60. bestyrelsesmøde. Forum. Møde afholdt: 27. januar 2012 kl Sted: Københavns Universitet, udv. 1. Steen Ulrich og Anne Holme.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "60. bestyrelsesmøde. Forum. Møde afholdt: 27. januar 2012 kl Sted: Københavns Universitet, udv. 1. Steen Ulrich og Anne Holme."

Transkript

1 KØBENHAVNS UNIVERSITET MØDEREFERAT 30. JANUAR 2012 Forum 60. bestyrelsesmøde. REKTORSEKRETARIATET Møde afholdt: 27. januar 2012 kl Sted: Københavns Universitet, udv. 1. NØRREGADE KØBENHAVN K Referent: Steen Ulrich og Anne Holme. DIR MOB Til stede: Medlemmer: Formand Nils Strandberg Pedersen, Peter Gæmelke, Louise Lipczak Hansen, Jannik Johansen, Mattias Friis Jørgensen, Niels Kærgård, Joan Sonne Lykkeaa, Kari Melby, Sine Sunesen, Leif Søndergaard, Mads Krogsgaard Thomsen. Daglig ledelse: Rektor Ralf Hemmingsen, prorektor Thomas Bjørnholm, universitetsdirektør Jørgen Honoré. Sekretariat: Steen Ulrich, Torben Rytter Kristensen, Anne Holme. Gæster: Pkt. 9: Budgetchef Malene Kjærsgaard. anhol@adm.ku.dk REF: ANHOL For at give bestyrelsens medlemmer, hvoraf 6 ud af 11 er nytiltrådte pr. 1. januar 2012, mulighed for en overordnet drøftelse om Københavns Universitet og bestyrelsesarbejdet, var der indledningsvis afsat knap to timer til introduktion og drøftelse uden for den ordinære dagsorden.

2 SIDE 2 AF 7 Pkt. 1 Godkendelse af dagsorden Punkt 7a var tilføjet dagsordenen og udsendt separat til bestyrelsen før mødet. Der var endvidere eftersendt skriftligt notat om FL2012 til pkt. 9. Meddelelser. Bestyrelsen godkendte dagsordenen. Pkt. 2 Underskrivelse af referater af bestyrelsens møder d. 6. og 15. december 2011 Jannik Johansen bad om, at det i referatet af 15. december 2011 blev tilføjet, at han havde afgivet stemme ved fuldmagt, da han desværre var forhindret i at deltage i mødet. Bestyrelsen underskrev referaterne. Pkt. 3 Valg af stedfortræder for formanden Formanden indstillede bestyrelsesmedlem Peter Gæmelke til stedfortræder for formanden, begrundet i Peter Gæmelkes gode indsigt i bestyrelsens arbejde efter at have siddet i bestyrelsen i flere år og deltaget i en række udvalgsarbejder. Bestyrelsen udpegede Peter Gæmelke til stedfortræder for formanden. Pkt. 4 Fastsættelse af mødeplan for 2012 og godkendelse af årshjul Formanden indledte punktet med i forlængelse af det udsendte årshjul at fremsætte forslag om, at bestyrelsen tog på en studietur og afsatte tid til et kursus ved eksempelvis Bestyrelsesakademiet. Bestyrelsen takkede ja til formandens forslag og bad sekretariatet udsende forslag til tidspunkt. Endvidere vedtog bestyrelsen årshjulet med nedenstående mødedage for 2012: 13. marts kl april kl juni kl (inkl. bestyrelsesseminar/kursus) 9. oktober december kl Tentativt: 18. december kl

3 Pkt. 5 Godkendelse af KU s vedtægt Formanden redegjorde for forløbet med behandling af KU s vedtægt. Vedtægten har tidligere været drøftet i bestyrelsen og efterfølgende været i intern høring. Bestyrelsens primære fokus har været at sikre medinddragelse og medbestemmelse, hvilket foreslås gennemført via institutråd med medlemmer valgt blandt VIP er, TAP er og studerende. Bestyrelsen drøftede vedtægten. Et medlem foreslog: At TAP-observatørerne i de akademiske råd blev fuldgyldige medlemmer af akademisk råd, dog således at TAP-medlemmerne kun havde observatørstatus i akademiske forhold. At KU i vedtægten tilsluttede sig De europæiske universiteters Magna Charta og Recommendation concerning the Status of Higher-Education Teaching Personal fra UNESCO. At der blev skrevet retningslinjer ind i vedtægten for arbejdet i institutrådene vedr. budget, øvrige arbejdsområder og mødefrekvens. At det blev tilføjet i vedtægten vedr. bestyrelsens ansættelse af rektor, at der skulle kunne forventes almindelig tilslutning på universitetet til bestyrelsens beslutning om rektors ansættelse. Bestyrelsen vedtog, at TAP-observatørerne skulle være fuldgyldige medlemmer af de akademiske råd på alle de områder, som ikke direkte vedrører akademiske forhold, og inden for de rammer, som loven giver for fuldgyldigt medlemskab. Det blev præciseret, at dekanen er født medlem af Akademisk Råd. Bestyrelsen vedtog ikke de øvrige forslag. Herudover besluttede bestyrelsen en præcisering af institutrådenes opgaver, således at der ikke er tvivl om opgavefordelingen mellem de lokale samarbejdsudvalg og institutrådene. Bestyrelsen anmodede rektor om at udarbejde en standardforretningsorden for institutrådene med inddragelse af relevante parter. Bestyrelsen vedtog vedtægten og bad sekretariatet tilføje præciseringen vedr. institutråd og eventuelle korrekturrettelser. SIDE 3 AF 7 Pkt. 6 Godkendelse af studenterombud Bestyrelsen godkendte forretningsordenen for studenterombuddet med bemærkning om, at midlertidigt i 22 erstattes med kortvarigt.

4 Bestyrelsen vil, når studenterombuddet er godkendt ved Styrelsen for Universiteter og Internationalisering, aftale og iværksætte en ansættelsesproces. SIDE 4 AF 7 Pkt. 7 Status for reorganisering af de våde fakulteter Rektor orienterede om status for reorganisering af de fire våde fakulteter til Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet og Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet. Herunder særligt vedr. bestyrelsens fokusområder organiseringen og ledelsen af uddannelsesområdet prioritering af tværgående strategiske satsninger placering af didaktikområdet det nye Institut for Idræt og Ernærings relation til SUND og fødevareområdet genovervejelse af det engelske navn SCIENCE for Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet. Bestyrelsen spurgte til, hvornår der kunne afholdes valg til udvalg og råd på de reorganiserede fakulteter, hvortil rektor svarede, at spørgsmålet var i høring på de to fakulteter, og at valg først ville blive gennemført, når medarbejdertilhørsforhold var på plads. Bestyrelsen spurgte også til ledelsesforholdene på de to fakulteter, og rektor redegjorde for forskellene mellem opbygningen på de store og de små fakulteter på KU samt planerne om etablering af Schools på Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet. Rektor pointerede samtidig, at de små fakulteter var en væsentlig medpart i den samlede dekankreds. Bestyrelsen bad ledelsen arbejde med at sikre, at det bedste fra de forhenværende fire fakulteter blev videreført i de to nye fakulteter. Rektor bemærkede hertil, at rektoratet afholder møder med fakulteternes ledelser vedr. bl.a. kultur og integration, og at det er et af hovedformålene med reorganiseringen at få det bedste fra de fire gamle fakulteter samlet i de to nye. Bestyrelsen besluttede på baggrund af indstilling fra rektor, at det engelske navn for Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet bliver SCIENCE. Bestyrelsen tog orienteringen til efterretning og valgte Louise Lipczak Hansen og Joan Sonne Lykkeaa til at overtage pladserne fra Laura Toftegaard Pedersen og Ingrid Kryhlmand i bestyrelsens følgegruppe, som jf. bestyrelsens beslutning fra december 2011, fortsætter året ud. Pkt. 7a Dekanansættelse på Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet Rektor fremlagde forslag om, at det indstillingsudvalg der skal indstille forslag til ny dekan på Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet kan udvides i den indledende del af processen, jf. den udsendte sagsfremstilling og indstil-

5 ling, således at både det forh. LIFE og det forh. NAT har mulighed for at være repræsenteret i indstillingsudvalget. Bestyrelsen tilsluttede sig endvidere, at proceduren hvis den kommende dekan på Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet måtte beslutte det også kan benyttes ved opslag af institutlederstillinger i Et bestyrelsesmedlem pointerede, at indstillingen udsprang af et stærkt medarbejderønske. Bestyrelsen godkendte rektors indstilling. SIDE 5 AF 7 Pkt. 8 Afrapportering på ministeriets skærpede tilsyn, rektors handlingsplan og øvrige undersøgelser i relation til Milena Penkowa. Formanden opridsede kort hovedlinjerne i sagen og orienterede om, at nogle dele af sagskomplekset er afsluttede, mens andre fortsat er under behandling og håndtering. Bestyrelsen vil blive forelagt eventuelle nye oplysninger samt informeres når sagerne er afsluttede. Det drejer sig om bl.a. det skærpede tilsyn, undersøgelser i Udvalgene vedr. Videnskabelig Uredelighed (UVVU), politiundersøgelse samt det af KU nedsatte uvildige videnskabelige panels undersøgelse af Milena Penkowas forskningsproduktion. Rektor gav en kort status på det skærpede tilsyn, og meddelte at øverste ledelse ventede inden længe at få et udkast til rapport i høring fra Styrelsen for Universiteter og Internationalisering. Rektor gav endvidere en kort status på rektors handlingsplan. Bestyrelsen spurgte til, om ledelsen forventede flere pressesager som følge af sagen. Hertil svarede prorektor, at det generelt er svært at forudsige, men at det ikke umiddelbart lå i kortene. Prorektor gjorde dog opmærksom på, at han selv så frem til resultaterne fra den af KU igangsatte uvildige undersøgelse, herunder om fx dataopbevaring havde en tilstrækkelig kvalitet til at panelet kunne drage sikre konklusioner. Bestyrelsen tog orienteringen til efterretning. Pkt. 9 Meddelelser 9.a UK Formanden meddelte, at bestyrelsesformændene havde modtaget Ministerens oplæg til pligtmål i udviklingskontrakterne. Der vil blive arbejdet videre med målene internt på KU i forlængelse af 2016 Københavns Universitets strategi.

6 Universitetet skal indsende et udkast til den endelige udviklingskontrakt for senest 23. april Bestyrelsen vil på sit møde d. 19. april drøfte og godkende det endelige udspil. SIDE 6 AF 7 9.b Orientering om FL2012 Universitetsdirektøren meddelte, at finansloven for 2012, som blev modtaget fredag d. 20. januar 2012, i det store hele svarede til de skøn, KU havde foretaget forud for budget 2012 over forventede tilskud. Der var dog enkelte omfordelinger af midlerne fra FFL2012 til FL2012. Udover tilskudsmidlerne var der i KU s budget indregnet forventning om præmieringsmidler på 20 mio.kr samt forventning om 19 mio.kr i matchfondsmidler. Begge dele manglede endnu at blive udmøntet fra ministeriet. Endvidere meddelte universitetsdirektøren, at der forelå et første bud på regnskabsresultatet for Regnskabet pr viste et overskud på 336 mio. kr., heraf 59,8 mio. kr. vedr. mageskifte med UBST. Resultatet var pt. ikke revideret og derfor med forbehold. Ved Q3 var forventningen et overskud på 275 mio. kr. og forskellen på 61 mio. kr. skyldtes primært, at en række fakulteter samt bygningsområdet fik et noget bedre resultat end forventet ved Q3. Stigningen på de 61 mio. i resultat ift Q3-prognosen skyldtes flere indtægter for ca. 30 mio. kr., færre lønudgifter for ca. 24 mio. kr. og færre driftsomkostninger for ca. 7 mio. kr. Universitetsdirektøren bemærkede slutteligt til resultatet, at en stor del af overskuddet jf. budgetdrøftelsen d. 6. december 2011 var bundet til flytteudgifter, fakulteternes egenkapital og tværgående satsninger. Bestyrelsen noterede sig meddelelserne. Pkt. 10 Eventuelt Der var ingen bemærkninger under eventuelt. Næste møde finder sted tirsdag d. 13. marts kl

7 SIDE 7 AF 7 Nils Strandberg Pedersen Peter Gæmelke Louise Lipczak Hansen Jannik Johansen Mattias Friis Jørgensen Niels Kærgård Joan Sonne Lykkeaa Kari Melby Sine Sunesen Leif Søndergaard Mads Krogsgaard Thomsen

61. bestyrelsesmøde REKTORSEKRETARIATET

61. bestyrelsesmøde REKTORSEKRETARIATET K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T M Ø D E R E F E R A T - Å B E N T 14. MARTS 2012 Forum 61. bestyrelsesmøde REKTORSEKRETARIATET Møde afholdt: 13. marts 2012 kl. 11.15-14.00 Sted: Københavns Universitet,

Læs mere

56. bestyrelsesmøde. Forum. Møde afholdt: 26. oktober 2011 kl Sted: Københavns Universitet, udvalgsværelse 1. Steen Ulrich, Anne Holme

56. bestyrelsesmøde. Forum. Møde afholdt: 26. oktober 2011 kl Sted: Københavns Universitet, udvalgsværelse 1. Steen Ulrich, Anne Holme KØBENHAVNS UNIVERSITET MØDEREFERAT ÅBENT 27. OKTOBER 2011 Forum 56. bestyrelsesmøde REKTORSEKRETARIATET Møde afholdt: 26. oktober 2011 kl. 11.15-14.00 Sted: Københavns Universitet, udvalgsværelse 1 NØRREGADE

Læs mere

58. bestyrelsesmøde. Forum. Møde afholdt: 6. december Sted: Udvalgsværelse 1. Anne Holme og Steen Ulrich. Referent:

58. bestyrelsesmøde. Forum. Møde afholdt: 6. december Sted: Udvalgsværelse 1. Anne Holme og Steen Ulrich. Referent: KØBENHAVNS UNIVERSITET MØDEREFERAT 12. DECEMBER 2011 Forum 58. bestyrelsesmøde REKTORSEKRETARIATET Møde afholdt: 6. december 2012 Sted: Udvalgsværelse 1 NØRREGADE 10 1017 KØBENHAVN K Referent: Anne Holme

Læs mere

Københavns Universitets bestyrelse REKTORSEKRETARIATET

Københavns Universitets bestyrelse REKTORSEKRETARIATET K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Københavns Universitets bestyrelse G O D K E N D T M Ø D E R E F E R A T Å B E N T 1. APRIL 2014 Forum Københavns Universitets bestyrelse REKTORSEKRETARIATET Møde

Læs mere

Københavns Universitets bestyrelse. 67. bestyrelsesmøde. Forum. 19. marts 2013, kl Møde afholdt:

Københavns Universitets bestyrelse. 67. bestyrelsesmøde. Forum. 19. marts 2013, kl Møde afholdt: K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Københavns Universitets bestyrelse M Ø D E R E F E R A T 18. APRIL 2013 Forum Møde afholdt: 67. bestyrelsesmøde 19. marts 2013, kl.11.00-15.00 REKTORSEKRETARIATET

Læs mere

42. bestyrelsesmøde REKTORSEKRETARIATET. Det Humanistiske Fakultet, Københavns Universitet

42. bestyrelsesmøde REKTORSEKRETARIATET. Det Humanistiske Fakultet, Københavns Universitet K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Københavns Universitets bestyrelse M Ø D E R E F E R A T - Å B E N T 30. OKTOBER 2009 Forum 42. bestyrelsesmøde REKTORSEKRETARIATET Møde afholdt: 29. oktober 2009

Læs mere

Bestyrelsen. 37. bestyrelsesmøde. Forum. 27. januar 2009 kl.13.00. Møde afholdt: Sted: CSS, Øster Farimagsgade 5, lokale 5.1.46

Bestyrelsen. 37. bestyrelsesmøde. Forum. 27. januar 2009 kl.13.00. Møde afholdt: Sted: CSS, Øster Farimagsgade 5, lokale 5.1.46 K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Bestyrelsen M Ø D E R E F E R A T 10. FEBRUAR 2009 Forum Møde afholdt: 37. bestyrelsesmøde 27. januar 2009 kl.13.00 REKTORSEKRETARIATET NØRREGADE 10 Sted: CSS,

Læs mere

63. bestyrelsesmøde REKTORSEKRETARIATET

63. bestyrelsesmøde REKTORSEKRETARIATET K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Københavns Universitets bestyrelse M Ø D E R E F E R A T - Å B E N T 9. OKTOBER 2012 Forum 63. bestyrelsesmøde REKTORSEKRETARIATET Møde afholdt: 7. juni 2012,

Læs mere

Københavns Universitets bestyrelse. Forum Bestyrelsesmøde nr. 77. d. 17. marts 2015 kl.9.15-15.00. Møde afholdt: Sted: Udvalgsværelse 1

Københavns Universitets bestyrelse. Forum Bestyrelsesmøde nr. 77. d. 17. marts 2015 kl.9.15-15.00. Møde afholdt: Sted: Udvalgsværelse 1 KØBENHAVNS UNIVERSITET Københavns Universitets bestyrelse GODKENDT MØDEREFERAT - ÅBENT 10. APRIL 2015 Forum Bestyrelsesmøde nr. 77 REKTORSEKRETARIATET Møde afholdt: d. 17. marts 2015 kl.9.15-15.00 NØRREGADE

Læs mere

Bestyrelsesmøde nr. 87 b (ekstraordinært møde) 13. marts 2017 kl Mødet blev genoptaget den 14. marts kl

Bestyrelsesmøde nr. 87 b (ekstraordinært møde) 13. marts 2017 kl Mødet blev genoptaget den 14. marts kl K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Københavns Universitets bestyrelse M Ø D E R E F E R A T Å B E N T 4. APRIL 2017 Forum Møde afholdt Sted Referent Bestyrelsesmøde nr. 87 b (ekstraordinært møde)

Læs mere

64. bestyrelsesmøde REKTORSEKRETARIATET

64. bestyrelsesmøde REKTORSEKRETARIATET K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Københavns Universitets bestyrelse M Ø D E R E F E R A T Å B E N T 2. NOVEMBER 2012 Forum 64. bestyrelsesmøde REKTORSEKRETARIATET Møde afholdt: 9. oktober 2012,

Læs mere

40. bestyrelsesmøde. REKTORSEKRETARIATET

40. bestyrelsesmøde. REKTORSEKRETARIATET K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Københavns Universitets bestyrelse M Ø D E R E F E R A T - Å B E N T 29. JUNI 2009 Forum 40. bestyrelsesmøde. REKTORSEKRETARIATET Møde afholdt: 19. juni 2009 Sted:

Læs mere

Proces for udpegning af to nye eksterne medlemmer af KU s bestyrelse med indtræden pr. 16. september 2017 Sagsbehandler Rektorsekretariatet

Proces for udpegning af to nye eksterne medlemmer af KU s bestyrelse med indtræden pr. 16. september 2017 Sagsbehandler Rektorsekretariatet K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Bestyrelsesmøde nr. 86 d. 6. december 2016 Punkt 13. Bilag 1 Københavns Universitets bestyrelse S A G S N O T A T 24. NOVEMBER 2016 Vedr. Proces for udpegning af

Læs mere

Københavns Universitets bestyrelse. 65. bestyrelsesmøde. Forum. 4. december 2012, kl Møde afholdt:

Københavns Universitets bestyrelse. 65. bestyrelsesmøde. Forum. 4. december 2012, kl Møde afholdt: K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Københavns Universitets bestyrelse M Ø D E R E F E R A T - Å B E N T 12. FEBRUAR 2013 Forum Møde afholdt: 65. bestyrelsesmøde 4. december 2012, kl.9.15-15.00 REKTORSEKRETARIATET

Læs mere

Københavns Universitets bestyrelse. Forum Bestyrelsesmøde nr. 76. d. 27. jan kl Møde afholdt: Det Juridiske Fakultet.

Københavns Universitets bestyrelse. Forum Bestyrelsesmøde nr. 76. d. 27. jan kl Møde afholdt: Det Juridiske Fakultet. Københavns Universitets bestyrelse GDOKENDT MØDEREFERAT - ÅBENT 6. MARTS 2015 Forum Bestyrelsesmøde nr. 76 REKTORSEKRETARIATET Møde afholdt: Sted: d. 27. jan. 2015 kl.14-16 Det Juridiske Fakultet NØRREGADE

Læs mere

Bestyrelsen. 48. bestyrelsesmøde. Forum. Møde afholdt: 14. september 2010 kl Sted: Udvalgsværelse 1. Steen Ulrich, Caroline Kristensen

Bestyrelsen. 48. bestyrelsesmøde. Forum. Møde afholdt: 14. september 2010 kl Sted: Udvalgsværelse 1. Steen Ulrich, Caroline Kristensen K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Bestyrelsen M Ø D E R E F E R A T Å B E N T. 15. SEPTEMBER 2010 Forum 48. bestyrelsesmøde KØBENHAVNS UNIVERSITET REKTORSEKRETARIATET Møde afholdt: 14. september

Læs mere

35. bestyrelsesmøde REKTORSEKRETARIATET

35. bestyrelsesmøde REKTORSEKRETARIATET K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Bestyrelsen M Ø D E R E F E R A T 21. NOVEMBER 2008 Forum 35. bestyrelsesmøde REKTORSEKRETARIATET Møde afholdt: 28. oktober 2008 kl. 13.00 Sted: Udvalgsværelse

Læs mere

36. bestyrelsesmøde REKTORSEKRETARIATET

36. bestyrelsesmøde REKTORSEKRETARIATET K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Bestyrelsen M Ø D E R E F E R A T 17. DECEMBER 2008 Forum 36. bestyrelsesmøde REKTORSEKRETARIATET Møde afholdt: 3.december 2008 kl. 9.00 Sted: Udvalgsværelse 3

Læs mere

44. bestyrelsesmøde KØBENHAVNS UNIVERSITET

44. bestyrelsesmøde KØBENHAVNS UNIVERSITET K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Københavns Universitets bestyrelse M Ø D E R E F E R A T Å B E N T 8. FEBRUAR 2010 Forum 44. bestyrelsesmøde KØBENHAVNS UNIVERSITET Møde afholdt: 2. februar 2010

Læs mere

Københavns Universitets bestyrelse. Forum Bestyrelsesmøde nr. 87. Møde afholdt 31. januar 2017 kl Sted Udvalgsværelse 1

Københavns Universitets bestyrelse. Forum Bestyrelsesmøde nr. 87. Møde afholdt 31. januar 2017 kl Sted Udvalgsværelse 1 K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Københavns Universitets bestyrelse M Ø D E R E F E R A T Å B E N T 22. FEBRUAR 2017 Forum Bestyrelsesmøde nr. 87 Møde afholdt 31. januar 2017 kl. 9.15-15 Sted Udvalgsværelse

Læs mere

69. Bestyrelsesmøde REKTORSEKRETARIATET

69. Bestyrelsesmøde REKTORSEKRETARIATET KØBENHAVNS UNIVERSITET Københavns Universitets bestyrelse MØDEREFERAT 10.DECEMBER 2013 Forum 69. Bestyrelsesmøde REKTORSEKRETARIATET Møde afholdt: 29. oktober 2013 Sted: Det Humanistiske Fakultet, Karen

Læs mere

Bestyrelsen. 55. bestyrelsesmøde. Forum. Møde afholdt: 15. september 2011 kl Sted: Københavns Universitet, udvalgsværelse 1

Bestyrelsen. 55. bestyrelsesmøde. Forum. Møde afholdt: 15. september 2011 kl Sted: Københavns Universitet, udvalgsværelse 1 KØBENHAVNS UNIVERSITET Bestyrelsen MØDEREFERAT - ÅBENT 14. OKTOBER 2011 Forum 55. bestyrelsesmøde REKTORSEKRETARIATET Møde afholdt: 15. september 2011 kl. 9.15-14.00 Sted: Københavns Universitet, udvalgsværelse

Læs mere

38. bestyrelsesmøde REKTORSEKRETARIATET

38. bestyrelsesmøde REKTORSEKRETARIATET K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Københavns Universitets bestyrelse M Ø D E R E F E R A T 20. APRIL 2009 Forum 38. bestyrelsesmøde REKTORSEKRETARIATET Møde afholdt: 30. marts 2009 kl. 13.00 Sted:

Læs mere

Standardforretningsorden for Institutråd ved Københavns Universitet

Standardforretningsorden for Institutråd ved Københavns Universitet Standardforretningsorden for Institutråd ved Københavns Universitet 1. I henhold til 22, stk. 6 i vedtægten for Københavns Universitet fastsætter rektor hermed en standardforretningsorden til brug for

Læs mere

41. og 41a. bestyrelsesmøde REKTORSEKRETARIATET

41. og 41a. bestyrelsesmøde REKTORSEKRETARIATET K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T M Ø D E R E F E R A T 13. OKTOBER 2009 Forum 41. og 41a. bestyrelsesmøde REKTORSEKRETARIATET Møde afholdt: 15. september 2009 kl. 9.00-13.00 Sted: Udvalgsværelse

Læs mere

Standardforretningsorden for Institutråd ved Københavns Universitet

Standardforretningsorden for Institutråd ved Københavns Universitet Standardforretningsorden for Institutråd ved Københavns Universitet 1. I henhold til 22, stk. 6 i vedtægten for Københavns Universitet fastsætter rektor hermed en standardforretningsorden til brug for

Læs mere

62. bestyrelsesmøde REKTORSEKRETARIATET

62. bestyrelsesmøde REKTORSEKRETARIATET K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Københavns Universitets bestyrelse M Ø D E R E F E R A T Å B E N T 7. JUNI 2012 Forum 62. bestyrelsesmøde REKTORSEKRETARIATET Møde afholdt: 19. april 2012, kl.

Læs mere

Akademisk Råd. Akademisk Råd. Forum. Mødedato Mandag den 31. oktober 2016 kl B Sted

Akademisk Råd. Akademisk Råd. Forum. Mødedato Mandag den 31. oktober 2016 kl B Sted K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T Akademisk Råd M Ø D E I N D K A L D E L S E O P D A T E R E T V E R S I O N 25. OKTOBER 2016 Forum Akademisk Råd LEDELSE

Læs mere

66. bestyrelsesmøde REKTORSEKRETARIATET

66. bestyrelsesmøde REKTORSEKRETARIATET K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Københavns Universitets bestyrelse M Ø D E R E F E R A T 11. MARTS 2013 Forum 66. bestyrelsesmøde REKTORSEKRETARIATET Møde afholdt: 24. januar 2013 kl. 9.15-16.00

Læs mere

F O R R E T N I N G S O R D E N. for. Akademisk Råd, School of Business and Social Sciences (Aarhus BSS)

F O R R E T N I N G S O R D E N. for. Akademisk Råd, School of Business and Social Sciences (Aarhus BSS) F O R R E T N I N G S O R D E N for Akademisk Råd, School of Business and Social Sciences () Udarbejdet inden for rammerne af den standardforretningsorden for akademiske råd, som rektor har fastsat, jf.

Læs mere

46. bestyrelsesmøde KØBENHAVNS UNIVERSITET. Torben Rytter Kristensen, Caroline Kristensen

46. bestyrelsesmøde KØBENHAVNS UNIVERSITET. Torben Rytter Kristensen, Caroline Kristensen K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Bestyrelsen M Ø D E R E F E R A T Å B E N T 23. APRIL 2010 Forum 46. bestyrelsesmøde KØBENHAVNS UNIVERSITET Møde afholdt: 19. april 2010 kl. 9.00-12.00 REKTORSEKRETARIATET

Læs mere

Bestyrelsen. 34. bestyrelsesmøde. Forum. 9. september 2008 kl Møde afholdt: Sted: Udvalgsværelse 1

Bestyrelsen. 34. bestyrelsesmøde. Forum. 9. september 2008 kl Møde afholdt: Sted: Udvalgsværelse 1 K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Bestyrelsen M Ø D E R E F E R A T 29. SEPTEMBER 2008 Forum Møde afholdt: 34. bestyrelsesmøde 9. september 2008 kl.13.00 REKTORSEKRETARIATET NØRREGADE 10 Sted:

Læs mere

47. bestyrelsesmøde KØBENHAVNS UNIVERSITET

47. bestyrelsesmøde KØBENHAVNS UNIVERSITET K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Bestyrelsen M Ø D E R E F E R A T Å B E N T 15. JUNI 2010 Forum 47. bestyrelsesmøde KØBENHAVNS UNIVERSITET Møde afholdt: 14. juni 2010 kl. 9.15-14.00 REKTORSEKRETARIATET

Læs mere

Københavns Universitets bestyrelse. 50. bestyrelsesmøde. Forum. Møde afholdt: 9. december 2010 kl Sted: Udvalgsværelse 1

Københavns Universitets bestyrelse. 50. bestyrelsesmøde. Forum. Møde afholdt: 9. december 2010 kl Sted: Udvalgsværelse 1 K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Københavns Universitets bestyrelse M Ø D E R E F E R A T - Å B E N T 10. JANUAR 2011 Forum 50. bestyrelsesmøde KØBENHAVNS UNIVERSITET REKTORSEKRETARIATET Møde

Læs mere

Vibeke Raaschou-Nielsen og Nele Høgsbro

Vibeke Raaschou-Nielsen og Nele Høgsbro KØBENHAVNS UNIVERSITET Københavns Universitets bestyrelse GODKENDT MØDEREFERAT ÅBENT 4. APRIL 2018 Forum Bestyrelsesmøde nr. 93 Møde afholdt 30. januar 2018 kl. 10.00-15.00 Sted Udvalgsværelse 1 REKTORSEKRETARIATET

Læs mere

M Ø D E R E F E R A T - Å B E N T

M Ø D E R E F E R A T - Å B E N T KØBENHAVNS UNIVERSITET MØDEREFERAT -ÅBENT 15. JUNI 2011 Forum 53. bestyrelsesmøde REKTORSEKRETARIATET Møde afholdt: 28.4.2011 kl. 9.00-14.10 Sted: Københavns Universitet, udvalgsværelse 1 NØRREGADE 10

Læs mere

Fakultetssekretariatet, Palaver Hall Øster Voldgade 3, 1350 København K

Fakultetssekretariatet, Palaver Hall Øster Voldgade 3, 1350 København K D E T N A T U R V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Akademisk Råd MØDEREFERAT (GODKENDT) 27. MAJ 2008 Forum Akademisk Råd FAKULTETSSEKRETARIATET Møde afholdt:

Læs mere

Københavns Universitets bestyrelse. Forum Bestyrelsesmøde nr. 84. Møde afholdt 8. juni 2016 kl Sted Udvalgsværelse 1

Københavns Universitets bestyrelse. Forum Bestyrelsesmøde nr. 84. Møde afholdt 8. juni 2016 kl Sted Udvalgsværelse 1 K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Københavns Universitets bestyrelse M Ø D E R E F E R A T Å B E N T G O D K E N D T 28. JUNI 2016 Forum Bestyrelsesmøde nr. 84 Møde afholdt 8. juni 2016 kl. 10.00

Læs mere

US AARH FORSLAG TIL AKADEMISKE RÅD PÅ AARHUS UNIVERSITET

US AARH FORSLAG TIL AKADEMISKE RÅD PÅ AARHUS UNIVERSITET US AARH FORSLAG TIL AKADEMISKE RÅD PÅ AARHUS UNIVERSITET STRUKTUR, ROLLE OG FUNKTION Arbejdsgruppen om akademiske råd, 12. oktober 2011 2 DISPOSITION Indhold Indledning Universitetslovens bestemmelser...

Læs mere

Bestyrelsesmøde nr. 95, d. 12. juni 2018 Pkt. 8. Bilag 1. Københavns Universitets bestyrelse

Bestyrelsesmøde nr. 95, d. 12. juni 2018 Pkt. 8. Bilag 1. Københavns Universitets bestyrelse KØBENHAVNS UNIVERSITET Bestyrelsesmøde nr. 95, d. 12. juni 2018 Pkt. 8. Bilag 1 Københavns Universitets bestyrelse SAGSNOTAT 1. JUNI 2018 Vedr. Prioritering af strategi 2023-projekter og det samlede arbejde

Læs mere

Københavns Universitets bestyrelse. Forum Bestyrelsesmøde nr. 85. Møde afholdt 25. oktober 2016 kl Sted Udvalgsværelse 1

Københavns Universitets bestyrelse. Forum Bestyrelsesmøde nr. 85. Møde afholdt 25. oktober 2016 kl Sted Udvalgsværelse 1 K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Københavns Universitets bestyrelse M Ø D E R E F E R A T Å B E N T 18. NOVEMBER 2016 Forum Bestyrelsesmøde nr. 85 Møde afholdt 25. oktober 2016 kl. 9-19 Sted Udvalgsværelse

Læs mere

REFERAT. Tirsdag den 21. november 2017 kl

REFERAT. Tirsdag den 21. november 2017 kl 21. november 2017 J.nr. 17/1721 NIHA REFERAT Emne: Møde i Universitetsrådet Dato og tidspunkt: Tirsdag den 21. november 2017 kl. 14.00-16.00 Sted: SDU Odense, lokale O 77 Referent: Nisrin Adel Hamad Dagsorden:

Læs mere

Green Light House, Fakultetssekretariatet, Tagensvej 16 A, 2200 København N

Green Light House, Fakultetssekretariatet, Tagensvej 16 A, 2200 København N D E T N A T U R V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T REFERAT (GODKENDT) 21. JANUAR 2010 Forum Akademisk Råd Mødedato: Tirsdag d. 5. januar 2010, kl. 12.00-14.00

Læs mere

Forretningsorden for Københavns Universitets bestyrelse

Forretningsorden for Københavns Universitets bestyrelse Bestyrelsesmøde nr. 81, den 8. dec. 2015 Pkt. 11. Bilag 2 Forretningsorden for Københavns Universitets bestyrelse I medfør af 16, stk. 2 i vedtægt for Københavns Universitet fastsættes herved følgende

Læs mere

Forretningsorden for Akademisk Råd ved Det Samfundsvidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet

Forretningsorden for Akademisk Råd ved Det Samfundsvidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet Forretningsorden for Akademisk Råd ved Det Samfundsvidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet I henhold til 22, stk.6, i vedtægten for Københavns universitet, fastsætter Akademisk Råd ved Det Samfundsvidenskabelige

Læs mere

3. Rigsrevisionens undersøgelse af tilskudsfinansieret forskningsvirksomhed

3. Rigsrevisionens undersøgelse af tilskudsfinansieret forskningsvirksomhed KØBENHAVNS UNIVERSITET Bestyrelsesmøde nr. 56, 26. oktober 2011 Pkt. 7. Bilag 1. Bestyrelsen SAGSNOTAT 10 OKTOBER 2011 Vedr.: Afrapporteringsnotat nr. 3 Sagsbehandler: Rektorsekretariatet REKTORSEKRETARIATET

Læs mere

REFERAT-noter. Referat godkendt:

REFERAT-noter. Referat godkendt: REFERAT-noter Møde: HUM Akademisk Råd Mødedato og tidspunkt: Mandag den 19. marts 2018, kl. 13:15-14:15 Sted: Kst3 2.107 Deltagere: Medlemmer: HUM Dekan; Mark Nicholas Grimshaw-Aagaard; Jes Lynning Harfeld;

Læs mere

Akademisk Råd (SAMF) Møde afholdt: 31. maj 2007 kl

Akademisk Råd (SAMF) Møde afholdt: 31. maj 2007 kl DET SAMFUNDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET MØDEREFERAT 2. JULI 2007 Forum: Akademisk Råd (SAMF) DEKANATET Møde afholdt: 31. maj 2007 kl. 13-15 Sted: Øster Farimagsgade 5, lokale 5.1.46

Læs mere

Strategiarbejde på KU fra 2017 og frem REKTORSEKRETARIATET

Strategiarbejde på KU fra 2017 og frem REKTORSEKRETARIATET KØBENHAVNS UNIVERSITET Bestyrelsesmøde nr. 87 d. 31 januar 2017 Punkt 4. Bilag 1. Københavns Universitets bestyrelse SAGSNOTAT 23. JANUAR 2017 Vedr. Strategiarbejde på KU fra 2017 og frem REKTORSEKRETARIATET

Læs mere

Sted: VIA, Pædagoguddannelsen i Viborg, Reberbanen 13, 8800 Viborg, lokale T6. Spisning foregår i lokale F1 efter mødet.

Sted: VIA, Pædagoguddannelsen i Viborg, Reberbanen 13, 8800 Viborg, lokale T6. Spisning foregår i lokale F1 efter mødet. Mødeindkaldelse 18. juni 2008 Mødeforum: VIAs bestyrelse Dato: Tirsdag den 24. juni Tid: 16.00 18.00 Sted: VIA, Pædagoguddannelsen i Viborg, Reberbanen 13, 8800 Viborg, lokale T6. Spisning foregår i lokale

Læs mere

REFERAT. Møde i Syddansk Universitets bestyrelse. Mandag den 15. september 2014, kl. 15

REFERAT. Møde i Syddansk Universitets bestyrelse. Mandag den 15. september 2014, kl. 15 15. september 2014 J.nr. 043-1 JS/BF REFERAT Emne: Dato og tidspunkt: Sted: Referent: Møde i Syddansk Universitets bestyrelse Mandag den 15. september 2014, kl. 15 Bestyrelseslokalet, Odense Adelige Jomfrukloster,

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde onsdag den 29. april 2015, kl. 13.00 17.00 i Aarhus Universitets bestyrelse (BM 2-2015)

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde onsdag den 29. april 2015, kl. 13.00 17.00 i Aarhus Universitets bestyrelse (BM 2-2015) Møde onsdag den 29. april 2015, kl. 13.00 17.00 i Aarhus Universitets bestyrelse (BM 2-2015) REFERAT Deltagere: Bestyrelsens medlemmer: Michael Christiansen (bestyrelsesformand), Connie Hedegaard, Margareta

Læs mere

Forretningsorden. Bestyrelsen IT-Universitetet i København (ITU)

Forretningsorden. Bestyrelsen IT-Universitetet i København (ITU) Bilag 7 Forretningsorden Bestyrelsen IT-Universitetet i København (ITU) Nærværende forretningsorden tager udgangspunkt i ITUs interimvedtægter af 30. juni 2003 samt lov nummer 403 af 28. maj 2003 om universiteter

Læs mere

HSU. Vedr.: HSU konference den 11. oktober Sagsbehandler: Karen Boesen og Ingrid Skovsmose

HSU. Vedr.: HSU konference den 11. oktober Sagsbehandler: Karen Boesen og Ingrid Skovsmose K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T HSU S A G S N O T A T NOVEMBER 2010 Vedr.: HSU konference den 11. oktober 2010 Sagsbehandler: Karen Boesen og Ingrid Skovsmose HR OG ORGANISATION ARBEJDSMILJØ

Læs mere

Forretningsorden for Københavns Universitets bestyrelse

Forretningsorden for Københavns Universitets bestyrelse Bestyrelsesmøde nr. 93, d. 30. januar 2018 Pkt. 4. Bilag 1 Forretningsorden for Københavns Universitets bestyrelse I medfør af 176, stk. 2 i vedtægt for Københavns Universitet fastsættes herved følgende

Læs mere

Møde afholdt: tirsdag den 9. november 2010 kl. 13 14.30

Møde afholdt: tirsdag den 9. november 2010 kl. 13 14.30 DET FARMACEUTISKE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET MØDEREFERAT 10. NOVEMBER 2010 Forum: FSU FAKULTETSSEKRETARIATET LEDELSESSEKRETARIAT Møde afholdt: tirsdag den 9. november 2010 kl. 13 14.30 Sted: Referent:

Læs mere

Proces Processen fra bestyrelsens beslutning d. 15. september frem til en endelig forelæggelse for bestyrelsen er inddelt i faser.

Proces Processen fra bestyrelsens beslutning d. 15. september frem til en endelig forelæggelse for bestyrelsen er inddelt i faser. KØBENHAVNS UNIVERSITET Bestyrelsesmøde nr. 56, 26. oktober 2011 Pkt. 5. Bilag 1. SAGSNOTAT 1. OKTOBER 2011 Vedr.: Input fra fakulteterne til beslutningsgrundlag, der skal forelægges bestyrelsen inden udgangen

Læs mere

Sekretariat: Steen Ulrich, Vibeke Raaschou-Nielsen og Sofie Hemmingsen.

Sekretariat: Steen Ulrich, Vibeke Raaschou-Nielsen og Sofie Hemmingsen. KØBENHAVNS UNIVERSITET Københavns Universitets bestyrelse MØDEREFERAT ÅBENT - GODKENDT 20. SEPTEMBER 2017 Forum Bestyrelsesmøde nr. 89 Møde afholdt 6. juni 2017 kl. 11.30-17.00 Sted Udvalgsværelse 1 REKTORSEKRETARIATET

Læs mere

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 17. DECEMBER 2018

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 17. DECEMBER 2018 REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 17. DECEMBER 2018 Tilstede: Formand Karsten Dybvad, Næstformand Michael Rasmussen, Ida Boe, Arvid Hallén, Alfred Josefsen, David Lando, Mette Morsing, Thomas Skinnerup Phillipsen,

Læs mere

REFERAT. Mandag den 18. marts 2019 kl

REFERAT. Mandag den 18. marts 2019 kl REFERAT 28. marts 2019 J.nr. 19/200 ANRA Emne: Møde i Universitetsrådet Dato og tidspunkt: Mandag den 18. marts 2019 kl. 13.30-15.30 Sted: O77 Referent: Anne Rasmussen Dagsorden: Punkter: 1. Ny bestyrelsesformand

Læs mere

Bestyrelsen ved Munkensdam Gymnasium Referat

Bestyrelsen ved Munkensdam Gymnasium Referat Bestyrelsen ved Munkensdam Gymnasium Referat Mødedato: 10. september 2018 Mødested: Århus Katedralskole Mødetidspunkt: kl. 16:15 Sluttidspunkt: kl. 19.00 Til stede: Per Krogh Hansen (formand), Niels Erikstrup

Læs mere

Det er rektors pligt at orientere bestyrelsen om dispositioner af væsentlig betydning for institutionens økonomiske eller driftsmæssige forhold.

Det er rektors pligt at orientere bestyrelsen om dispositioner af væsentlig betydning for institutionens økonomiske eller driftsmæssige forhold. Forretningsorden for bestyrelsen på Forretningsordenen er fastsat i medfør af 18 i lov nr. 575 af 9. Juni 2006 om institutioner for almengymnasiale uddannelser og almen voksenuddannelse, mv. og 14 i vedtægterne

Læs mere

Til stede ved mødet: Ole Busck, Henrik Pedersen, Lise Dahlgaard, Thomas Bak, Lars Bo Larsen, Michael Eriksen.

Til stede ved mødet: Ole Busck, Henrik Pedersen, Lise Dahlgaard, Thomas Bak, Lars Bo Larsen, Michael Eriksen. Referat FSU TECH 2019 FSU-møde, 2. kvartal, 18. juni 2019 18-06-2019 13:00-18-06-2019 15:00 NOVI, Niels Jernes Vej 10, 9220 Aalborg Ø Punkt 1: Godkendelse af dagsorden (5 min) Til stede ved mødet: Ole

Læs mere

Notat vedrørende opfølgning på kammeradvokatens redegørelse marts 2011.

Notat vedrørende opfølgning på kammeradvokatens redegørelse marts 2011. Bestyrelsesmøde nr. 53, 28. april 2011 Pkt. 7. Bilag 1 til notat 4 Opfølgning på MPsagen rektors handlingsplan Notat vedrørende opfølgning på kammeradvokatens redegørelse marts 2011. Som opfølgning på

Læs mere

43. bestyrelsesmøde REKTORSEKRETARIATET

43. bestyrelsesmøde REKTORSEKRETARIATET K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Københavns Universitets bestyrelse M Ø D E R E F E R A T Å B E N T 24. JANUAR 2010 Forum 43. bestyrelsesmøde REKTORSEKRETARIATET Møde afholdt: 10.12.2009 Sted:

Læs mere

Emne: Høring af forslag til ændring af Vedtægt for Københavns Universitet

Emne: Høring af forslag til ændring af Vedtægt for Københavns Universitet Fra: Dorthe Vejen Hansen Til: Cc: Ulf Riber Hedetoft; Signe Hove Jacobsen Emne: Høring af forslag til ændring af Vedtægt for : HUM Dato: 17. november 2017 09:54:16 Kære Jon Det Humanistiske Fakultet har

Læs mere

Fakultetssekretariatet, Tagensvej 16, 2200 København N Frokoststuen på 2. sal

Fakultetssekretariatet, Tagensvej 16, 2200 København N Frokoststuen på 2. sal D E T N A T U R V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Til MØDEINDKALDELSE 22. OKTOBER 2008 Forum Mødedato: Tirsdag d. 28. oktober 2008, kl. 13.00-16.00 Sted:

Læs mere

Referat af møde i Samarbejds- og arbejdsmiljøudvalget

Referat af møde i Samarbejds- og arbejdsmiljøudvalget DATALOGISK INSTITUT KØBENHAVNS UNIVERSITET Samarbejds- og arbejdsmiljøudvalget SAGSNOTAT 27. OKTOBER 2009 Vedr.: Referat af møde i Samarbejds- og arbejdsmiljøudvalget DATALOGISK INSTITUT Mødedato 20. oktober

Læs mere

HSU-følgegruppe til implementering af KU s it-strategi

HSU-følgegruppe til implementering af KU s it-strategi K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T HSU-følgegruppe til implementering af KU s it-strategi M Ø D E R E F E R A T 18. JUNI 2009 Forum HSU-følgegruppe til implementering af KU s it-strategi Møde afholdt:

Læs mere

Bestyrelsen Borupgaard Gymnasium

Bestyrelsen Borupgaard Gymnasium Bestyrelsen Borupgaard Gymnasium M ø d e r e f e r a t Dato: Tid: Sted: den 10.december 2014 kl. 16 rektors kontor Til stede: Søren Slotsaa Birgitte Frandsen Langkilde Birgitte Lind Thomas Borum Reuss

Læs mere

Forretningsorden for Akademisk Råd ved Copenhagen Business School Handelshøjskolen

Forretningsorden for Akademisk Råd ved Copenhagen Business School Handelshøjskolen Forretningsorden for Akademisk Råd ved Copenhagen Business School Handelshøjskolen I henhold til 10, stk., 4) i Vedtægt for Copenhagen Business School - Handelshøjskolen (CBS) fastsættes nedenstående standardforretningsorden

Læs mere

M Ø D E I N D K A L D E L S E 26. SEPTEMBER Ph.d.-udvalget på HUM. Forum. Mødedato 26. september 2018 kl 13:00-15:00. Lokale 15B-0-07.

M Ø D E I N D K A L D E L S E 26. SEPTEMBER Ph.d.-udvalget på HUM. Forum. Mødedato 26. september 2018 kl 13:00-15:00. Lokale 15B-0-07. K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E I N D K A L D E L S E 26. SEPTEMBER 2018 Forum Ph.d.-udvalget på HUM Mødedato 26. september 2018 kl 13:00-15:00 Sted Referent Lokale 15B-0-07 Olivia Mortensen,

Læs mere

Implementering af strategi

Implementering af strategi Bestyrelsesmøde nr. 91, d. 24. okt. 2017 Pkt. 4. Bilag 2 Implementering af strategi 2017-2018 Proces for implementering og opfølgning på KU s nye strategi 2017-2018 Rektorsekretariatet sept. 2017 13/10/2017

Læs mere

Standardforretningsorden for Akademiske Råd ved Københavns Universitet

Standardforretningsorden for Akademiske Råd ved Københavns Universitet Standardforretningsorden for Akademiske Råd ved Københavns Universitet 1. I henhold til 22, stk. 6 i vedtægten for Københavns Universitet fastsætter rektor hermed en standardforretningsorden til brug for

Læs mere

Møde afholdt: Tirsdag den 4. september Sted: Lokale

Møde afholdt: Tirsdag den 4. september Sted: Lokale DET HUMANISTISKE FAKULTET, AKADEMISK RÅD KØBENHAVNS UNIVERSITET GODKENDT MØDEREFERAT Forum: Akademisk Råd AKADEMISK RÅD Møde afholdt: Tirsdag den 4. september 2007 Sted: Lokale 10.1.30 Referent: Mette

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde onsdag den 17. december 2014, kl i Aarhus Universitets bestyrelse (BM )

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde onsdag den 17. december 2014, kl i Aarhus Universitets bestyrelse (BM ) Møde onsdag den 17. december 2014, kl. 13.00 17.00 i Aarhus Universitets bestyrelse (BM 6-2014) REFERAT Deltagere: Bestyrelsens medlemmer: Michael Christiansen (bestyrelsesformand), Connie Hedegaard, Margareta

Læs mere

Fakultetssekretariatet, Konsistoriums mødesal Bülowsvej 17, 1870 Frederiksberg

Fakultetssekretariatet, Konsistoriums mødesal Bülowsvej 17, 1870 Frederiksberg D E T N A T U R - O G B I O V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T R E F E R A T ( G O D K E N D T ) 12. MARTS 2013 Forum Akademisk Råd AR FAKULTETSSEKRETARIATET

Læs mere

Notat om afslutning og opfølgning på skærpet tilsyn REKTORSEKRETARIATET

Notat om afslutning og opfølgning på skærpet tilsyn REKTORSEKRETARIATET K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Bestyrelsesmøde nr. 63, 7. juni 2012 Pkt. 09. Bilag 2. Københavns Universitets bestyrelse S A G S N O T A T 21. MAJ 2012 Vedr.: Notat om afslutning og opfølgning

Læs mere

Studenter repræsentanter: Esben Röck Ann Salling Marc Meller Søndergaard Michael Sloth Trabjerg

Studenter repræsentanter: Esben Röck Ann Salling Marc Meller Søndergaard Michael Sloth Trabjerg Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet Dokument dato: 09-03-2016 Dokumentansvarlig: Lasse Panny Pedersen Sagsnr.: Godkendt referat fra møde 2016-1 i akademisk råd, Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, onsdag

Læs mere

Akademisk Råd på SCIENCE. Forum. Møde afholdt Fredag d. 28. juni 2019, kl

Akademisk Råd på SCIENCE. Forum. Møde afholdt Fredag d. 28. juni 2019, kl K ØBENHAVNS UNIVERSITET DET NATUR- OG BIOVIDENSKABELIGE FAKULTET MØDEREFERAT 1. JULI 2019 Forum Akademisk Råd på SCIENCE Møde afholdt Fredag d. 28. juni 2019, kl. 13.00-16.00 Sted Fakultetssekretariatet,

Læs mere

Til medlemmerne af Akademisk Råd

Til medlemmerne af Akademisk Råd DET TEOLOGISKE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Til medlemmerne af Akademisk Råd MØDEREFERAT ÅBENT MØDE 1.JUNI 2015 Forum Akademisk Råd DEKANKONTORET Møde afholdt: Mandag den 11. maj 2015 kl. 12.00-14.00

Læs mere

KØBENHAVNS UNIVERSITET DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET. Kommissorium. Programbestyrelsen for Copenhagen Animal Care and Use Programme

KØBENHAVNS UNIVERSITET DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET. Kommissorium. Programbestyrelsen for Copenhagen Animal Care and Use Programme KØBENHAVNS UNIVERSITET DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET Kommissorium Programbestyrelsen for Copenhagen Animal Care and Use Programme Den 2. oktober 2017 Indholdsfortegnelse 1. Konstituering og formål...

Læs mere

Punkt 2: Til orientering og godkendelse: Formandens orientering om akademisk råds arbejde og godkendelse af mødeplan for 2018

Punkt 2: Til orientering og godkendelse: Formandens orientering om akademisk råds arbejde og godkendelse af mødeplan for 2018 Referat Akademisk Råd Akademisk råd 02/21/2018 14:30-02/21/2018 17:30 Bygning 1520-737. Sky Lounge Fysik Punkt 1: Mødeinformation Ingen tilføjelser Punkt 2: Til orientering og godkendelse: Formandens orientering

Læs mere

REFERAT. Referat af møde i Handicaprådet for Solrød Kommune. Mandag d. 7. december 2015 kl i lokale 1B. Åben dagsorden

REFERAT. Referat af møde i Handicaprådet for Solrød Kommune. Mandag d. 7. december 2015 kl i lokale 1B. Åben dagsorden SOLRØD KOMMUNE Job- og SocialCenteret REFERAT Emne: Referat af møde i Handicaprådet Mødedato: 7. december 2015 Kl.: 17-19.00 Sted: Lokale 1B Til: Arne Pedersen, Jane Noer, Mette Cadovious, Brian Mørch,

Læs mere

Fakultetssekretariatet, Bülowsvej 17, 1870 Frederiksberg Mødelokale A 145

Fakultetssekretariatet, Bülowsvej 17, 1870 Frederiksberg Mødelokale A 145 D E T N A T U R - O G B I O V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T R E F E R A T 20. MAJ 2014 Forum Akademisk Råd AR (AR 2/2014) Mødedato: Fredag d. 25. april

Læs mere

Forretningsorden for Espergærde gymnasium og HF s bestyrelse

Forretningsorden for Espergærde gymnasium og HF s bestyrelse Forretningsorden for Espergærde gymnasium og HF s bestyrelse Denne forretningsorden er fastsat i medfør af 18 i lov nr. 880 af 8.8 2011 om institutioner for almengymnasiale uddannelser og almen voksenuddannelse

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde onsdag den 25. februar 2015, kl i Aarhus Universitets bestyrelse (BM )

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde onsdag den 25. februar 2015, kl i Aarhus Universitets bestyrelse (BM ) Møde onsdag den 25. februar 2015, kl. 13.30 17.00 i Aarhus Universitets bestyrelse (BM 1-2015) REFERAT Deltagere: Bestyrelsens medlemmer: Michael Christiansen (bestyrelsesformand), Connie Hedegaard, Steen

Læs mere

Akademisk Råd på Det Naturvidenskabelige Fakultet FAKULTETSSEKRETARIATET

Akademisk Råd på Det Naturvidenskabelige Fakultet FAKULTETSSEKRETARIATET D E T N A T U R V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T REFERAT 26. OKTOBER 2011 Forum Akademisk Råd på Det Naturvidenskabelige Fakultet FAKULTETSSEKRETARIATET

Læs mere

Akademisk Råd FAKULTETSSEKRETARIATET. Mødedato: Torsdag d. 15. september 2011, kl TAGENSVEJ 16

Akademisk Råd FAKULTETSSEKRETARIATET. Mødedato: Torsdag d. 15. september 2011, kl TAGENSVEJ 16 D E T N A T U R V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T REFERAT 28. SEPTEMBER 2011 Forum Akademisk Råd FAKULTETSSEKRETARIATET Mødedato: Torsdag d. 15. september

Læs mere

Formanden bød velkommen og bad om eventuelle bemærkninger til dagsordenen. Der var ingen bemærkninger til dagsordenen, der herefter blev godkendt.

Formanden bød velkommen og bad om eventuelle bemærkninger til dagsordenen. Der var ingen bemærkninger til dagsordenen, der herefter blev godkendt. Møde onsdag den 5. april 2017, kl. 13.00-17.00 i Aarhus Universitets bestyrelse (BM 2-2017) Referat Mødet holdtes i Frandsensalen Deltagere: Bestyrelsens medlemmer: Connie Hedegaard (formand), Peder Tuborgh

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde torsdag den 3. december 2015, kl i Aarhus Universitets bestyrelse (BM )

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde torsdag den 3. december 2015, kl i Aarhus Universitets bestyrelse (BM ) Møde torsdag den 3. december 2015, kl. 13.00 i Aarhus Universitets bestyrelse (BM 6-2015) Referat Deltagere: Bestyrelsens medlemmer: Michael Christiansen (bestyrelsesformand), Peder Tuborgh (næstformand),

Læs mere

Fortrolig Information er markeret med gråt og er til bestyrelsens eget brug. Det gælder ligeledes bilag, som er anført med gråt.

Fortrolig Information er markeret med gråt og er til bestyrelsens eget brug. Det gælder ligeledes bilag, som er anført med gråt. Til medlemmerne af IT- Universitetets bestyrelse Direktionen Direkte tlf.: 7218 5072 E-mail: gigr@itu.dk Journalnr.: - 15. september 2008 Fortrolig Information er markeret med gråt og er til bestyrelsens

Læs mere

Referatet er godkendt via skriftlig høring i akademisk råd, den 8. februar 2012.

Referatet er godkendt via skriftlig høring i akademisk råd, den 8. februar 2012. Til akademisk råds medlemmer Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet Niels Jernes Vej 10 9220 Aalborg Øst Tlf. 9940 9940 Fa 9815 9757 www.sundhedsvidenskab.aau.dk Ledelsessekretariatet Ann Karina Schelde Direkte

Læs mere

Referat for 3. bestyrelsesmøde FGU-Institutionsområde: Helsingør, Fredensborg og Hørsholm

Referat for 3. bestyrelsesmøde FGU-Institutionsområde: Helsingør, Fredensborg og Hørsholm Referat for 3. bestyrelsesmøde FGU-Institutionsområde: Helsingør, Fredensborg og Hørsholm Tid: Den 12. december 2018, Kl. 9.30-12.30. Sted: Helsingør Rådhus, Skt. Anna Gade 5A, 3000 Helsingør. Lokale:

Læs mere

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 1. JUNI 2018

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 1. JUNI 2018 Bestyrelsen REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 1. JUNI 2018 Tilstede: Formand Karsten Dybvad, næstformand Lisbet Thyge Frandsen, Ida Boe, Arvid Hallén, Alfred Josefsen, David Lando, Mette Morsing, Thomas Skinnerup

Læs mere

FORRETNINGSORDEN for bestyrelsen for Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

FORRETNINGSORDEN for bestyrelsen for Danmarks Medie- og Journalisthøjskole FORRETNINGSORDEN for bestyrelsen for Danmarks Medie- og Journalisthøjskole I medfør af 14, stk. 1, i vedtægt for Danmarks Medie- og Journalisthøjskole fastsættes herved følgende forretningsorden for højskolens

Læs mere

Godkendt på bestyrelsens møde 4-10, Referat af Aalborg Universitets bestyrelsesmøde 3-10,

Godkendt på bestyrelsens møde 4-10, Referat af Aalborg Universitets bestyrelsesmøde 3-10, Godkendt på bestyrelsens møde 4-10, 01.11.10. Ledelsessekretariatet Fredrik Bajers Vej 5 Postboks 159 9100 Aalborg Tlf. 9940 9940 Fax 9815 2201 www.aau.dk 30. juni 2010 BT/LKJ/lt J.nr. 2010-012/01-0031

Læs mere

REFERAT AF BESTYRELSESMØDET 14. MAJ 2018

REFERAT AF BESTYRELSESMØDET 14. MAJ 2018 REFERAT AF BESTYRELSESMØDET 14. MAJ 2018 Deltagere: Ingelise Bogason (fra pkt. 5), Nille Juul-Sørensen, Andres Lykke-Olesen (fra pkt.7), Carsten With Thygesen, Peder Elgaard, Karen Olesen, Marianne Kazar,

Læs mere

Protokol. for. møde i bestyrelsen for Thisted Gymnasium & HF-Kursus kl

Protokol. for. møde i bestyrelsen for Thisted Gymnasium & HF-Kursus kl Protokol for møde i bestyrelsen for Thisted Gymnasium & HF-Kursus 25.08.2014 kl. 16.00 Medlemmer: Michael Storm Jytte Nielsen Johannes Balsby Krøyer Astrid Kær Rishøj Michael Aspegren Søndergaard Thomas

Læs mere

Multisalen ved kantinen, til højre for hovedbygningen. Nanna Ferslev (naf), tlf. 7248 1060, naf@ucsj.dk

Multisalen ved kantinen, til højre for hovedbygningen. Nanna Ferslev (naf), tlf. 7248 1060, naf@ucsj.dk Dagsorden Mødedato: Fredag den 28. marts 2014 Starttidspunkt: Kl. 17:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:00 Mødested: Mødelokale: Ernærings- og sundhedsuddannelsen Slagelsevej 70-74, 4180 Sorø Multisalen ved kantinen,

Læs mere