I foreningsåret har der været holdt fire udvalgsmøder (2. maj, 29. august, 6. november, 10. marts).

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "I foreningsåret har der været holdt fire udvalgsmøder (2. maj, 29. august, 6. november, 10. marts)."

Transkript

1 Formandens beretning fra udvalget for mekanisk sikring Udvalgets sammensætning og ledelse Udvalgsledelsen består pr. 31. marts 2015 af: Formand Tom Christensen, A/S Gunnebo Nordic Næstformand Torben Yde, CERTEGO A/S Lars Kramer, KIBO System A/S Gerdt Bennetsen, JSA Sikring ApS Claus Lund, Kronborg Sikring Kommanditaktieselskab A/S Bent Ole Nørregaard, SafeGroup A/S Jeg vil gerne benytte lejligheden til at takke udvalgsledelsen og takke andre medlemmer af udvalget, der har arbejdet i andre udvalg eller arbejdsgrupper. Udvalgets aktiviteter Arbejdsplanen for har omfattet mange aktiviteter: 1 F&P Certificering 2 F&P Mærkning 3 F&P Sikringskatalog/suppleringskatalog 4 F&P Uddannelse/Efteruddannelse 5 F&P Produktregistrering 6 Rullegitre. Faldsikring 7 SecurityUser Expo Messe Standarder (Eksisterende/nye S-156) 9 Samarbejde med andre organisationer 10 Aktiviteter til udvidelse af markedet (Privatudvalget) 11 Samling af branchen/hvervning 12 Medlemsmøder (ad hoc) 13 Kommende møder I foreningsåret har der været holdt fire udvalgsmøder (2. maj, 29. august, 6. november, 10. marts).

2 Med Forsikring & Pension har der derudover også været en del møder i relation til mekanisk sikring, herunder møde i KU-MEK (KontaktUdvalget for mekanisk sikring) og i arbejdsgruppen om privathjemssikring. Møderne har omhandlet emner som revision af Sikringskataloget og afdækning/midlertidig mekanisk sikring efter indbrud. Der har også været en række møder om certificeringens kravspecifikation, herunder møder om AMUuddannelser. Udvalget har revideret sit kommissorium SikkerhedsBranchens udvalg for mekanisk sikring arbejder for at udvide markedet og udbrede kendskabet til mekanisk sikring som en integreret del af en professionel sikkerheds- og sikringsløsning. Udvalget tager initiativer bl.a. i form af informationsmøder og oplysningskampagner, ligesom udvalget indgår i tæt samarbejde med andre organisationer, herunder Forsikring & Pension, Det Kriminalpræventive Råd, Politiet og andre myndigheder med interesse for området. Endvidere arbejder udvalget for at sikre kvaliteten af områdets uddannelser, regelsæt og standarder og områdets aktører, produkter og services, ved at tilbyde ISO 9001 certificering af virksomhederne. Certificering og kravspecifikation Målet er, at alle grene af branchen skal kunne blive ISO 9001 certificeret for derved at højne kvaliteten i alle led af værdikæden fra producent over distributør til installatører og vagter. Certificeringen af branchen skrider fortsat frem. Certificering af det mekaniske område er jo vel indarbejdet og vi er i gang med version 2.0. På hele brandområdet er vi nu også i fuld gang. På nuværende tidspunkt er over 80 mekaniske virksomheder, herunder halvdelen låsesmede, ISO 9001 certificeret via SikkerhedsBranchen, og der kommer løbende nye til. Udvalgsledelsen følger løbende op på Sekretariatets arbejde med certificering. Der er fortsat generelt tilfredshed med ydelserne fra DIC (Dansk Institut for Certificering, tidligere Intertek) blandt medlemmerne, og administrationen har vist sig smidig og effektiv. Hos Forsikring & Pension kan man selvregistrere sig. Forsikring & Pension registrerer indenfor en række fagområder virksomheder, der er certificeret efter ISO 9001 samt en faglig kravspecifikation. For at blive registreret skal du have: -Virksomhedens CVR-nummer -Et certifikat fra et akkrediteret certificeringsorgan i pdf-format Registreringen er gratis, og hvis du ikke kan skaffe en pdf af dit certifikat, kan du altid henvende dig til Sekretariatet, der har en.

3 Det behøver ikke at være hemmeligt, at din virksomhed har kvalificeret sig til en ISOcertificering. De certificerede virksomheder er blandt de bedste i Danmark, og de kan opfylde alle krav til sikring. Arbejdsmiljøcertificering efter standarden OHSAS er også en mulighed for alle virksomheder, der i forvejen er ISO 9001 certificerede. De kan så få begge dele auditeret på samme tid. På den måde slipper man i praksis for at få besøg af arbejdsmiljøtilsynet og sparer tid og penge samtidig med at man sikrer at man overholder arbejdsmiljølovgivningen. Kravspecifikationen - Uddannelse/efteruddannelse Opdateringen af kravspecifikationen er bl.a. betinget af at uddannelserne er opdateret. Industriens Uddannelser har været behjælpelig med at få etableret et nyt kursusforløb med åbne værksteder. Det manglende kursus om montage af døre, vinduer og sikringsglas er ved at blive etableret hos EUC Nordvestsjælland via BAI: Efteruddannelsesudvalget for bygge/anlæg og industri. DBI regner med at kunne komme i gang med den nye type kurser efter sommerferien. Efter beretningen vil vi vise strukturen for de kommende uddannelser. Sikringskataloget/Suppleringskataloget Sikringskataloget ses med 13 kapitler på Forsikring & Pensions hjemmeside. Det giver vejledning om tyverisikring, sikringsniveauer m.m. Af de indledende kapitler og af teksten til samtlige beskrivelser af sikringsniveauerne fremgår det helt tydeligt, at sikring indenfor sikringsniveauerne skal udføres af en certificeret virksomhed og at der skal afleveres anlægsdokumentation. Kapitlet om mærkning i Forsikring & Pensions suppleringskatalog er nu på Forsikring & Pensions hjemmeside. Det betyder, at det nu bruges som basis for flere projekter. Forsøg med Dansk Erhverv om installation af spraymærkning af røvere i bl.a. Coopbutikker, Dansk Supermarked, Rema 1000 og 7-Eleven for at indsamle viden, kører. Kasper Skov-Mikkelsen deltager desuden i et nyt projekt, hvor politiet vil teste den indbrudsforebyggende effekt af usynlig mærkning. Det bliver et temmelig stort projekt, som nu er truet af, at det også bliver dyrt. Kasper har dog meldt klart ud, at vi ikke har penge at skyde i, og han har spurgt, hvorfor man ikke også overvejer at undersøge effekten af andre former for sikring. Produktregistrering Produktregistrering hos Forsikring & Pension har været et vigtigt emne. Forsikring & Pension registrerer produkter, der er testet af et akkrediteret prøvningssted på baggrund af en europæisk standard eller anden anerkendt standard. Forsikring & Pension registrerer de produkter, der er til gavn for forsikringsselskaberne. Det vil sige dem, der er omfattet af sikringsniveauerne. Forsikring & Pension har besluttet at lukke standardtyvmetoden pr. 31. december 2013 med en overgangsfase til at få gentestet produkterne til udgangen af 2015.

4 På det efterfølgende temamøde vil vi høre om procedure fra standard til certifikat v. Morten Jul Lægaard, Teknologisk Institut. Produktregistreringen i hele Norden sker med samme krav til dokumentationen, men der er forskel på, hvilke standarder og normer, landene anerkender. Forsikring & Pension udgav i august 2014 en ny sammenligningsnøgle. Nada Savic Larsen, Forsikring & Pension, kommer på temamødet og fortæller om sammenligningsnøglen, nye låsesikringsklasser og om Forsikring & Pensions produktregistrering. Messe Sikringsmessen SecurityUser Expo 2015 bliver afviklet d september 2015 i Bella Centret, bl.a. med konferencer ligesom seneste messe i Tap1 på Carlsberg i Messen er forankret i mekanisk udvalg. Sikringskrav i Bygningsreglementet Forslag til Bygningsreglementet15, nyt bygningsreglement, som efter overgangsperiode fra Bygningsreglementet10 skal gælde endeligt fra 1. januar 2016, har været i høring. SikkerhedsBranchen har kommenteret både mht. sikring og mht. brand. Det er blevet brugt meget krudt på at få indførelse af sikringskrav i Bygningsreglementet. Der er nedsat en underarbejdsgruppe bestående af Det Kriminalpræventive Råd, Forsikring & Pension og SikkerhedsBranchen, som har sat sig for at få presset kravene igennem. Mange politikere er tilhængere af en ændring af Bygningsreglementet, der er bare lige en knast: Det må ikke fordyre byggeriet eller give dyrere byggevarer for forbrugerne. Energistyrelsen, der skriver Bygningsreglementet og hører ind under Klima-, Energi- og Bygningsministeriet, har netop nu en rapport omhandlende "Analyse af konsekvenserne ved indførelse af indbrudssikringskrav i det danske bygningsreglement" under udarbejdelse hos COWI. By, Bolig og Landdistriktsminister Carsten Hansen sætter med kortlægning af internationale erfaringer og tre pilotprojekter fokus på indbrudssikring. Selvom kurven for indbrud er knækket i Danmark, har danskerne stadig langt større risiko for at blive udsat for indbrud end vores naboer. I 2014 var der indbrud i mere end danske hjem, og der er derfor al mulig grund til at arbejde målrettet for at forebygge indbrud. Folk skal være trygge i deres eget hjem, og selvom vi ikke kan stoppe alle indbrud, så kan vi gøre det langt sværere for tyvene at komme ind, og det gør en forskel. Vi ved fra Holland, at man kan stoppe en stor del af indbruddene med bedre sikring af boligerne, og nu sætter vi gang i et projekt, der skal samle alle de gode erfaringer fra udlandet og afprøve det i tre almene boligområder, siger minister for By, Bolig og Landdistrikter Carsten Hansen. Danmark har flere indbrud pr. indbygger end Tyskland, Norge og Sverige til sammen. Alene i forhold til Norge har vi seks gange så mange indbrud per indbygger, så der er god grund til lade os inspirere af de udenlandske erfaringer på området og få prøvet de mest succesfulde indsatser af i en dansk sammenhæng.

5 Derfor har ministeriet netop indgået kontrakt med NIRAS, der nu skal i gang med at kortlægge de udenlandske erfaringer på indbrudsområdet og samle disse i en brugervenlig og anvendelsesorienteret værktøjskasse, som skal ligge klar 1. juli Samling af branchen/hvervning Arbejdsplanens indeholder også, at vi fortsat ser på hvordan vi kan udvide markedet for sikringsprodukter, og I der sidder her i dag er som altid meget velkomne til at komme med ønsker og forslag til sådanne aktiviteter. Udvalgsledelsen overvejer løbende, om love og regler kan strammes til gavn for sikringen, i øjeblikket bl.a. i relation til de regler i Holland som har medført færre indbrud. Der arbejdes fortsat på at få krav til sikring af privatboliger ind i Bygningsreglementet. Arbejdet varetages af Privatudvalget, som berører mekanisk udvalg og støtter op om at udvide markedet. Udvalget er stærkt forankret i de mekaniske sikringsdiscipliner, men går på tværs af fagområderne for at se på et bestemt markedssegment fremfor et enkelt fagområde. Udvalget består først og fremmest af AIA og mekanisk sikring-folk, men også vagtvirksomheder og tv-overvågningsvirksomheder er med. Udvalget her er godt repræsenteret med tre personer i den foreløbige udvalgsledelse. Vi har den glæde, at Det Kriminalpræventive Råd, Nationalt Forebyggelsescenter (NFC) under Rigspolitiet og Forsikring & Pension alle har ønsket at deltage i udvalget, der har som mål at knække den voldsomme rekord i indbrud vi har i Danmark. Vi arbejder med flere ting, først og fremmest at få indført en slags sikringsniveauer for privathjem og med at få sikringskrav ind i Bygningsreglementet. Under alt dette arbejde har der ikke været mange møder i den samlede privatudvalgsledelse, men som det vil fremgå af det følgende, er det altså ikke på grund af manglende aktivitet, snarere tværtimod. Den 22. januar 2015 holdt SikkerhedsBranchen en temadag om privathjemssikring. Der var mange deltagere, særligt fra politi og forsikringsselskaberne, og gode indlæg. Efter indlæggene var der fire workshops, hvor der var mange gode forslag til at fremme privathjemssikring. Alle forslag er nedskrevet og indgår blandt andet i den kommende revision af stopindbrud.dk. Hvervning DLF s medlemmer bliver fortsat certificeret af SikkerhedsBranchen. Den tætte dialog med DLF om et stadig tættere samarbejde er fortsat i gang. Udover at forbedre branchen med certificering, ønsker vi jo også at samle branchen. Mekanisk sikring er et stort område med mange facetter, og man skal jo starte et sted, så udvalgsledelsen har i øjeblikket især fokus på områderne vinduer og sikringsdøre. I den sammenhæng ønsker vi ikke at fylde udvalgsledelsen med for mange virksomheder fra samme område, da der gerne må være plads til engagerede medlemmer fra nye områder.

6 Udvalgsledelsen og Sekretariatet arbejder hele tiden med hvervning og kontakter potentielle nye medlemmer, og jeg vil også opfordre alle andre medlemmer til at tale foreningens sag i kontakten med samarbejdspartnere mv. Guide til Terrorsikring Det, som startede som en praktikantopgave hos Damasec med to praktikanter fra Katastrofe- og Risikomanageruddannelsen på Professionshøjskolen Metropol i København, resulterede i at SikkerhedsBranchen i februar 2015 har udsendt en Guide til Terrorsikring -Sikring mod trusler og risici i nybyggeri og ombygninger. Den skal italesætte hvor terrorsikring skal ind i byggeprocessen hos bygherre, arkitekter og rådgivere. Terrorsikring kan tænkes ind i et projekts oprindelige æstetiske udtryk, hvis sikringsrådgiveren og arkitekten fra starten er i dialog herom. Gør man sig tanker om terrorsikring tidligt i projektets designfase, vil man gennem intelligente løsninger kunne bevare f.eks. en bygnings udtryk uden at gå på kompromis med sikringen. Man gør det samme på flere andre områder, f.eks. på brandsikringsområdet. Jeg vil, inden jeg slutter, igen takke udvalgsledelsen, arbejdsgruppemedlemmer og andre, der har ydet en indsats i det forgangne år. Med de ord overgiver jeg min beretning til medlemsmødets kommentarer og godkendelse. Tom Christensen Formand for udvalget for mekanisk sikring

Formandens beretning fra Rådgiverudvalget 2014-2015

Formandens beretning fra Rådgiverudvalget 2014-2015 Formandens beretning fra Rådgiverudvalget 2014-2015 Det har været et turbulent og arbejdsrigt år, der er gået, og jeg vil starte med at takke både udvalgsledelsesmedlemmerne og andre medlemmer af udvalget

Læs mere

Medlemsmøde d. 19. marts 2014. Sikkerhedens Hus. Velkommen til Medlemsmøde i

Medlemsmøde d. 19. marts 2014. Sikkerhedens Hus. Velkommen til Medlemsmøde i Medlemsmøde d. 19. marts 2014. Sikkerhedens Hus Velkommen til Medlemsmøde i 1 Medlemsmøde i Passiv brandsikring Program 19. marts 2014 14:00 Kaffe 14:10 Velkomst og introduktion til Passiv Brandsikring

Læs mere

Mekanisk installatørvirksomhed. Kravspecifikation. Forsikring & Pension Juni Certificering af Mekaniske installatørvirksomheder

Mekanisk installatørvirksomhed. Kravspecifikation. Forsikring & Pension Juni Certificering af Mekaniske installatørvirksomheder Forsikring & Pension Juni 2017 Mekanisk installatørvirksomhed Kravspecifikation Certificering af Mekaniske installatørvirksomheder Forsikring & Pension Philip Heymans Allé 1 2900 Hellerup Tlf. 41 91 91

Læs mere

Amaliegade 10, 1256 København K, tlf. 33 43 55 00, www.forsikringenshus.dk

Amaliegade 10, 1256 København K, tlf. 33 43 55 00, www.forsikringenshus.dk Amaliegade 10, 1256 København K, tlf. 33 43 55 00, www.forsikringenshus.dk Oktober 2007 Mekanisk indbrudssikring kravspecifikationer til brug for certificering af virksomheder Indholdsfortegnelse (klikbar)

Læs mere

Mekanisk indbrudssikring

Mekanisk indbrudssikring August 2010 Mekanisk indbrudssikring Kravspecifikationer til brug for certificering af virksomheder Philip Heymans Allé 1 2900 Hellerup Tlf. 41 91 91 91 www.forsikringogpension.dk Indholdsfortegnelse 10

Læs mere

Guide til. Terrorsikring. -Sikring mod trusler og risici i nybyggeri og ombygninger.

Guide til. Terrorsikring. -Sikring mod trusler og risici i nybyggeri og ombygninger. Guide til Terrorsikring -Sikring mod trusler og risici i nybyggeri og ombygninger. Februar 2015 Indholdsfortegnelse 1. Hvad er guidens formål?... 3 2. Hvorfor terrorsikring?... 3 3. Hvordan gør man?...

Læs mere

CERTIFICERING FANE 140. 10 Forord. 20 Det certificerende organ. 30 Krav til AIA-installatørvirksomheden. 40 Krav til dokumentation

CERTIFICERING FANE 140. 10 Forord. 20 Det certificerende organ. 30 Krav til AIA-installatørvirksomheden. 40 Krav til dokumentation FANE 140 10 Forord 20 Det certificerende organ 30 Krav til AIA-installatørvirksomheden 40 Krav til dokumentation 50 Ikrafttrædelse, registrering m.m. Forsikring & Pension Amaliegade 10 1256 København K

Læs mere

Version 9 18.8.10. Kravspecifikationer. Certificering af Distributører af brand- og sikringsprodukter

Version 9 18.8.10. Kravspecifikationer. Certificering af Distributører af brand- og sikringsprodukter Version 9 18.8.10 Kravspecifikationer Certificering af Distributører af brand- og sikringsprodukter 10 Forord 10.10 Disse kravspecifikationer anviser de krav, der skal opfyldes, for at opnå certificering

Læs mere

Mekanisk Sikring. UDGANGSPUNKTET er MEKANISK SIKRING. Mekanisk Sikring

Mekanisk Sikring. UDGANGSPUNKTET er MEKANISK SIKRING. Mekanisk Sikring Mekanisk Sikring UDGANGSPUNKTET er MEKANISK SIKRING Mekanisk Sikring FYSISKE værn mod INDBRUD Mekaniske sikringsforanstaltninger er fysiske værn mod indbrud. Hvert år bliver der begået op mod 100.000 indbrud

Læs mere

Indbrudsalarmanlæg (AIA) Kravspecifikation. Forsikring & Pension Januar 2016. Certificering af AIA-virksomheder

Indbrudsalarmanlæg (AIA) Kravspecifikation. Forsikring & Pension Januar 2016. Certificering af AIA-virksomheder Forsikring & Pension Januar 2016 Indbrudsalarmanlæg (AIA) Kravspecifikation Certificering af AIA-virksomheder Forsikring & Pension Philip Heymans Allé 1 2900 Hellerup Tlf. 41 91 91 91 www.forsikringogpension.dk

Læs mere

Medlemsmøde d. 19. marts 2013. Sikkerhedens Hus. Velkommen til Medlemsmøde i

Medlemsmøde d. 19. marts 2013. Sikkerhedens Hus. Velkommen til Medlemsmøde i Medlemsmøde d. 19. marts 2013. Sikkerhedens Hus Velkommen til Medlemsmøde i 1 Medlemsmøde i Passiv brandsikring Program 19. marts 2013 14:45 Velkomst Velkomst og Resume fra Arbejdsplan for Passiv Brandsikring

Læs mere

Tv-overvågning (TVO) Kravspecifikation

Tv-overvågning (TVO) Kravspecifikation Tv-overvågning (TVO) Kravspecifikation Certificering af TVO-installatørvirksomheder Indholdsfortegnelse 10 Forord side 2 20 Krav til certificeringsorganet side 2 30 Certificeringens gyldighedsområde side

Læs mere

Amaliegade 10, 1256 København K, tlf. 33 43 55 00, www.forsikringenshus.dk. Kravspecifikationer certificering af AIA-installatørvirksomheder

Amaliegade 10, 1256 København K, tlf. 33 43 55 00, www.forsikringenshus.dk. Kravspecifikationer certificering af AIA-installatørvirksomheder Amaliegade 10, 1256 København K, tlf. 33 43 55 00, www.forsikringenshus.dk Juli 2006 Kravspecifikationer certificering af AIA-installatørvirksomheder Indholdsfortegnelse 10 Forord 2 20 Det certificerende

Læs mere

Indbrudsalarmanlæg (AIA) Kravspecifikation. Forsikring & Pension. maj Certificering af AIA-virksomheder

Indbrudsalarmanlæg (AIA) Kravspecifikation. Forsikring & Pension. maj Certificering af AIA-virksomheder Forsikring & Pension maj 2019 Indbrudsalarmanlæg (AIA) Kravspecifikation Certificering af AIA-virksomheder Forsikring & Pension Philip Heymans Allé 1 2900 Hellerup Tlf. 41 91 91 91 www.forsikringogpension.dk

Læs mere

Medlemsmøde d. 1. november Rockwool. Velkommen til Medlemsmøde i

Medlemsmøde d. 1. november Rockwool. Velkommen til Medlemsmøde i Medlemsmøde d. 1. november 2012. Rockwool. Velkommen til Medlemsmøde i 1 (15:00) Velkomst og nyt fra Fagudvalgets Arbejdsplan Bent Jensen, Scandi Supply a/s, Formand for Fagudvalget (15.20-15:40) DGNB

Læs mere

Kravspecifikation. Certificering af Livvagtsområdet

Kravspecifikation. Certificering af Livvagtsområdet 10-05-2007 Kravspecifikation Certificering af Livvagtsområdet SikkerhedsBranchen SIKKERHEDENS HUS Jernholmen 12 2650 Hvidovre Tlf.: 36 49 40 80 Fax: 36 34 90 01 www.sikkerhedsbranchen.dk 10 Forord 10.1

Læs mere

MARKEDSANALYSE OG ARTIKEL Afvikling af Skafor og Standardtyvmetoden. Markedsanalyse, Version 160124

MARKEDSANALYSE OG ARTIKEL Afvikling af Skafor og Standardtyvmetoden. Markedsanalyse, Version 160124 MARKEDSANALYSE OG ARTIKEL Afvikling af Skafor og Standardtyvmetoden Markedsanalyse, Version 160124 Introduktion I Danmark har vi siden 80 erne arbejdet med begrebet standardtyven en definition på en indbrudstyv

Læs mere

G4S ACADEMY SKUDHÆMMENDE LØSNINGER

G4S ACADEMY SKUDHÆMMENDE LØSNINGER G4S ACADEMY SKUDHÆMMENDE LØSNINGER VEJLEDNING VERSION 160811 SKUDHÆMMENDE LØSNINGER INFORMATION Når man skal arbejde professionelt med skudsikring skal man være opmærksom på en lang række forhold. Man

Læs mere

Adgangskontrol. Kravspecifikationer til brug for. certificering af virksomheder. Forsikring & Pension September 2010 rettet februar 2011

Adgangskontrol. Kravspecifikationer til brug for. certificering af virksomheder. Forsikring & Pension September 2010 rettet februar 2011 September 2010 rettet februar 2011 Adgangskontrol Kravspecifikationer til brug for certificering af virksomheder Philip Heymans Allé 1 2900 Hellerup Tlf. 41 91 91 91 www.forsikringogpension.dk Indholdsfortegnelse

Læs mere

Velkommen til Medlemsmøde i

Velkommen til Medlemsmøde i Medlemsmøde d. 3. november 2011. Velkommen til Medlemsmøde i Nyt om Passiv Brandsikring. 1 Medlemsmøde i Passiv brandsikring Program 3. november 2011 Velkomst og nyt fra Fagudvalget Passiv Brandsikrings

Læs mere

Adgangskontrolanlæg (ADK) Kravspecifikation. Forsikring & Pension September Certificering af ADK-virksomheder

Adgangskontrolanlæg (ADK) Kravspecifikation. Forsikring & Pension September Certificering af ADK-virksomheder Forsikring & Pension September 2017 Adgangskontrolanlæg (ADK) Kravspecifikation Certificering af ADK-virksomheder Forsikring & Pension Philip Heymans Allé 1 2900 Hellerup Tlf. 41 91 91 91 www.forsikringogpension.dk

Læs mere

Velkommen til Medlemsmøde

Velkommen til Medlemsmøde Medlemsmøde d. 27. oktober 2017. Sikkerhedens Hus Velkommen til Medlemsmøde Fagudvalgets arbejde Rådgivers rolle Forebyggelse hos Redningsberedskabet Tagbrande projekt EuroCode og brandlast 1 14:00 Kaffe

Læs mere

Sikringskatalog Kapitel 12 Nøglebokse

Sikringskatalog Kapitel 12 Nøglebokse Forsikring & Pension Juli 2016 Sikringskatalog Kapitel 12 Nøglebokse Forsikring & Pension Philip Heymans Allé 1 2900 Hellerup Tlf. 41 91 91 91 www.forsikringogpension.dk Indholdsfortegnelse 10 Indledning...

Læs mere

AIA-kataloget Fane 00 Indledning

AIA-kataloget Fane 00 Indledning Forsikring & Pension September 2016 AIA-kataloget Fane 00 Indledning Forsikring & Pension Philip Heymans Allé 1 2900 Hellerup Tlf. 41 91 91 91 www.forsikringogpension.dk Indholdsfortegnelse 10 Generel

Læs mere

Sikringskatalog. Kapitel 10. Vagtydelser

Sikringskatalog. Kapitel 10. Vagtydelser Specifikation august 2010 Sikringskatalog Kapitel 10 Vagtydelser Philip Heymans Allé 1 2900 Hellerup Tlf. 41 91 91 91 www.forsikringogpension.dk Indholdsfortegnelse (klikbar) 10 Indledning... 2 20 Referencer...

Læs mere

SKS system, Kvalitetsledelsessystemer. Brandsikringsanlæg. Mads Risgaard Knudsen

SKS system, Kvalitetsledelsessystemer. Brandsikringsanlæg. Mads Risgaard Knudsen SKS system, Kvalitetsledelsessystemer og Brandsikringsanlæg Mads Risgaard Knudsen Den gode idé og de gode viljers magt i forbindelse med Stik og hugfaste krav Sikkerhedsstyrelsens (SIK) retningslinjer

Læs mere

Sikringskatalog Kapitel 12 Nøglebokse

Sikringskatalog Kapitel 12 Nøglebokse Forsikring & Pension Januar 2014 Sikringskatalog Kapitel 12 Nøglebokse Forsikring & Pension Philip Heymans Allé 1 2900 Hellerup Tlf. 41 91 91 91 www.forsikringogpension.dk Indholdsfortegnelse 10 Indledning...

Læs mere

CSR-rapport for Med venlig hilsen Poul Feilberg Adm. direktør

CSR-rapport for Med venlig hilsen Poul Feilberg Adm. direktør CSR-rapport for 2016 Forord Kort om Feicon Ledelsessystemer hvad er det? Feicons identitet Politik for certificeringer Mål og indsatser Feicons interessenter CSR Rapporten Forord I 2013 blev Feicon ApS

Læs mere

Brandsikringsanlæg i Danmark

Brandsikringsanlæg i Danmark Brandsikringsanlæg i Danmark Indlæg ved FG-konference, 2014 Jacob Andersen, DBI Sprinklerinspektør Dansk Brand- og sikringsteknisk Institut Dias 1 / 28-03-2014 / JAN / Møde Program DBI Brandsikringsanlæg

Læs mere

Version 8 100214. Kravspecifikation. Certificering af leverandørvirksomheder der yder sikringsrådgivning. Side 1 af 8

Version 8 100214. Kravspecifikation. Certificering af leverandørvirksomheder der yder sikringsrådgivning. Side 1 af 8 Version 8 100214 Kravspecifikation Certificering af leverandørvirksomheder der yder sikringsrådgivning Side 1 af 8 Indledning Rådgivning er et vigtigt element i enhver sikringsopgave. Denne Kravspecifikation

Læs mere

TV-overvågning (TVO) Kravspecifikation. Forsikring & Pension. september Certificering af TVO-virksomheder

TV-overvågning (TVO) Kravspecifikation. Forsikring & Pension. september Certificering af TVO-virksomheder Forsikring & Pension september 2017 TV-overvågning (TVO) Kravspecifikation Certificering af TVO-virksomheder Forsikring & Pension Philip Heymans Allé 1 2900 Hellerup Tlf. 41 91 91 91 www.forsikringogpension.dk

Læs mere

ANNONCE. Gammel Mønt 4 1117 København K T +45 33 92 29 00 E mbbl@mbbl.dk www.mbbl.dk

ANNONCE. Gammel Mønt 4 1117 København K T +45 33 92 29 00 E mbbl@mbbl.dk www.mbbl.dk ANNONCE Undersøgelse af udenlandske erfaringer med indbrudsforebyggelse og gennemførsel af indbrudsforebyggende pilotprojekter i forbindelse med renoveringsprojekt i et alment boligbyggeri 1. Opgaven Indbrudsraten

Læs mere

Concilias. Uvildig sikringsrådgivning. Referat af møde i standardiseringsudvalget i. CENELEC TC79/WG1 i Paris 11. og 12.

Concilias. Uvildig sikringsrådgivning. Referat af møde i standardiseringsudvalget i. CENELEC TC79/WG1 i Paris 11. og 12. Referat af møde i standardiseringsudvalget i CENELEC TC79/WG1 i Paris 11. og 12. marts 2014 Deltagene lande med i alt 17 deltagere: Irland, Finland, Sverige, Norge, England, Tyskland, Tjekkiet, Frankrig,

Læs mere

DGNB når bygherren kræver certificering af sit bæredygtige byggeri. sådan kommer du godt i gang

DGNB når bygherren kræver certificering af sit bæredygtige byggeri. sådan kommer du godt i gang DGNB når bygherren kræver certificering af sit bæredygtige byggeri sådan kommer du godt i gang FÅ DE BEDSTE RESULTATER TIL TIDEN Har du lyst til at: At forbedre dine faglige kompetencer? Mindske fejl og

Læs mere

Tv-overvågning (TVO)

Tv-overvågning (TVO) Tv-overvågning (TVO) Kravspecifikation Certificering af TVO-installationsvirksomheder Indholdsfortegnelse 10 Forord side 2 20 Krav til certificeringsorganet side 2 30 Krav til installationsvirksomheden

Læs mere

Sammenligningsnøgle. De nordiske forsikringsforbunds sammenligning af tekniske specifikationer for produkter til mekanisk tyverisikring

Sammenligningsnøgle. De nordiske forsikringsforbunds sammenligning af tekniske specifikationer for produkter til mekanisk tyverisikring De nordiske forsikringsforbunds sammenligning af tekniske specifikationer for produkter til mekanisk tyverisikring Sammenligningsnøgle SFF, Sveriges Försäkringsförbund, Sverige FCF, Finska Försäkringsbolagens

Læs mere

Startside www.fpsikring.dk

Startside www.fpsikring.dk Startside www.fpsikring.dk Indholdsfortegnelse Startside Side 1 Opret virksomhed Side 2 Rediger virksomhed Side 3 Opret produkt Side 4-6 Eksisterende produkter Side 7 Rediger produkt Side 8 Opret fagområde

Læs mere

VI SIKRER DIN KIOSK MED TÅGE

VI SIKRER DIN KIOSK MED TÅGE PROTECTGLOBAL.COM DAG ELLER NAT VI SIKRER DIN KIOSK MED TÅGE STOP TYVENE PÅ SEKUNDER! Velegnet til mindre butikker og kiosker ALARM AKTIVERET SIKRET PÅ SEKUNDER PROTECT sikkerhedståge er hvid, tør og tæt

Læs mere

KENDER DU ENERGISELSKABERNES SPAREINDSATS? Få et bedre afsæt, når du hjælper dine kunder med energiforbedringer

KENDER DU ENERGISELSKABERNES SPAREINDSATS? Få et bedre afsæt, når du hjælper dine kunder med energiforbedringer KENDER DU ENERGISELSKABERNES SPAREINDSATS? Få et bedre afsæt, når du hjælper dine kunder med energiforbedringer ENERGISELSKABERNES SPAREINDSATS HVAD ER DET? I Danmark har vi stort fokus på at reducere

Læs mere

Sikringskatalog Kapitel 13 Vagtydelser

Sikringskatalog Kapitel 13 Vagtydelser Forsikring & Pension Januar 2014 Sikringskatalog Kapitel 13 Vagtydelser Forsikring & Pension Philip Heymans Allé 1 2900 Hellerup Tlf. 41 91 91 91 www.forsikringogpension.dk Indholdsfortegnelse 10 Indledning...

Læs mere

Referat fra møde nr. 29 i DVC's certificeringsudvalg

Referat fra møde nr. 29 i DVC's certificeringsudvalg Referat fra møde nr. 29 i DVC's certificeringsudvalg Tid og sted: 26. februar 2008, kl. 10.00 IdealCombi A/S, Hurup Til stede: Jens Erik Gram (JE) Michael Vesterløkke (MV) Johny Jensen (JHJ) Per Møller

Læs mere

Danske Risikorådgivere. Bestyrelsesmøde

Danske Risikorådgivere. Bestyrelsesmøde Referat Danske Risikorådgivere Bestyrelsesmøde Dato: Torsdag den 27. august 2015 Sted: Bygningsstyrelsen, Lyseng Alle 1, 8270 Højbjerg Tidspunkt: Kl. 10.30 Bestyrelsen Suppleant Øvrig deltagere: Torben

Læs mere

Statsrevisorernes Sekretariat Folketinget Christiansborg 1240 København K FORSVARSMINISTEREN. 2. september 2014

Statsrevisorernes Sekretariat Folketinget Christiansborg 1240 København K FORSVARSMINISTEREN. 2. september 2014 Statsrevisorernes Sekretariat Folketinget Christiansborg 1240 København K FORSVARSMINISTEREN 2. september 2014 MINISTERREDEGØRELSE TIL STATSREVISORERNES BERETNING NR. 16/2013 OM STATENS PLANLÆGNING OG

Læs mere

Status på kvalitetsstyring på Natur- og Miljøområdet.

Status på kvalitetsstyring på Natur- og Miljøområdet. 1 20.02.15 Status på kvalitetsstyring på Natur- og Miljøområdet. Beskrivelse af kvalitetsstyringssystemet Jammerbugt kommune har et kvalitetsstyringssystem på natur- og miljøområdet. Helt overordnet skal

Læs mere

Referat fra generalforsamling 2012 13. marts 2012

Referat fra generalforsamling 2012 13. marts 2012 Referat fra generalforsamling 2012 13. marts 2012 Helgenæs 15. marts 2012 Referatet er udarbejdet efter notater og bestyrelsens præsentation på generalforsamlingen. Undertegnet blev udpeget på generalforsamlingen

Læs mere

Faglig detailplan og -budget for aktivitet 6 'Nyindustrialisering'

Faglig detailplan og -budget for aktivitet 6 'Nyindustrialisering' Notat Projekt: Integrering mellem bæredygtige byggeprocesser Aktivitet 6: Nyindustrialisering, effektive processer og BIM Faglig detailplan og -budget for aktivitet 6 'Nyindustrialisering' I Interreg IV

Læs mere

Krav: Bedre brandsikring af bygninger. Løsning: Brandsikring skal være en del af bygningens grundkonstruktion!

Krav: Bedre brandsikring af bygninger. Løsning: Brandsikring skal være en del af bygningens grundkonstruktion! Passiv brandsikring Effektiv passiv brandsikring er grundlaget for en optimal brandsikring af vores bygninger og dermed fundamentet for, at menneskeliv reddes, og samfundsøkonomiske aktiver sikres og bevares

Læs mere

ISO 9001:2015 OG ISO 14001:2015 NYE VERSIONER AF STANDARDERNE ER PÅ VEJ ER DU KLAR? Move Forward with Confidence

ISO 9001:2015 OG ISO 14001:2015 NYE VERSIONER AF STANDARDERNE ER PÅ VEJ ER DU KLAR? Move Forward with Confidence ISO 9001:2015 OG ISO 14001:2015 NYE VERSIONER AF STANDARDERNE ER PÅ VEJ ER DU KLAR? Move Forward with Confidence HVORFOR 2015 REVISIONEN? I en verden hvor de økonomiske, teknologiske og miljømæssige udfordringer

Læs mere

Kronborg Sikring...når sikkerhed og tryghed går op i en højere enhed FIRMAPROFIL

Kronborg Sikring...når sikkerhed og tryghed går op i en højere enhed FIRMAPROFIL Kronborg Sikring...når sikkerhed og tryghed går op i en højere enhed FIRMAPROFIL 1 2 Kronborg Sikring Firmaprofil Udvikling af sikring til fremtiden Det er vores klare mål at være firmaet, der sætter niveauet

Læs mere

Kvalitative brandsikringsanlæg sikrer ensartet sikkerhedsniveau

Kvalitative brandsikringsanlæg sikrer ensartet sikkerhedsniveau Kvalitative brandsikringsanlæg sikrer ensartet sikkerhedsniveau Retningslinje 001-006 Konference, 24-09-2014 Anders Frost-Jensen, DBI Dias 1 / 24-09-2014 / AFJ / Møde Præskriptive krav Funktions- krav

Læs mere

Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Per Clausen (EL).

Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Per Clausen (EL). Klima-, Energi- og Bygningsudvalget 2014-15 KEB Alm.del Bilag 191 Offentligt DET TALTE ORD GÆLDER Klima-, energi- og bygningsministerens besvarelse af samrådsspørgsmål J om overfladetemperaturkrav til

Læs mere

DANSKE ARK, PLR og FRI har gennemført en revision af Ydelsesbeskrivelser for Byggeri og Planlægning, 2009, der nu foreligger i ny udgave 2012.

DANSKE ARK, PLR og FRI har gennemført en revision af Ydelsesbeskrivelser for Byggeri og Planlægning, 2009, der nu foreligger i ny udgave 2012. DANSKE ARK, PLR og FRI har gennemført en revision af Ydelsesbeskrivelser for Byggeri og Planlægning, 2009, der nu foreligger i ny udgave 2012. Den af organisationerne nedsatte arbejdsgruppe omfattede:

Læs mere

Referat af møde i Anerkendelsesudvalget

Referat af møde i Anerkendelsesudvalget Ingeniørforeningen, IDA Kalvebod Brygge 31-33 DK-1780 København V +45 33 18 48 48 ida@ida.dk ida.dk Referat af møde i Anerkendelsesudvalget Tirsdag 29. april 2014, kl. 12.00-17.30. 17. juni 2014 Til stede

Læs mere

KriminalPræventiv MiljøPlanlægning

KriminalPræventiv MiljøPlanlægning Forebyggelse af kriminalitet i erhvervsområder KriminalPræventiv MiljøPlanlægning Introduktion til: sikringspolitikker og tekniske sikringstiltag Erhvervsområdet: Baldershøj - Vejleåvej - Industribuen

Læs mere

Bestyrelsens beretning for 2013

Bestyrelsens beretning for 2013 Bestyrelsens beretning for 2013 Overskrifter/emner: Indledning Samarbejdspartnere/partneraftaler Økonomi Medlemsoversigt Kurser/Temadage/Konferencer/Udd/Erfa Projekter/Tiltag/Fremtiden Uddeling af Sikkerhedsprisen

Læs mere

VELKOMMEN TIL TEKNOLOGISK INSTITUT

VELKOMMEN TIL TEKNOLOGISK INSTITUT VELKOMMEN TIL TEKNOLOGISK INSTITUT KSO ordningen 2012 Leon Buhl Teknologisk institut Energi & klima KSO-ordningen 2012 Status for ordningen Aktiviteter inden for ordningen VE direktivet Godkendte solvarmeanlæg

Læs mere

ændring af bekendtgørelse om certificeringsordning for dokumentation af tekniske forhold i bygningsreglementet

ændring af bekendtgørelse om certificeringsordning for dokumentation af tekniske forhold i bygningsreglementet Carsten Niebuhrs Gade 43 1577 København V Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk tbst.dk Notat BS0400-00233 22-03-2019 Til høringsparterne Høring over udkast til tre bekendtgørelser på byggeområdet

Læs mere

STOP TYVEN PÅ FÅ SEKUNDER MED EN TÅGEKANON

STOP TYVEN PÅ FÅ SEKUNDER MED EN TÅGEKANON STOP TYVEN PÅ FÅ SEKUNDER MED EN TÅGEKANON Et mere effektivt alarmsystem med tågesikring Ved indbrud er de første sekunder og minutter af- I forhold til økonomiske og personlige tab ved indbrud gørende.

Læs mere

Lovændringer per 1/1 2016

Lovændringer per 1/1 2016 BedreBolig Lovændringer per 1/1 2016 Under BedreBolig-ordningen kunne virksomheder tidligere godkendes som BedreBolig-rådgivervirksomheder til levering af tre ydelser: 1. Kortlægning af en bygnings energibesparelsesmuligheder

Læs mere

G4S ACADEMY NY STANDARDTYV

G4S ACADEMY NY STANDARDTYV G4S ACADEMY NY STANDARDTYV VEJLEDNING VERSION 160811 NY STANDARDTYV INFORMATION Denne vejledning er udarbejdet til hjælp for sikringsansvarlige og sikringsrådgivere med henblik på at skabe et større overblik

Læs mere

En enestående platform for markedsføring

En enestående platform for markedsføring bygge- og boligudstilling En enestående platform for markedsføring Udstillingen hos Byggecentrum er en vigtig del af et samlet inspirations- og læringscenter, hvor viden om produkter og løsninger udveksles

Læs mere

ERHVERVSMENTORER SKABER RESULTATER

ERHVERVSMENTORER SKABER RESULTATER ERHVERVSMENTORER SKABER RESULTATER - SÅ BRUG DEM! Trin-for-trin guide til brugen af frivillige erhvervsmentorer i beskæftigelsesindsatsen I denne guide kan du læse om, hvordan man gennemfører et erhvervsmentorforløb

Læs mere

Version 12 180411. Kravspecifikation. Certificering af virksomheder der yder uvildig sikringsrådgivning. Side 1 af 8

Version 12 180411. Kravspecifikation. Certificering af virksomheder der yder uvildig sikringsrådgivning. Side 1 af 8 Version 12 180411 Kravspecifikation Certificering af virksomheder der yder uvildig sikringsrådgivning Side 1 af 8 Indledning Rådgivning er et vigtigt element i enhver sikringsopgave. Denne Kravspecifikation

Læs mere

Lean Construction - DK

Lean Construction - DK Dagsorden 1. Valg af dirigent 2. Bestyrelsens beretning 3. Regnskab 2013 (Se bilag 1) 4. Overflytning af sekretariat (Se bilag 2) 5. Vedtægtsændringer (Se bilag 3) 6. Handlingsplan 7. Kontingent 8. Budget

Læs mere

Startside

Startside Startside www.fpsikring.dk Indholdsfortegnelse Startside Side 1 Opret virksomhed Side 2 Rediger virksomhed Side 3 Opret produkt Side 4-6 Eksisterende produkter Side 7 Rediger produkt Side 8 Opret fagområde

Læs mere

Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr. 615 (Alm. del), som Folketingets Retsudvalg har stillet til justitsministeren den 22. april 2008.

Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr. 615 (Alm. del), som Folketingets Retsudvalg har stillet til justitsministeren den 22. april 2008. Retsudvalget (2. samling) REU alm. del - Svar på Spørgsmål 615 Offentligt Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K Civil- og Politiafdelingen Dato: 28. maj 2008 Kontor: Politikontoret Sagsnr.:

Læs mere

STOP TYVEN PÅ FÅ SEKUNDER MED EN TÅGEKANON

STOP TYVEN PÅ FÅ SEKUNDER MED EN TÅGEKANON STOP TYVEN PÅ FÅ SEKUNDER MED EN TÅGEKANON www.protectglobal.com Side 3 Et mere effektivt alarmsystem med tågesikring Ved indbrud er de første sekunder og minutter afgørende. Derfor er den optimale indbrudssikring

Læs mere

Generelle bestemmelser for certificering af ledelsessystemer Dato 2008-10-16 Side 1 af 5 Sign: Udg. 3

Generelle bestemmelser for certificering af ledelsessystemer Dato 2008-10-16 Side 1 af 5 Sign: Udg. 3 Generelle bestemmelser for certificering af ledelsessystemer Dato 2008-10-16 Side 1 af 5 Sign: 1. Definitioner Dancerts bestemmelser for certificering af ledelsessystemer omfatter: - Alm. vilkår for certificerings,

Læs mere

Barrierer for varmepumper Varmepumpedagen 2010

Barrierer for varmepumper Varmepumpedagen 2010 Barrierer for varmepumper Varmepumpedagen 2010 Mikkel Sørensen Udfordring Varmepumper er allerede i dag i mange tilfælde den samfundsøkonomisk billigste opvarmningsform udenfor fjernvarmeområder Privatøkonomisk

Læs mere

- ØGET EKSPORT INNOVATION OG SAMARBEJDE. INVITATION Medlemsmøde RINGE, 22. NOVEMBER 2017

- ØGET EKSPORT INNOVATION OG SAMARBEJDE. INVITATION Medlemsmøde RINGE, 22. NOVEMBER 2017 INVITATION Medlemsmøde INNOVATION OG SAMARBEJDE - ØGET EKSPORT RINGE, 22. NOVEMBER 2017 DBDH inviterer hermed medlemmer, kommende nye medlemmer og samarbejdspartnere til efterårets medlemsmøde den 22.

Læs mere

Nye håndbøger fra DBI

Nye håndbøger fra DBI Nye håndbøger fra DBI Torsdag d. 3. november 2011 Brian V. Jensen bvj@dbi-net.dk Tlf. 61201663 Dansk Brand- og sikringsteknisk Institut Dias 1 / 2011 / Passiv Brandsikring Ny håndbog om småhuse Behov,

Læs mere

Folketingets Energipolitiske Udvalg Torsdag 6.november 2008

Folketingets Energipolitiske Udvalg Torsdag 6.november 2008 Folketingets Energipolitiske Udvalg Torsdag 6.november 2008 Sekretariat. +45 5783 0909 Wilstersvej 6 E-mail: dansk.vent@mail.tele.dk 4180 Sorø www.danskventilation.dk 1. Dansk Ventilation, der repræsenterer

Læs mere

Det gør såmænd vores myndigheder. TBST Transport Bygge og Boligstyrelsen 26. september 2017

Det gør såmænd vores myndigheder. TBST Transport Bygge og Boligstyrelsen 26. september 2017 Det gør såmænd vores myndigheder. TBST Transport Bygge og Boligstyrelsen 26. september 2017 BR 18 Paradigmeskift. Nye ord og begreber i BYGGESAGSBEHANDLINGEN Nye ansvarsforhold, for rigtigheden af udført

Læs mere

STRATEGI FOR ETABLERING AF INDBRUDSALARMSYSTE MER

STRATEGI FOR ETABLERING AF INDBRUDSALARMSYSTE MER STRATEGI FOR ETABLERING AF INDBRUDSALARMSYSTE MER Side 1 af 6 STRATEGI FOR ETABLERING AF INDBRUDSALARMSYSTEMER Gældende fra: 20. december 2015 Version 1.1 TOPL Indhold Forord:... 3 Gyldighed:... 3 Formål:...

Læs mere

Sikkert fra frø til forbruger - sikring af fremstilling af medicinsk cannabis

Sikkert fra frø til forbruger - sikring af fremstilling af medicinsk cannabis Sikkert fra frø til forbruger - sikring af fremstilling af medicinsk cannabis Med den nyligt ikrafttrådte forsøgsordning med medicinsk cannabis og etablering af større produktionsfaciliteter på dansk jord

Læs mere

KIBO Sikring A/S 2015. Service & Beredskab

KIBO Sikring A/S 2015. Service & Beredskab KIBO Sikring A/S 2015 Service & Beredskab Ov erv ågn ing Be red skab Mek ani sk S Bra nd si ing kr e vic Ser & ing ikr isk n o tr Elek KIBO Sikring 360 graders sikringspartner Vi passer på dig og dine

Læs mere

Punkt Rettelse Vedtaget dato Ændres Punkt 52. Ansøgningens omfang Ansøgningen skal indeholde følgende generelle oplysninger om firmaet:

Punkt Rettelse Vedtaget dato Ændres Punkt 52. Ansøgningens omfang Ansøgningen skal indeholde følgende generelle oplysninger om firmaet: DBI Retningslinje 001 4. udgave August 2013, Byggedata, opdateret 3. juli Punkt Rettelse Vedtaget dato Ændres Punkt 52 Ansøgningens omfang Ansøgningen skal indeholde følgende generelle oplysninger om firmaet:

Læs mere

Vagtservice i særklasse Kvalitet, kompetencer og kunden i centrum. VAGTSERVICE

Vagtservice i særklasse Kvalitet, kompetencer og kunden i centrum. VAGTSERVICE Vagtservice i særklasse Kvalitet, kompetencer og kunden i centrum. VAGTSERVICE KVALITET, KOMPETENCER OG KUNDEN I CENTRUM. Dedikeret til vagt og sikkerhed Vagtservice Danmark er en dedikeret vagt- og sikkerhedsvirksomhed,

Læs mere

sundhed i grusgraven

sundhed i grusgraven Sundhed på arbejdspladsen kommer ikke af sig selv, bare fordi arbejdsmiljøet er i orden. Det ved man hos NCC Roads, hvor frugt og vand på flaske gav resultater. I Helse arbejdsliv oktober 2007 Sundhed

Læs mere

Kort nyt. Nye medlemmer. SikkerhedsBranchens Medlemsnyt. nr. 152, december 2015

Kort nyt. Nye medlemmer. SikkerhedsBranchens Medlemsnyt. nr. 152, december 2015 SikkerhedsBranchens Medlemsnyt nr. 152, december 2015 Kort nyt Julelukket i SikkerhedsBranchen Sekretariatet holder traditionen tro lukket mellem jul og nytår. Vi er tilbage mandag 4. januar. ISO 9001:2015

Læs mere

EDUCATION DAYS FOR KUNDER OG SAMARBEJDSPARTNERE

EDUCATION DAYS FOR KUNDER OG SAMARBEJDSPARTNERE G4S ACADEMY EDUCATION DAYS FOR KUNDER OG SAMARBEJDSPARTNERE TILMELD DIG HER VERSION 170808 G4S ACADEMY G4S Academy er en tværorganisatorisk afdeling, der fokuserer på strategisk udvikling af relationer,

Læs mere

Ib Bertelsen direktør master i brandsikkerhed, M.IDA

Ib Bertelsen direktør master i brandsikkerhed, M.IDA Ib Bertelsen direktør master i brandsikkerhed, M.IDA Danske Risikorådgivere Hvorfor have fokus på sikkerheden i opførelsesfasen? Danske Risikorådgivere Brandsikring i byggeriets opførelsesfase Fokus på

Læs mere

Poul Dreyer, 3F Carsten Dahl Petersen, DE Johan Hakman, DE Solvej Knoth, IU (referent) Dagsorden

Poul Dreyer, 3F Carsten Dahl Petersen, DE Johan Hakman, DE Solvej Knoth, IU (referent) Dagsorden Referat fra udvalgsmøde i Udviklingsudvalg for Energi og Forsyning Onsdag den 14. december kl. 10.00 12.30 hos Industriens Uddannelser, Vesterbrogade 6D, 4. sal, 1780 København V Deltagere: Christine Bernt

Læs mere

Energistyrelsen sender hermed forslag til bekendtgørelsesændringer i høring.

Energistyrelsen sender hermed forslag til bekendtgørelsesændringer i høring. Til adressater på vedlagt høringsliste Kontor/afdeling Center for Systemanalyse, Energieffektivisering og Global Rådgivning Dato 6. oktober 2016 Høring om ændring af bekendtgørelser om en godkendelsesordning

Læs mere

Godkendelse af husstandsmøller

Godkendelse af husstandsmøller Godkendelse af husstandsmøller Temadag om mini- og husstandsmøller Fredag den 14. september 2012 i Messe C i Fredericia Peggy Friis DTU Vindenergi Energistyrelsens Godkendelsessekretariat Energistyrelsens

Læs mere

Er du klædt på til et bedre miljø?

Er du klædt på til et bedre miljø? Er du klædt på til et bedre miljø? MiljøForum Fyn - ellers er det om at komme ud af fjerene! 2 MiljøForum Fyn Miljø og klima står højt på den globale dagsorden, fordi det er blevet tydeligt, at måden,

Læs mere

Installation af solvarmeanlæg, VE direktivet. Leon Buhl Teknologisk institut Energi & Klima

Installation af solvarmeanlæg, VE direktivet. Leon Buhl Teknologisk institut Energi & Klima Installation af solvarmeanlæg, VE direktivet og KSO ordningen Leon Buhl Teknologisk institut Energi & Klima KSO ordningen 2011 Hovedoversigt for indlæg Hvad er KSO ordningen i dag Status for ordningen

Læs mere

Gode råd om... Tyveri og indbrud. AutoBranchen Danmark VIDEN TIL FORSKEL

Gode råd om... Tyveri og indbrud. AutoBranchen Danmark VIDEN TIL FORSKEL Gode råd om... Tyveri og indbrud AutoBranchen Danmark VIDEN TIL FORSKEL Indholdsfortegnelse Indledning............................................. 4 Din sikringsrådgiver....................................

Læs mere

Energistyrelsens afgørelse af 31. januar 2013 stadfæstes.

Energistyrelsens afgørelse af 31. januar 2013 stadfæstes. (Energibesparelser i bygninger) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk KLAGE FRA SEAS NVE Strømmen

Læs mere

EN GOD PENSION TIL DIN MEDARBEJDER STYRKER DIN ARBEJDSPLADS

EN GOD PENSION TIL DIN MEDARBEJDER STYRKER DIN ARBEJDSPLADS EN GOD PENSION TIL DIN MEDARBEJDER STYRKER DIN ARBEJDSPLADS GØR DIN ARBEJDSPLADS STÆRKERE Medarbejderne er den vigtigste ressource, og med en god pensionsordning gør du din arbejdsplads stærkere. Du øger

Læs mere

DET TALTE ORD GÆLDER

DET TALTE ORD GÆLDER DET TALTE ORD GÆLDER 1. Indledning Kristeligt Dagblad bragte d. 26. januar 2009 en artikel, hvor i der blev efterspurgt en national indsats mod skoleskyderier. Uddannelsesudvalget har i den forbindelse

Læs mere

Ny servicemail til BedreBolig-rådgivere

Ny servicemail til BedreBolig-rådgivere Servicemail nr. 1 maj 2014 Ny servicemail til BedreBolig-rådgivere BedreBolig-sekretariatet og Energistyrelsen får løbende gode input fra BedreBoligrådgivere, der kan bidrage til at forbedre rammerne for

Læs mere

Formandens beretning Netværket af Ungdomsråd 2017

Formandens beretning Netværket af Ungdomsråd 2017 Formandens beretning Netværket af Ungdomsråd 2017 Denne beretning for perioden fra Landsmødet i 2016 til Landsmødet i 2017 har til formål at tegne et billede af arbejdet i organisationen i perioden. Beretningen

Læs mere

EU s initiativ til opgradering af byggebranchens arbejdsstyrke inden for energieffektivitet og vedvarende energi. Styregruppemødet. 20.

EU s initiativ til opgradering af byggebranchens arbejdsstyrke inden for energieffektivitet og vedvarende energi. Styregruppemødet. 20. EU s initiativ til opgradering af byggebranchens arbejdsstyrke inden for energieffektivitet og vedvarende energi Styregruppemødet 20. Juni 2012 Forslag til dagsordenen 1. Status for Status quo rapporten

Læs mere

Lokal- og regionskonference. Den 15. januar 2015

Lokal- og regionskonference. Den 15. januar 2015 Lokal- og regionskonference Den 15. januar 2015 Status på Dansk Byggeris strategi Claus Bering, næstformand i Dansk Byggeri På kant med konkurrenceloven 25 virksomheder fik i okt. 2014 bødeforlæg på samlet

Læs mere

Oplæg - til hvad? Hvordan? - sigende og indbydende overskrift

Oplæg - til hvad? Hvordan? - sigende og indbydende overskrift Oplæg - til hvad? Hvordan? - sigende og indbydende overskrift Dette debatoplæg er tiltænkt... Her skal stå, hvilket arrangement, der er tale om, og hvad mødelederen skal kunne. Med arrangement menes borgermøde,

Læs mere

Region Hovedstadens Vækstbarometer

Region Hovedstadens Vækstbarometer Region Hovedstadens Vækstbarometer Samarbejde med videns- og uddannelsesinstitutioner Region Hovedstadens Vækstbarometer er et repræsentativt panel af mere end 800 direktører for virksomheder i Region

Læs mere