ROBOT SOFTWARE MENNESKESIKKERHED

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "ROBOT SOFTWARE MENNESKESIKKERHED"

Transkript

1 ROBOT SOFTWARE MENNESKESIKKERHED Når flere og flere opgaver bliver løst af robotter og med software så stiger risikoen for systemfejl. De fejl er det kun mennesker, der kan løse og rette. SMART DATA SMART ENERGY Med smart data bliver vi i stand til at forudse præcis hvor meget energi, der skal produceres hvornår, til hvem og hvor. Og derfor skal vi bruge mindre energi end i dag. GAMMELT BETA VERSION Store mængder data giver os helt nye muligheder for at forstå og agere i fremtidens marked. Det kræver andre kompetencer end dem, der kendetegnede de klassiske. Accept af, at vi aldrig bliver helt færdig med noget, konstant ny viden, der kan gøre systemerne bedre og give data mere værdi. FAST REGNING MICRO BETALING "Jeg skal forresten lige huske at købe noget strøm på mit Nukisskort. Den kommende generation - vil kunne købe sin strøm på internettet ligesom man køber taletid til mobilen.

2 OFFLINE ONLINE Elværker og vandværker online 24 time i døgnet til en eller flere driftcentraler. Aktivstyring af frostanlæg, fabrikkernes fryseanlæg, gadelys og lysstyrke, el-varme og undercentraler af fjernvarme som er opkoblet online. DIAGNOSE ACTION Aktivt onlinesystem til komponenter i Nukissiorfiits anlæg så vi enklere kan fejlsøge og opspore fejl i systemerne inden skaderne opstår. Et virtuelt lag med instruktioner og retningslinjer der afspejler den fysiske verden i realtid. TOPSTYRING SELVSTYRE Alle kan kan følge med i deres eget forbrug på APP, sågar bremse forbruget ved at lukke for dele af energien i huset. Alle vil kunne følge deres energiselskabs produktion og forbrug, og vil kunne se evt. hvor meget grøn energi man får. KABLER TRÅDLØS Energi bliver billigere, den bliver trådløs, bliver lettere at opbevare og kommer til at være alle steder.

3 TASTESLAVERI MACHINE LEARNING Fra at bruge tastaturet til sagsbehandling, til at bruge en computer med AI som en tredje part i møder. Den vil kunne sagsbehandle med få instrukser. Højere krav til kommunikations-skills, som skal forklare computeren, hvad den skal gøre. FYSISK DISTANCE Mere fleksible arbejdspladser hvor man arbejder udenfor kontoret på de tidspunkter man selv vil med de opgaver man vil. Stort behov for selvdisciplin og motivation. Ledere skal skabe god stemning så medarbejdere kommer på arbejde og så de kan blive motiveret på distancen. INSTALLATØR DRONE PILOT Droner giver mulighed for at undersøge og reparere installationer på svært tilgængelige destinationer. Opgaver der tidligere krævede flere dages arbejde kan klares smartere men kræver ny hardware og nye kompetencer. ANALOG DIGITAL Analoge systemer forsvinder. Digitale data bliver langt hurtigere, kan bruges til mere men gør os også mere sårbare overfor nedbrud.

4 INTELLIGENS SUPER MIND IA giver mulighed for lynhurtig kvalitetssikring af aftaler og undersøgelse af gældende praksis på et splitsekund. Frigør arbejde til komplekse og spændende problemstillinger, som kræver menneskelig kontakt og intelligens. MELLEMLED BLOCK CHAIN Med brug af block chain løsninger, bliver registreringen af kunder, virksomheder og generelle oplysninger lettere og mere sikre. Alle led i processen kan laves fra placeringer i hele verden men bliver stoppet, hvis de ikke er korrekt digitalt udført. MORGENAVIS 24/7/365 Der kommer flere kilder til information og mange hurtige breaking news. Vi skal gøre noget særligt for at følge med og for at gøre os fortjent til vores kunders opmærksomhed. OPPEFRA DECENTRAL De kommende generationer på arbejdsmarkedet vil forvente at have al information tilgængeligt for dem uanset placering. Som følge heraf vil de forvente mere bottom-up end top-down beslutningsprocesser, hvor crowd en bestemmer hvad der er godt.

5 ARBEJDSTID FLEKSTID Der kommer mere machine learning og digitalisering, og derfor vil vi få et mere fleksibelt arbejdsmarked. Her kan man arbejde to måneder på et projekt og holde to måneders orlov, imens maskinerne arbejder videre på projektet. Det bliver mere moderne at tage fri og orlov, og få mere tid. KUNSTIG BRUGBAR INTELLIGENS I dag er der stort fokus på kunstig intelligens, men vi ved stadig ikke helt, hvad vi kan bruge den til. Dette vil ændre sig i fremtiden, hvor man kommer til at skulle tænke anderledes på hvad der skaber værdi. ONLINE OFFLINE At være offline og ikke tilgængelig på de digitale platforme bliver trendy, ligesom det bliver eksklusivt IKKE at dele data. Forbrugere vil i stigende grad efterspørge produkter og service, der respekterer privatliv, og på arbejdsmarkedet vil arbejdstagere i stigende omgang værne om en fritid, hvor stikket er trukket og telefonen slukket. CV DIGITALT FODSPOR I stedet for den fysiske jobsamtale vil vi kunne få jobs alene ved at indtaste vores data. Her tænkes der ikke kun på det traditionelle CV men også ens ageren på sociale medier, straffeattest og lignende. En algoritme vil derefter afgøre, om man fagligt og socialt er kvalificeret til jobbet.

6 KONTROL UDE AF KONTROL Den digitale udvikling udvikler sig langt hurtigere end særligt lovgivere har mulighed for at følge med til. Vi går fra tid, hvor vi havde en vis mulighed for at forudsige og kontrollere processer til en, hvor vi ikke har mulighed for at gribe rettidigt ind overfor den mængde af information og de interesser der eksisterer. INDENFOR UDENFOR BOKSEN I takt med, at mange funktioner automatiseres, vil man søge en krøllet og kreativ tankegang. Humaniora-kompetencer vil øge kreativiteten hos de medarbejdere, der både kan anvende førende teknologi og samtidigt være kreative i forhold til at skabe nye løsninger i samfundet. STATIONÆR FLYDENDE TILKNYTNING Nye måder hvorpå vi arbejder og integreres på arbejdsmarkedet. Fra et fastlønnet 8-16-job på et kontor skal vi i fremtiden til at se os som freelancere, der udbyder arbejdskraft globalt og afkoblet fra tid og sted. Det vil gøre os i stand til at indgå i relationer og arbejdssammenhænge på kryds og tværs af traditionelle skel. BRED ENS IVÆRKSÆTNING Fremtidens millionærer vil eje algoritmer. Iværksættermiljøet vil blive langt mere fokuseret på digitale løsninger. Processen bliver mere tilgængelig, og det er ikke kun computergenier, der starter i kælderen hos mor og far.

7 DIG UPGRADE DIG SELV Vi vil løbende tilpasse os nye digitale måder at bruge data på og genopfinde os selv og vores job i smartere versioner. Som var vi software der skulle opdateres. SKRIVE TÆNKE På fremtidens arbejdsmarked vil tankegenkendelse afløse tastaturet, og vi vil diktere tankerne direkte til computeren. ANONYM REGISTRERING I DET ØJEBLIK DU KØBER EN LITER MÆLK I PISIFFIK BLIVER DET REGISTRERET. DATA BLIVER SOLGT. INGEN KAN VÆRE ANONYME. KUNDEHENVENDELSE LIVE CHAT Forventningerne til hurtige svar stiger og kunderne vil ikke vente på svar i 30 dage fra Nukisiorfiit, når de i dag kan downloade en app på 2 minutter.

8 HIGH TECH HIGH TOUCH Teknologien sørger for tilgængelighed og service, hvor og hvornår det passer kunder og virksomheder. Men samtidig stiller mange stadig krav om kompetent og nærværende, personlig rådgivning. ANSAT ANVENDELIG Det bliver ikke længere nok bare at gøre sit arbejde. Det bliver et must at have konstant fokus på personlig udvidelse af færdigheder og organisatorisk tillægsværdi. I tæt parløb med omverden. MENNESKE INTERNET OF THINGS Vi vil bevæge os fra ekspertkilder og fysisk inspektion til digital internet of things IOT overvågning. USYNLIG OMDØMME Omdømmet er fremtidens valuta. Det tager lang tid at bygge, men kan ødelægges med blot én begivenhed.

9 REAKTIV PREDICTIVE ANALYSIS Vi går fra en håndtering af udfordringerne, når vi får henvendelser til at vi kan forudse hvem der skal have assistance og og hvilken slags support der virker for dem - inden situationen opstår. UDDAN TRÆN Se fremtiden med virtual reality. Nye medarbejdere kan danne sig et billede af, hvad der hvad der sker på arbejdspladsen, og medskabe Nukissiorfiit som var det en spillebane der skulle gøres bedre. KONTAKT MOBILBUTLER Mobilen bliver et filter, der som vores personlige butler sorterer og klarer al kontakt med omverdenen skat, forsikring, betaling, indkøb, strøm, økonomi, rådgivning og så videre. Vi får sjældent kontakt med folk direkte, men med deres mobile butler. TJIT TJAT CHATBOT Chatbot med stemmestyret brugerflade vil blive videreudviklet, så vi slipper for at gentage os selv og de standardiserede rådgiverydelser kan varetages automatisk.

10 EKSPERTLÆNKER BLOCKCHAIN Autoriteterne blev nedbrudt med 1968 revolutionen data og viden blev tilgængelig med den digitale revolution. Digitale indfødte vil leve et digitalt selvbetjent liv - fri af ekspert transaktioner. PRODUKT MENING Digitaliseringens vindere bliver dem der nysgerrigt følger med strømme og trends, kan netværke på tværs og ikke er fanget i en forståelse af hvilke produkter de skal tilbyde. KOMPLEKS SIMPLEKS Kløften mellem opgavernes kompleksitet og virksomhedernes kompetence øges. Borgerne tiltrækkes af det simple og intuitive, af det der skaber overblik og sammenhæng. RÅDGIVER TRÆNER Vejen til udvikling af virksomheder, bliver i rollen som betroet sparringspartner eller træner. Relationen bliver tæt, trofast og tillidsbaseret.

Henrik Good Hovgaard. Fremtidsforsker & Fremtidstræner Future Navigator

Henrik Good Hovgaard. Fremtidsforsker & Fremtidstræner Future Navigator Henrik Good Hovgaard Fremtidsforsker & Fremtidstræner Future Navigator Artikler: https://medium.com/@henrik_good Email: hh@futurenavigator.dk Mobil: 3110 0255 Grib fremtiden inden fremtiden griber dig

Læs mere

NUKISSIORFIIT - DIGITALISERINGSSEMINAR

NUKISSIORFIIT - DIGITALISERINGSSEMINAR NUKISSIORFIIT - DIGITALISERINGSSEMINAR 8.30-8.45 DIGITALISERING - OG HVAD SÅ? 8.45-9.05 HÅRDE OG BLØDE TRENDS 9.05-9.25 SPOT EN TREND 9.35-10.00 GAME CHANGER HVAD ER DET? ESPORT Bjarke fra flyvelederuddannelsen

Læs mere

Erhvervsminister Brian Mikkelsen

Erhvervsminister Brian Mikkelsen Erhvervsminister Brian Mikkelsen Branchers succes og fald - den brændende platform Birger Hauge Zibra A/S 09/01-2017 Lyden af eksponentialitet Læren om den accelererende eksponentialitet Her omkring drømmer

Læs mere

Smart Greater Copenhagen

Smart Greater Copenhagen Smart Greater Copenhagen Vision for fremtidens "Smart Greater Copenhagen" Greater Copenhagen er en grøn og innovativ metropol, hvor ny teknologi og data anvendes i partnerskaber på en sikker og etisk måde

Læs mere

Øget produktivitet og kompleksitet

Øget produktivitet og kompleksitet Øget produktivitet og kompleksitet Intelligente netværk af mennesker, maskiner og produkter Kompleksitet, Produktivitet Dampen skaber industrielt samfund Elektriciteten og samlebånd skaber masseproduktion

Læs mere

Fremtidens København, arbejdsmarked, organisation og de unge for Københavns Lærerforening

Fremtidens København, arbejdsmarked, organisation og de unge for Københavns Lærerforening Fremtidens København, arbejdsmarked, organisation og de unge for Københavns Lærerforening Fremtidsforsker Marianne Levinsen Cand.scient.pol. Fremforsk, Center for Fremtidsforskning www.fremforsk.dk #fremforsk

Læs mere

DIGITAL OMSTILLING. 3 forløb, som understøtter digital transformation individuelt og organisatorisk

DIGITAL OMSTILLING. 3 forløb, som understøtter digital transformation individuelt og organisatorisk DIGITAL OMSTILLING 3 forløb, som understøtter digital transformation individuelt og organisatorisk Søg om gratis deltagelse på: www.finanskompetencepulje.dk DIGITAL OMSTILLING 3 forløb, som understøtter

Læs mere

KL DIGITALISERINGTRÆF LEDELSE AF DIGITALISERING I KOMMUNER SENIOR DIREKTØR ERIK MØBERG,

KL DIGITALISERINGTRÆF LEDELSE AF DIGITALISERING I KOMMUNER SENIOR DIREKTØR ERIK MØBERG, KL DIGITALISERINGTRÆF LEDELSE AF DIGITALISERING I KOMMUNER SENIOR DIREKTØR ERIK MØBERG, EM@RAMBOLL.COM 19.06.2017 INTRODUKTION TIL RAMBØLL Rambøll Uafhængigt ingeniør-, design- og rådgivervirksomhed Rambøll

Læs mere

Tech-tarium 2.0. Den 19. juni 2019 i Valencia

Tech-tarium 2.0. Den 19. juni 2019 i Valencia Tech-tarium 2.0 Den 19. juni 2019 i Valencia Program - formiddag 09.00-09.30 Tjek in og morgenmad + mulighed for besøg hos leverandører 09.30-10.00 Indsigt i nye teknologier og brugen heraf ved digitaliseringschef

Læs mere

KONTROL MONITOR/ON-DEMAND OPSPLITTET SAMARBEJDE MØDE GROUP CALL FYSISK VIRTUELT RUM

KONTROL MONITOR/ON-DEMAND OPSPLITTET SAMARBEJDE MØDE GROUP CALL FYSISK VIRTUELT RUM OPSPLITTET SAMARBEJDE Vi går fra at splitte arbejdet op og løse vores egne opgaver, til at løse opgaverne sammen og opnå et bedre resultat. KONTROL MONITOR/ON-DEMAND Al kontakt med jobssøgerne bliver on-demand,

Læs mere

DIGITAL OMSTILLING. 3 forløb, som understøtter digital transformation individuelt og organisatorisk

DIGITAL OMSTILLING. 3 forløb, som understøtter digital transformation individuelt og organisatorisk DIGITAL OMSTILLING 3 forløb, som understøtter digital transformation individuelt og organisatorisk Søg om gratis deltagelse på: www.finanskompetencepulje.dk DIGITAL OMSTILLING 3 forløb, som understøtter

Læs mere

DIGITAL OMSTILLING. 3 forløb, som understøtter digital transformation individuelt og organisatorisk

DIGITAL OMSTILLING. 3 forløb, som understøtter digital transformation individuelt og organisatorisk DIGITAL OMSTILLING 3 forløb, som understøtter digital transformation individuelt og organisatorisk Søg om gratis deltagelse på: www.finanskompetencepulje.dk DIGITAL OMSTILLING 3 forløb, som understøtter

Læs mere

Disruptionrådet Partnerskab for Danmarks fremtid. Udkast til temaer og formål samt arbejdsform

Disruptionrådet Partnerskab for Danmarks fremtid. Udkast til temaer og formål samt arbejdsform Disruptionrådet Partnerskab for Danmarks fremtid Udkast til temaer og formål samt arbejdsform Overordnede temaer til drøftelse i partnerskabet Nye teknologier og forretningsmodeller Fremtidens kompetencer

Læs mere

HØST ALLE FORDELENE MED DIGITALE VÆRKTØJER

HØST ALLE FORDELENE MED DIGITALE VÆRKTØJER HØST ALLE FORDELENE MED DIGITALE VÆRKTØJER En bog til håndværkeren der er klar til at tage det digitale skridt og dermed optimere sin dagligdag. Koster det at skippe digitaliseringen? Flere og flere virksomheder

Læs mere

INDUSTRI 4.0 POTENTIALERNE FOR DANSK INDUSTRIPRODUKTION

INDUSTRI 4.0 POTENTIALERNE FOR DANSK INDUSTRIPRODUKTION INDUSTRI 4.0 POTENTIALERNE FOR DANSK INDUSTRIPRODUKTION MADE styrker økosystemet omkring dansk produktion MADE skaber og deler viden baseret på industriel forskning MADE tilbyder et åbent netværk af små

Læs mere

DIGITALISERING. Aktuelle indsatser på AU og i Økonomi og Bygninger AARHUS NIELS JØRGEN RASMUSSEN UNIVERSITET 24. JANUAR 2018 VICEDIREKTØR

DIGITALISERING. Aktuelle indsatser på AU og i Økonomi og Bygninger AARHUS NIELS JØRGEN RASMUSSEN UNIVERSITET 24. JANUAR 2018 VICEDIREKTØR DIGITALISERING Aktuelle indsatser på AU og i Økonomi og Bygninger STØRRE PROJEKTER PÅ AU Workzone/ESDH Bedre blanket-løsninger Nyt system til eksamens- og undervisningsplanlægning Nyt studieadministrativt

Læs mere

Interact Pro intelligent trådløs belysningsløsning. Til små og mellemstore virksomheder. Connected lighting

Interact Pro intelligent trådløs belysningsløsning. Til små og mellemstore virksomheder. Connected lighting Interact Pro intelligent trådløs belysningsløsning Til små og mellemstore virksomheder Virker Works with med Connected lighting 1 Indhold 04 Lad os præsentere Interact Pro. Se, hvad det drejer sig om.

Læs mere

Industrialisering Hvad betyder det for din virksomhed?

Industrialisering Hvad betyder det for din virksomhed? Business & Technology Innovation Industrialisering 4.0 - Hvad betyder det for din virksomhed? Tom Togsverd, Ph.D., partner Indesmatech ApS Hvem er Tom Togsverd? Civilingeniør og Ph.D. fra DTU Compute 18

Læs mere

Digital Transformation Hvad kan universiteter og innovationsnetværk bidrage med? Kim Guldstrand Larsen (AAU InfinIT)

Digital Transformation Hvad kan universiteter og innovationsnetværk bidrage med? Kim Guldstrand Larsen (AAU InfinIT) Digital Transformation Hvad kan universiteter og innovationsnetværk bidrage med? Kim Guldstrand Larsen (AAU InfinIT) Kim G Larsen Virksomheders Digitale Transformation 1 INFINIT konsortium Kim G Larsen

Læs mere

TILLYKKE MED DIN NYE WEBBASEREDE INFO-SKÆRM JCD A/S

TILLYKKE MED DIN NYE WEBBASEREDE INFO-SKÆRM JCD A/S TILLYKKE MED DIN NYE WEBBASEREDE INFO-SKÆRM JCD A/S MANUAL TIL OPSTART AF JCDS WEBBASEREDE INFO-SKÆRM Denne lille folder beskriver kort, hvordan du tilkobler din nye info-skærm PC til et trådløst netværk.

Læs mere

Digitale services til københavnerne

Digitale services til københavnerne Digitale services til københavnerne Sidsel Kjær Scheibel, Udviklingschef Kultur- og Fritidsforvaltningen, Københavns Kommune Den 20. september 2018 VIDSTE I, AT DANMARK BLEV KÅRET SOM VI HAR MEGET AT LEVE

Læs mere

Ejendomsforeningen Danmark Introduktion til PropTech

Ejendomsforeningen Danmark Introduktion til PropTech Introduktion til PropTech PwC s Financial Services Revision. Skat. Rådgivning. Agenda 01 MARKEDSTRENDS OG DEFINITION AF PROPTECH Smartbuildings, shared economy & Real Estate FinTech 02 TEKNOLOGIER Introduktion

Læs mere

AI AI+MENNESKER. Alt routinearbejde kan i fremtiden blive overtaget af kunstig intelligens, hvilket frigiver tid til værdiskabelse i fælleskab.

AI AI+MENNESKER. Alt routinearbejde kan i fremtiden blive overtaget af kunstig intelligens, hvilket frigiver tid til værdiskabelse i fælleskab. AI AI+MENNESKER Alt routinearbejde kan i fremtiden blive overtaget af kunstig intelligens, hvilket frigiver tid til værdiskabelse i fælleskab. STANDARD ORIGINAL At skille sig ud. At være unik. Og at kunne

Læs mere

VR/AR/MR effektiviserer på tværs af virksomheden. IDA Driving 3D - Betydningen

VR/AR/MR effektiviserer på tværs af virksomheden. IDA Driving 3D - Betydningen VR/AR/MR effektiviserer på tværs af virksomheden IDA Driving 3D - Betydningen Agenda 1 Introduktion 2 AR, MR og VR - Teknologi status 3 Betydningen 4 Strategisk tilgang 5 Case INTRODUKTION Introduktion

Læs mere

Adobe Digital Editions

Adobe Digital Editions Adobe Digital Editions Kom godt i gang Klik på knapperne nedenfor for at komme videre Forberedelse Download Adobe Digital Editions: Til Windows TRYK HER Til Mac OS TRYK HER Bemærk: Adobe Digital Editions

Læs mere

Digitaliseringsstrategi for Folkeskolerne i Lejre Kommune 2013-2016. Formål

Digitaliseringsstrategi for Folkeskolerne i Lejre Kommune 2013-2016. Formål Digitaliseringsstrategi for Folkeskolerne i Lejre Kommune 2013-2016 Formål Digitaliseringsstrategiens formål er at beskrive sammenhængen mellem teknik og læring, mellem digitale læremidler og læringsformer

Læs mere

INDUSTRI 4.0 MULIGHEDER NYE UDFORDRINGER FOR DANSK VIRKSOMHEDER

INDUSTRI 4.0 MULIGHEDER NYE UDFORDRINGER FOR DANSK VIRKSOMHEDER INDUSTRI 4.0 MULIGHEDER NYE UDFORDRINGER FOR DANSK VIRKSOMHEDER 26-04-2017 1 MADE styrker økosystemet omkring dansk produktion MADE skaber og deler viden baseret på industriel forskning MADE tilbyder et

Læs mere

Den digitale virkelighed

Den digitale virkelighed Hvem er vi What is hot 2018 undersøgelse Resultat og top scorer Trends indenfor top scorer Den digitale virkelighed Jannik Andersen kaastrup andersen Erfaringer og trends vi oplever Teknologiske aspekt

Læs mere

Copyright Business Institute A/S, Vesterbro 18, 9000 Aalborg. Side 1

Copyright Business Institute A/S, Vesterbro 18, 9000 Aalborg. Side 1 Copyright Business Institute A/S, Vesterbro 18, 9000 Aalborg. Side 1 Copyright Business Institute A/S, Vesterbro 18, 9000 Aalborg. Side 2 Copyright Business Institute A/S, Vesterbro 18, 9000 Aalborg. Side

Læs mere

Dit liv på nettet - Forforståelse

Dit liv på nettet - Forforståelse Dit liv på nettet - Forforståelse Materiale om netetik og digital dannelse til Aalborg Kommunes Skoleforvaltning 2015 Center for Digital Pædagogik Forord Denne vejledning har til formål at klæde læreren

Læs mere

Forstå de vigtige tech-trends. Forstå de vigtige teknologier og tendenser

Forstå de vigtige tech-trends. Forstå de vigtige teknologier og tendenser Forstå de vigtige tech-trends Forstå de vigtige teknologier og tendenser - og- og hvordan forretning hvordande depåvirker påvirker din din forretning Bemærk: Dette er en forkortet udgave af præsentationen.

Læs mere

Sådan nulstiller du dine netværks indstillinger i Windows

Sådan nulstiller du dine netværks indstillinger i Windows 2017 Sådan nulstiller du dine netværks indstillinger i Windows NewTech IT Norgesvej 17 6100 Haderslev Tlf. 79 306 153 info@newtechit.dk www.newtechit.dk 29-04-2017 Indholdsfortegnelse Indledning... 2 Første

Læs mere

Forretningssystemers rolle i den digitale transformation

Forretningssystemers rolle i den digitale transformation Forretningssystemers rolle i den digitale transformation 14. marts 2017 Torben Storgaard Digital Transformation Den itunderstøttede Eksisterende forretningsmodel forretningsmodel Digital Transformation

Læs mere

Dagens aktuelle nyheder om personlig branding!

Dagens aktuelle nyheder om personlig branding! Dagens aktuelle nyheder om personlig branding! Ingenting kommer af ingenting, undtagen lommeuld. De menneskelige love er skrøbelige. Mange lever et helt liv uden at blive opdaget. Storm P.(1882-1949) Personlig

Læs mere

Informationsteknologi D Gruppe 16 Opgaver. Gruppe 16. Informationsteknologi D

Informationsteknologi D Gruppe 16 Opgaver. Gruppe 16. Informationsteknologi D Opgaver Gruppe 16 Informationsteknologi D IT Opgaver Her kan du se alle de IT opgaver som vi har lavet i løbet at vores informationsteknologi D periode. Media College Aalborg Side 0 af 7 Indholdsfortegnelse

Læs mere

60% af de bedste jobs indenfor de næste ti år er ikke opfundet endnu. -Thomas Frey

60% af de bedste jobs indenfor de næste ti år er ikke opfundet endnu. -Thomas Frey 19 JOB I FREMTIDEN 60% af de bedste jobs indenfor de næste ti år er ikke opfundet endnu. -Thomas Frey Før i tiden var karrierer stabile, lineære og enkle. Folk valgte en sti og forfulgte den i løbet af

Læs mere

Digital Academy: Fremtidens Turisme

Digital Academy: Fremtidens Turisme Digital Academy: Fremtidens Turisme Den 11. September 2019 Anna Porse Nielsen Seismonaut A/S 1 Dagens program Velkomst v/mark Hauge Østergaard, Destination Fyn & Niels Henrik Ove, Ditlevsdal Bison Farm

Læs mere

DIGITALE FORRETNINGSMODELLER

DIGITALE FORRETNINGSMODELLER DIGITALE FORRETNINGSMODELLER Michael Anker Guldager, Teknologisk Institut, Robotteknologi mics@teknologisk.dk 72 20 29 37 ROBOTTEKNOLOGI AVANCERET AUTOMATITION KOLLABORATIVE ROBOTTER MOBILE ROBOTTER DIGITALISERING

Læs mere

Din næste kollega er måske en robot

Din næste kollega er måske en robot NAVN NAVNESEN KLIK FOR AT REDIGERE TEKSTTYPOGRAFIERNE I MASTEREN Din næste kollega er måske en robot 13.09.2018 I Mikkel Hempel & Per Andreasen Hvem vi er! MIKKEL HEMPEL LØSNINGSARKITEKT 9389 2900 mhe@globeteam.com

Læs mere

Kompetent ind i fremtiden Koncernledelsens strategi 2025

Kompetent ind i fremtiden Koncernledelsens strategi 2025 Kompetent ind i fremtiden Koncernledelsens strategi 2025 Verden er i bevægelse; det har den altid været - og som kommune er det vores opgave at følge med; at tage højde for de udfordringer det giver, og

Læs mere

Nye spilleregler for påvirkning af den digitale forbruger. Eva Steensig Erhvervssociolog og stifter af Lighthouse Cph A/S

Nye spilleregler for påvirkning af den digitale forbruger. Eva Steensig Erhvervssociolog og stifter af Lighthouse Cph A/S Nye spilleregler for påvirkning af den digitale forbruger Eva Steensig Erhvervssociolog og stifter af Lighthouse Cph A/S Spillebanen: Rammen som adfærdsændringer foregår i Økonomi Polarisering Sundhed

Læs mere

Forretningssystemers rolle i den digitale transformation

Forretningssystemers rolle i den digitale transformation Forretningssystemers rolle i den digitale transformation Forretningssystemer 2016 24. november 2016 Torben Storgaard og Søren B. Sørensen Digital Transformation Den itunderstøttede Eksisterende forretningsmodel

Læs mere

Offentlige virksomheder i forandring. It og kommunikation til fremtidens udfordringer i staten

Offentlige virksomheder i forandring. It og kommunikation til fremtidens udfordringer i staten Offentlige virksomheder i forandring It og kommunikation til fremtidens udfordringer i staten Skab fremtidens offentlige sektor med it Den offentlige sektor møder benhårde krav. Medarbejdere kræver fleksibilitet,

Læs mere

SystemGruppen KOMPETENCE OG SERVICE

SystemGruppen KOMPETENCE OG SERVICE SystemGruppen KOMPETENCE OG SERVICE Velkommen til System Gruppen Hos SystemGruppen sætter vi meget stor pris på vores kunder. Vi vil gerne sørge for, at du føler dig kompetent serviceret og godt hjulpet.

Læs mere

Program. Kommunernes Digitaliseringstræf 2019

Program. Kommunernes Digitaliseringstræf 2019 Kommunernes Digitaliseringstræf 2019 Program Kl. 9.00 10.00 Morgenmad og check-in Kl. 10.00 10.35 På forkant med fremtidens velfærd Kl. 10.35 11.20 Nye digitale platforme, den digitale brugeradfærd, disruption,

Læs mere

IoT-sikkerhed. Trusler og løsninger i produktionsapparatet og intelligente produkter

IoT-sikkerhed. Trusler og løsninger i produktionsapparatet og intelligente produkter IoT-sikkerhed Trusler og løsninger i produktionsapparatet og intelligente produkter DI og DI ITEK sikkerhedsaktiviteter Bidrage til bedre tryghed i erhvervslivet og det øvrige samfund Informationssikkerhed

Læs mere

Den Digitale Transformation Hans Peter Lybæk, CIO, Redmark

Den Digitale Transformation Hans Peter Lybæk, CIO, Redmark 1 Den Digitale Transformation Hans Peter Lybæk, CIO, Redmark Agenda Baggrund Den digitale udvikling Teknologitrends Robotterne kommer Hvad skal Redmark? 2 Min baggrund Jeg er ikke revisor 15 år som leder,

Læs mere

Digitalisering er en integreret del af rådgivervirksomhederne

Digitalisering er en integreret del af rådgivervirksomhederne Pernille Langgaard-Lauridsen, seniorchefkonsulent pel@di.dk, 3377 4611 Sofie Laurentzius Nielsen, studentermedhjælper soln@di.dk, 3377 3173 SEPTEMBER 17 Digitalisering er en integreret del af rådgivervirksomhederne

Læs mere

Om erhvervsskolers arbejde med fremtidens kompetencebehov

Om erhvervsskolers arbejde med fremtidens kompetencebehov DANSKE ERHVERVSSKOLER KORT OG GODTOG -GYMNASIER DANSKE ERHVERVSSKOLER OG -GYMNASIER DANSKE ERHVERVSSKOLER OG -GYMNASIER KORT OG GODT Om erhvervsskolers arbejde med fremtidens kompetencebehov 1 Indholdsfortegnelse

Læs mere

INSTALLATIONS GUIDE. Waoo leveres af dit lokale energiselskab. til trådløs TV-forbindelse AirTies 4641 DUO/UNO WPS

INSTALLATIONS GUIDE. Waoo leveres af dit lokale energiselskab. til trådløs TV-forbindelse AirTies 4641 DUO/UNO WPS INSTALLATIONS GUIDE til trådløs TV-forbindelse AirTies 4641 DUO/UNO Waoo leveres af dit lokale energiselskab INDHOLD Velkommen...4 Sådan virker DUO...6 Opsætning af DUO-bokse...7 Sådan virker UNO...8

Læs mere

EN- FLERDIMENSIONEL SPOT FREMTIDEN OG TRÆN NU NYSGERRIG., ÅBEN & APOLITISK DEREFTER BESLUTNINGSTAGER PRÆSIDENTER DER HAR SURFET BØLGEN

EN- FLERDIMENSIONEL SPOT FREMTIDEN OG TRÆN NU NYSGERRIG., ÅBEN & APOLITISK DEREFTER BESLUTNINGSTAGER PRÆSIDENTER DER HAR SURFET BØLGEN SPOT FREMTIDEN OG TRÆN NU STIFTENDE PARTNER, FUTURE NAVIGATOR, LISELOTTE LYNGSØ EN- FLERDIMENSIONEL Vi skal kunne flere ting på flere niveauer. Medarbejdere skal oftere og oftere switche mellem job- og

Læs mere

Strategi for digitalisering og teknologi. Lemvig Kommune

Strategi for digitalisering og teknologi. Lemvig Kommune Strategi for digitalisering og teknologi Lemvig Kommune 2019-2022 Om vision, politik og strategi i Lemvig Kommune Denne strategi tager udgangspunkt i Lemvig Kommunes vision: Vi er stolte af vore forpligtende

Læs mere

QUICK GUIDE. IT-chef - skab forandring og indflydelse

QUICK GUIDE. IT-chef - skab forandring og indflydelse QUICK GUIDE IT-chef - skab forandring og indflydelse I disse dage gennemgår mange organisationer store forandringer, fordi måden at drive forretning på har ændret sig markant. Konkurrencen er stigende

Læs mere

Benchmarkanalyse Danske virksomheders syn på it og telekommunikation i de kommende år

Benchmarkanalyse Danske virksomheders syn på it og telekommunikation i de kommende år Benchmarkanalyse Danske virksomheders syn på it og telekommunikation i de kommende år 73 % af alle danske virksomheder er kunder hos TDC Erhverv fordi de har en forretning, der skal køre Gennemført af

Læs mere

Hvad er digital dannelse - og uddannelse?

Hvad er digital dannelse - og uddannelse? www.engagingexperience.dk/taastrup.pdf Hvad er digital dannelse - og uddannelse? Professor Ole Sejer Iversen Aarhus Universitet @sejer Foto: Bax Lindhardt Photo: Google PRIVATLIV: IT vinder ind i vores

Læs mere

What s Hot 2018 Survey

What s Hot 2018 Survey What s Hot 2018 Survey Hvordan ser vores digitale fremtid ud? kaastrup andersen Marts 2018 BAGGRUND Den digitale fremtid giver virksomhederne mulighed for at skabe nye forretningsområder og indtjening.

Læs mere

Specialister i softwareudvikling. Mobil apps Online løsninger IT-konsulenter Ændring af eksisterende løsninger

Specialister i softwareudvikling. Mobil apps Online løsninger IT-konsulenter Ændring af eksisterende løsninger Specialister i softwareudvikling Mobil apps Online løsninger IT-konsulenter Ændring af eksisterende løsninger Projekter med Centic 1) Udgangspunktet er jeres virksomhed Den it-løsning vi leverer til jeres

Læs mere

THE INTERNET OF THINGS

THE INTERNET OF THINGS GAMIFICATION Voksede du op med film eller computerspil? Seere opfatter sig selv som passive observanter. Spillere ser sig selv, som cocreators af deres egen virkelighed. Spil og virkelighed flyder sammen

Læs mere

CLIQ Triton 501. Kombination af mekanisk aflåsning og elektronisk adgangskontrol. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions

CLIQ Triton 501. Kombination af mekanisk aflåsning og elektronisk adgangskontrol. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions CLIQ Triton 501 Kombination af mekanisk aflåsning og elektronisk adgangskontrol ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions 2 Det bedste fra to verdener CLIQ er et låsesystem baseret på en

Læs mere

Oplæg til drøftelse af IT- strategi

Oplæg til drøftelse af IT- strategi IT-strategi. Hunderupskolen Januar 2013 Generelle anbefalinger: Det anbefales, at it-infrastrukturen tilgodeser, at: Elever og lærere kan logge på netværksforbindelser uden lange svartider, hvor som helst

Læs mere

Fremtidens disruption og teknologi i transportbranchen! Fremtiden kommer af sig selv, det gør fremskridtet ikke PH

Fremtidens disruption og teknologi i transportbranchen! Fremtiden kommer af sig selv, det gør fremskridtet ikke PH Fremtidens disruption og teknologi i transportbranchen! Fremtiden kommer af sig selv, det gør fremskridtet ikke PH Fremtidsforsker Marianne Levinsen Cand.scient.pol. Fremforsk, Center for Fremtidsforskning

Læs mere

ansvarlighed ipvision samler al din kommunikation i én integreret løsning info hosted pbx mobiltelefoni fibernetværk ip-telefoni internet sikkerhed

ansvarlighed ipvision samler al din kommunikation i én integreret løsning info hosted pbx mobiltelefoni fibernetværk ip-telefoni internet sikkerhed visamlertrådene ipvision samler al din kommunikation i én integreret løsning ansvarlighed én leverandør, der samler trådene og skaber synergi De fleste ved, at der kan være meget at spare ved at samle

Læs mere

Begynderens Guide Til Chatbots

Begynderens Guide Til Chatbots Begynderens Guide Til Chatbots Spørgsmål eller brug for hjælp? hejanton Ring på 31 56 43 21 Skriv til info@hejanton.com mere på hejanton.com Indholdsfortegnelse Side 3 - Side 9 - Side 11 - Side 12 - Hvad

Læs mere

Retningslinjer for Ipads GRÅSTEN FRISKOLE Version 2.0 side 1 af 11 Gældende fra 1.11.2014

Retningslinjer for Ipads GRÅSTEN FRISKOLE Version 2.0 side 1 af 11 Gældende fra 1.11.2014 side 1 af 11 Gældende fra 1.11.2014 Retningslinjer for Gråsten Friskole Side 1 side 2 af 11 Gældende fra 1.11.2014 Indhold Introduktion... Retningslinjer for Gråsten Friskole Side 32 ipad-sættet... 3 Ejerskab

Læs mere

Hybrid Space internettet flytter hjemmefra

Hybrid Space internettet flytter hjemmefra Af Jacob S. Thomsen HYBRID SPACE-MANIFESTET VERSION 1.0 Hybrid Space internettet flytter hjemmefra Du kan lige så godt vænne dig til, at internettet ikke er, som det har været. Eller rettere: internettet

Læs mere

Installationsguide til trådløs TV-forbindelse

Installationsguide til trådløs TV-forbindelse Installationsguide til trådløs TV-forbindelse Waoo! AirTies 4641 /UNO Fiberbredbånd TV Telefoni www.energimidt.dk Fiberbredbånd TV Telefoni 2 Velkommen Kære kunde Tillykke med din trådløse TV-løsning fra

Læs mere

DIGITALE DRIFTSMODELLER

DIGITALE DRIFTSMODELLER ØNSKET OM SUNDHED Sundhed kommer stadig til at fylde mere. Vi går længere og længere for det sunde liv og med smart teknologi bliver det både nemmere og mere målbart. CHARLOTTE DIGITALE DRIFTSMODELLER

Læs mere

Fornyelse & forandring? René la Cour Sell

Fornyelse & forandring? René la Cour Sell Fornyelse & forandring? René la Cour Sell Pointer om tredje sektor Lallende amatører - med hjerte og smalle behov/interesser Selvrealisation som væsentligste mål hvad for mig? Selvopretholdelse som væsentligste

Læs mere

FORTÆL MED DE SOCIALE MEDIER

FORTÆL MED DE SOCIALE MEDIER FORTÆL MED DE SOCIALE MEDIER MAGT, TRENDS OG TENDENSER Man kan ikke kommunikere med alle Overvej din målgruppe Generation Y Alt er muligt Jeg kræver en forklaring Online, mobil og i kontakt med omverden

Læs mere

Disruptionrådet Disruption, teknologisk udvikling og arbejdsmarkedet Kontorchef Lasse Bank Analyseenheden - Beskæftigelsesministeriet

Disruptionrådet Disruption, teknologisk udvikling og arbejdsmarkedet Kontorchef Lasse Bank Analyseenheden - Beskæftigelsesministeriet Disruptionrådet Disruption, teknologisk udvikling og arbejdsmarkedet Kontorchef Lasse Bank Analyseenheden - Beskæftigelsesministeriet Hvad er disruption? Modeord, mange (uklare) definitioner af disruption

Læs mere

Strategi for teknologi og digitalisering. Lemvig Kommune

Strategi for teknologi og digitalisering. Lemvig Kommune Strategi for teknologi og digitalisering Lemvig Kommune 2019-2022 Om vision, politik og strategi i Lemvig Kommune Denne strategi tager udgangspunkt i Lemvig Kommunes vision: Vi er stolte af vore forpligtende

Læs mere

Teknologi cafe. Hvad er en teknologicafe og til hvem? Proces for udviklingen af teknologi cafe. Inspiration fra USA. Udsnit af teknologier

Teknologi cafe. Hvad er en teknologicafe og til hvem? Proces for udviklingen af teknologi cafe. Inspiration fra USA. Udsnit af teknologier Teknologi cafe Hvad er en teknologicafe og til hvem? Proces for udviklingen af teknologi cafe Inspiration fra USA Udsnit af teknologier Teknologi cafe august 2018 1 Digital transformation TEKNOLOGISK intuition

Læs mere

Forstå og forme fremtiden. Udviklingsstrategi

Forstå og forme fremtiden. Udviklingsstrategi Forstå og forme fremtiden Udviklingsstrategi 2019-2022 Hvorfor har vi en udviklingsstrategi for koncernen? EFKMs strategiske fokus på udvikling skal sikre, at vi som en effektiv koncern er gearet til fremtiden.

Læs mere

Information om. Vi passer godt på dig...

Information om. Vi passer godt på dig... Information om Vi passer godt på dig... Det første år 1979 De første medarbejdere havde et mantra, som virksomheden er grundlagt på og som er gentaget uendeligt siden: ansvar og god service. Da medarbejderne

Læs mere

PRODUKTINDEKS. S3 support 26. Vil jeg få en fejlmelding på min S3, hvis der opstår problemer? 27. Vil jeg modtage teknisk support på min ipad mini?

PRODUKTINDEKS. S3 support 26. Vil jeg få en fejlmelding på min S3, hvis der opstår problemer? 27. Vil jeg modtage teknisk support på min ipad mini? OFTE STILLEDE SPØRGSMÅL PRODUKTINDEKS Apparat Generelt 1. Hvad er S3 scannerens positionering? 2. Hvad måler S3 scanneren? 3. Hvad er forskellen på S2 Everest og S3? 4. Hvilke dele følger med S3 scanneren?

Læs mere

Modul 3: Digital Sikkerhed

Modul 3: Digital Sikkerhed Modul 3: Digital Sikkerhed Internetsikkerhed Vær sikker online Visse ting, som folk der er vokset op med teknologi ikke engang tænker over, kan være store forhindringer for modne brugere af internettet.

Læs mere

PROGRAM SPOT FREMTIDEN OG TRÆN SAMMEN HVORFOR HVORNÅR HVORDAN HVAD STIFTENDE PARTNER, FUTURE NAVIGATOR, LISELOTTE LYNGSØ Hvorfor fremtid?

PROGRAM SPOT FREMTIDEN OG TRÆN SAMMEN HVORFOR HVORNÅR HVORDAN HVAD STIFTENDE PARTNER, FUTURE NAVIGATOR, LISELOTTE LYNGSØ Hvorfor fremtid? PROGRAM SPOT FREMTIDEN OG TRÆN SAMMEN 09.15-09.40 Hvorfor fremtid? 09.40-10.00 Hvor irriterende walk and talk 10.00-10.20 Hvornår fremtid? 10.20-10.45 Trendmapping: Hvad bliver valg og hvad bliver vilkår

Læs mere

Hvad nu hvis? Socialrådgiver praksis og digitalisering? Hanne Shapiro

Hvad nu hvis? Socialrådgiver praksis og digitalisering? Hanne Shapiro Hvad nu hvis? Socialrådgiver praksis og digitalisering? Hanne Shapiro hsh@teknologisk.dk Mit oplæg Baggrund for oplægget- Mulige anvendelsesområder Eksempler fra socialrådgiver praksis internationalt Det

Læs mere

Nye teknologier - kunstig intelligens i det offentlige

Nye teknologier - kunstig intelligens i det offentlige Nye teknologier - kunstig intelligens i det offentlige Christian Plaschke Digitaliseringsmessen, 2019 Dagsorden Udfordringsbilledet Dansk tilgang til Kunstig intelligens Udvalgte centrale indsatser Konkrete

Læs mere

Disruptionrådet Partnerskab for Danmarks fremtid. Temaer for kommende drøftelser

Disruptionrådet Partnerskab for Danmarks fremtid. Temaer for kommende drøftelser Disruptionrådet Partnerskab for Danmarks fremtid Temaer for kommende drøftelser Overordnede temaer, som partnerskabet skal drøfte 1. Nye teknologier og forretningsmodeller 2. Fremtidens kompetencer 3.

Læs mere

Fremtidens teknologier

Fremtidens teknologier Fremtidens teknologier Juni 2016 Indledning Fremtidens produktion omfatter en grundlæggende ændring af produktion, som rækker langt udover fabrikkerne, ind i serviceerhverv, hen til slutbrugeren og tilbage

Læs mere

PROGRAM SPOT FREMTIDEN OG TRÆN SAMMEN HVORFOR HVORNÅR HVORDAN HVAD STIFTENDE PARTNER, FUTURE NAVIGATOR, LISELOTTE LYNGSØ Hvorfor fremtid?

PROGRAM SPOT FREMTIDEN OG TRÆN SAMMEN HVORFOR HVORNÅR HVORDAN HVAD STIFTENDE PARTNER, FUTURE NAVIGATOR, LISELOTTE LYNGSØ Hvorfor fremtid? PROGRAM SPOT FREMTIDEN OG TRÆN SAMMEN 09.00-09.30 Hvorfor fremtid? 09.30-09.50 Hvor irriterende! Walk and talk 09.50-10.10 Hvornår fremtid? 10.10-10.30 Trendmapping: Hvad bliver valg og hvad bliver vilkår

Læs mere

CoLab Denmark. Oplæg Kenneth Mikkelsen / Programchef @ CoLab Denmark. Sund Vækst hus, København 2015-24-02

CoLab Denmark. Oplæg Kenneth Mikkelsen / Programchef @ CoLab Denmark. Sund Vækst hus, København 2015-24-02 Oplæg Kenneth Mikkelsen / Programchef @ CoLab Denmark Sund Vækst hus, København 2015-24-02 Hvad er velfærdsteknologi? - vi har vel alle en idé om det Er det Tendenser og trends - Internet of things! Øget

Læs mere

Fremtidens medarbejdere i den finansielle sektor. Forskningschef Marianne Levinsen, Fremforsk, Center for Fremtidsforskning, www.fremforsk.

Fremtidens medarbejdere i den finansielle sektor. Forskningschef Marianne Levinsen, Fremforsk, Center for Fremtidsforskning, www.fremforsk. Fremtidens medarbejdere i den finansielle sektor Forskningschef Marianne Levinsen, Fremforsk, Center for Fremtidsforskning, www.fremforsk.dk Kilde: The Economist, marts 2007 Omdømmeundersøgelse marts 2006

Læs mere

Vækstbarometer. Automatisering og digitalisering. Region Hovedstaden

Vækstbarometer. Automatisering og digitalisering. Region Hovedstaden Vækstbarometer Region Hovedstaden Automatisering og digitalisering Region Hovedstadens Vækstbarometer er et repræsentativt panel af mere end 800 direktører for virksomheder i Region Hovedstaden. Region

Læs mere

Deloitte Cyber Awareness Training Træning af medarbejderne i informationssikkerhed er med til at beskytte virksomheden mod cyberkriminalitet.

Deloitte Cyber Awareness Training Træning af medarbejderne i informationssikkerhed er med til at beskytte virksomheden mod cyberkriminalitet. Deloitte Cyber Awareness Training Træning af medarbejderne i informationssikkerhed er med til at beskytte virksomheden mod cyberkriminalitet. Deloitte Cyber Awareness Training er: Cloudbaseret online træning

Læs mere

Strategi for it i skolen Fredericia Kommune 2012-16

Strategi for it i skolen Fredericia Kommune 2012-16 Strategi for it i skolen Fredericia Kommune 2012-16 1 Digitaliseringsstrategien for Fredericia Kommunes skoler 2008-12 hvilede på en række visioner, hvoraf langt de fleste allerede er realiseret i skolehverdagen.

Læs mere

Overvejelser og betragtninger ved valg af CTS

Overvejelser og betragtninger ved valg af CTS Overvejelser og betragtninger ved valg af CTS Overvejelser og betragtninger ved valg af CTS Ved Henrik Schledermann Fag-ansvarlig for Bygningsautomatik Overvejelser og betragtninger ved valg af CTS Indholdsfortegnelse.

Læs mere

Data proces-model for fremtidens forsynings forbrugs informations system

Data proces-model for fremtidens forsynings forbrugs informations system Data proces-model for fremtidens forsynings forbrugs informations system forsynings forbrugs informations system Måske et andet ord for et.. Fjernaflæsnings system Måske et nyt ord som beskriver det vi

Læs mere

Nye teknologier til automatisering af processer og service

Nye teknologier til automatisering af processer og service Nye teknologier til automatisering af processer og service Inspiration og cases med brug af nye teknologier i den offentlige sektor 7. maj 2019 Drivere for anvendelse af nye teknologier Samme ambitioner

Læs mere

Employer Branding ift. de digitale unge via Social Media

Employer Branding ift. de digitale unge via Social Media Employer Branding ift. de digitale unge via Social Media Og så deler vi masser af viden Agenda Social Media et af dine ansigter udad til Social Media Value Chain Strategisk indgang ift. de digitale unge

Læs mere

Digital forandringsledelse IT forandringsproces Handleplan Version: 12. juni 2013

Digital forandringsledelse IT forandringsproces Handleplan Version: 12. juni 2013 Digital forandringsledelse IT forandringsproces Handleplan Version: 12. juni 2013 Digital forandringsledelse IT forandringsproces Handleplan Version: 12. juni 2013 Indholdsfortegnelse Digital forandringsledelse

Læs mere

Fødevarebranchen ruster sig til digitaliseringen

Fødevarebranchen ruster sig til digitaliseringen Peter Bernt Jensen, konsulent pebj@di.dk, 3377 3421 NOVEMBER 2017 Fødevarebranchen ruster sig til digitaliseringen Fødevarebranchen er god til robotter og automatisering, men kan blive endnu bedre til

Læs mere

FOKUS PÅ IT-SIKKERHED! GODE RÅDE OM RANSOMWARE OG FOREBYGGELSER

FOKUS PÅ IT-SIKKERHED! GODE RÅDE OM RANSOMWARE OG FOREBYGGELSER FOKUS PÅ IT-SIKKERHED! GODE RÅDE OM RANSOMWARE OG FOREBYGGELSER 2017 Den 12. maj 2017 blev den vestlige verden ramt af det største cyberangreb i internettets historie. Værst gik ransomware angrebet WannaCry

Læs mere

Grundlaget for digital transformation: Hastighed og Fleksibilitet

Grundlaget for digital transformation: Hastighed og Fleksibilitet Grundlaget for digital transformation: Hastighed og Fleksibilitet Væsentlige iagttagelser: Hvad driver moderne virksomheder til at gennemgå en digital transformation? Hvordan kan BPM-værktøjer hjælpe digitale

Læs mere

En danskers mediehverdag Mediernes rolle i hverdagslivet nu og fremadrettet. Eva Steensig Erhvervssociolog Lighthouse CPH A/S

En danskers mediehverdag Mediernes rolle i hverdagslivet nu og fremadrettet. Eva Steensig Erhvervssociolog Lighthouse CPH A/S En danskers mediehverdag Mediernes rolle i hverdagslivet nu og fremadrettet Eva Steensig Erhvervssociolog Lighthouse CPH A/S Superbrugeren anno 2009 Superbrugeren contra resten af befolkningen Kilde: Gallup

Læs mere

DI-branchernes forhold til digitalisering

DI-branchernes forhold til digitalisering DI-branchernes forhold til digitalisering Digitaliseringen påvirker brancherne forskelligt. For at få bedre indblik i digitaliseringens betydning inden for de enkelte brancher har DI s digitaliseringsindsats

Læs mere

Installationsguide. til Waoo! trådløs TV-forbindelse. AirTies 4641 DUO/UNO. Fiberbredbånd TV Telefoni WPS

Installationsguide. til Waoo! trådløs TV-forbindelse. AirTies 4641 DUO/UNO. Fiberbredbånd TV Telefoni WPS Installationsguide til Waoo! trådløs TV-forbindelse AirTies 4641 /UNO Fiberbredbånd TV Telefoni Velkommen Kære kunde Tillykke med din trådløse TV-løsning fra Waoo! Denne vejledning guider dig igennem opsætning

Læs mere

ALGORITMER OG DATA SOM BAGGRUND FOR FORUDSIGELSER 8. KLASSE. Udfordring

ALGORITMER OG DATA SOM BAGGRUND FOR FORUDSIGELSER 8. KLASSE. Udfordring ALGORITMER OG DATA SOM BAGGRUND FOR FORUDSIGELSER 8. KLASSE Udfordring INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Forløbsbeskrivelse... 3 1.1 Overordnet beskrivelse tre sammenhængende forløb... 3 1.2 Resume... 5 1.3 Rammer

Læs mere

Digital omstilling Radikale udfordringer for erhvervslivet November, 2018

Digital omstilling Radikale udfordringer for erhvervslivet November, 2018 Digital omstilling Radikale udfordringer for erhvervslivet November, 2018 Professor & Digital Vismand Jan Damsgaard damsgaard@cbs.dk Disruptionsrådets resultater Digital Hub Teknologipagt Fokus på fleksible

Læs mere