NY CHANCE TIL ALLE HALTER

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "NY CHANCE TIL ALLE HALTER"

Transkript

1 16. april 2008 af Jes Vilhelmsen direkte tlf Resumé: NY CHANCE TIL ALLE HALTER Vurderet ud fra regeringens egne målsætninger halter NY CHANCE TIL ALLE, og værst ser det ud med hensyn til målet om aktivering. Der er fortsat lang vej, hvis alle i målgruppen skal have en ny chance, inden NY CHANCE TIL ALLE slutter ved udgangen af juni Som vist i tabellen har regeringen opstillet tre mål for NY CHANCE. Og vurderet ud fra regeringens egne målsætninger halter NY CHANCE. To kvartaler før NY CHANCE slutter, er 16,4 procent kommet i beskæftigelse, selvforsørgelsesgraden ligger på 10,5 procent, mens aktiveringsgraden ligger på 21,5 procent. Værst ser det ud med hensyn til målet om aktivering. Status for NY CHANCE ved udgangen af 4. kvartal 2007 Status ved udgangen Regeringens mål af 4. kvartal 2007 Mål 1. Andel i job, fleksjob og uddannelse 16,4 pct. 25 pct. Mål 2. Selvforsørgelsesgrad 10,5 pct. 15 pct. Mål 3. Aktiveringsgrad 21,5 pct. 40 pct. Derudover viser analysen, at knap 47 procent af kontanthjælpsmodtagerne i matchgruppe 1 er kommet i beskæftigelse/selvforsørgelse, mens det kun gælder 4,5 procent af kontanthjælpsmodtagerne i matchgruppe 5. Derimod er de ikke-arbejdsmarkedsparate kontanthjælpsmodtagere i langt større grad overgået til førtidspension. Knap 11 procent af de ikkearbejdsmarkedsparate er overgået til førtidspension, mens omkring 8 procent er kommet i beskæftigelse/selvforsørgelse. Vejen ud af kontanthjælp for de ikke-arbejdsmarkedsparate sker derfor primært via førtidspensionering. Omkring halvdelen af målgruppen har endnu ikke deltaget i et aktiveringsforløb, mens omkring en tredjedel hverken har været i beskæftigelse eller aktivering under NY CHANCE. Der er derfor fortsat lang vej, hvis alle skal have en ny chance i form af beskæftigelse eller aktive tilbud, inden NY CHANCE slutter ved udgangen af juni AT P:\GS\april 2008\Ny chance.doc

2 2 NY CHANCE TIL ALLE HALTER Med NY CHANCE TIL ALLE har kommunerne fået ekstra midler til at lave en særlig indsats i forhold til kontant- og starthjælpsmodtagere, der har gået passive i mere end ét år. NY CHANCE startede 1. juli 2006 og løber over en to års periode. NY CHANCE er en del af integrationsforliget fra maj Regeringen har opstillet tre mål for indsatsen: 25 procent af målgruppen skal være i beskæftigelse eller uddannelse efter de to år, målgruppen skal være selvforsørgende i 15 procent af tiden, og målgruppen skal i gennemsnit være i aktivering i 40 procent af tiden i løbet af de to år. Svært at nå regeringens målsætninger Som det fremgår af tabel 1, er 16,4 procent af målgruppen kommet i beskæftigelse 1, mens selvforsørgelsesgraden ligger på 10,5 procent to kvartaler før, NY CHANCE slutter. Der er derfor fortsat et stykke vej, hvis 25 procent af målgruppen skal være i beskæftigelse, når NY CHANCE slutter, og hvis målgruppen skal være selvforsørgende i 15 procent af tiden. Målsætningen om, at målgruppen i gennemsnit skal være aktiveret i 40 procent af tiden, bliver især vanskelig at nå, da aktiveringsgraden kun ligger i omegnen af 21,5 procent. Det skyldes til dels, at nogle kommuner er kommet sent i gang med NY CHANCE, men også, at målet synes at være urealistisk højt sat. Det skal ses i sammenhæng med, at omkring 80 procent af målgruppen for NY CHANCE er ikke-arbejdsmarkedsparate kontanthjælpsmodtagere, der generelt befinder sig langt fra arbejdsmarkedet. Vejen tilbage til beskæftigelse kan derfor være lang for denne gruppe. Og samtidigt kan det være en stor udfordring for mange ikke-arbejdsmarkedsparate at deltage regelmæssigt i aktiveringstilbud. 1 Andelen, der er kommet i beskæftigelse, er her opgjort på den resterende målgruppe, hvor f.eks. personer, der er overgået til førtidspension, ikke indgår. Arbejdsmarkedsstyrelsen anvender denne beregningsmetode.

3 3 Tabel 1. Resultater for NY CHANCE baseret på regeringens målsætninger, 4. kvartal 2007 Mål 1 Andel i job, fleksjob og uddannelse Mål 2 Selvforsørgelsesgrad Mål 3 Aktiveringsgrad 3. kvartal ,3 2,9 5,5 4. kvartal ,8 4,8 11,1 1. kvartal ,8 6,4 14,5 2. kvartal ,0 7,7 17,2 3. kvartal ,7 9,2 19,4 4. kvartal ,4 10,5 21,5 1. kvartal kvartal 2008 Regeringens mål 25,0 15,0 40,0 Målemetoden, hvor både arbejdsmarkedsparate og ikkearbejdsmarkedsparate kontanthjælpsmodtagere indgår samlet, viser ikke om det er de stærke eller mere svage kontanthjælpsmodtagere, der er kommet i job eller aktivering. Og hvis kommunerne alene vurderes ud fra en samlet opgørelse, hvor både arbejdsmarkedsparate og ikke-arbejdsmarkedsparate indgår, vil målemetoden tilgodese kommuner, der i større grad hjælper de stærkeste kontanthjælpsmodtagere, og i mindre grad de kommuner, der tager det lange seje træk for at hjælpe de svageste grupper af kontanthjælpsmodtagere til at komme tættere på arbejdsmarkedet. Stærke kontanthjælpsmodtagere kommer oftest i job I tabel 2 er resultaterne af NY CHANCE derfor opgjort på matchkategorier. Som det fremgår af tabellen, er det især de arbejdsmarkedsparate kontanthjælpsmodtagere i matchgrupperne 1-3, der er kommet i beskæftigelse. Knap 47 procent af personerne i matchgruppe 1 er kommet i beskæftigelse, omkring 37 procent fra matchgruppe 2, mens knap 27 procent fra matchgruppe 3 er kommet i beskæftigelse mv. Til sammenligning er der kun kommet knap 4,5 procent i beskæftigelse fra matchgruppe 5, mens dette gælder for godt 11 procent i matchgruppe 4. Det betyder, at det er de arbejdsmarkedsparate kontanthjælpsmodtagere, der primært kommer i beskæftigelse.

4 4 Tabel 2. Resultater for NY CHANCE fordelt på matchkategorier, 4. kvartal 2007 Mål 1 Andel i job, fleksjob og uddannelse Mål 2 Selvforsørgelsesgrad Mål 3 Aktiveringsgrad Andel af målgruppen Matchgruppe 1 46,8 35,8 17,9 3,6 Matchgruppe 2 36,8 26,5 27,4 5,8 Matchgruppe 3 26,7 18,3 29,6 9,8 Matchgruppe 4 11,2 6,7 24,3 47,0 Matchgruppe 5 4,5 2,6 14,4 28,0 Hele landet 16,4 10,5 21,5 100,0 Regeringens mål 25,0 15,0 40,0 - Anm.: Straksmatch samt uoplyst matchkategori indgår i resultaterne for hele landet. Når aktiveringsgraden opdeles på matchgrupper, er der også stor forskel matchgrupperne imellem. Som det fremgår af tabellen, er aktiveringsgraden især lav for matchgruppe 5, mens kontanthjælpsmodtagere i matchgruppe 3 har den højeste aktiveringsgrad. I samtlige matchgrupper ligger de opnåede resultater dog langt fra regeringens mål om, at den samlede målgruppe i gennemsnit skal være i aktivering 40 procent af tiden. Mange overgår til førtidspension Som det fremgår af tabel 3, er der flere ikke-arbejdsmarkedsparate kontanthjælpsmodtagere i målgruppen for NY CHANCE, der er overgået til førtidspension, end der samlet er i job, fleksjob samt uddannelse. Ved udgangen af 4. kvartal 2007 var der godt 3.300, der var i beskæftigelse mv., mens der var knap 4.450, der var overgået til førtidspension 2. Det betyder, at knap 11 procent af de ikke-arbejdsmarkedsparate kontanthjælpsmodtagere, der indgår i NY CHANCE målgruppen, har forladt arbejdsmarkedet og er kommet på førtidspension. Knap 8,0 procent af de ikke-arbejdsmarkedsparate er kommet i beskæftigelse, uddannelse eller i fleksjob. Det betyder, at afgangen ud af kontanthjælp for de ikkearbejdsmarkedsparate kontanthjælpsmodtagere i større grad sker ved tidlig pensionering frem for ved overgang til job, fleksjob eller uddannelse. 2 I det anvendte datagrundlag er det ikke muligt at skelne beskæftigelse fra selvforsørgelse. Fx kan personer, der er blevet ramt af 300-timers reglen, være registreret som selvforsørgende, og vil derfor indgå i antallet af beskæftigede/selvforsørgende.

5 5 Tabel 3. Resultater for NY CHANCE fordelt på matchkategorier, 4. kvartal 2007 Antal personer i job, fleksjob og uddannelse Andel af målgruppen i job, fleksjob og uddannelse Antal personer på førtidspension Andel af målgruppen på førtidspension Arbejdsmarkedsparate ,1 41 0,4 Ikke-arbejdsmarkedsparate , ,6 I alt , ,6 Anm.: Uoplyst matchkategori indgår i I alt og straksmatch indgår i gruppen af arbejdsmarkedsparate. Til forskel for opgørelserne i tabellerne ovenfor er antallet af beskæftigede her sat i forhold til den samlede målgruppe, og ikke kun den resterende målgruppe. Dette er baggrunden for, at andelen i beskæftigelse er lidt lavere end i f.eks. tabel 1 og 2. De bagvedliggende tal viser også her betydelige forskelle i kommunernes praksis med at visitere målgruppen til førtidspension. Forskellene har f.eks. betydning i forhold til, hvordan de enkelte kommuner opnår de opstillede målsætninger. Kommuner, der har en relativ stor tilgang til førtidspension, vil derfor alt andet lige fremstå bedre end kommuner, der i mindre grad visiterer til førtidspension. Kun halvdelen har deltaget i aktive tilbud De tre målsætninger, som regeringen har opstillet, giver ikke svar på hvor mange, der har deltaget i aktive tilbud under NY CHANCE eller hvor mange, der har været i beskæftigelse mv. i perioden. I tabel 4 har vi derfor opstillet nye mål, som giver svar på dette. Som det fremgår af tabellen, har omkring halvdelen af den resterende målgruppe været i et aktivt tilbud under NY CHANCE, mens godt 27 procent har været i job, fleksjob eller uddannelse i løbet af perioden 3. Der er derfor langt igen, hvis alle skal have en ny chance i form af aktive tilbud, beskæftigelse eller uddannelse, inden NY CHANCE slutter ved udgangen af juni Det underbygges af, at omkring en tredjedel endnu ikke har været i hverken aktivering eller beskæftigelse ved udgangen af 4. kvartal De godt 27 procent inkluderer også her kontanthjælpsmodtagere, der har været selvforsørgende i perioden.

6 6 Tabel 4. Andel af NY CHANCE målgruppen, der har været i beskæftigelse eller aktivering under NY CHANCE, 4. kvartal 2007 AE mål 1 Andel i job, fleksjob og uddannelse i løbet af NY CHANCE AE mål 2 Andel i aktivering i løbet af NY CHANCE AE mål 3 Andel i aktivering eller beskæftigelse Matchgruppe 1 67,1 35,5 77,6 Matchgruppe 2 55,5 55,1 81,3 Matchgruppe 3 41,9 60,2 78,8 Matchgruppe 4 21,1 57,0 66,7 Matchgruppe 5 11,7 40,6 47,8 I alt 27,5 50,9 65,4 Anm.: Hele landet omfatter også kontanthjælpsmodtagere med matchkategorien straksmatch samt uoplyst matchkategori. Kilde: AErådet på baggrund af Beskæftigelsesministeriets DREAM, version DREAM0712 Som det også fremgår af tabellen så har mellem hver fjerde og hver femte kontanthjælpsmodtager i matchgrupperne 1, 2 og 3 endnu ikke været i hverken aktivering eller beskæftigelse under NY CHANCE. I matchgruppe 4 har omkring en tredjedel af kontanthjælpsmodtagerne endnu ikke været i beskæftigelse eller aktivering under NY CHANCE, mens det gælder for over halvdelen af kontanthjælpsmodtagerne i matchgruppe 5. Det vil sige, at der er en stor gruppe, der fortsat mangler at få en ny chance i form af beskæftigelsestilbud eller tilbud om aktivering. Målgruppeproblematikken Idet målgruppen er defineret ud fra passivitet, er der en lang række faktorer, der kan påvirke størrelsen og sammensætningen af målgruppen. Kommunerne har f.eks. mulighed for at påvirke både størrelsen og sammensætningen af målgruppen. Kommuner, der før og under NY CHANCE ikke har aktiveret arbejdsmarkedsparate kontanthjælpsmodtagere til tiden, vil f.eks. have relativt flere arbejdsmarkedsparate kontanthjælpsmodtagere i målgruppen i forhold til kommuner, der i større grad har aktiveret arbejdsmarkedsparate kontanthjælpsmodtagere til tiden. Det betyder, at den almindelige aktiveringsindsats overfor de arbejdsmarkedsparate kontanthjælpsmodtagere har betydning for sammensætningen af NY CHANCE målgruppen. Forholdsmæssigt flere ikke-arbejdsmarkedsparate kontanthjælpsmodtagere i målgruppen vil alt andet lige betyde, at kommunen har sværere ved at få målgruppen for NY CHANCE i aktivering og beskæftigelse.

7 7 Derudover har kommunerne mulighed for at påvirke tilgangen til målgruppen. Dette kan ske ved, at kommunen giver et korterevarende aktiveringstilbud til de kontanthjælpsmodtagere, der står over for at have været passive i 65 uger. Hvis personen først indgår i NY CHANCE målgruppen, skal personen aktiveres 40 procent af tiden samt være beskæftiget i 15 procent af tiden, hvis regeringens målsætninger skal opfyldes. Det vil sige, at kommunerne med fordel kan begrænse tilgangen til målgruppen ved at give et korterevarende aktiveringstilbud til de kontanthjælpsmodtagere, der nærmer sig grænsen for 65 ugers passivitet. Kommuner, der ikke har begrænset tilgangen til NY CHANCE på denne måde, vil alt andet lige, have vanskeligere ved at nå de opstillede målsætninger. Derudover er der stor forskel mellem kommunerne på, hvordan målgruppen som udgangspunkt er sammensat. Der kan f.eks. være betydelige forskelle i andelen af tunge kontanthjælpsmodtagere mellem kommunerne, hvilket naturligt vil have betydning for de opnåede resultater. Er NY CHANCE en succes? Oven for er NY CHANCE primært vurderet ud fra regeringens egne målsætninger. En anden måde at vurdere, om NY CHANCE har været en succes, er at måle, om NY CHANCE har gjort en forskel i forhold til tiden før NY CHANCE. For at kunne vurdere, om NY CHANCE har været en succes på denne måde, er det dels nødvendigt at definere et succeskriterium, som NY CHANCE skal vurderes ud fra. Da NY CHANCE omfatter relativt mange ikkearbejdsmarkedsparate, er det f.eks. ikke rimeligt, at beskæftigelse i alle tilfælde skal være det udfald, der afgør, om indsatsen har været en succes. Hvis en stor gruppe af f.eks. ikke-arbejdsmarkedsparate kontanthjælpsmodtagere er kommet nærmere arbejdsmarkedet ved at deltage i aktiveringstilbud, kan det jo også være en succes. Det er derfor ikke helt enkelt at definere et passende succeskriterium for NY CHANCE. Samtidigt er det heller ikke helt enkelt at definere et passende sammenligningsgrundlag. Er der f.eks. kommet flere i beskæftigelse i perioden med NY CHANCE fordi konjunkturerne har givet plads til flere svage grupper på arbejdsmarkedet, eller fordi NY CHANCE har gjort en forskel?

8 8 For at illustrere sidstnævnte problemstilling har vi sammenlignet NY CHANCE med en tilsvarende målgruppe over tid 4. Hvis man fx sammenligner andelen, der er kommet i beskæftigelse under NY CHANCE med andelen for en tilsvarende målgruppe i perioden 2. halvår 2003 til 1. halvår 2005, synes der at være en forholdsvis stor beskæftigelseseffekt af NY CHANCE. Men hvis man sammenligner med en tilsvarende målgruppe, der liggere tættere på NY CHANCE i tid, er forskellen mindre. En del af forklaringen på, at flere er kommet i beskæftigelse under NY CHANCE, skal derfor ses i sammenhæng med de gode konjunkturer, der har givet plads til flere svage grupper på arbejdsmarkedet. Tabel 5. Andel i beskæftigelse, når en tilsvarende målgruppe opgøres i forskellige perioder 2. halvår 2003 til 1. halvår halvår 2004 til 1. halvår halvår 2005 til 1. halvår halvår 2006 til 1. halvår 2008 NY CHANCE Efter 1. kvartal 3,0 3,1 3,7 4,3 Efter 2. kvartal 4,4 5,0 5,7 7,8 Efter 3. kvartal 5,6 6,5 7,9 9,8 Efter 4. kvartal 7,0 8,1 10,2 12,0 Efter 5. kvartal 8,3 10,5 14,7 Efter 6. kvartal 9,4 11,5 16,4 Efter 7. kvartal Efter 8. kvartal På den baggrund er det ikke muligt at konkludere, om det første halvandet år med NY CHANCE har været en succes eller ej. For at vurdere, om NY CHANCE har været en succes eller ej, er det nødvendigt at bruge mere metodisk holdbare målinger, der f.eks. kan tage højde for, om målgruppen og konjunkturerne har ændret sig over tid, ligesom det er nødvendigt at definere et passende succeskriterium, som NY CHANCE skal vurderes ud fra. Vurderet ud fra regeringens egne målsætninger halter NY CHANCE. Værst ser det ud med hensyn til målet om aktivering. Samtidigt synes der at være lang vej, før samtlige i NY CHANCE målgruppen har fået en ny chance i form af beskæftigelse eller aktive tilbud. Og det er især indsatsen overfor de 4 En tilsvarende målgruppe skal forstås sådan, at målgruppen er defineret efter samme kriterier som NY CHANCE målgruppen med 65 uger passivt på kontanthjælp inden for 69 uger.

9 9 ikke-arbejdsmarkedsparate kontanthjælpsmodtagere, der halter bagefter, både med hensyn til beskæftigelse og aktivering.

Mange tunge kontanthjælpsmodtagere ender på førtidspension

Mange tunge kontanthjælpsmodtagere ender på førtidspension Mange tunge kontanthjælpsmodtagere ender på førtidspension Ud af 1. kontanthjælpsmodtagere har omkring 3. modtaget kontanthjælp i mere end 3 år. Heraf har knap 9. personer modtaget kontanthjælp i mere

Læs mere

300-timers reglen har klippet hul i det sociale sikkerhedsnet

300-timers reglen har klippet hul i det sociale sikkerhedsnet 300-timers reglen har klippet hul i det sociale sikkerhedsnet Med 300-timers reglen, som nu er skærpet til en 450-timers regel, har man klippet et gevaldigt hul i det sociale sikkerhedsnet. Omkring en

Læs mere

Nøgletalsrapport for

Nøgletalsrapport for 1. UDGAVE Beskæftigelsesregion Hovedstaden og Sjælland Nøgletalsrapport for gruppe 4 3. kvartal 2007 Side 1 af 32 Indhold Forord 4 Målinger vedrørende ministerens fokusområder Mål 1A* Arbejdskraftreserven:

Læs mere

FORSIKREDE LEDIGE AKTIVERES IKKE TIL TIDEN

FORSIKREDE LEDIGE AKTIVERES IKKE TIL TIDEN 15. august 2008 af Jes Vilhelmsen direkte tlf. 33557721 Resumé: FORSIKREDE LEDIGE AKTIVERES IKKE TIL TIDEN AE s beregninger viser, at hver tredje forsikrede ledig ikke påbegyndte deres første aktiveringsforløb

Læs mere

Beskæftigelsesministeren har udmeldt tre særlige indsatsområder og tilhørende mål for beskæftigelsesindsatsen i 2007.

Beskæftigelsesministeren har udmeldt tre særlige indsatsområder og tilhørende mål for beskæftigelsesindsatsen i 2007. Notat Jobcenter Arbejdsmarkedspolitisk sekretariat Tolderlundsvej 2, 5. sal 5000 Odense C Tlf. 66131372 Fax E-mail JobcenterSAF@odense.dk Statistik vedr. ministerens mål for beskæftigelsesindsatsen for

Læs mere

STYRTDYK I AKTIVERINGEN

STYRTDYK I AKTIVERINGEN 12. juni 27 af Jes Vilhelmsen direkte tlf. 337721 Resumé: STYRTDYK I AKTIVERINGEN Analysen viser, at antallet af påbegyndte aktiveringsforløb er styrtdykket i årets første kvartal i forbindelse med etableringen

Læs mere

Resultatoversigten. 1. Indledning

Resultatoversigten. 1. Indledning Arbejdsmarkedsstyrelsen Notat Resultatoversigten 1. Indledning Formålet med at introducere resultatoversigten er at skabe en kortfattet oversigt over de vigtigste målinger og indikatorer på beskæftigelsesområdet.

Læs mere

Tusindvis af unge lades i stikken i landets jobcentre

Tusindvis af unge lades i stikken i landets jobcentre Tusindvis af unge lades i stikken i landets jobcentre Knap 9.900 dagpenge- og kontanthjælpsmodtagere under 30 år mangler at få et aktivt tilbud fra deres lokale jobcenter, hvilket svarer til knap 15 procent

Læs mere

Det lange sygefravær har bidt sig fast

Det lange sygefravær har bidt sig fast Det lange sygefravær har bidt sig fast let af langvarige sygedagpengeforløb har bidt sig fast på godt 16.000 personer. Samtidigt rammes stadig flere af varighedsbegrænsningen på sygedagpenge. Ét år efter,

Læs mere

Krisen har nu sendt flere på kanten af arbejdsmarkedet

Krisen har nu sendt flere på kanten af arbejdsmarkedet Krisen har nu sendt 30.500 flere på kanten af arbejdsmarkedet Antallet af marginaliserede steg fra 3. til. kvartal 011 med.750 personer. Det betyder, at der nu er godt 118.500 personer, der har været på

Læs mere

Mange succesfulde integrationsforløb med virksomhedsrettet aktivering

Mange succesfulde integrationsforløb med virksomhedsrettet aktivering Analyse 11. februar 216 Mange succesfulde integrationsforløb med virksomhedsrettet aktivering Denne analyse kortlægger den aktuelle beskæftigelsesstatus for de flygtninge og familiesammenførte, der startede

Læs mere

Ældre og indvandrere mister fodfæste på arbejdsmarkedet

Ældre og indvandrere mister fodfæste på arbejdsmarkedet Ældre og indvandrere mister fodfæste på arbejdsmarkedet Den aktuelle krise sætter dybe spor på arbejdsmarkedet. Nyledige hænger fast i ledighedskøen, og specielt personer over 50 år og indvandrere fra

Læs mere

på kontanthjælp er uden for arbejdsmarkedet få har en uddannelse

på kontanthjælp er uden for arbejdsmarkedet få har en uddannelse Gruppen af ikke-arbejdsmarkedsparate ledige er vokset med 27. under krisen 1. på kontanthjælp er uden for arbejdsmarkedet få har en uddannelse Tal fra Beskæftigelsesministeriet viser, at der i dag er ca.

Læs mere

STATUS PÅ INDSATSEN BESKÆFTIGELSES- OG INTEGRATIONSUDVALGET 1. KVT. 2007

STATUS PÅ INDSATSEN BESKÆFTIGELSES- OG INTEGRATIONSUDVALGET 1. KVT. 2007 1. De vigtigste tendenser STATUS PÅ INDSATSEN 1. KVT. 20 Det samlede antal kontanthjælpsmodtagere falder fortsat og er nu nede på ca. 21.500. Aktiveringsgraden er fra januar til februar 20 steget fra 36%

Læs mere

Stadig flere danskere befinder sig på kanten af arbejdsmarkedet

Stadig flere danskere befinder sig på kanten af arbejdsmarkedet Arbejdsmarked: let af marginaliserede er steget markant siden 29 Stadig flere danskere befinder sig på kanten af arbejdsmarkedet let af marginaliserede steg med 5.3 fra 4. kvartal 211 til 1. kvartal 212.

Læs mere

Flere unge er gået fra kontanthjælp til job eller uddannelse

Flere unge er gået fra kontanthjælp til job eller uddannelse Flere unge er gået fra kontanthjælp til job eller uddannelse Antallet af unge kontanthjælpsmodtagere er siden januar 1 faldet med ca.. fuldtidspersoner. Flere af de unge kontanthjælpsmodtagere kommer sammenlignet

Læs mere

DANMARKSREKORD I SYGEFRAVÆR

DANMARKSREKORD I SYGEFRAVÆR 10. september 2007 af Jes Vilhelmsen direkte tlf. 33557721 Resumé: DANMARKSREKORD I SYGEFRAVÆR Antallet af sygedagpengemodtagere er gennem det seneste år steget med omkring 13.000 personer svarende til

Læs mere

Tsunamivarsel i de kommunale jobcentre

Tsunamivarsel i de kommunale jobcentre Tsunamivarsel i de kommunale jobcentre Antallet af forsikrede ledige med under ét års varighed er fordoblet siden sidste år, og antallet af forsikrede ledige med under 13 ugers ledighed er steget med ikke

Læs mere

Mange unge ledige fra 90 erne er i dag på offentlig forsørgelse

Mange unge ledige fra 90 erne er i dag på offentlig forsørgelse De langtidsledige unge på kontanthjælp mistede fodfæstet på arbejdsmarkedet Mange unge ledige fra 9 erne er i dag på offentlig forsørgelse Under halvdelen af de unge, der modtog kontanthjælp i en længere

Læs mere

Krise: 35.000 flere unge er hverken i arbejde eller uddannelse

Krise: 35.000 flere unge er hverken i arbejde eller uddannelse Krise: 3. flere unge er hverken i arbejde eller uddannelse Siden den økonomiske krise er antallet af unge, der hverken er i arbejde eller under uddannelse vokset med 3.. I slutningen af 213 var 18. unge

Læs mere

Opfølgningsrapport September 2008 Jobcenter Nordfyn. Opfølgningsrapport. Jobcenter Nordfyn

Opfølgningsrapport September 2008 Jobcenter Nordfyn. Opfølgningsrapport. Jobcenter Nordfyn Opfølgningsrapport Udarbejdet i september 2008 med de nyeste tilgængelige data Side 1 af 22 Indholdsfortegnelse: 1. Indledning...3 2. Generelt om situationen på arbejdsmarkedet...4 3. Hovedkonklusioner

Læs mere

Notat. Job og Arbejdsmarked. Til: Sagsnr.: 2010/03452 Dato: Sag: Kommentarer til resultatrevision Sagsbehandler:

Notat. Job og Arbejdsmarked. Til: Sagsnr.: 2010/03452 Dato: Sag: Kommentarer til resultatrevision Sagsbehandler: Job og Arbejdsmarked Notat Til: Sagsnr.: 2010/03452 Dato: 19-03-2010 Sag: Kommentarer til resultatrevision 2009 Sagsbehandler: Martin Kristensen Arbejdsmarkedskonsulent Resultatrevision 2009 for Halsnæs

Læs mere

Kontanthjælpsreform. d. 28.08.2014

Kontanthjælpsreform. d. 28.08.2014 d. 28.8.214 Kontanthjælpsreform Ledigheden er faldet fra 213 til 214. Dette skyldes bl.a. at færre bliver kategorisereret som arbejdsmarkedsparate og flere som ikke-arbejdsmarkedsparate under den nye kontanthjælpsreform.

Læs mere

6 tegn på at integrationsindsatsen er styrket

6 tegn på at integrationsindsatsen er styrket Fakta om økonomi Februar 217 6 tegn på at integrationsindsatsen er styrket I perioden 214-216 var der en markant stigning i flygtningetilstrømningen, hvilket har lagt et stort pres på integrationsindsatsen

Læs mere

Undersøgelse af Jobcenter København

Undersøgelse af Jobcenter København Undersøgelse af Jobcenter København - Bilag E: Resultatrevision for Jobcenter København, 1. kvartal 2007 Juni 2007 Copyright Deloitte Business Consulting A/S, All rights reserved Indholdsfortegnelse 1.

Læs mere

Kvartalsrapport Jobcenter Odense 3. kvartal 2007

Kvartalsrapport Jobcenter Odense 3. kvartal 2007 Kvartalsrapport 3. kvartal 7 Side 1 af 17 Indholdsfortegnelse: 1. Indledning...3 2. Generelt om situationen på arbejdsmarkedet...4 3. Hovedkonklusioner for...5 4. Resultater af beskæftigelsesindsatsen

Læs mere

Effektstyring på arbejdsmarkedsområdet

Effektstyring på arbejdsmarkedsområdet Effektstyring på arbejdsmarkedsområdet Kvartalsvis opfølgning på investering i selvforsørgelse Resultatrapport 3/2014 Indledende kommentarer Hermed følger den tredje resultatrapport for effektstyring på

Læs mere

Opfølgningsrapport Juni 2008 Jobcenter Nordfyn. Opfølgningsrapport. Jobcenter Nordfyn. Udarbejdet i juni 2008 med de nyeste tilgængelige data

Opfølgningsrapport Juni 2008 Jobcenter Nordfyn. Opfølgningsrapport. Jobcenter Nordfyn. Udarbejdet i juni 2008 med de nyeste tilgængelige data Opfølgningsrapport Udarbejdet i juni 2008 med de nyeste tilgængelige data Side 1 af 20 Indholdsfortegnelse: 1. Indledning...3 2. Generelt om situationen på arbejdsmarkedet...4 3. Hovedkonklusioner for...6

Læs mere

1.OPFØLGNINGSRAPPORT FOR JOBCENTER NORDFYN BESKÆFTIGELSESREGION SYDDANMARK

1.OPFØLGNINGSRAPPORT FOR JOBCENTER NORDFYN BESKÆFTIGELSESREGION SYDDANMARK 1.OPFØLGNINGSRAPPORT FOR JOBCENTER NORDFYN BESKÆFTIGELSESREGION SYDDANMARK Opfølgningsrapport 4. kvartal 8 Indhold 1. Indledning...2 2. Opsummering...3 3. Resultater af beskæftigelsesindsatsen i jobcenter...5

Læs mere

Statistik til Job og Arbejdsmarkedsudvalget. Maj 2010

Statistik til Job og Arbejdsmarkedsudvalget. Maj 2010 Statistik til Job og Arbejdsmarkedsudvalget. Maj 2010 Statistik på baggrund af Jobindsats.dk Nedenstående er mængdestatistikken og rettidighedsopgørelsen baseret på de nationale sammenlignings tal fra

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I SVENDBORG KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I SVENDBORG KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I SVENDBORG KOMMUNE Til Job- og arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 2. KVT. 212 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Kommune I denne rapport sættes hvert kvartal

Læs mere

Kommunernes ringere indsats rammer integrationen

Kommunernes ringere indsats rammer integrationen 3. april 2009 Kommunernes ringere indsats rammer integrationen AF KONSULENT JENS ERIK ZEBIS SØRENSEN, JEZS@DI.DK OG KONSULENT PERNILLE KIÆR, PEKI@DI.DK Mange indvandrere på kontanthjælp får ikke de lovpligtige

Læs mere

Kvartalsrapport Jobcenter Svendborg Udarbejdet i februar 2008 med de nyeste tilgængelige data

Kvartalsrapport Jobcenter Svendborg Udarbejdet i februar 2008 med de nyeste tilgængelige data Kvartalsrapport Udarbejdet i februar 28 med de nyeste tilgængelige data Side 1 af 18 Indholdsfortegnelse: 1. Indledning...3 2. Generelt om situationen på arbejdsmarkedet...4 3. Hovedkonklusioner for...6

Læs mere

OPFØLGNINGSRAPPORT FOR JOBCENTER BILLUND BESKÆFTIGELSESREGION SYDDANMARK

OPFØLGNINGSRAPPORT FOR JOBCENTER BILLUND BESKÆFTIGELSESREGION SYDDANMARK OPFØLGNINGSRAPPORT FOR JOBCENTER BILLUND BESKÆFTIGELSESREGION SYDDANMARK Opfølgningsrapport 2. kvartal 9 Indhold 1. Indledning... 2 2. Opsummering... 3 3. Resultater af beskæftigelsesindsatsen i jobcenter

Læs mere

OPFØLGNINGSRAPPORT JOBCENTER AALBORG. 2. kvartal 2008

OPFØLGNINGSRAPPORT JOBCENTER AALBORG. 2. kvartal 2008 OPFØLGNINGSRAPPORT JOBCENTER AALBORG 2. kvartal 28 September 28 INDHOLDSFORTEGNELSE MÅLGRUPPER FOR BESKÆFTIGELSESINDSATSEN 3 Der er 1 ydelsesgrupper, der har relevans for jobcentrets beskæftigelsesindsats

Læs mere

Resultatoversigt - Syddjurs

Resultatoversigt - Syddjurs 1 of 5 Data opdateret den 12-12-2012 Resultatoversigt - Syddjurs Ministerens mål Periode Niveau Udvikling Sammenligning Antal Bedste udvikling i klyngen ift. året Gnsn. udvikling i klyngen ift. året før,

Læs mere

Ledige kommer i arbejde, når der er job at få

Ledige kommer i arbejde, når der er job at få Ledige kommer i arbejde, når der er job at få Langtidsledige har markant nemmere ved at finde arbejde, når beskæftigelsen er høj. I 08, da beskæftigelse lå på sit højeste, kom hver anden langtidsledig

Læs mere

Mindst 30 pct. af alle. være i offentlige eller private virksomheder. I 2006 var den virksomhedsrettede. aktiveringer for kontanthjælpsmodtagere

Mindst 30 pct. af alle. være i offentlige eller private virksomheder. I 2006 var den virksomhedsrettede. aktiveringer for kontanthjælpsmodtagere GLADSAXE KOMMUNE Social- og Sundhedsforvaltningen Stab og Sekretariat BIU: Bilag c Budgetkontrol 3. kvartal 2008 (resultatkrav) NOTAT Dato: 11. november 2008 Af: Af: Claus Bager Jensen Tværgående målsætning

Læs mere

OPFØLGNINGSRAPPORT Thisted. juli 2012

OPFØLGNINGSRAPPORT Thisted. juli 2012 OPFØLGNINGSRAPPORT Thisted juli 2012 Indledning Beskæftigelsesregion Nordjylland følger løbende op på resultaterne af jobcentrenes indsats. I denne rapport følges op på følgende: Målgrupperne for beskæftigelsesindsatsen...3

Læs mere

Knap 80.000 unge hverken i job eller uddannelse i mere end 6 måneder

Knap 80.000 unge hverken i job eller uddannelse i mere end 6 måneder Ny kortlægningen af de 15-29-årige i Danmark Knap. unge hverken i job eller uddannelse i mere end 6 måneder Denne nye kortlægning af de unge i Danmark viser, at ud af de næsten 1. mio. unge imellem 15

Læs mere

Marts Situationen på arbejdsmarkedet og de beskæftigelsespolitiske udfordringer i. Helsingør Kommune

Marts Situationen på arbejdsmarkedet og de beskæftigelsespolitiske udfordringer i. Helsingør Kommune Marts 2011 Situationen på arbejdsmarkedet og de beskæftigelsespolitiske udfordringer i Kommune 2010-2012 1. INTRODUKTION Dette notat sammenfatter udviklingen på arbejdsmarkedet i Kommune. Formålet med

Læs mere

Resultater af beskæftigelsesindsatsen. Jobcenter Furesø. 1. statusnotat 2010

Resultater af beskæftigelsesindsatsen. Jobcenter Furesø. 1. statusnotat 2010 Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Resultater af beskæftigelsesindsatsen Jobcenter Furesø 1. statusnotat 2010 Marts 2010 Indholdsfortegnelse 1. Konklusioner...3 2. Udfordringer...4 3. Målgruppen

Læs mere

Kommunernes ringere indsats rammer integrationen

Kommunernes ringere indsats rammer integrationen 15. april 2009 Kommunernes ringere indsats rammer integrationen AF KONSULENT JENS ERIK ZEBIS SØRENSEN, JEZS@DI.DK OG KONSULENT PERNILLE KIÆR, PEKI@DI.DK Mange indvandrere på kontanthjælp får ikke de lovpligtige

Læs mere

Marts Situationen på arbejdsmarkedet og de beskæftigelsespolitiske udfordringer i. Sorø Kommune

Marts Situationen på arbejdsmarkedet og de beskæftigelsespolitiske udfordringer i. Sorø Kommune Marts 2011 Situationen på arbejdsmarkedet og de beskæftigelsespolitiske udfordringer i Kommune 2010-2012 1. INTRODUKTION Dette notat sammenfatter udviklingen på arbejdsmarkedet i Kommune. Formålet med

Læs mere

KL budskaber til reform af kontanthjælpen

KL budskaber til reform af kontanthjælpen KL budskaber til reform af kontanthjælpen KL er helt enig i behovet for en kontanthjælpsreform. Ambitionen med en reform må først og fremmest være at sikre bedre rammer for en indsats, der gør en større

Læs mere

Opfølgningsrapport Marts 2008 Jobcenter Nordfyn. Opfølgningsrapport. Jobcenter Nordfyn. Udarbejdet i marts 2008 med de nyeste tilgængelige data

Opfølgningsrapport Marts 2008 Jobcenter Nordfyn. Opfølgningsrapport. Jobcenter Nordfyn. Udarbejdet i marts 2008 med de nyeste tilgængelige data Opfølgningsrapport Udarbejdet i marts 28 med de nyeste tilgængelige data Side 1 af 19 Indholdsfortegnelse: 1. Indledning...3 2. Generelt om situationen på arbejdsmarkedet...4 3. Hovedkonklusioner for...6

Læs mere

BILAG 2. Nøgletal på førtidspensionsområdet

BILAG 2. Nøgletal på førtidspensionsområdet BILAG 2 Oktober 2018 J.nr.: 00.01.00-A00-304-18 Nøgletal på førtidspensionsområdet Resumé Det overordnede billede, som udfoldes i dette bilag, er følgende: Frederiksberg Kommune har en andel af ydelsesmodtagere

Læs mere

OPFØLGNINGSRAPPORT FOR JOBCENTER VARDE BESKÆFTIGELSESREGION SYDDANMARK

OPFØLGNINGSRAPPORT FOR JOBCENTER VARDE BESKÆFTIGELSESREGION SYDDANMARK OPFØLGNINGSRAPPORT FOR JOBCENTER VARDE BESKÆFTIGELSESREGION SYDDANMARK Opfølgningsrapport 2. kvartal 9 Indhold 1. Indledning... 2 2. Opsummering... 3 3. Resultater af beskæftigelsesindsatsen i jobcenter...

Læs mere

Lyngby-Taarbæk Kommune

Lyngby-Taarbæk Kommune Marts 2011 Situationen på arbejdsmarkedet og de beskæftigelsespolitiske udfordringer i Kommune 2010-2012 1. INTRODUKTION Dette notat sammenfatter udviklingen på arbejdsmarkedet i Kommune. Formålet med

Læs mere

OPFØLGNINGSRAPPORT JOBCENTER THISTED. 1. kvartal 2009

OPFØLGNINGSRAPPORT JOBCENTER THISTED. 1. kvartal 2009 OPFØLGNINGSRAPPORT JOBCENTER THISTED 1. kvartal 2009 Maj 2009 INDHOLDSFORTEGNELSE MÅLGRUPPER FOR BESKÆFTIGELSESINDSATSEN 3 Der er 10 ydelsesgrupper, der har relevans for jobcentrets beskæftigelsesindsats

Læs mere

KOMMUNAL VELFÆRD OG ØKONOMISK STABILISERING TRUET

KOMMUNAL VELFÆRD OG ØKONOMISK STABILISERING TRUET 17. november 2008 af Jes Vilhelmsen direkte tlf. 33557721/30687095 KOMMUNAL VELFÆRD OG ØKONOMISK STABILISERING TRUET Når kommunerne fra august 2009 overtager udgifterne til dagpenge mv., er der risiko

Læs mere

Overblik over kommunens resultater på Jobindsats.dk

Overblik over kommunens resultater på Jobindsats.dk Arbejdsmarkedsstyrelsens nyhedsbrev om Jobindsats.dk Nr. 6, 19. okt. 2009 Overblik over kommunernes resultater på Jobindsats.dk, side 1 Nye tal for den tidlige indsats på Jobindsats.dk, side 4 Nyt på Jobindsats.dk,

Læs mere

Klyngeanalyse af langvarige kontanthjælpsmodtagere

Klyngeanalyse af langvarige kontanthjælpsmodtagere Notat Klyngeanalyse af langvarige kontanthjælpsmodtagere Sammenfatning 4. april 2017 Viden og Analyse / APK 0. Baggrund Til brug for satspuljeinitiativet for langvarige kontanthjælpsmodtagere ( Flere skal

Læs mere

OPFØLGNINGSRAPPORT Morsø Juni 2010

OPFØLGNINGSRAPPORT Morsø Juni 2010 OPFØLGNINGSRAPPORT Morsø Juni Indledning Beskæftigelsesregion Nordjylland følger løbende op på resultaterne af jobcentrenes indsats. Det gøres kvartalsvist. I denne rapport følges op på følgende: Målgrupperne

Læs mere

Konjunktur og Arbejdsmarked

Konjunktur og Arbejdsmarked Fuldtidspersoner Fuldtidspersoner Konjunktur og Arbejdsmarked Uge 27 Indhold: Ugens tema Fald i ledigheden i maj 213 Ugens analyse Ugens tendens Internationalt Tal om konjunktur og arbejdsmarked 3 ud af

Læs mere

Marts Situationen på arbejdsmarkedet og de beskæftigelsespolitiske udfordringer i. Dragør Kommune

Marts Situationen på arbejdsmarkedet og de beskæftigelsespolitiske udfordringer i. Dragør Kommune Marts 2011 Situationen på arbejdsmarkedet og de beskæftigelsespolitiske udfordringer i Kommune 2010-2012 1. INTRODUKTION Dette notat sammenfatter udviklingen på arbejdsmarkedet i Kommune. Formålet med

Læs mere

Jobcentre med samme rammevilkår:

Jobcentre med samme rammevilkår: Område: Faaborg-Midtfyn Sammenligningsgrundlag: Jobcentre med samme rammevilkår: Assens, Billund, Brønderslev, Halsnæs, Jammerbugt, Kerteminde, Middelfart, Morsø, Nordfyns, Tønder, Vesthimmerland Periode:

Læs mere

Marts Situationen på arbejdsmarkedet og de beskæftigelsespolitiske udfordringer i. Holbæk Kommune

Marts Situationen på arbejdsmarkedet og de beskæftigelsespolitiske udfordringer i. Holbæk Kommune Marts 2011 Situationen på arbejdsmarkedet og de beskæftigelsespolitiske udfordringer i Kommune 2010-2012 1. INTRODUKTION Dette notat sammenfatter udviklingen på arbejdsmarkedet i Kommune. Formålet med

Læs mere

Afrapportering på Hvidovre Kommunes Beskæftigelsesplan 2015

Afrapportering på Hvidovre Kommunes Beskæftigelsesplan 2015 Afrapportering på Hvidovre Kommunes Beskæftigelsesplan 2015 Beskæftigelsesplan 2015 indeholder fire mål, der er fastlagt af Beskæftigelsesministeren og tre mål, der er specifikke for Hvidovre Kommune.

Læs mere

OPFØLGNINGSRAPPORT FOR JOBCENTER ODENSE BESKÆFTIGELSESREGION SYDDANMARK

OPFØLGNINGSRAPPORT FOR JOBCENTER ODENSE BESKÆFTIGELSESREGION SYDDANMARK OPFØLGNINGSRAPPORT FOR JOBCENTER ODENSE BESKÆFTIGELSESREGION SYDDANMARK Opfølgningsrapport 2. kvartal 9 Indhold 1. Indledning... 2 2. Opsummering... 3 3. Resultater af beskæftigelsesindsatsen i jobcenter...

Læs mere

Marts Situationen på arbejdsmarkedet og de beskæftigelsespolitiske udfordringer i. Ishøj Kommune

Marts Situationen på arbejdsmarkedet og de beskæftigelsespolitiske udfordringer i. Ishøj Kommune Marts 2011 Situationen på arbejdsmarkedet og de beskæftigelsespolitiske udfordringer i Kommune 2010-2012 1. INTRODUKTION Dette notat sammenfatter udviklingen på arbejdsmarkedet i Kommune. Formålet med

Læs mere

Resultatrevision 2008 jobcenter Odder

Resultatrevision 2008 jobcenter Odder 1 Resultatrevision 2008 jobcenter Odder Sammenligningsgrundlag: Jobcentre med samme rammevilkår: Favrskov, Gribskov, Hedensted, Ringkøbing-Skjern, Skanderborg, Stevns, Tårnby/Dragør. Indledning Med strukturreformen

Læs mere

Marts Situationen på arbejdsmarkedet og de beskæftigelsespolitiske udfordringer i. Vallensbæk Kommune

Marts Situationen på arbejdsmarkedet og de beskæftigelsespolitiske udfordringer i. Vallensbæk Kommune Marts 2011 Situationen på arbejdsmarkedet og de beskæftigelsespolitiske udfordringer i Kommune 2010-2012 1. INTRODUKTION Dette notat sammenfatter udviklingen på arbejdsmarkedet i Kommune. Formålet med

Læs mere

Marts Situationen på arbejdsmarkedet og de beskæftigelsespolitiske udfordringer i. Faxe Kommune

Marts Situationen på arbejdsmarkedet og de beskæftigelsespolitiske udfordringer i. Faxe Kommune Marts 2011 Situationen på arbejdsmarkedet og de beskæftigelsespolitiske udfordringer i Kommune 2010-2012 1. INTRODUKTION Dette notat sammenfatter udviklingen på arbejdsmarkedet i Kommune. Formålet med

Læs mere

Rebild. Faktaark om langtidsledige

Rebild. Faktaark om langtidsledige Faktaark om langtidsledige Faktaark om langtidsledige i Kommune kommune har bedt mploy udarbejde et faktaark om langtidsledigheden i kommunen. Nedenfor præsenteres analysens hovedresultater. Herefter præsenteres

Læs mere

Formålet med resultatrevisionen er at understøtte beskæftigelsesindsatsen i jobcentret den kommunale såvel som den statslige del.

Formålet med resultatrevisionen er at understøtte beskæftigelsesindsatsen i jobcentret den kommunale såvel som den statslige del. Område: Vesthimmerland Sammenligningsgrundlag: Jobcentre med samme rammevilkår: Assens, Billund, Brønderslev, Faaborg-Midtfyn, Halsnæs, Jammerbugt, Kerteminde, Middelfart, Morsø, Nordfyns, Tønder Periode:

Læs mere

Del 1 - seneste måned og generelle tendenser i de seneste 6 måneder

Del 1 - seneste måned og generelle tendenser i de seneste 6 måneder GLADSAXE KOMMUNE Social- og Sundhedsforvaltningen Arbejdsmarkedsafdelingen Notat vedr. udviklingen i kontaktforløb i Jobcenter Gladsaxe NOTAT Dato: 02.06.2009 Af: Jesper Bøtker Mortensen Indledning I dette

Læs mere

Denne tidligere indsats svarer samlet set til omkring færre passive uger om året.

Denne tidligere indsats svarer samlet set til omkring færre passive uger om året. Analyse Aktivering af unge forsikrede ledige I denne analyse undersøges varigheden af de ledighedsforløb, som går forud for aktivering af unge forsikrede ledige under 30 år, og sandsynligheden for at disse

Læs mere

Ny måling viser arbejdsmarkedsstatus før og efter ydelsesforløb

Ny måling viser arbejdsmarkedsstatus før og efter ydelsesforløb Nr. 16, 9. august 2012 Arbejdsmarkedsstyrelsens nyhedsbrev om Jobindsats.dk Ny måling viser arbejdsmarkedsstatus før og efter ydelsesforløb, side 1 Få viden om, hvem der modtager overførselsindkomst, side

Læs mere

Jobcenter Svendborg, Langeland og Ærø

Jobcenter Svendborg, Langeland og Ærø Opfølgningsrapport Jobcenter, og Udarbejdet i september 2008 med de nyeste tilgængelige data Side 1 af 27 Indholdsfortegnelse: 1. Indledning...3 2. Generelt om situationen på arbejdsmarkedet...4 3. Hovedkonklusioner

Læs mere

OPFØLGNINGSRAPPORT Jobcenter Thisted. november 2010

OPFØLGNINGSRAPPORT Jobcenter Thisted. november 2010 OPFØLGNINGSRAPPORT Jobcenter Thisted november Indledning Beskæftigelsesregion Nordjylland følger løbende op på resultaterne af jobcentrenes indsats. Dette gøres som udgangspunkt kvartalsvis. I denne rapport

Læs mere

Resultatrevisionen for 2011

Resultatrevisionen for 2011 Resultatrevisionen for 2011 Resume Samlet set har en fra december 2010 til december 2011 på Bornholm været positiv. En Arbejdskraftreserve som samlet set er faldet med 16 % og et kraftigt fald i sager

Læs mere

Resultatrevision for 2010

Resultatrevision for 2010 Resultatrevision for 2010 7. april 2011 Notatet redegør for Resultatrevisionen for 2010. Resultatrevisionen består af tre dele, resultatoversigten, besparelsespotentiale og scorecard på ministermål. Resultaterne

Læs mere

OPFØLGNINGSRAPPORT FOR JOBCENTER NORDFYNS BESKÆFTIGELSESREGION SYDDANMARK

OPFØLGNINGSRAPPORT FOR JOBCENTER NORDFYNS BESKÆFTIGELSESREGION SYDDANMARK OPFØLGNINGSRAPPORT FOR JOBCENTER NORDFYNS BESKÆFTIGELSESREGION SYDDANMARK Opfølgningsrapport 3. kvartal Indhold 1. Indledning... 2 2. Opsummering... 3 3. Resultater af beskæftigelsesindsatsen i jobcenter

Læs mere

Selvforsørgelsesgrad

Selvforsørgelsesgrad Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland 6. februar 2013 Kvartals-overblik Februar 2013 Jobcenter Slagelse Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Universitetsvej 2, 4000 Roskilde Tlf. 7222 3400

Læs mere

NOTATARK HVIDOVRE KOMMUNE

NOTATARK HVIDOVRE KOMMUNE ARU 3. december 29 NOTATARK HVIDOVRE KOMMUNE Arbejdsmarkedsforvaltningen Jobcenter Sagsbehandler: Anne-Mette Thordal-Christensen Afrapportering på 1-dagesplanen På Arbejdsmarkedsudvalgets møde d. 1. august

Læs mere

OPFØLGNINGSRAPPORT Vesthimmerland. juli 2012

OPFØLGNINGSRAPPORT Vesthimmerland. juli 2012 OPFØLGNINGSRAPPORT Vesthimmerland juli 2012 Indledning Beskæftigelsesregion Nordjylland følger løbende op på resultaterne af jobcentrenes indsats. I denne rapport følges op på følgende: Målgrupperne for

Læs mere

Resultatrevision 2011. Område: Ikast-Brande Sammenligningsgrundlag:

Resultatrevision 2011. Område: Ikast-Brande Sammenligningsgrundlag: Resultatrevision 2011 Område: Ikast-Brande Sammenligningsgrundlag: Jobcentre med samme rammevilkår: Hjørring, Mariagerfjord, Odsherred, Rebild, Silkeborg, Skive, Struer, Syddjurs, Sønderborg Periode: 2011

Læs mere

Nøgletalsrapport for

Nøgletalsrapport for UDKAST Beskæftigelsesregion Hovedstaden og Sjælland Nøgletalsrapport for gruppe 4 Frederiksværk-Hundested Oktober 2007 Side 1 af 28 Indhold Forord 4 Målinger vedrørende ministerens fokusområder Mål 1A

Læs mere

Resultatrevision for 2008

Resultatrevision for 2008 Resultatrevision for 2008 Notatet redegør for Resultatrevisionen for 2008. Resultatrevisionen består af fire dele, resultatoversigten, besparelsespotentiale, scorecard på ministermål og scorecard på rettidighed.

Læs mere

Marts Situationen på arbejdsmarkedet og de beskæftigelsespolitiske udfordringer i. Køge Kommune

Marts Situationen på arbejdsmarkedet og de beskæftigelsespolitiske udfordringer i. Køge Kommune Marts 2011 Situationen på arbejdsmarkedet og de beskæftigelsespolitiske udfordringer i Kommune 2010-2012 1. INTRODUKTION Dette notat sammenfatter udviklingen på arbejdsmarkedet i Kommune. Formålet med

Læs mere

AMK-Øst August Nøgletal for ungeindsats RAR Hovedstaden

AMK-Øst August Nøgletal for ungeindsats RAR Hovedstaden AMK-Øst August 2016 Nøgletal for ungeindsats RAR Hovedstaden August 2016 Unge på offentlig forsørgelse Jobcentrenes indsats for at få unge under 30 år væk fra offentlig forsørgelse og videre til ordinær

Læs mere

Marts Situationen på arbejdsmarkedet og de beskæftigelsespolitiske udfordringer i. Fredensborg Kommune

Marts Situationen på arbejdsmarkedet og de beskæftigelsespolitiske udfordringer i. Fredensborg Kommune Marts 2011 Situationen på arbejdsmarkedet og de beskæftigelsespolitiske udfordringer i Kommune 2010-2012 1. INTRODUKTION Dette notat sammenfatter udviklingen på arbejdsmarkedet i Kommune. Formålet med

Læs mere

Ikke-arbejdsmarkedsparate kontant- og starthjælpsmodtagere i Østdanmark

Ikke-arbejdsmarkedsparate kontant- og starthjælpsmodtagere i Østdanmark Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Ikke-arbejdsmarkedsparate kontant- og starthjælpsmodtagere i Marts 2010 Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Universitetsvej 2, 4000 Roskilde Tlf. 7222

Læs mere

OPFØLGNINGSRAPPORT Jobcenter Rebild. Marts 2012

OPFØLGNINGSRAPPORT Jobcenter Rebild. Marts 2012 OPFØLGNINGSRAPPORT Jobcenter Rebild Marts 2012 Indledning Beskæftigelsesregion Nordjylland følger løbende op på resultaterne af jobcentrenes indsats. I denne rapport følges op på følgende: Målgrupperne

Læs mere

Resultater af beskæftigelsesindsatsen. Jobcenter Høje-Taastrup. 2. status 2010

Resultater af beskæftigelsesindsatsen. Jobcenter Høje-Taastrup. 2. status 2010 Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Resultater af beskæftigelsesindsatsen Jobcenter Høje-Taastrup 2. status 2010 November 2010 Resultaterne af indsatsen i Jobcenter Høje-Taastrup - 4. status 2010

Læs mere

Risikoen for kontanthjælp tidobles uden ungdomsuddannelse

Risikoen for kontanthjælp tidobles uden ungdomsuddannelse Unge uden uddannelse ender uden for arbejdsmarkedet Risikoen for kontanthjælp tidobles uden ungdomsuddannelse De unge, som forlader folkeskolen uden at få en ungdomsuddannelse, har markant større risiko

Læs mere

Effektstyring på arbejdsmarkedsområdet

Effektstyring på arbejdsmarkedsområdet Effektstyring på arbejdsmarkedsområdet Kvartalsvis opfølgning på investering i selvforsørgelse Resultatrapport 2/14 Indledende kommentarer Hermed følger den anden resultatrapport for effektstyring på arbejdsmarkedsområdet

Læs mere

Beskæftigelsesministeriet Analyseenheden

Beskæftigelsesministeriet Analyseenheden Beskæftigelsesministeriet Analyseenheden 1. Indledning Beskæftigelsesministeriet har udarbejdet en deskriptiv analyse, der ser på løn- og timeudviklingen for langtidsledige kontanthjælpsmodtagere, som

Læs mere

Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland. Nøgletal om resultater i 2. kvartal 2007 for Jobcentergruppe 5

Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland. Nøgletal om resultater i 2. kvartal 2007 for Jobcentergruppe 5 Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Nøgletal om resultater i 2. kvartal 2007 for gruppe 5 Albertslund Brøndby Glostrup Herlev Hvidovre Østdanmark Høje-Taastrup Vallensbæk Rødovre Vallensbæk Rødovre

Læs mere

Resultatrevision Ishøj Kommune

Resultatrevision Ishøj Kommune Resultatrevision 2010 Ishøj Kommune April 2011 Resultatrevision for Jobcenter Vallensbæk Ishøj kommune 2010 Indholdsfortegnelse 1. Opsummering om resultatrevision 2010... 3 2. Scorecard ministermål...

Læs mere

Aktivitetsrapporter fra Jobindsats.dk Version: 02. januar 2008

Aktivitetsrapporter fra Jobindsats.dk Version: 02. januar 2008 Forvaltningen for Beskæftigelse og Erhvervsudvikling Sagsnr.: 190-2007-93511 Aktivitetsrapporter fra Jobindsats.dk Version: 02. januar 2008 Uddrag af tabeller fra Jobindsats.dk, Overblik pr. 2. januar.2008

Læs mere

Marts Situationen på arbejdsmarkedet og de beskæftigelsespolitiske udfordringer i. Lejre Kommune

Marts Situationen på arbejdsmarkedet og de beskæftigelsespolitiske udfordringer i. Lejre Kommune Marts 2011 Situationen på arbejdsmarkedet og de beskæftigelsespolitiske udfordringer i Kommune 2010-2012 1. INTRODUKTION Dette notat sammenfatter udviklingen på arbejdsmarkedet i Kommune. Formålet med

Læs mere

OPFØLGNINGSRAPPORT JOBCENTER BRØNDERSLEV. 2. kvartal 2008

OPFØLGNINGSRAPPORT JOBCENTER BRØNDERSLEV. 2. kvartal 2008 OPFØLGNINGSRAPPORT JOBCENTER BRØNDERSLEV 2. kvartal 20 September 20 INDHOLDSFORTEGNELSE MÅLGRUPPER FOR BESKÆFTIGELSESINDSATSEN 3 Der er 10 ydelsesgrupper, der har relevans for jobcentrets beskæftigelsesindsats

Læs mere

FLERE PÅ SYGEDAGPENGE BAG OM UDVIKLINGEN

FLERE PÅ SYGEDAGPENGE BAG OM UDVIKLINGEN 14. april 2008 af Jes Vilhelmsen direkte tlf. 33557721 Resumé: FLERE PÅ SYGEDAGPENGE BAG OM UDVIKLINGEN Det samlede antal personer på sygedagpenge er siden 2. kvartal 2006 steget med omkring 13.400 eller

Læs mere

Resultater af beskæftigelsesindsatsen. Jobcenter Bornholm. 4. status 2010

Resultater af beskæftigelsesindsatsen. Jobcenter Bornholm. 4. status 2010 Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Resultater af beskæftigelsesindsatsen Jobcenter Bornholm 4. status 2010 Oktober 2010 Resultaterne af indsatsen i Jobcenter Bornholm - 4. status 2010 Notatet

Læs mere

Grundlaget for denne statistik udgøres af data fra Arbejdsmarkedsstyrelsens portal jobindsats.dk.

Grundlaget for denne statistik udgøres af data fra Arbejdsmarkedsstyrelsens portal jobindsats.dk. GLADSAXE KOMMUNE Social- og sundhedsforvaltningen Arbejdsmarkedsafdelingen Beskæftigelses- og Integrationsudvalget kvartalsstatistik, 2. kvartal 21 NOTAT Dato 16. august 21 Af: Jesper Bøtker Mortensen

Læs mere

OPFØLGNINGSRAPPORT FOR JOBCENTER HADERSLEV BESKÆFTIGELSESREGION SYDDANMARK

OPFØLGNINGSRAPPORT FOR JOBCENTER HADERSLEV BESKÆFTIGELSESREGION SYDDANMARK OPFØLGNINGSRAPPORT FOR JOBCENTER HADERSLEV BESKÆFTIGELSESREGION SYDDANMARK Opfølgningsrapport 2. kvartal 10 Indhold 1. Indledning...2 2. Opsummering...3 3. Resultater af beskæftigelsesindsatsen i jobcenter

Læs mere

Resultatrevision. Jobcenter Skive

Resultatrevision. Jobcenter Skive Resultatrevision Jobcenter Skive 2013 1 Indhold 1.0 Indledning... 3 1.1 Resumé... 3 2.0 Resultatoversigt... 5 2.1 Ministerens mål... 5 2.1.1 Unge i uddannelse... 5 2.1.2 Tilgang til førtidspension... 5

Læs mere

Startrapport Jobcenter Svendborg April 2007

Startrapport Jobcenter Svendborg April 2007 Startrapport April 27 Side 1 af 2 Indholdsfortegnelse: 1. INDLEDNING... 3 2. SITUATIONEN PÅ DET SYDDANSKE ARBEJDSMARKED... 3 3. MINISTERENS MÅL OG REGIONALE RESULTATKRAV... 4 4. SITUATIONEN FOR JOBCENTER

Læs mere