Børne- og ungekulturelt netværk MINIKULTUREL RYGSÆK 2019

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Børne- og ungekulturelt netværk MINIKULTUREL RYGSÆK 2019"

Transkript

1 Børne- og ungekulturelt netværk MINIKULTUREL RYGSÆK 2019 Børne

2 Giv dine elever en helt særlig kulturoplevelse - deltag i Minikulturel Rygsæk MKR i Svendborg Kommune er et projekt, der er udviklet siden Børne- og Ungekulturelt Netværk Svendborg Kommune (BUK Svb.) er projektejer og har i nært samarbejde med centrale kulturinstitutioner, kulturelle foreninger og skolerne i Svendborg Kommune udviklet og kvalificeret MKR til at være et attraktivt og respekteret projekt med 100% belægning. Formål Formålet med Minikulturel Rygsæk (MKR) er at give børn og unge i skolen en stærk og anderledes kulturoplevelse igennem mødet med professionelle kunstnere og kunstarterne i et tæt samarbejde med de lokale kulturinstitutioner og kulturelle foreninger. Med Den åbne skole og Understøttende undervisning er der gode muligheder for samarbejde om kunst og kultur for børn og unge, hvilket MKR er et godt eksempel på. Hver enkelt forløb i MKR har tilknyttet en professionel kunstner, som vil introducere eleverne for netop deres kunstart på en ny og anderledes måde i samarbejde med stedets kulturformidlere. Den æstetiske læreproces, der har vægt på elevernes oplevelse, forståelse og eget skabende arbejde, er didaktisk ramme om de enkelte forløb. Under beskrivelsen af hvert forløb på de følgende sider er der medtaget overvejelser om hvilke kompetenceområder og mål der kan opfyldes ved aktiv deltagelse i forløbet. Vi håber, at I endnu engang vil tage godt imod projektet! Projektdeltagere Projektet rummer i 2019 i alt 6 forskellige forløb i samarbejde med 6 professionelle kunstnere 6 forskellige forløb til elever i klasse. 6 kulturinstitutioner og 1kulturel forening er involveret som projektejere. BUK Svb. koordinerer hele projektet. Følgende kulturinstitutioner, kulturelle foreninger og kunstnere deltager i år: Ugeoversigt over Minikulturel Rygsæk 2019 Tilbuddene gælder én klasse pr. dag BaggårdTeatret og Naturama Uge (30. september, oktober kl ) klasse: Scenekunst og dyr Kunstner: Sofie Christiansen, koreograf Svendborg Musikskole Uge 47 (3 dage udbydes efter aftale) klasse: At komponere musik og give koncert Kunstner: Sophus Simonsen, sanger og komponist SAK Kunstbygning Uge 45 (5.,6.,7. november, fernisering d. 9. november kl. 9-13) klasse Papirmagi Kunstner: Nadia Staldgaard, kunstner Svendborg Bibliotek Uge 47 ( november, kl. 9-14) 4. klasse: Skriv din egen stedsspecifikke fortælling! Kunstner: Gunvor Ganer Krejberg, forfatter Danmarks Forsorgsmuseum Uge 45 (5., 6., 7. november kl ) 5. klasse: Du skal ikke tænke på din mor og din far Kunstner: Abbi Mayoh Moreno og Jesper Quistgaard, filmproducenter og -instruktører BB&U Teatret Uge 46 ( november, kl. 9-14) 6. Klasse: Konflikt og kamp Kunstner: Christian Ullbæk Andreasen og Marie Hauberg, instruktører

3 Tilmelding Tilmelding sker i år via følgende link: Ved tilmelding forpligter du dig som lærer på aktiv deltagelse herunder evt. elevforberedelse og evaluering af besøget på kulturinstitutionen. Tilmeldingsfristen er den 21. juni 2019 Tilskud til transport Skoler uden for Svendborg by kan få tilskud til transportudgifter i forbindelse med deltagelse i Minikulturel Rygsæk. Størrelsen af tilskuddet afhænger af hvor mange der ønsker at benytte sig af ordningen. Kontaktperson Ved yderligere information om projektet kontakt: Maja Lisa Hansen, Svendborg Bibliotek Mail: maja.lisa.hansen@svendborg.dk Herefter fordeles klasserne ud fra deres ønsker. De klasser der har fået plads, får besked senest den 28. juni. Har I ikke hørt fra os den dag, har I desværre ikke fået tildelt et forløb.b. Børne- og ungekulturelt netværk Projektet støttet af Børne- og Ungekulturelt Netværk Svendborg Kommune. Læs meget mere om de enkelte forløb på de næste sider.

4 BaggårdTeatret og Naturama Scenekunst og dyr Klassetrin: klasse Kunstart: Teater/dans Kunstner: Sofie Christiansen, koreograf Formål At give børn en erfaring med at arbejde kreativt med drama, digte, dyr, bogstaver og bevægelse. Indhold & forløb Børnene arbejder aktivt med bevægelse, udtryk, dyr og billeder fra forestillingen Knud Romers ABC og NATURAMA. Vi går på opdagelse i kroppens og dyrenes bevægelser, finder dyrene på NATURAMA og ender med at lave vores egne scener, som børnene viser for hinanden. Sofie Christiansen er koreograf og iscenesætter af forestillingen KNUD ROMERS ABC som siden 2017 har været på turne i Danmark og Europa. Forestillingen er en Co.produktion mellem BaggårdTeatret, Den Fynske Opera og sart danseteater, som Sofie er kunstnerisk leder af. Sofie er en inspirerende underviser, som har undervist alle aldre på alle niveauer i scenekunst og dans ved siden af sit professionelle virke som koreograf. Forberedelse Læs digtene op fra Knud Romers ABC i perioden op til forløbet. Den kan lånes på biblioteket. Lyt til krokodillesange: Den kan gratis hentes på BaggårdTeatrets hjemmeside. Børnene skal have madpakke og drikkelse med og tøj som de kan bevæge sig i. Periode Uge 40 Mandag 30. september Tirsdag 1. oktober Onsdag 2. oktober Uge 41 Mandag 7. oktober Tirsdag 8. oktober Onsdag 9. oktober Torsdag 10. oktober Alle dage kl Kontaktperson: Anneline Köhler Juul Producent, BaggårdTeatret anneline@baggaardteatret.dk Tlf (dagligt 9-15) Sted: NATURAMA Svendborg Dronningemaen 30, 5700 Svendborg Fag, kompetenceområde og mål Børnene får mod til at bruge kroppen og til at stille sig frem og udtrykke en tekst kunstnerisk. Dansk Eleven kan forholde sig til velkendte temaer i eget og andres liv gennem undersøgelse af litteratur og andre æstetiske tekster. Idræt: Eleven kan deltage aktivt i basale, alsidige bevægelser i leg. Natur/Teknologi: Eleven kan relatere natur og teknologi til andre kontekster.

5

6 Svendborg Musikskole At komponere musik og give koncert Klassetrin: klasse Kunstart: Musik Kunstner: Sophus Simonsen, sanger og komponist Formål Projektets formål er at give børnene mulighed for dels at arbejde målrettet med materiale, som er lavet på forhånd og dels at inddrage dem i den kreative proces, det er at skulle skabe noget selv helt fra bunden. Derved befordres både deres evne til at arbejde disciplineret med en tilstillet musisk opgave og deres egne kreative skabende evner kommer i spil under kyndig vejledning af en erfaren udøvende kunstner. Forløb og indhold Projektets grundsten er musikudøvelse musikforståelse at skabe musik. Processen sker i nært samarbejde mellem folkeskolen, Svendborg Musikskole og den professionelle sanger og komponist Sophus Simonsen. I forarbejdet indstuderes sange og rytmer, og eleverne bliver præsenteret for at skulle skabe musik og lydkulisser ud fra forskellige emner. Der bliver tale om kendte såvel som ukendte musikalske udtryksformer. Spillestemmer tilpasses de aktuelle muligheder og værket vi ender med at spille kan bruges af klassen videre frem i det daglige arbejde. Der vil desuden være en kort introduktion til de mange instrumenter vi spiller på. Det er vigtigt, at huskunstneren Sophus Simonsen besøger klassen en enkelt gang, og derudover er i dialog med den implicerede klasselærer, til gensidig inspiration. På selve dagen sammensættes alle elementer til en musikalsk forestilling, hvor eleverne spiller sammen med Sophus Simonsen. Dagen afsluttes med en koncert for familie og venner på scenen i Musikkens Hus. Forberedelse i klassen 1 introlektion med huskunstner i klassen, 4 timers workshop og koncert i Musikkens Hus. Periode: Uge 47 3 forløb a 4 timer, en klasse pr. dag. Dato for introlektion aftales direkte mellem lærer og Sophus Simonsen Kontaktperson: Sophus Simonsen sophussimonsen@hotmail.com Tlf Sted: Svendborg Musikskole Dronningemaen 57, 5700 Svendborg Fag, kompetenceområder og mål Musik at eleverne skal deltage med opmærksomhed og bevidsthed om deres del i fælles musikalsk udøvelse. at eleverne ved praktisk musiceren får integreret teori med praksis, og oplevelse med læring. at eleverne gennem enkel flerstemmighed, sammenspil, bevægelse og talekor får indblik i musikkens mindste strukturer såvel som de overordnede former, og hvordan den enkelte elevs del, sammen med de andre, kan samle sig til en større helhed. at opleve hvordan krop, stemme og instrumenter kan inddrages i den skabende proces. at skabe illustrerende og fortællende musikalske forløb. at opleve gennem praksis, hvordan en musikalsk komposition kan opstå og struktureres og de skabende tanker, der ligger bag.

7

8 SAK - Kunstbygning Papirmagi Klassetrin: klasse Kunstart: illustration, Collage Kunstner: Nadia Staldgaard Formål At få øjnene op for, hvad papir kan. At bruge fantasien og tænke i nye muligheder, for at kunne skabe billeder og historier med papir, pap, karton og genbrug. At få fornemmelsen af at arbejde med papir som udgangspunkt i sit værk At blive inspireret af samtidskunsten. Blive bevidste om, hvad kunsten kan fortælle os og hvordan vi selv kan fortælle historier uden ord. Indhold & forløb Sammen udforsker vi den aktuelle udstilling af Fynske piger i maj Vi skal på opdagelse i stemningen og historierne. Her skal vi lade os inspirere af farver, former og fortælling. Eleverne bliver derefter bedt om at tage udgangspunkt i det billede de synes bedst om, hvorefter de skal lave deres eget værk i tegneform og/eller collage, hvor de tolker på den historie de oplevede i kunstværket. Sammen vil vi også lave et værk. Børnene får deres individuelle værker med hjem efter ferniseringen. Kontaktperson: Mogens Palm - Daglig leder sak@sak.dk Tlf Sted: SAK Kunstbygning Vestergade 27-31, 5700 Svendborg Fag og kompetenceområder: Forløbet kan tages med i danskfaget, billedkunstfaget, filosofi og fortælling. Eleven kan fremstille billeder på baggrund af iagttagelser og tolkninger fra udstillingen på SAK Eleven kan skabe et fælles værk ud fra bunden opgave - de deltager både selvstændigt og som gruppe Eleven kan indgå i en dialog om hvad kunsten kan Periode Tirsdag d. 5. november Onsdag d. 6. november Torsdag d. 7. november Alle dage fra kl Fernisering for alle lørdag d. 9. november

9

10 Svendborg Bibliotek Skriv din egen stedsspecifikke fortælling! Klassetrin: 4. klasse Kunstart: litteratur Kunstner: Gunvor Ganer Krejberg, forfatter Formål At give børn i 4. klasse en anderledes introduktion til biblioteket og litteraturen samt til at skrive og fortælle historier. Der lægges vægt på skriveproces, oplevelse, inspiration og fantasiens skabende kraft i mødet med den professionelle forfatter. Periode Mandag d. 18. november kl Tirsdag d. 19. november kl Onsdag d. 20. november kl Alle dage fra kl Kontaktperson: Maja Lisa Hansen maja.lisa.hansen@svendborg.dk Tlf Sted: Svendborg Bibliotek Svinget 1, 5700 Svendborg Forløb og indhold Hvad sker der, når den fiktive verden møder den fysiske? Og hvordan skriver man egentlig sin helt egen litterære vandring - eller podwalk, som det også hedder? I denne workshop tager forfatter Gunvor Ganer Krejberg børnene med helt ind i tekstskrivningens maskinrum og hjælper børnene med at skrive egne stedspecifikke fortællinger. Vi skal både arbejde på biblioteket og ud på små inspirerende ruter udenfor. Alt sammen, mens vi udforsker forskellen på at skrive tekster til papir og til en podwalk. Vi bruger de fysiske omgivelser som legeplads for fantasien og børnene får konkrete oplevelser med sig hjem bl.a. om genre, plot, cliffhangers og universopbygning, ligesom de får masser af inspiration til efterfølgende at invitere familie og venner med på tur, for at se omgivelserne med friske og fantasifulde øjne Fag, kompetenceområder og mål Forløbet relatere sig til faget dansk. Eleven kan udtrykke sig i skrift, tale, lyd og billede i nære og velkendte situationer. Eleven kan forholde sig til velkendte temaer gennem samtale om litteratur og andre æstetiske tekster.

11

12 Danmarks Forsorgsmuseum Du skal ikke tænke på din mor og din far Klassetrin: 5. klasse Kunstart: film Kunstner: Abbi Mayoh Moreno og Jesper Quistgaard, Filmproducere og instruktører Forløb og indhold Med udgangspunkt i en autentisk fortælling om vilkårene for de børnefamilier, der i slutningen af 1800-tallet blev indlagt på Fattiggården, skal eleverne producere deres egne kortfilm om enten mor, far eller barns oplevelser på Fattiggården. Eleverne får en grundig historisk introduktion til Fattiggården og autentiske eksempler på konsekvenser ved en indlæggelse for børn og forældre, som de skal bruge som grundlag for skabelsen af deres egen filmiske fortælling. Det er de professionelle filmproducenter og -instruktører Abbi Mayoh Moreno og Jesper Quistgaard, som er indehavere af Goodwill Film og Instafilm, der giver eleverne de værktøjer, der skal til for, at de kan producere deres egen kortfilm. De lærer eleverne om klipning, optagelsesteknikker, forberedelse af manus og virkemidler i billede og lyd. Eleverne klædes historisk på til opgaven af museumsinspektør Jeppe Wichmann Rasmussen, som står for denne del workshoppen. Til sidst viser eleverne filmene for hinanden. Forberedelse Klassen skal medbringe fem ipads, tablets eller smartphones til at optage og klippe film på. Der skal være imovie el. lign. installeret på det device, de medbringer. Periode Tirsdag d. 5. november Onsdag d. 6. november Torsdag d. 7. november Kontaktperson: Jeppe Wichmann Rasmussen: jwr@svendborgmuseum.dk Tlf Sted: Danmarks Forsorgsmuseum Grubbemøllevej 12, 5700 Svendborg Fag, kompetenceområder og mål Historie Eleven kan fortælle om, hvordan mennesker er påvirket af og bruger historie Eleven kan opnå viden om historie gennem brug af historiske scenarier. Eleven har viden om historiske scenarier Eleven kan skelne mellem typer af historiske fortællinger. Eleven har viden om særtræk ved historiske fortællinger. Dansk Eleven kan tilrettelægge processer til fremstilling af faglige produkter alene og i samarbejde med andre. Eleven kan udarbejde forprodukter til dramatiske, dokumentariske og interaktive produktioner. Eleven har viden om synopse, manuskript og storyboard. Eleven kan udarbejde dramatiske, dokumentariske og interaktive produkter. Eleven har viden om virkemidler i drama og dokumentar på film, i tv og på internettet

13

14 B & U Teatret i Svendborg Konflikt og kamp Klassetrin: 6. Klasse Kunstart: Teater Kunstner: Christian Ullbæk Andreasen og Marie Hauberg, instruktører Formål At styrke elever i 6. klasse, i at udtrykke fantasi og følelser. Samt at give dem en fælles oplevelse gennem arbejdet med teater og gennem det at lege og slås. Forløb og indhold Med Konflikt og kamp hopper vi direkte ned i de fleste historiers højdepunkt. Vi skal arbejde med hvordan en konflikt optrappes. Rammerne er stramme, historiens forløb er kort - klar til at blive fyldt med fornærmelser og pral. Overdrivelser og masser af leg, er et godt springbræt at hoppe ud i teatret fra. Her er altså fokus på det komiske, overdrevne og legende. Vi vil starte dagen med masser af sjove øvelser der sætter eleverne fri til at lege. Videre vil vi arbejde med forskellige teknikker og øvelser der knytter sig til dialog, konflikt og stagefight. I løbet af dagen deles eleverne i grupper der hver arbejder med en scenisk konflikt. Senere spiller vi de små scener for hinanden. Overordnet for dagen er, at arbejde i et trygt rum, hvor det er muligt for den enkelte elev at afprøve sig selv i beskyttelse af det sceniske rum, for at øge en forståelse for sig og sig selv i verden. Fagligt indhold Teater, drama, stagefight. Forberedelse i klassen Kom i tøj som du kan bevæge dig i. Forberedende eller afrundende kan der i klassen arbejdes med konflikthåndtering, for at øge elevernes opmærksomhed på, at de har indflydelse på hvordan konflikter ned- og optrappes. Periode Mandag d. 12. november kl Tirsdag d. 13. november kl Onsdag d.14. november kl Kontaktperson Marie Hauberg bu@buteatret.dk Tlf Sted B&U Teatret (Borgerforeningen) Teatergade 3, kælderen, 5700 Svendborg Fag, kompetenceområder og mål Dansk Dialog, kommunikation, fortolkning og en fortællings forløb. Idræt Koreografi og udtryk.

15

16 Ugeoversigt over Minikulturel Rygsæk 2019 Tilbuddene gælder én klasse pr. dag. BaggårdTeatret og Naturama Uge (30. september, oktober kl ) klasse: Scenekunst og dyr Kunstner: Sofie Christiansen, koreograf Svendborg Musikskole Uge 47 (3 dage udbydes efter aftale) klasse: At komponere musik og give koncert Kunstner: Sophus Simonsen, sanger og komponist SAK Kunstbygning Uge 45 (5.,6.,7. november, fernisering d. 9. november kl. 9-13) klasse Papirmagi Kunstner: Nadia Staldgaard, kunstner Svendborg Bibliotek Uge 47 ( november, kl. 9-14) 4. klasse: Skriv din egen stedsspecifikke fortælling! Kunstner: Gunvor Ganer Krejberg, Forfatter Danmarks Forsorgsmuseum Uge 45 (5., 6., 7. november kl ) 5. klasse: Du skal ikke tænke på din mor og din far Kunstner: Abbi Mayoh Moreno og Jesper Quistgaard, filmproducenter og -instruktører B&U Teatret Uge 46 ( november, kl. 9-14) 6. Klasse: Konflikt og kamp Kunstner: Christian Ullbæk Andreasen og Marie Hauberg, instruktører Børne- og ungekulturelt netværk svb

Børne- og ungekulturelt netværk MINI KULTUREL RYGSÆK 2017

Børne- og ungekulturelt netværk MINI KULTUREL RYGSÆK 2017 Børne- og ungekulturelt netværk MINI KULTUREL RYGSÆK 2017 Børne Giv dine elever en helt særlig kulturoplevelse - deltag i den Mini Kulturelle Rygsæk! MKR i Svendborg Kommune er et projekt, der er udviklet

Læs mere

Børne- og ungekulturelt. netværk MINIKULTUREL RYGSÆK

Børne- og ungekulturelt. netværk MINIKULTUREL RYGSÆK Børne- og ungekulturelt netværk MINIKULTUREL RYGSÆK Børne Giv dine elever en helt særlig kulturoplevelse - deltag i Minikulturel Rygsæk MKR i Svendborg Kommune er et projekt, der er udviklet siden 2011.

Læs mere

VEJE TIL VIDEN SVENDBORG. bibliotek. Svendborg Bibliotek Svinget 1, 5700 Svendborg

VEJE TIL VIDEN SVENDBORG. bibliotek. Svendborg Bibliotek Svinget 1, 5700 Svendborg 2019 SVENDBORG bibliotek VEJE TIL BIBLIOTEKETS TILBUD TIL SKOLERNE VIDEN Svendborg Bibliotek Svinget 1, 5700 Svendborg 62 23 50 00 www.svendborgbibliotek.dk INDHOLD Velkommen 4 Det praktiske 6 Sommerbogen

Læs mere

MINI KULTUREL RYGSÆK 2014

MINI KULTUREL RYGSÆK 2014 MINI KULTUREL RYGSÆK 2014 Giv dine elever en helt særlig kulturoplevelse - deltag i den Mini Kulturelle Rygsæk! MKR i Svendborg Kommune er et projekt, der er udviklet siden 2011, nu med tre succesfulde

Læs mere

1. Skal vi kigge lidt i spejlet? om personkarakteristik

1. Skal vi kigge lidt i spejlet? om personkarakteristik 1. Skal vi kigge lidt i spejlet? om personkarakteristik s. 11-40 og s. 4-22 Anslået tidsforbrug: 4-5 uger Eleven kan læse med fordobling Eleven har viden om at læse på, mellem og bag linjerne Eleven kan

Læs mere

Årsplan med Fandango 5

Årsplan med Fandango 5 Årsplan med Fandango 5 På side 47-56 er der en oversigt for hvert kapitel i Fandango 5. Oversigterne viser, hvilke kompetenceområder og færdigheds- og vidensmål der kan tilgodeses gennem t med Fandango

Læs mere

Vardes Kulturelle Rygsæk

Vardes Kulturelle Rygsæk Vardes Kulturelle Rygsæk August 2018 Den Kulturelle Rygsæk Vardes Kulturelle Rygsæk omfatter børn og unge mellem 5-16 år i Varde Kommune Med Vardes Kulturelle Rygsæk bliver der taget vare om børn- og unges

Læs mere

Vardes Kulturelle Rygsæk

Vardes Kulturelle Rygsæk Vardes Kulturelle Rygsæk Juni 2016 Den Kulturelle Rygsæk Den Kulturelle Rygsæk omfatter børn og unge mellem 5-16 år i Varde Kommune. Deltagelse i Vardes Kulturelle Rygsæk er obligatorisk, og eleverne på

Læs mere

FORTÆL EN FILM. Filmklipning i FILM-X 40 min. Optagelse af billede og lyd i FILM-X 80 min.

FORTÆL EN FILM. Filmklipning i FILM-X 40 min. Optagelse af billede og lyd i FILM-X 80 min. FILM-X lærervejledning, Fortæl en film 1 FORTÆL EN FILM I dette forløb får eleverne deres egne erfaringer med at skabe en kort filmfortælling med en klar konflikt og opbygning med start-midte-slutning

Læs mere

PROJEKTBESKRIVELSE MKR 2013

PROJEKTBESKRIVELSE MKR 2013 PROJEKTBESKRIVELSE MKR 2013 BØRNEKULTURELT NETVÆRK SVENDBORG KOMMUNE 2013 BAGGRUND Minikulturel Rygsæk (MKR) i Svendborg Kommune er et projekt, der er udviklet siden 2011, nu med to succesfulde forløb

Læs mere

Årsplan. Skoleåret 2014/2015 Linjefag 7. 9. klasse

Årsplan. Skoleåret 2014/2015 Linjefag 7. 9. klasse Årsplan Skoleåret 2014/2015 Linjefag 7. 9. klasse 1 Årsplan for Linjefag musik FAG: Musik KLASSE: 7-9 klasse ÅR: 14/15 Lærer: MG August Oktober Opbygning af et fælles repertoire til Spil Dansk Dagen samt

Læs mere

FORTÆL EN FILM. Filmklipning i FILM-X 40 min. Optagelse af billede og lyd i FILM-X 80 min.

FORTÆL EN FILM. Filmklipning i FILM-X 40 min. Optagelse af billede og lyd i FILM-X 80 min. FILM-X lærervejledning, Fortæl en film 1 FORTÆL EN FILM I dette forløb får eleverne deres egne erfaringer med at skabe en kort filmfortælling med en klar konflikt og opbygning med start-midte-slutning

Læs mere

Vardes Kulturelle Rygsæk

Vardes Kulturelle Rygsæk VARDES KULTURELLE RYGSÆK 1 Vardes Kulturelle Rygsæk Den Kulturelle Rygsæk Den Kulturelle Rygsæk omfatter børn og unge mellem 5-16 år i Varde Kommune. Deltagelse i Vardes Kulturelle Rygsæk er obligatorisk,

Læs mere

FORTÆL EN FILM. Filmklipning i FILM-X 40 min. Optagelse af billede og lyd i FILM-X 80 min.

FORTÆL EN FILM. Filmklipning i FILM-X 40 min. Optagelse af billede og lyd i FILM-X 80 min. FILM-X lærervejledning, Fortæl en film 1 FORTÆL EN FILM I dette forløb får eleverne deres egne erfaringer med at skabe en kort filmfortælling med en klar konflikt og opbygning med start-midte-slutning

Læs mere

SKOLEMATERIALE ABC KNUD ROMERS - ET MUSIKALSK DANSEALFABET

SKOLEMATERIALE ABC KNUD ROMERS - ET MUSIKALSK DANSEALFABET SKOLEMATERIALE ABC KNUD ROMERS - ET MUSIKALSK DANSEALFABET KÆRE LÆRER Du sidder her med skolematerialet til Knud Romers ABC et dansealfabet. I kan se forestillingen og nyde den uden forberedelse, men vi

Læs mere

Undervisningstilbud til klasser. Herlev Gymnasium & HF

Undervisningstilbud til klasser. Herlev Gymnasium & HF Undervisningstilbud til 7.-10. klasser Herlev Gymnasium & HF Praktisk info Hvor: På Herlev Gymnasium & HF. Varighed: En hel skoledag fra 9-14 eller efter aftale. Tilmeldingsfrist: To måneder før den ønskede

Læs mere

Se teater hør historier mal og tal. Lav jeres egen forestilling

Se teater hør historier mal og tal. Lav jeres egen forestilling Børnehavkl. Se teater hør historier mal og tal Mine monstre - interaktiv teaterfortælling. Jeg guider jer gennem historien og børnene tager aktivt del i hele forestillingen og spiller alle rollerne, samtidig

Læs mere

LAV GYSERRFILM. Indklip til baggrundsfilmen Skovvejen, Studie 4

LAV GYSERRFILM. Indklip til baggrundsfilmen Skovvejen, Studie 4 FILM-X lærervejledning, Lav gyserfilm 1 LAV GYSERRFILM Indklip til baggrundsfilmen Skovvejen, Studie 4 I gyserfilmgenren spilles der ofte på filmens mest effektive virkemidler. Eleverne producerer i dette

Læs mere

GROWOP! F E S T I V A L

GROWOP! F E S T I V A L GROWOP! F E S T I V A L 2 0 1 9 HERNING C. H. PEDERSEN & E. ALFELTS MUSEUM 24/9 KL. 10.00 OG 11.30 IKAST-BRANDE KUNSTPAKHUSET 25/9 KL. 10.00 OG 11.30 HOLSTEBRO HOLSTEBRO KUNSTMUSEUM 26/9 KL. 10.00 OG 11.30

Læs mere

LAV FILM OM VENSKABER

LAV FILM OM VENSKABER 1 LAV FILM OM VENSKABER Hvad vil det sige at være en god ven? Det er et tema, der optager børn og går igen i et væld af gode film. Når I besøger FILM-X, skal elevernes egne fortællinger omhandle venskab

Læs mere

Interessefag - foråret 2019

Interessefag - foråret 2019 Interessefag 1 Interessefag - foråret 2019 Drama 3 Naturkunst 4 Naturama - dinosaurerne kommer 5 Stomp 6 Kortspil, andre spil sjov og hygge 7 Mountainbike 8 Den Store Bagedyst 9 Fodbold og basketball 10

Læs mere

SVEND14 aktiviteter for børn i DAGTILBUD

SVEND14 aktiviteter for børn i DAGTILBUD SVEND14 aktiviteter for børn i DAGTILBUD Film-i-Kufferten // 4-6-årige Børn i dagtilbud får nu med Film i Kufferten mulighed for at lave små tegnefilm vha. webcam og ipad. Der er plads til to grupper á

Læs mere

d dansk 6. klasse, kapitel 2: Læs en roman Færdigheds- og vidensmål Læringsmål Tegn på læring kan være

d dansk 6. klasse, kapitel 2: Læs en roman Færdigheds- og vidensmål Læringsmål Tegn på læring kan være Færdigheds- og vidensmål Læringsmål Tegn på læring kan være Afkodning (Fase 1) Eleven kan læse ukendte ord ved umiddelbar genkendelse af de mest almindelige orddele / Eleven har viden om morfemer i danske

Læs mere

Åben Skole - kunst, kultur og musik. Skoleafdelingen

Åben Skole - kunst, kultur og musik. Skoleafdelingen Skoleafdelingen Åben Skole - kunst, kultur og musik I denne folder kan du læse om fire gratis og obligatoriske åben skole undervisningsforløb til folkeskolerne i Hillerød Kommune. Forløbene har særligt

Læs mere

Åben Skole 2018/19 - kunst, kultur og musik

Åben Skole 2018/19 - kunst, kultur og musik Skoleafdelingen Åben Skole 2018/19 - kunst, kultur og musik I denne folder kan du læse om fire gratis og obligatoriske åben skole undervisningsforløb til folkeskolerne i Hillerød Kommune. Forløbene har

Læs mere

Program: mandag-fredag

Program: mandag-fredag Program: mandag-fredag Fortællefestivallen finder sted i uge 43, hvor der tilbydes workshops til skoleklasser i Greve, hvor børnene selv laver historier på forskellige måder. Det er GRATIS for klasser

Læs mere

LAV FILM OM VENSKABER

LAV FILM OM VENSKABER 1 LAV FILM OM VENSKABER Hvad vil det sige at være en god ven? Det er et tema, der optager børn og går igen i et væld af gode film. Når I besøger FILM-X, skal børnenes egne fortællinger omhandle venskab

Læs mere

KUNST PÅ TAPETET BØRNENES EFTERÅRSUDSTILLING 2012

KUNST PÅ TAPETET BØRNENES EFTERÅRSUDSTILLING 2012 BØRNENES EFTERÅRSUDSTILLING 2012 KUNST PÅ TAPETET MATERIALET BESTÅR AF TRE DELE: VEJLEDNING & PRAKTISK INFO SPØRGSMÅL & INSPIRATION TAPET-MODUL TIL PRINT/KOPI VEJLEDNING & PRAKTISK INFO OPGAVEBESKRIVELSE:

Læs mere

1. Reflekser som en ninja - om personkarakteristik

1. Reflekser som en ninja - om personkarakteristik 1. Reflekser som en ninja - om personkarakteristik s. 18-39 og s. 4-20 Anslået tidsforbrug: 4-5 uger Eleven kan læse med fordobling Eleven har viden om at læse på, mellem og bag linjerne s. 4-6, 7, 9-10,

Læs mere

ØRERNE I MASKINEN INSPIRATIONSMATERIALE 6-8 ÅRIGE. Zangenbergs Teater. Af Louise Holm

ØRERNE I MASKINEN INSPIRATIONSMATERIALE 6-8 ÅRIGE. Zangenbergs Teater. Af Louise Holm ØRERNE I MASKINEN INSPIRATIONSMATERIALE 6-8 ÅRIGE Zangenbergs Teater Af Louise Holm ØRERNE I MASKINEN Inspirationsmateriale for 6-8 årige Inspirationsmaterialet indeholder forskellige aktiviteter og øvelser,

Læs mere

Årsplan for dansk i 5. P 2016/17

Årsplan for dansk i 5. P 2016/17 Årsplan for dansk i 5. P 2016/17 Ret til ændringer forbeholdes (Tallene under mål refererer til målene i Undervisningsminiseriets forenklede fælles mål) periode forløb 1 Faglitteratur Personkarakteristik

Læs mere

Sprogværksted i børnehøjde

Sprogværksted i børnehøjde Bilag til ansøgningsskema til huskunstnerordningen Sprogværksted i børnehøjde Galten/Låsby dagtilbud søger om tilskud under huskunstnerordningen til projekt Sprogværksted i børnehøjde. Skanderborg kommune

Læs mere

Velkommen til Tidlig SFO På Nørre Aaby skole

Velkommen til Tidlig SFO På Nørre Aaby skole Velkommen til Tidlig SFO På Nørre Aaby skole Kære forældre Jeres barn er kommende skolestarter, og derfor har I mulighed for at vælge, at det skal gå i Tidlig SFO. På Nørre Aaby skole har vi tidlig SFO

Læs mere

SOMMER. for børn. Favrskov Kommune

SOMMER. for børn. Favrskov Kommune SOMMER for børn 2018 Favrskov Kommune Uge 27 BMX-, SCOOT- OG SKATERSKOLE Er du bidt af en gal skater og vil du gerne lære nye tricks? Så kom til 2 dage, hvor den professionelle skater Thomas Tarzan Hansen

Læs mere

FAG. RYGSæK. DEn UNDERVISNINGSMATERIALE Musik FAABORG-MIDTFYNS KULTURELLE RYGSÆK DEN KULTURELLE RYGSÆK PERIODE

FAG. RYGSæK. DEn UNDERVISNINGSMATERIALE Musik FAABORG-MIDTFYNS KULTURELLE RYGSÆK DEN KULTURELLE RYGSÆK PERIODE DEN KULTURELLE RYGSÆK sikrer børn og unge inspirerende møder med kunst og kulturarv giver børn og unge mulighed for at lære kulturens sprog giver børn og unge flere erfaringer med æstetiske og innovative

Læs mere

For at fastholde fokus på visionen, har alle kulturforløb tre gennemgående læringsmål, som alle kulturforløb skal opfylde.

For at fastholde fokus på visionen, har alle kulturforløb tre gennemgående læringsmål, som alle kulturforløb skal opfylde. Skoleåret 19/ 20 Kreativitet Dette materiale introducerer til musikforløbet Trut og Trommer, som er et af de kunst- og kulturforløb, der gennemføres i Lejre Kommunes børnekulturelle indsats- Dronten. Den

Læs mere

Brug af GoAnimate som understøttende og inspirerende redskab i forbindelse med skriveprocessen

Brug af GoAnimate som understøttende og inspirerende redskab i forbindelse med skriveprocessen Brug af GoAnimate som understøttende og inspirerende redskab i forbindelse med skriveprocessen FRA FÆLLES MÅL Fælles mål 5.-6. klasse Dansk Færdighedsmål Eleven kan bruge it- og tænkeredskaber til at få

Læs mere

LAV FILM OM VENSKABER

LAV FILM OM VENSKABER 1 LAV FILM OM VENSKABER Hvad vil det sige at være en god ven? Det er et tema, der optager børn og går igen i et væld af gode film. Når I besøger FILM-X, skal børnenes egne fortællinger omhandle venskab

Læs mere

Årsplan 2010/2011 for dansk i 1. klasse. Lærer: Suat Cevik. Formål for faget dansk

Årsplan 2010/2011 for dansk i 1. klasse. Lærer: Suat Cevik. Formål for faget dansk Årsplan 2010/2011 for dansk i 1. klasse Lærer: Suat Cevik Formål for faget dansk Formålet med undervisningen i faget dansk er at fremme elevernes oplevelse og forståelse af sprog, litteratur og andre udtryksformer

Læs mere

I faget kunst inddrager vi, udover billedkunst som sådan også noget håndarbejde og sløjd.

I faget kunst inddrager vi, udover billedkunst som sådan også noget håndarbejde og sløjd. Formål med faget kunst/kunstnerisk udfoldelse Formålet med faget Kunst er at eleverne bliver i stand til at genkende og bruge skaberkraften i sig selv. At de ved hjælp af viden om forskellige kunstarter

Læs mere

Ud i det blå. - Musik- og Teaterleg for de 0 3 årige. Udarbejdet af Ditte Aarup Johnsen

Ud i det blå. - Musik- og Teaterleg for de 0 3 årige. Udarbejdet af Ditte Aarup Johnsen Ud i det blå - Musik- og Teaterleg for de 0 3 årige Udarbejdet af Ditte Aarup Johnsen Ud i det blå er et musik- og teaterprojekt for dagplejere og deres børn i Aarhus Kommunes Dagpleje. Projektet er kendetegnet

Læs mere

Vil du videre i din udvikling som skuespiller og teaterskaber?

Vil du videre i din udvikling som skuespiller og teaterskaber? TGK+ Vil du videre i din udvikling som skuespiller og teaterskaber? TGK i Aalborg tilbyder nu et overbygningsår for dig, der har gennemført et teater talent forløb. Du kan søge ind, hvis du f.eks. har

Læs mere

Det da løgn. Tegn på læring til læringsmålene kan være. Færdigheds- og vidensmål. Plot 4, kapitel 1. Side 10-55 FORTOLKNING

Det da løgn. Tegn på læring til læringsmålene kan være. Færdigheds- og vidensmål. Plot 4, kapitel 1. Side 10-55 FORTOLKNING Plot 4, kapitel 1 Det da løgn Side 10-55 FORTOLKNING Oplevelse og indlevelse Eleven kan dramatisere litteratur og andre æstetiske tekster gennem oplæsning og tegning mundtlige, kropslige og billedlige

Læs mere

FAG. RYGSæK. DEn UNDERVISNINGSMATERIALE Musik FAABORG-MIDTFYNS KULTURELLE RYGSÆK DEN KULTURELLE RYGSÆK PERIODE

FAG. RYGSæK. DEn UNDERVISNINGSMATERIALE Musik FAABORG-MIDTFYNS KULTURELLE RYGSÆK DEN KULTURELLE RYGSÆK PERIODE DEN KULTURELLE RYGSÆK sikrer børn og unge inspirerende møder med kunst og kulturarv giver børn og unge mulighed for at lære kulturens sprog giver børn og unge flere erfaringer med æstetiske og innovative

Læs mere

SÆSON B I L L E D S K O L E N G R I B S K O V

SÆSON B I L L E D S K O L E N G R I B S K O V SÆSON 2018-2019 B I L L E D S K O L E N G R I B S K O V - Har du lyst til at skabe dig!!!! Formål med undervisningen at udvikle elevernes billedsprog gennem dialog baseret undervisning at stimulere elevernes

Læs mere

FAG. RYGSæK. DEn UNDERVISNINGSMATERIALE Musik FAABORG-MIDTFYNS KULTURELLE RYGSÆK DEN KULTURELLE RYGSÆK PERIODE

FAG. RYGSæK. DEn UNDERVISNINGSMATERIALE Musik FAABORG-MIDTFYNS KULTURELLE RYGSÆK DEN KULTURELLE RYGSÆK PERIODE DEN KULTURELLE RYGSÆK sikrer børn og unge inspirerende møder med kunst og kulturarv giver børn og unge mulighed for at lære kulturens sprog giver børn og unge flere erfaringer med æstetiske og innovative

Læs mere

Fælles mål for DUS på Sofiendalskolen Aktiv fritid for alle.

Fælles mål for DUS på Sofiendalskolen Aktiv fritid for alle. 1 Fælles mål for DUS på Sofiendalskolen Aktiv fritid for alle. DUS står for det udvidede samarbejde, for vi er optaget af at skabe helheder i børns liv og sikre sammenhæng mellem undervisning og fritiden.

Læs mere

Undervisningstilbud på Silkeborg Gymnasium til grundskolernes 6.-10. klasse

Undervisningstilbud på Silkeborg Gymnasium til grundskolernes 6.-10. klasse Undervisningstilbud på Silkeborg Gymnasium til grundskolernes 6.-10. klasse følg gymnasiet på de sociale medier Invitation Silkeborg Gymnasium inviterer hermed grundskolerne til et samarbejde baseret på

Læs mere

FREDERIKSBERG KULTURCAMP 2016

FREDERIKSBERG KULTURCAMP 2016 FREDERIKSBERG KULTURCAMP 2016 i vinterferien uge 7 DRAMA MED SVED PÅ PANDEN JAZZCAMP FOR PIGER MUSIK PÅ IPAD FANTASTISKE FIGURER FILMGYS VELKOMMEN TIL FREDERIKSBERG KULTURCAMP 2016 Her er din mulighed

Læs mere

Dansk årsplan 5. klasse /18

Dansk årsplan 5. klasse /18 Dansk årsplan 5. klasse - 2017/18 Kompetencemål: Vi arbejder i dansk henimod de 4 kompetencemål for dansk: - Læsning: Eleven kan læse og forholde sig til tekster i faglige og offentlige sammenhænge. -

Læs mere

Læseplan for valgfaget drama

Læseplan for valgfaget drama Læseplan for valgfaget drama Indhold Indledning 3 Trinforløb for 7./8./9. klassetrin 4 Dramaproduktion 4 Dramaanalyse 5 Indledning Faget drama som valgfag er etårigt og kan placeres i 7./8./9. klasse.

Læs mere

VEJEN TIL VIDEN BIBLIOTEKETS TILBUD TIL SKOLERNE EFTERÅR 2018

VEJEN TIL VIDEN BIBLIOTEKETS TILBUD TIL SKOLERNE EFTERÅR 2018 VEJEN TIL VIDEN BIBLIOTEKETS TILBUD TIL SKOLERNE EFTERÅR 2018 VELKOMMEN Svendborg Bibliotek har fornøjelsen af, at tilbyde byens skoler at samarbejde om, at dyrke elevernes nysgerrighed overfor verden

Læs mere

NYHED! For 1. - 7. klasse. inkl. DANS & TEATER MINI KULTUREL RYGSÆK

NYHED! For 1. - 7. klasse. inkl. DANS & TEATER MINI KULTUREL RYGSÆK NYHED! For 1. - 7. klasse inkl. DANS & TEATER MINI KULTUREL RYGSÆK 2013 Giv dine elever en helt særlig kulturoplevelse - deltag i den Mini Kulturelle Rygsæk! Børnekulturelt Netværk Svendborg Kommune (BKN

Læs mere

TILMELDING PÅ

TILMELDING PÅ UDSKOLING: SYNOPSIS, INSTRUKTION & SKUESPIL / TIRSDAG DEN 10. JANUAR / RINGE Målgruppe: Dansk- og dramalærere i 7.-10. klasse Undervisere: Skuespiller Lise Ørtved og instruktør og manuskriptforfatter Christian

Læs mere

KULTURENS BØRN. Kreative børn 2016-17

KULTURENS BØRN. Kreative børn 2016-17 KULTURENS BØRN Kreative børn 2016-17 Intro Kære skoler Kulturinstitutionerne, Ungdomsskolen, Børnekulturkonsulenten og Uddannelseshuset arbejder sammen om at styrke samarbejdet og formidlingen af kulturtilbud

Læs mere

FORLØBSVEJLEDNING Af Anders Korsgaard Pedersen

FORLØBSVEJLEDNING Af Anders Korsgaard Pedersen 1/5 Af Anders Korsgaard Pedersen Niveau 5. - 6.klasse Varighed 14-16 lektioner I dette forløb skal eleverne lære rapperen, freestyleren og mennesket Per Uldal kendt som Per Vers at kende. Dermed bliver

Læs mere

KULTURELLE UDTRYKS- FORMER OG VÆRDIER

KULTURELLE UDTRYKS- FORMER OG VÆRDIER Udviklingsprogrammet FREMTIDENS DAGTILBUD AKTIVITETSTEMA KULTURELLE UDTRYKS- FORMER OG VÆRDIER Indhold 3 4 5 6 8 9 Indledning Kulturelle udtryksformer og værdier i Fremtidens Dagtilbud Fokusområder Pædagogiske

Læs mere

Eleven kan udfolde sig selvstændigt i sang, spil og bevægelse. Eleven kan arrangere og komponere musikalske udtryk

Eleven kan udfolde sig selvstændigt i sang, spil og bevægelse. Eleven kan arrangere og komponere musikalske udtryk Kompetencemål Kompetenceområde Efter klassetrin Efter 4. klassetrin Efter 6. klassetrin Musikudøvelse Eleven kan deltage opmærksomt i sang, spil og bevægelse Eleven kan deltage opmærksomt i sang, spil

Læs mere

Undervisningstilbud på Silkeborg Gymnasium til grundskolernes klasse

Undervisningstilbud på Silkeborg Gymnasium til grundskolernes klasse Undervisningstilbud på Silkeborg Gymnasium til grundskolernes 6.-10. klasse Følg gymnasiet på de sociale medier Invitation Silkeborg Gymnasium inviterer hermed grundskolerne til et samarbejde baseret på

Læs mere

1. Årsplan for Dansk i 7a. 2015/2016 Der vil i hver uge være grammatik træning om mandagen, samt 20 minutters læsebånd hver tirsdag.

1. Årsplan for Dansk i 7a. 2015/2016 Der vil i hver uge være grammatik træning om mandagen, samt 20 minutters læsebånd hver tirsdag. 1. Årsplan for Dansk i 7a. 2015/2016 Der vil i hver uge være grammatik træning om mandagen, samt 20 minutters læsebånd hver tirsdag. UGE Emne Aktiviteter Fælles mål 33 Klassens værdier/regler - Introduktion

Læs mere

Kunstneriske færdigheder Kreativ proces Samskabelse Børn til børn-formidling

Kunstneriske færdigheder Kreativ proces Samskabelse Børn til børn-formidling Kunstneriske færdigheder Kreativ proces Samskabelse Børn til børn-formidling Gratis læringsforløb før Snapsting for Børn Få et intensivt forløb med en professionel kunstner på skolen, som afsluttes til

Læs mere

BILLEDSKOLE, MALING OG TEGNING

BILLEDSKOLE, MALING OG TEGNING BILLEDSKOLE, MALING OG TEGNING BILLEDSKOLE, MALING OG TEGNING På billedskole eller til maling og tegning kan du være kreativ og prøve at lave kunst på forskellige måder og med forskellige materialer. Tit

Læs mere

sisg GDE D T E T SK S R K I R V V DE D T E se s N E D N DDE D T E

sisg GDE D T E T SK S R K I R V V DE D T E se s N E D N DDE D T E sig DET SKRIV DET SEND DET Lærervejledning & Redaktion: Jakob Skov Øllgård Grafisk design: Marianne Eriksen Foto: Mette Frandsen INDHOLD Til læreren Mistanke om vold? - hvad gør du? Sådan kan materialet

Læs mere

Smag på kulturen! - appetitvækker for Børneområdet

Smag på kulturen! - appetitvækker for Børneområdet Smag på kulturen! - appetitvækker for Børneområdet Smag på kulturen I Kultur har vi et ønske om, at børn får smag for kunst og kultur i deres hverdag. Smag på kulturen er tænkt som en appetitvækker til

Læs mere

Færdigheds- og vidensområder

Færdigheds- og vidensområder Klasse: Venus (2.-3. klasse) Skoleår: 2016/2017 Fag: Dansk Uge/måned Emner/tema Kompetenceområde(r) August Danskfaget Kunsteventyr Eleverne lærer at finde rundt på danskfaget.dk Fremstilling: Fortolkning:.

Læs mere

KUNST TALENT KLASSEN SKÆLSKØR SKOLE 2016/2017

KUNST TALENT KLASSEN SKÆLSKØR SKOLE 2016/2017 KUNSTTALENTKLASSEN SKÆLSKØR SKOLE 2016/2017 VIL DU DYRKE DIT TALENT? Skal du i 7. klasse efter sommerferien 2016? Elsker du musik, kunst, design eller performance? Drømmer du om at skabe dit eget professionelle

Læs mere

Musik Fælles Mål 2019

Musik Fælles Mål 2019 Musik Fælles Mål 2019 Indhold 1 Fagets formål 3 2 Fælles Mål 4 Kompetencemål 4 Fælles Mål efter klassetrin Efter 2. klassetrin 5 Efter 4. klassetrin 6 Efter 6. klassetrin 7 Fælles Mål efter kompetenceområde

Læs mere

HILLERØD BIBLIOTEKERNE

HILLERØD BIBLIOTEKERNE 0 2 / 9 1 D U B L I T E L SKO HILLERØD BIBLIOTEKERNE 1 VELKOMMEN PÅ BIBLIOTEKET 2 HILLERØD BIBLIOTEKERNES SKOLETILBUD 2019-2020 Hillerød Bibliotekerne er glade for at kunne præsentere vores nye skolekatalog

Læs mere

LINJESKOLE PÅ GRØNNEVANG SKOLE

LINJESKOLE PÅ GRØNNEVANG SKOLE LINJESKOLE PÅ GRØNNEVANG SKOLE Fra august 2012 etablerer vi linjeskole på Grønnevang Skole. Muligheden for faglig fordybelse indenfor enkelte emner styrkes, og vi skaber større faglig sammenhængskraft

Læs mere

Min historie. Fra 12 år

Min historie. Fra 12 år Min historie Fra 12 år 3. Intro til læreren 4. Video og øvelse 1 Spring i tid og rum 7. Video og øvelse 2 Lav en dokumentar om livet på et asylcenter 10. Video og øvelse 3 Lav din egen livsfortælling Intro

Læs mere

Generelt om klasse(indskoling)

Generelt om klasse(indskoling) Færdigheder ved skoleårets afslutning: Generelt om 0.-3. klasse(indskoling) Ved slutningen af børnehaveklasseåret har eleven fået den viden og de færdigheder, der skal gøre eleven i stand til at: være

Læs mere

Afrapportering pædagogisk læreplan :

Afrapportering pædagogisk læreplan : Afrapportering pædagogisk læreplan 2015-2017: Afdeling: Børnehaven, Orkestervej Aktivitetstema: Kulturelle udtryksformer og værdier: Æstetiske oplevelser Skabende praksis Traditioner og værdier Kultur

Læs mere

Lær Dhakas børn at kende. - et forløb om børns levevilkår i Bangladeshs hovedstad Dhaka

Lær Dhakas børn at kende. - et forløb om børns levevilkår i Bangladeshs hovedstad Dhaka Opgaveark Dansk og Natur/Teknologi, 1.-5. klasse Omfang: 2-4 lektioner (Plus 2-4 lektioner, hvis I bruger tillægsopgaverne) Lær Dhakas børn at kende - et forløb om børns levevilkår i Bangladeshs hovedstad

Læs mere

Musik B stx, juni 2010

Musik B stx, juni 2010 Musik B stx, juni 2010 1. Identitet og formål 1.1. Identitet Musikfaget forener en teoretisk-videnskabelig, en kunstnerisk og en performativ tilgang til musik som en global og almenmenneskelig udtryksform.

Læs mere

Dansk i indskolingen - Lilleskolen i Odense

Dansk i indskolingen - Lilleskolen i Odense Mundtlig fortælling Fortæller for hele klassen Begyndende arbejde med Fortælle forståeligt og Identitet genrer: eventyr, gyser, sammenhængende for Opmærksomhed Fabulere Fantaserer og digter referat mv.

Læs mere

Undervisningsplan. I følgende to fag følger vi Undervisningsministeriets Forenklede Fælles Mål uden ændringer:

Undervisningsplan. I følgende to fag følger vi Undervisningsministeriets Forenklede Fælles Mål uden ændringer: Undervisningsplan Udarbejdelse af undervisningsplan for praktisk/musisk område på Iqra Privatskole: På Iqra Privatskole følger vi generelt Undervisningsministeriets 'Forenklede Fælles Mål', men der er

Læs mere

RYGSæK. DEn UNDERVISNINGSMATERIALE DEN KULTURELLE RYGSÆK FAABORG-MIDTFYNS KULTURELLE RYGSÆK INDHOLD PERIODE

RYGSæK. DEn UNDERVISNINGSMATERIALE DEN KULTURELLE RYGSÆK FAABORG-MIDTFYNS KULTURELLE RYGSÆK INDHOLD PERIODE DEN KULTURELLE RYGSÆK sikrer børn og unge inspirerende møder med kunst og kulturarv giver børn og unge mulighed for at lære kulturens sprog giver børn og unge flere erfaringer med æstetiske og innovative

Læs mere

INSPIRATION OG EFTERUDDANNELSE EFTERÅR 2005 FORÅR 2006

INSPIRATION OG EFTERUDDANNELSE EFTERÅR 2005 FORÅR 2006 INSPIRATION OG EFTERUDDANNELSE EFTERÅR 2005 FORÅR 2006 PROGRAM EFTERÅR 2005 DET SCENISKE OBJEKT En kursusrække som formidler indsigt og teknisk viden for scenekunstnere med interesse for ny scenekunst/

Læs mere

Læseplan for børnehaveklasserne

Læseplan for børnehaveklasserne Læseplan for børnehaveklasserne Børnehaveklassernes overordnede mål Undervisningen i børnehaveklassen er med til at lægge fundamentet for skolens arbejde med elevernes alsidige personlige udvikling ved

Læs mere

Dansk. Tema: Den gode historie Uge Skoleåret 2018/19 Årsplan 8. klasse. Indhold Aktiviteter/Metode Mål Evaluering

Dansk. Tema: Den gode historie Uge Skoleåret 2018/19 Årsplan 8. klasse. Indhold Aktiviteter/Metode Mål Evaluering Tema: Den gode historie Uge 33-36 Læsning af historiske materialer af og om Esrum i forbindelse med skolens 30. års jubilæum dansk.gyldendal.dk forløbet Fortællende journalistik og forløbet Nyhedsformidling

Læs mere

SCIENCE FICTION FILM JERES FORESTILLINGER OM FREMTIDEN

SCIENCE FICTION FILM JERES FORESTILLINGER OM FREMTIDEN 1 SCIENCE FICTION FILM JERES FORESTILLINGER OM FREMTIDEN Still: Gennem portalen, baggrundsfilm / FILM-X studie 3 Science fiction-genren rummer alt fra hæsblæsende underholdning til både smukke og dystopiske

Læs mere

Erfaringsopsamling Børnekulturugen 2013

Erfaringsopsamling Børnekulturugen 2013 Erfaringsopsamling Børnekulturugen 2013 2013 Indhold Erfaringsopsamlingens ramme 1 Om erfaringsopsamlingen, formål og temaet Fotodokumentation m.m. i forhold til de tre mål 2 At skabe og styrke samarbejde

Læs mere

UNDERVISNINGSPLAN FOR HÅNDVÆRK OG DESIGN 2015

UNDERVISNINGSPLAN FOR HÅNDVÆRK OG DESIGN 2015 UNDERVISNINGSPLAN FOR HÅNDVÆRK OG DESIGN 2015 Overordnet formål med Håndværk og Design. På 4., 5. og 6., 7. klassetrin arbejder vi med Håndværk og Design. I 4. klasse inkluderer faget også et kvartalsforløb

Læs mere

Workshop - optakt til Aprilfestival

Workshop - optakt til Aprilfestival TILBUD Workshop - optakt til Aprilfestival I dette hæfte finder du tilbud om workshops for børnehavebørn, børn i indskolingen, børn på skolernes mellemtrin samt kurser for lærere og pædagoger Formålet

Læs mere

Indhold. Indledning Vision Udfordringer Ambitioner Kulturgarantien Synlig Børnekultur Målsætninger

Indhold. Indledning Vision Udfordringer Ambitioner Kulturgarantien Synlig Børnekultur Målsætninger Børnekultur politik Indhold Indledning 3 Vision 4 Udfordringer 5 Ambitioner 6 Kulturgarantien Synlig Børnekultur Målsætninger 2 6 7 8 Børneinstitutioner, skoler og institutioner for unge 8 Museerne 8 Musikskolen

Læs mere

Indhold. Forord 3 Indledning 4 Vision 5 Udfordringer 6 Ambitioner 7. Målsætninger 9. Fra vision til handling 14-15

Indhold. Forord 3 Indledning 4 Vision 5 Udfordringer 6 Ambitioner 7. Målsætninger 9. Fra vision til handling 14-15 Børnekultur politik Indhold Forord 3 Indledning 4 Vision 5 Udfordringer 6 Ambitioner 7 Kulturgarantien 7 Kulturfærge Frederikshavn 8 Synlig Børnekultur 8 Målsætninger 9 Kultur- og Fritidsudvalget 9 Børneinstitutioner,

Læs mere

Hvad kan DIN skole bruge biblioteket til?

Hvad kan DIN skole bruge biblioteket til? Hvad kan DIN skole bruge biblioteket til? Besøg BIBLIOTEKET Besøg VANDREHALLEN Besøg BIBLIOTEKET Hvordan kan skolen bruge biblioteket? Hvorfor biblioteksbesøg? Tilbuddene veksler mellem kulturel oplevelse

Læs mere

KulTUR for alle efterår 2016

KulTUR for alle efterår 2016 KulTUR for alle efterår 2016 Undervisningstilbud ifm. KulTUR for alle, efteråret 2016 Bussen kører tirsdage, onsdage og torsdage i ugerne 45-48. HEART og Carl-Henning Pedersen & Else Alfelts Museum tilbyder

Læs mere

TILMELDING PÅ

TILMELDING PÅ MELLEMTRIN: SYNOPSIS, SKUESPIL & INSTRUKTION / MANDAG DEN 9. JANUAR / RINGE Målgruppe: Dansk- og dramalærere i 4.-6. klasse Undervisere: Skuespiller og instruktør Uta Motz og manuskriptforfatter og instruktør

Læs mere

Opdateret maj Læseplan for valgfaget drama

Opdateret maj Læseplan for valgfaget drama Læseplan for valgfaget drama Indhold Indledning 3 Trinforløb for 7./8./9. klassetrin 4 Dramaproduktion 4 Dramaanalyse 5 Indledning Faget drama som valgfag er etårigt og kan placeres i 7./8./9. klasse.

Læs mere

FAG. RYGSæK. DEn UNDERVISNINGSMATERIALE klasse FAABORG-MIDTFYNS KULTURELLE RYGSÆK DEN KULTURELLE RYGSÆK PERIODE

FAG. RYGSæK. DEn UNDERVISNINGSMATERIALE klasse FAABORG-MIDTFYNS KULTURELLE RYGSÆK DEN KULTURELLE RYGSÆK PERIODE DEN KULTURELLE RYGSÆK sikrer børn og unge inspirerende møder med kunst og kulturarv giver børn og unge mulighed for at lære kulturens sprog giver børn og unge flere erfaringer med æstetiske og innovative

Læs mere

Årsplan for dansk 2017/2018. Fagformålet jf. nye forenklede mål 2014:

Årsplan for dansk 2017/2018. Fagformålet jf. nye forenklede mål 2014: Fagformålet jf. nye forenklede mål 2014: Eleverne skal i faget dansk fremme deres oplevelse og forståelse af litteratur og andre æstetiske tekster, fagtekster, sprog og kommunikation som kilder til udvikling

Læs mere

Søg Find Vurdér Herning Bibliotekernes tilbud til ungdomsuddannelserne

Søg Find Vurdér Herning Bibliotekernes tilbud til ungdomsuddannelserne Søg Find Vurdér Herning Bibliotekernes tilbud til ungdomsuddannelserne Velkommen til Herning Bibliotekernes tilbud til ungdomsuddannelserne Herning Bibliotekerne tilbyder en række korte undervisningsforløb,

Læs mere

IDÉKATALOG 4 EVER I UNDERVISNINGEN KLASSETRIN.

IDÉKATALOG 4 EVER I UNDERVISNINGEN KLASSETRIN. IDÉKATALOG 4 EVER I UNDERVISNINGEN - 7.-10. KLASSETRIN. OPGANG2 TURNETEATER vil gerne invitere dine elever med på en rejse, hvor dilemmaer fra elevernes hverdag, teaterforestilling 4 EVER og elevernes

Læs mere

FUELED BY CLAIM DIN KULTURARV // DANS. Den lille havfrue nyfortolket og sat i perspektiv gennem dans

FUELED BY CLAIM DIN KULTURARV // DANS. Den lille havfrue nyfortolket og sat i perspektiv gennem dans FUELED BY CLAIM DIN KULTURARV // DANS Den lille havfrue nyfortolket og sat i perspektiv gennem dans Dette er et gratis undervisningsforløb, der åbner op for fysisk tilgang til tekst. Vi vil gerne forundre,

Læs mere

Introduktion til Rytmeleg i vuggestuer/ dagpleje

Introduktion til Rytmeleg i vuggestuer/ dagpleje Introduktion til Rytmeleg i vuggestuer/ dagpleje Dette materiale introducerer til rytmikforløbet, som er vuggestuernes og dagplejernes kulturforløb i Børnekulturpakkerne. Rytmikforløbet vil gennem sange,

Læs mere

Velkommen til Den Kreative Skole

Velkommen til Den Kreative Skole Velkommen til Den Kreative Skole Jeg vil gerne byde velkommen til Den Kreative Skoles nye sæson 2018/2019. Vi vil hermed præsentere en bred palet af tilbud til den enkelte elev med mulighed for individuel

Læs mere

Valgfag på Feldballe Friskole

Valgfag på Feldballe Friskole Valgfag på Feldballe Friskole For elever i fritidsordningen på Feldballe Friskole bliver der nu flere valgfag at vælge imellem i løbet af året. I dette lille hæfte kan du se hvilke aktiviteter det handler

Læs mere

Årsplan i dansk for Klasse 34 skoleåret 2014-2015 Signe Søe Kongsvold

Årsplan i dansk for Klasse 34 skoleåret 2014-2015 Signe Søe Kongsvold Klasse 34 har 9 lektioner dansk ugentligt. Derudover er der 30 minutters læse- eller skrivebånd dagligt. Aktiviteterne i læse- og skrivebånd kan ses herunder: Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Læsebånd

Læs mere

LINJEFAG LINJERNE 7-9. KLASSE

LINJEFAG LINJERNE 7-9. KLASSE Nordskolen Nordskolen og Sydskolen LINJEFAG LINJERNE 7-9. KLASSE INDHOLD VALG AF LINJEFAG 3 RAMMER OG ORGANISERING 4 SPORT OG SUNDHED 5 INTERNATIONAL 6 SCIENCE OG INNOVATION 7 KOMMUNIKATION OG LITTERATUR

Læs mere