Sent: 27 Nov :31: landdistrikter. Attachments: høring ved lokalråd den docx. Se vedhæftet.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Sent: 27 Nov 2015 12:31:50 +0100 landdistrikter. Attachments: høring ved lokalråd den 24.11.15.docx. Se vedhæftet."

Transkript

1 From: Susanne Aabroe Jensen Sent: 27 Nov :31: To: landdistrikter Subject: Høring vedr. lokalråd Attachments: høring ved lokalråd den docx Se vedhæftet. Med venlig hilsen Susanne Aabroe Jensen Langemosevej Assens tlf

2 Lokalforeningen for Salbrovad og omegn Fmd. Hans Jørgen Larsen 5610 Assens Den Høring vedr. model for lokalråd i Assens kommune: Model for høring er blevet drøftet på bestyrelsesmøde den , hvorfor Lokalforeningen for Salbrovad og omegn (herefter omtalt som LFS) ønsker at afgive høringssvar til det fremsendte materiale. Vedr. de kommende lokalråds størrelse: LFS stiller sig skeptisk over for ønsket om, at kommende lokalråd skal være på min borgere. Vi repræsenterer et geografisk stort område, som til gengæld er tyndt befolket. Vores nuværende lokalforening repræsenterer måske i omegnen af borgere, det er til gengæld de borgere som har en tilknytning og en interesse for området. Et Lokalråd med 1200 borgere kan efter vores vurdering, blive en uhomogen gruppe, som ikke nødvendigvis har sammenfaldende interesser, nogen gange måske endda modstridende. Mange små lokalsamfund, herunder vores, har et bylaug, borgergruppe osv. for at arbejde for lige præcis det områdes interesser. Vedr. økonomi: Under hensyn til ovenstående, er vi i sagens natur meget kede af, at høre at Asens kommune ønsker at reducere det årlige tilskud til de lokale borgerforeninger fra til kr LFS er i lighed med andre mindre borgerforeninger afhængig af et årligt tilskud, således der er økonomi til at iværksætte nye tiltag i området. Det er i forvejen ikke noget stort tilskud som ydes, men alligevel betyder en 1/3 del reduktion noget! Konsekvensen af at nedsætte tilskuddet kan være, at LFS er nødt til at reducere i aktiviteterne, eller konsekvent kun satse på de aktiviteter som er økonomisk selvbærende, hvilket betyder at det kan blive mere vanskeligt at starte nye tiltag op, pga. risikoen for økonomiske tab. Vedr. etablering af Lokalråd: Det er for LFS uinteressant, at arbejde med etablering af Lokalråd. Vi lægger i forvejen et kæmpe arbejde i, at udvikle, igangsætte og fastholde aktiviteter i LFS, at skulle kanalisere den samme energi over i etablering af et Lokalråd er ikke en mulighed.

3 Vores Lokalforening er allerede etableret og er et forum for hele lokalområdet og ikke en medlemsforening. Hvis andre områder i nærheden tænker vores område ind som et naturligt område i fht. etablering af et nyt Lokalråd, vil vi naturligvis give vores sympati og moralske støtte til dette, men i første omgang nok heller ikke mere end det. Samarbejde med Assens kommune: Vi i LFS vil meget gerne samarbejde med Assens kommune omkring udviklingsplaner og udviklingsperspektiver og ser os fuldt ud i stand til, at løfte samarbejdet op, med et niveau eller 2 (!) når dette er påkrævet. Vi i LFS stiller til alle tider meget gerne op til dialogmøder, f.eks. omkring infrastruktur, udviklingsstrategier, bosætningsindsatser osv. Der er vel ingen som kender det område vi bor i, bedre end os som bor her. Sammenfattende: Vi kan i LFS ikke umiddelbart se, at etablering af større lokalråd kan blive et aktiv eller en gevinst for vores lokalområde. Vi tror på, at den mangfoldighed og det engagement som er rundt omkring i de små samfund, lige præcis er båret af kærligheden og det indgående kendskab til det specifikke område. Vi vil gerne lære af hinanden og kigge til hvordan andre områder gør noget, men de tiltag som gøres et sted, er ikke nødvendigvis overførebare til et andet. Det er for os i LFS og formentlig også i rigtig mange andre små lokalsamfund rigtig vigtigt, at vi bliver bakket op i de tiltag vi gør og hjulpet i vores arbejde med det. Vi har ikke brug for yderlige kommunale krav om dette og hint, eller at få lagt en ramme ned om vores arbejde. Ligesom det i det fremsendte materiale ser ud til, at det implicit indgår at politikerne fremover kun ønsker at være i dialog med Lokalrådene. Grundlæggende stiller vi os nok uforstående over for, hvad det er et lokalråd skal kunne, som vi ikke allerede kan i vores eksisterende Lokalforening for Salbrovad og Omegn. På vegne af Lokalforeningen For Salbrovad og Omegn Hans Jørgen Larsen, Formand.

4 Lokalforeningen for Salbrovad og omegn Fmd. Hans Jørgen Larsen 5610 Assens Den Høring vedr. model for lokalråd i Assens kommune: Model for høring er blevet drøftet på bestyrelsesmøde den , hvorfor Lokalforeningen for Salbrovad og omegn (herefter omtalt som LFS) ønsker at afgive høringssvar til det fremsendte materiale. Vedr. de kommende lokalråds størrelse: LFS stiller sig skeptisk over for ønsket om, at kommende lokalråd skal være på min borgere. Vi repræsenterer et geografisk stort område, som til gengæld er tyndt befolket. Vores nuværende lokalforening repræsenterer måske i omegnen af borgere, det er til gengæld de borgere som har en tilknytning og en interesse for området. Et Lokalråd med 1200 borgere kan efter vores vurdering, blive en uhomogen gruppe, som ikke nødvendigvis har sammenfaldende interesser, nogen gange måske endda modstridende. Mange små lokalsamfund, herunder vores, har et bylaug, borgergruppe osv. for at arbejde for lige præcis det områdes interesser. Vedr. økonomi: Under hensyn til ovenstående, er vi i sagens natur meget kede af, at høre at Asens kommune ønsker at reducere det årlige tilskud til de lokale borgerforeninger fra til kr LFS er i lighed med andre mindre borgerforeninger afhængig af et årligt tilskud, således der er økonomi til at iværksætte nye tiltag i området. Det er i forvejen ikke noget stort tilskud som ydes, men alligevel betyder en 1/3 del reduktion noget! Konsekvensen af at nedsætte tilskuddet kan være, at LFS er nødt til at reducere i aktiviteterne, eller konsekvent kun satse på de aktiviteter som er økonomisk selvbærende, hvilket betyder at det kan blive mere vanskeligt at starte nye tiltag op, pga. risikoen for økonomiske tab. Vedr. etablering af Lokalråd: Det er for LFS uinteressant, at arbejde med etablering af Lokalråd. Vi lægger i forvejen et kæmpe arbejde i, at udvikle, igangsætte og fastholde aktiviteter i LFS, at skulle kanalisere den samme energi over i etablering af et Lokalråd er ikke en mulighed.

5 Vores Lokalforening er allerede etableret og er et forum for hele lokalområdet og ikke en medlemsforening. Hvis andre områder i nærheden tænker vores område ind som et naturligt område i fht. etablering af et nyt Lokalråd, vil vi naturligvis give vores sympati og moralske støtte til dette, men i første omgang nok heller ikke mere end det. Samarbejde med Assens kommune: Vi i LFS vil meget gerne samarbejde med Assens kommune omkring udviklingsplaner og udviklingsperspektiver og ser os fuldt ud i stand til, at løfte samarbejdet op, med et niveau eller 2 (!) når dette er påkrævet. Vi i LFS stiller til alle tider meget gerne op til dialogmøder, f.eks. omkring infrastruktur, udviklingsstrategier, bosætningsindsatser osv. Der er vel ingen som kender det område vi bor i, bedre end os som bor her. Sammenfattende: Vi kan i LFS ikke umiddelbart se, at etablering af større lokalråd kan blive et aktiv eller en gevinst for vores lokalområde. Vi tror på, at den mangfoldighed og det engagement som er rundt omkring i de små samfund, lige præcis er båret af kærligheden og det indgående kendskab til det specifikke område. Vi vil gerne lære af hinanden og kigge til hvordan andre områder gør noget, men de tiltag som gøres et sted, er ikke nødvendigvis overførebare til et andet. Det er for os i LFS og formentlig også i rigtig mange andre små lokalsamfund rigtig vigtigt, at vi bliver bakket op i de tiltag vi gør og hjulpet i vores arbejde med det. Vi har ikke brug for yderlige kommunale krav om dette og hint, eller at få lagt en ramme ned om vores arbejde. Ligesom det i det fremsendte materiale ser ud til, at det implicit indgår at politikerne fremover kun ønsker at være i dialog med Lokalrådene. Grundlæggende stiller vi os nok uforstående over for, hvad det er et lokalråd skal kunne, som vi ikke allerede kan i vores eksisterende Lokalforening for Salbrovad og Omegn. På vegne af Lokalforeningen For Salbrovad og Omegn Hans Jørgen Larsen, Formand.

6 From: Bent Schmidt Sent: 10 Dec :46: To: Steen Søgaard Subject: VS: Forslag til høringssvar vedr. Lokalråd. Attachments: Foreningen Glamsbjerg - høringssvar Lokalråd ( version 3).doc Hej Steen! Høringssvar - Lokalråd. Jeg sender vedhæftet Foreningen Glamsbjergs høringssvar vedr. "Model for lokalråd i Assens Kommune"! Vi har i bestyrelsen i Foreningen Glamsbjerg og i Glamsbjerg Hotel A/S drøftet jeres oplæg og er meget engageret i og optaget af, at vi skaber en model, som kan være med til udvikle Assens Kommune - og som vi kan "leve med". Vi stiller os derfor gerne til rådighed i arbejdet med få skabt en model, som vi alle kan være tilfreds med, som skaber mest mulig energi og fremdrift for vores egn! Med venlig hilsen Bent Schmidt Foreningen Glamsbjerg NB! Vi du godt kvittere for modtagelsen af vores høringssvar.

7 Foreningen Glamsbjerg (Glamsbjergs borgerforening) Høringssvar fra foreningen Glamsbjerg til - Model for lokalråd i Assens Kommune! Foreningen Glamsbjerg kan tilslutte sig intentionen om at danne lokalråd i Assens Kommune med det hovedformål at skabe god dialog mellem lokalområderne og Assens Kommune/ Assens Byråd. Vi er også enige i, at de anførte eksempler på dialogemner er velanbragte. Hertil vil vi gerne anføre, at en inddragelse i arbejdet omkring Planstrategi 2015 og ideerne til, hvordan planstrategiens mål kan realiseres er meget relevante og interessante for os! Organisering af lokalråd og landsbyforum. I relation til den organisatoriske opbygning af lokalråd og opbygningen af et forum for landsbyerne er det meget vigtigt at pointere, at vi ser det som helt nødvendigt, at der opbygges lokalråd i centerbyerne i Assens Kommune og samtidigt opbygges et velorganiseret forum for landsbyerne. Mødeaktivitet. Vi vil i relation til den løbende dialog mellem centerbyernes lokalråd og Assens Kommune foreslå, at de mødes 2 gange årligt. Til det ene årlige møde indkaldes alle medlemmerne af centerbyernes lokalråd til et møde med Assens Byråd. Til det andet årlige møde mødes Økonomiudvalget, Innovations og Medborgerskabsudvalget og for- og næstformændene for lokalrådene. Det er vores forslag, at indholdet i dagsordenen til de 2 møder skal være meget konkrete og konstruktive, så der kan udformes realistiske planer og strategier, der gør det muligt at handle og gennemføre aftalte indsatsområder: - Hvad kan/vil Assens Kommune gøre i relation til eksempelvis bosætning, turisme, byudvikling, planstrategi, fælles oplevelsesprojekter? - Hvordan kan lokalråd og Assens Kommune nå helt konkrete resultater? Det vil være naturligt for samarbejdet, at de enkelte lokalråd og Assens Kommune sideløbende har projekter/ initiativer i gang, hvor der er behov for en fortløbende afklaring med hinanden.

8 Foreningen Glamsbjerg (Glamsbjergs borgerforening) Centerbyerne og landsbyerne: Det er endvidere vigtigt for os at pointere, at der vil være god mening i, at der knyttes stærke bånd mellem centerbyerne og de nærliggende landsbyer. Denne knytning mellem landsbyerne og centerbyerne giver efter vores opfattelse en stærkere identitet for borgene i landsbyerne, som identificerer sig med deres landsby og samtidigt med centerbyen. Det er uden tvivl en styrke, at centerbyer og landsbyder udvikler sig sammen. Det er imidlertid meget vigtigt at dette samarbejde sker nænsomt og gror nedefra, idet samarbejdet kun kan fungere i et forum af gensidig tillid. Vi tror, det er vigtigt, at Assens Kommune viser denne tillid og giver vide rammer for et sådant samarbejde. Foreningen Glamsbjerg som lokalråd. Foreningen Glamsbjerg er en over 100 år gammel borgerforening, som - med al respekt - har formået fortløbende at udvikle sig til en tidssvarende beboer/borgerforening, som vi har indtryk af, at såvel beboerne i vores område, som Assens Kommunes byråd sætter pris på. Vi har som bekendt involveret os i købet og driften af vores dejlige og meget smukke Glamsbjerg Hotel, hvor vi har aktiemajoriteten og derfor den afgørende indflydelse på Aktieselskabet Glamsbjerg Hotel. Dertil komme en lang række andre initiativer og arrangementer, der skaber sammenhængskraft og udvikling i Glamsbjerg. Derfor ser vi ikke, at et lokalråd med den organisering/opbygning, som er foreslået, kan anvendes hos os. Vi finder det væsentligt, at en model for lokalsamfundsudvikling i Assens Kommune baseres på allerede eksisterende og bæredygtige foreninger, der vil indgå i de arbejdsfelter, der er beskrevet for lokalrådene. Foreningen Glamsbjerg er en traditionsrig og foreningsbaseret forening, der i sit væsen er et demokratisk forum for hele lokalsamfundet. Vi har den opfattelse, at Foreningen Glamsbjerg - på værdig vis - vil kunne være med til at løfte udviklingsarbejdet og perspektiverne for byen, hvilket vi håber, at vi har bevist gennem vores ideer og handlinger. Etableringen af et lokalråd i Glamsbjerg finder vi derfor som en unødig konstruktion, der måske nok kan tænkes ind i en model, men som ikke vil finde folkelig opbakning. Derfor anmoder vi om en godkendelse af, at Foreningen Glamsbjerg i sin nuværende form - bliver at betragte som Lokalråd Glamsbjerg med de samme vilkår som de øvrige lokalråd i Assens Kommune.

9 Foreningen Glamsbjerg (Glamsbjergs borgerforening) Vi håber, at der vil blive lyttet til vores høringssvar, og vi vil meget gerne uddybe vores høringssvar og deltage aktivt i en fremtidig model for lokalrådene og forum for landsbyerne. På vegne af Foreningen Glamsbjerg Bent Schmidt

10 Foreningen Glamsbjerg (Glamsbjergs borgerforening) Høringssvar fra foreningen Glamsbjerg til - Model for lokalråd i Assens Kommune! Foreningen Glamsbjerg kan tilslutte sig intentionen om at danne lokalråd i Assens Kommune med det hovedformål at skabe god dialog mellem lokalområderne og Assens Kommune/ Assens Byråd. Vi er også enige i, at de anførte eksempler på dialogemner er velanbragte. Hertil vil vi gerne anføre, at en inddragelse i arbejdet omkring Planstrategi 2015 og ideerne til, hvordan planstrategiens mål kan realiseres er meget relevante og interessante for os! Organisering af lokalråd og landsbyforum. I relation til den organisatoriske opbygning af lokalråd og opbygningen af et forum for landsbyerne er det meget vigtigt at pointere, at vi ser det som helt nødvendigt, at der opbygges lokalråd i centerbyerne i Assens Kommune og samtidigt opbygges et velorganiseret forum for landsbyerne. Mødeaktivitet. Vi vil i relation til den løbende dialog mellem centerbyernes lokalråd og Assens Kommune foreslå, at de mødes 2 gange årligt. Til det ene årlige møde indkaldes alle medlemmerne af centerbyernes lokalråd til et møde med Assens Byråd. Til det andet årlige møde mødes Økonomiudvalget, Innovations og Medborgerskabsudvalget og for- og næstformændene for lokalrådene. Det er vores forslag, at indholdet i dagsordenen til de 2 møder skal være meget konkrete og konstruktive, så der kan udformes realistiske planer og strategier, der gør det muligt at handle og gennemføre aftalte indsatsområder: - Hvad kan/vil Assens Kommune gøre i relation til eksempelvis bosætning, turisme, byudvikling, planstrategi, fælles oplevelsesprojekter? - Hvordan kan lokalråd og Assens Kommune nå helt konkrete resultater? Det vil være naturligt for samarbejdet, at de enkelte lokalråd og Assens Kommune sideløbende har projekter/ initiativer i gang, hvor der er behov for en fortløbende afklaring med hinanden.

11 Foreningen Glamsbjerg (Glamsbjergs borgerforening) Centerbyerne og landsbyerne: Det er endvidere vigtigt for os at pointere, at der vil være god mening i, at der knyttes stærke bånd mellem centerbyerne og de nærliggende landsbyer. Denne knytning mellem landsbyerne og centerbyerne giver efter vores opfattelse en stærkere identitet for borgene i landsbyerne, som identificerer sig med deres landsby og samtidigt med centerbyen. Det er uden tvivl en styrke, at centerbyer og landsbyder udvikler sig sammen. Det er imidlertid meget vigtigt at dette samarbejde sker nænsomt og gror nedefra, idet samarbejdet kun kan fungere i et forum af gensidig tillid. Vi tror, det er vigtigt, at Assens Kommune viser denne tillid og giver vide rammer for et sådant samarbejde. Foreningen Glamsbjerg som lokalråd. Foreningen Glamsbjerg er en over 100 år gammel borgerforening, som - med al respekt - har formået fortløbende at udvikle sig til en tidssvarende beboer/borgerforening, som vi har indtryk af, at såvel beboerne i vores område, som Assens Kommunes byråd sætter pris på. Vi har som bekendt involveret os i købet og driften af vores dejlige og meget smukke Glamsbjerg Hotel, hvor vi har aktiemajoriteten og derfor den afgørende indflydelse på Aktieselskabet Glamsbjerg Hotel. Dertil komme en lang række andre initiativer og arrangementer, der skaber sammenhængskraft og udvikling i Glamsbjerg. Derfor ser vi ikke, at et lokalråd med den organisering/opbygning, som er foreslået, kan anvendes hos os. Vi finder det væsentligt, at en model for lokalsamfundsudvikling i Assens Kommune baseres på allerede eksisterende og bæredygtige foreninger, der vil indgå i de arbejdsfelter, der er beskrevet for lokalrådene. Foreningen Glamsbjerg er en traditionsrig og foreningsbaseret forening, der i sit væsen er et demokratisk forum for hele lokalsamfundet. Vi har den opfattelse, at Foreningen Glamsbjerg - på værdig vis - vil kunne være med til at løfte udviklingsarbejdet og perspektiverne for byen, hvilket vi håber, at vi har bevist gennem vores ideer og handlinger. Etableringen af et lokalråd i Glamsbjerg finder vi derfor som en unødig konstruktion, der måske nok kan tænkes ind i en model, men som ikke vil finde folkelig opbakning. Derfor anmoder vi om en godkendelse af, at Foreningen Glamsbjerg i sin nuværende form - bliver at betragte som Lokalråd Glamsbjerg med de samme vilkår som de øvrige lokalråd i Assens Kommune.

12 Foreningen Glamsbjerg (Glamsbjergs borgerforening) Vi håber, at der vil blive lyttet til vores høringssvar, og vi vil meget gerne uddybe vores høringssvar og deltage aktivt i en fremtidig model for lokalrådene og forum for landsbyerne. På vegne af Foreningen Glamsbjerg Bent Schmidt

13 From: Holst-Jacobsen Sent: 11 Dec :08: To: landdistrikter Subject: Kommentar til Lokalrådsoplæg Jeg foreslår at det kommunale niveau for innovation udpeger medlemmer i de lokale foreninger og inviterer dem til møde med det formål at starte det første lokalråd. Lokalt stritter interesserne i mange retninger. Jeg tror der er behov for guidning i opstartfasen. Med venlig hilsen Finn Holst-Jacobsen

14 From: Troels Beck Sent: 11 Dec :53: To: landdistrikter Cc: steen kjær jensen Subject: HØringssvar fra Højfyn Attachments: Høringssvar.pdf Se venligst vedheftede bilag vh Troels Beck, Skalbjerg

15 å-æxxdd*s*r «tsgrsxpps? / *{Ø}FyN rnnovotions- og rnedb orgerskabsudvol get Assens Rådhus Høringssvd? fru : l-anddistriktsgruppn Høj fyn Vort bud på en lokol udviklingsråd vor, ot dør blev donnet dt "poroplyforum", der dekkede alle 6 bysomfund i Vissenbj e rg gamle kommuneområde. efter de tilbogemeldinger vi i orbejdsgruppen for Vissenbjerg frq rådhuset, er vores indstitling endret til ot onbefole: At der bliver tre lokole råd på Højfyn og dermed en f ort settelse of ' londd istri ktsstru kturen'. Men Derfor bakker vi op om Londdistriktsrådets venlig Pvo H ns-gruppen Troels Beck, Bellisvej 41, Skol blerg Il.december 2OI5 høringssvor. fik,

16 å-æxxdd*s*r «tsgrsxpps? / *{Ø}FyN rnnovotions- og rnedb orgerskabsudvol get Assens Rådhus Høringssvd? fru : l-anddistriktsgruppn Høj fyn Vort bud på en lokol udviklingsråd vor, ot dør blev donnet dt "poroplyforum", der dekkede alle 6 bysomfund i Vissenbj e rg gamle kommuneområde. efter de tilbogemeldinger vi i orbejdsgruppen for Vissenbjerg frq rådhuset, er vores indstitling endret til ot onbefole: At der bliver tre lokole råd på Højfyn og dermed en f ort settelse of ' londd istri ktsstru kturen'. Men Derfor bakker vi op om Londdistriktsrådets venlig Pvo H ns-gruppen Troels Beck, Bellisvej 41, Skol blerg Il.december 2OI5 høringssvor. fik,

17 From: Hanne & Peter Sent: 12 Dec :47: To: steen kjær jensen Cc: Kisser om;frede Søgaard Subject: Re: Høringssvar af Vi bakker fuldt op omkring Landdistriktsrådets høringssvar.vi vil ikke kunne oprette et lokalråd i vort område med 1200 beboere, men betragter vores borgergruppe der dækker ca 550 beboere som et lokalråd. Med venlig hilsen Turup Borgergruppe Den 12. december 2015 kl skrev steen kjær jensen <arkitektsteenkjaer@hotmail.com>: Alle Borgergrupper m.m. Det er med een rigtig god fornemmelse at vi kan fremsende et Høringssvar der tilkendegiver Landistrikterne i Assens kommunes holdninger. Landistriktsrådet fremsender det vedhæftede, endelige og "redigerede" Høringssvar. af 14.december til Assens kommune. - som skrevet i indledningen, ser vi gerne de enkelte grupper giver een tilkendegivelse, enten som høringssvar, eller tilkendegivelse i henhold til Landistriktsrådets fremsendelse. Høringssvar sendes via mail.- lokalsamfund@assens.dk Post.- Assens kommune Rådhus Alle Assens att.: Steen Søgaard

18 - det skal være fremsendt inden 15.december kl De høringssvar der er sendt eller sendes via Landistriktsrådet vil blive overgivet Assens kommune. Mvh. På Landistriktsrådets vegne steen kjær.

19 From: Vagn Sent: 13 Dec :05: To: steen kjær jensen Cc: Kisser om;frede Søgaard Subject: Re: Høringssvar af Kære alle. Brylle Lokalråd tilslutter sig Landdistriktsårdets høringssvar af 14. december 2015 Specielt forholder vi os undrende til at Assens Kommune går enegang i denne proces i forhold til andre kommuner, og dermed tilsidesætter Assens Landdistriktråds arbejde og indflydelse. Venlig hilsen Vagn Top Brylle Lokalråd Vesterlaugsvej 7, Brylle 5690 Tommerup Mobil mail vagn@ferie-fyn.dk On 12 December :16:39 +01:00, steen kjær jensen <arkitektsteenkjaer@hotmail.com> wrote: Alle Borgergrupper m.m. Det er med een rigtig god fornemmelse at vi kan fremsende et Høringssvar der tilkendegiver Landistrikterne i Assens kommunes holdninger. Landistriktsrådet fremsender det vedhæftede, endelige og "redigerede" Høringssvar. af 14.december til Assens kommune. - som skrevet i indledningen, ser vi gerne de enkelte grupper giver een tilkendegivelse, enten som høringssvar, eller tilkendegivelse i henhold til Landistriktsrådets fremsendelse.

20 Høringssvar sendes via mail.- Post.- Assens kommune Rådhus Alle Assens att.: Steen Søgaard - det skal være fremsendt inden 15.december kl De høringssvar der er sendt eller sendes via Landistriktsrådet vil blive overgivet Assens kommune. Mvh. På Landistriktsrådets vegne steen kjær.

21 From: Lidia Rybitwa-Top Sent: 13 Dec :32: To: landdistrikter Subject: FW: Høringssvar af Attachments: Høringssvar LDR pdf Importance: Normal Hej På vegne af Skrattelauget giver jeg tilkendegivelse i henhold til Landistriktsrådets fremsendelse. Venlig hilsen Lidia Rybitwa-Top

22 Høringssvar vedr. Model for Lokalråd i Assens Kommune Assens Kommune Rådhus Allé Assens Assens, 14. dec., 2015 Re: Høringsvar fra Landdistriktsrådet ved bestyrelsen Som forberedelse til afgivelsen af dette høringssvar til Assens Kommunes Høringsoplæg vedr. Model for lokalråd i Assens Kommune/Model for lokalsamfundsudvikling i Assens Kommune havde Landdistriktsrådets bestyrelse indkaldt repræsentanter for de registrerede lokalområder/landsbyer til møde i Frøbjerg Samlings- og Kulturhus, den 18. nov., 2015 med følgende Dagsorden: 1: Velkommen 2: Resumé af Landdistriktsrådets ( LDR) oplevelse med processen 3: LDR s oplæg til en fremtidig struktur ( se vedhæftet bilag ) 3: Diskussion på baggrund af IMU hørringsmateriale og LDR s forslag 4: Kan vi finde et fælles udgangspunkt for høringssvar 5: Evt. I mødet deltog udover Landdistriktsrådets bestyrelse repræsentanter for følgende lokalområder/landsbyer: Rørup Sogneforening Brylle Borgergruppen Skydebjerg og Kerte sogn. Bogø Flemløse-Voldtofte Landsbylaug Helnæs Beboerforening Jordløse og omegns Beboerforening Køng, Gummerup, Højrup Borgergruppe Magtenbølle Skallebølle Beboerforening Thorøhuse Borgergruppe Turup Bylaug og Borgergruppe Ørsted og omegn, Søllested, Vedtofte, Frøbjerg, Orte Borgerforeningen for Verninge og omegn Voldbro og Egerup Ørsted og omegn, Søllested, Vedtofte, Frøbjerg og Orte Kirke Søby Bylaug under optagelse i Landdistriktsrådet, hvilket vil sige, at 16 af de i alt 24 grupper, der er registeret som medlemmer af Landdistriktsrådet eller under optagelse, deltog i mødet.. Til mødet var afbud fra landdistriktskoordinatoren. Nedenstående høringssvar, som indsendes af Landdistrikstrådets bestyrelse, er udformet på grundlag af diskussionerne på mødet den 18. november, således som det blev aftalt. Det forventes derudover, at de enkelte lokalområder/landsbyer afgiver deres egne høringssvar til kommunen, - eller fremsender en tilkendegivelse i forhold til dette høringssvar.

23 Høringssvar vedr. Model for Lokalråd i Assens Kommune Høringssvar Processen Set fra Landdistriktsrådet er processen sat i gang for at få organiseret hele Assens kommune i lokalråd, såvel land som by. Der skal være ligeværdighed mellem grupper såvel i de bynære samfund som i landdistrikterne og landsbyerne. Købstad og Centerbyer er i dag ikke omfattet af den Landdistriktspolitik, som blev praktisk igangsat i Et landdistrikt/en landsby er i vore termer defineret som områder med op til 1000 personer. Spørgsmål: Hvorfor kommer der netop nu forslag om en organisering som lokalråd for alle, når det generelt er de bynære samfund, der i dag ikke er organiserede med lokale borgergrupper, bylaug eller lokalråd? Hvorfor anvender man ikke Landdistriktsmodellen og opretter et parallelt Byforum, der kan samle by-grupperne og arbejde på tværs i og mellem byerne og med landdistriktsrådet og landsbyer og landdistrikter? I stedet foreslår kommunen, at det eksisterende tværgående forum for landsbyerne, altså Landdistriktsrådet, skal nedlægges. Landdistriktsrådet (LDR) Vi undrer os over, at LDR ikke er blevet inddraget mere i processen, men kun én gang i september 2014 og til et temamøde på Rådhuset 20 januar 2015, hvor Byrådet, administrationen og LDR var indbudt til et møde med oplæg om lokalsamfund-organisering i Vordingborg og Silkeborg Kommuner. Vi har i 2 år bl.a. op til valget i 2013, tilbudt os i forhold at få sat gang i Centerbyerne. Innovations-og medborgerskabsudvalget( IMU) og andre udvalg bliver ved at gentage, at de mangler et forum, hvor man kan få møder i gang med borgerne rundt om i kommunen. Citat Lokalråd er ligeledes tænkt som en dialogpartner til Kommunen. Sagen er, at kommunen på landdistrikt-siden allerede nu er godt dækket ind med organiserede grupper, ligesom LDR altid har stillet sig til rådighed og henvndt sig, når lejlighed bød sig. Vedrørende forslaget om oprettelse af lokalråd har LDR fulgt processen tæt og budt seriøst og konstruktivt ind på de 5 borgermøder, som kommunen afholdt i september/oktober i år. Vi må dog sige, at det på mødet den 26. september på Gl. Brydegård var tydeligt, at processen som IMU havde sat i gang, ikke er baseret på ønsker fra borgerforeninger/landsbylaug eller Foreningen Glamsbjerg og Haarby Lokalråd. Senest har det også vist sig, at det synes vanskeligt at få dannet et lokalråd i Vissenbjerg. LDR har hele tiden sagt, at Kommunen m. h. t. et løft af organiseringen af lokalområder skal sætte fokus på Centerbyerne og Købstaden, hvor en mere kompleks sammensætning af borgere og foreninger kan gøre det sværere at finde fælles fodslag med opdeling i lokalområder. Vedr. etablering og godkendelse af lokalråd Holdningen på mødet i Landdistriktsrådet den 18. nov. var helt klart, at man som i andre kommuner, bl. a. her på Fyn, bør betragte de eksisterende borgergrupper, landsbylaug m.v. som

24 Høringssvar vedr. Model for Lokalråd i Assens Kommune lokalråd, idet man (som noget nyt) sikrer sig ved fremsendelse af referat fra generalforsamling el. lign., at grupperne er lokalt - og dermed legitimt repræsentative for deres område. Man fandt bl. a., at forslaget om lokalråd var overbureaukratisk, at de foreslåede møder med politikkere næppe kan realiseres af tidsmæssige årsager, ligesom der kom udmeldinger om, at det ikke var attraktivt at sidde i lokalrådene. Samarbejdet mellem nærtliggende lokalområder kunne man jo også allerede udføre i fælleskab som såkaldte klynge-projekter. Automatisk godkendelse ved et minimum på 1200 beboere og ved mindre lokalgrupper ellers godkendelse af IMU, ses som en udfordring. Hvis Bågø godkendes med 21 beboere, hvordan vil man så stille sig overfor eksempelvis Magtenbølle med 50 indbyggere, men et ligeligt tilhørselsforhold til såvel Skallebølle eller Skalbjerg? LDR foreslår, at man lader grupperne være af den størrelse, der giver mening for det enkelte område. Vedrørende midler til lokalområderne foreslår LDR, at man graduerer tilskud til de enkelte grupper, f. eks kr. til samfund med op til 200 fastboende, 5000 kr. til samfund med op til 1000 fastboende, og kr. til samfund op til 1200 fastboende borgere. For Centerbyerne og større lokalområder over 1200 indbyggere kan tilskuddet f. eks. være op til kr. Vedr. lokalrådenes foreslåede funktioner Et af argumenterne for den foreslåede organisering i lokalråd er behovet for at sikre, at Kommunen har en tydelig adresse, hvortil man kan sende høringsoplæg o. lign. til lokal viderefordeling. Udover at denne postkontor-funktion af lokalråd vil virke negativt på rekrutteringen af medlemmer til lokalrådene, er den også overflødig, da Kommunen allerede i dag har den mulighed gennem de i landdistriktsrådets registrerede medlemmer, og altså kunne opnå det samme ved en parallel organisation af byområderne. Nogle lokalområder er desuden af den mening, at forhindringen i at orientere lokalbefolkningen ikke skyldes mangel på adresser, men en mangel på efterlevelse af Kommunens egen politik og regelsæt for borgerinddragelse. LDR stiller forslag om etablering af en parallel LDR-lignende struktur for byområderne og et tværgående forum for samarbejdet mellem by og land. Udover kraftigt at måtte protestere mod en nedlæggelse af LDR, som det foreslås i høringsoplægget om oprettelse af lokalråd, foreslår LDR, -1) at de etablerede geografisk-baserede borgergrupper, lokalråd el. lign. i Centerbyerne (og i princippet også Assens) organiseres tværgående gennem oprettelse af et LDR-lignende Byforum, samt -2) at der mellem dette Byforum og LDR afholdes minimum to årlige fællesmøder for de to fora s bestyrelser med kommunal deltagelse. Man kunne også forestille sig en mere formaliseret samordning af de to fora under en fælles paraply, hvor IMU, TMU og repræsenteret, og hor formænd og næstformænd for LDR og Byforum er fødte medlemmer suppleret af yderligere to fra henholdsvis LDR s og Byforums bestyrelse, og således at formænd og næstformænd for Byforum, og LDR vælges på skift som formand og næstformand for et år af gangen. Med en sådan struktur vil man som nu have ikke blot både et LDR, men også et parallelt Byforum, der sikrer samordning af aktiviteterne på tværs indenfor hvert deres område og samtidigt kan fungere som med et tværgående forum for et fælles og tværgående inspirations- og udviklingsarbejde til gavn for både landsbyerne og bysamfundene, - og ikke mindst en stærk erfarings- og viden-baseret samarbejdspartner for kommunen.

25 Høringssvar vedr. Model for Lokalråd i Assens Kommune Fastholdelse af puljer til fordeling efter ansøgning. Med et bevaret landdistriktsråd og et tilsvarende Byforum vil det samtidigt være naturligt - udover midler bevilget direkte til lokalsamfundene, som det også sker nu også at fortsætte og udvide praksis med de populære puljemidler som lokalområderne kan søge om til projekter og samlingssteder, og hvor bestyrelserne for henholdsvis landdistriktsrådet og Byforum sagsbehandler og indstiller på basis af deres erfaring og kendskab til lokalområdernes problemstillinger. Afsluttende bemærkninger Bliver den nye struktur, som IMU foreslår, vedtaget af Byrådet, vil det påføre lokalområderne/ landsbyerne en række udfordringer, idet de foreslåede lokalråd kan forudses ikke at blive dynamiske og ikke opfattet som lokalt forankrede i samme grad som de eksisterende borgergrupper/landsbylaug o. lign. Interessen fra den menige borger har jo heller ikke været overvældende, målt på den menige borgers deltagelse i de afholdte borgermøder. Udfordringerne vil også komme vedr. gennemførelsen af de foreslåede årlige møder mellem politikere og lokalråd. Fastholder man et antal på lokalråd og et årligt møde med politikerne, den årlige generalforsamling i lokalrådet, vil der for IMU samt en større gruppe politikere være et møde ca. hver anden uge. LDR ser frem til, at IMU og Byrådet kraftigt reviderer det fremsatte forslag om lokalråd, og i stedet prioriterer oprettelse af et Byforum, som for byerne skal være, hvad LDR er og yderligere kan videreudvikles til for landdistrikterne og landsbyerne. Det er en struktur, som vore Landdistriktsgrupper, og dermed ca. det halve af kommunens befolkning vil støtte op om. Med venlig hilsen på vegne af Landdistriktsrådet og dets bestyrelse Steen-Ove Teisner, næstformand Steen Kjær, formand

26 Høringssvar vedr. Model for Lokalråd i Assens Kommune Assens Kommune Rådhus Allé Assens Assens, 14. dec., 2015 Re: Høringsvar fra Landdistriktsrådet ved bestyrelsen Som forberedelse til afgivelsen af dette høringssvar til Assens Kommunes Høringsoplæg vedr. Model for lokalråd i Assens Kommune/Model for lokalsamfundsudvikling i Assens Kommune havde Landdistriktsrådets bestyrelse indkaldt repræsentanter for de registrerede lokalområder/landsbyer til møde i Frøbjerg Samlings- og Kulturhus, den 18. nov., 2015 med følgende Dagsorden: 1: Velkommen 2: Resumé af Landdistriktsrådets ( LDR) oplevelse med processen 3: LDR s oplæg til en fremtidig struktur ( se vedhæftet bilag ) 3: Diskussion på baggrund af IMU hørringsmateriale og LDR s forslag 4: Kan vi finde et fælles udgangspunkt for høringssvar 5: Evt. I mødet deltog udover Landdistriktsrådets bestyrelse repræsentanter for følgende lokalområder/landsbyer: Rørup Sogneforening Brylle Borgergruppen Skydebjerg og Kerte sogn. Bogø Flemløse-Voldtofte Landsbylaug Helnæs Beboerforening Jordløse og omegns Beboerforening Køng, Gummerup, Højrup Borgergruppe Magtenbølle Skallebølle Beboerforening Thorøhuse Borgergruppe Turup Bylaug og Borgergruppe Ørsted og omegn, Søllested, Vedtofte, Frøbjerg, Orte Borgerforeningen for Verninge og omegn Voldbro og Egerup Ørsted og omegn, Søllested, Vedtofte, Frøbjerg og Orte Kirke Søby Bylaug under optagelse i Landdistriktsrådet, hvilket vil sige, at 16 af de i alt 24 grupper, der er registeret som medlemmer af Landdistriktsrådet eller under optagelse, deltog i mødet.. Til mødet var afbud fra landdistriktskoordinatoren. Nedenstående høringssvar, som indsendes af Landdistrikstrådets bestyrelse, er udformet på grundlag af diskussionerne på mødet den 18. november, således som det blev aftalt. Det forventes derudover, at de enkelte lokalområder/landsbyer afgiver deres egne høringssvar til kommunen, - eller fremsender en tilkendegivelse i forhold til dette høringssvar.

27 Høringssvar vedr. Model for Lokalråd i Assens Kommune Høringssvar Processen Set fra Landdistriktsrådet er processen sat i gang for at få organiseret hele Assens kommune i lokalråd, såvel land som by. Der skal være ligeværdighed mellem grupper såvel i de bynære samfund som i landdistrikterne og landsbyerne. Købstad og Centerbyer er i dag ikke omfattet af den Landdistriktspolitik, som blev praktisk igangsat i Et landdistrikt/en landsby er i vore termer defineret som områder med op til 1000 personer. Spørgsmål: Hvorfor kommer der netop nu forslag om en organisering som lokalråd for alle, når det generelt er de bynære samfund, der i dag ikke er organiserede med lokale borgergrupper, bylaug eller lokalråd? Hvorfor anvender man ikke Landdistriktsmodellen og opretter et parallelt Byforum, der kan samle by-grupperne og arbejde på tværs i og mellem byerne og med landdistriktsrådet og landsbyer og landdistrikter? I stedet foreslår kommunen, at det eksisterende tværgående forum for landsbyerne, altså Landdistriktsrådet, skal nedlægges. Landdistriktsrådet (LDR) Vi undrer os over, at LDR ikke er blevet inddraget mere i processen, men kun én gang i september 2014 og til et temamøde på Rådhuset 20 januar 2015, hvor Byrådet, administrationen og LDR var indbudt til et møde med oplæg om lokalsamfund-organisering i Vordingborg og Silkeborg Kommuner. Vi har i 2 år bl.a. op til valget i 2013, tilbudt os i forhold at få sat gang i Centerbyerne. Innovations-og medborgerskabsudvalget( IMU) og andre udvalg bliver ved at gentage, at de mangler et forum, hvor man kan få møder i gang med borgerne rundt om i kommunen. Citat Lokalråd er ligeledes tænkt som en dialogpartner til Kommunen. Sagen er, at kommunen på landdistrikt-siden allerede nu er godt dækket ind med organiserede grupper, ligesom LDR altid har stillet sig til rådighed og henvndt sig, når lejlighed bød sig. Vedrørende forslaget om oprettelse af lokalråd har LDR fulgt processen tæt og budt seriøst og konstruktivt ind på de 5 borgermøder, som kommunen afholdt i september/oktober i år. Vi må dog sige, at det på mødet den 26. september på Gl. Brydegård var tydeligt, at processen som IMU havde sat i gang, ikke er baseret på ønsker fra borgerforeninger/landsbylaug eller Foreningen Glamsbjerg og Haarby Lokalråd. Senest har det også vist sig, at det synes vanskeligt at få dannet et lokalråd i Vissenbjerg. LDR har hele tiden sagt, at Kommunen m. h. t. et løft af organiseringen af lokalområder skal sætte fokus på Centerbyerne og Købstaden, hvor en mere kompleks sammensætning af borgere og foreninger kan gøre det sværere at finde fælles fodslag med opdeling i lokalområder. Vedr. etablering og godkendelse af lokalråd Holdningen på mødet i Landdistriktsrådet den 18. nov. var helt klart, at man som i andre kommuner, bl. a. her på Fyn, bør betragte de eksisterende borgergrupper, landsbylaug m.v. som

28 Høringssvar vedr. Model for Lokalråd i Assens Kommune lokalråd, idet man (som noget nyt) sikrer sig ved fremsendelse af referat fra generalforsamling el. lign., at grupperne er lokalt - og dermed legitimt repræsentative for deres område. Man fandt bl. a., at forslaget om lokalråd var overbureaukratisk, at de foreslåede møder med politikkere næppe kan realiseres af tidsmæssige årsager, ligesom der kom udmeldinger om, at det ikke var attraktivt at sidde i lokalrådene. Samarbejdet mellem nærtliggende lokalområder kunne man jo også allerede udføre i fælleskab som såkaldte klynge-projekter. Automatisk godkendelse ved et minimum på 1200 beboere og ved mindre lokalgrupper ellers godkendelse af IMU, ses som en udfordring. Hvis Bågø godkendes med 21 beboere, hvordan vil man så stille sig overfor eksempelvis Magtenbølle med 50 indbyggere, men et ligeligt tilhørselsforhold til såvel Skallebølle eller Skalbjerg? LDR foreslår, at man lader grupperne være af den størrelse, der giver mening for det enkelte område. Vedrørende midler til lokalområderne foreslår LDR, at man graduerer tilskud til de enkelte grupper, f. eks kr. til samfund med op til 200 fastboende, 5000 kr. til samfund med op til 1000 fastboende, og kr. til samfund op til 1200 fastboende borgere. For Centerbyerne og større lokalområder over 1200 indbyggere kan tilskuddet f. eks. være op til kr. Vedr. lokalrådenes foreslåede funktioner Et af argumenterne for den foreslåede organisering i lokalråd er behovet for at sikre, at Kommunen har en tydelig adresse, hvortil man kan sende høringsoplæg o. lign. til lokal viderefordeling. Udover at denne postkontor-funktion af lokalråd vil virke negativt på rekrutteringen af medlemmer til lokalrådene, er den også overflødig, da Kommunen allerede i dag har den mulighed gennem de i landdistriktsrådets registrerede medlemmer, og altså kunne opnå det samme ved en parallel organisation af byområderne. Nogle lokalområder er desuden af den mening, at forhindringen i at orientere lokalbefolkningen ikke skyldes mangel på adresser, men en mangel på efterlevelse af Kommunens egen politik og regelsæt for borgerinddragelse. LDR stiller forslag om etablering af en parallel LDR-lignende struktur for byområderne og et tværgående forum for samarbejdet mellem by og land. Udover kraftigt at måtte protestere mod en nedlæggelse af LDR, som det foreslås i høringsoplægget om oprettelse af lokalråd, foreslår LDR, -1) at de etablerede geografisk-baserede borgergrupper, lokalråd el. lign. i Centerbyerne (og i princippet også Assens) organiseres tværgående gennem oprettelse af et LDR-lignende Byforum, samt -2) at der mellem dette Byforum og LDR afholdes minimum to årlige fællesmøder for de to fora s bestyrelser med kommunal deltagelse. Man kunne også forestille sig en mere formaliseret samordning af de to fora under en fælles paraply, hvor IMU, TMU og repræsenteret, og hor formænd og næstformænd for LDR og Byforum er fødte medlemmer suppleret af yderligere to fra henholdsvis LDR s og Byforums bestyrelse, og således at formænd og næstformænd for Byforum, og LDR vælges på skift som formand og næstformand for et år af gangen. Med en sådan struktur vil man som nu have ikke blot både et LDR, men også et parallelt Byforum, der sikrer samordning af aktiviteterne på tværs indenfor hvert deres område og samtidigt kan fungere som med et tværgående forum for et fælles og tværgående inspirations- og udviklingsarbejde til gavn for både landsbyerne og bysamfundene, - og ikke mindst en stærk erfarings- og viden-baseret samarbejdspartner for kommunen.

29 Høringssvar vedr. Model for Lokalråd i Assens Kommune Fastholdelse af puljer til fordeling efter ansøgning. Med et bevaret landdistriktsråd og et tilsvarende Byforum vil det samtidigt være naturligt - udover midler bevilget direkte til lokalsamfundene, som det også sker nu også at fortsætte og udvide praksis med de populære puljemidler som lokalområderne kan søge om til projekter og samlingssteder, og hvor bestyrelserne for henholdsvis landdistriktsrådet og Byforum sagsbehandler og indstiller på basis af deres erfaring og kendskab til lokalområdernes problemstillinger. Afsluttende bemærkninger Bliver den nye struktur, som IMU foreslår, vedtaget af Byrådet, vil det påføre lokalområderne/ landsbyerne en række udfordringer, idet de foreslåede lokalråd kan forudses ikke at blive dynamiske og ikke opfattet som lokalt forankrede i samme grad som de eksisterende borgergrupper/landsbylaug o. lign. Interessen fra den menige borger har jo heller ikke været overvældende, målt på den menige borgers deltagelse i de afholdte borgermøder. Udfordringerne vil også komme vedr. gennemførelsen af de foreslåede årlige møder mellem politikere og lokalråd. Fastholder man et antal på lokalråd og et årligt møde med politikerne, den årlige generalforsamling i lokalrådet, vil der for IMU samt en større gruppe politikere være et møde ca. hver anden uge. LDR ser frem til, at IMU og Byrådet kraftigt reviderer det fremsatte forslag om lokalråd, og i stedet prioriterer oprettelse af et Byforum, som for byerne skal være, hvad LDR er og yderligere kan videreudvikles til for landdistrikterne og landsbyerne. Det er en struktur, som vore Landdistriktsgrupper, og dermed ca. det halve af kommunens befolkning vil støtte op om. Med venlig hilsen på vegne af Landdistriktsrådet og dets bestyrelse Steen-Ove Teisner, næstformand Steen Kjær, formand

30 From: Kisser Sent: 14 Dec :52: To: Steen Søgaard;Kisser Valther Subject: Høringssvar Importance: Normal Høringssvar vedr. "model for lokalråd i Assens Kommune." Høringssvar fra Bågø. Når vi ser tilbage, på de møder. der har været om den nye struktur, må vi konstatere at sammenlægge vores beboerforening og vores borgergruppe ikke kan lade sig gøre. Borgergruppens bestyrelse på nær kassereren bor alle fast på Bågø. I høringsoplægget lægges der op til enheder af ca beboere. Vi har svært ved at passe ind i de enheder. For Bågø er færgen det vigtigste punkt. Det var måske lige Assens by, der ligger mest naturligt for os og dog, den infrastruktur der er på landet svarer meget godt til vores problematik. LRD bør bevares og der bør oprettes nye råd for mellem/centerbyerne. det hele samles i en paraplyorganistion hvor IMU og koordinatoren er repræsentret. Bågøs borgergruppe består pt. af: Kisser Christensen. Preben Simonsen. Thøge Jessen, Janne Hartvig Jensen alle bosiddende på Bågø Tove Nielsen, Middelfart, sommerhusejer Bågø. Assens kommune oprettede foreningen 3/7 2012, derfor står den under BOGÅ Borgergruppe Cvr p-nr konto nr Med venlig hilsen Bågø Borgergruppe Kisser Christensen formand

31 From: keld bai andersen Sent: 14 Dec :28: To: Cc: steen kj?r jensen;kisser om;frede mail.com;steen S?gaard Subject: Re: Høringssvar af Til lokalgrupper i Assens LDR s h ringssvar anser vi for fuldt d kkende - og vi tilslutter os dette. Med venlig hilsen Kirke S by Bylaug Keld Bai Andersen, fmd. Den 13/12/2015 kl skrev Vagn <vagn@ferie-fyn.dk>: K re alle. Brylle Lokalr d tilslutter sig Landdistrikts rdets h ringssvar af 14. december 2015 Specielt forholder vi os undrende til at Assens Kommune g r enegang i denne proces i forhold til andre kommuner, og dermed tilsides tter Assens Landdistriktr ds arbejde og indflydelse. Venlig hilsen Vagn Top Brylle Lokalr d Vesterlaugsvej 7, Brylle 5690 Tommerup Mobil mail vagn@ferie-fyn.dk On 12 December :16:39 +01:00, steen kj r jensen <arkitektsteenkjaer@hotmail.com> wrote: Alle Borgergrupper m.m.

32 Det er med een rigtig god fornemmelse at vi kan fremsende et H ringssvar der tilkendegiver Landistrikterne i Assens kommunes holdninger. Landistriktsr det fremsender det vedh ftede, endelige og "redigerede" H ringssvar. af 14.december til Assens kommune. - som skrevet i indledningen, ser vi gerne de enkelte grupper giver een tilkendegivelse, enten som h ringssvar, eller tilkendegivelse i henhold til Landistriktsr dets fremsendelse. H ringssvar sendes via mail.- lokalsamfund@assens.dk Post.- Assens kommune R dhus Alle Assens att.: Steen S gaard - det skal v re fremsendt inden 15.december kl De h ringssvar der er sendt eller sendes via Landistriktsr det vil blive overgivet Assens kommune. Mvh. Landistriktsr dets vegne P steen kj r.

33 From: Henrik Jørgensen (HENR - lærer - PO - SES) Sent: 14 Dec :32: To: keld bai andersen Cc: vagn@ferie-fyn.dk;steen kjær jensen;kisser Christensen;henningborgersen_8@hotmail.com;jzimmer@health.sdu.dk;sotteisner@gmail.c om;frede Bagge;hagsten@gmail.com;nieiksen@gmail.com;p.skibsted@hotmail.com;otto@countcrew. dk;johan@rosenring.dk;elbaekknudsen@gmail.com;pasuf@live.dk;clausbente3@hotmail.co ail.com;bolette.eggers@mail.dk;kaervang29@gmail.com;kara@privat.dk;jjbartholin@privat. dk;hansjrgenlarsen@gmail.com;vangeledgaard@gmail.com;steen Søgaard Subject: Re: Høringssvar af Hej Også opbakning til svaret fra os. Borgerforeningen for Verninge og Omegn Fmd. Henrik Jørgensen Sendt fra min ipad Den 14/12/2015 kl skrev keld bai andersen <keldbai@hotmail.com>: Til lokalgrupper i Assens LDR s høringssvar anser vi for fuldt dækkende - og vi tilslutter os dette. Med venlig hilsen Kirke Søby Bylaug Keld Bai Andersen, fmd. Den 13/12/2015 kl skrev Vagn <vagn@ferie-fyn.dk>: Kære alle. Brylle Lokalråd tilslutter sig Landdistriktsårdets høringssvar af 14. december 2015 Specielt forholder vi os undrende til at Assens Kommune går enegang i denne proces i forhold til andre kommuner, og

34 dermed tilsidesætter Assens Landdistriktråds arbejde og indflydelse. Venlig hilsen Vagn Top Brylle Lokalråd Vesterlaugsvej 7, Brylle 5690 Tommerup Mobil mail On 12 December :16:39 +01:00, steen kjær jensen wrote: Alle Borgergrupper m.m. Det er med een rigtig god fornemmelse at vi kan fremsende et Høringssvar der tilkendegiver Landistrikterne i Assens kommunes holdninger. Landistriktsrådet fremsender det vedhæftede, endelige og "redigerede" Høringssvar. af 14.december til Assens kommune. - som skrevet i indledningen, ser vi gerne de enkelte grupper giver een tilkendegivelse, enten som høringssvar, eller tilkendegivelse i henhold til Landistriktsrådets fremsendelse. Høringssvar sendes via mail.- lokalsamfund@assens.dk kommune Alle 5 Assens Steen Søgaard Post.- Assens Rådhus 5610 att.: - det skal være fremsendt inden 15.december kl

Sent: 27 Nov :31: landdistrikter. Attachments: høring ved lokalråd den docx. Se vedhæftet.

Sent: 27 Nov :31: landdistrikter. Attachments: høring ved lokalråd den docx. Se vedhæftet. From: Susanne Aabroe Jensen Sent: 27 Nov 2015 12:31:50 +0100 To: landdistrikter Subject: Høring vedr. lokalråd Attachments: høring ved lokalråd den 24.11.15.docx Se vedhæftet. Med venlig hilsen Susanne

Læs mere

Bemærkninger til vigtige emner i høringssvarene

Bemærkninger til vigtige emner i høringssvarene Bemærkninger til vigtige emner i høringssvarene 1. Ens organisering på tværs af byer og mindre lokalområder: I et af høringssvarene stilles spørgsmålstegn ved relevansen af ens organisering på tværs af

Læs mere

Er du frivillig i Thisted Kommune?

Er du frivillig i Thisted Kommune? Er du frivillig i Thisted Kommune? Produceret af Thisted Kommune April 2015 Forord Der skal lyde en tak for din indsats som frivillig i Thisted Kommune. Et stærkt frivilligmiljø med aktive og engagerede

Læs mere

Administrationen vil i den forbindelse gerne beklage overfor ejer, at ovenstående har givet anledning til en misforståelse.

Administrationen vil i den forbindelse gerne beklage overfor ejer, at ovenstående har givet anledning til en misforståelse. From: Anders Kjærved Sent: 11 Jun 2015 11:49:38 +0000 To: Erhvervs- Beskæftigelses- og Kulturudvalget Cc: Marianne Wedderkopp;Torben Præstegaard Jørgensen;Morten Refskou Subject: VS: VIGTIGT - vedr. udvalgsmøde

Læs mere

Politik for nærdemokrati i Esbjerg Kommune

Politik for nærdemokrati i Esbjerg Kommune Politik for nærdemokrati i Esbjerg Kommune Godkendt i Sammenlægningsudvalget den 6. december 2006 Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 3 1.1 Baggrund... 3 1.1.1 Beslutning om sammenlægning af Bramming,

Læs mere

FÆLLES OM ODENSE. Civilsamfundsstrategi

FÆLLES OM ODENSE. Civilsamfundsstrategi FÆLLES OM ODENSE Civilsamfundsstrategi 1 FORENINGSFRIVILLIG Corperate Volunteer ADD-ON MODEL MEDLEM SERIEL ENKELTSTÅENDE DEN STRATEGISK INTEGREREDE MODEL UORGANISEREDE ELLER VIRTUEL FRIVILLIG OFFENTLIG

Læs mere

For det første Jørgen - jeg fører bestemt ikke nogen lukket dialog. Tværtimod er den helt åben.

For det første Jørgen - jeg fører bestemt ikke nogen lukket dialog. Tværtimod er den helt åben. Side 1 af 5 Poul Otto Seidel Fra: "Poul Otto Seidel" Til: "Jørgen Andersen" Cc: "Inge-Lis Seidel" ; "Willy Søren Beck" ;

Læs mere

Samarbejde mellem lokalrådene og Silkeborg Kommune

Samarbejde mellem lokalrådene og Silkeborg Kommune Samarbejde mellem lokalrådene og Silkeborg Kommune Revideret maj 2016 Indholdsfortegnelse Politik... 3 Strategi... 4 Lokalrådene... 4 Nærdemokratiudvalget... 5 Administrationen... 6 Samarbejde og dialog

Læs mere

Skabelon til årlig beretning fra lokale aktionsgrupper under Landdistriktsprogrammet og/eller Hav- og Fiskeriudviklingsprogrammet 2014-2020

Skabelon til årlig beretning fra lokale aktionsgrupper under Landdistriktsprogrammet og/eller Hav- og Fiskeriudviklingsprogrammet 2014-2020 Skabelon til årlig beretning fra lokale aktionsgrupper under Landdistriktsprogrammet og/eller Hav- og Fiskeriudviklingsprogrammet 2014-2020 Bemærk - alle oplysninger under punkt A, B, C og G skal udfyldes

Læs mere

Afbud: Gert Jensen, Brian Holmberg, Søren H. Kristensen, Susanne Sander, Knud Rødbro

Afbud: Gert Jensen, Brian Holmberg, Søren H. Kristensen, Susanne Sander, Knud Rødbro Referat af møde i Landsbyforum den 14/9 2009 Deltagere: Ingrid Andreasen (Vrensted, gl. Løkken-Vrå) Ivan Leth (Tolne-Mosbjerg) Kjeld Larsen (Tversted, Uggerby, Tuen) Tove Marquardsen (Lønstrup, Skallerup,

Læs mere

Formandens beretning på repræsentantskabsmødet 2013:

Formandens beretning på repræsentantskabsmødet 2013: Formandens beretning på repræsentantskabsmødet 2013: Samarbejdet i bestyrelsen. Vi har afholdt 6 bestyrelsesmøder i 2012 med deltagelse af alle medlemmer. Herudover deltager bestyrelsesmedlemmerne i mange

Læs mere

Skriftlig beretning til årsmøde i DGI Sønderjylland 2016!

Skriftlig beretning til årsmøde i DGI Sønderjylland 2016! Skriftlig beretning til årsmøde i DGI Sønderjylland 2016! Solen skinner udenfor lige nu, og der er så småt begyndt at komme knopper på træer og buske og forårsblomsterne begynder at stå i fuldt flor. Jeg

Læs mere

Referat fra møde mellem Erhvervskontaktudvalget og kommunens fire byer den 17-09- 2014

Referat fra møde mellem Erhvervskontaktudvalget og kommunens fire byer den 17-09- 2014 Referat fra møde mellem Erhvervskontaktudvalget og kommunens fire byer den 17-09- 2014 Fra Erhvervskontaktudvalget deltog: - Preben Christensen - Inge Dines - Brian Sigtenbjerggaard - Henrik Christiansen

Læs mere

Arbejde med udviklingsplan og organisering. Landlolland 17. februar 2011

Arbejde med udviklingsplan og organisering. Landlolland 17. februar 2011 Arbejde med udviklingsplan og organisering Landlolland 17. februar 2011 Præsentation Jens Peter Jacobsen Landdistriktskoordinator Faaborg-Midtfyn Kommune Ros-Mari Mattsson Lokalrådsformand Krarup-Espe

Læs mere

POLITIK FOR SAMARBEJDE MELLEM CIVILSAMFUND OG KOMMUNE. Sammen om FÆLLESSKABER

POLITIK FOR SAMARBEJDE MELLEM CIVILSAMFUND OG KOMMUNE. Sammen om FÆLLESSKABER POLITIK FOR SAMARBEJDE MELLEM CIVILSAMFUND OG KOMMUNE Sammen om FÆLLESSKABER 1 FORORD Faaborg-Midtfyn Kommune er karakteriseret ved sine mange stærke fællesskaber. Foreninger, lokalråd, borgergrupper mv.

Læs mere

01 / DIALOGFORUM. EN INTRODUKTION TIL DRs DIALOGFORA

01 / DIALOGFORUM. EN INTRODUKTION TIL DRs DIALOGFORA 01 / DIALOGFORUM EN INTRODUKTION TIL DRs DIALOGFORA 02 / DIALOGFORUM INDHOLD 03 / Velkommen til DRs Dialogfora 05 / Hvad er et dialogforum? 06 / Dialog er vigtig for DR 08 / Den gode dialog og et par tommelfingerregler

Læs mere

Årsmøde / Repræsentantskabsmøde de 18. marts 2014

Årsmøde / Repræsentantskabsmøde de 18. marts 2014 Årsmøde / Repræsentantskabsmøde de 18. marts 2014 Beretning for perioden 26.2. 2013 til 18.3. 2014 Bestyrelsen konstituering på møde 4.3.2013 - formand Gunnar Landtved - næstformand: Steen Outzen - kasserer:

Læs mere

Hermed ansøger varde Fægteklub om tilskud på 20.000-, fra Eliteidrætspuljen for 2016, men både større som mindre tilskud er særdeles velkommen.

Hermed ansøger varde Fægteklub om tilskud på 20.000-, fra Eliteidrætspuljen for 2016, men både større som mindre tilskud er særdeles velkommen. From: Olstrøm Sent: 1 Dec 2015 00:56:36 +0100 To: Berith Ellegaard Andreasen Subject: SV: Ansøgning om tilskud fra Eliteidrætspuljen - 1. december 2015 for 2016 Attachments: Varde Fægteklub resultater

Læs mere

Pårørendepolitik. For Borgere med sindslidelser

Pårørendepolitik. For Borgere med sindslidelser Pårørendepolitik For Borgere med sindslidelser 2 1. INDLEDNING 3 IN D F LY D E L S E 4 POLITIKKENS RAMMER 5 2. DE STYRENDE PERSPEKTIVER OG VÆRDIER 7 INDFLYDELSE, INDDRAGELSE OG INFORMATION 7 DE SOCIALE

Læs mere

Tønder Kommunes Landdistriktsråd

Tønder Kommunes Landdistriktsråd Tønder Kommune Kongevej 57 6270 Tønder Sendt pr. e-mail til: toender@toender.dk Tønder Kommune, 1. oktober 2008 Høringssvar til debatoplægget kommuneplanstrategi 2009-2021 Tønder Kommunes Landdistriktsråd

Læs mere

Blomstrende Landsby. Et udviklingsprogram for kommuner, landsbyer og lokalsamfund. Programbeskrivelse

Blomstrende Landsby. Et udviklingsprogram for kommuner, landsbyer og lokalsamfund. Programbeskrivelse Blomstrende Landsby Et udviklingsprogram for kommuner, landsbyer og lokalsamfund Version 04 20. oktober 2009 1 Udviklingsprogrammet Blomstrende Landsby Udviklingsprogrammet Blomstrende Landsby giver landsbyer

Læs mere

From: L. Renè Korsgaard Sent: 15 Dec 2015 11:04:58 +0100 To: landdistrikter Subject: Høringsvar fra Helnæs Importance: Normal Assens Kommune Rådhus Allé 5 5010 Assens Høringsvar fra Helnæs vedr. etablering

Læs mere

Afbud fra Bodil Boesgaard i stedet deltog Lars Søgaard. 1. Godkendelse af dagsorden... 2. 2. Godkendelse af referat fra sidste møde...

Afbud fra Bodil Boesgaard i stedet deltog Lars Søgaard. 1. Godkendelse af dagsorden... 2. 2. Godkendelse af referat fra sidste møde... Referat Handicaprådet Tid Torsdag den 11. juni 2015 - kl. 15:30 Sted Mødelokale 2 Bemærkning Afbud fra Bodil Boesgaard i stedet deltog Lars Søgaard. Afbud Fraværende Indholdsfortegnelse: 1. Godkendelse

Læs mere

Rådhus 2015. Direktionen. Udviklings- og effektiviseringsstrategi for administrationen

Rådhus 2015. Direktionen. Udviklings- og effektiviseringsstrategi for administrationen Udviklings- og effektiviseringsstrategi for administrationen Rådhus 2015 Projektbeskrivelse Direktionens udviklings- og effektiviseringsstrategi har til formål at effektivisere den administrative drift

Læs mere

22. december 2011. Sagsbehandler: John Jensen. Referat af møde i Lokalrådet i Holbæk den 15.december 2011

22. december 2011. Sagsbehandler: John Jensen. Referat af møde i Lokalrådet i Holbæk den 15.december 2011 22. december 2011 Sagsbehandler: John Jensen MIDT- OG VESTSJÆLLANDS POLITI Lokalpolitiet Holbæk Rådhuspladsen 1 4300 Holbæk Telefon: 4635 1448 Direkte: 4632 1551 Lokal: 5300 Mobil: 23 23 91 75 E-mail:

Læs mere

LAG Favrskov, Landsbyrådet og Favrskov Kommune Projekt Udviklingsplaner og Landsbylokalplaner Resume af borgermøde i HOULBJERG

LAG Favrskov, Landsbyrådet og Favrskov Kommune Projekt Udviklingsplaner og Landsbylokalplaner Resume af borgermøde i HOULBJERG Indledning: LAG Favrskov, Landsbyrådet og Favrskov Kommune Projekt Udviklingsplaner og Landsbylokalplaner Resume af borgermøde i HOULBJERG Landbyrådsrepræsentanten fra Houlbjerg og Borgerforeningen i Houlbjerg

Læs mere

Aftalen indeholder også et afsnit om indsatsområder for 2015 og 2016. Her er der aftalt:

Aftalen indeholder også et afsnit om indsatsområder for 2015 og 2016. Her er der aftalt: Haderslev Idrætsråd Nyhedsbrev juni 2015 Vi har indgået en samarbejdsaftale med Haderslev Kommune Det er nu et par måneder siden vi sidst har givet lyd fra os men det betyder bestemt ikke at vi har ligget

Læs mere

Handlekraft og sammenhold

Handlekraft og sammenhold Handlekraft og sammenhold en håndbog om klubarbejde Fællesskabet giver styrke En faglig klub giver dig og dine kolleger handlekraft. Slår I jer sammen i en klub, får I større gennemslagskraft og styrke,

Læs mere

01 / DIALOGFORUM. EN INTRODUKTION TIL DRs DIALOGFORA

01 / DIALOGFORUM. EN INTRODUKTION TIL DRs DIALOGFORA 01 / DIALOGFORUM EN INTRODUKTION TIL DRs DIALOGFORA 02 / DIALOGFORUM INDHOLD 03 / Velkommen til DRs Dialogfora 05 / Hvad er et dialogforum? 06 / Dialog er vigtig for DR 08 / Den gode dialog og et par tommelfingerregler

Læs mere

ALLERØD FODBOLD KLUB MEDLEM AF LILLERØD IDRÆTSFORENING

ALLERØD FODBOLD KLUB MEDLEM AF LILLERØD IDRÆTSFORENING BESTYRELSENS BERETNING 2008: Bestyrelsens beretning vil bestå af 2 dele. Først den generelle del, som jeg vil fremlægge. Herefter vil afdelingsformændene supplere med en beretning fra de respektive afdelinger.

Læs mere

Forord. På vegne af Byrådet

Forord. På vegne af Byrådet Sammen er vi bedst - Politik for aktivt medborgerskab Forord Mange borgere bidrager personligt til fællesskabet i Assens Kommune. Det er en indsats, vi i kommunen værdsætter højt, og som vi gerne vil værne

Læs mere

2 Nyt fra provsten Der er netop sendt nyhedsbrev ud til alle menighedsråd. Dette kan også findes på Assens Provsti`s hjemmeside.

2 Nyt fra provsten Der er netop sendt nyhedsbrev ud til alle menighedsråd. Dette kan også findes på Assens Provsti`s hjemmeside. Referat for: Assens Provstiudvalg PU møde 9. september 2014. Kl. Kl. 17.00 Mødested: Mødelokalet provstikontoret Provstiudvalget var fuldtalligt. Mødepunkt 1 Godkendelse af dagsorden inkl. evt. tilkomne

Læs mere

Bestyrelsens beretning for 2011-12.

Bestyrelsens beretning for 2011-12. Bestyrelsens beretning for 2011-12. Grundejerforeningen ønsker at sikre Trørød dets grønne karakter. Grønne haver med plads til træer, plæner, blomsterbede. En rolig trafik gennem landsbyen, der ikke skæmmer

Læs mere

Svar Jeg vil besvare spørgsmålene samlet.

Svar Jeg vil besvare spørgsmålene samlet. Miljø- og Planlægningsudvalget 2009-10 MPU alm. del Bilag 490 Offentligt Miljøministerens besvarelse af samrådsspørgsmålene BK og BL, stillet af Torben Hansen (S) Spørgsmål BK: Er det ministerens opfattelse,

Læs mere

Samspillet GIV PLADS TIL ALLE LÆRERVEJLEDNING TIL INDSKOLINGEN DEL DINE FIDUSER

Samspillet GIV PLADS TIL ALLE LÆRERVEJLEDNING TIL INDSKOLINGEN DEL DINE FIDUSER DEL DINE FIDUSER GIV PLADS TIL ALLE LÆRERVEJLEDNING TIL INDSKOLINGEN Samspillet 9 ud af 10 forældre mener, at debat om børnenes trivsel og problemer i klassen er det vigtigste indhold på et forældremøde.

Læs mere

TS Ejendomsservice v/tommy Stokholm <ts@ts-ejendomsservice.dk> Sendt: 5. marts 2016 23:52 Til: Vedr. boliger ved smalby i Langholt.

TS Ejendomsservice v/tommy Stokholm <ts@ts-ejendomsservice.dk> Sendt: 5. marts 2016 23:52 Til: Vedr. boliger ved smalby i Langholt. TS Ejendomsservice v/tommy Stokholm Sendt: 5. marts 2016 23:52 Vedr. boliger ved smalby i Langholt. Hej Jeg synes det er en rigtig god ide at bygge boliger på den pågældende

Læs mere

file://c:\adlib Express\Work\20160121T060127.843\20160121T060129.014\8fd5ee35-7bb4-4f...

file://c:\adlib Express\Work\20160121T060127.843\20160121T060129.014\8fd5ee35-7bb4-4f... Page 1 of 91 of 9 From: syddjurs Sent: 19-01-2016 11:03:56 To: Team Byggeri Subject: VS: Angående akt indsigt Denne mail er videresendt fra hovedpostkassen syddjurs@syddjurs.dk - BEMÆRK - er din afdeling

Læs mere

Faglig identitet om at skabe et fælles engagement i uddannelsen

Faglig identitet om at skabe et fælles engagement i uddannelsen Faglig identitet om at skabe et fælles engagement i uddannelsen Oplæg ved Kvalitetspatruljens temakonference 2011 Hvordan skabes de bedste rammer for et grundforløb Pointerne Engagement i uddannelsen er

Læs mere

Guide til lønforhandling

Guide til lønforhandling Side 1 af 6 Hovedpunkter Bemærkninger til de enkelte trin Marts 2011 Forhandling én gang årligt? De fleste privatansatte funktionærer har anført i deres ansættelseskontrakt, at de forhandler løn én gang

Læs mere

Frederikshavn Kommune. Politik for frivilligt socialt arbejde 2015-2019

Frederikshavn Kommune. Politik for frivilligt socialt arbejde 2015-2019 Frederikshavn Kommune Politik for frivilligt socialt arbejde 2015-2019 frivilligheden blomstrer Bærende principper fælles pejlemærker Tænkes sammen med fra politik til praksis 3 5 7 9 11 frivilligheden

Læs mere

SAMTALE OM KOST & MOTION

SAMTALE OM KOST & MOTION SAMTALE OM KOST & MOTION NÅR USUND LIVSSTIL, PÅVIRKER DIT ARBEJDSLIV Herning Kommune Arbejdsmiljøudvalget 2010 Samtale om Kost & Motion 1 VEJLEDNING TIL AT FORBEREDE SAMTALEN OM KOST & MOTION Den nødvendige

Læs mere

På baggrund af besøget kan det som helhed konkluderes, at

På baggrund af besøget kan det som helhed konkluderes, at Embedslægetilsyn På baggrund af besøget kan det som helhed konkluderes, at fra BPråd / områdeleder Caspershus Det var Sundhedsstyrelsens vurdering, at Gigtplejehjemmet fungerede tilfredsstillende, med

Læs mere

Frivillighed, fællesskab og samskabelse

Frivillighed, fællesskab og samskabelse Frivillighed, og samskabelse Politik for den indsats Forord Vision Den indsats i Kommune er et vigtigt bidrag i den samlede indsats, fordi den har afgørende betydning for den enkelte borgers oplevelse

Læs mere

I Haderslev Idrætsråd er vi meget glade for at samarbejdet med NORDEA, som gør det muligt at prisen også får et økonomisk indhold.

I Haderslev Idrætsråd er vi meget glade for at samarbejdet med NORDEA, som gør det muligt at prisen også får et økonomisk indhold. Haderslev Idrætsråd Nyhedsbrev september 2012 Årets bredde-idrætsforening Bestyrelsen i HIR har fundet årets bredde idrætsforening. Der var indkommet 13 meget fornemme og velbegrundede indstillinger til

Læs mere

Møde i projektgruppen for strategisk turistinformation Den 29. april 2015, kl. 9.00 10.00 Landemærket 26, Rønne Mødelokale 3

Møde i projektgruppen for strategisk turistinformation Den 29. april 2015, kl. 9.00 10.00 Landemærket 26, Rønne Mødelokale 3 Referat Møde i projektgruppen for strategisk turistinformation Den 29. april 2015, kl. 9.00 10.00 Landemærket 26, Rønne Mødelokale 3 Bornholms Regionskommune Center for Erhverv- Uddannelse og Beskæftigelse

Læs mere

GUIDE TIL MENTORFORLØBET MENTORER

GUIDE TIL MENTORFORLØBET MENTORER GUIDE TIL MENTORFORLØBET MENTORER Overordnet formål med mentorforløbet Ideen bag projektet er at udnytte de stærke rollemodeller, som personer i arbejde kan være for dem, der er lige ved at blive færdige

Læs mere

Direktør Henning Thiesens tale Øvelsesseminaret den 26. maj 2016

Direktør Henning Thiesens tale Øvelsesseminaret den 26. maj 2016 TALE ØVELSESSEMINAR 2016 Direktør Henning Thiesens tale Øvelsesseminaret den 26. maj 2016 20160526 Velkommen til øvelsesseminar 2016. Det glæder mig, at så mange er mødt frem til dagens arrangement. Vi

Læs mere

Fællesskab giver nærmiljøet værdi. Det gode seniorliv i Landsbyen 10.11.14 - Steen Hjorth, Kerteminde Landsbyråd

Fællesskab giver nærmiljøet værdi. Det gode seniorliv i Landsbyen 10.11.14 - Steen Hjorth, Kerteminde Landsbyråd Fællesskab giver nærmiljøet værdi Steen Hjorth 60 år tilfreds efterlønner Bl.a formand for Mesinge Sogns Lokalråd og Kerteminde Landsbyråd Bor i Midskov på Hindsholm, Kerteminde Kommune Fællesskab giver

Læs mere

Valgavis. Bilag til dagsordenens punkt 7, Maj 2016

Valgavis. Bilag til dagsordenens punkt 7, Maj 2016 Valgavis Bilag til dagsordenens punkt 7, Maj 2016 Bodil Nielsen Blegdammen, Roskilde Kandidat til posten som næstformand Jeg bidrager med mit kendskab til branchen, min indsigt i organisationen og med

Læs mere

Sekretariatets kommentarer til scenariebeskrivelserne

Sekretariatets kommentarer til scenariebeskrivelserne Sekretariatets kommentarer til scenariebeskrivelserne Bilag 4 Denne kommentar er opbygget med først kort et indledende afsnit. Dernæst følger de 4 scenarier hver for sig det betyder, at nogle af kommentarerne

Læs mere

UDKAST Faglig Ledelse

UDKAST Faglig Ledelse UDKAST Faglig Ledelse Udvikling for Dagtilbud & Skole Projekt Faglig Ledelse handler om de nye udfordringer og krav til ledelse af velfærdsinstitutioner. Fokus flyttes fra all-round ledelse til pædagogisk

Læs mere

Danmarks civile Hundeførerforening Kreds 6

Danmarks civile Hundeførerforening Kreds 6 Danmarks civile Hundeførerforening Kreds 6 REFERAT ORDINÆR GENERALFORSAMLING Charlotte Alkjær Sekretær Hillerødvej 100 3300 Frederiksværk Tlf. 25715585 DATO 26.februar 2007 STED Ålestokgården, Næstved

Læs mere

Giv dine synspunkter til kende...

Giv dine synspunkter til kende... Giv dine synspunkter til kende... i forbindelse med forarbejdet til Kommuneplan 2009-2021 Indhold Forord fra borgmesteren Indledning Din indflydelse Idéer til arealudlæg til boliger og erhverv Assens By

Læs mere

dobbeltliv På en måde lever man jo et

dobbeltliv På en måde lever man jo et Internettet er meget mere end det opslags - værk, de fleste af os bruger det som. Artiklen åbner for en af nettets lukkede verdener: spiseforstyrrede pigers brug af netforums. ILLUSTRATIONER: LISBETH E.

Læs mere

De gule sedler, der blev afleveret: Hvordan er det gode menighedsrådsmedlem?

De gule sedler, der blev afleveret: Hvordan er det gode menighedsrådsmedlem? De gule sedler, der blev afleveret: Hvordan er det gode menighedsrådsmedlem? Interesseret i arbejdet. God samarbejdspartner. Kan fatte sig i korthed Åben omkring ressourcer, tid mål og evner Aktiv og interesseret

Læs mere

Mødereferat af Generalforsamling i Kvistgård-Nyrup Borgerforening Mandag den 23. november 2015 kl. 19.30

Mødereferat af Generalforsamling i Kvistgård-Nyrup Borgerforening Mandag den 23. november 2015 kl. 19.30 Tilstede: 11 borgere ud over en del af bestyrelsen Dagsorden 1. Valg af dirigent. 2. Valg af referent 3. Beretning. 4. Regnskab forelægges til godkendelse. 5. Valg i henhold til lovene ( 7) 6. Indkomne

Læs mere

Miljøudvalget 2012-13 MIU Alm.del Bilag 350 Offentligt. Kort fortalt

Miljøudvalget 2012-13 MIU Alm.del Bilag 350 Offentligt. Kort fortalt Miljøudvalget 2012-13 MIU Alm.del Bilag 350 Offentligt Kort fortalt Forslag til Landsplanredegørelse 2013 Danmark i omstilling Danskerne flytter fra landet til byerne hurtigere end tidligere. Det giver

Læs mere

LAG Favrskov, Landsbyrådet og Favrskov Kommune Projekt Udviklingsplaner og Landsbylokalplaner Resume af borgermøde i LADING

LAG Favrskov, Landsbyrådet og Favrskov Kommune Projekt Udviklingsplaner og Landsbylokalplaner Resume af borgermøde i LADING Indledning: LAG Favrskov, Landsbyrådet og Favrskov Kommune Projekt Udviklingsplaner og Landsbylokalplaner Resume af borgermøde i LADING Landbyrådsrepræsentanten fra Lading og Lokalrådet i Lading inviterede

Læs mere

Agility udvalget i kreds 6

Agility udvalget i kreds 6 Referat fra årsmødet i agility, kreds 6, tirsdag, den 07. nov. 2012 i Køge Ulla Vest bød velkommen til de godt 30 fremmødte. Deltagerne kom fra Maribo, Køge, Fakse, Guldborgsund, Vordingborg, Næstved og

Læs mere

Udviklingsmuligheder for små og mellemstore virksomheder i Region Midtjylland

Udviklingsmuligheder for små og mellemstore virksomheder i Region Midtjylland 25. marts 2008 Udviklingsmuligheder for små og mellemstore virksomheder i Region Midtjylland Næsten en ud af ti er utilfreds med udviklingsmulighederne hvor de bor Nogle virksomheder mangler arbejdskraft,

Læs mere

Når du skal forberede din MUS-samtale MUS

Når du skal forberede din MUS-samtale MUS Når du skal forberede din MUS-samtale MUS MUS-samtalen Om MUS Medarbejderudviklingssamtalen (MUS) er en dialog mellem leder og medarbejder. I denne dialog kan I tale åbent og fortroligt om anvendelse og

Læs mere

TOUR DE LANDDISTRIKT. Invitation til alle byer i landdistriktet

TOUR DE LANDDISTRIKT. Invitation til alle byer i landdistriktet TOUR DE LANDDISTRIKT Invitation til alle byer i landdistriktet BRØNDERSLEV KOMMUNE Kære repræsentant i landsbyrådet - og lokale beboere i landdistriktet Som oplyst på landsbyrådets møde d. 14. september

Læs mere

LAG Struer beretning 2011

LAG Struer beretning 2011 LAG Struer beretning 2011 a. Overordnet redegørelse for aktionsgruppens og bestyrelsens virke i det foregående år med hensyn til udviklingsstrategien, inddragelse af det lokale liv/offentlige myndigheder

Læs mere

3. Fremlæggelse af årsregnskab til godkendelse Regnskab 2014 Underskrevet regnskab og bilag fremlagt til gennemsyn forud for generalforsamlingen.

3. Fremlæggelse af årsregnskab til godkendelse Regnskab 2014 Underskrevet regnskab og bilag fremlagt til gennemsyn forud for generalforsamlingen. Referat generalforsamling Parasollen 2015 1. Valg af dirigent. Referat: Bestyrelsens forslag om, at Bent Munk, Roskilde vælges som dirigent blev godkendt. Dirigenten konstaterede, at generalforsamlingen

Læs mere

Quick ringeguide til jobkonsulenter. Til dig, der hurtigt vil i gang med at booke møder hos virksomheder

Quick ringeguide til jobkonsulenter. Til dig, der hurtigt vil i gang med at booke møder hos virksomheder Quick ringeguide til jobkonsulenter Til dig, der hurtigt vil i gang med at booke møder hos virksomheder Generelle råd til samtalen Vær godt forberedt Halvér dit taletempo Tal tydeligt med entusiasme og

Læs mere

Åbent møde for Ældreråds møde den 09. december 2008 kl. 09:30 i Sundhedscentret, Fredensvej 4, Farsø

Åbent møde for Ældreråds møde den 09. december 2008 kl. 09:30 i Sundhedscentret, Fredensvej 4, Farsø Åbent møde for Ældreråds møde den 09. december 2008 kl. 09:30 i Sundhedscentret, Fredensvej 4, Farsø Indholdsfortegnelse 066. Orientering fra Ældrerådets formand 110 067. Orientering fra Knud Bech Jensen,

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget Folkeoplysningsudvalget Referat Dato: Tirsdag den 15. december 2015 Mødetidspunkt: 17:00 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: Fraværende: 068 mødelokale på Rådhuset Sonja Fladstrand, Anette Eriksen, Karin Gudbergsen,

Læs mere

Bestyrelsens beretning 7 maj 2011

Bestyrelsens beretning 7 maj 2011 Grundejerforeningen JEGUM FERIELAND V/ Formand Carsten Christensen Birkealle 7, 6710 Esbjerg V. Grundejerforeningen Jegum Ferieland. Bestyrelsens beretning 7 maj 2011 Allerførst velkommen til den årlige

Læs mere

Årsberetning for året 2008.

Årsberetning for året 2008. Årsberetning for året 2008. Så er det igen blevet tid til at se tilbage på endnu et år i NOCA, og jeg vil derfor her gøre status over foreningens aktiviteter i 2008. Som også vil være temaet for konferencen

Læs mere

Hjerneskade foreningen Århus /Østjylland REFERAT AF GENERALFORSAMLING Lørdag d. 31. januar 2015

Hjerneskade foreningen Århus /Østjylland REFERAT AF GENERALFORSAMLING Lørdag d. 31. januar 2015 Hjerneskade foreningen Århus /Østjylland REFERAT AF GENERALFORSAMLING Lørdag d. 31. januar 2015 Inden vi gik i gang med den egl. Generalforsamling, fik foreningens nye direktør, Morten Lorenzen ordet for

Læs mere

Gjern fremtidens lokalsamfund! Hvordan skal vi udvikle Gjern?

Gjern fremtidens lokalsamfund! Hvordan skal vi udvikle Gjern? Resume af borgermøde indkaldt af Gjern Lokalråd Indledning: Gjern Lokalråd inviterede i samarbejde med Landdistrikternes Hus og LAG Silkeborg til borgermøde den 27. september 2012 under overskriften: Gjern

Læs mere

Mødereferat. Bestyrelsesmøde i Skovbørnehaven Søruphus Torsdag den 8. november 2007 kl. 19.00

Mødereferat. Bestyrelsesmøde i Skovbørnehaven Søruphus Torsdag den 8. november 2007 kl. 19.00 Deltagere: Marianne Olsen Mia Bent Franz Andersen Jock Skov Pedersen Carina De Fine Licht Marlene Engelmand Olsen Mødereferat Bestyrelsesmøde i Skovbørnehaven Søruphus Torsdag den 8. november 2007 kl.

Læs mere

Grundejerforeningen JEGUM FERIELAND

Grundejerforeningen JEGUM FERIELAND Grundejerforeningen JEGUM FERIELAND V/ Formand Carsten Christensen Birkealle 7, 6710 Esbjerg V. Grundejerforeningen Jegum Ferieland. Bestyrelsens beretning 2013 Allerførst velkommen til den årlige generalforsamling

Læs mere

Dronningavlerforeningen af 1921, beretning 2010

Dronningavlerforeningen af 1921, beretning 2010 Dronningavlerforeningen af 1921, beretning 2010 Generelt: Så er det atter blevet tid til at mødes til generalforsamling og bl.a. gøre status over det året som nu er gået.. 2011 er et lidt specielt år for

Læs mere

Blomstrende Landsby. Programbeskrivelse. Et udviklingsprogram for kommune, landsby og lokalsamfund. LOGO kommer

Blomstrende Landsby. Programbeskrivelse. Et udviklingsprogram for kommune, landsby og lokalsamfund. LOGO kommer Blomstrende Landsby Et udviklingsprogram for kommune, landsby og lokalsamfund LOGO kommer Version 01 13. august 2009 1 Udviklingsprogrammet Blomstrende Landsby Udviklingsprogrammet Blomstrende Landsby

Læs mere

Interview med Jørgen Schøler Cheflæge Hospitalsenheden Horsens.

Interview med Jørgen Schøler Cheflæge Hospitalsenheden Horsens. BS: Værdiskabelse I sundhedsvæsenet gennem IT (Forklaring af værdi). JS: Den diskussion er jeg jo jævnligt inde i og det er fordi jeg tror på at det med at skabe værdi for IT altså en væsentlig del af

Læs mere

Ringkøbing-Skjern Kommune Holmsland, den 10. november 2014 Byrådet Ved Fjorden 6 6950 Ringkøbing

Ringkøbing-Skjern Kommune Holmsland, den 10. november 2014 Byrådet Ved Fjorden 6 6950 Ringkøbing Ringkøbing-Skjern Kommune Holmsland, den 10. november 2014 Byrådet Ved Fjorden 6 6950 Ringkøbing Påtænkt lukning af Holmbohjemmet i Kloster. Holmsland Sogneforenings bestyrelse har holdt møde om Byrådets/Social-

Læs mere

Formandens beretning på generalforsamlingen den 23. februar 2010

Formandens beretning på generalforsamlingen den 23. februar 2010 Formandens beretning på generalforsamlingen den 23. februar 2010 Velkomst: Velkommen til generalforsamling her i HGC- Hammerum Gjellerup Cykel Klub foreningens 10. ordinære generalforsamling. Indledning:

Læs mere

Der blev torsdag den 28. februar 2013 afholdt generalforsamling i Digterparken. Der var 17 fremmødte samt bestyrelsen (dog var formanden sygemeldt)

Der blev torsdag den 28. februar 2013 afholdt generalforsamling i Digterparken. Der var 17 fremmødte samt bestyrelsen (dog var formanden sygemeldt) Generalforsamling GF Digterparken 2013 Der blev torsdag den 28. februar 2013 afholdt generalforsamling i Digterparken. Der var 17 fremmødte samt bestyrelsen (dog var formanden sygemeldt) Peter Churchill

Læs mere

Mundtlig beretning til brug for LAG Fanø-Vardes generalforsamling tirsdag den 8. marts 2016 kl. 19.00 i Hodde-Tistrup Hallen.

Mundtlig beretning til brug for LAG Fanø-Vardes generalforsamling tirsdag den 8. marts 2016 kl. 19.00 i Hodde-Tistrup Hallen. Mundtlig beretning til brug for LAG Fanø-Vardes generalforsamling tirsdag den 8. marts 2016 kl. 19.00 i Hodde-Tistrup Hallen. Fremlægges af formanden Arne Haahr Hansen 15-14817 26791/16 haje LAG Fanø-Varde

Læs mere

1. Godkendelse af dagsordenen...1. 2. 15/5115 Ansøgning om henstand fra Jordløse Friskole...1. 3. 14/30669 Status campingplads (Lukket sag)...

1. Godkendelse af dagsordenen...1. 2. 15/5115 Ansøgning om henstand fra Jordløse Friskole...1. 3. 14/30669 Status campingplads (Lukket sag)... Referat Økonomiudvalget Tid Mandag den 2. marts 2015 - kl. 12:30 Sted Mødelokale 2 Afbud Fraværende Indholdsfortegnelse: 1. Godkendelse af dagsordenen...1 2. 15/5115 Ansøgning om henstand fra Jordløse

Læs mere

strategi for Hvidovre Kommune 2015-2017

strategi for Hvidovre Kommune 2015-2017 DIALOG 1 ÅBENHED strategi for Hvidovre Kommune 2015-2017 ENGAGEMENT INDHOLD Forord 3 Indledning 4 Strategisk kompetenceudvikling 6 HR-fokusområder 2015 17 8 Ledelse af velfærd og borgerinddragelse 8 Innovation

Læs mere

Dansk Ledningsejerforum - Fællesudvalget. Til stede: Afbud fra: Dagsorden: Referat af mødet den 7. december 2009

Dansk Ledningsejerforum - Fællesudvalget. Til stede: Afbud fra: Dagsorden: Referat af mødet den 7. december 2009 Dansk Ledningsejerforum - Fællesudvalget Referat af mødet den 7. december 2009 Ref: HS Dato: 11. januar 2010 Til stede: Afbud fra: Carl-Vilhelm Rasmussen, NRGI (Dansk Energi) Bjarne H Jensen, Naturgas

Læs mere

Høringssvar fra Syddjurs Kommune vedr. forslag til Vækst- og Udviklingsstrategi for Region Midtjylland 2015-2025

Høringssvar fra Syddjurs Kommune vedr. forslag til Vækst- og Udviklingsstrategi for Region Midtjylland 2015-2025 1 of 7 Region Midtjylland Regional Udvikling Skottenborg 26 8800 Viborg vusmidt@ru.rm.dk Høringssvar fra Syddjurs Kommune vedr. forslag til Vækst- og Udviklingsstrategi for Region Midtjylland 2015-2025

Læs mere

Præsentation af Dameudvalget 2016 Ambitioner, fokusområder og info om udvalget

Præsentation af Dameudvalget 2016 Ambitioner, fokusområder og info om udvalget Præsentation af Dameudvalget 2016 Ambitioner, fokusområder og info om udvalget Af Dameudvalget, ved Tina Dideriksen 2016 ambitioner Damudvalget ønsker at rekruttere to medlemmer til udvalget gerne fra

Læs mere

Dansk Ledningsejerforum - Fællesudvalget. Til stede: Afbud fra: Dagsorden

Dansk Ledningsejerforum - Fællesudvalget. Til stede: Afbud fra: Dagsorden Dansk Ledningsejerforum - Fællesudvalget Referat af mødet den 21. april 2010 Ref: HS Dato: 6. maj 2010 Til stede: Afbud fra: Carl-Vilhelm Rasmussen, NRGI (Dansk Energi) Bjarne H Jensen, Naturgas Midt-Nord

Læs mere

NYHEDSBREV. Grundejerforeningen Fuglebakken Årgang 9 nr. 19 April 2006. Indhold:

NYHEDSBREV. Grundejerforeningen Fuglebakken Årgang 9 nr. 19 April 2006. Indhold: NYHEDSBREV Grundejerforeningen Fuglebakken Årgang 9 nr. 19 April 2006 Formanden har ordet Parkeringsproblematikken Travetur Fastelavn Ny hjemmeside Løst og Fast Indhold: Husk den historiske travetur Søndag

Læs mere

Lis. Godt Nyt fra Roskilde Frikirke Side 2

Lis. Godt Nyt fra Roskilde Frikirke Side 2 Jeg vil fortælle lidt om væksthuset. Væksthuset lever og har det godt. Vi mødes mindst en gang om måneden. Vi beder sammen, og taler om åndens gaver og tjenester. Vi øver os i at tjene sammen, fordi vi

Læs mere

Velkommen til Frederikshavn Kommune Biblioteksforeningens årsmøde Torsdag den 29. marts 2012 kl. 09:15

Velkommen til Frederikshavn Kommune Biblioteksforeningens årsmøde Torsdag den 29. marts 2012 kl. 09:15 Velkommen til Frederikshavn Kommune Biblioteksforeningens årsmøde Torsdag den 29. marts 2012 kl. 09:15 Kære Alle sammen Det er mig en glæde at få lov til at byde jer velkommen til Frederikshavn. Velkommen

Læs mere

Miljø, Teknik og Plan

Miljø, Teknik og Plan Miljø, Teknik og Plan Bustrafik af regional betydning Region Syddanmark Regional udvikling Damhaven 12 7100 Vejle regional.udvikling@regionsyddanmark.dk Bemærkninger til forslag om principper for bustrafik

Læs mere

Dansk Ledningsejerforum Fællesudvalget (FU) Til stede: Afbud fra: Dagsorden

Dansk Ledningsejerforum Fællesudvalget (FU) Til stede: Afbud fra: Dagsorden Dansk Ledningsejerforum Fællesudvalget (FU) Ref: HS Referat af mødet den 3. maj 2011 Dato: 23. maj 2011 Til stede: Afbud fra: Fmd. Finn Bruus, KE (Dansk Fjernvarme) Næstfmd. Bjarne H Jensen, Naturgas Midt-Nord

Læs mere

DANSK POLITIHUNDEFORENING

DANSK POLITIHUNDEFORENING DANSK POLITIHUNDEFORENING R E F E R A T Dansk Politihundeforenings ordinære repræsentantskabsmøde. Lørdag den 3. marts 2012 kl. 12.50 afholdtes ordinært repræsentantskabsmøde på Vissenbjerg Storkro, Søndersøvej

Læs mere

Fritidspolitik. Udkast

Fritidspolitik. Udkast Fritidspolitik 2015 Udkast 1 Indhold Indhold...Side 2 Forord...Side 3 Vision 1: Fællesskab...Side 5 Vision 2: Aktivitet...Side 7 Vision 3: Frivillige...Side 11 Vision 4: Partnerskaber...Side 13 Vision

Læs mere

Kvalitetsstandarden for pædagogisk tilsyn i Sorø Dagpleje træder i kraft 1. januar 2015.

Kvalitetsstandarden for pædagogisk tilsyn i Sorø Dagpleje træder i kraft 1. januar 2015. Kvalitetsstandard: Pædagogisk tilsyn Det pædagogiske tilsyn i dagplejen er et af indsatsområderne i Sorø Kommunes udviklingsprojekt Den Gode Dagpleje. Projektet har som formål at skabe én fælles organisation,

Læs mere

Referat af Hellested Borgerforenings generalforsamling den 18.1.2016

Referat af Hellested Borgerforenings generalforsamling den 18.1.2016 Referat af Hellested Borgerforenings generalforsamling den 18.1.2016 1. Valg af dirigent: Niels Juul Jensen 2. Valg af stemmetællere: Ib Berthelin og Lars Asserhøj 3. Formandens beretning Anne-Grethe Mathisen

Læs mere

Velkommen. i Tommerup P R O G R A M. Tommerup Missionshus. Bestyrelsen: Arbejdsgrupper: Hjemmeside: Skovstrupvej 8 5690 Tommerup

Velkommen. i Tommerup P R O G R A M. Tommerup Missionshus. Bestyrelsen: Arbejdsgrupper: Hjemmeside: Skovstrupvej 8 5690 Tommerup P R O G R A M Velkommen i Tommerup Tommerup Missionshus Skovstrupvej 8 5690 Tommerup Arbejdet i missionshuset ledes af bestyrelsen, samt et antal arbejdsgrupper. Bestyrelsen: Arbejdsgrupper: Carsten Christensen

Læs mere

HOLBÆK KOMMUNE DEMOKRATIEKSPERIMENTARIET BORGERINDDRAGELSE. Anders Lauritsen, Strategi og Udvikling Michael Suhr, Byrådet Holbæk Kommune

HOLBÆK KOMMUNE DEMOKRATIEKSPERIMENTARIET BORGERINDDRAGELSE. Anders Lauritsen, Strategi og Udvikling Michael Suhr, Byrådet Holbæk Kommune HOLBÆK KOMMUNE DEMOKRATIEKSPERIMENTARIET BORGERINDDRAGELSE Anders Lauritsen, Strategi og Udvikling Michael Suhr, Byrådet Holbæk Kommune > Holbæk Kommune Fakta om Holbæk Kommune Ca. 70.000 indbyggere 60

Læs mere

Generalforsamling GF Digterparken 2014

Generalforsamling GF Digterparken 2014 Generalforsamling GF Digterparken 2014 Der blev torsdag den 27. februar 2014 afholdt generalforsamling i Digterparken. Der var 16 fremmødte samt bestyrelsen. Formanden bød velkomme på vegne af bestyrelsen.

Læs mere

REFERAT AF KURSUSDAG DEN 27/9 2008

REFERAT AF KURSUSDAG DEN 27/9 2008 REFERAT AF KURSUSDAG DEN 27/9 2008 Kursus om: Professionelt forældresamarbejde med underviser Kurt Rasmussen Den 27. september 2008 på Vandrehjemmet i Slagelse fra kl. 8:30-16:00 Referat af dagen: Dette

Læs mere

Det er tid til at tage afsked med skolen og med hinanden.

Det er tid til at tage afsked med skolen og med hinanden. 1 Kære 10.klasse, kære dimittender Det er tid til at tage afsked med skolen og med hinanden. Først vil jeg ønske jer til lykke med eksamen. Det er for de fleste en tid med blandede følelser. Det er dejligt

Læs mere