Digitaliserings- og Teknologiudvalget Punkt 1 Valg af formand - Hella Hardø Tiedemann leder valget

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Digitaliserings- og Teknologiudvalget Punkt 1 Valg af formand - Hella Hardø Tiedemann leder valget"

Transkript

1 Published on Ballerup.dk ( Hjem > Digitaliserings- og Teknologiudvalget Digitaliserings- og Teknologiudvalget kl. 16:30 Mødecenter A, Lokale 3 på Ballerup Rådhus Deltagere Hella Hardø Tiedemann (A) - Deltog Kåre Harder Olesen (V) - Deltog Ali Abbasi (Ø) - Deltog Dennis Sørensen (A) - Deltog Jack Nør (A) - Deltog Johan Müller (A) - Deltog Michael Jensen (O) - Deltog Carsten Riis (direktør) - Deltog Jens Kjellerup Hansen (digitaliseringschef) - Deltog Jette Brøndum - Deltog Åben dagsorden Punkt 1 Valg af formand - Hella Hardø Tiedemann leder valget Sagsfremstilling På Kommunalbestyrelsens møde mandag den 26. februar 2018, punkt 7 blev der udpeget følgende syv medlemmer til Digitaliserings- og Teknologiudvalget for perioden fra den 1. marts 2018 til den 31. december 2021: Hella Hardø Tiedemann (A) Johan Müller (A) Jack Nør (A) Dennis Sørensen (A)

2 Ali Abbasi (Ø) Michael Jensen (O) Kåre Harder Olesen (V). Valg af formand for Digitaliserings- og Teknologiudvalget finder sted, jævnfør 6 i Kommissorium for Digitaliserings- og Teknologiudvalget. Formanden har ansvaret for i samarbejde med administrationen at udarbejde dagsordenen. Formanden leder Digitaliserings- og Teknologiudvalgets møder. Bilag 1 bilag Digitaliserings- og Teknologiudvalget Indstilling Politisk Sekretariat indstiller, at 1. Der vælges formand for Digitaliserings- og Teknologiudvalget for perioden fra den 1. marts 2018 til den 31. december Hella Hardø Tiedemann (A) blev valgt Afbud / Fraværende Kåre Harder Olesen (V) Punkt 2 Valg af næstformand Sagsfremstilling På Kommunalbestyrelsens møde mandag den 26. februar 2018, punkt 7 blev der udpeget følgende syv medlemmer til Digitaliserings- og Teknologiudvalget for perioden fra den 1.

3 marts 2018 til den 31. december 2021: Hella Hardø Tiedemann (A) Johan Müller (A) Jack Nør (A) Dennis Sørensen (A) Ali Abbasi (Ø) Michael Jensen (O) Kåre Harder Olesen (V). Valg af næstformand for Digitaliserings- og Teknologiudvalget finder sted, jævnfør 6 i Kommissorium for Digitaliserings- og Teknologiudvalget. Næstformanden leder Digitaliserings- og Teknologiudvalgets møder i formandens fravær. Bilag 1 bilag Digitaliserings- og Teknologiudvalget Indstilling Politisk Sekretariat indstiller, at 1. Der vælges næstformand for Digitaliserings- og Teknologiudvalget for perioden fra den 1. marts 2018 til den 31. december Kåre Harder Olesen (V) blev valgt Afbud / Fraværende Kåre Harder Olesen (V)

4 Punkt 3 Bemærkninger til referatet Jævnfør 9, skal der på det førstkommende møde efter referatet udsendelse være dette punkt. Seneste referat for Kommunalbestyrelsens it-udvalg er fra den 6. december Digitaliserings- og Teknologiudvalget Indstillingen godkendt Punkt 4 Meddelelser 1. Center for By, Erhverv og Miljø orienterer på møde i Digitaliserings- og Teknologiudvalget i juni måned 2018 om status for BorgerTip herunder servicefrister. Taget til efterretning Punkt 5 Kommissorium for Digitaliserings- og Teknologiudvalget Tidligere behandling Kommunalbestyrelsesmøde den 26. februar 2018 Punkt 7 Indhold Sammendrag Kommunalbestyrelsen ønsker udtalelse fra Digitaliserings- og Teknologiudvalget vedrørende kommissoriet for Digitaliserings- og Teknologiudvalget. Baggrund

5 Kommunalbestyrelsen har på møde den 26. februar 2018 besluttet at nedsætte et digitaliseringsudvalg med hjemmel i den kommunale styrelseslov 17, stk. 4. Kommunalbestyrelsen ønskede på mødet, at det behandlede kommissorium sendes til udtalelse i Digitaliserings- og Teknologiudvalget efter behandling og godkendelse i Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen. Sagsfremstilling Forslag til kommissorium for udvalget fremgår af bilag og er identisk med det kommissorium, der blev fremlagt ved Kommunalbestyrelsens møde den 26. februar Dog er udvalgets navn ændret til Digitaliserings- og Teknologiudvalget jf. beslutning på dette møde. Kommissoriet svarer til indholdet af de hidtidige vedtægter for det tidligere it-udvalg med enkelte præciseringer/forenklinger, dog med den ændring, at der i forslag til kommissoriet lægges op til, at der vælges en formand og en næstformand for udvalget. En udtalelse fra Digitaliserings- og Teknologiudvalget vedrørende kommissoriet behandles efterfølgende i Økonomiudvalget og i Kommunalbestyrelsen. Økonomiske konsekvenser og finansiering Ingen økonomiske konsekvenser Bilag 1 bilag Digitaliserings- og Teknologiudvalget Indstilling Politisk Sekretariat og Digitaliseringssekretariat indstiller, at 1. Kommissorium for Digitaliserings- og Teknologiudvalget drøftes, og der afgives evt. bemærkninger til kommissoriet. Sagen godkendt med disse bemærkninger:

6 Kommissoriet tilrettes med følgende ændringer og skal godkendes i Kommunalbestyrelsen: 2 Formål Præciseret at "Udvalget rådgiver desuden vedrørende politikernes it-arbejdsplads". 3 Udvalgets kompetencer og opgaver Tilføjet at udvalget har opgave med at "Bidrage til den løbende vurdering af kommunalbestyrelsesmedlemmernes it-grundlag, herunder såvel it-arbejdspladser, itunderstøttelse og it-support" 8 og 9 Dagsorden og mødereferat Tilføjet at dagsordener og referater ligeledes publiceres til kommunens hjemmeside, og at lukkede punkter ikke offentliggøres. Punkt 6 Administrativ betjening af Digitaliserings- og Teknologiudvalget Sagsfremstilling Digitaliseringschef Jens Kjellerup fra Digitaliseringssekretariatet er sekretær for Digitaliserings- og Teknologiudvalget. Formanden og sekretæren udarbejder i samarbejde dagsordenen. Alle medlemmer kan få optaget emner på dagsordenen ved henvendelse til formanden eller sekretæren. Dagsordenen publiceres til Prepare by First Agenda og intranet senest fire dage før mødet. Digitaliseringschef Jens Kjellerup udarbejder referat.

7 Referatet publiceres til Prepare by First Agenda og intranet senest en uge efter mødet. På det førstkommende møde efter referatets udsendelse vil der være et punkt på dagsordenen om "Bemærkninger til referatet". Økonomiske konsekvenser og finansiering Udvalget har ikke en selvstændig økonomisk ramme. Bilag 1 bilag Digitaliserings- og Teknologiudvalget Indstilling Politisk Sekretariat indstiller, at 1. Orienteringen om den administrative betjening af Digitaliserings- og Teknologiudvalget tages til efterretning. Taget til efterretning med denne bemærkning: Der tages forbehold for, at kommissoriet for Digitaliserings- og Teknologiudvalget endnu ikke er godkendt og kan give anledning til ændringer. Punkt 7 Mødekalender 2018 for Digitaliserings- og Teknologiudvalget Sagsfremstilling Politisk Sekretariat har udarbejdet forslag til mødekalender 2018 for Digitaliserings- og Teknologiudvalget. Det foreslås, at møderne holdes kl på følgende datoer:

8 Torsdag den 3. maj 2018 Onsdag den 13. juni 2018 Onsdag den 29 august 2018 Tirsdag den 25. september 2018 Onsdag den 31. oktober 2018 Onsdag den 12. december Økonomiske konsekvenser og finansiering Ingen økonomiske konsekvenser Bilag 1 bilag Digitaliserings- og Teknologiudvalget Indstilling Politisk Sekretariat indstiller, at 1. Mødekalender 2018 for Digitaliserings- og Teknologiudvalget godkendes. Indstillingen godkendt med disse bemærkninger: Der ønskes et møde i november 2018 (tilføjet). Der er ønske om, at mødet den 29. august 2018 flyttes, hvis det er muligt (ikke muligt). Punkt 8 Digital dannelse Indhold Sammendrag

9 Begrebet "digital dannelse" diskuteres med fokus på hvilke digitale kompetencer, der stilles til alle borgere i samfundet, samt hvordan kommunen kan være med til at understøtte udviklingen af disse digitale kompetencer for alle borgere fra børn til voksne. Baggrund Til arbejdet i Digitaliserings- og Teknologiudvalget vil en diskussion af begrebet "digital dannelse" være en måde at opstarte udvalgets arbejde. "Digital dannelse" er netop et udvalgt tema i den fælles-offentlige digitaliseringsstrategi for perioden og kommer til udtryk i et af initiativerne i denne strategi "Initiativ 9: Digitalisering for alle". Forskellige gældende offentlige digitaliseringsstrategier fremlægges på møde i Digitaliserings- og Teknologiudvalget i juni Sagsfremstilling Digitaliseringsstyrelsen skriver i den fælles-offentlige digitaliseringsstrategi, at "digital dannelse" er et emne, der skal medtænkes i det offentlige, da brugen af digitale teknologier og løsninger er steget eksponentielt i samfundet. For nogle borgere og virksomheder har udviklingen være efterspurgt, og det har været let at omstille sig. For andre har det betydet en tilvænning til nye måder at klare opgaverne, fx kommunikationen med de offentlige myndigheder, som de seneste år er blevet gradvist mere digital. Som samfund er der en forpligtelse til løbende at sikre, at borgerne kan begå sig sikkert og kompetent i en digital verden og ikke mindst på et arbejdsmarked, hvor kravene til digitale færdigheder bliver stadig større. Det gælder både dem, der i dag er voksne, og de nye generationer, der vokser op som digitalt indfødte. På Digitaliserings- og Teknologiudvalgets møde vil digital arkitekt Jacob Hansen fra Center for Digital Dannelse give et oplæg om, hvordan "digital dannelse" kan forstås og lægge op til diskussion af nogle af de udfordringer og digitale kompetencer, man som borger og virksomhed er nødt til at forholde sig til, for at kunne begå sig i det digitale samfund og hvordan man som kommune kan understøtte dette. Som forberedelse til mødet kan deltagerne teste egne digitale kompetencer ved udfyldelse af et online værktøj til kortlægning af egne digitale kompetencer. Dette værktøj er udviklet af Center for Digital Dannelse og anvendes både blandt ledere i kommunerne, elever på forskellige skoletrin og uddannelser og deres forældre til at sætte fokus på digital dannelse og digitale kompetencer. Der er tale en selvtest og værktøjet kan findes på denne side under "Tag testen gratis":

10 Resultatet af testen gennemgås ikke på Digitaliserings- og Teknologiudvalgets møde, men er med til at introducere væsentlige begreber inden mødet. Digitaliserings- og Teknologiudvalgets medlemmer diskuterer, hvorledes "digital dannelse" kan tænkes ind i udvalgets arbejde. Økonomiske konsekvenser og finansiering Ingen økonomiske konsekvenser Bilag 0 bilag Digitaliserings- og Teknologiudvalget Indstilling Digitaliseringssekretariat indstiller, at 1. "Digital dannelse" i relation til udvalgets overordnede formål drøftes. Sagen blev drøftet. Punkt 9 Digitaliseringsstrategi 0-18 år frem til 2021 Tidligere behandling Børne- og Skoleudvalget den 6. marts 2018 Punkt 12 Indhold Sammendrag Center for Skoler, Institutioner og Kultur har med afsæt i den eksisterende Digitaliseringsstrategi gældende for 0-18 år udarbejdet et udkast, som skal erstatte afsnittet, der dækker 6-16 år (skoleområdet). Der er desuden udarbejdet et udkast, som nytænker det digitale dannelsesbegreb. Digitaliseringsstrategien ønskes sendt i høring.

11 Baggrund Den eksisterende Digitaliseringsstrategi 0-18 år fra 2014 er udløbet i Med budgetaftalen for 2018 er der satset på it i folkeskolen. Denne satsning fordrer ligeledes en opdatering af strategien. Af budgetaftalen fremgår det, at parterne ønsker, at digitaliseringsstrategien på folkeskoleområdet og dens tilknyttede handleplaner opdateres, herunder med fokus på kodning som tema, så kodning og generel brug af it og digitale ressourcer i højere grad kan bidrage til at styrke elevernes skabende og kreative potentialer på alle klassetrin. Sagsfremstilling Center for Skoler, Institutioner og Kultur vurderer, at Digitaliseringsstrategi 0-18 år i sin form og indhold på dagtilbuds- og klubområdet er både tidssvarende og visionær. Derfor foreslås disse dele videreført. På skoleområdet er der brug for både en opdatering og en indholdsmæssig justering. Til brug for opgaveløsningen omkring en opdateret strategi på skoleområdet har der været nedsat en arbejdsgruppe. Arbejdsgruppen har bestået af lærere og ledere fra skolerne. Strategien på skoleområdet har tre temaer: Digital ledelse Pædagogisk kompetence Digital didaktik. Indholdet af disse tre temaer er ændret, så fokus nu er på elevernes læring, og temaerne følges op af fire indsatser. De fire indsatser skal hjælpe skolerne til at nå strategiens mål. Indsats 1: Lærerne og pædagogernes digitale kompetencer Indsatsen sikrer: At lærere og pædagoger får mulighed for at bevidstgøre sig om egne kompetencer og færdigheder inden for det digitale felt.

12 At behovet for en indsats på skolen afklares. At den enkelte skole planlægger, hvordan man gennemfører et kompetenceløft for samtlige medarbejdere. Indsats 2: Kodning - digitale og innovative processer Kodning og digital skabelse inviterer til, at eleverne lærer ved at prøve og til at forstå, at fejl er en naturlig del af læringsprocessen. Kodning er en disciplin, som træner mange af de færdigheder og kompetencer, som ønskes, at eleverne udvikler. Indsatsen har fokus på to spor: Den faglige viden om kodning Som middel til at arbejde med digitale og innovative processer. Indsats 3: Informationssøgning Brugen af internettet, indsamling af større mængder data og adgang til digitale teknologier stiller hele tiden øgede krav om, at eleven lærer at søge information målrettet; at indsamle, sortere, udvælge og forholde sig kritisk til information, som er relevant i forhold til det læringsindhold, der arbejdes med. Denne indsats skal bidrage til at styrke elevernes kompetencer inden for informationssøgning, begyndende kildekritik, ophavsrettigheder og relevansvurdering. Indsats 4: Social ansvarlighed og it-sikkerhed Uanset om sociale medier indgår i skolens aktiviteter eller ej, så er sociale medier en stor del af børnenes og de unges liv. Derfor er det vigtigt, at skolen forholder sig til, hvordan børnene og de unge bruger medierne. Med fokus på social ansvarlighed og it-sikkerhed sikres børns og unges forudsætninger for, i en tidlig alder at blive rustet til at leve og arbejde i et samfund, hvor de skal være kritisk

13 tænkende i arbejdet med og brugen af digitale medier. De skal kunne begå sig trygt, forsvarligt og etisk korrekt, når de anvender it og medier og er digitalt sociale. De skal kunne begå sig trygt og sikkert på nettet i den digitale kontakt og kommunikation med omverdenen. Ændringen af de tre temaer medfører ligeledes, at beskrivelsen af vejen til den digitale dannelse nuanceres. Kombinationen af tre domæner sikrer den digitale kompetence: Færdigheder i at anvende digitale værktøj og medier Viden, teorier og principper knyttet til teknologi Holdninger til strategisk brug, åbenhed, kritisk forståelse, kreativitet, ansvarlighed og selvstændighed. Når det enkelte barn styrker sin digitale kompetence, vil det kunne indgå i trygge og værdiskabende samspil med andre mennesker i den virtuelle verden. Ved en positiv, men kritisk tilgang til andre brugere, samt ved nøje at overveje egne og andres intentioner, handlinger og udtryksformer i den virtuelle virkelighed, opnås netop den digitale dannelse. På mødet i Børne- og Skoleudvalget den 6. marts 2018 ønskede udvalget, at den reviderede Digitaliseringsstrategi 0-18 år gældende fra blev sendt i høring i perioden fra den 12. marts 2018 til den 7. maj 2018 i skolebestyrelser samt Digitaliserings- og Teknologiudvalget. Udkast til den reviderede digitale strategi kan ses som bilag. Der ses ligeledes udkast til høringssvar fra Digitaliserings- og Teknologiudvalget, samt tidligere høringssvar fra Kommunalbestyrelsens it-udvalg fra 2014, da strategien blev vedtaget første gang. På Digitaliserings- og Teknologiudvalgets møde deltager udviklingskonsulent Jesper Bak fra Center for Skoler, Institutioner og Kultur under behandlingen af sagen. Økonomiske konsekvenser og finansiering

14 Ingen økonomiske konsekvenser Bilag 3 bilag Digitaliserings - og Teknologiudvalget Indstilling Center for Skoler, Institutioner og Kultur indstiller, at 1. Orientering om den reviderede Digitaliseringsstrategi 0-18 år gældende fra tages til efterretning. 2. Digitaliserings- og Teknologiudvalget udarbejder et høringssvar om den reviderede strategi til Børne- og Skoleudvalget. Indstillingen ikke godkendt. Digitaliserings- og Teknologiudvalget mente ikke, at der kunne gives høringssvar, da det ikke klart fremgår af den reviderede digitaliseringsstrategi, hvilke ændringer der er sket fra første version. Desuden ønsker udvalget at behandle Digitaliseringsstrategi 0 18 år sammen med punktet om "Bring Your Own Device" for øget anvendelse af it i folkeskolen. Begge sager blev behandlet på møde i Børne- og Skoleudvalget den 6. marts Der vil blive givet et fælles høringssvar, da udvalget mener, at de to sager har stor sammenhæng. Medtages på kommende møde i Digitaliserings- og Teknologiudvalget. Punkt 10 Aula it-kommunikationsplatform - implementering i Ballerup Kommune Tidligere behandling Kommunalbestyrelsen den 9. oktober 2017 Punkt 2 Indhold Sammendrag Der orienteres om fremdrift i implementeringen af Aula. Aula er en it-samarbejdsplatform, som går i luften august 2019 på skolerne og i 2020 på dagtilbud. Implementeringen af Aula

15 opfattes i høj grad som et kommunikationsprojekt i forhold til de forskellige interessenter. I Ballerup Kommune er projektorganisationen for Aula etableret og tidsplanen med faser udarbejdet og vedtaget i styregruppen. Projektet forløber efter tidsplanen. Næste fase er udarbejdelse af kommunikationsplan for projektet og anvendelsesstrategi for Aula. Baggrund Kommunalbestyrelsen vedtog i Budget 2018 at afsætte 13,5 mio. kr. over en 4-årig periode til Aula. Baggrunden for Aula er regeringen og KL's aftale fra 2014 om, at alle folkeskoler med udgangen af 2017 skal anvende en læringsplatform, som i Ballerup Kommune er Meebook og fra august 2019 en samarbejdsplatform, som for alle skoler bliver Aula. Derfor er Center for Skoler, Institutioner og Kultur i gang med at implementere Aula. Sagsfremstilling Kommunalbestyrelsen vedtog i Budget 2018 vedtog at afsætte 13,5 mio. kr. over en 4-årig periode til implementering af Aula. Center for Skoler, Institutioner og Kultur har inden for den bevilgede ramme ansat en projektleder, som skal gennemføre implementeringen af Aula. Aula er den kommende it-samarbejdsplatform for skoler, BFO'er og dagtilbud, som afløser for it-systemerne forældreintra, børneintra og skoleintra. I Aula får forældre, elever og personale en sikker og brugervenlig adgang til kommunikationskanaler fx mailsystem, grupper, opslag og kalender. Der er nedsat en projektorganisation bestående af styregruppe, referencegruppe, projektgruppe, centrale arbejdsgrupper og tilhørende fora for henholdsvis skole, dagtilbud og øvrige brugere. Implementeringen af Aula er opdelt i tre spor. Det første spor er Indholds-sporet, som er en kvalitativ del, der omhandler den digitale kommunikation mellem forældre, personale og elever. Det andet spor er it-teknik og data samt funktionaliteterne på Aula. Det tredje spor er kursus- og informationskampagne for personale, forældre og elever om, hvordan de bruger Aula.

16 Tidsplanen er inddelt i følgende faser: Første halvår af 2018 er en planlægningsfase i samarbejde med det decentrale lederniveau. Andet halvår af 2018 er inddragelsesfasen, hvor slutbrugere i alle målgrupper bliver involveret i udarbejdelsen af en anvendelsesstrategi om målene for Aula, og hvordan brugere af Aula i Ballerup Kommune fremadrettet skal kommunikere sammen. Tredje fase er informationsfasen, som omhandler ibrugtagning af Aula, således at alle skoler er klar til at gå i luften august I andet halvår af 2019 starter den samme proces for dagtilbud. Koordinering mellem dagtilbud, skoler og øvrige interessenter foregår løbende over de fire år projektet forløber. I alle faser vil personalet som hovedregel blive inddraget og informeret før, forældre og elever bliver inddraget og informeret. Det er en stram, men realistisk tidsplan for projektet. Der fremlægges løbende status for Aula i Børne- og Skoleudvalget og der vil mindst en gang årligt i projektperioden være en status med fokus på digitaliseringsdelen af Aula-projektet til Digitaliserings- og Teknologiudvalget. Derudover vil Aula blive behandlet i Digitaliserings- og Teknologiudvalget ad-hoc i sager, der vedrører serviceniveau eller digitaliseringsgrad. På Digitaliserings- og Teknologiudvalgets møde deltager udviklingskonsulent Jesper Bak fra Center for Skoler, Institutioner og Kultur under behandlingen af sagen. Økonomiske konsekvenser og finansiering Ingen økonomiske konsekvenser Bilag 0 bilag Digitalisering- og Teknikudvalget Indstilling Center for Skoler, Institutioner og Kultur indstiller, at 1. Orienteringen om status vedrørende Aula tages til efterretning. Taget til efterretning

17 Punkt 11 Udvidelse af IT-Forsyningen med Allerød Kommune Tidligere behandling Kommunalbestyrelsen den 29. januar 2018 Punkt 2 Indhold Sammendrag Kommunalbestyrelsen skal godkende allonge til Vedtægt for IT-Forsyningen I/S, hvorefter Allerød Kommune indtræder i IT-Forsyningen med virkning fra den 1. september Baggrund Furesø, Ballerup og Egedal Kommuner godkendte i januar 2018 på deres respektive kommunalbestyrelsesmøder, at Allerød Kommune optages i IT-Forsyningen I/S, som ejes af de tre kommuner. Allerød Kommune optages i IT-Forsyningen på samme vilkår, som de tre nuværende ejer-kommuner og uden økonomiske konsekvenser for de tre nuværende ejerkommuner. Sagsfremstilling Indtræden af nye interessenter i det kommunale fællesskab kræver en ændring af vedtægterne for IT-Forsyningen. Vedtægtsændringen skal godkendes af interessenterne i de respektive kommunalbestyrelser samt godkendes af Ankestyrelsen, det kommunale tilsyn. Dette følger af vedtægterne for IT-Forsyningen samt af styrelseslovens 60. Administrationen har udarbejdet vedlagte allonge til Vedtægt for IT-Forsyningen I/S, hvoraf fremgår, at Allerød Kommune optages i IT-Forsyningen I/S med virkning fra den 1. september Følgende fremgår af allongen: De fire interessenter hæfter efter samme fordelingsnøgle indbyrdes forholdsmæssigt efter antallet af årsværk i de fire kommuner Bestyrelsen består af fire bestyrelsesmedlemmer

18 Bestyrelsen er beslutningsdygtig, når mindst tre bestyrelsesmedlemmer er til stede Interessentskabet tegnes ved fravær af direktør og bestyrelsesformand af tre bestyrelsesmedlemmer i forening Allerød Kommune indskyder en kapital på kr., hvilket svarer til den forholdsmæssige andel af IT-Forsyningens basiskapacitet, personale, lokaler mv. efter samme principper, som da IT-Forsyningen blev stiftet. Allerød Kommune udarbejder stadeopgørelse over aktiver, passiver, rettigheder og forpligtelser, som overdrages til IT-Forsyningen IT-forsyningen overtager på ikrafttrædelsestidspunktet de aktiver, passiv, rettigheder og forpligtelser, som tidligere har tilhørt/påhvilet Allerød Kommune. Ankestyrelsen det kommunale tilsyn, har den 23. marts 2018 forhåndsgodkendt allonge til Vedtægt IT-Forsyningen I/S. Når samtlige kommunalbestyrelser har godkendt allongen vil Ankestyrelsen godkende allongen endeligt, hvorefter den træder i kraft den 1. september Lovhjemmel Styrelseslovens 60 Vedtægter for IT-Forsyningen I/S Det videre forløb Sagen skal efter behandling i Digitaliserings- og Teknologiudvalget forelægges Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen til endelig godkendelse. Økonomiske konsekvenser og finansiering Ingen økonomiske konsekvenser Allerød Kommunes optagelse i IT-Forsyningen er udgiftsneutral for ejer-kommunerne. Allerød Kommune afholder projekt- og transitionsomkostninger og engangsudgifter i øvrigt ved Allerød Kommunes indtræden i IT-Forsyningen. Bilag 3 bilag Digitaliserings - og Teknologiudvalget Indstilling Kommunaldirektøren indstiller, at

19 1. Allonge til Vedtægt for IT-Forsyningen I/S anbefales med henblik på endelig godkendelse i Økonomiudvalget og Kommualbestyrelsen. Indstillingen godkendt Punkt 13 Eventuelt Intet Punkt 14 TILLÆGSDAGSORDEN Status for implementering af Persondataforordning Tidligere behandling Kommunalbestyrelsens It-udvalg den 6. december 2017 Punkt 3 Indhold Sammendrag Persondataforordningen træder i kraft den 25. maj Der arbejdes også på implementeringen i Ballerup Kommune og en række udfordringer er i den forbindelse identificeret. Persondataforordningen giver anledning til nye opgaver i kommunerne herunder ansættelse af en DPO (Data Protection Officer), udvidede muligheder for indsigt i egne data for borgerne. Ligeledes er reglerne for kommunalpolitikernes håndtering af persondata præciseret. Baggrund Persondataforordningen er besluttet i EU og skal sikre ensartede regler for behandling af persondata i alle EU-lande. Når den nye Persondataforordning træder i anvendelse den 25. maj 2018, skal Ballerup Kommune, ligesom alle andre offentlige såvel som private virksomheder, sikre at behandling af personoplysninger sker i overensstemmelse med forordningens og den kommende databeskyttelseslovs regler. På møde i Kommunalbestyrelsens it-udvalg i december 2017 blev der kort informeret om

20 baggrunden for Persondataforordningen og processen for at sikre overholdelse af forordningens regler i Ballerup Kommune. Dette punkt følger op på arbejdet med at sikre compliance i forhold til forordningen. Sagsfremstilling Den 25. maj 2018 nærmer sig med hastige skridt, og på trods af de mange igangværende aktiviteter er det ikke muligt at være 100 pct. compliant med forordningen til denne dato, men det er vigtigt at understrege, at processen er rigtig godt i gang. Der er igangsat en kommunikationsindsats på tværs i hele organisationen i Ballerup Kommune, og der er møder i de enkelte fagcentre, hvor netop de enkelte fagcentres udfordringer belyses. De fagcentre, der har gennemført kortlægningsprocessen og risikovurderingerne, er klar over hvor udfordringerne ligger. Analyserne har vist en række udfordringer, som går igen på tværs af de forskellige fagcentre. Herunder: Opbevaring af fysiske sager Håndtering af print Brug af fælles login Brug af lokale drev Arkiver i kælderen Brug af sikker mail Download og brug af apps på mobile enheder. Disse udfordringer arbejdes der på at implementere løsninger til. I forbindelse med implementering af Persondataforordningen gives borgeren yderlige muligheder for at kunne bede om indsigt i, hvilke oplysninger kommunen har registreret om vedkommende. Før implementeringen af Persondataforordningen skulle man som borger specifikt kunne udpege hvilke sager/data man ønskede aktindsigt i. Efter den 25. maj 2018 kan man som borger bede om indsigt, og det vil være kommunens opgave at finde alle data frem og ikke blot de data borgeren efterspørger. Det er lovgivningsmæssigt bestemt, at alle kommuner skal have ansat en certificeret DPO (Data Protection Officer = Databeskyttelsesrådgiver) pr. 25. maj Det er muligt at dele en DPO mellem flere kommuner. Digitaliseringssekretariatet har tidligere anbefalet, at der ansættes en DPO i samarbejde med andre kommuner, og det er besluttet at ansætte en DPO i samarbejde med de øvrige ejerkommuner af IT-Forsyningen (Egedal, Furesø og Allerød). DPO'en skal stå for den rådgivende og kontrollerende indsats i alle fire kommuner og

21 ansættes i Egedal Kommune. Regler for kommunalbestyrelsesmedlemmers behandling af personoplysninger er blevet specificeret i forbindelse med en ændring i styrelsesloven 8 b om beskyttelse af byrådsmedlemmers behandling af oplysninger som led i hvervet. Bestemmelsen beskytter et medlem af kommunalbestyrelsens kommunikation som led i varetagelsen af sit hverv som medlem af kommunalbestyrelsen. Der gives en detaljeret status for implementering af Persondataforordningen på mødet. Økonomiske konsekvenser og finansiering Ingen økonomiske konsekvenser Bilag 2 bilag Digitaliserings- og Teknologiudvalget Indstilling Digitaliseringssekretariat indstiller, at 1. Status for implementering af Persondataforordningen tages til efterretning. Taget til efterretning Lukket dagsorden Punkt 12 Status for it-mæssig understøttelse af Kommunalbestyrelsen

Digitaliserings- og Teknologiudvalget

Digitaliserings- og Teknologiudvalget Published on Ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > Digitaliserings- og Teknologiudvalget - 29-08-2018 Digitaliserings- og Teknologiudvalget - 29-08-2018 29.08.2018 kl. 16:30 Mødecenter A, Lokale 3 på

Læs mere

Digitaliserings- og Teknologiudvalget

Digitaliserings- og Teknologiudvalget Published on Ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > Digitaliserings- og Teknologiudvalget - 13-06-2018 Digitaliserings- og Teknologiudvalget - 13-06-2018 13.06.2018 kl. 16:30 Mødecenter A, Lokale 3 på

Læs mere

Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Punkt 1 Valg af formand - Per Mortensen leder valget

Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Punkt 1 Valg af formand - Per Mortensen leder valget Published on Ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > - 16-01-2018-16-01-2018 16.01.2018 kl. 13:00 Mødecenter A, Lokale 3 på Ballerup Rådhus Deltagere Musa Kekec (A) - Deltog Per Mortensen (A) - Deltog

Læs mere

Økonomiudvalget

Økonomiudvalget Published on www.ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > Økonomiudvalget - 19-12-2016 Økonomiudvalget - 19-12-2016 19.12.2016 kl. 16:45 Mødecenter C, Lokale 29 på Ballerup Rådhus Deltagere Jesper Würtzen

Læs mere

Eliteidrætsrådet Åben dagsorden. Punkt 1 Meddelelser. Beslutning. Published on Ballerup.dk (

Eliteidrætsrådet Åben dagsorden. Punkt 1 Meddelelser. Beslutning. Published on Ballerup.dk ( Published on Ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > Eliteidrætsrådet - 06-06-2018 Eliteidrætsrådet - 06-06-2018 06.06.2018 kl. 18:00 Mødecenter A, Lokale 3 på Ballerup Rådhus Deltagere Jesper Würtzen

Læs mere

Økonomiudvalget

Økonomiudvalget Published on www.ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > Økonomiudvalget - 30-05-2016 Økonomiudvalget - 30-05-2016 30.05.2016 kl. 20:30 Mødecenter C, Lokale 32 på Ballerup Rådhus, Hold-an Vej 7, 2750

Læs mere

Naturkvalitetsudvalget

Naturkvalitetsudvalget Published on Ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > - 13-12-2018-13-12-2018 13.12.2018 kl. 18:00 Mødecenter A, Lokale 3 på Ballerup Rådhus Deltagere Hella Hardø Tiedemann (A) - Deltog Stine Rahbek Pedersen

Læs mere

Økonomiudvalget

Økonomiudvalget Published on Ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > Økonomiudvalget - 02-10-2017 Økonomiudvalget - 02-10-2017 02.10.2017 kl. 08:00 Mødecenter A, Lokale 3 på Ballerup Rådhus Deltagere Jesper Würtzen (A)

Læs mere

Punkt 1 Valg af formand - borgmesteren leder valget

Punkt 1 Valg af formand - borgmesteren leder valget Published on Ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > - 14-01-2014-14-01-2014 14.01.2014 kl. 13:00 Mødecenter A, Lokale 3 på Ballerup Rådhus Deltagere Tom Nielsen (A) - Deltog Bjarne Rasmussen (A) - Deltog

Læs mere

Referat Udvalget for Kultur & Fritid mandag den 8. januar Kl. 19:00 i Mødelokale 5, Lejrevej 15, 4320, Allerslev

Referat Udvalget for Kultur & Fritid mandag den 8. januar Kl. 19:00 i Mødelokale 5, Lejrevej 15, 4320, Allerslev Referat mandag den 8. januar 2018 Kl. 19:00 i Mødelokale 5, Lejrevej 15, 4320, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. KF - Godkendelse af dagsorden...1 2. KF - Orientering - januar...2 3. KF - Valg af formand...3

Læs mere

Kunstrådet

Kunstrådet Published on www.ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > Kunstrådet - 09-04-2014 Kunstrådet - 09-04-2014 09.04.2014 kl. 17:00 Mødecenter C - lokale 29 på Ballerup Rådhus Deltagere Tom Schiermer Nielsen

Læs mere

Høringssvar. Høringssvar vedr. Digitaliseringsstrategi 0 18 år, dagtilbud, skoler og klubber. Gældende for

Høringssvar. Høringssvar vedr. Digitaliseringsstrategi 0 18 år, dagtilbud, skoler og klubber. Gældende for DIGITALISERINGSSEKRETARIATET Dato: 26. juli 2018 Tlf. dir.: 25353715 E-mail: jbd@balk.dk Kontakt: Jette Brøndum Sagsid: 17.00.00-P00-1-14 Høringssvar Høringssvar vedr. Digitaliseringsstrategi 0 18 år,

Læs mere

Punkt 2 Borgmestermandat til afklaring af Ballerup Kommunes forsyningsselskaber i en deltagelse i en fælles forsyningskoncern

Punkt 2 Borgmestermandat til afklaring af Ballerup Kommunes forsyningsselskaber i en deltagelse i en fælles forsyningskoncern Published on www.ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > Teknik- og Miljøudvalget - 15-12-2015 Teknik- og Miljøudvalget - 15-12-2015 15.12.2015 kl. 07:15 Mødecenter C, Lokale 29 på Ballerup Rådhus Deltagere

Læs mere

Punkt 2 Præsentation af ny skoleleder på Egebjergskolen

Punkt 2 Præsentation af ny skoleleder på Egebjergskolen Published on Ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > Skole- og Uddannelsesudvalget - 12-11-2013 Skole- og Uddannelsesudvalget - 12-11-2013 12.11.2013 kl. 08:00 Mødecenter C, Lokale 32 på Ballerup Rådhus

Læs mere

Dagsorden til møde i Opgaveudvalget Vi skaber sammen

Dagsorden til møde i Opgaveudvalget Vi skaber sammen GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Opgaveudvalget Vi skaber sammen Mødetidspunkt 21-01-2019 18:30 Mødeafholdelse Mødelokale A+B Indholdsfortegnelse Opgaveudvalget Vi skaber sammen 21-01-2019 18:30 1

Læs mere

Dagsorden til møde i Bygnings- og Arkitekturudvalget

Dagsorden til møde i Bygnings- og Arkitekturudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Bygnings- og Arkitekturudvalget Mødetidspunkt 17-12-2018 17:35 Mødeafholdelse Rådssalen Indholdsfortegnelse Bygnings- og Arkitekturudvalget 17-12-2018 17:35 1 (Åben)

Læs mere

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 28. november 2012. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 28. november 2012. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Referat onsdag den 28. november 2012 Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. KF - Godkendelse af dagsorden...1 2. KF - Orientering...2 3. KF - Temadrøftelse...3 4. KF - Kunstudvalg i

Læs mere

Kommissorium for effektivisering. hjvhjgyu. Effektivisering og udvikling. af folkeskolen

Kommissorium for effektivisering. hjvhjgyu. Effektivisering og udvikling. af folkeskolen Kommissorium for effektivisering af folkeskolen hjvhjgyu Effektivisering og udvikling af folkeskolen 15. november 2016 1 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 1 Formål... 2 Mål og succeskriterier...

Læs mere

Styrelsesvedtægt for CampusU10

Styrelsesvedtægt for CampusU10 Vedtaget af Uddannelsesudvalget den 8. maj 2019 Styrelsesvedtægt for CampusU10 Frederikssund kommunale ungdomsskole og 10. klasse Styrelsesvedtægt for CampusU10 Frederikssund kommunale ungdomsskole og

Læs mere

Udvalg for Anlæg og Miljø. Konstituerende møde. Dagsorden

Udvalg for Anlæg og Miljø. Konstituerende møde. Dagsorden Forside Konstituerende møde Dagsorden Tirsdag den 2. maj 2017 kl. 17.00 Medlemmer Afbud Indkaldt Side 2 Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden... 3 2. Meddelelser... 4 3. Orienteringer... 5 4. Beslutninger...

Læs mere

Oplæg til 2. behandling af Digital pædagogisk strategi Furesø Kommune

Oplæg til 2. behandling af Digital pædagogisk strategi Furesø Kommune Oplæg til 2. behandling af Digital pædagogisk strategi 2018-2021 Furesø Kommune 1 Indledning Den digitale og teknologiske verden udfordrer os - nu og i fremtiden, og derfor skal vores børn og unge gøre

Læs mere

Naturkvalitetsudvalget

Naturkvalitetsudvalget Published on Ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > - 04-10-2018-04-10-2018 04.10.2018 kl. 18:00 Mødecenter A, Lokale 3 på Ballerup Rådhus Deltagere Hella Hardø Tiedemann (A) - Deltog Stine Rahbek Pedersen

Læs mere

Drøftelse af Budget 2018: Temadrøftelse af Digital læring

Drøftelse af Budget 2018: Temadrøftelse af Digital læring Punkt 7. Drøftelse af Budget 2018: Temadrøftelse af Digital læring 2016-055595 Skoleforvaltningen indstiller, at orienteres og drøfter temaet, og tilkendegiver i hvilket omfang konklusionerne skal indgå

Læs mere

Dagsorden til møde i Erhvervs-, Beskæftigelses- og Integrationsudvalget

Dagsorden til møde i Erhvervs-, Beskæftigelses- og Integrationsudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Erhvervs-, Beskæftigelses- og Integrationsudvalget Mødetidspunkt 17-12-2018 17:20 Mødeafholdelse Rådssalen Indholdsfortegnelse Erhvervs-, Beskæftigelses- og Integrationsudvalget

Læs mere

Digitaliseringsstrategi 2014 2017

Digitaliseringsstrategi 2014 2017 Digitaliseringsstrategi 2014 2017 Skole og Institutioner 0-18 år www.ballerup.dk Hvorfor? Hvorfor skal vi have en ny strategi og en samlet strategi 0-18 år? Ét fælles IT-fagligt grundlag for 0-18 år som

Læs mere

Direktionen skal følge op på og koordinere de politiske udvalgsmøder.

Direktionen skal følge op på og koordinere de politiske udvalgsmøder. Published on www.ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > Direktionen - 29-01-2018 Direktionen - 29-01-2018 29.01.2018 kl. 09:00 Mødelokalet ved Politisk Sekretariat Deltagere Eik Møller (kommunaldirektør)

Læs mere

Eliteidrætsrådet Åben dagsorden. Punkt 1 Meddelelser. Beslutning. Published on Ballerup.dk (

Eliteidrætsrådet Åben dagsorden. Punkt 1 Meddelelser. Beslutning. Published on Ballerup.dk ( Published on Ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > Eliteidrætsrådet - 18-04-2017 Eliteidrætsrådet - 18-04-2017 18.04.2017 kl. 17:00 Mødecenter A, Lokale 3 på Ballerup Rådhus Deltagere Tom Schiermer

Læs mere

Dagsorden til møde i Økonomiudvalget

Dagsorden til møde i Økonomiudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Økonomiudvalget Mødetidspunkt 17-12-2018 17:00 Mødeafholdelse Rådssalen Indholdsfortegnelse Økonomiudvalget 17-12-2018 17:00 1 (Åben) Godkendelse af forslag til kommissorium

Læs mere

Økonomiudvalget

Økonomiudvalget Published on www.ballerup.dk (https://www.ballerup.dk) Hjem > Økonomiudvalget - 21-12-2015 Økonomiudvalget - 21-12-2015 21.12.2015 kl. 17:00 Mødecenter C, Lokale 29 på Ballerup Rådhus Deltagere Jesper

Læs mere

Punkt 2 Ansøgning om 100 pct. kommunal garanti på lån til renovering af Grantoftens institutioner fra Ballerup almennyttige Boligselskab

Punkt 2 Ansøgning om 100 pct. kommunal garanti på lån til renovering af Grantoftens institutioner fra Ballerup almennyttige Boligselskab Published on www.ballerup.dk (https://www.ballerup.dk) Hjem > Økonomiudvalget - 20-06-2016 Økonomiudvalget - 20-06-2016 20.06.2016 kl. 17:45 Mødecenter C - Lokale 32 på Ballerup Rådhus Deltagere Jesper

Læs mere

Interessentskabskontrakt

Interessentskabskontrakt Interessentskabskontrakt Navn og hjemsted 1. Interessentskabets navn er Fælleskøkkenet I/S. Stk. 2. Interessentskabets hjemsted er Granitvej 1, 4990 Sakskøbing. Cvr. Nr. 34371970. Interessenter 2. Interessenterne

Læs mere

Skoleforvaltningen fremsender it redegørelse til Skoleudvalgets orientering. Jan Nymark Thaysen (V) og Per Clausen (Ø) var fraværende.

Skoleforvaltningen fremsender it redegørelse til Skoleudvalgets orientering. Jan Nymark Thaysen (V) og Per Clausen (Ø) var fraværende. Punkt 6. IT redegørelse. 2011-30002. Skoleforvaltningen fremsender it redegørelse til Skoleudvalgets orientering. Jan Nymark Thaysen (V) og Per Clausen (Ø) var fraværende. Sagsbeskrivelse Denne redegørelse

Læs mere

Dagsorden til møde i Børne- og Skoleudvalget

Dagsorden til møde i Børne- og Skoleudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Børne- og Skoleudvalget Mødetidspunkt 10-08-2015 17:00 Mødeafholdelse Gentofte Rådhus- Mødelokale D Indholdsfortegnelse Børne- og Skoleudvalget 10-08-2015 17:00 1

Læs mere

DIGITALISERINGSSTRATEGI

DIGITALISERINGSSTRATEGI DIGITALISERINGSSTRATEGI 2 INDHOLD 4 INDLEDNING 5 Fokusområder i digitaliseringsstrategien 5 Visionen for digitaliseringsstrategien 6 UDVIKLING AF BØRN OG UNGES DIGITALE KOMPETENCER 6 Målene for udviklingen

Læs mere

AULA - organisering & opgaver Ballerup Kommune

AULA - organisering & opgaver Ballerup Kommune AULA - organisering & opgaver Ballerup Kommune v/jesper Bak, Pædagogiske it-konsulent www.ballerup.dk Indhold De formelle rammer for projektet Omfanget Projektorganisering Proces og økonomi - før og nu

Læs mere

Præsentation af Aula. Juni 2018

Præsentation af Aula. Juni 2018 Præsentation af Aula Juni 2018 Indhold af præsentation Hvorfor Aula? Alle kan bruge Aula Den lokale skole Teknologi og tilgængelighed Datasikkerhed Tidsplan for Aula Hvorfor Aula? Fra sommeren 2019 bliver

Læs mere

Styrelsesvedtægt for CampusU10

Styrelsesvedtægt for CampusU10 Vedtaget af Uddannelsesudvalget den 8. maj 20195. december 2018 18.09.00-P24-1-18 Styrelsesvedtægt for CampusU10 Frederikssund kommunale ungdomsskole og 10. klasse Styrelsesvedtægt for CampusU10 Frederikssund

Læs mere

Dagsorden til møde i Opgaveudvalget Tryghed for borgerne

Dagsorden til møde i Opgaveudvalget Tryghed for borgerne GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Opgaveudvalget Tryghed for borgerne Mødetidspunkt 26-02-2019 17:00 Mødeafholdelse Udvalgsværelse G Indholdsfortegnelse Opgaveudvalget Tryghed for borgerne 26-02-2019

Læs mere

Mødet indledes med en kort rundtur på Afd. Absalon ved Pædagogisk leder Michael Larsen ca. 20 min. Vi mødes i skolens fællesrum.

Mødet indledes med en kort rundtur på Afd. Absalon ved Pædagogisk leder Michael Larsen ca. 20 min. Vi mødes i skolens fællesrum. Holbæk By Skole Skolebestyrelsen Mødet indledes med en kort rundtur på Afd. Absalon ved Pædagogisk leder Michael Larsen ca. 20 min. Vi mødes i skolens fællesrum. Skolebestyrelsen Holbæk By Skole Tidspunkt:

Læs mere

SKOLEFORENINGENS PÆDAGOGISKE IT-STRATEGI FOR DAGTILBUDS- OG SKOLEOMRÅDET

SKOLEFORENINGENS PÆDAGOGISKE IT-STRATEGI FOR DAGTILBUDS- OG SKOLEOMRÅDET SKOLEFORENINGENS PÆDAGOGISKE IT-STRATEGI FOR DAGTILBUDS- OG SKOLEOMRÅDET 1. Baggrund s. 2. Strategiens formål s. 3. Hvad er vores opdrag? s. 4. Hvor vil vi hen? s. 5. Strategiens områder s. Kommunikation

Læs mere

Referat Ældrerådet kl. 09:30 Mødelokale 77 i Aabybro Jammerbugt Kommune

Referat Ældrerådet kl. 09:30 Mødelokale 77 i Aabybro Jammerbugt Kommune Referat Ældrerådet kl. 09:30 Mødelokale 77 i Aabybro Jammerbugt Kommune Ældrerådet Punkter på åbent møde: 191. Bemærkninger til dagsorden 1 192. Godkendelse af referat fra forrige møde 2 193. Budget 2013

Læs mere

Referat fra skolebestyrelsesmøde. Mandag d. 24. april 2017

Referat fra skolebestyrelsesmøde. Mandag d. 24. april 2017 Referat fra skolebestyrelsesmøde Mandag d. 24. april 2017 Mødetidspunkt: 17.00 19.30 Referent: LAN Mødested: Mødelokale ved siden af kontor Afbud: Søren A., Alexander Guldager, Carina Alber, Ulla Riisbjerg,

Læs mere

Kommissorium for Grønt Råd i Ballerup Kommune

Kommissorium for Grønt Råd i Ballerup Kommune BALLERUP KOMMUNE Dato: 24. januar 2018 Sagsid: 00.22.04-P24-9-18 Kommissorium for Grønt Råd i Ballerup Kommune Efter kommunestyrelseslovens 17, stk. 4, kan kommunalbestyrelsen nedsætte særlige udvalg til

Læs mere

Digitaliseringsstrategi for 0-18 år Vejen kommune. Udkast til digitaliseringsstrategi 0-18 år Vejen Kommune 2016

Digitaliseringsstrategi for 0-18 år Vejen kommune. Udkast til digitaliseringsstrategi 0-18 år Vejen Kommune 2016 Udkast til digitaliseringsstrategi 0-18 år Vejen Kommune 2016 1 Indhold Indledning... 3 Formål... 3 Vision... 3 Mål... 3 Digital dannelse... 4 Digital dannelse i forskellige perspektiver... 5 Digital dannelse

Læs mere

I - Kommissorium for 17 stk. 4 udvalg om uddannelse til alle - ØU

I - Kommissorium for 17 stk. 4 udvalg om uddannelse til alle - ØU I - Kommissorium for 17 stk. 4 udvalg om uddannelse til alle - ØU Sagstype Åben : Type: Økonomiudvalget I Sagsnr.: 10/391 Baggrund Det nyvalgte Byråd i Høje-Taastrup Kommune drøftede i forbindelse med

Læs mere

Annemette la Cour, Randers Kommune (referent) Referat. Møde:

Annemette la Cour, Randers Kommune (referent) Referat. Møde: Referat Møde: Politisk styregruppe for beredskab Mødetid: Mødested: Lokale D.3. 39. Laksetorvet, Randers Sekretariat: Sekretariatet Referat Medlemmer af den politiske styregruppe: Syddjurs: Claus Wistoft

Læs mere

INDSTILLING OG BESLUTNING

INDSTILLING OG BESLUTNING Som opfølgning på Evaluering af lokaludvalg i København fra august 2010, skal Økonomiudvalget tage stilling til principper for ændringer i lokaludvalgskonceptet. INDSTILLING OG BESLUTNING Økonomiforvaltningen

Læs mere

Fælles afsæt fælles udvikling

Fælles afsæt fælles udvikling Projektplan Fælles afsæt fælles udvikling - Strategisk udviklingsproces på skole og dagtilbudsområdet Allerød Kommune Direktionen Allerød Rådhus Bjarkesvej 2 3450 Allerød Tlf: 48 100 100 kommunen@alleroed.dk

Læs mere

Skoleunderudvalg 1. februar 2006, Kl Møde nr. 2 Mødelokale 4 i stuen på Værløse Rådhus, Stiager 2, Værløse

Skoleunderudvalg 1. februar 2006, Kl Møde nr. 2 Mødelokale 4 i stuen på Værløse Rådhus, Stiager 2, Værløse FURESØ KOMMUNE Skoleunderudvalg 1. februar 2006, Kl. 17.00 Møde nr. 2 Mødelokale 4 i stuen på Værløse Rådhus, Stiager 2, Værløse Medlemmerne mødte. REFERAT Indholdsfortegnelse Åben dagsorden Til behandling

Læs mere

FORRETNINGSORDEN FOR BESTYRELSEN

FORRETNINGSORDEN FOR BESTYRELSEN FORRETNINGSORDEN FOR BESTYRELSEN I medfør af 4, stk. 2, i lov nr. 553 af 18. juni 2012 om Institut for Menneskerettigheder Danmarks Nationale Menneskerettighedsinstitution, hvorefter institutionens bestyrelse

Læs mere

IMPLEMENTERING AF 1:1 COMPUTERE PROJEKTPLAN

IMPLEMENTERING AF 1:1 COMPUTERE PROJEKTPLAN IMPLEMENTERING AF 1:1 COMPUTERE PROJEKTPLAN Version 1 Marts 2017 Side 1 of 10 INDHOLDSFORTEGNELSE Indledning...3 Formål med projektplanen...4 Generel Projektinformation...4 Baggrund...5 Holstebro Kommunes

Læs mere

Kommissorium for Frivillighedsrådet i Ballerup Kommune

Kommissorium for Frivillighedsrådet i Ballerup Kommune BALLERUP KOMMUNE Dato: 24. januar 2018 Sagsid: 00.22.04-P24-2-18 Kommissorium for Frivillighedsrådet i Ballerup Kommune Efter kommunestyrelseslovens 17, stk. 4, kan kommunalbestyrelsen nedsætte særlige

Læs mere

Forretningsorden for landsstyrelsen i Ungdommens Røde Kors 2014/2015

Forretningsorden for landsstyrelsen i Ungdommens Røde Kors 2014/2015 Forretningsorden for landsstyrelsen i Ungdommens Røde Kors 2014/2015 DENNE FORRETNINGSORDEN Forretningsorden 1. Landsstyrelsen (LS) fastsætter selv sin interne forretningsorden jf. vedtægterne. Forretningsordenen

Læs mere

Referat Udvalget for Teknik & Miljø mandag den 8. januar Kl. 16:00 i Mødelokale 2, Lejrevej 15, 4320, Allerslev

Referat Udvalget for Teknik & Miljø mandag den 8. januar Kl. 16:00 i Mødelokale 2, Lejrevej 15, 4320, Allerslev Referat mandag den 8. januar 2018 Kl. 16:00 i Mødelokale 2, Lejrevej 15, 4320, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. TM - Godkendelse af dagsorden...1 2. TM - Orientering - Januar...2 3. TM - Valg af formand...3

Læs mere

Dagsorden til møde i Opgaveudvalget Det internationale Gentofte

Dagsorden til møde i Opgaveudvalget Det internationale Gentofte GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Opgaveudvalget Det internationale Gentofte Mødetidspunkt 04-04-2019 19:00 Mødeafholdelse Udvalgsværelse A & B Indholdsfortegnelse Opgaveudvalget Det internationale

Læs mere

Forretningsorden for Handicaprådet i Skanderborg Kommune Godkendt i Handicaprådet

Forretningsorden for Handicaprådet i Skanderborg Kommune Godkendt i Handicaprådet Forretningsorden for Handicaprådet i Skanderborg Kommune Godkendt i Handicaprådet xx-xx-2014 Skanderborg Kommune Sag: 13/21572 Indholdsfortegnelse 1. KONSTITUERING 3 2. MØDER 3 2.1 Indkaldelse og forberedelse

Læs mere

IT- og mediestrategi på skoleområdet

IT- og mediestrategi på skoleområdet Dragør kommune IT- og mediestrategi på skoleområdet 2016 2020 Udarbejdet af skoleforvaltningen i samarbejde med IT-afdelingen og skolerne Indholdsfortegnelse 1. Indledning...2 1.2 Sammenhæng...2 2. Brugerportalsinitiativet...3

Læs mere

Digitalisering på dagtilbudsområdet

Digitalisering på dagtilbudsområdet Digitalisering på dagtilbudsområdet Retning og rammer for arbejdet med IT og digitalisering på dagtilbudsområdet er formuleret såvel nationalt, fælleskommunalt som lokalt i Køge Kommune igennem, Den fællesoffentlige

Læs mere

Referat af møde i Kultur-, Unge- og Fritidsudvalget

Referat af møde i Kultur-, Unge- og Fritidsudvalget GENTOFTE KOMMUNE Referat af møde i Kultur-, Unge- og Fritidsudvalget Mødetidspunkt 29-01-2018 17:10 Mødeafholdelse Rådssalen Protokollen blev læst og mødet hævet kl.: 17:40 Tilstede: Anne Hjorth, Jesper

Læs mere

Referat. Udvalget for familie og institutioner (FI) Udvalgsmøde FI Tirsdag den 16. januar 2018 Kl. 13:00 Byrådssalen, Hornslet.

Referat. Udvalget for familie og institutioner (FI) Udvalgsmøde FI Tirsdag den 16. januar 2018 Kl. 13:00 Byrådssalen, Hornslet. Referat Udvalget for familie og institutioner (FI) 2018 Udvalgsmøde FI Tirsdag den 16. januar 2018 Kl. 13:00 Byrådssalen, Hornslet Medlemmer Kirstine Bille (F) Christian Haubuf (A) Jørgen Ivar Brus Mikkelsen

Læs mere

Kommissorium for arbejdsgruppe 10:

Kommissorium for arbejdsgruppe 10: Kommissorium for arbejdsgruppe 10: Digitalisering Billeder:Colourbox.dk Læs om folkeskolereformen og de øvrige arbejdsgrupper på www.norddjurs.dk/folkeskolereformen 2 Forord Dette materiale indeholder

Læs mere

Kommunalbestyrelsen

Kommunalbestyrelsen Published on Ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > Kommunalbestyrelsen - 09-10-2017 Kommunalbestyrelsen - 09-10-2017 09.10.2017 kl. 18:00 Kommunalbestyrelsens mødesal på Ballerup Rådhus Deltagere Jesper

Læs mere

Seniorrådet Åben dagsorden. Punkt 1 Godkendelse af dagsorden. Beslutningen træffes af. Indstilling. Beslutning

Seniorrådet Åben dagsorden. Punkt 1 Godkendelse af dagsorden. Beslutningen træffes af. Indstilling. Beslutning Published on www.ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > - 13-06-2017-13-06-2017 13.06.2017 kl. 09:00 Mødecenter B, Lokale 16 på Ballerup Rådhus Deltagere Birte Passer - Deltog Leo Andersen - Deltog Birte

Læs mere

Dagsorden 12. april 2016 Klokken 12:00 14:30 Strøjer Tegl

Dagsorden 12. april 2016 Klokken 12:00 14:30 Strøjer Tegl Dagsorden 12. april 2016 Klokken 12:00 14:30 Strøjer Tegl Sekretariat: Fynssekretariatet Jacob Pedersen jacpe@odense.dk tlf. nr. 40290393 1 Dagsorden 1. Godkendelse af referat af mødet i Borgmesterforum

Læs mere

Roller og ansvar Grundlaget for ledelse i en ny organisationsstruktur

Roller og ansvar Grundlaget for ledelse i en ny organisationsstruktur Roller og ansvar Grundlaget for ledelse i en ny organisationsstruktur NOTAT HR-stab Arbejdet med en mere klar og tydelig ledelse er med dette oplæg påbegyndt. Oplægget definerer de generelle rammer i relation

Læs mere

FORRETNINGSORDEN FOR BESTYRELSEN I MAD TIL HVER DAG I/S

FORRETNINGSORDEN FOR BESTYRELSEN I MAD TIL HVER DAG I/S FORRETNINGSORDEN FOR BESTYRELSEN I MAD TIL HVER DAG I/S INDHOLD 1. Bestyrelsens valg og sammensætning 1 2. Konstitution 1 3. Bestyrelsesmøder 1 4. Beslutningsprotokol 2 5. Bestyrelsens forpligtelser 2

Læs mere

Referat. Aalborg Byråd. Mødet den kl Godthåbsgade 8, Mødelokale 3

Referat. Aalborg Byråd. Mødet den kl Godthåbsgade 8, Mødelokale 3 Referat AALBORG BYRÅD Aalborg Byråd Skoleudvalget Mødet den 09.01.2018 kl. 08.30-12.00 Godthåbsgade 8, Mødelokale 3 Indholdsfortegnelse Åben 1 Godkendelse af dagsorden 1 2 Orientering om Skoleudvalgets

Læs mere

1 Glostrups skoleelever opnår et højere fagligt niveau, når de forlader folkeskolen

1 Glostrups skoleelever opnår et højere fagligt niveau, når de forlader folkeskolen Kommunale skolemål 15-11-2016 På en workshop den 7. november 2016 udarbejdede repræsentanter for Glostrup Skoles MED, skolebestyrelse og ledelse følgende kommunale skolemål med udgangspunkt i det 1. behandlede

Læs mere

Punkt 1: Underskrift på referat fra bestyrelsesmødet 18. maj 2016 samt godkendelse af dagsorden.

Punkt 1: Underskrift på referat fra bestyrelsesmødet 18. maj 2016 samt godkendelse af dagsorden. Referat af bestyrelsesmødet i Væksthus Midtjylland 21. september 2016 kl. 13.00-15.00 hos Nupark/Den midtjyske Iværksætterfond, Nupark 51, 7500 Holstebro. Mødet indledtes med en orientering om Den midtjyske

Læs mere

Forretningsorden. for bestyrelsen i AquaDjurs as

Forretningsorden. for bestyrelsen i AquaDjurs as Forretningsorden for bestyrelsen i AquaDjurs as Tiltrådt 17. juni 2014 Indholdsfortegnelse 1. Forretningsordenens hjemmel... 3 2. Aktiebesiddelse... 3 3. Tiltrædelse af forretningsorden... 3 4. Bestyrelsens

Læs mere

DEN DIGITALE SKOLE Digitaliseringsstrategi

DEN DIGITALE SKOLE Digitaliseringsstrategi DEN DIGITALE SKOLE 2016-20 Digitaliseringsstrategi 2 FORORD Denne strategi er udarbejdet i et samarbejde mellem skolerne og forvaltningen i Vejle Kommune. I processen er strategien blevet forelagt og drøftet

Læs mere

Digitaliseringsstrategi for Børn- og Ungeområdet, Lemvig Kommune

Digitaliseringsstrategi for Børn- og Ungeområdet, Lemvig Kommune Digitaliseringsstrategi for Børn- og Ungeområdet, Lemvig Kommune 2016-2019 Godkendt d.xx.xx.xx 1. Indledning Lemvig Kommune arbejder for, at alle børn og unge lærer og trives. Digitalisering er et nødvendigt

Læs mere

Ballerup Kommunes kommunikationspolitik

Ballerup Kommunes kommunikationspolitik Ballerup Kommunes kommunikationspolitik 1. Et fælles udgangspunkt for kommunikation Denne kommunikationspolitik sætter den overordnede ramme om kommunikation i Ballerup Kommune og opstiller mål for, hvad

Læs mere

19-05-2015. Til Børne- og Ungdomsudvalget. Sagsnr. 2015-0081310. Dokumentnr. 2015-0081310-2. Orientering til BUU 20. maj 2015 om Brugerportalen

19-05-2015. Til Børne- og Ungdomsudvalget. Sagsnr. 2015-0081310. Dokumentnr. 2015-0081310-2. Orientering til BUU 20. maj 2015 om Brugerportalen KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Pædagogisk Faglighed NOTAT Til Børne- og Ungdomsudvalget Orientering til BUU 20. maj 2015 om Brugerportalen Baggrund Regeringen og KL blev i Økonomiaftalen

Læs mere

Møde i styregruppen for Projekt Fælles medicingrundlag

Møde i styregruppen for Projekt Fælles medicingrundlag Devoteam Consulting A/S Tuborg Parkvej 10 DK-2900 Hellerup Copenhagen, Denmark Tel +45 39 45 07 00 Fax +45 39 45 07 77 E-mail info@devoteam.dk www.devoteam.dk 01-05-2007 Møde i styregruppen for Projekt

Læs mere

Åbent referat Udvalget for strategisk by- og landdistriktsudvikling Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent referat Udvalget for strategisk by- og landdistriktsudvikling Teknik- & Miljøsekretariatet Åbent referat Udvalget for strategisk by- og landdistriktsudvikling Teknik- & Miljøsekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 15:00 Mødet afsluttet: kl. 18:00 Mødested: Mødelokale 049, Stuen,

Læs mere

Orientering om Undervisningsministeriets "Aktionsplan til forebyggelse og bekæmpelse af mobning"

Orientering om Undervisningsministeriets Aktionsplan til forebyggelse og bekæmpelse af mobning Punkt 6. Orientering om Undervisningsministeriets "Aktionsplan til forebyggelse og bekæmpelse af mobning" 2016-004962 Skoleforvaltningen fremsender til Skoleudvalgets orientering, Undervisningsministeriets"Aktionsplan

Læs mere

Åbent møde for Ældreråds møde den 22. september 2008 kl. 09:30 i Farsø administrationsbygning, lokale i kælderen

Åbent møde for Ældreråds møde den 22. september 2008 kl. 09:30 i Farsø administrationsbygning, lokale i kælderen Åbent møde for Ældreråds møde den 22. september 2008 kl. 09:30 i Farsø administrationsbygning, lokale i kælderen Indholdsfortegnelse 049. Orientering fra Ældrerådets formand 78 050. Orientering fra Knud

Læs mere

Brønderslev-Dronninglund Kommune

Brønderslev-Dronninglund Kommune Brønderslev-Dronninglund Kommune Administrativ styregruppe Referat Dato: 29. november 2004 Lokale: 272, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: 9.00 - ca. 12.30 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 1. Forretningsorden

Læs mere

Hovedbestyrelsens retningslinjer for politisk arbejde i netværk, udvalg og fora

Hovedbestyrelsens retningslinjer for politisk arbejde i netværk, udvalg og fora Hovedbestyrelsens retningslinjer for politisk arbejde i netværk, udvalg og fora som senest revideret den 24. august 2019 Ifølge vedtægterne påhviler det hovedbestyrelsen sammen med forretningsudvalget

Læs mere

Workshop 2. Hvilke processer skal sikre os en god databeskyttelse? Hvordan uddanner vi medarbejdere i det offentlige til at håndtere data forsvarligt?

Workshop 2. Hvilke processer skal sikre os en god databeskyttelse? Hvordan uddanner vi medarbejdere i det offentlige til at håndtere data forsvarligt? Workshop 2 Databeskyttelse i det offentlige: Hvordan forbereder vi os til forordningen og hvor er de svage led? v/ Søren Duus Østergaard, CEO, Duus Partners & lektor ved IT-Universitetet og Jens Kjellerup,

Læs mere

Psykiatrirådet

Psykiatrirådet Published on Ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > - 30-10-2018-30-10-2018 30.10.2018 kl. 17:00 Mødecenter A, Lokale 3 på Ballerup Rådhus Deltagere Deltagere Ali Abbasi (Ø) Birgitte Dahl (O) Kåre Harder

Læs mere

Oplistning af essensen af høringssvar til digitaliseringsstrategien 0-18 år.

Oplistning af essensen af høringssvar til digitaliseringsstrategien 0-18 år. Oplistning af essensen af høringssvar til digitaliseringsstrategien 0-18 år. Den reviderede udgave af digitaliseringsstrategien gældende for 0-18 år for skoler, dagtilbud og klubber 2014 2017 har været

Læs mere

Vordingborg Kommune. Kulsbjerg Skole Skolebestyrelse

Vordingborg Kommune. Kulsbjerg Skole Skolebestyrelse Dato 24. april 2019 Vordingborg Kommune Kulsbjerg Skole Skolebestyrelse Tidspunkt 17.00-19.30 Sted Mødeleder Fraværende Afdelingen i Mern Pernille Mette Ræbild Nørgaard, Jacob Fosgerau, Knirke Bonnie Ullerup,

Læs mere

Handicaprådet

Handicaprådet Published on Ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > - 20-06-2018-20-06-2018 20.06.2018 kl. 17:00 Mødecenter A, Lokale 3 på Ballerup Rådhus Deltagere Maria Lundahl Assov (A) - Deltog Annette Loop (Forældreforeningen)

Læs mere

Åben tillægsdagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben tillægsdagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet Åben tillægsdagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet 4. marts 2019 Side 1. Mødedato: 4. marts 2019 Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. 10:30 Mødested: R-428 Fraværende: Lene Smidstrup og Mogens

Læs mere

1 Udvalgets navn. Frivillighedsrådet i Ballerup Kommune. I daglig tale Frivillighedsrådet. 2 Formål

1 Udvalgets navn. Frivillighedsrådet i Ballerup Kommune. I daglig tale Frivillighedsrådet. 2 Formål 1 Udvalgets navn Frivillighedsrådet i Ballerup Kommune. I daglig tale Frivillighedsrådet Begrundelser: 2 Formål Formålet med Frivillighedsrådet i Ballerup Kommune er at styrke, støtte og udvikle det frivillige

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:00 Mødet afsluttet: kl. 14:45 Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende:

Læs mere

Mødet indledes med en kort rundtur på Afd. Absalon ved Pædagogisk leder Michael Larsen ca. 20 min. Vi mødes i skolens fællesrum.

Mødet indledes med en kort rundtur på Afd. Absalon ved Pædagogisk leder Michael Larsen ca. 20 min. Vi mødes i skolens fællesrum. Holbæk By Skole Skolebestyrelsen Mødet indledes med en kort rundtur på Afd. Absalon ved Pædagogisk leder Michael Larsen ca. 20 min. Vi mødes i skolens fællesrum. Skolebestyrelsen Holbæk By Skole Tidspunkt:

Læs mere

Godt bestyrelsesarbejde i KAB

Godt bestyrelsesarbejde i KAB Direktionen 1. april 2004 jny/cat/has / 20040401EndeligUdgaveGodtBestyArb.wpd Godt bestyrelsesarbejde i KAB 1. Indledning Dette dokument indeholder en række tilkendegivelser, som KAB s bestyrelse både

Læs mere

Referat skolebestyrelsesmøde Tirsdag den 19. september 2017 kl

Referat skolebestyrelsesmøde Tirsdag den 19. september 2017 kl 19-09-2017 2017/18 1 Referat skolebestyrelsesmøde Tirsdag den 19. september 2017 kl. 17.00-20.30 Afbud: Thomas, Camilla, Jonas, Michael, Henrik, Scheik Bemærk: (H)øring (B)eslutning rientering (D)røftelse

Læs mere

Kommissorium for Grønt Råd i Ballerup Kommune

Kommissorium for Grønt Råd i Ballerup Kommune BALLERUP KOMMUNE Tlf. dir.: 4477 2000 E-mail: balkom@balk.dk Dok. nr.: x Kommissorium for Grønt Råd i Ballerup Kommune 1 Udvalgets navn Grønt Råd i Ballerup Kommune. I daglig tale Grønt Råd. 2 Formål Grønt

Læs mere

Referat Hovedbestyrelsesmøde

Referat Hovedbestyrelsesmøde Referat Hovedbestyrelsesmøde Dato: 9. december 2014 Tid: Kl. 12.00-13.30 Sted: KL-huset, Weidekampsgade 10, 2300 København S, Lokale S-05 Afbud: Per Røner, Henrik Kolind, Nich Bendtsen og Carsten Sand

Læs mere

Referat fra møde i Bestyrelsen for Gentofte og Gladsaxe Fjernvarme I/S

Referat fra møde i Bestyrelsen for Gentofte og Gladsaxe Fjernvarme I/S Referat fra møde i Bestyrelsen for Gentofte og Gladsaxe Fjernvarme I/S Mødetidspunkt: 30-05-2018, kl. 15.30 Mødeafholdelse: Gentofte Rådhus, værelse 316 Mødet hævet kl. 16.00 Til stede: Karen Riis Kjølbye

Læs mere

Seniorrådet Åben dagsorden. Punkt 1 Godkendelse af dagsorden. Punkt 2 Meddelelser. Beslutningen træffes af. Indstilling.

Seniorrådet Åben dagsorden. Punkt 1 Godkendelse af dagsorden. Punkt 2 Meddelelser. Beslutningen træffes af. Indstilling. Published on www.ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > - 14-11-2017-14-11-2017 14.11.2017 kl. 09:00 Mødecenter A, Lokale 4 på Ballerup Rådhus Deltagere Birte Passer - Deltog Leo Andersen - Deltog Birte

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 4 ONSDAG DEN 14. MARTS 2007, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Familieudvalget 14. marts 2007 Side: 2 Fraværende: Dorte Schmidt Brown deltog

Læs mere

Favrskov Forsyning A/S

Favrskov Forsyning A/S Referat Mødedato Starttidspunkt 16:30 Mødested/mødelokale Administrationsbygningen i Hammel, mødelokale 1 Afbud fra INDHOLD Sagsnr. Side 1. - Årsregnskab 2013 - ÅBENT 2 2. - Budgetopfølgning pr. 28.2.2014

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. IT-STRATEGI Skoleområdet

TÅRNBY KOMMUNE. IT-STRATEGI Skoleområdet TÅRNBY KOMMUNE IT-STRATEGI 2017-2020 Skoleområdet IT-strategi for Tårnby Kommunes skolevæsen, inkl. SFO, dækkende årene 2017 2020 Indledning Nærværende IT-strategi dækker det samlede skolevæsen i Tårnby

Læs mere

side 1 Åbent referat for Børn- og Skoleudvalgets møde den kl. 16:00 Langeskov Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Børn- og Skoleudvalgets møde den kl. 16:00 Langeskov Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Børn- og Skoleudvalgets møde den 07.01.2008 kl. 16:00 Langeskov Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 105. Sager og skrivelser til orientering.... 3 106. Kommissorium for

Læs mere

Hedensted Kommune. Udvalget for Læring. Referat. Mødelokale 3 Hedensted Rådhus

Hedensted Kommune. Udvalget for Læring. Referat. Mødelokale 3 Hedensted Rådhus Referat Mødetidspunkt: Kl. 14:00 Mødested: Mødelokale 3 Hedensted Rådhus Deltagere:, Lars Poulsen, Kasper Glyngø, Jeppe Mouritsen, Peter Sebastian Petersen Fraværende: Bemærkninger: Mødets sluttidspunkt:

Læs mere