Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, KU. Nele Høgsbro, Søren Nedergaard TLF

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, KU. Nele Høgsbro, Søren Nedergaard TLF"

Transkript

1 KØBENHAVNS UNIVERSITET Københavns Universitets bestyrelse MØDEREFERAT ÅBENT GODKENDT 6. DECEMBER 2018 Forum Bestyrelsesmøde nr. 96 Møde afholdt D. 9. okt REKTORSEKRETARIATET NØRREGADE 10 Sted Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, KU 1017 KØBENHAVN K Referent Nele Høgsbro, Søren Nedergaard TLF Til stede Mads Krogsgaard Thomsen, Sine Sunesen, Anja C. Andersen, Carsten Krogh Gomard, Signe Møller Johansen, Rebecca Ingemann Madsen, Kari Melby, Birgitte Vedersø, Elias Westergaard og Eske Willerslev. Afbud: Jakob Thomasen Direktion: Rektor Henrik C. Wegener, prorektor Bente Merete Stallknecht og universitetsdirektør Jesper Olesen. DIR MOB Nele.Hoegsbro@adm.ku.dk REF: NELH Sekretariat: Vicedirektør Søren Nedergaard, fuldmægtig Nele Høgsbro. Gæster: Pkt.7: Vicedirektør for forskning og innovation, Kim Brinckmann. Dagsorden Formanden bød velkommen til nytiltrådte prorektor Bente Merete Stallknecht samt de nye, eksterne bestyrelsesmedlemmer Birgitte Vedersø og Carsten Krogh Gomard. 1. Godkendelse af dagsorden Bestyrelsen godkendte dagsordenen.

2 2. Godkendelse og underskrivelse af referat af bestyrelsesmøde d. 12. juni 2018 og ekstraordinært bestyrelsesmøde d. 21. juni 2018 Bestyrelsen godkendte referaterne med de foreslåede justeringer og underskrev disse. SIDE 2 AF 9 3. Generel orientering fra direktionen a. Miljø- og Fødevareministeriets udbudsrunde samt KU s bud på forskningsbaseret myndighedsbetjening Rektor orienterede i henhold til udsendt materiale. På forespørgsel redegjorde rektor for sin vurdering af ministerskiftet på fødevare- og landbrugsområdet som en del af forklaringen på udskydelse af kommende udbudsrunde. Rektor orienterede om Rigsrevisionens igangværende undersøgelse af KU s bud på den forskningsbaserede myndighedsbetjening, i samarbejde med SSI, på det veterinære område. Dokumentation for sagsforløbet viser ikke tegn på fejl i KU s procesforløb. DTU, KU og Sundheds- og Ældreministeriet er i dialog om at etablere et særskilt HPC-anlæg (High Performance Computing) i tilknytning til kommende udskiftning af det eksisterende Computerome, som KU og DTU har samarbejdet om siden b. Mundtlig orientering om proces for genakkreditering Prorektor orienterede. KU skal genansøge om institutionsakkreditering og afleverer sin selvevalueringsrapport vedr. de kritikpunkter, der lå til grund for den betingede akkreditering, til Akkrediteringsinstitutionen d.12. okt Afgørelsen kommer i juni Bestyrelsen har ingen rolle i genakkrediteringsprocessen. De tre kritikpunkter, der nu er imødekommet, var: 1) Det var ikke sikret, at KU s eksterne eksperter var tilstrækkeligt institutionsuafhængige og systematisk forholdt sig til uddannelsernes forskningsbasering. 2) Uddannelsernes forskningsbasering blev ikke monitoreret tilstrækkeligt ofte (hvert 6. år ligesom i de hidtidige uddannelsesakkrediteringer). 3) KU s målbare standarder var ikke konsekvent blevet fastsat enten realistisk eller ambitiøst. Det forventes, at KU s indsatser for at opfylde kritikpunkterne vil resultere i en positiv afgørelse.

3 c. Lukning af kandidatuddannelsen i hhv. græsk og latinsk middelalderfilologi SIDE 3 AF 9 Prorektor orienterede i henhold til udsendt materiale. d. Mundtlig orientering om rapport om engelsksprogede uddannelser og reduktion af engelsksprogede studerende Prorektor orienterede. Uddannelses- og forskningsministeriet ønsker en reduktion i optag på 1000 engelsksprogede studerende for hele universitetssektoren fra 2018 til 2019, heraf 120 studerende på KU. KU har indsendt plan til ministeriet med forslag om reduktion af 163 studiepladser for at ramme den ministerielt ønskede reduktion. Reduktionen er primært på kandidatuddannelserne på SCIENCE, hvor de 65 af pladserne kan findes i form af den i forvejen ledighedsbaserede dimensionering. Ingen af KU s BA-uddannelser er på engelsk, så reduceringen sker på de engelsksprogede KA-uddannelser og for de studerende som ikke er retskravsbachelorer. Bestyrelsen drøftede de økonomiske aspekter ved engelsksprogede studerende, herunder sagens underliggende politiske fokus på SU-udgifter til udenlandske statsborgere. Selvbetalere på de engelsksprogede kandidatuddannelser er ikke nødvendigvis en indtægt for KU, og direktionen vil analysere området nærmere. Direktionen forbereder pt en strategisk drøftelse til bestyrelsen af KU s uddannelsesportefølje i forhold til optag og egendimensionering i lyset af arbejdsmarkedets behov og KU s faglige styrkepositioner. e. Fleksible universitetsuddannelser til fremtiden udspil fra Udvalget om bedre universitetsuddannelser Prorektor orienterede i henhold til udsendt materiale. Bestyrelsen kommenterede, at anbefalingen om 1-årig KA i stedet for at ses som en forringelse af den 2-årige KA, kan betragtes i et efter- eller videreuddannelsesperspektiv. Bestyrelsen drøftede de øvrige anbefalinger og KU s tilpasning til fremtidens arbejdsmarked gennem større fleksibilitet,

4 tværdisciplinaritet og tættere erhvervskobling i KU s uddannelser; emner, der vil blive drøftet løbende i bestyrelsen i forskellige spor. Udover ovenstående, udtrykte bestyrelsen ønske om særlig drøftelse af KU s position i forhold til et evt. BA-arbejdsmarked. SIDE 4 AF 9 Bestyrelsen vil på et kommende møde drøfte opfølgning på UUUanbefalingerne. f. Årets optag til bacheloruddannelserne 2018 Prorektor orienterede i henhold til udsendt materiale. Som oplyst under pkt.3d, forbereder direktionen pt en drøftelse i bestyrelsen af hele optagsområdet, herunder også hvordan karakterkravet på 6,0 kan medvirke til mindre frafald og bedre studiemiljø, men som forventeligt også resulterer i flere ledige studiepladser. Bestyrelsen bad om, at de forskelle, der måtte være på kvote 1- og kvote 2-optag, indgår i analysen. g. Mundtlig orientering om rapport fra Rigsrevisionen om informationssikkerhed på KU Universitetsdirektøren orienterede. Rigsrevisionen (RR) har gennemført et tilsyn med informationssikkerheden på de danske universiteter. RR har ingen bemærkninger til KU s retningslinjer og instruks på området, men KU har modtaget kritik for ikke at kunne dokumentere, at de beskrevne sikkerhedsprocedurer for opbevaring og håndtering af forskningsdata følges korrekt. KU arbejder nu med opbygning af et system for sikring af dette, også i forhold til GDPR. Bliver medierne optaget af sagen, er KU s hovedbudskab, at det ikke drejer sig om læk af personfølsomme data som fx cpr.nr., men udelukkende om en risiko for mistede forskningsdata, der kan rumme både videnskabelige og økonomiske tab. Bestyrelsen kvitterede for planerne med lokale supportere, der kan hjælpe den enkelte forsker på eget institut/afdeling med at implementere retningslinjerne for informationssikkerhed fuldt ud på KU.

5 Bestyrelsen tog orienteringen til efterretning og betonede betydningen af bedre informationssikkerhed på KU. SIDE 5 AF 9 h. Hovedretning for budget 2019 og rammerne for Universitetsdirektøren orienterede i henhold til udsendt materiale. Fortroligt: På bygningsområdet tegner de kommende statslige revurderinger af KU s bygningsmasse ikke godt for huslejeniveauet. Pt ligger syv ud af Bygningsstyrelsens (BYGST) 50 revurderinger (baseret på et genanskaffelsesprincip) % over de vurderinger, der ligger til grund for nuværende huslejeniveau. Dette sammen med de samlede fordyrelser på nybyggerierne som Niels Bohr Bygningen (NBB) og Mærsk Tårnet (MT) vil betyde en markant stigning i fremtidig husleje. KU har orienteret Uddannelses- og Forskningsministeriet (UFM) om sagen, som UFM efterfølgende har rejst over for BYGST. Huslejefaldet på 1,5% i den nye SEA II-ordning forventes at blive elimineret af stigningerne i ejendomsvurderingerne. Hertil kommer øvrige markant stigende driftsudgifter til fx vedligehold. Vilkårene for de danske universiteter vil i fremtiden være endnu mere uens: når de samlede bygningsomkostninger stiger som beskrevet, er fordelene ved et selveje som fx DTU har og ulemperne ved ikke at kunne langtidsplanlægge som på KU - meget store. Hertil kommer problematikken vedr. stigning i eksterne bevillinger, der ikke er full cost-dækkende og derved sætter både bygningsomkostninger og basisbevilling under pres. Dette område arbejder et nedsat udvalg vedr. ny budgetmodel med. 4. Godkendelse: Kvartalsrapport Q Universitetsdirektøren gennemgik Q2. Bestyrelsen drøftede de forskellige ledelseslags opfattelse og formidling af niveauet for egenkapitalens størrelse. Det er væsentligt, at der er organisatorisk klarhed over egenkapitalens formål, dvs. understøttelse af centrale, strategiske satsninger. Det fulde overblik over egenkapitalen som anslået pt ligger over den retningsgivne procentsats på 7,5 kommer i kraft af den nye budgetmodel.

6 Direktionen oplyste, at de resterende midler fra den nu nedlagte BSP-pulje er lagt over i 2023-projekter, og at andre, tidligere BSP-projekter som fx LUKU-forløb er indarbejdet som en bevilling i FHR-afdelingen. Bestyrelsen godkendte kvartalsrapport Q SIDE 6 AF 9 5. Godkendelse: Ændring af KU s vedtægt 65 og 66 vedr. Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomi (IFRO) og Skov og Landskab (S&L) Rektor gennemgik sagen i henhold til udsendt materiale. Bestyrelsen godkendte de foreslåede vedtægtsændringer. 6. Drøftelse: Status for Karriere, Køn og Kvalitet 2017 Rektor gennemgik handlingsplanen i henhold til udsendt materiale. Rektor understrede, at direktionen har fokus på at vende den beskedne udvikling i andelen af kvindelige professorer. Identificeringen af indsatsområder er ikke enkel. Bl.a. er der ofte færre kvindelige ansøgere til professorstillingerne end mandlige, ligesom rektor i nogle tilfælde har valgt at give dispensation for søgekomitéer, hvis disse ikke kan opfylde krav til kønsrepræsentation, for at sikre, at den konkrete stilling besættes. Et medlem bemærkede, at den beskedne udvikling på universitetet afspejler den generelle billede i Danmark, og konkluderede, at køn er en sorteringsmekanisme ; et problem for talentudviklingen på KU. Bestyrelsen understregede, at ledelsesfokus og måltal på centralt og lokalt niveau er afgørende for, at der ikke kun sker en udvikling i MSOprofessoraterne, men også i øvrige professorater. Det strategiske 2023-projekt vedr. mangfoldighed og ligestilling er lagt ind i 2023-projekt om VIP-karrierespor, men dækker ikke ligestilling i ledelseslaget, som bestyrelsen ønsker fokus på. Bestyrelsen ønsker en plan for, hvordan direktionen vil sikre mangfoldighed og ligestilling i KU s administrative ledelseslag på tværs af fakulteterne.

7 7. Orientering: KU s digitaliseringsaktiviteter SIDE 7 AF 9 Rektor orienterede i henhold til udsendt materiale og vedhæftede slides. Bestyrelsen kvitterede for de lokale og tværgående aktiviteter på forsknings-, uddannelses- og administrationsområdet, der i øvrigt ligger i god tråd med ministerens Call for action, og drøftede hvordan digitaliseringen på KU inden for både datadreven forskning og uddannelsesudvikling kan styrkes yderligere: Ud over det allerede vedtagne 2023-projekt om digitale uddannelser kunne en stor tværgående satsning, et dataflagskib, der samler al topekspertise et sted, være en mulighed under forudsætning af en større ekstern bevilling. Bestyrelsen opfordrede til, at direktionen i samarbejde med fakulteterne udarbejder en strategi for, hvordan man som VIP/TAP-medarbejder og særligt studerende på KU klædes på til at kunne agere i fremtidens digitale uddannelses- og forskningslandskab. Bestyrelsen drøftede, at digitalisering af universitetet vil ske over en generations tid, og de strategiske fokuspunkter og prioriteringer vil følge denne udvikling og rykke sig, også i kraft af at studerende og medarbejdere over tid naturligt vil blive udskiftet med nye digitale indfødte. Bestyrelsen vil følge denne udvikling og løbende drøfte KU s digitaliseringsindsatser. 8. Orientering: Årlig redegørelse om bygningsområdet på Københavns Universitet 2018 fortroligt 9. Orientering: Status på arbejdet med ny budgetmodel, herunder konstituering af bestyrelsens udvalg for ny budgetmodel Udvalgets næstformand, Anja C. Andersen orienterede ud fra udsendte kommissorium og oversigt, og oplyste, at udvalget er i gang med at afklare proces for genbesættelse af Elias Westergaards sæde i udvalget, når han udtræder af bestyrelsen pr. 31. dec Orientering: KU s handlingsplan jf. KU s strategiske rammekontrakt

8 Bestyrelsesformanden orienterede i henhold til udsendt materiale, og opfordrede bestyrelsesmedlemmer til at sende eventuelle bemærkninger ind til sekretariatet senest d. 11. okt. kl. 12. SIDE 8 AF 9 Bestyrelsen opfordrede til, at projekt vedr. ligebehandling og mangfoldighed (indarbejdet i 2023 projekt om VIP-karriereveje) og en mere præcis formulering om den kommende APV blev skrevet tydeligere ind i handlingsplanen. 11. Godkendelse: Udskydelse af bestyrelsens selvevaluering 2018 fortroligt Bestyrelsesformanden gennemgik i henhold til udsendt materiale baggrunden for forslag om at udskyde bestyrelsens selvevaluering. Bestyrelsen godkendte indstillingen. 12. Godkendelse: Seminar for KU s bestyrelse 2019 fortroligt Bestyrelsesformanden gennemgik det udsendte forslag til seminar Bestyrelsen godkendte indstillingen. 13. Evt. Rektor orienterede om retningslinjer for rusture, herunder forløbet af den konkrete sag på Det Juridiske Fakultet (JUR) vedr. en udklædningsfest med Trump/illegale indvandrere-tema. Der er kommet en kulturændring i opfattelsen og italesættelsen af krænkelser. KU har allerede retningslinjer på området, med detaljerede regler for, hvornår en adfærd er krænkende og fx seksuelt chikanerende. Det er en del af KU s personalepolitiske og studiemiljømæssige retningslinjer. En anden del af situationen handler om opfattelser af stereotyper, der går på religion, etnicitet, etc. Det har KU ikke samme regler for, det er som sagen viser fortsat et emne, som man debatterer internt og eksternt på KU, og i dialogen finder frem til, hvordan rammerne skal være. Bestyrelsen støttede direktionens pragmatiske linje, om end nogle medlemmer beklagede den konkrete håndtering.

9 SIDE 9 AF 9 Mads Krogsgaard Thomsen Sine Sunesen Anja C. Andersen Carsten Krogh Gomard Signe Møller Johansen Rebecca Ingemann Madsen Kari Melby Jakob Thomasen Birgitte Vedersø Elias Westergaard Eske Willerslev

Bestyrelsesmøde nr. 87 b (ekstraordinært møde) 13. marts 2017 kl Mødet blev genoptaget den 14. marts kl

Bestyrelsesmøde nr. 87 b (ekstraordinært møde) 13. marts 2017 kl Mødet blev genoptaget den 14. marts kl K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Københavns Universitets bestyrelse M Ø D E R E F E R A T Å B E N T 4. APRIL 2017 Forum Møde afholdt Sted Referent Bestyrelsesmøde nr. 87 b (ekstraordinært møde)

Læs mere

Vibeke Raaschou-Nielsen og Nele Høgsbro

Vibeke Raaschou-Nielsen og Nele Høgsbro KØBENHAVNS UNIVERSITET Københavns Universitets bestyrelse GODKENDT MØDEREFERAT ÅBENT 4. APRIL 2018 Forum Bestyrelsesmøde nr. 93 Møde afholdt 30. januar 2018 kl. 10.00-15.00 Sted Udvalgsværelse 1 REKTORSEKRETARIATET

Læs mere

Søren Nedergaard, Nele Høgsbro TLF

Søren Nedergaard, Nele Høgsbro TLF KØBENHAVNS UNIVERSITET Københavns Universitets bestyrelse MØDEREFERAT ÅBENT - GODKENDT 17. JUNI 2019 Forum Bestyrelsesmøde nr. 99 Møde afholdt D. 8. april 2019 kl. 10.00-17.00 Sted Udvalgsværelse 1 REKTORSEKRETARIATET

Læs mere

Søren Nedergaard, Nele Høgsbro TLF

Søren Nedergaard, Nele Høgsbro TLF KØBENHAVNS UNIVERSITET Københavns Universitets bestyrelse MØDEREFERAT ÅBENT - GODKENDT 25. JANUAR 2019 Forum Bestyrelsesmøde nr. 97 Møde afholdt D. 6. dec. 2018 kl. 10.00-17.00 Sted Udvalgsværelse 1 REKTORSEKRETARIATET

Læs mere

Københavns Universitets bestyrelse. 67. bestyrelsesmøde. Forum. 19. marts 2013, kl Møde afholdt:

Københavns Universitets bestyrelse. 67. bestyrelsesmøde. Forum. 19. marts 2013, kl Møde afholdt: K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Københavns Universitets bestyrelse M Ø D E R E F E R A T 18. APRIL 2013 Forum Møde afholdt: 67. bestyrelsesmøde 19. marts 2013, kl.11.00-15.00 REKTORSEKRETARIATET

Læs mere

Københavns Universitets bestyrelse. Forum Bestyrelsesmøde nr. 77. d. 17. marts 2015 kl.9.15-15.00. Møde afholdt: Sted: Udvalgsværelse 1

Københavns Universitets bestyrelse. Forum Bestyrelsesmøde nr. 77. d. 17. marts 2015 kl.9.15-15.00. Møde afholdt: Sted: Udvalgsværelse 1 KØBENHAVNS UNIVERSITET Københavns Universitets bestyrelse GODKENDT MØDEREFERAT - ÅBENT 10. APRIL 2015 Forum Bestyrelsesmøde nr. 77 REKTORSEKRETARIATET Møde afholdt: d. 17. marts 2015 kl.9.15-15.00 NØRREGADE

Læs mere

Københavns Universitets bestyrelse. Forum Bestyrelsesmøde nr. 87. Møde afholdt 31. januar 2017 kl Sted Udvalgsværelse 1

Københavns Universitets bestyrelse. Forum Bestyrelsesmøde nr. 87. Møde afholdt 31. januar 2017 kl Sted Udvalgsværelse 1 K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Københavns Universitets bestyrelse M Ø D E R E F E R A T Å B E N T 22. FEBRUAR 2017 Forum Bestyrelsesmøde nr. 87 Møde afholdt 31. januar 2017 kl. 9.15-15 Sted Udvalgsværelse

Læs mere

Københavns Universitets bestyrelse. Forum Bestyrelsesmøde nr. 76. d. 27. jan kl Møde afholdt: Det Juridiske Fakultet.

Københavns Universitets bestyrelse. Forum Bestyrelsesmøde nr. 76. d. 27. jan kl Møde afholdt: Det Juridiske Fakultet. Københavns Universitets bestyrelse GDOKENDT MØDEREFERAT - ÅBENT 6. MARTS 2015 Forum Bestyrelsesmøde nr. 76 REKTORSEKRETARIATET Møde afholdt: Sted: d. 27. jan. 2015 kl.14-16 Det Juridiske Fakultet NØRREGADE

Læs mere

Sekretariat: Vicedirektør Søren Nedergaard, chef for policy og fora Vibeke Raaschou-Nielsen, fuldmægtig Nele Høgsbro.

Sekretariat: Vicedirektør Søren Nedergaard, chef for policy og fora Vibeke Raaschou-Nielsen, fuldmægtig Nele Høgsbro. KØBENHAVNS UNIVERSITET Københavns Universitets bestyrelse MØDEREFERAT- ÅBENT- GODKENDT 2. OKTOBER 2018 Forum Bestyrelsesmøde nr. 95 Møde afholdt 12. juni 2018 kl. 9.00-14.00 Sted Udvalgsværelse 1 REKTORSEKRETARIATET

Læs mere

Københavns Universitets bestyrelse REKTORSEKRETARIATET

Københavns Universitets bestyrelse REKTORSEKRETARIATET K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Københavns Universitets bestyrelse G O D K E N D T M Ø D E R E F E R A T Å B E N T 1. APRIL 2014 Forum Københavns Universitets bestyrelse REKTORSEKRETARIATET Møde

Læs mere

Sekretariat: Steen Ulrich, Vibeke Raaschou-Nielsen og Sofie Hemmingsen.

Sekretariat: Steen Ulrich, Vibeke Raaschou-Nielsen og Sofie Hemmingsen. KØBENHAVNS UNIVERSITET Københavns Universitets bestyrelse MØDEREFERAT ÅBENT - GODKENDT 20. SEPTEMBER 2017 Forum Bestyrelsesmøde nr. 89 Møde afholdt 6. juni 2017 kl. 11.30-17.00 Sted Udvalgsværelse 1 REKTORSEKRETARIATET

Læs mere

Sekretariat: Konst. Vicedirektør for Rektorsekretariatet Vibeke Raaschou- Nielsen og Nele Høgsbro.

Sekretariat: Konst. Vicedirektør for Rektorsekretariatet Vibeke Raaschou- Nielsen og Nele Høgsbro. KØBENHAVNS UNIVERSITET Københavns Universitets bestyrelse REFERAT GODKENDT - ÅBENT 24. OKTOBER 2017 Forum Bestyrelsesmøde nr. 90 Mødedato 20. september kl. 9.15-13.00 Sted Udvalgsværelse 1 REKTORSEKRETARIATET

Læs mere

Søren Nedergaard, Nele Høgsbro TLF

Søren Nedergaard, Nele Høgsbro TLF KØBENHAVNS UNIVERSITET Københavns Universitets bestyrelse MØDEREFERAT ÅBENT GODKENDT 8. APRIL 2019 Forum Bestyrelsesmøde nr. 98 Møde afholdt D. 28. jan. 2019 Sted Udvalgsværelse 1 REKTORSEKRETARIATET NØRREGADE

Læs mere

Bestyrelsen. 37. bestyrelsesmøde. Forum. 27. januar 2009 kl.13.00. Møde afholdt: Sted: CSS, Øster Farimagsgade 5, lokale 5.1.46

Bestyrelsen. 37. bestyrelsesmøde. Forum. 27. januar 2009 kl.13.00. Møde afholdt: Sted: CSS, Øster Farimagsgade 5, lokale 5.1.46 K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Bestyrelsen M Ø D E R E F E R A T 10. FEBRUAR 2009 Forum Møde afholdt: 37. bestyrelsesmøde 27. januar 2009 kl.13.00 REKTORSEKRETARIATET NØRREGADE 10 Sted: CSS,

Læs mere

Københavns Universitets bestyrelse. Forum Bestyrelsesmøde nr. 85. Møde afholdt 25. oktober 2016 kl Sted Udvalgsværelse 1

Københavns Universitets bestyrelse. Forum Bestyrelsesmøde nr. 85. Møde afholdt 25. oktober 2016 kl Sted Udvalgsværelse 1 K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Københavns Universitets bestyrelse M Ø D E R E F E R A T Å B E N T 18. NOVEMBER 2016 Forum Bestyrelsesmøde nr. 85 Møde afholdt 25. oktober 2016 kl. 9-19 Sted Udvalgsværelse

Læs mere

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 17. DECEMBER 2018

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 17. DECEMBER 2018 REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 17. DECEMBER 2018 Tilstede: Formand Karsten Dybvad, Næstformand Michael Rasmussen, Ida Boe, Arvid Hallén, Alfred Josefsen, David Lando, Mette Morsing, Thomas Skinnerup Phillipsen,

Læs mere

40. bestyrelsesmøde. REKTORSEKRETARIATET

40. bestyrelsesmøde. REKTORSEKRETARIATET K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Københavns Universitets bestyrelse M Ø D E R E F E R A T - Å B E N T 29. JUNI 2009 Forum 40. bestyrelsesmøde. REKTORSEKRETARIATET Møde afholdt: 19. juni 2009 Sted:

Læs mere

Københavns Universitets bestyrelse. Forum Bestyrelsesmøde nr. 84. Møde afholdt 8. juni 2016 kl Sted Udvalgsværelse 1

Københavns Universitets bestyrelse. Forum Bestyrelsesmøde nr. 84. Møde afholdt 8. juni 2016 kl Sted Udvalgsværelse 1 K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Københavns Universitets bestyrelse M Ø D E R E F E R A T Å B E N T G O D K E N D T 28. JUNI 2016 Forum Bestyrelsesmøde nr. 84 Møde afholdt 8. juni 2016 kl. 10.00

Læs mere

42. bestyrelsesmøde REKTORSEKRETARIATET. Det Humanistiske Fakultet, Københavns Universitet

42. bestyrelsesmøde REKTORSEKRETARIATET. Det Humanistiske Fakultet, Københavns Universitet K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Københavns Universitets bestyrelse M Ø D E R E F E R A T - Å B E N T 30. OKTOBER 2009 Forum 42. bestyrelsesmøde REKTORSEKRETARIATET Møde afholdt: 29. oktober 2009

Læs mere

61. bestyrelsesmøde REKTORSEKRETARIATET

61. bestyrelsesmøde REKTORSEKRETARIATET K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T M Ø D E R E F E R A T - Å B E N T 14. MARTS 2012 Forum 61. bestyrelsesmøde REKTORSEKRETARIATET Møde afholdt: 13. marts 2012 kl. 11.15-14.00 Sted: Københavns Universitet,

Læs mere

Sekretariat: Chefjurist Mads Niemann-Christensen, Universitetsledelsens Stab

Sekretariat: Chefjurist Mads Niemann-Christensen, Universitetsledelsens Stab Møde torsdag den 23. februar 2017, kl. 13.00-17.00 i Aarhus Universitets bestyrelse (BM 1-2017) Udkast til referat Mødet blev holdt i Frandsensalen Deltagere: Bestyrelsens medlemmer: Connie Hedegaard (formand),

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde onsdag den 17. december 2014, kl i Aarhus Universitets bestyrelse (BM )

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde onsdag den 17. december 2014, kl i Aarhus Universitets bestyrelse (BM ) Møde onsdag den 17. december 2014, kl. 13.00 17.00 i Aarhus Universitets bestyrelse (BM 6-2014) REFERAT Deltagere: Bestyrelsens medlemmer: Michael Christiansen (bestyrelsesformand), Connie Hedegaard, Margareta

Læs mere

REFERAT AF MØDE I BESTYRELSEN 27. FEBRUAR 2017

REFERAT AF MØDE I BESTYRELSEN 27. FEBRUAR 2017 REFERAT AF MØDE I BESTYRELSEN 27. FEBRUAR 2017 Side 1 af 5 Deltagere: Ingelige Bogason, Peder Elgaard, Andreas Lykke-Olesen, Carsten With Thygesen, Karen Olesen, Marianne Kazar, Christopher Germann Bæhring,

Læs mere

Bestyrelsesmøde nr. 95, d. 12. juni 2018 Pkt. 8. Bilag 1. Københavns Universitets bestyrelse

Bestyrelsesmøde nr. 95, d. 12. juni 2018 Pkt. 8. Bilag 1. Københavns Universitets bestyrelse KØBENHAVNS UNIVERSITET Bestyrelsesmøde nr. 95, d. 12. juni 2018 Pkt. 8. Bilag 1 Københavns Universitets bestyrelse SAGSNOTAT 1. JUNI 2018 Vedr. Prioritering af strategi 2023-projekter og det samlede arbejde

Læs mere

REFERAT. Tirsdag den 21. november 2017 kl

REFERAT. Tirsdag den 21. november 2017 kl 21. november 2017 J.nr. 17/1721 NIHA REFERAT Emne: Møde i Universitetsrådet Dato og tidspunkt: Tirsdag den 21. november 2017 kl. 14.00-16.00 Sted: SDU Odense, lokale O 77 Referent: Nisrin Adel Hamad Dagsorden:

Læs mere

64. bestyrelsesmøde REKTORSEKRETARIATET

64. bestyrelsesmøde REKTORSEKRETARIATET K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Københavns Universitets bestyrelse M Ø D E R E F E R A T Å B E N T 2. NOVEMBER 2012 Forum 64. bestyrelsesmøde REKTORSEKRETARIATET Møde afholdt: 9. oktober 2012,

Læs mere

Baggrundsnotat vedr. uddannelsesportefølje UDDANNELSESSERVICE

Baggrundsnotat vedr. uddannelsesportefølje UDDANNELSESSERVICE KØBENHAVNS UNIVERSITET Bestyrelsesmøde nr. 97, d. 6. dec. 2018 Pkt. 6. Bilag 1 Københavns Universitets bestyrelse SAGSNOTAT 27. NOVEMBER 2018 Vedr. Baggrundsnotat vedr. uddannelsesportefølje UDDANNELSESSERVICE

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde onsdag den 29. april 2015, kl. 13.00 17.00 i Aarhus Universitets bestyrelse (BM 2-2015)

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde onsdag den 29. april 2015, kl. 13.00 17.00 i Aarhus Universitets bestyrelse (BM 2-2015) Møde onsdag den 29. april 2015, kl. 13.00 17.00 i Aarhus Universitets bestyrelse (BM 2-2015) REFERAT Deltagere: Bestyrelsens medlemmer: Michael Christiansen (bestyrelsesformand), Connie Hedegaard, Margareta

Læs mere

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE 28. JANUAR 2019

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE 28. JANUAR 2019 REFERAT AF BESTYRELSESMØDE 28. JANUAR 2019 Side 1 af 4 Deltagere: Ingelise Bogason, Nille Juul-Sørensen, Andreas Lykke-Olsen, Carsten With Thygesen, Karen Olesen, Marianne Kazar, Thor Bested og Jakob Brask.

Læs mere

Implementering af strategi

Implementering af strategi Bestyrelsesmøde nr. 91, d. 24. okt. 2017 Pkt. 4. Bilag 2 Implementering af strategi 2017-2018 Proces for implementering og opfølgning på KU s nye strategi 2017-2018 Rektorsekretariatet sept. 2017 13/10/2017

Læs mere

Forslag til model for implementering og opfølgning på Strategi Bestyrelsesmøde nr. 91, d. 24. okt Pkt. 4. Bilag 1

Forslag til model for implementering og opfølgning på Strategi Bestyrelsesmøde nr. 91, d. 24. okt Pkt. 4. Bilag 1 Forslag til model for implementering og opfølgning på Strategi 2018-2023 Bestyrelsesmøde nr. 91, d. 24. okt. 2017 Pkt. 4. Bilag 1 13-10-2017 2 Et samlet og fokuseret KU, der arbejder i samme retning Ny

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde onsdag den 25. februar 2015, kl i Aarhus Universitets bestyrelse (BM )

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde onsdag den 25. februar 2015, kl i Aarhus Universitets bestyrelse (BM ) Møde onsdag den 25. februar 2015, kl. 13.30 17.00 i Aarhus Universitets bestyrelse (BM 1-2015) REFERAT Deltagere: Bestyrelsens medlemmer: Michael Christiansen (bestyrelsesformand), Connie Hedegaard, Steen

Læs mere

Bestyrelsesmøde nr. 97, d. 6. dec Pkt. 4b. Bilag 1. Københavns Universitets bestyrelse

Bestyrelsesmøde nr. 97, d. 6. dec Pkt. 4b. Bilag 1. Københavns Universitets bestyrelse KØBENHAVNS UNIVERSITET Bestyrelsesmøde nr. 97, d. 6. dec. 2018 Pkt. 4b. Bilag 1 Københavns Universitets bestyrelse SAGSNOTAT 23. NOVEMBER 2018 Vedr. Danske Universiteters og Danske Studerendes Fællesråds

Læs mere

REFERAT. Møde i Syddansk Universitets bestyrelse. Mandag den 15. september 2014, kl. 15

REFERAT. Møde i Syddansk Universitets bestyrelse. Mandag den 15. september 2014, kl. 15 15. september 2014 J.nr. 043-1 JS/BF REFERAT Emne: Dato og tidspunkt: Sted: Referent: Møde i Syddansk Universitets bestyrelse Mandag den 15. september 2014, kl. 15 Bestyrelseslokalet, Odense Adelige Jomfrukloster,

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde torsdag den 3. december 2015, kl i Aarhus Universitets bestyrelse (BM )

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde torsdag den 3. december 2015, kl i Aarhus Universitets bestyrelse (BM ) Møde torsdag den 3. december 2015, kl. 13.00 i Aarhus Universitets bestyrelse (BM 6-2015) Referat Deltagere: Bestyrelsens medlemmer: Michael Christiansen (bestyrelsesformand), Peder Tuborgh (næstformand),

Læs mere

Københavns Universitets bestyrelse. Forum Bestyrelsesmøde nr. 88. Møde afholdt 4. april 2017 kl Sted Udvalgsværelse 1

Københavns Universitets bestyrelse. Forum Bestyrelsesmøde nr. 88. Møde afholdt 4. april 2017 kl Sted Udvalgsværelse 1 K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Københavns Universitets bestyrelse M Ø D E R E F E R A T Å B E N T 2. MAJ 2017 Forum Bestyrelsesmøde nr. 88 Møde afholdt 4. april 2017 kl. 9.15-15 Sted Udvalgsværelse

Læs mere

Vedtægt. KØBENHAVNS UNIVERSITET Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomi

Vedtægt. KØBENHAVNS UNIVERSITET Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomi KØBENHAVNS UNIVERSITET Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomi Vedtægt Grundlaget for IFRO fremgår af 61 i vedtægt for Københavns Universitet og særskilte vedtægt

Læs mere

Referat af møde i Samarbejds- og arbejdsmiljøudvalget

Referat af møde i Samarbejds- og arbejdsmiljøudvalget DATALOGISK INSTITUT KØBENHAVNS UNIVERSITET Samarbejds- og arbejdsmiljøudvalget SAGSNOTAT 27. OKTOBER 2009 Vedr.: Referat af møde i Samarbejds- og arbejdsmiljøudvalget DATALOGISK INSTITUT Mødedato 20. oktober

Læs mere

M Ø D E I N D K A L D E L S E 26. SEPTEMBER Ph.d.-udvalget på HUM. Forum. Mødedato 26. september 2018 kl 13:00-15:00. Lokale 15B-0-07.

M Ø D E I N D K A L D E L S E 26. SEPTEMBER Ph.d.-udvalget på HUM. Forum. Mødedato 26. september 2018 kl 13:00-15:00. Lokale 15B-0-07. K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E I N D K A L D E L S E 26. SEPTEMBER 2018 Forum Ph.d.-udvalget på HUM Mødedato 26. september 2018 kl 13:00-15:00 Sted Referent Lokale 15B-0-07 Olivia Mortensen,

Læs mere

60. bestyrelsesmøde. Forum. Møde afholdt: 27. januar 2012 kl Sted: Københavns Universitet, udv. 1. Steen Ulrich og Anne Holme.

60. bestyrelsesmøde. Forum. Møde afholdt: 27. januar 2012 kl Sted: Københavns Universitet, udv. 1. Steen Ulrich og Anne Holme. KØBENHAVNS UNIVERSITET MØDEREFERAT 30. JANUAR 2012 Forum 60. bestyrelsesmøde. REKTORSEKRETARIATET Møde afholdt: 27. januar 2012 kl. 9.15-14.00. Sted: Københavns Universitet, udv. 1. NØRREGADE 10 1017 KØBENHAVN

Læs mere

REFERAT af EASJ Bestyrelsesmøde den 5. oktober 2017 (nr. 43). (version 2)

REFERAT af EASJ Bestyrelsesmøde den 5. oktober 2017 (nr. 43). (version 2) REFERAT af EASJ Bestyrelsesmøde den. oktober 2017 (nr. 43). (version 2) Møde: EASJ bestyrelsesmøde nr. 43 Indkaldt af: Susanne Lundvald, bestyrelsesformand Tid og Sted: Torsdag den. oktober kl. 19.00 20.00

Læs mere

Bestyrelsesmøde nr. 79, den 4. juni 2015 Pkt. 6. Bilag 1. Københavns Universitets bestyrelse

Bestyrelsesmøde nr. 79, den 4. juni 2015 Pkt. 6. Bilag 1. Københavns Universitets bestyrelse KØBENHAVNS UNIVERSITET Bestyrelsesmøde nr. 79, den 4. juni 2015 Pkt. 6. Bilag 1 Københavns Universitets bestyrelse SAGSNOTAT 20. MAJ 2015 Vedr.: Midtvejsstatus vedrørende institutionsakkreditering på Københavns

Læs mere

Uddannelses- og Forskningsudvalget FIV Alm.del Bilag 124 Offentligt

Uddannelses- og Forskningsudvalget FIV Alm.del Bilag 124 Offentligt Uddannelses- og Forskningsudvalget 2014-15 FIV Alm.del Bilag 124 Offentligt KØBENHAVNS UNIVERSITET 19. FEBRUAR 2015 Sagsnotat: Bygningsselveje hvorfor? REKTORSEKRETARIATET Baggrund og historik Københavns

Læs mere

Referat af Aalborg Universitets bestyrelsesmøde, 3-17,

Referat af Aalborg Universitets bestyrelsesmøde, 3-17, Rektorsekretariatet Fredrik Bajers Vej 5 Postboks 159 9100 Aalborg Telefon: 9940 9940 Email: aau@aau.dk Dato: 21. juli 2017 BT/ug Sagsnr.: 2016-012-00007 Referat af Aalborg Universitets bestyrelsesmøde,

Læs mere

Akademisk Råd Ordinært møde. Akademisk Råd. Forum. Mødedato Tirsdag den 4. december kl B Sted

Akademisk Råd Ordinært møde. Akademisk Råd. Forum. Mødedato Tirsdag den 4. december kl B Sted K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T ET Akademisk Råd Ordinært møde M Ø D E I N D K A L D E L S E 26. NOVEMBER 2018 Forum Akademisk Råd LEDELSE OG KOMMUNIKATION

Læs mere

Emne: Høring af forslag til ændring af Vedtægt for Københavns Universitet

Emne: Høring af forslag til ændring af Vedtægt for Københavns Universitet Fra: Dorthe Vejen Hansen Til: Cc: Ulf Riber Hedetoft; Signe Hove Jacobsen Emne: Høring af forslag til ændring af Vedtægt for : HUM Dato: 17. november 2017 09:54:16 Kære Jon Det Humanistiske Fakultet har

Læs mere

Københavns Universitets bestyrelse. 65. bestyrelsesmøde. Forum. 4. december 2012, kl Møde afholdt:

Københavns Universitets bestyrelse. 65. bestyrelsesmøde. Forum. 4. december 2012, kl Møde afholdt: K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Københavns Universitets bestyrelse M Ø D E R E F E R A T - Å B E N T 12. FEBRUAR 2013 Forum Møde afholdt: 65. bestyrelsesmøde 4. december 2012, kl.9.15-15.00 REKTORSEKRETARIATET

Læs mere

66. bestyrelsesmøde REKTORSEKRETARIATET

66. bestyrelsesmøde REKTORSEKRETARIATET K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Københavns Universitets bestyrelse M Ø D E R E F E R A T 11. MARTS 2013 Forum 66. bestyrelsesmøde REKTORSEKRETARIATET Møde afholdt: 24. januar 2013 kl. 9.15-16.00

Læs mere

Karriere, Køn og Kvalitet handleplan Skabelon til afrapportering fra fakulteterne Det Samfundsvidenskabelige Fakultet

Karriere, Køn og Kvalitet handleplan Skabelon til afrapportering fra fakulteterne Det Samfundsvidenskabelige Fakultet K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Karriere, Køn og Kvalitet handleplan Skabelon til afrapportering fra fakulteterne Det Samfundsvidenskabelige Fakultet Baggrund I forlængelse af bestyrelsens vedtagelse

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde på. Erhvervsakademi SydVest. Torsdag den 28. marts kl

Referat af bestyrelsesmøde på. Erhvervsakademi SydVest. Torsdag den 28. marts kl Referat af bestyrelsesmøde på Erhvervsakademi SydVest Torsdag den 28. marts kl. 15.00 17.00 Deltagere: Johanne Gregersen, Niels Sørensen, Allan Østergaard, Dan Alsted Nielsen, Erik Lauritzen, Peter Amstrup,

Læs mere

69. Bestyrelsesmøde REKTORSEKRETARIATET

69. Bestyrelsesmøde REKTORSEKRETARIATET KØBENHAVNS UNIVERSITET Københavns Universitets bestyrelse MØDEREFERAT 10.DECEMBER 2013 Forum 69. Bestyrelsesmøde REKTORSEKRETARIATET Møde afholdt: 29. oktober 2013 Sted: Det Humanistiske Fakultet, Karen

Læs mere

REFERAT. Møde i Syddansk Universitets bestyrelse. Videnbyen, Cortex Park 26, The Yellow Conference Room, 5230 Odense M

REFERAT. Møde i Syddansk Universitets bestyrelse. Videnbyen, Cortex Park 26, The Yellow Conference Room, 5230 Odense M 7. april 2016 J.nr. 043-1 JS/BF REFERAT Emne: Møde i Syddansk Universitets bestyrelse Dato og tidspunkt: Mandag den 4. april 2016, kl. 15 Sted: Videnbyen, Cortex Park 26, The Yellow Conference Room, 5230

Læs mere

Karriere, Køn og Kvalitet handleplan Afrapportering fra fakulteterne Det Juridiske Fakultet

Karriere, Køn og Kvalitet handleplan Afrapportering fra fakulteterne Det Juridiske Fakultet K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Karriere, Køn og Kvalitet handleplan Afrapportering fra fakulteterne Det Juridiske Fakultet Baggrund I forlængelse af bestyrelsens vedtagelse af handlingsplanen

Læs mere

REFERAT AF BESTYRELSESMØDET 14. MAJ 2018

REFERAT AF BESTYRELSESMØDET 14. MAJ 2018 REFERAT AF BESTYRELSESMØDET 14. MAJ 2018 Deltagere: Ingelise Bogason (fra pkt. 5), Nille Juul-Sørensen, Andres Lykke-Olesen (fra pkt.7), Carsten With Thygesen, Peder Elgaard, Karen Olesen, Marianne Kazar,

Læs mere

Referat af åbne punkter

Referat af åbne punkter 3. august 2015 Referat af åbne punkter BESTYRELSESPROTOKOL FOR: Mødegruppe: Bestyrelsesmøde for Danmarks Medie- og Journalisthøjskole Mødetid: 23. juni 2015 Mødested: Berlingske Media, Pilestræde 34, Købehavn

Læs mere

Udkast til referat AARHUS UNIVERSITET. Mødet onsdag den 14. juni 2016, kl i Aarhus Universitets bestyrelse (BM )

Udkast til referat AARHUS UNIVERSITET. Mødet onsdag den 14. juni 2016, kl i Aarhus Universitets bestyrelse (BM ) Mødet onsdag den 14. juni 2016, kl. 13.00 17.00 i Aarhus Universitets bestyrelse (BM 3-2016) Udkast til referat I mødet deltog: Bestyrelsens medlemmer: Michael Christiansen (bestyrelsesformand), Peder

Læs mere

Notat om afslutning og opfølgning på skærpet tilsyn REKTORSEKRETARIATET

Notat om afslutning og opfølgning på skærpet tilsyn REKTORSEKRETARIATET K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Bestyrelsesmøde nr. 63, 7. juni 2012 Pkt. 09. Bilag 2. Københavns Universitets bestyrelse S A G S N O T A T 21. MAJ 2012 Vedr.: Notat om afslutning og opfølgning

Læs mere

Forretningsorden. Bestyrelsen IT-Universitetet i København (ITU)

Forretningsorden. Bestyrelsen IT-Universitetet i København (ITU) Bilag 7 Forretningsorden Bestyrelsen IT-Universitetet i København (ITU) Nærværende forretningsorden tager udgangspunkt i ITUs interimvedtægter af 30. juni 2003 samt lov nummer 403 af 28. maj 2003 om universiteter

Læs mere

35. bestyrelsesmøde REKTORSEKRETARIATET

35. bestyrelsesmøde REKTORSEKRETARIATET K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Bestyrelsen M Ø D E R E F E R A T 21. NOVEMBER 2008 Forum 35. bestyrelsesmøde REKTORSEKRETARIATET Møde afholdt: 28. oktober 2008 kl. 13.00 Sted: Udvalgsværelse

Læs mere

63. bestyrelsesmøde REKTORSEKRETARIATET

63. bestyrelsesmøde REKTORSEKRETARIATET K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Københavns Universitets bestyrelse M Ø D E R E F E R A T - Å B E N T 9. OKTOBER 2012 Forum 63. bestyrelsesmøde REKTORSEKRETARIATET Møde afholdt: 7. juni 2012,

Læs mere

Sekretariat: Vicedirektør Søren Nedergaard, chef for policy og fora Vibeke Raaschou-Nielsen, fuldmægtig Nele Høgsbro.

Sekretariat: Vicedirektør Søren Nedergaard, chef for policy og fora Vibeke Raaschou-Nielsen, fuldmægtig Nele Høgsbro. KØBENHAVNS UNIVERSITET Københavns Universitets bestyrelse GODKENDT REFERAT ÅBENT 22. MAJ 2018 Forum Bestyrelsesmøde nr. 94 Mødedato 4. april 2018 kl. 10.00-17.00 Sted Udvalgsværelse 1 REKTORSEKRETARIATET

Læs mere

Akademisk Råd SAMF LEDELSESSEKRETARIATET

Akademisk Råd SAMF LEDELSESSEKRETARIATET KØBENHAVNS UNIVERSITET DET SAMFUNDSVIDENSKABELIGE FAKULTET Akademisk Råd SAMF MØDEREFERAT- ÅBEN UDGAVE 15. JANUAR 2019 Forum Akademisk Råd SAMF LEDELSESSEKRETARIATET Møde afholdt Torsdag den 6. december

Læs mere

Inge Prip på vegne af det tidligere formandskab

Inge Prip på vegne af det tidligere formandskab BESTYRELSESPROTOKOL Bestyrelsesmøde nr. 1 22.maj 2014 Kl. 17.00-19.00 Møde indkaldt af: Inge Prip på vegne af det tidligere formandskab Sted: Milnersvej 48, Hillerød, Mødelokale 1 Afbud: Kirsten Jensen

Læs mere

56. bestyrelsesmøde. Forum. Møde afholdt: 26. oktober 2011 kl Sted: Københavns Universitet, udvalgsværelse 1. Steen Ulrich, Anne Holme

56. bestyrelsesmøde. Forum. Møde afholdt: 26. oktober 2011 kl Sted: Københavns Universitet, udvalgsværelse 1. Steen Ulrich, Anne Holme KØBENHAVNS UNIVERSITET MØDEREFERAT ÅBENT 27. OKTOBER 2011 Forum 56. bestyrelsesmøde REKTORSEKRETARIATET Møde afholdt: 26. oktober 2011 kl. 11.15-14.00 Sted: Københavns Universitet, udvalgsværelse 1 NØRREGADE

Læs mere

Proces for udpegning af to nye eksterne medlemmer af KU s bestyrelse med indtræden pr. 16. september 2017 Sagsbehandler Rektorsekretariatet

Proces for udpegning af to nye eksterne medlemmer af KU s bestyrelse med indtræden pr. 16. september 2017 Sagsbehandler Rektorsekretariatet K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Bestyrelsesmøde nr. 86 d. 6. december 2016 Punkt 13. Bilag 1 Københavns Universitets bestyrelse S A G S N O T A T 24. NOVEMBER 2016 Vedr. Proces for udpegning af

Læs mere

Møde afholdt: tirsdag den 9. november 2010 kl. 13 14.30

Møde afholdt: tirsdag den 9. november 2010 kl. 13 14.30 DET FARMACEUTISKE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET MØDEREFERAT 10. NOVEMBER 2010 Forum: FSU FAKULTETSSEKRETARIATET LEDELSESSEKRETARIAT Møde afholdt: tirsdag den 9. november 2010 kl. 13 14.30 Sted: Referent:

Læs mere

Referat fra møde i Samarbejdsudvalget/ Fakultetsarbejdsmiljøudvalget fredag den 8. juni 2018 kl

Referat fra møde i Samarbejdsudvalget/ Fakultetsarbejdsmiljøudvalget fredag den 8. juni 2018 kl Dato: 4. juli 2018 Ref: MZ/tam j.nr. 043/300-5 Referat fra møde i Samarbejdsudvalget/ Fakultetsarbejdsmiljøudvalget fredag den 8. juni 2018 kl. 13.00 15.15 I mødet deltog: SU-medlemmer: Martin Zachariasen,

Læs mere

Referat bestyrelsesmøde i Erhvervsakademi MidtVest

Referat bestyrelsesmøde i Erhvervsakademi MidtVest Referat bestyrelsesmøde i Erhvervsakademi MidtVest Mødedato: 7.december 2015, kl. 14.00-16.00 Mødested: Gl. Landevej 2, Herning Mødedeltagere: Formand Tage Hjortkjær Næstformand Henning Pedersen Jens Ole

Læs mere

Strategiarbejde på KU fra 2017 og frem REKTORSEKRETARIATET

Strategiarbejde på KU fra 2017 og frem REKTORSEKRETARIATET KØBENHAVNS UNIVERSITET Bestyrelsesmøde nr. 87 d. 31 januar 2017 Punkt 4. Bilag 1. Københavns Universitets bestyrelse SAGSNOTAT 23. JANUAR 2017 Vedr. Strategiarbejde på KU fra 2017 og frem REKTORSEKRETARIATET

Læs mere

Mødereferat af bestyrelsesmøde

Mødereferat af bestyrelsesmøde Mødereferat af bestyrelsesmøde Mødedato: Tirsdag den 24. september 2013 Mødested: University College Sjælland Slagelsevej 7, 4180 Sorø Journalnummer: Til stede: Fra bestyrelsen: Hans Stige (formand), Knud

Læs mere

Uddannelses- og Forskningsudvalget UFU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 44 Offentligt

Uddannelses- og Forskningsudvalget UFU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 44 Offentligt Uddannelses- og Forskningsudvalget 2017-18 UFU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 44 Offentligt Københavns Universitet Att. Rektor Henrik C. Wegener Nørregade 10 Postboks 2177 DK-1017 København K Sendt

Læs mere

Med afsæt i hovedbestyrelsens årsplan var der udarbejdet dagsorden, der havde været til forbehandling i Formandskabet den 10. november 2016.

Med afsæt i hovedbestyrelsens årsplan var der udarbejdet dagsorden, der havde været til forbehandling i Formandskabet den 10. november 2016. Referat af hovedbestyrelsesmøde i Diabetesforeningen Tid: Torsdag den 24. november 2016, kl. 16.00-20.00 Sted: Diabetesforeningen, Toldbodgade 33, København Tilstede: Truels Schultz, Jørgen Andersen, Torben

Læs mere

24. februar 2011 BT/LKJ/lt J.nr Referat af Aalborg Universitets bestyrelsesmøde 1-11,

24. februar 2011 BT/LKJ/lt J.nr Referat af Aalborg Universitets bestyrelsesmøde 1-11, Godkendt på bestyrelsens møde 2-11, 02.05.11. Ledelsessekretariatet Fredrik Bajers Vej 5 Postboks 159 9100 Aalborg Tlf. 9940 9940 Fax 9815 2201 www.aau.dk 24. februar 2011 BT/LKJ/lt J.nr. 2011-012-00014

Læs mere

REFERAT. Møde i Syddansk Universitets bestyrelse. Torsdag den 29. januar 2015, kl. 15

REFERAT. Møde i Syddansk Universitets bestyrelse. Torsdag den 29. januar 2015, kl. 15 30. januar 2015 J.nr. 043-1 JS/BF REFERAT Emne: Dato og tidspunkt: Sted: Referent: Møde i Syddansk Universitets bestyrelse Torsdag den 29. januar 2015, kl. 15 Bestyrelseslokalet, Odense Adelige Jomfrukloster

Læs mere

Att. Medlemmerne af studienævnet for Medier, Erkendelse og Formidling, Henrik Søndergaard, Studieleder Malthe Grindsted Ulrik, AC-Studievejleder

Att. Medlemmerne af studienævnet for Medier, Erkendelse og Formidling, Henrik Søndergaard, Studieleder Malthe Grindsted Ulrik, AC-Studievejleder K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET I N S T I T U T F O R M E D I E R, E R K E N D E L S E O G F O R M I D L I N G Att. Medlemmerne af studienævnet for Medier, Erkendelse og Formidling, Henrik Søndergaard,

Læs mere

Arkitektskolen Aarhus 14. oktober 2016 Bestyrelsen J.nr. 0122/18-16 TNI/JLJ

Arkitektskolen Aarhus 14. oktober 2016 Bestyrelsen J.nr. 0122/18-16 TNI/JLJ Arkitektskolen Aarhus 14. oktober 2016 Bestyrelsen J.nr. 0122/18-16 TNI/JLJ Referat af Bestyrelsesmøde den 22. september 2016 Deltog i mødet: Ingelise Bogason (formand), Nille Juul-Sørensen (næstformand),

Læs mere

Bestyrelsen. 48. bestyrelsesmøde. Forum. Møde afholdt: 14. september 2010 kl Sted: Udvalgsværelse 1. Steen Ulrich, Caroline Kristensen

Bestyrelsen. 48. bestyrelsesmøde. Forum. Møde afholdt: 14. september 2010 kl Sted: Udvalgsværelse 1. Steen Ulrich, Caroline Kristensen K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Bestyrelsen M Ø D E R E F E R A T Å B E N T. 15. SEPTEMBER 2010 Forum 48. bestyrelsesmøde KØBENHAVNS UNIVERSITET REKTORSEKRETARIATET Møde afholdt: 14. september

Læs mere

36. bestyrelsesmøde REKTORSEKRETARIATET

36. bestyrelsesmøde REKTORSEKRETARIATET K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Bestyrelsen M Ø D E R E F E R A T 17. DECEMBER 2008 Forum 36. bestyrelsesmøde REKTORSEKRETARIATET Møde afholdt: 3.december 2008 kl. 9.00 Sted: Udvalgsværelse 3

Læs mere

Bestyrelsesmøde nr. 94, d. 4. april 2018 Pkt.10. Bilag 1. Københavns Universitets bestyrelse

Bestyrelsesmøde nr. 94, d. 4. april 2018 Pkt.10. Bilag 1. Københavns Universitets bestyrelse KØBENHAVNS UNIVERSITET Bestyrelsesmøde nr. 94, d. 4. april 2018 Pkt.10. Bilag 1. Københavns Universitets bestyrelse SAGSNOTAT 20. MARTS 2017 Vedr. Status for KU s kvalitetssikring af uddannelser, 2017

Læs mere

46. bestyrelsesmøde KØBENHAVNS UNIVERSITET. Torben Rytter Kristensen, Caroline Kristensen

46. bestyrelsesmøde KØBENHAVNS UNIVERSITET. Torben Rytter Kristensen, Caroline Kristensen K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Bestyrelsen M Ø D E R E F E R A T Å B E N T 23. APRIL 2010 Forum 46. bestyrelsesmøde KØBENHAVNS UNIVERSITET Møde afholdt: 19. april 2010 kl. 9.00-12.00 REKTORSEKRETARIATET

Læs mere

38. bestyrelsesmøde REKTORSEKRETARIATET

38. bestyrelsesmøde REKTORSEKRETARIATET K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Københavns Universitets bestyrelse M Ø D E R E F E R A T 20. APRIL 2009 Forum 38. bestyrelsesmøde REKTORSEKRETARIATET Møde afholdt: 30. marts 2009 kl. 13.00 Sted:

Læs mere

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE 30. NOVEMBER 2018

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE 30. NOVEMBER 2018 REFERAT AF BESTYRELSESMØDE 30. NOVEMBER 2018 Deltagere: Ingelise Bogason, Nille Juul-Sørensen, Andreas Lykke-Olesen, Carsten With Thygesen, Peder Elgaard, Karen Olesen, Marianne Kazar, Thor Bested og Jakob

Læs mere

Møde afholdt: Tirsdag den 4. september Sted: Lokale

Møde afholdt: Tirsdag den 4. september Sted: Lokale DET HUMANISTISKE FAKULTET, AKADEMISK RÅD KØBENHAVNS UNIVERSITET GODKENDT MØDEREFERAT Forum: Akademisk Råd AKADEMISK RÅD Møde afholdt: Tirsdag den 4. september 2007 Sted: Lokale 10.1.30 Referent: Mette

Læs mere

Dekanens afrapportering om uddannelseskvalitet til rektor

Dekanens afrapportering om uddannelseskvalitet til rektor KØBENHAVNS UNIVERSITET Dekanens afrapportering om uddannelseskvalitet til rektor Fakultet Det Juridiske Fakultet Afrapporteringsår 2017 Årets uddannelsesevalueringer Dato for dekanens godkendelse Masteruddannelse

Læs mere

KUH s bestyrelse LEDELSESSEKRETARIATET

KUH s bestyrelse LEDELSESSEKRETARIATET KØBENHAVNS UNIVERSITET DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET Københavns Universitetshospitals bestyrelse MØDEREFERAT 15. DECEMBER 2015 Forum KUH s bestyrelse LEDELSESSEKRETARIATET Møde afholdt: Fredag den

Læs mere

REFERAT. 05. april 2016 J.nr. 15/29494 JWE/LKN. Emne: Møde i Universitetsrådet. Tirsdag den 29. marts 2016 kl Dato og tidspunkt: Sted:

REFERAT. 05. april 2016 J.nr. 15/29494 JWE/LKN. Emne: Møde i Universitetsrådet. Tirsdag den 29. marts 2016 kl Dato og tidspunkt: Sted: 05. april 2016 J.nr. 15/29494 JWE/LKN REFERAT Emne: Møde i Universitetsrådet Dato og tidspunkt: Tirsdag den 29. marts 2016 kl. 14.00 Sted: Syddansk Universitet, lokale O 77 Referent: Lone Wichmann Dagsorden:

Læs mere

1.0 Rundvisning: Bygning F Praksis- og Innovationshuset og Agora i ny Bygning B 1.1 Kort orientering om SIG om- og tilbygning

1.0 Rundvisning: Bygning F Praksis- og Innovationshuset og Agora i ny Bygning B 1.1 Kort orientering om SIG om- og tilbygning Dato & tid 29. marts 2016 / kl. 16-19 SIG C211 Referent Afbud Deltagere Stine Hauge Nielsen Jens Elmelund, Charlotte Rønhof, Karsten Skawbo-Jensen, Randi Brinckmann; René van Laer, Henning Bach Christensen,

Læs mere

Koncern-IT. KU Digital. Københavns Universitets digitaliseringsstrategi. Westergaard IT-strategi 4.11.2014 Dias 1

Koncern-IT. KU Digital. Københavns Universitets digitaliseringsstrategi. Westergaard IT-strategi 4.11.2014 Dias 1 KU Digital Københavns Universitets digitaliseringsstrategi Dias 1 Universitetets formål Forskning Uddannelse Formidling og vidensudveksling Rådgivning Dias 2 KU er Skandinaviens største universitet Cirka

Læs mere

Slagelsevej 70-74, 4180 Sorø. Nanna Ferslev (naf) (NAF), tlf , 1. Godkendelse af dagsorden... 2

Slagelsevej 70-74, 4180 Sorø. Nanna Ferslev (naf) (NAF), tlf , 1. Godkendelse af dagsorden... 2 Dagsorden Mødedato: Tirsdag den 29. marts 2016 Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:00 Mødested: Ankerhus Slagelsevej 70-74, 4180 Sorø Mødelokale: D 0.21 Deltagere: Mødesekretær: Bestyrelsen

Læs mere

Københavns Universitetshospitals bestyrelse LEDELSESSEKRETARIATET

Københavns Universitetshospitals bestyrelse LEDELSESSEKRETARIATET KØBENHAVNS UNIVERSITET DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KUH s bestyrelse MØDEREFERAT 21. SEPTEMBER 2017 Forum Københavns Universitetshospitals bestyrelse LEDELSESSEKRETARIATET Møde afholdt Fredag den

Læs mere

Medlemmerne af Eksternt og Akademisk Råd

Medlemmerne af Eksternt og Akademisk Råd KØBENHAVNS UNIVERSITET DET TEOLOGISKE FAKULTET Medlemmerne af Eksternt og Akademisk Råd MØDEREFERAT 20. MARTS 2017 Forum Fællesmøde i Eksternt og Akademisk Råd FAKULTETSSEKRETARIATET Møde afholdt 17. marts

Læs mere

Medlemmerne af Akademisk Råd

Medlemmerne af Akademisk Råd DET TEOLOGISKE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Medlemmerne af Akademisk Råd MØDEREFERAT 9. MARTS 2015 Forum Akademisk Råd DEKANKONTORET Møde afholdt: 23. februar 2015 kl. 12 KØBMAGERGADE 44-46 Sted: Referent:

Læs mere

REFERAT. Mandag den 18. marts 2019 kl

REFERAT. Mandag den 18. marts 2019 kl REFERAT 28. marts 2019 J.nr. 19/200 ANRA Emne: Møde i Universitetsrådet Dato og tidspunkt: Mandag den 18. marts 2019 kl. 13.30-15.30 Sted: O77 Referent: Anne Rasmussen Dagsorden: Punkter: 1. Ny bestyrelsesformand

Læs mere

Mødereferat af bestyrelsesmøde

Mødereferat af bestyrelsesmøde Mødereferat af bestyrelsesmøde Mødedato: Torsdag den 23. maj 2013 Mødested: University College Sjælland Slagelsevej 7, 4180 Sorø Journalnummer: Til stede: Fra bestyrelsen: Hans Stige (formand), Knud Henning

Læs mere

Til medlemmerne af Akademisk Råd

Til medlemmerne af Akademisk Råd DET TEOLOGISKE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Til medlemmerne af Akademisk Råd MØDEREFERAT ÅBENT MØDE 1.JUNI 2015 Forum Akademisk Råd DEKANKONTORET Møde afholdt: Mandag den 11. maj 2015 kl. 12.00-14.00

Læs mere

Forretningsorden for Københavns Universitets bestyrelse

Forretningsorden for Københavns Universitets bestyrelse Bestyrelsesmøde nr. 93, d. 30. januar 2018 Pkt. 4. Bilag 1 Forretningsorden for Københavns Universitets bestyrelse I medfør af 176, stk. 2 i vedtægt for Københavns Universitet fastsættes herved følgende

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde onsdag den 25. september 2013, kl i Aarhus Universitets bestyrelse (BM )

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde onsdag den 25. september 2013, kl i Aarhus Universitets bestyrelse (BM ) Møde onsdag den 25. september 2013, kl. 9.00 i Aarhus Universitets bestyrelse (BM 4-2013) REFERAT Deltagere: Bestyrelsens medlemmer: Michael Christiansen, bestyrelsesformand, Mariann Fischer Boel, Margareta

Læs mere

Studienævnsmøde. Forum. Møde afholdt: 13. juni 2012 kl Sted: ØF 2A, Signe Bech. Referent:

Studienævnsmøde. Forum. Møde afholdt: 13. juni 2012 kl Sted: ØF 2A, Signe Bech. Referent: I N S T I T U T F O R P S Y K O L O G I K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T M Ø D E R E F E R A T 19. JUNI 2012 Forum Studienævnsmøde INSTITUT FOR PSYKOLOGI Møde afholdt: 13. juni 2012 kl. 14.00

Læs mere

Juni Rigsrevisionens notat om beretning om. flytningen af den forskningsbaserede myndighedsbetjening på veterinærområdet

Juni Rigsrevisionens notat om beretning om. flytningen af den forskningsbaserede myndighedsbetjening på veterinærområdet Juni 2019 Rigsrevisionens notat om beretning om flytningen af den forskningsbaserede myndighedsbetjening på veterinærområdet Notat til Statsrevisorerne, jf. rigsrevisorlovens 18, stk. 4 1 Vedrører: Statsrevisorernes

Læs mere

DEN FAGLIGE UDVIKLINGSPROCES AARHUS UNIVERSITET

DEN FAGLIGE UDVIKLINGSPROCES AARHUS UNIVERSITET DEN FAGLIGE UDVIKLINGSPROCES Processen indtil bestyrelsens beslutning den 17. juni 2010 Drøftelser i bestyrelsen, HSU, Samarbejdsudvalg, Akademiske Råd Afholdelse af seminarer, involvering af internationale

Læs mere