Aftagerpanel for naturressourcer og miljø

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Aftagerpanel for naturressourcer og miljø"

Transkript

1 KØBENHAVNS UNIVERSITET Aftagerpanel for naturressourcer og miljø MØDEREFERAT 21. OKTOBER 2013 Forum Aftagerpanel for naturressourcer og miljø Mødedato: Mandag den 21. okt. 2013, kl Sted: Referent: Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomi, B.S. Jørgensen, Rolighedsvej 25, Bygning A, 1.sal (lok. 1.13) Louise Jes Nielsen DIR Til stede: Panelmedlemmer: Mads Birk Kristoffersen, Jesper Mazanti Aaslyng, Morten Andersen Linnet, Harry Teicher, Jakob Lave, Jens Kristian Poulsen, Poul Erik Jørgensen, Niels Bahnsen, Annette Hartvig Larsen og Morten Brøgger Kristensen. Fra SCIENCE: Grete Bertelsen, Erik Bisgaard-Madsen, Peter Stolt, Louise Jes Nielsen, Sara Mørch, Joakim Groth, Henrik Zobbe, Svend Christensen, Per Svejstrup Hansen, Nina Cedergreen, Jens-Martin Bramsen, Marten Sørensen, Søren Bøye Olsen og Rebekka Kjeldgaard Kristensen. Ikke tilstede/afbud: Panelmedlemmer: Anne Louise Gimsing, Carsten With Thygesen, Christian Vesterager, Peter Colsted, Hanne Carus, Jacob Vastrup og Susanne Herfelt. Fra SCIENCE: Andreas de Nergaard, Camilla Volden Van, Vibeke Langer, Kirsten Jørgensen og Tove Enggrob Boon. Referat: 1. Velkomst og eventuelle kommentarer til dagsorden Formand Poul Erik Jørgensen bød velkommen og tog initiativ til en bordrunde. Panelet blev endvidere præsenteret for en revideret dagsorden, hvor enkelte punkter var flyttet rundt. Ændringen skyldes, at der var udforinger med at få kalenderen til at passe for oplægsholderne.

2 2. Kommentarer til referatet fra sidste møde den 6. maj 2013, bilag 1 Mads Birk Kristoffersen gjorde opmærksom på, at han i referatet er registreret som ikke til stede, selvom han var deltager på mødet. SIDE 2 AF 8 3. Forretningsorden for aftagerpanelerne ved SCIENCE, bilag 2 Grete Bertelsen forklarede kort præmisserne for det fremsendte udkast til forretningsorden, herunder bl.a. at forretningsorden revideres på baggrund af en samlet vurdering af panelernes bemærkninger, hvorefter den endelige udgave underskrives ved juletid af aftagerpanelernes formænd og Grete Bertelsen. Det tilstræbes, at der er den samme forretningsorden for alle syv paneler. Panelet tilsluttede sig det forelagte udkast til forretningsorden uden ændringer.. 4. Interaktion mellem aftagere og studerede (præsentation vedlagt) a. Tilbagemelding på spørgeskema samt orientering om Erhvervs- og myndighedsstrategi og matchmaking, bilag 5. Prodekan for erhvervs- og myndighedssamarbejdet, Erik Bisgaard Madsen, præsenterede kort indholdet af delstrategien for erhvervs- og myndighedssamarbejdet, og det arbejde den har udmøntet sig i. Delstrategien blev udleveret til panelet på det første møde den 6. maj Blandt SCIENCE erhverv og myndigheds højst prioriterede indsatser er aktiviteter vedrørende matchmaking mellem virksomheder og de studerende, etablering af strategiske partnerskaber mellem KU og erhvervslivet samt udvikling af SCIENCE Business Club. SCIENCE Business Club er et nyt initiativ, hvor samarbejder og netværk skabes mellem universitetet, de studerende og virksomhederne. I SCIENCE Business Club deltager det øverste ledelsesniveau i virksomhederne, og det koster et årligt kontingent på kr. at deltage. Erik Bisgaard Madsen samlede endvidere op på det spørgeskema, som paneldeltagerne var blevet bedt om at besvare forud for mødet. 12 ud af 17 panelmedlemmer havde besvaret spørgeskemaet, som alle paneler bliver bedt om at besvare i løbet af efteråret. Nedenfor følger udvalgte pointer fra spørgeskemaanalysen: Panelet har en god og bred interesse for samarbejde og stort kendskab til mulighederne for at samarbejde med SCIENCE, med særlig fokus på specialesamarbejder og inddragelse i undervisning. Panelet har størst interesse for samarbejde med kandidatstuderende, og ingen særlige præferencer for et samarbejde med udenlandske studerende. Panelet anbefaler ikke, at KU indgår i dialog med virksomhederne på de sociale medier. Det skal dog ikke forstås sådan, at det frarådes og flere var positive omkring dialogen med de studerende via Facebook og Linkedin. Panelerne ønsker at bidrage til en erhvervsretning af uddannelserne til gavn for de studerendes karrieremuligheder, og ønsker at opnå øget vi-

3 den om hvad der sker på SCIENCE, et øget netværk samt bedre kandidater, som de kan aftage. SIDE 3 AF 8 Panelets efterfølgende dialog handlede i høj grad om de udfordringer, som virksomhederne møder i dialogen med universitetet. Bl.a. blev det fremhævet, at det kan være svært for virksomhederne at finde den rette indgang til universitetet. Ålborg Universitet blev nævnt som et godt eksempel KU kunne lade sig inspirere af. Andre panelmedlemmer berettede, at de slet ikke oplever at blive kontaktet af KU. Det blev også påpeget, at universitetet skal holde sig in mente, at virksomheder ofte er i dialog med flere eller alle Danmarks otte universiteter, og at evt. små udgifter eksempelvis til medlemskaber mv. er udgifter, som virksomhederne kan blive mødt med op til otte gange. Panelet foreslog SCIENCE at undersøge konceptet med mentorordninger, som er etableret på Aarhus Universitet, hvor virksomheder tilbydes at finde mentorer, som de studerende kan kobles til. Erik Bisgaard supplerede med at fortælle om nyhedsbrevet SCIENCE Business Update, der bl.a. er en informationskanal fra KU til virksomhederne. Etableringen af partnerskaber forudsætter et langt sejt træk, som nu er begyndt. Et af målene er, at strukturere kontakten mellem KU og omverden, så kontakten mellem virksomhed og KU bliver mere personuafhængig. b. Dialog om virksomhedsprojekter, bilag 6. Grete Bertelsen redegjorde kort for det fremsendte bilag, og bad om panelets input til hvad der skal til, for at virksomhederne er interesseret i at indgå i samarbejde med en studerende om et virksomhedsprojekt. Panelets forslag og erfaringer vil blive brugt i arbejdet med at revidere rammerne for og indholdet af virksomhedsprojekterne. I panelets efterfølgende dialog, kom bl.a. følgende pointer frem: Flere panelmedlemmer fortalte, at de bl.a. involverer sig i virksomhedsprojekter fordi det fungerer som en rekrutteringskanal og/eller reklamemulighed for virksomheden. Panelet havde positive erfaringer med forløbene. Det blev påpeget, at der er en udfordring med at bruge KU s jobbank som rekrutteringskanal til projekter, specialer mv., da det samtidig er en decideret jobbank med reelle jobopslag. Grete Bertelsen gjorde opmærksom på, at dette ikke er et anliggende der vedrører SCIENCE alene, men at det er noget, som hun vil bringe videre. Det blev bemærket, at det er vigtigt, at de studerende selv opsøger opgaver i virksomheden frem for kun at lede efter opslag. Der hvor de har oplevet stor succes, er der hvor den studerende viser handlekraft. Det blev påpeget, at vejlederens rolle i virksomhedsprojekterne er helt afgørende for projektets succes. En kontakt fra vejlederen til virksomheden kan formentlig styrke studieforløbene og samtidig skabe netværkskontakter for KU.

4 Det blev foreslået, at flere virksomheder (særligt SMV erne) kan tilbyde et virksomhedsprojekt der går på tværs, således at den studerende deler sin tid imellem disse. Panelet ønskede både muligheder for at virksomhedsprojekter kan laves i grupper og individuelt. Panelet havde ingen præferencer i forhold til om de modtager studerende på bachelor- eller kandidatniveau. Det er vigtigere, at den studerende er skarp. SIDE 4 AF 8 Mads Birk Kristoffersen tilbød at hans kollega i Gefion, Henning Høj Andersen, kan indgå som sparringspartner i arbejdet med virksomhedsprojekterne. 5. Orientering a. SCIENCEs arbejde med at rekruttere studerende, bilag 3. Kommunikationschef på SCIENCE, Jakob Groth, præsenterede SCIENCEs arbejde med at rekruttere studerende. På landsplan har de natur- og biovidenskabelige uddannelser oplevet et øget optag på 44 pct. På SCIENCE er optaget øget med 60 pct., hvilket kun er overgået af tilsvarende uddannelser på Ålborg Universitet. Det er endvidere forventningen, at denne stigende tendens til valg af natur- og biovidenskabelige uddannelser også fortsætter de næste år. Han fortalte hvordan fokus har ændret sig fra at handle om at få flest mulige ind til nu at hjælpe de studerende ind på den rigtige uddannelse, så vi undgår studieskift. Fakultetet arbejder med 60 forskellige rekrutteringsaktiviteter, som evalueres gennem studiestartsundersøgelser og justeres derefter. Det er særligt erfaringen, at brobygning i forhold til gymnasieverden gør en forskel. Undersøgelserne viser også, at 60 pct. vælger studie ud fra hvilket job de kan få efterfølgende. Panelmedlemmerne blev på denne baggrund også opfordret til, at synliggøre de gode, spændende jobs der er derude. Det blev aftalt, at panelet vil modtage en separat mail, som de kan svare på, såfremt nogle panelmedlemmer kan tilbyde gode ambassadører eller rollemodeller, der eksempelvis kan vise en vifte af jobmuligheder inden for en specifik uddannelse, som led i rekrutteringsindsatsen. b. Optag på bachelor- og kandidatuddannelser 2013, bilag 4. I forbindelse med bilaget om optagelsestal blev det påpeget, at augusttallene for optaget på bacheloruddannelserne er højere end de julital, som fremgår af bilaget. Bl.a. er der pr. 1. august optaget 87 studerende (mod 74 i juli) på bacheloruddannelsen i naturressourcer, hvilket er en stigning i forhold til augusttallet i Denne stigning betragtes som en succes, da den kommer på trods af, at der nu også er oprettet en bacheloruddannelse i husdyrvidenskab, som man kunne have forventet, trak nogle naturressourcestuderende. Panelet bemærkede, at de gerne så et større optag på bacheloruddannelsen i jordbrugsøkonomi, da efterspørgslen efter netop disse kvalifikationer forventes at stige yderligere.

5 I forhold til optaget af internationale studerende er der også rekrutteringsindsatser rettet internationalt, og det viser sig også, at ca. ½ af de tilkomne studerende efterfølgende ønsker at blive i landet. Panelet bemærkede, at der med fordel kan laves flere indsatser for at få disse studerende til at blive i landet efter endt uddannelse. SIDE 5 AF 8 Panelet efterspurgte en oversigt over hvor mange af kandidaterne der opnår relevant arbejde inden for de første 5 år efter endt uddannelse. Ønsket blev taget til efterretning, og mulighederne vil blive afdækket i forbindelse med fremtidige dimittendundersøgelser ved SCIENCE Panelet gav endvidere udtryk for, at de gerne ville hjælpe og bruges i arbejdet for at øge rekrutteringen og forbedre mulighederne for de studerende til at komme ud i relevante jobs efter endt uddannelse. Tilbuddet blev budt velkommen af prodekan Grete Bertelsen, som vil gå tilbage og kigge på, hvordan panelets ressourcer kan bruges bedst muligt i det videre rekrutteringsarbejde. 6. Uddannelsernes indhold, profil og særkende a. MSc in Environmental Chemistry and Health (oplæg vedlagt) Studieleder Nina Cedergren præsenterede kandidatuddannelsen i Environmental Chemistry and Health. Hun fortalte indledende, at hun pt. arbejder på at ændre uddannelsens navn til Environmental Chemistry and Toxicology, da den aktuelle titel ikke fungerer efter hensigten. Efter endt uddannelse skal kandidaterne have kendskab til hvad der sker med forurenende stoffer, der kommer ud og hvilke effekter det har på mennesker. Det er en meget tværfaglig uddannelse, der udover SCIENCE også dækker SUND, DTU, Dansk arbejdsmiljøinstitut og Rigshospitalet. Sidstnævntes involvering er dog nu blevet væsentligt mindre, da Rigshospitalet aktuelt kun bidrager med vejledere. Ca. 80 pct. af de færdige som Nina Cedergren er i kontakt med på linked in har fået et relevant job. Uddannelsen varer to år, og har relativt mange tunge obligatoriske kurser, herunder skal bl.a. laves et eksperimentelt speciale på 45 ECTS-point. I forbindelse med den årlige evaluering af studieordningen, valgte Nina Cedergren sidste år, at spørge aftagerpanelmedlemmerne, om deres vurdering af relevansen af uddannelsens obligatoriske elementer. Analysen viste, at aftagerne vurderede, at de aktuelle obligatoriske elementer er relevante for dem, og det blev på denne baggrund besluttet, at fasholde de mange obligatoriske elementer på uddannelsen. Både aftagerpanelet og studieleder Nina Cedergren oplevede denne proces som nyttig og hensigtsmæssig, og Nina kunne også fortælle, at det betyder noget, når man kan fortælle de studerende, at kurserne ikke bare er der for sjov, men fordi, at aftagerne har bedt om det. Panelet tilsluttede sig også Ninas frem-

6 gangsmetode, med at lave målrettede henvendelser mod de mest relevante aftagere, frem for at bede alle i panelet om at svare. SIDE 6 AF 8 Der var efterfølgende en kort snak om uddannelsens udfordring med at rekruttere studerende. Der kommer et rimeligt bredt optag med ca. 50 pct. internationale studerende. Harry Teicher, Cheminova, fortalte, at de ofte ser til England, når de skal hente deres kandidater, men at han gerne vil invitere både studerende og underviserne på virksomhedsbesøg og til en snak om, hvordan virksomheden evt. kan hjælpe med at øge rekrutteringen. b. BSc i jordbrugsøkonomi og MSc in Agricultural Economics (oplæg vedlagt) Studieleder Jens-Martin Bramsen præsenterede bacheloruddannelsen i jordbrugsøkonomi og kandidatuddannelsen i Agricultural Economies. Kandidatuddannelsen er tænkt som en forlængelse af bacheloruddannelsen, og begge har fokus på anvendt økonomi. Bacheloruddannelsen er en relativ bred økonomisk uddannelse, hvor økonomi anvendes på specifikke cases. Uddannelsen består af relativt mange obligatoriske og anvendelsesorienterede fag, som dog er forskellige. Dette er nyt i forhold til da bacheloruddannelsen blev oprettet. Uddannelsen er ikke rettet mod specifikke jobs. De studerendes jobmuligheder afhænger ofte af hvilke valgfag de vælger. Tendens er, at valgene varierer mellem årgangene, men at de studerende på en årgang ofte vælger samme retning. Optaget på bacheloruddannelsen er acceptabelt nu, men det er ambitionen at få flere studerende, og al hjælp og inspiration til dette arbejde er velkommen. Optaget på kandidatuddannelsen er endnu ikke helt hvor det bør være. Det er dog positivt, at uddannelsen tiltrækker så mange internationale studerende. Jens-Martin Bramsen fortalte om kandidatuddannelsen, der nu er blevet ændret. Der har hidtil været tre specialiseringer, som man skulle vælge sig ind på (International Economics and Development, Agribusiness and Food Economics eller Agribusiness and Innovation). Ændringen er, at sidstnævnte specialisering er fjernet, dels da der var for få studerende der valgte retningen, dels fordi CBS, der var samarbejdspartner på denne specialisering, har valgt at trække sig. I stedet er tilføjet en ny specialisering, som de studerende selv kan sammensætte inden for nogle givne rammer. I den efterfølgende debat i panelet var der ros til uddannelsens fokus på økonomi, hvilket blev vurderet som meget vigtigt for kandidaternes jobmuligheder, og der var en snak om uddannelsens aktuelle titel, hvor fordele og ulemper blev diskuteret.

7 7. Efter- og videreuddannelse, bilag 7 Efter- og videreuddannelse er et tilbud til de færdige kandidater, så de kan holde sig ajour med udviklingen og opkvalificere sig på deres fagområde. SIDE 7 AF 8 Leder af området for efter- og videreuddannelse på KU, Peter Stolt, og prodekan Grete Bertelsen præsenterede de fire typer af efter- og videreuddannelse, som KU tilbyder: Åben Universitet eller Tom Plads ordningen SCIENCE tilbyder knap 1000 forskellige kurser, som alle kan følge. Kurser ligger i dagtimerne, hvilket kan begrænse muligheden for deltagelse af erhvervsaktive kandidater. Der er, med en pris på knap kr. for et 7,5 ECTS-point kursus, tale om en meget billig form for kompetenceudvikling for virksomheden. Her er planer om at markedsføre disse kurser i betydeligt større omfang vi gør det aktuelt. Master- og diplomuddannelser Dette er formaliserede uddannelser, der indeholder kurser på hhv. kandidatniveau (masteruddannelser) og bachelorniveau (diplom). Man studerer på deltid i min. to år, og det udgør pt. kun en lille del af KU s samlede uddannelsesportefølje. Uddannelserne er delvist brugerfinansierede. SCIENCE udbyder aktuelt 3 masteruddannelser og der er ikke planer om, at akkreditere flere. Skræddersyede undervisningsforløb Tilbuddet er primært rettet mod virksomheder, der ønsker at uddanne grupper af medarbejdere. I øjeblikket udbydes disse forløb primært på to institutter fra SCIENCE, men dette ønskes udvidet. Forløbene er ikke ECTS-givende. Sommeruniversitet Dette er et meget komprimeret forløb i sommerperioden på en uge. Deltagerprofilen er meget bred med kandidater fra 40 forskellige årgange på tværs af hele KU. SCIENCE udbyder aktuelt tre kurser, herunder bl.a. fødevarekompleksets aktører som har fået gode evalueringer. Næste års kursusprogram fastlægges omkring juletid, og evt. forslag til nye kurser modtages gerne. Panelet blev efterfølgende bedt om at komme med input til hvilke processer, universitetet kan sætte i gang for at kommunikere med markedet omkring ovenstående tilbud. Flere medlemmer nævnte, at HR er en relevant indgang i virksomheden, men det blev også nævnt, at det dog også er vigtigt, at have en kontakt til en i organisationen med et personligt drive. Der var paneldeltagere, der udviste interesse for de skræddersyede kurser, og der var paneldeltagere der advarede KU mod at yde konsulentlignende ydelser. Sidstnævnte anbefalede, at KU skulle fokusere på sine kerneydelser, og bruge forskningen til at opdatere de færdige kandidater med seneste udvikling på fagområderne.

8 8. Punkter til kommende møder Følgende punkter blev foreslået som emner til kommende møder: Internationalisering Ph.d./erhvervsforsker Innovation og entreprenørskab Studiefremdriftsreformen hvordan udnytter vi de nye rammer i forhold til at bevare virksomhedssamarbejde i uddannelserne/undervisningen. SIDE 8 AF 8 Særligt innovation og entreprenørskabsemnet gav glade forventninger i panelet. 9. Evt. Paneldeltagerne gjorde opmærksom på, at de ønsker at blive mere involveret også gerne mellem møderne. Jens Kristian Poulsen havde medbragt en artikel fra fagbladet Skoven, der kunne være relevant for flere af mødedeltagerne. Det blev derfor aftalt, at artiklen sendes rundt med referatet. a. Opfølgning på høring af panel i forbindelse med akkreditering af ny kandidatuddannelse i Global Development på Det Samfundsvidenskabelige Fakultet. Prodekan Grete Bertelsen gav en kort orientering omkring status på akkrediteringen af den nye uddannelse, der er forankret på det samfundsvidenskabelige fakultet, men med kursusaktiviteter fra SCIENCE, som dette aftagerpanel tidligere har givet input til. Uddannelsen er nu indstillet til positiv akkreditering, og det er i udtalelsen fra akkrediteringsinstitutionen bl.a. blevet påpeget, at aftagerrelevansen var vigtig. Der er omvendt også eksempler på, at uddannelser ikke er blevet akkrediteret, fordi der ikke var aftagerpanelets opbakning. **** Til orientering tilføjes også mødedatoerne for den resterende udpegningsperiode: 9. april 2014, kl oktober 2014, kl april 2014, kl oktober 2014, kl

Aftagerpanelet for Naturressourcer og Miljø

Aftagerpanelet for Naturressourcer og Miljø KØBENHAVNS UNIVERSITET DET NATUR- OG BIOVIDENSKABELIGE FAKULTET Aftagerpanelet for Naturressourcer og Miljø MØDEREFERAT 3. MAJ 2016 Forum Aftagerpanelet for Naturressourcer og Miljø Mødedato 7. april 2016,

Læs mere

Aftagerpanelet for Naturressourcer og Miljø

Aftagerpanelet for Naturressourcer og Miljø KØBENHAVNS UNIVERSITET DET NATUR- OG BIOVIDENSKABELIGE FAKULTET Aftagerpanelet for Naturressourcer og Miljø MØDEREFERAT 21. OKTOBER 2015 Forum Aftagerpanelet for Naturressourcer og Miljø Mødedato: 22.

Læs mere

Tagensvej 16A, 2200 Købehavn N, i Green Light House, mødelokalet i stuen Louise Jes Nielsen

Tagensvej 16A, 2200 Købehavn N, i Green Light House, mødelokalet i stuen Louise Jes Nielsen KØBENHAVNS UNIVERSITET Aftagerpanel for biologi og husdyrvidenskab MØDEREFERAT 26. SEPTEMBER 2013 Forum Aftagerpanel for biologi og husdyrvidenskab Mødedato: Torsdag den 26. sep. 2013, kl. 13.00 16.00

Læs mere

Aftagerpanel for matematik og datalogi. Bülowsvej 17, 1958 Frederiksberg C i Konsistoriums mødesal Lene Knüppel Andersen

Aftagerpanel for matematik og datalogi. Bülowsvej 17, 1958 Frederiksberg C i Konsistoriums mødesal Lene Knüppel Andersen DET NATUR- OG BIOVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Aftagerpanel for matematik og datalogi MØDEREFERAT 25. NOVEMBER 2013 Forum Aftagerpanel for matematik og datalogi SCIENCE UDDANNELSE Møde

Læs mere

Aftagerpanel for naturressourcer og miljø

Aftagerpanel for naturressourcer og miljø SCIENCE UDDANNELSE KØBENHAVNS UNIVERSITET Aftagerpanelet for naturressourcer og miljø MØDEREFERAT 9. APRIL 2014 Forum Aftagerpanel for naturressourcer og miljø Møde afholdt: 9. april 2014, kl. 13.00-16.00

Læs mere

Aftagerpanel for biomolekylær videnskab og teknologi

Aftagerpanel for biomolekylær videnskab og teknologi KØBENHAVNS UNIVERSITET Aftagerpanel for biomolekylær videnskab og teknologi MØDEREFERAT 4. SEPTEMBER 2013 Forum Aftagerpanel for biomolekylær videnskab og teknologi Møde afholdt: Onsdag den 4. sep. 2013,

Læs mere

Institut for Idræt og Ernæring Nørre Allé 53, 1. sal (Karnapsalen), 2200 København N

Institut for Idræt og Ernæring Nørre Allé 53, 1. sal (Karnapsalen), 2200 København N KØBENHAVNS UNIVERSITET Aftagerpanel for fødevarer, human ernæring og idræt MØDEREFERAT 8. OKTOBER 2014 Forum Aftagerpanel for fødevarer, human ernæring og idræt Mødedato: 8. oktober 2014, kl. 14.00-17.00

Læs mere

Aftagerpanelet for Fødevarer, Human Ernæring og Idræt

Aftagerpanelet for Fødevarer, Human Ernæring og Idræt KØBENHAVNS UNIVERSITET Møde i Aftagerpanelet for Fødevarer, Human Ernæring og Idræt MØDEREFERAT 4. MARTS 2014 Forum Aftagerpanelet for Fødevarer, Human Ernæring og Idræt Møde afholdt: 4. marts 2014 Sted:

Læs mere

Aftagerpanel for biologi og husdyrvidenskab

Aftagerpanel for biologi og husdyrvidenskab DET NATUR- OG BIOVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Aftagerpanel for biologi og husdyrvidenskab MØDEREFERAT 6. MAJ 2013 Forum Aftagerpanel for biologi og husdyrvidenskab SCIENCE UDDANNELSE

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden og opfølgning fra sidste møde 23/11-2011.

1. Godkendelse af dagsorden og opfølgning fra sidste møde 23/11-2011. :sadp Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning Fibigerstræde 11 9220 Aalborg Øst www.sadp.aau.dk Studieleder Michael Tophøj Sørensen tophoej@plan.aau.dk Referat af Studierådsmøde Onsdag den 20. juni

Læs mere

Referent: Kathrine Andersen, Studiesekretær

Referent: Kathrine Andersen, Studiesekretær Institut for Filosofi, Pædagogik og Religionsstudier Campusvej 55 5230 Odense M Tlf.: 6550 1475 E-mail: katan@ifpr.sdu.dk 20. oktober 2015 Ref.: HT/katan Møde med aftagerpanel for Masteruddannelsen i børne-

Læs mere

Erhvervsakademi MidtVest, Vald. Poulsens Vej 4, 7500 Holstebro Lokale s12

Erhvervsakademi MidtVest, Vald. Poulsens Vej 4, 7500 Holstebro Lokale s12 Mødedato 23.04.2016 Mødested Erhvervsakademi MidtVest, Vald. Poulsens Vej 4, 7500 Holstebro Lokale s12 Mødedeltagere Kristian Hedegaard Charlotte Laurberg Michael Park Nielsen Lotte Møller Larsen Katrine

Læs mere

NYHEDSBREV SEPTEMBER 2008. Nyt tilbud til studerende ved Det Samfundsvidenskabelige Fakultet. Studiejob. Side

NYHEDSBREV SEPTEMBER 2008. Nyt tilbud til studerende ved Det Samfundsvidenskabelige Fakultet. Studiejob. Side Studiejob Hvordan finder jeg et relevant studiejob? Det spørgsmål er der mange studerende, der stiller sig selv. Nogle har måske et par gode bud men ved du også, at kan hjælpe? Fokus I 2008 har vi sat

Læs mere

MBA PÅ AALBORG UNIVERSITET

MBA PÅ AALBORG UNIVERSITET Institut for Økonomi og Ledelse Fibigerstræde 2 9220 Aalborg Master of Business Administration Telefon: 9940 8255 Email: mba@aaumba.dk september 2015 MBA PÅ AALBORG UNIVERSITET Aalborg Universitet udbyder

Læs mere

Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden Formanden bød velkommen og orienterede om mindre ændringer i dagsordenen.

Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden Formanden bød velkommen og orienterede om mindre ændringer i dagsordenen. KØBENHAVNS UNIVERSITET Aftagerpanel for matematik og datalogi REFERAT 3. NOVEMBER 2014 Forum Aftagerpanel for matematik og datalogi Mødedato: 3. november 2014, kl. 13.00-16.00 Sted: Institut for de matematiske

Læs mere

MØDEREFERAT DET TEOLOGISKE FAKULTET

MØDEREFERAT DET TEOLOGISKE FAKULTET DET TEOLOGISKE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Medlemmer af Studienævnet for Teologi: Stud. theol. Casper Gregers Bangert Stud. theol. Frederik Poulsen (næstformand) Stud. theol. Niels Valdemar Vinding

Læs mere

Referat af møde afholdt 18. december 2015

Referat af møde afholdt 18. december 2015 Referat af møde afholdt 18. december 2015 Arbejdsgruppe vedr. fødevareklyngen Side 1 af 5 Tilstede: Arbejdsgruppe: Jesper Hjortshøj, Manager Strategy and Portofolio for Global Innovation, Marel A/S Rune

Læs mere

Job- og personprofil for Institutleder ved Institut for Matematiske Fag

Job- og personprofil for Institutleder ved Institut for Matematiske Fag Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet Københavns Universitet Job- og personprofil for Institutleder ved Institut for Matematiske Fag Baggrund Institut for Matematiske Fag (MATH), et af Københavns Universitets

Læs mere

Aftagerpanelet for Naturressourcer, Miljø og Husdyr

Aftagerpanelet for Naturressourcer, Miljø og Husdyr KØBENHAVNS UNIVERSITET DET NATUR- OG BIOVIDENSKABELIGE FAKULTET Aftagerpanelet for Naturressourcer, Miljø og Husdyr MØDEREFERAT 3. NOVEMBER 2016 Forum Aftagerpanelet for Naturressourcer, Miljø og Husdyr

Læs mere

Til stede: Aftagerpanelmedlemmer: Thomas B. Olsen, Lars Leopold Hinrichsen, Elsebeth Sandager, Gitte Laub Hansen, Louise Bünemann og Knud Vindfeldt

Til stede: Aftagerpanelmedlemmer: Thomas B. Olsen, Lars Leopold Hinrichsen, Elsebeth Sandager, Gitte Laub Hansen, Louise Bünemann og Knud Vindfeldt KØBENHAVNS UNIVERSITET DET NATUR- OG BIOVIDENSKABELIGE FAKULTET Aftagerpanelet for Fødevarer, Human Ernæring og Idræt MØDEREFERAT 8. OKTOBER 2015 Forum Aftagerpanelet for Fødevarer, Human Ernæring og Idræt

Læs mere

Næstformand Christian Lund Hansen har sammen med medstuderende gennemgået delpolitik for overgang til job og karriere.

Næstformand Christian Lund Hansen har sammen med medstuderende gennemgået delpolitik for overgang til job og karriere. J.nr. ipoetzsch REFERAT Emne: Referat fra Studienævnsmøde Dato og tidspunkt: Den 14. december 2015 kl. 15.00-17.00 Sted: Campusvej 55, Konferenceafsnittet, lokale 96. Deltagere: Hans Lund, Anders Holsgaard,

Læs mere

Afbud: Merete Monrad, Maria Annemone Kongstad, Rikke Raunholt Dalby og Susanne Broberg Byrresen.

Afbud: Merete Monrad, Maria Annemone Kongstad, Rikke Raunholt Dalby og Susanne Broberg Byrresen. Institut for Sociologi og Socialt Arbejde Kroghstræde 7 DK 9220 Aalborg Øst Fax +45 9815 7575 EAN-nr: 5798000420649 CVR/SE-nr: 29102384 Referat af studienævnsmøde Kandidatuddannelsen i Socialt Arbejde

Læs mere

Aftagerpanelet for biomolekylærvidenskab og teknologi

Aftagerpanelet for biomolekylærvidenskab og teknologi K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Aftagerpanelet for biomolekylærvidenskab og teknologi R E F E R A T 8. JANUAR 2015 Forum Aftagerpanel for biomolekylærvidenskab og teknologi Mødedato: 22. januar

Læs mere

Aftagerpanelmøde den 13. februar Aftagerpanelmøde. Forum. Møde afholdt: Den 13. februar Institut for Psykologi. Sted:

Aftagerpanelmøde den 13. februar Aftagerpanelmøde. Forum. Møde afholdt: Den 13. februar Institut for Psykologi. Sted: I N S T I T U T F O R P S Y K O L O GI K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Aftagerpanelmøde den 13. februar 2014 M Ø D E R E F E R A T 25. MARTS 2014 Forum Aftagerpanelmøde INSTITUT FOR PSYKOLOGI

Læs mere

Aftagerpanelet for Medicin

Aftagerpanelet for Medicin D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Aftagerpanelet for Medicin M Ø D E R E F E R A T 4. FEBRUAR 2015 Forum Møde mellem Aftagerpanelet

Læs mere

Referat af 3. Årsmøde i Industrigruppen bag Mejeriingeniøruddannelsen Den 3. september 2015 hos Arla Foods Branderup Mejeri

Referat af 3. Årsmøde i Industrigruppen bag Mejeriingeniøruddannelsen Den 3. september 2015 hos Arla Foods Branderup Mejeri Referat af 3. Årsmøde i Industrigruppen bag Mejeriingeniøruddannelsen Den 3. september 2015 hos Arla Foods Branderup Mejeri Referat den 15. september 2015 Formand Jens Termansen bød velkommen til dette

Læs mere

Aftagerpanelet for Naturressourcer, Miljø og Husdyr

Aftagerpanelet for Naturressourcer, Miljø og Husdyr KØBENHAVNS UNIVERSITET DET NATUR- OG BIOVIDENSKABELIGE FAKULTET Aftagerpanelet for Naturressourcer, Miljø og Husdyr MØDEREFERAT 30. OKTOBER 2017 Forum Aftagerpanelet for Naturressourcer, Miljø og Husdyr

Læs mere

Aftagerpaneler Arts. Notat AARHUS UNIVERSITET

Aftagerpaneler Arts. Notat AARHUS UNIVERSITET Akademisk Råd, Arts Notat Aftagerpaneler Arts Der skal nedsættes nye aftagerpaneler ved Arts sommeren 2012. Arts aftagerpaneler er forankret ved Arts enkelte studienævn, og der skal således nedsættes fire

Læs mere

Referat af møde i Studienævn for Økonomi den 17. september 2013

Referat af møde i Studienævn for Økonomi den 17. september 2013 STUDIENÆVN FOR ØKONOMI 24. september 2013 Referat af møde i Studienævn for Økonomi den 17. september 2013 Tilstedeværende: Ole Friis, Christian Kronborg, Per Andersen, Bent Jørgensen, Andreas Vestermark,

Læs mere

3. Forventningsafstemning, rolle- og ansvarsfordeling

3. Forventningsafstemning, rolle- og ansvarsfordeling Referat Til stede: Rune esbjerg repræsentant, Cecilie næstformand, jeanett odense repræsentant, Sandra næstformand, Martin København repræsentant, Goar Aarhus repræsentant, Edwin formand, Christa dimittend

Læs mere

Aftagerpanelet for Geovidenskab og Planlægning

Aftagerpanelet for Geovidenskab og Planlægning K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T D E T N A T U R - O G B I O V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T Aftagerpanelet for Geovidenskab og Planlægning M Ø D E R E F E R A T 6. APRIL 2016 Forum

Læs mere

S S K - S T U D I E L E D E R / S T U D I E N Æ V N S F O R M A N D S - K R E D S E N

S S K - S T U D I E L E D E R / S T U D I E N Æ V N S F O R M A N D S - K R E D S E N D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T S S K - S T U D I E L E D E R / S T U D I E N Æ V N S F O R M A N D S - K R E D S E N Resume af mødet fredag den

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde, mandag d 18.1.16

Referat fra bestyrelsesmøde, mandag d 18.1.16 Referat fra bestyrelsesmøde, mandag d 18.1.16 Til stede: Bent Engelbrecht (BE), Lars Bluhme (BL), Jette Navntofte (JN), Erik Hygum (EH), Karsten Geertsen (KG), Hans Kjeldsen (HK), Mathias Egholm (ME),

Læs mere

E F T E R U D D A N N E L S E

E F T E R U D D A N N E L S E 2016 EFTERUDDANNELSE S Y D D A N S K U N I V E R S I T E T A L T K A N L A D E S I G G Ø R E F O R S K N I N G S B A S E R E T E F T E R U D D A N N E L S E REDAKTIO N Michael Dichow Lund, fuldmægtig Anne

Læs mere

Der bliver ansat en prodekan for forskning og omverdensrelationer.

Der bliver ansat en prodekan for forskning og omverdensrelationer. Ø K O N O M I S K I N S T I T U T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Aftagerpanelet M Ø D E R E F E R A T 19. JUNI 2014 Forum Aftagerpanelet STUDIEADMINISTRATIONEN Møde afholdt: 19. juni kl. 16:30

Læs mere

Referat af uddannelsesudvalgsmøde for Medie- og IT-uddannelserne

Referat af uddannelsesudvalgsmøde for Medie- og IT-uddannelserne Referat af uddannelsesudvalgsmøde for Medie- og IT-uddannelserne Mødet er afholdt den 9.5.16 Dato for udarbejdelse af referat: 9.5.16. Deltagere: Lars Due Juhre Jørn Vesterdal Michael Lundorff-Hansen Anders

Læs mere

2 BACHELORUDDANNELSER OG 5 KANDIDATUDDANNELSER INDEN FOR HUMANISTISK INFORMATIK

2 BACHELORUDDANNELSER OG 5 KANDIDATUDDANNELSER INDEN FOR HUMANISTISK INFORMATIK Akkrediteringsrapport 2014 TURNUSAKKREDITERING 2013-2 2 BACHELORUDDANNELSER OG 5 KANDIDATUDDANNELSER INDEN FOR HUMANISTISK INFORMATIK AALBORG UNIVERSITET Turnusakkreditering, 2013-2 Publikationen er udgivet

Læs mere

Aftagerpanelet ved Institut for Antropologi

Aftagerpanelet ved Institut for Antropologi I N S T I T U T F O R A N T R O P O L O G I K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Medlemmerne af aftagerpanelet M Ø D E R E F E R A T 1. JUNI 2011 Forum Aftagerpanelet ved Institut for Antropologi Møde

Læs mere

Job- og personprofil for Institutleder ved Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomi

Job- og personprofil for Institutleder ved Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomi Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet Københavns Universitet Job- og personprofil for Institutleder ved Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomi Baggrund Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomi

Læs mere

Aftagerpanelet for Biomolekylær Videnskab og Teknologi. Aftagerpanelet for Biomolekylær Videnskab og Teknologi

Aftagerpanelet for Biomolekylær Videnskab og Teknologi. Aftagerpanelet for Biomolekylær Videnskab og Teknologi K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T D E T N A T U R - O G B I O V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T Aftagerpanelet for Biomolekylær Videnskab og Teknologi R E F E R A T 19. AUGUST 2015 Forum

Læs mere

Studieordning for kandidatuddannelsen i Nanoscience (September 2009) (Revideret med virkning 1. sep. 2012)

Studieordning for kandidatuddannelsen i Nanoscience (September 2009) (Revideret med virkning 1. sep. 2012) DET NATUR- OG BIOVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Studieordning for kandidatuddannelsen i Nanoscience (September 2009) (Revideret med virkning 1. sep. 2012) De overordnede bestemmelser, der

Læs mere

Årsberetning for 2012/13 for Censorkorps i Matematik

Årsberetning for 2012/13 for Censorkorps i Matematik Årsberetning for 2012/13 for Censorkorps i Matematik Jon Johnsen 5. september 2014 Perioden Denne beretning for Censorkorps i matematik vedrører det akademiske år 2012/13, hvori korpset betjente 5 af landets

Læs mere

Kandidatuddannelsen i Socialt Arbejde

Kandidatuddannelsen i Socialt Arbejde Kandidatuddannelsen i Socialt Arbejde Referat studienævnsmøde Torsdag, den 3. april 2014 kl. 13.00 15.00 (Videokonference) Sted: Aalborg: Kroghstræde 7, lokale 72 København: A. C. Meyers Vænge 15, lokale

Læs mere

Social- og Handicapcentret 11-12-2013. Referat fra møde i Udsatterådet torsdag den 5. december 2013 kl. 10.00 13.00 på Rådhuset, lokale B103

Social- og Handicapcentret 11-12-2013. Referat fra møde i Udsatterådet torsdag den 5. december 2013 kl. 10.00 13.00 på Rådhuset, lokale B103 REFERAT Social- og Handicapcentret 11-12-2013 Referat fra møde i Udsatterådet torsdag den 5. december 2013 kl. 10.00 13.00 på Rådhuset, lokale B103 Til stede: Ole Hjuler, Hans Behrendt (mødeleder), Jørgen

Læs mere

Referat af åbne punkter

Referat af åbne punkter 3. august 2015 Referat af åbne punkter BESTYRELSESPROTOKOL FOR: Mødegruppe: Bestyrelsesmøde for Danmarks Medie- og Journalisthøjskole Mødetid: 23. juni 2015 Mødested: Berlingske Media, Pilestræde 34, Købehavn

Læs mere

Studieordning for kandidatuddannelsen i humanfysiologi (September 2009) (Revideret med virkning 1. sep. 2012)

Studieordning for kandidatuddannelsen i humanfysiologi (September 2009) (Revideret med virkning 1. sep. 2012) DET NATURVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Studieordning for kandidatuddannelsen i humanfysiologi (September 2009) (Revideret med virkning 1. sep. 2012) De overordnede bestemmelser, der danner

Læs mere

VÆRKTØJER TIL FRIVILLIGSTRATEGI

VÆRKTØJER TIL FRIVILLIGSTRATEGI Formål og værdier VÆRKTØJER TIL FRIVILLIGSTRATEGI FRIVILLIGSTRATEGI 3 trin Udarbejdelse af en frivilligstrategi kan hjælpe jer med at finde frem til, hvordan I vil arbejde med frivillige i jeres forening/aftenskole,

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden og bordrunde Dagsordenen blev godkendt, og der blev gennemført en bordrunde, hvor mødedeltagerne kort præsenterede sig.

1. Godkendelse af dagsorden og bordrunde Dagsordenen blev godkendt, og der blev gennemført en bordrunde, hvor mødedeltagerne kort præsenterede sig. KØBENHAVNS UNIVERSITET Aftagerpanel for geovidenskaber og planlægning REFERAT 9. DECEMBER 2014 Forum Aftagerpanel for geovidenskaber og planlægning Mødedato: 9. december 2014, kl. 14.45-17.15 Sted: Institut

Læs mere

Kandidatuddannelsen i Socialt Arbejde

Kandidatuddannelsen i Socialt Arbejde Kandidatuddannelsen i Socialt Arbejde Referat fra Studienævnsmøde Onsdag, den 22. januar 2014 kl. 11.00 14.30 Sted: Deltagere: Afbud: Aalborg Universitet, Kroghstræde 7, lokale 76a Lars Uggerhøj, Dorte

Læs mere

Realiseret: ansøgere. Budget: frafald. I alt (personer) 40 132 49 47 46. Realiseret: ansøgere. Budget: efter tidligt. frafald

Realiseret: ansøgere. Budget: frafald. I alt (personer) 40 132 49 47 46. Realiseret: ansøgere. Budget: efter tidligt. frafald Bilag 5 Analyseenheden Ref.: Jane Andersen 6. november 2008 Optag af studerende i 2008 Dette notat beskriver og kommenterer optaget af studerende på IT- Universitetet i 2008 (oktober 2007 september 2008).

Læs mere

SCIENCE organisation

SCIENCE organisation SCIENCE organisation Direktion Dekanen er fakultetets leder og har det overordnede ansvar for fakultetets virksomhed. De fire prodekaner repræsenterer dekanen i forhold til tre af fakultetets kerneopgaver:

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Fraværende: lektor Hanne Kronborg Foverskov (afbud), studerende

AARHUS UNIVERSITET. Fraværende: lektor Hanne Kronborg Foverskov (afbud), studerende Møde den: 29. januar, 2010, kl. 13.00-15.00 Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Lokaler: Aarhus: Værkstedet, Sygepleje Emdrup: 1. sal indgang B8 Deltagere: Studieleder Kirsten Frederiksen, lektor

Læs mere

Erhvervsmentorordningen ved Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet

Erhvervsmentorordningen ved Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet AARHUS UNIVERSITET INGENIØRHØJSKOLEN Erhvervsmentorordningen ved Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet Håndbog for mentorer og mentees Mentorskabet er en gensidigt inspirerende relation, hvor mentor oftest

Læs mere

Studienævn for Erhvervsøkonomi i Kolding Onsdag den 15. august 2007 kl. 11.00 i lokale 2.51

Studienævn for Erhvervsøkonomi i Kolding Onsdag den 15. august 2007 kl. 11.00 i lokale 2.51 Der indkaldes til møde i Studienævn for Erhvervsøkonomi i Kolding Onsdag den 15. august 2007 kl. 11.00 i lokale 2.51 1. Godkendelse af referat fra møde den 26. juni 2007 Referat fra sidste møde godkendt

Læs mere

Aarhus Universitet. Att. Rektor Lauritz B. Holm-Nielsen. Sendt pr. e-mail rektor@au.dk au@au.dk

Aarhus Universitet. Att. Rektor Lauritz B. Holm-Nielsen. Sendt pr. e-mail rektor@au.dk au@au.dk ACE Denmark Aarhus Universitet Att. Rektor Lauritz B. Holm-Nielsen Sendt pr. e-mail rektor@au.dk au@au.dk Akkreditering og godkendelse af ny kandidatuddannelse i teknologibaseret forretningsudvikling Kandidatuddannelsen

Læs mere

Michael Bregnsbo, viceinstitutleder (observatør) Stefan Marschall Kristensen, stud.mag.

Michael Bregnsbo, viceinstitutleder (observatør) Stefan Marschall Kristensen, stud.mag. Historiestudiet Campusvej 55 5230 Odense M Tlf.: 6550 2105 Fax: 6550 2232 E-mail: majuhl@hist.sdu.dk 17. september 2009 J. nr.: Ref.: PGM/mjn Referat af møde i Studienævn for Historie torsdag den 20. august

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) Punkt 2. Strategien for VIA 2015-17 (20 min)

INDKALDELSE/ REFERAT. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) Punkt 2. Strategien for VIA 2015-17 (20 min) Gør tanke til handling VIA University College Uddannelsesrådet for Bandagistuddannelsen Sted: VIA University College Campus Aarhus N Hedeager 2 8200 Aarhus N Mødedato: Den 12. januar 2015 kl. 12.00 15.00

Læs mere

Bilag 6.1 SYDDANSK UNIVERSITET / ONLINE STRATEGI. Vision: Scenarier

Bilag 6.1 SYDDANSK UNIVERSITET / ONLINE STRATEGI. Vision: Scenarier Bilag 6.1 SYDDANSK UNIVERSITET / ONLINE STRATEGI Vision: Scenarier Et internationalt universitet med fokus på de studerende Vejviseren til dit rette valg Destination for læring & oplysning Livet & menneskene

Læs mere

INTERNATIONALE STUDERENDE I DANMARK UDDANNES SKÆVT

INTERNATIONALE STUDERENDE I DANMARK UDDANNES SKÆVT Maj 2016 INTERNATIONALE STUDERENDE I DANMARK UDDANNES SKÆVT AF CHEFKONSULENT SARAH GADE HANSEN, SGA@DI.DK OG STUD.SCIENT.OECON RIKKE RHODE NISSEN, RIRN@DI.DK Antallet af internationale studerende i Danmark

Læs mere

Uddannelses- og Forskningsudvalget 2015-16 UFU Alm.del Bilag 77 Offentligt

Uddannelses- og Forskningsudvalget 2015-16 UFU Alm.del Bilag 77 Offentligt Forskningsudvalget 2015-16 UFU Alm.del Bilag 77 Offentligt Ministeren Forskningsudvalget Folketinget Christiansborg 1240 København K 20. januar 2016 Til udvalgets orientering fremsendes hermed mit talepapir

Læs mere

Referat. Ældrerådet. Mødedato: 26. februar 2015. Mødetidspunkt: 09:00. Sted: Nørager Ældrecenter, Anlægsvej 10, 9610 Nørager. Møde slut: 12.

Referat. Ældrerådet. Mødedato: 26. februar 2015. Mødetidspunkt: 09:00. Sted: Nørager Ældrecenter, Anlægsvej 10, 9610 Nørager. Møde slut: 12. Referat Mødedato: Mødetidspunkt: 09:00 Sted: Nørager Ældrecenter, Anlægsvej 10, 9610 Nørager Møde slut: 12.30 Fraværende: Poul Larsen 1 Indholdsfortegnelse Pkt. Overskrift Side 18 sprotokol fra sidste

Læs mere

Referat. Til Videreuddannelsesrådets medlemmer I Hospitalsenheden Vest

Referat. Til Videreuddannelsesrådets medlemmer I Hospitalsenheden Vest Hospitalsenheden Vest Administrationen HR Til Videreuddannelsesrådets medlemmer I Hospitalsenheden Vest Lægårdvej 12 DK-7500 Holstebro Tel. +45 9912 5000 Fax. +45 9912 5090 post@vest.rm.dk www.vest.rm.dk

Læs mere

Judith Kuntsche, Pernille Lundsgaard Jensen, Ann-Louise Hald, Studievejledningen på NAT, Erik Bjerregaard Pedersen.

Judith Kuntsche, Pernille Lundsgaard Jensen, Ann-Louise Hald, Studievejledningen på NAT, Erik Bjerregaard Pedersen. Uddannelse & Kvalitet, Sundhedsvidenskab Referat Emne: Møde i studienævn for farmaci Dato og tidspunkt: 9. november 2017 Sted: WP 19, 3. sal mødelokale 402 Deltagere: Judith Kuntsche, Pernille Lundsgaard

Læs mere

Referat fra Aalborg Tegnsprogsforenings Generalforsamling 19. marts 2016

Referat fra Aalborg Tegnsprogsforenings Generalforsamling 19. marts 2016 Referat fra Aalborg Tegnsprogsforenings Generalforsamling 19. marts 2016 Punkt 1: Valg af a) Dirigent b) Referent c) Bisidder d) 2 stemmetællere Inger Christensen, formand for Aalborg Tegnsprogsforening

Læs mere

Ø K O N O M I S K I N S T I T U T. Aftagerpanelet ved Økonomistudiet R E F E R A T 22.MAJ 2014. Aftagerpanelet. Mødedato: 16. januar 2014, kl. 16.

Ø K O N O M I S K I N S T I T U T. Aftagerpanelet ved Økonomistudiet R E F E R A T 22.MAJ 2014. Aftagerpanelet. Mødedato: 16. januar 2014, kl. 16. Ø K O N O M I S K I N S T I T U T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Aftagerpanelet ved Økonomistudiet R E F E R A T 22.MAJ 2014 Forum Aftagerpanelet ØKONOMISK STUDIENÆVN Mødedato: 16. januar 2014,

Læs mere

INDKALDELSE TIL HOVEDBESTYRELSESMØDE DEN 21. og 22. SEPTEMBER 2010

INDKALDELSE TIL HOVEDBESTYRELSESMØDE DEN 21. og 22. SEPTEMBER 2010 TIL ORIENTERING INDKALDELSE TIL HOVEDBESTYRELSESMØDE DEN 21. og 22. SEPTEMBER 2010 Dagsorden: 1. Referater til underskrift Der forelægger referat til underskrift fra HBM 25.-26.08.10 2. Mødeaktivitet og

Læs mere

Studiestart JANUAR 2016 STÅ STÆRKERE TAG EN MBA

Studiestart JANUAR 2016 STÅ STÆRKERE TAG EN MBA Studiestart JANUAR 2016 STÅ STÆRKERE TAG EN MBA LEDERE DER ER KLAR TIL FREMTIDENS UDFORDRINGER SKABER FORUDSÆTNINGEN FOR VORES SUCCES Hos DESMI har vi sendt flere nøglemedarbejdere på MBA-uddannelsen på

Læs mere

Dansk titel Bachelor (BSc) i folkesundhedsvidenskab. Engelsk titel Bachelor of Science (BSc) in Public Health. Adgangskrav

Dansk titel Bachelor (BSc) i folkesundhedsvidenskab. Engelsk titel Bachelor of Science (BSc) in Public Health. Adgangskrav Akkrediteringsrådet har godkendt bacheloruddannelsen i folkesundhedsvidenskab ved Aarhus Universitet. Godkendelsen er givet på baggrund af Akkrediteringsrådets positive akkreditering samt Universitets-

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Fraværende: lektor Bente Martinsen (afbud), lektor Hanne Kronborg Foverskov (afbud) og studerende Ina Holden (afbud).

AARHUS UNIVERSITET. Fraværende: lektor Bente Martinsen (afbud), lektor Hanne Kronborg Foverskov (afbud) og studerende Ina Holden (afbud). Møde den: 22. april, 2014, kl. 14.15-16.15 Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Lokaler: Aarhus: Værkstedet, Sygepleje Emdrup: 1. sal indgang B8 Deltagere: Studieleder Kirsten Frederiksen, studerende

Læs mere

Referat af Skolebestyrelsesmøde 15.06.2015 75

Referat af Skolebestyrelsesmøde 15.06.2015 75 Referat af Skolebestyrelsesmøde 15.06.2015 75 Mødet finder sted: På Brædstrup Skole, Lærerværelset Mælkevejen, kl. 18.30-21.30 Deltagere: Ole Jesper Dahl Kristensen, Elly Møller Pedersen, Thomas Kaarsgaard

Læs mere

STÅ STÆRKERE - TAG EN MBA. Studiestart JANUAR 2015

STÅ STÆRKERE - TAG EN MBA. Studiestart JANUAR 2015 STÅ STÆRKERE - TAG EN MBA Studiestart JANUAR 2015 LEDERE MED DE RETTE KOMPETENCER ER EN FORUDSÆTNING FOR VORES FORTSATTE SUCCES Jeg havde fornøjelsen af at sige tillykke til MBA-uddannelsens første dimittender

Læs mere

Referat for bestyrelsesmøde i FN

Referat for bestyrelsesmøde i FN Dato: Mandag den 09.05.16, kl. 17.15 Sted: FN s Kontor Mødeleder: Anna Plum Mad: Freja og Birla Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden godkendt 2. Godkendelse af referat fra sidst Referat godkendt.

Læs mere

Til medlemmerne af Psykologis aftagerpanel. Aftagerpanelmøde. Forum. Møde afholdt: 18. august 2014 kl Sted: Mødelokale ØF2A

Til medlemmerne af Psykologis aftagerpanel. Aftagerpanelmøde. Forum. Møde afholdt: 18. august 2014 kl Sted: Mødelokale ØF2A I N S T I T U T F O R P S Y K O L O GI K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Til medlemmerne af Psykologis aftagerpanel M Ø D E R E F E R A T AUGUST 2014 Forum Aftagerpanelmøde INSTITUT FOR PSYKOLOGI

Læs mere

DET FARMACEUTISKE FAKULTET J.nr.: 04-004-3. Ph.d.-studienævnet holdt møde mandag den 17. september 2007.

DET FARMACEUTISKE FAKULTET J.nr.: 04-004-3. Ph.d.-studienævnet holdt møde mandag den 17. september 2007. DET FARMACEUTISKE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET DET FARMACEUTISKE FAKULTET J.nr.: 04-004-3 PH.D.-STUDIENÆVNET Referent: MWJ Endeligt referat Ph.d.-studienævnet holdt møde mandag den 17. september 2007.

Læs mere

VALG UNDERVEJS. Din guide til tilvalg, sidefag og kandidatuddannelser

VALG UNDERVEJS. Din guide til tilvalg, sidefag og kandidatuddannelser VALG UNDERVEJS Din guide til tilvalg, sidefag og kandidatuddannelser 2016 DIN GUIDE TIL VALG UNDERVEJS 2016 UDGIVES AF SYDDANSK UNIVERSITET Spørgsmål om valg undervejs tlf. 65 50 10 50 eller sdu.dk/spoc

Læs mere

Til medlemmerne af Psykologis aftagerpanel

Til medlemmerne af Psykologis aftagerpanel I N S T I T U T F O R P S Y K O L O G I K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Til medlemmerne af Psykologis aftagerpanel R E F E R A T MARTS 2017 Forum Aftagerpanelmøde INSTITUT FOR PSYKOLOGI Mødedato:

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 23. oktober, 2013, kl Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT

AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 23. oktober, 2013, kl Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Møde den: 23. oktober, 2013, kl. 15.15-17.15 Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Lokaler: Aarhus: Værkstedet, Sygepleje Emdrup: 1. sal indgang B8 Deltagere: Studieleder Kirsten Frederiksen, lektor

Læs mere

ARBEJDSKRAFT TIL ODENSES VIRKSOMHEDER BESKÆFTIGELSES OG SOCIALUDVALGET

ARBEJDSKRAFT TIL ODENSES VIRKSOMHEDER BESKÆFTIGELSES OG SOCIALUDVALGET ARBEJDSKRAFT TIL ODENSES VIRKSOMHEDER BESKÆFTIGELSES OG SOCIALUDVALGET FORORD Odense Byråd godkendte i januar 2016 Beskæftigelses- og Socialudvalgets beskæftigelsespolitik Odense i job. Politikken sætter

Læs mere

Referat af møde i Opgaveudvalg for Integration af flygtninge

Referat af møde i Opgaveudvalg for Integration af flygtninge GENTOFTE KOMMUNE Referat af møde i Opgaveudvalg for Integration af flygtninge Mødetidspunkt 02-03-2016 19:00 Mødeafholdelse Udvalgsværelse A & B Protokollen blev læst og mødet hævet kl.: 21:00 Tilstede:

Læs mere

Møde i Økonomisk Instituts aftagerpanel STUDIEADMINISTRATIONEN

Møde i Økonomisk Instituts aftagerpanel STUDIEADMINISTRATIONEN KØBENHAVNS UNIVERSITET ØKONOMISK INSTITUT Aftagerpanelet ved Økonomisk Institut MØDEREFERAT 29. AUGUST 2016 Forum Møde i Økonomisk Instituts aftagerpanel STUDIEADMINISTRATIONEN Møde afholdt 25-08-2016

Læs mere

Aftagerpanelets medlemmer. Aftagerpanelmøde. Forum. Møde afholdt: 6. februar 2013 ØF 2A, 03.1.M101. Sted: Helle Andersen/Kamilla Busse.

Aftagerpanelets medlemmer. Aftagerpanelmøde. Forum. Møde afholdt: 6. februar 2013 ØF 2A, 03.1.M101. Sted: Helle Andersen/Kamilla Busse. I N S T I T U T F O R P S Y K O L O GI K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Aftagerpanelets medlemmer M Ø D E R E F E R A T 22. MARTS 2013 Forum Aftagerpanelmøde INSTITUT FOR PSYKOLOGI Møde afholdt:

Læs mere

Tilstede: Lars Gelsing, Preben Sander Kristensen, John Kuada, Henrik Fladkjær, Erling Jensen, Poul G. Sørensen, Nanna Damgaard og Carsten Rune Jensen

Tilstede: Lars Gelsing, Preben Sander Kristensen, John Kuada, Henrik Fladkjær, Erling Jensen, Poul G. Sørensen, Nanna Damgaard og Carsten Rune Jensen Referat fra studienævnsmødet den 10. marts 2010 Tilstede: Lars Gelsing, Preben Sander Kristensen, John Kuada, Henrik Fladkjær, Erling Jensen, Poul G. Sørensen, Nanna Damgaard og Carsten Rune Jensen Afbud:

Læs mere

Aftagerpanel for biomolekylær videnskab og teknologi

Aftagerpanel for biomolekylær videnskab og teknologi SCIENCE UDDANNELSE KØBENHAVNS UNIVERSITET Aftagerpanel for biomolekylær videnskab og teknologi MØDEREFERAT 4. FEBRUAR 2014 Forum Aftagerpanel for biomolekylær videnskab og teknologi Møde afholdt: 20. januar

Læs mere

BEK nr 1524 af 16/12/2013 (Historisk) Udskriftsdato: 24. juni 2016

BEK nr 1524 af 16/12/2013 (Historisk) Udskriftsdato: 24. juni 2016 BEK nr 1524 af 16/12/2013 (Historisk) Udskriftsdato: 24. juni 2016 Ministerium: Uddannelses- og Forskningsministeriet Journalnummer: Ministeriet for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelser Styrelsen

Læs mere

Referat af møde i MKL-studienævnet. Fredag 8. april 2005. Institut for Samfundsfarmaci, DFU FORELØBIGT REFERAT

Referat af møde i MKL-studienævnet. Fredag 8. april 2005. Institut for Samfundsfarmaci, DFU FORELØBIGT REFERAT FORELØBIGT REFERAT Referat af møde i MKL-studienævnet Fredag 8. april 2005 Institut for Samfundsfarmaci, DFU Til stede: Ellen Westh Sørensen EWS, Helene Jørgensen HJ, Janine Morgall Traulsen JMT, Mette

Læs mere

Mødelokale ØF2A (på administrationsgangen)

Mødelokale ØF2A (på administrationsgangen) I N S T I T U T F O R P S Y K O L O GI K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Til medlemmerne af Psykologis aftagerpanel R E F E R A T OKTOBER 2016 Forum Aftagerpanelmøde INSTITUT FOR PSYKOLOGI Mødedato:

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Side 1 af 10

Indholdsfortegnelse. Side 1 af 10 Den uddannelsesspecifikke del af studieordningen for bacheloruddannelsen i husdyrvidenskab ved Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet, Københavns Universitet September, 2011 (Rev. 2015) Indholdsfortegnelse

Læs mere

Referat af møde i Studienævn for Jura den 12. maj 2015

Referat af møde i Studienævn for Jura den 12. maj 2015 Referat af møde i Studienævn for Jura den 12. maj 2015 Tilstedeværende: Lone Hansen (Studieleder), Hans Viggo Godsk Pedersen (Formand), Charlotte Langer Søndergaard (næstformand), Ayo Næsborg-Andersen,

Læs mere

masterprogram i Direkte Udbydes i København, Odense og Aarhus

masterprogram i Direkte Udbydes i København, Odense og Aarhus masterprogram i Direkte & Indirekte Skatter (MMA) Udbydes i København, Odense og Aarhus 2 Masterprogram i Direkte & Indirekte Skatter (MMA) Masterprogram i Direkte & Indirekte Skatter (MMA) Rådgivning

Læs mere

Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden Studieleder kommenterede, at punkt 8 bortfalder. Dette vil blive drøftet af forperson og næst-forperson.

Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden Studieleder kommenterede, at punkt 8 bortfalder. Dette vil blive drøftet af forperson og næst-forperson. K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T S A M F U N D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T Studienævnsmedlemmerne på Sociologi: Charlotte Baarts (Forperson, Studieleder), Jakob Demant,

Læs mere

DIKUs undervisningsudvalg. Vedr.: Mødedato 19. januar 2010. Sagsbehandler: Lisa Schultz Ibenfeldt Schultz DATALOGISK INSTITUT

DIKUs undervisningsudvalg. Vedr.: Mødedato 19. januar 2010. Sagsbehandler: Lisa Schultz Ibenfeldt Schultz DATALOGISK INSTITUT DATALOGISK INSTITUT KØBENHAVNS UNIVERSITET DIKUs undervisningsudvalg SAGSNOTAT 21. JANUAR 2010 Vedr.: Referat af 25. møde i undervisningsudvalget DATALOGISK INSTITUT Mødedato 19. januar 2010 Sagsbehandler:

Læs mere

Aftagerpanelet, Institut for Antropologi. Aftagerpanelet. Forum. Møde afholdt: Den 15. november Sted: Lokale Lasse Højmark Petersen

Aftagerpanelet, Institut for Antropologi. Aftagerpanelet. Forum. Møde afholdt: Den 15. november Sted: Lokale Lasse Højmark Petersen I N S T I T U T F O R A N T R O P O L O G I K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Aftagerpanelet, Institut for Antropologi M Ø D E R E F E R A T 16. NOVEMBER 2016 Forum Aftagerpanelet ANTROPOLOGI Møde

Læs mere

IT-UNIVERSITETET I KØBENHAVN. KANDIDAT I SOFTWAREUDVIKLING OG -TEKNOLOGI ITU.dk/uddannelser

IT-UNIVERSITETET I KØBENHAVN. KANDIDAT I SOFTWAREUDVIKLING OG -TEKNOLOGI ITU.dk/uddannelser IT-UNIVERSITETET I KØBENHAVN KANDIDAT I SOFTWAREUDVIKLING OG -TEKNOLOGI ITU.dk/uddannelser SOFTWAREUDVIKLING OG -TEKNOLOGI Den 2-årige kandidatuddannelse (MSc) i Softwareudvikling og teknologi er en moderne

Læs mere

REFERAT. Dagsordenspunkter: Møde i: Forum for ledelse og uddannelse

REFERAT. Dagsordenspunkter: Møde i: Forum for ledelse og uddannelse REFERAT Møde i: Forum for ledelse og uddannelse J.nr.: 200719092 Dato/tidspunkt: 5. maj 2015, kl. 8.00-10.00 Sted/lokale: Kristineberg, lokale 5.03a Deltagere: Vicedirektør Anne Hertz (formand) Centerchef

Læs mere

Studierådsmøde torsdag, den 3. december 2015, kl. 13.00-15.30. Rendsburggade 14, 2. sal lok. 4.315

Studierådsmøde torsdag, den 3. december 2015, kl. 13.00-15.30. Rendsburggade 14, 2. sal lok. 4.315 :sadp Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning Vestre Havnepromenade 5, 1 9000 Aalborg www.sadp.aau.dk Studieleder Michael Tophøj Sørensen tophoej@plan.aau.dk Skolesekretær Louise Hartmann lhh@plan.aau.dk

Læs mere

Med udgangspunkt i særligt pkt. 4 og 5 i vedhæftede bilag, ønskes en fælles evaluering af Sygeplejerskeuddannelsens

Med udgangspunkt i særligt pkt. 4 og 5 i vedhæftede bilag, ønskes en fælles evaluering af Sygeplejerskeuddannelsens REFERAT Uddannelsesudvalg Mødetidspunkt: Mandag den 10. juni 2013 kl. 12:00-15:00 Mødested: Referent Deltagere: Fraværende: Mødeleder Selma Lagerløfs Vej 2, 9220 Aalborg Ø Frokost i Atriet - herefter møde

Læs mere

Notat om SDU s seks nøgletal for uddannelseskvalitet

Notat om SDU s seks nøgletal for uddannelseskvalitet Notat om SDU s seks nøgletal for uddannelseskvalitet Indhold 1. Indledende bemærkninger... 2 1.1 Nyt mellemniveau (gul lampe)... 3 1.2 Særligt vedr. opgørelsen af nøgletal for frafald, studietid og ledighed

Læs mere

Referat af møde nr. 31 i bestyrelsen for Erhvervsakademi Aarhus

Referat af møde nr. 31 i bestyrelsen for Erhvervsakademi Aarhus Referat af møde nr. 31 i bestyrelsen for Erhvervsakademi Aarhus Tidspunkt og sted: Torsdag 19. marts 2015 kl. 16.00-19.00, Sønderhøj 30, 8260 Viby J. Deltagere: Finn Lund Andersen, Camilla Kølsen, Gitte

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET HEALTH

AARHUS UNIVERSITET HEALTH AARHUS UNIVERSITET HEALTH Møde den: 24. oktober 2012, kl. 14.00-16.00 Mødelokale: Kollokvierum Øst, Victor Albeck bygningen Fakultetets samarbejdsudvalg REFERAT Deltagere: Allan Flyvbjerg, Anne Marie Bundsgaard,

Læs mere

SAMFUNDSFAG, CENTRALFAG

SAMFUNDSFAG, CENTRALFAG SAMFUNDSVIDENSKAB SYDDANSK UNIVERSITET SAMFUNDSFAG, CENTRALFAG 3-årig Bacheloruddannelse Et bredt samfundsengagement Samfundsfag, centralfag er for dig, der har en bred interesse i politiske og samfundsmæssige

Læs mere