Udvalg: Økonomiudvalget

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Udvalg: Økonomiudvalget"

Transkript

1 Garantier Kr. Garantier for øvrige lån Garantiramme Garantibeløb Bemærkninger HOFOR Holding A/S HOFOR Vind A/S HOFOR Vand København A/S HOFOR Spildevand København A/S HOFOR Energiproduktion A/S HOFOR Fjernvarme P/S BIOFOS Fortum Waste Solutions A/S (tidligere Ekokem A/S, Kommunekemi A/S og "Nord") Ubegrænset Sammenlagt for HOFOR Holding inkl. datterselskaber har Københavns Kommune stillet garanti for i alt 22,9 mia. kr. Restgælden beløber sig til 10,3 mia. kr. - I tilfælde af forurening fra Fortum Waste Solutions A/S hæfter de tidligere ejere, herunder Københavns Kommune, Kommunernes Landsforening (KL) og Frederiksberg Kommune for udgifterne til oprensning. Uopsigelige lejeaftaler Antal lejemål Årlig leje Bemærkninger Uopsigelige lejemål Københavns Ejendomme og Indkøb indgår i 73 uopsigelige lejemål, hvor den årlige leje i alt udgør 126 mio. kr. Uopsigeligheden er gældende til 2019 eller længere.

2 Eventualforpligtelser og -rettigheder Kr. Eventualforpligtelser Beløb Bemærkninger Metroselskabet I/S - bruttogæld Selskabet er et interessentskab, der ejes af Københavns Kommune (50 pct.), Den Danske Stat (41,7 pct.) og Frederiksberg Kommune (8,3 pct.). Beløbet svarer til Københavns andel af selskabets bruttogæld pr. 31. december 2017 (50 pct. af 26,4 mia. kr.). Metroselskabet I/S - entreprenørkontrakter De igangværende kontrakter med entreprenører vedr. anlæg af metro har en samlet restværdi på mio. kr. Med henblik på driften af metro indtil december 2018, er der endvidere indgået kontrakt med en samlet restværdi på 345 mio. kr. Ud over kontraktbetalinger vil der være mulighed for incitamentsbetalinger. Metroselskabet I/S - verserende retssager Vedrørende driften af Cityringen og afgreningen til Nordhavn, er der indgået kontrakt med en samlet værdi på mio. kr. i en 5-årig periode fra Cityringens og Nordhavns driftsstart I en verserende voldgiftssag har anlægsentreprenør på Cityringen, CMT, rejst en række krav på i alt omkring 588 mio. EUR (ca. 4,4 mia. kr.). De rejste krav er i juridisk forstand varslet på et tyndt begrundet og udokumenteret grundlag. Det er derfor Metroselskabets umiddelbare vurdering, at kravene kan afvises på det foreliggende grundlag. Som en naturlig del af selskabets store anlægsprojekter bliver der i kontraktforholdet mellem Metroselskabet og dets entreprenører annonceret en række krav om ekstrabetaling mv. udover, hvad der allerede er aftalt i de indgåede kontrakter. Udover ovenstående krav fra CMT, er der således flere mindre udestående krav med selskabets entreprenører. Kravene drøftes og afklares løbende med entreprenørerne. Størrelsen af disse krav er forbundet med usikkerhed. Udviklingsselskabet By & Havn I/S - bruttogæld Anlægget af metro indebærer ekspropriationer, erstatninger og lignende, for hvilket Metroselskabet betaler til de berørte ejere/beboere. Størrelsen af de fremtidige erstatninger er endnu ikke afgjort Selskabet er et interessentskab, der ejes af Københavns Kommune (95 pct.) og Den Danske Stat (5 pct.). Beløbet svarer til Københavns andel af selskabets bruttogæld pr. 31. december 2017 (95 pct. af 20,2 mia. kr.).

3 Udviklingsselskabet By & Havn I/S - eventualforpligtelser Under gennemførelse af entreprise vedrørende udvidelse af Nordhavn blev konstruktionerne, inden de var afleveret fra entreprenøren ZMM, ramt af stormskader. Skaderne er blevet anmeldt på den af By & Havns udtagne entrepriseforsikring. På foranledning af forsikringsselskabet er der gennemført en syns- og skønsforretning med henblik på at afdække skadesomfang og -årsag. Skadesudbedringerne er i skønsrapporten (modtaget i maj 2017) blevet opgjort til 116,0 mio. kr. Forsikringsselskabet har afvist anmeldte stormskader, eftersom ZMM ikke har opfyldt entrepriseforsikringens bestemmelser. Entreprenøren ZMM har meddelt By & Havn, at såfremt deres krav ikke dækkes af forsikringen, vil der blive rejst et krav mod By & Havn som bygherre på 165,5 mio. kr. By & Havn har over for entreprenøren afvist ethvert krav i relation til de opståede skader. Det er By & Havns vurdering, at den modtagne syns- og skønsrapport understøtter By & Havns afvisning af entreprenørens krav. Folketinget vedtog den 18. februar 2015 en ændring af det lovgrundlag, som By & Havn virker på. Med lovændringen fik By & Havn en forpligtelse til at betale mio. kr. til ejerne til brug for etablering af metro til Sydhavnen. Beløbet blev betalt i februar Ifølge lovændringen er By & Havn endvidere forpligtet til at udbetale yderligere ejerbidrag til metroen til Sydhavnen, såfremt Metroselskabet får brug for at tage en budgetreserve (korrektionsreserve) i brug. By & Havns forpligtelse er maksimeret til mio. kr. i 2014-priser. Det er endnu ikke selskabet bekendt, om der helt eller delvist bliver brug for at aktivere budgetreserven. Etableringen af Sydhavnsmetroen ventes at foregå frem til ca By & Havn har indgået kontrakter med entreprenører om byggemodningsopgaver vedrørende selskabets udviklingsarealer, udviklingsejendomme samt havneindretninger med en restværdi på ca. 173 mio. kr. Tilbageholdte betalinger Tilbageholdte betalinger Tilbageholdte betalinger Trafikselskabet Movia Selskabet har indgået operationelle leasingaftaler på kørende materiel. Aftalerne løber i 3-7 år med en restforpligtelse på 6,7 mio. kr Københavns Ejendomme har tilbageholdt betalinger på en række fakturaer, da der ikke er enighed om fakturaen. Det udestående beløb optages som en eventualforpligtelse Økonomiforvaltningen på Rådhuset har for 1,5 mio. kr. i faktura, der ikke er betalt ved regnskabsluk. Det udestående beløb optages som en eventualforpligtelse Center for Finans har for 5,5 mio. kr. i faktura, der ikke er betalt ved regnskabsluk, der vedrører flere forvaltninger. Det udestående beløb optages som en eventualforpligtelse Beløbet er baseret på bustimer som fordelingsnøgle. Beløbet er Københavns Kommunes andel af Movias låneforpligtelse pr. 31. december 2017, opgjort af Movia i bilag 2 til selskabets årsrapport for 2017.

4 Trafikselskabet Movia - Driften af variabel flexkørsel er organiseret i foreningen FlexDanmark F.m.b.a., som Movia er medlem af. Movia har over for foreningen garanteret en andel af feriepengeforpligtelsen svarende til Movias andel af den samlede kørsel. Pr. 31. december 2017 udgjorde Movias andel af feriepengeforpligtelsen 1,7 mio. kr. Der har i 2017 været drøftelser om et muligt krav fra en operatør relateret til indkøb af materiel, til brug for kontraktopfyldelse. Movia har afvist kravet, som er udokumenteret, ligesom der ikke er skriftlig dokumentation for erstatningspådragende adfærd fra Movias side. Movia vurderer, at procesrisikoen er lav. Indtægtssamarbejdet som Movia er en del af, er forpligtet til at refundere ubrugte klippekort indtil primo februar Ligeledes er Movia forpligtet til at refundere visse rejsekort solgt til engroskunder, når kortene udløber. Ved udgangen af 2018 er der en række konkrete, afgrænsede uenigheder mellem Movia og busoperatører vedrørende forhold knyttet til bestræbelserne på at opnå planlægningsmæssig fleksibilitet og effektiv drift i henhold til Movias buskontrakter. Langt overvejende er beløb knyttet til tvistspørgsmål behæftet med stor usikkerhed, da de pågældende operatørers påstande hviler på utilstrækkeligt grundlag. Movias vurdering er, at procesrisikoen alt overvejende er lav. Movia har i 2017 indgået en operationel leasingaftale med Kommune Leasing om leasing af 22 biler i 5 år. Movias samlede lejeaftaler/operationelle leasingaftaler er opgjort i note 16 i selskabets årsrapport for 2017 til 73,1 mio. kr. ultimo 2017, og er primært relateret til lokaleleje og biler. Forsikringserstatning (fortrolig sag) Rets-, ekspropriations- og erstatningssager Fortrolige byggesager Hyundai Finans V/Jyske Finans A/S Kommune Leasing Koncernservice har en verserende sag vedrørende forsikringserstatning angående et byggeri Økonomiforvaltningen har nogle verserende retssager indenfor ejendomsområdet. Sagerne specificeres ikke yderligere af hensyn til det videre sagsforløb Byggeri København har otte større tvister med deres entreprenører. Derudover er der en række mindre tvister. Eventualforpligtelsens størrelse afklares først endeligt ved domfældelse Operationel leasingkontrakt for en bil, med en restløbetid på 17 måneder Operationel leasingkontrakt for en bil, med en restløbetid på 46 måneder.

5 Eventualrettigheder Beløb Bemærkninger Udviklingsselskabet By & Havn I/S Tidligere medarbejdere har via en særskilt pensionskasse ret til tjenestemandspension. By & Havn er forpligtet til ekstraordinært at indbetale den til enhver tid værende underdækning i Pensionskassen baseret på en aktuarmæssig opgørelse. Det vurderes, at der i Pensionskassens levetid ikke bliver behov for, at By & Havn indbetaler ekstraordinære bidrag til eventuel underdækning. Overdækning vedr. udbetaling af tjenestemandspension fra Pensionskassen udgør 155 mio. kr. Subsidiære tilbagekøbsrettigheder, gevinstandele og tillægskøbesummer Tilbagekøbsrettigheder - almene boliger og A-klausuler Selskabet har modtaget garantistillelser vedrørende entreprisekontrakter på ca. 279 mio. kr. og garantistillelser ved indgåelse af lejekontrakter på i alt 103 mio. kr. Samlet giver det en eventualrettighed på 537 mio. kr. - Kommunen har en række subsidiære tilbagekøbsrettigheder i en række omegnskommuner. Værdien af disse rettigheder tilfalder kun Københavns Kommune, hvis ikke primærkommunen gør brug af deres ret til at tilbagekøbe ejendommene, hvorfor de subsidiære rettigheder ikke kan opgøres værdimæssigt. Kommunens krav på evt. tillægskøbesummer og gevinstandele er ikke krav, der kan opgøres værdimæssigt. Disse krav afhænger af om de enkelte ejendomme, hvorpå disse deklarationer er tinglyst, ønsker at bygge mere/yderligere end det der oprindeligt er forudsat i skødet Kommunen har en række tilbagekøbsrettigheder på almene boliger, samt A-klausuler inden- og udenbys. Kun de kendte værdier på de almene boliger er medregnet. Værdien af disse rettigheder tilfalder først Københavns Kommune ved konkrete aftaler og når bestemte betingelser opfyldes. Bidrag til Bryggebroen Grundejernes bidrag til broen, opkræves fra 2007 til Retssager Økonomiforvaltningen har en række verserende retssager indenfor ejendomsområdet. Sagerne specificeres ikke yderligere af hensyn til det videre sagsforløb. Kirkebjerg Skole Skole på Strandboulevarden Genforeningspladsen Der er to verserende sager ift. Kirkebjerg Skole, hvor Byggeri København har rejst krav mod aftaleparten Der er to verserende sager ift. Skole på Strandboulevarden, hvor Byggeri København har rejst krav mod aftaleparten Byggeri København har varslet dagbod mod en aftalepart ift. Genforeningspladsen.

6 Redegørelse for arbejde udført for andre offentlige myndigheder i kr. Kunde Kategori Opgave Udbud Omkostningskalkulation omkostninger Faktiske Fakturabeløb Hovedstadens Beredskab I/S Tjenesteydelse Rengøring Nej Forklaring på forskelle Hovedstadens Beredskab I/S Tjenesteydelse Frankering Nej Odense Kommune Tjenesteydelse Projektledelse og testmanagement i forbindelse med udvikling af et IT-system Nej

7 Låneramme og deponering kr. Låneberettigede udgifter Beløb Bemærkninger AME - Central styring og genopretning af energiforbrugende Energibesparende foranstaltninger tekniske anlæg på mindre ejendomme Belysning Kødbyen / Sikker By 178 Energibesparende foranstaltninger Business case - CEDS, central overvågning og energisupport Business case - Energipakke (KASA-del) Business case - Energipakke (Ikke KASA-del) Business case - LED 1 QuickFix LED-lyskilder - Energiinvesteringer Udendørs belysning i Den Brune Kødby Skybrudssikring af Ryparkens Idrætsanlæg Midlertidig indkvartering af flygtninge på Ottiliavej Lån til pensionister vedr. indefrosne ejendomsskatter Udgifter ved opførelse, erhvervelse eller ombygning af skæve boliger og ældreboliger I alt Der var i år 2018 ingen nye deponeringer eller bevilligede træk på lånerammen. 418 Energibesparende foranstaltninger Energibesparende foranstaltninger 234 Energibesparende foranstaltninger Energibesparende foranstaltninger 176 Energibesparende foranstaltninger 171 Energibesparende foranstaltninger Håndtering tag- og overfladevand 870 Midlertidig indkvartering af flygtninge Totale nettoudlån for Kultur- og Fritidsforvaltningen, Økonomiforvaltningen og poster inder Center for Finans i Koncernservice De totale anlægsudgifter under Byggeri København fordeler sig således: - Forebyggende foranstaltninger for børn og unge (3.985 t. kr.) - Døgninstitutioner for børn og unge (2.805 t. kr.) - Pleje og omsorg mv. (288 t. kr.) - Botilbud for personer med særlige sociale problemer (6.259 t. kr.) - Behandling af stofmisbrugere (4 t. kr.) - Botilbud til længerevarende ophold ( t. kr.) - Botilbud til midlertidigt ophold (2.391 t. kr.)

8 Selskabets navn Selskabsform Ansvarligt udvalg Indskudskapital KK (1.000 kr.) Ejerandel Selskabets egenkapital (1.000 kr.) Værdi af ejerandel (Indre værdi) (1.000 kr.) Andel af hæftelse Eventualforpligtelser (1.000 kr.) HOFOR Forsyning Holding P/S P/S Økonomiudvalget % HOFOR Komplementar A/S A/S Økonomiudvalget % Arena CPHX P/S P/S Økonomiudvalget % Arena CPHX Komplementar A/S A/S Økonomiudvalget % Driftstilskud i 2018 (1.000 kr.) Hovedstadens Beredskab I/S I/S Økonomiudvalget % % Metroselskabet I/S I/S Økonomiudvalget % % Udviklingsselskabet By & Havn I/S I/S Økonomiudvalget % % Københavns Kommunes repræsentanter Leo Larsen, Jakob Hougaard, Karina Vestergård Madsen, Kim Hjerrild og Lars Berg Dueholm Leo Larsen, Jakob Hougaard, Karina Vestergård Madsen, Kim Hjerrild og Lars Berg Dueholm Lars Liebst og Andreas Christensen Lars Liebst og Andreas Christensen Frank Jensen, Ninna Hedeager Olsen, Cecilia Lonning-Skovgaard, Jesper Christensen, Sisse Marie Welling og Franciska Rosenkilde Lars Weiss, Fanny Broholm og Ali Hansen Carsten Koch, Jonas Bjørn Jensen, Charlotte Lund, Alex Vanopslagh Trafikselskabet Movia I/S Økonomiudvalget % % Niels E. Bjerrum Københavns Kommunes Solcelleselskab Center for Offentlig Kompetenceudvikling Danhostel Copenhagen Amager Vandrerhjem Selskabsdeltagelse ApS Økonomiudvalget % Forening Økonomiudvalget 10% Forening Økonomiudvalget 100% Ejerlauget Saltholm Ejerlaug Økonomiudvalget 7% Københavns Kommune er repræsenteret af Kommunernes Landsforening (KL) Anm 1: Efter Københavns Kommunes regnskabsprincipper anvendes selskabernes senest offentliggjorte årsrapport i forbindelse med ovenstående tabeloversigt. For regnskab 2018 betyder det, at det er selskabernes 2017-regnskaber, der anvendes. Anm 2: Københavns Kommunes andel af Movia er beregnet på basis af Københavns Kommunes driftstilskud til Movia i 2017, altså t. kr. delt med det totale tilskudsbehov på t. kr. = 13 pct. Anm 3: Københavns Kommunes eventualforpligtelse for Movia er baseret på bustimerne som fordelingsnøgle er Københavns Kommunes andel af Movias låneforpligtelse pr. 31. december 2017, opgjort af Movia i bilag 2 til selskabets årsrapport for 2017.

Bilag 2 - Økonomiudvalgets, garantier, eventualrettigheder, eventualforpligtelser og selskabsdeltagelse

Bilag 2 - Økonomiudvalgets, garantier, eventualrettigheder, eventualforpligtelser og selskabsdeltagelse Bilag 2 ts, garantier, eventualrettigheder, eventualforpligtelser og selskabsdeltagelse Garantier, eventualrettigheder og forpligtelser Udvalg: t Kr. Garantier, støttet byggeri Restgæld Bemærkninger Garantier,

Læs mere

Bilag 2. Økonomiudvalgets, garantier, eventualrettigheder, eventualforpligtelser og selskabsdeltagelse

Bilag 2. Økonomiudvalgets, garantier, eventualrettigheder, eventualforpligtelser og selskabsdeltagelse KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Økonomi og HR NOTAT Bilag 2. Økonomiudvalgets, garantier, eventualrettigheder, eventualforpligtelser og selskabsdeltagelse Garantier for øvrige lån Garantiramme

Læs mere

Bilag 6. Garantier, eventualrettigheder og forpligtelser

Bilag 6. Garantier, eventualrettigheder og forpligtelser Bilag 6 Garantier, eventualrettigheder og forpligtelser Udvalg: ØU Kr. Garantier for øvrige lån Garantiramme Garantibeløb Bemærkninger Udviklingsselskabet By & Havn I/S 8.985.943.450 Efter Københavns Kommunes

Læs mere

Garantier, eventualrettigheder og forpligtelser

Garantier, eventualrettigheder og forpligtelser Bilag 6 Garantier, eventualrettigheder og forpligtelser Udvalg: Økonomiudvalget Kr. Garantier, støttet byggeri Restgæld Bemærkninger Garantier, sanering og byfornyelse Restgæld Bemærkninger Garantier for

Læs mere

Oversigt over Københavns Kommunes garantiforpligtigelser

Oversigt over Københavns Kommunes garantiforpligtigelser KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Kontoret for Selskaber og Aktivstrategi NOTAT Til Økonomiudvalget til orientering 13. august 2018 Oversigt over Københavns Kommunes garantiforpligtigelser Borgmester

Læs mere

Bilag 2. Skabeloner til obligatoriske oversigter

Bilag 2. Skabeloner til obligatoriske oversigter Bilag 2. Skabeloner til obligatoriske oversigter Garantier, eventualrettigheder og -forpligtelser Kr. Garantier, støttet byggeri Restgæld Bemærkninger Garantier, sanering og byfornyelse Restgæld Bemærkninger

Læs mere

Garantier, eventualrettigheder og forpligtelser

Garantier, eventualrettigheder og forpligtelser Garantier, eventualrettigheder og forpligtelser Udvalg: Kulur og Fritidsudvalget Garantier, støttet byggeri Restgæld Bemærkninger Garantier, sanering og byfornyelse Restgæld Bemærkninger Garantier for

Læs mere

Garantier, eventualrettigheder og -forpligtelser

Garantier, eventualrettigheder og -forpligtelser Garantier, eventualrettigheder og -forpligtelser Udvalg: Kultur- og Fritidsudvalget Kr. Garantier, støttet byggeri Restgæld Bemærkninger Garantier, sanering og byfornyelse Restgæld Bemærkninger Garantier

Læs mere

Oversigt over indmeldte navne til Borgerrepræsentationens konstituerende møde 7. december 2017

Oversigt over indmeldte navne til Borgerrepræsentationens konstituerende møde 7. december 2017 Antal medlemspladser i alt til KK Antal suppleant pladser i alt til KK Medlemmer (fælles valggruppe) AØÅBFVCOI Suppleanter (fælles valggruppe) AØÅBFVCOI Sagkyndige medlemmer af hverv Sagkyndige suppleanter

Læs mere

Frihed i faste rammer med ejerstrategi

Frihed i faste rammer med ejerstrategi Frihed i faste rammer med ejerstrategi / Direktør Mads Grønvall Økonomiforvaltningen, Københavns Kommune 31. oktober 2017 Københavns Kommunes repræsentation i selskaber Københavns Kommune er repræsenteret

Læs mere

1. Kompetence til at godkende omlægning af lån og til at godkende regaranti i forbindelse med omlægning af lån under følgende forudsætninger:

1. Kompetence til at godkende omlægning af lån og til at godkende regaranti i forbindelse med omlægning af lån under følgende forudsætninger: KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Borgerrepræsentationens Sekretariat NOTAT 13. december 2017 Bilag 5 - Oversigt over kompetencer, som delegeres fra Borgerrepræsentationen til Økonomiforvaltningen

Læs mere

Bilag 5 - Oversigt over kompetencer, som delegeres fra Borgerrepræsentationen

Bilag 5 - Oversigt over kompetencer, som delegeres fra Borgerrepræsentationen KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Borgerrepræsentationens Sekretariat NOTAT Bilag 5 - Oversigt over kompetencer, som delegeres fra Borgerrepræsentationen til Økonomiforvaltningen Finansielle forretninger

Læs mere

Bilag 5 Oversigt over kompetencer, som ønskes delegeret fra Borgerrepræsentationen til Økonomiforvaltningen

Bilag 5 Oversigt over kompetencer, som ønskes delegeret fra Borgerrepræsentationen til Økonomiforvaltningen Bilag 5 Finansielle forretninger: 1. Kompetence til at godkende omlægning af lån og til at godkende regaranti i forbindelse med omlægning af lån under følgende forudsætninger: Det nye lån har en lavere

Læs mere

Bilag 6 - Oversigt over ordlyden af de foreslåede ændringer til delegationer sammenholdt med ordlyden af de gældende delegationer

Bilag 6 - Oversigt over ordlyden af de foreslåede ændringer til delegationer sammenholdt med ordlyden af de gældende delegationer KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Borgerrepræsentationens Sekretariat NOTAT 13. december 2017 Bilag 6 - Oversigt over ordlyden de foreslåede ændringer til delegationer sammenholdt med ordlyden de

Læs mere

Bilag 5 - Oversigt over kompetencer, som delegeres fra Borgerrepræsentationen

Bilag 5 - Oversigt over kompetencer, som delegeres fra Borgerrepræsentationen KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Borgerrepræsentationens Sekretariat NOTAT Forslag til ændringer fremgår af pkt. 4 og pkt. 20 Bilag 5 - Oversigt over kompetencer, som delegeres fra Borgerrepræsentationen

Læs mere

Projekt: Skolen i bymidten Semesterprojekt: 7B - E2013 Dokument: Entreprisekontrakt / Udkast Dato: 17-04-2014

Projekt: Skolen i bymidten Semesterprojekt: 7B - E2013 Dokument: Entreprisekontrakt / Udkast Dato: 17-04-2014 1 af 5 Entreprisekontrakt,,. 1. Parterne: 1.1. Undertegnede: Kultur- og Fritidsforvaltningen Helsingør Ejendomme ved kontaktperson: Lars Schou Pedersen,. Direkte tlf.: 26 73 43 26 i det følgende kaldet

Læs mere

b) Lånedispensationer til investeringer med dokumenteret effektiviseringspotentiale

b) Lånedispensationer til investeringer med dokumenteret effektiviseringspotentiale Hjørring Kommune 15. marts 2017 Låneramme- og deponeringsopgørelse for 2016 Rulning fra 2015 til 2016 af lånedispensationer: a) Lånedispensation på det borgernære område Byrådet besluttede på møde den

Læs mere

Kvartalsrapport pr. 30. september 2018 Metroselskabet. Bilag K Kvartalsmøde nr december 2018

Kvartalsrapport pr. 30. september 2018 Metroselskabet. Bilag K Kvartalsmøde nr december 2018 Kvartalsrapport pr. 30. september Metroselskabet Bilag K32-02-03 Kvartalsmøde nr. 32 5. december Resultatopgørelse Note Indtægter 2 Metroens takstindtægter 902.994 603.905 648.492 655.740 875.720 845.620

Læs mere

Anlægsaktiver i alt 2.451.576 4.311.759 2.432.642 68.115 9.264.092 3.670.000 12.934.092

Anlægsaktiver i alt 2.451.576 4.311.759 2.432.642 68.115 9.264.092 3.670.000 12.934.092 Åbningsbalance pr. 1. januar 2007 (koncern) Aktiver (alle tal i 1.000 kr.) Koncern Københavns Overføres fra Åbningsbalance Havn A/S Ørestads- Konsolidering Balance efter Indskud Arealudviklingsjf. årsrapport

Læs mere

Københavns Kommune Regnskab 2015 Konklusionsnotat Økonomiforvaltningen. i regnskabet. bemærkninger. (Kategori 1)

Københavns Kommune Regnskab 2015 Konklusionsnotat Økonomiforvaltningen. i regnskabet. bemærkninger. (Kategori 1) Konklusionsnotat: Økonomiudvalget Dette konklusionsnotat viser balancen for Økonomiforvaltningen. Balancen indeholder samtlige balancekonti på aktiv- og passivsiden fordelt på IM-funktion. Konklusion Afstemningen

Læs mere

Der vil endvidere være mulighed for at rulle og disponere en uudnyttet låneadgang

Der vil endvidere være mulighed for at rulle og disponere en uudnyttet låneadgang Hjørring Kommune Notat Økonomiområdet Springvandspladsen 5 9800 Hjørring Telefon 72 33 33 33 Fax 72 33 30 30 hjoerring@hjoerring.dk www.hjoerring.dk Hjørring den 19-02-2016 Sagsnr.: 00.30.06-A00-1-14 Låneramme-

Læs mere

Principaftale om metro til Ny Ellebjerg via Sydhavnen samt udbygning af Nordhavnen

Principaftale om metro til Ny Ellebjerg via Sydhavnen samt udbygning af Nordhavnen København d. 14. maj 2014 Principaftale om metro til Ny Ellebjerg via Sydhavnen samt udbygning af Nordhavnen Regeringen og Københavns Kommune er enige om at anlægge og finansiere en metro til Ny Ellebjerg

Læs mere

Der har i 2017 været afholdt anlægsudgifter højere end 28,117 mio. kr., og denne lånedispensation på 6,466 mio. kr. kan derfor disponeres fuldt ud.

Der har i 2017 været afholdt anlægsudgifter højere end 28,117 mio. kr., og denne lånedispensation på 6,466 mio. kr. kan derfor disponeres fuldt ud. Hjørring Kommune marts 2018 Låneramme- og deponeringsopgørelse for 2017 Rulning fra 2016 til 2017 af lånedispensationer: a) Lånedispensation på det borgernære område Byrådet besluttede på møde den 29.

Læs mere

Kvartalsrapport pr. 31. marts 2018 Metroselskabet. Bilag K Kvartalsmøde nr juni 2018

Kvartalsrapport pr. 31. marts 2018 Metroselskabet. Bilag K Kvartalsmøde nr juni 2018 Kvartalsrapport pr. 31. marts Metroselskabet Bilag K30-04-03 Kvartalsmøde nr. 30 15. juni Resultatopgørelse Note Indtægter 2 Metroens takstindtægter 902.994 215.431 219.127 218.580 875.720 845.620 2 Metroens

Læs mere

Notat. Teknik & Miljø Økonomi & Personale. Vejledning ift. Alment Nybyggeri. Torvegade 74, 6700 Esbjerg

Notat. Teknik & Miljø Økonomi & Personale. Vejledning ift. Alment Nybyggeri. Torvegade 74, 6700 Esbjerg Torvegade 74, 6700 Esbjerg Dato 24. oktober 2016 Sagsbehandler Charlotte Snedker Poulsen Mobilnummer 21 53 36 50 E-mail csp@esbjergkommune.dk Notat Vejledning ift. Alment Nybyggeri Indhold Grundkapital:...2

Læs mere

Ekstraordinær dagsorden

Ekstraordinær dagsorden Ekstraordinær dagsorden Økonomiudvalget Tid Onsdag den 27. maj 2015 - kl. 15:40 Sted Møde udenfor rådhuset, Skallebølle skole Afbud Fraværende Indholdsfortegnelse: 1. Godkendelse af dagsordenen...1 2.

Læs mere

Sbsys dagsorden preview

Sbsys dagsorden preview Side 1 af 9 141. Budgetopfølgning pr.31. maj 2015 Sagsnr: 00.30.14-Ø00-2-15 Sagsansvarlig: Gitte Olsen Sagsfremstilling I de vedtagne principper for økonomistyring er det fastlagt, at der foretages 3 årlige

Læs mere

Geotermiprojektet i Kvols - Likviditetsforhold og forespørgsel fra bestyrelsen for Energi Viborg Kraftvarme A/S

Geotermiprojektet i Kvols - Likviditetsforhold og forespørgsel fra bestyrelsen for Energi Viborg Kraftvarme A/S Geotermiprojektet i Kvols - Likviditetsforhold og forespørgsel fra bestyrelsen for Energi Viborg Kraftvarme A/S Økonomiudvalget behandlede sagen på sit møde den 18. april 2012 med følgende dagsordenstekst:

Læs mere

Garantier, eventualrettigheder og -forpligtelser Udvalg: Kultur- og Fritidsudvalget Kr. Garantier, støttet byggeri Restgæld Bemærkninger

Garantier, eventualrettigheder og -forpligtelser Udvalg: Kultur- og Fritidsudvalget Kr. Garantier, støttet byggeri Restgæld Bemærkninger Garantier, eventualrettigheder og -forpligtelser Udvalg: Kultur- og Fritidsudvalget Kr. Garantier, støttet byggeri Restgæld Bemærkni Garantier, sanering og byfornyelse Restgæld Bemærkni Garantier for øvrige

Læs mere

NOTAT. Langtidsbudget pr. december Indledning og resumé

NOTAT. Langtidsbudget pr. december Indledning og resumé NOTAT Langtidsbudget pr. december 2017 13. december 2017 1. Indledning og resumé I forbindelse med fremlæggelsen af regnskabet for 2016 blev et opdateret langtidsbudget fremlagt for bestyrelsen. På baggrund

Læs mere

Entreprisekontrakt. 1. Parterne: 1.1. Undertegnede:

Entreprisekontrakt. 1. Parterne: 1.1. Undertegnede: 1. Parterne: 1.1. Undertegnede: Københavns Kommune Sundheds og Omsorgsforvaltningen Boligsekretariatet Sjællandsgade 40 2200 København N 1.2. og medundertegnede: [firma, cvr. nr., adresse, tlf., fax, e-mail

Læs mere

Forbehold - eksempler

Forbehold - eksempler Forbehold - eksempler Væsentlige fejl og mangler (uenighed med ledelsen) Uenighed med ledelsen fortsat drift Ledelsen har aflagt regnskabet under forudsætning om fortsat drift. Som omtalt i årsregnskabets

Læs mere

Notat til Økonomiudvalget. Målsætning for gældsudvikling

Notat til Økonomiudvalget. Målsætning for gældsudvikling Notat til Økonomiudvalget Målsætning for gældsudvikling Finansielle strategi I kommunens finansielle strategi fastlægges generelle retningsliner i forbindelse med låneoptagelse og pleje af kommunens låneportefølje.

Læs mere

AFTALE [indsæt udkastdato] [Adresse] [Postnummer, by] [Cvr.nr.] ( Projektejer )

AFTALE [indsæt udkastdato] [Adresse] [Postnummer, by] [Cvr.nr.] ( Projektejer ) AFTALE [indsæt udkastdato] Mellem [Navn] [Adresse] [Postnummer, by] [Cvr.nr.] ( Projektejer ) og [HOFOR Spildevand København A/S] Ørestads Boulevard 35 2300 København S [Cvr.nr. 26043182] ( HOFOR ) Om

Læs mere

Kontrakt. mellem. [Spildevandsforsyningsselskabet] [navn, adresse og CVR-nr.] [Projektejer] [Navn, adresse og CVR-nr.] (tilsammen Parterne )

Kontrakt. mellem. [Spildevandsforsyningsselskabet] [navn, adresse og CVR-nr.] [Projektejer] [Navn, adresse og CVR-nr.] (tilsammen Parterne ) Kontrakt mellem [Spildevandsforsyningsselskabet] [navn, adresse og CVR-nr.] og [Projektejer] [Navn, adresse og CVR-nr.] (tilsammen Parterne ) Opdateres løbende efterhånden som Naturstyrelsen modtager bemærkninger

Læs mere

BILAG 1 VEDTÆGTER SYDØSTJYLLANDS BRANDVÆSEN I/S

BILAG 1 VEDTÆGTER SYDØSTJYLLANDS BRANDVÆSEN I/S BILAG 1 VEDTÆGTER SYDØSTJYLLANDS BRANDVÆSEN I/S 1. NAVN, SELSKABSFORM, HJEMSTED 1.1 Beredskabssamarbejdets navn er Sydøstjyllands Brandvæsen I/S (herefter "interessentskabet"). 1.2 Interessentskabet er

Læs mere

Kontrakt. Mellem. Ringsted Forsyning A/S Spildevand A/S Bragesvej Ringsted CVR-nr.:

Kontrakt. Mellem. Ringsted Forsyning A/S Spildevand A/S Bragesvej Ringsted CVR-nr.: H:\Miljø\Jord og Vand\Klimatilpasning\Roskildevej\Kontrakt medfinansiering benløse_ver_2a.docx Kontrakt Mellem Ringsted Forsyning A/S Spildevand A/S Bragesvej 18 4100 Ringsted CVR-nr.: 29777373 Og Ringsted

Læs mere

Halvårsrapport for 1. halvår 2017 Hovedstadens Letbane

Halvårsrapport for 1. halvår 2017 Hovedstadens Letbane Halvårsrapport for 1. halvår 2017 Hovedstadens Letbane Denne halvårsrapport omfatter; Hovedstadens Letbane I/S Metrovej 5 2300 København S CVR nr. 36032499 Tlf: +45 3311 1700 REGNSKABSRESUME Regnskabsresultater

Læs mere

Standardgaranti ved køb af nybygget andelsbolig (Entreprenørstyret)

Standardgaranti ved køb af nybygget andelsbolig (Entreprenørstyret) 5. marts 2009 Til [sælgers navn] (sælger) Standardgaranti ved køb af nybygget andelsbolig (Entreprenørstyret) Til sikkerhed for [andelsboligkøbers navn]s (køber) opfyldelse af tegningsaftale af [xx.xx.xxxx]

Læs mere

Ekstraordinær dagsorden

Ekstraordinær dagsorden Ekstraordinær dagsorden Økonomiudvalget Tid Onsdag den 27. maj 2015 - kl. 15:40 Sted Møde udenfor rådhuset, Skallebølle skole Afbud Fraværende Indholdsfortegnelse: 1. Godkendelse af dagsordenen...1 2.

Læs mere

Salgsomfanget giver samtidig en indikation af, hvornår investeringer i infrastruktur i forbindelse med byudviklingen skal afvikles.

Salgsomfanget giver samtidig en indikation af, hvornår investeringer i infrastruktur i forbindelse med byudviklingen skal afvikles. NOTAT Langtidsbudget pr. oktober 216 4. november 216 1. Indledning og resumé På bestyrelsesmødet den 1. december 215 blev fremlagt en opdatering af langtidsbudgettet i tilknytning til indstilling om Budget

Læs mere

Totaludgiften til IT-Universitetet udgør hermed 428,1 mio. kr. (indeks 172,9).

Totaludgiften til IT-Universitetet udgør hermed 428,1 mio. kr. (indeks 172,9). Aktstykke nr. 80 Folketinget 2009-10 Afgjort den 22. oktober 2003 80 Ministeriet for Videnskab, Teknologi og Udvikling. København, den 13. oktober 2009. a. Ministeriet for Videnskab, Teknologi og Udvikling

Læs mere

Kontrakt. mellem. Ringsted Forsyning A/S Bragesvej 18 4100 Ringsted CVR-nr.: 29 77 79 79

Kontrakt. mellem. Ringsted Forsyning A/S Bragesvej 18 4100 Ringsted CVR-nr.: 29 77 79 79 Kontrakt mellem Ringsted Forsyning A/S Bragesvej 18 4100 Ringsted CVR-nr.: 29 77 79 79 og Ringsted Kommune Sct. Bendtsgade 1 4100 Ringsted CVR-nr.: 18 95 79 81 i henhold til bekendtgørelse nr. 1431 af

Læs mere

Holstebro-Struer Lystbådehavn. Revisionsprotokollat til årsregnskab 2016

Holstebro-Struer Lystbådehavn. Revisionsprotokollat til årsregnskab 2016 Deloitte Statsautoriseret Revisionspartnerselskab CVR-nr. 33 96 35 56 City Tower, Værkmestergade 2 8000 Aarhus C Telefon 89 41 41 41 Telefax 89 41 42 43 www.deloitte.dk Holstebro-Struer Lystbådehavn Revisionsprotokollat

Læs mere

Protokollat for ordinær generalforsamling. HOFOR Forsyning Holding P/S

Protokollat for ordinær generalforsamling. HOFOR Forsyning Holding P/S Protokollat for ordinær generalforsamling i HOFOR Forsyning Holding P/S År 2019, tirsdag den 28. maj 2019 kl. 18.45 blev der holdt ordinær generalforsamling i HOFOR Forsyning Holding P/S, CVR nr. 26 85

Læs mere

Cecilia Lonning-Skovgaard (V) og Flemming Steen Munch (V) har den 29. juni 2017 stillet nedenstående spørgsmål til TMF og ØKF:

Cecilia Lonning-Skovgaard (V) og Flemming Steen Munch (V) har den 29. juni 2017 stillet nedenstående spørgsmål til TMF og ØKF: KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Cecilia Lonning-Skovgaard, MB Flemming Steen Munch, MB Besvarelse fra ØKF af politikerspørgsmål om arbejdsgarantier 04-07-2017 Sagsnr. 2017-0255259 Dokumentnr. 2017-0255259-1

Læs mere

ENTREPRISEKONTRAKT. Byggesagen. Økonomi & Ejendomme Skt. Anna Gade 5A 3000 Helsingør

ENTREPRISEKONTRAKT. Byggesagen. Økonomi & Ejendomme Skt. Anna Gade 5A 3000 Helsingør Byggesagen Økonomi & Ejendomme Skt. Anna Gade 5A 3000 Helsingør Acadre nr 17/1 Sags nr.:17/1 Dato:xx.xx.2017. Vers.: 01 Projektleder: flp ENTREPRISEKONTRAKT SIDE 1 Mellem Helsingør Kommune Center for Økonomi

Læs mere

Konsekvenser ved at udskyde tilpasningen af busdriften med 1 år

Konsekvenser ved at udskyde tilpasningen af busdriften med 1 år KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Byudvikling NOTAT Til Charlotte Lund (Ø) 13. april 2018 Konsekvenser ved at udskyde tilpasningen af busdriften med 1 år På Økonomiudvalgets møde den 10.

Læs mere

NOTAT. Langtidsbudget pr. marts Indledning og resumé

NOTAT. Langtidsbudget pr. marts Indledning og resumé NOTAT Langtidsbudget pr. marts 218 23. marts 218 1. Indledning og resumé På baggrund af det fremlagte årsregnskab for 217 er der nu foretaget en opdatering af langtidsbudgettet. Langtidsbudgettet bygger

Læs mere

SELSKABSMEDDELELSE NR. 203 27. marts 2015

SELSKABSMEDDELELSE NR. 203 27. marts 2015 Copenhagen Network A/S Adresse: Copenhagen Network A/S c/o Beierholm A/S Gribskovvej 2 2100 København Ø Danmark SELSKABSMEDDELELSE NR. 203 27. marts 2015 Årsrapport for 2014 Bestyrelse og direktion har

Læs mere

Afregning af fondsmoms i forbindelse med det modtagne tilskud til Kulturnatten

Afregning af fondsmoms i forbindelse med det modtagne tilskud til Kulturnatten Bilag 6 - Omplaceringer med likviditetseffekt Udvalg Titel (emne) Bevilling IM-konto Kontotype Forklarende tekst (herunder politisk beslutning) 2014 KFU Afregning af fondsmoms 1510 - Kultur og Fritid 3.32.50.1

Læs mere

Beredskab til at håndtere eventuelle driftsvanskeligheder på Cityringen ved åbningen af Nyt Bynet. Indhold Baggrund Beredskabsplan...

Beredskab til at håndtere eventuelle driftsvanskeligheder på Cityringen ved åbningen af Nyt Bynet. Indhold Baggrund Beredskabsplan... Notat Til: Københavns Kommune og Frederiksberg Kommuner Sagsnummer 22114 Dato 26 09 2018 Sagsbehandler: KAV Direkte: +45 36 13 17 76 CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 Beredskab til at håndtere

Læs mere

Balanceforskydninger. 80.84 Afdrag på lån 80.85 Optagelse af lån 80.86 Øvrige balanceforskydninger 80.88 Beholdningsbevægelse

Balanceforskydninger. 80.84 Afdrag på lån 80.85 Optagelse af lån 80.86 Øvrige balanceforskydninger 80.88 Beholdningsbevægelse Balanceforskydninger 80.84 Afdrag på lån 80.85 Optagelse af lån 80.86 Øvrige balanceforskydninger 80.88 Beholdningsbevægelse BEVILLINGSOMRÅDE 80.84 MÅL OG RAMMEBESKRIVELSER Bevillingsområde 80.84 Afdrag

Læs mere

Balanceforskydninger

Balanceforskydninger Balanceforskydninger 80.84 Afdrag på lån 80.85 Optagelse af lån 80.86 Øvrige balanceforskydninger 80.88 Beholdningsbevægelse BEVILLINGSOMRÅDE 80.84 MÅL OG RAMMEBESKRIVELSER Bevillingsområde 80.84 Afdrag

Læs mere

Blokhus Vandværk A.m.b.a. Årsrapport for 2011

Blokhus Vandværk A.m.b.a. Årsrapport for 2011 Henning Pedersen Carl Sivesgaard Mogens Hav Christensen Anette Frederiksen Niels Studsgaard Lisbeth Lund Lone Grøn Registrerede revisorer Blokhus Vandværk A.m.b.a. Årsrapport for 2011 CVR-nr. 32 20 52

Læs mere

Bilag 6 - Oversigt over ordlyden af de foreslåede ændringer til delegationer sammenholdt med ordlyden af de gældende delegationer

Bilag 6 - Oversigt over ordlyden af de foreslåede ændringer til delegationer sammenholdt med ordlyden af de gældende delegationer KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Borgerrepræsentationen NOTAT 02-08-2016 Bilag 6 - Oversigt over ordlyden af de foreslåede ændringer til delegationer sammenholdt med ordlyden af de gældende delegationer

Læs mere

1.1 Beredskabssamarbejdets navn er Østjyllands Brandvæsen I/S (herefter "interessentskabet").

1.1 Beredskabssamarbejdets navn er Østjyllands Brandvæsen I/S (herefter interessentskabet). Godkendt af Statsforvaltningen 1. oktober 2015 VEDTÆGTER FOR ØSTJYLLANDS BRANDVÆSEN I/S 1. NAVN, SELSKABSFORM, HJEMSTED 1.1 Beredskabssamarbejdets navn er Østjyllands Brandvæsen I/S (herefter "interessentskabet").

Læs mere

Blokhus Vandværk A.m.b.a. Årsrapport for 2010

Blokhus Vandværk A.m.b.a. Årsrapport for 2010 Henning Pedersen Carl Sivesgaard Mogens Hav Christensen Anette Frederiksen Niels Studsgaard Lisbeth Lund Lone Grøn registrerede revisorer FRR Blokhus Vandværk A.m.b.a. Årsrapport for 2010 CVR-nr. 32 20

Læs mere

Status på skadesudbetalingen fra TRYG i forlængelse af skybruddet i sommeren 2011

Status på skadesudbetalingen fra TRYG i forlængelse af skybruddet i sommeren 2011 KØBENHAVNS KOMMUNE Koncernservice Ledelsessekretariat NOTAT Til ØU skadesudbetalingen fra TRYG i forlængelse af skybruddet i sommeren 2011 ØU besluttede i juni, at KS skulle udarbejde en status på fremdriften

Læs mere

RIGSREVISORS FORTSATTE NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1

RIGSREVISORS FORTSATTE NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 RIGSREVISORS FORTSATTE NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om Ørestads- og Metroprojektet (nr. 2) (beretning nr. 3/04) 30. januar 2008 RN A601/08 I. Indledning 1. Jeg oplyste i mit notat til

Læs mere

Balanceforskydninger. 80.84 Afdrag på lån 80.85 Optagelse af lån 80.86 Øvrige balanceforskydninger 80.88 Beholdningsbevægelse

Balanceforskydninger. 80.84 Afdrag på lån 80.85 Optagelse af lån 80.86 Øvrige balanceforskydninger 80.88 Beholdningsbevægelse Balanceforskydninger 80.84 Afdrag på lån 80.85 Optagelse af lån 80.86 Øvrige balanceforskydninger 80.88 Beholdningsbevægelse BEVILLINGSOMRÅDE 80.84 Bevillingsområde 80.84 Afdrag på lån Udvalg Økonomiudvalget

Læs mere

Delregnskab maj CVR-nr

Delregnskab maj CVR-nr Delregnskab 2008 4. maj 2009 CVR-nr. 30 82 37 02 Indholdsfortegnelse Side 2 Side Ledelsens regnskabspåtegning... 3 Resultatopgørelse... 4 Balance... 5 Anvendt regnskabspraksis... 7 Ledelsens regnskabspåtegning

Læs mere

Demografi, udfordringer og usikkerheder Budget

Demografi, udfordringer og usikkerheder Budget 2 Demografi, udfordringer og usikkerheder Budget 2020-2023 1 Demografi, udfordringer og usikkerheder i budget 2020-2023 Der er ikke sket de store ændringer i forhold til udgiftsbudgettet siden budgetseminaret

Læs mere

SLAGTERBUTIK AMAGER ApS

SLAGTERBUTIK AMAGER ApS SLAGTERBUTIK AMAGER ApS Geminivej 29 2670 Greve Årsrapport 1. januar 2017-31. december 2017 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 10/07/2018 Mohammed Ali Mohammed

Læs mere

BILAG 1 FREMTIDIGE STYRINGSPRINCIPPER

BILAG 1 FREMTIDIGE STYRINGSPRINCIPPER Til Randers Kommune Dokumenttype Bilag 1 Dato 04. juli 2014 BILAG 1 FREMTIDIGE STYRINGSPRINCIPPER BILAG 1 FREMTIDIGE STYRINGSPRINCIPPER Rambøll Olof Palmes Allé 20 DK-8200 Aarhus N T +45 8944 7800 F +45

Læs mere

Ændringsforslaget blev dermed forkastet. Indstillingen blev herefter tiltrådt uden afstemning.

Ændringsforslaget blev dermed forkastet. Indstillingen blev herefter tiltrådt uden afstemning. KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET BR 203/04 Tilskud Kultur- og Fritidsforvaltningen indstiller, at Kultur- og Fritidsudvalget anbefaler Økonomiudvalget, at Borgerrepræsentationen yder Badmintonklubben BC 37 et

Læs mere

Udviklingsselskabet By & Havn I/S.«

Udviklingsselskabet By & Havn I/S.« LOV nr 156 af 18/02/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 24. februar 2015 Ministerium: Transportministeriet Journalnummer: Transportmin., j.nr. 2014-2843 Senere ændringer til forskriften Ingen Lov om ændring

Læs mere

Bilag 5: Undersøgelse vedrørende selskabsdannelse ved en ombygning af Bispeengbuen, E&Y

Bilag 5: Undersøgelse vedrørende selskabsdannelse ved en ombygning af Bispeengbuen, E&Y Bilag 5: Undersøgelse vedrørende selskabsdannelse ved en ombygning af Bispeengbuen, E&Y Ernst & Young P/S Osvald Helmuths Vej 4 Postboks 250 2000 Frederiksberg Telefon 73 23 30 00 Fax 72 29 30 30 www.ey.com/dk

Læs mere

Indstilling. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten. Sundhed og Omsorg. Den 2. september 2009. med Århus Kommune.

Indstilling. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten. Sundhed og Omsorg. Den 2. september 2009. med Århus Kommune. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 2. september 2009 Århus Kommune Bygningsafdelingen Sundhed og Omsorg 1. Resume OK-Fonden har købt et areal vest for Gl. Egå, der i lokalplan

Læs mere

Samordningsaftale for Gentofte og Gladsaxe Fjernvarme I/S

Samordningsaftale for Gentofte og Gladsaxe Fjernvarme I/S Samordningsaftale for Gentofte og Gladsaxe Fjernvarme I/S 1 Navn og hjemsted Interessentskabets navn er Gentofte og Gladsaxe Fjernvarme I/S (herefter benævnt interessentskabet ). Gentofte og Gladsaxe Fjernvarme

Læs mere

BvB BvB INFORMATION 2004 5-ÅRS EFTERSYN. Sådan foregår eftersynet. Deres opgaver som ejer. Sådan bruger De eftersynsrapporten

BvB BvB INFORMATION 2004 5-ÅRS EFTERSYN. Sådan foregår eftersynet. Deres opgaver som ejer. Sådan bruger De eftersynsrapporten BvB BvB INFORMATION 2004 5-ÅRS EFTERSYN Sådan foregår eftersynet Deres opgaver som ejer Sådan bruger De eftersynsrapporten Byggeskadefonden vedrørende Bygningsfornyelse Ny Kongensgade 15, 1472 København

Læs mere

Holstebro-Struer Lystbådehavn. Revisionsprotokollat til årsregnskab 2017

Holstebro-Struer Lystbådehavn. Revisionsprotokollat til årsregnskab 2017 Deloitte Statsautoriseret Revisionspartnerselskab CVR-nr. 33 96 35 56 City Tower, Værkmestergade 2 8000 Aarhus C Telefon 89 41 41 41 Telefax 89 41 42 43 www.deloitte.dk Holstebro-Struer Lystbådehavn Revisionsprotokollat

Læs mere

LEJEKONTRAKT Viborg Stadionhal

LEJEKONTRAKT Viborg Stadionhal LEJEKONTRAKT Viborg Stadionhal Mellem underskrevne udlejer Viborg Kommune Prinsens Alle 5 8000 Viborg og medunderskrevne lejer VHK A/S Tingvej 7 8800 Viborg er der indgået følgende lejeaftale: 1 - Det

Læs mere

Aalborg Renovation. Revisionsprotokollat til årsrapport for 2015

Aalborg Renovation. Revisionsprotokollat til årsrapport for 2015 Aalborg Renovation Revisionsprotokollat til årsrapport for 2015 PricewaterhouseCoopers Statsautoriseret Reuisionspartnerselskab, CVR-nr. 33 77 12 31 Skelageruej 1A, 9000 Aalborg T: 9635 4000, F: 9635 4099,.dk

Læs mere

Notatet er en årlig status på praktikpladssituationen i København, herunder antal uddannelsesaftaler indgået af KK i 2017.

Notatet er en årlig status på praktikpladssituationen i København, herunder antal uddannelsesaftaler indgået af KK i 2017. KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Økonomi NOTAT Til ØU 5. april 2018 Årlig status på praktikpladsområdet i København i Notatet er en årlig status på praktikpladssituationen i København,

Læs mere

Generalforsamling HF Egebæk, Februar 2017 Referat Referent: Bestyrelsesmedlem og sekretær Niels Høg

Generalforsamling HF Egebæk, Februar 2017 Referat Referent: Bestyrelsesmedlem og sekretær Niels Høg Generalforsamling HF Egebæk, Februar 2017 Referat Referent: Bestyrelsesmedlem og sekretær Niels Høg 1.Valg af dirigent: Ejner Christiansen, Have 3 blev valgt 1a. Forretningsorden for generalforsamlingen

Læs mere

Blokhus Vandværk A.m.b.a. Årsrapport for 2014

Blokhus Vandværk A.m.b.a. Årsrapport for 2014 Blokhus Vandværk A.m.b.a. Årsrapport for 2014 CVR-nr. 32 20 52 24 Indholdsfortegnelse Side Ledelsespåtegning 3 Den uafhængige revisors erklæringer 4 Årsregnskab: Anvendt regnskabspraksis 5 Resultatopgørelse

Læs mere

Referat fra ordinært interessentskabsmøde nr. 10 i Metroselskabet fredag den 21. april 2017

Referat fra ordinært interessentskabsmøde nr. 10 i Metroselskabet fredag den 21. april 2017 Referat fra ordinært interessentskabsmøde nr. 10 i Metroselskabet fredag den 21. april 2017 Følgende repræsentanter for interessenterne og Metroselskabet deltog: Jakob Heinsen, departementschef, Transport-,

Læs mere

Renovering/udbygning af Hillerød Svømmehal Ejerskab

Renovering/udbygning af Hillerød Svømmehal Ejerskab Hillerød Kommune Notat Renovering/udbygning af Hillerød Svømmehal Ejerskab INDLEDNING Direktionen besluttede 6. februar 2018, at der i generelle termer skal laves en beskrivelse af tre modeller for ejerskab

Læs mere

Halvårsrapport for 1. halvår 2018 Hovedstadens Letbane

Halvårsrapport for 1. halvår 2018 Hovedstadens Letbane Bilag B26-04-05 Bestyrelsesmøde nr. 26 10. august 2018 Halvårsrapport for 1. halvår 2018 Hovedstadens Letbane Denne halvårsrapport omfatter: Hovedstadens Letbane I/S Metrovej 5 2300 København S CVR-nummer

Læs mere

Tabel 1: Holbæk Kommunes tilskud fordelt på poster i perioden fra Regnskab 2009 til Regnskab 2011, inklusiv efterregulering:

Tabel 1: Holbæk Kommunes tilskud fordelt på poster i perioden fra Regnskab 2009 til Regnskab 2011, inklusiv efterregulering: Til Holbæk Kommune Sagsnummer Sagsbehandler FKY Direkte 36 13 15 55 Fax 36 13 18 96 FKY@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 11. maj 2012 Holbæk Kommune - Følgebrev til Regnskab 2011

Læs mere

Dateret 27.09.2011 VEDTÆGTER. Egedal og Frederikssund Hjælpemiddeldepot I/S. Side 1

Dateret 27.09.2011 VEDTÆGTER. Egedal og Frederikssund Hjælpemiddeldepot I/S. Side 1 Dateret 27.09.2011 VEDTÆGTER Egedal og Frederikssund Hjælpemiddeldepot I/S Side 1 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 NAVN OG HJEMSTED... 3 2 INTERESSENTER... 3 3 FORMÅL... 3 4 PLIGTER OG RETTIGHEDER... 3 5 LÅN OG HÆFTELSE...

Læs mere

Godtgørelse på 3.129,15 kr. i anledning forsinkelser med DSBØresund. Ingrid Dissing (2 stemmer) Asta Ostrowski Torben Steenberg

Godtgørelse på 3.129,15 kr. i anledning forsinkelser med DSBØresund. Ingrid Dissing (2 stemmer) Asta Ostrowski Torben Steenberg AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2014-0044 Klageren: XX Indklagede: DSBØresund CVRnummer: 2930824 Klagen vedrører: Godtgørelse på 3.129,15 kr. i anledning forsinkelser med

Læs mere

BETINGET UDBYGNINGSAFTALE 2

BETINGET UDBYGNINGSAFTALE 2 BETINGET UDBYGNINGSAFTALE 2 mellem K/S Buddingevej 272 c/o Sophienberg Ejendomsudvikling A/S Kongevejen 495C 2840 Holte Cvr. Nr. 31 17 98 74 (herefter benævnt KS) og Gladsaxe Kommune Rådhus Alle 1 2860

Læs mere

Besvarelse af politikerspørgsmål fra Mette Annelie Rasmussen om Den Midlertidige Frikøbsordning for Københavns Kommunes tilbagekøbsrettigheder.

Besvarelse af politikerspørgsmål fra Mette Annelie Rasmussen om Den Midlertidige Frikøbsordning for Københavns Kommunes tilbagekøbsrettigheder. KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Københavns Ejendomme og Indkøb NOTAT Mette Annelie Rasmussen Mette_Annelie_Rasmussen@br.kk.dk Besvarelse af politikerspørgsmål fra Mette Annelie Rasmussen om Den

Læs mere

Movias likviditet har de senere år været styret ud fra nedenstående retningslinjer:

Movias likviditet har de senere år været styret ud fra nedenstående retningslinjer: Politisk dokument med resume Sagsnummer Bestyrelsen 12. september 2013 Mads Lund Larsen 07 Likviditetspolitik Indstilling: Administrationen indstiller, At målet for den gennemsnitlige likvidbeholdning

Læs mere

Ekstraordinært obligationsejermøde den 18. november 2013 Ændringer af obligationsvilkår

Ekstraordinært obligationsejermøde den 18. november 2013 Ændringer af obligationsvilkår Side 1 af 4 Ekstraordinært obligationsejermøde den 18. november 2013 Ændringer af obligationsvilkår Resumé Denne fondsbørsmeddelelse udsendes for at orientere om baggrunden for selskabets forslag om ændring

Læs mere

Af budgetaftalen for 2016 fremgår, at stærke arbejdsfællesskaber er en forudsætning for tillidsdagsordenen. Det fremgår af aftalen, at:

Af budgetaftalen for 2016 fremgår, at stærke arbejdsfællesskaber er en forudsætning for tillidsdagsordenen. Det fremgår af aftalen, at: KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen NOTAT 1. august 2019 Charter for arbejdsfællesskaber Formålet med charter for arbejdsfællesskaber er at knæsætte arbejdsfællesskaber som en del af den ramme, som

Læs mere

En klage over Metroselskabet I/S faldt uden for kerneområdet for ombudsmandens virksomhed. 22. oktober 2014

En klage over Metroselskabet I/S faldt uden for kerneområdet for ombudsmandens virksomhed. 22. oktober 2014 2014-30 En klage over Metroselskabet I/S faldt uden for kerneområdet for ombudsmandens virksomhed En advokat bad på vegne af en klient en underentreprenør på metrobyggeriet ombudsmanden om at iværksætte

Læs mere

Afgørelse vedrørende årsrapporten for 2013 for PFA Pension

Afgørelse vedrørende årsrapporten for 2013 for PFA Pension Bestyrelsen og direktionen for PFA Pension Sundkrogsgade 4 2100 København Ø 21. april 2015 Afgørelse vedrørende årsrapporten for 2013 for PFA Pension Indledning I Økonomisk Ugebrev nr. 34 2014 fremgik

Læs mere

Materiale til ekstraordinært obligationsejermøde den 18. november 2013

Materiale til ekstraordinært obligationsejermøde den 18. november 2013 18. november 2013 Fondsbørsmeddelelse nr. 120 Side 1 af 24 Materiale til ekstraordinært obligationsejermøde den 18. november 2013 Vedlagt følger materiale, der vil blive gennemgået på det ekstraordinære

Læs mere

Administrationen indstiller, at Estimat godkendes som gældende forventning til 2016.

Administrationen indstiller, at Estimat godkendes som gældende forventning til 2016. Politisk dokument uden resume Sagsnummer Bestyrelsen 30. juni 2016 Frank Sjøgreen Kyhnauv 05 Estimat 2.2016 Indstilling: Administrationen indstiller, at Estimat 2.2016 godkendes som gældende forventning

Læs mere

Standardgaranti ved køb af nybygget fast ejendom

Standardgaranti ved køb af nybygget fast ejendom 5. marts 2009 Til [sælgers navn] (sælger) Standardgaranti ved køb af nybygget fast ejendom Til sikkerhed for [købers navn]s (køber) opfyldelse af købsaftale af [xx.xx.xxxx] vedrørende køb af ejendommen

Læs mere

Blokhus Vandværk A.m.b.a. Årsrapport for CVR-nr

Blokhus Vandværk A.m.b.a. Årsrapport for CVR-nr Blokhus Vandværk A.m.b.a. Årsrapport for 2013 CVR-nr. 32 20 52 24 Indholdsfortegnelse Side Ledelsespåtegning 3 Den uafhængige revisors erklæringer 4 Årsregnskab: Anvendt regnskabspraksis 5 Resultatopgørelse

Læs mere

Notatet er en årlig status på praktikpladssituationen i København, herunder antal uddannelsesaftaler indgået af KK i 2016.

Notatet er en årlig status på praktikpladssituationen i København, herunder antal uddannelsesaftaler indgået af KK i 2016. KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Økonomi NOTAT Til Økonomiudvalget Aflæggerbordet Årlig status på praktikpladsområdet i København i 2016 Notatet er en årlig status på praktikpladssituationen

Læs mere

Sagsnr Til Økonomiudvalget. Dokumentnr Sagsbehandler Kristoffer Collovich Haals Jensen

Sagsnr Til Økonomiudvalget. Dokumentnr Sagsbehandler Kristoffer Collovich Haals Jensen KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Økonomi NOTAT 07-03-2016 Til Økonomiudvalget Sagsnr. 2016-0042371 Dokumentnr. 2016-0042371-2 ØU budgetbidrag 2017 - finansposter Bilag Sagsbehandler Kristoffer

Læs mere

RIGSREVISIONEN København, den 8. august 2006 RN A607/06

RIGSREVISIONEN København, den 8. august 2006 RN A607/06 RIGSREVISIONEN København, den 8. august 2006 RN A607/06 Notat til statsrevisorerne om den fortsatte udvikling i sagen om Ørestads- og Metroprojektet (nr. 2) (beretning nr. 3/04) I. Indledning 1. I mit

Læs mere

Aktstykke nr. 31 Folketinget 2014-15. Afgjort den 18. december 2014. Klima-, Energi- og Bygningsministeriet. København, den 7. november 2014.

Aktstykke nr. 31 Folketinget 2014-15. Afgjort den 18. december 2014. Klima-, Energi- og Bygningsministeriet. København, den 7. november 2014. Aktstykke nr. 31 Folketinget 2014-15 Afgjort den 18. december 2014 31 Klima-, Energi- og Bygningsministeriet. København, den 7. november 2014. a. Klima-, Energi- og Bygningsministeriet anmoder hermed om

Læs mere

Budget for lån, renter og balanceforskydninger i budget 2016 2019

Budget for lån, renter og balanceforskydninger i budget 2016 2019 Notat Center for Økonomi og Ejendomme Økonomi og Planlægning Stengade 59 3 Helsingør Tlf. 49282927 Mob. 25312927 pwb11@helsingor.dk Dato 14.8.215 Sagsbeh. pwb11 for lån, renter og balanceforskydninger

Læs mere

Til Økonomiudvalget og Beskæftigelses- og Integrationsudvalget

Til Økonomiudvalget og Beskæftigelses- og Integrationsudvalget KØBENHAVNS KOMMUNE Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen CF 3. kontor - Integration og Vækst NOTAT Til Økonomiudvalget og Beskæftigelses- og Integrationsudvalget Kvartalsvis status på antallet og

Læs mere