Social- og Sundhedsudvalget

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Social- og Sundhedsudvalget"

Transkript

1 Sidenr. 45 Social- og Sundhedsudvalget Referat Mødedato: 23. marts 2011 Mødetidspunkt: 9:00 Sluttidspunkt: 12:00 Mødelokale: Fraværende: Bemærkninger: Mødelokalet, 4. etage Nicolaiplads 6, 6000 Kolding Hans Erik Adsbøl GODKENDELSE AF FORSLAG TIL DAGSORDENEN: Dagsordenen godkendtes.

2 Indholdsfortegnelse Sidenr. 46 Sagsnr. Side 1. Fokus på solsikkerhed og forebyggelse Sundhedspolitik for Orientering om arbejdet med et sundhedscenter Tilsagn til projektet rygestop til socialt udsatte/sårbare grupper Efterregulering af aftale vedrørende overtagelse af 3 sociale institutioner fra Regionen pr. 1. januar Anlægsregnskaber 2010 under s område - afsluttede anlægsregnskaber over 2 mio. kr Anlægsregnskaber 2010 under Orienteringssag: Initiativaftale om boligområdet Skovparken/Skovvejen Orienteringssag: Stævning Fag og Arbejde mod Kolding kommune - LUKKET SAG Orientering, Socialforvaltningen, marts

3 Sidenr Fokus på solsikkerhed og forebyggelse Sagsid.: 11/4580 Resumé Der indledes et samarbejde med Kræftens Bekæmpelse om solsikkerhed i kommunen. Indsatsen bliver en del af den nye Sundhedsplan. Sagen behandles i. Forslag Socialdirektøren foreslår, at det indarbejdes som en del af sundhedspolitikken og bliver en indsats i den nye sundhedsplan. Beslutning den Godkendt. Fraværende Hans Erik Adsbøl. Sagsfremstilling Socialdirektøren oplyser, at der indledes et samarbejde med Kræftens Bekæmpelse om solsikkerhed i kommunen, da kræft i huden er blevet den hyppigste kræftform i Danmark. Kræft i huden dækker over to typer kræft: almindelig hudkræft og modermærkekræft. Almindelig hudkræft er den hyppigste, men er sjældent dødelig. Modermærkekræft er den farligste, mest aggressive og kan være dødelig. Jo tidligere kræft i huden opdages og behandles, jo større chancer er der for at blive helbredt. Samtidig er kræft i huden en af de eneste kræftformer, som næsten fuldstændigt kan forebygges. Størstedelen af alle hudkræfttilfælde skyldes for store doser af UV-stråling fra solen eller solarier. Derfor skal borgerne nedsætte deres livstidsdosis af UV-stråling. Risikoen for at få kræft i huden stiger jo flere solskoldninger man får. Bedre beskyttelse i solen og undgå solariet, kan forebygge langt de fleste tilfælde af kræft i huden. En indsats omkring forebyggelse af hudkræft kan indeholde mange delindsatser: informationskampagne i daginstitutionerne omkring vigtigheden i at skrue ned for solen midt på dagen mellem 12 og 15 information om solariet og dens negative påvirkninger indsatser på bosteder udarbejde en solpolitik for kommunen søge om at blive en solsikker kommune opstille dispensere med gratis solcreme på relevante steder i kommunen stille gratis solbeskyttelse herunder solcreme og solhat til rådighed til daginstitutioner, bosteder m.m.

4 Sidenr. 48 Bilag: /11 Åben Tjekliste - Solsikker kommune.doc

5 Sidenr Sundhedspolitik for Sagsid.: 09/15246 Resumé Sundhedspolitikken for er en tværgående politik, der fungerer som en strategisk plan for sundhedsindsatsen. Visionen i politikken er Sundhed og trivsel for alle i Kolding Kommune og de næste 4 år vil Kolding Kommune fokusere på indsatser inden for områderne: Røg, Fysisk aktivitet, Alkohol, Mental sundhed og Sund mad. Efter Sundhedspolitikkens vedtagelse vil der blive udarbejdet en sundhedsplan, som beskriver de konkrete handleplaner og succeskriterier. Sagen behandles i Direktionen,, Børneudvalget, Teknik- og boligudvalget, Uddannelsesudvalget, Arbejdsmarkedsudvalget, Kultur- og Erhvervsudvalget, Ældrerådet, Handicaprådet, Plan- og Miljøudvalget, Fritidsudvalget, Seniorudvalget, Social- og Sundhedsudvalget, Økonomiudvalget og Byrådet. Forslag Socialdirektøren foreslår, at Sundhedspolitikken for drøftes at Sundhedspolitikken for sendes i høring i samtlige udvalg samt Handicaprådet og Ældrerådet at der sker borgerinvolvering. Beslutning Direktionen den Direktionen har ingen bemærkninger til forslaget til sundhedspolitik. Beslutning den Et enigt udvalg besluttede, at det videre arbejde med sundhedspolitikken sker ved udarbejdelse af et dokument som indeholder såvel sundhedspolitikken som sundhedsplanen. Et enigt udvalg besluttede endvidere, at det videre arbejde bygger på aktiv inddragelse af fagforvaltningerne og fagudvalg samt borgere og interessenter. Fraværende Hans Erik Adsbøl.

6 Sidenr. 50 Sagsfremstilling Socialdirektøren oplyser, at Sundhedspolitikken for er en tværgående politik, der fungerer som en strategisk plan for sundhedsindsatsen. Sundhedspolitikken understøtter arbejdet med at fremme borgernes sundhed og ruste Kolding Kommune til udfordringerne i fremtiden. Der bliver flere ældre, flere med kroniske sygdomme og flere med en livsstil, der øger risikoen for at udvikle kroniske sygdomme. Nærværende sundhedspolitik bygger videre på de resultater og erfaringer, som Kolding Kommune har opnået siden 2007 i forbindelse med den første Sundhedspolitik. Borgernes sundhed og trivsel er et fælles ansvar for borgerne, kommunen og det øvrige samfund. Denne sundhedspolitik sætter derfor yderligere fokus på hele kommunens ansvar for at skabe rammer og forudsætninger for, at borgerne, i så stor udstrækning som muligt, lever sundt og tager ansvar for egen sundhed. Kolding Kommune vil de næste 4 år fokusere på sundhed i alle dele af driften, så sundhed kan være med til at skabe en bæredygtig kommunal økonomi. Visionen i politikken er Sundhed og trivsel for alle i Kolding Kommune, For at opnå dette, har Kolding Kommune opstillet tre overordnede mål for sundhedsindsatsen: Den generelle folkesundhed øges. Alle borgere får mulighed for forebyggelse og sundhedsfremme. Den sociale ulighed i sundhed mindskes. Sundhedspolitikken gælder for alle borgere i Kolding Kommune, men har især fokus på børn, unge og sårbare grupper. De næste 4 år vil Kolding Kommune fokusere på indsatser inden for områderne: Røg Fysisk aktivitet Alkohol Mental sundhed Sund mad Kolding Kommunes sundhedspolitik er tværgående. Det betyder, at sundhedsindsatsen i Kolding Kommune går på tværs af forvaltninger. Efter sundhedspolitikkens vedtagelse vil der blive udarbejdet en sundhedsplan, som beskriver de konkrete handleplaner og succeskriterier. Sundhedspolitikken vil blive evalueret ved afslutningen af hver valgperiode i forbindelse med gentagelsen af Sundhedsprofilen. Bilag: /11 Åben Sundhedspolitik.pdf

7 Sidenr Orientering om arbejdet med et sundhedscenter Sagsid.: 09/3316 Resumé Økonomiudvalget behandlede i mødet den 7. februar 2011 Delafrapportering vedrørende budgetnote, udvikling, nytænkning og optimering af lokaler. Økonomiudvalget besluttede At Kolding Byråd tager redegørelsen af budgetnoten til efterretning og således indstiller videre undersøgelser, idet; At det pålægges Direktionen at undersøge om den af Kolding Byråd rettede forespørgsel til Region Syddanmark vedr. et sundhedscenter i forbindelse med udvidelsen af Kolding Sygehus til akutsygehus, er realitetsbehandlet af Region Syddanmark. At Kolding Byråd inden opstart af budgetforhandlingerne forelægges de økonomiske og tidsmæssige konsekvenser og perspektiver i forbindelse med et nyt sundhedscenter i tilknytning til, eller i umiddelbart nærhed af det nye akutsygehus. At ovennævnte redegørelse tager udgangspunkt i den beskrivelse af et sundhedscenter som fremgår af den fysiske udviklingsplan for sundhedsområdet (maj 2009) og som indeholder en sammentænkning af genoptræningspladser og træningsfaciliteter (Låsbyhøj, Domhusgade, Banegårdspladsen). At der optages dialog med personaleforeningen i Kolding Kommune for derigennem at belyse muligheden for en sammentænkning af deres træningsfaciliteter med et kommende sundhedscenter. godkendtes, idet det samtidig besluttedes at undersøge mulighederne for at samle faciliteterne ved Låsbyhøj og undersøge mulighederne vedr. Klostergården. Sundhedschefen vil på mødet afgive status om det forberedende arbejde med et sundhedscenter. Tilføjelse til resumé Socialdirektøren bemærker, at anvendelse af Låsbyhøj som sundhedscenter skal indgå i det forberedende arbejde. Sagen behandles i Social- og sundhedsudvalget. Forslag Socialdirektøren foreslår at orienteringen tages til efterretning.

8 Sidenr. 52 Nyt forslag Socialdirektøren foreslår at orienteringen tages til efterretning og forvaltningen iværksætter det forberedende arbejde til budget 2012 i forlængelse af beslutningen fra Økonomiudvalgets møde den 7. februar 2011 Delrapportering vedrørende budgetnote, udvikling, nytænkning og optimering af lokaler. Beslutning den Sagen udsættes til behandling til næste møde, idet Socialdirektøren undersøger hvorvidt alternative lokaliseringsmuligheder af Sundhedscenter skal indgå i det forberedende arbejde. Beslutning den Godkendt. Fraværende Hans Erik Adsbøl.

9 Sidenr Tilsagn til projektet rygestop til socialt udsatte/sårbare grupper Sagsid.: 10/23124 Resumé Kolding Kommune har modtaget tilsagn om støtte til projektet Styrket sundhedsindsats for socialt udsatte og sårbare grupper vedr. rygestop. fra Sundhedsstyrelsen. Projektet starter medio Sagen behandles i. Forslag Socialdirektøren foreslår, at projektet iværksættes medio Beslutning den Godkendt. Fraværende Hans Erik Adsbøl. Sagsfremstilling Socialdirektøren oplyser, at Kolding Kommune har modtaget tilsagn fra Sundhedsstyrelsen om støtte til projektet Rygestop til socialtudsatte/sårbare borgere og deres nærmeste pårørende i Kolding Kommune henvist fra almen praksis eller Sygehus Lillebælt, Kolding Sygehus kvalitetssikringsprojekt med samtykkeerklæring, individuel rygestoprådgivning og betalt rygestopmedicin Sundhedsstyrelsen har bevilget et tilskud på kr. til anvendelse inden 31. december Formålet med projektet er ud fra daglig praksis at undersøge, hvad en målrettet indsats med rygestop-samtykkeerklæring, tilbud om betalt rygestopmedicin og individuel rygestoprådgivning betyder for gruppen af socialt udsatte/sårbare rygere i Kolding Kommune, som enten er henvist fra egen læge eller udskrevet fra de medicinske afdelinger på Sygehus Lillebælt, Kolding Sygehus. Projektets målgruppe er både socialt udsatte og socialt sårbare, idet der i begge grupper er en overhyppighed af rygning. Socialt udsatte/socialt sårbare defineres i projektet som: Sygedagpengemodtagere Ingen eller kort uddannelse Enlige Førtidspensionister

10 Sidenr. 54 Projektet er et forsøg med samtykkeerklæring, individuel rygestoprådgivning og betalt rygestopmedicin. Parterne i projektet er Kolding Kommune, Sygehus Lillebælt og Pfizer Danmark ApS. Som en del af projektet skal der frikøbes en projektkoordinator samt rygestopinstruktør på Sygehus Lillebælt, Kolding Sygehus. Derudover er der afsat midler til: Et afsluttende offentligt seminar. Projektfolder og informationsmateriale. Rejseudgifter. Rygestopmedicin. Telefonfollow up (stoplinien). Projektet løber over 2 år med start medio 2011.

11 Sidenr Efterregulering af aftale vedrørende overtagelse af 3 sociale institutioner fra Regionen pr. 1. januar 2010 Sagsid.: 10/31534 Resumé Der fremsendes orientering om økonomiske konsekvenser i forbindelse med Kolding Kommunes overtagelse af 3 sociale og socialpsykiatriske tilbud fra Region Syddanmark fra 1. januar Sagen behandles i, Økonomiudvalget og Byrådet. Forslag Socialdirektøren indstiller at efterreguleringen tages til efterretning. Beslutning den Forslaget indstilles til godkendelse Fraværende Hans Erik Adsbøl. Sagsfremstilling Socialdirektøren oplyser, at byrådet i mødet den 11. maj 2009, besluttede at Kolding Kommune overtager 3 sociale og socialpsykiatriske tilbud fra Region Syddanmark fra 1. januar 2010 på baggrund af foreløbigt aftaleudkast. Overtagelsen vedrørte følgende institutioner: Bramdrupdam Støttecenter for senhjerneskadede Ungdomskollegiet, Kolding-afdelingen Udgangspunktet i det vedtagne aftaleudkast var de aktiver og passiver mv., der indgik i Region Syddanmarks regnskab for Da det faktiske overdragelsestidspunkt var 1. januar 2010, skal der derfor foretages en efterregulering for ændringerne i værdierne frem til 31. december Resultatet af efterreguleringen fremgår af vedlagte bilag. Kolding Kommune overtager en langfristet gæld på i alt kr., svarende til nettoværdien af de overtagne aktiver. Centralforvaltningens bemærkninger Der er ikke yderligere bemærkninger til punktet.

12 Sidenr. 56 Bilag: /11 Åben VS: Efterreguleringsoversigt vedrørende Kolding Kommunes overtagelse af institutioner pr. 1. januar Efterregulering af Kolding Kommunes overtagelse af 3 institutioner ev..pdf

13 Sidenr Anlægsregnskaber 2010 under s område - afsluttede anlægsregnskaber over 2 mio. kr. Sagsid.: 11/4144 Resumé Der fremsendes et afsluttet anlægsregnskab under s område. Sagen behandles i, Økonomiudvalget og Byrådet. Forslag Socialdirektøren indstiller at anlægsregnskabet for 2010 godkendes. Beslutning den Forslaget indstilles til godkendelse. Fraværende Hans Erik Adsbøl. Sagsfremstilling Afsluttet anlægsregnskab 2010, hvor bruttoudgiften overstiger 2 mio. kr. Projektnr./beskrivelse U/I Bevilling Forbrug Afvigelse Note (netto) Afsluttede regnskaber: 8009 Tandklinikken U Seest Note/anm.: - foran tallet angiver en merudgift/mindreindtægt Note 1: Projekt 8009 Tandklinikken Seest. Det samlede forbrug blev kr. mod en bevilling på kr. Socialdirektøren oplyser, at i henhold til kasse- og regnskabsregulativet fremgår det, at der alene udarbejdes selvstændige anlægsregnskaber for projekter p.t. større end 2 mio. kr. For projekter der ikke overstiger 2 mio. kr. udarbejder det bevillingsansvarlige udvalg årligt en oversigt over de afsluttede anlægsarbejder. For igangværende udarbejder det bevillingsansvarlige udvalg årligt en oversigt over de igangværende anlægsarbejder.

14 Sidenr Anlægsregnskaber 2010 under Sagsid.: 11/4144 Resumé Der fremsendes 1 afsluttet anlægsregnskab og 2 igangværende anlægsregnskaber vedrørende s område. Sagen behandles i, Økonomiudvalget og Byrådet. Forslag Socialdirektøren indstiller at anlægsregnskaberne for 2010 godkendes. Beslutning den Forslaget indstilles til godkendelse. Fraværende Hans Erik Adsbøl. Sagsfremstilling Anlægsregnskaber 2010 under. Projektnr./beskrivelse U/I Bevilling Forbrug Afvigelse Note (netto) Afsluttede regnskaber: 1002 Sundhedspolitik, U Planlagt bygningsvedligeholdelse Igangværende regnskaber: 8003 Implementering af U sundhedspolitik 8007 Tandklinikken U Bramdrupdam Note/anm.: - foran tallet angiver en merudgift/mindreindtægt Note 1: Projekt 1002 Sundhedspolitik, planlagt bygningsvedligeholdelse. Det samlede forbrug blev kr. mod en bevilling på kr. Afvigelsen skyldes oprindelig anlægsbevilling er givet for 4 år. Projektet er lukket ned efter 1 år og der er oprettet et nyt anlægsprojekt i 2011.

15 Sidenr. 59 Note 2: Projekt 8003 Implementering af sundhedspolitik. Det samlede forbrug er på kr. mod en bevilling på kr. Note 3: Projekt 8007 Tandklinikken Bramdrupdam. Det samlede forbrug er på kr. mod en bevilling på kr. Socialdirektøren oplyser, at i henhold til kasse- og regnskabsregulativet fremgår det, at der alene udarbejdes selvstændige anlægsregnskaber for projekter p.t. større end 2 mio. kr. For projekter der ikke overstiger 2 mio. kr. udarbejder det bevillingsansvarlige udvalg årligt en oversigt over de afsluttede anlægsarbejder. For igangværende udarbejder det bevillingsansvarlige udvalg årligt en oversigt over de igangværende anlægsarbejder.

16 Sidenr Orienteringssag: Initiativaftale om boligområdet Skovparken/Skovvejen Sagsid.: 11/4058 Resumé Indgåelse af initiativaftale som led i det strategiske samarbejde mellem Socialministeriet og Kolding Kommune om boligområdet Skovparken/Skovvejen. Sagen behandles i Økonomiudvalget og Byrådet. Forslag Socialdirektøren foreslår, at indgåelse af initiativaftale om Skovparken/Skovvejen godkendes. FORMANDSINDSTILLING i henhold til styrelseslovens 22, stk. 2: Formanden for indstiller Socialdirektørens forslag til Økonomiudvalgets tiltrædelse. Beslutning Økonomiudvalget den Forslaget indstilles til godkendelse. Beslutning Byrådet den Godkendt. Beslutning den Godkendt. Fraværende Hans Erik Adsbøl. Sagsfremstilling Som et led i regeringens boligaftale om en styrket indsats mod ghettoer i Danmark fremsender Socialministeriet en initiativaftale til Kolding Kommune omkring boligområdet Skovparken/Skovvejen. Aftalen skal udgøre en vigtig organisatorisk ramme i bestræbelserne for at nedbringe antallet af ghettoer. Det er regeringens forventning til samarbejdet, at kommunen bringer alle virksomme midler i anvendelse.

17 Sidenr. 61 Initiativaftalen skal opstille relevante mål for udviklingen af Skovparken/Skovvejen. De 3 faktorer, der gør, at Skovparken er med på ghettolisten, er: Antallet af indvandrere og efterkommere i området er på 55,4 % - må ikke være mere end 50 %. Personer uden tilknytning til arbejdsmarkedet udgør i området 41,5 % - må ikke udgøre over 40 %. Kriminaliteten i området viser 332 dømte personer pr indbyggere - må ikke være over 270 dømte personer pr indbyggere. Det er disse faktorer, der skal sættes ind over for. Forslaget fra Kolding Kommune er derfor, at der sættes ind på at bryde isolationen i området, så der bliver åbnet op mod det omkringliggende samfund, at der sættes ind på at skabe mere beskæftigelse, og at der sættes endnu mere fokus på at nedbringe kriminaliteten. Bilag: /11 Åben Initiativaftale om boligområdet Skovparken/Skovvejen /11 Åben Aktiviteter i de boligsociale helhedsplaner

18 Sidenr Orienteringssag: Stævning Fag og Arbejde mod Kolding kommune - LUKKET SAG Sagsid.: 11/2242

19 Sidenr Orientering, Socialforvaltningen, marts 2011 Sagsid.: 11/834 Resumé Orientering om udvalgt nyt fra Socialforvaltningen på s område. Sagen behandles i. Forslag Socialdirektøren foreslår at orienteringen tages til efterretning. Beslutning den Godkendt. Fraværende Hans Erik Adsbøl. Sagsfremstilling Socialdirektøren giver på mødet en orientering om udvalgt nyt fra Socialforvaltningen på s område.

20 Sidenr. 64 Oplæst og godkendt Tine Roos Nørgaard Formand Tanya Buchreitz Jensen Næstformand Lis Ravn Ebbesen Medlem Marlene B Lorentzen Medlem Trine Maria Sloth Ebbesen Medlem Bent Bechmann Medlem Hans Erik Adsbøl Medlem

Fællesmøde mellem Uddannelsesudvalget. Social- og Sundhedsudvalget

Fællesmøde mellem Uddannelsesudvalget. Social- og Sundhedsudvalget Sidenr. 19 Fællesmøde mellem Uddannelsesudvalget og Social- og Protokol Mødedato: 21. februar 2011 Mødetidspunkt: 8:00 Sluttidspunkt: 9:30 Mødelokale: Fraværende: KUC, Ågade 27, mødelokale 1.07, 1. sal

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget

Social- og Sundhedsudvalget Sidenr. 1 Social- og Sundhedsudvalget Protokol Mødedato: 26. januar 2011 Mødetidspunkt: 8.30 Sluttidspunkt: 12:00 Mødelokale: Mødelokale, Skovparken Fraværende: GODKENDELSE AF FORSLAG TIL DAGSORDENEN:

Læs mere

Sidenr. 1. Handicaprådet. Referat. Mødedato: 9. februar 2012. Mødetidspunkt: 13:30. Sluttidspunkt: 15:30. Gæstekantinen på Rådhuset

Sidenr. 1. Handicaprådet. Referat. Mødedato: 9. februar 2012. Mødetidspunkt: 13:30. Sluttidspunkt: 15:30. Gæstekantinen på Rådhuset Sidenr. 1 Referat Mødedato: 9. februar 2012 Mødetidspunkt: 13:30 Sluttidspunkt: 15:30 Mødelokale: Fraværende: Bemærkninger: Gæstekantinen på Rådhuset Ingen Dagsordenen godkendtes Indholdsfortegnelse Sidenr.

Læs mere

Ekstraordinært møde i Kultur- og Erhvervsudvalget

Ekstraordinært møde i Kultur- og Erhvervsudvalget Sidenr. 315 Ekstraordinært møde i Referat Mødedato: 17. marts 2011 Mødetidspunkt: 11:00 Sluttidspunkt: 12:10 Mødelokale: Fraværende: Havestuen, Rådhuset Bjarne Juel Møller GODKENDELSE AF FORSLAG TIL DAGSORDENEN:

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget

Social- og Sundhedsudvalget Indholdsfortegnelse Sidenr. 1 Social- og Sundhedsudvalget Protokol Mødedato: 23. februar 2011 Mødetidspunkt: 9:00 Sluttidspunkt: 12:00 Mødelokale: Fraværende: Mødelokalet, 4. etage Nicolaiplads 6 6000

Læs mere

Integrationsrådet 23-02-2011. Mødedato: 23. februar 2011. Mødetidspunkt: 17:00. Sluttidspunkt: 19:00. Nicolaiplads 6 6000 Kolding

Integrationsrådet 23-02-2011. Mødedato: 23. februar 2011. Mødetidspunkt: 17:00. Sluttidspunkt: 19:00. Nicolaiplads 6 6000 Kolding Sidenr. 1 Mødedato: 23. februar 2011 Mødetidspunkt: 17:00 Sluttidspunkt: 19:00 Mødelokale: Fraværende: Festsalen Nicolaiplads 6 6000 Kolding Muhubu Mahamud Barre GODKENDELSE AF FORSLAG TIL DAGSORDENEN:

Læs mere

Sidenr. 1. Handicaprådet. Referat. Mødedato: 8. september 2011. Mødetidspunkt: 13:30. Sluttidspunkt: 15:30. Mødelokale: KUC, Ågade 27

Sidenr. 1. Handicaprådet. Referat. Mødedato: 8. september 2011. Mødetidspunkt: 13:30. Sluttidspunkt: 15:30. Mødelokale: KUC, Ågade 27 Sidenr. 1 Referat Mødedato: 8. september 2011 Mødetidspunkt: 13:30 Sluttidspunkt: 15:30 Mødelokale: KUC, Ågade 27 : Bemærkninger: Hans Erik Adsbøl Dagsordenen godkendtes Indholdsfortegnelse Sidenr. 2 Sagsnr.

Læs mere

Integrationsrådet. Referat. Mødedato: 8. februar 2012. Mødetidspunkt: 17:00. Sluttidspunkt: 19:00. Mødelokale: Ågade 27, 6000 Kolding

Integrationsrådet. Referat. Mødedato: 8. februar 2012. Mødetidspunkt: 17:00. Sluttidspunkt: 19:00. Mødelokale: Ågade 27, 6000 Kolding Sidenr. 1 Referat Mødedato: 8. februar 2012 Mødetidspunkt: 17:00 Sluttidspunkt: 19:00 Mødelokale: : Bemærkninger: KUC Ågade 27, 6000 Kolding Sulejman Topic, Anwar Maxamed, Idil Ali Ahmed, Muhubu Mahamud

Læs mere

Til alle interesserede i Frederikssund Kommune. Høring om ny sundhedspolitik

Til alle interesserede i Frederikssund Kommune. Høring om ny sundhedspolitik Til alle interesserede i Frederikssund Kommune Dato 6. februar 2015 Sagsnr. SUNDHED Høring om ny sundhedspolitik Byrådet har på sit møde 28. januar 2015 besluttet at sende forslag til en ny sundhedspolitik

Læs mere

Integrationsrådet. Dagsorden. Mødedato: 13. december 2012. Mødetidspunkt: 17:00. Mødelokale: Ågade 27, 6000 Kolding. Fraværende:

Integrationsrådet. Dagsorden. Mødedato: 13. december 2012. Mødetidspunkt: 17:00. Mødelokale: Ågade 27, 6000 Kolding. Fraværende: Sidenr. 1 Dagsorden Mødedato: 13. december 2012 Mødetidspunkt: 17:00 Mødelokale: KUC Ågade 27, 6000 Kolding Fraværende: Bemærkninger: Godkendelse af forslag til dagsordenen: Indholdsfortegnelse Sidenr.

Læs mere

Sundhedsudvalget. Referat fra møde Tirsdag den 2. september 2014 kl i F 6

Sundhedsudvalget. Referat fra møde Tirsdag den 2. september 2014 kl i F 6 Sundhedsudvalget Referat fra møde Tirsdag den 2. september 2014 kl. 16.00 i F 6 Mødet slut kl. 16:45 MØDEDELTAGERE Jesper Wittenburg (A) Anne-Lise Kuhre (A) Jens Ross Andersen (V) Jørgen Bech (V) Kirsten

Læs mere

Referat Sundheds- og Forebyggelsesudvalget's møde Torsdag den 06-05-2010 Kl. 16:00 Svinget 14, kantinen

Referat Sundheds- og Forebyggelsesudvalget's møde Torsdag den 06-05-2010 Kl. 16:00 Svinget 14, kantinen Referat Sundheds- og Forebyggelsesudvalget's møde Torsdag den 06-05-2010 Kl. 16:00 Svinget 14, kantinen Deltagere: Ulrik Sand Larsen, Masoum Moradi, Bo Hansen, Gert Rasmussen, Ulla Larsen Indholdsfortegnelse

Læs mere

Uddannelsesudvalget. Referat. Mødedato: 14. marts 2011. Mødetidspunkt: 9:00. Sluttidspunkt: 10:15

Uddannelsesudvalget. Referat. Mødedato: 14. marts 2011. Mødetidspunkt: 9:00. Sluttidspunkt: 10:15 Sidenr. 55 Referat Mødedato: 14. marts 2011 Mødetidspunkt: 9:00 Sluttidspunkt: 10:15 Mødelokale: Børne- og Uddannelsesforvaltningen, mødelokale 2.1 Fraværende: GODKENDELSE AF FORSLAG TIL DAGSORDENEN: Godkendtes

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 4 TORSDAG DEN 22. MARTS 2007, KL. 14.30 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Social- og Sundhedsudvalget 22. marts 2007 Side: 22 Fraværende:

Læs mere

Statusrapporten sendes i udvalgshøring i perioden fra den 25. januar til den 22. marts 2013.

Statusrapporten sendes i udvalgshøring i perioden fra den 25. januar til den 22. marts 2013. Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Statusrapport 2012 for Sundhedspolitikken 2011-2014 Længe Leve København Drøftelse af statusrapport 2012 for Københavns Kommunes Sundhedspolitik 2011-2014 Længe Leve København

Læs mere

Sundhedsudvalg REFERAT

Sundhedsudvalg REFERAT REFERAT Sundhedsudvalg Mødedato: Torsdag den 04-12-2008 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:10 Afbud: Fraværende: Alle mødt. Bemærkninger: Bent K. Andersen deltog til og med pkt.

Læs mere

Forslag til arbejdsspor i Sundhedspolitik

Forslag til arbejdsspor i Sundhedspolitik Punkt 2. Forslag til arbejdsspor i Sundhedspolitik 2015-2018. 2014-2390. Sundheds- og Kulturforvaltningen indstiller, at Sundheds- og Kulturudvalget godkender, at Sunde rammer, Lighed i sundhed, Mental

Læs mere

Beskæftigelsesudvalget

Beskæftigelsesudvalget Beskæftigelsesudvalget Referat fra møde Onsdag den 21. marts 2012 kl. 17.00 i F 2 Mødet slut kl. 18.00 MØDEDELTAGERE Kim Rockhill (A) Anne-Mette Risgaard Schmidt (V) Kirsten Weiland (A) Morten Skovgaard

Læs mere

VISIONSPOLITIK SUNDHEDSPOLITIK. Varde Kommune 2014-2018

VISIONSPOLITIK SUNDHEDSPOLITIK. Varde Kommune 2014-2018 VISIONSPOLITIK SUNDHEDSPOLITIK Varde Kommune 2014-2018 Godkendt af Byrådet den 01.04.2014 1. Indledning Alle borgere i Varde Kommune skal have mulighed for at leve et godt liv hele livet have mulighed

Læs mere

Referat af møde i Socialudvalget

Referat af møde i Socialudvalget GENTOFTE KOMMUNE Referat af møde i Socialudvalget Mødetidspunkt 19-08-2015 17:00 Mødeafholdelse Udvalgsværelse D Protokollen blev læst og mødet hævet kl: 18:03 Tilstede: Marie-Louise Andreassen, Anne Hjorth,

Læs mere

SUNDHEDS- POLITIK i Faaborg-Midtfyn Kommune

SUNDHEDS- POLITIK i Faaborg-Midtfyn Kommune SUNDHEDS- POLITIK 2016-19 i Faaborg-Midtfyn Kommune 1 FORORD Den nye Sundhedspolitik 2016-19 er den overordnede ramme for det forebyggende og sundhedsfremmende arbejde i Faaborg-Midtfyn Kommune. Vi har,

Læs mere

SUNDHEDS- POLITIK i Faaborg-Midtfyn Kommune

SUNDHEDS- POLITIK i Faaborg-Midtfyn Kommune SUNDHEDS- POLITIK 2016-19 i Faaborg-Midtfyn Kommune 1 FORORD Den nye Sundhedspolitik 2016-19 er den overordnede ramme for det forebyggende og sundhedsfremmende arbejde i Faaborg-Midtfyn Kommune. Vi har,

Læs mere

Rubrik. Sundhed og trivsel for børn og unge i alderen 0-30 år. Sundhedsfremme- og forebyggelsesstrategi for perioden 2014-2017

Rubrik. Sundhed og trivsel for børn og unge i alderen 0-30 år. Sundhedsfremme- og forebyggelsesstrategi for perioden 2014-2017 Rubrik Sundhed og trivsel for børn og unge i alderen 0-30 år Sundhedsfremme- og forebyggelsesstrategi for perioden 2014-2017 Social og Sundhed Side 1 af 8 Indholdsfortegnelse INDLEDNING... 3 VISION...

Læs mere

Referat. Sundhed og Forebyggelse. Mødedato 22. august 2007 kl. 15.00 Mødelokale. Fraværende Åbne sager 8 Lukkede sager Mødet hævet.

Referat. Sundhed og Forebyggelse. Mødedato 22. august 2007 kl. 15.00 Mødelokale. Fraværende Åbne sager 8 Lukkede sager Mødet hævet. Referat Sundhed og Forebyggelse Mødedato 22. august 2007 kl. 15.00 Mødelokale Valbyvej 69 G Fraværende Åbne sager 8 Lukkede sager Mødet hævet Indholdsfortegnelse Sundhed og Forebyggelse den 22. august

Læs mere

Ældrerådet. Referat. Mødedato: 9. februar 2012. Mødetidspunkt: 11:00. Sluttidspunkt: 12:10. KUC, Ågade 27, 6000 Kolding

Ældrerådet. Referat. Mødedato: 9. februar 2012. Mødetidspunkt: 11:00. Sluttidspunkt: 12:10. KUC, Ågade 27, 6000 Kolding Sidenr. 270 Referat Mødedato: 9. februar 2012 Mødetidspunkt: 11:00 Sluttidspunkt: 12:10 Mødelokale: : Mødelokale 1.05, 1. sal KUC, Ågade 27, 6000 Kolding Elsebeth Søe-Pedersen, Indholdsfortegnelse Sidenr.

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget

Arbejdsmarkedsudvalget Sidenr. 1 Protokol Mødedato: 12. januar 2011 Mødetidspunkt: 13:00 Sluttidspunkt: 16:00 Mødelokale: Udvalgsværelset, Nicolaiplads 6, 4. etage Fraværende: GODKENDELSE AF FORSLAG TIL DAGSORDENEN: Indholdsfortegnelse

Læs mere

Forord. Claus Omann Jensen Borgmester

Forord. Claus Omann Jensen Borgmester Sundhedspolitik Forord Randers Kommune har fokus på vækst i sundhed og ønsker med denne sundhedspolitik at sætte rammerne for kommunens sundhedsarbejde i de kommende år. Byrådets visioner for sundhedsområdet

Læs mere

Integrationsrådet. Referat. Mødedato: 28. februar Mødetidspunkt: 17:00. Sluttidspunkt: 19:00. Mødelokale:

Integrationsrådet. Referat. Mødedato: 28. februar Mødetidspunkt: 17:00. Sluttidspunkt: 19:00. Mødelokale: Sidenr. 1 Referat Mødedato: 28. februar 2013 Mødetidspunkt: 17:00 Sluttidspunkt: 19:00 Mødelokale: : Bemærkninger: KUC Abdikarin Ali Hadi, Feraidon Ghawsi, Tine Roos Nørgaard, Jan Engelø Dagsordenen godkendtes

Læs mere

UDKAST, MAJ 2015 UDKAST, MAJ er et aktivt seniorliv. Sundhed og trivsel for alle i KOLDING KOMMUNES SUNDHEDSPOLITIK

UDKAST, MAJ 2015 UDKAST, MAJ er et aktivt seniorliv. Sundhed og trivsel for alle i KOLDING KOMMUNES SUNDHEDSPOLITIK Sundhed og trivsel for alle i lighed i sundhed fl ere g lade børn l i vs d u e l i g e u n g e vo ks n e i ba l a nce 2016-2019 1 er et aktivt seniorliv KOV1_Kvadrat_RØD Indhold Forord 3 Forord 4 Udfordringen

Læs mere

Integrationsrådet. Referat. Mødedato: 23. august Mødetidspunkt: 17:00. Sluttidspunkt: 18:30. Mødelokale: KUC, lokale 107 Ågade 27, 6000 Kolding

Integrationsrådet. Referat. Mødedato: 23. august Mødetidspunkt: 17:00. Sluttidspunkt: 18:30. Mødelokale: KUC, lokale 107 Ågade 27, 6000 Kolding Sidenr. 1 Referat Mødedato: 23. august 2012 Mødetidspunkt: 17:00 Sluttidspunkt: 18:30 Mødelokale: KUC, lokale 107 Ågade 27, 6000 Kolding : Bemærkninger: Tine Roos Nørgaard, Muhubu Mahamud Barre, Per Simonsen

Læs mere

Beskæftigelses - og Erhvervsudvalget

Beskæftigelses - og Erhvervsudvalget Beslutninger fra mødet Onsdag 21.06.2006 kl. 14.00 Ordinært møde Beskæftigelses - og Erhvervsudvalget KB = Kommunalbestyrelsen ØU = Økonomiudvalget BEU = BSU = KFU = SSU = TMU = Beskæftigelsesudvalget

Læs mere

KERTEMINDE KOMMUNE REFERAT

KERTEMINDE KOMMUNE REFERAT KERTEMINDE KOMMUNE REFERAT for Sundhedsudvalgets møde den 8. februar 2007 Kl. 16.30 Mødelokale 2 v. Kultur og Fritid Tilgår pressen Fraværende: Side 1 Indholdsfortegnelse: 1. Konstituering af Sundhedsudvalget

Læs mere

(Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Mandag den 14. januar Mødested: Mødelokale 505. Mødetidspunkt: Kl. 15:00-16:30

(Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Mandag den 14. januar Mødested: Mødelokale 505. Mødetidspunkt: Kl. 15:00-16:30 Referat fra mødet i (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Mandag den 14. januar 2019 Mødested: Mødelokale 505 Mødetidspunkt: Kl. 15:00-16:30 Medlemmer: Formand: Turan Savas (A) Peder Tind (V) Søren

Læs mere

side 1 Åbent referat for Sundhedsudvalgets møde den kl. 16:15 Mødelokale 2, Kerteminde Rådhus Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Sundhedsudvalgets møde den kl. 16:15 Mødelokale 2, Kerteminde Rådhus Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Sundhedsudvalgets møde den 10.04.2008 kl. 16:15 Mødelokale 2, Kerteminde Rådhus Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 67. Forslag til grundaftaler... 3 68. Patientrettetforebyggelse

Læs mere

Referat af møde i Socialudvalget

Referat af møde i Socialudvalget Gentofte Kommune Referat af møde i Socialudvalget Referat åben Mødedato 04. december 2014 Mødetidspunkt 17.00 Mødelokale Udvalgsværelse D Protokollen blev læst og mødet hævet kl.: 18.35 Tilstede: Fraværende:

Læs mere

Referat. fra Kultur & Fritidsudvalg

Referat. fra Kultur & Fritidsudvalg Referat fra Kultur & Fritidsudvalg Mødedato: Tirsdag den 22. september 2015 Mødetidspunkt: 15:00-16:00 Mødested: Deltagere: Mødelokale 3 Esbjerg Rådhus Jakob Lose (V), Annemette Knudsen Andersen (V), Mussa

Læs mere

Indsatskatalog til udmøntning af sundhedspolitikken Sammen om Sundhed 2012-2018 del 1

Indsatskatalog til udmøntning af sundhedspolitikken Sammen om Sundhed 2012-2018 del 1 katalog til udmøntning af sundhedspolitikken Sammen om Sundhed 2012-2018 del 1 1 Oversigt over sundhedsindsatser til udvikling/udmøntning Forebyggelsespakke/ sundhedsområde Tobak Udvikling af målrettede

Læs mere

Beredskabskommissionen

Beredskabskommissionen Sidenr. 92 Protokol Mødedato: 13. april 2011 Mødetidspunkt: 15:00 Sluttidspunkt: 16:30 Mødelokale: Fraværende: Bemærkninger: Rådhuset Dagsordnen godkendt. Indholdsfortegnelse Sidenr. 93 Sagsnr. Side 1.

Læs mere

Følgende sager behandles på mødet

Følgende sager behandles på mødet Sundhedsudvalget Dagsorden til ordinært møde Kenneth Kristensens kontor Torsdag 27.02.2014 kl. 16:00 Følgende sager behandles på mødet Side Meddelelser 2 Orientering SU om Center for Børn og Voksne 3 Sundhedsudvalgets

Læs mere

Dagsorden til møde i Bygnings- og Arkitekturudvalget

Dagsorden til møde i Bygnings- og Arkitekturudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Bygnings- og Arkitekturudvalget Mødetidspunkt 17-12-2018 17:35 Mødeafholdelse Rådssalen Indholdsfortegnelse Bygnings- og Arkitekturudvalget 17-12-2018 17:35 1 (Åben)

Læs mere

Trygheds- og Trafiksikkerhedsrådet

Trygheds- og Trafiksikkerhedsrådet Sidenr. 8 Referat Mødedato: 23. februar 2012 Mødetidspunkt: 13:00 Sluttidspunkt: 14:10 Mødelokale: Fraværende: Nytorv 11, 1.2 øst Hans Winther, Kai Hundrup, Verner Petersen, Frank Damborg, Ole Svendsen,

Læs mere

Referat. fra Sundhed & Omsorgsudvalget

Referat. fra Sundhed & Omsorgsudvalget Referat fra Sundhed & Omsorgsudvalget Mødedato: Mandag den 21. november 2016 Mødetidspunkt: 13:30-15:30 Mødested: Deltagere: Afbud: Borgmesterens mødelokale Henning Ravn (V), Bente Bendix Jensen (I), Connie

Læs mere

OVERSIGT EKSTERNT FINANSIEREDE PROJEKTER SUNDHEDSOMRÅDET- FEBRUAR 2012 (jf. skema status eksternt finansierede projekter sundhedsområdet)

OVERSIGT EKSTERNT FINANSIEREDE PROJEKTER SUNDHEDSOMRÅDET- FEBRUAR 2012 (jf. skema status eksternt finansierede projekter sundhedsområdet) OVERSIGT EKSTERNT FINANSIEREDE PROJEKTER SUNDHEDSOMRÅDET- FEBRUAR 2012 (jf. skema status eksternt finansierede projekter sundhedsområdet) Projekttitel Formål/indhold Målgruppe Projektdeltagere Økonomi

Læs mere

Plan for opfølgning på politikker i Politikområde 6: Sundhedsfremme og forebyggelse. Kultur- og Sundhedsudvalget

Plan for opfølgning på politikker i Politikområde 6: Sundhedsfremme og forebyggelse. Kultur- og Sundhedsudvalget Kultur- og Sundhedsudvalget Plan for opfølgning på politikker i 2016 Politikområde 6: Sundhedsfremme og forebyggelse Politikker: Sundhedspolitik Sundhedsaftale med Region Midtjylland Overordnet kostpolitik

Læs mere

Udvalget for Sundhedsfremme

Udvalget for Sundhedsfremme REFERAT Udvalget for Sundhedsfremme Møde nr.: 2 Mødedato: 23.04.2009 Fraværende: Mødevarighed: 16.00-17.30 Charlotte Juhl Andersen, Ulrik Kragh, Elise Gerstrøm, Mødested: Mødelokale 4 Jytte Holm Indholdsfortegnelse:

Læs mere

Handicaprådet. Referat. Mødedato: 12. april 2012. Mødetidspunkt: 13:30. Sluttidspunkt: 15:30

Handicaprådet. Referat. Mødedato: 12. april 2012. Mødetidspunkt: 13:30. Sluttidspunkt: 15:30 Sidenr. 1 Referat Mødedato: 12. april 2012 Mødetidspunkt: 13:30 Sluttidspunkt: 15:30 Mødelokale: Mødelokale 2.1 Børne- og Uddannelsesforvaltningen Ålegården 1 : Bemærkninger: Annie Terp Thomsen, Tine Roos

Læs mere

OVERSIGT EKSTERNT FINANSIEREDE PROJEKTER SUNDHEDSOMRÅDET - FEBRUAR 2013

OVERSIGT EKSTERNT FINANSIEREDE PROJEKTER SUNDHEDSOMRÅDET - FEBRUAR 2013 OVERSIGT EKSTERNT FINANSIEREDE PROJEKTER SUNDHEDSOMRÅDET - FEBRUAR 2013 1 Projekttitel Glade børn børns trivsel i udsatte familier med overvægt og andre sundhedsrisici Det overordnede mål er to-delt: 1)

Læs mere

Åbent Referat. til. Fælles-MED Social, Sundhed og Beskæftigelse

Åbent Referat. til. Fælles-MED Social, Sundhed og Beskæftigelse Åbent Referat til Mødedato: Torsdag den 10. december 2015 Mødetidspunkt: 13:30-15:30 Mødested: Deltagere: Fraværende: Referent: Mødelokale 3, Bytoften Gitte Eskesen, Thorkild Sloth Pedersen, Nikolaj Dybdal

Læs mere

Brønderslev Kommune. Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 14. januar 2008 Lokale: Mødelokale 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: 13.15-14.45 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/66 Institutionsbesøg...

Læs mere

Referat Sundheds- og Forebyggelsesudvalget's møde Torsdag den 07-01-2010 Kl. 16:00 Svinget 14, Kantinen

Referat Sundheds- og Forebyggelsesudvalget's møde Torsdag den 07-01-2010 Kl. 16:00 Svinget 14, Kantinen Referat Sundheds- og Forebyggelsesudvalget's møde Torsdag den 07-01-2010 Kl. 16:00 Svinget 14, Kantinen Deltagere: Masoum Moradi, Bo Hansen, Ulrik Sand Larsen Afbud: Ulla Larsen, Gert Rasmussen Indholdsfortegnelse

Læs mere

Velfærdsudvalget. Dagsorden til møde Torsdag den 16. januar 2014 kl i F 6

Velfærdsudvalget. Dagsorden til møde Torsdag den 16. januar 2014 kl i F 6 Velfærdsudvalget Dagsorden til møde Torsdag den 16. januar 2014 kl. 08.30 i F 6 MØDEDELTAGERE Kasper Andersen (O) Emilie Tang (V) Jens Ross Andersen (V) Kim Rockhill (A) Morten Skovgaard (V) Susanne Bettina

Læs mere

1... Meddelelse: Edge City Network -Sundhedskonference i Ballerup Kommune d.16. maj 2006.2

1... Meddelelse: Edge City Network -Sundhedskonference i Ballerup Kommune d.16. maj 2006.2 Møde i Sundheds- og Forebyggelsesudvalget tirsdag den 14. marts 2006, Kl. 13.00 i udvalgsværelse 1 REFERAT INDHOLDSFORTEGNELSE 1... Meddelelse: Edge City Network -Sundhedskonference i Ballerup Kommune

Læs mere

SUNDHEDSPOLITIK 2012-2015

SUNDHEDSPOLITIK 2012-2015 SUNDHEDSPOLITIK 2012-2015 - Det lette valg bliver det gode og sunde valg - Mere lighed i sundhed - Et aktivt fritidsliv for alle - Arbejdspladsen, et godt sted at trives INDLEDNING Sundhed vedrører alle

Læs mere

Åben Tillægsdagsorden. til. Udvalget for Kultur og Fritid

Åben Tillægsdagsorden. til. Udvalget for Kultur og Fritid Varde Kommune Åben Tillægsdagsorden til Udvalget for Kultur og Fritid Mødedato: Tirsdag den 21. april 2015 Mødetidspunkt: 13:00 Mødested: Deltagere: Fraværende: Referent: Dronningeværelset - det gamle

Læs mere

gladsaxe.dk Sammen om et sundt liv i Gladsaxe Sundhedspolitik

gladsaxe.dk Sammen om et sundt liv i Gladsaxe Sundhedspolitik gladsaxe.dk Sammen om et sundt liv i Gladsaxe Sundhedspolitik Sammen om sundheden i Gladsaxe Vores sundhed er afgørende for, at vi kan leve det liv, vi gerne vil. Desværre har ikke alle mennesker de samme

Læs mere

SUNDHED SAMMEN LØFTER VI SUNDHEDEN. i Assens Kommune FORORD

SUNDHED SAMMEN LØFTER VI SUNDHEDEN. i Assens Kommune FORORD Sammen om sundhed FORORD SAMMEN LØFTER VI SUNDHEDEN I Assens Kommune vil vi sætte spot på sundheden og arbejde målrettet for udvikling, fremgang og livskvalitet for alle. Vi vil løfte sundheden. Derfor

Læs mere

Referat Sundheds- og Forebyggelsesudvalget's møde Torsdag den 11-10-2007 Kl. 16:00 Svinget 14, mødelokale 138, 1. sal

Referat Sundheds- og Forebyggelsesudvalget's møde Torsdag den 11-10-2007 Kl. 16:00 Svinget 14, mødelokale 138, 1. sal Referat Sundheds- og Forebyggelsesudvalget's møde Torsdag den 11-10-2007 Kl. 16:00 Svinget 14, mødelokale 138, 1. sal Deltagere: Ulrik Sand Larsen, Jesper Ullemose, Jørgen Pless, Grete Schødts, Curt Sørensen,

Læs mere

Økonomiudvalget. Protokol. Mødedato: 24. januar 2011. Mødetidspunkt: 16:45. Sluttidspunkt: 17:15. Lis Ravn Ebbesen, Oluf Lykke Nielsen

Økonomiudvalget. Protokol. Mødedato: 24. januar 2011. Mødetidspunkt: 16:45. Sluttidspunkt: 17:15. Lis Ravn Ebbesen, Oluf Lykke Nielsen Sidenr. 114 Protokol Mødedato: 24. januar 2011 Mødetidspunkt: 16:45 Sluttidspunkt: 17:15 Mødelokale: Fraværende: Borgmesterens mødelokale Lis Ravn Ebbesen, Oluf Lykke Nielsen GODKENDELSE AF FORSLAG TIL

Læs mere

Byrådet. Protokol. Mødedato: 10. maj 2010. Mødetidspunkt: 19:00. Sluttidspunkt: 20:20 GODKENDELSE AF FORSLAG TIL DAGSORDENEN:

Byrådet. Protokol. Mødedato: 10. maj 2010. Mødetidspunkt: 19:00. Sluttidspunkt: 20:20 GODKENDELSE AF FORSLAG TIL DAGSORDENEN: Sidenr. 599 Protokol Mødedato: 10. maj 2010 Mødetidspunkt: 19:00 Sluttidspunkt: 20:20 Mødelokale: Fraværende: Byrådssalen Tanya Buchreitz Jensen GODKENDELSE AF FORSLAG TIL DAGSORDENEN: Godkendt uden afstemning,

Læs mere

Sidenr. 160. Ældrerådet. Referat. Mødedato: 8. september 2011. Mødetidspunkt: 10:30. Sluttidspunkt: 12:00. KUC, Ågade 27, 6000 Kolding

Sidenr. 160. Ældrerådet. Referat. Mødedato: 8. september 2011. Mødetidspunkt: 10:30. Sluttidspunkt: 12:00. KUC, Ågade 27, 6000 Kolding Sidenr. 160 Referat Mødedato: 8. september 2011 Mødetidspunkt: 10:30 Sluttidspunkt: 12:00 Mødelokale: Fraværende: Mødelokale 1.07, 1. sal KUC, Ågade 27, 6000 Kolding Ingen Indholdsfortegnelse Sidenr. 161

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget Sidenr. 85 Referat Mødedato: 19. september 2011 Mødetidspunkt: 15:00 Sluttidspunkt: 17:00 Mødelokale: Fraværende: KUC, Ågade 27, mødelokale 0.38, stuen Bo Sander Pedersen, Finn Isaksen, Erik Lund GODKENDELSE

Læs mere

Referat Social- og Sundhedsudvalget's møde Onsdag den 14-01-2015 Kl. 15:00 Mødelokale 19, stuen, Svinget 14

Referat Social- og Sundhedsudvalget's møde Onsdag den 14-01-2015 Kl. 15:00 Mødelokale 19, stuen, Svinget 14 Referat Social- og Sundhedsudvalget's møde Onsdag den 14-01-2015 Kl. 15:00 Mødelokale 19, stuen, Svinget 14 Deltagere: Hanne Ringgaard Møller, Lone Juul Stærmose, Ulla Larsen, Jesper Ullemose, Hanne Klit,

Læs mere

Åbent Referat. til. Virksomheds-MED, Social- og Sundhedsafdelingen

Åbent Referat. til. Virksomheds-MED, Social- og Sundhedsafdelingen Åbent Referat til Mødedato: Fredag den 22. november Mødetidspunkt: 8:00-9:00 Mødested: Deltagere: Fraværende: Referent: Titan - Mellemgang 1. sal Christel Zøhner, Pia Maria Nielsen, Sanne Schroll, Kirsten

Læs mere

Sundhedsplan

Sundhedsplan Sundhedsplan 2018-2020 1/5 Indholdsbetegnelse Sundhedsplan 2018-2020 Indholdsbetegnelse 35 Sundhedsplan 2018-2020 1 2 3 2/5 35 Sundhedsplan 2018-2020 Sagsnr.: 29.00.00-P00-4-16 Resume Administrationen

Læs mere

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Kultur- og Fritidsudvalget den 21-04-2010, s 1 LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Kultur- og Fritidsudvalget PROTOKOL Onsdag den 21 april 2010 kl 08:30 afholder Kultur- og Fritidsudvalget møde i Byhistorisk Samling,

Læs mere

Beredskabskommissionen

Beredskabskommissionen Sidenr. 82 Protokol Mødedato: 9. februar 2011 Mødetidspunkt: 14:30 Sluttidspunkt: 15:45 Mødelokale: Fraværende: Rådhuset Else Højsager, Henrik Nørgaard GODKENDELSE AF FORSLAG TIL DAGSORDENEN: Godkendtes

Læs mere

Referat. Ældre- og Genoptræningsudvalget

Referat. Ældre- og Genoptræningsudvalget Referat Ældre- og Genoptræningsudvalget Møde nr.: 10/2018 Dannet den: Tirsdag den 23-10-2018 Mødedato: Mandag den 22-10-2018 Mødetidspunkt: 16:30-18:00 Mødested: Gråt, Amtstue Alle Medlemmer Benny Christensen

Læs mere

Oversigt over høringssvar til Sundhedspolitikken

Oversigt over høringssvar til Sundhedspolitikken Haderslev Kommune Voksen- og Sundhedsservice VS Sundhed og Forebyggelse Nørregade 41 6100 Haderslev Tlf. 74 34 34 34 Fax 74 34 00 34 voksensundhed@haderslev.dk www.haderslev.dk Dir. tlf. D@haderslev.dk

Læs mere

Indledning Læsevejledning

Indledning Læsevejledning 1 Indledning Mariagerfjord Kommunes Sundhedspolitik fastslår, at Mariagerfjord arbejder på at skabe rammer og vilkår for det gode liv. Det gode liv handler om et godt helbred, psykisk velvære, gode relationer

Læs mere

KERTEMINDE KOMMUNE REFERAT

KERTEMINDE KOMMUNE REFERAT KERTEMINDE KOMMUNE REFERAT for Sundhedsudvalgets møde den 8. marts 2007 Kl. 17.00 Byrådssalen Tilgår pressen Fraværende: Side 1 Indholdsfortegnelse: 1. Sundhedsaftaler med Region Syddanmark...2 2. Samarbejde

Læs mere

Social-, Ældre- og Sundhedsudvalget

Social-, Ældre- og Sundhedsudvalget Social-, Ældre- og Sundhedsudvalget Dagsorden til møde Onsdag den 7. marts 2012 kl. 08.15 i F 5 MØDEDELTAGERE Tina Tving Stauning (A) Anne-Lise Kuhre (A) Grethe Olsen (F) Kasper Andersen (O) Kristian Moberg

Læs mere

Åbent møde for Sundhedsudvalgets møde den 03. september 2008 kl. 15:00 i Farsø administrationsbygning,lokale i kælderen

Åbent møde for Sundhedsudvalgets møde den 03. september 2008 kl. 15:00 i Farsø administrationsbygning,lokale i kælderen Åbent møde for Sundhedsudvalgets møde den 03. september 2008 kl. 15:00 i Farsø administrationsbygning,lokale i kælderen Indholdsfortegnelse 072. Meddelelser til Sundhedsudvalgets møde den 3. september

Læs mere

Referat fra mødet i Helhedsplansudvalget (Indeholder åbne dagsordenspunkter)

Referat fra mødet i Helhedsplansudvalget (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Referat fra mødet i (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Tirsdag den 19. juni 2018 Mødested: NOVA, Jupitervej 30, Fredericia Mødetidspunkt: Kl. 19:30-21:30 Medlemmer: Formand: Turan Savas (A)

Læs mere

Referat med temadrøftelserne er publiceret. 1. Godkendelse af dagsorden...1

Referat med temadrøftelserne er publiceret. 1. Godkendelse af dagsorden...1 Referat Social- og Sundhedsudvalget Tid Onsdag den 12. august 2015 - kl. 16:00 Sted Mødelokale 1 Bemærkning Referat med temadrøftelserne er publiceret Afbud Fraværende Indholdsfortegnelse: 1. Godkendelse

Læs mere

STRATEGI 2014-2018 VARDE KOMMUNE STRATEGI FLERE RØGFRIE MILJØER OG FÆRRE RYGERE

STRATEGI 2014-2018 VARDE KOMMUNE STRATEGI FLERE RØGFRIE MILJØER OG FÆRRE RYGERE STRATEGI 2014-2018 VARDE KOMMUNE STRATEGI FLERE RØGFRIE MILJØER OG FÆRRE RYGERE RØGFRI KOMMUNE 2018 Strategi for flere røgfrie miljøer og færre rygere er en strategi under Sundhedspolitikken 2014-2018.

Læs mere

side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 16:00 Munkebo Rådhus - stort mødelokale 1 Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 16:00 Munkebo Rådhus - stort mødelokale 1 Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den 27.08.2007 kl. 16:00 Munkebo Rådhus - stort mødelokale 1 Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 36. Sager og skrivelser til orientering...

Læs mere

Forord. Borgmester Torben Hansen

Forord. Borgmester Torben Hansen 1 Forord 2 Forord Som kommune har vi berøring med mange borgeres hverdag. Derfor påtager vi os et ansvar for at sætte rammerne for et sundt liv i de mange forskellige arenaer, hvor borgeren færdes. I Randers

Læs mere

Godkendelse af forsættelse af Sundhedspolitik og Strategi for det nære sundhedsvæsen

Godkendelse af forsættelse af Sundhedspolitik og Strategi for det nære sundhedsvæsen Punkt 8. Godkendelse af forsættelse af Sundhedspolitik 2015-2018 og Strategi for det nære sundhedsvæsen 2017-050028 Sundheds- og Kulturforvaltningen indstiller, at Sundheds- og Kulturudvalget godkender,

Læs mere

Mandag kl. 15:00 Mødelokale D2

Mandag kl. 15:00 Mødelokale D2 Referat fra ordinært møde Mødelokale D2 Mandag 20.02.2017 kl. 15:00 Mødelokale D2 Følgende sager behandles på mødet Side Meddelelser 2 Orientering om udviklingsplan for det nære sundhedsvæsen 3 Orientering

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden...1. 2. 14/8541 Social- og Sundhedsudvalget - 3. budgetopfølgning pr. 30. september - DRIFT...1

1. Godkendelse af dagsorden...1. 2. 14/8541 Social- og Sundhedsudvalget - 3. budgetopfølgning pr. 30. september - DRIFT...1 Referat Social- og Sundhedsudvalget Tid Onsdag den 5. november 2014 - kl. 10:00 Sted Mødelokale 2 Afbud Fraværende Indholdsfortegnelse: 1. Godkendelse af dagsorden...1 2. 14/8541 Social- og Sundhedsudvalget

Læs mere

Dagsorden til møde i Økonomiudvalget

Dagsorden til møde i Økonomiudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Økonomiudvalget Mødetidspunkt 17-12-2018 17:00 Mødeafholdelse Rådssalen Indholdsfortegnelse Økonomiudvalget 17-12-2018 17:00 1 (Åben) Godkendelse af forslag til kommissorium

Læs mere

DAGSORDEN. Jens Peter Jellesen (V) (Formand) Helle Thomsen (A) (Næstformand) Jytte Schmidt (A) Hans Jørgen Hitz (L) Hans Erik Husum (V)

DAGSORDEN. Jens Peter Jellesen (V) (Formand) Helle Thomsen (A) (Næstformand) Jytte Schmidt (A) Hans Jørgen Hitz (L) Hans Erik Husum (V) Sundhedsudvalget DAGSORDEN Møde nr. : 07/2007 Sted : Rådhuset i Grenaa Dato : 11. september 2007 Start kl. : 12.00 Slut kl. : Sundhedsudvalget Jens Peter Jellesen (V) (Formand) Helle Thomsen (A) (Næstformand)

Læs mere

Børneudvalget. Protokol. Mødedato: 24. januar Mødetidspunkt: 8:30. Sluttidspunkt: 9:40

Børneudvalget. Protokol. Mødedato: 24. januar Mødetidspunkt: 8:30. Sluttidspunkt: 9:40 Sidenr. 1 Protokol Mødedato: 24. januar 2011 Mødetidspunkt: 8:30 Sluttidspunkt: 9:40 Mødelokale: Børne- og Uddannelsesforvaltningen, mødelokale 2.1 Fraværende: Ingen GODKENDELSE AF FORSLAG TIL DAGSORDENEN:

Læs mere

Integrationsrådet. Referat. Mødedato: 19. april 2012. Mødetidspunkt: 17:00. Sluttidspunkt: 19:00. Ågade 27, 6000 Kolding

Integrationsrådet. Referat. Mødedato: 19. april 2012. Mødetidspunkt: 17:00. Sluttidspunkt: 19:00. Ågade 27, 6000 Kolding Sidenr. 1 Referat Mødedato: 19. april 2012 Mødetidspunkt: 17:00 Sluttidspunkt: 19:00 Mødelokale: : Bemærkninger: KUC, Konference 0A Ågade 27, 6000 Kolding Rupal Mortensen, Tine Roos Nørgaard, Idil Ali

Læs mere

STRATEGI FOR ARBEJDET MED FOREBYGGELSE OG SUNDHEDSFREMME

STRATEGI FOR ARBEJDET MED FOREBYGGELSE OG SUNDHEDSFREMME STRATEGI FOR ARBEJDET MED FOREBYGGELSE OG SUNDHEDSFREMME INDHOLD SIDE 4 SIDE 7 SIDE 8 SIDE 10 SIDE 15 ÆLDRE- OG HANDICAPFORVALTNINGENS STRATEGI FOR ARBEJDET MED FOREBYGGELSE OG SUNDHEDSFREMME GRUNDLAGET

Læs mere

Handleplan for sundhedspolitikken

Handleplan for sundhedspolitikken Social og Sundhed Sundhed og Forebyggelse Sagsnr. 95544 Brevid. 1172777 Ref. RABA Dir. tlf. 46 31 77 28 RasmusBaa@roskilde.dk Handleplan for sundhedspolitikken Sammenlignet med andre kommuner har Roskilde

Læs mere

KERTEMINDE KOMMUNE. Referat. Ældre- og Handicapudvalgets møde den 26. marts 2007 Kl. 16.00. Birkelund Plejecenter, Røjrupvej 9, 5550 Langeskov

KERTEMINDE KOMMUNE. Referat. Ældre- og Handicapudvalgets møde den 26. marts 2007 Kl. 16.00. Birkelund Plejecenter, Røjrupvej 9, 5550 Langeskov KERTEMINDE KOMMUNE Referat af Ældre- og Handicapudvalgets møde den 26. marts 2007 Kl. 16.00 Birkelund Plejecenter, Røjrupvej 9, 5550 Langeskov Tilgår pressen Fraværende: Else Møller forlod mødet kl. 18.15

Læs mere

Referat. Det Lokale Arbejdsmarkedsråd

Referat. Det Lokale Arbejdsmarkedsråd Referat Mødedato: Mødetidspunkt: 14:00 Sted: Mødelokale 4 på Rådhuset i Støvring Fraværende: Hans Rønnau, Jesper F. Clausen og Katharina Hauge Antonsen 1 Indholdsfortegnelse Pkt. Overskrift Side 25 Godkendelse

Læs mere

Eksempel på individuel tilrettelagt interviewguide

Eksempel på individuel tilrettelagt interviewguide Side 1 af 5 Eksempel på individuel tilrettelagt interviewguide Intro Kort introduktion af PoHeFa. Mål med interviewet. Etik og spilleregler. Tema 1: Borgerens sundhed Hvordan vil I definere begrebet sundhed?

Læs mere

Dagsorden. Dato: :00:00. Sted: Gl. Byrådssal, Fagsekretariatet Ældre og Handicap, Hørning 1/11

Dagsorden. Dato: :00:00. Sted: Gl. Byrådssal, Fagsekretariatet Ældre og Handicap, Hørning 1/11 Dagsorden Dato: 12-05-2016 17:00:00 Udvalg: Handicaprådet Sted: Gl. Byrådssal, Fagsekretariatet Ældre og Handicap, Hørning 1/11 Indholdsbetegnelse Dagsorden Indholdsbetegnelse 19 Høringssag - forslag til

Læs mere

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2014-2017 SÆH-sekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 14:15 Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende:

Læs mere

1. at Økonomiudvalget anbefaler overfor Kommunalbestyrelsen, at der på kommunens arbejdspladser udarbejdes lokale alkoholpolitikker.

1. at Økonomiudvalget anbefaler overfor Kommunalbestyrelsen, at der på kommunens arbejdspladser udarbejdes lokale alkoholpolitikker. Pkt.nr. 4 Hvidovre Kommunes Sundhedsredegørelse 19982001. 331642 Indstilling: 1. at Økonomiudvalget anbefaler overfor Kommunalbestyrelsen, at der på kommunens arbejdspladser udarbejdes lokale alkoholpolitikker.

Læs mere

Referat. fra Sundhed & Omsorgsudvalget

Referat. fra Sundhed & Omsorgsudvalget Referat fra Sundhed & Omsorgsudvalget Mødedato: Mandag den 15. januar 2018 Mødetidspunkt: 13:30-15:30 Mødested: Deltagere: Borgmesterens mødelokale Olfert Krog (O), Preben Rudiengaard (V), Britta Bendix

Læs mere

Sundhedsudvalg REFERAT. Mødedato: Torsdag den 02-04-2009

Sundhedsudvalg REFERAT. Mødedato: Torsdag den 02-04-2009 REFERAT Sundhedsudvalg Mødedato: Torsdag den 02-04-2009 Mødested: København Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 16:00 Afbud: Anna Grethe Smith deltog til og med pkt. 51 Fraværende: Bemærkninger:

Læs mere

Referat. fra Sundhed & Omsorgsudvalget

Referat. fra Sundhed & Omsorgsudvalget Referat fra Sundhed & Omsorgsudvalget Mødedato: Mandag den 19. december 2016 Mødetidspunkt: 13:30-15:30 Mødested: Borgmesterens mødelokale Deltagere: Henning Ravn (V), Bente Bendix Jensen (I), Freddie

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Børne- og Skoleudvalget Mødedato: Torsdag den 9. februar 2017 Mødetidspunkt: 14:00 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: 215, Mødelokale Allan S. Andersen, Bjarne Thyregod, Jan

Læs mere

Sundhedsudvalget. Referat fra møde Tirsdag den 14. januar 2014 kl. 16.00 i F 6

Sundhedsudvalget. Referat fra møde Tirsdag den 14. januar 2014 kl. 16.00 i F 6 Sundhedsudvalget Referat fra møde Tirsdag den 14. januar 2014 kl. 16.00 i F 6 Mødet slut kl. 17.00 MØDEDELTAGERE Jesper Wittenburg (A) Anne-Lise Kuhre (A) Jens Ross Andersen (V) Jørgen Bech (V) Kirsten

Læs mere

Afbud: Svend Aage Sørensen Eksterne deltager: Specialkonsulent Helene Botilde Rønne, Center for Sundhed deltog under punkt 9 fra kl

Afbud: Svend Aage Sørensen Eksterne deltager: Specialkonsulent Helene Botilde Rønne, Center for Sundhed deltog under punkt 9 fra kl REFERAT Møde i Forretningsudvalget Dato: Den 25. november 2015 kl. 10 13. Sted: Sjællandsgade 40, 3. sal, lokale i 402. Til stede: Kirsten Nissen (formand), Bente Hansen, (næstformand), Bent Johansen,

Læs mere

Dagsorden til møde i Skoleudvalget

Dagsorden til møde i Skoleudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Skoleudvalget Mødetidspunkt 17-12-2018 17:10 Mødeafholdelse Rådssalen Indholdsfortegnelse Skoleudvalget 17-12-2018 17:10 1 (Åben) Godkendelse af forslag til kommissorium

Læs mere

REFERAT FOR SUNDHEDSUDVALGETS MØDE TIRSDAG DEN 06. MARTS 2007 KL. 15:30

REFERAT FOR SUNDHEDSUDVALGETS MØDE TIRSDAG DEN 06. MARTS 2007 KL. 15:30 REFERAT FOR SUNDHEDSUDVALGETS MØDE TIRSDAG DEN 06. MARTS 2007 KL. 15:30 29 Indholdsfortegnelse 15 Åben - Meddelelser til Sundhedsudvalgets møde den 6. marts 2007 16 Åben Sundhedsråd 17 Åben - Sundhedsaftale

Læs mere