Administrerende direktør Erik Østergaards beretning DTL-Danske Vognmænds generalforsamling 2019 [Det talte ord gælder] ***

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Administrerende direktør Erik Østergaards beretning DTL-Danske Vognmænds generalforsamling 2019 [Det talte ord gælder] ***"

Transkript

1 [1] Administrerende direktør Erik Østergaards beretning DTL-Danske Vognmænds generalforsamling 2019 [Det talte ord gælder] *** Fra morgenstunden hørte vi her på vores generalforsamling landets statsminister tale om problemerne med unfair konkurrence i godstransporten. Og bagefter havde vi en god debat med en stribe af partiernes kandidater til Europa Parlamentet som drøftede det præcis samme: Unfair konkurrence og social dumping i godstransporten. [Og i går var Dansk Folkeparti ude med et helt nyt udspil med forslag til, hvordan vi kan dæmme op for, at lavtlønschauffører underbyder og undergraver det danske arbejdsmarked.] Der er nu et par uger til Europa Parlamentsvalget [og til Folketingsvalget] På den baggrund kan jeg konstatere, at vort erhvervs største udfordring igen står som et centralt valgtema. Det gjorde det ved sidste Europa Parlamentsvalg, hvor TV dækkede DTLs debat om emnet. Og igen ved sidste folketingsvalg, hvor TV også dækkede vores debat fra Kronborg og hvor partierne nærmest stod i kø for at komme med udspil til bekæmpelse af social dumping. Så jeg må bare konstatere: Alt dette var ikke sket havde det ikke været for DTLs utrættelige indsats.

2 [2] Der er tale om en årrækkes vedholdende arbejde, og den daglige vilje til at være tilstede i medierne, mødes med politikerne, udfordre banditterne, tage debatten, pege på problemerne, holde fast i dagsordenen og tilbyde løsningerne både i København og i Bruxelles der har skabt denne situation: At de danske vognmænds største udfordring nu er et helt centralt politisk tema i valgkampen. Og jeg tøver derfor heller ikke et sekund med at slå fast, at den debat, der ikke bare har fyldt vores generalforsamling indtil nu, men også en stor del af den offentlige debat, er kommet for at blive. Indtil problemerne er løst. Vi har i dag kunnet tage temperaturen på en lang række politikeres indsigt i og vilje til at handle i de her spørgsmål. Det har været nyttigt og lærerigt, vi har fået følt dem på tænderne og fået en idé om, hvad vi kan forvente os efter et valg. Og det er vel fair at sige, at der er mærkbare forskelle i kendskabet til og opmærksomheden om vores udfordringer med unfair konkurrence. Sådan må det være. Men dét ændrer ikke en tøddel ved dét forhold, at spørgsmålet om undergravningen af vores arbejdsmarked, konkurrenceforholdene på transportmarkedet og den kunstige prisdumping, nu står så centralt i debatten som nogensinde.

3 [3] Det er jeg stolt af. For jeg ved jeg ved! at det i meget høj grad er et resultat af DTLs indsats, og jeg synes vi har grund til at lykønske hinanden med et veludført arbejde. Så vidt så godt. Jeg mener også, at det vil være på sin plads at sende en tak til 3F. Det var 3F der i efteråret fik trukket Kurt Beier-skandalen frem i lyset, og jeg tøver ikke med at sige, at der i hele diskussionen om unfair konkurrence og social dumping er et før og et efter Padborg-skandalen. Ingen i Danmark har længere kunnet været uvidende om, hvilke horrible vilkår nogle er parate til at byde andre mennesker. Og jeg kan mærke det på møder i Bruxelles, på Christiansborg, i Dansk Arbejdsgiverforening, i Dansk Industri osv. Ingen steder er Kurt Beier-skandalen gået ubemærket hen. I dag har vi igen og igen, her bagved, set billeder fra slumlejren i Padborg. Filippinere stuvet sammen i smudsige containere, ansat uden nogen former for sikkerhed i arbejdet eller ved sygdom og for blot 15 kroner i timen. Femten kroner i timen.

4 [4] Jeg behøver ikke fortælle jer, at jeres konkurrencesituation ikke er bæredygtig, hvis konkurrenterne i Padborg aflønner 3.-landschaufførerne med 15 kroner i timen. Det ved I bedre end nogen. Men der sker noget: Et enigt Folketing pålagde Regeringen ud over at kæmpe kampen i EU at øge kontrollen på veje og på rastepladser i terminal- og havneområder, samt at kontrollere chaufførers ulovlige ugehvil. Og ikke mindst at håndhæve af EU's eksisterende udstationeringsregler for chauffører. Det sidste har afstedkommet et konkret forslag fra DA og FH (det tidligere LO) om, at udenlandske chauffører skal aflønnes efter danske forhold, hvis de kører cabotage eller kombitrafik i Danmark. *** For et par måneder siden kom det frem, at en stribe ITD-folk havde været i Polen på studietur. Helt konkret besøgte en række ITD-vognmænd den 18. september ambassaden i Warszawa. Altså blot 5 uger før Kurt Beier-skandalen rullede.

5 [5] De havde blandt andet besøgt den danske ambassade i Warszawa og blev dér blandt andet orienteret om, hvordan man som dansk virksomhed kan etablere sig i Polen med henblik på at skaffe arbejdskraft. Nu er det sådan, at Danmark har udstedt knap nok en håndfuld chaufførtilladelser til chauffører fra 3.-lande. Polen mangler omkring chauffører. Og derfor har Polen udstedt i vis af chaufførtilladelser til chauffører fra 3.-lande. Ukraine. Usbekistan. Kasakhstan. Filippinerne. Når danske transportvirksomheder mødes med den danske ambassade om chaufførmangel så kan det kun handle om én ting: Adgang til billige 3.-landschauffører. For det er ikke polske chauffører man får. Chauffører der trykkes i løn så speditører og visse transportvirksomheder kan byde ind på opgaverne. Og sætte gode, danske vognmænd ud af spillet. Og som skatteydere, I som skatteydende vognmænd i en benhård branche, der i forvejen slås med unfair konkurrence og lavtlønschauffører I betaler over skatten således til, at den danske stat, via ambassaden i Warszawa, underviser i hvordan man kan hive filippinere til Europa for at køre på de danske og øvrige europæiske veje. Over skatten betaler I for, at danske vognmænds konkurrencevilkår forringes.

6 [6] Med Kurt Beier-skandalen fra Padborg i frisk erindring, så ved vi at det sker med lønninger helt ned til 15 kroner i timen. Den danske ambassade har utvivlsomt fulgt reglerne og blot bistået nogle danske virksomheder, uden at tænke nøjere over, hvordan det kan bruges. Men jeg mener, at vores udenrigstjeneste skal værne om danske interesser herunder det danske arbejdsmarked. Jeg vil derfor gerne sende et helt klart signal til udenrigsministeren og hans ministerium: Det må naturligvis ikke være sådan, at ministeriet og dets ansatte giver informationer, der så åbenlyst kan bruges til social dumping og unfair konkurrence på det danske vejgodsmarked. Dét bliver man nødt til at forholde sig til. Allerede i foråret 2017 blev udenrigsministeren gjort opmærksom på det. I september 2018 ser vi det så ske igen. Og kun få uger efter indledes en politiundersøgelse af, om der har været tale om menneskesmugling i forbindelse med Kurt Beier-skandalen. Den danske ambassade i Warszawa har ikke rådgivet Kurt Beier. Men et par håndfulde andre transportvirksomheder har været omkring i de senere år. Men Kurt Beier-sagen må få udenrigsministeren til at tænke og ambassaden til at være lidt mere reflekterende.

7 [7] Selvfølgelig skal reglerne laves i Bruxelles og ikke hos embedsmænd på den danske ambassade. Men en politisk opmærksomhed på, at etablering af transportvirksomheder i Polen kan være et problem, bør sive ned gennem systemet. Alt dette er for mig at se blot eksempler på, hvor galt det står til med reguleringen af det europæiske arbejdsmarked på godstransportområdet. Og derfor har det også været en blandet fornøjelse at være vidne til det politiske forløb omkring vejtransportpakken. Jeg skal ikke trætte jer med en gennemgang af den rutsjetur som det snart 2-årige forløb har været. Vi har løbende beskrevet det i DTL-Magasinet, på vores facebookside og i vores pressemeddelelser. Men jeg kan blot konstatere, at det ikke er fremmende for tiltroen til EUprocesserne og særligt Europa Parlamentet at have været vidne til vejpakkernes turbulente og endnu usikre skæbne. Lige nu aner vi ikke, hvor det ender. Og jeg har ikke tal på de gange jeg har brugt netop den formulering om vejpakkernes status og skæbne: Vi aner ikke, hvor det ender.

8 [8] Men for mig understreger det vigtigheden af vores tilstedeværelse i Bruxelles, i form af NLA og det tætte samarbejde med vores nordiske søsterorganisationer, SÅ, SKAL og NLF. Og selv om der pt. er lidt usikkerhed om hvordan det vil se ud i sidste ende, så lad mig lige minde jer om følgende: For 5-6 år siden lagde EU-Kommissionen op til fuld liberalisering af transportmarkedet. Var dét sket, havde vi kun været 35 mennesker forsamlet i dag. En ny kommission og transportkommissær blev igen og igen mødt med eksempler og argumenter for mere og bedre regulering. Det gjorde de blandt andet fra NLA og DTL. Dét er én af årsagerne til at vi kan være så mange i dag. At vi fik en Road Alliance på dansk initiativ mellem de nordvesteuropæiske transportministre skyldes, i al beskedenhed, også en massiv indsats fra DTLs side, for at få danske politikere til at forstå vigtigheden. Det har også medvirket til, at så mange af jer stadig har en forretning. Og at transportministrene i EU-Rådet kom med så klar og kvalificeret et bud på vejpakkerne, skyldes blandt andet en indsats fra NLA, DTL, 3F og andre stærke aktører.

9 [9] Og blandt andet derfor kan vi stadig have stabile medlemstal i DTL, fordi der er stadig et forretningsgrundlag, som ikke er blevet oversvømmet af lavtlønschauffører. Alt dette blot for at slå fast, at tingene kommer ikke af sig selv. Og som Martin Danielsen så rigtig sagde på vores regionsrepræsentantmøde for et par uger siden så rækker vores indflydelse langt ud over hvad vores størrelse ville tilsige. Men vi løfter opgaven! Overalt ser jeg organisationer omkring os, som opruster i Bruxelles. Nogle med samme dagsordner som vi og dem samarbejder vi med. Andre igen, også danske organisationer, med helt modsatrettede dagsordner. Dem skal vi også fremover kunne spille af banen. *** Siden vi sidst var til generalforsamling sammen, har vi set regeringen komme med en infrastrukturplan. Alt fokus samlede sig om en omfartsvej ved Mariager som undervejs blevet kortet kraftigt af.

10 [10] DTL var hurtigt ude at foreslå, at de sparede penge ved forkortelse af omfartsvejen meget passende kunne bruges til at skabe flere parkeringsmuligheder for lastbiler. For det er ikke rimeligt, at danske vognmænd og deres chauffører undertiden står i valget mellem at få en parkeringsafgift for ulovlig parkering eller en bøde for overtrædelse af køre- og hviletiderne. Lad mig sige det således: Der er kapacitetsproblemer og der har været det længe. Der skal laves flere anvendelige parkeringspladser. Når dét er sagt så vil jeg også gerne slå fast: Den stemning jeg nogle steder har oplevet omkring afgifter givet for ulovlig parkering, skal altså sættes i perspektiv. Hos DTL gør vi vores hjemmearbejde. Og vi har spurgt medlemmerne. Og vi har søgt om aktindsigt hos myndighederne. Billedet er klart: Langt de fleste bøder gives til udenlandske lastbiler. Langt de fleste. En langt mindre del gives til danske biler. Og heraf kun en endnu mindre del til DTL-medlemmer. Og derfor har vi krævet, at de udenlandske biler skal betale afgifter og bøder på stedet så man er sikker på at de bliver betalt. *** For få uger siden blev det vedtaget, at hastigheden for lastbiler på mange stræk kan sættes op fra 70 til 80 kilometer i timen.

11 [11] Det er en klokkeklar DTL-mærkesag der dermed kommer i hus. Og jeg er ikke i tvivl om værdien: Langt bedre flow i trafikken, færre misforståelser og mindre irritation mellem trafikanterne og tidsbesparelser for vognmænd og chauffører. Jeg synes vi har en forpligtelse til at minde os selv og hinanden om vores sejre og resultater. Dette resultat kom i stand efter en årrække med målrettet og vidensbaseret dialog med politikerne på Christiansborg. Det er et eksempel på hvordan seriøsitet, vedholdenhed og det bedre argument kan vinde indpas. Og som sådan er forløbet i sin essens et fint billede på DTL-Danske Vognmænd og grunden til at jeg er stolt af at være en del af holdet. Det bringer mig til den nye varebilslovgivning: I 2010 langede daværende skatteminister Troels Lund Poulsen hårdt ud efter vognmandserhvervet, efter afsløring af helt utilstedelige forhold blandt varebilstransportørerne. Derfor har det været en bunden opgave at få varebilerne omfattet af godskørselsloven og et tilladelseskrav. Det får vi meget snart nemlig 1. juli 2019.

12 [12] Det politiske kompromis blev måske ikke perfekt med en 11 kg grænse pr. pakke og ja, det bliver en udfordring for erhvervet at blive klar til de nye regler, og der følger bøvl med i starten. Det er beklageligt, men det er vilkåret. Men der er ingen slinger fra DTLs side. Vil vi have ordnede forhold i hele vognmandsbranchen og det vil vi og det skal vi så er dette en helt afgørende forudsætning. Derfor kæmper vi også ufortrødent videre. Varebilslovgivningen skal løbende vurderes, og vi følger nøje de erfaringer varebilsvognmændene gør sig. Og så blot et par ord om PostNord. *** Det er jo åbenlyst en besynderlighed at se vores politikere blive ved med at grave dybt i lommerne efter underskudsfinansiering. Og det er dybt besynderligt, at opleve den manglende konsekvens, manglende realisme og manglende forståelse, som gælder politisk, når talen falder på PostNord. Det er ikke rimeligt at man med statstilskud og underskudsgaranti kan blive ved med at undergrave private vognmænds forretninger. Og det er uacceptabelt at regeringen end ikke kan svare på hvilke løn- og arbejdsforhold deres fx rumænske og bulgarske chauffører er ansat under, mens de udfører transporter for PostNord på dansk grund.

13 [13] Vi kommer til at forfølge denne sag igen og igen. Indtil der er fair vilkår og fair konkurrence. Det er den ihærdighed, den vedholdenhed og den vilje til at bide sig fast i sagen og hele tiden gå efter det bedste mulige resultat, der kendetegner DTL. Så DTL er, sagt helt uden falsk beskedenhed, den stærkeste vejtransportorganisation i Danmark. Vi slår konkurrenterne med længder uanset om det er på faglighed og seriøsitet i de erhvervspolitiske sager, i medlemsrådgivningen, eller i spillet om den store mediedagsorden. Sådan et hold er det endog meget tilfredsstillende at stå i spidsen for i hverdagen sammen med en knalddygtig bestyrelse. Så jeg vil gerne benytte lejligheden til at takke bestyrelsen for det gode samarbejde, og medarbejderne for den store indsats. Og en tak til medlemmerne, som igen og igen bakker op, skaber initiativer, kommer med forslag, dukker op til møder og arrangementer og aldrig er for fine til også at levere et kritisk æselspark, hvis det forekommer passende. Senest var det en fornøjelse at se så mange af jer på transportmessen i Herning i marts. DTL havde en flot og velbesøgt stand, og jeg har ikke hørt andet en lovord om vores deltagelse.

14 [14] Jeg vil også gerne kvittere for det tætte og gode samarbejde vi har fået etableret på kort tid med vores nye forsikringspartner if Fra vi begyndte at forhandle aftalen, til den lå underskrevet og til vi kunne begynde at eksekvere på indholdet, er det kun gået fremad. Og jeg kan ikke opfordre medlemmer og lokalforeninger nok til at tage kontakt med if med henblik på at finde grundlag for et samarbejde. Vores gode kommercielle samarbejder, med if med Circle K, med SOS- Dansk Autohjælp, med Applus og en langt række andre aktører både i hverdagen og omkring for eksempel Transportmessen, er uvurderligt. *** Som en sidste bemærkning, af lidt mere personlig karakter: Jeg fyldte 60 år for nogle uger siden. Jeg vil gerne takke for de mange venlige hilsner, flotte gaver, venlige ord og for de mange der tog sig tid til at komme til min reception. Det var overvældende og jeg er meget taknemmelig. Men: Vi har allerede haft et stramt program, og vi er slet ikke færdige med generalforsamlingen endnu, så jeg vil hermed blot afslutte min del af beretningen. Tak for ordet.

15 [15]

DTL-Danske Vognmænd Dansk Transport og Logistik. Generalforsamling 2018 i Odense. Næstformand Ole Bang Jensens beretning [Det talte ord gælder] ***

DTL-Danske Vognmænd Dansk Transport og Logistik. Generalforsamling 2018 i Odense. Næstformand Ole Bang Jensens beretning [Det talte ord gælder] *** [1] DTL-Danske Vognmænd Dansk Transport og Logistik Generalforsamling 2018 i Odense Næstformand Ole Bang Jensens beretning [Det talte ord gælder] *** Mojn. Jeg vil da også gerne lige sige et par ord. Jeg

Læs mere

Formand Martin Danielsens beretning DTL-Danske Vognmænds generalforsamling 2019 [Det talte ord gælder] ***

Formand Martin Danielsens beretning DTL-Danske Vognmænds generalforsamling 2019 [Det talte ord gælder] *** [1] Formand Martin Danielsens beretning DTL-Danske Vognmænds generalforsamling 2019 [Det talte ord gælder] Kære alle, kolleger og DTL-vognmænd, DTL-ansatte, samarbejdspartnere, politikere, journalister,

Læs mere

Opråb fra lønmodtagerne: Styrk kampen mod social dumping! - UgebrevetA4.dk. SOCIAL DUMPING Opråb fra lønmodtagerne: Styrk kampen mod social dumping!

Opråb fra lønmodtagerne: Styrk kampen mod social dumping! - UgebrevetA4.dk. SOCIAL DUMPING Opråb fra lønmodtagerne: Styrk kampen mod social dumping! SOCIAL DUMPING Opråb fra lønmodtagerne: Styrk kampen mod social dumping! Af Gitte Redder @GitteRedder Fredag den 24. november 2017 Seks ud af ti danske lønmodtagere mener i ny undersøgelse, at politikerne

Læs mere

Samrådsspørgsmål A-D-TRU alm. del, stillet til transportministeren den 24. maj 2016:

Samrådsspørgsmål A-D-TRU alm. del, stillet til transportministeren den 24. maj 2016: TALEMANUSKRIPT Side 1 af 15 Talepapir til brug for besvarelse af samrådsspørgsmål A-D om B165 (Forslag til folketingsbeslutning om, at godskørsel for fremmed regning med varebiler omfattes af godskørselsloven

Læs mere

Jørgen Egeskovs beretning DTL-generalforsamling 2014

Jørgen Egeskovs beretning DTL-generalforsamling 2014 [Det talte ord gælder] Kære DTL-medlemmer, vognmænd, delegerede, gæster, familie, venner... Igen - velkommen til DTL-generalforsamling 2014 her i Kolding. Som I ved er dette min sidste generalforsamling

Læs mere

Marie-Louise Knuppert 1. maj 2014

Marie-Louise Knuppert 1. maj 2014 Marie-Louise Knuppert 1. maj 2014 Kære venner. Vi har haft økonomisk krise længe. Nu er der lys forude. Så det er nu, vi igen skal minde hinanden om, at Danmarks vej videre handler om fællesskab. Vi kommer

Læs mere

Antallet af tilladelser til chauffører fra ikke-eu-lande er steget med hele 60 procent siden Det år blev der givet tilladelser.

Antallet af tilladelser til chauffører fra ikke-eu-lande er steget med hele 60 procent siden Det år blev der givet tilladelser. RÆS MOD BUNDEN Chauffører fra fattige lande strømmer hertil Af Lærke Øland Frederiksen @LaerkeOeland Mandag den 13. november 2017 Markant flere chauffører fra lande som Filippinerne og Usbekistan får lov

Læs mere

Klausuleret til lørdag den 28. maj kl. 12.00. Formand Martin Danielsens tale til. DTL-Danske Vognmænds generalforsamling. Oslo-båden 28.

Klausuleret til lørdag den 28. maj kl. 12.00. Formand Martin Danielsens tale til. DTL-Danske Vognmænds generalforsamling. Oslo-båden 28. [1] Klausuleret til lørdag den 28. maj kl. 12.00 Formand Martin Danielsens tale til DTL-Danske Vognmænds generalforsamling Oslo-båden 28. maj 2016 [Det talte ord gælder] Dejligt at se jer alle sammen igen!

Læs mere

DTL-Danske Vognmænd Dansk Transport og Logistik. Generalforsamling 2018 i Odense. Adm. dir. Erik Østergaards beretning [Det talte ord gælder] ***

DTL-Danske Vognmænd Dansk Transport og Logistik. Generalforsamling 2018 i Odense. Adm. dir. Erik Østergaards beretning [Det talte ord gælder] *** [1] DTL-Danske Vognmænd Dansk Transport og Logistik Generalforsamling 2018 i Odense Adm. dir. Erik Østergaards beretning [Det talte ord gælder] *** Kan man både blæse og have mel i munden? Ikke at jeg

Læs mere

Derfor vil Socialdemokraterne invitere alle Folketingets partier til at indgå en bred politisk aftale om et trygt og ordentligt arbejdsmarked.

Derfor vil Socialdemokraterne invitere alle Folketingets partier til at indgå en bred politisk aftale om et trygt og ordentligt arbejdsmarked. Det danske arbejdsmarked er unikt. Vi evner at kombinere fleksibilitet og tryghed, og regulering af lønninger sker uden politisk indblanding. Det gør vores økonomi omstillingsparat i en tid, hvor den globale

Læs mere

Transport-, Bygnings- og Boligudvalget B 103 Bilag 1 Offentligt

Transport-, Bygnings- og Boligudvalget B 103 Bilag 1 Offentligt Transport-, Bygnings- og Boligudvalget 2016-17 B 103 Bilag 1 Offentligt 15. maj 2017 Folketinget Transport-, Bygnings-, og Boligudvalget Christiansborg 1240 København K Vedrørende forslag til folketingsbeslutning

Læs mere

Hvad gøres der for at dæmme op for angrebene?

Hvad gøres der for at dæmme op for angrebene? Hvad gøres der for at dæmme op for angrebene? Svensk forskningsprojekt Øget politikontrol Kontakt til og møder med politikere Direkte kontakt til Transportministeren Oplysning og debat via facebook Skandinavisk

Læs mere

Indenfor fem til ti år kan det her erhverv være helt væk

Indenfor fem til ti år kan det her erhverv være helt væk Direktør: Indslusningsløn vil trække tæppet væk under transportbranchen - UgebrevetA4.dk 14-01-2016 22:00:42 LØNPRES Direktør: Indslusningsløn vil trække tæppet væk under transportbranchen Af Mathias Svane

Læs mere

Troværdighedsbranchen: Krav og forventninger til revisor i dag og i morgen

Troværdighedsbranchen: Krav og forventninger til revisor i dag og i morgen Erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsens tale på FSR s årsmøde danske revisorer Revisordøgnet 2013, den 26. september 2013 Troværdighedsbranchen: Krav og forventninger til revisor i dag og i morgen

Læs mere

Klausuleret til lørdag den 28. maj kl DTL-Danske Vognmænds generalforsamling 2016

Klausuleret til lørdag den 28. maj kl DTL-Danske Vognmænds generalforsamling 2016 [1] Klausuleret til lørdag den 28. maj kl. 12.00 DTL-Danske Vognmænds generalforsamling 2016 Beretning ved næstformand Ole Bang Jensen [Det talte ord gælder] Jamen, jeg vil da også gerne have lov at byde

Læs mere

Talepapir - besvarelse af samrådsspørgsmål C om udenlandske bussers kørsel i Danmark. Samrådsspørgsmål

Talepapir - besvarelse af samrådsspørgsmål C om udenlandske bussers kørsel i Danmark. Samrådsspørgsmål Transport-, Bygnings- og Boligudvalget 2017-18 TRU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 155 Offentligt TALEMANUSKRIPT Talepapir - besvarelse af samrådsspørgsmål C om udenlandske bussers kørsel i Danmark

Læs mere

Formandens beretning - udkast. Karin Brorsen. VikarBranchens generalforsamling 8. maj 2015

Formandens beretning - udkast. Karin Brorsen. VikarBranchens generalforsamling 8. maj 2015 Formandens beretning - udkast Karin Brorsen VikarBranchens generalforsamling 8. maj 2015 Velkommen til Generalforsamlingen i VikarBranchen. For anden gang står jeg nu som formand, og skal aflægge beretning

Læs mere

Beretning SØV-generalforsamling 2016

Beretning SØV-generalforsamling 2016 Beretning SØV-generalforsamling 2016 Jeg har en drøm - Om at vi kan få overenskomster, som er mere enkle og forståelige for både arbejdsgivere og arbejdstagere - Om at vi kan få køre- hviletidsbestemmelser,

Læs mere

Branchens udfordringer nu og i fremtiden

Branchens udfordringer nu og i fremtiden Branchens udfordringer nu og i fremtiden TUR Chaufførkonference Tirsdag d. 23. maj 2017 underdirektør Frank Davidsen Hvorfor medlemskab? http://www.dtl.eu/presserum/webnyheder/2016/dtl-vognmandsfjendtlig-regering/

Læs mere

Jeg har glædet mig til i dag til kampdagen sammen med jer. Og der er meget på spil i år.

Jeg har glædet mig til i dag til kampdagen sammen med jer. Og der er meget på spil i år. 1. maj tale 2015 (Det talte ord gælder) Kære alle sammen Jeg har glædet mig til i dag til kampdagen sammen med jer. Og der er meget på spil i år. Men jeg vil gerne starte med at fortælle om mit besøg hos

Læs mere

Lancering af Tænketanken EUROPA Danmarks første europapolitiske tænketank 2. december kl. 10:30. Karsten Dybvad. -- Det talte ord gælder --

Lancering af Tænketanken EUROPA Danmarks første europapolitiske tænketank 2. december kl. 10:30. Karsten Dybvad. -- Det talte ord gælder -- Lancering af Tænketanken EUROPA Danmarks første europapolitiske tænketank 2. december kl. 10:30 Karsten Dybvad -- Det talte ord gælder -- Tak for ordet, Claus. Tak for at slå fast, at det europæiske samarbejde

Læs mere

Danske transportvirksomheders muligheder ved deltagelse i EU projekter Ulla Thietje - ITD

Danske transportvirksomheders muligheder ved deltagelse i EU projekter Ulla Thietje - ITD 2011 Danske transportvirksomheders muligheder ved deltagelse i EU projekter Ulla Thietje - ITD Hvem er ITD? Brancheforeningen Uddannelsesaktiviteter Jeg har i oplægget fået stillet følgende spørgsmål:

Læs mere

Martin Danielsen beretning DTL-generalforsamlingen 2014

Martin Danielsen beretning DTL-generalforsamlingen 2014 [Det talte ord gælder] 10-15 min. Jeg vil gerne starte med at sige, at det som altid er godt at være til generalforsamling i DTL. Det er godt at se Jer alle sammen. Jeg har set frem til, at vi skal have

Læs mere

Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Per Clausen (EL).

Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Per Clausen (EL). Klima-, Energi- og Bygningsudvalget 2014-15 KEB Alm.del Bilag 191 Offentligt DET TALTE ORD GÆLDER Klima-, energi- og bygningsministerens besvarelse af samrådsspørgsmål J om overfladetemperaturkrav til

Læs mere

Af Morten Aastrup Økonom i LO

Af Morten Aastrup Økonom i LO ANALYSE Stort overskud på kampen mod social dumping Fredag den 24. august 2018 Det giver et stort plus for staten, når staten sætter ind over for udenlandske virksomheder, der snyder i skat. Så meget som

Læs mere

KLAUSULERET TIL 1. MAJ KL DET TALTE ORD GÆLDER

KLAUSULERET TIL 1. MAJ KL DET TALTE ORD GÆLDER LO-sekretær Marie Louise Knuppert 1. maj 2013, Odense kl. 15.30 KLAUSULERET TIL 1. MAJ KL. 15.30 DET TALTE ORD GÆLDER God morgen. Det er godt at se jer sådan en forårsdag - her i Odense! Jeg skal hilse

Læs mere

I fagbevægelsen tror vi ikke på noget for noget. I fagbevægelsen gør vi hver dag noget for nogen. *******

I fagbevægelsen tror vi ikke på noget for noget. I fagbevægelsen gør vi hver dag noget for nogen. ******* 1. maj 2011 / LO-formand Harald Børsting Lokale arrangementer DET TALTE ORD GÆLDER Det siges ofte, at hvis man vil nå ind til marven i den danske arbejderbevægelse, så skal man synge vores sange. Sangene

Læs mere

NOTAT. Indsats i forhold til ulovlig cabotage-kørsel

NOTAT. Indsats i forhold til ulovlig cabotage-kørsel NOTAT Dato J. nr. 21. maj 2013 Indsats i forhold til ulovlig cabotage-kørsel Ulovlig cabotagekørsel er et af de forhold, der skal sættes ind over for, i indsatsen imod social dumping. Der er allerede sket

Læs mere

Mundtlig beretning ved Danske Ældreråds repræsentantskabsmøde 2019

Mundtlig beretning ved Danske Ældreråds repræsentantskabsmøde 2019 Mundtlig beretning ved Danske Ældreråds repræsentantskabsmøde 2019 2019 er et historisk år for Danske Ældreråd. Vores landsorganisation blev stiftet i 1999, og vi kan med dette repræsentantskabsmøde fejre

Læs mere

Revision af Udstationeringsdirektivet

Revision af Udstationeringsdirektivet Europaudvalget 2016 KOM (2016) 0128 Bilag 17 Offentligt København, den 9. november 2017 Revision af Udstationeringsdirektivet Af Gunde Odgaard, Sekretariatschef i Bygge-, Anlægs- og Trækartellet EU's ministerråd

Læs mere

Transport-, Bygnings- og Boligministeriet Frederiksholms Kanal København k

Transport-, Bygnings- og Boligministeriet Frederiksholms Kanal København k Transport-, Bygnings- og Boligministeriet Frederiksholms Kanal 27 1220 København k Sendt per e-mail til: Teddy Henrik Becher thb@trm.dk samt Peter Lübke pel@trm.dk Sted/Dato: Padborg og København den 20.

Læs mere

Klima- og energiministerens besvarelse af samrådsspørgsmål U-X om Kvoteregisteret i Folketingets Energipolitiske Udvalg den 27. maj 2010 åbent samråd

Klima- og energiministerens besvarelse af samrådsspørgsmål U-X om Kvoteregisteret i Folketingets Energipolitiske Udvalg den 27. maj 2010 åbent samråd Det Energipolitiske Udvalg, Skatteudvalget 2009-10 EPU alm. del Bilag 292, SAU alm. del Bilag 214 Offentligt Klima- og energiministerens besvarelse af samrådsspørgsmål U-X om Kvoteregisteret i Folketingets

Læs mere

L 111 Forslag til lov om afgift af mættet fedt i visse fødevarer (fedtafgiftsloven).

L 111 Forslag til lov om afgift af mættet fedt i visse fødevarer (fedtafgiftsloven). Page 1 of 5 Folketinget, Christiansborg 1240 København K. Tlf.: +45 3337 5500 Mail: folketinget@ft.dk L 111 Forslag til lov om afgift af mættet fedt i visse fødevarer (fedtafgiftsloven). Af Skatteministeren

Læs mere

Beslutningsforslag nr. B 108 Folketinget 2012-13

Beslutningsforslag nr. B 108 Folketinget 2012-13 Beslutningsforslag nr. B 108 Folketinget 2012-13 Fremsat den 5. april 2013 af Henning Hyllested (EL), Finn Sørensen (EL), Christian Juhl (EL) og Jørgen Arbo Bæhr (EL) Forslag til folketingsbeslutning om

Læs mere

TRANSPORTBRANCHENS UDFORDRINGER OG NØGLETAL. v/underdirektør Ove Holm DTL Danske Vognmænd

TRANSPORTBRANCHENS UDFORDRINGER OG NØGLETAL. v/underdirektør Ove Holm DTL Danske Vognmænd TRANSPORTBRANCHENS UDFORDRINGER OG NØGLETAL v/underdirektør Ove Holm DTL Danske Vognmænd DTL Danske Vognmænd Medlemmer 2.000 Heraf med varebil:100+300 = 400 Vare- og lastbiler 10.000 Heraf varebiler: 300+800

Læs mere

Åbning af Landsskuet i Herning den 4. juli 2013

Åbning af Landsskuet i Herning den 4. juli 2013 Åbning af Landsskuet i Herning den 4. juli 2013 Tak for invitationen. Det er en stor fornøjelse at være med til at åbne Landsskuet i Herning. Dyrskuer er altid fulde af inspiration, og man er klar til

Læs mere

Talepapir til brug for besvarelse af samrådsspørgsmål AI-AL om transportvirksomheder med datterselskaber uden for Danmark

Talepapir til brug for besvarelse af samrådsspørgsmål AI-AL om transportvirksomheder med datterselskaber uden for Danmark Transportudvalget 2013-14 TRU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 944 Offentligt Talepapir til brug for besvarelse af samrådsspørgsmål AI-AL om transportvirksomheder med datterselskaber uden for Danmark

Læs mere

Generalforsamling. lørdag den 31. marts 2012. på Comwell Kolding

Generalforsamling. lørdag den 31. marts 2012. på Comwell Kolding Generalforsamling lørdag den 31. marts 2012 på Comwell Kolding Direktørens bertning v/adm. direktør Jacob Chr. Nielsen Side 1 af 7 ITD s generalforsamling 1. Indledning 2011 er det første år, hvor jeg

Læs mere

Christian Jensens formandsberetning FDL 2012!

Christian Jensens formandsberetning FDL 2012! Christian Jensens formandsberetning FDL 2012! Hvis man nu efter snart flere eller rettere sagt mange år har måttet stå og gentage sig selv i de årlige beretninger om branchens om ikke dårligdomme, så i

Læs mere

L 213 Forslag til lov om ændring af personskatteloven, ligningsloven og forskellige andre love.

L 213 Forslag til lov om ændring af personskatteloven, ligningsloven og forskellige andre love. Page 1 of 5 Folketinget, Christiansborg 1240 København K. Tlf.: +45 3337 5500 Mail: folketinget@ft.dk L 213 Forslag til lov om ændring af personskatteloven, ligningsloven og forskellige andre love. (Midlertidig

Læs mere

Sideveje i Dansk Transport

Sideveje i Dansk Transport Sideveje i Dansk Transport Arbejdsliv, løn og levevilkår for bulgarske, rumænske og makedonske chauffører i Danmark og Vesteuropa. En rapport om arbejdskraftens fri bevægelighed på transportområdet. Efteråret

Læs mere

Nyt fra Christiansborg

Nyt fra Christiansborg H-Consulting, Bastrupvej 141, 4100 Ringsted, tlf. 5764 3100 Nyt fra Christiansborg April 2016 Grænsekontrol forlænges Regeringen har besluttet at forlænge den midlertidige grænsekontrol frem til 3. maj

Læs mere

Analyse fra Cevea, 3. juni 2009

Analyse fra Cevea, 3. juni 2009 03.06.09 EP-valget skuffer vælgerne Side 1 af 5 Analyse fra Cevea, 3. juni 2009 Cevea Teglværksgade 27 2100 København Ø Tlf +45 31 64 11 22 kontakt@cevea.dk www.cevea.dk Skuffelse med stort S sådan dømmer

Læs mere

1. maj tale 2015. Men inden vi når så langt, så et par ord om det der optager mig som landets justitisminister.

1. maj tale 2015. Men inden vi når så langt, så et par ord om det der optager mig som landets justitisminister. 1. maj tale 2015 Forleden besøgte jeg den store danske virksomhed Leo Pharma. Den ligger et stenkast fra min bopæl. 1600 gode danske arbejdspladser har de i Danmark. De skaber produkter til millioner af

Læs mere

Samrådstale om fattigdom som følge af kontanthjælpsloft,

Samrådstale om fattigdom som følge af kontanthjælpsloft, Beskæftigelsesudvalget 2017-18 BEU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 300 Offentligt T A L E 29. januar 2018 Samrådstale om fattigdom som følge af kontanthjælpsloft, 225-timersregel og integrationsydelse

Læs mere

Generalforsamling d. 23. april 2013

Generalforsamling d. 23. april 2013 Generalforsamling d. 23. april 2013 Det har været en lidt mærkelig oplevelse at skulle skrive dette års beretning, og jeg har prøvet at udskyde den så længe som muligt, for tidligere år er jeg kommet ind

Læs mere

Aftale mellem regeringen (Socialdemokraterne og Radikale Venstre), Enhedslisten og Socialistisk Folkeparti. Styrket indsats mod social dumping

Aftale mellem regeringen (Socialdemokraterne og Radikale Venstre), Enhedslisten og Socialistisk Folkeparti. Styrket indsats mod social dumping Aftale mellem regeringen (Socialdemokraterne og Radikale Venstre), Enhedslisten og Socialistisk Folkeparti Styrket indsats mod social dumping Social dumping er en udfordring på det danske arbejdsmarked.

Læs mere

1. maj Ejner K. Holst KLAUSULERET TIL 1. MAJ KL DET TALTE ORD GÆLDER. Frihed, lighed og fællesskab

1. maj Ejner K. Holst KLAUSULERET TIL 1. MAJ KL DET TALTE ORD GÆLDER. Frihed, lighed og fællesskab KLAUSULERET TIL 1. MAJ KL. 07.00 DET TALTE ORD GÆLDER 1. maj 2015 Ejner K. Holst Frihed, lighed og fællesskab Lad mig spørge jer om det samme, som den sang vi lige har sunget, gjorde. Frihed, lighed og

Læs mere

Erik Østergaards beretning - DTL-generalforsamling 2014

Erik Østergaards beretning - DTL-generalforsamling 2014 [Det talte ord gælder] Engang imellem bliver jeg spurgt, hvorfor jeg bruger så megen tid på cabotage-diskussion. Nogen siger det er jo den vej det går, Erik det er udviklingen. Vi må følge med tiden. Andre

Læs mere

Generalforsamling i Ø-Kvarterets grundejerforening den 25. marts 2014

Generalforsamling i Ø-Kvarterets grundejerforening den 25. marts 2014 Generalforsamling i Ø-Kvarterets grundejerforening den 25. marts 2014 Bestyrelsens beretning ved formanden. Fra bestyrelsens side vil vi gerne byde jer rigtig hjertelig velkommen her til årets generalforsamling

Læs mere

ANNI MATTHIESEN NYHEDSBREV: 29/05/19

ANNI MATTHIESEN NYHEDSBREV: 29/05/19 ANNI MATTHIESEN NYHEDSBREV: 29/05/19 Et flot Venstre-resultat til Europaparlamentsvalget Søndag d. 26. maj havde vi valg til Europa-Parlamentet. Det blev et fantastisk valg på mange måder. Først og fremmest

Læs mere

6. s. e. Trin juli 2014 Haderslev Hertug Hans Kirke 8.30 & Domkirken / Christian de Fine Licht Dette hellige

6. s. e. Trin juli 2014 Haderslev Hertug Hans Kirke 8.30 & Domkirken / Christian de Fine Licht Dette hellige 6. s. e. Trin. - 27. juli 2014 Haderslev Hertug Hans Kirke 8.30 & Domkirken 10.00 754 691 392 / 385 472 655 Christian de Fine Licht Dette hellige evangelium skriver evangelisten Matthæus (19, 16 26): Og

Læs mere

Tidspunkt: Ca Taletid: 11 min.

Tidspunkt: Ca Taletid: 11 min. Arrangement: Generalforsamling - beretning Sted: Grenaa (Kystvejens Konferencecenter) Tidspunkt: Ca. 16.50 Taletid: 11 min. Indledning Tak for ordet. Det er en glæde at stå foran jer med foreningens beretning

Læs mere

Lizette Risgaard 1. maj 2014

Lizette Risgaard 1. maj 2014 Lizette Risgaard 1. maj 2014 God morgen. Dejligt at være her. Er I ved at komme i 1. maj-humør? Det håber jeg sandelig. For vi har meget at snakke om i dag. Der er på ingen måder blevet mindre brug for

Læs mere

Generalforsamling 2012 den 9. marts 2013. BERETNING for 2011 v/formand Per Rasmussen

Generalforsamling 2012 den 9. marts 2013. BERETNING for 2011 v/formand Per Rasmussen Året 2012 Generalforsamling 2012 den 9. marts 2013 BERETNING for 2011 v/formand Per Rasmussen Denne beretning er gældende for tidspunktet siden sidste ordinære generalforsamling og til i dag. 2012 fortsat

Læs mere

Generalforsamling Sjællands Vognmandsforening. 16. marts 2019

Generalforsamling Sjællands Vognmandsforening. 16. marts 2019 Generalforsamling Sjællands Vognmandsforening 16. marts 2019 Medlemsservice Medlemsservice Medlemmernes behov for førstehjælp kommer først! - 24/7/365 adgang til kompetent rådgivning og førstehjælp Ét

Læs mere

Samrådet i dag handler om østeuropæisk arbejdskraft, og de udfordringer det kan give for det danske arbejdsmarked.

Samrådet i dag handler om østeuropæisk arbejdskraft, og de udfordringer det kan give for det danske arbejdsmarked. Beskæftigelsesudvalget 2015-16 BEU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 441 Offentligt T A L E 20. maj 2016 Samrådstale om østeuropæisk arbejdskraft den 10. juni 2016 J.nr. 2016-3268 Center for Arbejdsmarkedspolitik

Læs mere

Infrastruktur, der skal få danskerne fremad

Infrastruktur, der skal få danskerne fremad ANNI MATTHIESEN NYHEDSBREV: 14/03/19 Infrastruktur, der skal få danskerne fremad Vores regering og DF har netop indgået en historisk ambitiøs infrastrukturaftale. Med aftalen afsætter vi ikke mindre end

Læs mere

Bestyrelsens beretning til Generalforsamlingen 2019 Ved formand Marie Louise Larsen

Bestyrelsens beretning til Generalforsamlingen 2019 Ved formand Marie Louise Larsen Bestyrelsens beretning til Generalforsamlingen 2019 Ved formand Marie Louise Larsen Året med de mange ad hoc udvalg. Da jeg satte mig for at skrive bestyrelsens beretning, fandt jeg alle referaterne frem

Læs mere

Det talte ord gælder

Det talte ord gælder Det talte ord gælder Forespørgsel til ministeren for nordisk samarbejde, justitsministeren og social- og integrationsministeren. Af Bertel Haarder (V), Karin Gaardsted (S), Marie Krarup (DF), Jeppe Mikkelsen

Læs mere

DET TALTE ORD GÆLDER. I september sidste år, lancerede regeringen som bekendt Danmarkshistories første samlede forsyningsstrategi.

DET TALTE ORD GÆLDER. I september sidste år, lancerede regeringen som bekendt Danmarkshistories første samlede forsyningsstrategi. Tale ved lancering af forsyningernes visioner den 15. marts 2017 DET TALTE ORD GÆLDER [Intro: Forsyningsbranchens indspark er glædeligt] Det er en stor fornøjelse at være med i dag til lanceringen af jeres

Læs mere

LO-sekretær Ejner K. Holst 1. maj 2013, Vejle

LO-sekretær Ejner K. Holst 1. maj 2013, Vejle LO-sekretær Ejner K. Holst 1. maj 2013, Vejle KLAUSULERET TIL 1. MAJ KL. 9.30 DET TALTE ORD GÆLDER Indledning: Jeg har en vigtig historie til jer i dag. En historie om arbejdsløshed. En af den slags, som

Læs mere

Inden jeg svarer på de stillede spørgsmål om Quickbreve, vil jeg indledningsvis sige følgende:

Inden jeg svarer på de stillede spørgsmål om Quickbreve, vil jeg indledningsvis sige følgende: Transport-, Bygnings- og Boligudvalget 2016-17 TRU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 310 Offentligt Side 1 af 12 Talemanuskript besvarelse af samrådsspørgsmål AQ-AT om forsinkede Quickbreve Tak for ordet.

Læs mere

Af Morten Aastrup Økonom i LO

Af Morten Aastrup Økonom i LO ANALYSE Kan vi leve med, at firmaer hvert år snyder statskassen for 14 milliarder? Tirsdag den 3. april 2018 Danske virksomheder betaler omkring 14 milliarder kroner for lidt i skat om året, viser ny opgørelse

Læs mere

Mennesker på kontanthjælp bliver hængt ud, som om de var roden til alt ondt.

Mennesker på kontanthjælp bliver hængt ud, som om de var roden til alt ondt. 1 Folkemødetale 2015 Johanne Schmidt Nielsen Det talte ord gælder. Jeg vil gerne starte med at sige, at den her valgkamp efterhånden har udviklet sig til sådan en konkurrence om, hvem der kan banke hårdest

Læs mere

Formand Jørgen Egeskovs tale ved DTLs arbejdsgiverforenings generalforsamling 25. maj 2013

Formand Jørgen Egeskovs tale ved DTLs arbejdsgiverforenings generalforsamling 25. maj 2013 Formand Jørgen Egeskovs tale ved DTLs arbejdsgiverforenings generalforsamling 25. maj 2013 Indledning (og kontingentstigning) Som de fleste af jer ved, er DTLs arbejdsgiverforening et frivilligt tilbud

Læs mere

FAIR KONKURRENCE Nyt initiativ mod løndumping splitter Europa Af Cecilie Agertoft Fredag den 27. oktober 2017

FAIR KONKURRENCE Nyt initiativ mod løndumping splitter Europa Af Cecilie Agertoft Fredag den 27. oktober 2017 S M FAIR KONKURRENCE Nyt initiativ mod løndumping splitter Europa Af Cecilie Agertoft Fredag den 27. oktober 2017 Kampen mod social dumping er for alvor skudt i gang, nu hvor EU s beskæftigelsesministre

Læs mere

Punkt 1 Velkomst og EFFAT FDT sektorens politiske beretning (kl )

Punkt 1 Velkomst og EFFAT FDT sektorens politiske beretning (kl ) Generalforsamling EFFAT s FDT sektor 14. november 2017 Taleoplæg Ole Wehlast Punkt 1 Velkomst og EFFAT FDT sektorens politiske beretning (kl. 10.00 10.30) Kære kolleger, Velkommen til den årlige generalforsamling

Læs mere

Samråd i ERU den 6. juni 2013 Spørgsmål AI stillet efter ønske fra Hans Christian Schmidt (V) og Peter Juel Jensen (V).

Samråd i ERU den 6. juni 2013 Spørgsmål AI stillet efter ønske fra Hans Christian Schmidt (V) og Peter Juel Jensen (V). Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2012-13 ERU Alm.del Bilag 282 Offentligt INSPIRATIONSPUNKTER 6. juni 2013 Samråd i ERU den 6. juni 2013 Spørgsmål AI stillet efter ønske fra Hans Christian Schmidt

Læs mere

23. søndag efter trinitatis 19. november 2017

23. søndag efter trinitatis 19. november 2017 Kl. 10.00 Burkal Kirke Tema: Hvad Guds er Evangelium: Matt. 22,15-22 Salmer: 745, 367, 448; 728, 266 Her er en 20'er. [Vis en 20 krone-mønt frem!] I ved hvordan den ser ud, selv om I ikke kan se den ordentligt

Læs mere

Myter og svar - Overenskomst 2018

Myter og svar - Overenskomst 2018 Myter og svar - Overenskomst 2018 I 2018 skal der forhandles overenskomster på det offentlige område, det afspejler sig i den offentlige debat, hvor det kan være vanskeligt at finde hoved og hale i myter

Læs mere

Mette Reissmann. December 2014. Indhold

Mette Reissmann. December 2014. Indhold Mette Reissmann Jeg ønsker alle en glædelig jul og et godt nytår! De bedste julehilsner fra Mette Reissmann (MF) udlændinge og integrationsordfører samt formand for by og boligudvalget December 2014 Indhold

Læs mere

Velkommen til generalforsamling i Træsektionen. Allerførst velkommen til Træsektionens tidligere formænd

Velkommen til generalforsamling i Træsektionen. Allerførst velkommen til Træsektionens tidligere formænd Træsektionens generalforsamling 16. marts 2018 Velkommen til generalforsamling i Træsektionen Allerførst velkommen til Træsektionens tidligere formænd Poul Erik Pedersen og Erik Ladefoged Kurt F. Sørensen

Læs mere

# 1: Forbindelsen mellem tale og situation forsvandt. Folkemødet: Politikerne glemte Bornholm og talte til tv et - Retorikforlaget

# 1: Forbindelsen mellem tale og situation forsvandt. Folkemødet: Politikerne glemte Bornholm og talte til tv et - Retorikforlaget Partilederne på Folkemødet fik en ellers sjælden mulighed for at tale direkte til et bredt publikum med en politisk interesse i toppen af skalaen. Desværre var de fleste af talerne kedelig skabelonretorik

Læs mere

(Det talte ord gælder) Historien om det danske velfærdssamfund er en succes.

(Det talte ord gælder) Historien om det danske velfærdssamfund er en succes. PDMWDOH 7LQH$XUYLJ+XJJHQEHUJHU ) OOHGSDUNHQ (Det talte ord gælder) Historien om det danske velfærdssamfund er en succes. I dag bliver vi rost fra alle sider for vores fleksible arbejdsmarked og vores sociale

Læs mere

Hjerl Hede 14.00: Lover den herre, Lille Guds barn hvad skader dig, Nu takker alle Gud

Hjerl Hede 14.00: Lover den herre, Lille Guds barn hvad skader dig, Nu takker alle Gud Tekster: Præd 3,1-11, Rom 8,1-4, Matt 10,24-31 Salmer. Lem 10.30: 435 Aleneste Gud, 306 O Helligånd kom til os ned, 675 Gud vi er i gode hænder, 41 Lille Guds barn, 438 Hellig, 477 Som korn, 10 Alt hvad

Læs mere

I dag har vi diskuteret udenlandsk arbejdskraft i Danmark. I mens er der 84.000 danskere, som hver dag går på arbejde i udlandet.

I dag har vi diskuteret udenlandsk arbejdskraft i Danmark. I mens er der 84.000 danskere, som hver dag går på arbejde i udlandet. Formandens tale til topmødet 2014 -- Det talte ord gælder -- I dag har vi diskuteret udenlandsk arbejdskraft i Danmark. I mens er der 84.000 danskere, som hver dag går på arbejde i udlandet. I Danmark

Læs mere

TRANSPORTBRANCHENS UDFORDRINGER OG NØGLETAL. v/underdirektør Ove Holm DTL Danske Vognmænd

TRANSPORTBRANCHENS UDFORDRINGER OG NØGLETAL. v/underdirektør Ove Holm DTL Danske Vognmænd TRANSPORTBRANCHENS UDFORDRINGER OG NØGLETAL v/underdirektør Ove Holm DTL Danske Vognmænd DTL Danske Vognmænd Medlemmer 2.000 Heraf med varebil:100+300 = 400 Vare- og lastbiler 10.000 Heraf varebiler: 300+800

Læs mere

Jørgen Christensen,

Jørgen Christensen, Jørgen Christensen, 30-01-14 Aller først vil jeg sige tak for indbydelsen til denne konference. Det er for mig meget vigtigt, at få sat fokus på, hvad der sker i grænseområdet når virksomheder flytter

Læs mere

Referat fra selvkøremøde Vissenbjerg storekro Lørdag 8. juni 2013 kl. 09.00

Referat fra selvkøremøde Vissenbjerg storekro Lørdag 8. juni 2013 kl. 09.00 Referat fra selvkøremøde Vissenbjerg storekro Lørdag 8. juni 2013 kl. 09.00 1. Velkomst ved ordstyre Morten Bang. 2. Gennemgang af referat fra den 2. februar 2013 3. Kl. 10.00. Indlæg v/ane Halsboe-Jørgensen

Læs mere

Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende

Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende I Hej Sundhedsvæsen har vi arbejdet på at understøtte, at de pårørende inddrages i større omfang, når et familiemedlem eller en nær ven indlægges på sygehus.

Læs mere

Midt-Vestjylland. Tillidsrepræsentanter er klare i spyttet. Noget af en øjenåbner. Jensens køkken 4/2015. Thise Mejeri: På besøg i Polen:

Midt-Vestjylland. Tillidsrepræsentanter er klare i spyttet. Noget af en øjenåbner. Jensens køkken 4/2015. Thise Mejeri: På besøg i Polen: 4/2015 Midt-Vestjylland Thise Mejeri: Tillidsrepræsentanter er klare i spyttet På besøg i Polen: Noget af en øjenåbner Arbejdstilsynets rådgivning spares væk: Jensens køkken Kaj Andersen er fællestillidsrepræsentant

Læs mere

Jeg er glad for, at jeg i dag kan præsentere den bedste prognose for dansk økonomi længe. Det er altid rart at være budbringer af gode nyheder.

Jeg er glad for, at jeg i dag kan præsentere den bedste prognose for dansk økonomi længe. Det er altid rart at være budbringer af gode nyheder. Finansudvalget 2016-17 FIU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 526 Offentligt Jeg er glad for, at jeg i dag kan præsentere den bedste prognose for dansk økonomi længe. Det er altid rart at være budbringer

Læs mere

Møde: Ordinær generalforsamling 2012 Dato: 22/3-2012 Kl.: 19:00 Sted: Det tidligere rådhus, Borup Deltagere: 52 medlemmer heraf 9 fuldmagter fremmødt

Møde: Ordinær generalforsamling 2012 Dato: 22/3-2012 Kl.: 19:00 Sted: Det tidligere rådhus, Borup Deltagere: 52 medlemmer heraf 9 fuldmagter fremmødt Møde: Ordinær generalforsamling 2012 Dato: 22/3-2012 Kl.: 19:00 Sted: Det tidligere rådhus, Borup Deltagere: 52 medlemmer heraf 9 fuldmagter fremmødt Dagsorden: Sag nr. 1. Valg af dirigent. Henrik Mølvig

Læs mere

STOP SOCIAL DUMPING. 14 konkrete tiltag til bekæmpelse af social dumping

STOP SOCIAL DUMPING. 14 konkrete tiltag til bekæmpelse af social dumping STOP SOCIAL DUMPING 14 konkrete tiltag til bekæmpelse af social dumping SF har 14 forslag til at stoppe den sociale dumping med til finanslovsforhandlinger. Forslagene er fordelt på tre områder: Transportområdet,

Læs mere

Formanden har nu ridset de store linjer op og næstformanden har kigget ned i det organisatoriske motorrum.

Formanden har nu ridset de store linjer op og næstformanden har kigget ned i det organisatoriske motorrum. ERIK ØSTERGAARDS TALE TIL GENERALFORSAMLING NYBORG 2013 Kære alle Formanden har nu ridset de store linjer op og næstformanden har kigget ned i det organisatoriske motorrum. Nu er tiden kommet til at gøre

Læs mere

Samråd i SAU den 28. april 2016 Spørgsmål Å-Ø stillet efter ønske fra Jesper Petersen (S) og Peter Hummelgaard Thomsen (S).

Samråd i SAU den 28. april 2016 Spørgsmål Å-Ø stillet efter ønske fra Jesper Petersen (S) og Peter Hummelgaard Thomsen (S). Skatteudvalget 2015-16 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 427 Offentligt [KUN DET TALTE ORD GÆLDER] 21. april 2016 Samråd i SAU den 28. april 2016 Spørgsmål Å-Ø stillet efter ønske fra Jesper Petersen

Læs mere

Hvad kan skatteministeren oplyse om den manglende indhentning af oplysninger om personer, der har placeret skat i skattely?

Hvad kan skatteministeren oplyse om den manglende indhentning af oplysninger om personer, der har placeret skat i skattely? Skatteudvalget 2014-15 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 574 Offentligt Tale 25. marts 2015 J.nr. 15-0981938 Samrådsspørgsmål Y Spørgsmål Y Hvad kan skatteministeren oplyse om den manglende indhentning

Læs mere

Referat af selvkøremøde Comwell Middelfart Karensmindevej 3 DK 5500 Middelfart

Referat af selvkøremøde Comwell Middelfart Karensmindevej 3 DK 5500 Middelfart Referat af selvkøremøde Comwell Middelfart Karensmindevej 3 DK 5500 Middelfart Lørdag 24. maj 2014 kl. 09.00 1. Velkomst ved ordstyrer Niels Erik Madsen 2. Status om nye og gamle medlemmer i gruppen. 3.

Læs mere

Harald Børsting. 1. maj 2014 Fælledparken

Harald Børsting. 1. maj 2014 Fælledparken Harald Børsting 1. maj 2014 Fælledparken I LO har vi 1 million lønmodtagere. Det er 1 million stemmer i debatten. I debatten om arbejdsløshed og beskæftigelsespolitik. I debatten om social dumping, velfærdturisme,

Læs mere

Og vi tager det samtidig meget alvorligt.

Og vi tager det samtidig meget alvorligt. Papir på det du kan Oplæg ved forbundsformand Poul Erik Skov Christensen på Undervisningsministeriets konference: Anerkendelse af realkompetence livslang læring på tværs i Den Sorte Diamant tirsdag den

Læs mere

Harald Børsting 1. maj 2014

Harald Børsting 1. maj 2014 Harald Børsting 1. maj 2014 Lokale taler: Helsingør, København, Køge og Roskilde I LO har vi 1 million lønmodtagere. Det er 1 million stemmer i debatten. I debatten om arbejdsløshed og beskæftigelsespolitik.

Læs mere

Effektundersøgelse organisation #2

Effektundersøgelse organisation #2 Effektundersøgelse organisation #2 Denne effektundersøgelse er lavet på baggrund af interviews med etikambassadørerne, samt et gruppeinterview i aktivitets og samværstilbuddene. Denne undersøgelse er ikke

Læs mere

Beretning Sydøstjyllands Vognmandsforening 2015

Beretning Sydøstjyllands Vognmandsforening 2015 Beretning Sydøstjyllands Vognmandsforening 2015 Jeg vil begynde min beretning med tre historier fra mit eget nabolag, Juelsminde og nærmeste omegn: Når en vognmand kan finde på at bruge andre chaufførers

Læs mere

Det ligner slave arbejde

Det ligner slave arbejde stop social dumping Hver dag er der nye eksempler på underbetaling af udenlandske arbejdere, som ofte lever under slavelignende forhold. Social dumping breder sig til flere og flere brancher. Vi har allerede

Læs mere

Social- og indenrigsminister Karen Ellemanns talepapir. 25. oktober kl minutter

Social- og indenrigsminister Karen Ellemanns talepapir. 25. oktober kl minutter Social- og Indenrigsudvalget 2016-17 SOU Alm.del Bilag 46 Offentligt Ligestillingsudvalget 2016-17 LIU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 9 Offentligt Social- og indenrigsminister Karen Ellemanns talepapir

Læs mere

Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget ERU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 133 Offentligt

Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget ERU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 133 Offentligt Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2016-17 ERU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 133 Offentligt INSPIRATIONSPUNKTER [KUN DET TALTE ORD GÆLDER 5. april 2017 17/02708-6 ama-dep Samråd i ERU den 7. april

Læs mere

Goddag alle sammen og velkommen til mødet om BPA ordningen her i Aarhus.

Goddag alle sammen og velkommen til mødet om BPA ordningen her i Aarhus. Talepapir Aarhus Kommune Goddag alle sammen og velkommen til mødet om BPA ordningen her i Aarhus. Jeg har set frem til mødet i dag. Det er afgørende for mig, at vi får givet jer en omhyggelig orientering

Læs mere

EN LØSNING FOR ALLE GUIDE TIL KLUBBEN HVORDAN BAKKER VI OP? Dansk Socialrådgiverforening

EN LØSNING FOR ALLE GUIDE TIL KLUBBEN HVORDAN BAKKER VI OP? Dansk Socialrådgiverforening 1 EN LØSNING FOR ALLE GUIDE TIL KLUBBEN HVORDAN BAKKER VI OP? Dansk Socialrådgiverforening 2 Vi skal vise vores styrke foto Kristian Granquist Overalt i landet er vi socialrådgivere, sammen med hundredetusindevis

Læs mere

Tale til brug for ministerens deltagelse i briefing i Folketinget om den globale aftale om sikker, velordnet og lovlig migration (GCM)

Tale til brug for ministerens deltagelse i briefing i Folketinget om den globale aftale om sikker, velordnet og lovlig migration (GCM) Udlændinge- og Integrationsudvalget 2018-19 UUI Alm.del Bilag 20 Offentligt Tale Tale til brug for ministerens deltagelse i briefing i Folketinget om den globale aftale om sikker, velordnet og lovlig migration

Læs mere