14. Høring af fagudvalg angående evaluering af arbejdsklausuler og sociale klausuler i støtte- og tilskudskontrakter ( )

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "14. Høring af fagudvalg angående evaluering af arbejdsklausuler og sociale klausuler i støtte- og tilskudskontrakter ( )"

Transkript

1 14. Høring af fagudvalg angående evaluering af arbejdsklausuler og sociale klausuler i støtte- og tilskudskontrakter ( ) Bilag Bilag 1. Evaluering af arbejdsklausulen og sociale klausuler på støtte- og tilskudsområdet Bilag 1A. Oversigt over udstrækning af arbejdsklausulen Bilag 1B. Oversigt over udstrækning af de sociale klausuler Sagsfremstilling Resumé Økonomiforvaltningen har gennemført en evaluering af brugen af arbejdsklausuler og sociale klausuler på støtte og tilskudsområdet. Evalueringen er blevet gennemført som en spørgeskemaundersøgelse, som forvaltningerne har besvaret. Arbejdsklausulen er betingelser, som leverandører/støtte modtagere pålægges i forhold til at sikre ordnede løn- og arbejdsforhold. Sociale klausuler er betingelser som leverandøren/tilskudsmodtageren pålægges ift. at ansætte praktikanter, elever og personer, som ellers har svært ved at vinde fodfæste på arbejdsmarkedet samt krav vedr. menneskerettigheder, arbejdstagerrettigheder, miljø og anti-korruption. Evalueringen viser, at Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen har implementeret brugen af arbejdsklausuler og sociale klausuler på støtte- og tilskudsområdet og fulgt Beskæftigelses- og Integrationsudvalgets beslutning for, hvornår klausulerne anvendes. Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen har benyttet arbejdsklausulen på 6 resultatkontrakter og den sociale klausul på 3 resultatkontrakter på støtte- og tilskudsområdet. Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen er i forbindelse med evalueringsbesvarelsen kommet med nogle anbefalinger til forbedringer for anvendelsen af arbejdsklausulerne og de sociale klausuler. Anbefalinger angår særligt forhold, der skal gøre det nemmere for sagsbehandlerne at anvende klausulerne.

2 Såfremt Beskæftigelses- og Integrationsudvalget har bemærkninger eller forslag til Økonomiforvaltningens evaluering, vil disse blive videregivet til Økonomiforvaltningen til videre behandling i Borgerrepræsentationen. Hvis Beskæftigelses- og Integrationsudvalget har bemærkninger til høringen, løftes sagen fra en B-sag til en A-sag. Indstilling Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen indstiller, 1. at Beskæftigelses- og Integrationsudvalget tager Økonomiforvaltningens evaluering af arbejdsklausuler og sociale klausuler til efterretning. 2. at Beskæftigelses- og Integrationsudvalget kommer med eventuelle bemærkninger eller forslag til Økonomiforvaltningens evaluering. Problemstilling Borgerrepræsentationen (BR) vedtog den 10. november 2016 at ændre anvendelsen af arbejdsklausulen og de sociale klausuler til også at omfatte støtte- og tilskudsområdet. I forbindelse hermed besluttede BR, at brugen af arbejdsklausuler og sociale klausuler, når kommunen yder økonomisk støtte og tilskud, skulle evalueres ved årsskiftet 2017/18. Økonomiforvaltningen har gennemført evalueringen. Formålet med evalueringen er, at: 1) afdække omfanget af forvaltningernes anvendelse af arbejdsklausulen og de sociale klausuler på støtte- og tilskudsområdet, 2) identificere eventuelle udfordringer/barrierer ifm. anvendelse af klausulerne på støtte- og tilskudsområdet, 3) samt tydeliggøre hvorvidt der er behov for, at foretage ændringer inden for området. I forbindelse med evalueringen har Økonomiforvaltningen udarbejdet et spørgeskema, som alle forvaltninger har besvaret. Endvidere har degennemført opfølgende interviews med enkelte forvaltninger. Økonomiforvaltningen har på baggrund af besvarelserne udarbejdet vedlagte evaluering (se bilag 1).

3 Løsning Baggrund Beskæftigelses- og Integrationsudvalget vedtog den 30. maj 2016 handlingsplanen for implementering af sociale klausuler og arbejdsklausuler på støtte- og tilskudsområdet på BIFs område. Det blev besluttet, at arbejdsklausulen og de sociale klausuler, som udgangspunkt indsættes i alle resultatkontrakter indgået med foreninger og samarbejdspartnere, der modtager støtte. Beskæftigelses- og Integrationsudvalget vedtog følgende undtagelser til, hvornår arbejdsklausulen og de sociale klausuler skal vedlægges: Undtagelse 1: Frivillige organisationer eller foreninger, hvis arbejde primært baserer sig på frivillig, ulønnet arbejdskraft, er undtaget for både arbejdsklausul og social klausul. Undtagelse 2: Den sociale klausul anvendes ikke ved tildeling af støtte, der samlet er 1 mio. kr. eller derunder. Undtagelse 3: I øvrige tilfælde skal undladelse af klausuler forelægges Beskæftigelses- og Integrationsudvalget til godkendelse. I bilag 1A og 1B kan ses på hvilke områder opdelt på enkelte aktører, Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen i sin tid vurderede det relevant at anvende klausulerne på støtte- og tilskudsområdet. Forvaltningen vurderer løbende, om nye kontrakter skal indeholde arbejdsklausulen og de sociale klausuler. De forskellige klausuler Der findes tre klausuler, som er besluttet af Borgerrepræsentationen. Beskæftigelsesog Integrationsforvaltningen anvender de seneste versioner som Københavns Kommunes CSR-team stiller til rådighed for forvaltningerne. CSR-teamet er en enhed under Økonomiforvaltningen, der er etableret til at føre tilsyn med klausulerne og social dumping i Københavns Kommune. CSR-teamet har varetaget opgaven siden 1. januar De tre klausuler er arbejdsklausulen, uddannelses- og beskæftigelsesklausulen og CSRbilaget. Uddannelses- og beskæftigelsesklausulen og CSR-bilaget benævnes tilsammen som de sociale klausuler.

4 Arbejdsklausulen stiller krav om fair løn- og arbejdsvilkår for modtagerens af støtten eller tilskuddets medarbejdere. Der findes to forskellige versioner af arbejdsklausulen, én med kædeansvar og én uden kædeansvar. Kædeansvar betyder, at eventuelle underleverandører på opgaven eller projektet også er forpligtet til at følge arbejdsklausulen. Modtagere af støtte til en aktivitet, fx et mindre og tidsbegrænset arrangement, ER omfattet af kædeansvar. Modtagere af tilskud til en institution, fx en organisation, er IKKE omfattet af et kædeansvar. Det er forvaltningen der foretager vurderingen af, hvorvidt arbejdsklausulen med eller uden kædeansvar skal anvendes. Uddannelses- og beskæftigelsesklausuler stiller krav om uddannelse af elever og lærlinge eller beskæftigelse af ledige. CSR-bilaget indeholder specifikt krav vedr. menneskerettigheder, arbejdstagerrettigheder, miljø og anti-korruption Resumé af evalueringen Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen har besvaret Økonomiforvaltningen spørgeskema og afgivet anbefalinger til forenklinger og forbedringer. Evalueringen viser, at Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen har implementeret brugen af arbejdsklausulen på støtte- og tilskudsområdet og fulgt Beskæftigelses- og Integrationsudvalgets beslutning om anvendelsen af arbejdsklausulen. Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen har implementeret arbejdsklausulen på de områder, der blev identificeret herunder erhvervsfremmeordninger indenfor mode, turisme og integration. Forvaltningen har anvendt arbejdsklausulen ved seks nye resultatkontrakter og forvaltningen vurderer ved alle nye resultatkontrakter, hvorvidt arbejdsklausulen skal anvendes eller undtages. Beskæftigelses og Integrationsforvaltningen har indsendt en række forslag til forenklinger og forbedringer til anvendelse af arbejdsklausulen på støtte- og tilskudsområdet. Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen har i sit høringssvar anbefalet, at hjemmesiden på intranettet bør forenkles og gøres mere anvendelig for sagsbehandlere. Det er anbefalingen, at der udarbejdes en tjekliste, man som sagsbehandler skal kunne løbe let igennem for at.

5 1) vurdere om arbejdsklausulen og de sociale klausuler er relevant, 2) hvad skal der gøres såfremt det er relevant (dialog med leverandør/støttemodtager) og 3) hvilken skabelon der skal anvendes i hvilke tilfælde. Det er i dag for vanskeligt at finde rundt i regler og skabeloner. Evalueringen viser, at Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen også har implementeret anvendelsen af de sociale klausuler. Forvaltningen har anvendt de sociale klausuler i tre resultatkontrakter, og forvaltningen vurderer ved alle nye resultatkontrakter, hvorvidt de sociale klausuler skal anvendes eller undtages. Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen har også indsendt en række forslag til forenklinger og forbedringer til anvendelsen af de sociale klausuler på støtte- og tilskudsområdet. Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen har i sit høringssvar anbefalet, at der udarbejdes flere små standard tekstløsninger til udlevering til leverandørerne. Disse skal gøre det nemt for leverandørerne at danne sig et overblik over, hvilke krav der stilles til dem, og hvor de kan finde yderligere information. Forvaltningen savner en mulighed for at trække lister ud af systemet, der kan bruges til at få et samlet overblik over aktive sager. Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen arbejder løbende med arbejdsklausulen og de sociale klausuler, for at sikre korrekt anvendelse og udbredelse af viden om dem hos modtagerne af støtte og tilskud fra Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen. Økonomi Indstillingen har ingen økonomiske konsekvenser. Videre proces Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen sender indstillingen med eventuelle bemærkninger og forslag fra Beskæftigelses- og Integrationsudvalget til Økonomiforvaltningen. Bemærkninger og forslag vil blive forelagt Borgerrepræsentationen. Michael Baunsgaard Schreiber / Jeppe Bøgh Andersen

6 Beslutning Indstillingen 1. at-punkt blev taget til efterretning. Indstillingens 2. at-punkt blev godkendt uden afstemning.

Bilag 1 Evaluering af arbejds- og sociale klausuler på støtte- og tilskudsområdet

Bilag 1 Evaluering af arbejds- og sociale klausuler på støtte- og tilskudsområdet Bilag 1 Evaluering af arbejds- og sociale klausuler på støtte- og tilskudsområdet Baggrund D. 17. marts 2016 vedtog Borgerrepræsentationen, på baggrund af en advokatrapport fra DLA Piper (daværende LETT

Læs mere

Bilag 1 Evaluering af arbejds- og sociale klausuler på støtte- og tilskudsområdet

Bilag 1 Evaluering af arbejds- og sociale klausuler på støtte- og tilskudsområdet Bilag 1 Evaluering af arbejds- og sociale klausuler på støtte- og tilskudsområdet Baggrund D. 17. marts 2016 vedtog Borgerrepræsentationen, på baggrund af en advokatrapport fra DLA Piper (daværende LETT

Læs mere

Udkast til høring - Forslag vedr. arbejdsklausuler og uddannelsesklausuler i forbindelse med udbud

Udkast til høring - Forslag vedr. arbejdsklausuler og uddannelsesklausuler i forbindelse med udbud Udkast til høring - Forslag vedr. arbejdsklausuler og uddannelsesklausuler i forbindelse med udbud Borgmesterens Forvaltning indstiller efter drøftelse i Direktørgruppen - at alternativ 2 som beskrevet

Læs mere

Behandling Mødedato Åbent punkt Lukket punkt

Behandling Mødedato Åbent punkt Lukket punkt 2 Sociale klausuler 88.00.00P22-0001 Behandling Mødedato Åbent punkt Lukket punkt Økonomi- og Erhvervsudvalget 21-11-2013 9 Kommunalbestyrelsen 28-11-2013 2 Kommunalbestyrelsen 19-12-2013 2 Hvem beslutter

Læs mere

UDKAST. Politik for sociale klausuler og arbejdsklausuler i Region Sjælland

UDKAST. Politik for sociale klausuler og arbejdsklausuler i Region Sjælland Dato: 18. maj 2015 Brevid: 2512790 UDKAST Politik for sociale klausuler og arbejdsklausuler i Region Sjælland Indledning Region Sjælland er en samfundsansvarlig region, som vil påtage sig et ansvar. Region

Læs mere

sociale klausuler og arbejdsklausuler i Region Sjælland

sociale klausuler og arbejdsklausuler i Region Sjælland POLITIK FOR SOCIALE KLAUSULER OG ARBEJDSKLAUSULER I REGION SJÆLLAND Politik for sociale klausuler og arbejdsklausuler i Region Sjælland 1 Indledning Region Sjælland er en samfundsansvarlig region, som

Læs mere

Notat. Generelt vedrører de sociale klausuler følgende, som uddybes senere i notatet:

Notat. Generelt vedrører de sociale klausuler følgende, som uddybes senere i notatet: Notat Nyt Odense Universitetshospital kontrol af sociale klausuler Sociale klausuler er en samlebetegnelse for mere bløde vilkår begrundet i ønsket om at udvise samfundsansvar, som en offentlig ordregiver

Læs mere

30 Medlemsforslag om systematisk opfølgning på krav om etiske og sociale hensyn hos kommunens leverandører (2013-46011)

30 Medlemsforslag om systematisk opfølgning på krav om etiske og sociale hensyn hos kommunens leverandører (2013-46011) Bilag 1 30 Medlemsforslag om systematisk opfølgning på krav om etiske og sociale hensyn hos kommunens leverandører (2013-46011) INDSTILLING OG BESLUTNING Det foreslås, 1. at Borgerrepræsentationen pålægger

Læs mere

Svar på politikerspørgsmål vedr. kampagnen mod social dumping. Økonomiforvaltningen har d modtaget nedenstående spørgsmål:

Svar på politikerspørgsmål vedr. kampagnen mod social dumping. Økonomiforvaltningen har d modtaget nedenstående spørgsmål: KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Økonomi NOTAT 30. januar 2018 Til Alex Vanopslagh Svar på politikerspørgsmål vedr. kampagnen mod social dumping Sagsnr. 2018-0047523 Dokumentnr. 2018-0047523-1

Læs mere

Fair forhold og fair konkurrence

Fair forhold og fair konkurrence Til Københavns Kommunes leverandører Til Københavns Kommunes leverandører Fair forhold og fair konkurrence for dig og dine medarbejdere København mod social dumping Side 1 Tak fordi du er leverandør til

Læs mere

Alle 98 kommuner har gennemført spørgeskemaundersøgelsen.

Alle 98 kommuner har gennemført spørgeskemaundersøgelsen. N OTAT Opsamling på spørgeskemaundersøgelse om kommunernes brug af arbejdsklausuler og sociale klausuler i udbud KL har som opfølgning på økonomiaftalen for 2014, og på anmodning fra Beskæftigelsesministeriet

Læs mere

Beskæftigelses- og Integrationsudvalgets høringssvar til Københavns Kommunes Planstrategi 2018: 'Verdensby med ansvar'

Beskæftigelses- og Integrationsudvalgets høringssvar til Københavns Kommunes Planstrategi 2018: 'Verdensby med ansvar' KØBENHAVNS KOMMUNE Beskæftigelses- og Integrationsborgmesteren Økonomiudvalget 30. maj 2018 Sagsnr. 2018-0129225 Beskæftigelses- og Integrationsudvalgets høringssvar til Københavns Kommunes Planstrategi

Læs mere

ØK 22 - Høringssvar vedr. model til forbedring af budgetsikkerheden i frivillige sociale organisationer. Sagsnr.

ØK 22 - Høringssvar vedr. model til forbedring af budgetsikkerheden i frivillige sociale organisationer. Sagsnr. KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Økonomi NOTAT ØK 22 - Høringssvar vedr. model til forbedring af budgetsikkerheden i frivillige sociale organisationer Med vedtagelsen af juni-indstillingen

Læs mere

Politik for arbejdsklausuler. sociale klausuler om uddannelses- og praktikaftaler i Region Sjælland

Politik for arbejdsklausuler. sociale klausuler om uddannelses- og praktikaftaler i Region Sjælland Politik for arbejdsklausuler og sociale klausuler om uddannelses- og praktikaftaler i Region Sjælland Indledning Region Sjælland er en samfundsansvarlig region, som vil påtage sig et ansvar. Region Sjælland

Læs mere

NOTAT Bilag 5 Sociale hensyn i anlægsprojekter. Sagsnr

NOTAT Bilag 5 Sociale hensyn i anlægsprojekter. Sagsnr KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Anlæg NOTAT Bilag 5 Sociale hensyn i anlægsprojekter Sociale klausuler i dag Overordnet set stiller Københavns kommune krav om beskæftigelse

Læs mere

Bygherrens ansvar og kontrol

Bygherrens ansvar og kontrol Bygherrens ansvar og kontrol Direktør Gyrithe Saltorp // Københavns Ejendomme 1 Udgangspunktet Lige konkurrence Alle der løser opgaver for kommunen skal have ordentlige løn- og arbejdsvilkår uanset om

Læs mere

1. Resume Byrådet har besluttet, at der skal anvendes arbejds- og uddannelsesklausuler i en række af Aarhus Kommunes kontrakter.

1. Resume Byrådet har besluttet, at der skal anvendes arbejds- og uddannelsesklausuler i en række af Aarhus Kommunes kontrakter. Indstilling Til Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling Dato 12. oktober 2016 Opfølgning på arbejds- og uddannelsesklausuler 1. Resume Byrådet har besluttet, at der skal anvendes arbejds- og uddannelsesklausuler

Læs mere

Politik for arbejdsklausuler. sociale klausuler og arbejdsklausulerom uddannelses- og praktikaftaler i Region Sjælland

Politik for arbejdsklausuler. sociale klausuler og arbejdsklausulerom uddannelses- og praktikaftaler i Region Sjælland Politik for arbejdsklausuler og sociale klausuler og arbejdsklausulerom uddannelses- og praktikaftaler i Region Sjælland Indledning Region Sjælland er en samfundsansvarlig region, som vil påtage sig et

Læs mere

Beskæftigelses- og Integrationsudvalget har fået forelagt kommuneplanstrategien på sit møde d. 23. maj og har følgende bemærkninger til strategien:

Beskæftigelses- og Integrationsudvalget har fået forelagt kommuneplanstrategien på sit møde d. 23. maj og har følgende bemærkninger til strategien: KØBENHAVNS KOMMUNE Beskæftigelses- og Integrationsborgmesteren Økonomiudvalget 15. maj 2018 Sagsnr. 2018-0129225 Beskæftigelses- og Integrationsudvalgets høringssvar til Økonomiudvalget Dokumentnr. 2018-0129225-2

Læs mere

Forvaltningernes obligatoriske kurser inden for god sagsbehandling

Forvaltningernes obligatoriske kurser inden for god sagsbehandling KØBENHAVNS KOMMUNE Borgerrådgiveren Økonomiforvaltningen Kultur- og Fritidsforvaltningen Børne- og Ungdomsforvaltningen Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Socialforvaltningen Teknik- og Miljøforvaltningen

Læs mere

CSR LEVERANDØRKLAUSUL

CSR LEVERANDØRKLAUSUL CSR LEVERANDØRKLAUSUL Indhold Formål... 2 Generelle krav... 2 Menneskerettigheder... 2 Arbejdstagerrettigheder... 2 Miljø... 3 Arbejdsmiljø... 3 Anti-korruption... 4 Specifikke krav... 4 Arbejdsklausul...

Læs mere

Henvendelse fra Badar Shah om drøftelse af udbud af danskuddannelse

Henvendelse fra Badar Shah om drøftelse af udbud af danskuddannelse KØBENHAVNS KOMMUNE Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen CF 5. kontor - Økonomi og Resultater NOTAT 9. april 2018 Henvendelse fra Badar Shah om drøftelse af udbud af danskuddannelse Jf. udvalgets

Læs mere

2. Implementering af anbefalinger fra ekspertgruppen til forebyggelse af social kontrol ( )

2. Implementering af anbefalinger fra ekspertgruppen til forebyggelse af social kontrol ( ) 2. Implementering af anbefalinger fra ekspertgruppen til forebyggelse af social kontrol (2017-0192647) Bilag 1. Anbefalinger fra ekspertgruppen til forebyggelse af social kontrol Sagsfremstilling Indstilling

Læs mere

Oversigt over politisk behandling

Oversigt over politisk behandling Oversigt over politisk behandling Teknik- og Miljøforvaltningen indstiller, at Teknik- og Miljøudvalget overfor Økonomiudvalget og Borgerrepræsentationen anbefaler, 1.at godkende forslag til lokalplan

Læs mere

Behandling Mødedato Åbent punkt Lukket punkt

Behandling Mødedato Åbent punkt Lukket punkt 6 Forslag til revideret Udbuds- og Indkøbspolitik 2014 83.00.00P22-0013 Behandling Mødedato Åbent punkt Lukket punkt Økonomi- og Planudvalget 13-05-2014 15 Kommunalbestyrelsen 22-05-2014 6 Hvem beslutter

Læs mere

Bilag 1. Høringssvar. Sagsnr

Bilag 1. Høringssvar. Sagsnr KØBENHAVNS KOMMUNE Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen CF 3. kontor - Integration og Vækst COVER Bilag 1. Høringssvar Beskæftigelses- og Integrationsudvalgets forslag til implementering af anbefalinger

Læs mere

Udbuds- og indkøbspolitik

Udbuds- og indkøbspolitik Udbuds- og indkøbspolitik 2018-2022 Indledning Indkøb herunder udbud og kontraktstyring spiller en væsentlig rolle i forhold til Frederikssund Kommunes samlede økonomi. Frederikssund Kommune køber hvert

Læs mere

Tids og aktivitetsoversigt ifm. BIU-beslutning vedr. kommunalt Sprogcenter for ydelsesmodtagere

Tids og aktivitetsoversigt ifm. BIU-beslutning vedr. kommunalt Sprogcenter for ydelsesmodtagere KØBENHAVNS KOMMUNE Beskæftigelses- og integrationsforvaltningen Center for Beskæftigelse, Sprog og Integration Tids og aktivitetsoversigt ifm. BIU-beslutning vedr. kommunalt Sprogcenter for ydelsesmodtagere

Læs mere

REVISIONSRAPPORT Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen. Børneattester

REVISIONSRAPPORT Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen. Børneattester 9. februar 2017 REVISIONSRAPPORT 2016 Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen MODTAGER Bjarne Winge Michael Baunsgaard Schreiber INTERN REVISION Jesper Andersen Solveig Petersen Indholdsfortegnelse

Læs mere

Orientering om status for forsøg med fleksibel arbejdstid

Orientering om status for forsøg med fleksibel arbejdstid KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen, Koncernservice Center for Personalejura og HR Til Økonomiudvalget NOTAT Dato: 16. april 2018 Sagsnr. 2018-0115588 Orientering om status for forsøg med fleksibel

Læs mere

INDKØBS OG UDBUDSPOLITIK

INDKØBS OG UDBUDSPOLITIK STEVNS KOMMUNE 2019 OM POLITIKKEN INDKØBS OG UDBUDSPOLITIK Indkøbs- og udbudspolitikken beskriver retningslinjerne for indkøb og udbud i Stevns Kommune. Stevns kommune Formål Formålet med Indkøbs- og udbudspolitikken

Læs mere

Særlige forhold ved samhandel med Københavns Kommune (Dok 4)

Særlige forhold ved samhandel med Københavns Kommune (Dok 4) KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Kontoret for Regnskab 26-10-2014 Særlige forhold ved samhandel med Københavns Kommune (Dok 4) Sagsnr. 2014-0165781 Dokumentnr. 2014-0165781-8 Sagsbehandler Michele

Læs mere

Generel beskrivelse af Odsherred Kommunes sociale klausuler

Generel beskrivelse af Odsherred Kommunes sociale klausuler Generel beskrivelse af Odsherred Kommunes sociale klausuler Økonomiudvalget besluttede d. 19. marts 2013, at sociale klausuler skal anvendes i forbindelse med kommunens udbud og indkøb efter nærmere angivne

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Børne- og Skoleudvalget Mødedato: Torsdag den 18. maj 2017 Mødetidspunkt: 9:00 Mødelokale: 215 Medlemmer: Afbud: Allan S. Andersen, Bjarne Thyregod, Jan R. Jakobsen, Louis

Læs mere

INDSTILLING OG BESLUTNING

INDSTILLING OG BESLUTNING Som opfølgning på Evaluering af lokaludvalg i København fra august 2010, skal Økonomiudvalget tage stilling til principper for ændringer i lokaludvalgskonceptet. INDSTILLING OG BESLUTNING Økonomiforvaltningen

Læs mere

EFFEKTIVISERINGSFORSLAG

EFFEKTIVISERINGSFORSLAG EFFEKTIVISERINGSFORSLAG Forslagets titel: Kort resumé: Fremstillende forvaltning: Berørte forvaltninger: Forenkling af vejledningen af unge på Særlig Tilrettelagt Ungdomsuddannelse (STU) Det foreslås at

Læs mere

Referat. fra møde i Arbejdsmarkedsudvalget

Referat. fra møde i Arbejdsmarkedsudvalget Referat fra møde i Arbejdsmarkedsudvalget Referat åben / lukket Mødedato 08. december 2010 Mødetidspunkt 14.00 Mødelokale 188 (Fællesmøde med Udvalget for Erhverv og Turisme) Bemærkninger Mødet sluttede

Læs mere

Anvendelsen af klausuler og partnerskabsaftale

Anvendelsen af klausuler og partnerskabsaftale Notat Vedrørende: Erfaringsopsamling på anvendelsen af klausuler og partnerskabsaftale på udbuds- og indkøbsområdet i Randers Kommune Sagsnavn: Klausuler Sagsnummer: 00.01.00-A00-20-14 Skrevet af: Anne

Læs mere

Ændringsforslag til Furesø Kommunes udbudspolitik fra Socialdemokratiet og Enhedslisten

Ændringsforslag til Furesø Kommunes udbudspolitik fra Socialdemokratiet og Enhedslisten Notat Til: Økonomiudvalget Kopi til: VLI, MSC Fra: Byrådssekretariatet Dok.nr. 1311 Ændringsforslag til Furesø Kommunes udbudspolitik fra Socialdemokratiet og Enhedslisten 17. december 2007 Sags id: Lisbeth

Læs mere

[Bilag x] Sociale og etiske hensyn Varer og tjenesteydelser. [Titel på kontrakten] [Dato]

[Bilag x] Sociale og etiske hensyn Varer og tjenesteydelser. [Titel på kontrakten] [Dato] [Bilag x] Sociale og etiske hensyn Varer og tjenesteydelser [Titel på kontrakten] [Dato] 1. OVERHOLDELSE AF MENNESKERETTIGHEDER MV... 2 2. GENERELLE SOCIALE OG ETISKE HENSYN... 2 3. ARBEJDSFORHOLD OMFATTET

Læs mere

Borgmesterens Afdeling og Teknik og Miljø Dato

Borgmesterens Afdeling og Teknik og Miljø Dato Bilag Fra Borgmesterens Afdeling og Teknik og Miljø Dato 01-06-2017 Bilag til byrådsindstilling I forbindelse med udarbejdelsen af retningslinjer og beskrivelse af task force, har de forskellige parter

Læs mere

De sociale tiltag i Københavns Kommune

De sociale tiltag i Københavns Kommune De sociale tiltag i Københavns Kommune Sociale kriterier og arbejdsløshed Lidt om Københavns Kommune 549.050 indbyggere opr. 1. januar 2012 Årligt indkøb på ca. 9 mia. kr. af vare- og tjenesteydelser København

Læs mere

UDBUDSBETINGEL- SER FOR SURVEY OM MEDBORGERSKAB BLANDT UNGE

UDBUDSBETINGEL- SER FOR SURVEY OM MEDBORGERSKAB BLANDT UNGE Københavns Kommune Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen SER FOR SURVEY OM MEDBORGERSKAB BLANDT UNGE UDBUDSBETINGEL- KØ- BENHAVNERE VERSION AUGUST 2015 DATO: 03/08 2015 Sags nr.: 2015-0140809 OFFENTLIGT

Læs mere

NOTAT VEDR ANVENDELSE AF ARBEJDSKLAUSULER I FORHOLD TIL FLYSELSKABER BAGGRUND

NOTAT VEDR ANVENDELSE AF ARBEJDSKLAUSULER I FORHOLD TIL FLYSELSKABER BAGGRUND Regionshuset Viborg Regionssekretariatet NOTAT VEDR ANVENDELSE AF ARBEJDSKLAUSULER I FORHOLD TIL FLYSELSKABER Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk BAGGRUND

Læs mere

Kvalitetsindikatorer i Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen 27. AUGUST 2018

Kvalitetsindikatorer i Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen 27. AUGUST 2018 Kvalitetsindikatorer i Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen 27. AUGUST 2018 KVALITETSINDIKATORER I BIF INFORMATION OM KVALITETEN I SAGSBEHANDLINGEN OG BORGER/VIRKSOMHEDSBETJENINGEN Resultatstatus

Læs mere

Godkendelseskriterier for private leverandører af dagtilbud

Godkendelseskriterier for private leverandører af dagtilbud Godkendelseskriterier for private leverandører af dagtilbud Side 1 af 5 Godkendelseskriterier for private leverandører af dagtilbud efter dagtilbudsloven Kap. 3 19 stk. 5 Alle private leverandører, som

Læs mere

Kortlægning af kommunernes brug af sociale klausuler i udbud

Kortlægning af kommunernes brug af sociale klausuler i udbud Kortlægning af kommunernes brug af sociale klausuler i udbud Opsamling på markedsanalyse med landets kommuner September 2011 Peter R. Frederiksen Asbjørn M. Brandt Halvdelen af landets kommuner anvender

Læs mere

Vilkår vedr. Sociale Klausuler og Arbejdsklausuler

Vilkår vedr. Sociale Klausuler og Arbejdsklausuler MILJØ OG TEKNIK Rådhuset Hold-an Vej 7 2750 Ballerup Tlf: 4477 2000 www.ballerup.dk Dato: 2. marts 2015 Tlf. dir.: 4477 2000 E-mail: mbf@balk.dk Kontakt: Michael Fallesen Sagsid: 88.00.00-A00-1-13 Vilkår

Læs mere

Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningens indsatsplan for Handicappolitikken Juni 2018

Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningens indsatsplan for Handicappolitikken Juni 2018 Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningens indsatsplan for Handicappolitikken 2018-22 Juni 2018 Tema 1 Det gode liv Målsætning: Vi skal sikre, at borgere med handicap har de nødvendige forudsætninger

Læs mere

Kommuneqarfik Sermersooqs turismestrategi og bidrag til Selvstyrets turismestrategi

Kommuneqarfik Sermersooqs turismestrategi og bidrag til Selvstyrets turismestrategi Kommuneqarfik Sermersooqs turismestrategi og bidrag til Selvstyrets turismestrategi Til beslutning J.nr.: 73.15-A00-2-18 Koncernservice Kommunaldirektør Lars Møller-Sørensen / LMS Sagsresumé Sermersooq

Læs mere

18. marts Aalborg Kommune Boulevarden Aalborg

18. marts Aalborg Kommune Boulevarden Aalborg 18. marts 2014 Aalborg Kommune Boulevarden 13 9100 Aalborg Høringssvar om brug af arbejds- og uddannelsesklausuler i Aalborg Kommune DI Aalborg takker for muligheden for at kommentere på kommunens udspil.

Læs mere

Handlingsplan 2009-2012. Job og uddannelse for borgere med varige funktionsnedsættelser

Handlingsplan 2009-2012. Job og uddannelse for borgere med varige funktionsnedsættelser Handlingsplan 2009-2012 Job og uddannelse for borgere med varige funktionsnedsættelser 1. december 2008 1 1. FORMÅL Handicapstrategien på beskæftigelsesområdet supplerer Københavns Kommunes overordnede

Læs mere

Bilag 1: Forslag til præciseringer i arbejdsklausulen vedr. sikring af arbejdstagerrettigheder i forbindelse med arbejde udført for Københavns Kommune

Bilag 1: Forslag til præciseringer i arbejdsklausulen vedr. sikring af arbejdstagerrettigheder i forbindelse med arbejde udført for Københavns Kommune KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Økonomi NOTAT Bilag 1: Forslag til præciseringer i arbejdsklausulen vedr. sikring af arbejdstagerrettigheder i forbindelse med arbejde udført for Københavns

Læs mere

8. november Bilag 1. Sagsnr

8. november Bilag 1. Sagsnr KØBENHAVNS KOMMUNE Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen CF Enhed for Kvalitet og Tilsyn NOTAT Bilag 1. Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningens tilsyn med administration af virksomheds-praktik

Læs mere

Strategi for udbud af driftsopgaver

Strategi for udbud af driftsopgaver Strategi for udbud af driftsopgaver Indhold 1 Indledning... 3 2 Overordnede rammer... 3 3 Overvejelser inden udbud af driftsopgaver... 4 4 Virksomhedsoverdragelsesloven... 4 5 Personaleforhold og sociale

Læs mere

Tilbud på indsamling og behandling af tøj

Tilbud på indsamling og behandling af tøj I/S Amager Ressourcecenter Tilbud på indsamling og behandling af tøj Bilag 3: ARCs CSR og selvevalueringsskema Juni 2018 Sagsnr. 14/190 Dok.nr. 2453/18 Side 2 af 6 ARCs CSR Leverandør til ARC ARC definerer

Læs mere

Taskforcens sammensætning blev godkendt af BIU og består af seks eksterne eksperter:

Taskforcens sammensætning blev godkendt af BIU og består af seks eksterne eksperter: Indstilling Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen indstiller, 1. at Beskæftigelses- og Integrationsudvalget tager taskforcens afrapportering til efterretning 2. at Beskæftigelses- og Integrationsudvalget

Læs mere

KTO ønsker med denne henvendelse at skabe synlighed og overblik over regionernes indsats mod social dumping.

KTO ønsker med denne henvendelse at skabe synlighed og overblik over regionernes indsats mod social dumping. KOMMUNALE TJENESTEMÆND OG OVERENSKOMSTANSATTE LØNGANGSTRÆDE 25, 1 1468 KØBENHAVN K TLF. 33 11 97 00 www.kto.dk - E-mail: kto@kto.dk Til «Region» Att.: «Regionsrådsformand» «Regionen» «Adresse» «Adresse1»

Læs mere

BØRNE- OG UNGDOMSUDVALGET. REFERAT for mødet den , kl. 16:00 i Rådhuset, stuen, værelse 43/ Sprog og integration ( ) 1

BØRNE- OG UNGDOMSUDVALGET. REFERAT for mødet den , kl. 16:00 i Rådhuset, stuen, værelse 43/ Sprog og integration ( ) 1 BØRNE- OG UNGDOMSUDVALGET REFERAT for mødet den 24.09.2014, kl. 16:00 i Rådhuset, stuen, værelse 43/44 3. Sprog og integration (2014-0165201) 1 BØRNE- OG UNGDOMSUDVALGET 3. Sprog og integration (2014-0165201)

Læs mere

Ny udbuds- og indkøbspolitik. Varer, tjenesteydelser og byggeog anlægsopgaver

Ny udbuds- og indkøbspolitik. Varer, tjenesteydelser og byggeog anlægsopgaver Ny udbuds- og indkøbspolitik Varer, tjenesteydelser og byggeog anlægsopgaver Udbudsrettens grundprincipper 1 Pligt for kommunale myndigheder til at udbyde et område, når den samlede anslåede kontraktværdi

Læs mere

Indstilling. Velfærdsteknologisk Udviklingssekretariat. 1. Resumé. 2. Beslutningspunkter. 3. Baggrund

Indstilling. Velfærdsteknologisk Udviklingssekretariat. 1. Resumé. 2. Beslutningspunkter. 3. Baggrund Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 10. januar 2014 Velfærdsteknologisk Udviklingssekretariat 1. Resumé Det velfærdsteknologiske udviklingssekretariat skal udmønte byrådets

Læs mere

Fair løn- og arbejdsvilkår

Fair løn- og arbejdsvilkår Fair løn- og arbejdsvilkår for dig og dine kolleger København mod Side 1 social dumping Træk i arbejdstøjet under fair forhold Tak, fordi du arbejder på en opgave for Københavns Kommune du er med til at

Læs mere

SOCIALE KLAUSULER OG SOCIALØKONOMISKE VIRKSOMHEDER

SOCIALE KLAUSULER OG SOCIALØKONOMISKE VIRKSOMHEDER SOCIALE KLAUSULER OG SOCIALØKONOMISKE VIRKSOMHEDER FORENINGEN FOR KOMMUNAL- OG FORVALTNINGSRET Chefkonsulent Hanna Ege, Økonomi- og Indenrigsministeriet Advokat Rikke Søgaard Berth, Horten 9. september

Læs mere

Referat. Afbud: Hjørdis Espensen, Bjarne Mortensen. 1. Godkendelse af dagsorden v/steen Jeppson (beslutningspunkt) 1. at udvalget godkender dagsorden.

Referat. Afbud: Hjørdis Espensen, Bjarne Mortensen. 1. Godkendelse af dagsorden v/steen Jeppson (beslutningspunkt) 1. at udvalget godkender dagsorden. Referat Møde i Beskæftigelses- og Integrationsudvalget Dato: Tirsdag den 9. januar 2018 kl. 9.30 til 11.30 Sted: Sjællandsgade 40, bygning I, lokale 102 Medlemmer: Steen Reinhold Jeppson (formand), Bjarne

Læs mere

De to vedlagte notater lægges på aflæggerbordet ved Økonomiudvalgets møde d. 25. februar 2014.

De to vedlagte notater lægges på aflæggerbordet ved Økonomiudvalgets møde d. 25. februar 2014. NOTAT Til Overborgmesteren De to vedlagte notater lægges på aflæggerbordet ved Økonomiudvalgets møde d. 25. februar 2014. 1. Samling af administrative opgaver i Københavns Kommune. 2. s virksomhedskontrakt

Læs mere

Bemærkninger til forslag til udbudspolitik

Bemærkninger til forslag til udbudspolitik 1 Handicaprådet Psykiatri og Handicap Stationsvej 36, 3460 Birkerød 2 Det Konservative Folkeparti v/ Ann Sofie Orth Kikhanebakken 41 2840 Holte Det foreslås, at det præciseres i politikken, at den mellem

Læs mere

2. Krav om miljømærker i kommunens indkøb og udbud ( )

2. Krav om miljømærker i kommunens indkøb og udbud ( ) Københavns Kommune 2. Krav om miljømærker i kommunens indkøb og udbud (2017-0188408) Bilag Bilag 1 - Kategorisering af indkøbsområder ud fra miljømærkerne Svanen og EU-Blomsten Bilag 2 - Om miljømærkerne

Læs mere

Notat. Sociale og arbejdsmæssige klausuler i Aarhus Kommune. Udtalelse til Magistraten vedrørende sociale og arbejdsmæssige klausuler.

Notat. Sociale og arbejdsmæssige klausuler i Aarhus Kommune. Udtalelse til Magistraten vedrørende sociale og arbejdsmæssige klausuler. Notat Emne: Udtalelse til Magistraten vedrørende sociale og arbejdsmæssige klausuler. Den 10. oktober 2013 Sociale og arbejdsmæssige klausuler i Aarhus Kommune Beslutningsforslag om sociale og arbejdsmæssige

Læs mere

Side 2 af 8 Når kommunen indgår en aftale med en ekstern leverandør er det også muligt at indføje en uddannelsesklausul i kontrakten. Uddannelsesklausulen pålægger leverandøren krav om at tilbyde et antal

Læs mere

Dokumentnr Kære Helle Bonnesen

Dokumentnr Kære Helle Bonnesen KØBENHAVNS KOMMUNE Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen Direktionen Til Helle Bonnesen, MB E-mail: Helle_Bonnesen@br.kk.dk 17. januar 2018 Sagsnr. 2018-0000088 Dokumentnr. 2018-0000088-4 Kære Helle

Læs mere

Anbefalinger fra ekspertgruppen til forebyggelse af radikalisering

Anbefalinger fra ekspertgruppen til forebyggelse af radikalisering Anbefalinger fra ekspertgruppen til forebyggelse af radikalisering BESLUTNING Dagsordenspunkt 5: Anbefalinger fra ekspertgruppen til forebyggelse af radikalisering (2015-0156312) Økonomiudvalgets beslutning

Læs mere

Bilag 1: Årsopgørelse for opfyldelse af måltal for støttet beskæftigelse i Københavns Kommune 2015

Bilag 1: Årsopgørelse for opfyldelse af måltal for støttet beskæftigelse i Københavns Kommune 2015 BILAG 1 Bilag 1: Årsopgørelse for opfyldelse af måltal for støttet beskæftigelse i Københavns Kommune 2015 Borgerrepræsentationen besluttede den 22. maj 2014, at Københavns Kommune skal oprette 170 helårsenkeltpladser

Læs mere

Københavns Kommunes erfaringer med indsatsen mod social dumping

Københavns Kommunes erfaringer med indsatsen mod social dumping KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Økonomi Aarhus Kommune Rådhuspladsen 2 8000 Aarhus C Københavns Kommunes erfaringer med indsatsen mod social dumping 22. september 2017 Sagsnr. 2017-0322645

Læs mere

Åben tillægsdagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben tillægsdagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet Åben tillægsdagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet 4. marts 2019 Side 1. Mødedato: 4. marts 2019 Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. 10:30 Mødested: R-428 Fraværende: Lene Smidstrup og Mogens

Læs mere

Åben referat for Socialudvalgets møde den 12. november 2007 kl. 15:30 i Løgstør 214

Åben referat for Socialudvalgets møde den 12. november 2007 kl. 15:30 i Løgstør 214 Åben referat for Socialudvalgets møde den 12. november 2007 kl. 15:30 i Løgstør 214 Indholdsfortegnelse 1. Orientering ved formanden... 3 2. Budgetopfølgning pr. 31. august 2007... 4 3. Mødekalender 2008...

Læs mere

Indkøbspolitik Lolland Kommune

Indkøbspolitik Lolland Kommune Indkøbspolitik 2018 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 1.1. Formål... 3 1.2. Anvendelsesområde... 3 1.3. Målsætning... 3 2. Indkøbsaftaler og udbud... 3 2.1. Inddragelse af organisationen i udbudsforretninger...

Læs mere

1. Hvilke konkrete krav stiller vi til henholdsvis løn- og arbejdsvilkår, sociale klausuler og flexjob og elever?

1. Hvilke konkrete krav stiller vi til henholdsvis løn- og arbejdsvilkår, sociale klausuler og flexjob og elever? Notat 29. august 2017 Sagsbeh.:ANLU J.nr.: 00.22.00-P22-1-17 Spørgsmål fra Sine Heltberg den 1/3-2017 om, hvilke krav stiller vi til henholdsvis løn, arbejdsvilkår og sociale klausuler på sundheds- og

Læs mere

Afbud: Svend Aage Sørensen Eksterne deltager: Specialkonsulent Helene Botilde Rønne, Center for Sundhed deltog under punkt 9 fra kl

Afbud: Svend Aage Sørensen Eksterne deltager: Specialkonsulent Helene Botilde Rønne, Center for Sundhed deltog under punkt 9 fra kl REFERAT Møde i Forretningsudvalget Dato: Den 25. november 2015 kl. 10 13. Sted: Sjællandsgade 40, 3. sal, lokale i 402. Til stede: Kirsten Nissen (formand), Bente Hansen, (næstformand), Bent Johansen,

Læs mere

Sociale klausuler i FynBus udbud

Sociale klausuler i FynBus udbud Sociale klausuler i FynBus udbud Sociale klausuler i FynBus udbud FynBus sikrer, at det i forbindelse med alle udbud bliver overvejet, hvorvidt det kunne være relevant og gavnligt at anvende sociale klausuler.

Læs mere

Pulje til styrket indsats for ordblinde og læse-, skrive- og regnesvage

Pulje til styrket indsats for ordblinde og læse-, skrive- og regnesvage Ansøgningsskema for Pulje til styrket indsats for ordblinde og læse-, skrive- og regnesvage Finanslovskonto 17.46.41.30 Projektets navn: Projekt Læseløft Ansøger Kommune(r) Projekt- og tilskudsansvarlig:

Læs mere

REFERAT ARBEJDSMARKEDSUDVALGET

REFERAT ARBEJDSMARKEDSUDVALGET REFERAT ARBEJDSMARKEDSUDVALGET den 19.01.2010, kl. 08:30 i Borgmesterens mødelokale SAGSOVERSIGT 1 Godkendelse af dagsorden...... 3 2 Udpegning af næstformand...... 4 3 Mødekalender for 2010...... 5 4

Læs mere

Bilag til Administrationskatalog for sociale klausuler. Forslag til kontraktformuleringer

Bilag til Administrationskatalog for sociale klausuler. Forslag til kontraktformuleringer Forslag til kontraktformuleringer Nedenstående er formuleret en række forslag til kontraktformuleringer, der kan anvendes ved udbud, der indeholder sociale klausuler. Formuleringerne er tænkt som forslag

Læs mere

Politisk dokument uden resume. 09 CSR - målepunkter for 2014. Indstilling: Administrationen indstiller,

Politisk dokument uden resume. 09 CSR - målepunkter for 2014. Indstilling: Administrationen indstiller, Politisk dokument uden resume Sagsnummer Bestyrelsen 15. maj 2014 Mads Lund Larsen 09 CSR - målepunkter for 2014 Indstilling: Administrationen indstiller, at bestyrelsen godkender målepunkter for CSR 2014

Læs mere

Dansk Forening For Udbudsret. Sociale Klausuler. Oplæg ved Sune Troels Poulsen. Advokat, partner, Andersen Partners. Side 1

Dansk Forening For Udbudsret. Sociale Klausuler. Oplæg ved Sune Troels Poulsen. Advokat, partner, Andersen Partners. Side 1 Dansk Forening For Udbudsret Sociale Klausuler Oplæg ved Sune Troels Poulsen Advokat, partner, Andersen Partners 1 Sociale Klausuler og Arbejdsklausuler Arbejdsklausuler søger at sikre mod social dumping

Læs mere

Åben/lukket. DET LOKALE BESKÆFTIGELSESRÅD Dagsorden med vedtagelser. Mødested Administrationscentret Mødelokale 1. Mødedato Tirsdag den 13.

Åben/lukket. DET LOKALE BESKÆFTIGELSESRÅD Dagsorden med vedtagelser. Mødested Administrationscentret Mødelokale 1. Mødedato Tirsdag den 13. Dagsorden med vedtagelser Åben/lukket Mødested Administrationscentret Mødelokale 1 Mødedato Tirsdag den 13. maj 2014 Mødetidspunkt Kl. 15.00 Medlemmer Fra forvaltningen Deltagere Per Vangekjær (DA) Næstformand,

Læs mere

INDKØBS- OG UDBUDSSTRATEGI. Godkendt af byrådet den

INDKØBS- OG UDBUDSSTRATEGI. Godkendt af byrådet den INDKØBS- OG UDBUDSSTRATEGI Godkendt af byrådet den 5.10.2016 INDLEDNING... 1 MÅLSÆTNING... 2 RAMMER FOR INDKØB OG UDBUD... 2 MÅLSÆTNING 1: EFFEKTIVITET... 4 HVORDAN ARBEJDER VI MED MÅLSÆTNINGEN?... 4

Læs mere

Undersøgelsen tager maksimalt 10 minutter at gennemføre. Tusind tak for din deltagelse!

Undersøgelsen tager maksimalt 10 minutter at gennemføre. Tusind tak for din deltagelse! 3J63-ZMA9-N921 Distributionsform E-mail Brevfletning Papir E-mail borgmester@fredensborg.dk Navn Thomas Lykke Pedersen Kommune Fredensborg Kommune 3J63-ZMA9-N921 OM UNDERSØGELSEN Kommunikationsvirksomheden

Læs mere

3. Godkendelse af regnskab 2005 og anmodning om overførsel af overskydende midler fra 2005 til 2006 J.nr. BOR 10/2006

3. Godkendelse af regnskab 2005 og anmodning om overførsel af overskydende midler fra 2005 til 2006 J.nr. BOR 10/2006 INDSTILLING 3. Godkendelse af regnskab 2005 og anmodning om overførsel af overskydende midler fra 2005 til 2006 J.nr. BOR 10/2006 INDSTILLING Borgerrådgiveren indstiller til Borgerrådgiverudvalget, at

Læs mere

Pulje til virksomhedsservice på områder der mangler arbejdskraft

Pulje til virksomhedsservice på områder der mangler arbejdskraft Ansøgningsskema for Pulje til virksomhedsservice på områder der mangler arbejdskraft Finanslovskonto 17.46.41.60 Projektets navn: Ansøger Kommune(r) Projekt- og tilskudsansvarlig: (navn, adresse, telefon,

Læs mere

CSR - Leverandør. (Corporate Sociale Responsibility) 1 Generelle krav Menneskerettigheder Arbejdstagerrettigheder...

CSR - Leverandør. (Corporate Sociale Responsibility) 1 Generelle krav Menneskerettigheder Arbejdstagerrettigheder... CSR - Leverandør (Corporate Sociale Responsibility) Indhold 1 Generelle krav... 2 1.1 Menneskerettigheder... 2 1.2 Arbejdstagerrettigheder... 2 1.3 Miljø... 2 1.4 Anti-korruption... 2 2 Specifikke krav...

Læs mere

Til Gyda Heding, MB. 17. januar Sagsnr Dokumentnr

Til Gyda Heding, MB. 17. januar Sagsnr Dokumentnr KØBENHAVNS KOMMUNE Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen Direktionen Til Gyda Heding, MB E-mail: Gyda_Heding@kk.dk Kære Gyda Heding 17. januar 2018 Sagsnr. 2018-0000088 Dokumentnr. 2018-0000088-3

Læs mere

DAGSORDEN. 1. Godkendelse af dagsorden v/steen Jeppson (beslutningspunkt) 1. at udvalget godkender dagsorden. 2. Valg af dirigent

DAGSORDEN. 1. Godkendelse af dagsorden v/steen Jeppson (beslutningspunkt) 1. at udvalget godkender dagsorden. 2. Valg af dirigent DAGSORDEN Møde i Beskæftigelses- og Integrationsudvalget Dato: Tirsdag den 6. marts 2018 kl. 9.30 til 11.30 Sted: Sjællandsgade 40, bygning I, lokale 102 Medlemmer: Steen Reinhold Jeppson (formand), Bjarne

Læs mere

Bilag 1b - Alternativ version af TV01 - Omstilling af familieplejeomra det (TV01c)

Bilag 1b - Alternativ version af TV01 - Omstilling af familieplejeomra det (TV01c) Bilag 1b - Alternativ version af TV01 - Omstilling af familieplejeomra det (TV01c) BUSINESS CASE Forslagets titel: Kort resumé: Fremstillende forvaltning: Berørte forvaltninger: TV01c: Omstilling af familieplejeområdet

Læs mere

Høringsregler i kommunens syv forvaltninger

Høringsregler i kommunens syv forvaltninger Borgerrådgiveren Økonomiforvaltningen, Kultur- og Fritidsforvaltningen, Børne- og Ungdomsforvaltningen, Sundheds- og Omsorgsforvaltningen, Socialforvaltningen, Teknik- og Miljøforvaltningen, Beskæftigelses-

Læs mere

Bilag 3 til indstilling om bedre sagsbehandling ledelsesinformation og måltal (Økonomiudvalget den 12. april 2016):

Bilag 3 til indstilling om bedre sagsbehandling ledelsesinformation og måltal (Økonomiudvalget den 12. april 2016): KØBENHAVNS KOMMUNE NOTAT Bilag 3 til indstilling om bedre sagsbehandling ledelsesinformation og måltal (Økonomiudvalget den 12. april 2016): Fagforvaltningernes høringssvar Indhold 1. høringsrunde... 1

Læs mere

Rengøringsservice. Hvordan har SKI håndteret CSR i rammeaftale 18.01 Rengøringsservice?

Rengøringsservice. Hvordan har SKI håndteret CSR i rammeaftale 18.01 Rengøringsservice? Rengøringsservice Hvordan har SKI håndteret CSR i rammeaftale 18.01 Rengøringsservice? 30. september 2013 2 Agenda 1. Kort om rammeaftalens opbygning 2. Krav til leverandører (prækvalifikation) 3. Kundens

Læs mere

Netværksdage,Nyborg Strand, 27. august Arbejdsklausuler og sociale klausuler

Netværksdage,Nyborg Strand, 27. august Arbejdsklausuler og sociale klausuler Netværksdage,Nyborg Strand, 27. august 2014 Arbejdsklausuler og sociale klausuler 2 Dagsorden: Arbejdsklausuler - retlig kontekst Konkrete arbejdsklausuler i henholdsvis Syd og Midt Praktiske erfaringer

Læs mere

Konsekvenser ved at udskyde tilpasningen af busdriften med 1 år

Konsekvenser ved at udskyde tilpasningen af busdriften med 1 år KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Byudvikling NOTAT Til Charlotte Lund (Ø) 13. april 2018 Konsekvenser ved at udskyde tilpasningen af busdriften med 1 år På Økonomiudvalgets møde den 10.

Læs mere

Dagsorden til møde i Erhvervs-, Beskæftigelses- og Integrationsudvalget

Dagsorden til møde i Erhvervs-, Beskæftigelses- og Integrationsudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Erhvervs-, Beskæftigelses- og Integrationsudvalget Mødetidspunkt 17-12-2018 17:20 Mødeafholdelse Rådssalen Indholdsfortegnelse Erhvervs-, Beskæftigelses- og Integrationsudvalget

Læs mere

Hovedstadens Letbanes klausuler om løn- og arbejdsvilkår

Hovedstadens Letbanes klausuler om løn- og arbejdsvilkår Hovedstadens Letbanes klausuler om løn- og arbejdsvilkår Hovedstadens Letbane har indført en række klausuler i kommende kontrakter. Klausulerne skal bekæmpe social dumping og sikre ordnede vilkår på byggeriet

Læs mere