TEKNIK OG MILJØ Center for Miljø og Energi Aarhus Kommune

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "TEKNIK OG MILJØ Center for Miljø og Energi Aarhus Kommune"

Transkript

1 REFERAT af Det Grønne Råds møde den 19. februar 2019 Mødedato: Tirsdag den 19. februar 2019 Mødetid: Kl til kl Mødested: Blixens lokale Y1.144 Deltagere: Henning Ettrup, HE, Dansk Ornitologisk Forening, Lokalafdelingen Aarhus Anna Kirstine, KA, Verdens Skove Michael Filtenborg, MF, Jagtforeningernes kommunale fællesråd Torben Ankjærø, TA, Danmarks Sportsfiskerforbund Jørgen Vestager, JV, Fællesrådene i Aarhus Bent Hviid, BH, Idrætssamvirket Århus Knud Erik Hesselbjerg, Skov- og Naturstyrelsen, Søhøjlandet Nikolaj Sass Esbens, NSE, Dansk Botanisk Forening Jens Gammelgaard, JG, Landboforeningerne Søren Højager, SH, Danmarks Naturfredningsforening i Aarhus Morten Laursen, ML, Østjysk Familielandbrug Erik Moes, EM, Friluftsrådet i Århus Bugt Simon Grünfeld, SG, Teknik og Miljø, Formand Lene Vinther Larsen, LV, Teknik og Miljø, Sekretær og referent Afbud Adam Knuth, AK, Dansk Skovforening Kopi til (Byrådet, suppleanter og hovedforeninger jf. kontaktdata, og referatet offentliggøres på kommunens hjemmeside når referatet er godkendt) Side 1 af 6 TEKNIK OG MILJØ Center for Miljø og Energi Aarhus Kommune Vandmiljø og landbrug Grøndalsvej 1C, Postboks Viby J Telefon: Direkte telefon: Direkte leja@aarhus.dk Sag: 19/ Sagsbehandler: Lene Vinther Larsen 1. Velkommen til Blixens Præsentation runde da der er nyt medlem fra Verdens Skove 2. Godkendelse af referat fra seneste møde Godkendt 3. Godkendelse og prioritering af dagsorden for aktuelt møde Pkt. 7 flyttes op før pkt. 5 og bliver pkt. 4d 4. Opfølgning v. rådet se bilag 1 for supplerende bemærkninger til emnerne a. Naturens Stemme opfølgning på deltagelse på Teknisk- Udvalgsmødet, TU-mødet, i januar. Se også bilag 2 fra DN.

2 SG: De tre emner, Naturens Stemme, Naturkanon samt Biodiversitetsplan med insekt- og bivenlig by, tages op igen til marts eller april i TU. Side 2 af 6 SH: Der er mange arter i kommunen, og rådet her har mulighed for at hive kompetencer ind. Politikerne efterlyser en sparringspartner, og vi i rådet har efterlyst, at blive brugt som rådgiver for kommunen langt mere direkte end hidtil. Nu kan det ændres. Rådet kan blive mere rådgivende og præge dagsordenen herunder bruge internettet i større grad end tidligere. En temaaften, hvor rådet præsenterer Naturen og den biologiske mangfoldighed vil være et godt, næste skridt. Der skal nedsættes en arbejdsgruppe til dette og afklares, hvordan Byrådet/Teknisk Udvalg kommer med. TA: Der er forslag om Naturens stemme som et særskilt råd. I stedet anbefale, at Det Grønne Råd styrkes. Kompetencer hentes ind fra eksperter f.eks. til insekterne på land, mens vandløbsinsekterne kender DSF. Det skal stadig ikke være et for stort forum. Overveje om det skal være faste medlemmer for at få mere indflydelse. LV: Kommissoriet giver mulighed for at rådet tilknytter ad hoc medlemmer. Der har endnu ikke været behov for afstemning eller brug af mindretalsudtalelser i rådet, men det er der mulighed for. KH: Der er lige nu en større politisk interesse for hvad der sker i Det Grønne Råd. Det skal da bruges. Enstemmigt vedtaget: Det Grønne Råd skal fastholdes og være Naturens Stemme. Der er ikke brug for indstillingsret, men tættere dialog mellem Det Grønne Råd og politikerne. Dermed bliver rådgivning af kommunen muligt, som netop er det Byrådet har besluttet ved oprettelsen af Det Grønne Råd. SH laver udkast til svar til formanden for TU, som formanden opfordrede rådet til ved foretræde for TU i januar. SH rundsender notat. LV sender kontaktadresse på TU. b. Naturkanon og Biodiversitetsplan med insekt- og bivenlig kommune opfølgning på foretræde for Teknisk Udvalg, TU Naturkanon SH: DN er direkte nævnt, som deltager i juryen for udvælgelse af lokaliteter til Lokal Naturkanon. Det vil vi i DN gerne, men vi vil også gerne bidrage til udvælgelseskriterier.

3 TA: Hele Det Grønne Råd kan inddrages og være med til at kvalificere hvilke lokaliteter, der skal udpeges. Side 3 af 6 JV: Der er behov for rekreative områder, hvor naturoplevelser og tilgængelighed til naturen er vigtige emner. Nogle naturområder er sårbare og skal ikke udpeges i en Lokal Naturkanon. Fællesrådene vil gerne være med hvis det bliver aktuelt f.eks. som tovholder. : SH skriver to linjer til emnet. Linjerne afsendes sammen med skrivet til formanden for TU besluttet i pkt. 4a. Biodiversitetsplan SH: Der er ikke brug for flere planer, da kommunen allerede har en Naturkvalitetsplan. Det er mest vigtig at realisere det vi allerede har af planer i kommunen fremfor at få nye planer. TA: Naturkvalitetsplanen går meget på plantesamfundene i den tørre, terrestriske natur. Naturkvalitetsplanen kan med fordel udvides til at omfatte forskellige dyresamfund, såsom insekter og pattedyr. HE: Planen skal udvides, så den omfatter flere, andre organisme. MF: Enig i at planen kan inkludere flere organismer, og der skal være indsatsområder. : ML, NE, MF og TA vil formulere konkrete initiativer til TU om hvordan den samlede natur i Aarhus Kommune kan forvaltes. Dokumentet sendes CC til resten af rådet. c. Henvendelse til Det Grønne Råd om rent drikkevand i Beder-Malling ved DN. Se bilag 3. SH: Borgergruppen bag Rent Drikkevand i Beder-Malling havde sit emne på TU-mødet mandag den 18. februar Emnet er en jordfond til realisering af en GrønRing om Aarhus. Vi i rådet har fået henvendelsen tilsendt direkte, og vi skal svare borgergruppen. Rådet kan også skrive til Byrådet om at det er en god ide. Vi kan inddrage, hvad vores erfaringer er fra sager i Ålborg, Århus og Egedal. Landbrugsorganisationen har anket afgørelserne til Miljø- og Fødevareklagenævnet. Sagen i Egedal er afgjort til kommunens fordel. Den sag er nu anket til Byretten, og går vel videre til Landsretten.

4 Forslag fra borgerne i Beder-Malling gør, at man kan komme udover de her sager. Senest er DN og Landbrug & Fødevarer blevet enige om en fælles, frivillig ordning. Økonomisk rummer forslaget om en GrønRing også crowdfunding. Der er et langt tidsperspektiv på fyrre år. DN kan anbefale forslaget. Side 4 af 6 JG: Landsforslaget fra Landbrug & Fødevare og DN er jordfordeling, hvor lavbundsarealer byttes med bedre jord eller til bedre jordafrundering. Men 6000ha er et stort areal. Rådet er enige om at borgergruppens jordfond er en god ide og med den lange periode giver det mening. Der dog ikke enighed i rådet om borgergruppens argumenter ift. foruening af drikkevand eller ej. Der er brug for mere tid til drøftelse af emnet, så emnet kommer på næste møde. d. Meddelelser og orientering v. rådets medlemmer (oprindelig pkt. 7 på dagsordenen) Engsøproblematikkerne: Danmarks Sportsfiskerforbund, DSF, vil sætte fokus på engsøproblematikken og ørreddødeligheden overfor politikerne. Miljøstyrelsen er tidligere vendt tilbage med, at de ser det ikke som et led i deres opgave at finansiere en sådan opgave i forbindelse med statens vandplaner. DSF blev inviteret til at fremlægge engsøproblematikkerne for TU. Politikerne ser nu på sagen. ML: Årslev Engsø virker til det formål den er etableret, nemlig at fjerne næringsstoffer fra vandet. Den effekt skal fastholdes. Enighed om i rådet, at der skal ske en ekspertvurdering af forslaget og analyse af påvirkninger og om forslaget kan realiseres. Der skal laves flere vurderinger af virkning på miljø, vandmiljø, natur mv. TA er tovholder og går videre med engsøproblematikken. Når der er analyser og undersøgelser, som rådet kan drøfte, tages emnet på igen til stillingtagen i rådet ift. projektet.

5 5. Hvordan kan rådets samlede holdning til et emne bedst kommunikeres ud i offentligheden? Kort drøftelse af at formanden er ansat i kommunen, og står i kommissoriet til at være den der udtaler sig på rådets vegne. I nogle sager, er det en fordel at andre kan udtale sig. Side 5 af 6 Det blev aftalt, at der udpeges en tovholder blandt medlemmerne for hver konkret sag, hvor rådet gerne vil kommunikere direkte til politikere. Der udpeges ikke en permanent næstformand for rådet. 6. Rådet drøfter det kommende års emner til de ordinære møder - se bilag 1 for supplerende bemærkninger til emnerne Rådets medlemmer meldte ind hvilke(t) emne(r) de hver især ønskede på dagsordenen på næste møde. a. Forslag om fokus på kolonirugende fugle (pt. klyder og hættemåge) fra DOF-Østjylland Kan vente til efteråret jf. forslagsstiller b. Drøftelse af Kommunens Skovdrift fra DOF-Østjylland Er højt prioriteret af rådets medlemmer c. Planstrategi 2019 til drøftelse på Grønt Råds møde inden politisk vedtagelse herunder link til Visionsplanen for Århusbugten fra DSF Er på dagsordenen 20. marts som en grønnere by med mere blåt, rummer også rekreative forhold. Andre emner fra Planstrategien kan tages op, hvis rådet finder det relevant. d. Forslag til at der arbejdes med en Strategi for etablering af nye naturprojekter i ådalene fra DSF. Har rimelig stor tilslutning fra rådet e. Drøftelse af Forslag fra Alternativet Å om mere biodiversitet i vandløbene (som afløber af regulativrevisionen for vandløbene) fra DSF. Få stemmer f. g. Algevækst i Aarhus Å og Giber Å om præcisering og uddybning til klapning af sediment på bredderne af Giber Å ved Vilhelmsborg fra Østjydsk Familiebrug. Få stemmer h. Revision af Danmarks fredninger fra DN. Få stemmer, men skal snart på jf. forslagsstiller.

6 Ovenstående er udgangspunkt for sammensætning af dagsordenen sammen med beslutninger under andre emner på mødet. Side 6 af 6 7. Meddelelser og orientering v. Rådets Medlemmer (er nu 4d) 8. Evt. a. Det Grønne Råd ved Botanisk Forening og Verdens Skove er begge interesserede i at deltage i den tur, som forvaltningen skal have sammen med Byrådet om driften af de kommunale skove. [Ref: Efter mødet har vi modtaget Rådmandens tilbagemelding. Byrådet ønsker at fastholde, at turen er for dem og repræsentanter fra Teknik og Miljø, men Rådet er altid velkomne til at komme med egne forslag til ekskursioner med Teknisk Udvalg eller byrådet.] b. Borger har bedt om at rådet orienteres om skovfældning i Sydbyen på kommunalt areal. Aftalt at LV sender henvendelsen til rådet efter aftale med borger. 9. Næste møde Onsdag den 20. marts 2019 Onsdag den 21. august 2019 (besigtigelsestur) Onsdag den 27. november 2019

Mødereferat. Referat. REFERAT af møde 16 i Det Grønne Råd mandag den 27. august. Den 24. september Natur og Miljø

Mødereferat. Referat. REFERAT af møde 16 i Det Grønne Råd mandag den 27. august. Den 24. september Natur og Miljø Mødereferat Den 24. september 2012 REFERAT af møde 16 i Det Grønne Råd mandag den 27. august 2012 Natur og Miljø Teknik og Miljø Aarhus Kommune Mødedato: Mandag den 27. August 2012 Mødetid: Kl. 15.30 til

Læs mere

Mødereferat. Referat 2013 04 10 Det Grønne Råd. Den 23. maj 2013. Natur og Miljø

Mødereferat. Referat 2013 04 10 Det Grønne Råd. Den 23. maj 2013. Natur og Miljø Mødereferat Den 23. maj 2013 Referat 2013 04 10 Det Grønne Råd Mødedato: Onsdag den 10. april 2013 Mødetid: Kl. 16 til 18 Mødested: Grøndalsvej 1, 8260 Viby J Mødelokale 064. Indgang i Grøn Bygning Deltagere:

Læs mere

Kl med besigtigelse ved Tåstrup. Søren Højager, (SH), Danmarks Naturfredningsforening

Kl med besigtigelse ved Tåstrup. Søren Højager, (SH), Danmarks Naturfredningsforening Referat af Det Grønne Råds møde onsdag den 17. august 2016 Samt kort referat af emner på besigtigelsesturen til Natura 2000- området ved Tåstrup og Harlev Fredningen Side 1 af 6 Mødedato: Onsdag 17. august

Læs mere

REFERAT af Det Grønne Råds møde

REFERAT af Det Grønne Råds møde Vandmiljø og Landbrug Grøndalsvej 1C, Postboks 4049, 8260 Viby J Den 23. oktober 2014 Side 1 af 7 REFERAT af Det Grønne Råds møde Mødedato: Onsdag den 17. september 2014 Mødetid: Kl. 15.30 til kl. 16.00

Læs mere

Mødereferat. Emne: Det Grønne Råd - Odense Dato: 21. november 2013 Deltagere:

Mødereferat. Emne: Det Grønne Råd - Odense Dato: 21. november 2013 Deltagere: Emne: Det Grønne Råd - Odense Dato: 21. november 2013 Deltagere: Tid: kl. 15.00-18.00 Poul Falck (PF), Formand Mogens Agergaard (MA), Danmarks Naturfredningsforening Anders Myrtue, Odense Bys Museer Per

Læs mere

Formål og forretningsorden for Det Grønne Råd i Hjørring Kommune Formål og forretningsorden for Det Grønne Råd i Hjørring Kommune, 2018

Formål og forretningsorden for Det Grønne Råd i Hjørring Kommune Formål og forretningsorden for Det Grønne Råd i Hjørring Kommune, 2018 Formål og forretningsorden for Det Grønne Råd i Hjørring Kommune. 2010. Formål og forretningsorden for Det Grønne Råd i Hjørring Kommune, 2018 (vedtaget af Byrådet i Hjørring xx.xx.2018) 1. Formål og arbejdsområde

Læs mere

TEKNIK OG MILJØ Center for Miljø og Energi Aarhus Kommune

TEKNIK OG MILJØ Center for Miljø og Energi Aarhus Kommune Vandmiljø og Landbrug Grøndalsvej 1C, 8260 Viby J Side 1 af 11 Mødedato: Onsdag den 15. marts 2017 Mødetid: Kl. 16.00 til kl. 17.45 Mødested: Grøndalsvej 1, 8260 Viby J Deltagere: Henning Ettrup, HE, Dansk

Læs mere

Kommunale naturhandleplaner

Kommunale naturhandleplaner Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø, Aarhus Kommune Dato 13. marts 2017 Kommunale naturhandleplaner 2016-2021 Forslag om kommunale naturhandleplaner for 2016-2021. Planerne

Læs mere

Kommissorium for Grønt Råd i Ballerup Kommune

Kommissorium for Grønt Råd i Ballerup Kommune BALLERUP KOMMUNE Dato: 24. januar 2018 Sagsid: 00.22.04-P24-9-18 Kommissorium for Grønt Råd i Ballerup Kommune Efter kommunestyrelseslovens 17, stk. 4, kan kommunalbestyrelsen nedsætte særlige udvalg til

Læs mere

Kommissorium for Grønt Råd i Ballerup Kommune

Kommissorium for Grønt Råd i Ballerup Kommune BALLERUP KOMMUNE Tlf. dir.: 4477 2000 E-mail: balkom@balk.dk Dok. nr.: x Kommissorium for Grønt Råd i Ballerup Kommune 1 Udvalgets navn Grønt Råd i Ballerup Kommune. I daglig tale Grønt Råd. 2 Formål Grønt

Læs mere

1. maj Referat af 3. møde i naturrådet for Herning, Ikast-Brande, Ringkøbing-Skjern og Viborg Kommuner

1. maj Referat af 3. møde i naturrådet for Herning, Ikast-Brande, Ringkøbing-Skjern og Viborg Kommuner 1. maj 2018 Referat af 3. møde i naturrådet for Herning, Ikast-Brande, Ringkøbing-Skjern og Viborg Kommuner Sted: Herning Kommune Dato: 17. april 2018 Varighed: kl. 12.00-14.30 Referent: Ikast-Brande Kommune

Læs mere

REFERAT. REFERAT af møde i Det Grønne Råd med rettelse fra 12. maj TEKNIK OG MILJØ Center for Miljø og Energi Aarhus Kommune.

REFERAT. REFERAT af møde i Det Grønne Råd med rettelse fra 12. maj TEKNIK OG MILJØ Center for Miljø og Energi Aarhus Kommune. REFERAT af møde i Det Grønne Råd med rettelse fra 12. maj 2015 Mødedato: Onsdag den 18. marts 2015 Mødetid: Kl. 15.30 til 17.30 Mødested: Grøndalsvej 1, Mødelokal C2.064 Deltagere: Repræsentanter for foreninger/organisationer

Læs mere

Solrød Kommune Sekretariatsbistand Vandråd - Køge Bugt - Solrød Kommune 2. møde i Køge Bugt Vandråd

Solrød Kommune Sekretariatsbistand Vandråd - Køge Bugt - Solrød Kommune 2. møde i Køge Bugt Vandråd 10. august 2017 Beslutningsreferat Solrød Kommune Sekretariatsbistand Vandråd - Køge Bugt - Solrød Kommune 2. møde i Køge Bugt Vandråd Projekt nr.: 228462 Dokument nr.: 1224723213 Version 4 Mødetid/-sted:

Læs mere

Referat af mødet d. 28. november 2007

Referat af mødet d. 28. november 2007 By- Kulturforvaltningen Natur, Miljø og Trafik Park og Natur Odense Slot Indgang M Nørregade 36-38 Postboks 740 5000 Odense C www.odense.dk Tlf. 66131372 Fax 65919681 E-mail nmt.bkf@odense.dk Referat af

Læs mere

Referat Det Grønne Råd - Odense Den 19. november 2015 fra 15-18

Referat Det Grønne Råd - Odense Den 19. november 2015 fra 15-18 By- og Kulturforvaltningen Erhverv og Bæredygtighed Landbrug og Natur Mødested: Rosen, Odense Slot Referat Det Grønne Råd - Odense Den 19. november 2015 fra 15-18 Odense Slot Nørregade 36-38 Postboks 740

Læs mere

REFERAT af Det Grønne Råds møde

REFERAT af Det Grønne Råds møde REFERAT af Det Grønne Råds møde Mødedato: Onsdag den 14. marts 2018 Mødetid: Kl. 16.00 til kl. 18.15 Mødested: Mødelokale C2.060, Grøndalsvej 1, 8260 Viby J Deltagere: Henning Ettrup, HE, Dansk Ornitologisk

Læs mere

Det Grønne Råd. Onsdag den 30. november Natur og Miljø Teknik og Miljø Aarhus Kommune

Det Grønne Råd. Onsdag den 30. november Natur og Miljø Teknik og Miljø Aarhus Kommune Det Grønne Råd Onsdag den 30. november 2016 Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden for aktuelt møde 2. Opfølgning på referat fra sidste møde 3. Meddelelser og orientering A. Forslag til Kommuneplan 2017

Læs mere

Dagsordnen blev godkendt med følgende ekstra punkt, som formanden ønskede: Orientering fra en tilgængelighedsgruppe, nedsat af Københavns Kommune.

Dagsordnen blev godkendt med følgende ekstra punkt, som formanden ønskede: Orientering fra en tilgængelighedsgruppe, nedsat af Københavns Kommune. REFERAT Møde i Trafik- og Miljøudvalget Dato: Mandag den 9. maj 2016 kl. 13-15 Sted: Sjællandsgade 40, Bygning I, 3. sal, lokale 402 Til stede: Svend Aage Sørensen (formand), Knud Johnsen (næstformand),

Læs mere

Indholdsfortegnelse for bilag

Indholdsfortegnelse for bilag Indholdsfortegnelse for bilag 1 Til godkendelse...2 1.1 Dagsorden...2 1.2 Referat...2 Bilag 1: Referat 13. juni 2018...2 2 Til drøftelse...6 3 Til orientering...6 3.1 Orientering fra Magistraten...6 Bilag

Læs mere

Afholdt: Tirsdag d. 20. okt. kl Sted: Den Danske Naturfond, Energiens Hus, Vodroffsvej 59, 1900 Fr.berg C.

Afholdt: Tirsdag d. 20. okt. kl Sted: Den Danske Naturfond, Energiens Hus, Vodroffsvej 59, 1900 Fr.berg C. Side 1/5 Referat fra 1. møde i det rådgivende udvalg for Den Danske Naturfond Afholdt: Tirsdag d. 20. okt. kl. 13.00 16.00 Sted: Den Danske Naturfond, Energiens Hus, Vodroffsvej 59, 1900 Fr.berg C. Til

Læs mere

R E F E R A T - referat i kursiv indskrevet i dagsordensteksten, som står i normal skrift

R E F E R A T - referat i kursiv indskrevet i dagsordensteksten, som står i normal skrift Bestyrelsens 4. møde Torsdag d. 22. oktober 2015 kl 18:00 21:00 Sted: Roskilde Museum Der blev serveret en let aften-anretning fra museets café Romus. R E F E R A T - referat i kursiv indskrevet i dagsordensteksten,

Læs mere

Referat fra afdelingsbestyrelsesmøde

Referat fra afdelingsbestyrelsesmøde Referat fra afdelingsbestyrelsesmøde Afdeling 1-3045 Egedalsvænge Mødedato: Onsdag den 14. januar 2015 kl. 18.30 Mødested: Egedalsvænge Til stede: Iris Gausbo (IG) udpeget af 3B s bestyrelse Jens Wenzel

Læs mere

TEKNIK OG MILJØ. Referat 5. vandrådsmøde for Vandråd Nissum Fjord Mødedato: 11. september 2017 UDKAST

TEKNIK OG MILJØ. Referat 5. vandrådsmøde for Vandråd Nissum Fjord Mødedato: 11. september 2017 UDKAST TEKNIK OG MILJØ Referat 5. vandrådsmøde for Vandråd Nissum Fjord Mødedato: 11. september 2017 UDKAST Mødeleder: Jens-Bernhard Knudsen Referent: Daniel Lindvig Natur og Grønne Områder Enghavevej 10 7400

Læs mere

Referat 34. møde i Grønt Forum den 23. april 2015

Referat 34. møde i Grønt Forum den 23. april 2015 Referat 34. møde i Grønt Forum den 23. april 2015 Deltagere: Leder Natur og Miljø, Peter Dorff Hansen (formand) Friluftsrådet, Jørgen E. Petersen Grøn Hverdag Sorø og omegn, Dorte E. Nielsen Sorø Kodriverlaug,

Læs mere

Forslag til: Kommissorium for Det Grønne Råd 2018

Forslag til: Kommissorium for Det Grønne Råd 2018 Forslag til: Kommissorium for Det Grønne Råd 2018 Det Grønne Råd Formål og historie Det Grønne Råd er oprettet som et forum for dialog og samarbejde mellem borgerne, interessegrupper og kommunens politikere

Læs mere

Det Grønne Råd, Skive Kommune. Referat

Det Grønne Råd, Skive Kommune. Referat Det Grønne Råd, Skive Kommune Referat Møde d. 24. november 2016 Mødet blev afholdt i Den Blå Diamant, Rådhuspladsen 2, 7800 Skive. Mødetidspunkt: 16.00-18.00 Deltagere: - Erik Preisler, Skive Idrætssamvirke

Læs mere

Dagsorden / referat af møde i Grønt Råd Norddjurs.

Dagsorden / referat af møde i Grønt Råd Norddjurs. Dato: 05. april 2018 Reference: Heidi Jensen Direkte telefon: 89 59 40 03 E-mail: hej@norddjurs.dk Journalnr.: 18/868 Dagsorden / referat af møde i Grønt Råd Norddjurs. Mødested: Se beskrivelse i nedenstående

Læs mere

RÅD: ÆLDRERÅDET MØDE NR. 3. SAGSTYPE: Referat. MØDETITEL: Ordinært møde MØDEDATO:

RÅD: ÆLDRERÅDET MØDE NR. 3. SAGSTYPE: Referat. MØDETITEL: Ordinært møde MØDEDATO: RÅD: ÆLDRERÅDET MØDE NR. 3 SAGSTYPE: Referat MØDETITEL: Ordinært møde MØDEDATO: 19.01.2018 MØDESTED: Rådhuset, Bjarkesvej 2, 3450 Allerød mødelokale H. MØDETID: Kl. 11.00-14.00 TILSTEDE: Kjel Bording Johansen,

Læs mere

7. februar 2018 Referat af 1. møde i naturrådet for Herning, Ikast-Brande, Ringkøbing-Skjern

7. februar 2018 Referat af 1. møde i naturrådet for Herning, Ikast-Brande, Ringkøbing-Skjern 7. februar 2018 Referat af 1. møde i naturrådet for Herning, Ikast-Brande, Ringkøbing-Skjern og Viborg Kommuner Sted: Harrild Hede Naturcenter Dato: 30. januar 2018 Varighed: 18:30 20.30 Referent: Ikast-Brande

Læs mere

Åben. RUDERSDAL ERHVERVSRÅD Dagsorden med vedtagelser. Mødested Rådhuset Mødelokale 2. Mødedato Tirsdag den 16. marts Mødetidspunkt Kl. 15.

Åben. RUDERSDAL ERHVERVSRÅD Dagsorden med vedtagelser. Mødested Rådhuset Mødelokale 2. Mødedato Tirsdag den 16. marts Mødetidspunkt Kl. 15. Dagsorden med vedtagelser Åben Mødested Rådhuset Mødelokale 2 Mødedato Tirsdag den 16. marts 2010 Mødetidspunkt Kl. 15.00 Medlemmer Erik Fabrin formand, Søren Hyldgaard næstformand, Mikkel Barnekow Rasmussen,

Læs mere

Fjerde møde i vandrådet for vandopland 1.5 Randers Fjord

Fjerde møde i vandrådet for vandopland 1.5 Randers Fjord Fjerde møde i vandrådet for vandopland 1.5 Randers Fjord Fredag den 29. september 2017 kl. 13:00 17:15 Rådhus, Prinsens Allé 5, 8800, mødelokale M5 e: Organisation Danmarks Naturfredningsforening Danmarks

Læs mere

* Ann-Pia Taagaard Kasserer. * Jonna Holdorf Medlem. Fra LAG Nord Tove Fønss Koordinator. (Fra kl. ca )

* Ann-Pia Taagaard Kasserer. * Jonna Holdorf Medlem. Fra LAG Nord Tove Fønss Koordinator. (Fra kl. ca ) Brønderslev Kommune Ny Rådhusplads 1, 9700 Brønderslev. Tlf.: 9945 4545 Fax: 9945 4500 Plan og Miljø Landdistriktsrådet : 2.12.2015 Sag nr.: 04.21.00- P35-1-15 REFERAT AF 3. MØDE I BRØNDERSLEV KOMMUNES

Læs mere

Vandrådet for vandopland 1.5 Randers Fjord

Vandrådet for vandopland 1.5 Randers Fjord Vandrådet for vandopland 1.5 Randers Fjord Mødereferat 4. vandrådsmøde Mødeleder: Jørgen Jørgensen Referent: Hanne Stadsgaard Jensen Deltagerliste: Se dokumentets sidste side Dato: 25.09.2014 Varighed:

Læs mere

Morten Beha Pedersen, Center for Plan og Miljø Hvidovre Kommune Anja W. Dalberg, Center for Plan og Miljø, Hvidovre Kommune

Morten Beha Pedersen, Center for Plan og Miljø Hvidovre Kommune Anja W. Dalberg, Center for Plan og Miljø, Hvidovre Kommune < Vedrørende: Referat af Grønne Råds Møde Dato: Torsdag den 16. august 2018 Dagsorden Sted: Deltagere: Multihuset, Høvedstensvej 45, Hvidovre Jann Larsen, Vestvoldens Venner Thomas Otzen, Cyklistforbundet,

Læs mere

Fremtidens Østjyske Beredskab

Fremtidens Østjyske Beredskab Fremtidens Østjyske Beredskab Den 30. januar 2015 Referat fra Projektgruppemøde nr. 2 Mødedato: Tirsdag, den 27. januar 2015 Mødested: Skanderborg Rådhus, mødelokale 8 Deltagere: Beredskabschef Søren Rekly

Læs mere

Mødereferat. Referat af 3. møde i Grundvandsforum. Natur og Miljø. Den 4. maj 2011

Mødereferat. Referat af 3. møde i Grundvandsforum. Natur og Miljø. Den 4. maj 2011 Mødereferat Den 4. maj 2011 Natur og Miljø Teknik og Miljø Aarhus Kommune Referat af 3. møde i Grundvandsforum Mødedato: 24. marts 2011 Mødetid: 10-12 Mødested: Natur og Miljø, Valdemarsgade 18 Deltagere:

Læs mere

Grønt Dialogforum 2. oktober 2017

Grønt Dialogforum 2. oktober 2017 Grønt Dialogforum 2. oktober 2017 Dagsordenspunkt 3: Orientering og drøftelse af forslag til projekter under Grøn Ordning Politik for grøn ordning Grøn ordning blev oprettet i 2009 med det formål at fremme

Læs mere

TEKNIK OG MILJØ. Referat 3. vandrådsmøde for Vandråd Nissum Fjord Mødedato: 15. juni 2017

TEKNIK OG MILJØ. Referat 3. vandrådsmøde for Vandråd Nissum Fjord Mødedato: 15. juni 2017 TEKNIK OG MILJØ Referat 3. vandrådsmøde for Vandråd Nissum Fjord Mødedato: 15. juni 2017 Mødeleder: Jens-Bernhard Knudsen, Karsten Filsø. Referent: Daniel Lindvig. Natur og Grønne Områder Enghavevej 10

Læs mere

Referat af møde i det Grønne Råd for Viborg Kommune

Referat af møde i det Grønne Råd for Viborg Kommune Referat af møde i det Grønne Råd for Viborg Kommune Mødedato: Onsdag den 11. maj 2016 Mødetidspunkt: Kl. 15.00 Teknik & Miljø Natur og Vand Dato: 9. juni 2016 Sagsnr.: 16/5683 Sagsbehandler: jrs Mødested:

Læs mere

Fynsk Naturråds anbefalinger til Grønt Danmarkskort. Møde i Det Grønne Råd, Ærø den 25. september 2018 v/ Dorit Fruergaard

Fynsk Naturråds anbefalinger til Grønt Danmarkskort. Møde i Det Grønne Råd, Ærø den 25. september 2018 v/ Dorit Fruergaard Fynsk Naturråds anbefalinger til Grønt Danmarkskort Møde i Det Grønne Råd, Ærø den 25. september 2018 v/ Dorit Fruergaard Grønt Danmarkskort Opgaven 1. Kommunalbestyrelserne skal oprette lokale naturråd,

Læs mere

Referat Naturrådet,

Referat Naturrådet, Referat Naturrådet, 23.01.18 Tidspunkt: Tirsdag d. 23. januar 2018, kl 16-18.30 Sted: Kulturcenteret Mariehøj, Øverødvej 246 B, 2840 Holte Mødelokale: Storm P, 205 Deltagere: Anna Bodil Hald (Dansk Botanisk

Læs mere

fra stiftsrådsmødet onsdag den 13. november 2013 kl

fra stiftsrådsmødet onsdag den 13. november 2013 kl Dagsorden og referat: fra stiftsrådsmødet onsdag den 13. november 2013 kl. 14.00 Mødedeltagere: Afbud: Fra Stiftet: Erik Vind, Ester Larsen, Jens Hebsgaard, Lars Ole Johnsen, Grethe Krogh Jakobsen, Mads

Læs mere

Velkommen til DN Faxes nyhedsbrev

Velkommen til DN Faxes nyhedsbrev Danmarks Naturfredningsforening, september 2016 Velkommen til DN Faxes nyhedsbrev Nyhedsbrevet omtaler nedenfor 2 planlagte ture her i efteråret, - men også vores årsmøde d. 29. september. Til årsmødet

Læs mere

DAGSORDEN REFERAT AF NATURRÅDSMØDE DEN 13. JUNI 2018 TIL STEDE VED MØDET: TÅRNBY KOMMUNE FRAVÆRENDE:

DAGSORDEN REFERAT AF NATURRÅDSMØDE DEN 13. JUNI 2018 TIL STEDE VED MØDET: TÅRNBY KOMMUNE FRAVÆRENDE: DAGSORDEN REFERAT AF NATURRÅDSMØDE DEN 13. JUNI 2018 TIL STEDE VED MØDET: Anita Garbers (Friluftsrådet) Jens Glytner (Nordsjællands Landboforening) Jørgen Martinus Hansen (Grøn Hverdag) Jørgen Munch (Agenda

Læs mere

Opfølgning på Indsatsplan Beder påbud mod anvendelse af pesticider

Opfølgning på Indsatsplan Beder påbud mod anvendelse af pesticider Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 17.11.2015 påbud mod anvendelse af pesticider For at følge op på Indsatsplan Beder foreslås der gennemført åstedsforretninger og høringsprocesser

Læs mere

Referat fra det andet møde i Vandrådet for Østersøen d. 28. august 2017.

Referat fra det andet møde i Vandrådet for Østersøen d. 28. august 2017. Til medlemmer, suppleanter m.fl. af Vandrådet for Østersøen Sagsnr.: 16/23735 Dok.nr.: 123805/17 Afdeling for Byg Land og Miljø Sagsbehandler Paul Debois 55 36 24 12 pde@vordingborg.dk 29-08-2017 Referat

Læs mere

Dagsorden Grønt Råd - Jammerbugt Kommune 19. maj 2013 kl Mødelokale 1

Dagsorden Grønt Råd - Jammerbugt Kommune 19. maj 2013 kl Mødelokale 1 Dagsorden Grønt Råd - Jammerbugt Kommune 19. maj 2013 kl. 13.00 Mødelokale 1 Dagsorden: Siden sidst.... 1 Vandplaner.... 2 LIFE projekt Rigkilde.... 3 LIFE projekt St. Vildmose.... 4 Grønt Råds sammensætning....

Læs mere

Udvalget for mangfoldighed og ligestilling

Udvalget for mangfoldighed og ligestilling Råd og Nævn HR og Jura HR og Organisation Referat Udvalget for mangfoldighed og ligestilling 17-09-2018 17:00 17-09-2018 19:00 Dato: Tid: Sted: Deltagere: 17. september 2018 17:00-19:00 Aids Fondet, Østergade

Læs mere

Mødereferat. Postadresse: Favrskov Kommune Teknik og Miljø Skovvej Hinnerup. Tlf

Mødereferat. Postadresse: Favrskov Kommune Teknik og Miljø Skovvej Hinnerup. Tlf Mødereferat Til: Grønt Råd Mødetid: Kl. 12.00 16.00 Mødested: Melhøjstuen, Hinnerup Bibliotek & Kulturhus, Skovvej 18, 8382 Hinnerup. Mødedeltagere: Alfred Borg (DN, Favrskov) Svend Møller Jensen (DOF,

Læs mere

7. Forsikringer vedr. frivillige. Genoptagelse fra møde nr. 1.

7. Forsikringer vedr. frivillige. Genoptagelse fra møde nr. 1. Seniorrådet, Egedal Kommune Referat af møde nr. 2, Mandag d. 02.02.2015 kl. 8.00. Medlemmer/deltagere Funktion: Tid: Mandag d. 02.02.2015 kl. 8.00. Bjarne Larsen Formand Sted: Mødelokale M1.15 Egedal Rådhus

Læs mere

Møde i Nationalpark Thys bestyrelse

Møde i Nationalpark Thys bestyrelse ENDELIG Kirkevej 9 DK-7760 Hurup Tlf. +96 19 15 00 Møde i s bestyrelse thy@danmarksnationalparker.dk www.nationalparkthy.dk Videncenter Thy-Mors, Silstrupparken 2, Thisted, d. 17. april kl. 19-22 Dagsorden:

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Fraværende: lektor Hanne Kronborg Foverskov (afbud), studerende

AARHUS UNIVERSITET. Fraværende: lektor Hanne Kronborg Foverskov (afbud), studerende Møde den: 29. januar, 2010, kl. 13.00-15.00 Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Lokaler: Aarhus: Værkstedet, Sygepleje Emdrup: 1. sal indgang B8 Deltagere: Studieleder Kirsten Frederiksen, lektor

Læs mere

Første møde i vandrådet for vandopland 1.5 Randers Fjord 2017

Første møde i vandrådet for vandopland 1.5 Randers Fjord 2017 Første møde i vandrådet for vandopland 1.5 Randers Fjord 2017 Onsdag den 3. maj 2017 kl. 16:00 18:00. Søndermølle Kultur og Naturcenter, Vinkelvej 40, 8800 Deltagere: Organisation Bæredygtigt Landbrug

Læs mere

Henrik Vinther Jensen, TDC (TDC) Kaj Simonsen (Forenede Danske Antenneanlæg) Jacob Davidsen, Vindeby Vandforsyning (Danva)

Henrik Vinther Jensen, TDC (TDC) Kaj Simonsen (Forenede Danske Antenneanlæg) Jacob Davidsen, Vindeby Vandforsyning (Danva) Dansk Ledningsejerforum - Fællesudvalget Referat af mødet den 9. februar 2010 Ref: HS Dato: 05. marts 2010 Til stede: Afbud fra: Carl-Vilhelm Rasmussen, NRGI (Dansk Energi) Bjarne H Jensen, Naturgas Midt-Nord

Læs mere

1. Velkomst ved mødeleder og miljø- og teknikudvalgsformand Jens Meilvang, Norddjurs Kommune.

1. Velkomst ved mødeleder og miljø- og teknikudvalgsformand Jens Meilvang, Norddjurs Kommune. Bentl Til medlemmerne af Vandråd Djursland Byg og Miljø Dato: 04. marts 2014 Reference: Lotta Sandsgaard Direkte telefon: 8959 4044 E-mail: lds@norddjurs.dk Journalnr.: 14/5317 Referat fra første møde

Læs mere

Kommissorium for 17, stk. 4 udvalg til udarbejdelse af Allerød Kommunes Miljø-, Energi-, og Naturstrategi.

Kommissorium for 17, stk. 4 udvalg til udarbejdelse af Allerød Kommunes Miljø-, Energi-, og Naturstrategi. Allerød Kommune Natur og Miljø Allerød Rådhus Bjarkesvej 2 3450 Allerød Tlf: 48 100 100 kommunen@alleroed.dk www.alleroed.dk Kommissorium for 17, stk. 4 udvalg til udarbejdelse af Allerød Kommunes Miljø-,

Læs mere

Referat af møde i det Grønne Råd for Viborg Kommune

Referat af møde i det Grønne Råd for Viborg Kommune Referat af møde i det Grønne Råd for Viborg Kommune Mødedato: Tirsdag den 25. september 2018 Mødetidspunkt: Kl. 10.30-12 Teknik & Miljø Natur og Vand Dato: 1. november 2018 Sagsnr.: 17/58832 Sagsbehandler:

Læs mere

Referat fra møde i Handicaprådet, onsdag den 11.3.2009

Referat fra møde i Handicaprådet, onsdag den 11.3.2009 Referat fra møde i Handicaprådet, onsdag den 11.3.2009 Mødedato: 11.3.2009 Tidspunkt: 14-18 Mødenr.: Sted: Deltagere: Ryslinge Administrationsbygning M59 Indkaldelse Torben Smith (formand, KB) Søren Kristensen

Læs mere

Mårslet Fællesråd, Referat fra FU-møde

Mårslet Fællesråd, Referat fra FU-møde Mårslet Fællesråd, Referat fra FU-møde Dato: Tirsdag den 25. okt. 2016, kl. 19.00 Mødested: Tilstede: Afbud: Referent: TMG Halhuset Anders Kjær, Anette Poulsen, Finn Larsen, Poul Håkon Poulsen, Carsten

Læs mere

Det Grønne Råd Referat fra møde d. 8. september 2016

Det Grønne Råd Referat fra møde d. 8. september 2016 Det Grønne Råd Referat fra møde d. 8. september 2016 Mødelokale: Pulsen - Den Blå Diamant, Rådhuspladsen 2, 7800 Skive. Mødetidspunkt: 16.00-18.00 Tilstedeværende: Niels Martin Nielsen (Jægerforbundet)

Læs mere

Referat af Grønt Råds møde mandag den 5. maj 2014 i Asminderød-Grønholt Jagtforenings Klubhus i Langstrup Mose

Referat af Grønt Råds møde mandag den 5. maj 2014 i Asminderød-Grønholt Jagtforenings Klubhus i Langstrup Mose Referat af Grønt Råds møde mandag den 5. maj 2014 i Asminderød-Grønholt Jagtforenings Klubhus i Langstrup Mose Deltagere Peter Milan Petersen, Danmarks Naturfredningsforening Birgitte Garde, Dansk Ornitologisk

Læs mere

Referat fra Grønt Råds møde den 20. marts 2014 Mødet bliver afholdt på Enghavevej 10, 7400 Herning fra kl. 15-17 i lokale E 2.40.

Referat fra Grønt Råds møde den 20. marts 2014 Mødet bliver afholdt på Enghavevej 10, 7400 Herning fra kl. 15-17 i lokale E 2.40. TEKNIK OG MILJØ Til Grønt Råds medlemmer og suppleanter Natur og Grønne områder Enghavevej 10 7400 Herning Tlf.: 9628 2828 Lokal 9628 8144 ngolh@herning.dk www.herning.dk Sagsnummer.: 00.00.00-P19-560-06

Læs mere

Forretningsorden for bestyrelsens hverv i BAB afdeling 3

Forretningsorden for bestyrelsens hverv i BAB afdeling 3 Forretningsorden for bestyrelsens hverv i BAB afdeling 3 Afdelingsbestyrelsen kan jf. BABs vedtægter 19 stk.10, fastlægge en forretningsorden for udførelsen af sit hverv. Afdelingsbestyrelsen holder møde

Læs mere

Vibeskolen - Forretningsorden for skolebestyrelsen august 2011

Vibeskolen - Forretningsorden for skolebestyrelsen august 2011 Vibeskolen - Forretningsorden for skolebestyrelsen august 2011 De overordnede regler for skolebestyrelsens sammensætning og valg samt mødevirksomhed er fastlagt i Styrelsesvedtægten for Nyborg kommunale

Læs mere

Afholdt: Den 28. oktober, 2016 kl Sted: Den Danske Naturfond, Energiens Hus, Vodroffsvej 59, 1900 Fr.berg C.

Afholdt: Den 28. oktober, 2016 kl Sted: Den Danske Naturfond, Energiens Hus, Vodroffsvej 59, 1900 Fr.berg C. Side 1/6 Referat fra 4. møde i det rådgivende udvalg for Den Danske Naturfond Afholdt: Den 28. oktober, 2016 kl. 10.30 13.30 Sted: Den Danske Naturfond, Energiens Hus, Vodroffsvej 59, 1900 Fr.berg C. Til

Læs mere

NaturErhvervstyrelsen Nyropsgade København V sendes elektronisk til 29. november 2016 Side 1 af 6

NaturErhvervstyrelsen Nyropsgade København V sendes elektronisk til 29. november 2016 Side 1 af 6 Vandmiljø og Landbrug Grøndalsvej 1C, Postboks 4049, 8260 Viby J NaturErhvervstyrelsen Nyropsgade 30 1780 København V sendes elektronisk til (mail@naturerhverv.dk) Side 1 af 6 Anmeldelse af skovrejsning

Læs mere

Trafiksikkerhedsråd. Rådet skal via dialog, oplysning m.v. medvirke til videndeling indenfor trafiksikkerhed.

Trafiksikkerhedsråd. Rådet skal via dialog, oplysning m.v. medvirke til videndeling indenfor trafiksikkerhed. Trafiksikkerhedsråd 02.10.09 Med baggrund erfaringerne fra tidligere velfungerende trafiksikkerhedsråd såvel i kommunerne som i amtet/regionen nedsættes et Trafiksikkerhedsråd i Jammerbugt kommune. Rådet

Læs mere

MØDEREFERAT. Aalekjær (Friluftsrådet) og Ralf Kristensen (Friluftsrådet, suppleant)

MØDEREFERAT. Aalekjær (Friluftsrådet) og Ralf Kristensen (Friluftsrådet, suppleant) SOLRØD KOMMUNE Teknik og Miljø MØDEREFERAT Emne: Referat Grønt Råds Møde den 17. maj 2018 Mødedato: 17. maj 2018 Kl.: 16:30 Mødedeltagere: Egon Petersen (F), Dorte Linder (A, suppleant), Birgitte Rasmussen

Læs mere

Mødetidspunkt. Mødedato. Mødested. Kl Mandag d Vejle Center Hotel. Deltagere Medlem Suppleant. Observatør.

Mødetidspunkt. Mødedato. Mødested. Kl Mandag d Vejle Center Hotel. Deltagere Medlem Suppleant. Observatør. REFERAT FOR MØDE I FRIVILLIGRÅDET D. 10.12.18 KL. 16.00 ca. 20.30 STED: Vejle Center Hotel, Willy Sørensens Pl. 3, Vejle Tilmelding til Susanne Clausen på mail susanne@broenvejle.dk Mødedato Mandag d.

Læs mere

Til Grønt Råd i Hillerød Kommune. Referat fra møde i Grønt Råd torsdag d. 26. nov. 2015 Kl. 16.00-18.00

Til Grønt Råd i Hillerød Kommune. Referat fra møde i Grønt Råd torsdag d. 26. nov. 2015 Kl. 16.00-18.00 Til Grønt Råd i Hillerød Kommune Referat fra møde i Grønt Råd torsdag d. 26. nov. 2015 Kl. 16.00-18.00 Til stede: Anne Johannisson (AJ), Naturstyrelsen Nordsjælland Ida Lykke Bang (ILB), Naturhistorisk

Læs mere

Grundvandsrådet. 6. februar 2008 Kl. 16:00 i Mødelokale, TF. Deltagere: Gæster: Afbud: Bo Jensen, Byrådet, Formand for Grundvandsrådet

Grundvandsrådet. 6. februar 2008 Kl. 16:00 i Mødelokale, TF. Deltagere: Gæster: Afbud: Bo Jensen, Byrådet, Formand for Grundvandsrådet 6. februar 2008 Kl. 16:00 i Mødelokale, TF Deltagere: Grundvandsrådet Bo Jensen, Byrådet, Formand for Grundvandsrådet Benny Christensen, Byrådet Arne Hastrup Larsen, Danmarks Naturfredningsforening Hans-Kurt

Læs mere

Vedrørende: Møde i Grønt Råd Mødedato: 21. 04.2009 Deltagere:

Vedrørende: Møde i Grønt Råd Mødedato: 21. 04.2009 Deltagere: Mødereferat Vedrørende: Møde i Grønt Råd Mødedato: 21. 04.2009 Deltagere: Odder kommune, Teknisk udvalg v/elvin J. Hansen (formand for Grønt Råd) Danmarks Naturfredningsforening Lokalkomité Odder v/ Dorthe

Læs mere

Referat Grundvandsråd Jammerbugt Kommune Tirsdag den 6. december 2011 kl Lokale 1 Lundbakvej 5, Pandrup

Referat Grundvandsråd Jammerbugt Kommune Tirsdag den 6. december 2011 kl Lokale 1 Lundbakvej 5, Pandrup Maibrit Lykkegaard 13.12.2011 Referat Grundvandsråd Jammerbugt Kommune Tirsdag den 6. december 2011 kl. 15.00 Lokale 1 Lundbakvej 5, Pandrup Adresse ved personlig henvendelse: Lundbakvej 5, 9490 Pandrup

Læs mere

Diasshows er vedhæftet referatet. Referatet omfatter derfor primært kommentarer og emner, som ikke fremgår af dias fremlagt under mødet.

Diasshows er vedhæftet referatet. Referatet omfatter derfor primært kommentarer og emner, som ikke fremgår af dias fremlagt under mødet. Notat Teknik- og Miljøafdelingen Natur og Miljø Rådhuset, Torvet 1 5800 Nyborg Betjen dig selv på www.nyborg.dk Sagsansvarlig: Søren Okkels Uhrskov Tlf. 6333 6878 E-mail: sou@nyborg.dk Sagsnr. 450-2013-16783

Læs mere

Grønt Råd. Referat af 27. møde i Grønt Råd for Lejre Kommune. onsdag den 25. februar 2015 kl. 16.15-18.00

Grønt Råd. Referat af 27. møde i Grønt Råd for Lejre Kommune. onsdag den 25. februar 2015 kl. 16.15-18.00 Grønt Råd Referat af 27. møde i Grønt Råd for Lejre Kommune Lejre Kommune Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø T 4646 4646 F 4646 4615 H www.lejre.dk onsdag den 25. februar 2015 kl. 16.15-18.00 Tilstede: Martin

Læs mere

Der var afbud fra Jesper Blom Hansen, Kurt Rasmussen samt Anne Grethe Kramme, Stine Pagel, Mette Hardam

Der var afbud fra Jesper Blom Hansen, Kurt Rasmussen samt Anne Grethe Kramme, Stine Pagel, Mette Hardam Referat Mødedato Mandag den 11/2, 2019 kl 16.30 til 18.00 Emne Sted Deltagere Referat Grønt Råd Knivholtvej 15, 9900 Frederikshavn Allan Olsen, FUF. Nyt medlem Bent Conradsen, Knivholt Bilaug Betty Steglich,

Læs mere

Det Grønne Råd. Onsdag den 20. april Natur og Miljø Teknik og Miljø Aarhus Kommune

Det Grønne Råd. Onsdag den 20. april Natur og Miljø Teknik og Miljø Aarhus Kommune Det Grønne Råd Onsdag den 20. april 2016 Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden for aktuelt møde 2. Opfølgning på referat fra sidste møde 3. Meddelelser og orientering A. Status for Naturplaner 2016-2021

Læs mere

Forretningsorden. Partnerskab for vidensopbygning om virkemidler & arealregulering. September 2014

Forretningsorden. Partnerskab for vidensopbygning om virkemidler & arealregulering. September 2014 Forretningsorden Partnerskab for vidensopbygning om virkemidler & arealregulering September 2014 1 2 Indhold 1: Baggrund... 4 2: Partnerskabets sammensætning... 4 3: Koordineringsgruppe... 5 4: Sekretariat...

Læs mere

REFERAT I/S RENO-NORD BESTYRELSEN. Mødet mandag den 3. februar 2014 kl. 10.00. Bestyrelsesmøde den 3. februar 2014

REFERAT I/S RENO-NORD BESTYRELSEN. Mødet mandag den 3. februar 2014 kl. 10.00. Bestyrelsesmøde den 3. februar 2014 I/S RENO-NORD BESTYRELSEN Mødet mandag den 3. februar 2014 kl. 10.00 REFERAT Bestyrelsesmøde den 3. februar 2014 I/S Reno-Nord Troensevej 2 9220 Aalborg Øst Telefon 98 15 65 66 Telefax 98 15 17 97 E-mail

Læs mere

Skolebestyrelsesmøde på Lykkesgårdskolen 20. marts 2012

Skolebestyrelsesmøde på Lykkesgårdskolen 20. marts 2012 Skolebestyrelsesmøde på Lykkesgårdskolen 20. marts 2012 Indkaldte: Forældrerepræsentanter: Mette, Gitte, Hans-Erik, Lena, Jesper, Susan, Thomas, Jacob, Medarbejderrepræsentanter: Connie, Jacob Elevrepræsentanter:

Læs mere

Janne Severinsen, Landsbyerne i Aalborg Kommune Michael Damm, MEF Martin Nissen Nørgaard, Naturstyrelsen Kim Pedersen, Sportsfiskerne

Janne Severinsen, Landsbyerne i Aalborg Kommune Michael Damm, MEF Martin Nissen Nørgaard, Naturstyrelsen Kim Pedersen, Sportsfiskerne Møde Det Grønne Råd Dato 16. november 2017 Sted Mødelokale 157 Park & Natur By- og Landskabsforvaltningen Stigsborg Brygge 5 9400 Nørresundby Init.: KLA Deltagere Hans Henrik Henriksen, By- og Landskabsudvalget

Læs mere

Referat. Ældrerådet. Mødedato: 28. maj Mødetidspunkt: 09:00. Sted: Mødelokale 1, Administrationsbygningen i Nørager. Møde slut: 12.

Referat. Ældrerådet. Mødedato: 28. maj Mødetidspunkt: 09:00. Sted: Mødelokale 1, Administrationsbygningen i Nørager. Møde slut: 12. Referat Mødedato: Mødetidspunkt: 09:00 Sted: Mødelokale 1, Administrationsbygningen i Nørager Møde slut: 12.30 Fraværende: - 1 Indholdsfortegnelse Pkt. Overskrift Side 44 sprotokol fra sidste møde 3 45

Læs mere

Referat 17, stk. 4 udvalg (Ungeindsatsen)

Referat 17, stk. 4 udvalg (Ungeindsatsen) Referat 17, stk. 4 udvalg (Ungeindsatsen) Mødedato: Mandag den 31. marts 2014 Mødetidspunkt: Kl. 8:00 Sluttidspunkt: Kl. 10:00 Mødested: Pyramiden, Prøvestenen, Birkedalsvej 27 Bemærkninger: Medlemmer:

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde den 10. oktober kl Thisted Rådhus, Mødesalen

Referat fra bestyrelsesmøde den 10. oktober kl Thisted Rådhus, Mødesalen Referat fra bestyrelsesmøde den 10. oktober kl. 14-17 Thisted Rådhus, Mødesalen Deltagere: Torben Juul-Olsen, Esben Oddershede, Ingrid Agerholm, Liselotte Schouboe-Madsen, Lars Torrild, Ole Riis Christensen,

Læs mere

Dansk Skovforening kan ikke finde en repræsentant til Det Grønne Råd og har derfor takket nej til deltagelse.

Dansk Skovforening kan ikke finde en repræsentant til Det Grønne Råd og har derfor takket nej til deltagelse. Til Det Grønne Råd Miljø og Teknik Natur og Vand Laksetorvet DK 8900 Randers Telefon +45 89 15 1850 Telefax +45 89151660 ove.noerregaard@randers.dk www.randers.dk 10. marts 2008 Referat fra mødet i Det

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Referat fra Grønt Råd

TÅRNBY KOMMUNE. Referat fra Grønt Råd TÅRNBY KOMMUNE Referat fra Grønt Råd Dato: 23.01.2012 Tidspunkt: 15.00-17.05 Sted: C2 Deltagere: Lars Brandstrup Nielsen, Arne S. Hansen, Betina Grimm, Viviane Mortensen, Bertel Riber, Kim Jørgensen, Jørgen

Læs mere

Referat fra møde i Schweissudvalget Tid: Mandag den 24. februar 2014 kl Sted: Kalø, Molsvej 34, 8410 Rønde

Referat fra møde i Schweissudvalget Tid: Mandag den 24. februar 2014 kl Sted: Kalø, Molsvej 34, 8410 Rønde Referat fra møde 01-14 i Schweissudvalget Tid: Mandag den 24. februar 2014 kl. 8.00 11.00 Sted: Kalø, Molsvej 34, 8410 Rønde Deltagere: John Pedersen Koordinatorrep. (næstformand og mødeleder) Claus Lind

Læs mere

Referat af møde i Statikeranerkendelsesudvalget

Referat af møde i Statikeranerkendelsesudvalget Ingeniørforeningen, IDA Kalvebod Brygge 31-33 DK-1780 København V +45 33 18 48 48 ida@ida.dk ida.dk Referat af møde i Statikeranerkendelsesudvalget Tirsdag den 29. marts 2011 kl. 9.30-16. 2. maj 2011 Tilstede

Læs mere

Sted: Hotel Hedegaarden A/S, Vald. Poulsensvej 4, 7100 Vejle.

Sted: Hotel Hedegaarden A/S, Vald. Poulsensvej 4, 7100 Vejle. REFERAT FRA MØDE 03-15 I SCHWEISSUDVALGET Tid: Mandag den 14. september 2015 kl. 13.00 17.00 Sted: Hotel Hedegaarden A/S, Vald. Poulsensvej 4, 7100 Vejle. Deltagere: Claus Lind Christensen Danmarks Jægerforbund

Læs mere

Referat Naturgruppen. Medlemmer:

Referat Naturgruppen. Medlemmer: Referat : Torsdag den 27. november 2014 Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:00 Mødested: Mødelokale 1, Mørdrupvej Bemærkninger: Julefrokost kl. 18. Medlemmer: Deltagere: Ebbe Kanneworff (Danmarks

Læs mere

Referat af møde i Økonomiudvalget

Referat af møde i Økonomiudvalget GENTOFTE KOMMUNE Referat af møde i Økonomiudvalget Mødetidspunkt 29-04-2019 18:00 Mødeafholdelse Rådssalen Protokollen blev læst og mødet hævet kl.: 18:55 Tilstede: Hans Toft, Søren B. Heisel, Pia Nyring,

Læs mere

Forretningsorden for Landdistriktsudvalget

Forretningsorden for Landdistriktsudvalget Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri NaturErhvervstyrelsen Den 26. maj 2014 Forretningsorden for Landdistriktsudvalget 1 Formål Landdistriktsudvalget er nedsat af NaturErhvervstyrelsen med henblik

Læs mere

Danmarks Jægerforbund.(afbud p.g.a.sygdom)

Danmarks Jægerforbund.(afbud p.g.a.sygdom) Kredsrepræsentantskabsmøde Onsdag den 23. februar 2011 På AQUA Sø og Naturcenter, Vejlsøvej 55, 8600 Silkeborg. Program for repræsentantskabsmødet jævnfør indkaldelsen. 0. Velkomst ved formand Willi Dupont.

Læs mere

Referat fra Konstituerende møde den 29.01.14.

Referat fra Konstituerende møde den 29.01.14. Referat fra Konstituerende møde den 29.01.14. Dato: 29.01.14. kl 18.00 22.00 Sted: Jens Andersen Forssavej 54 7600 Struer Tilstede: Helle Engelsen, Jens Andersen, Claus Christensen, Jørgen Jørgensen, Kirsten

Læs mere

Natur- og. friluftsstrategi Ringsted Kommune 2014. Forslag v. Aksel Leck Larsen Formand f. Grønt Råd Fremlagt på Grønt Råds møde d. 23. sept.

Natur- og. friluftsstrategi Ringsted Kommune 2014. Forslag v. Aksel Leck Larsen Formand f. Grønt Råd Fremlagt på Grønt Råds møde d. 23. sept. Natur- og friluftsstrategi Ringsted Kommune 2014 Forslag v. Aksel Leck Larsen Formand f. Fremlagt på s møde d. 23. sept. 2014 Foto: Aksel Leck Larsen Naturpolitik Ringsted Kommune rummer en storslået natur

Læs mere

Referat fra møde mellem Det Grønne Råd og Teknik- og Miljøudvalget Onsdag den 27. juni 2018 Haastrup Forsamlingshus

Referat fra møde mellem Det Grønne Råd og Teknik- og Miljøudvalget Onsdag den 27. juni 2018 Haastrup Forsamlingshus Referat fra møde mellem Det Grønne Råd og Teknik- og Miljøudvalget Onsdag den 27. juni 2018 Haastrup Forsamlingshus Referat 27.06.2018 Sag: 04.01.00-A08-1-07 Stine Bundgaard Hansen (sthan) Bosætning og

Læs mere

Mødereferat. Referat af 2. møde i styregruppen for kvalitetsudviklingsindsatsen inden for det specialpædagogiske område. Dato 4.

Mødereferat. Referat af 2. møde i styregruppen for kvalitetsudviklingsindsatsen inden for det specialpædagogiske område. Dato 4. Mødereferat Dato 4. januar 2007 Referat af 2. møde i styregruppen for kvalitetsudviklingsindsatsen inden for det specialpædagogiske Århus Kommune Børn og Unge Mødedato/-tid: Den 20. december 2007, kl.

Læs mere

Offentligt REFERAT Statikeranerkendelsesudvalget tirsdag den 19. september 2017 kl. 12:00 17:00 IDA Mødecenter, København

Offentligt REFERAT Statikeranerkendelsesudvalget tirsdag den 19. september 2017 kl. 12:00 17:00 IDA Mødecenter, København Offentligt REFERAT Statikeranerkendelsesudvalget tirsdag den 19. september 2017 kl. 12:00 17:00 IDA Mødecenter, København Fra Statikeranerkendelsesudvalget deltog: Henrik Mørup, Jeppe Jönsson, Ole Meinicke

Læs mere

Jkf Faaborg-Midtfyn kommune.

Jkf Faaborg-Midtfyn kommune. Referat JKF møde d. 29. august 2012. Sted: Flemmings Fiskehytte Horne Strandvej. Tilstede: Ejgil Jensen (EJ), Peter Reitz (PR), Jerrik Andersen (JA), Jesper Langfeldt (JL), Flemming Sørensen (FS) og Jens

Læs mere

Referat for møde i Velfærdsudvalget 2018

Referat for møde i Velfærdsudvalget 2018 Referat for møde i Velfærdsudvalget 2018 Mødedato 14. december 2017 Mødetidspunkt 16:00 Konstituerende møde. Mødelokale F 6 Mødedeltagere Anne Sofie Uhrskov (V) Morten Skovgaard (V) Charlotte Drue (V)

Læs mere