Bilag 13: Appen de gravides brugergrænseflade

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Bilag 13: Appen de gravides brugergrænseflade"

Transkript

1 Bilag 13: Appen de gravides brugergrænseflade Det er helt naturligt for de gravide at tale om en app som det digitale omdrejningspunkt for deres graviditetsforløb. Langt de fleste gravide har da også en smartphone, og de fleste af dem, der har en smartphone, vil kunne bruge en veldesignet graviditetsforløb-app. Der er gravide, der ikke kan bruge en app, der rummer den komplette funktionalitet, som beskrevet her. En del af dem vil formodentlig kunne bruge en lightversion, men der vil fortsat være nogle gravide, der har brug for at få informationerne på papir. For dem, der ønsker at anvende en pc, kan der udvikles en webudgave, som kan tilgås via Sundhed.dk. Det er vigtigt at understrege, at appen ikke er en journal, men den giver eksempelvis adgang til de journaler, der dannes i graviditetsforløbet Sammenhæng til andre apps Der findes en række andre apps, der på den ene eller anden måde omfatter eller lapper ind over graviditetsfeltet. En graviditetsforløbsapp skal kunne sameksistere med disse apps. Det gælder fx: E-Boks-appen Lægen i lommen-appen En fremtidig Sundhed.dk-app Mitforløb-appen (Region Syd) Emento-appen (Aarhus) Private/kommercielle graviditets-apps som fx «Preglife», «Far», «min baby», «gravid» Diverse sundhedsapps Jordemoderforeningens «Gravid»-app App eller referencedesign Det er ikke givet, at man nødvendigvis skal etablere en national app. For dette taler, at det vil være mere effektivt at samle kræfterne om en app, og at en dedikeret app vil kunne designes mere skarpt til de gravides behov. Imidlertid er der mange andre forløb og interaktioner i sundhedssektoren, hvor der også er planer om digital understøttelse. En væsentlig del af funktionaliteten i en graviditetsforløbs-app (inkl. backend) vil formodentlig også skulle implementeres på dette tidspunkt. Et alternativ til at udvikle en app kunne derfor være at lave et referencedesign for en app, der understøtter et graviditetsforløb, og som dels danner afsæt både for implementering i en selvstændig eller mere generel app, dels danner baggrund for implementering af de funktionaliteter, der kunne være fælles på tværs af forløb. Nedenstående skitse, tager udgangspunkt i, at der udvikles en selvstændig graviditetsforløbs-app.

2 13.3 Funktionalitetsoverblik Appen vil være født med et antal moduler, som alle gravide får. Derudover kan den gravide tilføje (eller aktivere) andre moduler typisk efter aftale med en sundhedsfaglig aktør. Sådanne ekstra moduler kan være noget, den gravide selv kan bruge og vælge at dele med en/alle sundhedsfaglige aktører, hvis hun vil andre kan være noget, der også kræver en form for aktivering fra en sundhedsfaglig aktørs side, før de reelt kan bruges. Tanken er at undgå, at der skal en administrator ind over, før den gravide kan aktivere et nyt modul. Der vil dog stadig skulle en administrator ind over for at aktivere et modul hos sundhedsfaglige aktører. Der er imidlertid grænser for, hvor mange moduler det giver mening at belaste appen med på en gang, før det bliver uhåndterligt og uoverskueligt for den gravide Sprog Appen bør opbygges, så det er teknisk muligt at versionere den på andre sprog end dansk. Fagsprog bør i appen enten undgås eller forklares for den gravide. Appen bør tage den gravides perspektiv, så gravide ikke omtales som kvinden eller den gravide, men derimod som jeg og mig, evt. du eller I Forløbsoverblik Kronologisk overblik over graviditetsforløbet samt afholdte og planlagte aktiviteter. Mulighed for at tilføje aktiviteter. Mulighed for at åbne aktiviteter og tilgå aftaleinformation, journalinformation og andet tilknyttet aktiviteten Aktøroverblik Overblik over de sundhedsfaglige aktører (personer/funktioner), den gravide har besøgt og har planlagt kontakt med i sine aktiviteter, selv har oprettet, har givet adgang til appen eller inviteret til aftaler. For hver aktør bør der være: o Et forløbsoverblik over de aktiviteter, den gravide har haft/skal have med dem. o Kontaktoplysninger. o Mulighed for direkte kontakt, hvis behov. o Hvilke data aktøren har adgang til at se. Mulighed for at tilføje nye (private) aktører. Mulighed for at sende beskeder til de aktører, der tillader det, og til at ringe til dem (hvis man bruger appen på en smartphone). Mulighed for at dele hele (eller veldefinerede dele) af et forløb med en anden (som også skal installere appen). Dette kunne være den gravides partner, et familiemedlem eller andre, der støtter den gravide i forløbet.

3 Mine data Patientrapporterede oplysninger og andre stamdata om mig (dvs. den gravide), min partner, min familie etc. Journaldata (data registreret i forbindelse med aktiviteter) Dialog og beskeder En samlet oversigt over al kommunikation i forbindelse med forløbet, det vil sige: o Beskeder i e-boks o Beskeder i app ens beskedfunktion o Videosamtaler. Man kan se beskederne kronologisk eller inddelt efter aktør. Man kan se, om en besked har været åbnet, om den kræver et svar, og om der er svaret. Man kan sende nye beskeder og initiere et videoopkald eller ringe til en aktør. Hvis man sender en besked, får man automatisk svar tilbage om, hvornår man senest kan forvente svar. Dette bør også fremgå af den kontekst (aktør, aktivitet), hvor beskedfunktionen aktiveres. Beskeder med en bestemt aktør eller knyttet til en bestemt aktivitet kan ses som en sammenhængende samtale Mine målinger Her kan den gravide indtaste målinger (fx blodtryk, puls og vægt), som hun selv foretager. Hun kan vælge at dele disse målinger med sundhedsfaglige aktører eller at holde dem for sig selv. Den gravide og de sundhedsfaglige aktører (hvis information deles) skal kunne se en oversigt over, hvilke målingstyper der foretages og inden for hver type en oversigt over målinger og evt. en graf over hvert målingssæt. Det bør undersøges, om og hvordan målinger fra wearables vil kunne anvendes direkte (altså uden at de skal indtastes af den gravide). Den skal også kunne indeholde målinger, foretaget i forbindelse med telemedicinsk behandling og hjemmemonitorering. Den gravide skal kunne sætte remindere op, som hjælper med at få foretaget målingerne. Målingsmodulet kan indeholde muligheder for at visualisere udviklingen i en given måling eller sæt af målinger over tid. En målingstype kan fx være blodtryk, puls, vægt, søvn etc. Men det kan også være kvalitative data som humør eller rene tekstdata. Et målingssæt er et bestemt sæt af målingstyper, hvor målingerne er foretaget til et samlet formål. Hvis den gravide fx deltager i et forskningsprojekt, hvor hun hver dag skal registrere et bestemt sæt af målinger, vil disse under mine målinger -modulet blive samlet i en gruppe af målingstyper. Hver målingstype eller målingssæt udgør et undermodul inden for mine målinger -modulet. Der er en række yderligere muligheder og udfordringer ved mine målinger, som bør udforskes nærmere.

4 Min graviditetsdagbog Her kan den gravide føre dagbog over sin graviditet. Dagbogen kan indeholde tekst, billeder, video og lyd. Dagbogen kan alene være til den gravides eget brug, men kan også i samarbejde med sundhedsfaglige aktører bruges til at notere observationer og oplevelser, der drøftes, fx ved lægekonsultationer og jordemoderkonsultationer. Dagbogen kan opbygges med helt blanke sider, men også med en struktur (fx uger) og med en skabelon, som den gravide kan vælge at bruge eller fravælge. Sidstnævnte er navnlig relevant, hvis den gravide og de sundhedsfaglige aktører aftaler bestemte ting, som den gravide gerne må skrive dagbog om. Den gravide kan vælge at dele hele eller dele af dagbogen med de sundhedsfaglige aktører eller andre. Hvis den gravides partner også har appen, kan han/hun også skrive i dagbogen og vælge at dele den med den gravide Tilbudskalender Her kan den gravide se alle relevante tilbud fra fødestedet og fra kommunen, målrettet gravide og nybagte forældre. Den gravide får som udgangspunkt kun præsenteret de tilbud, der er relevante for hende, men har også mulighed for at se alle tilbud. Tilbuddene lægges ind i en central pulje af de aktører, der udbyder dem. De registreres efter en fast skabelon, der gør det muligt at udvælge dem, der er aktuelle og relevante for forskellige målgrupper. Tilbudskalenderen bør også være tilgængelig for de sundhedsfaglige aktører (via en webside), særligt praktiserende læge og jordemoder, da det kan være et godt redskab i rådgivningen af den gravide Samtykker og fuldmagter Fra appen skal det være muligt at give samtykker (hvis de gives som Fuldmagt i NemLog-in, skal det pakkes ind i app). Ligeledes skal det være muligt at tilgå Min spærring (negativt samtykke). Den gravide skal, om det ønskes, kunne se en forløbsoversigt over, hvad dette indebærer (hvem får adgang til hvad hvornår), og der skal være et interface, hun kan bruge til at administrere sine samtykker og rettigheder efter databeskyttelseslovgivningen.

5 Graviditetshåndbog Graviditetshåndbogen indeholder: o Vejledninger til forløbet, aktiviteter og prøvesvar som også kan tilgås direkte fra relevante aktiviteter. o Vejledninger til tiden efter fødslen. o Gode råd/praktiske råd om ting/situationer, der kan dukke op under en graviditet og efter fødslen, evt. knyttet til bestemte uger/faser i graviditeten. Håndbogen kan bestå af tekst, illustrationer, grafik og videoer. Indholdet af håndbogen kan være: o Fælles national. o Produceret af enkelte regioner eller af enkelte fødesteder. Det lokalt producerede indhold kan enten: o Være supplement til det fælles nationale og altså ligge ved siden af dette. o Være tilføjelser til det fælles nationale og altså ligge i forlængelse af dette. o Være erstatninger for det fælles nationale. Der vil skulle udvikles et interface til at administrere dette indhold og en redaktion til at sikre konsistens, kvalitet og sammenhæng. Det skal være muligt at versionere indhold, så det kan gøres tilgængeligt på flere sprog.

6 13.4 App-wireframes Disse wireframes illustrerer i skitseform nogle af de væsentligste funktionaliteter, appen kanunderstøtte. Der er ikke tale om færdige designs, men alene om illustrationer, der skal understøtte beskrivelsen. Wireframes tager desuden udgangspunkt i rapportens beskrivelse af bruttofunktionaliteten i den digitale understøttelse. Hvilken funktionalitet, appen i praksis skal indeholde, skal afklares i et efterfølgende designforløb. Rejseplanen Kort Sådan finder du klinikken Rejseplanen Kort Sådan finder du klinikken Den gravide kan vælge at invitere andre til at følge med i sit forløb. Har den, hun inviteter, selv hentet appen, kan han eller hun logge på i appen med NemID første gang, og den gravides invitation vil da åbne for det, hun har valgt at dele. Når den gravide åbner appen første gang, kan hun i forløbsoverblikket se et standardforløb (niveau 1). Der er allerede tre aktiviteter i forløbet, hvor hun skal foretage sig noget. En samtykke-aktivitet, en aktivitet hvor hun skal udfylde PRO-data, og den tid hun har aftalt med sin praktisernde læge alle markeret med en grøn bullet. De resterende aktiviteter er endnu ikke kalenderlagt (bookede) og er derfor markeret med gråt og med den uge/det ugeinterval, de normalt ligger i. Når visitationen har tildelt en forløbsplan, vil det afspejlses her Den gravide kan også tilføje egne aktiviteter (se punkt 5 nedenfor). Den gravide kan åbne en af de fremtidige aktiviteter og få information om, hvad de går ud på og evt. sende en video om det. Denne information samt videoen hentes fra den graviditetshåndbog, som er en del af appen. Visitationen har nu lagt det endelige forløb for den gravide, og der er nu tre bookinger (med dato og sted), hun skal forholde sig til (markeret med grøn bullet). Når der er noget nyt, hun skal forholde sig til, får hun også besked som en notifikation på sin smartphone, og det markeres med en badge på app-ikonet. Når den gravide klikker på en booket aktivitet, kan hun ud over den generelle information om aktiviteten, hentet i graviditetshåndbogen se hvor og hvornår den finder sted, hun kan få hjælp til at finde derhen, fx med et link til rejseplanen, link til kortfunktionen på telefonen og om nødvendigt et kort over fødestedet, så hun kan finde den rette bygning. Hun kan også åbne det fulde brev i e-boks, hvis hun ønsker det. Første trimesterscanningen er en aktivitet, den gravide selv skal booke. I dette tilfælde giver ultralydsklinikken mulighed for, at hun kan gøre det digitalt. Hun kan også invitere en anden med til aktiviteten. Har den anden person installeret appen, og er han eller hun inviteret med ind i forløbet, får de beskeden der. Ellers kan den gravide angive en mail eller telefonnummer, som invitationen kan sendes på. Endelig har den gravide mulighed for at sende (og modtage) beskeder til/fra ultralydsklinikken. Denne funktion er kun tilgængelig, hvis den enkelte afdeling har åbnet op for det. Den gravide kan efterfølgende se, hvem hun har inviteret.

7 DEL MED SUNDHEDSFAGLIGE Den gravide har også mulighed for at se et overblik over sit forløb, hvor hun for hver gravidtetsuge kan læse, hvad der typisk sker for den gravide og for fostret samt få gode råd og information af relevans for hende og hendes familie i denne periode. Disse informationer er også en del af den gravditetshåndbog, som appen indeholder. Ved at klikke på plus-ikonet i forløbsoverblikket, kan den gravide oprette egne aktiviteter i forløbet. Hun kan oprette den aktør, aktiviteten vedrører i appens kontaktregister, hvor alle de aktører, der er registreret på aktiviteterne i hendes forløb, er oprettet automatisk. I kontaktregistret kan hun finde kontaktoplysninger på de enkelte aktører, sende besked til dem, hvis der er åbnet for det, se tidligere beskeddialoger med dem, se hvilke aktiviteter de er registreret på etc Den gravide kan vælge at dele aktiviteten med de sundhedsfaglige aktører, som har en rolle i hendes forløb. Nogle typer af aftaler kan have karakter af tilbud, som den gravide kan sige ja eller nej til. Det kan fx være et tilbud til en gravid, der er ryger, om deltagelse i et kommunalt rygestopkursus. Den gravide kan her enten sig ja til det forløb, hun får foreslået, eller via selvbook gå ind og se, hvilke andre muligheder hun har. Hun kan også sende/modtage beskeder fra dem, der står for rygestopkurset.

8 7 Hvis der til en aftale er knyttet en opfølgning, fx et svar på en blodprøve eller resultatet af en scanning, vil disse være knyttet til den oprindelige aftale. Et nyt svar vil være markeret som en ny information på aktiviteten. Når man åbner aktiviteten, vil man kunne tilgå svaret derfra. 8 Hvis den pågældene afdeling tillader det, kan den gravide kommunikere med dem gennem appens beskedfunktion. Beskederne vil blive vist som del af samtaler.

ANALYSE DIGITAL UNDERSTØTTELSE AF GRAVIDITETSFORLØB. Resumé

ANALYSE DIGITAL UNDERSTØTTELSE AF GRAVIDITETSFORLØB. Resumé ANALYSE DIGITAL UNDERSTØTTELSE AF GRAVIDITETSFORLØB Resumé Baggrund Sundheds-og Ældreministeriet har i samarbejde med Syddansk Sundhedsinnovation igangsat en Analyse af digital løsning til graviditetsforløb.

Læs mere

2. Vælg digital signatur. Har du mere end 1 digital signatur, kan du vælge mellem dem ved at klikke på pilen, som er markeret med en cirkel.

2. Vælg digital signatur. Har du mere end 1 digital signatur, kan du vælge mellem dem ved at klikke på pilen, som er markeret med en cirkel. 1. Log på og kom i gang. For at komme i gang med at administre dine egne og dine medarbejderes rettigheder på sundhed.dk, skal du logge på med en digital signatur til sundhedsfaglige. 2. Vælg digital signatur.

Læs mere

Graviditet og fødsel Hjemmefødsel eller fødsel på hospital?

Graviditet og fødsel Hjemmefødsel eller fødsel på hospital? Graviditet og fødsel 1/3 af alle kvinder føder i Hovedstaden - svarende til omkring 21.000 fødsler om året. Uanset hvor du føder i regionen, ønsker vi at give dig de samme tilbud under din graviditet,

Læs mere

COOP brugermanual til Podio BRUGERMANUAL. til Podio. 23. februar 2015 Side 1 af 38

COOP brugermanual til Podio BRUGERMANUAL. til Podio. 23. februar 2015 Side 1 af 38 BRUGERMANUAL til Podio 23. februar 2015 Side 1 af 38 INDHOLDSFORTEGNELSE HVAD ER PODIO?... 3 HVAD KAN VI PÅ PODIO?... 4 Aktivitet... 4 Bestyrelsesmøder... 4 Arrangementer & aktiviteter... 5 Opslagstavle...

Læs mere

Vejledning for forældre i brugen af mininstitution som digitalt kommunikationsværktøj

Vejledning for forældre i brugen af mininstitution som digitalt kommunikationsværktøj Vejledning for forældre i brugen af mininstitution som digitalt kommunikationsværktøj 1 Indhold: mininstitution vejledning til forældre... 3 Sådan logger du på systemet... 4 Sådan opsætter du din profil

Læs mere

Vil du anmode om en digital fuldmagt fra en borger?

Vil du anmode om en digital fuldmagt fra en borger? Vil du anmode om en digital fuldmagt fra en borger? Hvis du skal handle på en andens vegne i en digital selvbetjeningsløsning, kan du anmode personen om en digital fuldmagt. Det kan eksempelvis være, at

Læs mere

EG Clinea Version 18.3

EG Clinea Version 18.3 EG Clinea Version 18.3 side 1 af 7 Indledning Implementering af en række MedCom krav i EG Clinea 18.3 betyder såvel tilføjelse af ny funktionalitet som udvidelse til eksisterende. Med afsæt i Sundhedsstyrelsens

Læs mere

Borgeren som aktiv partner

Borgeren som aktiv partner INDSATSOMRÅDE 1 Borgeren som aktiv partner Digitale løsninger flytter måden services leveres på og giver mulighed for, at borgeren kan modtage behandling i eget hjem. Et eksempel er digitalt understøttet

Læs mere

Vejledning til forældreintra på pc og mobil

Vejledning til forældreintra på pc og mobil Vejledning til forældreintra på pc og mobil ForældreIntra er et lukket område for forældre til elever på skolen. Her kan I følge med i, hvad der sker i netop de klasser, som jeres børn går i. I får adgang

Læs mere

Patienthuset Genvej til fremtidens hospital

Patienthuset Genvej til fremtidens hospital Patienthuset Genvej til fremtidens hospital Phase XX. YYYY-MM-DD Ny jordemoderpraksis Jordemoderforeningens medlemsmøde d. 3. oktober 2011 Digital kommunikation i jordemoderpraksis OPI (Offentlig Privat

Læs mere

Deltagelse i projektet "Remind" herunder videosamtaler mellem behandler og patient

Deltagelse i projektet Remind herunder videosamtaler mellem behandler og patient Deltagelse i projektet "Remind" herunder videosamtaler mellem behandler og patient Samtykkeerklæring om deltagelse Brugervejledning til Remind Side 1 af 9 Side 2 af 9 Video Test Afprøv dit videoudstyr

Læs mere

Vejledning til: Mine aktiviteter (behandler)

Vejledning til: Mine aktiviteter (behandler) Vejledning til: Mine aktiviteter (behandler) Modulet "Mine aktiviteter" fungerer som et katalog over skemaer og øvelser, som er tildelt den enkelte borger. De skemaer og øvelser, man er vant til at give

Læs mere

Min egraviditet. Brugernes erfaringer med OpenTele og fremtidsperspektiver for implementering og drift

Min egraviditet. Brugernes erfaringer med OpenTele og fremtidsperspektiver for implementering og drift Min egraviditet Brugernes erfaringer med OpenTele og fremtidsperspektiver for implementering og drift National konference om telemedicin og telesundhed 5. februar 2015 i Aarhus Ved udviklingsjordemoder

Læs mere

Region Hovedstaden. Graviditet og fødsel

Region Hovedstaden. Graviditet og fødsel Region Hovedstaden Graviditet og fødsel Indledning Tillykke med din graviditet. Vi glæder os til at se dig på et af Region Hovedstadens fem fødesteder. 1/3 af alle kvinder føder i Hovedstaden - svarende

Læs mere

XMedicus Systems ApS. Lægekontakt. Brugervejledning. 31. maj 2018 Version 1.1

XMedicus Systems ApS. Lægekontakt. Brugervejledning. 31. maj 2018 Version 1.1 XMedicus Systems ApS Lægekontakt Brugervejledning 31. maj 2018 Version 1.1 XMedicus Systems ApS Brugervejledning 1 Introduktion Lægekontakt er vejen til kommunikation mellem behandler og patient. Kommunikationen

Læs mere

Handling Forklaring Illustration

Handling Forklaring Illustration 3. Følge op på patients data Formål At vide hvad der vises på Overblik og i Patientmenu og hvilken betydning de forskellige ikoner har. At kunne følge op på patientens data. At kunne anvende de muligheder

Læs mere

Vejledning til leverandørers brug af Serviceplatformen

Vejledning til leverandørers brug af Serviceplatformen Vejledning til leverandørers brug af Serviceplatformen Udarbejdet for: KOMBIT A/S Halfdansgade 8 2300 København S 1 Indhold 1 Indledning... 3 2 Ordforklaringer... 3 3 Oprettelse... 4 4 Arbejdsgange...

Læs mere

FORLØBSPLAN FOR KOL. Sådan kommer du i gang

FORLØBSPLAN FOR KOL. Sådan kommer du i gang FORLØBSPLAN FOR KOL Sådan kommer du i gang I GANG MED FORLØBSPLANER Der er udviklet et nyt modul i lægepraksissystemerne, som understøtter arbejdsgangen med at udarbejde forløbsplaner for KOL-patienter.

Læs mere

Hjælp til Web-Patient i WebReq. Brugervejledning

Hjælp til Web-Patient i WebReq. Brugervejledning Hjælp til Web-Patient i WebReq Brugervejledning Dansk Medicinsk Data Distribution Version 12-2018 Indhold 1. Forord... 2 2. Bestilling... 3 2.1 Funktionen oplysninger (Rekvisitionsoplysninger)... 4 3.

Læs mere

Hjælp til WebPatient INDHOLD

Hjælp til WebPatient INDHOLD INDHOLD Hjælp til WebPatient WebPatient 02 Introduktion 03 Bestilling af hjemmemålinger 04 Gennemgang af funktionen WebPatient 05 Patientdelen 06 Vægtkontrolskema 07 Hjemmeblodtrykskema Hjælp 08 Hvor findes

Læs mere

Aktørinvolvering. Benyt jer af følgende to redskaber i kronologisk rækkefølge: Aktøroverblik Aktørmøder. Fase 4 Fasebeskrivelse

Aktørinvolvering. Benyt jer af følgende to redskaber i kronologisk rækkefølge: Aktøroverblik Aktørmøder. Fase 4 Fasebeskrivelse Nu er det tid til at involvere de eksterne aktører, som er potentielle deltagere i initiativet. Det kræver særlig forberedelse at tage kontakt til aktørerne i et co-creation initiativ. I Fase 4 skabes

Læs mere

november 2018 Administration Rettigheder og roller Version 1.0

november 2018 Administration Rettigheder og roller Version 1.0 november 2018 Administration Rettigheder og roller Version 1.0 Indhold Omfang... 3 Begreber... 3 Administratorrettighed... 3 Administratorrolle... 3 Kommunal administrator... 4 Institutionel administrator...

Læs mere

September Gruppetræ. Version 1.0

September Gruppetræ. Version 1.0 Gruppetræ Version 1.0 1 Indhold Gruppetræ... 2 Gruppetyper... 3 Overførsel af hovedgrupper (klasser) til Aula... 3 Eksempler på Aula grupper... 5 Smarte Aula grupper... 6 Årgangsgrupper... 6 Indskolings-,

Læs mere

FKO Quick Guide. Kom godt igang med FKO Temperaturmåling

FKO Quick Guide. Kom godt igang med FKO Temperaturmåling FKO Quick Guide Kom godt igang med FKO Temperaturmåling FKO GUIDE Temperaturmåling Publikationen er udgivet af Socialstyrelsen Edisonsvej 18, 1. 5000 Odense C Tlf: 72 42 37 00 www.socialstyrelsen.dk Udgivet

Læs mere

VIDEOSAMTALER PÅ IPHONE. Deltag i samtalen på distancen. Pilotprojekt med videosamtaler hos Klinik Kirurgi-Kvinde-Barn, Regionshospital

VIDEOSAMTALER PÅ IPHONE. Deltag i samtalen på distancen. Pilotprojekt med videosamtaler hos Klinik Kirurgi-Kvinde-Barn, Regionshospital VIDEOSAMTALER PÅ IPHONE Deltag i samtalen på distancen Pilotprojekt med videosamtaler hos Klinik Kirurgi-Kvinde-Barn, Regionshospital Nordjylland Videosamtaler Vi kan nu tilbyde dig som patient og pårørende

Læs mere

Indhold Login Beskeder Grupper Kalender Notifikationer Sikre filer Diverse

Indhold Login Beskeder Grupper Kalender Notifikationer Sikre filer Diverse Medarbejder FAQ Indhold Login... 3 + Hvor logger jeg ind på Aula?... 3 + Hvad, hvis jeg både er lærer og forælder til et barn?... 3 Beskeder... 3 + Hvor ser jeg sendte beskeder?... 3 + Hvordan tilføjer

Læs mere

Vejledning til leverandørers brug af Serviceplatformen

Vejledning til leverandørers brug af Serviceplatformen Vejledning til leverandørers brug af Serviceplatformen Udarbejdet for: KOMBIT A/S Halfdansgade 8 2300 København S 1 Indhold 1 Indledning... 3 2 Ordforklaringer... 3 3 Oprettelse... 4 4 Arbejdsgange...

Læs mere

Personlige indstillinger. Rev.: / LH. Side 1

Personlige indstillinger. Rev.: / LH. Side 1 Personlige indstillinger Rev.: 2016-01-14 / LH Side 1 Indhold Indhold... 2 Indledning... 3 Log på... 4 Opret din bruger... 4 Personlige informationer... 4 Gem login... 5 Glemt password... 5 Brugerfladen

Læs mere

Vejledning til kommuners brug af Serviceplatformen

Vejledning til kommuners brug af Serviceplatformen Vejledning til kommuners brug af Serviceplatformen Udarbejdet for: KOMBIT A/S Halfdansgade 8 2300 København S 1 Indhold 1 Indledning... 3 2 Ordforklaringer... 3 3 Oprettelse... 4 4 Arbejdsgange på Serviceplatformen...

Læs mere

MANUAL TIL PROJECTWEB UDBUDSPORTAL FOR UDBUDSADMINISTRATORER

MANUAL TIL PROJECTWEB UDBUDSPORTAL FOR UDBUDSADMINISTRATORER Til ProjectWEB udbudsportal administratorer Dato Maj, 2019 Version 02 MANUAL TIL PROJECTWEB UDBUDSPORTAL FOR UDBUDSADMINISTRATORER Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Før udbudsperioden... 3 2.1

Læs mere

Care Borgerjournal Helsingør Kommune Vejledning

Care Borgerjournal Helsingør Kommune Vejledning Care Borgerjournal Helsingør Kommune Vejledning Oktober 2016 Side 1 Indhold 1. Indledning...3 2. Anmod om adgang...3 3. Det kan du se...6 4. Stamdata...7 5. Øvrige ydelser...7 6. Journal...8 7. Målinger...8

Læs mere

OS2faktor. Brugervejledning. Version: Date: Author: BSG

OS2faktor. Brugervejledning. Version: Date: Author: BSG OS2faktor Brugervejledning Version: 1.0.0 Date: 27.01.2019 Author: BSG Indhold 1 Indledning... 3 2 Forskellige OS2faktor klienter... 5 3 Hvor får man en klient?... 6 4 Hvordan registreres min OS2faktor

Læs mere

A P I B O O K I N G M A N A G E M E N T. Jesper S. Knudsen

A P I B O O K I N G M A N A G E M E N T. Jesper S. Knudsen 1 2 A P I B O O K I N G M A N A G E M E N T Jesper S. Knudsen (jsk@medcom.dk) 3 Formål Projektets formål er at understøtte anvendelsen og arbejdsgangene om video ved udvikle og udstille et API, som dels

Læs mere

Brugervejledning Forældrekontakt

Brugervejledning Forældrekontakt Brugervejledning Forældrekontakt Indhold Log på Forældrekontakt... 3 Infosiden... 4 Kontakt-lister... 4 Melde Syg / Fri... 5 Beskeder... 5 Aktiviteter... 6 Stamkort... 7 Tilladelser... 7 Læge/medicin...

Læs mere

Forløbsplan for jordemoderkonsultationer

Forløbsplan for jordemoderkonsultationer I denne forløbsplan for jordemoderkonsultationer kan I læse en beskrivelse af det generelle tilbud til gravide og par i forbindelse med graviditet, fødsel og barsel. Formålet med forløbsplanen er at informere

Læs mere

Afrapportering projektgruppe vedr. Udsatte gravide

Afrapportering projektgruppe vedr. Udsatte gravide Patientforløb AC-fuldmægtig Mona Buss Buksti Sundhedsfremmekonsulent Iben Mortensen 7. april 2017 NOTAT Afrapportering projektgruppe vedr. Udsatte gravide Denne afrapportering beskriver den model for screening

Læs mere

Forløbsplan for jordemoderkonsultationer for gravide i Hjørring Kommune

Forløbsplan for jordemoderkonsultationer for gravide i Hjørring Kommune Forløbsplan for jordemoderkonsultationer for gravide i Hjørring Kommune I denne forløbsplan for jordemoderkonsultationer kan I læse en beskrivelse af det generelle tilbud til gravide og par i forbindelse

Læs mere

EN QUICKGUIDE TIL PRAKTIKPORTALEN - BRUGERGUIDE FOR PRAKTIKLÆRER -

EN QUICKGUIDE TIL PRAKTIKPORTALEN - BRUGERGUIDE FOR PRAKTIKLÆRER - EN QUICKGUIDE TIL PRAKTIKPORTALEN - BRUGERGUIDE FOR PRAKTIKLÆRER - INTRODUKTION TIL PRAKTIKPORTALEN Praktikportalen er en landsdækkende portal, der bruges til alle uddannelser, der hører ind under De Danske

Læs mere

Hjælp til WebPatient INDHOLD

Hjælp til WebPatient INDHOLD INDHOLD Hjælp til WebPatient WebPatient 02 Introduktion 03 Bestilling af hjemmemålinger 04 Gennemgang af funktionen WebPatient 05 Patientdelen 06 Vægtkontrolskema 07 Hjemmeblodtrykskema 08 Blodsukkerprofil

Læs mere

MitNyborgKommune Kom godt i gang Vejledning til forældre

MitNyborgKommune Kom godt i gang Vejledning til forældre MitNyborgKommune Kom godt i gang Vejledning til forældre MitNyborgKommune.dk er en digital mulighed for at få, give og søge oplysninger om dit barn og dets dagtilbud. Her kan du blandt andet få: information

Læs mere

Supplerende aftale mellem Mariagerfjord Kommune og Region Nordjylland om udgående team i børne- og ungdomspsykiatrien

Supplerende aftale mellem Mariagerfjord Kommune og Region Nordjylland om udgående team i børne- og ungdomspsykiatrien Bilag 1: Supplerende aftale mellem Mariagerfjord Kommune og Region Nordjylland om udgående team i børne- og ungdomspsykiatrien Etablering af tværfagligt udgående team i børne- og ungdomspsykiatrien i Region

Læs mere

Praktikportalen på Professionshøjskolen Absalon Vejledning for medarbejdere i sundhedsplejen

Praktikportalen på Professionshøjskolen Absalon Vejledning for medarbejdere i sundhedsplejen Praktikportalen på Professionshøjskolen Absalon Vejledning for medarbejdere i sundhedsplejen Pr. 28.09.2017 Jesper Meyer Ipsen Praktikteamet Slagelse Indholdsfortegnelse 3. Indledning 4. Sådan kommer du

Læs mere

Hjælp til Web-Patient i WebReq. Brugervejledning

Hjælp til Web-Patient i WebReq. Brugervejledning Hjælp til Web-Patient i WebReq Brugervejledning Dansk Medicinsk Data Distribution Version 02-2019 Indhold 1. Forord... 2 2. Bestilling... 3 2.1 Muligheder i funktionen: Oplysninger... 4 2.2 Assisteret

Læs mere

VITAS Tildel rettigheder Tildeling af rettigheder i NemLog-in

VITAS Tildel rettigheder Tildeling af rettigheder i NemLog-in Tildel rettigheder 1. Som administrator i en virksomhed kan du tildele rettigheder til andre brugere i virksomheden gennem virk.dk. 2. Du kan tildele rettigheder til brugere i din organisation ved at klikke

Læs mere

VIDEOSAMTALER PÅ ANDROID. Deltag i samtalen på distancen. Pilotprojekt med videosamtaler hos Klinik Kirurgi-Kvinde-Barn, Regionshospital

VIDEOSAMTALER PÅ ANDROID. Deltag i samtalen på distancen. Pilotprojekt med videosamtaler hos Klinik Kirurgi-Kvinde-Barn, Regionshospital VIDEOSAMTALER PÅ ANDROID Deltag i samtalen på distancen Pilotprojekt med videosamtaler hos Klinik Kirurgi-Kvinde-Barn, Regionshospital Nordjylland Videosamtaler Vi kan nu tilbyde dig som patient og pårørende

Læs mere

Vejledning til BadmintonPeople

Vejledning til BadmintonPeople Herunder følger en vejledning i hvordan man kommer i gang med BadmintonPeople til stævnetilmeldinger. 1. Opret bruger Hvis du har fået en invitation tilsendt fra klubben gå da direkte til pkt. 1.b. 1.a.

Læs mere

Forløbsplan for jordemoderkonsultationer

Forløbsplan for jordemoderkonsultationer Hvis du har blodtype Rh negativ, er det meget vigtigt, at du i forbindelse med lægeundersøgelse i graviditetsuge 25 får taget en blodprøve. I denne forløbsplan for jordemoderkonsultationer kan I læse en

Læs mere

Borgerforslag.dk. Supplerende dokument til flowchart. Ref

Borgerforslag.dk. Supplerende dokument til flowchart. Ref Borgerforslag.dk Supplerende dokument til flowchart Ref. 17-000197-1 Indhold 1. Flowchart-forklaring... 3 Opret nyt forslag med Medstillere... 3 Få forslaget publiceret, så andre kan stemme... 4 Få forslaget

Læs mere

Vejledning til Beskedmodulet i Remind for borgere via smartphone eller tablet (fremover kaldet "enhed") og via web.

Vejledning til Beskedmodulet i Remind for borgere via smartphone eller tablet (fremover kaldet enhed) og via web. Vejledning til Beskedmodulet i Remind for borgere via smartphone eller tablet (fremover kaldet "enhed") og via web. Beskedmodulet i Remind er en sikker måde at kommunikere med din behandler/medarbejderen

Læs mere

Borgerportalen Den digitale vej til dine sundhedsdata i kommunen

Borgerportalen Den digitale vej til dine sundhedsdata i kommunen Borgerportalen Den digitale vej til dine sundhedsdata i kommunen Version 00.01 Indholdsfortegnelse Forord Borgerportalen...3 Borgerportalen Log på...4 Borgerportalen Borger godkender anmodning om fuldmagt...5

Læs mere

Kom godt i gang med Nembørn. Vejledning Til forældre

Kom godt i gang med Nembørn. Vejledning Til forældre Kom godt i gang med Nembørn Vejledning Til forældre 1 Vejledning til NemBørn Indholdsfortegnelse Log på MitBarn 3 Daglige adviseringer om nyheder i Mitbarn 4 Kartotekskort 5 Fuldmagter 6 Vaccinationer

Læs mere

Hvad er NemBørn? NemBørn består af 3 dele:

Hvad er NemBørn? NemBørn består af 3 dele: Hvad er NemBørn? NemBørn er et digitalt værktøj, der gør kommunikationen mellem institution og hjem nemmere. Det skal supplere den kommunikation, der findes i forvejen og skal sikre at alle forældre har

Læs mere

KOM GODT I GANG MED APP EN

KOM GODT I GANG MED APP EN TOUCHPOINT LILLE APP TIL STOR HJÆLP MED APP EN Maj2017_17436 Sådan anvender du Telia Touchpoint Installer app en Vi anbefaler, at I downloader app en ved at klikke på nedenstående direkte link på jeres

Læs mere

Praktikportalen på Professionshøjskolen Absalon

Praktikportalen på Professionshøjskolen Absalon Praktikportalen på Professionshøjskolen Absalon Introduktion for medarbejdere i somatikken Pr. 28.09.2017 Jesper Meyer Ipsen Praktikteamet Slagelse Indholdsfortegnelse 3. Indledning 4. Roller i praktikportalen

Læs mere

Velkommen til. Mit Børnehus. Mit Børnehus

Velkommen til. Mit Børnehus. Mit Børnehus Velkommen til Mit Børnehus Mit Børnehus Center for Skoler og Dagtilbud 2012 En dag i daginstitutionen byder på mange sjove og spændende oplevelser - I Mit Børnehus kan I nu sammen tage et kig i dagbogen,

Læs mere

Hurtigt patientoverblik

Hurtigt patientoverblik Digital Almen Praksis Hurtigt patientoverblik Funktionel beskrivelse af wireframes - 09. juli 2018 Indledning Dokumentet her samler en kort procesbeskrivelse for hvordan wireframen for projektet Hurtigt

Læs mere

Spørgsmål og svar om Aula for administratorer

Spørgsmål og svar om Aula for administratorer Spørgsmål og svar om Aula for administratorer Her kan Aula-administratorer finde svar på spørgsmål om Aula. Du kan finde svar på spørgsmål om, Login og adgang, Sprog, Skema og kalender, Grupper, OneDrive,

Læs mere

Graviditet, fødsel og barsel

Graviditet, fødsel og barsel Graviditet, fødsel og barsel Tillykke med din graviditet I denne pjece kan du læse om det vi i Region Sjælland tilbyder i løbet af din graviditet, fødsel og barsel. Vi ønsker, at du får en god og sammenhængende

Læs mere

Socialt Frikort Brugervejledning for Sagsbehandlere

Socialt Frikort Brugervejledning for Sagsbehandlere Socialt Frikort Brugervejledning for Sagsbehandlere Indhold Indledning... 3 Hvad er socialt frikort?... 3 Om Løsningen... 4 Persondata i Socialt Frikort... 4 Adgang til løsningen... 4 Nøglebegreber i Socialt

Læs mere

mininstitution vejledning til forældre... 2 Sådan logger du på systemet... 3 Sådan opsætter du din profil på mininstitution... 5

mininstitution vejledning til forældre... 2 Sådan logger du på systemet... 3 Sådan opsætter du din profil på mininstitution... 5 Indhold mininstitution vejledning til forældre... 2 Sådan logger du på systemet... 3 Sådan opsætter du din profil på mininstitution... 5 Sådan registrerer du oplysninger om dit barn... 6 Sådan oprettes

Læs mere

Perspektiver, udfordringer og eksempler på telemedicin

Perspektiver, udfordringer og eksempler på telemedicin Telemedicin - Perspektiver for almen praksis og patienterne Temadrøftelse d. 25. februar 2016 Program Perspektiver, udfordringer og eksempler på telemedicin v/centerleder Britta Ravn, Center for Telemedicin,

Læs mere

NEMID MED ROBOTTER. Muligheder samt en anbefaling til at løse NemID-opgaver med robotter

NEMID MED ROBOTTER. Muligheder samt en anbefaling til at løse NemID-opgaver med robotter NEMID MED ROBOTTER Muligheder samt en anbefaling til at løse NemID-opgaver med robotter 1 En softwarerobot må ikke handle på vegne af et menneske med vedkommendes NemID. Men hvilke andre muligheder er

Læs mere

VIDEOSAMTALER PÅ PC. Deltag i samtalen på distancen. Pilotprojekt med videosamtaler hos Klinik Kirurgi-Kvinde-Barn, Regionshospital

VIDEOSAMTALER PÅ PC. Deltag i samtalen på distancen. Pilotprojekt med videosamtaler hos Klinik Kirurgi-Kvinde-Barn, Regionshospital VIDEOSAMTALER PÅ PC Deltag i samtalen på distancen Pilotprojekt med videosamtaler hos Klinik Kirurgi-Kvinde-Barn, Regionshospital Nordjylland Videosamtaler Vi kan nu tilbyde dig som patient og pårørende

Læs mere

Vejledning til KOMBIT KLIK

Vejledning til KOMBIT KLIK Vejledning til KOMBIT KLIK KOMBIT A/S Halfdansgade 8 2300 København S Tlf 3334 9400 www.kombit.dk kombit@kombit.dk CVR 19 43 50 75 0 Version Bemærkning til ændringer/justeringer Dato Ansvarlig 1.0 Første

Læs mere

Hvad er SkyDrive Pro og hvordan bruges det?

Hvad er SkyDrive Pro og hvordan bruges det? Hvad er SkyDrive Pro og hvordan bruges det? Et SkyDrive Pro bibliotek kan anses som en brugers personlige drev i organisationens SharePoint Online (SPO) løsning. Når dokumenter gemmes på SkyDrive Pro er

Læs mere

Opgavesedler til pædagogisk personale med tildelte rettigheder (Aula) Modul 2 Målrettet kommunikation

Opgavesedler til pædagogisk personale med tildelte rettigheder (Aula) Modul 2 Målrettet kommunikation Modul Målrettet kommunikation Målrettet kommunikation Opret opslag Det anbefales, at denne opgaveseddel laves i Aula uddannelsesmiljø med mindre, du ønsker at oprette et reelt opslag i Aula. Opret ikke

Læs mere

Den Digitale Landevej - Arkitekturprodukt

Den Digitale Landevej - Arkitekturprodukt Indhold 1 B3 Forretningsservices... 2 2 Forretningsservices der udstilles af Den Digitale Landevej... 2 3 Forretningsservices der udstilles af andre... 4 3.1 De nationale forretningsservices som tilbydes

Læs mere

Praktikportalen på Professionshøjskolen Absalon

Praktikportalen på Professionshøjskolen Absalon Praktikportalen på Professionshøjskolen Absalon Vejledning for medarbejdere i hjemmesygeplejen Pr. 28.09.2017 Jesper Meyer Ipsen Praktikteamet Slagelse Indholdsfortegnelse 3. Indledning 4. Roller i praktikportalen

Læs mere

Udkast til samarbejdsaftale ver. 2 29-05-2012

Udkast til samarbejdsaftale ver. 2 29-05-2012 Område: Sundhedsområdet Afdeling: Afdelingen for Sundhedssamarbejde og Kvalitet Journal nr.: 12/838 Dato: 29.maj 2012 Udarbejdet af: Anne Uller E-mail: anne.uller@regionsyddanmark.dk Telefon: 76631318

Læs mere

Kravspecifikation til rekvirering af telesundhed

Kravspecifikation til rekvirering af telesundhed Kravspecifikation til rekvirering af telesundhed Fælles Servicecenter T: 20 55 32 78 EAN 5798002756487 M: kontakt@faellesservicecenter.dk www.faellesservicecenter.dk Indhold Versionshistorik... 2 Indledning...

Læs mere

LTU MODELLEN. Læring, trivsel og udvikling. Daginstitution Version 4.0. August Forberedelse

LTU MODELLEN. Læring, trivsel og udvikling. Daginstitution Version 4.0. August Forberedelse LTU MODELLEN Læring, trivsel og udvikling Daginstitution Version 4.0 August 2013 Forberedelse Fase 8 Vi følger op på tiltag - hvordan går det med barnet? Fase 1 Hvilken observeret adfærd er vi bekymrede

Læs mere

Prezi. Aldrig mere gammeldaws slideshows!? Version: December 2012

Prezi. Aldrig mere gammeldaws slideshows!? Version: December 2012 Prezi Aldrig mere gammeldaws slideshows!? Version: December 2012 Indholdsfortegnelse Hvad er Prezi?...4 Hvordan finder jeg Prezi?...5 Skoletube og Prezi...5 Lav din første Prezi-præsentation...5 Indtast

Læs mere

Håndbog. for anvendelse af Familiedialog til borgere og familier i Faxe Kommune. Familiedialog. Vejen til en meningsfuld indsatsplan

Håndbog. for anvendelse af Familiedialog til borgere og familier i Faxe Kommune. Familiedialog. Vejen til en meningsfuld indsatsplan Håndbog for anvendelse af Familiedialog til borgere og familier i Faxe Kommune Familiedialog Vejen til en meningsfuld indsatsplan Sidst revideret d. 13.12.2018 Side 1 af 9 Indhold 1. Introduktion... 3

Læs mere

Vejledning om dybe links i Digital Post. August 2019

Vejledning om dybe links i Digital Post. August 2019 Vejledning om dybe links i Digital Post August 2019 Hvem skal anvende vejledningen? Vejledningen er relevant for dig, hvis du vil indsætte et link til myndighedens postkasse i Digital Post som kontaktoplysning

Læs mere

Tabulex Daginstitution Børn

Tabulex Daginstitution Børn Tabulex Daginstitution Børn Vejledning til medarbejdere 4. september 2015 Side 1 af 23 Indhold Indledning... 3 Hvad er Tabulex Børn?... 3 Hvordan logger man på?... 3 1. Check-in... 4 2. Her og nu... 5

Læs mere

Telemedicin fra kommunalt perspektiv Erfaringer med at give borgere og pårørende online-adgang til kommunale sundheds- og omsorgsdata

Telemedicin fra kommunalt perspektiv Erfaringer med at give borgere og pårørende online-adgang til kommunale sundheds- og omsorgsdata Telemedicin fra kommunalt perspektiv Erfaringer med at give borgere og pårørende online-adgang til kommunale sundheds- og omsorgsdata May-Britt Højgaard, Devoteam & Bodil Grøn, Fredericia Kommune Indhold

Læs mere

Vejledning til OK flådestyring - administrer medarbejdere

Vejledning til OK flådestyring - administrer medarbejdere Vejledning til OK flådestyring - administrer medarbejdere Indholdsfortegnelse Hvad er OK s flådestyring?... 1 Administrer flådestyring... 2 Ny medarbejder... 3 Administrer medarbejder... 4 Foretag muligheder

Læs mere

Praktikportalen på Professionshøjskolen Absalon

Praktikportalen på Professionshøjskolen Absalon Praktikportalen på Professionshøjskolen Absalon Vejledning for medarbejdere i hjemmeplejen og psykiatrien Pr. 07.11.2017 Jesper Meyer Ipsen Praktikteamet Slagelse Indholdsfortegnelse 3. Indledning 4. Sådan

Læs mere

Guide til at udfylde klageskema. når du på vegne af en anden person vil klage over sundhedsfaglig behandling

Guide til at udfylde klageskema. når du på vegne af en anden person vil klage over sundhedsfaglig behandling Guide til at udfylde klageskema når du på vegne af en anden person vil klage over sundhedsfaglig behandling Guide nr., version, april 06 Log på med nøglekort NemID Vi skal bruge mange oplysninger fra dig,

Læs mere

Elma ToolCheck Dansk manual DK: 63 98 981 013 EAN: 5706445280148

Elma ToolCheck Dansk manual DK: 63 98 981 013 EAN: 5706445280148 Elma ToolCheck Dansk manual DK: 63 98 981 013 EAN: 5706445280148 Elma ToolCheck side 2 Quick guide til Elma ToolCheck Det er nemt at komme i gang med at bruge Elma ToolCheck. Følg blot nedenstående vejledning,

Læs mere

UDKAST. Aftale vedr. samarbejdet om gravide med et risikoforbrug af rusmidler og alkohol i regi af Familieambulatoriet i Region Syddanmark.

UDKAST. Aftale vedr. samarbejdet om gravide med et risikoforbrug af rusmidler og alkohol i regi af Familieambulatoriet i Region Syddanmark. 1 Område: Sundhedsområdet Afdeling: Afdelingen for Kommunesamarbejde Journal nr.: 10/19257 Dato: 16. december 2011 Udarbejdet af: Anne Uller E-mail: anne.uller@regionsyddanmark.dk Telefon: 76631318 UDKAST

Læs mere

FAQ Login og step-up. Version 1.0, December Copyright 2018 Netcompany. All rights reserved

FAQ Login og step-up. Version 1.0, December Copyright 2018 Netcompany. All rights reserved FAQ Login og step-up Version 1.0, December 2018 Copyright 2018 Netcompany. All rights reserved FAQ Denne FAQ imødekommer de oftest stillet spørgsmål vedrørende login. Det er spørgsmål, som er kommet til

Læs mere

Vejledning til prækvalifikation. Rev.: 2015-05-27 / LW. Side 1

Vejledning til prækvalifikation. Rev.: 2015-05-27 / LW. Side 1 Vejledning til prækvalifikation Rev.: 2015-05-27 / LW Side 1 Indhold Indhold... 2 Indledning... 3 Log på... 4 Opret din bruger... 4 Personlige informationer... 4 Gem login... 5 Glemt password... 5 Brugerfladen

Læs mere

Hvem må hvad i grupper?

Hvem må hvad i grupper? Hvem må hvad i grupper? Aula er grupper Gruppe som distributionsliste og rettighedsgruppe En gruppe, der kun benyttes som distributionsliste, gør det nemt og enkelt for medlemmer at sende fx beskeder eller

Læs mere

Hjælp til WebPatient INDHOLD

Hjælp til WebPatient INDHOLD INDHOLD Hjælp til WebPatient Webpatient 01 Introduktion 02 Bestilling af hjemmemåling 03 Gennemgang af funktionen WebPatient 04 Gennemgang af patientdelen 05 Vægtkontrolskema 06 Hjemmeblodtrykskema 07

Læs mere

Bilag 3A.7 Brugergrænseflader

Bilag 3A.7 Brugergrænseflader Bilag 3A.7 Brugergrænseflader Version 0.8 26-06-2015 Indhold 1 VEJLEDNING TIL TILBUDSGIVER... 3 2 INDLEDNING... 4 3 USER EXPERIENCE GUIDELINES (UX-GUIDELINES)... 5 3.1 GENERELLE UX-GUIDELINES... 5 3.1.1

Læs mere

Vejledning til brugeradministrator. EDI systemet for FP attester og journaloplysninger

Vejledning til brugeradministrator. EDI systemet for FP attester og journaloplysninger Vejledning til brugeradministrator EDI systemet for FP attester og journaloplysninger 1. april 2019 Vejledning til brugeradministrator oprettelse af afdelinger og brugere til EDI FP attester Denne vejledning

Læs mere

Borger.dk - introduktion

Borger.dk - introduktion Borger.dk - introduktion Dette modul er en guide til at lære at bruge den fællesoffentlige borgerportal, Borger.dk Deltagerforudsætninger - du skal: Kunne bruge en PC / Tablet / ipad på begynderniveau

Læs mere

Mit Sygefravær. Vejledning vedrørende undtagelse fra obligatorisk selvbetjening i Mit Sygefravær. December 2015. Version 1.3.

Mit Sygefravær. Vejledning vedrørende undtagelse fra obligatorisk selvbetjening i Mit Sygefravær. December 2015. Version 1.3. Mit Sygefravær Vejledning vedrørende undtagelse fra obligatorisk selvbetjening i Mit Sygefravær December 2015 Version 1.3 Side 1 af 11 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 Forord... 3 Ændringerne

Læs mere

SHARED CARE PLATFORMEN. skaber et sammenhængende patientforløb

SHARED CARE PLATFORMEN. skaber et sammenhængende patientforløb SHARED CARE PLATFORMEN skaber et sammenhængende patientforløb Sammenhængende patientforløb kræver fælles it-løsninger Shared Care platformen er Region Syddanmarks it-løsning til sikring af, at den nødvendige

Læs mere

Digitale værktøjer til hverdagsrehabilitering Mock-ups

Digitale værktøjer til hverdagsrehabilitering Mock-ups Digitale værktøjer til hverdagsrehabilitering Mock-ups INDLEDNING Dette dokument beskriver de i projektet Digitale værktøjer til hverdagsrehabilitering udviklede mock-ups. De viste mock-ups er udviklet

Læs mere

Sundhedsaftale Tillægsaftale for samarbejde om gravide med et risikoforbrug af rusmidler og alkohol i regi af familieambulatoriet

Sundhedsaftale Tillægsaftale for samarbejde om gravide med et risikoforbrug af rusmidler og alkohol i regi af familieambulatoriet Sundhedsaftale Tillægsaftale for samarbejde om gravide med et risikoforbrug af rusmidler og alkohol i regi af familieambulatoriet Sundhedsfaglig del Formålet med tillægsaftalen er at sikre en sammenhængende,

Læs mere

Emply Project. Nyt projekt. Senest opdateret: 12. maj 2015 Version 1/MO/2015

Emply Project. Nyt projekt. Senest opdateret: 12. maj 2015 Version 1/MO/2015 Emply Project Nyt projekt Senest opdateret: 12. maj 2015 Version 1/MO/2015 1 Denne brugermanual tager udgangspunkt i, hvordan du som projektleder / puljeadministrator har mulighed for at oprette et nyt

Læs mere

KOM GODT I GANG MED ENAO

KOM GODT I GANG MED ENAO VEJLEDNING KOM GODT I GANG MED ENAO Senest revideret 11. februar 2015 ENERGITILSYNET KOM GODT I GANG MED ENAO Side 1/1 INDHOLD HVAD ER ENAO?... 1 INDBERETNINGER I ENAO... 1 HVORDAN FÅR MAN ADGANG TIL

Læs mere

BORGERENS PLAN. Udvikling af nyt koncept og services i tæt samarbejde med TIP. Projektleder Matilde Rytter Bockhahn

BORGERENS PLAN. Udvikling af nyt koncept og services i tæt samarbejde med TIP. Projektleder Matilde Rytter Bockhahn BORGERENS PLAN Udvikling af nyt koncept og services i tæt samarbejde med TIP Projektleder Matilde Rytter Bockhahn matilde@isitabird.dk Den samlede løsning Den samlede løsning Borgerens plan Et digitalt

Læs mere

Forløbsplan for jordemoderkonsultationer

Forløbsplan for jordemoderkonsultationer I denne forløbsplan for jordemoderkonsultationer kan I læse en beskrivelse af det generelle tilbud til gravide og par i forbindelse med graviditet, fødsel og barsel. Formålet med forløbsplanen er at informere

Læs mere

Giv andre medarbejdere adgang til den digitale postkasse. Vejledning til Digital Post for virksomheder

Giv andre medarbejdere adgang til den digitale postkasse. Vejledning til Digital Post for virksomheder Giv andre medarbejdere adgang til den digitale postkasse Vejledning til Digital Post for virksomheder Giv andre medarbejdere adgang til den digitale postkasse Denne vejledning viser dig, hvordan du giver

Læs mere

ESS Portal. Brugermanual Klager

ESS Portal. Brugermanual Klager ESS Portal Brugermanual Klager 27. oktober 2016 Version 4 Indhold Indledning...3 Login Klager...4 Login med NemID... Fejl! Bogmærke er ikke defineret. Login med brugernavn/password... Fejl! Bogmærke er

Læs mere

Socialt Frikort Brugervejledning for Sagsbehandlere

Socialt Frikort Brugervejledning for Sagsbehandlere Socialt Frikort Brugervejledning for Sagsbehandlere Indhold Indledning... 3 Hvad er socialt frikort?... 3 Version 1.1 hvad er nyt?... 3 Om Løsningen... 4 Persondata i Socialt Frikort... 4 Adgang til løsningen...

Læs mere

TÅRNBY FORENINGSPORTAL

TÅRNBY FORENINGSPORTAL GUIDE TIL TÅRNBY FORENINGSPORTAL - for foreninger Tårnby Foreningsportal Tårnby Foreningsportal er foreningernes værktøj til booking af faciliteter, indsendelse af dokumentation samt kommunikation med

Læs mere