LANDDISTRIKTSRÅD. Hemmet. REFERAT [Møde 2 referat ] Ringkøbing-Skjern Kommune

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "LANDDISTRIKTSRÅD. Hemmet. REFERAT [Møde 2 referat ] Ringkøbing-Skjern Kommune"

Transkript

1 LANDDISTRIKTSRÅD Ringkøbing-Skjern Kommune REFERAT [Møde 2 referat ] LÆS BLA. OM: Ansøgninger til Landdistriktspuljen Cykelturismestrategi Antal arbejdspladser og virksomheder i Ringkøbing-Skjern Kommune Hvor er de bedste smutture til særlige oplevelser i naturen? Kommende arrangementer Hemmet

2 2 Nyhedsbrev 2/ udarbejdet af Landdistriktsrådet, Ringkøbing-Skjern Kommune. Nyhedsbrev er blandt andet udarbejdet på baggrund af mødet i Landdistriktsrådet den i Hemmet. Ikke alle emner fra mødet er medtaget i nyhedsbrevet, men det fulde referat kan findes på kommunens hjemmeside under landdistriktsrådet. Layout: Margrete Sørensen Forsidefoto: Lotte Finnerup Hemmet Der bor godt 340 i Hemmet, som ligger tæt på Ringkøbing Fjord. I Hemmet er der en børnehave med vuggestueafdeling og der er fire kilometer god cykelsti til Bork Skole med tilknyttet skolefritidsordning. Der er et nyt aktivitets- og kulturhus samt Dagli Brugsen i byen. Hemmet har gode busforbindelser til de større nabobyer Tarm og Nr. Nebel, cykelstier samt mulighed for flexture med taxa. Hemmet ligger desuden kun en lille times kørsel fra Billund Lufthavn. Læs mere på:

3 3 Indhold 4 Ansøgninger til kommunens landdistriktspulje 5 Orientering om og drøftelse af egen projekter 6 Præcisering af landdistriktsrådets vedtægter 7 Udarbejdelse af cykelturismestrategi 8 Ildsjæle Accelerator Mestring af projekter Orientering fra Landdistriktsrådets formand Punkter til næste møde i Landdistriktsrådet d.13.juni Opfølgning på landdistriktspolitikken 2. Behandling af ansøgninger til landdistriktspuljen Værd at vide 10 Hvor er de bedste smutture til særlige oplevelser i naturen? Kommende arrangementer 11 Oversigt over uddeling af LAG-midler Antal arbejdspladser og virksomheder i Ringkøbing-Skjern Kommune Hvem er DINE lokale kontaktpersoner i landdistriktsrådet? Presseklip

4 4 Ansøgninger til kommunens landdistriktspulje Landdistriktsrådet har i perioden modtaget følgende ansøgninger til landdistriktspuljen: Fælles Åben Landsby Bork, Sdr. Vium, Lyne og Hemmet Elementernes Legeplads, Rimmerhus Landsbyklyngen VestRum Den Moderne Landsby fra Hover-Torsted Børnehus Hover-Torsted Friskole (administrativt afslag) Rådet drøftede ansøgningerne til landdistriktspuljen og besluttede følgende: Borger-og sogneforeningerne i hhv. Sdr.Vium, Hemmet, Lyne og Bork står bag Fælles Åben Landsby. De havde søgt om kr og fik bevilget kr. Kees Kasteljin, som er medlem af Landdistriktsrådet, var inhabil og deltog derfor ikke i behandlingen af ansøgningen. Landsbyklyngen VestRum havde søgt om kr og fik bevilget kr. kunne ikke bevilges til mødevirksomhed. Ansøgerne (Rimmerhus Beborgerforening) bag Elementernes Legeplads skal indsende en ny ansøgning med et komplet budget og oplysninger om, hvilke andre sogne der støtter projektet. Hover-Torsted Børnehus havde søgt om kr til istandsættelse af et uudnyttet loft på Hover-Torsted Børnehus. Projektet fik afslag med begrundelsen, at projektet er en kommunal anlægsopgave. Pernille Priess Pedersen deltog ikke i behandlingen af ansøgningen grundet inhabilitet. Der er bevilget kr pr af puljen på kr.

5 Orientering om og drøftelse af egen projekter 5 Landdistriktsrådet i Ringkøbing-Skjern Kommune har taget initiativ til at igangsætte et pilotprojekt med fokus på pleje- og vedligeholdelsesmateriel i landsbyerne for at afklare, om der dernæst skal afsættes en pulje på kr., som kommunens borger- og sogneforeninger kan søge med henblik på at købe materiel til pleje og vedligehold, som landsbyerne selv kan disponere over til at opnå et højere serviceniveau end den kommunen umiddelbart kan tilbyde. På årsmødet for borger- og sogneforeninger den blev pilotprojektet nævnt, og 4 landsbyer (Bølling, Ølstrup, Ådum og Lyne) har efterfølgende givet udtryk for, at de er interesserede i at deltage. Vej og Park har i foråret 2017 afsluttet arbejdet med pjecen: 8 gode råd om samarbejdsaftaler med borgere - og eksempler på samarbejder fra Vej og Park. Med udgangspunkt i denne pjece er beskrivelsen af pilotprojektet blevet udarbejdet af LDK og drøftet og godkendt i pilotprojektets styregruppe. Pilotprojektet er en indsats i kommunens landdistriktspolitik. Rådet drøftede pilotprojektet og besluttede at anbefale Økonomi-og Erhvervsudvalget, at der afsættes kr til indkøb pr. landsby til pilotprojektet.

6 6 Præcisering af landdistriktsrådets vedtægter [Orientering] Landdistriktsrådets 4 Udpegning af rådet og virkeperiode er blevet præciseret. [Næste valg til landdistriktsrådet er i november 2017] Landdistriktsrådet drøftede og godkendte præciseringen af landdistriktsrådets vedtægter 4. Rådet anbefaler Økonomi-og Erhvervsudvalget at godkende præciseringen. Landdistriktsrådet bakker op om de frivillige aftaler mellem borgere og kommunen herunder kravene i forbindelse med ny midlertidig anvendelse af ubebyggede kommunale arealer. Økonomi-og Erhvervsudvalget har den 6. juni besluttet at godkende de ændrede vedtægter.

7 7 Udarbejdelse af cykelturismestrategi For at styrke bl.a. indlandsturismen arbejdes på en cykelturismestrategi med henblik på at øge antallet af cykelturister til Ringkøbing-Skjern Kommune og på at øge antallet af turister på cykel i kommunens landdistrikter. Indsatsen skal bl.a. føre til at kommunen får flere cykelvenlige overnatningssteder i form af f.eks. Bed + Bike certificeringen, som er det brand, som i særdeleshed tyske cykelturister navigerer efter, når de skal planlægge deres cykelferie. Derudover skal indsatsen føre til, at der etableres flere turforslag for turister på cykel både i form af skiltning og formidling. Den typiske turist på cykel bevæger sig fra km. pr. dag, hvis de samtidig skal opleve noget og besøge områdets seværdigheder. (Se mere på: Cykelturismestrategien udarbejdes af Foreningen Dansk Cykelturisme i samarbejde med Ringkøbing Fjord Turisme og Ringkøbing-Skjern Kommune med inddragelse af relevante interessenter (f.eks. landdistriktsrådet). Definition: Cykelturister = Langtursturister, hvor den lange cykeltur er reason to go. Turister på cykel = Turister der allerede er i området, som skal ud på dagsture på cykel. Rådet besluttede at anbefale Økonomi-og Erhvervsudvalget at udarbejdelse af cykelturismestrategien støttes med kr. Økonomi-og Erhvervsudvalget har den 6. juni besluttet at støtte udarbejdelse af cykelturismestrategien støttes med kr.

8 8 Ildsjæle Accelerator Mestring af projekter 2018 Ildsjæle Accelerator- Mestring af projekter 2018 er en mini-projektlederuddannelse, som er under udarbejdelse til foreningerne i RKSK. Arbejdet foregår i et samarbejde mellem Ekstern Udvikling og FrivilligVest. Uddannelsen henvender sig primært til ildsjæle og frivillige entreprenører i Ringkøbing-Skjern Kommune. Målet med uddannelsen er at skabe en form for hjælp til selvhjælp, hvor deltagerne (2-3 personer fra hver forening) bliver klædt på til at gennemføre projekter i deres lokalområde, som de måske ellers manglede viden, kompetencer og mod til at få i mål. De får undervejs i uddannelsen mulighed for at gennemføre et projekt og dermed afprøve de forskellige teoretiske metoder og værktøjer i praksis. Projekter, som ellers ligger i skuffen, bliver gennemført og deltagerne bliver klogere på, hvordan de kommer i gang med fremtidige projekter, hvor idé bliver til handling. Deltagerne bliver gennem uddannelsen klædt på til at dele deres nye værktøjer og kompetencer med andre i deres forening, sogn eller område. På den måde bliver endnu flere klar til at gå i gang med projekter, som gerne skulle bidrage til vækst, og til at landdistrikterne er attraktive at bo og bosætte sig i. Modulerne afholdes fysisk i landsbyer rundt om i Ringkøbing-Skjern kommune. Projektets primære målsætninger: 1. Deltagerne gennemfører et projekt fra idéfase til evaluering henover det samlede uddannelsesforløb. 2. Deltagerne får udviklet deres kompetencer, så de fremadrettet er bedre rustet til at gennemføre egne projekter. Rådet bakker op om, at der arbejdes videre med projektet.

9 9 Orientering fra landdistriktskoordinatoren 1. Faldefærdige huse: Landdistriktskoordinatoren har modtaget henvendelser om udfordringer vedr. forladte og faldefærdige huse i kommunens landdistrikter. Hertil er det generelle svar og anbefaling, at borger/sogneforeningen eller andre borgere i landsbyen først selv kontakter ejerne, og hvor de på diplomatisk vis spørger ind til løsninger vedr. udfordringerne med et faldefærdigt/forladt hus, og om de evt. kan hjælpe med noget i forhold til huset. Hvis ikke det er en mulighed, så kan de kontakte juristerne i RKSK, og så vil de hjælpe borgerne videre. Juristerne er altså indgangen til kommunen i dette tilfælde. 2. National Park Skjern Å: Orientering fra Natur, Kultur og Fritid: Byrådet har for afsat i alt 1.9 mill. kr. til en ny proces vedr. Nationalpark Skjern Å, og det videre ansvar ligger i Land, By og Kultur. Frivillighedsprincippet skal være det grundlæggende tema. Nationalparken er et samarbejdsprojekt med Herning Kommune, som stadig er meget positive. Der lægges i processen vægt på åbenhed og transparens, og at alle relevante parter involveres fra starten, således at der sikres et bredt ejerskab til projektet. Én af de ting, der skal sættes ekstra fokus på er den brede kommunikation, så det vil stå klart for alle borgere og samarbejdspartnere, hvad en nationalpark er og kan bidrage med i Naturens Rige. Kommunikationen skal bl.a. bygge på de erfaringer, som de nuværende Nationalparker har draget gennem de sidste mange år, og som kan være med til at nuancere mange af de myter, der også er om Nationalparker. Den 3. april 2017 blev der afholdt en studie-/inspirationstur til Nationalpark Vadehavet, hvor byråd og de grønne råd fra RKSK og Herning Kommune var inviteret. Der vil senere blive afholdt individuelle kaffemøder med centrale interessenter. Endelig tænkes der et antal åbne samtale-saloner om enkeltemner. Kommunen ønsker en proces, hvor man gensidigt udfordrer hinanden på holdninger og idéer, og hvor der spilles med åbne kort. Der var på mødet ikke tid til at kommentere orienteringen, hvorfor medlemmerne i stedet kan eftersende kommenterer og spørgsmål.

10 10 Værd at vide Hvor er de bedste smutture til særlige oplevelser i naturen? Som Danmarks største kommune må vi da have unikke steder i den danske natur, ikke sandt? Til efteråret lanceres en helt ny oversigt under navnet Smutturen med 50 unikke steder i den danske natur. Målet med initiativet er at synliggøre og styrke særlige steder og naturoplevelser, så endnu flere danske og udenlandske turister kan få glæde af dem. Læs mere her: Og indstil et sted her: og sæt dermed vores egn på Danmarkskortet. Kommende arrangementer Landdistriktsrådet holder sommerarrangement den 20. juni 2017 for alle borger-og sogneforeninger i Ringkøbing-Skjern Kommune i No Sognehus, Lybækvej 14B, No,6950 Ringkøbing, og du/i er velkommen. Programmet for arrangementet vil blandt andet indeholde: Middag VestRum - landsbyklyngesamarbejde v/fmd. Carsten Meller Café, hvor medlemmerne af borger-og sogneforeningerne kan shoppe rundt til forskellige medarbejdere fra kommunen og få direkte vejledning og gode råd f.eks. i forhold til forskellige emner f.eks. landsbypedel-ordningen under Kompetencecentret, bosætning, COBEN energirenovering og grøn transport, LAG projekter, Vej og Park, stiarbejde, indlandsturisme mfl.

11 11 Oversigt over uddeling af LAG-midler 2016 NB: Næste frist for ansøgning om LAG midler er den 23. august 2017

12 12 Kort og godt

13 13

14 14 Hvem er din lokale kontaktperson i landdistriktsrådet? Torben H. Mortensen, Jens Erik Damgaard Husby, Holmsland Pernille Priess, Jan Holm Rasmussen VestRum: Tim, Torsted, Hover, Hee, No, Stadil, Vedersø Christian Christensen, Bjarne Svendsen Grønbjerg Nørre Vium, Vorgod-Barde, Herborg, Spjald, Rimmerhus, Fjelstervang, Ølstrup, Troldhede Kess Kastelijn, Erik Viborg Stauning, Dejbjerg, Højmark, Finderup, Hanning, Bølling, Velling, Række Mølle, Lem Rikke Just, Søren Elbæk Sønder Bork, Nørre Bork, Hemmet, Lønborg, Sønder Vium, Lyne, (Egvad) Per Hoffmann Christensen, Tine Ross Ådum, Hoven, Borris, Aktiv Faster

15 15 Hvem er din lokale kontaktperson i landdistriktsrådet? Kommunen inddelt i 6 geografiske områder med et antal borger-sogneforeninger i hver. Til hvert område er to kontaktpersoner udpeget en frivillig og en politiker. Fordelingen af kontaktpersoner er som følger, hvor førstnævnte er frivillig, mens sidstnævnte er udpeget af byrådet. Du kan komme i dialog med landdistriktsrådet ved at kontakte rådets medlemmer direkte eller via deres facebookgruppe For yderligere information kontakt: Lotte Finnerup, Landdistriktskoordinator og sekretær i Landdistriktsrådet lotte.finnerup@rksk.dk mobil: Hvor og hvornår mødes landdistriktsrådet? Der planlægges afholdelse af ca. 5 møder i Landdistriktsrådet om året - møderne er fastlagt med en frekvens på ca. 10 uger. Det tilstræbes til at komme rundt i alle dele af kommunens landdistrikter. Næste møde er den På baggrund heraf er kommunen inddelt i 6 områder med ca. 6-8 borger-sogneforeninger i hver. Til hvert område er to kontaktpersoner udpeget en frivillig og en politiker. Fordelingen af kontaktpersoner er som følger, hvor førstnævnte er frivillig, mens sidstnævnte er udpeget af byrådet. Pernille Priess Pedersen, Formand for landdistriktsrådet pernille.priess@gmail.com mobil: Læs mere om emner i relation til landsbyer og landdistrikter i Ringkøbing-Skjern Kommune på:

16 16 Områdemøder landdistriktsrådet og borger-og sogneforeninger i dialog

17 SE, HVORDAN DU KOMMER IGANG 17

LANDDISTRIKTSRÅD. Ringkøbing-Skjern Kommune

LANDDISTRIKTSRÅD. Ringkøbing-Skjern Kommune LANDDISTRIKTSRÅD Ringkøbing-Skjern Kommune R E F E R AT [Møde 1 februar - 2018] Læs bl.a. om: Formel konstituering af Landdistriktsrådet Landdistriktsrådets organisering Indkomne ansøgninger til landdistriktspuljen

Læs mere

BILAG til trafikplan for Ringkøbing-Skjern Kommune: Kortmateriale og ruteoversigt 2008

BILAG til trafikplan for Ringkøbing-Skjern Kommune: Kortmateriale og ruteoversigt 2008 BILAG til trafikplan for -Skjern Kommune: Kortmateriale og ruteoversigt 2008 Indholdsfortegnelse: Side 1: Kort 1: Overblik Side 2: Kort 2: Jernbane, X bus og regionale ruter Side 3: Tabel 1 og 2: Ruteoversigt

Læs mere

Orientering fra Landdistriktsrådets formand Ansøgninger til landdistriktspuljen:

Orientering fra Landdistriktsrådets formand Ansøgninger til landdistriktspuljen: LANDDISTRIKTSRÅD Ringkøbing-Skjern Kommune REFERAT [Møde 2 april/maj 2018] Læs bl.a. om: Orientering fra Landdistriktsrådets formand Ansøgninger til landdistriktspuljen: Udviklende Landsbyklyngesamarbejde

Læs mere

LANDDISTRIKTSRÅD. Dejbjerg. REFERAT [Møde 1 Marts 2017] Ringkøbing-Skjern Kommune

LANDDISTRIKTSRÅD. Dejbjerg. REFERAT [Møde 1 Marts 2017] Ringkøbing-Skjern Kommune LANDDISTRIKTSRÅD Ringkøbing-Skjern Kommune REFERAT [Møde 1 Marts 2017] LÆS BLA. OM: Midlertidig anvendelse af kommunale byggegrunde Kommuneplanen 2017-2029 Landdistriktspuljen i RKSK Flyttemønstre, befolkningsudvikling

Læs mere

Side 3 Side 4 Side 5 Side 6 Side 7 Side 8 Side 9 Side 10 Side 11 Side 12 Side 13 Side 14 Side 15 Side 16 Opgørelse over børnepasning 2018 Inst. nr. Bygningsmæssig kapacitet Normering Gns. antal Belægn.

Læs mere

Handlingsplan gældende for 2018 For Landdistriktspolitikken Indledning

Handlingsplan gældende for 2018 For Landdistriktspolitikken Indledning Handlingsplan gældende for 2018 For Landdistriktspolitikken 2015-2018 Indledning Ringkøbing- Skjern Kommunes vision Naturens rige er udtryk for at byrådet gennem naturen vil sikre borgerne det gode liv

Læs mere

Side 3 Side 4 Side 5 Side 6 Side 7 Side 8 Side 9 Side 10 Side 11 Side 12 Side 13 Side 14 Side 15 Side 16 Oplæg til Børn og Familieudvalget den 22. januar 2018 fra Dagtilbud og Undervisning og Pædagogisk

Læs mere

LANDDISTRIKTSRÅDET REFERAT. Ringkøbing-Skjern Kommune

LANDDISTRIKTSRÅDET REFERAT. Ringkøbing-Skjern Kommune LANDDISTRIKTSRÅDET Ringkøbing-Skjern Kommune REFERAT [Møde 2 og 3 maj/juni 2019] Læs bl.a. om: Nyt initiativ: Omdannelseslandsbyer Ansøgning til landdistriktspuljen fra landsbyklyngen Friskvind Præsentation

Læs mere

Dagsordenen Landdistriktsrådet d kl

Dagsordenen Landdistriktsrådet d kl Dagsordenen Landdistriktsrådet d. 5.9.2016 kl. 18.30-21.00 Deltagere: Søren Elbæk, Per Hoffmann, Pernille Priess, Torben Hjøllund Mortensen, Rikke Just, Ann Elisabeth Bjerrehøj, Erik Viborg Jensen, Jan

Læs mere

Ringkøbing-Skjern Kommune. Bilag 7 til Spildevandsplan RENSEANLÆG

Ringkøbing-Skjern Kommune. Bilag 7 til Spildevandsplan RENSEANLÆG Ringkøbing-Skjern Kommune Bilag 7 til Spildevandsplan 2019-2027 RENSEANLÆG Revision 21-11-2018 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. RENSEANLÆG... 4 1.1. Ringkøbing Renseanlæg... 5 Opland og udledning... 5 Opbygning

Læs mere

Ringkøbing-Skjern Kommune - Handlingsplan for stier INDHOLD

Ringkøbing-Skjern Kommune - Handlingsplan for stier INDHOLD Ringkøbing-Skjern Kommune - Handlingsplan for stier INDHOLD 1. INDLEDNING 1 2. STATUS 1 2.1 Stiprojekter i landområde 1 2.2 Stiprojekter i byområde 2 3. FREMTIDIGE STIPROJEKTER 3 3.1 Prioriteret projektliste

Læs mere

Vigtig information forud for ansøgning til Landsbypuljen

Vigtig information forud for ansøgning til Landsbypuljen Vigtig information forud for ansøgning til Landsbypuljen Ansøgningsfrist 14. november 2016 Der er hvert år ca. 1.250.000 kr. til uddeling. Der kan søges om både hel- eller delvis finansiering. Der kan

Læs mere

Ringkøbing-Skjern Kommune - Handlingsplan for stier INDHOLD

Ringkøbing-Skjern Kommune - Handlingsplan for stier INDHOLD Ringkøbing-Skjern Kommune - Handlingsplan for stier INDHOLD 1. INDLEDNING 1 2. STATUS 1 2.1 Stiprojekter i landområde 1 2.2 Stiprojekter i byområde 2 3. FREMTIDIGE STIPROJEKTER 3 3.1 Prioriteret projektliste

Læs mere

BILAG 2 TIL MILJØVURDERING AF KOMMUNEPLAN , RINGKØ- BING-SKJERN KOMMUNE ENDELIG MILJØSCOPING/-SCREENING AF RAMMERNE

BILAG 2 TIL MILJØVURDERING AF KOMMUNEPLAN , RINGKØ- BING-SKJERN KOMMUNE ENDELIG MILJØSCOPING/-SCREENING AF RAMMERNE BILAG 2 TIL MILJØVURDERING AF KOMMUNEPLAN 2013-2025, RINGKØ- BING-SKJERN KOMMUNE ENDELIG MILJØSCOPING/-SCREENING AF RAMMERNE BILAG 2 Liste over samtlige rammeændringer ved forslag til Kommuneplan 2013-2025

Læs mere

Landdistriktspolitik og handlingsplan Indledning

Landdistriktspolitik og handlingsplan Indledning Landdistriktspolitik 2015-2018 og handlingsplan 2017-2018 Indledning Ringkøbing- Skjern Kommunes vision Naturens rige er udtryk for at byrådet gennem naturen vil sikre borgerne det gode liv og at skabe

Læs mere

Revurdering af strategien for udbud af dagpleje- og

Revurdering af strategien for udbud af dagpleje- og N O T A T Til Børne- og Familieudvalget Kopi Fra Dagtilbud og Undervisning Emne Revurdering af strategien for udbud af dagpleje- og vuggestuepladser Revurdering af strategien for udbud af dagpleje- og

Læs mere

Side 3 Side 4 Side 5 Side 6 Side 7 Side 8 Side 9 Side 10 Side 11 Side 12 Side 13 Side 14 Side 15 Side 16 Side 17 Side 18 TEMA// Unge & uddannelse 8 gode råd om samarbejdsaftaler med borgere og eksempler

Læs mere

Provstiudvalgsmøde, 27. november 2014 kl. 13.00 i Kirkehuset, Skjern Ingen afbud.

Provstiudvalgsmøde, 27. november 2014 kl. 13.00 i Kirkehuset, Skjern Ingen afbud. 41 Provstiudvalgsmøde, 27. november 2014 kl. 13.00 i Kirkehuset, Skjern Ingen afbud. Pkt. 1 Faster MR.: Ansøgning vedr. etablering af forsatsruder. Bilag foreligger på mødet Esdh 682 PU anbefaler forudsat

Læs mere

Provstiudvalgsmøde, 26. oktober 2017 kl i Kirkehuset, Skjern. Afbud: Peder Vestersager. Kommende medlem Gravers Kjærgaard overværer mødet.

Provstiudvalgsmøde, 26. oktober 2017 kl i Kirkehuset, Skjern. Afbud: Peder Vestersager. Kommende medlem Gravers Kjærgaard overværer mødet. 166 Provstiudvalgsmøde, 26. oktober 2017 kl. 13.00 i Kirkehuset, Skjern Åben dagsorden: Afbud: Peder Vestersager. Kommende medlem Gravers Kjærgaard overværer mødet. Pkt. 1 Godkendelse af dagsorden. Dagsorden

Læs mere

Sønder Vium 19. Januar LAG Ringkøbing-Skjern

Sønder Vium 19. Januar LAG Ringkøbing-Skjern Sønder Vium 19. Januar 2012 BESTYRELSENS SAMMENSÆTNING Jørgen S. Madsen Formand Faster-Astrup Anette Gaasdal Næstformand Herborg Poul Nielsen Kasserer Hanning Elsebeth Rasmussen Højmark Ole Bøndergaard

Læs mere

Side 3 Side 4 Side 5 Side 6 Side 7 Side 8 Side 9 Side 10 Side 11 Side 12 Side 13 Side 14 Side 15 Side 16 Side 17 Side 18 Side 19 Side 20 Side 21 Side 22 Vedtægter for Landdistriktsrådet 1 Navn og adresse

Læs mere

Provstiudvalgsmøde, 29. juni 2017 kl i Kirkehuset, Skjern

Provstiudvalgsmøde, 29. juni 2017 kl i Kirkehuset, Skjern 152 Provstiudvalgsmøde, 29. juni 2017 kl. 13.00 i Kirkehuset, Skjern Åben dagsorden: Afbud: Gert Nicolaisen Pkt. 1 Godkendelse af dagsorden. Pkt. 18 er tilføjet. Pkt. 2 PU: Ensretning for præsters afregning

Læs mere

Byrådet. Direktionen. Digital Udvikling. Planlægning. Kommunale Ejendomme. Byg og Miljø. Land og Vand. Autisme

Byrådet. Direktionen. Digital Udvikling. Planlægning. Kommunale Ejendomme. Byg og Miljø. Land og Vand. Autisme Organisationsdiagram Byrådet Direktionen Viden og Strategi Økonomi Politisk Administrativ Sekratariat Intern Udvikling og Personale HR-udvikling Service og Digitalisering Koncern-IT Kommunikation Ekstern

Læs mere

Organisering og ledelse af det samlede område

Organisering og ledelse af det samlede område 2013020133EA Organisering og ledelse af det samlede område 1. januar 2014 Indledning Der er udarbejdet en organisationsplan for organisering og ledelse af det samlede område i Dagtilbud og Undervisning.

Læs mere

Nedsættelse af 17.4 udvalg med fokus pa Landdistrikter og Landdistriktsudvikling

Nedsættelse af 17.4 udvalg med fokus pa Landdistrikter og Landdistriktsudvikling Nedsættelse af 17.4 udvalg med fokus pa Landdistrikter og Landdistriktsudvikling KOMMISORIUM Formål: Udvalget for Landdistriksudvikling har til formål at fokusere på og samordne kommunens landdistriktsudvikling,

Læs mere

N O T A T. Intro. Indholdsfortegnelse

N O T A T. Intro. Indholdsfortegnelse N O T A T Til Økonomi- og Erhvervsudvalget Kopi Klik her for at angive tekst. Fra Land, By, Kultur - Planlægning Emne Forslag til tilretning af kommuneplanens detailhandelsstruktur for de enkelte byer

Læs mere

Her er et par eksempler på, hvordan opgaven med at inkludere og involvere indvandrere i kirkens liv gribes an forskellige steder i landet:

Her er et par eksempler på, hvordan opgaven med at inkludere og involvere indvandrere i kirkens liv gribes an forskellige steder i landet: 15.05.2018 Til menighedsråd og præster Opfordring til at drøfte folkekirkens møde med indvandrere I dag udgør indvandrere og efterkommere 13 % af Danmarks befolkning (276.929 personer fra vestlige lande

Læs mere

Ringkøbing-Skjern Kommune 2014

Ringkøbing-Skjern Kommune 2014 Ringkøbing-Skjern Kommune 2014 Foreninger indsaml.dato Containerplacering Container KL Februar Ølstrup Friskole 01-02-2014 Lervangvej 10 2 DDS Tim 01-02-2014 Tim Maskinfabrik, ring 97333813 for anvisning

Læs mere

Forslag til Budget Revideret budget

Forslag til Budget Revideret budget Busdrift (bilag 1 og 2) Ringkøbing-Skjern Kommune Forslag til Budget - Revideret budget Regnskab 2014 Budget Budget, september Budget, revideret Difference Udgifter 26.036.390 25.424.000 25.753.000 25.322.000-431.000

Læs mere

opdatering Årbog for Museet for Varde By og Omegn & Ringkøbing-Skjern Museum 2013

opdatering Årbog for Museet for Varde By og Omegn & Ringkøbing-Skjern Museum 2013 opdatering Årbog for Museet for Varde By og Omegn & Ringkøbing-Skjern Museum 2013 opdatering Årbog for Museet for Varde By og Omegn & Ringkøbing-Skjern Museum 2013 Forfatterne, Museet for Varde By og Omegn

Læs mere

Deltagere: Hanne Ringgaard Møller, Pia Dam, Mette Kristensen, Jens Erik Laulund Skotte, Palle Fischer, Bruno Hansen, Morten S.

Deltagere: Hanne Ringgaard Møller, Pia Dam, Mette Kristensen, Jens Erik Laulund Skotte, Palle Fischer, Bruno Hansen, Morten S. Referat Lokaludvalget 's møde Onsdag den 13-03-2019 Kl. 16:00 Munkestræde, Klosterplads 8a Deltagere: Hanne Ringgaard Møller, Pia Dam, Mette Kristensen, Jens Erik Laulund Skotte, Palle Fischer, Bruno Hansen,

Læs mere

Side 3 Side 4 Side 5 Side 6 Side 7 Side 8 Side 9 Side 10 Side 11 Side 12 Side 13 Side 14 Side 15 Side 16 Side 17 Side 18 Udrulning af lokaletilskud efter m2-modellen Medlemstal 2017 m2 Medl. u/25 Medl.

Læs mere

Organisering og ledelse af det samlede område

Organisering og ledelse af det samlede område edoc sagsnummer 15-042500 Organisering og ledelse af det samlede område 1. Januar 2018 Indledning Der er udarbejdet en organisationsplan for organisering og ledelse af det samlede område i Dagtilbud og

Læs mere

Forslag til budget Politisk høring

Forslag til budget Politisk høring Ringkøbing-Skjern Kommune Ringkøbing-Skjern Kommune Forslag til budget 2019 - Politisk høring Regnskab 2017 Budget 2018 Difference (budget 19 ift. budget 18) Busdrift 211101 Kørselsudgifter 24.676.083

Læs mere

Landdistriktspolitik Randers Kommune

Landdistriktspolitik Randers Kommune Landdistriktspolitik Randers Kommune 2016-2018 Forord Vi ønsker at skabe mere dynamik, vækst og udvikling i vores landdistrikter i Randers Kommune. Her ligger mere end 80 landsbyer hver med sin særlige

Læs mere

Resultatkontrakt. Vedrørende

Resultatkontrakt. Vedrørende Resultatkontrakt Vedrørende Fremtidens landsby Projekt: Den moderne landsby: Landsby 2.0 Stadil - Vedersø Kontraktens start: 14. april 2010 Kontraktens slut: 1. juli 2013 Journalnummer: 1-33-76-23-11-10

Læs mere

Ildsjæleuniversitet Tim 6. december 2012 PROFILERING, HJEMMESIDE OG PRESSE

Ildsjæleuniversitet Tim 6. december 2012 PROFILERING, HJEMMESIDE OG PRESSE Ildsjæleuniversitet Tim 6. december 2012 PROFILERING, HJEMMESIDE OG PRESSE 1. HALVLEG Presse og markedsføring Hvad er en god pressehistorie Hvordan kontakter man medierne Hvordan arbejder journalister

Læs mere

Bilag 6: Opfølgning på landdistriktspolitikken

Bilag 6: Opfølgning på landdistriktspolitikken 1 Bilag 6: Opfølgning på landdistriktspolitikken Mål for politikken Status/Effekt Vækst i antal borgere i kommunens landdistrikter Folketal: 2015 Antal personer 2016 Antal personer Ændring i antal personer

Læs mere

Forslag til budget Administrativ høring

Forslag til budget Administrativ høring Ringkøbing-Skjern Kommune Ringkøbing-Skjern Kommune Forslag til budget - Administrativ høring Regnskab 2017 Budget 2018 Difference (budget 19 ift. budget 18) Busdrift 211101 Kørselsudgifter 24.676.083

Læs mere

VÆRTSKAB I VÆRTENSKLASSE!

VÆRTSKAB I VÆRTENSKLASSE! SERVICEBOG VÆRTSKAB I VÆRTENSKLASSE! En håndbog til ansatte i turisterhvervet Mærk Vesterhavet INDHOLD 3 Velkommen 4 Hvem er vi? 6 Hvad vil vi? 10 Giv service i værtensklasse 12 Sælg mere 14 Giv turistinformation

Læs mere

Opfølgning på mål og handlingsplan i landdistriktspolitikken november Antal. Antal. personer

Opfølgning på mål og handlingsplan i landdistriktspolitikken november Antal. Antal. personer 1 Opfølgning på mål og handlingsplan i landdistriktspolitikken november 2017 Mål for politikken 1 Vækst i antal borgere i kommunens landdistrikter 2 Vækst i antal arbejdspladser i kommunens landsbyer og

Læs mere

Lokaludvalget 17. stk. 4

Lokaludvalget 17. stk. 4 Lokaludvalget 17. stk. 4 Byrådet besluttede 27. marts 2018 nedsættelse af et 17,4 udvalg for indeværende valgperiode 2018-2021. Udvalget skal styrke udviklingen i lokalområderne og skabe dialog og brobygning

Læs mere

Kommuner og genbrugspladser i Region Midtjylland

Kommuner og genbrugspladser i Region Midtjylland Kommuner og genbrugspladser i Region Midtjylland Det er kommunerne, der har ansvaret for affaldsbehandlingen i regionen. Nedenfor kan du finde telefonnumre, hjemmesider og e- mail adresser på kommunerne

Læs mere

DAGTILBUD OG UNDERVISNING Del 2

DAGTILBUD OG UNDERVISNING Del 2 A l t e r n a t i v e r Strukturoplæg og konkrete alternativer til den nuværende dagtilbuds- og skolestruktur DAGTILBUD OG UNDERVISNING Del 2 Udarbejdet af Dagtilbud og Undervisning januar 2011 A l t e

Læs mere

opdatering Årbog for Museet for Varde By og Omegn & Ringkøbing-Skjern Museum 2014

opdatering Årbog for Museet for Varde By og Omegn & Ringkøbing-Skjern Museum 2014 opdatering Årbog for Museet for Varde By og Omegn & Ringkøbing-Skjern Museum 2014 opdatering Årbog for Museet for Varde By og Omegn & Ringkøbing-Skjern Museum 2014 Forfatterne, Museet for Varde By og Omegn

Læs mere

Forældre/børn bestiller og betaler via ForældreIntra hos Ejvinds Bageri Skolen har ingen udgifter til ordningen

Forældre/børn bestiller og betaler via ForældreIntra hos Ejvinds Bageri Skolen har ingen udgifter til ordningen Frokost/spiseordninger i skoler og dagtilbud i Ringkøbing-Skjern Kommune Mad leveret udefra Kirkeskolen Forældre/børn bestiller og betaler via nettet hos restauranten Pakhuset Skolen har ikke udgifter

Læs mere

Side 3 Side 4 Side 5 Side 6 Side 7 Side 8 Side 9 Side 10 Side 11 Side 12 Side 13 Side 14 Side 15 Side 16 Side 17 Side 18 Side 19 Side 20 Forslag til Tillæg nr. 10 til Kommuneplan 2017-2029, Udtagelse

Læs mere

Budget behandling / forventet regnskab 2. kvartal 2017

Budget behandling / forventet regnskab 2. kvartal 2017 Ringkøbing-Skjern Kommune / forventet regnskab 2. kvartal Busdrift (Tabel 1, 2 og 3) Handicapkørsel (Tabel 4) Flexture (Tabel 5) Teletaxa (Tabel 6) Kan-kørsel (Tabel 7) Trafikselskabet (Tabel 8) Rejsekort

Læs mere

* Boliger i Hvide Sande, Årgab, Kloster, Dejbjerg, Stauning, Lønborg, Hemmet, Nr. Bork, Hanning, Bølling, Finderup, Hoven og Ådum.

* Boliger i Hvide Sande, Årgab, Kloster, Dejbjerg, Stauning, Lønborg, Hemmet, Nr. Bork, Hanning, Bølling, Finderup, Hoven og Ådum. Boliger i Ringkøbing-Skjern kommune Ringkøbing Boligforening Kongevejen 46 6950 Ringkøbing 9732 1711 Skjern Boligselskab af 1945 Klokkebjergvej 48 B 6900 Skjern 9735 2155 Boligorganisationen Lejerbo Gammel

Læs mere

opdatering Årbog for Museet for Varde By og Omegn & Ringkøbing-Skjern Museum 2015

opdatering Årbog for Museet for Varde By og Omegn & Ringkøbing-Skjern Museum 2015 opdatering Årbog for Museet for Varde By og Omegn & Ringkøbing-Skjern Museum 2015 opdatering Årbog for Museet for Varde By og Omegn & Ringkøbing-Skjern Museum 2015 Forfatterne, Museet for Varde By og Omegn

Læs mere

Helle Øst Udviklingsråd

Helle Øst Udviklingsråd Referat smødet Dato: 30. januar 2012 kl. 19.00 Sted: Fåborg, Fåborghus Deltagere: Troels Sandager, Jesper Christiansen, Connie Ibsen, Birthe Skovbjerg Jens Peter Christensen, Lars Bo Niels Jørgen Nielsen,

Læs mere

Dagsorden Distriktsudvalget

Dagsorden Distriktsudvalget Dagsorden Distriktsudvalget 2018-2021 Ordinært møde Mødetidspunkt: 23-08-2018 19:00 Mødeafholdelse: Information: Medlemmer: Elling Bannerslundhallen Grundtvigsvej 73 9900 Frederikshavn Brian Kjær(A), Formand

Læs mere

GreenLand. Projekt grønt landdistrikt. Det Energipolitiske Udvalg (2. samling) EPU alm. del - Bilag 146 Offentligt. Version 1.6. 2.

GreenLand. Projekt grønt landdistrikt. Det Energipolitiske Udvalg (2. samling) EPU alm. del - Bilag 146 Offentligt. Version 1.6. 2. Det Energipolitiske Udvalg (2. samling) EPU alm. del - Bilag 146 Offentligt GreenLand Projekt grønt landdistrikt Version 1.6 2. marts 2008 Udarbejdet af sogne- og borgerforeningerne i: Lyne, Foersum, Sdr.

Læs mere

SAMARBEJDSAFTALE. Ringkøbing-Skjern Kommune

SAMARBEJDSAFTALE. Ringkøbing-Skjern Kommune SAMARBEJDSAFTALE Ringkøbing-Skjern Kommune 1 1. Indledning: Ringkøbing-Skjern kommune og Frivilligcenter Ringkøbing-Skjern ønsker med denne samarbejdsaftale at sikre et godt og nært samarbejde, byggende

Læs mere

Vigtig information forud for ansøgning til Landsbypuljen

Vigtig information forud for ansøgning til Landsbypuljen Vigtig information forud for ansøgning til Landsbypuljen Ansøgningsfrist 14. november 2016 Der er hvert år ca. 1.250.000 kr. til uddeling. Der kan søges om både hel- eller delvis finansiering. Der kan

Læs mere

Tilskud til Idræt- og svømmehaller 2016

Tilskud til Idræt- og svømmehaller 2016 Tilskud til Idræt- og svømmehaller 2016 Udbetalt til: to Anvendelse Budget i alt: Budget pr. rate: (Hvad skal tilskuddet Brutto Brutto bruges til): Skjern Kulturcenter 32Omklædning 400.048 400.048 Skjern

Læs mere

Evalueringsskema til Landdistriktspuljen

Evalueringsskema til Landdistriktspuljen Evalueringsskema til Landdistriktspuljen Du skal udfylde evalueringsskemaet elektronisk og sende til sil@billund.dk senest tre måneder efter projekts afslutning, sammen med regnskab mv. Bemærk, at en del

Læs mere

LANDDISTRIKTSRÅDET. Lyne REFERAT. Ringkøbing-Skjern Kommune

LANDDISTRIKTSRÅDET. Lyne REFERAT. Ringkøbing-Skjern Kommune LANDDISTRIKTSRÅDET Ringkøbing-Skjern Kommune REFERAT [Møde 3 juni 2018] Læs bl.a. om: Orientering fra Landdistriktsrådets formand Behandling af ansøgninger til projekt: Nyt Liv på Tomme Kommunale Arealer

Læs mere

560 | Ringkøbing - Lem - Dejbjerg - Stauning - Skjern | Gyldig 12~08~19 | MIDTTRAFIK

560 | Ringkøbing - Lem - Dejbjerg - Stauning - Skjern | Gyldig 12~08~19 | MIDTTRAFIK 560 Ringkøbing - Lem - Dejbjerg - Stauning - Skjern Zone 580 fra Hvide Sande 15/952X fra Herning Ringkøbing Rtb. Gymnasium/Vasevej Vesterhavshallen Fjordcentret/Vellingvej Rydbjergvej/Velling Velling Friskole

Læs mere

LANDDISTRIKTSRÅD. FIA Frivilligheds- og Ildsjæleakademiet. Flexboliger. Lokal strategisk kapacitet. Hoven REFERAT

LANDDISTRIKTSRÅD. FIA Frivilligheds- og Ildsjæleakademiet. Flexboliger. Lokal strategisk kapacitet. Hoven REFERAT LANDDISTRIKTSRÅD Ringkøbing-Skjern Kommune LÆS BLA. OM: REFERAT [Møde 1 Januar 2016] Flexboliger Muligheder / begrænsninger Den ny organisering Landdistriktsrådet Lokal strategisk kapacitet Ny publikation

Læs mere

Referat. Mandag den 18. februar kl Møde i Handicaprådet i Lejre Kommune

Referat. Mandag den 18. februar kl Møde i Handicaprådet i Lejre Kommune Referat Møde i Handicaprådet i Lejre Kommune Mandag den 18. februar kl. 17.30 19.30 Mødelokale 1 (i kælderen) Hvalsø Rådhus, Møllebjergvej 4, 4330 Hvalsø Medlemmer: Lejre Kommune Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø

Læs mere

Status på demenspuljer søgt i 2017

Status på demenspuljer søgt i 2017 Status på demenspuljer søgt i 2017 1. Praksisnært kompetenceløft i kommuner og regioner 2. Besøg af demensrejseholdet i 2018-2019 3. Aktiviteter der skal understøtte et demensvenligt samfund 4. Flere og

Læs mere

Mødedato: 21. august 2018 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset. Indholdsfortegnelse:

Mødedato: 21. august 2018 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset. Indholdsfortegnelse: Dagsorden Ældrerådet Mødedato: 21. august 2018 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset Indholdsfortegnelse: 1 Alder Bedst - kl. 13:00-14:00 2 2 Tilskud til ombygning og indretning af plejecentre

Læs mere

Vigtig information forud for ansøgning til Landsbypuljen

Vigtig information forud for ansøgning til Landsbypuljen Vigtig information forud for ansøgning til Landsbypuljen Ansøgningsfrist 14. november 2016 Der er hvert år ca. 1.250.000 kr. til uddeling. Der kan søges om både hel- eller delvis finansiering. Der kan

Læs mere

Mødedato: 21. august 2018 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset. Indholdsfortegnelse:

Mødedato: 21. august 2018 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset. Indholdsfortegnelse: Referat Ældrerådet Mødedato: 21. august 2018 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset Indholdsfortegnelse: 1 Alder Bedst - kl. 13:00-14:00 2 2 Tilskud til ombygning og indretning af plejecentre

Læs mere

opdatering Årbog for Vardemuseerne & Ringkøbing-Skjern Museum 2017

opdatering Årbog for Vardemuseerne & Ringkøbing-Skjern Museum 2017 opdatering Årbog for Vardemuseerne & Ringkøbing-Skjern Museum 2017 opdatering Årbog for Vardemuseerne & Ringkøbing-Skjern Museum 2017 Forfatterne, Vardemuseerne & Ringkøbing-Skjern Museum 2018 Redaktion:

Læs mere

LANDDISTRIKTS POLITIK

LANDDISTRIKTS POLITIK LANDDISTRIKTS POLITIK 2016-2018 Forord Vi ønsker at skabe mere dynamik, vækst og udvikling i vores landdistrikter i Randers Kommune. Her ligger mere end 80 landsbyer hver med sin særlige identitet, sine

Læs mere

Vigtig information forud for ansøgning til Landsbypuljen

Vigtig information forud for ansøgning til Landsbypuljen Vigtig information forud for ansøgning til Landsbypuljen Ansøgningsfrist 14. november 2016 Der er hvert år ca. 1.250.000 kr. til uddeling. Der kan søges om både hel- eller delvis finansiering. Der kan

Læs mere

åbent møde for Landsbyudvalgets møde den 11. februar 2010 kl. 17:00 i Løgstør 214

åbent møde for Landsbyudvalgets møde den 11. februar 2010 kl. 17:00 i Løgstør 214 åbent møde for Landsbyudvalgets møde den 11. februar 2010 kl. 17:00 i Løgstør 214 Indholdsfortegnelse 001. Landsbyudvalget udpegning af formand og valg af næstformand 3 002. Mødekalender for 2010 5 003.

Læs mere

Bestyrelsesmøde i Østmøn Lokalråd d. 20. november 2012 hos Torben Nielsen.

Bestyrelsesmøde i Østmøn Lokalråd d. 20. november 2012 hos Torben Nielsen. 1 jsc Nørreby, d. 21. november 2012 Bestyrelsesmøde i Østmøn Lokalråd d. 20. november 2012 hos Torben Nielsen. Deltagere: Torben Nielsen, Jens Haubroe, Martha Torgard Joensen, Ole Jon Ørnum, Anne Gejl

Læs mere

Kommuneplan //

Kommuneplan // Kommuneplan // 2017-2029 Indholdsfortegnelse Detailhandel 3 2 Detailhandel + Ringkøbing-Skjern Kommune Intro Gode indkøbsmuligheder, attraktive bymidter og en stærk detailhandel har stor betydning for

Læs mere

Oplæg til den fremtidige ældrecenterstruktur i Ringkøbing-Skjern Kommune

Oplæg til den fremtidige ældrecenterstruktur i Ringkøbing-Skjern Kommune OPLÆG Oplæg til den fremtidige ældrecenterstruktur i Ringkøbing-Skjern Kommune Byrådet Februar 2011 Ældrecenterstruktur Side 2 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Forord...03 2. Indledning...03 3. Formål og afgrænsning...04

Læs mere

Landsbyklyngen VestRum

Landsbyklyngen VestRum Landsbyklyngen VestRum er et samarbejde mellem Tim, Hover, Torsted, Hee, No, Stadil og Vedersø Forslag til vedtægter for styregruppen VestRum 1. Navn og hjemsted Stk. 1. Foreningens navn er: Styregruppen

Læs mere

LANDDISTRIKTSRÅD FIA. Flexboliger. Lokal strategisk kapacitet R E F E R A T. Den ny organisering Landdistriktsrådet

LANDDISTRIKTSRÅD FIA. Flexboliger. Lokal strategisk kapacitet R E F E R A T. Den ny organisering Landdistriktsrådet LANDDISTRIKTSRÅD Ringkøbing-Skjern Kommune LÆS BLA. OM: Flexboliger Muligheder / begrænsninger R E F E R A T Den ny organisering Landdistriktsrådet Lokal strategisk kapacitet Ny publikation fra UIBM FIA

Læs mere

Forslag til Budget behandling

Forslag til Budget behandling Forslag til Budget - 2. behandling Busdrift Handicapkørsel Ringkøbing-Skjern Kommune Regnskab Budget Budget, juni Budget, september Difference Kørselsudgifter 25.442.413 25.195.396 25.430.000 25.457.000

Læs mere

Skolefodbold Overordnet drejebog - AA 2015

Skolefodbold Overordnet drejebog - AA 2015 John Petersen og Bent Jensen Opsyn Henrik Olsen og Ringkjøbing Landbobank Foto Michael Fabricius, Lars Hindø, Ellen Sørensen og Henrik Nielsen Penge og Økonomi Kaj Nielsen og Ove Lauridsen Tombola Anne

Læs mere

Strategi- og handleplan for landdistrikterne

Strategi- og handleplan for landdistrikterne Strategi- og handleplan for landdistrikterne 11. januar 2016 vedtog Byrådet en ny Landdistriktspolitik. Politikken omhandler følgende temaer: Strategi- og handleplanen er en opfølgning på den vedtagne

Læs mere

ANSØGNING OM TILSKUD TIL UDVIKLINGSPROJEKTER INDEN FOR REGIONAL UDVIKLING OG VÆKSTFORUM

ANSØGNING OM TILSKUD TIL UDVIKLINGSPROJEKTER INDEN FOR REGIONAL UDVIKLING OG VÆKSTFORUM ANSØGNING OM TILSKUD TIL UDVIKLINGSPROJEKTER INDEN FOR REGIONAL UDVIKLING OG VÆKSTFORUM Skemaet udfyldes elektronisk og indsendes på mail:tilskud@regionsjaelland.dk Det er vigtigt, at alle felter er besvaret

Læs mere

Godkendelse af referat fra sidste møde. Godkendelse af dagsorden. godkendt. Godkendt. UDVALG Det Fælles Landdistriktsråd. MØDE Bestyrelsesmøde DFL

Godkendelse af referat fra sidste møde. Godkendelse af dagsorden. godkendt. Godkendt. UDVALG Det Fælles Landdistriktsråd. MØDE Bestyrelsesmøde DFL UDVALG Det Fælles Landdistriktsråd MØDE Bestyrelsesmøde DFL STED Mødelokale 5, Hedensted Rådhus STARTTIDSPUNKT 11-06-2015 19:00:00 SLUTTIDSPUNKT 11-06-2015 21:00:00 PUNKTER 1. Godkendelse af referat fra

Læs mere

Kender vi vores udenlandske tilflyttere godt nok? - og kan vi gøre mere for at få flere til bosætte sig i området med familie til gavn for

Kender vi vores udenlandske tilflyttere godt nok? - og kan vi gøre mere for at få flere til bosætte sig i området med familie til gavn for Kender vi vores udenlandske tilflyttere godt nok? - og kan vi gøre mere for at få flere til bosætte sig i området med familie til gavn for Erhvervsliv - Fritidsforeninger - Skoler og daginstitutioner -

Læs mere

Provstiudvalgsmøde, 18. maj 2017 kl i Kirkehuset, Skjern

Provstiudvalgsmøde, 18. maj 2017 kl i Kirkehuset, Skjern 146 Provstiudvalgsmøde, 18. maj 2017 kl. 13.00 i Kirkehuset, Skjern Åben dagsorden: Afbud: Peder Vestersager. Pkt. 1 Godkendelse af dagsorden. Dagsorden er godkendt. EN efterlyser procedure for afregning

Læs mere

15. Boligplacering af flygtninge

15. Boligplacering af flygtninge Ringkøbing-Skjern Kommune Økonomi- og Erhvervsudvalget 8. december 2015 15. Boligplacering af flygtninge 15-042223 Sagsfremstilling Ringkøbing-Skjern Kommune oplever en væsentlig øget tilgang af flygtninge

Læs mere

Landdistriktspolitik for Lemvig Kommune

Landdistriktspolitik for Lemvig Kommune Landdistriktspolitik 2007-2013 for Lemvig Kommune Lemvig Kommune Rådhusgade 2 7620 Lemvig Side 1 af 8 1. Indledning 2. Tidshorisont Det er af stor værdi for Lemvig Kommune, at man i kommunen har landdistrikter

Læs mere

Bestyrelsesmøde 10. april 2019 Danmarksgade 8, 6500 Vojens Start kl. 19:00 Slut kl. 21:10. Referat

Bestyrelsesmøde 10. april 2019 Danmarksgade 8, 6500 Vojens Start kl. 19:00 Slut kl. 21:10. Referat Bestyrelsesmøde 10. april 2019 Danmarksgade 8, 6500 Vojens Start kl. 19:00 Slut kl. 21:10 Referat Mødeleder: Deltagere: Karl Posselt Karl Posselt Ditte O Neill Solveig Larsen Kurt Hansen Calle Simonsen

Læs mere

Provstiudvalgsmøde, 21. maj 2015 kl. 13.00 i Kirkehuset, Skjern

Provstiudvalgsmøde, 21. maj 2015 kl. 13.00 i Kirkehuset, Skjern 66 Provstiudvalgsmøde, 21. maj 2015 kl. 13.00 i Kirkehuset, Skjern Åben dagsorden: Afbud: Erik Nielsen, Peder Vestersager Pkt. 1 Godkendelse af dagsorden: Dagsorden godkendt. Pkt. 2 PUK: Kvartalsrapport.

Læs mere

Referat fra bestyrelses møde den 9. november 2015 er godkendt. Der var ingen yderligere opfølgning.

Referat fra bestyrelses møde den 9. november 2015 er godkendt. Der var ingen yderligere opfølgning. Bestyrelsesmøde for Vollsmose Sekretariatet Sted: Vollsmose Sekretariatet, Vollsmose Allé 10, 5240 Odense NØ Tid: Mandag den 14. december 2015 kl. 17.30-19.30 Tilstede: René Junker, Jannik Nyrop, William

Læs mere

Placering af akutlægebil i Ringkøbing-Skjern Kommune

Placering af akutlægebil i Ringkøbing-Skjern Kommune Præhospitalet Aarhus Regionshuset Olof Palmes Allé 34 DK-8200 Aarhus N Tel. +45 7841 4848 www.regionmidtjylland.dk Placering af akutlægebil i Ringkøbing-Skjern Kommune Formålet med dette notat er at belyse

Læs mere

UDKAST. Bosætningsstrategi Ikast-Brande Kommune

UDKAST. Bosætningsstrategi Ikast-Brande Kommune UDKAST Bosætningsstrategi Ikast-Brande Kommune 2019-2022 Indhold Forord... 5 Ikast-Brande Kommune har en god beliggenhed. 7 Indbyggertallet vokser... 8 Vision... 9 2022-mål... 10 Målgrupper... 12 Indsatsområder...

Læs mere

Bilag. Region Midtjylland. Indstilling fra Vækstforum om bevilling til udmøntning af initiativet Modtagelse og fastholdelse af udenlandsk arbejdskraft

Bilag. Region Midtjylland. Indstilling fra Vækstforum om bevilling til udmøntning af initiativet Modtagelse og fastholdelse af udenlandsk arbejdskraft Region Midtjylland Indstilling fra Vækstforum om bevilling til udmøntning af initiativet arbejdskraft Bilag til Regionsrådets møde den 19. november 2008 Punkt nr. 18 arbejdskraft Regionshuset Viborg Regional

Læs mere

REFERAT. Til stede fra udvalget: Søren Taaning, Ane Mette Ruge, Eva Steen Christensen, Jacob Fabricius og Mikkel Carl.

REFERAT. Til stede fra udvalget: Søren Taaning, Ane Mette Ruge, Eva Steen Christensen, Jacob Fabricius og Mikkel Carl. Statens Kunstfonds Legatudvalg for Billedkunst Møde nr. 32 Mødedato: 21.06.2019 Tidspunkt: kl. 10-16 Sted: Lokale 1, 5. sal REFERAT Til stede fra udvalget: Søren Taaning, Ane Mette Ruge, Eva Steen Christensen,

Læs mere

Vigtig information forud for ansøgning til Landsbypuljen

Vigtig information forud for ansøgning til Landsbypuljen Vigtig information forud for ansøgning til Landsbypuljen Ansøgningsfrist 14. november 2016 Der er hvert år ca. 1.250.000 kr. til uddeling. Der kan søges om både hel- eller delvis finansiering. Der kan

Læs mere

VELKOMMEN TIL 12 TIL MIDDAG

VELKOMMEN TIL 12 TIL MIDDAG LAG Odder-Hedensted VELKOMMEN TIL 12 TIL MIDDAG Middagsinvitationen er en del af Gentænk Landsbyen, der gennemføres i forbindelse med, at Aarhus er udnævnt som europæisk kulturhovedstad i 2017. I Gentænk

Læs mere

Landsbyklynger i praksis. Lise Grønbæk, DGI Simon Harboe, Realdania Fængslet i Horsens, 25. april 2019

Landsbyklynger i praksis. Lise Grønbæk, DGI Simon Harboe, Realdania Fængslet i Horsens, 25. april 2019 Landsbyklynger i praksis Lise Grønbæk, DGI Simon Harboe, Realdania Fængslet i Horsens, 25. april 2019 Ønske om samarbejde 83% 30% er helt enig eller enig i, at hvis de skal overleve som lokalsamfund,

Læs mere

Istidstuten. Fokus på geologi, kultur, natur, sundhed, friluftsliv og gode oplevelser. Projektleder: Anders Lauritsen

Istidstuten. Fokus på geologi, kultur, natur, sundhed, friluftsliv og gode oplevelser. Projektleder: Anders Lauritsen Istidstuten En cykelrute gennem Midt-Nordvestsjælland med istiden som tema Fokus på geologi, kultur, natur, sundhed, friluftsliv og gode oplevelser Projektleder: Anders Lauritsen Istidsruten - introduktion

Læs mere

REFERAT- BESTYRELSESMØDE. Kystvejens Konferencecenter, Kystvej 26, 8500 Grenaa

REFERAT- BESTYRELSESMØDE. Kystvejens Konferencecenter, Kystvej 26, 8500 Grenaa LAG Djursland Referat 05/2017 REFERAT- BESTYRELSESMØDE Dato: 10. oktober 2017 Tid: 17:00-21:00 Sted: Kystvejens Konferencecenter, Kystvej 26, 8500 Grenaa LAG Djursland Navn: Anette Okkerholm Jensen (AOJ)

Læs mere

Landsbyerhvervsklynger

Landsbyerhvervsklynger Landsbyerhvervsklynger Udvikling, samarbejde og vækst Erhvervsudvikling og fastholdelse af virksomheder i Holstebro Kommunes landdistrikter Projektets vision At udvikle og fastholde virksomheder og arbejdspladser

Læs mere

Overordnet udvikling i driftsoverførsler

Overordnet udvikling i driftsoverførsler Overordnet udvikling i driftsoverførsler (hele tusinder) Overførsler Overførsler 2015 til 2016 2016 til 2017 Handicap og Psykiatri 7.951 3.329 Sundhed og Omsorg 11.365 10.617 Undervisning 17.869 15.528

Læs mere

Handicapråd. Referat. Mødelokale 7, 15. november 2018 Kl. 16:00. Medlemmer

Handicapråd. Referat. Mødelokale 7, 15. november 2018 Kl. 16:00. Medlemmer Referat Mødelokale 7, Kl. 16:00 Medlemmer John Dalsgaard Jensen Inge Lise Pedersen Tina Mørk Ole Gjermandsen Mogens Haugaard Nielsen (N) Philip G. Nielsen Jacob Panton Kristiansen (V) Henning Urban Dam

Læs mere

Smag og Oplev Middelfart 19. marts 2012

Smag og Oplev Middelfart 19. marts 2012 Smag og Oplev Middelfart 19. marts 2012 LAG Middelfart og projektet Hvem er LAG Middelfart? Forening under Landdistriktsprogrammet 2007-2013 Landdistriktsprogrammets overordnede formål er at skabe attraktive

Læs mere