FORMALIAGUIDE: NAU STORMØDER. Blegdamsvej 24A, 2200 København

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "FORMALIAGUIDE: NAU STORMØDER. Blegdamsvej 24A, 2200 København"

Transkript

1 FORMALIAGUIDE: NAU STORMØDER AF Netværket Af Ungdomsråd (NAU) 10. november 2018 Blegdamsvej 24A, 2200 København

2 GENEREL INFORMATION Dette er NAUs splinternye formaliaordbog, med alt det, du har brug for at vide til stormøderne! Heri finder du definitioner på forkortelser og forskellige begreber, der alle sammen spiller en rolle i NAUs og generelt foreningsarbejde. Har du spørgsmål er du selvfølgelig altid velkommen til at spørge. Udover de mange begreber og forkortelser, der er at have styr på, er der selvfølgelig også nogle regler for, hvordan et stormøde fungerer. De står som udgangspunkt beskrevet i forretningsordenen, men her er en kort stormøde-guide: STORMØDE-GUIDE Forslag: Alle deltagere har mulighed for at stille forslag til stormøder, der skelnes dog imellem forskellige forslagstyper: Forslag til vedtægtsændringer og andre større beslutningsforslag skal være indsendt til NAUs sekretariat senest 3 uger før stormødet. Ændringsforslag til beslutningsforslag kan stilles under mødet iht. Dagsordenen. Talerrækken: Enhver deltager kan begære ordet i løbet af debatter eller begære ordet til procedure. Dette gøres ved at række talerkortet op, hvorefter dirigenten vil tilføje vedkommende til talerrækken. Når man begærer ordet til procedure, skal dette siges højt, så man kan få ordet med det samme. Motiveringstaler: Ved opstilling til en tillidspost eller når et forslag præsenteres, skal dette motiveres af forslagsstilleren eller en anden deltager. Som udgangspunkt må der ikke klappes ved ledelsesvalg o.lign. før alle kandidater er færdige med at tale. FORKORTELSER NAU Netværket Af Ungdomsråd AP Arbejdsprogram DIR Direktionen DUF Dansk Ungdoms Fællesråd DUF DM DUF Delegeretmøde FM Folkemødet UFM Ungdommens Folkemøde IS en DUF s Initiativudvalg KK Kommunal Kontaktperson LE Ledelsen LM: Landsmøde ÅM Årsmøde SEK Sekretariatet UR Ungdomsråd UH Ungdomshus

3 Absolut flertal: Når et forslag støttes af to tredjedele eller mere at de afgivne stemmer. Almindeligt flertal: Når et forslag støttes af mere end halvdelen af alle stemmeberettigede. Aktivitetsdokumentation: Dokumentation af ungdomsrådenes årlige aktiviteter, møder osv. til NAU, så NAU kan dokumentere ungdomsrådenes arbejde overfor DUF. Beretning: En angivelse af, hvad der er sket. Typisk i forbindelse med ledelsens beretning, som er en orientering om, hvad NAU har arbejdet med. Budget: Et budget er generelt en liste over forventede indtægter og udgifter. Dagsorden: Fortegnelse over sager til behandling på et møde. Deadline: Seneste tidspunkt hvor noget skal være afsluttet eller afleveret. Delegeret: Person der er valgt til at repræsentere andre, fx et ungdomsråd / hus. Hvert medlemsråd / hus har op til to delegeredepladser på stormøderne. Andre deltagere deltager som observatører. Direktionen: Består i NAU af formand, næstformand & sekretariatsleder. Dirigent: Leder mødet som ordstyrer; sørger for at talerækken overholdes, at Egenkapital: De penge, som organisationen allerede har - altså penge, som ikke er en indtægt for den pågældende periode. Typisk et overskud fra tidligere perioder. Ekstern Revisor: En revisor, der kommer fra uden for organisationen, for at A B D E Applaus: Bifald: En forsamlings tilkendegivelse af begejstring eller anerkendelse, som regel i form af klap i hænderne. Arbejdsprogram: Et formelt papir, over hvad NAU som organisation skal arbejde hen imod for det gældende år. Vedtages hvert år på Landsmødet. Budgettet fremkommer i økonomistyringens planlægning kaldet budgettering idet forudsætninger omkring den økonomiske udvikling sammen med handlingsplaner danner forudsætninger for forventningerne alle får lov til at tale og at mødet foregår som det skal. Dispensation: En godkendt undtagelse til en allerede fastsat beslutning eller regel. DUF (Dansk Ungdoms Fællesråd): DUF er en paraplyorganisation for danske ungdomsorganisationer. DUF Delegeretmøde: DUFs generalforsamling, hvor bl.a. styrelsen vælges og større beslutninger træffes. sørge for at der holdes styr på økonomien. Eventuelt: Punktet på dagsordenen, hvor emner, der ikke ellers fremgår på dagsordenen diskuteres. Punkter på eventuelt føres til referat ligesom resten af dagsordenen.

4 Fonde: En organisation, hvis primære formål er at støtte andre organisationer, virksomheder og/eller projekter økonomisk. Formalia: De formelle og administrative emner, der arbejdes med. På stormøder udgør disse det formelle stormøde. Bruges også til at beskrive godkendelse af dagsordenen, valg af dirigent mv. i begyndelsen af et formelt møde Formandskabet: Bestående af Formand og Næstformand. (se begreber under F & N) Halvårsberetning: Beretning over organisationens aktivitet inden for det sidste halve år (siden sidste stormøde). Gives som udgangspunkt kun på Årsmødet, idet en årsberetning gives på Landsmødet Kandidat: En person, der officielt er opstillet til en post. Omtales typisk kun ifm. ledelsesvalg. Kandidatcafé: Et punkt på stormøder, hvor der afholdes valg, hvor deltagerne får mulighed for at møde- og stille spørgsmål til kandidaterne. Kommunikationsstrategi: En nedskrevet plan og strategi for organisationens kommunikation, PR og markedsføring. Kommunal Kontaktperson: De(n) person(er) fra kommunen, der har direkte F H I K Forretningsgange: Tilrettelæggelsen af måden, organisationens daglige arbejde fungerer på. Forretningsorden: De regler, der gælder for, hvordan proceduren foregår, enten på stormøder eller i ledelsens daglige arbejder. Fællesforum: Fælles Facebook-gruppe kaldet NAU Fællesforum. Denne gruppe er for medlemsråd/huse af organisationen, der bruges til intern kommunikation, erfaringsudveksling & netværk. Indkomne forslag: Forslag, der stilles til stormødets overvejelse, og indebærer alt fra vedtægtsændringer, budget og andre beslutningsforslag. Indsupplering: Når der vælges nye til ledelsen uden for valget på Landsmødet. Suppleanterne ophøjes til ledelsesmedlemmer og nye suppleanter vælges på det næste kommende stormøde Intern Revisor: En revisor valgt fra inde i organisationen, til at holde overblik over- og styr på NAUs økonomi. Typisk (dog ikke nødvendigvis) tidligere ledelsesmedlemmer. kontakt med er ungdomsråd/hus og agerer bindeled mellem rådet/huset og kommunen. Kontingent: Den pris, der betales for at være medlem af en organisation. For NAU fastsættes et årligt medlemskontingent på Landsmødet. Kvartal: En fjerdedel af året. Hvert kvartal udgør altså en periode på 3 måneder. Kvartalet defineres ud fra organisationens forretningsår. For NAU starter 1. kvartal 1. januar.

5 Landsmødet: NAUs øverste myndighed, hvor delegerede og observatører fra alle medlemsråd og -huse inviteres, og tager beslutninger for organisationens kommende år. Landsmødet afholdes i 4. kvartal; typisk i november. Magenta feeling: En beskrivelse af den fælles identitet og fællesskabsfølelse, der opstår til NAU-arrangementer. Medlem: Et ungdomsråd eller -hus, der er medlem af NAU. Meningsdannelse: Enhver deltagelse og opfordring til deltagelse i den offentlige debat. Typisk, men ikke nødvendigvis, på politiske områder. Meningsændrende forslag: Et forslag, der ændrer den reelle betydning af en Nationale Arbejdsgrupper: Udvalg nedsat af ledelsen med medlemmer uden for ledelsen, der arbejder med et specifikt emne eller projekt. Observatør: En deltager (typisk på et stormøde) uden stemmeret. Ordet til procedure: Et forslag eller kommentar til mødets procedure, eksempelvis hvis forretningsordenen ikke overholdes. Ordet til procedure skal tildeles med det samme, og altså ikke bare tilføjes til talerlisten. Paragraf: En sektion af et regelsæt, der udgør en selvstændig bestemmelse. Altså en enkelt regel i et sæt af regler. L M N O P Ledelse: NAUs daglige myndighed, der styrer og udfører store dele af organisationens daglige arbejde, og er NAUs øverste myndighed mellem stormøderne. etableret regel eller praksis - altså ikke bare forslag der ændrer formuleringen eller grammatikken uden af have betydning for forslagets betydning. Mistillid: En begæring om, at der ikke længere er tillid til, at en person med en tillidspost kan udføre deres arbejde og denne person derfor fjernes fra deres post. Reglerne for mistillid fremsættes i forretningsordenen. Næstformand: NAUs næsthøjeste tillidspost, der har til ansvar at supplere Formanden i sit arbejde. Ordet er frit: Det punkt på den formelle dagsorden, hvor alt kan siges. Ordet er frit føres ikke til referat, og det er typisk her, der holdes afskedstaler til afgående ledelsesmedlemmer osv. Organisationsstrategi: En overordnet strategi for, hvordan organisationen arbejde og fungerer internt. Politisk strategi: En strategi og oversigt over organisationens politiske mål og grundholdninger.

6 Redaktionelle forslag: Ændringsforslag, der ikke er meningsændringende. Disse er typiskt rettelser af stavefejl, grammatiske fejl mv. Referat (Beslutningsreferat): Opgørelse over de beslutninger, der tages på et møde. Referent: Den person, der vælges til at skrive referat af et givent møde. Sekretariat: De ansatte, der dagligt arbejder for at udføre NAUs arbejde. Sekretariatets arbejde er primært administrativt eller om udførelsen af et projekt. Servicestrategi: En strategi og overblik og de services NAU yder, herunder workshops, rådgivning mv. samt hvordan disse udføres. Simpelt Flertal: Når andelen af stemmer for et forslag er større end antallet af stemmer imod forslaget (eller omvendt) Skriftlig afstemning: Når afstemning foregår skriftligt via anonyme stemmesedler. Dette forekommer ved personvalg, eller hvis det begæres af tre eller flere delegerede. Statsautoriseret revisor: En revisor, der er autoriseret/godkendt af staten, til at udføre arbejdet som revisor. I NAU regi er den eksterne revisor statsautoriseret. R S T Refusion: Tilbagebetaling af en udgift for organisationen, som en person har lagt ud for. Ifm. NAU s stormøder er dette typisk transportudgifter. Regnskab: Opgørelse over organisationens reelle indtægter og udgifter samt hvorvidt det fastsatte budget er overholdt. Stemmekort: De kort, delegerede på stormøder modtager, og rækker op ifm. afstemninger. Stemmeudvalg: Et udvalg, med ansvar for stemmeoptælling på stormøder, især skriftlige afstemninger. Stemmeudvalget består af dirigenten, et medlem valgt afog blandt ledelsen samt to medlemmer valgt af det respektive stormøde. Stormøde: NAUs to årlige møder, hvor medlemsråd- og huse har indflydelse på organisationens virke. De to stormøder er Landsmødet og Årsmødet. Suppleant: En person valgt, til at kunne supplere i tilfælde af sygdom eller tilbagetræden. Der vælges på Landsmødet to prioriterede suppleanter til Ledelsen; altså en 1. og -2. suppleant. Ved udtrædelse af et ledelsesmedlem indtræder suppleanterne i ledelsen i prioriteret rækkefølge. Talekort: De kort, delegerede og observatører på stormøder modtager, og rækkes op, når de ønsker at begære order. Når et talekort er rakt op, tilføjes dets nummer til talerlisten af dirigenten. Talerliste: Rækkefølgen over dem, der har begæret ordet. Dirigenten styrer talerlisten, så alle har mulighed for at få sagt deres pointe. Tillidsafstemning: Når der kun er opstillet det antal kandidater, som der er poster til rådighed, stemmes om tillid til, at de opstillede må varetage de givne poster.

7 Ungepolitik: En selvstændig kommunaleller national politik for unges muligheder og vilkår, ligesom der føres børneunge-politik, uddannelsespolitik mv. Vedtægter: Det regelsæt, der afgør, hvordan organisationen fungerer. Vedtægterne kan sidestilles med organisationens forfatning eller grundlov. Ændringsforslag: Et forslag til en ændring af en eksisterende regel eller et allerede stillet forslag. Årsmødet: NAUs næstøverste myndighed, hvor delegerede og observatører fra alle medlemsråd og -huse inviteres, og tager beslutninger for organisationens kommende år. Årsmødet afholdes typisk i foråret. U V Æ Å Vedtægtsændring: En ændring af vedtægterne. Vedtægtsændringer kan kun indføres af Landsmødet med ⅔ flertal. Visionsprogram: En samling af organisationens visioner og idéer for fremtiden. Fandt du ikke, det du ledte efter? Kig i forretningsordenen eller spørg for mere formel information!

Vedtægter for Netværket af Ungdomsråd

Vedtægter for Netværket af Ungdomsråd Vedtægter for Netværket af Ungdomsråd Kapitel 1: Navn og formål 1 Foreningens navn er Netværket af Ungdomsråd Stk. 2 Foreningens navn forkortes officielt NAU 2 Netværket af Ungdomsråd er et landsdækkende,

Læs mere

Resumé: Vedtægter for foreningen Single Rock Café Herning.

Resumé: Vedtægter for foreningen Single Rock Café Herning. VEDTÆGTER Resumé: Foreningen er ukommerciel, ejet af medlemmerne og gængs demokratisk. Hensigten er ikke at knække singlestatistikken, men at synliggøre den. Og i en tidssvarende form. Ordinær årlig generalforsamling

Læs mere

4. Alle handelsskoleelever er medlemmer af LH, når deres respektive elevråd har indbetalt kontingent. Medlemskab gælder indtil udmeldelse.

4. Alle handelsskoleelever er medlemmer af LH, når deres respektive elevråd har indbetalt kontingent. Medlemskab gælder indtil udmeldelse. Gældende vedtægter Vedtægter for Landssammenslutningen af Handelsskoleelever Som vedtaget d. 10. april 2016 Kapitel 1: Navn og formål 1. Organisationens navn er Landssammenslutningen af Handelsskoleelever.

Læs mere

Vedtægter for Grindsted. Foreningens navn. Foreningens formål. Vedtægter for Singlerock Cafe, Grindsted. Vedtægter for foreningen

Vedtægter for Grindsted. Foreningens navn. Foreningens formål. Vedtægter for Singlerock Cafe, Grindsted. Vedtægter for foreningen Vedtægter for Grindsted Vedtægter for Singlerock Cafe, Grindsted [ Vedtægter for foreningen Foreningens navn 1. Foreningens navn er Single Rock Cafe Grindsted. Foreningen er hjemmehørende i Billund kommune.

Læs mere

Vedtægter for Danske Mediestuderende

Vedtægter for Danske Mediestuderende Vedtægter for Danske Mediestuderende Vedtaget på seminaret d. 5.-6. november 2016. 1 Formål Stk. 1: Navn Foreningens navn er Danske Mediestuderende. Stk. 2: Formål Foreningen er en samarbejdsforening for

Læs mere

Vedtægter. Vedtægter for Single Rock Café, Herning - Vedtaget den Vedtægter for foreningen. Single Rock Café Herning.

Vedtægter. Vedtægter for Single Rock Café, Herning - Vedtaget den Vedtægter for foreningen. Single Rock Café Herning. Vedtægter Vedtægter for Single Rock Café, Herning - Vedtaget den 14.3.2014 Foreningen er ukommerciel, ejet af medlemmerne. Hensigten er ikke at knække singlestatistikken, men at synliggøre den. Og i en

Læs mere

Vedtægter for Silkeborg

Vedtægter for Silkeborg Vedtægter for Silkeborg Vedtægter for Silkeborg Single Rock Café Silkeborg 1. Foreningens navn Foreningens navn er Single Rock Café. Foreningen er hjemmehørende i Silkeborg Kommune. Foreningen er en selvstændig

Læs mere

Vedtægter for Danske Mediestuderende

Vedtægter for Danske Mediestuderende Vedtægter for Danske Mediestuderende Vedtaget på seminaret d. 24. - 25. november 2018. 1 Formål Stk. 1: Navn Foreningens navn er Danske Mediestuderende. Stk. 2: Formål Foreningen er en samarbejdsforening

Læs mere

ADVOKATFIRMA RED BARNET UNGDOM VEDTÆGTER

ADVOKATFIRMA RED BARNET UNGDOM VEDTÆGTER ADVOKATFIRMA RED BARNET UNGDOM VEDTÆGTER INDHOLDSFORTEGNELSE 1 NAVN OG FORMÅL... 3 2 MEDLEMMER... 3 3 MYNDIGHEDER... 4 4 LANDSMØDE... 4 5 EKSTRAORDINÆRT LANDSMØDE... 6 6 VALG AF BESTYRELSE... 7 7 BESTYRELSEN...

Læs mere

ADVOKATFIRMA RED BARNET UNGDOM VEDTÆGTER

ADVOKATFIRMA RED BARNET UNGDOM VEDTÆGTER ADVOKATFIRMA RED BARNET UNGDOM VEDTÆGTER INDHOLDSFORTEGNELSE 1 NAVN OG FORMÅL... 3 2 MEDLEMMER... 3 3 MYNDIGHEDER... 4 4 LANDSMØDE... 4 5 EKSTRAORDINÆRT LANDSMØDE... 6 6 VALG AF BESTYRELSE... 7 7 BESTYRELSEN...

Læs mere

Vedtægter for Sammenslutningen af Unge Med Handicap

Vedtægter for Sammenslutningen af Unge Med Handicap Vedtægter for Sammenslutningen af Unge Med Handicap 1. NAVN Stk. 1 Organisationens navn er: Sammenslutningen af Unge Med Handicap. Stk. 2 Foreningens bopæl er adressen på Sammenslutningen af Unge med Handicaps

Læs mere

Forretningsorden for Haderslev Ungdomsråd

Forretningsorden for Haderslev Ungdomsråd Haderslev Ungdomsråd Haderslev Kommune Haderslev Ungdomsråd 6100 Haderslev haderslevungdomsraad.dk ungdomsraad@haderslev.dk Forretningsorden for Haderslev Ungdomsråd 1 Organisering af arbejdet i Ungdomsrådet

Læs mere

Elevrådets vedtægter

Elevrådets vedtægter Elevrådets vedtægter Indhold 1 Navn og formål... 2 2 Repræsentation... 2 3 Elevrådsrepræsentanter... 2 4: Organisation... 3 5 Udvalg... 3 6 Ordinære møderegler... 4 7 Forretningsorden... 5 8 Arbejdsopgaver...

Læs mere

Formandens beretning Netværket af Ungdomsråd 2017

Formandens beretning Netværket af Ungdomsråd 2017 Formandens beretning Netværket af Ungdomsråd 2017 Denne beretning for perioden fra Landsmødet i 2016 til Landsmødet i 2017 har til formål at tegne et billede af arbejdet i organisationen i perioden. Beretningen

Læs mere

Foreningens navn er Copenhagen Business School Sport (CBS Sport). CBS Sports hjemsted er Frederiksberg Kommune.

Foreningens navn er Copenhagen Business School Sport (CBS Sport). CBS Sports hjemsted er Frederiksberg Kommune. Vedtægter for CBS Sport Frederiksberg, 27. oktober 2015 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er Copenhagen Business School Sport (CBS Sport). CBS Sports hjemsted er Frederiksberg Kommune. 2 Formål CBS Sport

Læs mere

Vedtægter for foreningen RUCbar

Vedtægter for foreningen RUCbar Vedtægter for foreningen RUCbar 1. Navn og hjemsted Stk. 1. Foreningens navn er RUCbar Stk. 2. Foreningen har hjemsted ved Roskilde Universitet i Roskilde Kommune. Stk. 3. Foreningen er en selvstændig

Læs mere

Vedtægter for Menighedsrådsforeningen for Lolland-Falsters Stift

Vedtægter for Menighedsrådsforeningen for Lolland-Falsters Stift Navn 1. Foreningens navn er Menighedsrådsforeningen for Lolland-Falsters Stift Formål og opgave 2. Det er foreningens formål og opgave - at arrangere møder, kurser og lignende, hvor menighedsrådenes virksomhed

Læs mere

2 Foreningen er knyttet til indsatsen for at etablere et eller flere seniorbofællesskaber i Tingbjerg-Husum.

2 Foreningen er knyttet til indsatsen for at etablere et eller flere seniorbofællesskaber i Tingbjerg-Husum. Seniorbofællesskab Tingbjerg-Husum Vedtægter for Seniorbofællesskabsforeningen xx forslag til GF 16.7.17 1 Foreningens navn er xx. 2 Foreningen er knyttet til indsatsen for at etablere et eller flere seniorbofællesskaber

Læs mere

Forretningsorden for Haderslev Ungdomsråd

Forretningsorden for Haderslev Ungdomsråd Haderslev Ungdomsråd Haderslev Kommune Haderslev Ungdomsråd 6100 Haderslev haderslevungdomsraad.dk ungdomsraad@haderslev.dk Forretningsorden for Haderslev Ungdomsråd 1 Organisering af arbejdet i Ungdomsrådet

Læs mere

Indkaldelse til stiftende generalforsamling af DJUS

Indkaldelse til stiftende generalforsamling af DJUS Indkaldelse til stiftende generalforsamling af DJUS Mandag den 14. maj kl. 19.00 i festsalen, Det Jødiske Hus. DAGSORDEN: 1. Valg af dirigent, ordstyrer og referent. 2. Behandling og godkendelse af vedtægter.

Læs mere

Vedtægter for Landsforeningen Sind, Regionskreds Sjælland

Vedtægter for Landsforeningen Sind, Regionskreds Sjælland 1 Navn, hjemsted og organisationstilknytning. Stk. 1. Regionskredsens navn er Landsforeningen SIND, Regionskreds Sjælland I daglig tale anvendes betegnelsen "SIND Sjælland eller "SIND Region Sjælland Stk.

Læs mere

VEDTÆGTER FOR ENHEDSLISTEN VARDE 2013

VEDTÆGTER FOR ENHEDSLISTEN VARDE 2013 VEDTÆGTER FOR ENHEDSLISTEN VARDE 2013 1. Navn og hjemsted. Foreningens navn er Enhedslisten Varde. Foreningen er en lokalafdeling af foreningen Enhedslisten De Rød-Grønne. Foreningens hjemsted er Varde

Læs mere

Vedtægter for foreningen Single Rock Cafe Vejle.

Vedtægter for foreningen Single Rock Cafe Vejle. Vedtægter for foreningen Single Rock Cafe Vejle. 1 - Foreningens navn Foreningens navn er Single Rock Cafe. Foreningen er hjemmehørende i Vejle Kommune. Foreningen er en selvstændig forening under Single

Læs mere

GUIDE Udskrevet: 2019

GUIDE Udskrevet: 2019 GUIDE Dirigent på foreningens generalforsamling Udskrevet: 2019 Indhold Dirigent på foreningens generalforsamling........................................... 3 2 Guide Dirigent på foreningens generalforsamling

Læs mere

2.1 DSA har til formål at varetage danske studerendes interesser før, under og efter

2.1 DSA har til formål at varetage danske studerendes interesser før, under og efter Vedtægter for Danish Students Abroad 1 NAVN OG HJEMSTED 2 FORMÅL 3 VISIONER OG MÅL 4 FORENINGS STRUKTUR 5 MEDLEMMER 6 GENERALFORSAMLINGEN 7 EKSTRAORDINÆR GENERALFORSAMLING 8 BESTYRELSE 9 TEGNING AF FORENING

Læs mere

Vedtægter DUF Dansk Ungdoms Fællesråd

Vedtægter DUF Dansk Ungdoms Fællesråd Vedtægter DUF Dansk Ungdoms Fællesråd ARTIKEL I: NAVN Paragraf 1 Organisationens navn er: DANSK UNGDOMS FÆLLESRÅD (DUF) ARTIKEL II: FORMÅL Paragraf 2 DUFs formål er at være fællesrepræsentation for dansk

Læs mere

Forretningsorden for IMCC Generalforsamling 2015

Forretningsorden for IMCC Generalforsamling 2015 Forretningsorden for IMCC Generalforsamling 2015 GF 2015 1. FLERTAL, GRAMMATIK OG NUMMERERING. 1. Jf. bestemmelse for selskabslovens 105 er simpelt flertal ved for/imod afgørelser (binære valg), at der

Læs mere

VEDTÆGTER for Landsorganisationen Frivilligcentre & Selvhjælp Danmark

VEDTÆGTER for Landsorganisationen Frivilligcentre & Selvhjælp Danmark VEDTÆGTER for Landsorganisationen Frivilligcentre & Selvhjælp Danmark vedtaget på generalforsamlingen den 9. marts 2019 FriSe arbejder for at udvikle et stærkt og mangfoldigt civilsamfund, hvor alle har

Læs mere

Vedtægter. 2 Medlemsskab Menighedsråd inden for de i 1 omtalte provstier kan optages som medlemmer.

Vedtægter. 2 Medlemsskab Menighedsråd inden for de i 1 omtalte provstier kan optages som medlemmer. Distriktsforeningen af menighedsråd i Greve-Solrød, Køge, Lejre og Roskilde provstier Vedtægter 1 Distriktsforeningen af Menighedsråd i Greve-Solrød, Køge, Lejre og Roskilde provstier: er en forening af

Læs mere

Vedtægter SIND Ungdom

Vedtægter SIND Ungdom Vedtægter SIND Ungdom 1 NAVN, HJEMSTED OG FORMÅL Foreningens navn er SIND Ungdom. SIND Ungdoms hjemsted er København. SIND Ungdom er en selvstændig og landsdækkende ungdomsorganisation uden religiøse eller

Læs mere

VEDTÆGTER. for Ungdommens Røde Kors

VEDTÆGTER. for Ungdommens Røde Kors VEDTÆGTER for Ungdommens Røde Kors 1 1. Organisationens navn er Ungdommens Røde Kors. 2. Organisationen har hjemsted i Frederiksberg Kommune eller Københavns Kommune. 3. Ungdommens Røde Kors er landsforeningen

Læs mere

Vedtægter for. Kommentarer. 1. Navn og hjemsted. 1.1 Foreningens navn er. 1.2 Foreningens hjemsted er

Vedtægter for. Kommentarer. 1. Navn og hjemsted. 1.1 Foreningens navn er. 1.2 Foreningens hjemsted er Vedtægter for Kommentarer 1. Navn og hjemsted 1.1 Foreningens navn er 1.2 Foreningens hjemsted er 1.3 Foreningen er tilknyttet Dansk Oplysnings Forbund. 2. Formål 2.1 Foreningens primære formål er at forestå

Læs mere

Vedtægter for Danske Journaliststuderende RUC

Vedtægter for Danske Journaliststuderende RUC Vedtægter for Danske Journaliststuderende RUC Godkendt af generalforsamlingen den 19. februar 2016 Artikel 1 Navn og formål 1 Navn 2 Formål Foreningens navn er Danske Journaliststuderende RUC (herefter

Læs mere

Regler for delegeretmødets afvikling. Delegeretmøde 2019

Regler for delegeretmødets afvikling. Delegeretmøde 2019 Regler for delegeretmødets afvikling Delegeretmøde 2019 VELKOMMEN TIL DELEGERETMØDE I DANSK JOURNALISTFORBUND Denne folder er udarbejdet for at gøre det lettere for dig at sætte dig ind i de vigtigste

Læs mere

Vedtægter for Slagelse Lokalafdeling. Marts 2018

Vedtægter for Slagelse Lokalafdeling. Marts 2018 Vedtægter for Slagelse Lokalafdeling Marts 2018 1 Navn, hjemsted og organisationstilknytning. Stk. 1. Lokalafdelingens navn er SIND, Slagelse lokalafdeling. I daglig tale anvendes betegnelsen Sind Slagelse.

Læs mere

Vedtægter for Hovedstadens Lan Party Forening

Vedtægter for Hovedstadens Lan Party Forening Vedtægter for Hovedstadens Lan Party Forening 1 NAVN OG STATUS Stk. 1. Foreningens navn er Hovedstadens Lan Party Forening. Stk. 2. Foreningens hjemsted er Hillerød kommune. 2 FORMÅL Foreningens formål

Læs mere

Vedtægter for DL Patient Administration Kommunikation

Vedtægter for DL Patient Administration Kommunikation S. 1 Vedtægter for DL Patient Administration Kommunikation 1 Navn Stk. 1 Landsforeningens navn er DL Patient Administration Kommunikation. Hjemsted er Københavns Kommune. 2 Formål Stk. 1 DL s formål er

Læs mere

Vedtægter for. Skiveegnens Radikale. Side 1 af 5

Vedtægter for. Skiveegnens Radikale. Side 1 af 5 Vedtægter for Skiveegnens Radikale Side 1 af 5 Vedtægter for kommuneforeningen Skiveegnens Radikale 1. Medlemmer af Det Radikale Venstre, der er bosiddende i Skivekommune, er medlem af kommuneforeningen.

Læs mere

Vedtægter. for. Foreningen. Frivilligcenter Helsingør

Vedtægter. for. Foreningen. Frivilligcenter Helsingør Vedtægter for Foreningen Frivilligcenter Helsingør Indhold: 1 NAVN OG HJEMSTED 3 2 FORMÅL 3 3 MEDLEMMER 4 4 GENERALFORSAMLING 5 5 BESTYRELSEN 6 6 REGNSKAB OG REVISION 8 7 HÆFTELSE OG TEGNINGSREGLER 8 8

Læs mere

VEDTÆGTER FOR Danske Døves Ungdomsforbund

VEDTÆGTER FOR Danske Døves Ungdomsforbund VEDTÆGTER FOR Danske Døves Ungdomsforbund 2016 AFSNIT 1: INDLEDENDE BESTEMMELSER 1 NAVN, STIFTELSE OG HJEMSTED 1.1 Forbundets navn er Danske Døves Ungdomsforbund (DDU). Forbundets internationale benævnelse

Læs mere

Vedtægter DUF Dansk Ungdoms Fællesråd

Vedtægter DUF Dansk Ungdoms Fællesråd Vedtægter DUF Dansk Ungdoms Fællesråd ARTIKEL I: NAVN Paragraf 1 Organisationens navn er: DANSK UNGDOMS FÆLLESRÅD (DUF) ARTIKEL II: FORMÅL Paragraf 2 DUF samler de landsdækkende, demokratiske børne- og

Læs mere

Vedtægter for Danske Skoleelever 2016/17 KAPITEL 1: NAVN

Vedtægter for Danske Skoleelever 2016/17 KAPITEL 1: NAVN Vedtægter for Danske Skoleelever 2016/17 KAPITEL 1: NAVN 1: Organisationens navn er Danske Skoleelever (DSE). Stk. 2: Internationalt benævnes organisationen The Association of Danish Pupils. Stk. 3: Organisationen

Læs mere

Vedtægter for SIND Vestjylland Lokalafdeling

Vedtægter for SIND Vestjylland Lokalafdeling Vedtægter for SIND Vestjylland Lokalafdeling NAVN OG HJEMSTED 1 Navn, hjemsted og organisationstilknytning Stk. 1. Lokalafdelingens navn er SIND, Vestjylland afdeling. I daglig tale anvendes betegnelsen»sind

Læs mere

Forretningsorden for landsstyrelsen i Ungdommens Røde Kors 2014/2015

Forretningsorden for landsstyrelsen i Ungdommens Røde Kors 2014/2015 Forretningsorden for landsstyrelsen i Ungdommens Røde Kors 2014/2015 DENNE FORRETNINGSORDEN Forretningsorden 1. Landsstyrelsen (LS) fastsætter selv sin interne forretningsorden jf. vedtægterne. Forretningsordenen

Læs mere

Vedtægter for Radikale Venstres kommuneforening i Ballerup kommune

Vedtægter for Radikale Venstres kommuneforening i Ballerup kommune Vedtægter for Radikale Venstres kommuneforening i Ballerup kommune 1. Medlemmer af Radikale Venstre, der er bosiddende i Ballerup kommune, er medlem af kommuneforeningen. Medlemmer bosat i udlandet kan

Læs mere

Stk. 2. Medlemmer af SLS har samme pligter og medlemsrettigheder som øvrige medlemmer af Dansk Sygeplejeråd, jf. Dansk Sygeplejeråds love 4.

Stk. 2. Medlemmer af SLS har samme pligter og medlemsrettigheder som øvrige medlemmer af Dansk Sygeplejeråd, jf. Dansk Sygeplejeråds love 4. Vedtægter for SLS Kapitel 1 Sammenslutningens navn, formål og medlemmer 1. Navn Sammenslutningens navn er Sygeplejestuderendes Landssammenslutning (SLS). På engelsk bliver dette oversat til Danish Nursing

Læs mere

Gruppevedtægter for. Træ og Møbelgruppen. Vedtægter gældende for alle medlemmer der arbejder inden for Træ og Møbel faglige områder, som medlem af:

Gruppevedtægter for. Træ og Møbelgruppen. Vedtægter gældende for alle medlemmer der arbejder inden for Træ og Møbel faglige områder, som medlem af: Gruppevedtægter for Træ og Møbelgruppen. Vedtægter gældende for alle medlemmer der arbejder inden for Træ og Møbel faglige områder, som medlem af: 3F Midtjylland. 1 1 Navn Fagligt Fælles Forbund 3F-Midtjylland

Læs mere

2. Formål: 3. Medlemskab:

2. Formål: 3. Medlemskab: VEDTÆGTER FOR LANDSORGANISATIONEN MUSIK & UNGDOM 1. Navn: Organisationens navn er. s hjemsted er Københavns Kommune. er medlem af Dansk Ungdoms fællesråd (DUF) og Jeunesses Musicales International (JMI).

Læs mere

Vedtægter for DL Patient Administration Kommunikation

Vedtægter for DL Patient Administration Kommunikation Vedtægter for DL Patient Administration Kommunikation 1 Navn Stk. 1 Landsforeningens navn er DL Patient Administration Kommunikation. Hjemsted er Københavns Kommune. 2 Formål Stk. 1 DL s formål er at varetage

Læs mere

Vedtægter for Enhedslisten Middelfart

Vedtægter for Enhedslisten Middelfart 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 Vedtægter for Enhedslisten Middelfart 1. Navn og hjemsted Foreningens navn er Enhedslisten Middelfart. Foreningen

Læs mere

Vedtægter for LOKK - Landsorganisation af Kvindekrisecentre

Vedtægter for LOKK - Landsorganisation af Kvindekrisecentre Vedtægter for LOKK - Landsorganisation af Kvindekrisecentre 1 Organisationens navn og hjemsted 1. Organisationens navn er: LOKK Landsorganisation af Kvindekrisecentre. 2. Organisationens hjemsted følger

Læs mere

Vedtægter for Kredsrådet i Kreds 3

Vedtægter for Kredsrådet i Kreds 3 Vedtægter for Kredsrådet i Kreds 3 Vedtaget på kredsgeneralforsamlingen Den. 16. februar 2015 1 Kredsrådet Kredsrådets medlemmer er de enkelte lokalforeninger i kredsen. Kredsrådets opgave er at - samle

Læs mere

Landsforeningen SIND. Vedtægter for. Roskilde-Lejre Lokalafdeling

Landsforeningen SIND. Vedtægter for.   Roskilde-Lejre Lokalafdeling Landsforeningen SIND www.sind.dk Vedtægter for Roskilde-Lejre Lokalafdeling Februar 2014 1 Navn, hjemsted og organisationstilknytning. Stk. 1. Lokalafdelingens navn er SIND, Roskilde - Lejre lokalafdeling.

Læs mere

Vedtægter for SAMRåd ved RUC

Vedtægter for SAMRåd ved RUC Vedtægter for SAMRåd ved RUC Artikel 1: Navn og hjemsted 1 Navn og hjemsted Stk. 1 Foreningens navn er SAMRåd. Foreningen har hjemsted på Roskilde Universitet. Artikel 2: Formål 2 Formål Stk. 1 Foreningen

Læs mere

VEDTÆGTER FOR LIBERAL ALLIANCES UNGDOM

VEDTÆGTER FOR LIBERAL ALLIANCES UNGDOM VEDTÆGTER FOR LIBERAL ALLIANCES UNGDOM Navn og formål 1 Foreningens navn er Liberal Alliances Ungdom. 2 Det er Liberal Alliances Ungdoms formål at engagere og mobilisere unge, som tilslutter sig Liberal

Læs mere

generalforsamlingen ) 3. lokalafdelingsbestyrelsens beretning om lokalafdelingens virksomhed i det forløbne år fremlægges til debat og godkendelse.

generalforsamlingen ) 3. lokalafdelingsbestyrelsens beretning om lokalafdelingens virksomhed i det forløbne år fremlægges til debat og godkendelse. SIND Ringsted / Sorø Lokalafdelingsvedtægter 1 Navn, hjemsted og organisationstilknytning. Stk. 1 lokalafdelingens navn er SIND, Ringsted / Sorø lokalafdelingen stk. 2 lokalafdelingens hjemsted er formandens

Læs mere

1. Organisationens navn er Interkulturelt Kvinderåd. 2. Organisationens hjemsted er, Niels Hemmingsens Gade 10, 3., 1153 København K.

1. Organisationens navn er Interkulturelt Kvinderåd. 2. Organisationens hjemsted er, Niels Hemmingsens Gade 10, 3., 1153 København K. Vedtægter for Interkulturelt Kvinderåd 1. Foreningens navn og adresse 1. Organisationens navn er Interkulturelt Kvinderåd. 2. Organisationens hjemsted er, Niels Hemmingsens Gade 10, 3., 1153 København

Læs mere

AD DAGSORDENSPUNKT FORSLAG TIL ÆNDRINGER AF LOVE OG KOLLEGIALE VEDTÆGTER

AD DAGSORDENSPUNKT FORSLAG TIL ÆNDRINGER AF LOVE OG KOLLEGIALE VEDTÆGTER DANSKE FYSIOTERAPETER REPRÆSENTANTSKABSMØDE 2018 AD DAGSORDENSPUNKT 4.1 - FORSLAG TIL ÆNDRINGER AF LOVE OG KOLLEGIALE VEDTÆGTER Forslag 1: Udvidelse af repræsentantskabet og indførelse af dialogmøde mellem

Læs mere

Vedtægt for. Den selvejende institution Holstebro Krisecenter for krise- og voldsramte kvinder og deres medfølgende børn

Vedtægt for. Den selvejende institution Holstebro Krisecenter for krise- og voldsramte kvinder og deres medfølgende børn Vedtægt for Den selvejende institution Holstebro Krisecenter for krise- og voldsramte kvinder og deres medfølgende børn 1. Navn og hjemsted Stk. 1. Navnet er Holstebro Krisecenter for krise- og voldsramte

Læs mere

Vedtægter fo foreningen *Gentofte vågetjeneste

Vedtægter fo foreningen *Gentofte vågetjeneste Vedtægter fo foreningen *Gentofte vågetjeneste Vedtægter for foreningen "Gentofte vågetjeneste" 1. Navn og hjemsted Stk. 1. Foreningens navn er "Gentofte vågetjeneste". Stk. 2. Foreningens hjemsted er

Læs mere

Vedtægter for Studenterrådet ved Roskilde Universitet

Vedtægter for Studenterrådet ved Roskilde Universitet Vedtægter for Studenterrådet ved Roskilde Universitet Artikel 1: Navn og hjemsted 1 Navn og hjemsted Organisationens navn er Studenterrådet ved Roskilde Universitet (forkortet SR eller SR-RUC). Organisationen

Læs mere

Forslag. Forslag vedr. vedtægter. Andre forslag

Forslag. Forslag vedr. vedtægter. Andre forslag Forslag Indkomne forslag til til Folkebevægelsen mod EUs landsmøde 30.-31. oktober 2010 på Jellebakkeskolen ved Århus Forslag vedr. vedtægter Forslag A1 Forslag om nye vedtægter for Folkebevægelsen mod

Læs mere

GUIDE Udskrevet: 2019

GUIDE Udskrevet: 2019 GUIDE Dirigent på foreningens generalforsamling Udskrevet: 2019 Indhold Dirigent på foreningens generalforsamling........................................... 3 Dirigentens otte typiske udfordringer på foreningens

Læs mere

Vedtægter for Spejderne i Ringsted. 1: NAVN OG HJEMSTED Foreningens fulde og officielle navn er Spejderne i Ringsted - i daglig tale Samrådet.

Vedtægter for Spejderne i Ringsted. 1: NAVN OG HJEMSTED Foreningens fulde og officielle navn er Spejderne i Ringsted - i daglig tale Samrådet. Vedtægter for Spejderne i Ringsted 1: NAVN OG HJEMSTED Foreningens fulde og officielle navn er Spejderne i Ringsted - i daglig tale Samrådet. 2: FORMÅL Samrådets formål er at varetage de tilsluttede enheders

Læs mere

Stk. 4. Regionskredsen kan jfr. 10 varetage specifikke opgaver på vegne af lokalafdelinger

Stk. 4. Regionskredsen kan jfr. 10 varetage specifikke opgaver på vegne af lokalafdelinger Forslag til vedtægter for SIND, Regionskreds Midtjylland NAVN OG HJEMSTED 1 Navn, hjemsted og organisationstilknytning Stk. 1. Regionskredsens navn er Landsforeningen SIND, Regionskreds Midtjylland. I

Læs mere

Stk. 2. Lokalafdelingens hjemsted er formandens postadresse. Stk. 3. Lokalafdelingen er en del af Landsforeningen SIND, Regionskreds Midtjylland.

Stk. 2. Lokalafdelingens hjemsted er formandens postadresse. Stk. 3. Lokalafdelingen er en del af Landsforeningen SIND, Regionskreds Midtjylland. NAVN OG HJEMSTED 1. Navn, hjemsted og organisationstilknytning Stk. 1. Lokalafdelingens navn er SIND, Favrskov Lokalafdeling. I daglig tale anvendes betegnelsen»sind Favrskov«. 1 Stk. 2. Lokalafdelingens

Læs mere

Vedtægter for Foreningen Studenterhuset RUC

Vedtægter for Foreningen Studenterhuset RUC Vedtægter for Foreningen Studenterhuset RUC Godkendt af den ordinære generalforsamling torsdag d. 28. november 2013 Artikel 1: Navn og hjemsted 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er Foreningen Studenterhuset

Læs mere

Vedtægter for Studenterrådet Metropol Ved Professionshøjskolen Metropol

Vedtægter for Studenterrådet Metropol Ved Professionshøjskolen Metropol Vedtægter for Studenterrådet Metropol Ved Professionshøjskolen Metropol (Godkendt på Studenterrådet Metropols stiftende generalforsamling d. 8. oktober 2009, senest ændret på ordinær generalforsamling

Læs mere

Vedtægter for LOBPA Landsorganisationen Borgerstyret Personlig Assistance

Vedtægter for LOBPA Landsorganisationen Borgerstyret Personlig Assistance Vedtægter for LOBPA Landsorganisationen Borgerstyret Personlig Assistance NAVN, HJEMSTED OG FORMÅL 1 Stk. 1. Landsorganisationen Borgerstyret Personlig Assistance, i det følgende benævnt LOBPA, er stiftet

Læs mere

Vedtægter for DANSKE ÆLDRERÅD

Vedtægter for DANSKE ÆLDRERÅD Vedtægter for DANSKE ÆLDRERÅD Navn Foreningens navn er DANSKE ÆLDRERÅD. 1 Hjemstedet er København, Danmark. Medlemskreds Som medlemmer kan optages alle ældreråd i Danmark, der er valgt i henhold til gældende

Læs mere

Vedtægter for Studenterforum Metropol ved Professionshøjskolen Metropol

Vedtægter for Studenterforum Metropol ved Professionshøjskolen Metropol Vedtægter for Studenterforum Metropol ved Professionshøjskolen Metropol Studenterforum Metropol Afdeling for studenterpolitisk aktivitet Sigurdsgade 26 2200 København N www.phmetropol.dk Godkendt på Studenterforum

Læs mere

Dagsorden for repræsentantskabsmødet, onsdag den 20. august 2014 kl. 13.00.

Dagsorden for repræsentantskabsmødet, onsdag den 20. august 2014 kl. 13.00. Repræsentantskabsmøde Dagsorden for repræsentantskabsmødet, onsdag den kl. 13.00. 1. Valg af dirigent 1.a Godkendelse af forretningsorden for repræsentantskabet (Bilag udsendt ca. 20. juli) 1.b Valg af

Læs mere

Indstilling til nye vedtægter

Indstilling til nye vedtægter Indstilling til nye vedtægter Bestyrelsen indstiller til generalforsamlingen at vedtage nye vedtægter for foreningen Danske Journaliststuderende RUC. Baggrund: Foreningens vedtægter er efterhånden mange

Læs mere

Generalforsamling i Foreningen Studenterhuset RUC

Generalforsamling i Foreningen Studenterhuset RUC Generalforsamling i Foreningen Studenterhuset RUC Indholdsfortegnelse Forslag til dagsorden Forretningsorden Bestyrelsens beretning Regnskab og budgetter Indkomne opstillingsgrundlag til bestyrelsen Ændringsforslag

Læs mere

VEDTÆGTER FOR. 3. MEDLEMMER. Som medlem kan optages enhver person, som kan tilslutte sig AFS Interkulturs formål.

VEDTÆGTER FOR. 3. MEDLEMMER. Som medlem kan optages enhver person, som kan tilslutte sig AFS Interkulturs formål. VEDTÆGTER FOR 1. NAVN. Foreningens navn er AFS Interkultur. 2. FORMÅL. Foreningen er en frivillig non-profit ungdomsudvekslingsorganisation, og dens formål er at arbejde for fred. Gennem interkulturel

Læs mere

Vedtægter for DFUNK - Dansk Flygtningehjælp Ungdom

Vedtægter for DFUNK - Dansk Flygtningehjælp Ungdom Vedtægter for DFUNK - Dansk Flygtningehjælp Ungdom Vedtaget på DFUNKs generalforsamling den 6. marts 2016 1. Navn 1) Foreningens navn er DFUNK Dansk Flygtningehjælp Ungdom. 2) DFUNKs engelske navn er Danish

Læs mere

Vedtægter. Vedtaget på generalforsamlingen, den 6. marts 2012

Vedtægter. Vedtaget på generalforsamlingen, den 6. marts 2012 Vedtægter Vedtaget på generalforsamlingen, den 6. marts 2012 1. Navn og hjemsted Foreningens navn er Landboforeningen Odder - Skanderborg Foreningens hjemsted er Odder kommune. Foreningen er dannet ved

Læs mere

FORRETNINGSORDEN FOR AFDELINGSMØDET

FORRETNINGSORDEN FOR AFDELINGSMØDET FORRETNINGSORDEN FOR AFDELINGSMØDET 1 Introduktion Denne forretningsorden fastlægger reglerne for arbejdet på afdelingsmødet på Birkerød Kollegiet. Forretningsordenen er underordnet DUAB s vedtægter og

Læs mere

Fagligt selskab for Ortopædkirurgiske Sygeplejersker (FSOS)

Fagligt selskab for Ortopædkirurgiske Sygeplejersker (FSOS) Vedtægter Fagligt selskab for Ortopædkirurgiske Sygeplejersker (FSOS) 1 Navn Selskabets navn er Fagligt Selskab for Ortopædkirurgiske Sygeplejersker (FSOS). 2 Formål Selskabets formål er: At støtte og

Læs mere

Vedtægter for foreningen Den Kreative Skole København

Vedtægter for foreningen Den Kreative Skole København for foreningen Den Kreative Skole København 1. Navn og hjemsted: Foreningens navn er Den Kreative Skole København. Foreningen har hjemsted i Københavns Kommune. 2. Foreningens formål: Foreningens formål

Læs mere

VEDTÆGTER FOR 92-GRUPPEN. 1 NAVN Foreningens navn er 92-gruppen. Betegnelsen 92-gruppen Forum for Bæredygtig Udvikling anvendes også.

VEDTÆGTER FOR 92-GRUPPEN. 1 NAVN Foreningens navn er 92-gruppen. Betegnelsen 92-gruppen Forum for Bæredygtig Udvikling anvendes også. VEDTÆGTER FOR 92-GRUPPEN 1 NAVN Foreningens navn er 92-gruppen. Betegnelsen 92-gruppen Forum for Bæredygtig Udvikling anvendes også. Internationalt anvendes navnet Danish 92 Group eller Danish 92 Group

Læs mere

Vedtægter for Nye Borgerlige

Vedtægter for Nye Borgerlige Vedtægter for Nye Borgerlige Navn 1. Partiets navn er Nye Borgerlige. Partiet har hjemsted i Hørsholm Kommune. Formål 2. Nye Borgerliges formål er at organisere alle vælgere, som støtter partiets politik.

Læs mere

Vedtægter for Rødovre Frivilligcenter

Vedtægter for Rødovre Frivilligcenter 1. Navn og hjemsted: Vedtægter for Rødovre Frivilligcenter Stk. 1: Foreningen Rødovre Frivilligcenter er stiftet 24. maj 2007. Foreningens hjemsted er Rødovre Kommune. 2. Formål: Formålet med foreningen

Læs mere

VEDTÆGTER FOR FORENINGEN ITMV

VEDTÆGTER FOR FORENINGEN ITMV Foreningen ITMV blev etableret ved stiftende generalforsamling VEDTÆGTER FOR FORENINGEN ITMV 1 NAVN, HJEMSTED MV. 1.1. Foreningens navn er I Tråd Med Verden, forkortet ITMV 1.2. Foreningens hjemsted er

Læs mere

Vedtægter for. SIND-København. lokalafdeling

Vedtægter for. SIND-København. lokalafdeling Vedtægter for SIND-København lokalafdeling 2018 Seneste justeringer vedtaget af SIND-Københavns generalforsamling den 8. februar 2018 Side 1 ud af 6 sider 1 NAVN OG HJEMSTED Stk. 1. Lokalafdelingens navn

Læs mere

Vedtægter for foreningen Alea

Vedtægter for foreningen Alea 1 - Navn og hjemsted Stk. 1 - Foreningens navn er Alea. Stk. 2 - Foreningen er hjemmehørende i Århus kommune. 2 - Foreningens formål Stk. 1 - Foreningen arbejder kulturelt og socialt for at udbrede kendskabet

Læs mere

SENIORSAMMENSLUTNINGENS VEDTÆGTER. SENIOR SAMMENSLUTNINGEN Dansk Sygeplejeråd

SENIORSAMMENSLUTNINGENS VEDTÆGTER. SENIOR SAMMENSLUTNINGEN Dansk Sygeplejeråd SENIORSAMMENSLUTNINGENS VEDTÆGTER SENIOR SAMMENSLUTNINGEN Dansk Sygeplejeråd Seniorsammenslutningens vedtægter 2014 Layout: Dansk Sygeplejeråd 14-98 Copyright Dansk Sygeplejeråd november 2014. Alle rettigheder

Læs mere

Vedtægter for Danske Skoleelever 2018/19

Vedtægter for Danske Skoleelever 2018/19 Vedtægter for Danske Skoleelever 2018/19 KAPITEL 1: NAVN 1: Organisationens navn er Danske Skoleelever (DSE). Stk. 2: Internationalt benævnes organisationen The Association of Danish Pupils. Stk. 3: Organisationen

Læs mere

Vedtægter SIND AARHUS-SAMSØ. SIND, Aarhus-Samsø Lokalafdeling. Februar 2017

Vedtægter SIND AARHUS-SAMSØ. SIND, Aarhus-Samsø Lokalafdeling. Februar 2017 SIND AARHUS-SAMSØ SIND, Aarhus-Samsø Lokalafdeling Vedtægter Februar 2017 SIND Aarhus-Samsø er en del af Landsforeningen SIND, Regionskreds Midtjylland. Lokalafdelingen dækker kommunerne Aarhus og Samsø

Læs mere

VEDTÆGTER. Beslutning om optagelse af medlemmer tages af repræsentantskabet med 2/3 flertal af alle stemmeberettigede.

VEDTÆGTER. Beslutning om optagelse af medlemmer tages af repræsentantskabet med 2/3 flertal af alle stemmeberettigede. VEDTÆGTER 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er Danske Patienter. Foreningens hjemsted er København. 2 Formål Danske Patienters formål er: At sikre patienter bedst mulige vilkår i behandlingssystemet.

Læs mere

Middelalder Foreningen Korsfarernes Vedtægter.

Middelalder Foreningen Korsfarernes Vedtægter. Middelalder Foreningen Korsfarernes Vedtægter. Indholdsfortegnelse: Indholdsfortegnelse:... 1 01. Navn og tilholdssted.... 2 02. Foreningens formål.... 2 03. Medlemmer.... 2 04. Generalforsamlingen....

Læs mere

VEDTÆGTER FOR DANSKE STUDERENDES FÆLLESRÅD

VEDTÆGTER FOR DANSKE STUDERENDES FÆLLESRÅD VEDTÆGTER FOR DANSKE STUDERENDES FÆLLESRÅD Navn 1 Organisationens navn er Danske Studerendes Fællesråd (DSF). DSF har hjemsted i København. Formål 2 DSF har til formål at fremme de studerende ved videregående

Læs mere

Hermed følger triumviratets forslag til forretningsorden. Det vil være muligt at komme med

Hermed følger triumviratets forslag til forretningsorden. Det vil være muligt at komme med Dagsorden 17:00 formalia (MN) 17:05 Nyt fra (MN) - Sekretariatet - Elev og studenterbevægelsen - Fagbevægelsen - Regionerne 17:20 Økonomi (TBC) 17:40 forretningsorden for LM (IB) 18:30 bestyrelsens forslag

Læs mere

VEDTÆGTER FOR DANSKE STUDERENDES FÆLLESRÅD

VEDTÆGTER FOR DANSKE STUDERENDES FÆLLESRÅD VEDTÆGTER FOR DANSKE STUDERENDES FÆLLESRÅD Navn 1 Organisationens navn er Danske Studerendes Fællesråd (DSF). Stk. 2 DSF har hjemsted i København. Formål 2 DSF har til formål at fremme de studerende ved

Læs mere

Vedtægter for Ungdommens Naturvidenskabelige Forening, København

Vedtægter for Ungdommens Naturvidenskabelige Forening, København Vedtægter for Ungdommens Naturvidenskabelige Forening, København Kapitel 1: Generelt 1 Stk. 1 Foreningens navn er pr. 1/3 2003 Ungdommens Naturvidenskabelige Forening, København, i daglig tale. Stk. 2

Læs mere

Vedtægter for Aarhus Bridgeklub. 1. Navn og hjemsted. Klubbens navn er Aarhus Bridgeklub og klubben er hjemmehørende i Aarhus kommune.

Vedtægter for Aarhus Bridgeklub. 1. Navn og hjemsted. Klubbens navn er Aarhus Bridgeklub og klubben er hjemmehørende i Aarhus kommune. Side 1 af 5 Vedtægter for Aarhus Bridgeklub 1. Navn og hjemsted. Klubbens navn er Aarhus Bridgeklub og klubben er hjemmehørende i Aarhus kommune. 2. Formål. Klubbens formål er at samle bridgeinteresserede

Læs mere

Foreningens navn er Oplysningsforbundet May Day. Foreningens hjemsted er Danmark. Foreningen er partipolitisk uafhængig.

Foreningens navn er Oplysningsforbundet May Day. Foreningens hjemsted er Danmark. Foreningen er partipolitisk uafhængig. 1. NAVN OG HJEMSTED Foreningens navn er Oplysningsforbundet May Day. Foreningens hjemsted er Danmark. Foreningen er partipolitisk uafhængig. 2. VÆRDIGRUNDLAG En forståelse af mennesket som en helhed af

Læs mere

Vedtægter for landsorganisationen 4H vedtaget november 2008

Vedtægter for landsorganisationen 4H vedtaget november 2008 Vedtægter for landsorganisationen 4H vedtaget november 2008 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er 4H. Foreningens medlemmer er organiseret i selvstændige klubber gennem regionen og danner derved landsorganisationen

Læs mere

Vedtægter for Foreningen af Yngre Neurologer, Neurokirurger og Neurofysiologer (YNNN) Revideret GF

Vedtægter for Foreningen af Yngre Neurologer, Neurokirurger og Neurofysiologer (YNNN) Revideret GF Vedtægter for Foreningen af Yngre Neurologer, Neurokirurger og Neurofysiologer (YNNN) Revideret GF 18.01.2015 Kapitel 1: Navn, struktur og formål 1 Navn og hjemsted 2 Struktur 3 Formål Kapitel 2: Medlemskab

Læs mere

Stk. 5. Formanden leder bestyrelsens møder og i dennes forfald næstformanden.

Stk. 5. Formanden leder bestyrelsens møder og i dennes forfald næstformanden. Vedtægter - DPV 1 Navn og hjemsted Stk.1. Foreningens navn er Dansk Pony Væddeløbsforening. (Forkortet: DPV). Foreningen har hjemsted i Helsingør Kommune. 2 Formål Stk.1. Foreningens formål er at støtte

Læs mere