16 Boliger Nørby Pedersens Toft, Fanø

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "16 Boliger Nørby Pedersens Toft, Fanø"

Transkript

1 16 Boliger Nørby Pedersens Toft, Fanø Ændringer og tilføjelser til ABT Fællesbetingelser 4.1. Aftalegrundlag ABT-93 Almindelige Bestemmelser for Totalentreprise udfærdiget af Boligministeriet 22. december 1993 i det følgende kaldet ABT93 er med nedenstående tillæg og ændringer grundlaget for retsforholdet mellem bygherre og entreprenør. A. Aftalegrundlag Ad 1 stk 2: Med undtagelse af specificerede bygherreleverancer omfatter totalentreprisen alle ydelser og følgeydelser, her under alle arbejdsydelser og materialer og gebyrer, der er nødvendige for at aflevere byggeriet indflytningsklart i fuldstændig og færdiggjort stand. Ad 2 stk. 2: Det samlede udbudsgrundlag fremgår af pkt Udbudsgrundlag. (se i øvrigt pkt og 3.3.2). Det forudsættes at de bydende inden tilbuddets afgivelse har gjort sig bekendt med forholdene på stedet. Det påhviler entreprenøren at påse, at projektet ikke strider imod lovgivningen, andre offentlige forskrifter, servitutter og andre lignende rettigheder over ejendommen. Ad. 3 stk. 2: Vedståelsesfristen ændres til 3 mdr. regnet fra tilbudsdagen. Ad. 5 stk. 4: Underentreprenører der udfører væsentlige dele af arbejdet, kan ikke udskiftes uden bygherrens skriftlige samtykke. Ad. 5 stk. 5: Entreprenøren skal dokumentere at der i forhold til de underentreprenører, som entreprenøren anvender i forbindelse med arbejdets udførelse, indgås aftaler efter AB92 uden ændringer i 5, stk. 5, 10 stk. 4 og 30 stk. 1, og for så vidt angår leverandører, at leverancer sker i overensstemmelse med byggevareklausulen. Dokumentationen kan være en af begge parter underskrevet erklæring om anvendelse af AB92.

2 B. Sikkerhedsstillelser og forsikringer Ad 6, stk. 2: Nedskrivning af garantien til 10% sker, når samtlige mangler konstateret ved afleveringsforretningen er afhjulpet. Ad 6, stk. 3: Det nedskrevne garantibeløb beregnes til 2% af enteprisesummen inkl. alle tillægsarbejder. Ad 7: Der ydes ikke sikkerhedsstillelse for bygherrens betalingsforpligtigelse. Ad 8 stk. 1: Bygherren tegner forsikring, så entreprenører og underentreprenører er medforsikrede. Uanset at entreprenøren i henhold til ABT93, 8, har anmodet om, at entreprenøren og dennes eventuelle underentreprenører medtages på bygherrens brandforsikring, har entreprenøren ved enhver brandskade forårsaget af varmt arbejde, uanset beløbets størrelse, et selvstændigt ansvar for et beløb på 10% af skadens størrelse min. kr , max. kr excl. moms. Ved varmt arbejde forstås tagdækning (herunder arbejde med åbne flammer, varmluft og elopvarmning ved tagdækning, inddækning og tørring), svejsning, skæring, slibning (herunder vinkelslibning) og lodning samt alle former for varmebehandling - jf. Dansk Brandteknisk Instituts Brandteknisk Vejledning nr. 10, samt vejledningerne 10A (tag-dækning) og 10B (metalforarbejdning). Bygherrens forsikring omfatter ikke arbejder og materialer, der henstår eller er under udførelse på værksted eller plads udenfor byggepladsen, samt støbeforskalling, stillads, maskiner, redskaber, arbejdsskure og lign. Hæftelser for entrepriseforsikringens selvrisiko min. kr pr. skade er en del af entreprisekontrakten, således at selvrisikoen påhviler den skadevoldende entreprenør. For skader hvor der ikke er en skadevoldende entreprenør, deles selvrisiko mellem de skaderamte entreprenører Stk. 3 Entreprenøren og eventuelle underentreprenører skal have sædvanlig ansvarsforsikring omfattende skader, for hvilke der er ansvar efter dansk rets almindelige regler. Denne forsikring skal i hele entrepriseperioden holdes i kraft med dækningssummer på minimum kr. 10 mio. for person- og tingskade. Entreprenøren skal på anmodning, senest 8 arbejdsdage efter entrepriseaftalens indgåelse, dokumentere at forsikringen er i kraft. Dette skal ske ved fremsendelse af en bekræftelse (forsikringscertifikat) fra forsikringsselskabet forinden entreprisens start.

3 C. Entreprisens udførelse Ad 9 stk. 2 Afsætning af bygningens hovedlinjer langs facader, modullinjer og kote fikspunkter skal afsættes af landinspektør. Ad 10 stk. 1 Det påhviler entreprenøren at følge de til enhver tid gældende udgaver af myndighedernes og forsyningsselskabernes bestemmelser, det gældende bygningsreglement, normer og vejledninger til normer, dansk standard, SBIanvisninger, BIPS-publikationer, BYG-ERFA blade, leverandørvejledninger og lignende alment gyldige forskrifter. Når der i ovenstående står bør, anbefales mv. betragtes dette som et minimum for hele huset. Hvis entreprenøren vurderer at kravene er uhensigtsmæssigt høje eller uhensigtsmæssige i anden henseende skal bygherren orienteres inden fravigelse af kravet. Ad 10 stk. 2: Som en del af entreprenørens ydelser hører alle årstids- og vejrligsbestemte vinterforanstaltninger. Ad 10 stk. 4: Entreprenøren skal dokumentere at der i forhold til de underentreprenører, som entreprenøren anvender i forbindelse med arbejdets udførelse, indgås aftaler efter AB92 uden ændringer i 5, stk. 5, 10 stk. 4 og 30 stk. 1, og for så vidt angår leverandører, at leverancer sker i overensstemmelse med byggevareklausulen. Dokumentationen kan være en af begge parter underskrevet erklæring om anvendelse af AB92. Ad 11 stk. 1: Entreprenøren skal udføre prøver og dokumentation m.v. så tidligt, at evt. kassation ikke forsinker arbejdet. Det skal forventes, at der skal forevises vareprøver. I forbindelse med projekteringen/udførelsen skal der på væsentlige materialer og løsninger udføres mock-up som ved godkendelse kan anvendes på det endelige byggeri. Ad 13 stk. 2: Entreprenøren må ikke søge dispensation fra nogen former for myndighedskrav uden bygherrens skriftlige godkendelse. Ad 14 stk. 1: Entreprenørens ret til at udføre ekstraarbejder er betinget af, at der mellem bygherre og entreprenør kan opnås enighed om prissætning af ændringen. I modsat fald skal entreprenøren acceptere, at bygherren eventuelt lader en anden entreprenør udføre arbejdet inden for udførelsestidsplanen. Ad 14 stk. 2: Entreprenøren har kun ret til betaling for ekstraarbejder, såfremt bygherren forinden arbejdets opstart skriftligt har accepteret, at ekstraarbejdet udføres mod ekstrabetaling.

4 Ad 14 stk. 4: Eventuelle ændringsarbejder udføres som tilbudsarbejder med mindre andet aftales. Udføres ændringsarbejder undtagelsesvist som regningsarbejder, er entreprenøren forpligtet til at dokumentere ændringsarbejderne gennem fremlæggelse af priskuranter, originale ugelister og arbejdssedler, akkordopgørelser samt fakturaer og lignende. Ad 15 stk. 1: Såfremt der er uoverensstemmelse imellem arbejdsbeskrivelse og tilhørende tegningssæt, skal største ydelse eller mængde leveres uden regulering af entreprisesummen. Ad 19 stk. 1: Bygherren deltager som udgangspunkt ikke i totalentreprenørens byggemøder med underentreprenører. Det er dog bygherres ret, at deltage på byggemøder løbende i processen, hvis dette findes ønskeligt. Det er entreprenørens ansvar, at udarbejde et fyldestgørende referat fra byggemøder afholdt mellem entreprenøren og underentreprenører. Referat skal ved udsendelse til underentreprenører ligeledes sendes til bygherre, uanset om bygherre har deltaget ved byggemødet eller ej. D. Bygherrens betalingsforpligtelser Ad 22 stk. 1 Betalingsfristen ændres til 20 arbejdsdage efter fakturamodtagelse. Ad 22 stk. 2 og 3 Bygherren har ikke pligt til at betale for sådanne forarbejdede eller uforarbejdede materialer mv. som ikke efter tidsplanen endnu skulle være leveret til byggepladsen. Såfremt Bygherren vælger at betale, vil det forlanges sikkerhedsstillelse og derudover et krav til entreprenøren om, at leverancer mv. skal udskilles, således at disse tydeligt fremstår som Bygherrens ejendom. Ad 22 stk. 4 Totalentreprenøren skal udfylde vedlagte tilbudsliste gerne med flere underposter. Tilbudslisten vil blive anvendt til månedlige aconto afregninger. Ud over ovenstående skal der udleveres en forventet betalingsplan (rateplan). Ved fakturering dokumenteres sammenhængen mellem arbejdets fremdrift og det fakturerede. Beløbet kan aldrig overstige hvad entreprenøren er berettiget til i.h.t. 22 stk. 1, lige som det aldrig kan overstige det beløb som entreprenøren har indskrevet i den vejledende betalingsplan som vedlægges tilbuddet. Det er en forudsætning for betaling, at entreprenøren har gennemført og dokumenteret forskreven kvalitetssikring for det arbejde som betalingen angår. Sidste rate vil først komme til udbetaling når kvalitetssikringsmateriale samt driftsog vedligeholdelsesmaterialet er fremsendt til- og godkendt af bygherren. Såfremt betalinger undtagelsesvist efter bygherrens accept overskrider det beløb, som totalentreprenøren ved betaling i.h.t. 22 stk. 1 ville være berettiget

5 til, kan bygherren kræve, at totalentreprenøren yder supplerende sikkerhedsstillelse. Ad 22 stk. 6: Entreprisesummen er fast, bygherren yder ikke indeks regulering af tilbudssum/kontaktbeløb. Ad 22 stk. 10: Bygherrens betalingsfrist for endelig og fuldstændig opgørelse er løbende måned + 30 dage. Beløbet forrentes først her efter. E. Tidsfristforlængelse og forsinkelse Ad 24 stk. 1 - tilføjelse Såfremt byggeriet, på grund af bygherren, ikke kan igangsættes til den på udbudstidsplanen anførte begyndelsesdato, sker der en parallelforskydning af tidsplanen med samme antal arbejdsdage, som det antal arbejdsdage hvormed begyndelsesdatoen er blevet forskudt, dog kun såfremt igangsætning sker indenfor 4 uger efter den anførte begyndelsesdato. Hvis starten ændres mere end 4 uger, skal tidsplanen forhandles med entreprenørerne. Såfremt entreprenørerne vil kræve tidsfristforlængelse på grund af de i 24 stk. 1, vejrforhold, skal han fremskaffe dokumentation ved en udtalelse fra Meteorologisk Institut angående vejrdata eller sammenholdelse af grænseværdier og anden relevant oplysning, som lægges til grund for eventuelle tidsfristforlængelser. Hvorvidt spilddage under 24 stk. 1, giver anledning til tidsfristforlængelse, afgøres først når en periode af min. en måned kan vurderes samlet. Dokumentationsbyrden vedr. vurdering af spilddage påhviler entreprenøren. Kun spilddage ud over de i planen indarbejdede, kan give anledning til tidsfristforlængelse. Entreprenøren er forpligtet til inden for tidsplanens rammer at gennemføre vejrligsforanstaltninger i henhold til Byggestyrelsens bekendtgørelse om byggeri i vinterperioden. Forsinkelser/arbejdsstandsninger på grund af vejrliget registreres på hvert byggemøde med angivelse af årsag. Ad 25 stk. 2: Dagboden fastlægges til 0,1 % af entreprisesummen for hver påbegyndt arbejdsdag, hvormed det i tidsplanen fastlagte færdiggørelsestidspunkt for sanktionsbehæftede terminer er overskredet. Dog maksimalt kr pr kalenderdag Bygherren forbeholder sig ret til at pålægge entreprenøren dagbod, uanset af bygherren eventuelt ikke har lidt et økonomisk tab. Dagboden pålægges entreprenøren, indtil det konstateres, at forsinkelsen er ophørt. Med hensyn til tilføjelse til ABT 31, stk. 2 og det deri fastsatte begreb mangelafhjælpning færdig gøres opmærksom på, at der er fastsat særlig

6 dagbod på 0,1 % af entreprisesummen for hver påbegyndt arbejdsdag denne frist overskrides. F. Arbejdets aflevering Ad 28 stk. 1. Ved byggeriets aflevering skal byggeriet være fuldstændigt færdiggjort og rengjort. Entreprenøren skal forinden afleveringen selv have gennemgået byggeriet detaljeret for fejl og mangler og udarbejdet mangellister. Alle på mangellisterne registrerede fejl og mangler skal være afhjulpet inden aflevering, og afkrydsede mangellister samt dokumentation for udbedring af manglerne skal tilsendes bygherren og dennes rådgiver inden afleveringsforretning/delafleveringer. Bygherren og entreprenøren foretager en fælles mangelgennemgang i forbindelse med aflevering, hvor eventuelle mangler registreres. Alt mangelgennemgang udføres digitalt på digital platform hvortil bygherren og dennes rådgivere i kan få adgang til. Ad 28 stk. 2: Det er bl.a. at betragte som en væsentlig mangel, hvis betingelserne for opnåelse af ibrugtagningstilladelse ikke er opfyldt og hvis der ikke foreligger en skriftlig godkendelse fra myndighederne, der dokumenterer, at byggeriet lovligt kan tages i brug (indflytningstilladelse eller ibrugtagningstilladelse). G. Mangler ved arbejdet Ad 31 stk. 2: Entreprenøren har højst 10 dage, med mindre andet er aftalt, til at udbedre eventuelle mangler påvist af bygherren i forbindelse med afleveringsforretningen. På tidspunktet for mangelafhjælpning afsluttet iht. tidsplan, skal alle mangler være afhjulpet. Der gøres kun undtagelse for ganske få og ganske små mangler, og kun hvor entreprenørens mangelgennemgang i øvrigt fremstår som værende velgennemført og grundig. Ad 31 stk. 4: Iværksætter entreprenøren ikke straks udbedring af fejl og mangler efter 31 stk. 3 forbeholder bygherren sig ret til uden yderligere varsel at lade mangeludbedringen fuldføre ved anden entreprenør for entreprenørens regning. Manglende aflevering af dokumentation for udført kvalitetssikringsmateriale, drift- og vedligeholdelsesmateriale, afleveringsprotokol og slutregning betragtes som en mangel. Byggeledelsens/tilsynets arbejder i forbindelse med udførelse af ekstra mangelgennemgang, administration, udlæg m.v. i forbindelse med mangeludbedringens udførelse ved anden entreprenør, vil enten blive faktureret eller fratrukket restentreprisesummen. Herunder hører også omkostninger i forbindelse med ekstra gennemførelse af mangelgennemgang, opfølgning m.v. forårsaget af entreprenørens svigtende/manglende opfølgning i forbindelse med afleveringsforretningen.

7 Al mangelgennemgang, opfølgning m.v. udover mangelgennemgang ved afleveringsforretning inkl. 1stk. kontroleftersyn, vil enten blive faktureret eller fratrukket restentreprisesummen. Ad 32 stk 1: Det præciseres, at entreprenøren har pligt til at afhjælpe mangler vedrørende alle arbejder og leverancer leveret under totalentreprisen, herunder også eventuelt inventar og porte m.v., uanset om materialer og leverancer undtagelsesvist måtte være leveret uden 5 års leverandørgaranti, jf. 10 stk og 5-års eftersyn Ad 37 1-års eftersyn: I forbindelse med 1-årseftersynet foretager bygherren/byggeledelsen en gennemgang af byggeriet hvor fejl og mangler registreres og gøres gældende. Entreprenøren udfører herefter udbedring af de konstaterede fejl og mangler indenfor en nærmere fastsat tidsperiode og fremsender færdigmelding til byggeledelsen. Bygherren/byggeledelsen gennemgår herefter igen byggeriet i relation til fejl- og mangellisten. Konstateres der i forbindelse med denne gennemgang fejl og mangler som ikke er udbedret gives entreprenøren en frist på 10 arbejdsdage til at afslutte mangeludbedringen, hvorefter byggeledelsen igen gennemgår byggeriet. Konstateres det her igen, at der er fejl og mangler som ikke er udbedret vil disse blive udbedret ved anden entreprenør. Byggeledelsens/tilsynets arbejder i forbindelse med den ekstra udførte mangelgennemgang, administration, udlæg m.v. i forbindelse med mangeludbedringens udførelse ved anden entreprenør, vil enten blive faktureret eller krævet udbetalt i h.t. sikkerhedsstillelsen idet det betragtes som en misligholdelse af entreprisekontrakten. Herunder hører også omkostninger i forbindelse med ekstra gennemførelse af mangelgennemgang, opfølgning m.v. forårsaget af entreprenørens svigtende/manglende opfølgning i forbindelse med 1 års eftersynet. Al mangelgennemgang, opfølgning m.v. udover mangelgennemgang ved 1 års eftersynet inkl. 1stk. kontroleftersyn, vil enten blive faktureret eller krævet udbetalt i h.t. sikkerhedsstillelsen idet det betragtes som en misligholdelse af entreprisekontrakten års eftersyn: I forbindelse med 5-årseftersynet foretager bygherren/byggeledelsen en gennemgang af byggeriet hvor fejl og mangler registreres og gøres gældende. Entreprenøren udfører herefter udbedring af de konstaterede fejl og mangler indenfor en nærmere fastsat tidsperiode og fremsender færdigmelding til byggeledelsen. Bygherren/byggeledelsen gennemgår herefter igen byggeriet i relation til fejl- og mangellisten. Konstateres der i forbindelse med denne gennemgang fejl og mangler som ikke er udbedret gives entreprenøren en frist på 10 arbejdsdage til at afslutte mangeludbedringen, hvorefter byggeledelsen igen gennemgår byggeriet. Konstateres det her igen, at der er fejl og mangler som ikke er udbedret vil disse blive udbedret ved anden entreprenør. Byggeledelsens/tilsynets arbejder i forbindelse med den ekstra udførte mangelgennemgang, administration, udlæg m.v. i forbindelse med

8 mangeludbedringens udførelse ved anden entreprenør, vil enten blive faktureret eller krævet udbetalt i h.t. sikkerhedsstillelsen idet det betragtes som en misligholdelse af entreprisekontrakten. Herunder hører også omkostninger i forbindelse med ekstra gennemførelse af mangelgennemgang, opfølgning m.v. forårsaget af entreprenørens svigtende/manglende opfølgning i forbindelse med 5 års eftersynet. Al mangelgennemgang, opfølgning m.v. udover mangelgennemgang ved 5 års eftersynet inkl. 1 stk. kontroleftersyn, vil enten blive faktureret den pågældende entreprise eller krævet udbetalt i h.t. sikkerhedsstillelsen idet det betragtes som en misligholdelse af entreprisekontrakten.

FRAVIGELSER, TILFØJELSER OG UDDYBNINGER TIL AB 92 Sag: Solcelleanlæg Holstebro Bibliotek Side 1 FÆLLESBETINGELSER

FRAVIGELSER, TILFØJELSER OG UDDYBNINGER TIL AB 92 Sag: Solcelleanlæg Holstebro Bibliotek Side 1 FÆLLESBETINGELSER Sag: Solcelleanlæg Holstebro Bibliotek Side 1 FÆLLESBETINGELSER A. Aftalegrundlaget: 1 Almindelige bestemmelser: 5.1. ad 1 stk. 2 - tilføjelse Enhver, der afgiver tilbud, er underkastet alle de i udbudsmaterialet

Læs mere

FÆLLESBETINGELSER til AB92 til fag- og storentreprise for Esbjerg Kommune Juli 2015 Fejl! Tallet kan ikke vises i det anførte format.

FÆLLESBETINGELSER til AB92 til fag- og storentreprise for Esbjerg Kommune Juli 2015 Fejl! Tallet kan ikke vises i det anførte format. Ejendomme Teknik & Miljø Frodesgade 30-6700 Esbjerg FÆLLESBETINGELSER til AB92 til fag- og storentreprise for Esbjerg Kommune Juli 2015 Fejl! Tallet kan ikke vises i det anførte format. Fag- og storentreprise

Læs mere

Almindelige Betingelser for arbejder og leverancer i bygge- og anlægsvirksomhed (AB 92)

Almindelige Betingelser for arbejder og leverancer i bygge- og anlægsvirksomhed (AB 92) Almindelige Betingelser for arbejder og leverancer i bygge- og anlægsvirksomhed (AB 92) - motivering af Kuben Managements ændringer og tilføjelser (AB92 ver. 25.02.2015) I det følgende anføres samt gives

Læs mere

Bilag 20 TILFØJELSER OG FRAVIGELSER TIL ABT 93 ABT 93

Bilag 20 TILFØJELSER OG FRAVIGELSER TIL ABT 93 ABT 93 Bilag 20 Advokatpartnerselskab Skt. Clemens Stræde 7 Postboks 623 8000 Aarhus C info@clemenslaw.dk www.clemenslaw.dk TILFØJELSER OG FRAVIGELSER TIL ABT 93 Tlf. 87 32 12 50 Fax 86 12 50 12 CVR-nr. 32 67

Læs mere

Projekt: Skolen i bymidten Semesterprojekt: 7B - E2013 Dokument: Entreprisekontrakt / Udkast Dato: 17-04-2014

Projekt: Skolen i bymidten Semesterprojekt: 7B - E2013 Dokument: Entreprisekontrakt / Udkast Dato: 17-04-2014 1 af 5 Entreprisekontrakt,,. 1. Parterne: 1.1. Undertegnede: Kultur- og Fritidsforvaltningen Helsingør Ejendomme ved kontaktperson: Lars Schou Pedersen,. Direkte tlf.: 26 73 43 26 i det følgende kaldet

Læs mere

HOVEDENTREPRISEKONTRAKT

HOVEDENTREPRISEKONTRAKT HOVEDENTREPRISEKONTRAKT Indledning: Nærværende hovedentreprisekontrakt er udarbejdet til projektet Sammen om energimodernisering Go Energi i samarbejde med Furesø Kommune. Anvendelse af denne standarddokument

Læs mere

SPULING OG TV-INSPEKTION AF KLOAKSTRÆKNINGER TILLÆG TIL AB92

SPULING OG TV-INSPEKTION AF KLOAKSTRÆKNINGER TILLÆG TIL AB92 BILAG 1 SPULING OG TV-INSPEKTION AF KLOAKSTRÆKNINGER TILLÆG TIL AB92 Odense Kommune By- og Kulturforvaltningen Drift og anlæg Park og Vej Nørregade 36-38 5000 Odense C Telefon: 78735889-1/8 FRI INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Tømning af slambede på Helsinge Renseanlæg

Tømning af slambede på Helsinge Renseanlæg Gribvand Spildevand A/S Tømning af slambede på Helsinge Renseanlæg Særlige betingelser November 2012 COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby Telefon 45 97 22 11 Telefax 45 97 22 12 wwwcowidk Gribvand

Læs mere

CTR 80MW Elkedel. Fremføring af elektrisk forsyning til elkedel Totalentreprisekontrakt

CTR 80MW Elkedel. Fremføring af elektrisk forsyning til elkedel Totalentreprisekontrakt CTR 80MW Elkedel Fremføring af elektrisk forsyning til elkedel Totalentreprisekontrakt Projekt nr. 20180010 Version 1.0 Udarbejdet for: CTR Stæhr Johansens Vej 38 2000 Frederiksberg Att.: Peer Jespersen

Læs mere

Entreprisekontrakt. 1. Parterne: 1.1. Undertegnede:

Entreprisekontrakt. 1. Parterne: 1.1. Undertegnede: 1. Parterne: 1.1. Undertegnede: Københavns Kommune Sundheds og Omsorgsforvaltningen Boligsekretariatet Sjællandsgade 40 2200 København N 1.2. og medundertegnede: [firma, cvr. nr., adresse, tlf., fax, e-mail

Læs mere

ENTREPRISEKONTRAKT. Byggesagen. Økonomi & Ejendomme Skt. Anna Gade 5A 3000 Helsingør

ENTREPRISEKONTRAKT. Byggesagen. Økonomi & Ejendomme Skt. Anna Gade 5A 3000 Helsingør Byggesagen Økonomi & Ejendomme Skt. Anna Gade 5A 3000 Helsingør Acadre nr 17/1 Sags nr.:17/1 Dato:xx.xx.2017. Vers.: 01 Projektleder: flp ENTREPRISEKONTRAKT SIDE 1 Mellem Helsingør Kommune Center for Økonomi

Læs mere

Entreprisekontrakt Kørebaneafmærkning

Entreprisekontrakt Kørebaneafmærkning Entreprisekontrakt Kørebaneafmærkning 2018-2020 Vedrørende entreprise for udførelse af kørebaneafmærkning 2018-2020 i Ikast-Brande Kommune. På nedenstående vilkår, er der den XX.XX 2018 indgået kontrakt

Læs mere

UDBUDSMATERIALE NY MULTIHAL-FREDERIKSBORGCENTRET TOTALENTREPRISE 02. KONKURRENCEBETINGELSER MARTS 2016 ALMBJERG A/S RÅDGIVENDE INGENIØRFIRMA F.R.I.

UDBUDSMATERIALE NY MULTIHAL-FREDERIKSBORGCENTRET TOTALENTREPRISE 02. KONKURRENCEBETINGELSER MARTS 2016 ALMBJERG A/S RÅDGIVENDE INGENIØRFIRMA F.R.I. UDBUDSMATERIALE NY MULTIHAL-FREDERIKSBORGCENTRET TOTALENTREPRISE 02. KONKURRENCEBETINGELSER MARTS 2016 ALMBJERG A/S RÅDGIVENDE INGENIØRFIRMA F.R.I. Indhold 1 Konkurrencebetingelser... 2 1.1 Udbudsmateriale...

Læs mere

ENTREPRISEKONTRAKT. 04. Murer

ENTREPRISEKONTRAKT. 04. Murer Gefionsbakken Renovering af mur Økonomi & Ejendomme Skt. Anna Gade 5A 3000 Helsingør Acadre nr.: 17/23637 Sagsnr.: 17/23637 Dato: 04.12.2017 Vers.: 01 Projektleder: FLP ENTREPRISEKONTRAKT 04. Murer SIDE

Læs mere

AB92 Entreprisekontrakt

AB92 Entreprisekontrakt AB92 Entreprisekontrakt 1 Parterne Mellem Tønder Kommune Wegners Plads 2 6720 Tønder (herefter: Bygherren) og [Entreprenør] [adr] CVR [CVR-nr.] (herefter: Entreprenøren) er indgået nærværende entreprisekontrakt

Læs mere

Tømning af slambede på Helsinge Renseanlæg

Tømning af slambede på Helsinge Renseanlæg Gribvand Spildevand A/S Tømning af slambede på Helsinge Renseanlæg Særlige betingelser Marts 2014 COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby Telefon +45 5640 0000 wwwcowidk Gribvand Spildevand A/S Tømning

Læs mere

ENTREPRISEAFTALE. Fonden Amager Bakke CVR nr c/o I/S Amager Ressourcecenter Kraftværksvej København S (herefter Bygherren )

ENTREPRISEAFTALE. Fonden Amager Bakke CVR nr c/o I/S Amager Ressourcecenter Kraftværksvej København S (herefter Bygherren ) ENTREPRISEAFTALE mellem Fonden Amager Bakke CVR nr. 37 23 43 38 c/o I/S Amager Ressourcecenter Kraftværksvej 31 2300 København S (herefter Bygherren ) og [Entreprenør navn] [CVR. nr.] [Adresse] [Adresse]

Læs mere

AB92 Entreprisekontrakt

AB92 Entreprisekontrakt 1 AB92 Entreprisekontrakt 1 Parterne Mellem Thyborøn-Agger Færgefart Rådhusgade 2 7620 Lemvig CVR 51992512 (herefter: Bygherren) og [Entreprenør] [adr] CVR [CVR-nr.] (herefter: Entreprenøren) er indgået

Læs mere

AB-Forbruger. Revideret juni 2012. Almindelige betingelser for aftaler om byggearbejder for forbrugere

AB-Forbruger. Revideret juni 2012. Almindelige betingelser for aftaler om byggearbejder for forbrugere AB-Forbruger Revideret juni 2012 Almindelige betingelser for aftaler om byggearbejder for forbrugere AB-Forbruger Almindelige betingelser for aftaler om byggearbejder for forbrugere Standardaftalen AB-Forbruger

Læs mere

Totalentreprisekontrakt Almene boliger på Gammel Nybyvej

Totalentreprisekontrakt Almene boliger på Gammel Nybyvej Mellem Handelsfirmaet JMT ApS Skelhøjvej 2 Veksø, 3670 Danmark og entreprenørens navn Sag 1/5 1 Entreprisens art Mellem bygherre: Handelsfirmaet JMT ApS Skelhøjvej 2 Veksø, 3670 Danmark og entreprenøren:

Læs mere

Haveforeningen Carl Nielsen Minde, ledningsprojekt Sag nr

Haveforeningen Carl Nielsen Minde, ledningsprojekt Sag nr Administrative bestemmelser Kap.-side : 10.-1 af 6 KAP. 10. ADMINISTRATIVE BESTEMMELSER Administrative bestemmelser Kap.-side : 10.-2 af 6 10.1 Generelt De administrative bestemmelser indeholder forudsætninger

Læs mere

TÅRNBYFORSYNING Vand A/S. Rammeaftale om Vandledningsarbejder Koncept til kontrakt

TÅRNBYFORSYNING Vand A/S. Rammeaftale om Vandledningsarbejder Koncept til kontrakt TÅRNBYFORSYNING Vand A/S Rammeaftale om Vandledningsarbejder 2015-2017 Koncept til kontrakt 2015-07-30 1 Indholdsfortegnelse 1. PARTERNE... 3 2. AFTALEN... 3 3. AFTALEGRUNDLAG... 3 4. ENTREPRENØRENS YDELSER...

Læs mere

Rev. 1.0 Drift af regionale kommuneveje i Ikast-Brande Kommune UDKAST TIL Entreprisekontrakt

Rev. 1.0 Drift af regionale kommuneveje i Ikast-Brande Kommune UDKAST TIL Entreprisekontrakt Rev. 1.0 Drift af regionale kommuneveje i UDKAST TIL Entreprisekontrakt 2018-2021 Ikast Brande Kommune; Drift og anlægsafdelingen Side 1/9 Vedrørende Drift af Regionale Kommuneveje i 2018-2021. På nedenstående

Læs mere

RAMMEAFTALE OM LEVERING OG MONTERING AF KØKKENER

RAMMEAFTALE OM LEVERING OG MONTERING AF KØKKENER Dato: 20. december 2013 J. nr.: 102907 RAMMEAFTALE OM LEVERING OG MONTERING AF KØKKENER mellem Boligorganisationen Tårnbyhuse Saltværksvej 23C 2770 Kastrup (herefter bygherren ) og Og medundertegnede [indsæt

Læs mere

TOTALENTREPRISE UDBUDSPROJEKT UDBUDSBETINGELSER

TOTALENTREPRISE UDBUDSPROJEKT UDBUDSBETINGELSER TOTALENTREPRISE UDBUDSPROJEKT UDBUDSBETINGELSER Skorpeskolen Princip illustration Udbudsbetingelser Dateret: 04.01.2017 Udbudsbetingelser Side : 2/7 Indhold: 1. Omfang... 3 1.1 Betingelser... 3 1.2 Tildeling...

Læs mere

Oversigt. Indhold. Byggesag. Entreprenør. Bygherre

Oversigt. Indhold. Byggesag. Entreprenør. Bygherre Oversigt Byggesag Entreprenør Bygherre Indhold Indkaldelse til projektgennemgang Fund af fortidsminder Byggemødereferat Varsel om standsning Entreprenørens og dennes underentreprenørers anmodning om medtagelse

Læs mere

FAGENTREPRISE UDBUDSPROJEKT UDBUDSBETINGELSER

FAGENTREPRISE UDBUDSPROJEKT UDBUDSBETINGELSER FAGENTREPRISE UDBUDSPROJEKT UDBUDSBETINGELSER Nordsjællands Brandskole Udbudsbetingelser Dateret: 06.06.2017 Udbudsbetingelser Side : 2/7 Indhold: 1. Omfang... 3 1.1 Betingelser... 3 1.2 Tildeling... 5

Læs mere

UDBUDSBETINGELSER RENOVERING AF SVALEGANGE

UDBUDSBETINGELSER RENOVERING AF SVALEGANGE Udbudsbetingelser Side : 1/7 KLOSTERPARKEN, RINGSTED UDBUDSBETINGELSER RENOVERING AF SVALEGANGE Totalentreprise Udbudsbetingelser Dateret: 12.04.2018 Udbudsbetingelser Side : 2/7 Indhold: 1. Omfang...

Læs mere

Bygherreforeningens formuleringer til AB92

Bygherreforeningens formuleringer til AB92 15. september 2008 Bygherreforeningens formuleringer til AB92 En samling forslag til formuleringer til AB92, herunder præciseringer, udfyldninger og egentlige fravigelser, som Bygherreforeningen anbefaler

Læs mere

SÆRLIGE BETINGELSER vedr. Renovering af vvs-anlæg på Nuussuaq skolen

SÆRLIGE BETINGELSER vedr. Renovering af vvs-anlæg på Nuussuaq skolen SÆRLIGE BETINGELSER vedr. Renovering af vvs-anlæg på Nuussuaq skolen 10-05-2016 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Orientering om opgaven... side 1 2. Arbejdsgrundlag... side 1 3. Udbudsbetingelser mv.... side 1 4.

Læs mere

GENERELLE BETINGELSER FOR LEVERANDØRER & UNDERENTREPRISER

GENERELLE BETINGELSER FOR LEVERANDØRER & UNDERENTREPRISER GENERELLE BETINGELSER FOR LEVERANDØRER & UNDERENTREPRISER Generelt: Betingelserne gælder for alle aftaler mellem underentreprenører eller leverandører og Freiberg A/S. Disse generelle betingelser skal

Læs mere

TILLÆG TIL AB92 VANDLEDNINGSARBEJDER. Rekvirent. TÅRNBYFORSYNING Vand A/S att. Jørgen Pedersen Gemmas Allé 39 2770 Kastrup DK.

TILLÆG TIL AB92 VANDLEDNINGSARBEJDER. Rekvirent. TÅRNBYFORSYNING Vand A/S att. Jørgen Pedersen Gemmas Allé 39 2770 Kastrup DK. VANDLEDNINGSARBEJDER TILLÆG TIL AB92 Rekvirent TÅRNBYFORSYNING Vand A/S att. Jørgen Pedersen Gemmas Allé 39 2770 Kastrup DK Rådgiver Orbicon A/S Ringstedvej 20 4000 Roskilde Entrepriseaftale 2011 Side

Læs mere

NOTAT. FAB 104 Haarby Lund. Fravigelser AB 18. Bemærkninger vedrørende fravigelser. Entreprenørens tilbud

NOTAT. FAB 104 Haarby Lund. Fravigelser AB 18. Bemærkninger vedrørende fravigelser. Entreprenørens tilbud FAB 104 Haarby Lund NOTAT DAB mrk. PRJ-2017-00023 Dato 21. maj 2019 9853 / Lejer Fravigelser AB 18 AB 18 Entreprenørens tilbud 5, stk. 4. I det omfang entreprenøren skal udføre vinterforanstaltninger i

Læs mere

AB-Forbruger. 1.»Almindelige betingelser for aftaler om byggearbejder for forbrugere«

AB-Forbruger. 1.»Almindelige betingelser for aftaler om byggearbejder for forbrugere« AB-Forbruger Almindelige betingelser for aftaler om byggearbejder for forbrugere A. AFTALEGRUNDLAGET Almindelige bestemmelser 1.»Almindelige betingelser for aftaler om byggearbejder for forbrugere«finder

Læs mere

Entreprisekontrakt. Indhold

Entreprisekontrakt. Indhold Entreprisekontrakt Indhold 1. Parterne 2. Beskrivelse af arbejdet 3. Ejendom (byggeplads) 4. Andre parter 5. Arbejdets omfang 6. Generelle betingelser 7. Aftalegrundlag 8. Forudsætninger i aftalen 9. Eksisterende

Læs mere

AB-Forbruger Almindelige betingelser for aftaler om bygge arbejder for forbrugere

AB-Forbruger Almindelige betingelser for aftaler om bygge arbejder for forbrugere AB-Forbruger Almindelige betingelser for aftaler om bygge arbejder for forbrugere AB-Forbruger Almindelige betingelser for aftaler om bygge arbejder for forbrugere Standardaftalen AB-Forbruger er udarbejdet

Læs mere

Tønder Kommune kunstgræsbaner i Tønder, Toftlund og Skærbæk

Tønder Kommune kunstgræsbaner i Tønder, Toftlund og Skærbæk Tønder Kommune kunstgræsbaner i Tønder, Toftlund og Skærbæk HOVEDENTREPRISE UDBUDSBREV-UDBUDSBETINGELSER Maj 2018 Bygherre Tønder Kommune Wegners Plads 2 6270 Tønder Rådgiver Orbicon A/S Gasværksvej 4

Læs mere

Dato Glostrup Spildevand A/S Forsyning Ballerup A/S Nordvand A/S

Dato Glostrup Spildevand A/S Forsyning Ballerup A/S Nordvand A/S Dato 03-2016 Glostrup Spildevand A/S Forsyning Ballerup A/S Nordvand A/S RAMMEUDBUD AF SPU- LING, TV-INSPEKTION, STIK-TV, BRØNDRAP- PORTER, INDMÅLING AF BRØNDE OG STIK, RODSKÆRING, FRÆS- NING AF FASTE

Læs mere

ABT 93. Med Region Syddanmarks tilføjelser og præciseringer

ABT 93. Med Region Syddanmarks tilføjelser og præciseringer ABT 93 Med Region Syddanmarks tilføjelser og præciseringer Senest ajourført den 23. juni 2014 A. AFTALEGRUNDLAGET 1. Almindelige bestemmelser Almindelige Betingelser for Totalentreprise finder anvendelse

Læs mere

AB-forbruger finder anvendelse uanset entreprisesummens størrelse.

AB-forbruger finder anvendelse uanset entreprisesummens størrelse. A. AFTALEGRUNDLAGET Almindelige bestemmelser 1»Almindelige betingelser for aftaler om byggearbejder for forbrugere«finder anvendelse på aftaler om byggearbejder for forbrugere, der overstiger 3.000 kr.,

Læs mere

UDBUDSBETINGELSER OMBYGNING OG RENOVERING

UDBUDSBETINGELSER OMBYGNING OG RENOVERING PILEGÅRDSPARKEN 20 UDBUDSBETINGELSER OMBYGNING OG RENOVERING Totalentreprise Udbudsbetingelser Dateret: 10.09.2018 27551 Pilegårdsparken 20 3460 Birkerød Pilegårdsparken Udbudsbetingelser Side : 2/7 Indhold:

Læs mere

Bilag 5 Totalentrepriseaftale -kontrakt (Paradigma)

Bilag 5 Totalentrepriseaftale -kontrakt (Paradigma) Forhold markeret med gult er forhold, som skal anføres i det konkrete Miniudbud og konkretiseres i den konkrete Totalentrepriseaftalekontrakt. Tina Braad Partner tbr@holst-law.com T +45 8934 1116 J.nr.

Læs mere

Entreprisekontrakt. Indhold

Entreprisekontrakt. Indhold Entreprisekontrakt Indhold 1. Parterne 2. Beskrivelse af arbejdet 3. Ejendom (byggeplads) 4. Andre parter 5. Arbejdets omfang og udførelse 6. Generelle betingelser 7. Aftalegrundlag 8. Forudsætninger i

Læs mere

Generelle salgs- og leveringsbetingelser

Generelle salgs- og leveringsbetingelser Generelle salgs- og leveringsbetingelser Almindelige bestemmelser 1. Disse salgs- og leveringsbetingelser finder anvendelse på alle JCN Industriservice ApS`s (Herefter kaldet JCNI) tilbud, overslag og

Læs mere

Københavns Kommune. Økonomiforvaltningen SÆRLIGE BETINGELSER VERSION JUNI 2016

Københavns Kommune. Økonomiforvaltningen SÆRLIGE BETINGELSER VERSION JUNI 2016 Københavns Kommune Økonomiforvaltningen SÆRLIGE BETINGELSER VERSION JUNI 2016 Indholdsfortegnelse 1. Introduktion... 3 2. Tidsplanlægning... 3 3. Forsinkelser... 4 4. Ekstraarbejder... 5 5. Entreprenørens

Læs mere

UDBUDSBETINGELSER NYINDRETNING TAGETAGE

UDBUDSBETINGELSER NYINDRETNING TAGETAGE 30025 BIRKEDALSVEJ 27, PRØVESTENEN UDBUDSBETINGELSER NYINDRETNING TAGETAGE Fagentreprise Udbudsbetingelser Dateret: 07.04.2017 Indhold Side : 2/6 Indhold: 1. Omfang... 3 1.1 Betingelser... 3 1.2 Tildeling...

Læs mere

UDBUDSBETINGELSER OPFØRELSE AF NY VILLA PÅ STRANDVEJEN

UDBUDSBETINGELSER OPFØRELSE AF NY VILLA PÅ STRANDVEJEN NYBYGGERI, STRANDVEJEN 131A UDBUDSBETINGELSER OPFØRELSE AF NY VILLA PÅ STRANDVEJEN Totalentreprise Udbudsbetingelser Dateret: 12.06.2018 Udbudsbetingelser Side : 2/7 Indhold: 1. Omfang... 3 1.1 Betingelser...

Læs mere

ENTREPRISEKONTRAKT (stor- eller hovedentreprise (AB92))

ENTREPRISEKONTRAKT (stor- eller hovedentreprise (AB92)) ENTREPRISEKONTRAKT (stor- eller hovedentreprise (AB92)) 1. Parterne 1.1. Mellem Frederiksberg Kommune, Rådhuset OMRÅDE: Kultur? Smallegade 1 2000 Frederiksberg v/carsten Dencker Dir. tlf.: 3821 4356 Mail:

Læs mere

Til privat og erhverv

Til privat og erhverv Til privat og erhverv Tro mod fortiden til stede i nutiden Roager Tømrer og Snedker står for klassisk håndværk og kompromisløs kvalitet. Sammen med de nyeste tiltag inden for energi renovering og særligt

Læs mere

UDBUDSBETINGELSER OMBYGNING OG RENOVERING

UDBUDSBETINGELSER OMBYGNING OG RENOVERING SONNERUPVEJ 5, 3300 FREDERIKSVÆRK UDBUDSBETINGELSER OMBYGNING OG RENOVERING Hovedentreprise B Udbudsbetingelser Dateret: 27.08.2018 Totalrådgiver: LeanDesign ApS 33034 Sundhedshuset - Halsnæs Kommune Sonnerupvej,

Læs mere

Der indgås herved aftale om udførelse at underentreprenøren påtager sige at udføre følgende entreprise på byggeadressen:

Der indgås herved aftale om udførelse at underentreprenøren påtager sige at udføre følgende entreprise på byggeadressen: UNDERENTREPRISEAFTALE Sag: Egtved Idræts- og Multicenter Sag nr.: Egtved den 11. december 2014 1. Parterne Mellem Anton Knudsen Egtved A/S Brudesøvej 1 6040 Egtved Cvr.: 10 47 27 33 Tlf.: 75 55 19 99 Mail:

Læs mere

ABT 93 med tilføjelser og fravigelser. Bilag 1 Københavns Ejendommes tilføjelser og fravigelser

ABT 93 med tilføjelser og fravigelser. Bilag 1 Københavns Ejendommes tilføjelser og fravigelser ABT 93 A. Aftalegrundlaget Bilag 1 Københavns Ejendommes tilføjelser og fravigelser Almindelige bestemmelser 1. Almindelige Betingelser for Totalentreprise finder anvendelse på totalentrepriseaftaler indenfor

Læs mere

ENGPARKEN - SUNDBY- HVORUP BOLIGSELSKAB, AFD. 7

ENGPARKEN - SUNDBY- HVORUP BOLIGSELSKAB, AFD. 7 ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56400000 FAX +45 56409999 WWW cowidk ENGPARKEN - SUNDBY- HVORUP BOLIGSELSKAB, AFD 7 TOTALRÅDGIVERAFTALE PROJEKTNR A061791 DOKUMENTNR 00 VERSION 01 UDGIVELSESDATO

Læs mere

Kraftman a/s et stærk team i byggeindustrien.

Kraftman a/s et stærk team i byggeindustrien. Side 1 af 10 Generelle betingelser for Underentrepriser og Leverancer - KRAFTMAN A/S Dato Version 1.02-14.05.2012 Generelt: Betingelserne gælder for alle aftaler indgået mellem underentreprenører eller

Læs mere

Byggestyring. Byggeprocessen fra start til slut. Hvordan bliver jeg en tilfreds bygherre? BYGGERÅDGIVNING. Landbrugets -SÅ ER DU SIKKER

Byggestyring. Byggeprocessen fra start til slut. Hvordan bliver jeg en tilfreds bygherre? BYGGERÅDGIVNING. Landbrugets -SÅ ER DU SIKKER Byggeprocessen fra start til slut Hvordan bliver jeg en tilfreds bygherre? Tidsplan for byggeriet Ide Skitse Myndighedsbehandling Økono mi Skitse Teg ning Licitati on Byggeperiode Hvordan bliver jeg en

Læs mere

Aftale om bygherrerådgivning i forbindelse med opførelse af sportshal i Hillerød

Aftale om bygherrerådgivning i forbindelse med opførelse af sportshal i Hillerød J.nr.: 8914557 RHH/LCM/mer Aftale om bygherrerådgivning i forbindelse med opførelse af sportshal i Hillerød 1. PARTERNE Frederiksborg Gymnasium og HF Carlsbergvej 15 3400 Hillerød Danmark www.frederiksborg-gymhf.dk

Læs mere

Udkast til udbygningsaftale

Udkast til udbygningsaftale Udkast til udbygningsaftale Mellem Lejre Kommune CVR-nr: 29 18 85 48 Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø ( Lejre Kommune eller Kommunen ) Og B.B Byg A/S CVR-nr: 30589998 Københavnsvej 5 4000 Roskilde ( Selskabet

Læs mere

LINDØ port of ODENSE Brinksikring

LINDØ port of ODENSE Brinksikring Munkebo d. 02.11.2017 Udbudsbrev LINDØ port of ODENSE Brinksikring 2017-2018 Side 1 af 8 Indholdsfortegnelse INDHOLDSFORTEGNELSE 2 1 GENERELT 3 1.1 Indledning 3 1.2 Udbudsform 3 1.3 Ordregiver og bygherre

Læs mere

HOVEDENTREPRISEKONTRAKT (Tæt/lavt nybyggeri, højt nybyggeri, renovering af samlet bygning, energi 0 nybyggeri)

HOVEDENTREPRISEKONTRAKT (Tæt/lavt nybyggeri, højt nybyggeri, renovering af samlet bygning, energi 0 nybyggeri) HOVEDENTREPRISEKONTRAKT (Tæt/lavt nybyggeri, højt nybyggeri, renovering af samlet bygning, energi 0 nybyggeri) mellem [Indsæt Bygherre] Afd.nr. CVR. nr. [Indsæt] [Indsæt kontaktdata] [Indsæt kontaktdata]

Læs mere

ABT 93. med Region Midtjyllands tilføjelser og fravigelser. Almindelige Betingelser for Totalentreprise ABT 93. Regionshuset Viborg

ABT 93. med Region Midtjyllands tilføjelser og fravigelser. Almindelige Betingelser for Totalentreprise ABT 93. Regionshuset Viborg ABT 93 med Region Midtjyllands tilføjelser og fravigelser Almindelige Betingelser for Totalentreprise ABT 93 Udfærdiget af Boligministeriet den 22. december 1993 Med Region Midtjyllands særlige betingelser

Læs mere

Med Region Midtjyllands tilføjelser og fravigelser

Med Region Midtjyllands tilføjelser og fravigelser AB 92 Med Region Midtjyllands tilføjelser og fravigelser Almindelige Betingelser for arbejder og leverancer i bygge- og anlægsvirksomhed AB 92 Udfærdiget af Boligministeriet den 10. december 1992 Med Region

Læs mere

FORBRUGERAFTALE. Til brug for indgåelse af aftale om håndværksarbejde

FORBRUGERAFTALE. Til brug for indgåelse af aftale om håndværksarbejde FORBRUGERAFTALE Til brug for indgåelse af aftale om håndværksarbejde Formålet med forbrugeraftalen er, at forbrugeren og virksomheden får gennemgået opgaven og efterfølgende får det aftalte ned på skrift.

Læs mere

UDBUDSBETINGELER UDSKIFTNING AF VINDUER OG DØRE

UDBUDSBETINGELER UDSKIFTNING AF VINDUER OG DØRE AKTIVITETSCENTRET HAMLET UDBUDSBETINGELER UDSKIFTNING AF VINDUER OG DØRE Fagentreprise Udbudsbetingelser Dateret: 07.06.2017 Indhold: 1. Omfang... 3 1.1 Betingelser... 3 1.2 Tildeling... 5 1.3 Aflevering

Læs mere

Sådan laver du et miniudbud. Håndværkerydelser

Sådan laver du et miniudbud. Håndværkerydelser Sådan laver du et miniudbud Håndværkerydelser Miniudbud Som indkøber skal du gennemføre et miniudbud, hvis arbejdet/leverancen overstiger en værdi på 50.000 kroner ekskl. moms, eller hvis du skal have

Læs mere

Svendborg Kommune, Miljø, Klima og Teknik Kørebaneafmærkning 2015-2018

Svendborg Kommune, Miljø, Klima og Teknik Kørebaneafmærkning 2015-2018 1 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Aftalegrundlaget. 2 2. Kontraktperiode. 2 3. Fast pris og dennes betaling. 2 4. Dokumenter 2 5. Omfang af og ændringer i entreprisens omfang. 3 6. Fejl i projektet. 3 7. Regnefejl

Læs mere

AB92 Entreprisekontrakt

AB92 Entreprisekontrakt AB92 Entreprisekontrakt Mellem Syddjurs Kommune Lundbergsvej 2 8400 Ebeltoft (herefter: bygherren) og [Entreprenør] [adr] Cvr. [cvr] (herefter: entreprenøren) er indgået nærværende entreprisekontrakt vedrørende:

Læs mere

AB 92 med tilføjelser og fravigelser Bilag 1 Københavns Ejendommes tilføjelser og fravigelser

AB 92 med tilføjelser og fravigelser Bilag 1 Københavns Ejendommes tilføjelser og fravigelser AB 92 A. Aftalegrundlaget AB 92 med tilføjelser og fravigelser Bilag 1 Københavns Ejendommes tilføjelser og fravigelser Almindelige bestemmelser 1. Almindelige betingelser finder anvendelse på aftaler

Læs mere

KONTRAKT VEDR. LEVE- RING OG MONTERING AF STANDARD- OG SPECIAL- INVENTAR, SUNDBY- ØSTER SKOLE

KONTRAKT VEDR. LEVE- RING OG MONTERING AF STANDARD- OG SPECIAL- INVENTAR, SUNDBY- ØSTER SKOLE Københavns Kommune Børne- og Ungdomsforvaltningen KONTRAKT VEDR. LEVE- RING OG MONTERING AF STANDARD- OG SPECIAL- INVENTAR, SUNDBY- ØSTER SKOLE VERSION JUNI 2016 1. Parterne: 1.1. Undertegnede: Københavns

Læs mere

UDBUDSBETINGELER RENOVERING AF MURET VÆG

UDBUDSBETINGELER RENOVERING AF MURET VÆG GEFIONBAKKEN I ESPERGÆRDE UDBUDSBETINGELER RENOVERING AF MURET VÆG Fagentreprise Udbudsbetingelser Dateret: 04.12.2017 Udbudsbetingelser Side : 1/5 Indhold: 1. Omfang... 2 1.1 Betingelser... 2 1.2 Tildeling...

Læs mere

AFLEVERING OG MANGLER

AFLEVERING OG MANGLER Advokatfirma AFLEVERING OG MANGLER 20-03-2018 1 PROGRAM Advokatfirma 1. Introduktion 2. Generelt om aflevering 3. Afleveringsforretningens gennemførelse 4. Hvornår foreligger der en mangel 5. Mangler påvist

Læs mere

Sammenstilling af AB 18 og AB Forenklet

Sammenstilling af AB 18 og AB Forenklet Sammenstilling af AB 18 og AB Forenklet Denne sammenstilling af reglerne i AB 18 og AB Forenklet er foretaget med henblik på at give en hurtig oversigt over ligheder og forskelle mellem de to regelsæt.

Læs mere

6 stk. 2: Den af entreprenøren stillede sikkerhed nedskrives først til 10 % når alle mangler er udbedret og accepteret af bygherren.

6 stk. 2: Den af entreprenøren stillede sikkerhed nedskrives først til 10 % når alle mangler er udbedret og accepteret af bygherren. GENERELLE BETINGELSER FOR UNDERENTREPRISER Dato: 2014.04.01. Generelt: Betingelserne gælder for alle aftaler indgået mellem underentreprenører eller leverandører og Disse generelle betingelser skal opfattes

Læs mere

3. AB AB 92. A. Aftalegrundlaget A. AFTALEGRUNDLAGET

3. AB AB 92. A. Aftalegrundlaget A. AFTALEGRUNDLAGET AB 92 3. AB 92 3. AB 92 A. AFTALEGRUNDLAGET A. Aftalegrundlaget Almindelige bestemmelser 1. Almindelige betingelser finder anvendelse på aftaler om arbejder og leverancer i bygge- og anlægsvirksomhed.

Læs mere

TOTALENTREPRISEKONTRAKT

TOTALENTREPRISEKONTRAKT TOTALENTREPRISEKONTRAKT i henhold til ABT 93 med fravigelser og tilføjelser fra Kuben Management A/S 1 Parterne Undertegnede Plus Bolig, afd. 75 c/o Plus Bolig Alexander Foss Gade 7 9000 Aalborg I det

Læs mere

Udkast. ØK 10. januar 2013. Rebild Kommune. UDKAST nr. 2. Erstatningsbyggeri for Støvring rådhus Fælles betingelser for totalentreprise (ABT93)

Udkast. ØK 10. januar 2013. Rebild Kommune. UDKAST nr. 2. Erstatningsbyggeri for Støvring rådhus Fælles betingelser for totalentreprise (ABT93) UDKAST nr. 2 Rebild Kommune 11. januar 2013 Erstatningsbyggeri for Støvring rådhus Fælles betingelser for totalentreprise (ABT93) 1. Almindelige betingelser Almindelige betingelser - i det følgende kaldet

Læs mere

Montagekontrakt (med betydelige eller udelukkende NCC leverancer)

Montagekontrakt (med betydelige eller udelukkende NCC leverancer) Montagekontrakt (med betydelige eller udelukkende NCC leverancer) 1. Parterne Mellem og NCC Construction Danmark A/S (CVR-nr. 69894011) (CVR-nr. ) i det følgende kaldet NCC i det følgende kaldet entreprenøren

Læs mere

STANDARDFORBEHOLD HP ANLÆG OG SØN

STANDARDFORBEHOLD HP ANLÆG OG SØN STANDARDFORBEHOLD HP ANLÆG OG SØN For alle aftaler, hvor HP Anlæg og Søn (HAS) udfører bygge- og anlægsarbejder og/eller leverer ydelser til bygge- og anlægsarbejder, gælder Almindelige betingelser for

Læs mere

Almindelige Betingelser for Totalentreprise (ABT 93)

Almindelige Betingelser for Totalentreprise (ABT 93) 07.03.2016 v. 1 Almindelige Betingelser for Totalentreprise (ABT 93) A. AFTALEGRUNDLAGET Almindelige bestemmelser 1. Almindelige betingelser for totalentreprise finder anvendelse på totalentrepriseaftaler

Læs mere

AB 92 med tilføjelser, fravigelser og præciseringer

AB 92 med tilføjelser, fravigelser og præciseringer Revideret 1. juni 2015 AB 92 med tilføjelser, fravigelser og præciseringer AB 92 A. Aftalegrundlaget Københavns Universitets tilføjelser og fravigelser Almindelige bestemmelser 1. Almindelige betingelser

Læs mere

Ydelsesbeskrivelse for Totalrådgivning

Ydelsesbeskrivelse for Totalrådgivning Ydelsesbeskrivelse for Totalrådgivning A1. Krav til totalrådgiveren Deltagelse i alle projekterings-, bygherre- & byggeudvalgsmøder. Totalrådgiveren indkalder til alle projekteringsmøder og bygherremøder.

Læs mere

ABT 93. Med Region Syddanmarks tilføjelser og præciseringer

ABT 93. Med Region Syddanmarks tilføjelser og præciseringer ABT 93 Med Region Syddanmarks tilføjelser og præciseringer Senest ajourført den 1. juli 2015 A. AFTALEGRUNDLAGET 1. Almindelige bestemmelser Almindelige Betingelser for Totalentreprise finder anvendelse

Læs mere

ENTREPRISEKONTRAKT-Plus Bolig, Poul Paghs Gade ENTREPRISEKONTRAKT

ENTREPRISEKONTRAKT-Plus Bolig, Poul Paghs Gade ENTREPRISEKONTRAKT ENTREPRISEKONTRAKT i henhold til AB 92 med fravigelser og tilføjelser fra Kuben Management A/S 1 Parterne Undertegnede Plus Bolig, afd. 114 Poul Paghs Gade Vælg et element. I det følgende kaldet Bygherren

Læs mere

2.1 Formålet med Udbygningsaftalen er at fastsætte bestemmelser om, at Selskabet skal gennemføre og afholde omkostningerne forbundet med Anlægget.

2.1 Formålet med Udbygningsaftalen er at fastsætte bestemmelser om, at Selskabet skal gennemføre og afholde omkostningerne forbundet med Anlægget. mellem CVR.nr. 64 50 20 18 Stengade 59 3000 Helsingør ( eller Kommunen ) og ALDI KARLSLUNDE K/S CVR.nr. 59260715 Rørgangen 1-5 2690 Karlslunde ( Selskabet ) hver for sig betegnet Part og sammen betegnet

Læs mere

CVR nr. xxxxx. I det følgende kaldet rådgiveren har indgået nedenstående aftale:

CVR nr. xxxxx. I det følgende kaldet rådgiveren har indgået nedenstående aftale: Lejre Kommune Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø T 4646 4646 F 4646 4615 H www.lejre.dk AFTALE om teknisk rådgivning og bistand iht. ABR 89 Dato: 22. april 2013 J.nr.: 1 Parterne Undertegnede Lejre Kommune Lejrevej

Læs mere

EF SCHELENBORG. UDBUDSMATERIALE Istandsættelsesarbejder 2013

EF SCHELENBORG. UDBUDSMATERIALE Istandsættelsesarbejder 2013 EF SCHELENBORG UDBUDSMATERIALE Istandsættelsesarbejder 2013 Sagsadr.: Kastrupvej 67, 69/ Italiensvej 2 Projektleder: Katrine Strodtmann Sag nr.: 01.1653.03 Dato: 19. april 2013 Udbudsskrivelse INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

AB 92 med fravigelser, tilføjelser og præciseringer samt bemærkninger til brug for de almene bolig organisationer i nybyggeri og renoveringssager.

AB 92 med fravigelser, tilføjelser og præciseringer samt bemærkninger til brug for de almene bolig organisationer i nybyggeri og renoveringssager. 18.12.14 AB 92 med fravigelser, tilføjelser og præciseringer samt bemærkninger til brug for de almene bolig organisationer i nybyggeri og renoveringssager. Almindelige Betingelser for arbejder og leverancer

Læs mere

ENTREPRISEKONTRAKT (AB92)

ENTREPRISEKONTRAKT (AB92) ENTREPRISEKONTRAKT (AB92) 1. Parterne 1.1. Mellem Frederiksberg Kommune, Rådhuset Frederiksberg Ejendomme Smallegade 1 2000 Frederiksberg v/direktør Nicoline Holmblad og projektleder Ib Hørning, som er

Læs mere

UDBUDSBETINGELER PCB SANERING, NYE VINDUER OG DØRE

UDBUDSBETINGELER PCB SANERING, NYE VINDUER OG DØRE NORDVESTSKOLEN UDBUDSBETINGELER PCB SANERING, NYE VINDUER OG DØRE Fagentreprise Princip illustration Udbudsbetingelser Dateret: 20.03.2017 Udbudsbetingelser Side : 2/7 Indhold: 1. Omfang... 3 1.1 Betingelser...

Læs mere

NATIONERNES ALLÉ 1 UDBUDSBETINGELER OM- OG TILBYGNING. Totalentreprise. Udbudsbetingelser Dateret: LeanDesign ApS

NATIONERNES ALLÉ 1 UDBUDSBETINGELER OM- OG TILBYGNING. Totalentreprise. Udbudsbetingelser Dateret: LeanDesign ApS NATIONERNES ALLÉ 1 UDBUDSBETINGELER OM- OG TILBYGNING Udbudsbetingelser Dateret: 08.06.2018 Udbudsbetingelser Side : 2/6 Indhold: 1. Omfang... 3 1.1 Betingelser... 3 A) Dokumenter... 3 B) Sikkerhedsstillelse,

Læs mere

Særlige Betingelser. Indholdsfortegnelse

Særlige Betingelser. Indholdsfortegnelse Særlige Betingelser Side 1 af 6 Særlige Betingelser Indholdsfortegnelse Grundlaget for entreprenørens tilbud og arbejdets udførelse... 2 Almindelige bestemmelser... 2 Ordregivers udbud... 2 Tjenesteyders

Læs mere

Ekstraarbejder i lyset af den nye udbudslov

Ekstraarbejder i lyset af den nye udbudslov 13 Ekstraarbejder i lyset af den nye udbudslov Tina Braad, partner 14 Ekstraarbejde eller kontraktarbejde Det beror på en fortolkning, hvorvidt en ydelse fra entreprenørens side er kontraktarbejde eller

Læs mere

SÆRLIGE BETINGELSER (I HENHOLD TIL ABT93)

SÆRLIGE BETINGELSER (I HENHOLD TIL ABT93) SÆRLIGE BETINGELSER (I HENHOLD TIL ABT93) Indholdsfortegnelse A. AFTALEGRUNDLAGET... 4 Bygherrens udbud... 4 Entreprenørens tilbud... 5 Entrepriseaftalen... 6 Overdragelse af rettigheder og forpligtelser

Læs mere

FÆLLES BETINGELSER BYGGEARBEJDER I AARHUS KOMMUNE (2014)

FÆLLES BETINGELSER BYGGEARBEJDER I AARHUS KOMMUNE (2014) FÆLLES BETINGELSER BYGGEARBEJDER I AARHUS KOMMUNE (2014) Byggeopgaver udbydes på grundlag af disse Fælles Betingelser i form af AB 92 med Aarhus Kommunes præciseringer og fravigelser. 1 ALMINDELIGE BETINGELSER

Læs mere

ALMINDELIGE BETINGELSER FOR ARBEJDER OG LEVERANCER I BYGGE- OG ANLÆGSVIRKSOMHED TOTALENTREPRISE ABT 93 GENTOFTE KOMMUNE TILFØJELSER/FRAVIGELSER

ALMINDELIGE BETINGELSER FOR ARBEJDER OG LEVERANCER I BYGGE- OG ANLÆGSVIRKSOMHED TOTALENTREPRISE ABT 93 GENTOFTE KOMMUNE TILFØJELSER/FRAVIGELSER 1 A. AFTALEGRUNDLAG Almindelige bestemmelser 1. Almindelige Betingelser for Totalentreprise finder anvendelse på totalentrepriseaftaler indenfor bygge- og anlægsvirksomhed. Stk. 2. Ved totalentreprise

Læs mere

UDBUDSBETINGELER OMBYGNING AF ANRETTERKØKKEN

UDBUDSBETINGELER OMBYGNING AF ANRETTERKØKKEN HELSINGØR RÅDHUS UDBUDSBETINGELER OMBYGNING AF ANRETTERKØKKEN Fagentreprise Udbudsbetingelser Dateret: 01.11.2017 Udbudsbetingelser Side : 2/6 Indhold: 1. Omfang... 3 1.1 Betingelser... 3 1.2 Tildeling...

Læs mere

Stk. 4. Medmindre andet er angivet, indbefatter beløbsangivelser ikke merværdiafgift (moms).

Stk. 4. Medmindre andet er angivet, indbefatter beløbsangivelser ikke merværdiafgift (moms). A. Aftalegrundlaget 1. Almindelige betingelser finder anvendelse på aftaler om arbejder og leverancer i bygge- og anlægsvirksomhed. Stk. 2. Ved leverancer skal»bygherren«forstås som køberen og»entreprenøren«som

Læs mere

KONTRAKT LEVERING OG MONTERING AF TEKNISK UDSTYR. Mellem. Region Sjælland. Alleen Sorø. Tlf.: CVR nr.

KONTRAKT LEVERING OG MONTERING AF TEKNISK UDSTYR. Mellem. Region Sjælland. Alleen Sorø. Tlf.: CVR nr. KONTRAKT OM LEVERING OG MONTERING AF TEKNISK UDSTYR Mellem Region Sjælland Alleen 15 4180 Sorø Tlf.: 70 15 50 00 CVR nr. 29190658 (I det følgende kaldet kunden ) Og [ ] (I det følgende kaldet leverandøren

Læs mere

Sammenstilling af AB 18 og ABT 18

Sammenstilling af AB 18 og ABT 18 Sammenstilling af AB 18 og ABT 18 Denne sammenstilling af bestemmelserne i AB 18 og ABT 18 er foretaget med henblik på at give en hurtig oversigt over ligheder og forskelle mellem de to aftalesæt. På de

Læs mere

Aftalen træder i kraft ved underskrift, og er gældende indtil 1. november 2012, eller til den opsiges skriftligt af en af parterne, jf. punkt 1.21.

Aftalen træder i kraft ved underskrift, og er gældende indtil 1. november 2012, eller til den opsiges skriftligt af en af parterne, jf. punkt 1.21. 1 Kontrakt vedrørende rådgivning og bistand til forarbejdet til etablering af campus i Næstved 1.1 Parterne Følgende kontrakt er indgået mellem Næstved Kommune Teatergade 8 4700 Næstved CVR. 2918 9625

Læs mere