Sådan kan du nedbringe antallet af præanalytiske fejl

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Sådan kan du nedbringe antallet af præanalytiske fejl"

Transkript

1 Marts 2013 Sådan kan du nedbringe antallet af præanalytiske fejl Triolab kan nu tilbyde Lab.E.L. et nyt koncept, der automatisk håndterer klargøringen af kit til blodprøvetagning og effektivt nedbringer antallet af præanalytiske fejl, uden at du belastes af tidskrævende rutiner. Forkert mærkning af prøveglas er en alvorlig præanalytisk fejlkilde. Automatisk mærkning af prøverne er en effektiv metode til nedbringelse af denne fejlkilde! Lab.E.L. er et instrument, som anvendes til at fremstille brugsklare kit til blodprøvetagning af givne patienter. Med Lab.E.L. sikres det, at den rigtige etikette sættes på det rigtige glas, og at etiketten placeres korrekt, så den kan læses af analyseinstrumenterne. Samtidig er der fuld sporbarhed på alle processer vedr. prøvetagningen. Lab.E.L. er koblet op til LIS-systemet, og vha. patientens CPR-nummer kan instrumentet så finde rekvisitionen for den pågældende patient via LIS. Dernæst finder instrumentet de rigtige prøveglas, sætter en etikette på hver, og pakker alle prøveglassene i en lille boks, som ligeledes forsegles med en etikette med brugervalgte oplysninger om patienten og blodprøvetagningen. Boksen kan genlukkes. BEMÆRK: Lab.E.L. kan håndtere klargøringen af kit for op til 240 patienter i timen! Ny QC fra Stago med udvidet holdbarhed Kontrollerne dækker normalt + unormalt område for: PT INR APTT fibrinogen trombintid antitrombin Stago Diagnostica har udviklet en ny kvalitetskontrol STA-Routine QC (STA/00554) med hele 24 timers holdbarhed om bord på STAinstrumenterne! Mærket med en stregkode, som indeholder oplysninger om ID, lotnummer, holdbarhed, mængde og foreslåede acceptområder. Fuldt automatiseret på STA-instrumenterne.

2 Triolab Nyt 8 Marts 2013 Nordsjællands Hospital i front med omfattende automatisering Nordsjællands Hospital har nu på adressen i Hillerød verdens mest automatiserede hospitalslaboratorium. STARlab blev officielt åbnet fredag den 25. januar. Triolab var med for at ønske til lykke på den store dag. Fotograf: Kresten Scheel Som det første laboratorium i hele verden har Nordsjællands Hospital fået automatiseret hele processen, fra blodprøven er taget, til der foreligger et analysesvar hos den rekvirerende læge. Det må betragtes som en stor succes, og åbningen af STARlab skete da også i løftet stemning. Birgitte Kjøller Pedersen, Regionsrådets 1. Næstformand, som klippede snoren, sagde bl.a. i sin tale, at STARlab har STAR Quality. I Triolab synes vi, at Nordsjællands Hospital har taget et fantastisk spændende skridt med denne omfattende automatisering, og vi ønsker dem al mulig held og lykke med projektet! Triolabs STA-R fra Diagnostica Stago er koblet til systemet og bidrager til herligheden med sin store kapacitet og sine mange forskellige analyseparametre inden for koagulation. STA-R en er et meget fleksibelt instrument, og det har været nemt at få den til at fungere i det nye system på Nordsjællands Hospital. STA-R en er pt. det koagulationsinstrument, som kan kobles op til flest forskellige robotsystemer. Næsten uanset hvilket robotsystem man havde valgt på Nordsjællands Hospital, ville STA-R en have kunnet tilbyde en problemfri overgang. Helt unik sammenkobling af transportbånd, analyseinstrumenter og it-systemer Automatiseringen består groft sagt i, at prøverne transporteres via et nyt rørpostsystem til analyselaboratoriet, hvor de automatisk modtages og registreres, centrifugeres, får taget proppen af og bliver sendt til analyse. En lang række forskellige analyseapparater er koblet til systemet, og en prøve kan sendes gennem flere poster, inden den bortskaffes. Svarene sendes til sidst til den læge eller afdeling, der har rekvireret dem. Bedre og hurtigere patientforløb Med den omfattende automatisering er der behov for færre prøvetagninger, der vil være kortere svartider, de manuelle arbejdsgange begrænses, og bioanalytikernes faglige kompetencer kan anvendes meget bedre. Det er alt sammen med til at øge patientsikkerheden og sikre et bedre og hurtigere forløb for patienterne. Og der er endnu flere fordele Du kan læse meget mere om STARlab på nedenstående reference. 1 1 Kilde: (artiklen her er bl.a. baseret på info på hjemmesiden)

3 Triolab Nyt 8 Marts 2013 Så kan du godt begynde at glæde dig Den nye STA Compact Max fra Stago er på vej! Velkendt kvalitet suppleret med lækre nyheder så ved du lidt om, hvad der er i vente. Igennem mange år har STA Compact været en tro følgesvend på rigtig mange laboratorier, og nøgleord som driftsstabilitet og pålidelighed har været rammende. Nu er efterfølgeren klar, og man har taget mange af de ting, som STA Compact var kendt for, og ført dem videre i den nye STA Compact Max og så har man suppleret med rigtig mange lækre nyheder. Stago kalder det: INNOVATION born from EXPERTISE STA Compact Max Ny innovativ Windows-baseret software, hvor der er enkel manøvrering vha. ikoner. Touchskærm. Ergonomisk design. 96 prøvepositioner og 45 reagenspositioner. Rulle med 1000 kuvetter intet kuvettespild. DVD-brænder / USB. Viskositetsbaseret detektionsprincip. Indbygget Expert-modul. o Optimeret QC-modul med større fleksibilitet og Westgard-regler. o Mulighed for lokale regler vedr. resultater. Reflekstestning, Delta check, omkørsel i anden fortynding, blokering af resultat, hvis QC er udenfor, og meget mere. o Individuel log in. o Op til patientresultater. o Fuld sporbarhed. o Log manager. o Eksport af data til Excel. o Statistiske beregninger. Den nye STA Compact Max er en værdig efterfølger til Compact, og vi ser frem til at tale med jer om mulighederne.

4 Blodbanken i Herning har for nylig installeret en Rotem til monitorering af patienter med ukontrollabel blødning, og projektet har fået en flyvende start. Ledende Bioanalytiker Charlotte Lindegaard Hansen og Bioanalytiker Carina Kold Pedersen tog imod Triolab Nyt og fortalte om afdelingen og det spændnede projekt med Rotem. Lægefaglig konsulent Kirsten Riisom var også til stede og bidrog til samtalen, og Overlæge Robert Ravnholt Winding fra Anæstesiologisk Afdeling har bidraget til portrættet efterfølgende tak til jer alle :-) Carina Kold Pedersen Superbruger på Rotem PORTRÆT: BLODBANKEN Klinisk Immunologisk Afsnit/Blodbanken Hospitalsenheden Vest er et afsnit under Klinisk Biokemisk Afdeling. Afsnittet består af Blodbanken i Herning, en blodbankssatellitfunktion i Holstebro og en mobil tappeenhed, som har et tæt og velfungerende samarbejde. Klinisk Immunologisk Afsnit er en arbejdsplads med 33 medarbejdere. Primært bioanalytikere og sygeplejersker, men også sekretærer og et varierende antal bioanalytikerstuderende. Der er også tilknyttet en lægefaglig konsulent, Kirsten Riisom, som er på stedet 1 dag om ugen og ellers træffes på telefonen. Når man ikke er flere medarbejdere, bliver man hurtigt sårbar, hvis hver enkelt medarbejder har sit speciale og primært varetager bestemte funktioner, og derfor er det i hovedtræk sådan, at alle skal kunne alt. Der er dog enkelte personer, der har et specialeområde f.eks. bioanalytikerne i tappeteamet. I Herning og Holstebro har man vedtaget, at tappefunktionen primært ligger hos sygeplejerskerne, men der er så nedsat et team af bioanalytikere, som har til opgave at assistere sygeplejerskerne ved tapningerne. På den måde koncentreres tappekompetencen, samtidig med at der frigøres bioanalytikerressourcer til laboratoriearbejdet. Afsnittet står i princippet for alle de traditionelle blodbanksopgaver, men nogle af opgaverne samarbejder de med de andre hospitaler i regionen om. Herning fremstiller f.eks. nogle trombocytter om ugen til forbrug i Skejby, mens virusanalyser på donorer foretages i Skejby, og virusanalyser på patienter foretages i Viborg. Både i Herning og Holstebro foretages en stor del af udleveringerne af blod via udleveringskøleskab, Hemosafe. I Herning udleveres 51 % på den måde og i Holstebro hele 73 %. Så vidt vi ved, er der ikke andre blodbanker i landet, der har et lignende system. Regionshospitalet Herning er akut-hospital, og der kan til hver en tid foretages akutanalyser i blodbanken, som har vagtfunktion døgnet rundt alle ugens 7 dage. I Holstebro er der vagtdækning i blodbanken 8-18 på hverdage og 8-13:30 i weekenderne.

5 Regionshospitalet Herning Samtidig med at man tilsyneladende opnår en hurtigere og bedre behandling, anvender man også færre ressourcer der går simpelthen færre blodkomponenter til behandlingen. Faktisk tyder det på, at besparelser- Lille afdeling med stort engagement Charlotte Lindegaard Hansen (Ledende Bioanalytiker) og Carina Kold Pedersen (Superbruger på Rotem) I HERNING Da vi trådte ind i blodbanken i Herning, var noget af det første, vi fik øje på, nogle sedler, der hang på væggen: Nogle sedler, hvor medarbejderne havde skrevet, hvad de synes om deres arbejdsplads. Og det var helt tydeligt, at der her er tale om en arbejdsplads, hvor det er rart at være. Sammenhold, gode kollegaer, godt arbejdsmiljø, engagement og god ledelse var bare nogle af de ord, der blev brugt om stedet. Medarbejdernes engagement i deres arbejdsplads blev også fremhævet af Ledende Bioanalytiker Charlotte Lindegaard Hansen, som fortalte, at der altid bliver udvist stor fleksibilitet i krævende situationer, og at der altid er frivillige at vælge imellem, når afdelingen står overfor nye og udfordrende opgaver. Og en ny og udfordrende opgave stod man overfor, da blodbanken i efteråret 2012 fik et Rotem-apparat. Rotem er et koagulationsapparat, der kan monitorere blodets koagulationsevne. Det blev sat i drift i september og har i skrivende stund været i brug 25 gange - i snit ca. 1 gang om ugen. Det tages indtil videre k un i brug, når hospitalet har en patient med ukontrollabel blødning. Rotem-analyserne fungerer som et supplement til de koagulationsanalyser, der foretages på Klinisk Biokemisk Afdeling. Fordelen ved Rotem er, at man ved hjælp af en fuldblodsprøve kan danne sig et billede af patientens situation i løbet af blot 10 minutter, og man kan derfor hurtigt finde ud af, hvilke blodkomponenter patienten mangler. Det betyder i teorien, at man hurtigere kan sætte en målrettet transfusionsbehandling i gang og få stoppet blødningen. Lægefaglig konsulent Kirsten Riisom, som også var til stede ved samtalen, mente at have observeret, at behandlingen med indførelsen af den nye Rotem var blevet bedre og mere specifik, og at der samtidig kom hurtigere styr på den. Overlæge Robert Ravnholt Winding var enig i, at der i hvert fald lidt tidligere kom svar på, om der var behov for at supplere den balancerede transfusionsbehandling med ekstra fibrinogen.

6 ne endda er større end omkostningerne. Med Charlottes ord, så har projektet fået en flyvende start, og hun mener, at den hurtige succes i høj grad skyldes et rigtig godt samarbejde mellem alle de involverede parter bioanalytikere, klinikere og IT-personale. Alle har været motiverede og har troet på projektet, og alle har lyttet til hinandens indgangsvinkler og behov og har fulgt procedurer og forskrifter til punkt og prikke. Fra Charlotte lyder der også en stor ros til de to bioanalytikere, som er superbrugere på Rotem, og som gør et rigtig godt stykke arbejde. Carina Kold Pedersen er en af de to superbrugere, og hun synes, at apparatet er rigtig nemt at bruge. Hun fortalte også om, hvordan hun havde vist Rotem til en nyansat, som efter meget kort tid havde konkluderet, at det kunne hun da sagtens finde ud af. Carina fortalte også, at det havde vist sig ikke at være noget synderligt stor belastning at skulle køre de ekstra analyser med Rotem i den hektiske og pressede situation, det er, når hospitalet har en patient med ukontrollabel blødning. I laboratoriet skal der i den situation køres mange analyser med det samme, men imens prøverne til de andre analyser centrifugeres, kan Rotem-analyserne sættes op (prøverne til Rotem-analyse skal nemlig endelig ikke centrifugeres). Derefter passer Rotem stort set sig selv, fordi klinikerne selv følger op på resultaterne og tager ansvar for tolkningen af dem. Det er nemlig sådan, at når en analyse sættes op på Rotem, så kan man via et remotesystem se resultaterne direkte på skærmen på alle de af hospitalets computere, hvor det er klinisk relevant - i alt ca. 300 computere på hhv. gynækologisk afdeling, obstetrisk afdeling, akutafdelingen, skadestuen, operationsafdelingen og intensivafdelingen er sat op på den måde. Tolkningen af resultaterne sker ud fra en instruks, som Overlæge Robert Ravnholt Winding har skrevet på baggrund af den tolkningsmodel, man anvender på NBG. Og Robert har i samarbejde med Hoveduddannelseslæge Thomas Damgaard Jessing sikret, at alle anæstesilæger og -sygeplejersker har fået en grundig oplæring i tolkningen af resultaterne. Derudover har Robert en smartphone, hvor han kan se Rotem-resultaterne og rådgive om behandlingen, hvis nogen på noget tidspunkt skulle komme i tvivl om tolkningen. Robert fortalte dog, at klinikerne har så godt styr på det, at han indtil videre kun er blevet ringet op én enkelt gang - og det kun fordi han selv bad om det. Robert overtog det faglige ansvar for implementeringen af Rotem-apparatet efter den indledende fase, og han fortalte, at han hele tiden har arbejdet ud fra KISS-princippet: Keep it Simple and Safe, fordi han mener at man øger sandsynligheden for, at tingene lykkes, hvis man holder sig til enkle procedurer. Hvis man spørger Charlotte, har Robert gjort en fantastisk indsats, og ifølge hende har han en stor del af æren for, at implementeringen er forløbet over al forventning. Sygehusene i Herning, Århus og Viborg (+ Horsens og Randers med på en lytter) har nu nedsat en ERFA-gruppe af Rotem-brugere, som sammen skal prøve at standardisere anvendelsen af Rotem mht. algoritmer mv. I gruppen sidder både brugere og budgetansvarlige, og Charlotte havde meget positive forventninger til den videre udvikling af projektet i dette regi. Noget af det, bioanalytikerne i blodbanken i Herning ønsker sig, er, at Rotem i fremtiden kan blive brugt bredere end blot til kritisk blødende patienter. Og både Charlotte, Carina og Kirsten var enige om, at Rotem også med fordel ville kunne anvendes f.eks. i forbindelse med fødende kvinder og gastrointestinale patienter. Måske er det næste step Vi i Triolab synes, at blodbanken i Herning har gjort en forrygende flot indsats med deres nye Rotem, og vi glæder os til at se, hvordan projektet vil udvikle sig fremover!

Status-rapport Opsætningskontrol ved transfusion af blodkomponenter 2018

Status-rapport Opsætningskontrol ved transfusion af blodkomponenter 2018 Formål: På baggrund af resultater fra flere projekter på monitorering af elektronisk opsætningskontrol ved transfusion af blodkomponenter, se bilag 1, er der på det regionale transfusionsråd taget beslutning

Læs mere

Gibosort. et blik ind i fremtidens laboratorium

Gibosort. et blik ind i fremtidens laboratorium Gibosort et blik ind i fremtidens laboratorium Sessionsledere: Evy Ottesen, ledende bioanalytiker, Klinisk Biokemisk Afdeling, Nordsjællands Hospital Marie Bay, Innovationskonsulent, Nyt Hospital Nordsjælland

Læs mere

Hospitalets budget for 2015 er på plads

Hospitalets budget for 2015 er på plads Nr. 30 12. september 2014 INDHOLD: Budget 2015 er på plads Tilfredse patienter Støtte til innovationsprojekter Unikt samarbejde mellem kommune og hospital Hospitalets budget for 2015 er på plads Mandag

Læs mere

Etablering af rørpostanlæg på Regionshospitalet Herning supplerende analyse

Etablering af rørpostanlæg på Regionshospitalet Herning supplerende analyse Hospitalsenheden Vest Administrationen Ledelsessekretariatet Etablering af rørpostanlæg på Regionshospitalet Herning supplerende analyse Gl. Landevej 61 DK-7400 Herning Tel. +45 9927 2727 post@vest.rm.dk

Læs mere

Hospitalsenheden Vest. Rapport

Hospitalsenheden Vest. Rapport Hospitalsenheden Vest Rapport Patientsikkerhedsrunde Klinisk Biokemisk Afdeling Regionshospitalet Holstebro Den 29. april 2009 Indhold Side Sammenfatning 2 Fremvisning af fysiske rammer 3 Opfølgning på

Læs mere

VISION 2020. Vision, mission og strategi for Nordsjællands Hospital 2020

VISION 2020. Vision, mission og strategi for Nordsjællands Hospital 2020 Vision, mission og strategi for Nordsjællands Hospital 2020 Introduktion Med etablering af Nordsjællands Hospital i 2013 har vi samlet den sundhedsfaglige ekspertise i Nordsjælland for at sikre den bedst

Læs mere

Supplerende oplysninger til regionsrådets behandling af Opgørelse af udviklingen i behovet for donorblod i Region Midtjylland

Supplerende oplysninger til regionsrådets behandling af Opgørelse af udviklingen i behovet for donorblod i Region Midtjylland NOTAT Regionshuset Viborg Hospitalsplanlægning Sundhedsplanlægning Skottenborg 26 8800 Viborg www.regionmidtjylland.dk August 2014 Supplerende oplysninger til regionsrådets behandling af Opgørelse af udviklingen

Læs mere

Maria og bioanalytikeren

Maria og bioanalytikeren Maria og bioanalytikeren Maria får undersøgt sine nyrer Af: Anette Riis og Martina Jürs Anette Riis og Martina Jürs Maria og bioanalytikeren Maria får undersøgt sine nyrer Copyright 2015 Danske Bioanalytikere

Læs mere

Den 1. november 2010 er Bo Espensen begyndt som servicetekniker hos Triolab.

Den 1. november 2010 er Bo Espensen begyndt som servicetekniker hos Triolab. December 2010 Tak for i år År 2010 nærmer sig sin afslutning. Fra Triolab vil vi gerne benytte lejligheden til at takke jer alle for samarbejdet i årets løb. Vi ser frem til et fortsat godt samarbejde

Læs mere

Specialeansøgning til Sundhedsstyrelsens specialeplan Speciale: Klinisk fysiologi og nuklearmedicin

Specialeansøgning til Sundhedsstyrelsens specialeplan Speciale: Klinisk fysiologi og nuklearmedicin Specialeansøgning til Sundhedsstyrelsens specialeplan Speciale: Klinisk fysiologi og nuklearmedicin Region/privat udbyder: Region Midtjylland Dato: 13. januar 2016 Der henvises til Sundhedsstyrelsens publikation

Læs mere

KPLL-nyt 2008-1 (Forår 2008)

KPLL-nyt 2008-1 (Forår 2008) KPLL-nyt 2008-1 (Forår 2008) KØBENHAVNS PRAKTISERENDE LÆGERS LABORATORIUM Indhold i dette nummer TEST Reg.nr. 434 Administrationschefens klumme...............................................................................1

Læs mere

Bilag. Region Midtjylland. Orientering om status på hospitalernes implementering af de fem første pakkeforløb for kræftpatienter

Bilag. Region Midtjylland. Orientering om status på hospitalernes implementering af de fem første pakkeforløb for kræftpatienter Region Midtjylland Orientering om status på hospitalernes implementering af de fem første pakkeforløb for kræftpatienter Bilag til Regionsrådets møde den 20. august 2008 Punkt nr. 38 Regionshuset Viborg

Læs mere

Evaluering af flytning af hospitalsrekvirerede blodprøverne til hospitalerne

Evaluering af flytning af hospitalsrekvirerede blodprøverne til hospitalerne Regionshuset Viborg Økonomi, Aktivitet og Effekt Koncernøkonomi Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 www.regionmidtjylland.dk Evaluering af flytning af hospitalsrekvirerede blodprøverne til

Læs mere

Referat. Til Videreuddannelsesrådets medlemmer I Hospitalsenheden Vest

Referat. Til Videreuddannelsesrådets medlemmer I Hospitalsenheden Vest Hospitalsenheden Vest Administrationen HR Til Videreuddannelsesrådets medlemmer I Hospitalsenheden Vest Lægårdvej 12 DK-7500 Holstebro Tel. +45 9912 5000 Fax. +45 9912 5090 post@vest.rm.dk www.vest.rm.dk

Læs mere

VÆRD AT VIDE FOR BIOANALYTIKERE

VÆRD AT VIDE FOR BIOANALYTIKERE FOR BIOANALYTIKERE Danske Bioanalytikere OM MØDET MED BIOANALYTIKERSTUDERENDE om denne pjece Tanken bag denne pjece er at inspirere jer som ansatte på laboratoriet til at give det bedste indtryk af jeres

Læs mere

E-læring i transfusionsmedicin - orientering til klinikledere

E-læring i transfusionsmedicin - orientering til klinikledere E-læring i transfusionsmedicin - orientering til klinikledere Vejledning Vælg billede Kvalitet Døgnet Rundt Vælg farve Laboratoriecenter Indhold Baggrund... 3 E-læringskursus for læger.... 3 E-læringskursus

Læs mere

Adgangsforhold intern transport og afhentning af gods Hospital Adresse Kontaktoplysninger: Navn: (hvis flere personer indsæt nye rækker herunder)

Adgangsforhold intern transport og afhentning af gods Hospital Adresse Kontaktoplysninger: Navn: (hvis flere personer indsæt nye rækker herunder) Aarhus N Gods der skal afleveres direkte til Klinisk immunologisk afdeling Kontaktoplysninger: Navn: (hvis flere personer indsæt nye rækker herunder) AUH i Skejby Palle Juul-Jensens Boulevard, bygning

Læs mere

OUH Hæmostasevagt hvem, hvordan, hvornår, hvorfor? Mads Nybo Afd. for Klinisk Biokemi og Farmakologi, OUH

OUH Hæmostasevagt hvem, hvordan, hvornår, hvorfor? Mads Nybo Afd. for Klinisk Biokemi og Farmakologi, OUH OUH Hæmostasevagt hvem, hvordan, hvornår, hvorfor? Mads Nybo Afd. for Klinisk Biokemi og Farmakologi, OUH AGENDA En hæmostasevagt på OUH? Tilgængelige analyser på KBF DOAK case Svært blødende patienter

Læs mere

Laboratorieanalyser hvad går galt?

Laboratorieanalyser hvad går galt? Laboratorieanalyser hvad går galt? Kvalitetsvurdering ved blodprøvetagning håndtering af materialer utilsigtede hændelser ved parakliniske prøver Hvordan sikrer vi prøvematerialets kvalitet? Hvem skal

Læs mere

Fælles information lægevagten ny akutaftale 4. september 2012

Fælles information lægevagten ny akutaftale 4. september 2012 Fælles information lægevagten ny akutaftale 4. september 2012 Akutaftalens 2. del med enstrenget visitation og udvidet samarbejde i akutafdelinger implementeres nu. I denne information finder du generel

Læs mere

Helligdage betyder ekstra travlhed

Helligdage betyder ekstra travlhed Nr. 21 08. juni 2011 Helligdage betyder ekstra travlhed Kr. Himmelfartsdag betød lukkedag mange steder og dermed ekstra EPJ-travlhed, da arbejdsugen startede igen 6. juni. Alle supportere er derfor stadigvæk

Læs mere

VisitDenmark - Kulturmåling 2015 (VisitDenmark - Kulturmåling 2014)

VisitDenmark - Kulturmåling 2015 (VisitDenmark - Kulturmåling 2014) Performance : 4,10 (4,12) Importance : 4,25 (4,28) Respondenter : 91 (93) Organisation 3,87 (3,94) 5.0 Økonomi 4,06 (4,10) 4.5 4.0 3.5 Ledelse 4,34 (4,18) 3.0 Interessenter 3,94 (3,97) Afdeling/enhed 4,39

Læs mere

REDEGØRELSE. Tysk kvindes død på parkeringspladsen ved Regionshospitalet

REDEGØRELSE. Tysk kvindes død på parkeringspladsen ved Regionshospitalet Hospitalsenheden Vest Ledelsessekretaritatet Gl. Landevej 61 DK-7400 Herning Tel. +45 9927 2727 REDEGØRELSE Tysk kvindes død på parkeringspladsen ved Regionshospitalet Ringkøbing Dato 22-04-2008 PØJ/åz

Læs mere

Central visitation. Af forløbskoordinerende sygeplejerske Anni Lausen Neurologisk klinik, Regionshospitalet Viborg

Central visitation. Af forløbskoordinerende sygeplejerske Anni Lausen Neurologisk klinik, Regionshospitalet Viborg Central visitation Af forløbskoordinerende sygeplejerske Anni Lausen Neurologisk klinik, Regionshospitalet Viborg Program Rammer for central visitation Sygeplejens udvikling i central visitation Resultater

Læs mere

AFSNITSPROFIL FOR OPERATIONSAFSNITTET REGIONSHOSPITALET HORSENS

AFSNITSPROFIL FOR OPERATIONSAFSNITTET REGIONSHOSPITALET HORSENS AFSNITSPROFIL FOR OPERATIONSAFSNITTET REGIONSHOSPITALET HORSENS NORMERING Personalet består af: bruttonormering: 42,6 Normering 34,62 sygeplejersker 7,98 sygehjælpere, SSA er og teknikere Fordeling 1 afdelingssygeplejerske,

Læs mere

Brug bioanalytikeren bedre. Bioanalytikere er medvirkende ved stort set samtlige patientforløb i det danske sundhedsvæsen

Brug bioanalytikeren bedre. Bioanalytikere er medvirkende ved stort set samtlige patientforløb i det danske sundhedsvæsen Brug bioanalytikeren bedre Bioanalytikere er medvirkende ved stort set samtlige patientforløb i det danske sundhedsvæsen Danske Bioanalytikere, dbio, er en af de 11 faglige organisationer, der er samlet

Læs mere

Velkommen til Triolab Nyt!

Velkommen til Triolab Nyt! Brøndby, januar 2010 Velkommen til Triolab Nyt! I Triolab har vi gennem flere år udgivet et lille nyhedsbrev til vores koagulationskunder, som vi kaldte for Starutten. Vi ved, at mange har været rigtig

Læs mere

BAGGRUND TIL LEVERANDØRERS TILBAGEMELDING INDHOLD

BAGGRUND TIL LEVERANDØRERS TILBAGEMELDING INDHOLD BAGGRUND TIL LEVERANDØRERS TILBAGEMELDING INDHOLD 1. BAGGRUND - GENERELLE/TVÆRGÅENDE BRUGERE DEVICES 2. BAGGRUND BRUGSSCENARIER HJEMMEPLEJEN HJEMMEVEJLEDNING BOTILBUD MED NATTEVAGT 3. VURDERINGSEMNER MODENHED,

Læs mere

Afrapportering af sa rtriage.

Afrapportering af sa rtriage. Evaluering af Sårtriage 1 som metode i sårbehandling i Aalborg Kommune Denne rapport er udarbejdet af sårsygeplejersker i hjemmesygeplejen område Nord og en udviklingssygeplejerske i Aalborg Kommune. Rapporten

Læs mere

Blodbankens InterInfo

Blodbankens InterInfo Blodbankens InterInfo Blodbankens InterInfo Hvad er det? InterInfo er en internetbaseret adgang til at få oplysninger fra Blodbankens edb-system. Hvordan kommer man ind på InterInfo? Der er to måder man

Læs mere

Maria og bioanalytikeren

Maria og bioanalytikeren Maria og bioanalytikeren Maria hos lægen Idé af Rikke Bech Skrevet og illustreret af Martina Jürs Rikke Bech og Martina Jürs Maria og bioanalytikeren Maria hos lægen Copyright 2016 Danske Bioanalytikere

Læs mere

Demonstrationsprojekt B

Demonstrationsprojekt B Demonstrationsprojekt B Mobil adgang til blodprøvesvar HEALTHCARE INNOVATION LAB et levende laboratorium for offentligprivat innovation i sundhedssektoren Formål og delmål Formål: 1. Øge patientsikkerhed

Læs mere

Region Hovedstadens Blodbank sikrer patiententbehandling på højt internationalt niveau

Region Hovedstadens Blodbank sikrer patiententbehandling på højt internationalt niveau Region Hovedstadens Blodbank Region Hovedstaden Region Hovedstadens Blodbank sikrer patiententbehandling på højt internationalt niveau Fokus på patientforløb Samarbejde på tværs Ny forskning omsat til

Læs mere

Igangsatte og kommende initiativer på hjerteområdet

Igangsatte og kommende initiativer på hjerteområdet Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Skottenborg 26 8800 Viborg Tlf. 7841 0000 Igangsatte og kommende initiativer på hjerteområdet I dette notat beskrives kort status på igangsatte og kommende initiativer

Læs mere

Sundhedsplatformen Patientforløb, byggeri og teknisk drift

Sundhedsplatformen Patientforløb, byggeri og teknisk drift Sundhedsplatformen Patientforløb, byggeri og teknisk drift FSTAs årskonference 14. oktober 2016 26. oktober 2016 1 Sundhedsplatformen kort fortalt Alle hospitaler øst for Storebælt indfører Sundhedsplatformen

Læs mere

Faglig profil for specialet klinisk biokemi

Faglig profil for specialet klinisk biokemi Faglig profil for specialet klinisk biokemi Roskilde den 20. juni 2008 Nedenstående kompetencer vægtes positivt Prioriterede områder i specialet Akademiker Interesse og evne for forskning Medicinsk ekspert

Læs mere

Vision for projektet

Vision for projektet Vision for projektet Forbedring af klinikernes arbejdsredskab så der skabes større arbejdsglæde og mindre ressourceforbrug Respekt for hinandens dokumentation 10-05-2013 www.olp.rm.dk 1 Problem der skal

Læs mere

Sikkert Patientflow. Louise Rabøl, overlæge, ph.d., projektleder for Sikkert Patientflow

Sikkert Patientflow. Louise Rabøl, overlæge, ph.d., projektleder for Sikkert Patientflow flow Louise Rabøl, overlæge, ph.d., projektleder for flow Regionerne, Danske Regioner, TrygFonden, Dansk Selskab for sikkerhed Velkommen! Stine Rasmussen, projektleder for flow, Regionshospitalet i Randers

Læs mere

INNOVATION STARTER MED KERNEOPGAVEN

INNOVATION STARTER MED KERNEOPGAVEN INNOVATION STARTER MED KERNEOPGAVEN Liggende møder i farverige Fatboys er ikke innovation. Innovation handler om, at alle på arbejdspladsen er enige om, hvad der er den fælles kerneopgave. Medarbejdere

Læs mere

COSMIC PIXIBOG. Klinikkens pixibog i forbindelse med COSMIC skifter til SQL databasen 2. UDGAVE. Sektion for Projekt og Udvikling

COSMIC PIXIBOG. Klinikkens pixibog i forbindelse med COSMIC skifter til SQL databasen 2. UDGAVE. Sektion for Projekt og Udvikling COSMIC PIXIBOG 1 2. UDGAVE Klinikkens pixibog i forbindelse med COSMIC skifter til SQL databasen Sektion for Projekt og Udvikling 2 PIXIBOG Indhold Hvad skal gøres før nedlukning? Hvad skal gøres under

Læs mere

» Fascinerende hvad man kan bruge robotter til«

» Fascinerende hvad man kan bruge robotter til« Karriere» Fascinerende hvad man kan bruge robotter til«6 pharma november 2011 pharma november 2011 7 Karriere Farmaceut og funktionsleder Ole Aabling Sørensen, Odense Universitetshospital, er projektleder

Læs mere

Ønsker du et hæmatologisystem: der kan betjenes af alle efter kort oplæring

Ønsker du et hæmatologisystem: der kan betjenes af alle efter kort oplæring Focus Siemens Healthcare Diagnostics Answers for life. ADVIA Hæmatologi - så får du svar på det hele! Hæmatologi en Laboratoriets mest populære arbejdsplads! Ønsker du et hæmatologisystem: der kan betjenes

Læs mere

December 2011. Aarhus Universitetshospital. Velkommen til Apropos MidtEPJ det fælles EPJ-nyhedsbrev for Aarhus. Universitetshospital.

December 2011. Aarhus Universitetshospital. Velkommen til Apropos MidtEPJ det fælles EPJ-nyhedsbrev for Aarhus. Universitetshospital. Aarhus Universitetshospital December 2011 Året der gik Årsafslutning KAS EPJ-manual Rekvisitionshotel Datatab Velkommen til Apropos MidtEPJ det fælles EPJ-nyhedsbrev for Aarhus Universitetshospital. Året

Læs mere

CF centret har brug for din hjælp!

CF centret har brug for din hjælp! CF centret har brug for din hjælp! Som vi fortalte på informationsmødet i april (og i CF kontakten på hjemmesiden), har en del af besparelserne i Region Midt også ramt Børneafdelingen. Det er derfor blevet

Læs mere

'("!("$ " - "."'(" $$1 "!(!"(0" $ 2$ 5(" $ &'("6 %0#$ 1/"%3 %!( " "1""!("!" Heraf vakante stillinger besat med en person fra en anden faggruppe: !

'(!($  - .'( $$1 !(!(0 $ 2$ 5( $ &'(6 %0#$ 1/%3 %!(  1!(! Heraf vakante stillinger besat med en person fra en anden faggruppe: ! !"#$%$ &'(")*+, & '("!("$ " - "."'(" /"("0""!1 $ &"/'% +"'")*+,-"/2!.#$% "!("3'40""!('("'3'3 "0"$ 0"0", ""1$""'"0 "#$1"%'0#$ $!&"( $ " "%"'0!!$"0"( $$1 "!(!"(0" '"!!/'' "!(!"(0" $ 2$ 5(" $ &'("6 7"""0#$,"/

Læs mere

Har I overvejet en bioanalytiker?

Har I overvejet en bioanalytiker? Har I overvejet en bioanalytiker? Forside Kirsten Sønder; er som bioanalytiker ansat som eneste praksismedarbejder i solopraksis i Højbjerg. Har uddannet sig særligt til opfølgende samtaler og årskontroller

Læs mere

seminar om Den Diagnostiske Samarbejdspartner.

seminar om Den Diagnostiske Samarbejdspartner. Den Diagnostiske Samarbejdspartner erfaringer og muligheder Af Evy Ottesen og Helle Alsbæk Klinisk Biokemisk Afdeling, marts 2012 I 2008 åbnede der sig i Klinisk Biokemisk Afdeling en mulighed for at arbejde

Læs mere

Regionshospitalet Randers Kvalitetsafdelingen Kvalitetskonsulent: Stefanie Andersen April 2015. Skyggeforløb af patienter med ondt i maven

Regionshospitalet Randers Kvalitetsafdelingen Kvalitetskonsulent: Stefanie Andersen April 2015. Skyggeforløb af patienter med ondt i maven Skyggeforløb af patienter med ondt i maven 1 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 Indledning... 3 Hvad er skyggemetoden?... 3 Fremgangsmåde... 3 Resultater... 4 Den faktiske ventetid... 4 Oplevelsen

Læs mere

Fyraftensmøde for Almen Praksis

Fyraftensmøde for Almen Praksis Fyraftensmøde for Almen Praksis Opgaver Praktiske ting Laboratoriekonsulent Tina Skov Larsen og Hanne Lise Pedersen Klimaskab Global 8 C Leveres ultimo september af firmaet Vibocold Datoer er tilsendt

Læs mere

Strategi for styrkelse af patientens rolle i egen behandling UDKAST PAT IEN T EN SOM PA R T NER

Strategi for styrkelse af patientens rolle i egen behandling UDKAST PAT IEN T EN SOM PA R T NER Strategi for styrkelse af patientens rolle i egen behandling UDKAST PAT IEN T EN SOM PA R T NER 2 INDLEDNING 4 PATIENTENS EGNE RESSOURCER SKAL SÆT TES I SPIL 6 DET SUNDHEDSFAGLIGE PERSONALE SKAL VÆRE PATIENTENS

Læs mere

Implementering af IT system på en intensiv afdeling

Implementering af IT system på en intensiv afdeling Implementering af IT system på en intensiv afdeling Overlæge Elsebeth Haunstrup, Hospitalsenheden Horsens Project Manager Gitte Kjeldsen, MedTech InnovationCenter Agenda Indførelsen af CIS har medført

Læs mere

Bilag. Region Midtjylland. Redegørelse fra Århus Universitetshospital, Århus Sygehus om implementeringen af pakkeforløb på kræftområdet

Bilag. Region Midtjylland. Redegørelse fra Århus Universitetshospital, Århus Sygehus om implementeringen af pakkeforløb på kræftområdet Region Midtjylland Redegørelse fra Århus Universitetshospital, Århus Sygehus om implementeringen af pakkeforløb på kræftområdet Bilag til Regionsrådets møde den 21. maj 2008 Punkt nr. 14 Regionshuset Viborg

Læs mere

Sikkert Patientflow. Louise Rabøl, overlæge, ph.d., projektleder for Sikkert Patientflow

Sikkert Patientflow. Louise Rabøl, overlæge, ph.d., projektleder for Sikkert Patientflow flow Louise Rabøl, overlæge, ph.d., projektleder for flow Regionerne, Danske Regioner, TrygFonden, Dansk Selskab for sikkerhed De 12! Thy-Mors Vendsyssel Midt Randers HE Vest HE Horsens SGL Kolding Holbæk

Læs mere

Amadeus Speciallægecenter ET SUNDT LIV - for dig eller din virksomhed

Amadeus Speciallægecenter ET SUNDT LIV - for dig eller din virksomhed Amadeus Speciallægecenter ET SUNDT LIV - for dig eller din virksomhed 0808_AMADEUS_brochure1.indd 1 9/16/08 10:55:13 AM Amadeus Speciallægecenter Amadeus er et speciallægecenter, som hjælper dig eller

Læs mere

Vejen til god klinisk uddannelse af studerende

Vejen til god klinisk uddannelse af studerende Vejen til god klinisk uddannelse af studerende 1 Baggrunden Frafald Praksischock Studerende som arbejdskraftressource Manglende sammenhæng mellem teori/praksis 2 Der findes allerede publikationer med gode

Læs mere

Regionsrådet 24. august 2011 Bilag til dagsordenspunkt vedr. NIP-lungecancer

Regionsrådet 24. august 2011 Bilag til dagsordenspunkt vedr. NIP-lungecancer Regionsrådet 24. august 2011 Bilag til dagsordenspunkt vedr. NIP-lungecancer Nedenstående tabeller viser resultater for NIP-lungecancer fra årsrapporten fra henholdsvis 2010 og 2009. Indikatorer for overlevelse

Læs mere

INNOVATION succes! Når innovation bliver en succes. Den gyldne Skalpel til ihospitalet. ihospital. 2 www.regionshospitalethorsens.

INNOVATION succes! Når innovation bliver en succes. Den gyldne Skalpel til ihospitalet. ihospital. 2 www.regionshospitalethorsens. Visualisering og overblik Det interaktive hospital - IT for klinikere - udviklet af klinikere Innovationskonsulent og projektleder Birgitte Bigom Nielsen Afdeling for kvalitet og sundheds-it - Regionshospitalet

Læs mere

Laboratoriesvarportalen. September 2015 September 2011. Brugermanual

Laboratoriesvarportalen. September 2015 September 2011. Brugermanual Laboratoriesvarportalen September 2015 September 2011 Brugermanual Indholdsfortegnelse: 1. HVAD ER LABORATORIESVARPORTALEN EN KORT BESKRIVELSE... 3 2. FÅ ADGANG TIL LABORATORIESVARPORTALEN... 4 2.1 VÆLG

Læs mere

Politik for inddragelse af patienter og pårørende i Region Nordjylland

Politik for inddragelse af patienter og pårørende i Region Nordjylland Politik for inddragelse af patienter og pårørende i Region Nordjylland Patient- og pårørendeinddragelse er vigtigt, når der tales om udvikling af sundhedsvæsenet. Vi ved nemlig, at inddragelse af patienter

Læs mere

Strategi for styrkelse af patientens rolle i egen behandling

Strategi for styrkelse af patientens rolle i egen behandling Strategi for styrkelse af patientens rolle i egen behandling PATIENTEN SOM PARTNER 2 Indledning 4 Patientens egne ressourcer skal sæt tes i spil 6 Det sundhedsfaglige personale skal være patientens guide

Læs mere

Sådan virker Ergonomisk Lys med brugerne

Sådan virker Ergonomisk Lys med brugerne En lys fremtid Ergonomisk Lys er opstået blandt brugerne i hospitalssektoren ud fra ønsket om forbedret belysning, der tilgodeser alle arbejdsfunktioner på stuen. Ergonomisk Lys skaber et mere produktivt

Læs mere

Hjælp til WebQuality i WebReq

Hjælp til WebQuality i WebReq INDHOLD Hjælp til WebQuality i WebReq WEBQUALITY 02 Indledning 03 Åbning af WebQuality 04 Bestilling af analyser 05 Indsendelse af prøvemateriale Hjælp 07 Hvor findes WebReq manualen 08 Hvor kan man få

Læs mere

KPLL-nyt 2009-3 (jul-nytår)

KPLL-nyt 2009-3 (jul-nytår) KPLL-nyt 2009-3 (jul-nytår) KØBENHAVNS PRAKTISERENDE LÆGERS LABORATORIUM Indhold i dette nummer TEST Reg.nr. 434 Administrationschefens klumme...............................................................................1

Læs mere

Økonomisk gennemgang af det første år med overflytning af hospitalsrekvirerede blodprøver til hospitalerne

Økonomisk gennemgang af det første år med overflytning af hospitalsrekvirerede blodprøver til hospitalerne Regionshuset Viborg Koncernøkonomi Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Økonomisk gennemgang af det første år med overflytning af hospitalsrekvirerede blodprøver

Læs mere

Produktbeskrivelse - oversigt

Produktbeskrivelse - oversigt Produktbeskrivelse - oversigt Revideret 31-10-2010 1 MIKROBIOLOGISK AFDELINGS DATA SYSTEM MADS er et Laboratorieinformationssystem (LIS) til dataadministration og automatisk, standardiseret besvarelse

Læs mere

Fastholdelse og spredning

Fastholdelse og spredning Fastholdelse og spredning LKT antibiotika Nyborg Strand 3. december 2018 Ole Bredahl Rasmussen Obstetrisk Kvalitetsansvarlig overlæge Gynækologisk-obstetrisk afdeling Hospitalsenheden Vest Hvorfor er vi

Læs mere

Langtved Data A/S Nyhedsbrev

Langtved Data A/S Nyhedsbrev Langtved Data A/S Nyhedsbrev Marts, 2008 Nyhedsbrev Velkommen til Langtved Data A/S nyhedsbrev Ca. fire gange om året vil vi informere vore kunder og personer med tilknytning til os, om udvikling og nye

Læs mere

SÅDAN GØR DU, NÅR DU KOMMER HJEM

SÅDAN GØR DU, NÅR DU KOMMER HJEM Du skal i gang med at måle CRP på apparatet Quik Read Go. Det er fødeafdelingen, der fortæller dig, hvor ofte du skal foretage CRP-måling og lave de øvrige undersøgelser, som du skal gennemføre på dig

Læs mere

Patientinformation. Blodtransfusion. - råd og vejledning før og efter blodtransfusion. Afdeling/Blodbanken

Patientinformation. Blodtransfusion. - råd og vejledning før og efter blodtransfusion. Afdeling/Blodbanken Patientinformation Blodtransfusion - råd og vejledning før og efter blodtransfusion Kvalitet Døgnet Rundt Klinisk Immunologisk Afdeling/Blodbanken Til egne notater 2 Blodtransfusion Hvorfor gives der Blod

Læs mere

nyhedsbrev I eventyrlandet Røntgenafdelingens - sagde katten til Alice: Man kan ikke komme videre, hvis ikke man ved hvor man vil hen.

nyhedsbrev I eventyrlandet Røntgenafdelingens - sagde katten til Alice: Man kan ikke komme videre, hvis ikke man ved hvor man vil hen. Røntgenafdelingens nyhedsbrev Nr. 01 maj 2015 - Nyhedsbrev om lidt af hvert I eventyrlandet - sagde katten til Alice: Man kan ikke komme videre, hvis ikke man ved hvor man vil hen. - I eventyrlandet -

Læs mere

AKUTPLAN. Rubrik. for Region Midtjylland. Underrubrik. kort fortalt. Forslag i høring: 20. juni 14. september. Region Midtjylland

AKUTPLAN. Rubrik. for Region Midtjylland. Underrubrik. kort fortalt. Forslag i høring: 20. juni 14. september. Region Midtjylland AKUTPLAN Rubrik for Region Midtjylland Underrubrik kort fortalt Forslag i høring: 20. juni 14. september Bland dig i debatten se bagsiden Region Midtjylland Udgivet af Region Midtjylland 25. juni 2007

Læs mere

Ansøgning fra Region Midtjylland til finanslovspuljen (2. runde). Til Indenrigs- og sundhedsministeriet Att: Fuldmægtig Erich Erichsen

Ansøgning fra Region Midtjylland til finanslovspuljen (2. runde). Til Indenrigs- og sundhedsministeriet Att: Fuldmægtig Erich Erichsen Regionshuset Viborg Afdeling for Sundhedsplanlægning Aktivitets- og investeringsplanlægning Ansøgning fra Region Midtjylland til finanslovspuljen (2. runde). Skottenborg 26 8800 Viborg www.regionmidtjylland.dk

Læs mere

Analyse af den mobile bioanalytikerordning i Region Midtjylland

Analyse af den mobile bioanalytikerordning i Region Midtjylland Regionshuset Viborg Koncernøkonomi Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Analyse af den mobile bioanalytikerordning i Region Midtjylland Sammenfatning af

Læs mere

Eksempel på afkrydsning. Eksempel på talbesvarelse

Eksempel på afkrydsning. Eksempel på talbesvarelse De følgende spørgsmål handler om social kapital og indgår i projektet Social kapital i (navn på arbejdsplads eller område, hvor der foretages undersøgelse). Social kapital er de ressourcer, der findes

Læs mere

Kommentarsamling. Ambulante patienter. Fertilitetsklinikken. Kvindesygdomme og Fødsler Hospitalsenhed Midt. LUP Somatik 2017 DEFACTUM

Kommentarsamling. Ambulante patienter. Fertilitetsklinikken. Kvindesygdomme og Fødsler Hospitalsenhed Midt. LUP Somatik 2017 DEFACTUM LUP Somatik 2017 Kommentarsamling Ambulante patienter Fertilitetsklinikken Kvindesygdomme og Fødsler Hospitalsenhed Midt DEFACTUM Social, sundhed & arbejdsmarked LUP Somatik 2017 Landsdækkende Undersøgelse

Læs mere

Vejledning. Vejledning til interne vikarer i Vikar Region Midt. Log in på rette afdeling/afsnit i MidtEPJ. = Sengeafdelinger = Ambulatorium

Vejledning. Vejledning til interne vikarer i Vikar Region Midt. Log in på rette afdeling/afsnit i MidtEPJ. = Sengeafdelinger = Ambulatorium Vejledning Vejledning til interne vikarer i Vikar Region Midt Log in i MidtEPJ Hvis du allerede har en ansættelse på ét af Region Midt's hospitaler, bliver du, ved log in til EPJ, præsenteret for to adgange.

Læs mere

Referat fra 6. møde den 24. okt. 2013 i Kvalitetsudvalget Patologisk Institut

Referat fra 6. møde den 24. okt. 2013 i Kvalitetsudvalget Patologisk Institut Referat fra 6. møde den 24. okt. 2013 i Kvalitetsudvalget Patologisk Institut Tilstede: Fraværende: Karen Roed Larsen (KRL) Lillan Wagner (LW) Torsten Frederickson (TF) Steen Jensen (SJ) Gitte Møller (GM)

Læs mere

Sommeren står for døren, men inden da er det på sin plads med en lille opdatering på EPJ-fronten.

Sommeren står for døren, men inden da er det på sin plads med en lille opdatering på EPJ-fronten. Nr. 7 juli 2011 Nyhedsbrev om MidtEPJ i psykiatrien Så er vi i gang Sommeren står for døren, men inden da er det på sin plads med en lille opdatering på EPJ-fronten. I dette nummer af EPJ-nyhedsbrevet

Læs mere

HOSPITALS- OG PSYKIATRIPLAN 2020

HOSPITALS- OG PSYKIATRIPLAN 2020 Region Hovedstaden HOSPITALS- OG PSYKIATRIPLAN 2020 KORT FORTALT DE VÆSENTLIGSTE TEMAER OG ÆNDRINGER FREM MOD 2020 APRIL 2013 HOSPITALERNE 2020 REGION HOVEDSTADENS PSYKIATRI 2020 PC Sct. Hans PC Nordsjælland

Læs mere

DayCare. CIM Care Systemer. Mere tid til børn og omsorg

DayCare. CIM Care Systemer. Mere tid til børn og omsorg DayCare CIM Care Systemer Mere tid til børn og omsorg CIM Care Systemer PPB Kommunikationsmodel Pårørende Tryghed Kommunikation Information Involvering Indsigt Borger Tryghed Information Hjælp til selvhjælp

Læs mere

E-læring i transfusionsmedicin for læger

E-læring i transfusionsmedicin for læger E-læring i transfusionsmedicin for læger Vejledning Vælg billede Kvalitet Døgnet Rundt Vælg farve Laboratoriecenter Indhold Baggrund... 3 E-læringskursus for læger..... 3 E-læringskursus for sygeplejersker

Læs mere

ESA. Effektiv SystemAdgang

ESA. Effektiv SystemAdgang ESA Effektiv SystemAdgang Lettere adgang til it-systemerne I den kliniske hverdag er der brug for it-systemer, der er både effektive og fleksible, for at understøtte dig bedst muligt i dit daglige arbejde.

Læs mere

Personalenyt - nyansættelse. Juni 2010

Personalenyt - nyansættelse. Juni 2010 Juni 2010 God start til Triolab Nyt Vores nye nyhedsbrev har fået en god start! Rigtig mange af vores kunder har tilkendegivet, at de ønsker at modtage Triolab Nyt, og det er vi meget glade for! Vi vil

Læs mere

SIMPLE FITNESS STRATEGIER DER VIRKER

SIMPLE FITNESS STRATEGIER DER VIRKER SIMPLE FITNESS STRATEGIER DER VIRKER FortiusFitness.dk GARANTI FOR RESULTATER Velkommen til det første skridt i retning af den krop, du ønsker Et forløb hos Fortius Fitness er et samarbejde, hvor alt er

Læs mere

BIOANALYTIKERSTUDERENDE

BIOANALYTIKERSTUDERENDE FOR BIOANALYTIKERSTUDERENDE Danske Bioanalytikere OM MØDET MED DEN KLINISKE DEL AF UDDANNELSEN om denne pjece Nu skal du snart ud i laboratoriet og afprøve det, du har lært. På laboratoriet skal du også

Læs mere

Maria og bioanalytikeren

Maria og bioanalytikeren Maria og bioanalytikeren Maria får taget en blodprøve Af: Martina Jürs Martina Jürs Maria og Bioanalytikeren Copyright 2010 Danske Bioanalytikere Sankt Annæ Plads 30 Postboks 74 1003 København K. Tlf.:

Læs mere

WebQuality. Parallelanalyse på patientnært udstyr i almen praksis. Aarhus Universitetshospital

WebQuality. Parallelanalyse på patientnært udstyr i almen praksis. Aarhus Universitetshospital WebQuality Parallelanalyse på patientnært udstyr i almen praksis EXAM Reg. nr. 450 Kræft- og Inflammationscentret Praksis-teamet på KBA AUH Overlæge Birgitte Brock Afdelingsbioanalytiker Laboratoriefaglig

Læs mere

Hospitalsenheden Horsens Akuthospitalet og akutafdelingen på vej

Hospitalsenheden Horsens Akuthospitalet og akutafdelingen på vej Hospitalsenheden Horsens Akuthospitalet og akutafdelingen på vej Akut konference DR - 24. maj 2011 Ledende overlæge Ove Gaardboe Cheflæge Jørgen Schøler Kristensen Ekspertudvalget om målene i akutafdelingen

Læs mere

EPJ på Regionshospitalet Randers og Grenaa. Thomas Stadil Pinstrup Sundheds-IT chef

EPJ på Regionshospitalet Randers og Grenaa. Thomas Stadil Pinstrup Sundheds-IT chef EPJ på Regionshospitalet Randers og Grenaa Thomas Stadil Pinstrup Sundheds-IT chef Regionsrådet Region Midt 21.1.2009 Besluttede at fortsætte med Århus EPJ og indlede udrulning af den samlede EPJ på det

Læs mere

Inddragelse af patienter og pårørende i Region Midtjylland Konsulent Simone Witzel, CFK - Folkesundhed og Kvalitetsudvikling

Inddragelse af patienter og pårørende i Region Midtjylland Konsulent Simone Witzel, CFK - Folkesundhed og Kvalitetsudvikling Inddragelse af patienter og pårørende i Region Midtjylland Konsulent Simone Witzel, CFK - Folkesundhed og Kvalitetsudvikling CFK Folkesundhed og Kvalitetsudvikling www.cfk.rm.dk Indsatsområder Et af temaerne

Læs mere

Visioner for Fremtidens Sygehusvæsen i Region Sjælland

Visioner for Fremtidens Sygehusvæsen i Region Sjælland Visioner for Fremtidens Sygehusvæsen i Region Sjælland Vi vil være danmarksmestre i at skabe sammenhæng i patientforløbene Visionerne frem mod 2020 Sammenhæng og udvikling er rammen. De syv visioner understøtter

Læs mere

NYHEDSBREV Fra Hospitalsledelsen Vest

NYHEDSBREV Fra Hospitalsledelsen Vest Uge 47-2009 NYHEDSBREV Fra Hospitalsledelsen Vest Ansættelsesstop og merforbrug til politisk drøftelse Nyt regionsråd får Bent Hansen som formand Fire netkroner til Vest Ny TV overvågning Julearrangementer

Læs mere

Hospitalsenheden Vest. Rapport

Hospitalsenheden Vest. Rapport Hospitalsenheden Vest Rapport Patientsikkerhedsrunde Akut modtagelsen Regionshospitalet Holstebro Den 7. september 2009 Indhold Side Sammenfatning 2 Det samlede indtryk 3 Liste over teamets medlemmer 3

Læs mere

Opsamling fra Workshop om Transfusion, d. 1. sept

Opsamling fra Workshop om Transfusion, d. 1. sept Opsamling fra Workshop om Transfusion, d. 1. sept. 2014. Udarbejdet af Trine Jørgensen, Louise Grønhøj og Vibeke Kjær-Jensen Regionshuset Viborg Kvalitet og Data Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45

Læs mere

Specialet varetager desuden forskning, udvikling og uddannelse inden for specialets

Specialet varetager desuden forskning, udvikling og uddannelse inden for specialets Specialevejledning for klinisk immunologi Specialevejledningen indeholder en kort beskrivelse af hovedopgaverne i specialet samt den faglige og organisatoriske tilrettelæggelse af specialet. Dernæst følger

Læs mere

A N A LYSE. Sygehusenes udskrivningspraksis

A N A LYSE. Sygehusenes udskrivningspraksis A N A LYSE Sygehusenes udskrivningspraksis Formålet med analysen er at undersøge variationen i sygehusenes udskrivningspraksis. Og om denne har betydning for, hvorvidt patienterne genindlægges. Analysens

Læs mere

Klinisk Logistik som kommunikationsform på tværs af hospitalerne

Klinisk Logistik som kommunikationsform på tværs af hospitalerne Klinisk Logistik som kommunikationsform på tværs af hospitalerne v. Thea Boje Windfeldt, Innovationskonsulent Hospitalsenheden Horsens www.hospitalsenheden-horsens.dk Udfordringen Apopleksiomlægning (2012)

Læs mere

DAGSORDEN. Til 12. møde i Region Midtjyllands Sundhedsbrugerråd den 7. marts 2012 fra kl

DAGSORDEN. Til 12. møde i Region Midtjyllands Sundhedsbrugerråd den 7. marts 2012 fra kl DAGSORDEN 1 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Til 12. møde i Region Midtjyllands Sundhedsbrugerråd den 7. marts 2012 fra kl. 14.00 Første del af mødet vil foregå på regionshospitalet

Læs mere

Tid Program: 9/5. 09:15 09:35 Det største, der sker i Aarhus Universitetshospitals historie. Introduktion til ny adfærd ved Hospitalsledelsen

Tid Program: 9/5. 09:15 09:35 Det største, der sker i Aarhus Universitetshospitals historie. Introduktion til ny adfærd ved Hospitalsledelsen Tid Program: 9/5 09:15 09:35 Det største, der sker i Aarhus Universitetshospitals historie Introduktion til ny adfærd ved Hospitalsledelsen 09:35 10:00 Intro til huset: Finde vej, herunder frivillige og

Læs mere