GENERALFORSAMLING - REFERAT. Foreningen Danske Herregaardsjægere afholder generalforsamling Onsdag den 7. marts 2018 kl

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "GENERALFORSAMLING - REFERAT. Foreningen Danske Herregaardsjægere afholder generalforsamling Onsdag den 7. marts 2018 kl"

Transkript

1 GENERALFORSAMLING - REFERAT Foreningen Danske Herregaardsjægere afholder generalforsamling Onsdag den 7. marts 2018 kl Hele arrangementet vil blive afholdt hos Danmarks Jægerforbund Molsvej Rønde Referatet er indført med rødt i dagsordenen herunder. Dagsorden i henhold til foreningens love. 1. Velkomst v. formanden Kristian Stenkjær (KS) bød velkommen til de ca. 60 fremmødte og orienterede om to medlemmers dødsfald i det forgangne år. Der var et øjebliks stilhed forud for generalforsamlingen (GF) 2. Valg af dirigent. Peter Smærup (PSM) var bestyrelsens (Best.) forslag og det blev accepteret. PSM fik ordet og gav info om programmet for dagen. Info om at 2 medlemmer stemmer via fuldmagt/brevstemme. Info om at der vil være afstemninger og at best. peger på Nicolas Overgård og Erik Jensen som stemmetællere. Det blev accepteret. Info om at Lars Kjeldgaard og Lene Midtgaard assisterer Jacob Nørgaard Larsen (JNL) med at notere referat. 3. Formandens beretning om foreningens virke i det forløbne år, herunder beretning ved elevudvalgsformanden. Formandens beretning var omdelt og forsamlingen blev bedt om at læse med. Kommentarer skrevet med rødt i beretningen herunder. BERETNING 2017 DANSKE HERREGAARDSJÆGERE Foreningsåret 2017 er forløbet med forskellige opgaver; herunder en liste med det, som arbejdet har omfattet: 1. Auktion Bestyrelsesmøder Biotopplaner Bæredygtig jagt et samarbejde med Danmarks Jægerforbund, Landbrug & Fødevare, Skovforeningen 5. Udflugt med oppositionen 6. Kontrol kampagne på importeret fuglevildt til udsætning 7. Samarbejdet med Skov & Landskab og Danmarks Jægerforbund omkring vores uddannelse til Herregaardsjæger 8. Afsætning af skudt vildt 9. Samarbejde med Danmarks Jægerforbund og andre organisationer 10. Hjortevildtforvaltning 11. Vaccination mod Newcastle disease.

2 12. Giftdrab af havørn på Vestlolland 13. Stormøde i samarbejde med Bæredygtig Jagt og Danmarks Jægerforbund 14. Kasserer og bogholder 15. Hjemmeside og blad 1. Auktion 2017 Auktionen 2017 blev kørt af vores bogholder Paw Helms samt naturligvis foreningens egen kasserer Morten Truelsen. Naturligvis med et stort benarbejde af vores webmaster Nicholai Vigger Knudsen. Auktionen forløb fint og der blev solgt varer for kr Vi vil gerne benytte lejligheden til at rette en varm tak til alle donorer. Det er denne beredvillighed til at donere, der muliggør, at vi fortsat kan skabe en række projekter til gavn for såvel de professionelle jagtvæsner som hele jagtens sag i Danmark. Efter gennemlæsning fik JNL ordet. Han orienterede kort om auktionen og opfordrede til at donere, hvilket kunne gøres på dagen mundtligt til Nicolai Vigger Knudsen. 2. Bestyrelsesmøder 2017 Bestyrelsen har i foreningsåret 2017 holdt 3 bestyrelsesmøder. KS tilføjede et tlf. møde. 3. Biotopplaner Bekendtgørelsen om udsætning af vildt, jagtmåder og jagtredskaber er blevet ændret og de nye planer skal indarbejdes i praksis inden den 1. maj i år. Biotopplanerne er ikke blevet forenklet, som først lovet, nærmere tværtimod. Det positive er, at der fremover, ved hjælp af en tillægsplan, må sættes op til 12 fasaner ud per ha. Et andet tiltag er mere problematisk: Det bliver i sæsonen 2018 et lovkrav, at alle udsætninger af fasaner, agerhøns og gråænder skal indrapporteres via en digital platform hos Miljøstyrelsen. Det er vigtigt (!) at tage dette punkt meget alvorligt og sørge for at det bliver gjort som beskrevet, men det er også meget vigtigt, at større ejendomme, med udlejning af jagtarealer forlanger at deres jagtlejere, der udsætter fuglevildt på deres ejendom, også følger denne regel. De nye biotopplaner vil kort blive gennemgået af konsulent Lene Midtgaard fra Danmarks Jægerforbund under punktet eventuelt senere i dag. KS med info. Lene Midtgaard kommer ind på det senere. KS med opfordring til at tage det alvorligt med indberetning af udsat fuglevildt. 4. Bæredygtig jagt et samarbejde med Danmarks Jægerforbund, Landbrug & Fødevare og Skovforeningen Baggrund: Resultatet af flere års arbejde med forskellige idéer er blevet til en mærkningsordning. Idéen er at denne mærkningsordning skal følge de jagtetiske regler og i hovedtræk principperne i Interne retningslinjer vedr. opdræt, udsætning og jagt på ænder, agerhøns og fasaner udarbejdet i maj 2000 af Tolvmandsektionen, Dansk Skovforening og Danmarks Jægerforbund.

3 I retningslinjerne står: Retningslinjerne er ledetråde, der løbende skal tilpasses de konkrete forhold, og må således ikke blive en endegyldig facitliste for den enkeltes jagtmoral og forpligtelse til at forbedre og beskytte sit jagtrevir generelt. Der foregår stadigvæk en diskussion vedr. import af fasan æg og kyllinger fra Polen og Frankrig m.fl.: Herregaardsjægernes bestyrelses mening på området er, at vi skal arbejde os væk fra brug af disse importerede æg og kyllinger og begynde i højere grad at producere vores fjervildt til udsætning på jagtvæsnerne. Selv om vi ved det er svært, ser vi for store farer ved at basere vores produktion på disse importer, som uvægerligt vil give os problemer med at forklare oppositionen til udsætning den gode historie om indfangning af fasanhøner til låns o.s.v. Den historie vi klarede os igennem forhandlingerne med tilbage i 2006 og igen i forhandlingerne som netop er afsluttet med et positivt resultat. Danmarks Jægerforbund har også dette som kardinalpunkter i forhold til deres opbakning til Bæredygtig jagt. Der er i øjeblikket 27 jagtvæsner registreret under denne mærkningsordning, hvilket er en udvikling på 3 fra sidste år. KS med info og kort snak om bekymring med import af fuglevildt. 5. Udflugt med oppositionen Bæredygtig jagt har haft en række udflugter, hvor politikere er blevet inviteret ud for at se ejendomme med biotopplaner, de har alle været afholdt på ejendomme med professionelt jagtvæsen og har været meget succesfulde, hvilket i høj grad beror på vores indblanding i arrangementerne. Der er planlagt/afholdt i en udflugt til Østerhovedgård, hvor man vil se på biotopplaner m.m. Gennemlæses og KS kort info. Ros til jagtvæsner der besøges. Der er styr på det meste. 6. Kontrol kampagne på importeret fuglevildt til udsætning Fødevarestyrelsens veterinære rejsehold på dyrevældfærds området, har også i 2017 gennemført en kontrol kampagne på importeret fuglevildt til udsætning. Rapporten er ikke tilgængelig på Fødevarestyrelsens hjemmeside endnu. Men så hvidt jeg er underrettet er rapporten for sæson 2017, lige som 2016, belastet med en del overtrædelser af gældende regler på området. Fødevarestyrelsen og Naturstyrelsen i samarbejde med DJ og DHJ vil fortsætte et arbejde med at informere om disse regler m.m. Rapporten for 2016 findes på Fødevarestyrelsens hjemmeside, hvor 2017 rapporten vil være at finde når den er færdigbehandlet. Gennemlæses og KS kort info: Stort set styr på det hos professionelle jagtvæsner, men ikke hos jagtkonsortier o.l. og disse er ofte også et afsnit af godsernes ansvar. 7. Samarbejdet med Danmarks Jægerforbund og Skovskolen omkring vores uddannelse til Herregaardsjæger Antallet af Naturtekniker elever som vælger specialet Biotop og vildtpleje på Skovskolen er stabilt i , ligger nu mellem elever i øjeblikket. Vi håber at kunne producere ca.10 elever til Vildtforvalteruddannelsen på DJ, Kalø, hvert andet år i fremtiden. Vi anbefaler de elever som

4 vælger Herregardsjæger vejen, at de skal vælge erhvervsøkonomi på niveau F, (første del, af merkonom uddannelsen) på 4 skoleophold. Så Herregaardsjægere som dimitterer i fremtiden vil have denne del erhvervsøkonomi med i deres uddannelse. Hvis jagten på herregårde i fremtiden skal drives bæredygtigt, er det vigtigt med veluddannet personale. Det er også vigtigt at vores uddannelse er så moderne, at man kan bygge videre på den, tage forskellige overbygninger til vildtforvalteruddannelsen på lige fod med f.eks. Skov og Landskabs ingeniør m.m. Det er vigtigt i fremtiden at uddanne vores nye kollegaer på en måde, så nogen af dem bliver at finde i de styrelser og administrationer, som forvalter jagten og naturen i vores samfund. Ellers bliver det svært at fastholde jagten som den udøves på større ejendomme og jagtvæsnerne landet over. Herregaardsjægerne vil derfor forsat arbejde med denne udvikling af vores uddannelse. Senere på generalforsamlingen er der et punkt på dagsordenen, hvor der skal stemmes om to mulige modeller for en fremtidig uddannelse. Gennemlæses og KS med kort info: Punkt om uddannelse senere på dagen. 8. Afsætning af skudt vildt Info fra KIVAN food er, at kvaliteten på fuglevildtet er en smule vigende i forhold til de sidste par år. Der er til gengæld kommet en stigende mængde fuglevildt til slagteriet, fasaner og ænder, men priserne er stadigvæk vigende, dels på grund af to store Engelske slagterier er gået konkurs og markedet i Europa er oversvømmet af billige fasaner. En anden bekymring, som melder sig fra vildtslagteren er, at jagtsæsonen for fasanhønerne forlænges til januar, og dermed nok en forskydning af vildtleverancerne til januar måned, hvor det aldrig har været tradition at spise vildt. Det fuglevildt, der indleveres i december og januar bliver lagt på frost og solgt i starten af næste jagtsæson i oktober måned, det siger sig selv at det er en dårlig forretning og meget uhensigtsmæssigt i forhold til at brande vildt som en frisk fersk vare som man spiser i sæsonen. Gråænder er også lidt problematiske da der kommer store mængder fra Sverige, først på sæsonen, hvor det er sværere at oparbejde dem til en god kvalitet, så der kan forventes at denne import vil blive begrænset. Det kan måske give Danske leverandører en bedre pris, hvis de begynder at satse på en bedre kvalitet på gråænderne, det vil med andre ord sige skudt på et senere tidspunkt nærmere Jagtsæsonen og mortens aften f.eks. Ikke alt vildt fra sæsonen er solgt. Men det er positivt at fuglevildt som fasaner og gråænder stadigvæk sælges til familien Danmark i detailbutikkerne. Det er positivt at mere vildt finder frem til de autoriserede vildtbehandlingsvirksomhed, både fasaner, gråænder og hjortevildt. Gennemlæses og KS med kort info: Fokus på at det er svært at afsætte vildt efter sæsonen så skyd ikke for mange fugle i januar trods udvidet jagttid på høner. 9. Samarbejde med Danmarks Jægerforbund og andre organisationer Vi samarbejder, som beskrevet ovenfor, i stor udstrækning med Danmarks Jægerforbund, først og fremmest med Vildtforvaltningsskolen, hvor foreningens formand sidder med i Vildtforvaltningsskolens Skoleråd, som i princippet er garant for at skolen lever op til den aftale man har med Miljøministeriet vedrørende skolens faglige og pædagogiske forpligtigelser. Derudover er jeg med i en række af DJ s udvalg:

5 Markvildt udvalget, som i øjeblikket arbejder med at udarbejde en politik på udsætning af fuglevildtområdet Hjortevildt udvalget, som i øjeblikket arbejder med, dåvildt forvaltning som jo i højgrad har en del medlemmers interesse. Bæredygtig jagt har vi forsat et samarbejde med. Udover mærkningsordningen arbejdet stadigvæk løbende med at få politikkere ud ejendomme med jagtvæsen hvor de f.eks. får biotopplaner at se i praksis. Vi har indtil videre været heldige og haft disse politikkere ud på jagtvæsner, hvor der selvfølgelig er styr på tingene. Andre gode tiltag har været den sædvanlige kokke konkurrence med vildtretter m.m. i 2017 var det på Samsø. Jagtfaglig Chef Niels Søndergaard vil kort redegøre for DJ s fremadrettede indsat knyttet til udsætningsforlig, mærkningsordning og jagttider, regulering af f.eks. ræv m.m. under punktet eventuelt senere i dag. Gennemlæses og KS med kort info. 10. Hjortevildtforvaltning Jeg vil stadig henvise til i min leder i oktober Her et uddrag: Mit hovedbudskab er, at Danmarks hjortevildt i dag er uforvaltet. Der kræves en helt ny tilgang. Jeg anser ikke Vildtforvaltningsrådets forslag som værende vidtrækkende nok, i forhold til at nå den opstillede målsætning, men anbefaler klart, at Herregaardsjægerne støtte dette politiske første skridt i den rigtige retning, særlig arealkravet til hjortejagt, bør man holde fast i, men det rigtige virkemiddel er en national forvaltningsplan udmøntet i en regional organisation, hvor alle samfundsinteresser tilgodeses, og hvor der opstilles klare mål for delbestandene og deres udvikling. Forvaltning af kronvildt ligger nu fast; det bliver i første omgang ved hjælp af jagttider, at bestanden skal forsøges forvaltet. Dåvildtet er det næste på dagsordenen og her vil man anvende den samme metode med hensyn til jagtider, lokale m.m. Nu er det jo ikke verdens, eller hjortevildtet i Danmarks, undergang, at vi må nøjes med denne skrabede model. Det er bare ærgerligt at man ikke får afprøvet en mere ambitiøs plan for vores hjortevildt i Danmark - det fortjener det. Det er mest proceduren i forhold til denne tilsidesættelse af råd fra Vildtforvaltningsrådet jeg er bekymret for, i forhold til en seriøs vildtforvaltning i fremtiden. Arbejdet med dåvildt jagtider er nu i gang, her må vi prøve at sikre vores interesser. Det er derfor vigtigt vi alle møder op til de lokale hjortevildt gruppers inviterede møder og her kommer på banen med vores synspunkter. KS med kort opfølgende info. KS mening om jagttid på hjort i sept. og kalve i feb. 11. Vaccination mod Newcastle disease Vi (DHJ) indsendte et høringssvar i forbindelse med Fødevarestyrelsens udarbejdelse af en ny bekendtgørelse om vaccination mod Newcastle disease, herunder paramyxovirus-1 hos duer. I denne forbindelse ønsker Foreningen Danske Herregaardsjægere (DHJ) at give følgende bemærkninger: At fasaner som er indfanget i naturen til rugeægs produktion kan friholdes for vaccination, hvis de holdes under disse vilkår, i den beskrevne korte periode. Vi fik i den forbindelse medhold, så indfangende fasaner kan, friholdes for vaccination.

6 Gennemlæses og KS med kort info: Vi havde succes med høringsbrev. 12. Giftdrab af havørn på Vestlolland Ørnene er velkomne i vores natur og Danske Herregaardsjægerne har fra det første ørnepar slog sig ned for at yngle ved Maribosøerne, været stolte af, at ørnene helt frem til nu næsten udelukkende har genetableret sig på revirer, med en professionel skytte/vildtforvalter ansat. Vi Herregaardsjægere føler et særligt ansvar for disse prægtige fugle, ikke mindst set i lyset af jagtens rolle i deres forsvinden fra vores natur i en periode. Gennemlæses og KS med opfordring til aktiv modarbejdelse/anmeldelse i kommende tilfælde. 13. Stormøde i samarbejde med Bæredygtig Jagt og Danmarks Jægerforbund I forlængelse af udsætningsforliget, vil der blive afholde en temadag, hvor alle med et jagtvæsen kan deltage (både ejere og skytter). Temadagen forventes afholdt på Fyn (sted oplyses nærmere, når dato er vedtaget) i tidsrummet Temadagen vil bl.a. have følgende dagsorden: Orientering om biotoplaner Fremadrettet indsats ift. udsætningsforliget Bæredygtig jagt imødeser gerne fremsendelse af yderligere ønskede debat punkter til dagsorden. KS info om stormøde bliver d. 9/ på Centrovice, Fyn. Mere info følger. 14. Kasserer og bogholder Kasserer Morten Truelsen og bogholder Paw Helms har styr på vores økonomi, medlems kartoteket og annonceindtægterne. Det vil også klart fremgå når de fremlægger vores regnskab. Tusind tak for denne indsats. KS info og ros. 15. Hjemmeside og blad Webmaster Nicholai Vigger Knudsen har gjort et formidabelt stykke arbejde. Vores hjemmeside fremstår nu som et moderne hjemmeside og har indbygget fremtid så den også kan løfte opgaver ind i fremtiden. Tusind tak for denne indsats. Nicholai har fået mulighed til at løfte opgaven i sin fritid og vil i den forbindelse blive honoreret for det. KS info og ros. Kristian Stenkjær, formand 25. februar 2018 KS beretning slut og den godkendes af forsamlingen. Nicolai Pedersen tager over med elevudvalgets beretning: - Elevekskursion var på Brahetrolleborg med 50 deltagere. Tak til Brahetrolleborg for en super dag.

7 - Der har været holdt et møde med Skovskolen i August som endte med at DHJ elevudvalg opstartede det arbejde med uddannelsen til Herregårdsjæger som vi skal stemme om senere i dag. - I samme sag blev der afholdt et møde på Weddelsborg, Fyn i Sept. og en workshop på Kalø i februar. - Der har været afholdt et møde på Amager med det svenske jægerforbund omkring mulige samarbejdsområder vedr. uddannelse elever dimitterede som Herregårdsjægere og Vildtforvaltere fra Kalø i Der har været egnethedsprøve med 11 elever, hvoraf 2 dumpede. - Theis Olsen, Pandebjerg er indtrådt i elevudvlaget. - Elevekskursion 2018 bliver på Skabersjö, Sverige, i April Mere info følger. Elevudvalgsformandens beretning slut. Vi går videre med dagsordenens pkt., Eksklusionssag, et medlem er i henhold til foreningens love ekskluderet af bestyrelsen frem til førstkommende generalforsamling, her skal beslutning prøves. KS informerer. Sagen er endnu IKKE afsluttet. Politiet har bedt miljøstyrelsen om at betragte det som en hastesag. Der opstår en god debat om situationen og lignende tilfælde. Om konsekvens og præcedens. Om varighed for eksklusioner. Vedtægterne har en formulering der definerer hvilke overtrædelser der kan medføre eksklusion. Bestyrelsens beslutning kan stadfæstes med 3/4 stemmer på GF. Der stemmes og resultatet bliver 46=JA og 6=Nej, hvilket fastholder eksklusionen. 5. Fremlæggelse af det reviderede årsregnskab til godkendelse. Regnskabet uddeles og bogholder Paw Helms fremlægger uden anmærkninger. Eneste spørgsmål fra forsamlingen er fra Jakob Bak, Kattrup, der mener at vi godt kan finde en bank, som ikke tager gebyrer. Paw og Morten argumenterer for at beholde den nuværende bank og forsamlingen godkender regnskabet. 6. Fastsættelse af kontingent Kontingentet fastholdes på nuværende niveau efter oplæg fra Best. og godkendelse af forsamlingen. Vi var nu forud for tidsplanen mht. frokost og sprang til pkt PSM kom herefter med den nedslående oplysning af der var sket en fejl med frokosten så den var udsat til kl I stedet tog vi kaffe og kage og fortsatte med pkt Indkomne forslag: 1. Ny Herregaardsjæger uddannelse, i tilfælde af flere modeller, skal vi vælge den model elevudvalget, skal arbejde videre med at udvikle. Modellen/modellerne fremlægges og motiveres af bestyrelsen i samarbejde med Danmarks Jægerforbund/Skovskolen, Københavnsuniversitet. Niels Søndergaard (NS) og PSM fremlægger DJ s oplæg som er fremsendt på mail inklusiv svar på spørgsmål fra Danske Herregårdsjægere (DHJ) Der stilles spm fra forsamlingen: - Skal grundforløb 1 på landbrugsskolen gennemføres først? PSM svarer at man som udgangspunkt kan optages direkte på grundforløb 2 år man opfylder de oplistede kriterier. - Vil DJ være medbestemmende i at udpege læremestre som det står i oplægget. PSM svarer at det IKKE er hensigten.

8 - Kan en erhvervsskole nøjes med at køre et hold hvert andet år? NS svarer at som udgangspunkt har Kalø Økologiske Landbrugsskole tilkendegivet at det kan man. Forsamlingen pointerer at pga. strukturen som der er lagt op til vil alle få et friår? Optag i lige år og Vildtforvaltningsskole i ulige år. PSM nævner at friåret evt. kan benyttes til 1. hovedforløb på landbrugsuddannelsen. Spm fra forsamling: Kan vildtforvalterkurset afkortes og afholdes tidligere. PSM: Der kan arbejdes videre med detaljer. NS tilkendegiver at DJ gerne vil et samarbejde, men pointerer at det skal være ligeværdigt. Herefter informerer Rasmus Brodersen, uddannelsesansvarlig, lidt fra Skovskolen der ligeledes har fremsendt forslag på mail til alle medlemmer. Det nuværende har kørt i ca. 10 år med elever årligt. De har været glade for et speciale som biotop og vildtplejer hvor der har været næsten 100% dækning mht lærepladser. De har fået lov at åbne den bekendtgørelse uddannelsen ligger i så vi kan være med til at sammensætte fagene og indholdet. Antallet af skoleuger ligger fast. Det hele er blevet målrettet de forskellige erhverv. Skovskolen ser muligheder i samarbejde med DJ, Kalø, f.eks. om indhold og måske også undervisning. Skovskolen er meget interesseret i samarbejde med os generelt. Når eleverne er i systemet er de i et bekendtgjort system hele vejen med de fordele og ulemper det indeholder. Info om mulighed for elever der ønsker at rejse og få udgifter betalt. Rasmus Brodersen slutter med at sige at uanset dagens udfald fortsætter uddannelsen som de har lovet undervisningsministeriet. Michael Lund gennemgår oplægget fra skovskolen. De arbejder hen mod at optage det antal elever erhvervet kan aftage. Eleverne starter i deres speciale fra starten af. Det bliver altså vores elever fra start af. Michael Lund informerer om muligheden Ny mesterlære, der danner grundlag for den model de anbefaler. Igen pointeres at de gerne samarbejder med Dj og DHJ om indhold på skoleforløb. Spm. fra forsamling: - Kan skoleforløb splittes op? Svar: Ikke let men hvis der er ønsker nok kan der arbejdes i den retning. - Skal der være reelle jagtelevår udover det skovskolens uddannelse indeholder? Svar: Det er jo op til DHJ. - Skal det være et krav at man skal være 3 forskellige steder i praktik? - Kan vi give lov til at vildtforvalterkurset tages i et friår? Ikke besvaret. Der udtrykkes frygt for at der opstår et konkurrenceforhold mellem to uddannelser. Der kommer yderligere info om nye regler for optag af elever/krav til arbejdspladser om antal elever pr. ansat. Skovskolen vil nedsætte en følgegruppe der skal rådgive om indholdet. Vi havde en lang debat om uddannelsen og der kom utroligt mange gode synspunkter. Generelt blev der stillet flere spørgsmål end der blev givet svar. Vi fik frokost undervejs og fortsatte debatten. PSM: der er altid den mulighed at praktiskstederne og eleverne selv finansierer hele uddannelsen.

9 NS: Arbejdsgiverne udtrykker at de gerne ser et samarbejde med skov- og/eller landbrugskoler men er ikke præsenteret for det konkrete forslag. Snak om hvorvidt begge uddannelser kan køre samtidig. Hvordan håndteres ansøgere med en anden baggrund? Generel bekymring ved lange skoleophold og placeringen af dem. Skovskolens er en ret fast model. DJ s er er oplæg, men ikke fsat. Debatten omkring uddannelse afsluttes med at bestyrelsen går for sig selv i 5-10 min mens der er en pause, hvorefter PSM informerer om den afstemning der skal være. Der stemmes og resultatet bliver: Skovskolen: 12 DJ: 36 Blanke: 2 Elevudvalget vil efterfølgende tage kontakt til DJ for hurtig opstart af processen med udarbejdelse af ny uddannelsesmodel. 2. Indfangning af fasaner til avl, tidspunkt og flytning fra ejendom m.m. (DJ notat) KS informerede om forslaget vedr. mulighed for flytning af høner efter indfangning. Der opstod en god debat om import af æg og kyllinger. Miljøstyrelsen har mulighed for at dispensere men Fødevarestyrelsen udviser betænkelighed ved at samle vildtfangede fugle fra flere ejendomme på samme CHR adresse. Forslag om at nedsætte arealkravet til indfangning bringes i spil. Der var 7 til stede som gerne ville indfange og flytte høner. Der var 3 til stede som gerne ville modtage høner. Best. arbejder videre med punktet. 3. Nye jagttider fasanhønen, skal vi indsende høringssvar? KS informere og der er lidt debat, hvoraf KS konkluderer at DHJ bør indsende høringssvar MOD januar-jagttid på høner. 4. Nye regler på vej vedr. regulering af ræv, skal vi indsende høringssvar? KS info og lidt debat men hurtigt klart at der er ønske om et høringssvar. 8. Valg til bestyrelsen. På valg er Nicolas Holm Overgaard og Kristian Stenkjær. Kristian Stenkjær vælger at trække sig som formand efter 22 år på posten. Hans beslutning modtages og indsatsen anerkendes med stor stående applaus fra hele forsamlingen. KS opfordrer til at nogen fra forsamlingen stiller op til formandsvalg. Ingen melder sig og næstformand, Jacob Nørgaard Larsen, tager ordet og forklarer at han ikke ønsker at opstille som formand, men at han i mangel på formand nok skal løse opgaven efter aftale med den øvrige bestyrelse om at løfte i flok. Nicolas Holm Overgaard modtager genvalg. Lars Rolsted opfordres af KS til at indtræde i bestyrelsen og han vælges og sætter selv fokus på at han gerne vil arbejde med uddannelsen.

10 9. Valg af bestyrelsessuppleanter og revisor. Peter Lyndrup og Alexander Skovmand modtager genvalg som suppleanter. Lars Kjeldgaard modtager genvalg som revisor. 10. Eventuelt: Jagtfaglig Chef Niels Søndergaard vil kort redegøre for DJ s fremadrettede indsats knyttet til udsætningsforlig, mærkningsordning og jagttider, regulering af f.eks. ræv m.m. NS redegør for: - Fagligheden bag jagttiderne. - DJ strategi for udsætning: o En del af dansk jagtkultur o Anbefalinger vedr. agerhønseudsætning. o Bæredygtig udsætning af ænder o Biotopforbedrende tiltag. o Mindre udsætninger skal laves naturnært. o Dansk opdræt skal prioriteres. o Fugle skal være udsat for naturlig selektion. - NS redegør for ømme tæer : o Der sås tvivl om andeudsætning og der vil nok komme en ny undersøgelse. Evt. DCE. o Fasaners slitage på natur o Store parader o Import af æg og kyl. o Faunakriminalitet. o Udsætning af for mange fugle og på forkerte tidspunkter. o Medicinering af udsatte fugle. o Sporbarhed. o Regler for opdræt og udsætning. - NS redegør for mærkningsordning. De nye biotopplaner vil kort blive gennemgået af konsulent Lene Midtgaard fra Danmarks Jægerforbund. Lene Midtgaard redegør om det foreløbige hun kender til nye regler for biotopplaner. Der skulle komme en ny vejledning fredag d. 9/3? DJ har en vejledning på deres hjemmeside. Alle er velkomne til at ringe eller maile til Lene. Der bliver tale om fokusarter bliver et forsøgsår hvor man nok ikke kan komme helt galt afsted hvis man gør som man plejer. Bæredygtig produktion af fasaner til udsætning, Skovskole projekt finansieret af Fjerkræafgiftsfonden Dyrlæge Susanne Kabell og Kristian Stenkjær Punktet udsættes. Evt. til mødet på Fyn d. 9/ Herefter afslutter KS Generalforsamlingen 2018, der trak ud ca. til. Kl og takker endnu engang for 22 spændende år, hvorefter forsamlingen afslutter med applaus. Tak for en god dag og god arbejdslyst med den kommende sæson.

Referat af GENERALFORSAMLING

Referat af GENERALFORSAMLING Referat af GENERALFORSAMLING Foreningen Danske Herregaardsjægere afholder generalforsamling Onsdag den 8. marts 2017 kl. 10.00 Hele arrangementet vil blive afholdt hos Danmarks Jægerforbund Molsvej 34

Læs mere

Referat af Danske Herregårdsjægeres Generalforsamling 2016

Referat af Danske Herregårdsjægeres Generalforsamling 2016 Referat af Danske Herregårdsjægeres Generalforsamling 2016 GENERALFORSAMLING Dagsorden i henhold til foreningens love. 1. Valg af dirigent. 2. Formandens beretning om foreningens virke i det forløbne år,

Læs mere

REFERAT AF GENERALFORSAMLING i Foreningen Danske Herregaardsjægere Vildtforvaltningsskolen, Danmarks Jægerforbund, Kalø Den 5. februar 2015.

REFERAT AF GENERALFORSAMLING i Foreningen Danske Herregaardsjægere Vildtforvaltningsskolen, Danmarks Jægerforbund, Kalø Den 5. februar 2015. REFERAT AF GENERALFORSAMLING i Foreningen Danske Herregaardsjægere Vildtforvaltningsskolen, Danmarks Jægerforbund, Kalø Den 5. februar 2015. Torsdag den 5. februar 2015 klokken 10.00 blev der afholdt generalforsamling

Læs mere

REFERAT AF GENERALFORSAMLING i Foreningen Danske Herregaardsjægere Vildtforvaltningsskolen, Danmarks Jægerforbund, Kalø den 5. februar 2014.

REFERAT AF GENERALFORSAMLING i Foreningen Danske Herregaardsjægere Vildtforvaltningsskolen, Danmarks Jægerforbund, Kalø den 5. februar 2014. REFERAT AF GENERALFORSAMLING i Foreningen Danske Herregaardsjægere Vildtforvaltningsskolen, Danmarks Jægerforbund, Kalø den 5. februar 2014. Onsdag den 5. februar blev der afholdt generalforsamling i Foreningen

Læs mere

Årgang 56 januar 2011

Årgang 56 januar 2011 Årgang 56 januar 2011 1 Herregaardsjægeren udgives af foreningen Danske Herregaardsjægere www.herregaardsjaegeren.dk Formand: Kristian Stenkjær tlf. 54 45 31 31 Sønderskovvej 1 4862 Guldborg E-mail: kst@life.ku.dk

Læs mere

Mærkningsordning for opdræt- og udsætning af fjervildt - Bæredygtig Jagt

Mærkningsordning for opdræt- og udsætning af fjervildt - Bæredygtig Jagt Mærkningsordning for opdræt- og udsætning af fjervildt - Bæredygtig Jagt 1 Formål Formålet med denne mærkningsordning er at medvirke til en langsigtet bæredygtig jagt på udsat fjervildt. at udbrede kendskabet

Læs mere

Ændringsforslag: Vedtægter for Åbyskov Forsamlingshus. uændret. uændret. Ændringsforslag: udlades.

Ændringsforslag: Vedtægter for Åbyskov Forsamlingshus. uændret. uændret. Ændringsforslag: udlades. Gældende love. Forslag til ændringer. LOVE FOR ÅBYSKOV FORSAMLINGSHUS Vedtægter for Åbyskov Forsamlingshus 1 Foreningens navn er Åbyskov Forsamlingshus, Åbyskovvej 39, 5881 Skårup. uændret 2 Foreningens

Læs mere

Referat Hjortevildtudvalgsmøde Den 24. august 2015 kl. 17.00-20.00

Referat Hjortevildtudvalgsmøde Den 24. august 2015 kl. 17.00-20.00 Referat Hjortevildtudvalgsmøde Den 24. august 2015 kl. 17.00-20.00 Sted Hotel Hedegaarden, Vald. Poulsensvej 4, 7100 Vejle Mødedeltagere Lars Jensen, (HB) Formand Claus Lind Christensen (Formand DJ) Knud

Læs mere

Gymnastikforeningen Køge Bugt

Gymnastikforeningen Køge Bugt Gymnastikforeningen Køge Bugt Stiftet den 21. september 1970 Således vedtaget på generalforsamlingen den 21. september 1970 med seneste ændringer den 7. oktober 2002 4. marts 2008 4. marts 2009 4. marts

Læs mere

Årgang 58 juli 2013 1

Årgang 58 juli 2013 1 Årgang 58 juli 2013 1 Herregaardsjægeren udgives af foreningen Danske Herregaardsjægere www.herregaardsjaegeren.dk Formand: Kristian Stenkjær tlf. 54 45 31 31 Vennerslundsvej 11 4840 Nørre Alslev E-mail:

Læs mere

Referat fra den afholdte ordinære generalforsamlinger i Haveforeningen Solvang 2013

Referat fra den afholdte ordinære generalforsamlinger i Haveforeningen Solvang 2013 Referat fra den afholdte ordinære generalforsamlinger i Haveforeningen Solvang 2013 Haveforeningen Solvangs ordinære generalforsamling blev afholdt den tirsdag den 26. marts 2013 på Stationen i Viborg

Læs mere

Referat af ekstraordinær generalforsamling lørdag d. 26/ Fangel Kro og Hotel v. Odense.

Referat af ekstraordinær generalforsamling lørdag d. 26/ Fangel Kro og Hotel v. Odense. Referat af ekstraordinær generalforsamling lørdag d. 26/1 2008 Fangel Kro og Hotel v. Odense. Der var 20 fremmødte medlemmer. Dagsorden: 1. Velkomst 2. Valg af dirigent 3. Afstemning om vedtægtsændringer,

Læs mere

Årgang 58 januar 2013

Årgang 58 januar 2013 Årgang 58 januar 2013 1 Herregaardsjægeren udgives af foreningen Danske Herregaardsjægere www.herregaardsjaegeren.dk Formand: Kristian Stenkjær tlf. 54 45 31 31 Vennerslundsvej 11 4840 Nørre Alslev E-mail:

Læs mere

AFHOLDT DEN 19. MARTS 2002 PÅ SKOVLUNDE MEDBORGERHUS 4. AFLÆGGELSE AF DET REVIDEREDE REGNSKAB

AFHOLDT DEN 19. MARTS 2002 PÅ SKOVLUNDE MEDBORGERHUS 4. AFLÆGGELSE AF DET REVIDEREDE REGNSKAB GRUNDEJERFORENINGEN TRANAGERGÅRD REFERAT AF FORENINGENS ORDINÆRE GENERALFORSAMLING AFHOLDT DEN 19. MARTS 2002 PÅ SKOVLUNDE MEDBORGERHUS DAGSORDEN 1. VALG AF DIRIGENT OG STEMMETÆLLERE 2. KONTROL AF FULDMAGTER

Læs mere

Årgang 59 oktober 2014

Årgang 59 oktober 2014 Årgang 59 oktober 2014 1 Herregaardsjægeren udgives af foreningen Danske Herregaardsjægere www.herregaardsjaegeren.dk Formand: Kristian Stenkjær tlf. 54 45 31 31 Vennerslundsvej 11 4840 Nørre Alslev E-mail:

Læs mere

Referat af generalforsamling i SBV fredag den 14. marts 2014 kl. 20.00 i Brugsens nye lokaler på 1. sal

Referat af generalforsamling i SBV fredag den 14. marts 2014 kl. 20.00 i Brugsens nye lokaler på 1. sal Referat af generalforsamling i SBV fredag den 14. marts 2014 kl. 20.00 i Brugsens nye lokaler på 1. sal Til generalforsamlingen var der tilmeldt 89 medlemmer til spisning kl. 19.00 og der kom yderligere

Læs mere

Danske Herregaardsjægere - Uddannelsesregulativ

Danske Herregaardsjægere - Uddannelsesregulativ Danske Herregaardsjægere - Uddannelsesregulativ Indholdsfortegnelse Kapitel 1 Grundprincipper...1 Kapitel 2 Læremesteren...2 Kapitel 3 Eleven...3 Kapitel 4 Arbejdsbog...4 Kapitel 5 Egnethedsprøve...4 Kapitel

Læs mere

FSD generalforsamling 2011. FSD s 62. ordinære generalforsamling, afholdt på Hotel Pejsegården i Brædstrup, onsdag den 5. oktober 2011, kl.16.00.

FSD generalforsamling 2011. FSD s 62. ordinære generalforsamling, afholdt på Hotel Pejsegården i Brædstrup, onsdag den 5. oktober 2011, kl.16.00. FSD generalforsamling 2011. FSD s 62. ordinære generalforsamling, afholdt på Hotel Pejsegården i Brædstrup, onsdag den 5. oktober 2011, kl.16.00. Der var mødt 42 personer op til generalforsamlingen heraf

Læs mere

VEDTÆGTER MC HEDETROLDENE 2015

VEDTÆGTER MC HEDETROLDENE 2015 VEDTÆGTER MC HEDETROLDENE 2015 Vedtægter for Mc Hede Troldene. 1 Foreningen 1. Foreningens navn Mc Hede Troldene 2. Foreningen er stiftet den. 6. August 2006 3. Foreningens adresse: Mc Hedetroldene Blichersgade

Læs mere

Vedtægter for De Frie Producenter Stiftet

Vedtægter for De Frie Producenter Stiftet Vedtægter for De Frie Producenter Stiftet 23.04.2008 1. FORENINGENS NAVN OG HJEMSTED Foreningens navn er De Frie Producenter stiftet 23.04.2008. Foreningens hjemsted er Gentofte Kommune. 2. FORENINGENS

Læs mere

Slutrapport for kampagnen om. Ulovlig indførsel af fjervildt.

Slutrapport for kampagnen om. Ulovlig indførsel af fjervildt. J. nr.: 2015-13-60-00120 15-11-2016 Slutrapport for kampagnen om Ulovlig indførsel af fjervildt. INDLEDNING Fødevarestyrelsen har i sommeren 2016 gennemført en kontrolkampagne med fokus på sporbarhed og

Læs mere

Nuværende vedtægt. Forslag til ændringer af vedtægten 1. NAVN OG HJEMSTED. 1.1. Foreningens navn er Ase Lønmodtager.

Nuværende vedtægt. Forslag til ændringer af vedtægten 1. NAVN OG HJEMSTED. 1.1. Foreningens navn er Ase Lønmodtager. Nuværende vedtægt Forslag til ændringer af vedtægten 1. NAVN OG HJEMSTED 1.1. Foreningens navn er Ase Lønmodtager. 1.2. Foreningen har hjemsted i den kommune, hvor sekretariatet har adresse. 2. FORMÅL

Læs mere

VEJLEDNING TIL INDBERETNING AF UDSÆTNING AF FASANER, AGERHØNS OG GRÅÆNDER

VEJLEDNING TIL INDBERETNING AF UDSÆTNING AF FASANER, AGERHØNS OG GRÅÆNDER Den 06. juli 2018 VEJLEDNING TIL INDBERETNING AF UDSÆTNING AF FASANER, AGERHØNS OG GRÅÆNDER 1. FORORD 19. december 2017 indførtes nye regler om krav for digital indberetning af udsætning af fasaner, agerhøns

Læs mere

REFERAT AF GENERALFORSAMLINGEN I DANSKE ØLDOMMERE, AFHOLDT DEN 29. OKTOBER I AARHUS.

REFERAT AF GENERALFORSAMLINGEN I DANSKE ØLDOMMERE, AFHOLDT DEN 29. OKTOBER I AARHUS. REFERAT AF GENERALFORSAMLINGEN I DANSKE ØLDOMMERE, AFHOLDT DEN 29. OKTOBER I AARHUS. Generalforsamlingen startede kl. 11. Formanden Jens Christian Gam bød velkommen til de fremmødte. Tilstede var 2 fra

Læs mere

Oplæg om kontrol med fjervildt opdræt og kontrol med indførsel af fjervildt

Oplæg om kontrol med fjervildt opdræt og kontrol med indførsel af fjervildt Oplæg om kontrol med fjervildt opdræt og kontrol med indførsel af fjervildt Oplæg Vildtforvaltningsrådet 3. marts 2017. V/Stig Jessen, Fødevarestyrelsens Veterinærrejsehold Emner: Kampagnen mod ulovlig

Læs mere

Vedtægtsændringsforslag 1

Vedtægtsændringsforslag 1 Vedtægtsændringsforslag 1 Stk.2. Alle bilag skal godkendes af et bestyrelsesmedlem. Begrundelse: Banken kan ikke garantere at beløbsgrænserne bliver overholdt og de har derfor krævet at vi fjerner denne

Læs mere

Tango Aarhus. Referat fra generalforsamlingen d. 1. marts 2015

Tango Aarhus. Referat fra generalforsamlingen d. 1. marts 2015 Referat fra generalforsamlingen d. 1. marts 2015 Dagsorden: 1. Valg af dirigent, referent og stemmetæller. 2. Bestyrelsens beretning for det forløbne år. 3. Forelæggelse af regnskab for det forløbne år

Læs mere

Vedtægter. Nivå Gymnastikforening

Vedtægter. Nivå Gymnastikforening Vedtægter Nivå Gymnastikforening 1 Stk. 1 Foreningens navn er Nivå Gymnastikforening. Stk. 2 Foreningens hjemsted er Fredensborg kommune. 2 Stk. 1 Foreningens formål er: at fremme og samle interessen for

Læs mere

Vedtægter for Ganløse Fitness Klub

Vedtægter for Ganløse Fitness Klub Vedtægter for Ganløse Fitness Klub 1 Klubbens navn, hjemsted og hjemmeside Stk. 1 Klubbens navn er Ganløse Fitness Klub. Stk. 2. Klubbens hjemsted er Egedal Kommune. Stk. 3. Klubbens hjemmeside er www.ganløsefitnessklub.dk

Læs mere

Vedtægter for TISVILDE HEGN OK gældende pr. 16. 3. 2011. Klubben er medlem af Dansk Orienteringsforbund og Gribskov Kommunes Idrætsunion.

Vedtægter for TISVILDE HEGN OK gældende pr. 16. 3. 2011. Klubben er medlem af Dansk Orienteringsforbund og Gribskov Kommunes Idrætsunion. Vedtægter for TISVILDE HEGN OK gældende pr. 16. 3. 2011 1 Navn og hjemsted Klubbens navn er TISVILDE HEGN OK. Klubben er medlem af Dansk Orienteringsforbund og Gribskov Kommunes Idrætsunion. Klubbens hjemsted

Læs mere

Referat af den ordinære generalforsamling for Team HK Køge den 26 februar 2014

Referat af den ordinære generalforsamling for Team HK Køge den 26 februar 2014 Referat af den ordinære generalforsamling for Team HK Køge den 26 februar 2014 Formanden v. Poul Henning byder velkommen og præsenterer bestyrelsen. Tilstede fra bestyrelsen er; Kenni Thunø, Torben Olsen,

Læs mere

Hjortevildtgruppe Vestjylland (HGV)

Hjortevildtgruppe Vestjylland (HGV) Hjortevildtgruppe Vestjylland (HGV) Forvaltning af kronvildt ønsker til regionale jagttider gældende fra jagtsæson 2017/18. (se vejledning) 1. Hjorte større end spidshjort 16. oktober til 31. december

Læs mere

Generalforsamling GF Norsvej 2019

Generalforsamling GF Norsvej 2019 Generalforsamling GF Norsvej 2019 Dato: Tirsdag d. 19. marts 2019 kl. 20. Sted: Køge Tennisklubs lokaler Dagsorden 1. Valg af dirigent. 2. Aflæggelse af formandens beretning. 3. Fremlæggelse af regnskab

Læs mere

VEDTÆGTER FORENINGEN ANDELSGAARDE

VEDTÆGTER FORENINGEN ANDELSGAARDE VEDTÆGTER FORENINGEN ANDELSGAARDE 1. Navn Foreningens navn er Andelsgaarde. 2. Formål Formålet med foreningen er at opkøbe små landbrug og sætte dem på andele i form af medlemskab af foreningen at designe

Læs mere

Referat fra Hjortevildtudvalgsmøde Mandag den 19. oktober 2015 kl. 17.00-20.00

Referat fra Hjortevildtudvalgsmøde Mandag den 19. oktober 2015 kl. 17.00-20.00 Referat fra Hjortevildtudvalgsmøde Mandag den 19. oktober 2015 kl. 17.00-20.00 Sted Hotel Hedegaarden, Vald. Poulsensvej 4, 7100 Vejle Mødedeltagere Lars Jensen, (HB) Formand Jens Venø (HB fung. Sydjylland)

Læs mere

Vedtægter for Boldklubben Søborg 6/

Vedtægter for Boldklubben Søborg 6/ Vedtægter for Boldklubben Søborg 6/3-2015. 1: NAVN BOLDKLUBBEN SØBORG, hjemmehørende i Gladsaxe kommune, stiftet den 14. april 1972, er tilsluttet Danmarks Idrætsforbund under Dansk Håndbold Forbund og

Læs mere

Hadsund Jagtforening Vedtægter 28.januar 2011

Hadsund Jagtforening Vedtægter 28.januar 2011 Hadsund Jagtforening Vedtægter 28.januar 2011 1.0 Navn og hjemsted. 1.1 Foreningens navn er Hadsund Jagtforening. 1.2 Foreningens hjemsted er Mariagerfjord kommune. 2.0 Forholdet til Danmarks Jægerforbund.

Læs mere

RUC Alumne referat Ordinær generalforsamling d

RUC Alumne referat Ordinær generalforsamling d Velkomst v. bestyrelsesformand, Kirstine Fabricius. Pkt. 1: Valg af dirigent Camilla Bylling Lang blev valgt som dirigent Camilla gennemgik dagsordenen m. præsentation af punkter. Indkaldelsen er sket

Læs mere

Ny bestyrelse efter Generalforsamlingen den 12. dec.

Ny bestyrelse efter Generalforsamlingen den 12. dec. MOGENSTRU UP SYDSJÆLLANDS GOLFKLUB MOGENSTRUP Ny bestyrelse efter Generalforsamlingen den 12. dec. 18. NYHEDSBREV 14. december 2011 Ad. 5. Forslag fra bestyrelsen: Ad. 5.1 Forslag til vedtægtsændringer

Læs mere

Vedtægt. Støtteforeningen for. Brønderslev Neurorehabiliteringscenter

Vedtægt. Støtteforeningen for. Brønderslev Neurorehabiliteringscenter Vedtægt for Støtteforeningen for Brønderslev Neurorehabiliteringscenter 1 Navn Foreningens navn er: Støtteforeningen for Brønderslev Neurorehabiliteringscenter. 2 Formål Støtteforeningens formål er til

Læs mere

Vedtægter for Dansk Skolioseforening 2015

Vedtægter for Dansk Skolioseforening 2015 Vedtægter for Dansk Skolioseforening 2015 Vedtægter 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er Dansk Skoliose Forening (DSF). Foreningens hjemsted er formandens adresse. 2 Formål Dansk Skoliose Forening henvender

Læs mere

Ad 1) Bent Andersen er valgt som dirigent. Rikke Goerlich er valgt som referent. Generalforsamlingen er indkaldt i rette tid og mødet kan begynde.

Ad 1) Bent Andersen er valgt som dirigent. Rikke Goerlich er valgt som referent. Generalforsamlingen er indkaldt i rette tid og mødet kan begynde. Vejlauget Skæring Hede Nord. Referat fra ordinær generalforsamling 2017. Tirsdag den 20. Juni kl. 19.30 Skæring Kirke, Skæring Kirkevej 1-3, 8250 Egå Dagsorden: 1. Valg af dirigent og referent 2. Bestyrelsens

Læs mere

Love & Vedtægter. Side 1 af 6

Love & Vedtægter. Side 1 af 6 Love & Vedtægter Forening og formål 1 Foreningen navn er Kastrup Gymnastik Forening af 1966 (KG66) herefter kaldet foreningen. Foreningens hjemsted er Tårnby Kommune. Foreningen er stiftet den 9. november

Læs mere

Grundejerforeningen i Lodshaven

Grundejerforeningen i Lodshaven Dato 8. april 2007 Side 1 af 6 Referat fra generalforsamling 28. marts 2007 Mødested KAD i Karrebæksminde Referent: Per Dagsorden 1. Valg af dirigent 2. Bestyrelsens beretning 3. Overtagelse af fællesarealer

Læs mere

3. Forelæggelse af revideret regnskab til godkendelse fremlagt af Tetra Moss

3. Forelæggelse af revideret regnskab til godkendelse fremlagt af Tetra Moss Referat af Generalforsamlingen 31. Maj 2015 Formanden Birgit Lintrup bød velkommen og foreslog advokat Birgitte Schack som dirigent under Generalforsamlingen. Der var ikke andre forslag og Birgitte Schack

Læs mere

Vedr. Forslag til vedtægtsændringer

Vedr. Forslag til vedtægtsændringer Vedr. Forslag til vedtægtsændringer På den nys overståede generalforsamling, var der ikke mødt de nødvendige 2/3 af medlemmerne frem, så forsamlingen var ikke beslutningsdygtig. Forslaget til vedtægter

Læs mere

Referat: Ekstraordinær generalforsamling. Torsdag d. 6/11 2014 kl. 19.00

Referat: Ekstraordinær generalforsamling. Torsdag d. 6/11 2014 kl. 19.00 Andelsboligforeningen Christiansgaarden Christian X s Allé 26-54 & 56 2800 Kongens Lyngby Kontor: 38 Kælderen Telefon: 45 93 09 18 E-mail: info@christiansgaarden.dk 17. november 2014 TIL ANDELSHAVERNE

Læs mere

Side borgere deltog i den stiftende generalforsamling. God konstruktiv stemning. Jf. bilag 1

Side borgere deltog i den stiftende generalforsamling. God konstruktiv stemning. Jf. bilag 1 24 borgere deltog i den stiftende generalforsamling. God konstruktiv stemning. Jf. bilag 1 1 Valg af dirigent, referent og stemmetællere 2 Godkendelse af vedtægter 3 Valg af bestyrelse og suppleanter 4

Læs mere

VEDTÆGTER. for FORENINGEN STATEN I HELE DANMARK

VEDTÆGTER. for FORENINGEN STATEN I HELE DANMARK VEDTÆGTER for FORENINGEN STATEN I HELE DANMARK Indholdsfortegnelse 1. Foreningens navn, hjemsted, virke og formål... 3 2. Medlemskab... 3 3. Bestyrelsen... 4 4. Årsmødet... 4 5. Udmeldelse og eksklusion...

Læs mere

Referat fra den årlige temadag om dåvildt, 11. februar 2017.

Referat fra den årlige temadag om dåvildt, 11. februar 2017. Til: Alle medlemmer af hjortelavene på Fyn Kontaktpersoner i områder uden hjortelav Hjortevildtgruppen Fyn Fyn J.nr. NST-3464-00007 Ref. LEB Den 23. februar 2017 Referat fra den årlige temadag om dåvildt,

Læs mere

Medlemskab kan opnås af grønlandske foreninger, hvis formål og vedtægter ikke strider imod Fællesforeningens formål.

Medlemskab kan opnås af grønlandske foreninger, hvis formål og vedtægter ikke strider imod Fællesforeningens formål. Fællesforeningen blev stiftet den 7. december 1974 1 Navn og formål: Fællesforeningens navn er KALÂDLIT PEK ATIGÎGFÎSA KÁTUVFIAT Inuit. Fællesforeningen er upolitisk og har adresse hos den til enhver tid

Læs mere

Ordinær generalforsamling 29. februar 2012 kl. 19.30-22.00

Ordinær generalforsamling 29. februar 2012 kl. 19.30-22.00 1 Ordinær generalforsamling 29. februar 2012 kl. 19.30-22.00 Dagsorden + referat Formanden Michael Thaarup byder velkommen til klubbens ordinære generalforsamling. Generalforsamlingen er Skagen Havkajakklubs

Læs mere

Love og Vedtægter for SYDVESTJYSK FUGLEFORENING

Love og Vedtægter for SYDVESTJYSK FUGLEFORENING Side 1 Love og Vedtægter for SYDVESTJYSK FUGLEFORENING 1. NAVN, ADRESSE OG HJEMSTED Foreningens navn er SYDVESTJYSK FUGLEFORENING. Foreningens adresse/hjemsted er Esbjerg Kommune. Foreningens formål er:

Læs mere

Vedtægter for Det Konservative Folkeparti i Middelfart

Vedtægter for Det Konservative Folkeparti i Middelfart Vedtægter for Det Konservative Folkeparti i Middelfart 1 Foreningens navn er: Det Konservative Folkeparti i Middelfart Kommune, i daglig tale Konservative i Middelfart. Herefter benævnt vælgerforeningen.

Læs mere

Referat af generalforsamling onsdag den 20. november 2013 Kl. 19.30 i Falling Forsamlingshus.

Referat af generalforsamling onsdag den 20. november 2013 Kl. 19.30 i Falling Forsamlingshus. Referat af generalforsamling onsdag den 20. november 2013 Kl. 19.30 i Falling Forsamlingshus. Generalforsamling afholdtes jf. dagsorden med 21 fremmødte forbrugere ex. bestyrelsen. 1. Valg af dirigent:

Læs mere

Referat Ekstraordinær generalforsamling Vestre Baadelaug Torsdag d. 24. januar 2013

Referat Ekstraordinær generalforsamling Vestre Baadelaug Torsdag d. 24. januar 2013 VESTRE BAADELAUG Bådehavnsvej 6 9000 Aalborg Referat Ekstraordinær generalforsamling Vestre Baadelaug Torsdag d. 24. januar 2013 1 Vestre Baadelaug Den ekstraordinære generalforsamling startede kl. 19.00

Læs mere

Roskilde Basketball Club

Roskilde Basketball Club Roskilde Basketball Club Vedtægter 1 Navn og hjemsted Klubbens navn er Roskilde Basketball Club. Dens hjemsted er Roskilde Kommune. Klubben er stiftet den 8. april 1968. 2 Formål Klubbens formål er at

Læs mere

Bedre Beboermøder 2012. Et oplæg til debat på det fælles afdelingsbestyrelsesmøde den 9.2.2012

Bedre Beboermøder 2012. Et oplæg til debat på det fælles afdelingsbestyrelsesmøde den 9.2.2012 Bedre Beboermøder 2012 Et oplæg til debat på det fælles afdelingsbestyrelsesmøde den 9.2.2012 Fastsæt dato for mødet Fastsættes i samarbejde med administrationen, der skal kunne levere bl.a. regnskab og

Læs mere

REFERAT FRA GENERALFORSAMLINGEN TORSDAG DEN 30. JANUAR. 2015. KL. 19.30 I JÆGERGÅRDEN

REFERAT FRA GENERALFORSAMLINGEN TORSDAG DEN 30. JANUAR. 2015. KL. 19.30 I JÆGERGÅRDEN REFERAT FRA GENERALFORSAMLINGEN TORSDAG DEN 30. JANUAR. 2015. KL. 19.30 I JÆGERGÅRDEN Til stede var: Bestyrelsen undtaget Ib Nielsen der er sygemeldt. Der var afbud fra begge suppleanter Kristian Legaard

Læs mere

Vejledning: Kom godt i gang med opstart af forening i Kerteminde Kommune. Ny forening hvordan gør I?

Vejledning: Kom godt i gang med opstart af forening i Kerteminde Kommune. Ny forening hvordan gør I? Ny forening hvordan gør I? Hvordan bliver I en forening? En forening skal være godkendt som folkeoplysende forening for at kunne modtage tilskud og låne ledige offentlige lokaler. Der er nogle ting, som

Læs mere

Nuværende vedtægt. Forslag til ændringer af vedtægten 1. NAVN, HJEMSTED OG BAGGRUND. 1.1 Foreningens navn er Ase Selvstændig.

Nuværende vedtægt. Forslag til ændringer af vedtægten 1. NAVN, HJEMSTED OG BAGGRUND. 1.1 Foreningens navn er Ase Selvstændig. Nuværende vedtægt Forslag til ændringer af vedtægten 1. NAVN, HJEMSTED OG BAGGRUND 1.1 Foreningens navn er Ase Selvstændig. 1.2. Foreningen har hjemsted i den kommune, hvor sekretariatet har adresse. 2.

Læs mere

Transvestitforeningen i Danmark TiD

Transvestitforeningen i Danmark TiD Vedtægt for Transvestitforeningen i Danmark TiD I. Navn 1. Foreningens navn er Transvestitforeningen i Danmark forkortet TiD. Stk. 2. Foreningen skal være registreret i Erhvervs- og Selskabsstyrelsen.

Læs mere

Vedtægter Vedtaget 3. oktober 2015

Vedtægter Vedtaget 3. oktober 2015 Vedtægter Vedtaget 3. oktober 2015 1. Foreningens navn og hjemsted: Foreningens navn er Gb-foreningen, og dens hjemsted er på den til enhver tid siddende formands adresse. 2. Foreningens formål: Foreningens

Læs mere

Det Konservative Folkeparti i Lyngby-Taarbæk Kommune. Vedtægter

Det Konservative Folkeparti i Lyngby-Taarbæk Kommune. Vedtægter Det Konservative Folkeparti i Lyngby-Taarbæk Kommune Vedtægter VEDTÆGTER for Det Konservative Folkeparti i Lyngby-Taarbæk Kommune 1 Foreningens navn er: Det Konservative Folkeparti i Lyngby-Taarbæk Kommune,

Læs mere

LOVE FOR DANSK GEOLOGISK FORENING

LOVE FOR DANSK GEOLOGISK FORENING LOVE FOR DANSK GEOLOGISK FORENING Foreningens formål er at fremme interessen for geologi og beslægtede videnskaber, at knytte deres dyrkere nærmere sammen og særlig virke for udbredelsen af kendskab til

Læs mere

Generalforsamling IDA Sjælland 25. marts 2014, Hotel Niels Juel, Køge

Generalforsamling IDA Sjælland 25. marts 2014, Hotel Niels Juel, Køge Generalforsamling IDA Sjælland 25. marts 2014, Hotel Niels Juel, Køge REFERAT 26-03-2014 Fremmødte: 33 Stemmeberettigede: 27 Velkomst Formanden, Christian Kubel bød velkommen. 1. Valg af dirigent Ivan

Læs mere

Vedtægter for. Støvring Svømmehal

Vedtægter for. Støvring Svømmehal Vedtægter for Støvring Svømmehal 1. Den selvejende almennyttige forenings navn er»støvring SVØMMEHAL«og dens hjemsted er Rebild Kommune. 2. Foreningens formål er drift og udlejning af svømmehal og anden

Læs mere

Vedtægter for Gadstrup Gymnastik Forening

Vedtægter for Gadstrup Gymnastik Forening Vedtægter for Gadstrup Gymnastik Forening 1 Foreningen Gadstrup Gymnastik Forening (GIFG) er en afdeling af Gadstrup Idrætsforening (GIF), der har hjemsted i Roskilde Kommune. Gadstrup IF er tilsluttet

Læs mere

TIL VILDTFORVALTNINGSRÅDET

TIL VILDTFORVALTNINGSRÅDET Kronvildtgruppen 23. november 2006 TIL VILDTFORVALTNINGSRÅDET Kronvildtgruppens redegørelse og indstilling på baggrund af rapporter fra arbejdet i de regionale grupper De regionale kronvildtgrupper skal

Læs mere

MØDEREFERAT SIDE 1 AF 7

MØDEREFERAT SIDE 1 AF 7 MØDEREFERAT SIDE 1 AF 7 MØDE: Generalforsamling DATO: torsdag 23. marts 2017 TIDSPUNKT: 19:30 REFERENT: DELTAGERE: AFBUD: Henrik Møller Hansen Per Madsen Michael Ryding Marcus Gøgsig Henrik Møller Hansen

Læs mere

Vedtægter for. Foreningen Visit Roskilde

Vedtægter for. Foreningen Visit Roskilde Vedtægter for Foreningen Visit Roskilde 1 NAVN OG HJEMSTED: Foreningens navn er Visit Roskilde. Foreningens hjemsted er Roskilde Kommune. 2 FORMÅL: Foreningens har til formål at fremme turisterhvervet

Læs mere

Romlund Jagtforening

Romlund Jagtforening Romlund Jagtforening Stiftet 19. juni 1933. Medlem af Danmarks Jægerforbund Referat at ordinær generalforsamling mandag den 14. jan. 2019 Dagsorden 1. Valg af dirigent 2. Aflæggelse af beretning om foreningens

Læs mere

Blokhus Golf Klub. Vedtægter. 1 Navn og hjemsted. (1.1) Klubbens navn er Blokhus Golf Klub

Blokhus Golf Klub. Vedtægter. 1 Navn og hjemsted. (1.1) Klubbens navn er Blokhus Golf Klub 1 Blokhus Golf Klub Vedtægter 1 Navn og hjemsted (1.1) Klubbens navn er Blokhus Golf Klub (1.2) Klubbens hjemsted er på golfanlægget beliggende Hunetorpvej 115, 9490 Pandrup 2 Formål (2.1) Klubbens formål

Læs mere

VEDTÆGTER for. Kolding Herreds Landbrugsforening

VEDTÆGTER for. Kolding Herreds Landbrugsforening VEDTÆGTER for Kolding Herreds Landbrugsforening LANDBRUGSFORENING Kolding Herreds Landbrugsforening Niels Bohrs Vej 2-6000 Kolding - Tlf. 76 34 17 00 - www.khl.dk 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er:

Læs mere

VEDTÆGTER for vælgerforeningen Det Konservative Folkeparti i Helsingør

VEDTÆGTER for vælgerforeningen Det Konservative Folkeparti i Helsingør VEDTÆGTER for vælgerforeningen Det Konservative Folkeparti i Helsingør Foreningens navn er: Det Konservative Folkeparti i Helsingør Kommune, i daglig tale Konservative i Helsingør. Herefter benævnt vælgerforeningen.

Læs mere

Love og vedtægter for Grundejerforeningen Pedersminde 2017

Love og vedtægter for Grundejerforeningen Pedersminde 2017 Love og vedtægter for Grundejerforeningen Pedersminde 2017 Paragraf 1 Foreningens navn er Pedersminde med hjemsted i Hønsinge i Odsherred kommune. Paragraf 2 Foreningens formål er at varetage og fremme

Læs mere

Referat fra Generalforsamling i Foreningsbutikken torsdag den 27 marts 2014

Referat fra Generalforsamling i Foreningsbutikken torsdag den 27 marts 2014 Referat fra Generalforsamling i Foreningsbutikken torsdag den 27 marts 2014 1. Valg af dirigent og referent 2. Fremlæggelse af medlemsopgørelse og registrering af fremmødte medlemmer 3. Bestyrelsens beretning

Læs mere

Referat fra generalforsamlingen den 18. juni 2014, kl. 15:00 afholdt ved CDV i Fredericia.

Referat fra generalforsamlingen den 18. juni 2014, kl. 15:00 afholdt ved CDV i Fredericia. Referat fra generalforsamlingen den 18. juni 2014, kl. 15:00 afholdt ved CDV i Fredericia. DAGSORDEN: Pkt. 1: Valg af dirigent Pkt. 2: Formandens beretning til debat og godkendelse v/formand Frank Johansen

Læs mere

Vedtægter for Foreningen af Yngre Neurologer, Neurokirurger og Neurofysiologer (YNNN) Revideret GF

Vedtægter for Foreningen af Yngre Neurologer, Neurokirurger og Neurofysiologer (YNNN) Revideret GF Vedtægter for Foreningen af Yngre Neurologer, Neurokirurger og Neurofysiologer (YNNN) Revideret GF 18.01.2015 Kapitel 1: Navn, struktur og formål 1 Navn og hjemsted 2 Struktur 3 Formål Kapitel 2: Medlemskab

Læs mere

Vedtægter. for. Shin Shin Toitsu Aikido, Aarhus

Vedtægter. for. Shin Shin Toitsu Aikido, Aarhus Vedtægter for CVR: 34 78 02 42 v. Jan Wissing Spangaa, Vistoftparken 49, 8471 Sabro, Tel: +45 21832058 info@shinshintoitsu.dk - www.shinshintoitsu.dk ~ 1 ~ Vedtægter for Shin Shin Toitsu Aikido Aarhus

Læs mere

Vedtægter for Rougsø hjortevildtlaug.

Vedtægter for Rougsø hjortevildtlaug. Vedtægter for Rougsø hjortevildtlaug. 1. Navn og hjemsted Laugets navn er Rougsø hjortevildtlaug. Laugets hjemsted er området nord for Grund fjord og nord for Vivild i Norddjurs Kommune. 2. Formål og opgave

Læs mere

Vedtægter SIND Ungdom

Vedtægter SIND Ungdom Vedtægter SIND Ungdom 1 NAVN, HJEMSTED OG FORMÅL Foreningens navn er SIND Ungdom. SIND Ungdoms hjemsted er København. SIND Ungdom er en selvstændig og landsdækkende ungdomsorganisation uden religiøse eller

Læs mere

VEDTÆGTER. for. Grundejerforeningen Færgebakkerne. Orø

VEDTÆGTER. for. Grundejerforeningen Færgebakkerne. Orø VEDTÆGTER for Grundejerforeningen Færgebakkerne Orø 1 Foreningens navn er Grundejerforeningen FÆRGEBAKKERNE. Dens hjemsted er Orø, Holbæk Kommune. Grundejerforeningens formål er at varetage medlemmernes

Læs mere

Guldborgsund Frivilligcenters vedtægter vedtaget på generalforsamlingen d. 15. maj. 2019

Guldborgsund Frivilligcenters vedtægter vedtaget på generalforsamlingen d. 15. maj. 2019 Guldborgsund Frivilligcenters vedtægter vedtaget på generalforsamlingen d. 15. maj. 2019 1 Navn og hjemsted Stk. 1 Foreningens navn er Guldborgsund Frivilligcenter. Stk. 2 Foreningen har hjemsted i Guldborgsund

Læs mere

Vedtægt for Foreningen Kollegienet Odense

Vedtægt for Foreningen Kollegienet Odense Vedtægt for Foreningen Kollegienet Odense 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er "Foreningen Kollegienet Odense". Stk. 2: Foreningens hjemsted er Odense kommune. 2 Formål Foreningens formål er at varetage

Læs mere

Vedtægter. Navn og hjemsted. Foreningens navn er Hundested Handelsstandsforening Foreningens hjemsted er Hundested og dens adresse er formandens.

Vedtægter. Navn og hjemsted. Foreningens navn er Hundested Handelsstandsforening Foreningens hjemsted er Hundested og dens adresse er formandens. Vedtægter 1. Navn og hjemsted. Foreningens navn er Hundested Handelsstandsforening Foreningens hjemsted er Hundested og dens adresse er formandens. 2. Formål. Foreningens formål er at virke til fremme

Læs mere

LITORINA, AMATØRGEOLOGISK FORENING KØGE.

LITORINA, AMATØRGEOLOGISK FORENING KØGE. Vedtægter for: LITORINA, AMATØRGEOLOGISK FORENING KØGE. Vedtaget på generalforsamlingen 23 februar 2011 NAVN 1. Foreningens navn er: Litorina, amatørgeologisk forening Køge. HJEMSTED 2. Foreningens hjemsted

Læs mere

Referat af ORDINÆR GENERALFORSAMLING tirsdag den 3. april 2012 KL. 19.00 i Amager Kulturpunkt Loftet

Referat af ORDINÆR GENERALFORSAMLING tirsdag den 3. april 2012 KL. 19.00 i Amager Kulturpunkt Loftet ANDELSBOLIGFORENINGEN AMAGERBRO Smyrnavej 34 2300 København S Kontortid: Tirsdag kl. 18.30-19.30 Referat af ORDINÆR GENERALFORSAMLING tirsdag den 3. april 2012 KL. 19.00 i Amager Kulturpunkt Loftet Med

Læs mere

2 Foreningen er knyttet til indsatsen for at etablere et eller flere seniorbofællesskaber i Tingbjerg-Husum.

2 Foreningen er knyttet til indsatsen for at etablere et eller flere seniorbofællesskaber i Tingbjerg-Husum. Seniorbofællesskab Tingbjerg-Husum Vedtægter for Seniorbofællesskabsforeningen xx forslag til GF 16.7.17 1 Foreningens navn er xx. 2 Foreningen er knyttet til indsatsen for at etablere et eller flere seniorbofællesskaber

Læs mere

BK Esset. Generalforsamling BK Esset. Dato: 03. april Sted: Fælleshuset Konsul Beyers Alle 2, 4300 Holbæk. Tid: kl. 18,00. Pos Dagsorden Referat

BK Esset. Generalforsamling BK Esset. Dato: 03. april Sted: Fælleshuset Konsul Beyers Alle 2, 4300 Holbæk. Tid: kl. 18,00. Pos Dagsorden Referat Dagsorden: Generalforsamling BK Esset Dato: 03. april 2017 Sted: Fælleshuset Konsul Beyers Alle 2, 4300 Holbæk Tid: kl. 18,00 Deltagere: 38 medlemmer Pos Dagsorden Referat 1. Velkommen og valg af dirigent.

Læs mere

Vedtægter for foreningen Børnehjælpen

Vedtægter for foreningen Børnehjælpen Vedtægter for foreningen Børnehjælpen 1 Formål, baggrund, navn, hjemsted og organisation 1.1 Formål Formålet med Børnehjælpen er at identificere og støtte udsatte børn, der har været udsat for psykiske

Læs mere

Referat fra generalforsamling i De Blå Baretter onsdag, den 25. feb. 2015

Referat fra generalforsamling i De Blå Baretter onsdag, den 25. feb. 2015 Referat fra generalforsamling i De Blå Baretter onsdag, den 25. feb. 2015 Der er afholdt generalforsamling i DBB Midtjylland. Bestyrelsen og Anders Bang mødte kl. 16.00 for at gøre alt klar til spisning

Læs mere

Vedtægter. 1. Navn og hjemsted

Vedtægter. 1. Navn og hjemsted Vedtægter 1. Navn og hjemsted 1.1 Foreningens navn er Hundested By & Erhverv. 1.2 Foreningens hjemsted er 3390 Hundested, og foreningens adresse er formandens bopæl. 2.1 Foreningens formål er: 2. Formål

Læs mere

Vedtægter. Helsingør Motorbådsklub. Nordhavnsvej 6D 3000 HELSINGØR

Vedtægter. Helsingør Motorbådsklub.   Nordhavnsvej 6D 3000 HELSINGØR 2019 Vedtægter Nordhavnsvej 6D 3000 HELSINGØR VEDTÆGTER FOR HELSINGØR MOTORBÅDSKLUB 1. Navn og hjemsted 2. Formål Klubbens navn er HELSINGØR MOTORBÅDSKLUB(HMK). er stiftet den 7. august 1934. s hjemsted

Læs mere

Sted: Handicaporganisationernes Hus, Blekinge Boulevard 2, 2630 Taastrup,

Sted: Handicaporganisationernes Hus, Blekinge Boulevard 2, 2630 Taastrup, 25. oktober, 2014 Referat Repræsentantskabsmøde 2014 Tid: Lørdag d. 25. oktober 2014 kl. 13.00 17.30 Sted: Handicaporganisationernes Hus, Blekinge Boulevard 2, 2630 Taastrup, Dagsorden ifølge vedtægterne:

Læs mere

Ordinær generalforsamling afholdt onsdag den 20. marts 2019 kl i kulturhuset Skovlunde Syd-centeret.

Ordinær generalforsamling afholdt onsdag den 20. marts 2019 kl i kulturhuset Skovlunde Syd-centeret. Parcelforeningen TOFTHOLM Ordinær generalforsamling afholdt onsdag den 20. marts 2019 kl. 19.00 i kulturhuset Skovlunde Syd-centeret. Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Beretning 3. Fremlæggelse af regnskab

Læs mere

Klubben er en afdeling af Taastrup Idræts Klub ( TIK ) og derfor forpligtet af og har rettigheder i henhold til hovedforeningens vedtægter

Klubben er en afdeling af Taastrup Idræts Klub ( TIK ) og derfor forpligtet af og har rettigheder i henhold til hovedforeningens vedtægter Gældende vedtægt 1 KLUBBENS NAVN Klubbens navn er TIK tennis med hjemsted i Høje- Taastrup kommune. 2 KLUBBENS FORMÅL Klubbens formål er at fremme interessen for tennissporten for alle aldersgrupper og

Læs mere

Vedtægter for Glad Dans Viborg vedtaget på generalforsamling 21. februar 2019

Vedtægter for Glad Dans Viborg vedtaget på generalforsamling 21. februar 2019 Vedtægter for Glad Dans Viborg vedtaget på generalforsamling 21. februar 2019 01 Navn og hjemsted Foreningens navn er Glad Dans Viborg (Stiftet 23. januar 1945 som Folkedanserforeningen Gamle Danses Værn,

Læs mere

Romlund Jagtforening

Romlund Jagtforening Romlund Jagtforening Stiftet 19. juni 1933. Medlem af Danmarks Jægerforbund Referat af ordinær generalforsamling mandag den 15. januar 2018 Dagsorden 1. Valg af dirigent 2. Aflæggelse af beretning om foreningens

Læs mere