Fraværende: Svend Skriver, Anne Mette Hansen, Jeppe Karnøe Knudsen, Kaela Elise de Angelis

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Fraværende: Svend Skriver, Anne Mette Hansen, Jeppe Karnøe Knudsen, Kaela Elise de Angelis"

Transkript

1 KØBENHAVNS UNIVERSITET INSTITUT FOR NORDISKE STUDIER OG SPROGVIDENSKAB MØDEREFERAT 7. MAJ 2018 Forum Studienævnet ved NorS Møde afholdt: EMIL HOLMS KANAL 2 Sted: Rasmus Rask LOKALE KØBENHAVN S Referent: Anne Hastrup (AH) TLF Til stede: Torben Juel Jensen (TJJ), John Tøndering (JT), Juni Arnfast (JA), Carsten Elbro (CE), Elisabeth Engberg Pedersen (EEP), Costanza Navarretta (CN), Lars Buhl Mountwell Hansen (LBMH), Fie Thorsted Hækkerup (FTH), Simon Poulsen (SP), Ida Vestergaard Øyan (IVØ), Nanna Bøgebjerg Hansen (NBH), Maud Eline Ottenheijm (MEO) anne.hastrup@hum.ku.dk REF: AH Fraværende: Svend Skriver, Anne Mette Hansen, Jeppe Karnøe Knudsen, Kaela Elise de Angelis Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden. 2. (13.20) Godkendelse af referat af SN-mødet Bilag eftersendes.

2 3. (13.25) Orientering fra studienævnsformanden. Ekspeditionsudvalgsmøder Bilag 1-3: Referater af Ekspeditionsudvalgets møder d , 3.4. og Status nye studieordninger E19 og E20 SIDE 2 AF 9 4. (13.40) Orientering fra studielederen. 5. (13.50) Nyt fra fagrådene. 6. (14.00) Nyt fra studievejledningen. (14.45) PAUSE (14.10) Drøftelse og godkendelse: Opsamling slutevaluering E17 og evalueringspraksis fremover, fx: Hvor få studerende kan deltage i evalueringen, hvis den stadig skal være anonym? Hvornår og hvordan skal der følges op ift. undervisere, der har fået en dårlig evaluering. Skal der stå noget om dette i evalueringsrapporten? Skal der laves slutevaluering af specialeseminar, Sådan skriver du en akademisk opgave mv.? Hvordan skal formatet være? Bilag 4: Undervisningsevalueringsrapport NorS E17-forløbig 7. (15.00) Drøftelse og godkendelse: Evaluering af danskuddannelsen evalueringsrapport til indsendelse til fakultetet d Bilag eftersendes. 8. (15.20) Drøftelse: Censorårsberetninger Bilag 5-7: Censorårsberetninger 2017 for LIN, INDO, ITC, KØN, AUD, SPS 9. (15.35) Tema for næste aftagerpanelmøde 10. (15.45) Eventuelt. Ad 1) Godkendelse af dagsorden. Dagsordenen blev godkendt uden ændringer. Ad 2) Godkendelse af referat af SN-mødet Referatet blev godkendt uden ændringer.

3 Ad 3) Orientering fra studienævnsformanden. Ekspeditionsudvalgsmøder SP gjorde opmærksom på, at der i referatet fra ekspeditionsudvalgsmødet d. 3. april 2018 mangler angivelse af, hvilken uddannelse dispensationsansøgningen drejer sig om. TJJ fortalte, at det drejer sig om Kønsstudier. AH sørger for, at dette bliver tilføjet i referatet efter mødet. SIDE 3 AF 9 Der var ikke andre kommentarer eller spørgsmål til ekspeditionsudvalgsreferaterne. Status nye studieordninger E19 og E20 TJJ uddelte en oversigt over alle instituttets studieordninger (bilag 1), der skal fornys til ikrafttrædelse i efteråret 2019 og For nogle ordninger er der tale om mere gennemgribende ændringer, mens der for andre blot skal ske en overførsel til det nye todelte studieordningsformat, hvor de mere generelle bestemmelser samles i en fælles studieordning, mens de specifikke forbliver i de individuelle ordninger. Det var egentlig planen at parkere revisionen af stort set alle instituttets BATV-ordninger plus alle Audiologopædi-studieordningerne til 2020, men meldingen fra Uddannelse og Studerende (U&S) er, at samtlige ordninger skal udkomme i en version, fordi det todelte studieordningsformat indføres på dette tidspunkt. Heldigvis er der fundet en rimeligt enkel løsning på dette, idet alle de ordninger, som NorS først ønsker at revidere for alvor i 2020, vil blive videreført i deres nuværende form, bortset fra at de fælles dele slettes og i stedet vil fremgå af den nye fælles studieordning. U&S vil være tovholder på dette arbejde, ligesom de har tilbudt at tage sig af den første bearbejdning af alle de studieordninger, hvor der som udgangspunkt ikke skal ske de store ændringer, selvom de overflyttes til en ny studieordningsskabelon, hvor der ikke længere er moduler, men kun fagelementer. TJJ fortalte, at de lidt større studieordningsprojekter p.t. ligger inden for Kønsstudier og Dansk, hvor der kommer helt nye studieordninger i Arbejdet i de nedsatte studieordningsgrupper går fint, og det forventes, at udkast til nye studieordninger på Kønsstudier kan godkendes på SN-mødet i maj, mens udkast til nye studieordninger på Dansk kan godkendes på SNmødet i juni. TJJ understregede, at det endnu er usikkert, om andre større revisioner forestår på Sprogpsykologi, Lingvistik og It and Cognition. Her er ønsket fra NorS side i videst muligt omfang at overføre de gældende ordninger til 2019-ordningerne, men der er stadig ikke kommet svar fra dekanatet på, om ansøgningerne om dispensation til et antal fagelementer på mindre end 15

4 ECTS kan imødekommes. Kan de ikke det, vil der skulle laves mere gennemgribende ændringer af studieordningerne på Lingvistik og ikke mindst It and Cognition, hvor der er rigtig mange fagelementer på kun 7,5 ECTS. SIDE 4 AF 9 EEP indvendte mod den nye todelte studieordningsformat, at det vil gøre det endnu vanskeligere for de studerende at gennemskue, hvilke regler der gælder for dem. Dette kunne de øvrige SN-medlemmer erklære sig enige i, men da det todelte format næppe står til at ændre (og i øvrigt også rummer fordele, da det vil betyde mindre arbejde i forbindelse med generelle ændringer af fx studiefremdriftsbestemmelser og sikre at det, der står i studieordningerne vedrørende generelle prøvebestemmelser, studieaktivitet, orlov mv., i modsætning til tidligere altid er opdateret), blev det aftalt, at man fra NorS side vil lægge pres på U&S for at få samlet informationerne (fælles studieordning, specifikke studieordninger og pensumbestemmelser) ét sted på KUnet, hvilket de hidtil har sat sig imod. CN udtrykte bekymring over, at der tilsyneladende er foretaget en ændring af KA-ordningen i It and Cognition i 2018 uden hendes vidende. TJJ og AH kendte heller ikke til ændringen, men mente der måtte være tale om en ubetydelig rettelse foretaget af U&S, siden de ikke er blevet involveret. AH lovede dog CN at undersøge sagen og give besked om, hvori ændringerne består. I den forbindelse beder hun også U&S om at rette institutnavnet i ordningen, da der stadig står NFI og ikke NorS. [AH har efter mødet fundet ud af, at ændringerne i KA-ordningen i It and Cognition består i en opdatering ift. de nye bestemmelser om bedømmelse og censur (fx at der kun må være én intern bedømmer ved skriftlige opgaver og stedprøver), der hidtil kun er fremgået af det fælles studieordningstillæg fra fakultetet. Desuden er formuleringen vedr. maksimal studietid blevet ændret efter henstilling fra Fællesadministrationen i Nørregade. Fakultetet understreger, at der ikke er foretaget andre ændringer i ordningen, og at de derfor ikke har rådført sig med NorS.] Ad 4) Orientering fra studielederen. JT fortalte, at institutlederen for nylig har truffet beslutning om at lukke for al undervisning i færøsk, islandsk og finsk, da holdstørrelserne er langt fra at leve op til de nye standarder. Således har kurser inden for de pågældende områder i gennemsnit haft 5 deltagere i perioden fra 2014 til nu. Desuden er småfagsbevillingen til Finsk faldet bort, og dermed er der ikke længere grundlag for at udbyde et BA-tilvalg i Finsk. Lukningen af Finsk har ikke umiddelbart konsekvenser for ansættelsen af lektoren i finsk, men der vil ikke være behov for fortsat ansættelse af DVIP på området.

5 CN spurgte, om ikke lukningen kan udskydes nogle år, når der p.t. er rigeligt med penge i kassen på NorS. JT svarede, at det er uklart, hvornår besparelsestiltagene (herunder de nye krav til holdstørrelser) træder i kraft, men at der ikke er noget lokalt råderum og dermed ikke mulighed for at holde hånden over kurser med få deltagere, selvom vi på NorS ville kunne finde pengene til det. I forlængelse af dette understregede JT, at instituttets gode økonomi til dels hænger sammen med, at der er relativt få fastansatte undervisere på instituttet, og at man må konkludere, at instituttet mangler fastansatte undervisere. SIDE 5 AF 9 Ad 5) Nyt fra fagrådene. Fagrådet for Audiologopædi og Sprogpsykologi Der har næsten lige har været fagrådsmøde, men IVØ deltog ikke selv i mødet pga. eksamen. Hun kunne dog fortælle, at fagrådet i Sprogpsykologi efterlyser en engelsk version af kontrakten til brug ved projektorienteret forløb. AH fortalte, at en sådan netop er ved at blive lavet. Både det faglige arrangement om fordybelseskurser med praktik og bingo/banko-arrangementet i Kaffebaren er gået godt. IVØ forventer, at fagrådet snart går i eksamensmode, og at aktiviteterne derfor neddrosles hen over sommeren. Sprogvidenskabeligt fagråd SP fortalte, at der ikke var så meget nyt under solen på det seneste fagrådsmøde. Dog kunne man konstatere, at semestrets midtvejsevalueringer har virket, og at de ting, der ikke fungerede så godt, er blevet ændret til det bedre. Nogle studerende udtrykker frustration over prøveformen i Lingvistisk metode, fordi det at man skal skrive opgave i et selvvalgt emne bevirker, at mange ikke rigtig interesserer sig for det, der ellers foregår i undervisningen. EEP sagde, at hun ville tale med de studerende om dette. Fagrådet for Dansk LBMH fortalte, at der i de kommende to uger afholdes to forskellige fagrådsarrangementer et socialt i kaffebaren (åben mikrofon) og et fagligt med præsentation af specialer og BA-projekter. Desværre er der udsigt til et meget dårligt fremmøde til det faglige arrangement, så fagrådet frygter, at det bliver en fiasko. Ud over afholdelse af de nævnte arrangementer, fokuserer fagrådet p.t. på udarbejdelsen af de nye 2019-studieordninger på Dansk. NBH, der er suppleant for studenterrepræsentanten for It and Cognition fortalte, at uddannelsen p.t. er uden fagråd, men at planen er at tilslutte sig

6 Sprogvidenskabeligt fagråd. Hun fortalte også, at der blandt de studerende på It and Cognition er en vis frustration over mangelfuld information og uhensigtsmæssige frister efter fusionen med det oprindelige INSS. Bl.a. giver blokstrukturen på uddannelsen nogle udfordringer, fordi resten af instituttet kører med semesterstruktur (fx ligger eksamensredigeringsperioden, hvor man bl.a. skal tilmelde sig gruppeaflevering, før de studerende er startet på deres kurser), og der savnes generelt information på engelsk om de mest nødvendige ting. Det gælder fx information om tilmelding til tilvalg, tilmelding til eksamen, specialekontrakt med ekstern part mv. AH, JT og TJJ erklærede sig enige i, at der mangler et overblik over, hvilken information der skal forefindes på engelsk, ligesom det bør afklares, om studerende på It and Cognition i nogle tilfælde skal have andre frister end de øvrige studerende. Det blev aftalt, at NBH sender en mail til AH, hvori hun lister op hvor det halter med information på engelsk og/eller meget uhensigtsmæssige frister, hvorefter AH vil tage det op med JT, TJJ og kollegerne i studieadministrationen. SIDE 6 AF 9 Ad 6) Nyt fra studievejledningen. Ingen fra studievejledningen kunne være til stede på mødet, men AH fortalte, at AC-vejlederne p.t. bruger tid på planlægning af BA-studiestarten og optag af udenlandske studerende i E18/F19. Desuden er Anne-Marie Videbæk Lassen, der har været på barsel i en periode, tilbage på NorS i første omgang på deltid. Ad 7) Drøftelse og godkendelse: Opsamling slutevaluering E17 og evalueringspraksis fremover Også denne gang viser det samlede resultat af slutevalueringen, at der generelt er stor tilfredshed med kurserne på NorS. Det samme gælder vejledningen i forbindelse med bachelorprojekter, specialer og projektorienterede forløb. Svarprocenten har været stigende de seneste par år, således at den nu er på over 50 %, dog lidt lavere for vejledningsforløbene. Desværre er svarprocenten ofte betydeligt lavere end gennemsnittet på de kurser, der placerer sig i den lave ende af spektret (C-kurserne), og det kan derfor være svært at vide, hvor repræsentativ den relativt negative vurdering af disse kurser egentlig er. SN diskuterede lidt mere indgående en omstændighed, som kritiseres på nogle af kurserne, nemlig koncentration af undervisningen på få lange dage, hvilket ifølge de studerende går ud over effektiviteten og det faglige udbytte. I SN var der opbakning til så vidt muligt at undgå koncentration af undervisningen på få lange dage, men særligt JT argumenterede for, at det

7 fortsat skal være muligt, når der er en god pædagogisk begrundelse for det. Dette kunne alle i SN tilslutte sig, ligesom der var enighed om, at undervisningens placering ikke kan ændres af underviseren efter undervisningstilmelding, da det kan være rigtig problematisk for de studerende, hvis skemaet ændres på dette sene tidspunkt. SIDE 7 AF 9 Ift. procedure for både selve evalueringen og SN s opsamling på den blev det aftalt, at SN-medlemmerne fremover kun bliver præsenteret for den overordnede kategorisering af kurser, uden at få indblik i hvilke kurser der placerer sig i hhv. A-, B- og C-kategorien. Et flertal af medlemmerne fandt det unødvendigt at vide, hvor det enkelte kursus ligger, da dette må være en sag for institut- og studielederen. Dog kan problemer på specifikke kurser godt diskuteres i SN, hvis der er tale om forhold af mere overordnet eller strukturel karakter (fx sammenhængen mellem kursets enkelte dele). Der var også enighed om, at slutevaluering så vidt muligt skal gennemføres på alle kurser uanset deltagerantal, selvom anonymiteten kan blive kompromitteret, når der er meget få studerende på holdet. Her må underviseren bare understrege over for de studerende, at deltagelse i evalueringen ikke er anonym. Der var også tilslutning til, at evaluering af vejledningsforløb, der har fundet sted efter karakterafgivelsen, tages med i det samlede evalueringsresultat, selvom det fortsat skal tilstræbes, at evalueringerne finder sted, inden der er afgivet en karakter. Ift. evaluering af alternative undervisningsforløb (fx Sådan skriver du en akademisk opgave på BA-uddannelsen eller specialeseminaret på KAuddannelsen) var der enighed om, at evaluering kan være nyttig, men SN havde ikke umiddelbart nogen holdning til evalueringsproceduren. Dette aftales med JT fra gang til gang, ligesom resultatet videreformidles direkte til ham og kun til SN i det tilfælde, hvor JT måtte finde det relevant. Det blev aftalt, at man ift. pædagogisk kompetenceudvikling vil tilbyde underviserne et kursus i god vejledning, da dette er blevet efterspurgt af flere. Evalueringsrapporten blev godkendt og vil blive uploadet på hjemmesiden efter mødet. AH sørger desuden for, at der gøres opmærksom på rapporten i næste nummer af Nors Nyt.

8 Ad 8) Drøftelse og godkendelse: Evaluering af danskuddannelsen evalueringsrapport til indsendelse til fakultetet d Emnet blev drøftet helt kort, men da rapporten ikke var færdig til godkendelse, blev det aftalt, at JT i stedet sender den i mailhøring hos SNmedlemmerne efter mødet. SIDE 8 AF 9 Uddannelsesrapporten er siden blevet godkendt og indsendt til Fakultetet. Se bilag 2. Ad 9) Drøftelse: Censorårsberetninger SN konstaterede, at censorårsberetningerne for uddannelserne i Lingvistik, Indoeuropæisk, It and Cognition, Sprogpsykologi, Audiologopædi og Kønsstudier ikke påpeger problematiske eller kritisable forhold, som NorS bør reagere på. Dog kunne JT fortælle, at man i alle censorkorpsene er utilfredse med den reducerede censornorm i forbindelse med specialer (selvom reduktionen endte med at blive mindre drastisk end først vedtaget) og for en dels vedkommende ser en kobling mellem den reducerede norm og den vedtagne sænkning af sideantalskravet ved specialer, selvom de to ting ikke umiddelbart har noget med hinanden at gøre. Fakultetet har forklaret, at de endnu ikke har modtaget en censorårsberetning for Finsk, men at den må være lige på trapperne. AH følger op og sætter den på dagsordenen ved en senere lejlighed. Ad 10) Tema for næste aftagerpanelmøde. TJJ efterlyste ideer til temaer for det næste aftagerpanelmøde for Dansk, Lingvistik og Kønsstudier, der skal afholdes til efteråret. Der blev talt om, at mulige temaer kunne være, hvordan man kan lave mere case-orienteret undervisning, og hvorvidt aftagerne kan se sig selv i de faglige kvalifikationer, der fremgår af studieordningerne. JT foreslog, at man kunne kigge i inspirationskataloget til brug af aftagerpaneler for flere/andre ideer. NBH fortalte, at man på DTU har en kæmpe messe, der munder ud i et katalog, hvori kommende arbejdsgivere lister op, hvilke kandidater og hvilke kompetencer de er interesserede i. Hun spurgte, om man kunne gøre noget lignende på Humaniora, så de studerende kan få et klarere billede af, hvilke firmaer det kunne give mening af henvende sig til med sin jobansøgning. LBMH mente, at sådan et katalog vil kunne afholde nogle fra at søge ind på de mere nicheagtige, æstetiske fag, fordi det vil få den til at føle endnu større skam over at vælge en uddannelse, der ikke passer ind i

9 markedsmaskinen. Flere andre var skeptiske over for, om konceptet kan overføres til Humaniora, men mente, at det er værd at undersøge. SIDE 9 AF 9 TJJ understregede, at studenterrepræsentanterne i studienævnet er meget velkomne til at deltage i planlægningen og afviklingen af aftagerpanelarrangementerne. FTH og LBMH gav udtryk for, at de gerne vil være med i planlægningen af efterårets møde. Ad 11) Eventuelt. SP bad om at få tilsendt inspirationskataloget til, hvordan man kan bruge aftagerpanelet. Det blev aftalt, at AH eller JT sender link til kataloget til alle SN-medlemmer efter mødet. Ellers var der intet til punktet.

MØDEREFERAT. Studienævnet ved INSS. Møde afholdt: Rasmus Rask

MØDEREFERAT. Studienævnet ved INSS. Møde afholdt: Rasmus Rask KØBENHAVNS UNIVERSITET INSTITUT FOR NORDISKE STUDIER OG SPROGVIDENSKAB MØDEREFERAT 21. APRIL 2017 Forum Studienævnet ved INSS Møde afholdt: 18.5.2017 EMIL HOLMS KANAL 2 Sted: Referent: 22.2.56 Rasmus Rask

Læs mere

Studienævnet ved NorS

Studienævnet ved NorS KØBENHAVNS UNIVERSITET INSTITUT FOR NORDISKE STUDIER OG SPROGVIDENSKAB MØDEREFERAT 2.OKTOBER 2018 Forum: Studienævnet ved NorS Mødedato: 26.9.2018 Sted: 22.2.56 Rasmus Rask EMIL HOLMS KANAL 2 LOKALE 22.2.44

Læs mere

Fraværende: Carsten Elbro (CE), Sussi Lillelund Christiansen (SLC), Juni Arnfast (JA)

Fraværende: Carsten Elbro (CE), Sussi Lillelund Christiansen (SLC), Juni Arnfast (JA) KØBENHAVNS UNIVERSITET INSTITUT FOR NORDISKE STUDIER OG SPROGVIDENSKAB MØDEREFERAT 26. SEPTEMBER 2018 Forum Studienævnet ved NorS Møde afholdt: 15.9.2017 EMIL HOLMS KANAL 2 Sted: 22.2.56 Rasmus Rask LOKALE

Læs mere

MØDEREFERAT. Studienævnet ved NorS. Forum. Møde afholdt: Rasmus Rask. Sted: Anne Hastrup (AH) Referent:

MØDEREFERAT. Studienævnet ved NorS. Forum. Møde afholdt: Rasmus Rask. Sted: Anne Hastrup (AH) Referent: KØBENHAVNS UNIVERSITET INSTITUT FOR NORDISKE STUDIER OG SPROGVIDENSKAB MØDEREFERAT 26. NOVEMBER 2018 Forum Studienævnet ved NorS Møde afholdt: 26.11.2018 EMIL HOLMS KANAL 2 Sted: 22.2.56 Rasmus Rask LOKALE

Læs mere

MØDEREFERAT. Studienævnet ved NorS. Forum. Møde afholdt: Rasmus Rask. Sted: Anne Hastrup (AH) Referent:

MØDEREFERAT. Studienævnet ved NorS. Forum. Møde afholdt: Rasmus Rask. Sted: Anne Hastrup (AH) Referent: KØBENHAVNS UNIVERSITET INSTITUT FOR NORDISKE STUDIER OG SPROGVIDENSKAB MØDEREFERAT 21. JUNI 2018 Forum Studienævnet ved NorS Møde afholdt: 15.6.2018 EMIL HOLMS KANAL 2 Sted: 22.2.56 Rasmus Rask LOKALE

Læs mere

2. (9.35) Drøftelse: Prodekanen for uddannelse kommer på besøg og vil bl.a. drøfte fakultetets besparelsesplaner med SN s medlemmer.

2. (9.35) Drøftelse: Prodekanen for uddannelse kommer på besøg og vil bl.a. drøfte fakultetets besparelsesplaner med SN s medlemmer. K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET I N S T I T U T F O R N O R D I S K E S T U D I E R O G S P R O G V I D E N S K A B MØDEREFERAT 10. AUGUST 2017 Forum Studienævnet ved INSS Møde afholdt: 16.6.2017

Læs mere

Fraværende: Fie Thorsted Hækkerup, Svend Skriver, Simon Poulsen

Fraværende: Fie Thorsted Hækkerup, Svend Skriver, Simon Poulsen KØBENHAVNS UNIVERSITET INSTITUT FOR NORDISKE STUDIER OG SPROGVIDENSKAB MØDEREFERAT 16. MARTS 2018 Forum Studienævnet ved NorS Møde afholdt: 16.2.2018 EMIL HOLMS KANAL 2 Sted: 22.2.56 Rasmus Rask LOKALE

Læs mere

MØDEREFERAT. Studienævnet ved NorS. Forum. Møde afholdt: Rasmus Rask. Sted: Anne Hastrup (AH) Referent:

MØDEREFERAT. Studienævnet ved NorS. Forum. Møde afholdt: Rasmus Rask. Sted: Anne Hastrup (AH) Referent: KØBENHAVNS UNIVERSITET INSTITUT FOR NORDISKE STUDIER OG SPROGVIDENSKAB MØDEREFERAT 18. APRIL 2018 Forum Studienævnet ved NorS Møde afholdt: 23.3.2018 EMIL HOLMS KANAL 2 Sted: 22.2.56 Rasmus Rask LOKALE

Læs mere

MØDEREFERAT. Studienævnet ved NorS Mødedato: kl Rasmus Rask

MØDEREFERAT. Studienævnet ved NorS Mødedato: kl Rasmus Rask KØBENHAVNS UNIVERSITET INSTITUT FOR NORDISKE STUDIER OG SPROGVIDENSKAB MØDEREFERAT Forum: Studienævnet ved NorS Mødedato: 30.8.2018 kl. 9.00-12.00 Sted: 22.2.56 Rasmus Rask Til stede: Torben Juel Jensen

Læs mere

Studienævnet ved INSS. Forum. Møde afholdt: kl Rasmus Rask. Sted: Anne Hastrup (AH) Referent:

Studienævnet ved INSS. Forum. Møde afholdt: kl Rasmus Rask. Sted: Anne Hastrup (AH) Referent: I N S T I T U T F O R N O R D I S K E S T U D I E R O G S P R O G V I D E N S K A B K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 9. SEPTEMBER 2016 Forum Studienævnet ved INSS Møde afholdt:

Læs mere

John Tøndering, Anne Mette Hansen, Carsten Elbro, Ida Stevia og Esi Kuada

John Tøndering, Anne Mette Hansen, Carsten Elbro, Ida Stevia og Esi Kuada I N S T I T U T F O R N O R D I S K E S T U D I E R O G S P R O G V I D E N S K A B K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET R E F E R A T 17. AUGUST 2015 Forum Studienævnet ved INSS NJALSGADE 120, LOKALE

Læs mere

MØDEREFERAT. Studienævnet ved NorS. Forum. Møde afholdt: Rasmus Rask. Sted: Anne Hastrup (AH) Referent:

MØDEREFERAT. Studienævnet ved NorS. Forum. Møde afholdt: Rasmus Rask. Sted: Anne Hastrup (AH) Referent: KØBENHAVNS UNIVERSITET INSTITUT FOR NORDISKE STUDIER OG SPROGVIDENSKAB MØDEREFERAT 29. JANUAR 2018 Forum Studienævnet ved NorS Møde afholdt: 19.1.2018 EMIL HOLMS KANAL 2 Sted: 22.2.56 Rasmus Rask LOKALE

Læs mere

MØDEREFERAT. Studienævnet ved NorS. Forum. Møde afholdt: Rasmus Rask. Sted: Anne Hastrup (AH) Referent:

MØDEREFERAT. Studienævnet ved NorS. Forum. Møde afholdt: Rasmus Rask. Sted: Anne Hastrup (AH) Referent: KØBENHAVNS UNIVERSITET INSTITUT FOR NORDISKE STUDIER OG SPROGVIDENSKAB MØDEREFERAT 11. NOVEMBER 2018 Forum Studienævnet ved NorS Møde afholdt: 25.10.2018 EMIL HOLMS KANAL 2 Sted: 22.2.56 Rasmus Rask LOKALE

Læs mere

Studienævnet ved Institut for Antropologi. Forum. Møde afholdt: 16. februar 2015 fra kl. 13:00-15:45. Sted: 33.1.18

Studienævnet ved Institut for Antropologi. Forum. Møde afholdt: 16. februar 2015 fra kl. 13:00-15:45. Sted: 33.1.18 I N S T I T U T F O R A N T R O P O L O G I K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 17. FEBRUAR 2015 Forum Studienævnet ved Institut for Antropologi INSTITUT FOR ANTROPOLOGI Møde

Læs mere

Fraværende: Ida Vestergaard Øyan, Fie Thorsted Hækkerup, Jeppe Karnøe Knudsen, Kaela Elise de Angelis, Costanza Navarretta

Fraværende: Ida Vestergaard Øyan, Fie Thorsted Hækkerup, Jeppe Karnøe Knudsen, Kaela Elise de Angelis, Costanza Navarretta KØBENHAVNS UNIVERSITET INSTITUT FOR NORDISKE STUDIER OG SPROGVIDENSKAB MØDEREFERAT 13. JUNI 2018 Forum Studienævnet ved NorS Møde afholdt: 18.5.2018 EMIL HOLMS KANAL 2 Sted: 22.2.56 Rasmus Rask LOKALE

Læs mere

MØDEREFERAT. Studienævnet ved INSS. Forum. Møde afholdt: kl Rasmus Rask. Sted: Anne Hastrup (AH) Referent:

MØDEREFERAT. Studienævnet ved INSS. Forum. Møde afholdt: kl Rasmus Rask. Sted: Anne Hastrup (AH) Referent: KØBENHAVNS UNIVERSITET INSTITUT FOR NORDISKE STUDIER OG SPROGVIDENSKAB MØDEREFERAT 6. JANUAR 2017 Forum Studienævnet ved INSS Møde afholdt: 16.12.2016 kl. 13-15.30 EMIL HOLMS KANAL 2 Sted: 22.2.56 Rasmus

Læs mere

MØDEREFERAT. Studienævnet ved INSS. Forum. Møde afholdt: Rasmus Rask. Sted: Anne Hastrup (AH) Referent:

MØDEREFERAT. Studienævnet ved INSS. Forum. Møde afholdt: Rasmus Rask. Sted: Anne Hastrup (AH) Referent: KØBENHAVNS UNIVERSITET INSTITUT FOR NORDISKE STUDIER OG SPROGVIDENSKAB MØDEREFERAT 18. AUGUST 2017 Forum Studienævnet ved INSS Møde afholdt: 18.8.2017 EMIL HOLMS KANAL 2 Sted: 22.2.56 Rasmus Rask LOKALE

Læs mere

Studienævnsmøde den 27. juni Studienævnet Engerom. Forum. Møde afholdt: 27. juni Sted: Anne Kjølby. Referent:

Studienævnsmøde den 27. juni Studienævnet Engerom. Forum. Møde afholdt: 27. juni Sted: Anne Kjølby. Referent: I N S T I T U T F O R E N G E L S K, G E R M A N S K O G R O M A N S K K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Studienævnsmøde den 27. juni 2012 M Ø D E R E F E R A T 27. JUNI 2012 Forum Studienævnet

Læs mere

Møde afholdt: 18. juni Sted:

Møde afholdt: 18. juni Sted: INSTITUT FOR NORDISKE STUDIER OG SPROGVIDENSKAB KØBENHAVNS UNIVERSITET MØDEREFERAT 27. JUNI 2008 Forum: Studienævn Møde afholdt: 18. juni 2008 Sted: 22.4.39 Referent: Tine Marie Svensson Til stede: Erik

Læs mere

M Ø D E R E F E R A T 3. JUNI Videnskabeligt personale (VIP): Laura Luise Schultz (formand for SN og fagudvalgsformand for Teater og Performance

M Ø D E R E F E R A T 3. JUNI Videnskabeligt personale (VIP): Laura Luise Schultz (formand for SN og fagudvalgsformand for Teater og Performance I N S T I T U T F O R K U N S T - O G K U L T U R V I D E N S K A B K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 3. JUNI 2015 Forum Studienævnet for Kunst- og Kulturvidenskab Møde afholdt:

Læs mere

Studienævnet ved INSS. Studienævnet ved INSS. Forum. Møde afholdt: Sted: INSS Peter Christiansen. Referent:

Studienævnet ved INSS. Studienævnet ved INSS. Forum. Møde afholdt: Sted: INSS Peter Christiansen. Referent: I N S T I T U T F O R N O R D I S K E S T U D I E R O G S P R O G V I D E N S K A B K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Studienævnet ved INSS MØDEREFERAT 11. DECEMBER 2008 Forum Studienævnet ved

Læs mere

3) Godkendelse: nye/reviderede studieordninger pr Finsk BATV 2017 Bilag 2: Finsk BATV 2017.

3) Godkendelse: nye/reviderede studieordninger pr Finsk BATV 2017 Bilag 2: Finsk BATV 2017. I N S T I T U T F O R N O R D I S K E S T U D I E R O G S P R O G V I D E N S K A B K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 17. AUGUST 2016 Forum Studienævnet ved INSS Møde afholdt:

Læs mere

BILAG A. Studienævnet ved Institut for Antropologi. Forum. Møde afholdt: 13. juni 2016 fra kl. 10:30-12:00. Sted:

BILAG A. Studienævnet ved Institut for Antropologi. Forum. Møde afholdt: 13. juni 2016 fra kl. 10:30-12:00. Sted: I N S T I T U T F O R A N T R O P O L O G I K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET BILAG A M Ø D E R E F E R A T 13. JUNI 2016 Forum Studienævnet ved Institut for Antropologi INSTITUT FOR ANTROPOLOGI

Læs mere

Undervisningsevalueringsrapport for Foråret 2016 på Institut for Engelsk, Germansk og Romansk

Undervisningsevalueringsrapport for Foråret 2016 på Institut for Engelsk, Germansk og Romansk Undervisningsevalueringsrapport for Foråret 2016 på Institut for Engelsk, Germansk og Romansk Fordeling af evalueringsresultater Indledningsvis angives, hvor mange af de evaluerede kurser, der placerer

Læs mere

MØDEREFERAT. Studienævnet ved INSS. Forum. Møde afholdt: Rasmus Rask. Sted: Anne Hastrup (AH) Referent:

MØDEREFERAT. Studienævnet ved INSS. Forum. Møde afholdt: Rasmus Rask. Sted: Anne Hastrup (AH) Referent: KØBENHAVNS UNIVERSITET INSTITUT FOR NORDISKE STUDIER OG SPROGVIDENSKAB MØDEREFERAT 28. DECEMBER 2017 Forum Studienævnet ved INSS Møde afholdt: 8.12.2017 EMIL HOLMS KANAL 2 Sted: 22.2.56 Rasmus Rask LOKALE

Læs mere

Det juridiske Fagstudienævn 12. marts 2015

Det juridiske Fagstudienævn 12. marts 2015 Referat af 2. møde i Til stede: Fraværende: Desuden deltog: Studieleder Per Andersen (formand), Studieleder Hanne Søndergaard Birkmose, Torsten Iversen, Helle Bødker Madsen, Valdemar Smith, Pernille Wegener

Læs mere

Studienævnet ved Institut for Antropologi INSTITUT FOR ANTROPOLOGI

Studienævnet ved Institut for Antropologi INSTITUT FOR ANTROPOLOGI K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET I N S T I T U T F O R A N T R O P O L O G I M Ø D E R E F E R A T 12. SEPTEMBER 2016 Forum Studienævnet ved Institut for Antropologi INSTITUT FOR ANTROPOLOGI Møde

Læs mere

SYDDANSK UNIVERSITET Studienævn for Audiologi og Logopædi Referat af møde i Studienævn for Audiologi og Logopædi mandag den 8.

SYDDANSK UNIVERSITET Studienævn for Audiologi og Logopædi Referat af møde i Studienævn for Audiologi og Logopædi mandag den 8. SYDDANSK UNIVERSITET almo Studienævn for Audiologi og Logopædi 08.12.14 Referat af møde i Studienævn for Audiologi og Logopædi mandag den 8. december 2014 Til stede: Ågot Møller Grøntved, Rineke Brouwer,

Læs mere

Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk

Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 17. DECEMBER 2014 Forum Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk INSTITUT FOR ENGELSK,

Læs mere

Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden og præsentation af ny studienævnssekretær

Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden og præsentation af ny studienævnssekretær I N S T I T U T F O R K U N S T - O G K U L T U R V I D E N S K A B K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Studienævnet Institut for Kunst- og Kulturvidenskab M Ø D E R E F E R A T Forum SN-IKK Mødedato:

Læs mere

Til stede: John Tøndering, Carsten Elbro, Anne Mette Hansen, Ib Ulbæk, Gitte Gravengaard, Anna Kirstine Jørgensen, Gro Johanne Vase, Esi Kuada

Til stede: John Tøndering, Carsten Elbro, Anne Mette Hansen, Ib Ulbæk, Gitte Gravengaard, Anna Kirstine Jørgensen, Gro Johanne Vase, Esi Kuada I N S T I T U T F O R N O R D I S K E S T U D I E R O G S P R O G V I D E N S K A B K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T R E F E R A T 10. FEBRUAR 2015 Forum Studienævnet ved INSS Møde afholdt: 13.

Læs mere

MØDEREFERAT. Studienævnet ved INSS. Forum. Møde afholdt: kl Rasmus Rask. Sted: Torben Juel Jensen (TJJ) Referent:

MØDEREFERAT. Studienævnet ved INSS. Forum. Møde afholdt: kl Rasmus Rask. Sted: Torben Juel Jensen (TJJ) Referent: K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET I N S T I T U T F O R N O R D I S K E S T U D I E R O G S P R O G V I D E N S K A B MØDEREFERAT 20. JANUAR 2017 Forum Studienævnet ved INSS Møde afholdt: 13.01.2017

Læs mere

Studienævnet på INSS. Forum. Møde afholdt 10. februar kl Asta Nielsen. Sted. Sigrun Eyðinsdóttir Petersen.

Studienævnet på INSS. Forum. Møde afholdt 10. februar kl Asta Nielsen. Sted. Sigrun Eyðinsdóttir Petersen. K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T M Ø D E R E F E R A T 14. FEBRUAR 2017 Forum Studienævnet på INSS Møde afholdt 10. februar kl. 9.30-11.00 EMIL HOLMS

Læs mere

Att. Medlemmerne af studienævnet for Medier, Erkendelse og Formidling, Henrik Søndergaard, Studieleder Malthe Grindsted Ulrik, AC-Studievejleder

Att. Medlemmerne af studienævnet for Medier, Erkendelse og Formidling, Henrik Søndergaard, Studieleder Malthe Grindsted Ulrik, AC-Studievejleder K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET I N S T I T U T F O R M E D I E R, E R K E N D E L S E O G F O R M I D L I N G Att. Medlemmerne af studienævnet for Medier, Erkendelse og Formidling, Henrik Søndergaard,

Læs mere

Tid Opgave Kilde Ansvarlig Noter Behandlet på møde

Tid Opgave Kilde Ansvarlig Noter Behandlet på møde Årshjul for uddannelserne under Filosofisk studienævn Godkendt den 13. marts 2019 Opdatere BA-uddannelsens markedsføringssider så de er tilpasset målgruppen rekruttering og optagelse Fak. + SL + studiesekr.

Læs mere

Studienævnsmøde den 19. september Studienævnet Engerom. Forum. Møde afholdt: 19. september Sted: Mødelokale

Studienævnsmøde den 19. september Studienævnet Engerom. Forum. Møde afholdt: 19. september Sted: Mødelokale I N S T I T U T F O R E N G E L S K, G E R M A N S K O G R O M A N S K K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Studienævnsmøde den 19. september 2012 M Ø D E R E F E R A T 19. SEPTEMBER 2012 Forum Studienævnet

Læs mere

SN-IKK. Forum Studienævnsmøde kl Mødedato: Onsdag den 6. april Sted: Lokale Afbud: Rebekka Laugesen, Anastasia Larn

SN-IKK. Forum Studienævnsmøde kl Mødedato: Onsdag den 6. april Sted: Lokale Afbud: Rebekka Laugesen, Anastasia Larn I N S T I T U T F O R K U N S T - O G K U L T U R V I D E N S K A B K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET SN-IKK R E F E R A T 6. APRIL 2016 Forum Studienævnsmøde kl. 13.00-16.00 Mødedato: Onsdag den

Læs mere

Studienævnet ved Institut for Antropologi INSTITUT FOR ANTROPOLOGI

Studienævnet ved Institut for Antropologi INSTITUT FOR ANTROPOLOGI K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET I N S T I T U T F O R A N T R O P O L O G I M Ø D E R E F E R A T 03. DECEMBER 2016 Forum Studienævnet ved Institut for Antropologi INSTITUT FOR ANTROPOLOGI Møde

Læs mere

D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T

D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET E V A L U E R I N G S R A P P O R T F O R B A C H E L O R - O G K A N D I D A T U D D A N N E L S E N I I N F O R

Læs mere

Dagsorden Studienævnsformanden spurgte, om studienævnet kunne godkende dagsorden. Studienævnet godkendte dagsordenen.

Dagsorden Studienævnsformanden spurgte, om studienævnet kunne godkende dagsorden. Studienævnet godkendte dagsordenen. K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T M Ø D E R E F E R A T 25. JUNI 2019 Forum Studienævnet for Engelsk, Germansk & Romansk Møde afholdt 19. juni 2019,

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Medlemmerne af Fagstudienævnet ved Psykologi. Referat af møde nr. 2 i Fagstudienævnet ved Psykologi

AARHUS UNIVERSITET. Medlemmerne af Fagstudienævnet ved Psykologi. Referat af møde nr. 2 i Fagstudienævnet ved Psykologi AARHUS UNIVERSITET Medlemmerne af Fagstudienævnet ved Psykologi Referat af møde nr. 2 i Fagstudienævnet ved Psykologi Tid: Torsdag den 5. marts 2015 kl. 13.15 Sted: Bygn. 1350, lokale 314 Dagsorden: 1.

Læs mere

(AC-vejleder, observatør), Jan Gustafsson (VIP germansk og romansk) og Laura Bech Hansen (studenterrepræsentant for germansk og romansk).

(AC-vejleder, observatør), Jan Gustafsson (VIP germansk og romansk) og Laura Bech Hansen (studenterrepræsentant for germansk og romansk). D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 22. OKTOBER 2014 Forum Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk INSTITUT FOR ENGELSK, GERMANSK

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Fraværende: lektor Hanne Kronborg Foverskov (afbud), studerende

AARHUS UNIVERSITET. Fraværende: lektor Hanne Kronborg Foverskov (afbud), studerende Møde den: 29. januar, 2010, kl. 13.00-15.00 Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Lokaler: Aarhus: Værkstedet, Sygepleje Emdrup: 1. sal indgang B8 Deltagere: Studieleder Kirsten Frederiksen, lektor

Læs mere

Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk

Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 18. FEBRUAR 2015 Forum Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk INSTITUT FOR ENGELSK, GERMANSK

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt. 2. Orientering fra Studienævnets formand

1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt. 2. Orientering fra Studienævnets formand Møde den: 10. juni, 2014, kl. 10.00-12.00 Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Lokaler: Aarhus: Værkstedet, Sygepleje Emdrup: 1. sal indgang B8 Deltagere: Studieleder Kirsten Frederiksen, lektor Bente

Læs mere

Møde 6/18 i Studienævnet for Statskundskab og Samfundsfag. Gydesen (JVG), Jannik Fenger (JF), Flemming Saugmann Brun (FSB), Hanna- Afbud

Møde 6/18 i Studienævnet for Statskundskab og Samfundsfag. Gydesen (JVG), Jannik Fenger (JF), Flemming Saugmann Brun (FSB), Hanna- Afbud Møde 6/18 i Studienævnet for Statskundskab og Samfundsfag Referat Tid: 20. juni 2018, kl. 13.15 15.15 Sted: Institut for Statskundskab, bygning 1330, lokale 126 Studienævnet for Statskundskab og Samfundsfag

Læs mere

Judith Kuntsche, Pernille Lundsgaard Jensen, Ann-Louise Hald, Studievejledningen på NAT, Erik Bjerregaard Pedersen.

Judith Kuntsche, Pernille Lundsgaard Jensen, Ann-Louise Hald, Studievejledningen på NAT, Erik Bjerregaard Pedersen. Uddannelse & Kvalitet, Sundhedsvidenskab Referat Emne: Møde i studienævn for farmaci Dato og tidspunkt: 9. november 2017 Sted: WP 19, 3. sal mødelokale 402 Deltagere: Judith Kuntsche, Pernille Lundsgaard

Læs mere

Undervisningsevalueringsrapport for efteråret 2017 på NorS

Undervisningsevalueringsrapport for efteråret 2017 på NorS DET HUMANISTISKE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Undervisningsevalueringsrapport for efteråret 2017 på NorS Fordeling af evalueringsresultater Indledningsvis angives, hvor mange af de evaluerede kurser/hold,

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Fraværende: studerende Ina Holden (afbud) og studievejleder Sidsel Bøge REFERAT

AARHUS UNIVERSITET. Fraværende: studerende Ina Holden (afbud) og studievejleder Sidsel Bøge REFERAT Møde den: 20. februar, 2014, kl. 14.15-16.15 Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Lokaler: Aarhus: Værkstedet, Sygepleje Emdrup: 1. sal indgang B8 Deltagere: Studieleder Kirsten Frederiksen, lektor

Læs mere

Studienævnet ved INSS. Forum. Møde afholdt: kl Rasmus Rask. Sted: Anne Hastrup. Referent:

Studienævnet ved INSS. Forum. Møde afholdt: kl Rasmus Rask. Sted: Anne Hastrup. Referent: I N S T I T U T F O R N O R D I S K E S T U D I E R O G S P R O G V I D E N S K A B K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 4. MAJ 2016 Forum Studienævnet ved INSS Møde afholdt:

Læs mere

Fraværende: Dorte Kousholt, Lene Myong, Iram Khawaja (suppleant), Tea Berg Skailand, Lene Mejer Frederiksen

Fraværende: Dorte Kousholt, Lene Myong, Iram Khawaja (suppleant), Tea Berg Skailand, Lene Mejer Frederiksen Møde den: 23. oktober 2015 A 011 Uddannelsesnævnsmøde Pædagogisk psykologi Referat Til stede: Charlotte Mathiassen, Simon Nørby, Kristine Kousholt, Anne Maj Nielsen (afdelingsleder), Tanja Louise Rasmussen,

Læs mere

Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk. Til stede: Anna Lena Sandberg (VIP germansk og romansk), Jørgen Staun (studienævnsformand),

Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk. Til stede: Anna Lena Sandberg (VIP germansk og romansk), Jørgen Staun (studienævnsformand), D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 19. NOVEMBER 2014 Forum Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk INSTITUT FOR ENGELSK,

Læs mere

Kilde: Delpolitik for rekruttering og optagelse Ansvar for opdatering: Studieleder, Vicestudieleder Kilde: Delpolitik for rekruttering og optagelse

Kilde: Delpolitik for rekruttering og optagelse Ansvar for opdatering: Studieleder, Vicestudieleder Kilde: Delpolitik for rekruttering og optagelse Årshjul for studienævnet for Tysk/Spansk 2018 Opdateret: 02.10.17 Tid Opgave Kilde / Ansvar Opdatere BA-uddannelsens markedsføringssider så de er tilpasset målgruppen Hvilke aktører skal uddannelsen have

Læs mere

Forum Studienævnsmøde kl Mødedato: Onsdag den 5. september Sted: Lokale

Forum Studienævnsmøde kl Mødedato: Onsdag den 5. september Sted: Lokale I N S T I T U T F O R K U N S T - O G K U L T U R V I D E N S K A B K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Rune Gade, Anne Ring Petersen, Karen Vedel, Annemette Kirkegaard, Rosemarie Nørgaard Visby,

Læs mere

Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk

Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 20. MAJ 2014 Forum Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk INSTITUT FOR ENGELSK, GERMANSK

Læs mere

Studienævnet ved INSS. Forum. Møde afholdt: kl Rasmus Rask. Sted: Anne Hastrup (AH) Referent:

Studienævnet ved INSS. Forum. Møde afholdt: kl Rasmus Rask. Sted: Anne Hastrup (AH) Referent: I N S T I T U T F O R N O R D I S K E S T U D I E R O G S P R O G V I D E N S K A B K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 9. JUNI 2016 Forum Studienævnet ved INSS Møde afholdt:

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 18. september 2015 D 120 Uddannelsesnævnsmøde Pædagogisk psykologi

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 18. september 2015 D 120 Uddannelsesnævnsmøde Pædagogisk psykologi Møde den: 18. september 2015 D 120 Uddannelsesnævnsmøde Pædagogisk psykologi Referat Til stede: Charlotte Mathiassen, Dorte Kousholt, Simon Nørby, Lene Myong, Anne Maj Nielsen (afdelingsleder), Tanja Louise

Læs mere

Tid Opgave Kilde Ansvarlig Noter Behandlet på møde Januar

Tid Opgave Kilde Ansvarlig Noter Behandlet på møde Januar Årshjul for uddannelserne under Filosofisk studienævn Godkendt den 11. januar 2018 Opdatere BA-uddannelsens markedsføringssider så de er tilpasset målgruppen Hvilke aktører skal uddannelsen have kontakt

Læs mere

Godkendelse af referat Emilies efternavn skal tilføjes i referatet, herefter blev det godkendt.

Godkendelse af referat Emilies efternavn skal tilføjes i referatet, herefter blev det godkendt. K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET I N S T I T U T F O R N O R D I S K E S T U D I E R O G S P R O G V I D E N S K A B Medlemmerne af INSS institutråd M Ø D E R E F E R A T 23. APRIL 2017 Forum INSS

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden Malou Juelskjær foreslog et punkt 6a om beslutningskompetencer/beslutningsprocesser. Herefter blev dagsordenen godkendt.

1. Godkendelse af dagsorden Malou Juelskjær foreslog et punkt 6a om beslutningskompetencer/beslutningsprocesser. Herefter blev dagsordenen godkendt. Møde den: 13. maj 2011 D 120 Studienævnsmøde Institut for Læring REFERAT Til stede: Charlotte Ringsmose, Eva Viala, Malou Juelskjær, Bue Bohr, Maja Berggreen, Morten Høyer Fraværende: Anne Morin, Iben

Læs mere

Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk

Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 20. MAJ 2015 Forum Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk INSTITUT FOR ENGELSK, GERMANSK

Læs mere

Studienævnet ved Institut for Antropologi. Forum. Møde afholdt: 18. april 2016 fra kl. 10:00-12:30. Sted:

Studienævnet ved Institut for Antropologi. Forum. Møde afholdt: 18. april 2016 fra kl. 10:00-12:30. Sted: I N S T I T U T F O R A N T R O P O L O G I K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 18. APRIL 2016 Forum Studienævnet ved Institut for Antropologi INSTITUT FOR ANTROPOLOGI Møde afholdt:

Læs mere

Studienævnsmøde den 22. maj Studienævnet Engerom. Forum. Møde afholdt: 22. maj Sted: Anne Kjølby. Referent:

Studienævnsmøde den 22. maj Studienævnet Engerom. Forum. Møde afholdt: 22. maj Sted: Anne Kjølby. Referent: I N S T I T U T F O R E N G E L S K, G E R M A N S K O G R O M A N S K K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Studienævnsmøde den 22. maj 2012 M Ø D E R E F E R A T 22. MAJ 2012 Forum Studienævnet Engerom

Læs mere

MØDEREFERAT. Studienævnet ved INSS. Møde afholdt: Rasmus Rask

MØDEREFERAT. Studienævnet ved INSS. Møde afholdt: Rasmus Rask KØBENHAVNS UNIVERSITET INSTITUT FOR NORDISKE STUDIER OG SPROGVIDENSKAB MØDEREFERAT 5. MAJ 2017 Forum Studienævnet ved INSS Møde afholdt: 21.4.2017 EMIL HOLMS KANAL 2 Sted: Referent: 22.2.56 Rasmus Rask

Læs mere

Studienævnet for Engelsk, Germansk & Romansk

Studienævnet for Engelsk, Germansk & Romansk K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T M Ø D E R E F E R A T 15. DECEMBER 2016 Forum Studienævnet for Engelsk, Germansk & Romansk INSTITUT FOR ENGELSK, GERMANSK

Læs mere

Revision af studieordninger Arbejdet med revision af studieordning for BA i audiologi og KA i audiologi er gået i gang.

Revision af studieordninger Arbejdet med revision af studieordning for BA i audiologi og KA i audiologi er gået i gang. Uddannelse & Kvalitet, Sundhedsvidenskab Referat Emne: Studienævn for Audiologi Dato og tidspunkt: 1. oktober 2018 kl. 12.15 15.00 Sted: Mødelokale Hjernen, WP19, 3. sal Deltagere: Studieleder Ågot Møller

Læs mere

Saxo Studienævn. Saxo Studienævn. Forum. Møde afholdt 25. januar 2018 kl Sted Sara Holm-Meier. Referent

Saxo Studienævn. Saxo Studienævn. Forum. Møde afholdt 25. januar 2018 kl Sted Sara Holm-Meier. Referent K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T Saxo Studienævn M Ø D E R E F E R A T 22. JANUAR 2018 Forum Saxo Studienævn SAXO-INSTITUTTET Møde afholdt 25. januar

Læs mere

Sammenfattende undervisningsevalueringsrapport

Sammenfattende undervisningsevalueringsrapport K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T S A M F U N D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T Sammenfattende undervisningsevalueringsrapport Uddannelse/Uddannelser: Studieleder: Bachelor i

Læs mere

Afbud : Jan Høgh Stricker, Dieuwke Van Mulligan, Jens Elmegård Rasmussen (gæst), Tuula Eskeland (gæst)

Afbud : Jan Høgh Stricker, Dieuwke Van Mulligan, Jens Elmegård Rasmussen (gæst), Tuula Eskeland (gæst) INSTITUT FOR NORDISKE STUDIER OG SPROGVIDENSKAB KØBENHAVNS UNIVERSITET MØDEREFERAT 6. MARTS 2007 Forum: Studienævn STUDIENÆVNET FOR NORDISKE STUDIER OG SPROGVIDENSKAB Møde afholdt: 28. februar 2007 Sted:

Læs mere

SN-IKK. Forum Studienævnsmøde kl Mødedato: Onsdag den 5. oktober Sted: Lokale

SN-IKK. Forum Studienævnsmøde kl Mødedato: Onsdag den 5. oktober Sted: Lokale I N S T I T U T F O R K U N S T - O G K U L T U R V I D E N S K A B K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET SN-IKK R E F E R A T Forum Studienævnsmøde kl. 13.00-15.00 Mødedato: Onsdag den 5. oktober 2016

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 23. oktober, 2013, kl Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT

AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 23. oktober, 2013, kl Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Møde den: 23. oktober, 2013, kl. 15.15-17.15 Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Lokaler: Aarhus: Værkstedet, Sygepleje Emdrup: 1. sal indgang B8 Deltagere: Studieleder Kirsten Frederiksen, lektor

Læs mere

SN-IKK. Forum Studienævnsmøde kl Mødedato: Onsdag den 7. september Sted: Lokale

SN-IKK. Forum Studienævnsmøde kl Mødedato: Onsdag den 7. september Sted: Lokale I N S T I T U T F O R K U N S T - O G K U L T U R V I D E N S K A B K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET SN-IKK R E F E R A T 14. SEPTEMBER 2016 Forum Studienævnsmøde kl. 13.00-15.00 Mødedato: Onsdag

Læs mere

I N S T I T U T F O R K U N S T - OG K U L T U R V I D E N S K A B. Studienævnet Institut for Kunst- og Kulturvidenskab R E F E R A T.

I N S T I T U T F O R K U N S T - OG K U L T U R V I D E N S K A B. Studienævnet Institut for Kunst- og Kulturvidenskab R E F E R A T. I N S T I T U T F O R K U N S T - OG K U L T U R V I D E N S K A B K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Studienævnet Institut for Kunst- og Kulturvidenskab R E F E R A T Forum SN-IKK Mødedato: 3.

Læs mere

Studienævnet ved INSS. Forum. Møde afholdt: kl Rasmus Rask. Sted: Anne Hastrup (AH) Referent:

Studienævnet ved INSS. Forum. Møde afholdt: kl Rasmus Rask. Sted: Anne Hastrup (AH) Referent: INSTITUT FOR NORDISKE STUDIER OG SPROGVIDENSKAB KØBENHAVNS UNIVERSITET MØDEREFERAT 8. FEBRUAR 2016 Forum Studienævnet ved INSS Møde afholdt: 5.2.2016 kl. 9.30-12 NJALSGADE 120, LOKALE 22.2.46 2300 KØBENHAVN

Læs mere

Undervisningsevalueringsrapport for efteråret 2018 på NorS

Undervisningsevalueringsrapport for efteråret 2018 på NorS DET HUMANISTISKE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Undervisningsevalueringsrapport for efteråret 2018 på NorS Fordeling af evalueringsresultater Indledningsvis angives, hvor mange af de evaluerede kurser/hold,

Læs mere

Studienævnet for Engelsk, Germansk & Romansk

Studienævnet for Engelsk, Germansk & Romansk I N S T I T U T F O R E N G E L S K, G E R M A N S K & R O M A N S K K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 21. OKTOBER 2015 Forum Studienævnet for Engelsk, Germansk & Romansk INSTITUT

Læs mere

SN-IKK. Forum Studienævnsmøde kl Mødedato: Fredag den 16. december Sted: Lokale

SN-IKK. Forum Studienævnsmøde kl Mødedato: Fredag den 16. december Sted: Lokale I N S T I T U T F O R K U N S T - O G K U L T U R V I D E N S K A B K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET SN-IKK R E F E R A T 16. DECEMBER 2016 Forum Studienævnsmøde kl. 10.00-12.00 Mødedato: Fredag

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 18. marts 2016 D 120 Uddannelsesnævnsmøde Pædagogisk psykologi

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 18. marts 2016 D 120 Uddannelsesnævnsmøde Pædagogisk psykologi Møde den: 18. marts 2016 D 120 Uddannelsesnævnsmøde Pædagogisk psykologi Referat Til stede: Charlotte Mathiassen, Dorte Kousholt, Simon Nørby, Kristine Kousholt, Louise Andrès, Altan Cakiroglu, Astrid

Læs mere

INSTITUT FOR PÆDAGOGIK DANMARKS PÆDAGOGISKE UNIVERSITETSSKOLE AARHUS UNIVERSITET REFERAT

INSTITUT FOR PÆDAGOGIK DANMARKS PÆDAGOGISKE UNIVERSITETSSKOLE AARHUS UNIVERSITET REFERAT Møde den: 22. juni 2011 D 219 Studienævnsmøde Institut for Pædagogik REFERAT Til stede: Niels Rosendal Jensen, Mads Lindensgaard, Nadja Hjort Heidemann, Regitze Wind, Torin Julius Bolvinkel, Kathrine Raagaard

Læs mere

Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk

Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 20. AUGUST 2014 Forum Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk INSTITUT FOR ENGELSK, GERMANSK

Læs mere

Referat af studienævnsmødet, Sociologi den 4. november 2015

Referat af studienævnsmødet, Sociologi den 4. november 2015 Referat af studienævnsmødet, Sociologi den 4. november 2015 Referatet skal godkendes på det næstkommende studienævnsmøde d. 16. december 2015. Til stede: Trond Beldo Klausen, Jakob Skjøtt-Larsen, Anja

Læs mere

Fra Administrationen: Mona Nørgaard, Sarah Barfoed Mcintyre, Drude Katrine Jørgensen

Fra Administrationen: Mona Nørgaard, Sarah Barfoed Mcintyre, Drude Katrine Jørgensen Møde den: Onsdag d. 21. november 2012 kl. 12.30-15 Lokale 345 Møde i Studienævnet for Idræt REFERAT Til stede: Jan Kahr Sørensen, Henrik Sørensen, Ask Vest Christiansen,, Morten Toft, Aleksander Kokholm

Læs mere

Studienævnet ved INSS. Forum. Møde afholdt: 7. november 2012. Sted: 22.2.58. Christine Andersen. Referent:

Studienævnet ved INSS. Forum. Møde afholdt: 7. november 2012. Sted: 22.2.58. Christine Andersen. Referent: INSTITUT FOR NORDISKE STUDIER OG SPROGVIDENSKAB KØBENHAVNS UNIVERSITET MØDEREFERAT 16. NOVEMBER 2012 Forum Studienævnet ved INSS Møde afholdt: 7. november 2012 NJALSGADE 120 2300 KØBENHAVN S Sted: 22.2.58

Læs mere

Jo de Mey IMM Kardiovaskulær og Renal Forskning Studerende Emma Bjørk Olsen Studiekoordinator Susanne Nicolaisen

Jo de Mey IMM Kardiovaskulær og Renal Forskning Studerende Emma Bjørk Olsen Studiekoordinator Susanne Nicolaisen Uddannelse & Kvalitet, Sundhedsvidenskab Referat Emne: Møde i studienævn for farmaci Dato og tidspunkt: 14. december 2017 kl. 13.00 16.00 Sted: Mødelokale O94 Campus Deltagere: Studienævnsformand Judith

Læs mere

Referat ARTS AARHUS UNIVERSITET

Referat ARTS AARHUS UNIVERSITET Side 1/5 Uddannelsesnævn for Pædagogisk filosofi Mødedato: 7. februar 2019, kl. 12.00-14.00 Mødested: Emdrup lokale B101a & Aarhus lokale 1483-523 Deltagere: UN-medlemmer: Anne-Marie Eggert Olsen (forperson),

Læs mere

Evalueringsrapport - efteråret 2017 Institut for Engelsk, Germansk og Romansk

Evalueringsrapport - efteråret 2017 Institut for Engelsk, Germansk og Romansk Evalueringsrapport - efteråret 2017 Institut for Engelsk, Germansk og Romansk Fordeling af evalueringsresultater Indledningsvis angives, hvor mange af de evaluerede kurser, der placerer sig i de enkelte

Læs mere

Resultat af undervisningsevalueringen på økonomiuddannelsen på Det Samfundsvidenskabelige Fakultet. Foråret 2014

Resultat af undervisningsevalueringen på økonomiuddannelsen på Det Samfundsvidenskabelige Fakultet. Foråret 2014 Resultat af undervisningsevalueringen på økonomiuddannelsen på Det Samfundsvidenskabelige Fakultet Foråret 2014 1 Resultat af undervisningsevalueringen på økonomiuddannelsen på Det Samfundsvidenskabelige

Læs mere

Møde i Ph.d.-koordinatorkredsen. Møde afholdt: 4. maj 2016 kl :00

Møde i Ph.d.-koordinatorkredsen. Møde afholdt: 4. maj 2016 kl :00 PHD SCHOOL KØBENHAVNS UNIVERSITET MØDEREFERAT 17. MAJ 2016 Forum Møde i Ph.d.-koordinatorkredsen PHD SCHOOL Møde afholdt: 4. maj 2016 kl. 10.00-12:00 KAREN BLIXENSVEJ 4, 2300 Sted: Referent: 13b.0.27 Mia

Læs mere

Tilvalg på kandidatniveau udbudt som sommerkurser på INSS,

Tilvalg på kandidatniveau udbudt som sommerkurser på INSS, D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Studieordning for Tilvalg på kandidatniveau udbudt som sommerkurser på INSS, 2015-ordningen Institut for Nordiske

Læs mere

Referat af møde i Det psykologiske Studienævn tirsdag den 4. oktober 2005, kl i mødelokale 424, bygning 1481

Referat af møde i Det psykologiske Studienævn tirsdag den 4. oktober 2005, kl i mødelokale 424, bygning 1481 DET PSYKOLOGISKE STUDIENÆVN, AARHUS UNIVERSITET Referat af møde i Det psykologiske Studienævn tirsdag den 4. oktober 2005, kl. 09.15 i mødelokale 424, bygning 1481 Til stede: I. Preben Bertelsen, Henrik

Læs mere

2. Godkendelse af referat Referaterne fra de sidste to møder er ikke godkendt af Studieleder og udsendes først sammen med referatet fra dette møde.

2. Godkendelse af referat Referaterne fra de sidste to møder er ikke godkendt af Studieleder og udsendes først sammen med referatet fra dette møde. K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T S A M F U N D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T Studienævnsmedlemmerne på Sociologi: Charlotte Baarts (Forperson, Studieleder), Jakob Demant,

Læs mere

Referat fra ordinærmøde i Det Psykologiske Studienævn Onsdag den 13. april 2011, kl i mødelokale 424, bygning 1481

Referat fra ordinærmøde i Det Psykologiske Studienævn Onsdag den 13. april 2011, kl i mødelokale 424, bygning 1481 DET PSYKOLOGISKE STUDIENÆVN AARHUS UNIVERSITET Referat fra ordinærmøde i Det Psykologiske Studienævn Onsdag den 13. april 2011, kl. 9.15 i mødelokale 424, bygning 1481 Tilstede: Afbud: Fra adm.: Observatør:

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET SCHOOL OF BUSINESS AND SOCIAL SCIENCES

AARHUS UNIVERSITET SCHOOL OF BUSINESS AND SOCIAL SCIENCES SCHOOL OF Medlemmerne af Fagstudienævnet ved Erhvervskommunikation Referat af møde nr. 2 i Fagstudienævnet ved Erhvervskommunikation Tid: Mandag den 16. marts 2015 kl. 11 Sted: Bygn. 1483, lokale 516 Fagstudienævnet

Læs mere

Deltagere VIP: Cecilia Ramlau-Hansen, Kirsten Frederiksen (uddannelsesleder Sygepleje), Kirsten Beedholm, Michael Væth

Deltagere VIP: Cecilia Ramlau-Hansen, Kirsten Frederiksen (uddannelsesleder Sygepleje), Kirsten Beedholm, Michael Væth Møde den: 27. oktober 2015, kl. 8.15-10.15 Aarhus 1633. Værkstedet Emdrup indgang B8, lokale B274 REFERAT Møde i Studienævnet for Sundhedsvidenskab Deltagere VIP: Cecilia Ramlau-Hansen, Kirsten Frederiksen

Læs mere

Studienævnet. Studienævnet. Forum. Møde afholdt: Den 19. maj Sted: Lokale Christina Holbøll. Referent:

Studienævnet. Studienævnet. Forum. Møde afholdt: Den 19. maj Sted: Lokale Christina Holbøll. Referent: I N S T I T U T F O R A N T R O P O L O G I K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Studienævnet M Ø D E R E F E R A T 19. MAJ 2014 Forum Studienævnet ANTROPOLOGI Møde afholdt: Den 19. maj 2014 Sted:

Læs mere

Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk. Studienævnsmøde. Forum. Møde afholdt: 15. maj Sted: Engerom lokale

Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk. Studienævnsmøde. Forum. Møde afholdt: 15. maj Sted: Engerom lokale I N S T I T U T F O R E N G E L S K, G E R M A N S K O G R O M A N S K K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk M Ø D E R E F E R A T 4. JUNI 2013 Forum Studienævnsmøde

Læs mere

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 23. januar 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 23. januar 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Møde den: 23. januar 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Dagsorden 1. Navnerunde og kort orientering om studienævnets arbejde kl. 9 til kl. 9.10 1.1 Velkommen og navnerunde 1.2

Læs mere

Studienævnet for Engelsk, Germansk & Romansk

Studienævnet for Engelsk, Germansk & Romansk I N S T I T U T F O R E N G E L S K, G E R M A N S K & R O M A N S K K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 15. DECEMBER 2016 22. DECEMBER 2017 Forum Studienævnet for Engelsk, Germansk

Læs mere

Studienævnsmøde den 12. december Studienævnet Engerom. Forum. Møde afholdt: 12. december Sted: Mødelokale Anne Kjølby.

Studienævnsmøde den 12. december Studienævnet Engerom. Forum. Møde afholdt: 12. december Sted: Mødelokale Anne Kjølby. I N S T I T U T F O R E N G E L S K, G E R M A N S K O G R O M A N S K K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Studienævnsmøde den 12. december 2012 M Ø D E R E F E R A T 13. DECEMBER 2012 Forum Studienævnet

Læs mere

Referat af semesterevalueringsmøde Evaluering af Anvendt filosofi, semester, efterårssemestret 2017

Referat af semesterevalueringsmøde Evaluering af Anvendt filosofi, semester, efterårssemestret 2017 Referat af semesterevalueringsmøde Evaluering af Anvendt filosofi, 1. + 3. + 5. semester, efterårssemestret 2017 Dato: 18. april 2018 Kl.: 13.00 Til stede: Lektor og studienævnsformand Morten Ziethen Lektor

Læs mere