Referat fra Borgermøde Gl. Avernæs 8. maj 2019

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat fra Borgermøde Gl. Avernæs 8. maj 2019"

Transkript

1 Referat fra Borgermøde Gl. Avernæs 8. maj 2019 Indledning Borgmester, Søren Steen Andersen, bød velkommen og takkede for de mange fremmødte omkring 140 tilmeldte. Søren fortalte om det positive i at politikerne på Christiansborg har valgt, at investere et stort beløb til etablering af et center for Kyst- og Lystfiskerturisme i Assens Kommune. Formand for Beskæftigelse, Erhverv og Kultur, Finn Brunse gjorde efterfølgende opmærksom på, at han ville være ordstyrer under Borgermødet. Aftenens fokus vil være på muligheder, og en ærlig snak om hvordan stedet kan udvikles og opleves på sigt. Indlæg om status på arbejdet med det Nationale center for Kyst- og Lystfiskerturisme Efter Sørens velkomst fortalte planchef, Peter Nielsen, om aftenens program og muligheden for at fremmødte kan bidrage aktivt med ideer til centeret. Der blev fortalt om processen, og at kommunen har travlt med at få planlagt etableringen af centeret. Bevillingen fra ministeriet er fordelt over 4 år. Oplægget fra ministeriet er at lave et nationalt center, hvilket er et væsentligt fokus. Foruden centeret skal der laves 4 særskilte indsatser digital platform der markedsføring lystfiskeri i hele DK, Målrettet markedsføring, en brandingstrategi og en frivillighedsindsats. Peter gjorde opmærksom på, at det er væsentligt at centeret tydeligt står på skuldrene af den gode indsats, der allerede er foretaget i regi af bl.a. Havørred Fyn. Centeret skal samtidig tænkes i en større kontekst med et nationalt fokus på at øge turismen. Det skal samtidig tænkes ind i andre nationale dagsordener som blandt andet bæredygtighed, høj arkitektonisk kvalitet, sundhed og livskvalitet. Vadehavscenteret har indledningsvist været nævnt som et center, der kan noget lignende det, som man umiddelbart ønsker. Idéen ligger før mange af de andre tanker, der også skal gøres om bl.a. forretningsplan, målgrupper, størrelse af centeret mv. Området omkring Helnæs Bugt har været undersøgelsesområde. Mange områder er relativt hurtigt blevet frasorteret pga. en ikke hensigtsmæssig infrastruktur med mindre veje.

2 Området langs hovedvejen til Helnæs er screenet efter 9 kriterier nærhed til vandet og gode fiskepladser, signalerer fiskeri, infrastruktur, nærhed til funktioner, økonomi, naturgrundlag, landskabsoplevelse, adgang til natur og landskab samt kulturhistoriske værdier. Agernæs Havn viste sig at være det bedst egnede efter screeningen. Peter gjorde samtidig opmærksom på, at der fortsat er udfordringer i forhold til bl.a. natur, strandbeskyttelseslinjen og højvande Peter understregede afslutningsvis, at idéen og formålet med centeret først skal klarlægges inden vi kan tale om størrelse af centeret. Afslutningsvist kom Peter ind på proces (se slides) og gjorde opmærksom på, at denne er behæftet med en vis usikkerhed. Indlæg om idé og indhold i det Nationale center for Kyst- og Lystfiskerturisme Efter Peters holdt projektchef for etablering af centeret, Arne Kvist Rønnest, et oplæg, hvor han dels gav en intro til mangfoldigheden i dansk lystfiskeri og efterfølgende en tidsrejse, hvor han bød velkommen til centeret i år Arne startede sit oplæg med en tur rundt i de danske fiskevande, hvor vi bl.a. har trowling-fiskeriet ved Bornholm, Streetfiskeriet i København og Aarhus, turbådsfiskeriet i Øresund efter sild og torsk, Kystfiskeri efter brakvandsgedder i smålandshavet, Havørreder på Fyn (som i stort omfang er blevet en signatur for lystfiskeriet langs kysten). Turen gik videre til fiskeriet på den jyske østkyst til fiskeri efter Havørred, til de store jyske åer efter de oprindeligt hjemmehørende Laks og til Vestkysten efter fladfisk og store bundfisk på det gule rev i Skagerrak. Arne fortsatte med at fortælle om lystfiskeriets historiske forankring i foreningslivet og om frivillighedsindsatsen, der har ført til omfattende vandpleje den første danske fiskeklub var i Odense (1850). Andre kendetegn er at lystfiskeriet er billigt. Lystfiskeriet i Danmark er godt dog uden at være fantastisk dog måske med undtagelse af Havørredfiskeriet. Lystfiskeriet er demokratisk dog med undtagelse af færre kvinder. Ca danskere fisker ofte lige så mange fisker en gang i mellem. Ved siden af lystfiskerne står fritidsfiskere og senest UV-jægerne. Lystfiskeri er mere end at fange noget. Lystfiskeriet rummer noget dybere, hvor sanserne er åbne, og man er iagttagende. Lystfiskeri er afkobling, eventyr, spænding og en dialog med naturen. ** Hvor er vi nu Arne fortalte at vi pt. har fokus på at skabe et center, der kan blive en portal til de danske vandlandskaber. Aktiviteter der involvere det lokale.

3 Tidsrejsen en forestilling om et nyt indviet center om en kort årrække Vi har en markant bygning med høj arkitektonisk værdi. Når man kommer ind i bygningen, så oplever gæsten den brogede lystfiskerkultur, en god stemning, visualiseringer mange sanser. Lystfiskerkunst. Kunstinstallationer, rekordfisk i et særligt rum. DK er et dejligt vand, der er omgivet af land reference til geodætiske kort, hvor der omvendt kun er fokus på land. Gæsten skal kunne kigge ind i de landskaber, som er under vand og få en ny oplevelse. Miraklerne om de fisk der er kommet tilbage som tidligere var væk. Tema om den vilde Laks. Forståelse for vandløbsøkologi. Restaurant mv. Grejbutik mv. Ovenstående blev udelukkende nævnt for at give billeder på hvordan et center evt. vil kunne tage sig ud. Spørgsmål og debat Efter Arnes oplæg lagde Finn Brunse op til, at der kunne stilles spørgsmål til oplæggene og centeret i øvrigt. Ib Dahl (Helnæs) Næstformand i Danmarks Amatørfiskerforening Vigtigt med tydelighed på navnet på centeret. Peter Nielsen svarede, at det skal ses i sammenhæng med bevillingen, som ikke har været helt tydelig. Pt fungerer det som en arbejdstitel, og vi er undersøgende for at ideen (den bærende idé) med centeret, skal klarlægges. Peter Nielsen: Dialogen med lokale er igangværende, men dette er første gang, at man holder et større møde. Vi vil gerne holde lokale orienteret om, hvor vi er i processen. Nærværende Borgermøde er med til, at man kan bidrage til indholdet. Jørgen Falk Jørgensen (Helnæs) I et radioprogram i sidste uge kritiserede en lytter placeringen v. Agernæs Havn. Eva K. Hansen svarede, at man nok sammen (kommunen og borgergrupper) ville finde en god placering. Jørgen var kritisk over for den placering, som man nu undersøger v. Agernæs Havn. Claus Lund Tak for gode indlæg. Bor tæt på i Brunshuse. Godt at høre oplæggene. Folk i salen er ikke nødvendigvis potentielle kunder, men vil gerne have medindflydelse. I oplægget var der ikke lagt vægt på at få hørt lokale om deres holdninger til det.

4 Lars Ravn Betænkeligt at placere ved Agernæs Havn pga. plads og højvande. Foreslår langs stranden, og ikke op og ned af en vej. Det skal præsenteres flot. Ole Willemoes - Spurgte til placeringen i radioen, og understregede at det ikke er ministerens beslutning, men alene Asens Kommunen. Peter Nielsen Helnæs Bugt repræsenterer godt fiskeri og er brand i det hele taget inden for lystfiskeri. Er derfor godt udgangspunkt for placering af et center. Alle de undersøgte steder er der udfordringer på placeringen. Kommunen er pt. i en undersøgende proces, og kommunen er lydhøre i processen. Mogens Stær: Gode oplæg føler dog at amatørfiskerne er tilsidesat, og synes at det skal tilføjes centeret. Bjarne Boet 36 år i området. Fulgt en god vandkvalitet gennem årene. Vil gerne sikre at projektet også kommer til at indeholde en kanal til bedre vandudskiftning. Overgang til pause og debat i temagrupper Efter spørgsmålene lagde Finn Brunse op til at man kunne gå ud til de 4 stande for at bidrage yderligere til centeret. Temaerne på standende var: Formidling ude i landskabet, Hvad er indholdet i et interessant center for lystfiskere, Kan centeret understøtte det aktive foreningsliv og Hvordan kan centeret være maksimalt til gavn for borgere og virksomheder i Assens Kommune. Kort opsamling fra de 4 stande se nedenfor: Finn Brunse rundede af og takkede for de mange gode bidrag. Finn noterede sig særligt, at der er behov for mere information og mere dialog. Søren Steen Andersen supplerede med at det er en spændende arbejde, hvor vi gerne skal komme til at stå med et center, vi er stolte over og et center som viser god formidling. ** Nedenstående er en gengivelse af de stikord, som blev skrevet på plancher undervejs i forløbet Input fra tema 1 Formidling ude i landskabet: Lokale fortællinger:

5 - Der er på Helnæs og v. Agernæs mange fortidsminder og gode muligheder for at finde bl.a. stenredskaber. Der findes også fine fund, som indikerer de sidste århundreders kystfiskeri Oplevelser og aktiviteter: - Det er vigtigt, at der også er muligheder for mor og børn, mens far fisker eller ser udstillinger - Lokale aktører bør inddrages som udbydere af aktiviteter. Som eksempler nævnes: Kyst- /fritidsfiskerne kunne tilbyde sejlads på bugten og Helnæsmølle som udbydere af friluftsaktiviteter - Guidet ture med forskellige emner, Fortidsspor (Fra Ertebølle til eksempelvis smakkejoller), sanketure (hav og land), Vandløbs restaurering, - Madlavning, fra fisk til måltid - Sejlads omkring Helnæs, med en form for turbåd (evt. fiskere) - Et dykkerspor - Marsvin lyttepost - Håndværks aktiviteter fluebinding, genbrug af fiskenet til tasker el.lign. Grupper og skoler: Andet: - Her henvises til ideerne i afsnittet oplevelser og aktiviteter Herunder er noteret de andre bemærkninger, der kom under workshoppen, og som måske bør tages i betragtning. - Der bør laves en kanal til forbedring af vandkvaliteten i bugten, passagen bør laves så kajakroere kan benytte den - Det påpeges, at en ændret lystfiskeradfærd i de seneste år tilsyneladende har haft en negativ effekt på kystens fugle, og der opfordres derfor til, at der formidles om god lystfiskeradfærd - Det påpeges at man fortsat skal arbejde med vandkvaliteten via vandløbsrestaurering Input fra workshop 2: Hvad er indholdet i et interessant center for lystfiskere? Både lyst- og fritidsfiskeri Kulturhistorien Obs på at indfange børn og unge Kulturhistoriske aspekter

6 Udnyt havnen Rum til at grupper/højskoler/skoleklasser Kvinder i lystfiskeri Knytte an til naturen i bredere forstand Inddrag lokalsamfund Helnæs bugt perfekt til børn Adgang for handicappede Tilberedning af fisk Mange lokale garnfiskere Fiskeriskolen Også andet end for fiskere Interaktive skærme Historier fra lokale Isbad Mulighed for autentisk fisketur Bro i vandet Shelters, bål, krabbefangst Vise forskellige fiskemetoder Akvarie hvor gemmer fisken sig Kanal med glas indkik Udnytte bred interesse for vand Inddrag historisk dimension Sæsonvariation Input fra workshop 3: Hvordan kan et Nationalt Center for Kyst- og Lystfiskerturisme være maksimalt til gavn for borgerne og virksomheder i Assens Kommune? Fritidsfiskere ønsker større andel i centeret Der bør sikres en tilpas stor jollehavn i tilknytning til centeret Bred formidling af regler om garn og ruser Væsentligt med en klar definition af centeret Kursusvirksomhed Løbende dialog med lokale borgergrupper Tilhørssted lokaler til foreninger mv. Input til kulturhistoriske fortællinger Input til ornitologer / formidling af fugle Sikre robuste fiskevande Ønske om aftenåbning (til formidling). Også emner som ikke nødvendigvis har noget med fiskeri at gøre

7 Støttecenter-funktion for foreninger Flersidig funktionalitet at rummene kan opdeles i funktioner Vigtigt med en fortælling af den lokale historie Input fra workshop 4: Hvordan kan et Nationalt Center for Kyst- og Lystfiskerturisme være maksimalt til gavn for borgerne og virksomheder i Assens Kommune? Giver øget kendskab og branding af Assens Kommune: - Vil sætte Assens på verdenskortet - Er et projekt som vi kan være stolte af - Understøtter Helnæs som kulturø Erhvervsudvikling: - Centeret er et flagskib, som vil dryppe på andre: lokale virksomheder, kulturaktiviteter og på turistvirksomheder - Centeret giver noget til området. Det giver muligheder for positive synergier og fx større udbud af lystfiskerrettet udstyr/grej - Med centeret skal der fokus på hele værdikæden: fra jord til bord Forudsætter bl.a.: - En god infrastruktur, herunder også gode cykelstier, så man let kan komme til - At man tænker både Assens Kommune og hele Fyn ind som det område, der skal tilbyde supplerende og understøttende oplevelser, handel og restauranter. Fx skal det understreges, at Assens by og Faaborg ligger nær ved. Andet: - Der blev talt om placeringen og Assens by blev foreslået som alternativ til Agernæs havn. - Desuden blev det foreslået, at et center placeret ved Agernæs havn skulle udnytte at ligge tæt ved vandet og at bygge under vand.

ANBEFALING AF PLACERING

ANBEFALING AF PLACERING ANBEFALING AF PLACERING NATIONALT KYST- OG LYSTFISKERCENTER, 27.02.019 ET KYST- OG LYSTFISKERCENTER VED HELNÆS BUGTEN Lyst- og kystfiskeri er som udgangspunkt en naturoplevelse. Derfor skal et center for

Læs mere

Centret for Kyst- og lystfiskerturisme i et medborgerperspektiv

Centret for Kyst- og lystfiskerturisme i et medborgerperspektiv Centret for Kyst- og lystfiskerturisme i et medborgerperspektiv Udviklingen af Centret for Kyst- og lystfiskerturisme som en delvist borgerdrevet natur- og kulturaktivitet i Helnæsbugten og Lillebælt i

Læs mere

Orientering om fællesprojekt Havørred Limfjorden

Orientering om fællesprojekt Havørred Limfjorden Punkt 10. Orientering om fællesprojekt Havørred Limfjorden 2018-2020 2017-026140 Miljø- og Energiforvaltningen fremsender til s orientering, at forvaltningen fortsat afsætter op til 68.000 kr. årligt i

Læs mere

Branding- og markedsføringsstrategi

Branding- og markedsføringsstrategi Branding- og markedsføringsstrategi for Assens Kommune 1. Indledning: Assens Kommunes vision Vilje til vækst realiserer vi gennem tre indsatsområder: Flere vil bo her, Vækst og udvikling og Alle får en

Læs mere

Velkommen til kick-off på Destination Skjern å

Velkommen til kick-off på Destination Skjern å Velkommen til kick-off på Destination Skjern å Samarbejde mellem Ringkøbing- Skjern Kommune, Ringkøbing Fjord Turisme, Herning Kommune og Danmarks Center for Vildlaks Fantastisk naturressource Erhvervs-

Læs mere

Det rekreative fiskeri i Øresund fra tun til torsk. Claus R. Sparrevohn Biolog ved DTU Aqua og ivrig lystfisker

Det rekreative fiskeri i Øresund fra tun til torsk. Claus R. Sparrevohn Biolog ved DTU Aqua og ivrig lystfisker Det rekreative fiskeri i Øresund fra tun til torsk Claus R. Sparrevohn Biolog ved DTU Aqua og ivrig lystfisker Agenda Hvad er det rekreative fiskeri, Lystfiskeri, Fritidsfiskeri, Økonomiske og samfundsmæssige

Læs mere

Bilag 1. Afrapportering af dialogmøder. Referaterne er godkendt af de enkelte interessenter. Gl. Brydegaard

Bilag 1. Afrapportering af dialogmøder. Referaterne er godkendt af de enkelte interessenter. Gl. Brydegaard Bilag 1 Afrapportering af dialogmøder Referaterne er godkendt af de enkelte interessenter. Gl. Brydegaard Mht. formidling kan kommunen bidrage med standard tekster og billeder, til de enkelte udbyderes

Læs mere

REFERAT FRA REGIONSMØDE Lørdag den 13. september 2014 kl. 10.00 Tinghuset Østergade 9, 1 sal 8740 Brædstrup

REFERAT FRA REGIONSMØDE Lørdag den 13. september 2014 kl. 10.00 Tinghuset Østergade 9, 1 sal 8740 Brædstrup REFERAT FRA REGIONSMØDE Lørdag den 13. september 2014 kl. 10.00 Tinghuset Østergade 9, 1 sal 8740 Brædstrup 01 Velkomst. Formanden bød velkommen, formålsparagraffen blev læst og der blev holdt et øjebliks

Læs mere

Samarbejde om udvikling af et vidensgrundlag for balance mellem benyttelse og beskyttelse af Naturpark Lillebælt.

Samarbejde om udvikling af et vidensgrundlag for balance mellem benyttelse og beskyttelse af Naturpark Lillebælt. BILAG 3. PROJEKTBESKRIVELSE Samarbejde om udvikling af et vidensgrundlag for balance mellem benyttelse og beskyttelse af Naturpark Lillebælt. Februar 2015 2 Vidensgrundlag for balance mellem benyttelse

Læs mere

Evaluering af Geopark Konferencen d.3. marts 2014

Evaluering af Geopark Konferencen d.3. marts 2014 Evaluering af Geopark Konferencen d.3. marts 2014 Udarbejdet af Signe Sejbjerg Jensen, Lemvig Kommune. Evalueringsskemaerne blev udleveret i forbindelse med velkomstmaterialet på Geopark konferencen d.3.

Læs mere

Turismestrategi frem mod 2021

Turismestrategi frem mod 2021 Turismestrategi frem mod 2021 Indholdsfortegnelse Forord... 3 1. Overordnet om turistpolitiske overvejelser... 4 1.1 Regionale samarbejder... 5 1.1.1. Destination Fyn... 5 1.1.2 Naturturisme I/S... 6 2.

Læs mere

Anbefalinger til udvikling af lystfiskerturismen i Herning Kommune

Anbefalinger til udvikling af lystfiskerturismen i Herning Kommune Anbefalinger til udvikling af lystfiskerturismen i Herning Kommune Herning Kommune som attraktiv lystfiskerdestination Flotte laks, af oprindelig stamme, i Skjern Å, og meget store havørreder i Karup Å,

Læs mere

Til Halsnæs Kommune. En kort introduktion til Fishing Zealand. Baggrund:

Til Halsnæs Kommune. En kort introduktion til Fishing Zealand. Baggrund: Til Halsnæs Kommune En kort introduktion til Fishing Zealand. Baggrund: Rapporten Samfundsøkonomisk betydning af lystfiskeri i Danmark, Fødevareministeriet 2010 understreger, at lystfiskerne genererer

Læs mere

INTRODUKTION. Mit navn er Carsten Rømming Sørensen. Projektleder i Limfjordsrådets sekretariat

INTRODUKTION. Mit navn er Carsten Rømming Sørensen. Projektleder i Limfjordsrådets sekretariat INTRODUKTION Mit navn er Carsten Rømming Sørensen Projektleder i Limfjordsrådets sekretariat Arbejder med projektet Havørred Limfjorden - Og så er jeg tosset med at fiske LIMFJORDSSEKRETARIATETS OPGAVER

Læs mere

PROJEKTCHEF TIL NATIONALT CENTER FOR KYST- OG LYSTFISKERTURISME I ASSENS KOMMUNE

PROJEKTCHEF TIL NATIONALT CENTER FOR KYST- OG LYSTFISKERTURISME I ASSENS KOMMUNE Aarhus, december 2018 JOB- OG PERSONPROFIL PROJEKTCHEF TIL NATIONALT CENTER FOR KYST- OG LYSTFISKERTURISME I ASSENS KOMMUNE GENITOR KØBENHAVN & AARHUS WWW.GENITOR.DK TLF. 3141 0178 KONTAKT@GENITOR.DK CVR-NUMMER:

Læs mere

Det socioøkonomiske potentiale for

Det socioøkonomiske potentiale for Det socioøkonomiske potentiale for lystfiskeri og lystfiskerturisme i Danmark Carl Henrik Marcussen Center for Regional- og Turismeforskning, CRT, www.crt.dk Indlæg på temadag på Hotel Søpark, Maribo,

Læs mere

Udviklingsrådet. Strategi Lystfiskerturisme Assens Kommune

Udviklingsrådet. Strategi Lystfiskerturisme Assens Kommune Udviklingsrådet Strategi Lystfiskerturisme Assens Kommune Assens Kommune byder på mange unikke fiskesteder. Langs kysten omkring Assens er der fine fiskepladser for eksempel Aborg, Sønderby Klint, halvøen

Læs mere

Den socioøkonomiske værdi af lys4iskeri på Sjælland

Den socioøkonomiske værdi af lys4iskeri på Sjælland Den socioøkonomiske værdi af lys4iskeri på Sjælland Socioøkonomisk værdi = Betydningen af lys,iskeri på Sjælland for Sjælland - - - Facts om lys,iskeri i Danmark/Sjælland ( hvor meget, hvordan, hvem )

Læs mere

Udviklingsstrategi. for landdistrikter

Udviklingsstrategi. for landdistrikter Udviklingsstrategi for landdistrikter Indhold Indledning 2 Landdistrikterne under forandring 3 Prioriterede udfordringer i kommunens landdistrikter 4 Initiativer idéer til tværgående projekter 5 Idéer

Læs mere

Roskilde Kommune. Fishing Zealand er startet som et samarbejde mellem Danmarks Sportsfiskerforbund,

Roskilde Kommune. Fishing Zealand er startet som et samarbejde mellem Danmarks Sportsfiskerforbund, Roskilde Kommune Valdemarsgade 43 Postboks 200 4760 Vordingborg Tlf. 55 36 36 36 www.vordingborg.dk Sagsnr.: 11/11437 Dokumentnr.: 37607/13 Sagsbehandler: Paul Debois Dir. 55 36 24 12 E-mail: pde@vordingborg.dk

Læs mere

Visionsaften 1.0 opsamling

Visionsaften 1.0 opsamling Visionsaften 1.0 opsamling Den 3. juni 2013 var der arrangeret Visionsaften på Gasværket, hvor ca. 25 medlemmer havde valgt at dukke op. Mødet handlede om at give bud på, hvordan BLF skal se ud om 5 år

Læs mere

HAVORRED i STRATEGI 2015-2020 FYN FYN <

HAVORRED i STRATEGI 2015-2020 FYN FYN < D E i R R I O G AV E N Y F YN H T 0 A 2 R 0 T S 15-2 20 < erhvervsprojekt ET ERHVERVSPROJEKT MED MILJØPROFIL OG MED DOKUMENTERET STORT ØKONOMISK AFKAST. Siden 1990 har Havørred Fyn været en innovativ businesscase,

Læs mere

Fadebursloven Nyborg, april 2013

Fadebursloven Nyborg, april 2013 Fadebursloven Nyborg, april 2013 Kongens Fadebur Kongens Fadebur er et fødevarenetværk etableret af Nyborg Slot for fødevareproducenter, specialiserede fødevareforhandlere og restauranter på Fyn. Mission:

Læs mere

Referat af ekstraordinær generalforsamling på Privatskolen den 13-05-2014

Referat af ekstraordinær generalforsamling på Privatskolen den 13-05-2014 Referat af ekstraordinær generalforsamling på Privatskolen den 13-05-2014 1. Valg af dirigent. Advokat Lars Stuckert blev valgt som dirigent og bød efterfølgende velkommen. 2. Forslag til vedtægtsændring.

Læs mere

BORGERMØDE KULTUR OG FRITID 17. MAJ 2016

BORGERMØDE KULTUR OG FRITID 17. MAJ 2016 BORGERMØDE KULTUR OG FRITID 17. MAJ 2016 Program 19:00 Intro ved Emrah Tuncer og Svend Due Mikkelsen 19:15 Intro til fortællingerne ved Emrah Tuncer 19:30 Basar 2x20 minutter ved 2 selvvalgte stande +20

Læs mere

Klik for at redigere titeltypografi i masteren

Klik for at redigere titeltypografi i masteren Den Store Nationale Konference for Natur- og Miljøområdet Lystfiskerne som samarbejdspartnere og deres bidrag til samskabelse titeltypografi i 14-06-2017 Kaare Manniche Ebert, biolog i Danmarks Sportsfiskerforbund

Læs mere

Høring vedr. udkast til bekendtgørelse om særlige fiskeriregler for gedde i visse brakvandsområder ved Sydsjælland og Møn.

Høring vedr. udkast til bekendtgørelse om særlige fiskeriregler for gedde i visse brakvandsområder ved Sydsjælland og Møn. NaturErhvervstyrelsen Center for Fiskeri Att. fiskeri@naturerhverv.dk Høring vedr. udkast til bekendtgørelse om særlige fiskeriregler for gedde i visse brakvandsområder ved Sydsjælland og Møn. Danmarks

Læs mere

Etablering af GF erfagruppe Møde den 13. april 2011

Etablering af GF erfagruppe Møde den 13. april 2011 Etablering af GF erfagruppe Møde den 13. april 2011 Erfaringer og udfordringer Kreds Nordjylland: Svært at TR og AMiR ikke kommer på GF. I 2009 havde vi engageret en korleder. Tidligere var det KB medlemmer,

Læs mere

Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri NaturErhvervstyrelsen Nyropsgade 30 1780 København V Vingsted, den 6. januar, 2014.

Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri NaturErhvervstyrelsen Nyropsgade 30 1780 København V Vingsted, den 6. januar, 2014. Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri NaturErhvervstyrelsen Nyropsgade 30 1780 København V Vingsted, den 6. januar, 2014. Vedrørende: Høring angående revision af bekendtgørelsen om fredningsbælter

Læs mere

Ressourcen: Projektstyring

Ressourcen: Projektstyring Ressourcen: Projektstyring Indhold Denne ressource giver konkrete redskaber til at lede et projekt, stort eller lille. Redskaber, der kan gøre planlægningsprocessen overskuelig og konstruktiv, og som hjælper

Læs mere

Friluftspolitik. Inspiration fra 3 kommuner. Herning kommune. Friluftsstrategi et friluftsliv, der byder op til dans.

Friluftspolitik. Inspiration fra 3 kommuner. Herning kommune. Friluftsstrategi et friluftsliv, der byder op til dans. Friluftspolitik Inspiration fra 3 kommuner Herning kommune Friluftsstrategi et friluftsliv, der byder op til dans. Den nationale friluftspolitik har sat fokus på at styrke vores sundhed og livskvalitet.

Læs mere

Eventens anatomi. Et 360 blik på event som strategi og i praksis. Gentofte Centralbibliotek d. 11. april 2018 Michael Radmer Johannisson, Seismonaut

Eventens anatomi. Et 360 blik på event som strategi og i praksis. Gentofte Centralbibliotek d. 11. april 2018 Michael Radmer Johannisson, Seismonaut Eventens anatomi Et 360 blik på event som strategi og i praksis Gentofte Centralbibliotek d. 11. april 2018 Michael Radmer Johannisson, Seismonaut Michael Radmer Johannisson Seniorrådgiver i Seismonaut

Læs mere

B-holdet på Bornholm 2011 uge 14

B-holdet på Bornholm 2011 uge 14 B-holdet på Bornholm 2011 uge 14 Indledning B-holdets oprindelige bemanding Peder Pral Friis, Svend O. Svenno Nielsen og Søren Fynne Christrup var på denne tur forstærket af John Fishfinder Rahbæk, som

Læs mere

Fishing Zealand. Møde i Faxe Kommunes Naturråd. d. 22. april 2014

Fishing Zealand. Møde i Faxe Kommunes Naturråd. d. 22. april 2014 Fishing Zealand Møde i Faxe Kommunes Naturråd d. 22. april 2014 Paul Debois Chefkonsulent, Vordingborg Kommune ( tovholder ) Sekretær for Fishing Zealand Formål Den bærende ide for Fishing Zealand projektet

Læs mere

Til Frederikssund Kommune. En kort introduktion til Fishing Zealand. Baggrund:

Til Frederikssund Kommune. En kort introduktion til Fishing Zealand. Baggrund: Til Frederikssund Kommune En kort introduktion til Fishing Zealand. Baggrund: Rapporten Samfundsøkonomisk betydning af lystfiskeri i Danmark, Fødevareministeriet 2010 understreger, at lystfiskerne genererer

Læs mere

EVALUERING AF BOSÆTNINGSARRANGEMENTER

EVALUERING AF BOSÆTNINGSARRANGEMENTER EVALUERING AF BOSÆTNINGSARRANGEMENTER I forbindelse med modtagelse af Miljøstyrelsen har de fynske kommuner arrangeret en række bosætningsevents, som havde til formål at åbne op for potentialet i at flytte

Læs mere

På mødet blev der opfordret til at nedfælde 3 punkter til ønsker i forbindelse med havneudvidelse.

På mødet blev der opfordret til at nedfælde 3 punkter til ønsker i forbindelse med havneudvidelse. Referat 30. juni 2014 Udvidelse Fur Havn Borgermøde torsdag den 26. juni 2014 kl. 17.00 19.00 i Fur Forsamlingshus Til stede: Mette Kirstine Thomsen, COWI Karin Munch Nielsen, Schønherr Kim Hald, Skive

Læs mere

Kultur- og Fritidspolitik

Kultur- og Fritidspolitik Kultur- og Fritidspolitik Nordfyns Kommune Revideret den 15. august 2014 Dokument nr. 480-2014-852344 Sags nr. 480-2013-36230 Indhold FORORD... 2 INDLEDNING... 3 VISIONEN... 4 VÆRDIER... 5 NORDFYNS KOMMUNE

Læs mere

28. januar 2010 Kl Diligencen Henrik Jørgensen

28. januar 2010 Kl Diligencen Henrik Jørgensen Emne Generalforsamling i Fiskeklubben BG Bank Dato for møde Tidspunkt Sted Ansvarlig 28. januar 2010 Kl. 19.00 Diligencen Henrik Jørgensen Referat udarbejdet af Telefon Udskrevet den Peter Quist +45 28

Læs mere

Input fra Jagt- og fiskerigruppen til nationalparkundersøgelsen for Det Sydfynske Øhav. Januar 2010

Input fra Jagt- og fiskerigruppen til nationalparkundersøgelsen for Det Sydfynske Øhav. Januar 2010 Input fra Jagt- og fiskerigruppen til nationalparkundersøgelsen for Det Sydfynske Øhav Januar 2010 Input fra Jagt- og fiskerigruppen til nationalparkundersøgelsen for Det Sydfynske Øhav er udarbejdet af:

Læs mere

REFERAT AF REGIONSMØDE Lørdag den 30. maj 2015 kl. 10:00 Kirkebakken 7 8660 Skanderborg

REFERAT AF REGIONSMØDE Lørdag den 30. maj 2015 kl. 10:00 Kirkebakken 7 8660 Skanderborg REFERAT AF REGIONSMØDE Lørdag den 30. maj 2015 kl. 10:00 Kirkebakken 7 8660 Skanderborg Dagsorden Referat 01 Velkomst Formanden bød velkommen og læste formålsparagraffen. 02 Valg af ordstyrer Henrik R

Læs mere

Hvorfor er brakvandet så vigtigt?

Hvorfor er brakvandet så vigtigt? Hvorfor er brakvandet så vigtigt? Hvad er problemet?! Bestandene kan blive slået ud i situationer med stor indtrængen af saltvand! De er udsatte for overfiskeri af garn og ruseredskaber! Anden predation

Læs mere

Gode nyheder for Limfjordens havørreder

Gode nyheder for Limfjordens havørreder Gode nyheder for Limfjordens havørreder Fiskejollen.dk er gået med i et storslået projekt der har til formål, at fremme bestanden af havørreder i Limfjorden med ca. 40 %. Jesper Chr. Hansen og undertegnede

Læs mere

Gæster : Kommunikations- og studievejledningschef Lise C. Christensen Uddannelses- og kvalitetschef Anette Becker Berg

Gæster : Kommunikations- og studievejledningschef Lise C. Christensen Uddannelses- og kvalitetschef Anette Becker Berg Referat bestyrelsesmøde i Erhvervsakademi MidtVest 2018-5 Mødedato: Onsdag den 12. december 2018 kl. 14.00-17.00 Mødested: Gl. Landevej 2, Herning Mødedeltagere: Næstformand Henning Pedersen Kenneth Mikkelsen

Læs mere

Handleplan 2016 Implementering af Turismestrategi

Handleplan 2016 Implementering af Turismestrategi Handleplan 2016 Implementering af Turismestrategi 2015-17 1 Baggrund Kommunalbestyrelsen i Kommune vedtog den 19. marts 2015 Turismestrategi 2015-17, som fastlægger en overordnet målsætning og potentialer

Læs mere

Velkommen til Nationalparkskolen

Velkommen til Nationalparkskolen Velkommen til Nationalparkskolen Målet med introduktionskurset(basiskursus 1) er, at du får: kendskab til Nationalpark Thys organisation, lovgivningen bag og planerne for udvikling i nationalparken. kendskab

Læs mere

Stort fokus på laksefiskeriet

Stort fokus på laksefiskeriet Stort fokus på laksefiskeriet Turisme, udsætninger, hvilken vej skal vi? Hvorfor er opgangen i Skjern Å stagneret? Uklart vand skæmmer Skjern Å, hvorfor? Lystfiskerfangede laks 1500 1000 500 0 Laksefiskeriet

Læs mere

Udkast til Frederikssund Kommunes Fritidspolitik 2015-2019

Udkast til Frederikssund Kommunes Fritidspolitik 2015-2019 Udkast til Frederikssund Kommunes Fritidspolitik 2015-2019 Forord Fritidspolitikken fastlægger retningen for fritids-, idræts- og kulturområdet. Fritidsudvalget ønsker at understøtte og udvikle byområder,

Læs mere

GUIDE. Sådan starter I en ny forening

GUIDE. Sådan starter I en ny forening GUIDE Sådan starter I en ny forening Udskrevet: 2016 Sådan starter I en ny forening Et formål, en bestyrelse, et sæt vedtægter og et stiftende møde - det er alt, hvad I behøver for at starte en forening.

Læs mere

FÆLLES OM ALBERTSLUND

FÆLLES OM ALBERTSLUND FÆLLES OM ALBERTSLUND En politik for fællesskab, medborgerskab og ligeværdig deltagelse 2. UDKAST 1 FORORD Fremtidens Albertslund er en by, hvor alle kan deltage i fællesskabet. En by, hvor mennesket kommer

Læs mere

Foretræde for Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 25. februar 2015

Foretræde for Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 25. februar 2015 Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2014-15 FLF Alm.del Bilag 155 Offentligt Dansk kystfiskerforening Foretræde for Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 25. februar 2015 Ministerens vision

Læs mere

Velkommen til Nationalparkskolen

Velkommen til Nationalparkskolen Velkommen til Nationalparkskolen Målet med introduktionskurset(basiskursus 1) er, at du får: kendskab til Nationalpark Thys organisation, lovgivningen bag og planerne for udvikling i nationalparken. kendskab

Læs mere

Fiskeoplevelser. Året rundt i Vestjylland. Struer Kystfisker Forening - www.skf1990.dk

Fiskeoplevelser. Året rundt i Vestjylland. Struer Kystfisker Forening - www.skf1990.dk Fiskeoplevelser Året rundt i Vestjylland Struer Kystfisker Forening - www.skf1990.dk SILD Sildefiskeriet starter i fjordmundingerne ca. midt i april og holder på til ca. midt i maj-juni hvor hornfiskene

Læs mere

Strategi for natur og friluftsliv. Lemvig Kommune

Strategi for natur og friluftsliv. Lemvig Kommune Strategi for natur og friluftsliv Lemvig Kommune 2019-2022 Om vision, politik og strategi i Lemvig Kommune Denne strategi tager udgangspunkt i Lemvig Kommunes vision: Vi er stolte af vore forpligtende

Læs mere

En ny fremtid for dansk fiskeri og akvakultur

En ny fremtid for dansk fiskeri og akvakultur En ny fremtid for dansk fiskeri og akvakultur Handlingsplan 2007-2013 fiskeindustri i rønne Fiskeriet skal igen være et stolt erhverv i Danmark Regeringen og Dansk Folkeparti vil med denne handlingsplan

Læs mere

Referat af møde afholdt 18. december 2015

Referat af møde afholdt 18. december 2015 Referat af møde afholdt 18. december 2015 Arbejdsgruppe vedr. fødevareklyngen Side 1 af 5 Tilstede: Arbejdsgruppe: Jesper Hjortshøj, Manager Strategy and Portofolio for Global Innovation, Marel A/S Rune

Læs mere

Samarbejde med frivillige på det grønne område

Samarbejde med frivillige på det grønne område Afsluttende konference i forskningsprojektet Samspillet mellem den frivillige og den kommunale sektor 22. nov. 2018 Samarbejde med frivillige på det grønne område Lise Specht Petersen, Center for Forskning

Læs mere

Referat Grønlandskarbejdsgruppemøde Det Nordatlantiske Hus // den 31. oktober

Referat Grønlandskarbejdsgruppemøde Det Nordatlantiske Hus // den 31. oktober Referat Grønlandskarbejdsgruppemøde Det Nordatlantiske Hus // den 31. oktober Deltagere: Sakarine, Karl, Ivalo, Gerth, Bent og David (Fra sekretariat Nancy og Tobias) Ordstyrer: Nancy Referent: Tobias

Læs mere

Arrangementer Havørred-premiere ved Karup Å Tid: Sted: Lær dit fiskevand at kende Råsted Lilleå Tid: Sted: Klassiske laksefluer Tid:

Arrangementer Havørred-premiere ved Karup Å Tid: Sted: Lær dit fiskevand at kende Råsted Lilleå Tid: Sted: Klassiske laksefluer Tid: Der vil være fremvisning af old timer fluebindingsfilm, PowerPoint-show med fluebindingsmaterialer fra eksotiske fugle, klassikske fiskebøger og materialer, samt almindelig whisky-hygge. Deltagergebyret,

Læs mere

Årsmøde 2016 I Landdistrikternes Fællesråd 18.marts kl Roberthus, Tybovej 2, 6040 Egtved.

Årsmøde 2016 I Landdistrikternes Fællesråd 18.marts kl Roberthus, Tybovej 2, 6040 Egtved. Årsmøde 2016 I Landdistrikternes Fællesråd 18.marts kl. 10.00 15.00 Roberthus, Tybovej 2, 6040 Egtved. Landdistrikternes Fællesråd Dagsorden: 09:30 Ankomst, registrering og morgenkaffe 10:00 Landdistrikternes

Læs mere

Afholdt: Tirsdag d. 20. okt. kl Sted: Den Danske Naturfond, Energiens Hus, Vodroffsvej 59, 1900 Fr.berg C.

Afholdt: Tirsdag d. 20. okt. kl Sted: Den Danske Naturfond, Energiens Hus, Vodroffsvej 59, 1900 Fr.berg C. Side 1/5 Referat fra 1. møde i det rådgivende udvalg for Den Danske Naturfond Afholdt: Tirsdag d. 20. okt. kl. 13.00 16.00 Sted: Den Danske Naturfond, Energiens Hus, Vodroffsvej 59, 1900 Fr.berg C. Til

Læs mere

KRITERIER OG VURDERINGER AF MULIGE PLACERINGER

KRITERIER OG VURDERINGER AF MULIGE PLACERINGER KRITERIER OG VURDERINGER AF MULIGE PLACERINGER NATIONALT KYST- OG LYSTFISKERCENTER, 27.02.019 Indhold : Kriterier Bekskrivelse af udvalgte kriterier Vurdering af sites Agernæs Havn Brydegård Bogården Helnæs

Læs mere

Halvdagsseminar om inddragelse

Halvdagsseminar om inddragelse Halvdagsseminar om inddragelse Dagens program 12.00-12.30 Velkomst 12.30-13.45 Præsentation og drøftelse af den metodiske tilgang til boligsocialt arbejde i Horsens 13.45-14.00 Pause 14.00-15.45 Workshop

Læs mere

Formidling om arbejdsmiljø hvad kan man nå på tre timer?

Formidling om arbejdsmiljø hvad kan man nå på tre timer? Formidling om arbejdsmiljø hvad kan man nå på tre timer? Nyborg Strand Den 8. november 2010 Workshop nr. 109 Jette Vangslev og Rikki Hørsted Formålet med Workshoppen Hvordan laver man god formidling om

Læs mere

En vækstkommune i balance Odder Kommunes udviklingsplan

En vækstkommune i balance Odder Kommunes udviklingsplan En vækstkommune i balance Odder Kommunes udviklingsplan 2018-2022 Forord Odder Kommunes udviklingsplan En vækstkommune i balance skal medvirke til at indfri Byrådets vision om at skabe: rammerne for det

Læs mere

Politik for erhverv, natur og infrastruktur. - rammebetingelser

Politik for erhverv, natur og infrastruktur. - rammebetingelser Politik for erhverv, natur og infrastruktur - rammebetingelser Politik for erhverv, natur og infrastruktur - rammebetingelser Politik for erhverv, natur og infrastruktur rammebetingelser er en af tre politikker

Læs mere

Generalforsamling 2015

Generalforsamling 2015 Generalforsamling 2015 Fredag den 8. maj 2015, kl. 11.30 12.00. Dokk1, Havnen, Aarhus Referat 1. Valg af dirigent Hovedbestyrelsen foreslår, at kommunaldirektør Søren Lund Hansen vælges som dirigent. Søren

Læs mere

Landsbyudvalget Udkast til kommissorium

Landsbyudvalget Udkast til kommissorium Landsbyudvalget Udkast til kommissorium 1. Baggrund Kommunalbestyrelsen besluttede i forbindelse med vedtagelsen af styrelsesvedtægten i januar 2018, at der skal nedsættes et ad hoc udvalg Landsbyudvalget.

Læs mere

Evaluering af borgerdialog i forbindelse med forslag til Kommuneplan 2009 debatmøde 9. marts 2009

Evaluering af borgerdialog i forbindelse med forslag til Kommuneplan 2009 debatmøde 9. marts 2009 7.05.2009 Evaluering af borgerdialog i forbindelse med forslag til Kommuneplan 2009 debatmøde 9. marts 2009 Cafémetoden er valgt som den gennemgående metode. Metoden er kendetegnet ved en høj grad af deltagerinvolvering

Læs mere

Fælles retning for turismen i Region Sjælland. Fælles viden Fælles kernefortælling Fælles indsatser Anbefalinger

Fælles retning for turismen i Region Sjælland. Fælles viden Fælles kernefortælling Fælles indsatser Anbefalinger Fælles retning for turismen i Region Sjælland Fælles viden Fælles kernefortælling Fælles indsatser Anbefalinger Version 16. juni 2017 1 Motivation Turisme vækster i Danmark og internationalt, men i Region

Læs mere

SØNDAG. Milliarder på krogen

SØNDAG. Milliarder på krogen SØNDAG 27. OKTOBER NR. 39 / 2013 SØNDAG Milliarder på krogen Gordon P. Henriksen har gjort en glødende passion for lystfiskeri til sit levebrød. De danske farvande, søer og vandløb er nøglen til et turistmarked

Læs mere

Kommissorie. Turismestrategi for Assens Kommune

Kommissorie. Turismestrategi for Assens Kommune Kommissorie Projekts navn Baggrund Turismestrategi for Assens Kommune Assens Kommunes strategiske udgangspunkt for en turismestrategi Byrådet finder, at turisme er en vigtig brik i udviklingen af Assens

Læs mere

Referat af Forbundsbestyrelsesmøde i Danmarks Sportsfiskerforbund

Referat af Forbundsbestyrelsesmøde i Danmarks Sportsfiskerforbund Referat af Forbundsbestyrelsesmøde i Danmarks Sportsfiskerforbund Mødetid: tirsdag den 13. januar 2015 kl. 17.00 Mødested: Sportsfiskeriets Hus Deltagere: Verner W. Hansen, Steen Lindkvist Nielsen, Hans

Læs mere

EVALUERINGSMØDE TURISTSÆSON 2015 VELKOMMEN

EVALUERINGSMØDE TURISTSÆSON 2015 VELKOMMEN VELKOMMEN PROGRAM 16.15 Tjek ind - der er kaffe og kage ved bordene 16.30 Velkomst og indlæg om Guldborgsund Kommunes turismeindsats. v/ formand for Kultur, Turisme og Bosætningsudvalget, Martin Lohse

Læs mere

Opsummering fra workshop om Brinken - Kystvejen i Stevns Kommune

Opsummering fra workshop om Brinken - Kystvejen i Stevns Kommune STEVNS KOMMUNE Opsummering fra workshop om Brinken - Kystvejen i Stevns Kommune ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk WORKSHOP AFHOLDT 8.

Læs mere

Digitaliseringsstrategi 2011-2015

Digitaliseringsstrategi 2011-2015 Digitaliseringsstrategi 2011-2015 Dokumentnr.: 727-2011-34784 side 1 Dokumentnr.: 727-2011-34784 side 2 Resume: Digitaliseringsstrategien for Odder Kommune 2011-2015 er en revidering af Odder Kommunes

Læs mere

Referat af generalforsamling i SBV fredag den 14. marts 2014 kl. 20.00 i Brugsens nye lokaler på 1. sal

Referat af generalforsamling i SBV fredag den 14. marts 2014 kl. 20.00 i Brugsens nye lokaler på 1. sal Referat af generalforsamling i SBV fredag den 14. marts 2014 kl. 20.00 i Brugsens nye lokaler på 1. sal Til generalforsamlingen var der tilmeldt 89 medlemmer til spisning kl. 19.00 og der kom yderligere

Læs mere

Rådet var således beslutningsdygtigt. Workshoppen blev faciliteret af konsulent Bjørn Nygaard.

Rådet var således beslutningsdygtigt. Workshoppen blev faciliteret af konsulent Bjørn Nygaard. 15-01-2009, Workshop Opsamling på workshop. Integrationsrådets organisering 2009. Indledning Integrationsrådet afholdt ekstraordinær workshop torsdag d. 15. januar 2009, for at tage stilling til rådets

Læs mere

Fremtidens Øresund har plads til natur, friluftsliv og erhverv

Fremtidens Øresund har plads til natur, friluftsliv og erhverv Fremtidens Øresund har plads til natur, friluftsliv og erhverv - miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansens tale til konferencen Fremtidens Øresund 3. februar 2016 (Det talte ord gælder) Indledning 1.

Læs mere

Forord. På vegne af Byrådet

Forord. På vegne af Byrådet Sammen er vi bedst - Politik for aktivt medborgerskab Forord Mange borgere bidrager personligt til fællesskabet i Assens Kommune. Det er en indsats, vi i kommunen værdsætter højt, og som vi gerne vil værne

Læs mere

GØR DET SELV -GUIDE til kvalitative brugerundersøgelser i museer I GÆSTERNES STED. To metoder To personer To dage

GØR DET SELV -GUIDE til kvalitative brugerundersøgelser i museer I GÆSTERNES STED. To metoder To personer To dage GØR DET SELV -GUIDE til kvalitative brugerundersøgelser i museer I GÆSTERNES STED To metoder To personer To dage DET KAN I FÅ SVAR PÅ HVOR GODT IMØDEKOMMER UDSTILLINGERNE VORES MÅL? HVAD GØR INDTRYK PÅ

Læs mere

Notat om borgerinddragelse

Notat om borgerinddragelse 13. maj Sagsbeh.:PS J.nr.: 00.15.10-G01-11-17 Vej Park og Miljø Notat om borgerinddragelse Som en del af arbejdet med at udforme en handlingsplan for, hvordan Frederiksberg skal integrere FNs verdensmål

Læs mere

Generelle ideer til Messecenter Vesthimmerland

Generelle ideer til Messecenter Vesthimmerland Generelle ideer til Messecenter Vesthimmerland I det følgende har jeg skrevet refleksioner, spørgsmål og tanker vedr. hvilke områder jeg ser i kan forbedre og måske bør se nærmere på. Tankerne er inddelt

Læs mere

BORGERE SOM PLACE BRAND AMBASSADØRER? EN UNDERSØGELSE AF DE FRIVILLIGE KRYDSTOGT- VELKOMSTVÆRTER, AARHUS DERES ROLLER I EN TURISME KONTEKST

BORGERE SOM PLACE BRAND AMBASSADØRER? EN UNDERSØGELSE AF DE FRIVILLIGE KRYDSTOGT- VELKOMSTVÆRTER, AARHUS DERES ROLLER I EN TURISME KONTEKST BORGERE SOM PLACE BRAND AMBASSADØRER? EN UNDERSØGELSE AF DE FRIVILLIGE KRYDSTOGT- VELKOMSTVÆRTER, AARHUS 2017 - DERES ROLLER I EN TURISME KONTEKST // KONFERENCE OM FRIVILLIGHED // EUROPÆISK KULTURHOVEDSTAD

Læs mere

Vores Natur. Dansk Oplysnings Forbunds Landsmøde, 26. Maj Jan Ejlsted Direktør Friluftsrådet

Vores Natur. Dansk Oplysnings Forbunds Landsmøde, 26. Maj Jan Ejlsted Direktør Friluftsrådet Vores Natur Dansk Oplysnings Forbunds Landsmøde, 26. Maj 2019 Jan Ejlsted Direktør Friluftsrådet Vores Natur Et projekt med en ambition om at skabe lyst i den danske befolkning til at: få mere viden om

Læs mere

REFERAT. Klubsamarbejdsmøde forår 2014. Klubsamarbejdsmøde Dato: 12. marts 2014

REFERAT. Klubsamarbejdsmøde forår 2014. Klubsamarbejdsmøde Dato: 12. marts 2014 Møde: REFERAT Klubsamarbejdsmøde forår 2014 Klubsamarbejdsmøde Dato: 12. marts 2014 Sted: Deltagere: Kopi til: Dagsorden Nyborg Hallerne, Nyborg Kenn Brandenburg, Nyborg Tennisklub, Curt Grann, Nyborg

Læs mere

Referat centerrådsmøde i CAS kl

Referat centerrådsmøde i CAS kl Referat centerrådsmøde i CAS 29.11.2016 kl. 17.00-20.00 Punkter Uddybelse Referat Orientering Nordlys/CAS 5 ønsker fremover at være 3 medlemmer i Centerråd, det var i orden med resten. De 3 valgte fra

Læs mere

Kongens Fadebur - Afsætning og udvikling af produkter - Lad os komme i gang!

Kongens Fadebur - Afsætning og udvikling af produkter - Lad os komme i gang! 18. februar 2013 Kongens Fadebur - Afsætning og udvikling af produkter - Lad os komme i gang! REFERAT for Workshop 2, der blev afholdt den 13. februar 2013, kl. 8.30 12.30 i Riddersalen på Nyborg Slot.

Læs mere

Rollespil Brochuren Instruktioner til mødeleder

Rollespil Brochuren Instruktioner til mødeleder Instruktioner til mødeleder Introduktion Med dette rollespil træner I det lærte i lektionen Konflikter med kunder. Der skal medvirke to personer, der skal spille henholdsvis Henrik og Lisbeth, hvor Henrik

Læs mere

Referat af ORDINÆR GENERALFORSAMLING Tirsdag 16. MARTS 1999 KL. 19.00 I SUNDBYØSTERHALLEN

Referat af ORDINÆR GENERALFORSAMLING Tirsdag 16. MARTS 1999 KL. 19.00 I SUNDBYØSTERHALLEN ANDELSBOLIGFORENINGEN AMAGERBRO Smyrnavej 34 2300 København S Kontortid: Tirsdag kl. 18.30-19.30 Referat af ORDINÆR GENERALFORSAMLING Tirsdag 16. MARTS 1999 KL. 19.00 I SUNDBYØSTERHALLEN med følgende dagsorden:

Læs mere

Ole Kaae, Iniz Tvillinggaard og Grethe Gottlieb blev valgt til stemmetællere.

Ole Kaae, Iniz Tvillinggaard og Grethe Gottlieb blev valgt til stemmetællere. 1 Dagsorden og referat fra generalforsamling lørdag den 21. maj 2015 Adresse: Overgade 48, 5000 Odense C, 1. sal Møntergårdens nye udstillingsbygning. Velkomst ved rådmand Jane Jegin, By - og Kulturforvaltningen

Læs mere

Klik for at redigere titeltypografi i masteren

Klik for at redigere titeltypografi i masteren Envina Fagmøde Skarrild, den 1. november 2016 Samfundsøkonomiske gevinster ved større fiskebestande titeltypografi i undertiteltypografien i 06-11-2016 Kaare Manniche Ebert, biolog i Danmarks Sportsfiskerforbund

Læs mere

Projektplan. Bilag 3. Formål. Konkrete mål. Succeskriterier. Baggrund

Projektplan. Bilag 3. Formål. Konkrete mål. Succeskriterier. Baggrund Projektplan Formål At styrke lystfiskerpotentialet i området ved at gennemføre en samlet indsats for bedre faciliteter for lystfiskere, bedre markedsføring og bedre betingelser for fisk i bugten. Konkrete

Læs mere

REFERAT. Klubsamarbejdsmøde forår 2014

REFERAT. Klubsamarbejdsmøde forår 2014 Møde: REFERAT Klubsamarbejdsmøde forår 2014 klubsamarbejdsmøde Dato: 10. marts 2014 Sted: Deltagere: Kopi til: Stenstrup Hallen, Steenstrup Michael Heering, Stenstrup Tennisklub og FTU, Michael Grube Andersen,

Læs mere

kys frøen Hvem kan deltage Alle

kys frøen Hvem kan deltage Alle kys frøen OG KOM TÆTTERE PÅ NATUREN Velkommen til oplevelsescentrene Kys Frøen, Find Haletudsen og Kram Krabben i Det Sydfynske Øhav. De giver ingen eventyrgaranti, men du risikerer at finde en skat og

Læs mere

Bilag 4: Tovholdergruppen for Turisme Handlingskatalog

Bilag 4: Tovholdergruppen for Turisme Handlingskatalog Bilag 4: Tovholdergruppen for Turisme Handlingskatalog Handlingskatalog for Turisme BRNs tovholdergruppe for turisme har, i samarbejde med repræsentanter fra BRN erhvervsforum, udarbejdet et handlingskatalog

Læs mere

Referat fra forældremøde i Life Tour d.25/9 2012

Referat fra forældremøde i Life Tour d.25/9 2012 Referat fra forældremøde i Life Tour d.25/9 2012 Deltagere: Personale: Elin, Dorte, Anne, Johanne, Susanne, Michelle, Simone og Anja. Forældre til: Emil, Louise, Anja, Line, Casper C., Matthias J., Cecilie,

Læs mere

Sammen om nødvendige forandringer. Dialogmøde om forslag til ny udviklingsstrategi 1. oktober 2014

Sammen om nødvendige forandringer. Dialogmøde om forslag til ny udviklingsstrategi 1. oktober 2014 Sammen om nødvendige forandringer Dialogmøde om forslag til ny udviklingsstrategi 1. oktober 2014 Program 18.30 Velkommen 18.40 Boligmarkedet uden for de større byer - yderområdernes udfordringer Thorkild

Læs mere

KM KYST KM MULIGHEDER

KM KYST KM MULIGHEDER KM KYST KM MULIGHEDER KØBENHAVNS KOMMUNE Tårnby kommune Dragør kommune M VALBY M AMAGER FÆLLED SYDHAVN M SUNDBY M ØRESTAD KASTRUP M AVEDØRE M TÅRNBY KØBENHAVNS LUFTHAVN KALVEBOD FÆLLED DRAGØR KONGELUNDEN

Læs mere

Hesteturismekonference. FerieRytters velkomsttale

Hesteturismekonference. FerieRytters velkomsttale Hesteturismekonference 22. september, 2017 FerieRytters velkomsttale SHIT - Hvad laver hestene i turismesektoren. FerieRytter byder velkommen til Danmarks første konference om Hesteturisme. Annelise Bach

Læs mere