0,6 uger DKLL/EQF / -, Gennemført / ikke gennemført, Standpunktskarakter. 1 Deltageren kan benytte basisfunktioner i elektronisk tekstbehandling som f.eks. indskrivning, formatering og redigering af tekst til eksempelvis opslag, skilte, produktblade, prislister eller notater. 2 Deltageren kan justere margener og tekst samt anvende orddeling, stavekontrol og hjælpefunktion således at teksten fremstår hensigtsmæssig i forhold til den givne arbejdsopgave og virksomhedens generelle retningslinier. 3 Deltageren kan åbne, gemme, lukke og oprette filer i virksomhedens eksisterende filstruktur samt anvende tekstbehandlingsprogrammets søgefunktion på en hensigtsmæssig og logisk måde Jobrelateret brug af styresystemer på pc DKLL/EQF / -, Gennemført / ikke gennemført, Standpunktskarakter.

18 Side 18 af 66 1 Deltageren har kendskab til et programs brugerflade og anvendelsesmuligheder. 2 Deltageren kan gemme, flytte, slette, kopiere og genfinde filer, f.eks. dokumenter samt oprette mapper. 3 Deltageren kender forskellige program- og filtyper Anvendelse af præsentationsprogrammer DKLL/EQF / -, Gennemført / ikke gennemført, Standpunktskarakter. 1 Deltageren kan fremstille grafisk præsentationsmateriale med præsentationsprogrammer, f.eks. til foredrag, informationsskærme og salgspræsentationer. 2 Deltageren kan anvende værktøjets layoutprincipper på et grundlæggende niveau og kan tilrettelægge præsentationen på en hensigtsmæssig måde i forhold til formålet og virksomhedens behov Effektiv internetsøgning på jobbet DKLL/EQF / -, Bestået / ikke bestået, Standpunktskarakter. 1 Deltageren kan hurtigt og rationelt søge informationer på Internettet til virksomheden og bruge disse ved udarbejdelse af rapporter, oplæg, beregninger, præsentations- og informationsmaterialer. 2 Deltageren kan vælge en hensigtsmæssig søgeteknik og udvælge pålidelige og lovlige materialer Jobrelateret fremmedsprog med nuanceret ordforråd 1,0 uger DKLL/EQF / 1 Deltageren kan, i jobfunktioner hvortil der kan udvikles arbejdsmarkedsuddannelser, anvende det givne fremmedsprog i komplekse og avancerede kommunikative situationer, hvilket sætter deltageren i stand til at udføre sine daglige arbejdsfunktioner med anvendelse af fremmedsproget. 2 Deltageren kan på dette niveau bruge fremmedsproget situationsbestemt i forhold til målgruppe, sted og medie

19 Side 19 af Kundeservice 0,6 uger DKLL/EQF / -, Gennemført / ikke gennemført, Standpunktskarakter. 1 Deltageren kan, efter gennemført uddannelse, anvende servicebegrebet ved den direkte kontakt med kunderne, og kan skelne mellem forskellig kundeadfærd samt er bevidst om, at hver adfærd kræver særlig opmærksomhed og serviceniveau. 2 Deltageren kan yde en kompetent og værdig service over for særlige kundekategorier som fx fysisk handicappede, samt anvende almindelige salgspsykologiske metoder. 3 Deltageren kan, som firmaansat med en formuleret firmapolitik om kundeservice, anvende denne i overensstemmelse med den kompetence vedkommende er tildelt Kvalitetsstyring i virksomheden 0,6 uger DKLL/EQF 3/3 1 Deltageren kan, med baggrund i kendskab til et kvalitetsstyringssystem, anvende specifikke kvalitetsstyringsprocedurer i forhold til eget arbejde. 2 Deltageren kan med baggrund i procedurerne fremkomme med forslag til forbedringer, herunder anvende principperne PGKH - planlægge, gennemføre, kontrollere og handle, med henblik på kontinuerlige kvalitetsforbedringer. 3 Deltageren kan med udgangspunkt i specifikke kvalitetsstyringsprocedurer medvirke til udarbejdelse af en instruktion og med baggrund i egne arbejdsinstruktioner deltage ved auditering Håndtering af data i virksomhedens it-systemer DKLL/EQF / 1 Deltageren kan i forbindelse med anvendelse af virksomhedens it-system anvende gængse metoder til håndtering, indsamling, overføring og registrering af data, og kan beskrive virksomhedens overordnede dataflow. 2 Deltageren kan håndtere data efter gældende regler og lovgivning og kender betydningen af at anvende gyldige data samt konsekvenser af at anvende ikke gyldige data Brug af pc på arbejdspladsen 0,6 uger DKLL/EQF /

20 Side 20 af 66 -, Bestået / ikke bestået, Standpunktskarakter. 1 Deltageren kan i sit daglige arbejde anvende en pc koblet på virksomhedens netværk, og kan i den forbindelse anvende installeret styresystem, anvende mus og tastatur, logge på netværket, lagre og hente data fra henholdsvis lokale- som fra netværksdrev, samt anvende et installeret antivirusprogram. 2 Deltageren kan anvende opnået pc-teknisk og -faglig viden i forbindelse med kommunikationen med virksomhedens it-supportfunktion eller ekstern support og er desuden i stand til at udføre elementær fejlfinding på egen pc samt at tilslutte eksterne enheder Afsl.prv: Personbefordringsudd., Kørselsdisponent Afsluttende prøve DKLL/EQF / -, 7-trinsskala, Eksamen. 1 Afsl.prv: Buschauffør, Kørselsdisponent 5289 Personbefordring med stor personbil DKLL/EQF / 1 Eleven kan udføre erhvervsmæssig personbefordring med bus med plads til flere end 17 passagerer. 2 Eleven kan køre med rutebiler af forskellig indretning og med forskelligt udstyr. 3 Eleven opnår rutine i at køre en konkret buslinie i lokalområdet, med alt hvad dette indebærer i form sikker og behagelig befordring af kunderne Kommunikere med passagerer DKLL/EQF / 1 Eleven kan kommunikere med passagererne ud fra de spørgsmål passagererne stiller. 2 Eleven kan betjene mikrofonen professionelt.

21 Side 21 af Billettere passagerer DKLL/EQF / 1 Eleven kan afregne billetter både i forhold til kunder og busselskab Orientere passagererne om stoppesteder og ændr. mv DKLL/EQF / 1 Eleven kan orientere passagererne om stoppesteder, krydsende forbindelser og ændringer i forhold til køreplanen Udføre den daglige rengøring af rutebil DKLL/EQF / 1 Eleven kan varetage den daglige oprydning og rengøring af rutebus, i det omfang det lokalt indgår i chaufførens arbejdsrutiner Personbefordring med stor personbil, turist DKLL/EQF / 1 Eleven kan udføre erhvervsmæssig personbefordring med bus med plads til flere end 17 passagerer. 2 Eleven kan køre med turistbusser af forskellig indretning og med forskelligt udstyr. 3 Eleven opnår rutine i at køre en konkret turistbus, med alt hvad dette indebærer i form sikker og behagelig befordring af kunderne.

22 Side 22 af Kommunikere med passagererne, turist DKLL/EQF / 1 Eleven kan kommunikere med passagererne ud fra de spørgsmål passagererne stiller. 2 Eleven kan orientere passagererne om bussen, dens sikkerhedsudstyr og den planlagte tur. 3 Eleven kan betjene mikrofonen professionelt Føre specielle busser DKLL/EQF / 1 Eleven kan føre specielle busser (ledbus, dobbeltdækker eller lang bus) på en sikker og behagelig måde for passagererne og de øvrige trafikkanter Planlægge og gennemføre en national turistbustur DKLL/EQF / 1 Eleven kan planlægge en national turistbustur og gennemføre den på en sikker og behagelig måde for passagererne Udføre den daglige rengøring af turistbus DKLL/EQF / 1 Eleven kan varetage den daglige oprydning og rengøring såvel ind- som udvendigt.

23 Side 23 af Billettere passagerer på et fremmed sprog DKLL/EQF / 1 Eleven kan kommunikere med passagererne ud fra de spørgsmål passage-rerne stiller på mindst ét af de europæiske hovedsprog Befordre bevægelseshæmmede DKLL/EQF / 1 Eleven opnår rutine i befordring af bevægelseshæmmede passagerer, herunder øver eleven brug af den bevægelseshæmmedes personlige hjælpeudstyr, såsom kørestol, transportstol, albuestokke, gangstativ mv. 2 Eleven øver fastgørelse af kørestole i køretøjer, anvendelse af lift, slisk samt andet hjælpeudstyr. 3 Eleven kommunikerer med den bevægelseshæmmede på en måde, som tager hensyn til deres fysiske og psykiske situation og på en måde, så den bevægelseshæmmede bevarer sin værdighed Føre turistbus med anhænger DKLL/EQF / 1 Eleven opnår rutine i kørsel med vogntog D/E i det omfang det eksisterer i den konkrete praktikvirksomhed. 2 Eleven opnår rutine i at føre og betjene køretøjet, til- og frakoble påhængskøretøj, samt foretage kontrol, eftersyn og vedligeholdelse af de forskellige koblingsdele. 3 Eleven opnår rutine i at bakke med vogntog, både lige bakning og bakke både til højre og venstre om med efterfølgende opretning af vogntoget. 4 Eleven øver økonomisk og energirigtig kørsel Føre bus med anhænger DKLL/EQF /

24 Side 24 af 66 1 Eleven opnår rutine i kørsel med vogntog D/E i det omfang det eksisterer i den konkrete praktikvirksomhed. 2 Eleven opnår rutine i at føre og betjene køretøjet, til- og frakoble på-hængskøretøj, samt foretage kontrol, eftersyn og vedligeholdelse af de forskellige koblingsdele. 3 Eleven opnår rutine i at bakke med vogntog, både lige bakning og bakke både til højre og venstre om med efterfølgende opretning af vogntoget Forhandle med leverandør i udlandet DKLL/EQF / 1 Eleven prøver at tilrettelægge en international turistbustur, og prøver i den anledning at få aftaler på plads om overnatning, spisesteder og besøg ved seværdigheder Gennemf. turistbustur i udl. som enechauffør DKLL/EQF / 1 Eleven gennemfører som enechauffør en turistbustur til udlandet, med alt det som ligger heri i form af sikker og defensiv kørsel med turistbus, kommunikation med gæster, hotel og restaurationer mv. på relevant fremmed sprog. 2 Eleven kan udfylde alle relevante transportpapirer, betale kontant og med kreditkort samt foretage afrapportering og afregning ved hjemkomst til garage Gennemføre en int. turistbustur i en 3-akslet dobb DKLL/EQF / 1 I det omfang praktikvirksomheden råder over 3-akslede dobbeltdækkerbusser og kører internationalt med dem, gennemfører eleven en international turistbustur med en 3-akslet turistbus.

25 Side 25 af Benytte systemer t. styring af prod., info. og mat DKLL/EQF / 1 Eleven benytter systemer til styring af produkter, informationer og materiel i sit daglige arbejde i virksomheden Bistå med daglig drift og ledelse DKLL/EQF / 1 Eleven bistår ledelse i daglig drift og ledelse, behersker almindelige ledelsesredskaber og kan formidle et godt samarbejde, bl.a. på baggrund af viden om etniske og kulturelle forskelle, både vertikalt og horisontalt i virksomheden. 2 Eleven kan kommunikere effektivt og ordentligt med medarbejdere, kunder og øvrige samarbejdspartnere og benytte moderne tekniske hjælpemidler til denne kommunikation på den mest hensigtsmæssige måde. 3 Eleven kan, på baggrund af et grundigt kendskab til arbejdsmarkeds- og social lovgivning, anvende denne viden i sit daglige ledelsesarbejde. 4 Eleven kan deltage i arbejdsmiljøledelse, herunder håndtering af uheldssituationer og tilhørende registreringssystemer. 5 Eleven kan anvende sin viden til medarbejderudvikling 5310 Kundeservice og forhandlingsteknik DKLL/EQF / 1 Eleven benytter god kundeservice i sit daglige arbejde i virksomheden. 2 Eleven deltager i forhandlinger med leverandører og kunder samt i eventuelle møder om opgavevaretagelse med andre afdelinger i virksomheden Deltage i kvalitetsstyr. og optimering af proces. DKLL/EQF /

26 Side 26 af 66 1 Eleven deltager i kvalitetsstyring, herunder certificeringsprocesser og følger op på disse. 2 Eleven deltager i arbejdet med løbende at optimere, innovere og udvikle processer, rutiner og arbejdsgange i virksomheden Kompmål: Personbefordringudd., Kørselsdisponent Kompetencemål DKLL/EQF / 1 Eleven kan udføre arbejdsopgaver og funktioner med og på køretøjer indrettet til personbefordring på en rationel og defensiv kørselsmåde. 2 Eleven kan håndtere og afværge konflikter. 3 Eleven kan kommunikere med passagererne på baggrund af egen kulturel selvforståelse samt kendskab til og forståelse for andre menneskers forskellige kulturelle, sproglige og etniske baggrunde. 4 Eleven kan anvende kompetencer opnået i grundfaget sundhed i jobmæssige og almene sammenhænge. 5 Eleven kan anvende kompetencer opnået i grundfaget fremmedsprog i jobmæssige og almene sammenhænge. 6 Eleven kan anvende kompetencer opnået i grundfaget samfundsfag i jobmæssige og almene sammenhænge. 7 Eleven kan benytte systemer til styring af personbefordring, informationer og materiel på baggrund af deres kendskab til logistik. 8 Eleven kan forestå daglig drift og disponering, og formidle et godt samarbejde, bl.a. på baggrund af viden om etniske og kulturelle forskelle, både vertikalt og horisontalt i virksomheden. 9 Eleven kan kommunikere effektivt og ordentligt med medarbejdere, kunder og øvrige samarbejdspartnere og benytte moderne tekniske hjælpemidler til denne kommunikation på den mest hensigtsmæssige måde. 10 Eleven kan anvende kendskab til arbejdsmarkeds- og sociallovgivning i deres daglige disponering. 11 Eleven kan anvende viden om mulighederne for og redskaber til at fremme kompetenceudvikling, herunder redskaber til at holde styr på kompetencer og kompetenceregnskaber, til medarbejderudvikling. 12 Eleven kan foretage korrekt arbejdsmiljøhåndtering, herunder ved uheldssituationer. 13 Eleven kan beherske kundeservice og forhandlingsteknik. 14 Eleven kan deltage i kvalitetsstyring, herunder certificeringsprocesser og følge op på disse. 15 Eleven kan beherske dagligdags transportteknisk fremmedsprog og transportrelateret matematik. 16 Eleven kan på baggrund af kendskab til love og regler for vejtransport anvende deres viden i forhold til virksomhedens transportydelser. 17 Eleven kan foretage trafiksikkerhedsdisponering. Fag på specialet Buschauffør - Bybus- og rutebilkørsel 5252 Kørsel med specielle busser Avanceret DKLL/EQF / 1 Eleven kan, på grundlag af sin viden om forskellige kontrol- og sikkerhedssystemer, foretage eftersyn, som chaufføren har ansvar for. 2 Eleven kan manøvrere køretøjet på en sådan måde, at der ikke opstår ulemper eller skade på øvrige trafikanter eller på køretøjet.

27 Side 27 af 66 3 Eleven kan, under hensyn til passagerernes komfort og sikkerhed og ud fra trafikale problemstillinger som anvendelse af det respektive specielle køretøj medfører, foretage buskørsel med en speciel bus Vogntog D/E 2,0 uger DKLL/EQF / Praktisk prøve, Bestået / ikke bestået, Eksamen. Skriftlig evaluering, Bestået / ikke bestået, Eksamen. 1 Eleven kan føre køretøjer hørende til kategori D/E, på en sikker og ansvarsbevidst måde, og erhverver kørekort til kategori D/E, jf. gældende myndighedskrav 2 Prøven skal bestås 5445 Befordring af bevægelseshæmmede/handicaptransport Rutineret 0,8 uger DKLL/EQF / 1 Eleven kan på baggrund af indsigt i generelle teorier om forskellige handicaps, sygdomme og aldersbetingede adfærdsmønstre, betjene den bevægelseshæmmedes personlige hjælpeudstyr, betjene køretøjers udstyr beregnet til transport af handicappede og anvende korrekt løfte- og bæreteknik. 2 Eleven kan udføre komfortabel personbefordring i køretøjer. 3 Eleven kan betjene trappemaskiner og kan kommunikere med bevægelseshæmmede på en måde, som tager hensyn til deres specielle fysiske og psykiske situation. 4 Eleven kan reagere hensigtsmæssigt og efter gældende regler i tilfælde af færdselsuheld/ulykke eller sygdom, herunder foretage alarmering og anvende almindeligt forekommende brandslukningsmateriel samt foretage evakuering fra køretøj Køreuddannelse, kategori B-ep 0,8 uger DKLL/EQF / Praktisk prøve, Bestået / ikke bestået, Eksamen. Skriftlig evaluering, Bestået / ikke bestået, Eksamen. 1 Eleven har et bredt kendskab til og anvendelsesgrundlag, som fører af køretøj til erhvervsmæssig personbefordring og har erhvervet kørekort til kategori B/erhverv, jf. Justitsministeriets regler. 2 Faget skal bestås.

28 Side 28 af Mentoruddannelse for erfarne buschauffører Rutineret 1,0 uger DKLL/EQF / 1 Eleven kan på baggrund af viden om mentorens jobfunktion, herunder muligheder og begrænsninger, hjælpe nyansatte ind i job og arbejdsfællesskab. Dette sker ud fra en viden om aktiv lytning, samarbejde og konfliktløsning samt konstruktivt feedback. 2 Eleven kan anvende viden om menneskers forskelligheder fx sociale, kulturelle og etniske, der kan have indflydelse på arbejdsmiljøet. 3 Eleven kan vejlede nyansatte om kompetenceudvikling og relevant lokal efteruddannelse Passagerer med særlige behov Avanceret 0,2 uger DKLL/EQF / 1 Eleven kan kommunikere med og befordre passagerer med forskellige handicap, sygdomme og forskellige aldringsniveau. 2 Eleven kan på baggrund af sin viden om almindelige sygdomme beskytte sig selv mod smitte fra de befordrede passagerer Studietur for Bybus og rutebilchauffører Avanceret 0,2 uger DKLL/EQF / 1 Eleven tilegner sig og kan vurdere information om internationale forhold og branchekendskab, herunder til den internationale arbejdsdeling inden for egen branche og muligheder for at søge beskæftigelse i andre EU-lande. 2 Eleven deltager i en studietur til udlandet, fortrinsvis inden for EU. Gennem studieturen og forarbejdet til denne skal eleven opnå indsigt i: 3 1. Erhvervets fremtidsperspektiver og udviklingspotentialer Arbejdsmetoder, teknologi og uddannelsesforhold, der afviger fra danske forhold Andre og særegne kulturforhold. 6 Eleven udarbejder i samarbejde med andre elever en rapport om studieturen, som sendes til de enkelte elevers praktikvirksomhed og det faglige udvalg. Rapporten omhandler branchemæssige forhold, og indeholder bl.a. betragtninger omkring planlægning af turen i form af ruteplanlægning, beregnede køre- og hviletider mv. 7 Rapporten indgår som baggrund i den mundtlige del af den afsluttende svendeprøve.

29 Side 29 af Samfundsfag, Bybus Rutineret 1,2 uger DKLL/EQF / 1 Formålet med faget er, at eleverne opnår indsigt og færdigheder i samfundets opbygning, samfundsøkonomien og de beslutningsprocesser, som er styrende. Faget bidrager til elevernes demokratiske og kulturelle dannelse med de samfundsmæssige kompetencer, der indgår deri. Faget skal udbygge elevernes kendskab til internationale organisationer og verdenssamfundet Bybus- og Rutebilkørsel Avanceret 0,5 uger DKLL/EQF / -, Gennemført / ikke gennemført, Standpunktskarakter. 1 Eleven kan udføre specialets jobfunktioner Brancherettet informations- og kommunikationstekno Rutineret 1,0 uger DKLL/EQF 3/3 1 Eleven kan betjene generelle funktioner i informationsteknologiske værktøjer til tekst- og talbehandling samt forstår nytteværdien af brugen af disse værktøjer. 2 Eleven kan anvende elektronisk kommunikation og informationsindsamling på grundlæggende niveau og kan forholde sig til IT-anvendelse generelt i samfundet og i branchen. 3 Eleven kan dokumentere og formidle løsninger af it-relaterede problemstillinger Fremmedsprog 2 for personbefordring Rutineret 1,0 uger DKLL/EQF 4/4 1 Undervisningens mål er, at eleven kan anvende fremmedsproget hensigtsmæssigt i almindelige situationer fra erhvervsliv og dagligliv,

30 Side 30 af 66 2 Undervisningens mål er, at eleven kan læse og dokumentere forståelse af enkle tekster på fremmedsproget, 3 Undervisningens mål er, at eleven kan formulere enkle meddelelser hentet fra erhvervsliv og dagligdag, 4 Undervisningens mål er, at eleven kan tale i et enkelt sprog om almene, samfundsmæssige og erhvervsfaglige forhold på fremmedsproget, 5 Undervisningens mål er, at eleven kan genkende og tale om forskelle og ligheder imellem egen og andres kultur, 6 Undervisningens mål er, at eleven kan1 begynde at anvende sproglig opmærksomhed i almindelige situationer fra erhvervsliv og dagligdag og 7 Undervisningens mål er, at eleven kan anvende IT til kommunikation, informationssøgning, sprogtræning og tekstproduktion Køreteknik - vanskelige trafikale situationer DKLL/EQF 4/2 1 Førere af lastbiler eller busser kan, efter gennemført uddannelse på et køreteknisk anlæg godkendt af Færdselsstyrelsen, gennem teori om kørselsdynamik og mekaniske/fysiske muligheder og begrænsninger samt vej-, vejr- og trafikforhold, reagere hensigtsmæssigt i vanskelige og pludseligt opståede situationer og anvende korrekt styre-, bremse-, undvige- og afværgeteknik i disse køretøjer. 2 Den praktiske kørsel omfatter: 3 - Tør langbane med bremse- og undvigeøvelse. 4 - Glat langbane med bremse- og undvigeøvelse. 5 - Styreøvelse i kurve. 6 - Tør behændighedsbane med reaktionsøvelse. 7 - Slalomøvelse. 8 - Dobbelt undvigeøvelse uden bremsning. 9 - Glat bakke med gearskift og igangsætning opad Udskridning ved kørsel nedad Køreteknik og manøvrering DKLL/EQF 4/2 1 Førere af lastbiler eller busser kan, efter gennemført uddannelse på et køreteknisk anlæg godkendt af Færdselsstyrelsen, gennem teori om disse køretøjers manøvreegenskaber, vej-, vejr- og trafikforhold, risikolære, psykologiske forhold vedrørende egen og andres reaktions- og opfattelsesevne, reagere hensigtsmæssigt i vanskelige og pludseligt opståede situationer, samt sættes i stand til at betjene lastbil/bus korrekt ved manøvrering med lav hastighed. Den praktiske kørsel på glat langbane omfatter bremse- og undvigeøvelser med pludseligt opståede forhindringer samt katastrofeopbremsning. (Hastighed max. 50 km/t.) På glat bakke, bremsning/undvigeøvelse nedad bakke, indkørsel i vigeplads/buslomme nedad bakke, kørsel opad bakke, evt. anvendelse af ASR eller differentialspærre, bremsning på uens friktion. På slalombane, for- og baglæns slalom og dobbelt undvigemanøvre på vej med normal asfaltbelægning.

Uddannelsesordning for personbefordringsuddannelsen

Uddannelsesordning for personbefordringsuddannelsen Uddannelsesordning for personbefordringsuddannelsen Udstedelsesdato: 01/7/2010 Udstedt af Transporterhvervets UddannelsesRåd, det faglige udvalg for Buschauffør-uddannelsen, i henhold til bekendtgørelse

Læs mere

ERHVERVSUDDANNELSE SOM. Turistbuschauffør. Uddannelsesbog. For. Eleven: Virksomhed:

ERHVERVSUDDANNELSE SOM. Turistbuschauffør. Uddannelsesbog. For. Eleven: Virksomhed: ERHVERVSUDDANNELSE SOM Turistbuschauffør Uddannelsesbog For Eleven: Virksomhed: Uddannelsesaftalen begynder den: / - 20 Uddannelsesaftalen afsluttes den: / - 20 Denne uddannelsesjournal tilhører eleven.

Læs mere

Transporterhvervets UddannelsesRåd. (uger) 5256 Sundhed for chauffører Rutineret Uddannelsesspecifikke B 0,4 01-08-2015 og fremefter 0% 0,4

Transporterhvervets UddannelsesRåd. (uger) 5256 Sundhed for chauffører Rutineret Uddannelsesspecifikke B 0,4 01-08-2015 og fremefter 0% 0,4 Side 1 af 8 Elevtypesamling: Ungdom og EUV3 Fag fælles for hovedforløb Der skal vælges enten Engelsk fag nr. 10806 eller Tysk fag nr. 10827 5256 Sundhed for chauffører Rutineret Uddannelsesspecifikke B

Læs mere

Uddannelsesordning for personbefordringsuddannelsen

Uddannelsesordning for personbefordringsuddannelsen Uddannelsesordning for personbefordringsuddannelsen Udstedelsesdato: 01/07/2011 Udstedt af Transporterhvervets Uddannelser, det faglige udvalg for Personbefordringsuddannelsen, i henhold til bekendtgørelse

Læs mere

Transporterhvervets Uddannelser Sundhed for chauffører Rutineret Uddannelsesspecifikke fag B 0, og fremefter 0% 0,4

Transporterhvervets Uddannelser Sundhed for chauffører Rutineret Uddannelsesspecifikke fag B 0, og fremefter 0% 0,4 Side 1 af 10 Elevtypesamling: Fag fælles for hovedforløb Ungdom og EUV3 5256 Sundhed for chauffører Rutineret Uddannelsesspecifikke fag B 0,4 15-07-2016 og fremefter 0% 0,4 5476 Køreuddannelse, kategori

Læs mere

Logbog Personbefordring med bus

Logbog Personbefordring med bus Vejledning til Logbog Personbefordring med bus Specialet International turistbuschauffør TUR Februar 2012 Vejledning til - EUD Erhvervsuddannelsen via Meritvejen - GVU Grundlæggende Voksen Uddannelse -

Læs mere

Buschauffør i kollektiv trafik Uddannelsesbog

Buschauffør i kollektiv trafik Uddannelsesbog ERHVERVSUDDANNELSE SOM Buschauffør i kollektiv trafik Uddannelsesbog For Eleven: Virksomhed: Uddannelsesaftalen begynder den: / - 20 Uddannelsesaftalen afsluttes den: / - 20 Denne uddannelsesjournal tilhører

Læs mere

Fakta om uddannelsen som Kørselsdisponent eller Lager- & terminaldisponent

Fakta om uddannelsen som Kørselsdisponent eller Lager- & terminaldisponent Fakta om uddannelsen som Kørselsdisponent eller Lager- & terminaldisponent Uddannelsens formål Formålet er at give medarbejdere med en operativ baggrund og en faglært uddannelse sådanne kompetencer, at

Læs mere

Logbog. Personbefordring med bus. Specialet International Turistbuskørsel. Individuel Kompetence Vurdering (IKV)

Logbog. Personbefordring med bus. Specialet International Turistbuskørsel. Individuel Kompetence Vurdering (IKV) Logbog Personbefordring med bus Individuel Kompetence Vurdering (IKV) Specialet International Turistbuskørsel TUR Februar 2012 Logbogens indhold Indholdsfortegnelse... 1 Formål med logbogen... 2 Bilag

Læs mere

Logbog. Personbefordring med bus. Individuel Kompetence Vurdering (IKV) Specialet Bybus- og Rutebilkørsel

Logbog. Personbefordring med bus. Individuel Kompetence Vurdering (IKV) Specialet Bybus- og Rutebilkørsel Logbog Personbefordring med bus Individuel Kompetence Vurdering (IKV) Specialet Bybus- og Rutebilkørsel Februar 2012 Logbogens indhold Indholdsfortegnelse... 1 Formål med logbogen... 2 Bilag 1 Meritansøgerens

Læs mere

TURISTBUS - CHAUFFØRER

TURISTBUS - CHAUFFØRER AMU-KURSER FÅ DEN NYESTE VIDEN KURSER MÅLRETTET TURISTBUS - CHAUFFØRER FOKUS PÅ SERVICE SIKKERHED MILJØ LEARNMARK.DK/KURSER KURSER MÅLRETTET TURISTBUSCHAUFFØRER EU-EFTERUDDANNELSE FOR TURIST- BUSCHAUFFØRER

Læs mere

Bekendtgørelse om erhvervsuddannelsen til buschauffør i kollektiv trafik

Bekendtgørelse om erhvervsuddannelsen til buschauffør i kollektiv trafik BEK nr 619 af 08/05/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 3. september 2015 Ministerium: Undervisningsministeriet Journalnummer: Undervisningsmin., j.nr. 008.58T.541 Senere ændringer til forskriften Ingen Bekendtgørelse

Læs mere

Transporterhvervets Uddannelser. Nr. Målpind Gyldighedsperiode

Transporterhvervets Uddannelser. Nr. Målpind Gyldighedsperiode Side 1 af 108 Elevtypesamling: Ungdom og EUV3 Fag fælles for hovedforløb Grundfag: 10823 Samfundsfag F 1,5 uger Grundfag 1,5 uger -, 7-trinsskala, Delkarakter. 1 Eleven kan formidle helt grundlæggende

Læs mere

IT-CENTRET. Stedet, hvor du kan lære IT i dit eget tempo AMU

IT-CENTRET. Stedet, hvor du kan lære IT i dit eget tempo AMU AMU IT-CENTRET Stedet, hvor du kan lære IT i dit eget tempo Vi udbyder korte kurser i følgende programmer: Tekstbehandling - Regneark Præsentation og DTP - Internet og E-mail Database - Start din PC IT

Læs mere

Transporterhvervets Uddannelser. Nr. Målpind Gyldighedsperiode

Transporterhvervets Uddannelser. Nr. Målpind Gyldighedsperiode Uddannelsesordning for 382 (version 1) Side 1 af 110 Elevtypesamling: Ungdom og EUV3 Fag fælles for hovedforløb Grundfag: 10823 Samfundsfag F 1,5 uger Grundfag 1,5 uger -, 7-trinsskala, Delkarakter. 1

Læs mere

Transporterhvervets Uddannelser. Nr. Målpind Gyldighedsperiode

Transporterhvervets Uddannelser. Nr. Målpind Gyldighedsperiode Side 1 af 86 Elevtypesamling: Ungdom og EUV3 Fag fælles for hovedforløb Grundfag: 10823 Samfundsfag F 1,5 uger Grundfag 1,5 uger -, 7-trinsskala, Delkarakter. 1 Eleven kan formidle helt grundlæggende samfundsfaglig

Læs mere

Bekendtgørelse om erhvervsuddannelsen til turistbuschauffør

Bekendtgørelse om erhvervsuddannelsen til turistbuschauffør BEK nr 288 af 15/03/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 17. juni 2016 Ministerium: Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling Journalnummer: Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling, Styrelsen

Læs mere

Bekendtgørelse om erhvervsuddannelsen til buschauffør i kollektiv trafik

Bekendtgørelse om erhvervsuddannelsen til buschauffør i kollektiv trafik BEK nr 356 af 07/04/2017 Udskriftsdato: 7. april 2019 Ministerium: Undervisningsministeriet Journalnummer: Undervisningsmin., Styrelsen for Undervisning og Kvalitet, j.nr. 17/04820 Senere ændringer til

Læs mere

Trin 1: Turistbuschauffør

Trin 1: Turistbuschauffør Uddannelsesordning for uddannelsen til Turistbuschauffør 1. Ikrafttrædelsesdato: 15. juli 2016 Udstedt af det faglige udvalg for Transporterhvervets uddannelser i henhold til bekendtgørelse nr. 288 af

Læs mere

Transporterhvervets Uddannelser. Nr. Målpind Gyldighedsperiode

Transporterhvervets Uddannelser. Nr. Målpind Gyldighedsperiode Uddannelsesordning for 385 (version 1) Side 1 af 93 Elevtypesamling: Ungdom og EUV3 Fag fælles for hovedforløb Grundfag: 10823 Samfundsfag E 1,5 uger Grundfag 1,5 uger -, 7-trinsskala, Delkarakter. 2 Eleven

Læs mere

Bekendtgørelse om erhvervsuddannelsen til turistbuschauffør

Bekendtgørelse om erhvervsuddannelsen til turistbuschauffør BEK nr 357 af 07/04/2017 Udskriftsdato: 7. maj 2019 Ministerium: Undervisningsministeriet Journalnummer: Undervisningsmin., Styrelsen for Undervisning og Kvalitet, j.nr. 17/04820 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

Uddannelsesordning for uddannelsen til. til turistbuschauffør.

Uddannelsesordning for uddannelsen til. til turistbuschauffør. Sagsnr.: 060.09S.541 Uddannelsesordning for uddannelsen til 1. Ikrafttrædelsesdato: 1. august. 2015 Udstedt af Transporterhvervets Uddannelser i henhold til bekendtgørelse nr. 505 af 24/04/2015 om uddannelsen

Læs mere

Uddannelsesordning for uddannelsen til Buschauffør i kollektiv trafik

Uddannelsesordning for uddannelsen til Buschauffør i kollektiv trafik Uddannelsesordning for uddannelsen til Buschauffør i kollektiv trafik 1. Ikrafttrædelsesdato: 15. juli 2016 Udstedt af det faglige udvalg for Transporterhvervets Uddannelser i henhold til bekendtgørelse

Læs mere

DE KØRETEKNISKE UDDANNELSER

DE KØRETEKNISKE UDDANNELSER DE KØRETEKNISKE UDDANNELSER Analyserapport September 2015 Mærsk Nielsen HR Jystrup Bygade 4 4174 Jystrup Tlf. 35 13 22 77 E-mail: lizzie@maersk-nielsen.dk www.maersk-nielsen.dk ISBN: 978-87-92324-63-4

Læs mere

Vil du. efteruddanne Dig? Tag kursus på Hansenberg

Vil du. efteruddanne Dig? Tag kursus på Hansenberg Vil du efteruddanne Dig? Tag kursus på Hansenberg Open learning tilbud Kære kursist Open learning tilbydes til dig, der ønsker at styrke dine IT kompetencer indenfor flere forskellige områder. Udover

Læs mere

Lokal Undervisningsplan Hovedforløbet. Personbefordring - Turistbuschauffør Marts 2012

Lokal Undervisningsplan Hovedforløbet. Personbefordring - Turistbuschauffør Marts 2012 Lokal Undervisningsplan Hovedforløbet Personbefordring - Turistbuschauffør Marts 2012 1 1. GENERELT FOR AMU NORDJYLLAND 1.1. Praktiske oplysninger Skolens navn:, Sofievej 61, 9000 Aalborg. Tlf.: 96 33

Læs mere

Transporterhvervets Uddannelser. Nr. Målpind Gyldighedsperiode

Transporterhvervets Uddannelser. Nr. Målpind Gyldighedsperiode Uddannelsesordning for 385 (version 1) Side 1 af 85 Elevtypesamling: Ungdom og EUV3 Fag fælles for hovedforløb Grundfag: 10806 Engelsk F 2,0 uger Grundfag 2,0 uger -, 7-trinsskala, Delkarakter. -, 7-trinsskala,

Læs mere

Lokal Undervisningsplan Hovedforløbet. Personbefordring Buschauffør i kollektiv Trafik August 2015.

Lokal Undervisningsplan Hovedforløbet. Personbefordring Buschauffør i kollektiv Trafik August 2015. Lokal Undervisningsplan Hovedforløbet Personbefordring Buschauffør i kollektiv Trafik August 2015. 1 1. GENERELT FOR AMU VEST 1.1. Praktiske oplysninger Skolens navn: AMU VEST, Spangsbjerg Møllevej 304

Læs mere

Lokal Undervisningsplan Hovedforløbet. Personbefordring - Rutebil Marts 2012

Lokal Undervisningsplan Hovedforløbet. Personbefordring - Rutebil Marts 2012 Lokal Undervisningsplan Hovedforløbet Personbefordring - Rutebil Marts 2012 1 1. GENERELT FOR AMU NORDJYLLAND 1.1. Praktiske oplysninger Skolens navn:, Sofievej 61, 9000 Aalborg. Tlf.: 96 33 22 11 er en

Læs mere

Uddannelsesordning for uddannelsen til Buschauffør i kollektiv trafik

Uddannelsesordning for uddannelsen til Buschauffør i kollektiv trafik Uddannelsesordning for uddannelsen til 1. Ikrafttrædelsesdato: 1. juli 2017 Udstedt af det faglige udvalg for Transporterhvervets Uddannelser i henhold til bekendtgørelse nr. 356 af 07/04/2017 om uddannelsen

Læs mere

Lokal Undervisningsplan Hovedforløbet. Personbefordring - Turistbuschauffør August 2015

Lokal Undervisningsplan Hovedforløbet. Personbefordring - Turistbuschauffør August 2015 Lokal Undervisningsplan Hovedforløbet Personbefordring - Turistbuschauffør August 2015 1 1. GENERELT FOR AMU NORDJYLLAND 1.1. Praktiske oplysninger Skolens navn: AMU VEST, Spangsbjerg Møllevej 304 306,

Læs mere

Uddannelsesordning for uddannelsen til Turistbuschauffør

Uddannelsesordning for uddannelsen til Turistbuschauffør 1. Ikrafttrædelsesdato: 1. juli 2017 Uddannelsesordning for uddannelsen til Udstedt af det faglige udvalg for Transporterhvervets Uddannelser i henhold til bekendtgørelse nr. 357 af 07/04/2017 om uddannelsen

Læs mere

Storseminar Offentligt finansierede uddannelser: Fortsat udvikling i kompetencer

Storseminar Offentligt finansierede uddannelser: Fortsat udvikling i kompetencer Storseminar Offentligt finansierede uddannelser: Fortsat udvikling i kompetencer Preben Mandrup Senior konsulent 2011 Side 1 AMU Arbejdsmarkedsuddannelser EUD Erhvervsuddannelse Bybus og rutebilchaufføruddannelsen

Læs mere

Uddannelsesordning for uddannelsen til. til buschauffør i kollektiv trafik.

Uddannelsesordning for uddannelsen til. til buschauffør i kollektiv trafik. Sagsnr.: 060.09S.541 1. Ikrafttrædelsesdato: 1. august. 2015 Uddannelsesordning for uddannelsen til Buschauffør i kollektiv trafik Udstedt af Transporterhvervets Uddannelser i henhold til bekendtgørelse

Læs mere

IT-CENTRET. Stedet, hvor du kan lære IT på dit eget niveau, i dit eget tempo og din læringsstil AMU PÅ KURSUSCENTRET - KØGE HANDELSSKOLE

IT-CENTRET. Stedet, hvor du kan lære IT på dit eget niveau, i dit eget tempo og din læringsstil AMU PÅ KURSUSCENTRET - KØGE HANDELSSKOLE AMU IT-CENTRET PÅ KURSUSCENTRET - KØGE HANDELSSKOLE Stedet, hvor du kan lære IT på dit eget niveau, i dit eget tempo og din læringsstil Vi udbyder korte kurser indenfor følgende: Start din PC - Tekstbehandling

Læs mere

Uddannelsesordning for lager- og terminaluddannelsen

Uddannelsesordning for lager- og terminaluddannelsen 1 Uddannelsesordning for lager- og terminaluddannelsen Udstedelsesdato: 1. juli 2011. Udstedt af Transporterhvervets Uddannelser og det faglige udvalg for Lager- og terminaluddannelserne i henhold til

Læs mere

1565 Lager- og terminaluddannelsen (version 6)

1565 Lager- og terminaluddannelsen (version 6) Side 1 af 6 Fag fælles for hovedforløb 4665 Edb-lagerstyring - introduktion Begynder Område-/specialefag B 1,0 01-02-2010 og fremefter 4672 Oplagring og forsendelse af farligt gods Rutineret Område-/specialefag

Læs mere

Tekstdel - Uddannelsesordning for uddannelsen til buschauffør i kollektiv trafik.

Tekstdel - Uddannelsesordning for uddannelsen til buschauffør i kollektiv trafik. TUR den 05-07-2018 Tekstdel - Uddannelsesordning for uddannelsen til buschauffør i kollektiv trafik. Denne tekstdel af uddannelsesordningen indeholder generelle oplysninger om uddannelsen i henhold til

Læs mere

Instruktørvejledning

Instruktørvejledning Køreteknisk anlæg Fyn A/S Instruktørvejledning Køreteknik Efteruddannelse Kontaktpersoner på køreteknikken: Ansvarlig: Ole Tlf. 31 63 20 12 Email: ob@tucfyn.dk Booking: Søren Tlf. 63 33 15 10 Email: sp@tucfyn.dk

Læs mere

Postale kernemål. Juli 2011 Industriens Uddannelser JH

Postale kernemål. Juli 2011 Industriens Uddannelser JH 2011 Postale kernemål Juli 2011 Industriens Uddannelser JH Side 2 40162 Køreteknik for to/tre-hjulede køretøjer, 2 dage Deltageren kan som fører af 2-/3- hjulet motorkøretøj, efter gennemført uddannelse

Læs mere

Uddannelsesordning for Vejgodstransportuddannelsen

Uddannelsesordning for Vejgodstransportuddannelsen Uddannelsesordning for Vejgodstransportuddannelsen Udstedelsesdato: 01/07/2011 Udstedt af Transporterhvervets Uddannelser og det faglige udvalg for Vejgodstransportuddannelsen i henhold til bilag 7 i bekendtgørelse

Læs mere

Tekstdel - Uddannelsesordning for uddannelsen til turistbuschauffør

Tekstdel - Uddannelsesordning for uddannelsen til turistbuschauffør TUR den 05-07-2018 Tekstdel - Uddannelsesordning for uddannelsen til turistbuschauffør Denne tekstdel af uddannelsesordningen indeholder generelle oplysninger om uddannelsen i henhold til uddannelsesbekendtgørelsens

Læs mere

Lager- og terminaldisponenter

Lager- og terminaldisponenter Ansøgning om godkendelse som praktikvirksomhed for uddannelse af Lager- og terminaldisponenter til erhvervsuddannelsen inden for lagerområdet i henhold til Undervisningsministeriets bekendtgørelse nr.

Læs mere

Logbog. Buschauffør i kollektiv trafik. Juli Vedrørende bekendtgørelse nr. 356 af 07/04/2017 om uddannelsen til buschauffør i kollektiv trafik.

Logbog. Buschauffør i kollektiv trafik. Juli Vedrørende bekendtgørelse nr. 356 af 07/04/2017 om uddannelsen til buschauffør i kollektiv trafik. Logbog Buschauffør i kollektiv trafik Realkompetencevurdering (RKV) Juli 2017 Vedrørende bekendtgørelse nr. 356 af 07/04/2017 om uddannelsen til buschauffør i kollektiv trafik. Opdateret med nyt bekendtgørelsesnummer

Læs mere

Bekendtgørelse om uddannelserne i den erhvervsfaglige fællesindgang transport og logistik

Bekendtgørelse om uddannelserne i den erhvervsfaglige fællesindgang transport og logistik BEK nr 135 af 28/02/2008 Udskriftsdato: 4. juli 2019 Ministerium: Undervisningsministeriet Journalnummer: Undervisningsmin., j.nr. 181.044.021 Senere ændringer til forskriften BEK nr 328 af 29/04/2008

Læs mere

HAVNE- OG TERMINALARBEJDER

HAVNE- OG TERMINALARBEJDER ERHVERVSUDDANNELSE SOM HAVNE- OG TERMINALARBEJDER Uddannelsesbog For Eleven: Virksomhed: Uddannelsesaftalen begynder den: / - 20 Uddannelsesaftalen afsluttes den: / - 20 Denne uddannelsesjournal tilhører

Læs mere

GVU-PLAN FOR INDUSTRIOPERATØRER

GVU-PLAN FOR INDUSTRIOPERATØRER GVU-PLAN FOR INDUSTRIOPERATØRER GVU-UDDANNELSE SPECIALE NAVN CPR-NUMMER ADRESSE TELEFON EMAIL GVU-VEJLEDER GODKENDTE KOMPETENCER PÅ BAGGRUND AF DOKUMENTATION, UDTALELSER FRA NUVÆRENDE OG TIDLIGERE ARBEJDSGIVERE

Læs mere

Uddannelsesordning for Vejgodstransportuddannelsen

Uddannelsesordning for Vejgodstransportuddannelsen Uddannelsesordning for Vejgodstransportuddannelsen Udstedelsesdato: 01/07/2011 Udstedt af Transporterhvervets Uddannelser og det faglige udvalg for Vejgodstransportuddannelsen i henhold til bilag 7 i bekendtgørelse

Læs mere

Merit og valgfag. Hvis du har søgt om merit for ét eller begge grundfag, inden for tidsfristen og har fået denne, så skal du følge nogle valgfag.

Merit og valgfag. Hvis du har søgt om merit for ét eller begge grundfag, inden for tidsfristen og har fået denne, så skal du følge nogle valgfag. Merit og valgfag For at bestå grundforløbet og for at kunne starte på hovedforløbet efterfølgende, er det et krav, at du blandt andet har bestået/består følgende grundfag: Dansk E Engelsk E Du skal derfor

Læs mere

FÅ DEN NYESTE VIDEN AMU-KURSER FOKUS PÅ SERVICE SIKKERHED MILJØ KURSER MÅLRETTET GODS- CHAUFFØRER LEARNMARK.DK/KURSER

FÅ DEN NYESTE VIDEN AMU-KURSER FOKUS PÅ SERVICE SIKKERHED MILJØ KURSER MÅLRETTET GODS- CHAUFFØRER LEARNMARK.DK/KURSER AMU-KURSER FÅ DEN NYESTE VIDEN KURSER MÅLRETTET GODS- CHAUFFØRER FOKUS PÅ SERVICE SIKKERHED MILJØ LEARNMARK.DK/KURSER KURSER MÅLRETTET GODSCHAUFFØRER GAFFELTRUCK CERTIFIKATKURSUS B Efter kurset er du i

Læs mere

IT IT-værkstedet - Mere fleksibel kan det ikke blive

IT IT-værkstedet - Mere fleksibel kan det ikke blive Tidspunkt Løbende optag. Undervisning Man. ons. Kl. 08.00 15.25 Materialer Kan lånes eller købes. Kursusgebyr* Individuel pris. Kontakt os. VEU-godtgørelse Der kan søges VEU- godtgørelse efter gældende

Læs mere

Videregående køreteknik

Videregående køreteknik Odense Tekniske Skole Uddannelsesindgang Mekanik, Transport og logistik Afdeling Transport og Logistik Uddannelsesfamilie Transport og Logistik Uddannelse Godschauffør Speciale 49-55, 20, 22, 24, 14, stk.

Læs mere

KVIKGUIDE 2. HALVÅR 2017

KVIKGUIDE 2. HALVÅR 2017 KVIKGUIDE 2. HALVÅR 2017 TRANSPORT- OG LAGERKURSER EUC Syd Lundsbjerg Industrivej 0 6200 Aabenraa Telefon 7412 4242 Mere info på www.eucsyd.dk SYD Buschauffør/Rutebil- og turistbuschauffør Kørekort Bus

Læs mere

Betegnelse UVM-fag UVM_fag_betegnelse Beståelsesprocent Antal elever Gennemførelsesprocent Arbejdsmarkedsuddannelser Markedsføringsplanen i

Betegnelse UVM-fag UVM_fag_betegnelse Beståelsesprocent Antal elever Gennemførelsesprocent Arbejdsmarkedsuddannelser Markedsføringsplanen i Betegnelse UVM-fag UVM_fag_betegnelse Beståelsesprocent Antal elever Gennemførelsesprocent Arbejdsmarkedsuddannelser 40002 Markedsføringsplanen i detail- og handelserhvervet 93,2 74 93,2 Arbejdsmarkedsuddannelser

Læs mere

6praksis DU VÆLGER SELV. - Brug din ret til 6 ugers selvvalgt uddannelse... 1. halvår 2012

6praksis DU VÆLGER SELV. - Brug din ret til 6 ugers selvvalgt uddannelse... 1. halvår 2012 DU VÆLGER SELV 1. halvår 2012 6praksis teori - Brug din ret til 6 ugers selvvalgt uddannelse... 1. halvår 2012 byder på seks forskellige kursuslinier for ledige med ret til seks ugers selvvalgt uddannelse.

Læs mere

Kursuskatalog. Personbefordring.

Kursuskatalog. Personbefordring. Kursuskatalog Personbefordring www.amu-fyn.dk Personbefordring med bus - 30 dage (Kursusnr. 40531) For personer, der ønsker at kunne fungere som buschauffør i rute eller turisttrafik. Deltageren kan på

Læs mere

Uddannelsesordning for uddannelsen til grafisk tekniker

Uddannelsesordning for uddannelsen til grafisk tekniker Udstedelsesdato: den 15. juli 2013 Uddannelsesordning for uddannelsen til grafisk tekniker Udstedt af det faglige udvalg for grafisk teknikeruddannelsen i henhold til bekendtgørelse nr. 371 af 15/04/2013

Læs mere

Merit og valgfag. Hvis du ikke har søgt eller fået tildelt merit i grundfaget naturfag, skal du kun have 1 valgfag.

Merit og valgfag. Hvis du ikke har søgt eller fået tildelt merit i grundfaget naturfag, skal du kun have 1 valgfag. Merit og valgfag For at bestå grundforløbet og for at kunne starte på hovedforløbet efterfølgende, er det et krav, at du blandt andet har bestået/består følgende grundfag: Naturfag E Du skal derfor modtage

Læs mere

Uddannelsesordning for uddannelsen til Redder

Uddannelsesordning for uddannelsen til Redder Udstedelsesdato: 6. juli 2011. Uddannelsesordning for uddannelsen til Redder Udstedt af det faglige udvalg for Redderuddannelsen i henhold til bekendtgørelse nr. 202 af 09/03/2011 om uddannelserne i den

Læs mere

Beskrivelse af jobområdet

Beskrivelse af jobområdet Side 1 af 18 Nummer: 2288 Titel: Personbefordring med bybus og rutebil Kort titel: Personbef.Bybus Status: GOD Godkendelsesperiode: 24-05-2016 og fremefter Beskrivelse af jobområdet Definition af jobområdet

Læs mere

Instruktørvejledning. Køreteknik kat. C + D + C/E. Køreteknikken på TUC Fyn: Ansvarlig: Ole Tlf. 31 63 20 12 Email: ob@tucfyn.dk

Instruktørvejledning. Køreteknik kat. C + D + C/E. Køreteknikken på TUC Fyn: Ansvarlig: Ole Tlf. 31 63 20 12 Email: ob@tucfyn.dk Instruktørvejledning Køreteknik kat. C + D + C/E Køreteknikken på TUC Fyn: Ansvarlig: Ole Tlf. 31 63 20 12 Email: ob@tucfyn.dk Booking: Søren Tlf. 63 33 15 10 Email: sp@tucfyn.dk Værksted: Esben Tlf. 20

Læs mere

Kvikguide Forår 2015. Transport- & lagerkurser. Erhvervsuddannelsescenter Syd. EUC SYD Lundsbjerg Industrivej 50 6200 Aabenraa Telefon 7412 4242

Kvikguide Forår 2015. Transport- & lagerkurser. Erhvervsuddannelsescenter Syd. EUC SYD Lundsbjerg Industrivej 50 6200 Aabenraa Telefon 7412 4242 Kvikguide Forår 2015 Transport- & lagerkurser 15.01.2015 EUC SYD Lundsbjerg Industrivej 50 6200 Aabenraa Telefon 7412 4242 Eller se mere på www.eucsyd.dk Erhvervsuddannelsescenter Syd Tilmelding Tilmeld

Læs mere

Uddannelsesmål med detaljer. Handlingsorienteret målformulering for arbejdsmarkedsuddannelserne

Uddannelsesmål med detaljer. Handlingsorienteret målformulering for arbejdsmarkedsuddannelserne Side 1 af 3 Udskrevet den 22-04-2015 Uddannelsesmål med detaljer Nummer: 45288 Titel: Billettering og kundeservice Kort titel: Billettering Varighed: 3,0 dage. Godkendelsesperiode: 01-12-2005 og fremefter

Læs mere

KVIKGUIDE 1. HALVÅR 2018

KVIKGUIDE 1. HALVÅR 2018 KVIKGUIDE 1. HALVÅR 2018 TRANSPORT- OG LAGERKURSER EUC Syd Lundsbjerg Industrivej 0 6200 Aabenraa Telefon 7412 4242 Mere info på www.eucsyd.dk S YD Lastbils- og godschauffør (Krav ved kørekorts-kurser;

Læs mere

Betegnelse UVM-fag UVM_fag_betegnelse Arbejdsmarkedsuddannelser 40002 Markedsføringsplanen i detail- og handelserhvervet Arbejdsmarkedsuddannelser

Betegnelse UVM-fag UVM_fag_betegnelse Arbejdsmarkedsuddannelser 40002 Markedsføringsplanen i detail- og handelserhvervet Arbejdsmarkedsuddannelser Betegnelse UVM-fag UVM_fag_betegnelse 40002 Markedsføringsplanen i detail- og handelserhvervet 40003 Salgsteknik for salgs- og servicemedarbejdere 40006 Valg af afsætningsalternativer 40007 Regnskabsafstemninger

Læs mere

Bekendtgørelse om erhvervsuddannelsen til grafisk tekniker

Bekendtgørelse om erhvervsuddannelsen til grafisk tekniker BEK nr 378 af 08/04/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 21. april 2015 Ministerium: Undervisningsministeriet Journalnummer: Undervisningsmin., j.nr. 007.77T.541 Senere ændringer til forskriften Ingen Bekendtgørelse

Læs mere

Logbog. Turistbuschauffør. Realkompetencevurdering (RKV)

Logbog. Turistbuschauffør. Realkompetencevurdering (RKV) Logbog Turistbuschauffør Realkompetencevurdering (RKV) Juli 2017 Vedrørende bekendtgørelse om uddannelsen til turistbuschauffør nr 357 af 07/04/2017 Logbogens indhold Indholdsfortegnelse... 1 Formål med

Læs mere

Bekendtgørelse om erhvervsuddannelsen til grafisk tekniker

Bekendtgørelse om erhvervsuddannelsen til grafisk tekniker BEK nr 355 af 26/04/2018 (Gældende) Udskriftsdato: 3. maj 2018 Ministerium: Undervisningsministeriet Journalnummer: Undervisningsmin., Styrelsen for Undervisning og Kvalitet, j.nr. 18/01377-16 Senere ændringer

Læs mere

Branchepakker: Transport

Branchepakker: Transport Branchepakker: Transport Titel på branchepakken gruppe Kør bus og lær dansk Primært for ledige tosprogede, der ønsker job som buschauffør. Dansksproglige krav: Bestået prøve i danskuddannelse 1 eller tilsvarende

Læs mere

Uddannelsesordning for uddannelsen til Receptionist

Uddannelsesordning for uddannelsen til Receptionist Side 1 af 8 Fag fælles for hovedforløb 8115 Psykologi F 1 Eleven kan indgå i dialog om basale psykologiske forhold, begreber og tankegange, der vedrører det enkelte individ, dets udvikling og de grupper

Læs mere

Tillæg til LUP FOR. Grundforløb 1 EUX

Tillæg til LUP FOR. Grundforløb 1 EUX Tillæg til LUP FOR Grundforløb 1 EUX Gældende for hold startet efter 1. august 2018 EUX Velfærd Grundforløbets 1. del Dette er et tillæg til de lokale undervisningsplaner. Her beskrives EUX Velfærd GF1

Læs mere

Valgfag på Campus Vejle

Valgfag på Campus Vejle Valgfag på Campus Vejle International handel Nr. 10132 Kvalitet og service Nr. 35046 Præsentationsteknik og personlig fremtræden Nr. 35058 Salg og markedsføring 5,0 dage 1. Eleven kender Danmarks internationale

Læs mere

Valgfagskatalog Grundforløb 2 SU Grundforløb 2 PA

Valgfagskatalog Grundforløb 2 SU Grundforløb 2 PA Valgfagskatalog Grundforløb 2 SU Grundforløb 2 PA 1 Indholdsfortegnelse: Kreative udtryksformer og billedkunst 1 3 Sundhed 4 Motion og bevægelse 5 Mester i konflikthåndtering 6 Lær at blive digital kompetent

Læs mere

Bekendtgørelse om undervisningsplan for køreuddannelsen til stort påhængskøretøj (kategori E)

Bekendtgørelse om undervisningsplan for køreuddannelsen til stort påhængskøretøj (kategori E) Bekendtgørelse om undervisningsplan for køreuddannelsen til stort påhængskøretøj (kategori E) I medfør af 56, stk. 5, 64, stk. 5, og 134a i færdselsloven, jf. lovbekendtgørelse nr. 735 af 24. august 1992

Læs mere

Branchevejledning. sikkerhed. og arbejdsmiljø i sygetransportvogne. Branchearbejdsmiljørådet for transport og engros

Branchevejledning. sikkerhed. og arbejdsmiljø i sygetransportvogne. Branchearbejdsmiljørådet for transport og engros Branchevejledning sikkerhed og arbejdsmiljø i sygetransportvogne Branchearbejdsmiljørådet for transport og engros Denne branchevejledning er udarbejdet for Branchearbejdsmiljørådet for transport og engros

Læs mere

Kvikguide 2014. Transport- & lagerkurser. Forside. Erhvervsuddannelsescenter Syd. EUC SYD Lundsbjerg Industrivej 50 6200 Aabenraa Telefon 7412 4242

Kvikguide 2014. Transport- & lagerkurser. Forside. Erhvervsuddannelsescenter Syd. EUC SYD Lundsbjerg Industrivej 50 6200 Aabenraa Telefon 7412 4242 Forside Kvikguide 014 Transport- & lagerkurser 14.01.014 EUC SYD Lundsbjerg Industrivej 50 600 Aabenraa Telefon 741 44 Eller se mere på www.eucsyd.dk Erhvervsuddannelsescenter Syd Tilmelding Tilmeld dig

Læs mere

Merit og valgfag. Hvis du har søgt om merit for ét eller begge grundfag, inden for tidsfristen og har fået denne, så skal du følge nogle valgfag.

Merit og valgfag. Hvis du har søgt om merit for ét eller begge grundfag, inden for tidsfristen og har fået denne, så skal du følge nogle valgfag. Merit og valgfag For at bestå grundforløbet og for at kunne starte på hovedforløbet efterfølgende, er det et krav, at du blandt andet har bestået/består følgende grundfag: Dansk E Naturfag E Du skal derfor

Læs mere

1560 Vejgodsuddannelsen

1560 Vejgodsuddannelsen Side 1 af 257 Fag fælles for hovedforløb 5256 Sundhed for chauffører Rutineret Fagkategori: Område-/specialefag Bundet/Valgfri: Bundet DKLL/EQF / 1 Eleven kan arbejde sikkert som chauffør på baggrund af

Læs mere

Uddannelsesordning for uddannelsen til grafisk tekniker

Uddannelsesordning for uddannelsen til grafisk tekniker 1. Ikrafttrædelsesdato: 1. august 2015 Uddannelsesordning for uddannelsen til grafisk tekniker Udstedt af det faglige udvalg for grafisk teknikeruddannelsen i henhold til bekendtgørelse nr. 378 af 8. april

Læs mere

IKA. Kurser efteråret 2009

IKA. Kurser efteråret 2009 IKA Kurser efteråret 2009 Velkommen til IKA-kataloget 2009 Indhold: Det er en glæde at kunne præsentere det nye IKA-kursuskatalog for efteråret 2009. Kataloget er som tidligere lavet på baggrund af IKAdatabasen.

Læs mere

Best practice håndbog til de individuelle køretimer

Best practice håndbog til de individuelle køretimer Best practice håndbog til de individuelle køretimer Undervisningsministeriet 2009. Materialet er udviklet af Transporterhvervets UddannelsesRåd TUR. Materialet kan frit viderebearbejdes med angivelse af

Læs mere

Uddannelsesordning for havne og terminalarbejderuddannelsen

Uddannelsesordning for havne og terminalarbejderuddannelsen Uddannelsesordning for havne og terminalarbejderuddannelsen Udstedelsesdato: 01-05-2011 Udstedt af det faglige udvalg for Lager og terminal-uddannelserne i henhold til bekendtgørelse nr. 202 af 09/03/2011

Læs mere

Skemaer til brug ved ansøgning om godskrivning for dele af social- og sundhedshjælper- uddannelsen

Skemaer til brug ved ansøgning om godskrivning for dele af social- og sundhedshjælper- uddannelsen Marts 2009 Skemaer til brug ved ansøgning om godskrivning for dele af social- og sundhedshjælper- uddannelsen agligt udvalg for den pædagogiske assistentuddannelse og social- og sundhedsuddannelsen (PASS)

Læs mere

Bekendtgørelse om erhvervsuddannelsen til mediegrafiker

Bekendtgørelse om erhvervsuddannelsen til mediegrafiker BEK nr 462 af 14/04/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 21. april 2015 Ministerium: Undervisningsministeriet Journalnummer: Undervisningsmin., j.nr. 007.55T.541 Senere ændringer til forskriften Ingen Bekendtgørelse

Læs mere

GRUNDFAGSMÅL FOR DEN PÆDAGOGISKE ASSISTENTUDDANNELSE

GRUNDFAGSMÅL FOR DEN PÆDAGOGISKE ASSISTENTUDDANNELSE GRUNDFAGSMÅL FOR DEN PÆDAGOGISKE ASSISTENTUDDANNELSE Bilag til uddannelsesbog 1 GRUNDFAGSMÅL Nærmere beskrivelse af indholdet i de enkelte grundfag. DANSK Niveau C Mål Undervisningens mål er, at eleven

Læs mere

1565 Lager og terminaluddannelsen

1565 Lager og terminaluddannelsen Side 1 af 6 Fag fælles for hovedforløb 4665 Edb-lagerstyring - introduktion Begynder Område-/specialefag B 1,0 / 01-07-2011 og fremefter 4672 Oplagring og forsendelse af farligt gods Rutineret Område-/specialefag

Læs mere

Logbog. Tankbilchauffør. August 2015. Realkompetencevurdering (RKV)

Logbog. Tankbilchauffør. August 2015. Realkompetencevurdering (RKV) Logbog Tankbilchauffør Realkompetencevurdering (RKV) August 2015 Version 1 august 2015 Logbogens indhold Indholdsfortegnelse... 1 Formål med logbogen... 2 Bilag 1 Meritansøgerens data samt evt. arbejdsgiverdata...

Læs mere

Bekendtgørelse om erhvervsuddannelsen til kranfører

Bekendtgørelse om erhvervsuddannelsen til kranfører BEK nr 467 af 16/04/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 2. juli 2016 Ministerium: Undervisningsministeriet Journalnummer: Undervisningsmin., j.nr. 008.62T.541 Senere ændringer til forskriften Ingen Bekendtgørelse

Læs mere

Specialefag til hovedforløbet Kontorservice

Specialefag til hovedforløbet Kontorservice Specialefag til hovedforløbet Kontorservice Indhold Fag: 33103 Kommunikation og service... 3 Fag: 33104 Planlægning og service... 4 Fag: 33105 Informationshåndtering... 5 Udvidet Skriftlig Kommunikation...

Læs mere

Vejledning til grundfaget psykologi i erhvervsuddannelserne Fagbilag 18

Vejledning til grundfaget psykologi i erhvervsuddannelserne Fagbilag 18 Vejledning til grundfaget psykologi i erhvervsuddannelserne Fagbilag 18 Gældende fra 1. Juli 2011 Uddannelsesstyrelsen, Afdelingen for erhvervsrettede uddannelser 1. Indledning... 1 2. Formål... 1 3. Undervisningen...

Læs mere

Del 4: Lokal undervisningsplan. Beskrivelse af konkrete fag/forløb/læringsaktiviteter 4. Hovedforløb Anlægsstruktør. 4. Hovedforløb Anlægsstruktør

Del 4: Lokal undervisningsplan. Beskrivelse af konkrete fag/forløb/læringsaktiviteter 4. Hovedforløb Anlægsstruktør. 4. Hovedforløb Anlægsstruktør 4. Hovedforløb Anlægsstruktør 1 Øvrige grundfag på hovedforløbene Vedr. informationsteknologi, arbejdsmiljø, materialeforståelse samt Produktudvikling, produktion og service på hovedforløbene, (se timefordeling

Læs mere

Uddannelsesordning for: Togklargøringsuddannelsen

Uddannelsesordning for: Togklargøringsuddannelsen Side 1 af 14 Fag fælles for hovedforløb 5420 Færden i spor Begynder 0,2 uger DKLL/EQF / 1 Eleven kan færdes i og omkring sporarealer under udvisning af agtpågivenhed, således at der ikke er fare for hverken

Læs mere

KVIKGUIDE 2. HALVÅR 2019 TRANSPORT- OG LAGERKURSER. EUC Syd Lundsbjerg Industrivej Aabenraa Telefon Mere info på

KVIKGUIDE 2. HALVÅR 2019 TRANSPORT- OG LAGERKURSER. EUC Syd Lundsbjerg Industrivej Aabenraa Telefon Mere info på KVIKGUIDE 2. HALVÅR 2019 TRANSPORT- OG LAGERKURSER EUC Syd Lundsbjerg Industrivej 50 6200 Aabenraa Telefon 7412 4242 Mere info på www.eucsyd.dk Efteruddannelse er billetten til fremtidens job. Når du efteruddanner

Læs mere

AGENDA. om turteori.dk & turforlag kurserne på turteori.dk kursernes opbygning og indhold markedsføring support

AGENDA. om turteori.dk & turforlag kurserne på turteori.dk kursernes opbygning og indhold markedsføring support AGENDA om turteori.dk & turforlag kurserne på turteori.dk kursernes opbygning og indhold markedsføring support TUR FORLAG udgiver primært bøger og e-læringskurser etableret 1980, har udgivet e-lærings

Læs mere

Bedømmelseskriterier

Bedømmelseskriterier Bedømmelseskriterier Grundforløbet - Afsluttende prøve AFSLUTTENDE PRØVE GF FÆLLES KOMPETENCEMÅL... 2 AFSLUTTENDE PRØVE GF SÆRLIGE KOMPETENCEMÅL SOSU... 5 AFSLUTTENDE PRØVE GF - SÆRLIGE KOMPETENCEMÅL PA...

Læs mere

Bekendtgørelse om erhvervsuddannelsen til mediegrafiker

Bekendtgørelse om erhvervsuddannelsen til mediegrafiker BEK nr 377 af 26/04/2018 (Gældende) Udskriftsdato: 3. maj 2018 Ministerium: Undervisningsministeriet Journalnummer: Undervisningsmin., Styrelsen for Undervisning og Kvalitet, j.nr. 18/01377-16 Senere ændringer

Læs mere

5.0 LÆSEPLAN FOR GRUNDFORLØBET

5.0 LÆSEPLAN FOR GRUNDFORLØBET Side: Side 1 af 10 5.0 LÆSEPLAN FOR GRUNDFORLØBET MODUL I (3 uger): INTRODUKTION TIL GRUNDFORLØBET Velkomst og introduktion - Skolen - Rundvisning - Grundforløbet Introduktion til uddannelsen og arbejdsområdet

Læs mere

Erhvervsrettet Andetsprogsdansk

Erhvervsrettet Andetsprogsdansk Erhvervsrettet Andetsprogsdansk - Et centralt udviklet valgfag i erhvervsuddannelserne Side 1 af 6 Side 2 af 6 Formål...4 Mål...4 Niveau F...4 Niveau E...5 Niveau D...5 Rammer for valg af indhold...6 Sprogbrug...6

Læs mere

Uddannelsesordning for uddannelsen til. Frontline PC supporter

Uddannelsesordning for uddannelsen til. Frontline PC supporter Uddannelsesordning for uddannelsen til Udstedelsesdato: 28. marts 2008 Frontline PC supporter Udstedt af Metalindustriens Uddannelsesudvalg i henhold til bekendtgørelse nr. 1244 af 23. oktober 2007 om

Læs mere

Johnny Bengtson. Ny taxikvalifikationsuddannelse Januar 2018

Johnny Bengtson. Ny taxikvalifikationsuddannelse Januar 2018 Johnny Bengtson Ny taxikvalifikationsuddannelse Januar 2018 Taxi kvalifikationsuddannelse - Regelgrundlag (lov/bekendtgørelse) - Førerkort/chaufførkort - Adgangskrav til uddannelsen - Uddannelsen - Uddannelsens

Læs mere