Notat Status på psykiatriens målbillede status på implementeringen pr. juli 2015.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Notat Status på psykiatriens målbillede status på implementeringen pr. juli 2015."

Transkript

1 Journal nr.: 12/12917 Dato: 12. august 2015 Udarbejdet af: Heidi Hougaard E mail: Heidi.Hougaard@rsyd.dk Telefon: Notat Status på psykiatriens målbillede status på implementeringen pr. juli Baggrund Indeværende status indeholder en status på psykiatriens målbillede Statussen er den anden for Konklusion på status juli 2015: Helt overordnet følger implementeringen de lagte planer og målene er opnået på en række områder. Målopfyldelsen på indberetning af data til RKKP databaserne, ligger fortsat under målet. Målopfyldelsen har været drøftet på Kvalitetsrådsmødet i maj, hvor konklusionen var, at sygehusets arbejde med RKKP indikatorerne skal nytænkes. Det blev aftalt, at der udarbejdes et oplæg med henblik på en faglig prioritering af et afgrænset antal indikatorer fra begge databaser. Denne prioritering skal foretages af de specialeansvarlige overlæger og skal være med til at målrette sygehusets samlede indsats. Samtidigt drøfter afdelingerne lokalt egne resultater og gennemfører udvalgte forbedringstiltag. Udviklingen i anvendelsen af beroligende medicin under tvang har givet anledning til at se nærmere på denne form for tvang. Der har været foretaget en gennemgang af Region Syddanmarks anvendelse af beroligende medicin under tvang de sidste år, herunder om der er variationer blandt de kliniske afdelinger. Derudover er der undersøgt, om udviklingen af antallet af beroligende medicin givet under tvang, hænger sammen med udviklingen af antallet af bæltefikseringer. Der ses ingen sammenhæng mellem de afdelinger, som har reduceret i antallet af bæltefikseringer og en øget anvendelse af beroligende medicin under tvang. Udviklingen følges tæt. Indeværende status bærer bræg af udfordringer med at opgøre kvalitetsdata på en række områder. Regionen har udarbejdet en ny instruks for anvendelsen af kvalitetsdata. Baggrunden er en udmelding fra Ministeriet for Sundhed og forebyggelse om, at der ikke længere er hjemmel til at udføre kvalitetssikring/journalaudit ifølge sundhedsloven. Dette bevirker, at der ikke som vanligt er afholdt journalaudit i april 2015, og der forligger derfor ikke data i forhold til KRAM screening og medicingennemgang. Kvalitetsrådet drøfter i efteråret, hvordan der fremadrettet kan sikres kvalitetsdata inden for de nye rammer. En opdatering af Cosmic har bevirket at der er opstået fejl i forhold til udtræk af visse data. Det gør, at der pt. ikke kan trækkes valide data på ventetider. Leverandøren arbejder på en løsning, som forventes klar ultimo august Status: Rød: Målopfyldelsen afviger med mere end 3 % fra målet eller implementeringen er ikke påbegyndt eller meget forsinket Gul: Målopfyldelsen afviger med mere end 1 % fra målet eller implementeringen er forsinket i henhold til planen Grøn: Målopfyldelsen eller implementeringen forløber planmæssigt Grå: Der er endnu ikke udviklet indikatorer, hvorfor indsatsen ikke kan vurderes. Grå skrift i status markerer, at denne er uændret fra sidste afrapportering.

2 Psykiatri opfølgning på mål Pakkeforløb for de vigtigste diagnoser er implementeret. Alle patienter med samme sygdomsbillede tilbydes samme behandlingsforløb i hele regionen. Pakkeforløb implementeres planmæssigt Voksenområdet: 10 ambulante behandlingspakker samt 3 udredningspakker er implementeret. Børne og ungeområdet: 4 behandlingspakker samt 4 udredningspakker er implementeret. Fælles akut modtagelse er implementeret. Alle akutte patienter modtages i FAM/PAM Implementering forløber planmæssigt D. 17. september 2015 integreres psykiatrien i FAM Aabenraa, i forbindelse med psykiatriens indflytning i Aabenraa. Desuden starter akutmodtagelsen i Esbjerg med at modtage børn og unge fra hele den jyske del af regionen d. 14. september jævnfør Psykiatriplanen. Der er ekstra 20 speciallæger ansat (8 i 2014 og 3 i 2015) 40 specialpsykologer ansat (8 i 2014 og 7 i 2015) 88 optagne specialsygeplejersker (22 i 2014 og 22 i 2015) Rekrutteringsplan for psykiatrien er implementeret. Rekruttering forløber planmæssigt Der er i 2015 (kalenderår) ansat / uddannet: 1 udenlandsk speciallæge ansat (målet er 3 i 2015) 5 specialpsykologer ansat i specialpsykologstilling (målet er 7 i 2015) 24 optagne specialsygeplejersker (målet er 22 i 2015.) (Data er opgjort pr. 16. juli 2015)

3 90% databasekomplethed for hhv. NIP skizofreni og depression samt målopfyldelse på alle indikatorer senest 31. dec Behandling af patienter med skizofreni og depression sker i henhold til nyeste kliniske vejledninger, retningslinjer og pakkeforløb. Skizofrenidatabasen opgjort jan maj 2015 Databasekomplethed på 90 % : Under 50 % af de relevante registreringer foretages. Målopfyldelse på alle indikatorer: 3 opfyldt, 2 delvist opfyldt og 15 ikke opfyldt Depressionsdatabasen årsrapport 2014 Databasekomplethed på 90 % : Under 50 % af de relevante registreringer foretages. Målopfyldelse på alle indikatorer: 0 opfyldt, 0 delvist opfyldt og 17 ikke opfyldt BUP ADHD årsrapport 2014 Databasekomplethed på 90 % : kan ikke opgøres Målopfyldelse på alle indikatorer ift. landsgennemsnit: 1 over landsgennemsnittet og 9 under landsgennemsnittet På baggrund af partnerskabsaftalen mellem Danske Regioner og Sundhedsministeriet er der udarbejdet 4 indikatorer. Indikator 1 Halvering af antallet af fikseringer i Mål om reducering på 10% i 2015 (Fra 1108 fikseringer til 997 fikseringer). Indikator 2 I forhold til antallet af fikseringer over 48 timer er der et akkumuleret mål om reduktion på 50 % i 2020.(Fra 257 til 129 hændelser) Indikator 3 Antallet af beroligende medicin givet under tvang følges Indikator 4 Antallet af patienter berørt af en eller flere tvangsforanstaltninger reduceres ift baseline Brugen af tvang skal minimeres, og ingen patienter udsættes for tvang med mindre det er fagligt begrundet iht. gældende retningslinjer Den nationale baseline er baseret på et gennemsnit af Kilde: Data opgjort i Tvang i Psykiatrien (TIP) d. 3. august Der forventes i denne måned i højere grad at forekomme efterregistreringer pga. ændringer i psykiatriloven samt indberetningsmodulet. Indikator 1: I perioden januar til juli 2015 har der været 581 fikseringer. Der ses pr. 31. juli ,2 % færre fikseringer Indikator 2: I perioden januar til juli 2015 har der været (afsluttet) 86 fikseringer med en varighed på over 48 timer. Der ses pr. 31. juli ,6 % færre fikseringer over 48 timer Indikator 3: I perioden januar til juli 2015 er beroligende medicin givet under tvang 944 antal gange. Pr. 31. juli 2015 ses en stigning på 34 % flere hændelser af beroligende medicin givet under tvang Indikator 4 : I perioden januar til juli 2015 har 724 antal patienter været berørt af tvang. Pr. 31. juli 2015 ses en stigning på 3,5 %

4 90% af de psykiatriske patienter der er i målgruppen for medicingennemgang har fået foretaget medicingennemgang. 100 % af alle patienter er screenet for KRAMfaktorer og der er iværksat relevante interventioner Der er overblik over og kontrol med hver enkelt patients medicinering. Vurdering af somatisk sundhed og livsstil er en integreret del af psykiatrisk udredning og behandling. Journalaudit fra november 2014 viser, at 62 % af indlagte risikopatienter og 48 % af ambulante risikopatienter har fået foretaget medicingennemgang. I forbindelse med satspuljeaftalen på psykiatriområdet , er der etableret en psykofarmakologisk rådgivningsfunktion i psykiatrisygehuset, som blandt andet skal rådgive lægerne i forhold til medicingennemgang. Rådgivningen varetages af farmaceuter og er kommet godt i gang på alle afdelinger. Indikatoren kan pt. Ikke opgøres, da Regionen har udarbejdet ny instruks for anvendelsen af kvalitetsdata. Baggrunden er en udmelding fra Ministeriet for Sundhed og forebyggelse om, at der ikke længere er hjemmel til at udføre kvalitetssikring/journalaudit ifølge sundhedsloven. KRAM screening (Kilde: Journalaudit nov. 2014) Kost: Risiko ift ernæring er vurderet: 81 % indlagte Rygning: Risiko ift nikotin er vurderet: 90 % indlagte, 87 % ambulante Alkohol: Risiko ift alkohol er vurderet: 91 % indlagte, 91 % ambulante Motion: Risiko ift motion er vurderet: 48 % indlagte, 67 % ambulante Intervention: Der er givet Information ved sundhedsmæssig risiko: 30 % indlagte, 35 % ambulante. Indikatoren kan pt. Ikke opgøres, da Regionen har udarbejdet ny instruks for anvendelsen af kvalitetsdata. Baggrunden er en udmelding fra Ministeriet for Sundhed og forebyggelse om, at der ikke længere er hjemmel til at udføre kvalitetssikring/journalaudit ifølge sundhedsloven.

5 Lokalpsykiatrien er implementeret og mindst 90% af alle cpr. nr. behandles uden indlæggelse Al behandling foregår ambulant, med mindre der er indikation for indlæggelse. I 2014 blev 84 % af alle patienter i behandling behandlet uden indlæggelse (Kilde: E sundhed maj 2015) Sammenhængende og fælles it løsninger, EPJ/ PAS er udrullet 2. kvartal. Hele den regionale psykiatri kan trække på relevante og fælles journaloplynsinger. Implementeringen følger den reviderede plan med fuld udrulning i Cosmic er udrullet i de Sønderjyske afdelinger i juni Velfungerende samarbejde med kommuner i forhold til socialpsykiatri, jobcenter og øvrige relevante afdelinger Almen praksis modtager i 90 % af tilfældene epikriser ved udskrivelse af patienter senest 3 dage efter udskrivelse Samarbejde med kommune om den enkelte patient er en integreret del af psykiatrisk udredning og behandling i alle forløb, hvor der er behov for kommunal indsats. Samarbejde med almen praksis er en integreret del af psykiatrisk udredning og behandling. Der følges op på samarbejdet i en række sammenhænge, herunder i implementeringsprocessen for den nye sundhedsaftale og løbende i de psykiatriske samordningsfora. Der er igangsat en videreudvikling af opfølgningen på målet. Målopfyldelse for hele psykiatrisygehuset for perioden 1/1 31 /7 2015, er 90 %. (Kilde: Data fra PAS systemerne trukket d. 4. august 2015) Ingen afvisninger af henviste patienter uden vurdering eller besøg. Alle henviste patienter modtager vurdering eller besøg. Data oplyst til Danske Regioners benchmarking af psykiatrien 2013 viser, at Psykiatrien i Region Syddanmark i 2013 afviste 9 % af henvisningerne på B og U området og 4 % på voksenområdet rapporten er endnu ikke offentliggjort. (Årsagen til afvisninger fremgår ikke af data)

6 Ventetidsoverholdelse. Min. 90% i realiseret max. Ventetid. Alle patienter udredes, diagnosticeres og behandles indenfor de til hver tid gældende ventetidsregler. Nationalt såvel som regionalt. Efter en opdatering af registreringssystemet, er der opstået fejl. Det gør, at der pt. ikke kan trækkes nye valide data på ventetider. Opgørelsen er derfor pr. 31. maj Udredning opstart af indenfor 30 dage: B&U: 94 % Voksenpsykiatri: 86 % Gældende regler: Udredning inden 30 dage og behandling inden 30 dage. Behandling opstart indenfor 30 dage B&U: 95 % Voksenpsykiatri: 71 % (Data er trukket for ambulante patienter og ATT er ikke medregnet. Ventetid for behandling er opgjort for patienter, der går direkte i behandling og som ikke først skal udredes.) Stigende patient og pårørende tilfredshed samt højere svarprocent. Patienter og pårørende bliver aktivt inddraget i hele forløbet. Patient og pårørende tilfredshed er opgjort via 7 forskellige undersøgelse indlagte og ambulante patienter + pårørende på både vokse samt børn og ungeområdet og for retspsykiatrien (indlagte). Mål: Stigende tilfredshed: Det samlede indtryk af psykiatrien, er enten stabilt eller stigende. Mål: Højere svarprocent: Svarprocenten anses for at være stigende. Dog er den ikke i alle grupper på 60 % som er målet. Patienten har adgang til oplysninger om behandling (E journal) Patient og pårørende kan altid orientere sig om det igangværende udrednings, diagnostiserings, behandlingsforløb. Der kan hentes oplysninger i e journal alle steder i dag, men det er forskelligt, hvor data kommer fra samt mængden af data, da afdelingerne fortsat har forskellige IT systemer.

7 Effektivitet Effektivitet Region Syddanmark er den mest produktive region på psykiatriområdet Realisering af effektivitetsgevinster ved indflytning i nybyggeri Psykiatrien i Region Syddanmark er kendetegnet ved høj produktivitet. Psykiatriens effektivitetsgevinster er synlige og dokumenteres fortløbende. Effektivitet Vækst i antal besøg pr. behandler pr. dag. Omlægning til lokalpsykiatri ses gennem flere ambulante besøg pr. medarbejder Effektivitet Rette patient i rette seng Gennemførsel af patientinventering på alle afdelinger inden Den foreløbige Benchmarking undersøgelse for 2014 fra Danske Regioners viser, at Psykiatrien i Region Syddanmark, er det mest produktive psykiatriske sygehus i landet, målt i forhold til laveste udgifter pr. unikke cpr.nr. Målbilledet afrapporteres i forbindelse med indflytning i nybyggeri. Realisering er sket i forbindelse med nybyggeri i Middelfart. Der afrapporteres næste gang efter indflytning i Aabenraa i september. Indikator for målopfyldelsen er under udarbejdelse. Det vurderes, at data kan offentliggøres i løbet af efteråret og 2014 vil blive anvendt som baseline. Tilrettelæggelse af opgaven er påbegyndt. Der forventes at ligge en plan for patientinventering medio Opgaven skal samtænkes med analysen af fremtidigt sengebehov.

Psykiatri opfølgning på mål

Psykiatri opfølgning på mål Psykiatri opfølgning på mål Mål Indikator Mål Status november 2014 Aktuel fremdrift/ Pakkeforløb for de vigtigste diagnoser er Alle patienter med samme sygdomsbillede tilbydes samme behandlingsforløb i

Læs mere

Notat Status på psykiatriens målbillede samt revision af psykiatriplan status på implementeringen pr. 1. oktober 2015.

Notat Status på psykiatriens målbillede samt revision af psykiatriplan status på implementeringen pr. 1. oktober 2015. Dato: 29. oktober 2015 Journal nr.: 12/12917 Udarbejdet af: Heidi Hougaard E mail: Heidi.Hougaard@rsyd.dk Notat Status på psykiatriens målbillede samt revision af psykiatriplan status på implementeringen

Læs mere

Revision af psykiatriplan samt psykiatriens målbilleder status på implementeringen pr. 1. maj 2014

Revision af psykiatriplan samt psykiatriens målbilleder status på implementeringen pr. 1. maj 2014 Journal nr.: 12/12917 Dato: 19. maj 2014 Udarbejdet af: Heidi Hougaard E mail: Heidi.Hougaard@rsyd.dk Telefon: 29 27 69 46 Notat Revision af psykiatriplan samt psykiatriens målbilleder status på implementeringen

Læs mere

Styring og mål for

Styring og mål for Styring og mål for 2013-2016 Oplæg for psykiatrisygehusets afdelingsledelser 22. nov. 2012 v. Psykiatri- og socialdirektør Jacob Stengaard Madsen NPM: Styring nu og i fremtiden: New public management eller

Læs mere

Revision af psykiatriplan samt psykiatriens målbilleder status på implementeringen pr. 1. februar 2014.

Revision af psykiatriplan samt psykiatriens målbilleder status på implementeringen pr. 1. februar 2014. Journal nr.: 12/12917 Dato: 19. februar 2014 Udarbejdet af: Heidi Hougaard E mail: Heidi.Hougaard@rsyd.dk Telefon: 29 27 69 46 Notat Revision af psykiatriplan samt psykiatriens målbilleder status på implementeringen

Læs mere

Oversigt over belægning, ECT, genindlæggelser og tvang

Oversigt over belægning, ECT, genindlæggelser og tvang Journal nr.: 12/4444 Dato: 28. april Udarbejdet af: Karin Klindt Vølund E-mail: karin.klindt.volund@rsyd.dk Telefon: 99 44 48 68 Notat 1. kvartal Oversigt over belægning, ECT, genindlæggelser og tvang

Læs mere

Den kommende sundhedsplan i et psykiatrisk perspektiv

Den kommende sundhedsplan i et psykiatrisk perspektiv Den kommende sundhedsplan i et psykiatrisk perspektiv Oplæg ved psykiatri- og socialdirektør Jacob Stengaard Madsen Udvalget for kvalitet, prioritering og sundhedsplan den 26. februar 2013 Psykiatriens

Læs mere

Værdi for borgeren 2015 Psykiatrien Region Sjælland.

Værdi for borgeren 2015 Psykiatrien Region Sjælland. 12. januar 2015 Værdi for borgeren 2015 Psykiatrien Region Sjælland. Region Sjælland vil kontinuerligt forbedre og udvikle regionens ydelser, så borgerne både nu og i fremtiden sikres en høj kvalitet,

Læs mere

8. Januar 2019 oplæg v. Charlotte Rosenkrantz Josefsen. På vej mod ny psykiatriplan hvad fortæller data og fakta os..

8. Januar 2019 oplæg v. Charlotte Rosenkrantz Josefsen. På vej mod ny psykiatriplan hvad fortæller data og fakta os.. 8. Januar 2019 oplæg v. Charlotte Rosenkrantz Josefsen På vej mod ny psykiatriplan hvad fortæller data og fakta os.. Temaer og baggrund 1. Patienter og pårørende 2. Ulighed i sundhed 3. Sammenhæng og forebyggelse

Læs mere

Sundhed: Styrkende fokus på kvalitet jf. økonomiaftaler mellem Regeringen og Danske Regioner

Sundhed: Styrkende fokus på kvalitet jf. økonomiaftaler mellem Regeringen og Danske Regioner Sundhed: Styrkende fokus på kvalitet jf. økonomiaftaler mellem Regeringen og Danske Regioner Gennem økonomiaftalerne mellem Regeringen og Danske Regioner indgår Region Syddanmark i arbejde og målsætninger

Læs mere

Oversigt over belægning, ECT, genindlæggelser og tvang

Oversigt over belægning, ECT, genindlæggelser og tvang Journal nr.: 12/4444 Dato: 12. september 2016 Udarbejdet af: Økonomi- og planlægningsfunktionen Notat 2. kvartal 2016 Oversigt over belægning, ECT, genindlæggelser og tvang I tabel 1 fremgår belægningsprocenten

Læs mere

De følgende mål forventes nået inden udgangen af 2014 med mindre andet årstal er angivet. Regionsrådet vil løbende følge målopfyldelsen.

De følgende mål forventes nået inden udgangen af 2014 med mindre andet årstal er angivet. Regionsrådet vil løbende følge målopfyldelsen. Sundhed Mål og målopfyldelse de kommende år jf. Sundhedsplan for Region Syddanmark (nov. 2013) Jf. Sundhedsplanen (kapitel 8): Opstilles der i dette kapitel en række konkrete mål for, hvad Region Syddanmark

Læs mere

Sundhed: Styrkende fokus på kvalitet jf. økonomiaftaler mellem Regeringen og Danske Regioner

Sundhed: Styrkende fokus på kvalitet jf. økonomiaftaler mellem Regeringen og Danske Regioner Sundhed: Styrkende fokus på kvalitet jf. økonomiaftaler mellem Regeringen og Danske Regioner Gennem økonomiaftalerne mellem Regeringen og Danske Regioner indgår Region Syddanmark i arbejde og målsætninger

Læs mere

Redegørelse for status i Region Syddanmarks ift. fokusområderne i regeringens psykiatriudvalg

Redegørelse for status i Region Syddanmarks ift. fokusområderne i regeringens psykiatriudvalg Område: Psykiatri og Socialstaben Afdeling: Psykiatri og Socialstaben Journal nr.: Dato: 18. november 2013 Redegørelse for status i Region Syddanmarks ift. fokusområderne i regeringens psykiatriudvalg

Læs mere

Sundhed: Styrkende fokus på kvalitet jf. økonomiaftaler mellem Regeringen og Danske Regioner

Sundhed: Styrkende fokus på kvalitet jf. økonomiaftaler mellem Regeringen og Danske Regioner Sundhed: Styrkende fokus på kvalitet jf. økonomiaftaler mellem Regeringen og Danske Regioner Gennem økonomiaftalerne mellem Regeringen og Danske Regioner indgår Region Syddanmark i arbejde og målsætninger

Læs mere

Bilag 1: Temadrøftelse vedr. kvalitet og rekruttering

Bilag 1: Temadrøftelse vedr. kvalitet og rekruttering Dato: 18. oktober 2016 Brevid: 3078889 Bilag 1: Temadrøftelse vedr. kvalitet og rekruttering Udviklingsplanen for Psykiatrien i Region Sjælland skal sætte en ramme for den fremtidige udvikling af Psykiatrien

Læs mere

Udviklingen i brugen af tvang

Udviklingen i brugen af tvang Område: Administrationen Udarbejdet af: Lotte Østergaard Kristensen Afdeling: Planlægning E mail: Lotte.Ostergaard.Kristensen@rsyd.dk Journal nr.: 11/31737 Telefon: 9944492 Dato: 16. januar 214 Notat Udviklingen

Læs mere

Dokumentation af indikatorer for tvang i psykiatrien

Dokumentation af indikatorer for tvang i psykiatrien 3. juli 2019 Analyse, Statistik og Økonomi Dokumentation af indikatorer for tvang i psykiatrien Notatet beskriver og dokumenterer de indikatorer, der af Task Force for Psykiatriområdet er vedtaget i forbindelse

Læs mere

Udviklingen i brugen af tvang

Udviklingen i brugen af tvang Område: Administrationen Udarbejdet af: Lotte Østergaard Kristensen Afdeling: Planlægning E mail: Lotte.Ostergaard.Kristensen@rsyd.dk Journal nr.: 11/31737 Telefon: 9944492 Dato: 25. april 214 Notat Udviklingen

Læs mere

MONITORERING AF TVANG I PSYKIATRIEN

MONITORERING AF TVANG I PSYKIATRIEN SEPTEMBER, 2015 MONITORERING AF TVANG I PSYKIATRIEN Halvårsopgørelse 2015 MONITORERING AF TVANG I PSYKIATRIEN Halvårsopgørelse 2015 Sundhedsstyrelsen, 2014 Du kan frit referere teksten i publikationen,

Læs mere

Monitorering af tvang i psykiatrien

Monitorering af tvang i psykiatrien Monitorering af tvang i psykiatrien OPGØRELSE FOR PERIODEN 1. JANUAR 31. DECEMBER 2015 2016 Monitorering af tvang i psykiatrien Sundhedsstyrelsen, 2016. Publikationen kan frit refereres med tydelig kildeangivelse.

Læs mere

Psykiatri- og Socialudvalget

Psykiatri- og Socialudvalget Psykiatri- og Socialudvalget 20. NOVEMBER 2018: Oplæg ved Charlotte R. Josefsen og Torben Kyed Larsen Regeringens psykiatriplan det aktuelle politiske og faglige grundlag for psykiatrien i Region Syddanmark

Læs mere

Monitorering af tvang i psykiatrien

Monitorering af tvang i psykiatrien Monitorering af tvang i psykiatrien OPGØRELSE FOR PERIODEN 1. JULI 2015 30. JUNI 2016 2016 Monitorering af tvang i psykiatrien Sundhedsstyrelsen, 2016. Publikationen kan frit refereres med tydelig kildeangivelse.

Læs mere

1. økonomi- og aktivitetsrapportering 2014 Sundhed - Sammenfatning

1. økonomi- og aktivitetsrapportering 2014 Sundhed - Sammenfatning 1. økonomi- og aktivitetsrapportering 2014 Sundhed - Sammenfatning Den overordnede økonomiske strategi for 2014 i Region Syddanmark er at bringe væksten i økonomi og aktivitet ned på det aftalte og finansierede

Læs mere

Status på Partnerskabsaftale mellem Region Syddanmark og Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse.

Status på Partnerskabsaftale mellem Region Syddanmark og Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse. Status på Partnerskabsaftale mellem Region Syddanmark og Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse. Baggrund Regeringen har indgået finanslovsaftale med Venstre og De Konservative for 2014. Det fremgår af

Læs mere

De nationale indikatorer fordelt på sygehus niveau

De nationale indikatorer fordelt på sygehus niveau De nationale indikatorer fordelt på sygehus niveau De 8 nationale mål og tilhørende indikatorer 2 Resultaterne fra den første status rapport 3 Resultaterne fra den første status rapport (fortsat 4 Region

Læs mere

Bilag 3 Dokumentation af indikatorer for tvang i psykiatrien. Frekvens for offentliggørelse af indikatorer for tvang i psykiatrien.

Bilag 3 Dokumentation af indikatorer for tvang i psykiatrien. Frekvens for offentliggørelse af indikatorer for tvang i psykiatrien. Bilag 3 Dokumentation af indikatorer for tvang i psykiatrien Notatet beskriver og dokumenterer de indikatorer, der af Task Force for Psykiatriområdet er foreslået til monitorering af tvang i psykiatrien

Læs mere

Frekvensen er to årlige offentliggørelser af indikatorerne for løbende år, hvilket vil sige 12 på hinanden følgende måneder.

Frekvensen er to årlige offentliggørelser af indikatorerne for løbende år, hvilket vil sige 12 på hinanden følgende måneder. Center for Sundhedsanalyser, Lægemiddelstatistik og Sundhedsdataprogrammet 28. september 2016 Dokumentation af indikatorer for tvang i psykiatrien Notatet beskriver og dokumenterer de indikatorer, der

Læs mere

Status for arbejdet med mål i sundhedsplanen, marts 2016

Status for arbejdet med mål i sundhedsplanen, marts 2016 Status for arbejdet med mål i sundhedsplanen, marts 2016 Mål i sundhedsplan Status på målopfyldelse: Seneste afrapportering Målopfyldelse 1. 70% af de akutte patienter udskrives direkte fra FAM 2. Alle

Læs mere

Psykiatri- og socialområdet

Psykiatri- og socialområdet Regionshuset, Vejle 13. maj og 11. juni 2013 Psykiatri- og socialområdet 1 v/psykiatri- og socialdirektør Jacob Stengaard Madsen Psykiatri Ét sygehus med afdelinger og funktioner fordelt i Region Syddanmark

Læs mere

Monitorering af tvang i psykiatrien

Monitorering af tvang i psykiatrien Monitorering af tvang i psykiatrien OPGØRELSE FOR PERIODEN 1. JULI 2015 30. JUNI 2016 2016 Monitorering af tvang i psykiatrien Sundhedsstyrelsen, 2016. Publikationen kan frit refereres med tydelig kildeangivelse.

Læs mere

Analyser af psykiatrien

Analyser af psykiatrien Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 www.rm.dk Analyser af psykiatrien I henhold til konstitueringsaftalen for regionsrådet i Region Midtjylland for

Læs mere

27/11/2014. Psykiatriplan Psykiatrien i dag. Temadrøftelse Regionsrådet 26. november 2014

27/11/2014. Psykiatriplan Psykiatrien i dag. Temadrøftelse Regionsrådet 26. november 2014 Psykiatriplan 2015-2020 Temadrøftelse Regionsrådet 26. november 2014 Psykiatrien i dag 1 Udvikling i antal henvisninger (indextal 2008=100) 225 200 175 150 125 100 143 134 107 I alt Voksenpsyk i alt B&U

Læs mere

Sundhedspolitisk Dialogforum

Sundhedspolitisk Dialogforum Sundhedspolitisk Dialogforum D. 22. oktober 2015 Oplæg om Det psykiatriske område (kommunale og regionale snitflader) Sundhed og psykisk sygdom Mennesker, der har en alvorlig psykisk sygdom som f.eks.

Læs mere

Monitorering af strategi for forebyggelse og behandling af livsstilssygdomme for mennesker med en sindslidelse i Region Syddanmark

Monitorering af strategi for forebyggelse og behandling af livsstilssygdomme for mennesker med en sindslidelse i Region Syddanmark Område: Psykiatri- og Socialstaben Afdeling: Psykiatri- og Socialstaben Journal nr.: 13/7334 Dato: 15. august 2013 Udarbejdet af: Kirsten Frost Lorenzen E-mail: Kirsten.Frost.Lorenzen@rsyd.dk Telefon:

Læs mere

Notat: Anvendelse af tvang i psykiatrien fordelt på afdelinger status september 2012

Notat: Anvendelse af tvang i psykiatrien fordelt på afdelinger status september 2012 Afdeling: Planlægning Journal nr.: 11/31737 Dato: 26.september 212 Udarbejdet af: Anne Vagner Moesgaard E-mail: Anne.vagner.moesgaard@psyk.regionsyddanmark.dk Telefon: 2 31 2 3 Notat: Anvendelse af tvang

Læs mere

Patientsikkerhed & Kvalitetsforbedring i Psykiatrien Fællesintro Workshop 2

Patientsikkerhed & Kvalitetsforbedring i Psykiatrien Fællesintro Workshop 2 Patientsikkerhed & Kvalitetsforbedring i Psykiatrien Fællesintro Workshop 2 Fakta om Psykiatrien Kort & godt Kvalitet & patientsikker hed 100 100 100 200 200 200 300 300 300 400 400 400 Fakta 100 Hvor

Læs mere

Bilag til dagsordenspunkt vedr. Kvaliteten af behandlingen af patienter med skizofreni

Bilag til dagsordenspunkt vedr. Kvaliteten af behandlingen af patienter med skizofreni Regionshuset Viborg Strategisk Kvalitet Kvalitet og Sundhedsdata Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 www.regionmidtjylland.dk Bilag til dagsordenspunkt vedr. Kvaliteten af behandlingen af

Læs mere

Planlagte opfølgninger på kvalitetsområdet i henhold til driftsaftalerne

Planlagte opfølgninger på kvalitetsområdet i henhold til driftsaftalerne Dato: 26. februar 2013 Brevid: 1990209 Planlagte opfølgninger på kvalitetsområdet i henhold til driftsaftalerne Driftsaftalerne I henhold til driftsaftalerne med sygehusene og psykiatrien vil Regionsrådet

Læs mere

Status for arbejdet med mål i sundhedsplanen, maj 2015

Status for arbejdet med mål i sundhedsplanen, maj 2015 Status for arbejdet med mål i sundhedsplanen, maj Mål i sundhedsplanen Status på målopfyldelse: Afrapportering 1. 70% af de akutte patienter udskrives direkte fra FAM 2. Alle akutte patienter til indlæggelse

Læs mere

Regeringens Handleplan for psykiatri: Ligeværd nyt fokus for indsatsen for mennesker med psykiske lidelser

Regeringens Handleplan for psykiatri: Ligeværd nyt fokus for indsatsen for mennesker med psykiske lidelser Område: Psykiatri og Socialstaben Afdeling: Psykiatri og Socialstaben Journal nr.: 14/21285 Dato: 13. juni 2014 Udarbejdet af: Anita Lerche E mail: Anita.Lerche@rsyd.dk Telefon: 76631007 Notat Regeringens

Læs mere

Incitamenter til kvalitet. DRG-konferencen 2013. Lene Jørndrup

Incitamenter til kvalitet. DRG-konferencen 2013. Lene Jørndrup Incitamenter til kvalitet DRG-konferencen 2013 Lene Jørndrup Region Sjælland 817.000 borgere 4 somatiske sygehuse + Psykiatrien Incitamenter til kvalitet Temaets formål er at belyse, hvilke økonomiske

Læs mere

Regionsoverblik. pr. 30. juni Udvalgte kvalitetsmål. Region Midtjylland

Regionsoverblik. pr. 30. juni Udvalgte kvalitetsmål. Region Midtjylland Regionsoverblik pr. 30. juni 2014 Udvalgte kvalitetsmål Region Midtjylland Indholdsfortegnelse 1. Afrapportering på udvalgte kvalitetsmål...3 1.1 Genindlæggelse efter operation...3 1.2 Psykiatriens venteliste

Læs mere

periodisk depression

periodisk depression Danske Regioner 29-10-2012 Periodisk depression voksne (DF33) Samlet tidsforbrug: 18 timer Pakkeforløb for periodisk depression Forord I psykiatrien har vi kunnet konstatere en række store udfordringer

Læs mere

reaktion på svær belastning og tilpasningsreaktion Pakkeforløb for Danske Regioner 21-06-2012

reaktion på svær belastning og tilpasningsreaktion Pakkeforløb for Danske Regioner 21-06-2012 Danske Regioner 21-06-2012 Reaktion på svær belastning og tilpasningsreaktion (DF43.1 DF43.2) Samlet tidsforbrug: 27 timer Pakkeforløb for reaktion på svær belastning og tilpasningsreaktion Forord I psykiatrien

Læs mere

På vej mod ny psykiatriplan. 28. Januar 2019 v. Jane Kraglund og Charlotte Rosenkrantz Josefsen

På vej mod ny psykiatriplan. 28. Januar 2019 v. Jane Kraglund og Charlotte Rosenkrantz Josefsen På vej mod ny psykiatriplan 28. Januar 2019 v. Jane Kraglund og Charlotte Rosenkrantz Josefsen Baggrund Budgetforlig for 2019: Igangsættes et arbejde om udvikling af ny psykiatriplan.. herunder fokus på:

Læs mere

Ulighed i sundhed. Overdødelighed blandt psykisk syge sammenlignet med normal befolkningen

Ulighed i sundhed. Overdødelighed blandt psykisk syge sammenlignet med normal befolkningen Ulighed i sundhed Overdødelighed blandt psykisk syge sammenlignet med normal befolkningen Kortere middellevetid blandt psykisk syge sammenlignet med normal befolkningen Gennemsnitligt 20 år tidligere for

Læs mere

1 Den Landsdækkende Undersøgelse for Patientoplevelser (LUP) blandt psykiatriske patienter 2015

1 Den Landsdækkende Undersøgelse for Patientoplevelser (LUP) blandt psykiatriske patienter 2015 Februar 2016 1 Den Landsdækkende Undersøgelse for Patientoplevelser (LUP) blandt psykiatriske 2015 Dette notat opsummerer centrale tendenser fra LUP Psykiatri 2015. Resultaterne offentliggøres i uge 11,

Læs mere

Udvalgte kvalitetsmål Region Midtjylland

Udvalgte kvalitetsmål Region Midtjylland Regionsoverblik pr. 31. marts 2015 Udvalgte kvalitetsmål Region Midtjylland Indholdsfortegnelse 1. Afrapportering på udvalgte kvalitetsmål... 3 1.1 Kvalitetsmål for udredning... 3 Udredningsret... 4 Ret

Læs mere

angst og social fobi

angst og social fobi Danske Regioner 29-10-2012 Angst og social fobi voksne (DF41 og DF40) Samlet tidsforbrug: 15 timer Pakkeforløb for angst og social fobi DANSKE REGIONER 2012 / 1 Forord I psykiatrien har vi kunnet konstatere

Læs mere

Program for temadrøftelsen om ny psykiatriplan

Program for temadrøftelsen om ny psykiatriplan Program for temadrøftelsen om ny psykiatriplan Programpunkt Tid Velkommen og opstart 14.00-14.05 En af os film om pårørende /kort intro ved Ulla 14.05-14.15 Lindgren Oplæg ved Vejle Kommune om peer-peer

Læs mere

REGION SJÆLLAND Nationale mål brudt ned på sygehusniveau samt regionale og kommunale indsatser rettet mod målopfyldelse

REGION SJÆLLAND Nationale mål brudt ned på sygehusniveau samt regionale og kommunale indsatser rettet mod målopfyldelse REGION SJÆLLAND Nationale mål brudt ned på sygehusniveau samt regionale og kommunale indsatser rettet mod målopfyldelse. 05.09.2016 /Djl 1 Bedre sammenhængende patientforløb Nationalt Reg. Sj. HOL NSR

Læs mere

Indholdsfortegnelse. 1.0 Overordnet målsætning/rammer for driftsaftalen 3 2.0 Specifikke mål/rammer/indsatser for Sygehus Nord. 3.

Indholdsfortegnelse. 1.0 Overordnet målsætning/rammer for driftsaftalen 3 2.0 Specifikke mål/rammer/indsatser for Sygehus Nord. 3. Driftsaftale 2009 Indholdsfortegnelse side 1.0 Overordnet målsætning/rammer for driftsaftalen 3 2.0 Specifikke mål/rammer/indsatser for Sygehus Nord 3.0 Resultatmål 4.0 Opfølgning Bilag 3 1.0 Overordnet

Læs mere

Audit på tvang i børne- og ungdomspsykiatrien

Audit på tvang i børne- og ungdomspsykiatrien NOTAT Audit på tvang i børne- og ungdomspsykiatrien Baggrund Regionerne har primo 2018 afholdt den første tværregionale audit på brugen af tvang i børne- og ungdomspsykiatrien. Baggrunden for auditten

Læs mere

bipolar affektiv sindslidelse

bipolar affektiv sindslidelse Danske Regioner 21-06-2012 Bipolar affektiv sindslidelse (DF31) Samlet tidsforbrug: 20 timer Pakkeforløb for bipolar affektiv sindslidelse Forord I psykiatrien har vi kunne konstatere en række store udfordringer

Læs mere

Afrapportering af LUP Somatik 2013

Afrapportering af LUP Somatik 2013 Dato: 1. maj 2014 Brevid: 2290302 Afrapportering af LUP Somatik 2013 Den Landsdækkende Undersøgelse (LUP) 2013 blev offentliggjort den 28. april 2014. Svarprocenten på landsplan er 59 %. Undersøgelsen

Læs mere

Anvendelse af akut beroligende medicin med tvang

Anvendelse af akut beroligende medicin med tvang ANALYSE December 2017 Anvendelse af akut beroligende medicin med tvang Børn og unge (0-17) 2014-2016 Indhold Anvendelse af akut beroligende medicin med tvang... 1 1. Hovedresultater og opsamling på tværs

Læs mere

De aktuelle ventetider i Region Syddanmark, incl. sammenligning med de øvrige regioner ift. de diagnoser, der har de længste ventetider.

De aktuelle ventetider i Region Syddanmark, incl. sammenligning med de øvrige regioner ift. de diagnoser, der har de længste ventetider. Område: Det psykiatriske område Afdeling: Psykiatri og socialstaben Journal nr.: Dato: 15. september 2010 Notat De aktuelle ventetider i Syddanmark, incl. sammenligning med de øvrige regioner ift. de diagnoser,

Læs mere

Den Landsdækkende Undersøgelse for Patientoplevelser blandt psykiatriske patienter

Den Landsdækkende Undersøgelse for Patientoplevelser blandt psykiatriske patienter 15. april 2015 Den Landsdækkende Undersøgelse for Patientoplevelser blandt psykiatriske patienter 2014 Den Landsdækkende Undersøgelse for Patientoplevelser (LUP) er en årlig spørgeskemaundersøgelse af

Læs mere

AFRAPPORTERING PÅ DE 8 NATIONALE MÅL, 2017-TAL - fokus på det tværsektorielle samarbejde i Region Syddanmark

AFRAPPORTERING PÅ DE 8 NATIONALE MÅL, 2017-TAL - fokus på det tværsektorielle samarbejde i Region Syddanmark AFRAPPORTERING PÅ DE 8 NATIONALE MÅL, 2017-TAL - fokus på det tværsektorielle samarbejde i Region Syddanmark De nationale mål bruges til at følge udviklingen i sundhedsvæsenet og blev politisk aftalt mellem

Læs mere

Bilag til dagsordenspunkt vedr. Kvaliteten af behandlingen af patienter med depression

Bilag til dagsordenspunkt vedr. Kvaliteten af behandlingen af patienter med depression Regionshuset Viborg Strategisk Kvalitet Kvalitet og Sundhedsdata Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 www.regionmidtjylland.dk Bilag til dagsordenspunkt vedr. Kvaliteten af behandlingen af

Læs mere

Den Landsdækkende Undersøgelse af Patientoplevelser (LUP) 2011 blev offentliggjort i uge 18, 2012.

Den Landsdækkende Undersøgelse af Patientoplevelser (LUP) 2011 blev offentliggjort i uge 18, 2012. NOTAT Dato: 09. maj 2012 Sagsnummer: Initialer: mha Afrapportering af Den Landsdækkende Undersøgelse af Patientoplevelser (LUP) 2011 Den Landsdækkende Undersøgelse af Patientoplevelser (LUP) 2011 blev

Læs mere

5. februar 2019 oplæg v. Anders Meinert. På vej mod ny psykiatriplan Ulighed i sundhed, kvalitet, udvikling, og forskning

5. februar 2019 oplæg v. Anders Meinert. På vej mod ny psykiatriplan Ulighed i sundhed, kvalitet, udvikling, og forskning 5. februar 2019 oplæg v. Anders Meinert På vej mod ny psykiatriplan Ulighed i sundhed, kvalitet, udvikling, og forskning Status på processen Drøftelse i udvalg den 8. januar 2019 ift. indledende behandling

Læs mere

Data fra monitorering af udrednings- og behandlingsretten for patienter med psykiske lidelser, 4. kvartal 2015

Data fra monitorering af udrednings- og behandlingsretten for patienter med psykiske lidelser, 4. kvartal 2015 Sundheds- og Ældreministeriet Dato: 11. marts 16 Faktaark: Hurtig udredning og behandling til tiden, 4. kvartal 15 Data fra monitorering af udrednings- og behandlingsretten for patienter med psykiske lidelser,

Læs mere

Kvalitet. Kapitel til sundhedsplan kvalitet

Kvalitet. Kapitel til sundhedsplan kvalitet Dato: 4. september 2015 Brevid: 2596265 Kapitel til sundhedsplan kvalitet Læsevejledning Den følgende tekst skal efterfølgende bygges op på regionens hjemme-side, hvor faktabokse og links til andre hjemmesider

Læs mere

Forløbskoordinator Psykiatrisk afdeling Vejle

Forløbskoordinator Psykiatrisk afdeling Vejle 1 Forløbskoordinator Psykiatrisk afdeling Vejle 2 Baggrund hvem er jeg Joan Damgaard, Sygeplejerske i psykiatrien i 25 år på sengeafsnit i Vejle 18 år som afdelingssygeplejerske Specialuddannelse i psykiatrisk

Læs mere

Redegørelse for behandlingstilbud til traumatiserede flygtninge og torturofre

Redegørelse for behandlingstilbud til traumatiserede flygtninge og torturofre Område: Psykiatri Administrationen Udarbejdet af: Berit Matzen Afdeling: Økonomi og Planlægningsafdelingen E-mail: Berit.Matzen@psyk.regionsyddanmark.dk Journal nr.: 09/5305 Telefon: 7664 6000 Dato: 17.

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om voksnes adgang til psykiatrisk behandling. August 2012

Notat til Statsrevisorerne om beretning om voksnes adgang til psykiatrisk behandling. August 2012 Notat til Statsrevisorerne om beretning om voksnes adgang til psykiatrisk behandling August 2012 RIGSREVISORS FORTSATTE NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om voksnes adgang til psykiatrisk

Læs mere

Benchmarking af psykiatrien 2011 Region Nordjylland set i forhold til tallene fra de øvrige regioner

Benchmarking af psykiatrien 2011 Region Nordjylland set i forhold til tallene fra de øvrige regioner Benchmarking af psykiatrien 2011 Region Nordjylland set i forhold til tallene fra de øvrige regioner Danske Regioner laver årligt en benchmarkinganalyse, hvor psykiatrien i regionerne sammenlignes på udvalgte

Læs mere

Psykiatriens Medicinrådgivning opgaver og økonomi efter 2017

Psykiatriens Medicinrådgivning opgaver og økonomi efter 2017 Afdeling: Økonomi- og Planlægning Journal nr.: 14/27109 Dato: 17. oktober 2017 Notat Psykiatriens Medicinrådgivning opgaver og økonomi efter 2017 Psykiatrisygehuset har etableret et medicinrådgivningsteam

Læs mere

Lige sund i Region Syddanmark et samarbejde mellem sektorer.

Lige sund i Region Syddanmark et samarbejde mellem sektorer. Lige sund i Region Syddanmark et samarbejde mellem sektorer. Formål og disposition Formål: Give en kort status på implementering af strategien, herunder præsentere resultaterne fra forskellige analyser

Læs mere

O P F Ø L G N IN G P Å P O L I T I S K E M Å L S Æ T N IN G E R J U N I

O P F Ø L G N IN G P Å P O L I T I S K E M Å L S Æ T N IN G E R J U N I OPFØLGNING PÅ POLITISKE MÅLSÆTNINGER J U N I 17 INDLEDNING Opfølgningen på politiske målsætninger gennemføres, som besluttet af Forretningsudvalget den 8. februar, i måneder, hvor der ikke forelægges kvartalsrapporteringer.

Læs mere

Status for anvendelsen af tvang i Region Midtjylland

Status for anvendelsen af tvang i Region Midtjylland Psykiatri og Social Administrationen Kvalitet Tingvej 11 Postboks 36 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 Psykiatrisocial@rm.dk www.ps.rm.dk Dato 30-09-2013 Status for anvendelsen af tvang i Region Midtjylland

Læs mere

De følgende mål forventes nået inden udgangen af 2014 med mindre andet årstal er angivet. Regionsrådet vil løbende følge målopfyldelsen.

De følgende mål forventes nået inden udgangen af 2014 med mindre andet årstal er angivet. Regionsrådet vil løbende følge målopfyldelsen. Sundhed Mål og målopfyldelse de kommende år jf. Sundhedsplan for Region Syddanmark (nov. 2013) Jf. Sundhedsplanen (kapitel 8): Opstilles der i dette kapitel en række konkrete mål for, hvad Region Syddanmark

Læs mere

Pakkeforløb for spiseforstyrrelser

Pakkeforløb for spiseforstyrrelser Danske Regioner 29-10-2012 Spiseforstyrrelser voksne (DF50.0, DF50.1, DF50.2, DF50.3, DF509) Samlet tidsforbrug: 30 timer Pakkeforløb for spiseforstyrrelser Forord I psykiatrien har vi kunnet konstatere

Læs mere

Monitorering af tvang i psykiatrien

Monitorering af tvang i psykiatrien Monitorering af tvang i psykiatrien OPGØRELSE FOR PERIODEN 1. JANUAR 217 31. DECEMBER 217 218 Monitorering af tvang i psykiatrien Sundhedsstyrelsen, 218. Publikationen kan frit refereres med tydelig kildeangivelse.

Læs mere

PSYKIATRI UDFORDRINGER 2017 Oplæg for KKR juni 2017

PSYKIATRI UDFORDRINGER 2017 Oplæg for KKR juni 2017 PSYKIATRI UDFORDRINGER 2017 Oplæg for KKR juni 2017 ORGANISERING Jobcentre Behandling Psykiatri sygehusene Lokal psykiatrien Region Syddanmark Sygehusene Skoler og daginstitutioner Socialpædagogisk indsats

Læs mere

Udvikling siden seneste politiske forelæggelse. Fald fra 4,5. Uændret. Fald fra 4,5. Fremgang fra 3,9. Fald fra 70 % Fald fra 96 %

Udvikling siden seneste politiske forelæggelse. Fald fra 4,5. Uændret. Fald fra 4,5. Fremgang fra 3,9. Fald fra 70 % Fald fra 96 % Bilag 5.: Status på driftsmål, Sundhed 1/2017 AFRAPPORTERING, DRIFTSMÅL Driftsmål, der lever op til ambitionsniveauet, er markeret med grøn. Driftsmål, der ikke lever op til ambitionsniveauet, er markeret

Læs mere

reaktion på svær belastning og tilpasningsreaktion Pakkeforløb for Danske Regioner

reaktion på svær belastning og tilpasningsreaktion Pakkeforløb for Danske Regioner Danske Regioner 29-10-2012 Reaktion på svær belastning og tilpasningsreaktion voksne (DF43.1 DF43.2) Samlet tidsforbrug: 27 timer Pakkeforløb for reaktion på svær belastning og tilpasningsreaktion Forord

Læs mere

forhold i primærsektoren, fx manglende kapacitet eller kompetence i hjemmeplejen

forhold i primærsektoren, fx manglende kapacitet eller kompetence i hjemmeplejen Center for Sundhed Tværsektoriel Udvikling Kongens Vænge 2 3400 Hillerød Opgang B & D Telefon 3866 6102 Direkte 24798168 Mail cch@regionh.dk Dato: 6. august 2015 Driftsmålsstyring Genindlæggelser Akutte

Læs mere

Monitorering af tvang i psykiatrien

Monitorering af tvang i psykiatrien 2018 Monitorering af tvang i psykiatrien OPGØRELSE FOR PERIODEN 1. JULI 2017 30. JUNI 2018 Monitorering af tvang i psykiatrien Side 2/52 Monitorering af tvang i psykiatrien OPGØRELSE FOR PERIODEN 1. JULI

Læs mere

Udrednings- og behandlingsret i børne- og ungdomspsykiatrien

Udrednings- og behandlingsret i børne- og ungdomspsykiatrien Journal nr.: 08/14743 Dato: 3. december 2009 Udarbejdet af: Berit Matzen E-mail: Berit.Matzen@psyk.regionsyddanmark.dk Telefon: 76646072 Notat Udrednings- og behandlingsret i børne- og ungdomspsykiatrien

Læs mere

Status på behandlingsretten september 2011

Status på behandlingsretten september 2011 Journal nr.: 11/10746 Dato: 21. september 2011 Udarbejdet af: Lone Lander Stie E mail: Lone.Lander.Stie@psyk.regionsyddanmark.dk Telefon: 76646033 Notat Status på behandlingsretten september 2011 Nærværende

Læs mere

ANALYSE December Anvendelse af fastholdelse overfor børn og unge (0-17 år)

ANALYSE December Anvendelse af fastholdelse overfor børn og unge (0-17 år) ANALYSE December 2018 Anvendelse af fastholdelse overfor børn og unge (0-17 år) Under indlæggelse på psykiatriske afdelinger 2014-2017 Indhold Anvendelse af fastholdelse... 1 1. Hovedresultater... 5 1.1

Læs mere

Opgørelse over ventetider, henvisninger og aktivitet, 1. januar 31. august 2011

Opgørelse over ventetider, henvisninger og aktivitet, 1. januar 31. august 2011 Journal nr.: 11/10746 Dato: 21. september Udarbejdet af: Lone Lander Stie E mail: Lone.Lander.Stie@psyk.regionsyddanmark.dk Telefon: 76646033 Bilag Opgørelse over ventetider, henvisninger og aktivitet,

Læs mere

Bilag 7.: Opdaterede driftsmål, sundhedsområdet

Bilag 7.: Opdaterede driftsmål, sundhedsområdet Bilag 7.: Opdaterede driftsmål, sundhedsområdet Driftsmål Patienttilfredshed Patientinddragelse Tilfredshed forslag til ændring i mål og 4,5 på en skala fra 15 4,5 på en skala fra 15 Bemærkninger fra de

Læs mere

VIRKSOMHEDSGRUNDLAG Sygehusledelsen, januar 2016

VIRKSOMHEDSGRUNDLAG Sygehusledelsen, januar 2016 VIRKSOMHEDSGRUNDLAG Sygehusledelsen, januar 2016 INDHOLD Mission, vision og værdier 8 Strategi 16 Fokusområder 18 3 Psykiatrien i Region Syddanmark ER TIL FOR PATIENTER & PÅRØRENDE 4 I ARBEJDET MED AT

Læs mere

Slutrapportering. For projektet: Den gode psykiatriske afdeling. Bevilliget under satspuljen

Slutrapportering. For projektet: Den gode psykiatriske afdeling. Bevilliget under satspuljen Afdeling: Planlægning Journal nr.: 10/17999 Dato: 31. marts 2014 Udarbejdet af: Kjeld Andersen Afrapportering til Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Slutrapportering For projektet: Den gode psykiatriske

Læs mere

Udrednings- og behandlingsret i børne- og ungdomspsykiatrien

Udrednings- og behandlingsret i børne- og ungdomspsykiatrien Journal nr.: 08/14743 Dato: 21. oktober 2009 Udarbejdet af: Berit Matzen E-mail: Berit.Matzen@psyk.regionsyddanmark.dk Telefon: 76646072 Notat Udrednings- og behandlingsret i børne- og ungdomspsykiatrien

Læs mere

Punkt nr kvartårlige rapportering på kongeindikatorer, driftsmål og ambitionsniveauer Bilag 10 - Side -1 af 5

Punkt nr kvartårlige rapportering på kongeindikatorer, driftsmål og ambitionsniveauer Bilag 10 - Side -1 af 5 Bilag 10 - Side -1 af 5 Bilag 10.: Status på driftsmål, Sundhed 2/2017 AFRAPPORTERING, DRIFTSMÅL Driftsmål, der lever op til ambitionsniveauet, er markeret med grøn. Driftsmål, der ikke lever op til ambitionsniveauet,

Læs mere

Den Landsdækkende Undersøgelse for Patientoplevelser 2014 LUP somatik 2014 Udvidet patientgrupper Kort indlæggelsestid Nationale spørgsmål

Den Landsdækkende Undersøgelse for Patientoplevelser 2014 LUP somatik 2014 Udvidet patientgrupper Kort indlæggelsestid Nationale spørgsmål Dato: 7.03.01 Den Landsdækkende Undersøgelse for Patientoplevelser 01 Den Landsdækkende Undersøgelse for Patientoplevelser (LUP) er en årlig landsdækkende spørgeskemaundersøgelse af patienters oplevelser

Læs mere

Sundhedsudvalget 3. oktober 2011

Sundhedsudvalget 3. oktober 2011 Kvalitetsmål 4b: Tildelt kontaktperson, Tærskelværdi 95% Patienterne skal tildeles en kontaktperson. Tildeling af kontaktperson dokumenteres i journalen og indikatoren opgøres kvartalvis efter national

Læs mere

Den Landsdækkende Undersøgelse af Patientoplevelser (LUP og LUP Fødende) 2012 blev offentliggjort den 30. april 2013.

Den Landsdækkende Undersøgelse af Patientoplevelser (LUP og LUP Fødende) 2012 blev offentliggjort den 30. april 2013. Dato: 13. maj 2013 Brevid: 2050498 Afrapportering af LUP Somatik 2012 Den Landsdækkende Undersøgelse af Patientoplevelser (LUP og LUP Fødende) 2012 blev offentliggjort den 30. april 2013. Et udsnit på

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om voksnes adgang til psykiatrisk behandling. Oktober 2010

Notat til Statsrevisorerne om beretning om voksnes adgang til psykiatrisk behandling. Oktober 2010 Notat til Statsrevisorerne om beretning om voksnes adgang til psykiatrisk behandling Oktober 2010 RIGSREVISORS NOTAT TIL STATSREVISORERNE I HENHOLD TIL RIGSREVISORLOVENS 18, STK. 4 1 Vedrører: Statsrevisorernes

Læs mere

Den Landsdækkende Undersøgelse for Patientoplevelser (LUP) blandt psykiatriske patienter 2016

Den Landsdækkende Undersøgelse for Patientoplevelser (LUP) blandt psykiatriske patienter 2016 Den Landsdækkende Undersøgelse for Patientoplevelser (LUP) blandt psykiatriske 16 Dette notat opsummerer centrale tendenser fra LUP Psykiatri 16. Marts 17 LUP Psykiatri undersøger s og pårørendes oplevelse

Læs mere

Bilag 1. Notat til monitorering af tvang i psykiatrien

Bilag 1. Notat til monitorering af tvang i psykiatrien Dato 29-04-2015 mlkm Sagsnr. 4-1613-76/2 E-mail: mlkm@sst.dk T (dir.) 72227656 Bilag 1. Notat til monitorering af tvang i psykiatrien Baggrund Som et vigtigt led i realiseringen af en fælles målsætning

Læs mere

AFRAPPORTERING PÅ DE 8 NATIONALE MÅL, 2017-TAL - fokus på det tværsektorielle samarbejde i Region Syddanmark

AFRAPPORTERING PÅ DE 8 NATIONALE MÅL, 2017-TAL - fokus på det tværsektorielle samarbejde i Region Syddanmark 1 AFRAPPORTERING PÅ DE 8 NATIONALE MÅL, 2017-TAL - fokus på det tværsektorielle samarbejde i Region Syddanmark De nationale mål bruges til at følge udviklingen i sundhedsvæsenet og blev politisk aftalt

Læs mere

Kvalitetsmål ventetid ved første kontakt

Kvalitetsmål ventetid ved første kontakt Område: Sundhedsområdet Afdeling: Sundhedssamarbejde og Kvalitet Journal nr.: 14/18262 Dato: 1. maj 2014 Udarbejdet af: Hanne Staghøj Markussen E-mail: hsm@rsyd.dk Telefon: 20460627 Version: 1.0 Notat

Læs mere

ANALYSE December Anvendelse af fastholdelse overfor voksne (18+ år)

ANALYSE December Anvendelse af fastholdelse overfor voksne (18+ år) ANALYSE December 218 Anvendelse af fastholdelse overfor voksne (18+ år) Under indlæggelse på psykiatriske afdelinger 214-217 Indhold Anvendelse af fastholdelse... 1 1. Hovedresultater... 5 1.1 Andel med

Læs mere

Monitorering af tvang i psykiatrien

Monitorering af tvang i psykiatrien 2019 Monitorering af tvang i psykiatrien OPGØRELSE FOR PERIODEN 1. JANUAR 31. DECEMBER Monitorering af tvang i psykiatrien Side 2/53 Monitorering af tvang i psykiatrien OPGØRELSE FOR PERIODEN 1. JANUAR

Læs mere