REFERAT FRA LÆSEVEJLEDERNETVÆRKSMØDE REGION MIDT MANDAG DEN 28. JANUAR KL

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "REFERAT FRA LÆSEVEJLEDERNETVÆRKSMØDE REGION MIDT MANDAG DEN 28. JANUAR KL"

Transkript

1 Deltagere: Tilmelding kun til Rita Nissen: med cc til Anders: Lone W. Sørensen (AARHUSTECH), Lone B. Pedersen (AARHUSTECH), Helle L. Hunø(AARHUSTECH), Anders H. Andersen (AARHUSTECH), Camilla K. Nissen (SOSU S-V-T), Rita Nissen (Den Jydske Håndværkerskole), Anette H. Sørensen (JordbrugetsUddannelsescenter-Aarhus), Tove Jensen (HS. Silkeborg), Jesper K. Sørensen (sosu-aarhus), Inge Nibe Hansen (Herningsholm), Lene (ucholstebro), Anders Aamann (Videndjurs, Grenaa), Gerd Siemen (sosufh), Mette Birgitte Bessing sosuaarhus, Arne Gavnbo Knudsen ts Silkeborg, Anne Fløche Toft Learnmark, Randy Kjærgaard Learnmark, Afbud: Marianne Warburg (sosu svt), Emma Søe (JU), Anette Offersen (sosu Silkeborg), Anders Bjørn Pedersen AARHUS TECH, Birgitte Christiansen AARHUS TECH, Hanne Nakel Lernmark, Kirsten Frits Campusvejle, Jørgen Fredberg uc Holstebro, Lone Petersen VidenDjurs Mødeleder: Referent: Lone W Anders H Nr. Overskrift Indhold 0. Velkomst og kaffe Mødested: Den Jydske Håndværkerskole lokale A205 (op ad trappen ved receptionen) Rita Nissen, tlf.: Der er kaffe/the og rundstykker En kort runde med status for læsevejlederne på skolerne. Referat skrives med kursiv. Learnmark (handelsskoledelen). Studiecafe hold fast og besøg af fastholdelseskaravanen. Cafeen besøges flittigt. Elever med It-rygsæk følges helt tæt og det lykkes at fanger de der ikke er med i første omgang. Tosprogs dansk i samarbejde med sprogcenter Midt. Forsøger at digitalisere screeningsmaterialet incl. Tekster for unge og voksne og får også en regneprøve med. Har fået skabt et hyggeligt lektie- og studiemiljø. (Læringsstile, oplægsholder Anne Hede Jensen Qubia). 1. Status på skolerne Sosu-Aarhus. Uddannelse af faglærere (kursusforløb). Har nu været raden rundt. Det er en langsommelig proces, men det er meget givende. Større bevidsthed om problematikkerne for lærerne. Ny undervisningsbekendtgørelse fylder meget. Også meget fokus på læsetimer for kursisterne med fagteksterne. Større og større fokus på skriftligheden, her mangler der nogle forskrifter for hvordan skriftligheden styrkes. Det er ikke nok bare at give eleverne mere skriftligt arbejde for hjemme. Der er alt for mange eksterne projekter fastholdelseskaravanen mv. Sosu-s-v-t. (32 timer til læsevejlederarbejdet pr. uge). De er tre læsevejledere. Læringscafe to gange om ugen efter skoletid. At de får fri ude fra afdelingerne, så de kan komme på cafeen (det er også en skal cafe). Tester med læsetest (selvudviklet) alle elever for det tekniske og det indholdsmæssige (forståelse). Kontrollerer om eleverne bruger det de har lært? Spørgeskemaer til hvordan de arbejder, fx forstår du det du læser. Hvorfor er du blevet bedre? Med den generelle læsetest fanger vi ikke ret mange. Der indkaldes til test før uddannelsesstart for de der bliver udpeget efter gennemlæsning af uddannelsesplanerne. Her benyttes sps screeningen. Finder ikke flere ved den generelle test. AARHUS TECH, Halmstadgade 6, 8200 Århus N 1 (5)

2 AATHUS TECH.- levnedsmiddel Når elever spottes inden uddannelsen, bliver de snarest efter start introduceret for sps hjælpemidler. Studieteknik i alle klasser, læseforståelse, før-, under- og efter læsning. En lektion i hver klasse. Elever i praktik kan få fri til at følge FVU i praktikperioden. Gråzonesprog kursus 10. april og 2. maj Lone deltager sammen med 3 faglærere. Går med i undervisningen og får dermed en bedre forståelse for problematikkerne. Helle byg. Udarbejder en ny læsetekst som kombineres med FVU testen. Meget tid går også til sps arbejde. Lone Facility service. IKV og sps arbejde som fylder meget. Fremlægger læsevejlederens opgaver for lærergruppen på et møde. Enkelte lærere vil gerne have hjælp og støtte til deres undervisningsmaterialer. Undervisningen fylder meget for læsevejlederen på servicefagene. Uc Holstebro. Sps fylder rigtig meget. Har også haft timer med lærerne. Ingen lektiecafe. Anders Grenå. Er ny på området. Han screener eleverne, men det er de enkelte lærere, som foretager screeningen. Der mangler lidt en samlet indgang til læsevejlederarbejdet. Arbejder meget med sps om bl.a. at få cd-ord installeret. En studietime om ugen hvor eleverne har mødepligt. Tove hs silkeborg. Savner en at spare med har en tosprogsvejleder, som hun snakker med. Har i samarbejde med Systime prøvet en test af på 5 klasser plus nogle flere. En ret omfattende test. Får resultatet af testen straks efter testen er slut. Udskrives i et regneark, hvor man kan lægge nogle rammer ned over. Testen tager ca. 60 minutter. Prøver at samle lidt op på testen efterfølgende. Scandis laver et kursus for alle lærerne på HG. Et udvidet læsekursus på en voksenklasse. Rita Hadsten. Er lige færdiguddannet, har mange undervisningstimer = overtimer. Har fat i nogle ganske få elever. Sps får tilbudt 5 timers vejledning, men eleverne skal selv anmode om at få undervisningen. Underviser i dansk (køleafdelingen og plast+eux). Faglærerne efterspørger dansk til fx rapportskrivning. Der er ikke tid til, at Rita kan komme ud til klasserne/lærerne selv. Problematisk med pc, hvor eleverne laver alt muligt andet end det faglige på computeren. Anette JU. Har haft kurser for lærerne og er nu nået hele vejen rundt. Hvad skal vi nu give os til? Nyrevidering af læsehandlingsplan hvor læsevejlederne kommer ud til lærerfaggrupperne. Prøve læsevejledningsopgaver af på et forlænget holdforløb (40 uger). Der går alt for meget tid med teknikske løsninger. Det er vigtigt at styrke motivationen. AARHUS TECH, Halmstadgade 6, 8200 Århus N 2 (5)

3 Bygholm landbrugsskole. En anden tager sig af sps opgaverne. Arbejder sammen med ASV Horsens. Har holdt oplæg for kollegaerne. Studie-/lektiecafe bliver der sat lidt mere fokus på, nogle bliver tvunget til at deltage. Inge/Herningsholm. Er tre læsevejledere og har holdt et lille oplæg om funktionen, men derudover sker der ingen ting i læsevejlederregi. Håber at der kommer noget snart, da skolen har besluttet, at der skal ske noget meget snart (skolen har 1200 årselever). SOSU Horsens-Fredericia. Tosprogede og FVU. Har forsøgt at praktisere sps og læsevejledning, men det var lige rigeligt. I Fredericia har man forsøgt med lærersupervision har holdt et fællesmøde for alle med en person udefra. Det virker godt. En ny masterplan for skolen er på vej. Man skal gøre mere ud af at komme tættere på eleverne. Samler studievejledning, læsevejledere, sps, lektiecafe i en enhed. Hvad skal vi så gøre (sætte ind med), når vi har spottet eleverne. Læsevejledning i alle fag. Når ud til mange, men når ikke ud til grundforløbseleverne lige nu. Forventer sig meget at flytningen til nye lokaler. Der undervises 3 timer i studieteknik i alle klasser (m.u.t. gf). Læsevejledning skal ikke kun foregå i danskfaget, men i alle fag. Arne Silkeborg. Er sps medarbejder. Har ikke mulighed for at komme rundt på andre måder. Skolen har lektiecafe med en lærer. Det er faglærerne som sidder i lektiecafeerne. Et fælles læreroplæg fra læsevejlederen var der ikke interesse for. Al henvendelse fra læsevejlederen til lærerne skal være faglig og praktisk relateret. Nyheder: - Læsevejlederkonference efteråret Deltagere i planlægningen: National Videncenter for læsning, læsevejledere fra gymnasiet, EUD læsevejlederforeningen, Metropol, Dansklærerforeningen, VUC m.fl. 2. Læsevejledere på EUD - Udarbejdelse at ny ordblindetest gældende fra 3. kl. - universitetsniveau: Anders deltager i følgegruppen. Behov for at erhvervsskoler stiller sig til rådighed for at afprøve testen. - Forskellige relevante netværk: Socialstyrelsen Tekst.hmi.dk: National Videncenter- Nota: Ordblindeforeningen: Videncenter for læremidler: - Projekter - Bedre faglig læsning og skrivning i de erhvervsrettede uddannelser De der ønsker at deltage i et af projekterne, kan henvende sig til andre AARHUS TECH, Halmstadgade 6, 8200 Århus N 3 (5)

4 skoler i netværket. Anders vil også godt være koordinerende på henvendelserne. EUD Læsevejlederforening informationer fra foreningen, bestyrelsen findes på hjemmesiden: 3. EUD læsevejlederforeningen Alle referater ligger på hjemmesiden under regionale netværk. Dem kan man læse, når man har et login. Resultater fra spørgeskemaundersøgelsen status for læsevejledernetværk kan ligeledes findes på hjemmesiden. Koder vil blive udsendt til alle, der er medlemmer i foreningen. 4. Jobbank Jobbank for oplægsholdere. Man kan henvende sig til Helle/Anders, hvis man har emner til et oplæg. Det kan være oplæg på de regionale læsevejledernetværksmøder eller det kan være på andre konferencer, hvor der er bud efter en læsevejleder fra erhvervsskoleområdet. Udgifter i forbindelse med oplægsholdere på læsevejledernetværksmøderne, vil blive dækket af EUD læsevejlederforeningen Kommende møder indhold Erfaringer fra andre regionale netværk Gerne en eller to nye indlæg om læsevejledererfaringer på egen skole til næste møde og gode ideer og forslag til de kommende netværksmøder. Læs nærmere under punkt 7 Se referatet fra øst kan vi tage noget herfra med til de næste regionale netværksmøder. Referatet findes på Testresultaterne bruges til indplacering af eleverne i forskellige grundforløbspakker. Information om Apples produkter: IPad med Dragon Dictation. Elever kan få information om apps og andet om læsevejledningen på elevblog Kurser i Notatteknik og eksamensangstkursus. Møder halvårligt, fx 1. torsdag i henholdsvis februar og september. Anders forsøger at indhenter flere oplysninger om, hvordan ovennævnte virker og vil så udfolde teksterne på hjemmesiden. AARHUS TECH, Halmstadgade 6, 8200 Århus N 4 (5)

5 Planlægning: - næste møder Mødetidspunkt: torsdag den 24. oktober 2013 Kl og mandag den 24. marts 2014 i Silkeborg Mødested: Horsens Stadionsvej 2 Learnmark HS 7. Næste møde(r) Et fagligt input på hvert møde Emner - forespørgsel på følgende: - Anne Mette Hede Jensen læringsstile - Christian Bork it-teknologi it superbruger (er selv ordblind) - Husk at skrive mødedatoerne ind i jeres kalender og giv besked til jeres skemalægger! 8. Evt. Opfordring til at møde frem til generalforsamlingen den 21. marts 2013 kl i Odense. Konkret adresse oplyses senere. Forslag om at afholde generalforsamling i forbindelse med et relevant arrangement for EUD læsevejledere fremover. Evaluering af mødet Vælg et tal mellem 1-10 og giv en kort begrundelse: konstruktiv / anerkendelse af mødet. Det var et dårligt møde Det var et godt møde Super, fantastisk god mødeledelse vi overholdt tiden! Emner til senere dagsorden Efteruddannelse af læsevejledere Hvilket regi? Ansvarlig Næste møde Learnmark Mødeleder: Referent: AARHUS TECH, Halmstadgade 6, 8200 Århus N 5 (5)

Tilmelding kun til Anders:

Tilmelding kun til Anders: Deltagere: Afbud: Tilmelding kun til Anders: ahan@aarhustech.dk Anne Fløche Toft Learnmark, Anders Harbo Andersen AARHUS TECH, Tove Jensen Silkeborg HS, Malene Troldtoft SOSU Horsens-Vejle-Fredericia,

Læs mere

Der var en uformel præsentation og velkomst af deltagerne i LUU. Der er endnu ikke udnævnt en repræsentant fra Randers Kommune.

Der var en uformel præsentation og velkomst af deltagerne i LUU. Der er endnu ikke udnævnt en repræsentant fra Randers Kommune. Referat fra lokalt uddannelsesudvalg (LUU) For det pædagogiske område 8. september 2011 kl. 13.00 16.00 Deltagere Hanne Nielsen, Karin Mathiesen, Jørgen Nielsen, Jonna Lauritsen, Birgit Nielsen, Kenneth

Læs mere

Handlingsplan for læseindsats 2016

Handlingsplan for læseindsats 2016 Handlingsplan for læseindsats 2016 Erhvervsuddannelser og AMU Jordbrugets UddannelsesCenter Århus Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 2 2. Evaluering af læseindsatsen i 2015... 3 3. Overordnet beskrivelse

Læs mere

* Thyborøn. Geografiske adresser: 3 i Thisted 2 i Nykøbing 1 i Thyborøn 1 i Fjerritslev

* Thyborøn. Geografiske adresser: 3 i Thisted 2 i Nykøbing 1 i Thyborøn 1 i Fjerritslev Geografiske adresser: 3 i Thisted 2 i Nykøbing 1 i Thyborøn 1 i Fjerritslev * Fjerritslev HHX og HTX EUD merkantil EUD teknisk Landbrugsskolen (Fiskeriskolen) KVU og kursuscenter Godt 2000 årselever, heraf

Læs mere

Handlingsplan for læseindsats

Handlingsplan for læseindsats Handlingsplan for læseindsats 2013 Erhvervsuddannelserne Jordbrugets UddannelsesCenter Aarhus Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 2 2. Evaluering af læseindsatsen i 2012... 3 3. Overordnet beskrivelse

Læs mere

Handlingsplan for læseindsats

Handlingsplan for læseindsats Handlingsplan for læseindsats 2012 Erhvervsuddannelserne Jordbrugets UddannelsesCenter Aarhus Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 2 2. Evaluering af læseindsatsen i 2011... 3 3. Overordnet beskrivelse

Læs mere

National digital sprogscreening af EUD-elever

National digital sprogscreening af EUD-elever Læsevejledningen 20.02.15 National digital sprogscreening af EUD-elever introduktion Læsevejledningen 20.02.15 Deltagere evidencenter, Det Nationale Videncenter for e-læring NVL, Nationalt Videncenter

Læs mere

Målsætning for læseindsats på JU

Målsætning for læseindsats på JU Målsætning for læseindsats på JU 2018 Erhvervsuddannelser og AMU Jordbrugets UddannelsesCenter Århus Indhold Indledning... 2 Målsætning for den pædagogiske/didaktiske læseindsats... 3 Interne kurser...

Læs mere

Den lokale læsehandlingsplan på Social- og Sundhedsskolen Syd Læsevejledningen november 2010

Den lokale læsehandlingsplan på Social- og Sundhedsskolen Syd Læsevejledningen november 2010 Social- og Sundhedsskolen Syd Den lokale læsehandlingsplan på Social- og Sundhedsskolen Syd Bjergparken 6200 Aabenraa Telefon 73 33 43 00 www.sosu-syd.dk e-mail: sosu@sosu-syd.dk Indholdsfortegnelse Forord...

Læs mere

-Årshjul for læsevejledning på Morten Børup Skolen

-Årshjul for læsevejledning på Morten Børup Skolen -Årshjul for læsevejledning på Morten Børup Skolen 2018-19 Læsevejledning 0. 3. klasse AKTIVITET INDHOLD LÆSEVEJLEDERENS ROLLE AUGUST Information om årshjulet og testning på 0. 8. 21.8.: 1. danskfagudvalgsmøde

Læs mere

Læsehandlingsplan med specialpædagogisk støtte

Læsehandlingsplan med specialpædagogisk støtte Læsehandlingsplan med specialpædagogisk støtte Gældende for EUC Nordvest Planen er udarbejdet i henhold til: Bekendtgørelse om erhvervsuddannelser nr. 367 af 19/04/2016 58 for læsevejledning Bekendtgørelse

Læs mere

Afbud: Jonna Lauritsen, Karin Mathiesen, Vibeke Kristensen, Frederikke Dybdahl, Kenneth Pedersen

Afbud: Jonna Lauritsen, Karin Mathiesen, Vibeke Kristensen, Frederikke Dybdahl, Kenneth Pedersen Referat fra lokalt uddannelsesudvalg Det pædagogiske område 19. november 2013 kl. 13.00 16.00 Deltagere fra praksis Hanne Nielsen, Marianne Dalby, Tove Sørensen, Jytte Johansen, Lisbet Vandborg, Tomm Andersen

Læs mere

Handlingsplan for læseindsats

Handlingsplan for læseindsats Handlingsplan for læseindsats 2011 Erhvervsuddannelserne Jordbrugets UddannelsesCenter Århus Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 2 2. Evaluering af læseindsatsen i 2010... 3 3. Overordnet beskrivelse

Læs mere

FAABORG GYMNASIUMs Forældrehåndbog

FAABORG GYMNASIUMs Forældrehåndbog FAABORG GYMNASIUMs Forældrehåndbog 2015 Faaborg Gymnasium Sundagervej 42 5600 Faaborg tlf. 62 61 89 10 email: post@faaborg-gym.dk Indhold Lectio Elev- og lærerskemaer Log ind til Lectio Fravær Karakterer

Læs mere

Samlet beskrivelse af fastholdelsestiltag for Social- og Sundhedsskolen Fredercia-Vejle-Horsens

Samlet beskrivelse af fastholdelsestiltag for Social- og Sundhedsskolen Fredercia-Vejle-Horsens Samlet beskrivelse af fastholdelsestiltag for Social- og Sundhedsskolen Fredercia-Vejle-Horsens Kontaktlærer Du får som elev på Social- og Sundhedsskolen Fredericia-Vejle-Horsens en kontaktlærer, som vil

Læs mere

ELLEKILDESKOLENS LÆSEPOLITIK

ELLEKILDESKOLENS LÆSEPOLITIK ELLEKILDESKOLENS LÆSEPOLITIK 2010-2011 Læsepolitikkens formål: Formål med Ellekildeskolens læsepolitik er at sikre: at læseindsatsen og læseudviklingen styrkes. at færre børn udvikler læsevanskeligheder

Læs mere

Strategi for elever med ordblinde problematikker på Langholt skole Vers. 1.0

Strategi for elever med ordblinde problematikker på Langholt skole Vers. 1.0 Strategi for elever med ordblinde problematikker på Langholt skole Vers. 1.0 Nedenstående strategi skal anvendes på Langholt skole i forbindelse med elever, der udviser tegn på ordblinde problematikker

Læs mere

Handlingsplan for læseindsats

Handlingsplan for læseindsats Handlingsplan for læseindsats 2015 under før efter ude inde inde kan ikke kan næsten kan selv Erhvervsuddannelser og AMU Jordbrugets UddannelsesCenter Århus Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 2 2. Evaluering

Læs mere

Både Region og Kommuner vil prøve at undersøge muligheden for at der installeres CD-ord på de

Både Region og Kommuner vil prøve at undersøge muligheden for at der installeres CD-ord på de Referat fra LUU-møde for social og sundhedsområdet 20. november 2012 Deltagere: Birgitte Sandahl, Ilse Irene Rasmussen, Linn Agnethe Bertelsen, Johnny Nielsen, Annemarie Sørensen. Fra skolen: Vibeke Nielsen,

Læs mere

Bedre skrivning og læsning i den faglige undervisning

Bedre skrivning og læsning i den faglige undervisning Bedre skrivning og læsning i den faglige undervisning Kursusforløb for faglærer 3 kursusdage 2 timers hjemmearbejde Gråzonesprog og klar tale Før under efter aktiviteter + Lektiecafe Faste dage Aflys aldrig!!

Læs mere

ELLEKILDESKOLENS LÆSEPOLITIK 2012-2013

ELLEKILDESKOLENS LÆSEPOLITIK 2012-2013 ELLEKILDESKOLENS LÆSEPOLITIK 2012-2013 Læsepolitikkens formål: Formål med Ellekildeskolens læsepolitik er at sikre: at læseindsatsen og læseudviklingen styrkes. at færre børn udvikler læsevanskeligheder

Læs mere

Handlingsplan for læseindsats

Handlingsplan for læseindsats Handlingsplan for læseindsats 2014 Erhvervsuddannelser og AMU Jordbrugets UddannelsesCenter Århus Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 2 2. Evaluering af læseindsatsen i 2013... 3 3. Overordnet beskrivelse

Læs mere

Standard for elever i skriftsprogsvanskeligheder i almene skoletilbud evaluering, test og tiltag i skolen

Standard for elever i skriftsprogsvanskeligheder i almene skoletilbud evaluering, test og tiltag i skolen Standard for elever i skriftsprogsvanskeligheder i almene skoletilbud evaluering, test og tiltag i skolen Indholdet i nedenstående plan skal sikre, at alle elever i skriftsprogsvanskeligheder i Skanderborg

Læs mere

Dagsorden. Referat fra Skolepraktikrådsmøde 30. august 2011

Dagsorden. Referat fra Skolepraktikrådsmøde 30. august 2011 Referat fra Skolepraktikrådsmøde 30. august 2011 Fra praksis Annette Dippel Larsen, Ruth Skriver, Mette Kitnæs, Anne-Marie Sørensen, Stefi Olesen, Vera Larsen, Susanne Pallesen, Birgit Søndergaard Fra

Læs mere

Gråzonesprog - Formidling i den faglige undervisning

Gråzonesprog - Formidling i den faglige undervisning Gråzonesprog - Formidling i den faglige undervisning Gråzonesprog er et af fire pædagogiske værktøjer, som er udviklet på initiativ af Fastholdelseskaravanen. I perioden 2013-2016 indgår FastholdelsesTaskforce

Læs mere

STANDARD FOR ELEVER I SKRIFTSPROGSVANSKELIGHEDER I ALMENE SKOLETILBUD. evaluering, test og tiltag i skolen

STANDARD FOR ELEVER I SKRIFTSPROGSVANSKELIGHEDER I ALMENE SKOLETILBUD. evaluering, test og tiltag i skolen STANDARD FOR ELEVER I SKRIFTSPROGSVANSKELIGHEDER I ALMENE SKOLETILBUD evaluering, test og tiltag i skolen Forord: Indholdet i nedenstående plan skal sikre, at alle elever i skriftsprogsvanskeligheder i

Læs mere

Referat fra møde i LUA

Referat fra møde i LUA Referat fra møde i LUA Dato: Fredag d. 2. oktober 2015 Kl. 10.00 12.00 i mødelokale 1 Social & SundhedsSkolen, Herning Deltagere: Repræsentant fra Hospitalsenheden Vest: Erna Leth; suppleant for Bente

Læs mere

18/19.

18/19. 18/19 www.tieren.dk 10. KLASSE CENTER SKIVE ER IKKE BARE EN ALMINDELIG 10. KLASSE Velkommen til 10. Klasse Center Skive. Her kan du frit vælge, hvad du vil fokusere på i løbet af året - vi har projektforløb

Læs mere

Samlet beskrivelse af fastholdelsestiltag for Social- og Sundhedsskolen Fredercia-Vejle-Horsens

Samlet beskrivelse af fastholdelsestiltag for Social- og Sundhedsskolen Fredercia-Vejle-Horsens Samlet beskrivelse af fastholdelsestiltag for Social- og Sundhedsskolen Fredercia-Vejle-Horsens Uddannelsesvejledere Social- og Sundhedsskolen har 4 uddannelsesvejledere 2 i Fredericia og 2 i Horsens.

Læs mere

Uddannelsesparathed og støtteforanstaltninger

Uddannelsesparathed og støtteforanstaltninger Uddannelsesparathed og støtteforanstaltninger Udgave 2015 Udarbejdet i samarbejde mellem UU-OS og ungdomsuddannelserne i Odder og Skanderborg 1 Parat til ungdomsuddannelse Uddannelsesparat Optagelse.dk

Læs mere

Powerpoint fra oplægget medsendes dette referat samt offentliggøres på skolens hjemmeside.

Powerpoint fra oplægget medsendes dette referat samt offentliggøres på skolens hjemmeside. Referat fra lokalt uddannelsesudvalg (LUU) For det pædagogiske område 10. maj 2011 kl. 13.00 16.00 Deltagere Hanne Nielsen, Merete Lorentsen, Vibeke Kristensen, Karin Mathiesen, Jørgen Nielsen, Jonna Lauritsen,

Læs mere

Referat fra LUU-møde for social og sundhedsområdet. Onsdag 5. juni kl Deltagere:

Referat fra LUU-møde for social og sundhedsområdet. Onsdag 5. juni kl Deltagere: Referat fra LUU-møde for social og sundhedsområdet Onsdag 5. juni kl. 8.30-11.30 Deltagere: Ilse Irene Rasmussen, Johnny Nielsen, Bente Juulsgård, Irene Winther, Lotte Helbo Kristiansen, Nana Skjødt, Birgit

Læs mere

Langhøjskolens ordblindehandleplan

Langhøjskolens ordblindehandleplan Langhøjskolens ordblindehandleplan 1 I ordblindehandleplanen beskrives Langhøjskolens beredskab for at opdage hhv. elever med risiko for læsevanskeligheder, elever med læsevanskeligheder og elever med

Læs mere

Lokale uddannelsesudvalg for Forsyningsoperatøruddannelsen

Lokale uddannelsesudvalg for Forsyningsoperatøruddannelsen BILAG 3.4.1 LUU SKIVE Referat Dato: Onsdag den 28 april kl. 10 i el afd. Referent: Bjarne Tilstede: Søren Dath; Arne Thøgersen; Peter F. Andersen; Vagn Petersen; Per Nielsen; Ivar Rud; Christian Møller;

Læs mere

Lærergruppen prioriterende yderligere 5 spørgsmål som eleverne har svaret på. Spørgsmålene hører under de 2 ovenstående fokuspunkter.

Lærergruppen prioriterende yderligere 5 spørgsmål som eleverne har svaret på. Spørgsmålene hører under de 2 ovenstående fokuspunkter. Produktions og udvikling, strøm, styring og it Handlingsplan for elevtrivselsundersøgelsen 2010. Denne handlingsplan vil følge op på områderapporten fra Ennova, fremstillet på baggrund af ETU tilfredshedsundersøgelsen

Læs mere

Kursuslederen Opgaver, udfordringer og forslag til løsninger

Kursuslederen Opgaver, udfordringer og forslag til løsninger Formål Kursuslederen Opgaver, udfordringer og forslag til løsninger At give inspiration til, hvordan man kan udfylde kursuslederrollen og skabe en god PG-kultur på gymnasiet. Disposition Præsentation Strukturen

Læs mere

Referat fra EUD-læsevejledernes GENERALFORSAMLING 29. februar 2016

Referat fra EUD-læsevejledernes GENERALFORSAMLING 29. februar 2016 Referat fra EUD-læsevejledernes GENERALFORSAMLING 29. februar 2016 Deltagere: Kirsten Frits, Campus Vejle Jette Vinther, EUC nordvest Bodil Pedersen, Ilse Senbergs, Mette Vang SOSU Sjælland Pernille Schwarz,

Læs mere

Det påvirker ikke assistentelevernes forløb på sygehusområdet ifølge Kirstine

Det påvirker ikke assistentelevernes forløb på sygehusområdet ifølge Kirstine Referat fra skole-praktikrådsmøde Mandag den 25. August 2008 9.30 12.00 på Randers Social- og Sundhedsskole Fra praksis: Lilian Gade Abrahamsen, Birgitte Sandahl Bogner, Line Kristensen, Susanne Pallesen,

Læs mere

Basiskursus LST og tidlig indsats. Ordblinde og fremmedsprogsundervisning. Matematikundervisning for elever med dysleksi

Basiskursus LST og tidlig indsats. Ordblinde og fremmedsprogsundervisning. Matematikundervisning for elever med dysleksi Her ser du et samlet udbud af de kurser KCL tilbyder for samarbejdende skoler i Århus Kommune i skoleåret 2018/19. Basiskursus 1 + 2 LST og tidlig indsats Ordblinde og fremmedsprogsundervisning Matematikundervisning

Læs mere

Et tilbud til ordblinde elever

Et tilbud til ordblinde elever Et tilbud til ordblinde elever Eleven kan få tilbud om kursus i et af kommunens to mobile kompetencecentre, hvis: forældre og lærere skønner, at eleven er motiveret og parat til at arbejde målrettet med

Læs mere

Elever i læsevanskeligheder

Elever i læsevanskeligheder Elever i læsevanskeligheder forslag og anbefalinger til test og handlinger i grundskolen og ved overgangen til ungdomsuddannelserne, opdateret febr. 2014. Klassetrin Dagtilbud Bh.- klasse 1.- 2. klasse

Læs mere

Referat fra møde i LUU onsdag den 21.05.15, kl. 09.00 12.00, lokale 240 på SOSU Nykøbing F., Vestensborg Allé 78, 4800 Nyk. F.

Referat fra møde i LUU onsdag den 21.05.15, kl. 09.00 12.00, lokale 240 på SOSU Nykøbing F., Vestensborg Allé 78, 4800 Nyk. F. Tilstede: Kjeld Saul, Pia Lindquist Nielsen, Christina Graungaard, Birgit Hansen, Birte Engen, Lise Rasmussen, Jørgen Lücking Houmøller, Ulla Mikkelsen, Anne Bjerregaard, Kirsten Velschow, Hanne Stilling,

Læs mere

Fastholdelsesstrategi, erhvervsgymnasiale uddannelser

Fastholdelsesstrategi, erhvervsgymnasiale uddannelser Fastholdelsesstrategi, erhvervsgymnasiale uddannelser EUC Nord har stort fokus på skolens fastholdelsesstrategi med det formål at forebygge og mindske fravær og frafald på erhvervsgymnasiet. Det har stor

Læs mere

Læsevejlederuddannelsen

Læsevejlederuddannelsen udbyder i samarbejde med Læsevejlederuddannelsen - de gymnasiale uddannelser Nyt hold 2014-2015 i Aarhus Tid Mandage kl. 9.00-15.00 i perioden 30.09.14 til 13.04.15. Sted Aarhussalen, Skt. Knuds Torv 3,

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen VIA University College Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen Sted: VIA University College Campus Silkeborg Nattergalevej 1 8600 Silkeborg Mødedato: Den 23. juni 2014 kl.

Læs mere

Centerrådet i VEU-Center Østjylland

Centerrådet i VEU-Center Østjylland Centerrådet i VEU-Center Østjylland Referat fra møde med Centerrådet i VEU-Center Østjylland Mødedato: Mandag den 4. oktober 2010 Tidspunkt: 14:00 16:00 Sted: Jordbrugets UddannelsesCenter Århus (JU Beder)

Læs mere

Referat fra lokalt uddannelsesudvalg. Det pædagogiske område. 13. december 2012 kl Deltagere

Referat fra lokalt uddannelsesudvalg. Det pædagogiske område. 13. december 2012 kl Deltagere Referat fra lokalt uddannelsesudvalg Det pædagogiske område 13. december 2012 kl. 14.00 17.00 Deltagere Hanne Nielsen, Vibeke Kristensen, Karin Mathiesen, Marianne Dalby, Kenneth Petersen, Tove Sørensen,

Læs mere

Referat af FU-møde den 19. august 2009 på Selandia CEU, Bredahlsgade 1, 4200 Slagelse bestyrelseslokalet

Referat af FU-møde den 19. august 2009 på Selandia CEU, Bredahlsgade 1, 4200 Slagelse bestyrelseslokalet Deltagere: ESB-netværkets forretningsudvalg o Anette Halvgaard (AH) o Michael Kaas-Andersen (MKA) o Mogens Schlüter (MS) ESB-sekretariatet o Lajla Pedersen (LAP) Afbud: o Kent W. Kristensen (KWK) August

Læs mere

FVU-LÆSNING. FVU Forberedende VOKSENUNDERVISNING

FVU-LÆSNING. FVU Forberedende VOKSENUNDERVISNING FVU-LÆSNING FVU Forberedende VOKSENUNDERVISNING FVU-læsning Forberedende Voksenundervisning FVU-læsning er undervisning for voksne, der gerne vil være bedre til at læse, skrive og stave. På FVU-Læsning

Læs mere

Screening af elever og anvendelse af resultaterne Mads Vesterager Madsen Læsevejleder og pædagogisk konsulent

Screening af elever og anvendelse af resultaterne Mads Vesterager Madsen Læsevejleder og pædagogisk konsulent FLUID Torvehallene, Vejle, 17. nov. 2016 Screening af elever og anvendelse af resultaterne Mads Vesterager Madsen Læsevejleder og pædagogisk konsulent Screeninger som pædagogisk værktøj Disponering af

Læs mere

Cand. Mag. Marianne Petersen og læsevejleder for erhvervsskolerne.

Cand. Mag. Marianne Petersen og læsevejleder for erhvervsskolerne. Cand. Mag. Marianne Petersen og læsevejleder for erhvervsskolerne. Repræsenterer alle 3 nuværende ansatte lærevejledere, og refererer også til tidligere ansatte læsevejledere, som har været med til at

Læs mere

Irene Frederiksen orienterer kort om tankerne omkring bortfald af dimensionering, og de udfordringer vi må forvente.

Irene Frederiksen orienterer kort om tankerne omkring bortfald af dimensionering, og de udfordringer vi må forvente. Referat LUU SOSU møde den 5. februar 2014 Inviterede: Irene Frederiksen, Silkeborg Kommune Jonna Christiansen, Skanderborg Kommune Joan Sinberg, Favrskov Kommune Lone Kolbæk, Region Midt Lone Smedegaard,

Læs mere

Referat fra mødet i Skole-Praktik forum, trin 1 onsdag, den 30. november 2016 kl på Social & SundhedsSkolen Herning, Døesvej, Holstebro

Referat fra mødet i Skole-Praktik forum, trin 1 onsdag, den 30. november 2016 kl på Social & SundhedsSkolen Herning, Døesvej, Holstebro Referat fra mødet i Skole-Praktik forum, trin 1 onsdag, den 30. november 2016 kl. 9.00-12.30 på Social & SundhedsSkolen Herning, Døesvej, Holstebro 1. Godkendelse af dagsorden og prioritering af punkter

Læs mere

Lokalt Uddannelses Udvalg (LUU) for PA DAGSORDEN KURSUS/ AMU REFERAT. Referat godkendt i LUU PA. Årets 4. møde den 10. december 2018 kl

Lokalt Uddannelses Udvalg (LUU) for PA DAGSORDEN KURSUS/ AMU REFERAT. Referat godkendt i LUU PA. Årets 4. møde den 10. december 2018 kl Til stede: Heidi Bjerre Mørch Birgit Borgwardt* Conny Karlskov Heidi Kristensen Tenna Danielsen Heidi B. Thomsen Mogens Schlüter Anette Byriel Kim Madsen Eva Fredslund Hansen* Maja Nordmand Anne Helt/

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde den 25. juni 2014 kl Ny Vestergade 17, 2. sal 1471 KBH K

Referat af bestyrelsesmøde den 25. juni 2014 kl Ny Vestergade 17, 2. sal 1471 KBH K Referat af bestyrelsesmøde den 25. juni 2014 kl. 10-14 - Ny Vestergade 17, 2. sal 1471 KBH K Til stede: Knud Henning Andersen, Ebbe Lilliendal, Kurt Pedersen, Finn Stengel Pedersen, Lasse Breddam, Helle

Læs mere

Skole-, social- og sundhedsudvalget

Skole-, social- og sundhedsudvalget Dagsorden Side 1 af 9 Referat Skole-, social- og sundhedsudvalget Møde nr.: Mødedato: Mødetidspunkt: Sted: 8 Tirsdag den 26-09-2006 08:00 Pav. Mødel. 3 Medlemmer: Niels Jørgen Pedersen, Jens Brogaard Jensen,

Læs mere

National sprogscreening af EUD-elever. Læsevejleder og testudvikler Mads Vesterager / evidencenter

National sprogscreening af EUD-elever. Læsevejleder og testudvikler Mads Vesterager / evidencenter National sprogscreening af EUD-elever Læsevejleder og testudvikler Mads Vesterager Madsen @ventures / evidencenter Formål med testen Måling af den enkelte elevs læseforståelse, lytteforståelse og skriftlige

Læs mere

SPS til ordblinde elever på EUD/EUX Tietgen Business Inspiration til struktur og indhold

SPS til ordblinde elever på EUD/EUX Tietgen Business Inspiration til struktur og indhold SPS til ordblinde elever på EUD/EUX Tietgen Business Inspiration til struktur og indhold www.tietgen.dk/tkc Kontaktoplysninger METTE LARSEN Ordblindeundervisning og SPS MOBIL 30 72 24 40 MELA@TIETGEN.DK

Læs mere

Mødereferat. Kolding Uddannelsesråd. Emne Møde i Kolding Uddannelsesråd. Mødedato Mødested Møde start/slut 28. oktober 2009 VUC, Ålegården 13.00/15.

Mødereferat. Kolding Uddannelsesråd. Emne Møde i Kolding Uddannelsesråd. Mødedato Mødested Møde start/slut 28. oktober 2009 VUC, Ålegården 13.00/15. Børne- og Uddannelsesforvaltningen Dato 29. oktober 2009 Mødereferat Referent Ulla Lykke Rasmussen Direkte telefon 79 79 19 21 E-mail ulra@kolding.dk Møde mellem/i Møde nr. Kolding Uddannelsesråd Emne

Læs mere

OBU VIRK. Ordblindeundervisning for virksomheder

OBU VIRK. Ordblindeundervisning for virksomheder OBU VIRK Ordblindeundervisning for virksomheder ORDBLINDHED? Man kan være ordblind uden rigtig at vide det. Mange ordblinde lærer nemlig at klare sig rigtig godt, selvom de har svært ved at stave, skrive

Læs mere

Drejebog for læsekompetence-projektet

Drejebog for læsekompetence-projektet Bibliotek: Albertslund Bibliotek Drejebog for læsekompetence-projektet Hold: AVU på VUC (svarende til 10 klasse) Modul Indhold på modulet Værktøjer Varighed i alt 1 (på uddannelsesinstitutionen) Program:

Læs mere

Møde implementeringsgruppen Dato: 16. april Kl Sted: Social- og Sundhedsskolen i Horsens lokale 324

Møde implementeringsgruppen Dato: 16. april Kl Sted: Social- og Sundhedsskolen i Horsens lokale 324 Møde implementeringsgruppen Dato: 16. april 2018. Kl. 9.00-12.00 Sted: Social- og Sundhedsskolen i Horsens lokale 324 Mødedeltagere: Anette Mussmann, Birgitte Rud, Birthe Mikkelsen,, Lilian Abrahamsen,

Læs mere

Det er målet, at den studerende gennem integration af praksiserfaring og udviklingsorientering

Det er målet, at den studerende gennem integration af praksiserfaring og udviklingsorientering Pædagogisk diplomuddannelse UNDERVISNING I LÆSNING OG MATEMATIK FOR VOKSNE Mål for læringsudbytte skal opnå faglige og pædagogisk/didaktiske forudsætninger for at kunne forestå planlægning, gennemførelse

Læs mere

Fra kursus i kompetencecentret til den daglige undervisning. Fra indsats til almenundervisningen 1

Fra kursus i kompetencecentret til den daglige undervisning. Fra indsats til almenundervisningen 1 Fra kursus i kompetencecentret til den daglige undervisning 1 HeleBonderupHebs@via.dk En indsats, der virker og bliver ved med at gøre det I intensive kursusforløb opleves et tab, når man returnerer til

Læs mere

Kursustilbuddet i vognene er rettet mod elever på mellemtrinnet, primært elever fra 4. klasse.

Kursustilbuddet i vognene er rettet mod elever på mellemtrinnet, primært elever fra 4. klasse. Et tilbud til ordblinde elever Eleven kan få tilbud om kursus i et af kommunens to mobile kompetencecentre, hvis: Forældre og lærere skønner, at eleven er motiveret og parat til at arbejde målrettet med

Læs mere

1. Velkommen til de nye styregruppemedlemmer ESH bød velkommen til de nye styregruppemedlemmer.

1. Velkommen til de nye styregruppemedlemmer ESH bød velkommen til de nye styregruppemedlemmer. Deltagere: ESB-netværkets styregruppe o Heidi B. Nielsen, CELF (HBN) o Mia Rasmussen, Aarhus Tech (MR) o Yvonne Andersen, Syddansk Erhvervsskole (YA) o Signe Gylling, VUC Nordsjælland (SGY) o Sanne Sandal,

Læs mere

Praksisstudiet på Jobcenter Aarhus Vest Silkeborgvej 622, 8220 Brabrand.

Praksisstudiet på Jobcenter Aarhus Vest Silkeborgvej 622, 8220 Brabrand. Praksisstudiet på Jobcenter Aarhus Vest Silkeborgvej 622, 8220 Brabrand. Uge 9 Onsdag d. 02.03.11 Kl. 09:00-12:00: Velkomst, kort orientering om program, underskrivelse af erklæring om tavshedspligt, besvarelse

Læs mere

Nøglepersonkursus med fokus på udenlandske medarbejdere 3. november 2015. Ulla Fjord Andersen AOF Center Sydjylland

Nøglepersonkursus med fokus på udenlandske medarbejdere 3. november 2015. Ulla Fjord Andersen AOF Center Sydjylland Nøglepersonkursus med fokus på udenlandske medarbejdere 3. november 2015 Ulla Fjord Andersen AOF Center Sydjylland FVU som andetsprog Hvad FVU-læsning er Hvorfor FVU-læsning er et godt tilbud Hvordan FVU-læsning

Læs mere

Årsrapport 2010 om FVU og Ordblinde til VUC Fyn fra AOF Center Fyn

Årsrapport 2010 om FVU og Ordblinde til VUC Fyn fra AOF Center Fyn Årsrapport 2010 om FVU og Ordblinde til VUC Fyn fra AOF Center Fyn Indholdsfortegnelse: 1 Indledning Side 3 2 Antal kursister på FVU Side 3 3 Antal årskursister på FVU Side 3 4 Antal kursister på ordblinde

Læs mere

Ordblinde/Dysleksiforeningen i Nordjylland ORDSTIKKEN MARTS 2015. side 1

Ordblinde/Dysleksiforeningen i Nordjylland ORDSTIKKEN MARTS 2015. side 1 Ordblinde/Dysleksiforeningen i Nordjylland ORDSTIKKEN MARTS 2015 side 1 Amtsforeningens bestyrelse: Formand: Kasserer: Søren Nielsen Indutrivej 1 9640 Farsø tlf.: 2340 3690 sn.farsoetaxi@gmail.com Jytte

Læs mere

19.17 UNDERVISNING I LÆSNING OG/ELLER MATEMATIK FOR VOKSNE

19.17 UNDERVISNING I LÆSNING OG/ELLER MATEMATIK FOR VOKSNE 19.17 UNDERVISNING I LÆSNING OG/ELLER MATEMATIK FOR VOKSNE Mål for læringsudbytte skal opnå faglige og pædagogisk/didaktiske forudsætninger for at kunne forestå planlægning, gennemførelse og evaluering

Læs mere

Referat af møde i Det Nationale Dialogforum den 27. marts 2015

Referat af møde i Det Nationale Dialogforum den 27. marts 2015 Afdelingen for Ungdoms- og Voksenuddannelser Frederiksholms Kanal 26 1220 København K Tlf. 3392 5000 Fax 3392 5302 E-mail uvm@uvm.dk www.uvm.dk CVR nr. 20-45-30-44 Referat af møde i Det Nationale Dialogforum

Læs mere

Lær nyt i din fagforening - gode tilbud til dig der ønsker at lære mere. Det koster ikke noget - men du får meget!

Lær nyt i din fagforening - gode tilbud til dig der ønsker at lære mere. Det koster ikke noget - men du får meget! Lær nyt i din fagforening - gode tilbud til dig der ønsker at lære mere. Det koster ikke noget - men du får meget! Som medlem af FOA Vendsyssel får du tilbud om deltagelse i forskellige kurser. Det koster

Læs mere

Fredag den 13. januar 2017, kl Kantinen, Rådhuset, Bytoften 2, Varde. Ikke tilstede: Referent: Lene Pedersen

Fredag den 13. januar 2017, kl Kantinen, Rådhuset, Bytoften 2, Varde. Ikke tilstede: Referent: Lene Pedersen 05-01-2017 Ref.: Lene Pedersen Sagsnr.: 17/11 Dokument nr.: 3158/17 Dagtilbudsledermøde Fredag den 13. januar 2017, kl. 9.00 11.30. Kantinen, Rådhuset, Bytoften 2, Varde Ikke tilstede: Referent: Lene Pedersen

Læs mere

Skolebestyrelsesmøde Mødedato Mødested Møde start/slut

Skolebestyrelsesmøde Mødedato Mødested Møde start/slut Sjølund-Hejls Skole Dato 1 august 2013 Udsendt af Jan Hjorth Der indkaldes til møde om Møde nr. Skolebestyrelsesmøde 08-13 Mødedato Mødested Møde start/slut Afbud til Jan Hjorth Direkte telefon 79 79 78

Læs mere

Referat af møde i uddannelsesudvalget på TH. LANGS HF & VUC torsdag den 4. juni 2015

Referat af møde i uddannelsesudvalget på TH. LANGS HF & VUC torsdag den 4. juni 2015 Referat af møde i uddannelsesudvalget på TH. LANGS HF & VUC torsdag den 4. juni 2015 1. Velkommen til udvalget og særlig præsentation af nye medlemmer. Der var en præsentation af udvalgets medlemmer. 2.

Læs mere

Referat af møde i det lokale uddannelsesudvalg for TH. Langs HF & VUC

Referat af møde i det lokale uddannelsesudvalg for TH. Langs HF & VUC Referat af møde i det lokale uddannelsesudvalg for TH. Langs HF & VUC Sted: TH-Langs HF & VUC Tid: Tirsdag den 13. september 2011 Referent: Susanne Hansen Deltagere: Vagn Larsen Ulla Westergaard Frederiksen

Læs mere

Møde implementeringsgruppen Dato: 16. april Kl Sted: Social- og Sundhedsskolen i Horsens lokale 324

Møde implementeringsgruppen Dato: 16. april Kl Sted: Social- og Sundhedsskolen i Horsens lokale 324 Møde implementeringsgruppen Dato: 16. april 2018. Kl. 9.00-12.00 Sted: Social- og Sundhedsskolen i Horsens lokale 324 Mødedeltagere: Anette Mussmann, Birgitte Rud, Birthe Mikkelsen,, Lilian Abrahamsen,

Læs mere

4. Der blev desværre ingen undervisningshold her i efteråret, der var ikke mange tilmeldte. Vi håber på, at det lykkes igen til næste efterår.

4. Der blev desværre ingen undervisningshold her i efteråret, der var ikke mange tilmeldte. Vi håber på, at det lykkes igen til næste efterår. Referat af bestyrelsesmøde mandag den 7. oktober 2019 Tilstede: Tina Høg Lind, Niels-Peter Meldgaard, Lisbeth Steninge, Inger Mortensen, Hanne Caspersen, Charlotte Stig og Solveig Kirkedal 1. På vores

Læs mere

Handleplan med indsatser for arbejdet med ordblinde elever på Hanssted Skole

Handleplan med indsatser for arbejdet med ordblinde elever på Hanssted Skole Skole: Hanssted Skole, Rødbyvej 2, 2500 Valby Periode: 2018-2019 Hvordan forstår vi ordblindhed? Nogle elever viser så store vanskeligheder med at lære at læse, fordi de bliver ved med at have svært ved

Læs mere

Fællesbestyrelsesmøde Onsdag d. 24. august 2016 kl

Fællesbestyrelsesmøde Onsdag d. 24. august 2016 kl Fraværende: Dagsorden Referat 1. Siden sidst/efterretninger a. Fællesbestyrelsesformanden a. Fællesbestyrelsesformanden Godt i gang både i børnehaven, vuggestuen og på skolen. b. Medarbejderne b. Skole

Læs mere

Social & SundhedsSkolen Herning og sundheds - og ældrechefer ved kommunerne: Ringkøbing-Skjern, Holstebro, Struer, Lemvig, Ikast-Brande og Herning

Social & SundhedsSkolen Herning og sundheds - og ældrechefer ved kommunerne: Ringkøbing-Skjern, Holstebro, Struer, Lemvig, Ikast-Brande og Herning Referat Møde: Sted: Social & SundhedsSkolen Herning og sundheds - og ældrechefer ved kommunerne: Ringkøbing-Skjern, Holstebro, Struer, Lemvig, Ikast-Brande og Herning Mødelokale 1, Social & SundhedsSkolen,

Læs mere

Samtaleaften i november. Valg af studieretning. Internetadgang. Vigtige datoer

Samtaleaften i november. Valg af studieretning. Internetadgang. Vigtige datoer Velkommen Lectio p. 2 p. 3 Skema Login til Lectio Fravær Karakter Samtaleaften i november Valg af studieretning Vejledning p. 5 p. 6 p. 6 p. 7 Lærerteams Mentorer Studievejledning Læsekursus & læsevejledning

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden og referat. 2. Gensidige orienteringer. Dato: 12/11/2015

1. Godkendelse af dagsorden og referat. 2. Gensidige orienteringer. Dato: 12/11/2015 Dato: 12/11/2015 Dagsorden/referat til Uddannelsesudvalget hos VUC Syd mandag den 16. november 2015 kl. 8.00 10.00, VUC Syd/Haderslev, Chr. X s Vej 39, lokale Damaskus. Deltagere Christian Bock, Hans Jørgen

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min)

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) Gør tanke til handling VIA University College Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen Sted: VIA University College Campus Silkeborg Nattergalevej 1 8600 Silkeborg GODKENDT

Læs mere

Referat af ordinært bestyrelsesmøde HG-fodbold den

Referat af ordinært bestyrelsesmøde HG-fodbold den Referat af ordinært bestyrelsesmøde HG-fodbold den 11.09.2017 Deltagere: Bestyrelsesmedlemmer i HG fodbold Tid: Mandag d. 11/9-2017 kl. 19.15-21.30 Sted: Klubhuset Mødeleder: Lars Hoppe Søe Referent: Jens-Erik

Læs mere

Referat af møde i Uddannelsesudvalget hos VUC Syd mandag den 29. februar 2016 kl , VUC Syd, Campus Tønder, lokale HP.

Referat af møde i Uddannelsesudvalget hos VUC Syd mandag den 29. februar 2016 kl , VUC Syd, Campus Tønder, lokale HP. Dato: 25/01/2016 Referat af møde i Uddannelsesudvalget hos VUC Syd mandag den 29. februar 2016 kl. 10.00-12.00, VUC Syd, Campus Tønder, lokale HP. Deltagere Christian Bock, Henrik Mehlsen, Jens Egon Jørgensen,

Læs mere

VELKOMMEN TIL INFOAFTEN PÅ HOLSTEBRO HHX

VELKOMMEN TIL INFOAFTEN PÅ HOLSTEBRO HHX VELKOMMEN TIL INFOAFTEN PÅ HOLSTEBRO HHX PROGRAM Præsentation om os, om HHX Grundforløb og studieretningsforløb Læsevejledning Studievejledning Sociale arrangementer Praktisk info Efter HHX PRÆSENTATION

Læs mere

Referat af ESB-styregruppemøde den 13. december 2010 kl. 10.00 15.00 på Syddansk Erhvervsskoles Kursuscenter, Munkerisvej 161, 5220 Odense SØ

Referat af ESB-styregruppemøde den 13. december 2010 kl. 10.00 15.00 på Syddansk Erhvervsskoles Kursuscenter, Munkerisvej 161, 5220 Odense SØ Deltagere: ESB-netværkets styregruppe o Karin Rosenmejer o Kirsten Habekost o Mia Rasmussen o Mogens Schlüter o Yvonne Andersen o Anne Birthe Mortensen (suppleant) ESB-sekretariatet: o Anette Halvgaard

Læs mere

Ordblinde og it-konferencen 8. april 2014

Ordblinde og it-konferencen 8. april 2014 Ordblinde og it-konferencen 8. april 2014 Workshops abstracts 13.30-14.15: Workshop runde 1 Oplægsholderne præsenterer erfaringer, projekter eller forskning, idet der lægges op til dialog og erfaringsudveksling

Læs mere

Så kører Netværkslokomotivet

Så kører Netværkslokomotivet Så kører Netværkslokomotivet Skal du med? VEJLE 2013 Nye muligheder i hverdagen Kurser og efteruddannelse er vejen frem, når virksomhederne vil holde på arbejdskraften og når medarbejderne vil blive på

Læs mere

Afbud: Marianne Roth Sørensen, Silja Junker Jørgensen, Helle Svendsen, Marie Kaas, Karin Horsted, Anette Bisgaard

Afbud: Marianne Roth Sørensen, Silja Junker Jørgensen, Helle Svendsen, Marie Kaas, Karin Horsted, Anette Bisgaard Ergoterapeutforeningen Nørre Voldgade 90 DK-1358 København K Tlf: +45 88 82 62 70 Fax: +45 33 41 47 10 cvr nr. 19 12 11 19 etf.dk Referat af RB-møde tirsdag 3. maj 2016 Deltagere: Jørgen Peschardt, Anne

Læs mere

Skolebestyrelsesmøde

Skolebestyrelsesmøde Skolebestyrelsesmøde Referat af møde Den 18. august 2016 kl. 18.00-20.30 Afdeling Falkenborg MØDEDELTAGERE Kasper Thorsen Tanja Jakobsen Jens-Jørgen Mølvig Camilla Cordius Charlotte Drue Claus Hauritz

Læs mere

REFERAT/ DAGSORDEN. 3. VIA-DSR møde Punkt 1. Valg af ordstyrer og referent. Deltagere [Navne] Gæster. Afbud [Navne]

REFERAT/ DAGSORDEN. 3. VIA-DSR møde Punkt 1. Valg af ordstyrer og referent. Deltagere [Navne] Gæster. Afbud [Navne] 3. VIA-DSR møde 2017 Sted: Campus Silkeborg Nattergalevej 1 8600 Silkeborg Lokale B172 Mødedato: 11. maj 2017 Kl. 16-19 Deltagere [Navne] Gæster Afbud [Navne] Forberedelse: Hvert Campus skal have skrevet

Læs mere

Mødereferat. Møde: Styrelsesmøde Dato: 21. november 13. Sted: ÅLF s mødelokale Kl.: 11.15 15.00

Mødereferat. Møde: Styrelsesmøde Dato: 21. november 13. Sted: ÅLF s mødelokale Kl.: 11.15 15.00 Aarhus, den 26. november 2013 Mødereferat Møde: Styrelsesmøde Dato: 21. november 13 Sted: ÅLF s mødelokale Kl.: 11.15 15.00 Referent: Fraværende: Mødeleder: Forkortelser: DRF KE FP Jesper Weber Skorstengaard

Læs mere

Referat fra mødet i Skole-Praktik forum, trin 1 torsdag, den 19. maj 2016 kl. 9.00 12.30 på Social & SundhedsSkolen, Herning, Døesvej, Holstebro

Referat fra mødet i Skole-Praktik forum, trin 1 torsdag, den 19. maj 2016 kl. 9.00 12.30 på Social & SundhedsSkolen, Herning, Døesvej, Holstebro Referat fra mødet i Skole-Praktik forum, trin 1 torsdag, den 19. maj 2016 kl. 9.00 12.30 på Social & SundhedsSkolen, Herning, Døesvej, Holstebro Til stede: Afbud fra: Referent: Herning kommune: Bente Schleicher

Læs mere

Referat af møde i Ø&A-udvalget den 2. februar 2015 SOSU Fyn Odense

Referat af møde i Ø&A-udvalget den 2. februar 2015 SOSU Fyn Odense Referat af møde i Ø&A-udvalget den 2. februar 2015 SOSU Fyn Odense Til stede: Mogens Kragh Andersen (SOSU Fyn), Rita Christensen (SOSU Herning), Carl Tronhjem (SOSU Sjælland), Steen Kjeldsen (SOSU FVH),

Læs mere

Vibeskolen Skolebestyrelsesmøde Referat

Vibeskolen Skolebestyrelsesmøde Referat Tid og sted Til stede Afbud fra Referent Ordstyrer Sang, kage, frugt Vibeskolen Skolebestyrelsesmøde Referat Den 8. april 2015 kl. 18.30-21.00 i afd. Ullerslev Karen Rasmussen, Dorrit Høgh, Birgit Landtved,

Læs mere

Læsevejledning på ZBC

Læsevejledning på ZBC Læsevejledning på ZBC zealand business college Ahorn Allé 3-5 4100 Ringsted Tlf. 5768 2500 Handelsskolevej 3 4700 Næstved Tlf. 5578 8888 Chr. Richardtsvej 43 4760 Vordingborg Tlf. 5578 8888 Læsevejlederens

Læs mere

Nyhedsbrev: uge 16. Mellem os. Skolen. Personale. Tak for en rigtig dejlig årsfest. TH. LANGS HF & VUC - vi bringer dig videre

Nyhedsbrev: uge 16. Mellem os. Skolen. Personale. Tak for en rigtig dejlig årsfest. TH. LANGS HF & VUC - vi bringer dig videre Mellem os Skolen Personale Den 26. april 2016 starter Karen i praktik i Bogudlån. Karen er på THL tre dage om ugen - mandag, onsdag og fredag - i tre timer. Indtil videre er Karen hos os i tre måneder.

Læs mere