Silkeborg Kommune. Oslovejs forlængelse og et nyt boligområde LOKALPLAN

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Silkeborg Kommune. Oslovejs forlængelse og et nyt boligområde LOKALPLAN"

Transkript

1 Silkeborg Kommune Oslovejs forlængelse og et nyt boligområde LOKALPLAN

2 Ændringer i lokalplan PARCELHUSOMRÅDE TRONDHEIMSVEJ. Dele af lokalplan PARCELHUSOMRÅDE TRONDHEIMSVEJ er erstattet af lokalplan Bydelscenter i Gødvad (planid: ). Lokalplan er endeligt vedtaget 24. juni 2019 og offentligt bekendtgjort 1. juli 2019.

3 Lokalplan nr for Oslovejs forlængelse og et nyt boligområde. INDHOLDSFORTEGNELSE Side LOKALPLANENS FORMÅL OG INDHOLD... 2 LOKALPLANENS FORHOLD TIL DEN ØVRIGE PLANLÆGNING FOR OMRÅDET... 6 TILLADELSER FRA ANDRE MYNDIGHEDER 11 LOKALPLANEN: Afsnit 1. Lokalplanens formål Områdets afgrænsning og zonestatus Områdets anvendelse Udstykning Veje, stier, parkering og byggelinier Bebyggelsens omfang og placering Bebyggelsens ydre fremtræden Ubebyggede arealer Forudsætninger for ibrugtagen af ny bebyggelse Grundejerforening Ophævelse af ældre lokalplan Lokalplanens retsvirkninger 22 VEDTAGELSESPÅTEGNING 24 KORTBILAG 1, tegning nr af 3. april KORTBILAG 2, tegning nr af 3. april Rev. 20. august KORTBILAG 3, tegning nr af 3. april Til internt brug ved Silkeborg Kommune med Kort- og Matrikelstyrelsens tilladelse (1992/KD ). Teknisk forvaltning, Silkeborg. Den 20. august 1996.

4 Redegørelse 2 LOKALPLANENS FORMÅL OG INDHOLD. Lokalplanen omfatter en forlængelse af Oslovej mod nord til Østre Højmarksvej og et område mellem den forlængede Oslovej og Havrestien. Lokalplanområdet fremgår af oversigtskortet til venstre. Lokalplanens formål Lokalplanens formål er - at udlægge areal til en forlængelse af Oslovej mellem den eksisterende Oslovej og Østre Højmarksvej, - at udlægge areal til boliger udformet som tæt-lav bebyggelse eller e- tagebebyggelse i den nordøstlige del af lokalplanområdet nær Dybkær-centret, - at udlægge areal til åben-lav boligbebyggelse i den sydvestlige del af lokalplanområdet, - at udlægge areal til offentlige formål, herunder idrætsanlæg og grønne områder ved stierne i området, - at udlægge areal til offentlige formål, herunder undervisning på et a- real ved ungdomsskolen vest for Oslovej, - at fastlægge tilkørslen til de nye boligområder fra Oslovej, og - at overføre lokalplanområdets landzonedel til byzone. Eksisterende forhold. Lokalplanområdet består for størstedelens vedkommende af kommunale landbrugsarealer. Kun i den sydlige del af området er der i dag bebyggelse (en privat bolig og en kommunal undervisningsbygning). Der er en kommunal sti (Havrestien) og en privat fællesvej i området. Landskabet er meget åbent, og det er kuperet. I en lavning i den nordlige del af området er der en eng. Midt i området har der ligget en gård. Gården er nu nedrevet, men haven med store træer er der stadig. I udkanten af haven er der et vandhul.

5 Redeg?irelse Fremtidige forhold. Lokalplanen fastlægger linieføringen for forlængelsen af Oslovej. Den nordlige del af I den nordøstlige del af lokalplanomområdet ligger tæt på rådet tæt på Dybkær-centret udlægges Dybkær-centret. areal til boliger udformet som tæt-lav bebyggelse eller etagebebyggelse. Der må bygges maks. 131 boliger i dette område. Der er mulighed for at placere et fælleshus i hver af de 3 delområder, Byrådet har mulighed for at indplacere et plejecenter. Dette vil mest hensigtsmæssigt kunne ske tæt på Dybkærcentret. Byrådet har også mulighed for at indplacere en børneinstitution. En sådan bør placeres tæt på indkørslen fra Oslovej og tæt på stisystemet.

6 Redegcirelse Den sydlige del af området er Tcuperet og ligger ved bevoksede slugter og bakker. I den sydvestlige del af lokalplanområdet udlægges areal til 65 åben-lave boliger (parcelhuse). Omkring den eksisterende ungdomsskole ved Oslovej udlægges et areal til offentlige formål, herunder undervisning. Mellem de 2 boligområder udlægges et område til offentlige formål. Den nordlige del a dette område forudsættes anvendt til fodboldbaner. Den sydlige del af området forudsættes anvendt til grønt område. Der udlægges et byggefelt til klubhuse eller lignende. Der må i byggefeltet bygges 300 m" etageareal.

7 V y ^rr'- -v: -^%., -' :> ' STRUKTURPLAN FOR DET ØSTLIGE GØDVAD

8 Redegørelse Hidtidige rammer Fremtidige rammer LOKALPLANENS FORHOLD TIL DEN ØVRIGE PLANLÆGNING FOR OMRÅDET. Konmiineplan. I følge kommuneplanen er lokalplanområdet omfattet af rammeområderne 4201, 4241 og En del af lokalplanområdet er ikke omfattet af rammebestemmelser. I Tillæg nr. 13 til Kommuneplan for Silkeborg Kommune ændres både rammeområder og rammebestemmelser inden for lokalplanens område. Som det ses på kortene til venstre, reduceres rammeområde 4201 til centerformål, så den fremtidige grænse ligger vest for Havrestien. Rammeområde 4283 udvides og udgør nu de 2 fremtidige boligområder i lokalplanområdet. I kommuneplanrevision 1996 vil det samlede udlæg af areal til boligbebyggelse i kommunen blive reguleret. Rammeområde 4241 reduceres med arealet omkring ungdomsskolen ved Oslovej. Her oprettes et nyt rammeområde 4235 til offentlige formål, herunder undervisning m.v. Kun en mindre del af lokalplanens område (Oslovej) ligger fortsat 1 område En del af lokalplanområdet tildeles et nyt rammeområde 4236 til offentlige formål, herunder Idrætsanlæg og grønne områder. Lokalplan nr for et område ved ArendalsveJ (Gødvad Center, 1. etape) Lokalplanen omfatter en mindre del af det område, der er omfattet af lokalplan nr Lokalplan nr ophæves inden for det område, der omfattes af lokalplanen Det drejer sig om 2 små arealer, hvor der i dag er sti.

9 Redegørelse 7 ffavrestlen vil indgå ± Trafikplanlægning områdets stinet, Ved at forlænge Oslovej opnås forbindelse mellem Østre Ringvej og Østre Højmarksvej. I Gødvad-området er der planlagt en større byudvikling med bo- -' liger. Oslovej vil give bedre adgang til byudviklingsområdet. Højmarksvejen er på længere sigt planlagt forlænget til Resenbro-Hårup mod øst og til Funder mod vest. Der er mulighed for at udvide kørebanen fra 2 til 4 spor. Villumgårdvej forudsættes lukket i forbindelse med Oslovejs forlængelse. Villumgårdvej er ikke med i lokalplanområdet. Der indgår i lokalplanen nedlæggelse af mindre vej - og stistrækninger og udlæg af nye veje og stier. Støjforhold. På Østre Højmarksvej vest for Arendalsvej er årsdøgntrafikken Trafikken er mindre på den del af østre Højmarksvej, der er med i lokalplanområdet. Men der regnes med, at

10 Redeg(6relse 8 trafikken vil stige, efterhånden som der bygges boliger i Gødvad-området. Desuden fremgår det af kommuneplanen, at der på længere sigt er tanker om at forlænge Østre Højmarksvej til Resenbro og Hårup. Der kan derfor blive tale om større trafikmængder i fremtiden. I støjberegningen gås ud fra en fremtidig årsdøgntrafik på Langs Østre Højmarksvej kræves der 1 lokalplanen en støjvold med en højde på 2,5 m i forhold til niveauet på kørebanemidte. På Oslovej er årsdøgntrafikken ved gymnasiet Trafikken forventes at blive en hel del større, når der opnås forbindelse mellem Østre Højmarksvej og Østre Ringvej. Vedrørende lokalplanens område III er området udlagt til offentlige formål, herunder undervisning. I området er der i dag ungdomsskole, hvor der bl.a. foregår knallertkørsel. Aktiviteten er 1 sig selv støjende, og området betragtes derfor ikke som støjfølsomt. Der er ikke behov for at dæmpe trafikstøjen for dette område. Vedrørende lokalplanens område II kræves 1 lokalplanen en støjvold langs den forlængede Oslovej. Så tæt som muligt på det fremtidige skråningsareal langs den nye Oslovej skal der etableres en jordvold med en højde på 1 m målt 1 forhold til terræn. Vedrørende lokalplanens områder I og IV kræves i lokalplanen en støjvold eller støjskærm langs den forlængede Oslovej. Inden for det udlagte areal til støjvold skal der så tæt som muligt på den nye Oslovej etableres en støjvold eller støjskærm, der har en højde på 2,1 m 1 forhold til niveauet på Oslovejs kørebanemidte. Vedrørende lokalplanens område V kræves 1 lokalplanen en støjvold langs den forlængede Oslovej. Inden for det udlagte areal til støjvold skal der så tæt som muligt på den nye Oslovej etableres en støjvold med en højde på 2,5 m 1 forhold til niveauet på Oslovejs kørebanemidte. Kollektiv trafik. Når Oslovej bliver forlænget, og der bliver bygget i området, vil der skulle ske betjening af området med kol-

11 Redegørelse 9 lektiv trafik. Der vil sandsynligvis blive tale om en forlængelse af rute 9 Torvet - Højskolen - Gymnasiet eller rute 15 Torvet - Nørreskov Bakke - Stockholmsvej. Varmeplan. I følge den kommunale varmeplan skal lokalplanområdet tilsluttes det kommunale fjernvarmenet. Derfor er der medtaget en lokalplanbestemmelse 9.1 om, at ny bebyggelse ikke må tages i brug, før der er foretaget tilslutning til Silkeborg kommunale fjernvarmeforsyning. Spildevandsplan. Lokalplanområdet er omfattet af spildevandsplanen. Ved kloakering kan det stilles som krav, at tagvand og vand fra befæstede arealer nedsives. Der regnes ikke med at etablere regnvandsbassin i lokalplanområdet. Der findes allerede en mulighed for at e- tablere regnvandsbassin og eventuel rensning ved Gudenåen syd for Gødvad Mælkevej. Hvis der bliver behov for et forslnkelsesbassin tættere på lokalplanområdet, kan det etableres i dalen øst for den fremtidige Oslovej. Vandforsyning. Nye bebyggelser skal tilsluttes den kommunale vandforsyning. Affaldsplan. Lokalplanområdet er omfattet af Silkeborg Kommunes affaldsplan, hvorefter al affald skal bortskaffes i henhold til gældende regulativer. Der er medtaget en lokalplan bestemmelse 8.6 om placering og omfang af standplads til affaldsbeholdere og genanvendeligt affald fra boliger.

12 I Redegcirelse 10 I Haven har tilhørt en tid- Økologisk vurdering ligere gård på stedet. Haven vil indgå i det En del af lokalplanens område I til fremtidige grrørme område. offentlige formål skal anvendes til 1- drætsanlæg (fodboldbaner). Udformningen af resten af område I er ikke " fastlagt, men der vil indgå åbne græsarealer, grupper af træer og buske og tætte beplantningsbælter med træer og buske. Støjvoldene ud mod Østre Højmarksvej og forlængelsen af Oslovej vil også blive beplantet. 1 de grønne områder kan beboerne udfolde sig. Kombinationen af åbne arealer og tætte beplantningsbælter m.v. vil give mulighed for, at også dyr kan leve og færdes i områderne. Miljøforhold i øvrigt. Der er ikke registreret kemikalieaffaldsdepoter inden for lokalplanområdet. I den nordlige del af lokalplanområdet er der et engareal, som ikke er omfat-

13 Redegørelse 11 tet af naturbeskyttelseslovens 3, idet arealet er beliggende i byzone. Arealet er drænet og gennemskåret af en drængrøft. Vandet nedsiver fra engarealet. Der er hverken åbne eller rørlagte vandløb i lokalplanområdet. I udkanten af haven til den tidligere gård ligger der et vandhul, som er større end 100 m2, og som derfor er omfattet af naturbeskyttelseslovens 3. Det fremgår af lokalplanens bestemmelse 8.8, at vandhullet ikke må ændres uden tilladelse fra amtet. Arealet op til 10 m fra vandhullet udlægges til "vild" og uplejet natur. Driften af a- realet skal tilrettelægges, så gødskning og sprøjtning af arealet op til 10 m fra vandhullet undgås. Der er ikke fredskov i lokalplanområdet. Ca. 1/3 af lokalplanområdet er omfattet af skovbyggelinie jfr. Naturbeskyttelseslovens 17. Det drejer sig om den sydvestlige del af lokalplanområdet. TILLADELSER FRA ANDRE MYNDIGHEDER. Ca. 1/3 af lokalplanområdet er omfattet af skovbyggelinie jfr. Naturbeskyttelseslovens 17. Det drejer sig om den sydvestlige del af lokalplanområdet. Byrådet har søgt Skov- og Naturstyrelsen om at ophæve skovbyggelinien inden for lokalplanens område. I udkanten af haven til den tidligere gård ligger der et vandhul, som er større end 100 m2, og som derfor er omfattet af naturbeskyttelseslovens 3. Vandhullet må derfor ikke sløjfes, og vandhullets tilstand må ikke ændres, med mindre amtet giver tilladelse til det. Matr.nre. 8a, 8d, 10a og 18b Gødvad By, Gødvad er undergivet landbrugspligt. Virkeliggørelsen af lokalplanen er derfor betinget af Landbrugsministeriets ophævelse af landbrugspligten i medfør af landbrugslovens 4. Realisering af lokalplanen forudsætter i øvrigt ikke tilladelser fra andre myndigheder.

14 Kommentarer Lokalplan 12 LOKALPLAN. Lokalplan nr for Oslovejs forlængelse og et nyt boligområde I henhold til lov om planlægning (lovbekendtgørelse nr. 746 af 16. august 1994) fastsættes herved følgende bestemmelser for det i afsnit 2.1 nævnte område. 1. Lokalplanens formål 1.1 Lokalplanens formål er - at udlægge areal til en forlængelse af Oslovej mellem den eksisterende Oslovej og Østre Højmarksvej, - at udlægge areal til boliger udformet som tæt-lav bebyggelse eller e- tagebebyggelse i den nordøstlige del af lokalplanområdet nær Dybkær-centret, - at udlægge areal til åben-lav boligbebyggelse i den sydvestlige del af lokalplanområdet, - at udlægge areal til offentlige formål, herunder idrætsanlæg og grønne områder ved stierne i området, - at udlægge areal til offentlige formål, herunder undervisning, ved ungdomsskolen vest for Oslovej, - at fastlægge tilkørslen til boligområderne i lokalplanområdet fra Oslovej, og - at overføre lokalplanområdets landzonedel til byzone. 2. Områdets afgrænsning og zonestatus 2.1 Lokalplanen afgrænses som vist på vedhæftede kortbilag 1, tegning nr af 3. april 1996 og omfatter matr.nr. 19h Gødvad By, Gødvad og del af matr.nr. 6g, 8a, 8d, 8p, 8bc, 10a, 16a, 18b og 19d samme sted samt alle parceller, der efter den 1. april 1996 udstykkes fra ejendommene. ad 2.2 Det meste af lokalplanområdet er i forvejen beliggende i byzone. 2.2 Med byrådets offentlige bekendtgørelse af den vedtagne lokalplan overføres lokalplanens landzoneområde fra landzone til byzone.

15 Kommentarer Lokalplan 13 Landzonearealet er vist på kortbilag Lokalplanområdet opdeles i områderne I, II, III, IV, V, VI og VII, som vist på kortbilag Områdets anvendelse 3.1 Område I må kun anvendes til offentlige formål, herunder idrætsanlæg og grønne områder. 3.2 Område II må kun anvendes til boligformål. 3.3 Område III må kun anvendes til offentlige formål, herunder undervisning. 3.4 Områderne IV, V og VI må kun anvendes til boligformål. Byrådet kan dog tillade, at der indrettes plejecenter og børneinstitution i områderne. 3.5 Område VII må kun anvendes til offentlige formål, herunder vej og stianlæg m.v. 3.6 Inden for lokalplanområdet kan der opføres energiforsyningsanlæg, kloakpumpestation, regnvandsbassin m.m., når placering og udformning efter byrådets skøn i passende omfang tilpasses den omliggende bebyggelse og landskabet. 4. Udstykning ad 4.3 Muligheden for udstykning i mindre grunde er indføjet for at opfylde byggelovens 10 R. 4.1 I områderne I og III må ingen grund udstykkes med et areal mindre end 700 m2. Byrådet kan i særlige tilfælde give tilladelse til en mindre grundstørrelse. 4.2 I område II må ingen grund udstykkes med et areal mindre end 700 m2. Udstykning skal i princippet ske som angivet på vedhæftede kortbilag 2, tegning nr af 3. april 1996, rev. 20. august Området, der er vist som grønt område, må ikke udstykkes til bebyggelse. 4.3 I hvert af områderne IV, V og VI kan området til bebyggelse udstykkes i sin helhed. Veje, stier, støjvolde og grønne områder kan ikke udstykkes til bebyggelse.

16 Kommentarer Lokalplan 14 Yderligere udstykning af områderne til bebyggelse kan kun finde sted med byrådets godkendelse på baggrund af en bebyggelsesplan og udstykningsplan for hvert område. Den enkelte grund må ikke være mindre end 150 m2 excl. andel af fællesareal. Grunden skal være udelt, d.v.s. at den ikke må overskæres af veje eller stier. Højst halvdelen af grundens areal må være bebygget. 4.4 I område VII må der ske udskillelse af vejareal. Der må ikke ske udstykning inden for område VII. 5. Veje, stier, parkering og byggelinier Veje og stier 5.1 Der nedlægges følgende vej og stier med en beliggenhed som vist på kortbilag 2: Vejen A-B. Stien a-b. Stien c-d. Vejen og stierne nedlægges efter vejlovgivningens regler herom. 5.2 Der udlægges areal til følgende veje og stier med en beliggenhed som vist på kortbilag 2: Vejen C-D-E-F i en bredde af (Oslo ovej s forlængelse). Vejen D-G-H-I-J-K i en bredde af 8-10 m Vejen I-L-K i en bredde af 8-10 m. Vejen H-M i en bredde af 8-10 m. Vejen G-N-P-R i en bredde af 8-10 m. Vejen N-O i en bredde af 8-10 m. Vejen P-Q i en bredde af 8-10 m. Vejen R-S i en bredde af 8-10 m. Vejen E-T i en bredde af 8-10 m.

17 Kommentarer Lokalplan 15 Vejen U-T-V i en bredde af 8-10 m. Stien e-a-c-f-g i en bredde af 3 m. Stien f-h-i-j-1 i en bredde af 3 m. Stien h-k-j i en bredde af 3 m. Stien m-n-o i en bredde af 3 m. Stien p-q i en bredde af 3 m. Veje og stier udlægges og anlægges efter vejlovgivningens regler herom. Der skal i øvrigt etableres vejadgang og stiadgang, hvor det er angivet på kortbilag For enden af eventuelle blinde veje skal der etableres vendemulighed for lastvogne. 5.4 Hele lokalplanområdet skal vejbetjenes fra den nye Oslovej, vej C-D-E-F. Vejadgang til område I skal i øvrigt ske ad vej D-G-N-P-R. Parkering 5.5 Ved eventuel bebyggelse i område I skal der anlægges parkeringspladser i nødvendigt omfang efter byrådets skøn. 5.6 I område II skal der anlægges 2 parkeringspladser pr. bolig. 5.7 I område III skal der anlægges 1 parkeringsplads pr. 50 m2 etageareal. 5.8 I områderne IV, V og VI skal der udlægges areal til 1,5 parkeringsplads pr. bolig. Heraf skal ved i- brugtagning være anlagt 1 parkeringsplads pr. bolig. Resten af parkeringspladserne skal anlægges, såfremt byrådet skønner, at der er behov for det. Ved bebyggelse af andet end boliger, skal der anlægges 1 parkeringsplads pr. 50 m2 etageareal.

18 Kommentarer Lokalplan 16 Byggelinier ad 5.9 Langs østre Højmarksvej pålægges ikke byggelinie, idet der udlægges areal til en støjvold. Langs Oslovejs forlængelse, vej C-D-E-F udlægges der også en støjvold ud for det fremtidige boligområde. Bestemmelse 5.9 får derfor kun betydning ved den sydligeste del af vej C-D. 5.9 Langs vej C-D pålægges en byggelinie på 5 m fra nyt vejskel Langs vejene i områderne II, IV, V og VI pålægges en byggelinie på 2,5 m fra nyt vejskel. 6. Bebyggelsens omfang og placering Område I, II, III, IV, V og VI 6.1 Terrænregulering må ikke finde sted. I forbindelse med et konkret byggeprojekt vil byrådet dog kunne godkende en ændring af terrænet, såfremt ændringen skønnes hensigtsmæssig. Til bedømmelse heraf skal oplyses koter på eksisterende og fremtidigt terræn. Skæringslinier mellem bygning og eksisterende og fremtidigt terræn skal fremgå af byggeprojektet. Område I 6.2 I område I er udlagt et byggefelt til klubhuse eller lignende. I område I må der kun ske bebyggelse dette sted. Der må i byggefeltet bygges 300 m^ etageareal. En bygning må kun opføres i 1 etage og højden må ikke overstige 8.5 m over terræn. Område II 6.3 Bebyggelsesprocenten må ikke overstige 25 for den enkelte ejendom. 6.4 På hver ejendom må der kun opføres eller indrettes 1 bolig. 6.5 Der pålægges en byggelinie på 2,5 m langs grønne områder m.m., som vist på kortbilag Bygninger må ikke opføres med mere end 1 etage med udnyttelig tagetage. På stærkt skrånende terræn kan bygninger i stedet opføres med 1

19 Kommentarer Lokalplan 17 etage med delvis udnyttelig underetage. 6.7 Intet punkt af en bygnings ydervæg eller tagflade må gives en højde, der overstiger 8,5 m over terræn. 6.8 Tagenes vinkel med det vandrette plan skal være mellem 20 og 50. For garager, carporte, udhuse og lignende mindre bygninger kan byrådet give tilladelse til en anden taghældning. Område III 6.9 Bebyggelsesprocenten må for området som helhed ikke overstige Bygninger må ikke opføres med mere end 2 etager Intet punkt af en bygnings ydervæg eller tagflade må gives en højde, der overstiger 8,5 m over terræn. ad 6.12 Såfremt byrådet giver tilladelse til udstykning af den enkelte bolig, vil byrådet kunne tillade en højere bebyggelsesprocent for den enkelte parcel jfr. bestemmelserne 4.3. Område IV, V og VI 6.12 Bebyggelsesprocenten må ikke o- verstige 25 for det enkelte område. Grundstykket udgør den del af området, der kan anvendes til bebyggelse Antallet af boliger inden for områderne IV, V og VI må være: IV: maks. 56, V: maks. 38 og VI: maks. 38. Der kan herudover opføres et fælleshus 1 hvert af områderne. Såfremt byrådet giver tilladelse til plejecenter eller børneinstitution i et område, reduceres det maksimalt tilladte antal boliger svarende til reduktionen i det maksimalt tilladte etageareal i det pågældende område Ny bebyggelse må kun opføres i o- verensstemmelse med en helhedsplan for hvert af områderne IV, V og VI. Helhedsplanen skal i princippet svare til den retningsgivende bebyggelsesplan på vedhæf-

20 Kommentarer Lokalplan 18 tede kortbilag 3, tegning nr af 3. april Byrådet kan tillade en ændret bebyggelsesplan, hvis byrådet skønner det hensigtsmæssigt Den enkelte bygnings dybde må ikke overstige 10 m. Ved påbygning af karnapper, udhuse eller lignende kan husdybden dog øges til maksimalt 12 m. Med byrådets tilladelse kan der ske bebyggelse med en større dybde Der pålægges en byggelinie på 2,5 m langs det grønne område som vist på kortbilag Bygninger må ikke opføres med mere end 2 etager. Hai de = 0,4 > fstand \ H«d* - 0,7 > afstand Afataml I 1 ad 6.19 Tilladelse til at bygge højere end 0,4 x afstanden til anden bebyggelse på samme grund kan kun gives, såfremt følgende er opfyldt: 1) kun ud for den ene facade må der bygges højere end 0,4 X afstanden til anden bebyggelse, og 2) alle beboelsesrum skal have lysadgang til den facade, hvorudfor der ikke bygges højt. Beboelsesrum kan eventuelt gøres gennemgående fra facade til facade. Herved opnås, at der kan komme lys til den del af boligen, der ligger ved en facade med mindre lys. Der henvises til Byggedata , side Intet punkt af en bygnings ydervæg eller tagflade må gives en højde, der overstiger 8,5 m over terræn. Byrådet kan i særlige tilfælde give tilladelse til en større højde Ingen del af en bebyggelse må have en højde, der overstiger 0,4 x afstanden til anden bebyggelse på samme grund. Højden kan øges til 0,7 x afstanden til anden bebyggelse på samme grund, såfremt byrådet tillader det. På samme grund kan gavle placeres ned til 3 m fra hinanden, såfremt der ingen vinduer er i gavlene. Der kan også ske sammenbygning af gavle uden vinduer Bygningsreglementets og småhusreglementets bestemmelser om højde 1 forhold til vej og sti er ikke gældende Tagenes vinkel med det vandrette plan skal være mellem 20 og 50.

21 Kommentarer Lokalplan 19 For garager, carporte, udhuse og lignende mindre bygninger kan byrådet give tilladelse til en anden taghældning. 7. Bebyggelsens ydre fremtræden 7.1 Ingen form for erhvervsmæssig skiltning og reklamering må finde sted. 7.2 Bebyggelsen i hvert af områderne IV, V og VI skal have et ensartet arkitektonisk præg. Eksempelvis ens taghældninger og ensartet materialevalg. Til udvendige bygningssider og tagflader må der ikke anvendes materialer eller farver, som efter byrådets skøn virker skæmmende. ad. 7.3 Byrådet vil kun give tilladelse til 1 antennemast til fællesantenne inden for områderne II, IV, V og VI. Alternativet til en fællesantennemast er tilslutning til et større fællesantenneanlæg. Opsætning af solfangere må kun finde sted med byrådets tilladelse i hvert enkelt tilfælde. 7.3 I område II, IV, V og VI må der ikke opsættes individuelle antenner. Der skal etableres et fælles TV- og radioantenneanlæg for områderne. Fællesantenneanlægget skal godkendes af byrådet. 8. Ubebyggede arealer 8.1 Ubebyggede arealer, der ikke anvendes som gårdsplads, vej, parkeringsplads eller Idrætsanlæg, skal anlægges som have, fælles opholdsareal, legeplads eller lignende. 8.2 Ved nybyggeri i områderne III, IV, V og VI skal der tilvejebringes u- dendørs opholdsareal svarende til mindst etagearealet i det pågældende område. 8.3 Ved nybyggeri i områderne III, IV, V og VI skal de ubebyggede arealer anlægges efter en af byrådet godkendt plan vedrørende arealernes anvendelse, indretning, beplantning, udstyr, belysning og indhegning. Der skal samtidig godkendes en plejeplan for beplantningen for de første 5 år efter plantningen. Træer, der er meget skyggegivende (kastanie, pil, poppel, elm, lind

22 Kommentarer Lokalplan 20 og lignende) må ikke plantes 1 større omfang. Der må dog plantes enkeltstående meget skyggegivende træer, såfremt de placeres mindst 10 m fra bebyggelse. 8.4 Hegn mod vej, sti og naboskel skal etableres som levende hegn. I tæt-lav bebyggelse kan byrådet mellem boligerne tillade anden form for hegning, hvis formålet er at undgå Indblik. 8.5 Større både og uindregistrerede køretøjer og campingvogne må ikke opbevares på de ubebyggede arealer. 8.6 Ved hver bolig skal der udlægges areal til indretning af plads til affaldsbeholdere og genanvendeligt affald. Som alternativ til at indrette en plads ved hver enkelt bolig kan der efter aftale med Teknisk Forvaltning Indrettes en eller flere fælles pladser til opsamling af affald. Placering og indretning skal ske efter Teknisk Forvaltnings anvisninger. Der henvises i øvrigt til det gældende regulativ for affaldsområdet, hvor bl.a. krav til standplads og adgangsvej er angivet. 8.7 I områderne I, II, III, IV, V og VI skal der etableres støjvolde, hvor det er angivet på kortbilag 2. Langs Østre Højmarksvej skal der 1 områderne V og VI etableres en støjvold så tæt på Østre Højmarksvej som muligt inden for det udlagte areal. Støjvoldens højde skal være 2,5 m målt i forhold til niveauet på Østre Højmarksvejs kørebanemidte. Langs vej E-F (Oslovejs forlængelse) skal der 1 område V etableres en støjvold så tæt på vej E-F som muligt inden for det udlagte areal. Støjvoldens højde skal være 2,5 m målt 1 forhold til niveauet på vej E-F*s kørebanemidte. Langs vej D-E-F (Oslovejs forlængelse) skal der i områderne I og

23 Kommentarer Lokalplan 21 IV etableres en støjvold eller støjskærm så tæt på vej D-E-F som muligt inden for det udlagte areal. Støjvoldens højde skal være 2,1 m målt i forhold til niveauet på vej D-E-F*s kørebanemidte. Langs vej C-D (Oslovejs forlængelse) skal der i områderne II og III etableres en støjvold så tæt på den fremtidige skråning ved vej C-D som muligt inden for det udlagte areal. Støjvoldens højde skal være 1 m målt i forhold til eksisterende terræn, hvor støjvolden etableres. Angående støjvolde og støjskærme henvises i øvrigt til bestemmelserne 8.3 og På kortbilag 2 er der med krydsskravering vist en eksisterende sø. Søen må ikke ændres uden tilladelse fra amtet. Arealet op til 10 m fra søen udlægges til "vild" og uplejet natur. 9. Forudsætninger for ibrugtagen af ny bebyggelse 9.1 Ny bebyggelse må ikke uden byrådets tilladelse tages i brug, før bebyggelsen er tilsluttet Silkeborg Kommunale fjernvarmeforsyning. 9.2 Ny bebyggelse i områderne II, IV, V og VI må ikke tages i brug, før der er foretaget tilslutning til et fællesantenneanlæg. 9.3 Ny bebyggelse i områderne III, IV, V og VI må ikke uden byrådets tilladelse tages i brug, før de ubebyggede arealer er anlagt. Anvendelse m.m. af de ubebyggede arealer skal godkendes af byrådet jfr. bestemmelse 8.3. Der skal samtidig godkendes en plan for pleje de første 5 år efter plantningen. Såfremt en bebyggelse ikke opføres under ét, skal der til hver udbygningsetape være anlagt en efter byrådets skøn passende afgrænset del af fællesarealerne. 9.4 Ny bebyggelse må ikke tages i brug, før der er etableret støjafskærmning med beplantning som an-

24 Kommentarer Lokalplan 22 givet i bestemmelserne 8.3 og GrundeJ erforening 10.1 Der skal oprettes en grundejerforening med medlemspligt for samtlige ejere inden for område II. Grundejerforeningen oprettes, når byrådet kræver det, idet der dog gives et forudgående varsel på 3 måneder Der skal oprettes en grundejerforening med medlemspligt for samtlige ejere inden for områderne IV, V og VI. Grundejerforeningen oprettes, når byrådet kræver det, idet der dog gives et forudgående varsel på 3 måneder. ad 10.3 Stierne e-a-c-f-g og den eksisterende Havrestien langs nordvestskellet af lokalplanområdet forudsættes at blive vedligeholdt af Silkeborg Kommune. De øvrige stier forudsættes vedligeholdt af grundejerforeningerne Grundejerforeningerne skal forestå drift og vedligeholdelse af private veje, stier, fællesarealer, fællesantenneanlæg, beplantningsbælter og støjvolde m.v. inden for hvert af de 2 grundejerforeningers områder Den oprindelige udstykker af parceller inden for lokalplanens område skal forestå drift og vedligeholdelse af private veje, stier, fællesarealer, fællesantenneanlæg, beplantningsbælter og støjvolde, m.v. indtil grundejerforeningen for det pågældende område er oprettet og har overtaget de pågældende arealer og opgaver Grundejerforeningernes vedtægter og ændringer heri skal godkendes af byrådet. 11. Ophævelse af ældre lokalplan 11.1 Den af Silkeborg Byråd den 28. marts 1983 vedtagne lokalplan nr for et område ved ArendalsveJ (Gødvad Center, 1. etape) ophæves inden for lokalplanens område. 12. Lokalplanens retsvirkninger 12.1 I følge planlægningslovens 18 gælder lokalplanens bestemmelser fra den dag, det er offentliggjort, at byrådet har vedtaget planen endeligt. Herefter må ejendomme i lokalplanområdet kun

25 Kommentarer Lokalplan 23 bebygges, udstykkes og i øvrigt anvendes 1 overensstemmelse med planen. Den eksisterende lovlige anvendelse af en ejendom kan fortsætte som hidtil. Lokalplanen medfører ikke krav om etablering af de anlæg m.v., der er indeholdt i planen. Byrådet kan ekspropriere fast e- Jendom, der tilhører private, eller private rettigheder over fast ejendom, når ekspropriationen vil være af væsentlig betydning for virkeliggørelsen af lokalplanen, Jfr. planlægningslovens 47. Byrådet kan meddele dispensation fra lokalplanens bestemmelser, hvis dispensationen Ikke er 1 strid med principperne 1 planen. Når en eventuel dispensation berører omboendes interesser, skal disse underrettes om den påtænkte dispensation, og der skal gives mindst 14 dages frist til at fremkomme med eventuelle bemærkninger herom. Først herefter kan byrådet i følge 19 i planlægningsloven give dispensation. Mere væsentlige afvigelser fra lokalplanen kan kun gennemføres ved at tilvejebringe en ny lokalplan. Det fremgår af lokalplanens bestemmelse 2.2, at den del af lokalplanområdet, der ligger 1 landzone, overføres til byzone. Retsvirkningerne heraf fremgår blandt andet af Lov om frlgø" relsesafgift m.v. af fast ejendom (Skatteministeriets lovbekendtgørelse nr. 549 af 9. Juli 1991). Anvendelsen af en del af lokalplanområdet er fastlagt til offentlige formål. Det betyder, at ejere efter 48 i lov om planlægning under visse forad 12.1 Næsten hele lokalplanområdet er ejet af Silkeborg Kommune. Der er dog en mindre del, der er privatejet. I henhold til kloakbetalingsvedtægten for Silkeborg Kommune vil ejendomme, der byggemodnes og/eller har tilslutningsmulighed til det offentlige spildevandsanlasg, blive pålagt areal- og bygningsbidrag ved overgange til byzone.

26 Kommentarer Lokalplan 24 udsætninger kan kræve ejendommene overtaget af kommunen mod erstatning. Private byggeservitutter og andre tilstandsservitutter, der er u- forenelige med lokalplanen, fortrænges af planen, jfr. planlægningslovens 18 Andre private servitutter kan eksproprieres, når det vil være af væsentlig betydning for virkeliggørelsen af planen jfr. ovenfor. Såfremt forhold ikke er reguleret i lokalplanen, gælder de almindelige bebyggelsesregulerende bestemmelser 1 byggeloven. VEDTAGELSESPÅTEGNING Lokalplanen er i henhold til 27 i lov om planlægning vedtaget endeligt af Silkeborg Byråd den 23. september Silkeborg Byråd, den 24. september P. b. V. Jørn WiJrtz / Ole Rasmussen borgmester kontorchef Lokalplanens endelige vedtagelse er offentliggjort i Midtjyllands Avis den 28. september Lokalplanen gælder fra denne dato.

27 Kommentarer Lokalplan 25 Skov- og Naturstyrelsen har den 22. oktober 1996 i medfør af naturbeskyttelseslovens 69, stk. 1, jfr. Miljøministeriets bekendtgørelse nr. 217 af 21. marts 1994 vedtaget at ophæve naturbeskyttelseslovens skovbyggelinie indenfor lokalplanområdet. Retten i Silkeborg Tinglysningsafdelingen Påtegning på byrde Vedr. matr.nr. 8bc m.fl 6g loa m.fl 8d m.fl 8p m.fl 16a m.fl 19a m.fl, Lyst den Gødvad By, Gødvad Retten i Silkeborg den Karin Holm

28 HENHØRER TIL DEN ENDELIGT VEDTAGNE LOKALPLAN SILKEBORG BYRÅD. DEN 2i, SEPTEMBER 1996 RB.V. SIGN. JØRN WURTZ/ ASGER MIKKELSEN SIGNATURFORKLARING LOKALPLANGRÆNSE OMRÅDEGRÆNSE LANDZONE OVERFØRES TIL BYZONE LOKALPLAN NR OPHÆVES OMRADENUMMER

29 "=^^ ^9f )99 HENHØRER TIL DEN ENDELIGT VEDTAGNE LOKALPLAN SILKEBORG BYRÅD, DEN 2i. SEPTEMBER 1996 RB.V SIGN, JØRN WURTZ / ASGER MIKKELSEN 19' SIGNATURFORKLARING LOKALPLANGRÆNSE OMRÅDEGRÆNSE.aa II A-B OMRÅDENUMMER VEJ VEJ VEJADGANG a-b STI 'm j ^ STI STIADGANG 22' BYGGELINIE 221 y////a BYGGEFELT STØJVOLD BEPLANTNINGSBÆLTE GRØNT OMRÅDE SØ MED OMGIVELSER KORT 2 V <ah Silkeborg Kommune Teknisk Forvaltning Søvej 1, 8600 Silkeborg, TIf MAL. 1 : 2000 DATO KONSTR. PC TEGN AL HEV. DATO >. SAG NR. 17' LOKALPLAN NR OSLOVEJS FORLÆNGELSE OG NYT BOLIGOMRÅDE FREMTIDIGE FORHOLD TG. NR ERSTAT

30 HENHØRER TIL DEN ENDELIGT VEDTAGNE LOKALPLAN SILKEBORG BYRÅD. DEN 24. SEPTEMBER 1996 PB.V, SIGN. JØRN WURTZ / ASGER MIKKELSEN SIGNATURFORKLARING LOKALPLANGRÆNSE KORT 3 Silkeborg Kommune Teknisk Forvaltning Søvej 1, 8600 Silkeborg, TIf MÅL 1 : 2000 DATO KONSTR. PC TEGN AL REV DATO SAG NR. LOKALPLAN NR OSLOVEJS FORLÆNGELSE OG NYT BOLIGOMRÅDE ILLUSTRATIONSPLAN TG MR ERSTAT

Silkeborg Kommune. Område ved Lysbrogade LOKALPLAN 112.08

Silkeborg Kommune. Område ved Lysbrogade LOKALPLAN 112.08 Silkeborg Kommune Område ved Lysbrogade LOKALPLAN 112.08 LOKALPLAN NR. 112.08 FOR ET OMRADE VED LYSBROGADE INDHOLDSFORTEGNELSE Side LOKALPLANENS FORMÅL OG INDHOLD... 3 LOKALPLANENS FORHOLD TIL DEN ØVRIGE

Læs mere

Silkeborg Kommune. Oslovejs forlængelse og et nyt boligområde LOKALPLAN

Silkeborg Kommune. Oslovejs forlængelse og et nyt boligområde LOKALPLAN Silkeborg Kommune Oslovejs forlængelse og et nyt boligområde LOKALPLAN 142.06 Lokalplan nr. 142.06 for Oslovejs forlængelse og et nyt boligområde. INDHOLDSFORTEGNELSE Side LOKALPLANENS F OdL OG INDHOLD...

Læs mere

Lokalplan nr for et boligområde ved Klintedalsvej

Lokalplan nr for et boligområde ved Klintedalsvej Indhold Lokalplan nr. 2.1-4 for et boligområde ved Klintedalsvej Indledning Lokalplanens forhold til anden planlægning Lokalplanens retsvirkninger Lokalplanens bestemmelser 1 Lokalplanens formål 2 Lokalplanens

Læs mere

I:\tf\Informatik\Jette\pdf-filer\net-3-9901.doc

I:\tf\Informatik\Jette\pdf-filer\net-3-9901.doc SØNDERBORG KOMMUNE SØNDERBORG KOMMUNE Forslag til LOKALPLAN NR. 3-9901 Boligområde ved Sønderskoven mellem Borgmester Andersens Vej og Hiort Lorenzens Vej BESKRIVELSE AF FORSLAGET I forbindelse med udarbejdelsen

Læs mere

LOKALPLAN NR. 037 FOR ET OMRADE TIL ÅBEN-LAV BOLIGBEBYGGELSE VED NONNEBJERGVEJ SKANDERBORG KOMMUNE 1986 LOKALPLANOMRADE

LOKALPLAN NR. 037 FOR ET OMRADE TIL ÅBEN-LAV BOLIGBEBYGGELSE VED NONNEBJERGVEJ SKANDERBORG KOMMUNE 1986 LOKALPLANOMRADE LOKALPLAN NR. 037 FOR ET OMRADE TIL ÅBEN-LAV BOLIGBEBYGGELSE VED NONNEBJERGVEJ kovlundv Jf/ " LOKALPLANOMRADE SKANDERBORG KOMMUNE 1986 INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE REDEGØRELSE Beskrivelse af lokalplanens indhold

Læs mere

LOKALPLANENS HENSIGT

LOKALPLANENS HENSIGT LOKALPLANENS HENSIGT Med vedtagelsen af Allerød Kommuneplan 1997-2009 blev det muligt at overføre et areal ved Bjergvej - Lyngevej fra landzone til byzone. Arealet kan udstykkes i 14 grunde til helårsboliger.

Læs mere

Lokalplan nr. 025 Parkalle I, Tarm

Lokalplan nr. 025 Parkalle I, Tarm Lokalplan nr. 025 Parkalle I, Tarm Teknik & Miljø Toften 6 6880 Tarm 96 48 48 48 e-mail: teknisk@egvadkom.dk Beskrivelse af lokalplanens retdvirkninger. Efter kommunalbestyrelsens endelige vedtagelse

Læs mere

SØNDERBORG KOMMUNE LOKALPLAN NR PARCELHUSOMRÅDE VED DYBBØLSTEN OG STENLØKKE. Lokalplan Brigadevej. Stenløkke.

SØNDERBORG KOMMUNE LOKALPLAN NR PARCELHUSOMRÅDE VED DYBBØLSTEN OG STENLØKKE. Lokalplan Brigadevej. Stenløkke. LOKALPLAN NR. 10 9903 PARCELHUSOMRÅDE VED DYBBØLSTEN OG STENLØKKE Lokalplan 10-9903 Brigadevej Stenløkke Dybbølsten SØNDERBORG KOMMUNE Teknisk Forvaltning - Rådhuset - 6400 Sønderborg Tlf. 74 42 93 00

Læs mere

VALLØ KOMMUNE. Smedegården, Boliger i Hårlev. Lokalplan nr for SMEDEGÅRDEN, Boliger i Hårlev

VALLØ KOMMUNE. Smedegården, Boliger i Hårlev. Lokalplan nr for SMEDEGÅRDEN, Boliger i Hårlev VALLØ KOMMUNE Lokalplan nr. 1-25 Smedegården, Boliger i Hårlev Lokalplan nr. 1-25 for SMEDEGÅRDEN, Boliger i Hårlev Vedtaget af Kommunalbestyrelsen den 7. oktober 2004. 1 Lokalplan nr. 1-25 for SMEDEGÅRDEN,

Læs mere

BOV KOMMUNE. Lokalplan 1/77. Boligområde ved Padborgvej i Bov 1993

BOV KOMMUNE. Lokalplan 1/77. Boligområde ved Padborgvej i Bov 1993 BOV KOMMUNE Lokalplan 1/77 Boligområde ved Padborgvej i Bov 1993 BOV KOMMUNE Lokalplan 1/77 Boligområde ved Padborgvej i Bov Lokalplanen er udarbejdet af Arkitektfirmaet 78 A/S, Rødekro i samarbejde med

Læs mere

LOKALPLAN 285 ALLERØD KOMMUNE BOLIGER VEST FOR TUNET OG HAVEBOVEJ. Indeholder forslag til tillæg til kommuneplanen

LOKALPLAN 285 ALLERØD KOMMUNE BOLIGER VEST FOR TUNET OG HAVEBOVEJ. Indeholder forslag til tillæg til kommuneplanen LOKALPLAN 285 BOLIGER VEST FOR TUNET OG HAVEBOVEJ Indeholder forslag til tillæg til kommuneplanen ALLERØD KOMMUNE FORVALTNINGEN 2004 INDHOLDSFORTEGNELSE FORORD...2 Hvad er en lokalplan?...2 Hvorfor udarbejdes

Læs mere

LOKALPLAN NR For et område ved Krokusvej. Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning

LOKALPLAN NR For et område ved Krokusvej. Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning LOKALPLAN NR. 218 For et område ved Krokusvej Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning Status for området for planen. Afgrænsning Det område, som lokalplanen omfatter, er beliggende mellem det eksisterende

Læs mere

Hammel kommune. Lokalplan nr. 4. Møllebakken. Reproduceret Hammel kommune af Geodætisk Institut

Hammel kommune. Lokalplan nr. 4. Møllebakken. Reproduceret Hammel kommune af Geodætisk Institut Hammel kommune Lokalplan nr. 4 Møllebakken Reproduceret Hammel kommune af Geodætisk Institut REDEGØRELSE TIL LOKALPLAN NR, Lokalplanen omfatter et område omkring Møllebakken nord for Viborgvej i Lading.

Læs mere

LOKALPLAN NR FOR ET BOLIGOMRÅDE PÅ SKOVVEJ (BJØRNEBORGVEJ)

LOKALPLAN NR FOR ET BOLIGOMRÅDE PÅ SKOVVEJ (BJØRNEBORGVEJ) LOKALPLAN NR. 3-0001 FOR ET BOLIGOMRÅDE PÅ SKOVVEJ (BJØRNEBORGVEJ) Sdr. Landevej Ringridervej Skovvej Lokalplan 3-0001 B. S. Ingemanns Vej Grundtvigs Allé Borgm. Andersens Vej SØNDERBORG KOMMUNE Teknisk

Læs mere

Lokalplan 66. Stenhavegård

Lokalplan 66. Stenhavegård Lokalplan 66 Stenhavegård R E D E G Ø R E L S E INLEDNING Området, som er omfattet af lokalplan nr 66, er beliggende i UsserØd, mellem Stampevej og Breeltegårds arealer Området afgrænses mod syd af Stampevej,

Læs mere

ROSKILDE KOMMUNE LOKALPLAN NR. 212

ROSKILDE KOMMUNE LOKALPLAN NR. 212 ROSKILDE KOMMUNE LOKALPLAN NR. 212 ROSKILDE KOMMUNE Lokalplan nr, 212 Boligbebyggelse ved Ringstedvej 70-74, REDEGØRELSE FOR LOKALPLANEN: Lokalplanens baggrund: Lokalplanen er udarbejdet på baggrund af

Læs mere

Silkeborg Kommune. Område ved Lysbrogade LOKALPLAN 40.05

Silkeborg Kommune. Område ved Lysbrogade LOKALPLAN 40.05 Silkeborg Kommune Område ved Lysbrogade LOKALPLAN 40.05 Lokalplan nr. 40.05 for et omrade ved Lysbrogade. INDHOLDSFORTEGNELSE Side LOKALPLANENS FO& OG INDHOLD.. 2 LOKALPLANENS FORHOLD TIL DEN ØVRIGE PLANLÆGNING

Læs mere

LOKALPLAN NR. 119 FOR ET OMRÅDE VED MARKDANNERSVEJ OG GEJSINGVEJ I ST. ANDST

LOKALPLAN NR. 119 FOR ET OMRÅDE VED MARKDANNERSVEJ OG GEJSINGVEJ I ST. ANDST LOKALPLAN NR. 119 FOR ET OMRÅDE VED MARKDANNERSVEJ OG GEJSINGVEJ I ST. ANDST Redegørelse Lokalplanen og den overordnede planlægning Regionplanen Lokalplanforslaget er udarbejdet i overensstemmelse med

Læs mere

BOV KOMMUNE. Lokalplan 1/29-1. Boligområde ved Hærvejen i Bov 1997

BOV KOMMUNE. Lokalplan 1/29-1. Boligområde ved Hærvejen i Bov 1997 BOV KOMMUNE Lokalplan 1/29-1 Boligområde ved Hærvejen i Bov 1997 BOV KOMMUNE Lokalplan 1/29-1 Boliger ved Hærvejen i Bov 1. udkast af juli 1996 Lokalplanen er udarbejdet af Teknikog Planafdelingen, Bov

Læs mere

VALLØ KOMMUNE. Lokalplan nr Tømrergården, Boliger i Hårlev

VALLØ KOMMUNE. Lokalplan nr Tømrergården, Boliger i Hårlev VALLØ KOMMUNE Lokalplan nr. 1-27 Tømrergården, Boliger i Hårlev Vedtaget af Kommunalbestyrelsen d. 17. marts 2005 Lokalplan nr. 1-27 for Tømrergården, Boliger i Hårlev Indholdsfortegnelse Lokalplanens

Læs mere

HILLERØD KOMMUNE LOKALPLAN NR. 136 FOR ET OMRÅDE ØST FOR KULSVIERVEJ

HILLERØD KOMMUNE LOKALPLAN NR. 136 FOR ET OMRÅDE ØST FOR KULSVIERVEJ HILLERØD KOMMUNE LOKALPLAN NR. 136 FOR ET OMRÅDE ØST FOR KULSVIERVEJ GRUNDLAGET FOR LOKALPLANEN Indledning Hillerød byråd har i henhold til kommuneplanlovens bestemmelser ladet udarbejde nærværende lokalplan

Læs mere

VAMDRUP KOMMUNE NING TIL DEN CENTRALE BYDEL I VAMDRUP OFFENTLIG FORMÅL BELIGGENDE I TILSLUT LOKALPLAN NR. 38 FOR ET OMRÅDE TIL BOLIG-, CENTER- OG

VAMDRUP KOMMUNE NING TIL DEN CENTRALE BYDEL I VAMDRUP OFFENTLIG FORMÅL BELIGGENDE I TILSLUT LOKALPLAN NR. 38 FOR ET OMRÅDE TIL BOLIG-, CENTER- OG VAMDRUP KOMMUNE LOKALPLAN NR. 38 FOR ET OMRÅDE TIL BOLIG-, CENTER- OG OFFENTLIG FORMÅL BELIGGENDE I TILSLUT NING TIL DEN CENTRALE BYDEL I VAMDRUP VAMDRUP KOMMUNE LOKALPLAN NR. 38 for et område til bolig-,

Læs mere

LOKALPLAN NR. 115 FOR ET ERHVERVSOMRÅDE VED GESTENVEJ. Redegørelse. Lokalplanen og den overordnede planlægning. Lokalplanens indhold

LOKALPLAN NR. 115 FOR ET ERHVERVSOMRÅDE VED GESTENVEJ. Redegørelse. Lokalplanen og den overordnede planlægning. Lokalplanens indhold LOKALPLAN NR. 115 FOR ET ERHVERVSOMRÅDE VED GESTENVEJ Redegørelse Lokalplanen og den overordnede planlægning Lokalplanområdet er beliggende i landzone. Området er i kommuneplanen udlagt som en del af område

Læs mere

Silkeborg Kommune. Område ved Uglesøvej LOKALPLAN 80.02

Silkeborg Kommune. Område ved Uglesøvej LOKALPLAN 80.02 Silkeborg Kommune Område ved Uglesøvej LOKALPLAN 80.02 IxIKALpLAN NR. 80.02 FOR ET 0-E VED UGLES@-, VIRKLUND. INDHOLDSFORTEGNELSE LOKALPLANENS FORM&... LOKALPLANE" FORHOLD TIL DEN ØVRIGE PLANLÆGNING FOR

Læs mere

Planen omfatter en fremtidig udbygning med 80 boliger opført som tæt/lav bebyggelse opdelt i mindst 8 enklaver med adgang til de fælles friarealer.

Planen omfatter en fremtidig udbygning med 80 boliger opført som tæt/lav bebyggelse opdelt i mindst 8 enklaver med adgang til de fælles friarealer. Lokalplan nr. 14.2. For et boligområde i Uvelse (Lystrupgård) REDEGØRELSE Lokalplanens formål: Det er lokalplanens formål i overensstemmelse med kommuneplanen at fastlægge retningslinier for en bebyggelsesog

Læs mere

LOKALPLAN NR FOR BOSAGER-OMRÅDET

LOKALPLAN NR FOR BOSAGER-OMRÅDET Bosager Bakkesvinget Bakkedraget Bosager Udsigten Frederikparken Joachimparken LOKALPLAN NR. 2-9906 FOR BOSAGER-OMRÅDET Omfartsvejen Bosager Arnkilgade Nr. Havnegade Als Sund Aabenraavej Station Chr. X's

Læs mere

Lokalplanen omfatter ejendommen matr.nr af Sønderborg samt en mindre del af ejendommen matr.nr af Sønderborg (kollegiebebyggelse).

Lokalplanen omfatter ejendommen matr.nr af Sønderborg samt en mindre del af ejendommen matr.nr af Sønderborg (kollegiebebyggelse). SØNDERBORG KOMMUNE LOKALPLAN NR. 5-9405 Boligbebyggelse ved Damgade BESKRIVELSE Lokalplanen omfatter ejendommen matr.nr. 5312 af Sønderborg samt en mindre del af ejendommen matr.nr. 5216 af Sønderborg

Læs mere

Lokalplanens forhold til anden planlægning. Lokalplanens retsvirkninger

Lokalplanens forhold til anden planlægning. Lokalplanens retsvirkninger Indhold Lokalplan nr. 5.2-1 for et bolig- og kolonihaveområde ved Holbækvej Indledning Lokalplanens forhold til anden planlægning Lokalplanens retsvirkninger Lokalplanens bestemmelser 1 Lokalplanens formål

Læs mere

Silkeborg Kommune. Område ved Højgården i Hvinningdal LOKALPLAN

Silkeborg Kommune. Område ved Højgården i Hvinningdal LOKALPLAN Silkeborg Kommune Område ved Højgården i Hvinningdal LOKALPLAN 132.10 Lokalplan nr. 132.10 for HØjgården i Hvinningdal INDHOLDSFORTEGNELSE Side LOKALPLANENS FORMAL OG INDHOLD.. 2 LOKALPLANENS FORHOLD TIL

Læs mere

ROSKILDE KOMMUNE LOKALPLAN NR \rn\ TERKEVEI

ROSKILDE KOMMUNE LOKALPLAN NR \rn\ TERKEVEI ROSKILDE KOMMUNE LOKALPLAN NR. 139 a \rn\ TERKEVEI ROSKILDE KOMMUNE Lokalplan 139 for et boligområde syd for Egegårdsvej REDEGØRELSE FOR LOKALPLANEN Lokalplanens formål Lokalplanens formål er at fastlægge

Læs mere

Frederiksværk Kommune. Lokalplan for erhvervsområde ved Havnevej. September Frederiksværk Kommune

Frederiksværk Kommune. Lokalplan for erhvervsområde ved Havnevej. September Frederiksværk Kommune Frederiksværk Kommune Lokalplan 04.14 for erhvervsområde ved Havnevej September 1987 Frederiksværk Kommune LOKALPLAN 04.14 FOR ET ERHVERVSOMRÅDE VED HAVNEVEJ. INDHOLDSFORTEGNELSE REDEGØRELSE... 1 LOKALPLAN...

Læs mere

LOKALPLAN NR. 77. August 2002. Parcelhusbebyggelse ved Storkens Kvarter

LOKALPLAN NR. 77. August 2002. Parcelhusbebyggelse ved Storkens Kvarter LOKALPLAN NR. 77 August 2002 Parcelhusbebyggelse ved Storkens Kvarter Lokalplan nr. 77 Indhold Indhold: Redegørelse: Forhold til anden planlægning Lokalplanlægning Lokalplanloven Varmeplan Forurening Vandforsyning

Læs mere

HALS KOMMUNE LOKALPLAN NR. 2.05

HALS KOMMUNE LOKALPLAN NR. 2.05 HALS KOMMUNE LOKALPLAN NR. 2.05 INDHOLDSFORTEGNELSE Side LOKALPLAN NR. 2.05 1 Lokalplanens formål... 2 Lokalplanens område og zonestatus... 3 Områdets anvendelse... 4 Udstykninger... 5 Vej- og stiforhold...

Læs mere

LOKALPLAN NR. 182. For et område ved Petersborgvej. Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning

LOKALPLAN NR. 182. For et område ved Petersborgvej. Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning LOKALPLAN NR. 182 For et område ved Petersborgvej Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning GRUNDLAGET FOR LOKALPLANEN Hillerød kommune har i henhold til kommuneplanlovens bestemmelser ladet udarbejde lokalplan

Læs mere

Lokalplan 2.1. For et villaområde i Snertinge. Bjergsted Kommune. Offentlig bekendtgørelse: L20100

Lokalplan 2.1. For et villaområde i Snertinge. Bjergsted Kommune. Offentlig bekendtgørelse: L20100 Lokalplan 2.1 For et villaområde i Snertinge Bjergsted Kommune Offentlig bekendtgørelse: 03.10.1978 3011501L20100 Bjergsted kommune Lokalplan nr. 2.1. for et villaområde i Snertinge by Tillæg til partiel

Læs mere

LOKALPLANENS RETSVIRKNINGER.

LOKALPLANENS RETSVIRKNINGER. LOKALPLAN NR. 14 for området ved idrætsplads i Uvelse. I henhold til kommuneplanloven (lov nr. 287 af 26. juni 1975) fastsættes herved følgende bestemmelser for det i 2 nævnte område. Redegørelse for lokalplanen

Læs mere

Boligområde mellem Jyllinge Parkvej og Møllevej.

Boligområde mellem Jyllinge Parkvej og Møllevej. GUNDSØ KOMMUNE LOKALPLAN NR. 08 Boligområde mellem Jyllinge Parkvej og Møllevej. I henhold til kommuneplanloven (lov nr. 734 af 2 december 1982) fastsættes herved følgende bestemmelser for det i 2 nævnte

Læs mere

I:\tf\Informatik\Jette\pdf-filer\net-10-9705.doc

I:\tf\Informatik\Jette\pdf-filer\net-10-9705.doc SØNDERBORG KOMMUNE LOKALPLAN NR. 10-9705 for et boligområde ved Dybbølsten BESKRIVELSE AF FORSLAGET En privat andelsboligforening har søgt om opførelse af andelsboliger på en grund ved Dybbølsten på hjørnet

Læs mere

VAMDRUP KOMMUNE LOKALPLAN NR. 28 for et boligområde umiddelbart øst for Vestergades udmunding i Røddingvej

VAMDRUP KOMMUNE LOKALPLAN NR. 28 for et boligområde umiddelbart øst for Vestergades udmunding i Røddingvej VAMDRUP KOMMUNE LOKALPLAN NR. 28 for et boligområde umiddelbart øst for Vestergades udmunding i Røddingvej side l Lokalplan nr. 28 for et område ved Vestergade/Røddingevej, Vester Vamdrup, Vamdrup Kommune.

Læs mere

RAMMELOKALPLAN NR. H.9.5.

RAMMELOKALPLAN NR. H.9.5. HOLMEGAARD KOMMUNE RAMMELOKALPLAN NR. H.9.5. for nyt boligområde i Holme-Olstrup Landevejen Olstrupvej Olstrupvej Olstrupvej Olstrupvej Olstrupvej Olstrupvej Olstrupvej Olstrupvej Olstrupvej H.9.3 H.9.1

Læs mere

Silkeborg Kommune. Ellingbanen LOKALPLAN

Silkeborg Kommune. Ellingbanen LOKALPLAN Silkeborg Kommune Ellingbanen LOKALPLAN 161.06 Lokalplan nr. 161.06 Ellingbanen. INDHOLDSFORTEGNELSE REDEGØRELSE: LOKALPLANENS FORMÅL OG IND- HOLD... LOKALPLANENS FORHOLD TIL DEN ØV- RIGE PLANLÆGNING FOR

Læs mere

LOKALPLAN N R for udvidelse af erhvervsejendom i Tebstrup.

LOKALPLAN N R for udvidelse af erhvervsejendom i Tebstrup. LOKALPLAN N R. 079 for udvidelse af erhvervsejendom i Tebstrup. Skanderborg Kommune 1996 INDHOLDSFORTEGNELSE LOKALPLAN NR. 079 REDEGØRELSE Lokalplanområdet Lokalplanens baggrund og formål Lokalplanens

Læs mere

ODENSE KOMMUNE LOKALPLAN NR FOR AVLSKOVGÅRD.

ODENSE KOMMUNE LOKALPLAN NR FOR AVLSKOVGÅRD. ODENSE KOMMUNE LOKALPLAN NR. 14-217 FOR AVLSKOVGÅRD. I N D H 0 L D S F 0 R T E G N E L S E Afsnit 1 Lokalplanens formål........... Afsnit 2 Områdets afgrænsning.......... Afsnit 3 Områdets anvendelse...........

Læs mere

LOKALPLAN NR. 42 for Slangerup Foderstofforening ved Slagslundevej

LOKALPLAN NR. 42 for Slangerup Foderstofforening ved Slagslundevej Slangerup kommune LOKALPLAN NR. 42 for Slangerup Foderstofforening ved Slagslundevej Redegørelse for lokalplanens baggrund og indhold Redegørelse for lokalplanens forhold til anden planlægning Lokalplanens

Læs mere

LOKALPLAN NR. 52 NYT BOLIGOMRÅDE REGSTRUPVEJ AVNSLEV VED

LOKALPLAN NR. 52 NYT BOLIGOMRÅDE REGSTRUPVEJ AVNSLEV VED LOKALPLAN NR. 52 NYT BOLIGOMRÅDE REGSTRUPVEJ I AVNSLEV VED NYBORG KOMMUNE Teknisk forvaltning 1987 I NDHOLDS FORTEGNELSE Indledning Lokaiplanens indhold 2 Forholdet til anden planlægning 3 Lokalplanens

Læs mere

LOKALPLAN NR. 121 FOR ET OMRÅDE VED RYTTERVEJ I ST. ANDST

LOKALPLAN NR. 121 FOR ET OMRÅDE VED RYTTERVEJ I ST. ANDST LOKALPLAN NR. 121 FOR ET OMRÅDE VED RYTTERVEJ I ST. ANDST Redegørelse Lokalplanen og den overordnede planlægning Regionplanen Lokalplanforslaget er i overensstemmelse med Regionplan 2008 s mål og retningslinier.

Læs mere

LOKALPLAN NR For et område på Munkeengen. Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning

LOKALPLAN NR For et område på Munkeengen. Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning LOKALPLAN NR. 203 For et område på Munkeengen Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning GRUNDLAGET FOR LOKALPLANEN Indledning Hillerød byråd har i henhold til kommuneplanlovens bestemmelser udarbejdet lokalplan

Læs mere

KOMMUNE ULLERSLEV LOKALPLAN NR.20 FOR ET BOLIGOMRÅDE I BÖNDEMOSÉN ULLERSLEV BY. RETTEN~I i~1ye?org. 17~.1h89~O9:42: OOOO5OO-~.OO. 103914 Sti -.

KOMMUNE ULLERSLEV LOKALPLAN NR.20 FOR ET BOLIGOMRÅDE I BÖNDEMOSÉN ULLERSLEV BY. RETTEN~I i~1ye?org. 17~.1h89~O9:42: OOOO5OO-~.OO. 103914 Sti -. ULLERSLEV LOKALPLAN KOMMUNE NR.20 RETTEN~I i~1ye?org -~ kun:gvid~3tmed MSTEMPLINGJA~ DOMMERKONmREJ-~KASSEKONTRo~ppARAT E 133284~~ 17~.1h89~O9:42: OOOO5OO-~.OO. 103914 Sti -., FOR ET BOLIGOMRÅDE I BÖNDEMOSÉN

Læs mere

AABYBRO KOMMUNE LOKALPLAN N R. 5.03 WT/.AV

AABYBRO KOMMUNE LOKALPLAN N R. 5.03 WT/.AV AABYBRO KOMMUNE LOKALPLAN N R. 5.03 WT/.AV Aabybro kommune Lokalplan nr. 5.03 Område til tæt-lav boligbebyggelse ved Kj6bmandstoften i Birkelse by. Indledning... side 3 Lokalplanens sammenhæng med anden

Læs mere

LOKALPLAN NR. 020 FOR ET OMRÅDE TIL TÆT-LAV BOLIG- BEBYGGELSE. VED GRANHØJEN I VROLD

LOKALPLAN NR. 020 FOR ET OMRÅDE TIL TÆT-LAV BOLIG- BEBYGGELSE. VED GRANHØJEN I VROLD LOKALPLAN NR. 020 FOR ET OMRÅDE TIL TÆT-LAV BOLIG- BEBYGGELSE. VED GRANHØJEN I VROLD SKANDERBORG KOMMUNE 1981 INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE REDEGGRELSi: Beskrivelse af lokalplanens indhold Lokalplanens forhold

Læs mere

Nyborg Kommune Teknisk Forvaltning, august 2000. ~li. Ny udstykning til boligformål ved Gudrunvej

Nyborg Kommune Teknisk Forvaltning, august 2000. ~li. Ny udstykning til boligformål ved Gudrunvej Nyborg Kommune Teknisk Forvaltning, august 2000 ~li 0 Ny udstykning til boligformål ved Gudrunvej Indhoidsfortegnelse Lokalpianens redegørelse Lokalpianens baggrund 4 Forhold til anden planlægning 4 Forsyningsforhold

Læs mere

HILLERØD KOMMUNE LOKALPLAN NR. 117 FREDERIKSBORG STATSSKOLE OG FREDERIKSBORG BYSKOLE

HILLERØD KOMMUNE LOKALPLAN NR. 117 FREDERIKSBORG STATSSKOLE OG FREDERIKSBORG BYSKOLE HILLERØD KOMMUNE LOKALPLAN NR. 117 FREDERIKSBORG STATSSKOLE OG FREDERIKSBORG BYSKOLE GRUNDLAGET FOR LOKALPLANEN Status for området før planen Det område, som lokalplanen omfatter, er beliggende mellem

Læs mere

LOKALPLAN NR. 017 FOR ET OMRÅDE TIL TÆT-LAV BOLIG- BEBYGGELSE VED GRANHØJEN I VROLD

LOKALPLAN NR. 017 FOR ET OMRÅDE TIL TÆT-LAV BOLIG- BEBYGGELSE VED GRANHØJEN I VROLD LOKALPLAN NR. 017 FOR ET OMRÅDE TIL TÆT-LAV BOLIG- BEBYGGELSE VED GRANHØJEN I VROLD SKANDERBORG KOMMUNE 1980 INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE REDEGØRELSE Beskrivelse af lokalplanens indhold Lokalplanens forhold

Læs mere

VALLØ KOMMUNE LOKALPLAN NR. 1-05

VALLØ KOMMUNE LOKALPLAN NR. 1-05 VALLØ KOMMUNE LOKALPLAN NR. 1-05 Lokalplan for et boligområde i Hårlev by. INDHOLDSFORREGNELSE: LOKALPLANENS REDEGØRELSE: SIDE Lokalplanens indhold... A Lokalplanens forhold til anden planlægning... A

Læs mere

Lokalplan nr for et boligområde ved Røsnæsvej.

Lokalplan nr for et boligområde ved Røsnæsvej. Indhold Lokalplan nr. 2.1-3 for et boligområde ved Røsnæsvej. Indledning Lokalplanens forhold til anden planlægning Lokalplanens retsvirkninger Lokalplanens bestemmelser 1 Lokalplanens formål 2 Lokalplanens

Læs mere

Silkeborg Kommune. Område ved Garvervej og Håndværkervej LOKALPLAN

Silkeborg Kommune. Område ved Garvervej og Håndværkervej LOKALPLAN Silkeborg Kommune Område ved Garvervej og Håndværkervej LOKALPLAN 131.04 Lokalplan nr. 131.04 for et område ved Garvervej og Håndværkervej. INDHOLDSFORTEGNELSE Side LOKALPLANENS FORMh OG INDHOLD... 2 LOKALPLANENS

Læs mere

LOKALPLAN NR For et område ved Maltevang. Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning

LOKALPLAN NR For et område ved Maltevang. Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning LOKALPLAN NR. 168 For et område ved Maltevang Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning GRUNDLAGET FOR LOKALPLANEN Indledning Hillerød byråd har i henhold til kommuneplanlovens bestemmelser ladet udarbejde

Læs mere

VALLØ KOMMUNE. Lokalplan nr. 4-11. for et område til tæt-lav boliger (Amtsskrivergården), Strøby

VALLØ KOMMUNE. Lokalplan nr. 4-11. for et område til tæt-lav boliger (Amtsskrivergården), Strøby VALLØ KOMMUNE Lokalplan nr. 4-11 for et område til tæt-lav boliger (Amtsskrivergården), Strøby Vedtaget af Kommunalbestyrelsen den 9. september 2004. INDHOLD Redegørelse 3 Indledning 3 Lokalplanområdet

Læs mere

LOKALPLAN NR. 35 HERLEV KOMMUNE

LOKALPLAN NR. 35 HERLEV KOMMUNE LOKALPLAN NR. 35 I HERLEV KOMMUNE Lokalplanens indhold. Lokalplan nr. 35 vedrører et ubebygget område nord for Ring 4 op mod kommunegrænsen til Værløse og fastlægger den bebyggelsesplan, bebyggelsen skal

Læs mere

KOMMUNE NR BELIGGENDE VED ØSTERMARKSVEJ ODDER LOKALPLAN FQR ET OMRADE TIL OFFENTLIGE FORMAL I QDOER BY.

KOMMUNE NR BELIGGENDE VED ØSTERMARKSVEJ ODDER LOKALPLAN FQR ET OMRADE TIL OFFENTLIGE FORMAL I QDOER BY. ODDER LOKALPLAN FQR ET OMRADE TIL OFFENTLIGE FORMAL I QDOER BY. KOMMUNE NR. 1069 BELIGGENDE VED ØSTERMARKSVEJ Odder Kommune Lokalplan nr. 1069 Lokalplan for et område til offentlige formål beliggende ved

Læs mere

Jernløse Kommune. Tillæg nr. 4.1.B til lokalplan nr For et område i Sdr. Jernløse by.

Jernløse Kommune. Tillæg nr. 4.1.B til lokalplan nr For et område i Sdr. Jernløse by. Kirkegård Lokalplanstillægsgrænse Sdr. Jernløse by Jernløse Kommune Tillæg nr. 4.1.B til lokalplan nr. 4.1. For et område i Sdr. Jernløse by. Tillæg nr. 9 til kommuneplan 1997-2009 For et område i Sdr.

Læs mere

HOLSTED KOMMUNE. Lokalplan nr. 44. Boligområde ved Bakkedal/Overmarken

HOLSTED KOMMUNE. Lokalplan nr. 44. Boligområde ved Bakkedal/Overmarken HOLSTED KOMMUNE Boligområde ved Bakkedal/Overmarken HOLSTED KOMMUNE LOKALPLAN NR. 44 For et boligområde syd for Overmarken i Holsted - Overmarkens forkengelse. APRIL 1998 Holsted Kommune for et boligområde

Læs mere

LOKALPLAN NR. 10-0201 BOLIGBEBYGGELSE PÅ DYBBØL LANGBRO SØNDERBORG KOMMUNE

LOKALPLAN NR. 10-0201 BOLIGBEBYGGELSE PÅ DYBBØL LANGBRO SØNDERBORG KOMMUNE LOKALPLAN NR. 10-0201 BOLIGBEBYGGELSE PÅ DYBBØL LANGBRO SØNDERBORG KOMMUNE Plan- og Teknikforvaltningen Rådhuset 6400 Sønderborg Tlf. 74 12 64 00 Fax 74 12 64 02 E-mail raadhus@sonderborg.dk 1 SØNDERBORG

Læs mere

Bebyggelsesprocenten for lokalplanområdet som helhed fastlægges til 60.

Bebyggelsesprocenten for lokalplanområdet som helhed fastlægges til 60. Lokalplan nr. 24.1 Centerområde i Jørlunde Redegørelse for lokalplanens baggrund og indhold. Lokalplanen omfatter et område til centerformål omkring Bygaden i Jørlunde. I området ligger, nord for Bygaden,

Læs mere

T LOKALPLAN NR. 10 i Herlev kommune.

T LOKALPLAN NR. 10 i Herlev kommune. T. 22.10 LOKALPLAN NR. 10 i Herlev kommune. Lokalplanens indhold. Lokalplan nr. 10 vedrører at ubebygget område øst for Tornerosevej og fastlægger, at området kun må anvendes til boligformål, og at bebyggelsen

Læs mere

DUDME KOMMUNE LO KALPLAN. nrml9 BO LIG OM R Å&DE GARTNERVÆNGET HESSELAGER.

DUDME KOMMUNE LO KALPLAN. nrml9 BO LIG OM R Å&DE GARTNERVÆNGET HESSELAGER. DUDME KOMMUNE LO KALPLAN nrml9 BO LIG OM R Å&DE VED GARTNERVÆNGET I HESSELAGER. INDHOLD Indholdet af Lokalplanens Lokaiplanens Lokalplan nr lokalpianen forhold retsvirkninger 19 1. Lokaiplanens formål

Læs mere

Lokaiplan nr Beskrivelse af lokalpianens retsvirkninger.

Lokaiplan nr Beskrivelse af lokalpianens retsvirkninger. . sydlangeland ~ kommune ~ Lokaiplan nr. 1.01 Beskrivelse af lokalpianens retsvirkninger. Efter kommunalbestyrelsens endelige vedtagelse og offentliggørelse af lokalpianen må ejendomme, der er omfattet

Læs mere

BOV KOMMUNE. Lokalplan 2/58. Boligområde ved Centrumsgaden/Hærvejen i Bov 1984

BOV KOMMUNE. Lokalplan 2/58. Boligområde ved Centrumsgaden/Hærvejen i Bov 1984 BOV KOMMUNE Lokalplan 2/58 Boligområde ved Centrumsgaden/Hærvejen i Bov 1984 BOV KOMMUNE TILLADELSE BOV KOMMUNE LOKALPLAN NR. 2/58 BOV KOMMUNE LOKALPLAN NR. 2/58 LOKALPLAN FOR ET BOLIGOMRADE VED CENTRUMGADEN

Læs mere

LOKALPLAN NR. 025 FOR ET OMRÅDE TIL TÆT-LAV BOLIG- BEBYGGELSE VED GRANHØJEN I VROLD

LOKALPLAN NR. 025 FOR ET OMRÅDE TIL TÆT-LAV BOLIG- BEBYGGELSE VED GRANHØJEN I VROLD LOKALPLAN NR. 025 FOR ET OMRÅDE TIL TÆT-LAV BOLIG- BEBYGGELSE VED GRANHØJEN I VROLD SKANDERBORG KOMMUNE 1982 INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE REDEGØRELSE Beskrivelse af lokalplanens indhold Lokalplanens forhold

Læs mere

LOKALPLANENS RETSVIRKNINGER

LOKALPLANENS RETSVIRKNINGER 2 Forandringer skal følge planen LOKALPLANENS RETSVIRKNINGER Efter byrådets endelige vedtagelse og offentliggørelse af lokalplanen må ejendommene i følge Planlovens 18 kun udstykkes, bebygges eller i øvrigt

Læs mere

LOKALPLAN 3-20 Funchsvej, rækkehuse

LOKALPLAN 3-20 Funchsvej, rækkehuse LOKALPLAN 3-20 Funchsvej, rækkehuse KØGE KOMMUNE 1983 KØGE KOMMUNE, LOKALPLAN 3-20 RÆKKEHUSE VED FUNCHSVEJ REDEGØRELSE LOKALPLANFORSLAGETS FORHOLD TIL ØVRIG PLAN- LÆGNING FOR OMRÅDET. Områdets beliggenhed

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE Lokalplanens baggrund og område 1.

INDHOLDSFORTEGNELSE Lokalplanens baggrund og område 1. I 1 INDHOLDSFORTEGNELSE ----------------------------------- Redegørelse side Lokalplanens baggrund og område 1. Lokalplanens indhold 1. Lokalplanens forhold til øvrig planlægning 2. 1. Dispositionsplan

Læs mere

LOKALPLAN NR. 103 FOR ET ERHVERVS- OMRÅDE VED LADELUNDVEJ

LOKALPLAN NR. 103 FOR ET ERHVERVS- OMRÅDE VED LADELUNDVEJ LOKALPLAN NR. 103 FOR ET ERHVERVS- OMRÅDE VED LADELUNDVEJ Redegørelse Lokalplanen og den overordnede planlægning Lokalplanområdet er beliggende i landzone. Området er i kommuneplanen udlagt som en del

Læs mere

LOKALPLAN 1-04 Fritidshjem ved Ølby skole

LOKALPLAN 1-04 Fritidshjem ved Ølby skole LOKALPLAN 1-04 Fritidshjem ved Ølby skole KØGE KOMMUNE 1979 KØGE KOMMUNE, LOKALPLAN 1-04 FRITIDSHJEM VED ØLBY SKOLE REDEGØRELSE FOR LOKALPLANFORSLAG LOKALPLANENS FORHOLD TIL ANDEN PLANLÆGNING Regionsplanens

Læs mere

LOKALPLAN NR. BOLIGOMRÅDE VED SKRÆDDERGYDEN. NYBORG KOMMUNE Teknisk forvaltning 1993

LOKALPLAN NR. BOLIGOMRÅDE VED SKRÆDDERGYDEN. NYBORG KOMMUNE Teknisk forvaltning 1993 LOKALPLAN NR. 79 BOLIGOMRÅDE VED SKRÆDDERGYDEN NYBORG KOMMUNE Teknisk forvaltning 1993 Lokalplanens redegørelse Side Lokalplanens formål og indhold 2 Forhold til anden planlægning 2 Kommuneplanlægning

Læs mere

LOKALPLAN ÆLDREBOLIGER, RØGILDSVEJ, NØRRESUNDBY AALBORG KOMMUNE MAGISTRATENS 2. AFDELING

LOKALPLAN ÆLDREBOLIGER, RØGILDSVEJ, NØRRESUNDBY AALBORG KOMMUNE MAGISTRATENS 2. AFDELING LOKALPLAN 12-021 ÆLDREBOLIGER, RØGILDSVEJ, NØRRESUNDBY AALBORG KOMMUNE MAGISTRATENS 2. AFDELING I N D H O L D S F O R T E G N E L S E ------------------------------------- REDEGØRELSE Side Lokalplanens

Læs mere

Vallø kommune - Lokalplan Lokalplan for et område til boligbebyggelse i Strøby

Vallø kommune - Lokalplan Lokalplan for et område til boligbebyggelse i Strøby Vallø kommune - Lokalplan 4-06 Lokalplan for et område til boligbebyggelse i Strøby Indhold Lokalplanens redegørelse Lokalplanens indhold 3 Lokalplanens forhold tilanden kommunal planlægning 3 Kommuneplan

Læs mere

Hadsten Kommune Lokalplan nr.

Hadsten Kommune Lokalplan nr. Hadsten Kommune Lokalplan nr. 134 For et område til erhvervsformål ved Højvangsvej i Hadbjerg August 2001 Hadsten Kommune Vesselbjergvej 18 8370 Hadsten Tlf.: 8761 4000 Fax: 8761 4040 E-mail: hadstenkommune@hadsten.dk

Læs mere

Silkeborg Kommune. Område ved Sankelmarksvej/Vestre Ringvej (Impala) LOKALPLAN 40.04

Silkeborg Kommune. Område ved Sankelmarksvej/Vestre Ringvej (Impala) LOKALPLAN 40.04 Silkeborg Kommune Område ved Sankelmarksvej/Vestre Ringvej (Impala) LOKALPLAN 40.04 Lokalplan nr. 40.04 for et område ved G1. Kærsgård. INDHOLDSFORTEGNELSE LOKALPLANENS FORMÅL OG INDHOLD... LOKALPLANENS

Læs mere

Lokalplan nr. BP8-I Sundhedshuset Engtoften

Lokalplan nr. BP8-I Sundhedshuset Engtoften Nakskov Kommune Lokalplan nr. BP8-I Sundhedshuset Engtoften (lb.nr.8) Bekendtgjort 16.10.81 NAKSKOV KOMMUNE Lokal planlægning LOKALPLAN NR. BP 8-1 FOR ET OMRADE SYDVEST FOR ENGTOFTEN TIL OFFENTLIGE FORMAL

Læs mere

Silkeborg Kommune. Nyt boligområde øst for Oslovej LOKALPLAN

Silkeborg Kommune. Nyt boligområde øst for Oslovej LOKALPLAN Silkeborg Kommune Nyt boligområde øst for Oslovej LOKALPLAN 142.09 Lokalplan nr. 142.09 for et nyt boligområde Øst for Oslovej. INDHOLDSFORTEGNELSE Side LOKALPLANENS FORMAL OG INDHOLD.. 2 LOKALPLANENS

Læs mere

LOKAL PLAN 08-033 SEPTEMPER 1991

LOKAL PLAN 08-033 SEPTEMPER 1991 LOKAL PLAN 08-033 SEPTEMPER 1991 I I REDEGØ RELSE Baggrund Område Lokalplanens baggrund og område Baggrunden for lokalplanen er et ønske fra Aalborg kommune om at ændre områdets arealanvendelse fra kolonihaveområde

Læs mere

LOKALPLAN EL 10 KOMMUNE GLOSTRUP ET OMRADE VED PRODUKTIONSVEJ

LOKALPLAN EL 10 KOMMUNE GLOSTRUP ET OMRADE VED PRODUKTIONSVEJ LOKALPLAN EL 10 GLOSTRUP KOMMUNE ET OMRADE VED PRODUKTIONSVEJ LOKALPLAN EL 10 FOR ET HÅNDVÆRKEROMRÅDE VED PRODUKTIONSVEJ. INDHOLDSFORTEGNELSE: Indledning 1 Lokalplanens retsvirkninger 2 Lokalplan EL 10

Læs mere

LOKALPLAN NR for et boligområde i Skovlunden, Thyregod.

LOKALPLAN NR for et boligområde i Skovlunden, Thyregod. LOKALPLAN NR. 080503 for et boligområde i Skovlunden, Thyregod. GIVE KOMMUNE 1 Hvad er en lokalplan Dette hæfte er en lokalplan for et boligområde i Skovlunden, Thyregod. En lokalplan er en fysisk plan,

Læs mere

LOKALPLAN Handelsskole

LOKALPLAN Handelsskole LOKALPLAN 1-05.1 Handelsskole KØGE KOMMUNE 1980 KØGE KOMMUNE, LOKALPLAN 1-05.1 HANDELSSKOLE, (TILLÆG TIL RAMMEPLAN 1-05) REDEGØRELSE LOKALPLANENS BAGGRUND -lokalplan for skolernes område Handelsskolen

Læs mere

Lokalplan nr for et område mellem Sønderjyllands Allé og Gustav Johannsens Vej

Lokalplan nr for et område mellem Sønderjyllands Allé og Gustav Johannsens Vej Lokalplan nr. 118 for et område mellem Sønderjyllands Allé og Gustav Johannsens Vej April 2001 INDLEDNING 1. Lokalplanens baggrund Lokalplanen udlægger området mellem Sønderjyllands Allé og Gustav Johannsens

Læs mere

LOKALPLAN NR. 031 FOR ET BOLIGOMRÅDE VED EDELSBORG. Edelsbor LOKALPLÅNOMRÅD

LOKALPLAN NR. 031 FOR ET BOLIGOMRÅDE VED EDELSBORG. Edelsbor LOKALPLÅNOMRÅD LOKALPLAN NR. 031 FOR ET BOLIGOMRÅDE VED EDELSBORG Edelsbor LOKALPLÅNOMRÅD SKANDERBORG KOMMUNE 1985 INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE REDEGØRELSE Beskrivelse af lokalplanens indhold l Lokalplanens forhold til den

Læs mere

for et boligomràde ved Bygden og Sandnæsvej

for et boligomràde ved Bygden og Sandnæsvej Vejlé kommune. Teknisk forvaltning December 1989 Lokalpian nr. 104 for et boligomràde ved Bygden og Sandnæsvej.~ ) VEJLE KOMMUNE TEKNISK FORVALTNING November 1989 Lokalpian nr. 104 for et boligområde ved

Læs mere

LOKALPLAN NR. 170. For et område ved Gadeledsvej. Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning

LOKALPLAN NR. 170. For et område ved Gadeledsvej. Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning LOKALPLAN NR. 170 For et område ved Gadeledsvej Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning GRUNDLAGET FOR LOKALPLANEN Indledning Hillerød byråd har i henhold til kommuneplanlovens bestemmelser ladet udarbejde

Læs mere

LOKALPLAN 4-15 Køge Tekniske Skole, Boholte

LOKALPLAN 4-15 Køge Tekniske Skole, Boholte LOKALPLAN 4-15 Køge Tekniske Skole, Boholte KØGE KOMMUNE 1988 LOKALPLAN 4-15 KØGE TEKNISKE SKOLE BOHOLTE INDHOLDSFORTEGNELSE REDEGØRELSE: Lokalplanens baggrund og formål... 3 Lokalplanens indhold... 3

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE REDEGØRELSE

INDHOLDSFORTEGNELSE REDEGØRELSE INDHOLDSFORTEGNELSE REDEGØRELSE Lokalplanens baggrund s. 2 Lokalplanændring s. 2 Lokalplanens formål s. 3 Lokalplanens indhold s. 3 Lokalplanens forhold til s. 4 anden planlægning Lokalplanens retsvirkninger

Læs mere

ODENSE KOMMUNE LOKALPLAN NR FOR ET OMRÅDE BELIGGENDE NORD FOR BOGENSEVEJ PÅ ÆRTEBJERGGÅRDS JORDER

ODENSE KOMMUNE LOKALPLAN NR FOR ET OMRÅDE BELIGGENDE NORD FOR BOGENSEVEJ PÅ ÆRTEBJERGGÅRDS JORDER ODENSE KOMMUNE LOKALPLAN NR.42-203 FOR ET OMRÅDE BELIGGENDE NORD FOR BOGENSEVEJ PÅ ÆRTEBJERGGÅRDS JORDER I N D H 0 L D S F 0 R T E G N E L S E AFSNIT 1. Lokalplanens formål......... 2 AFSNIT 2. Område

Læs mere

TEKNISK FORVALTNING Telefon(06) Hammel kommune. Lokalplan n r. 16 PRÆSTEGÅRDSENGEN

TEKNISK FORVALTNING Telefon(06) Hammel kommune. Lokalplan n r. 16 PRÆSTEGÅRDSENGEN TEKNISK FORVALTNING Telefon(06) 961988 Hammel kommune Lokalplan n r. 16 PRÆSTEGÅRDSENGEN LOKALPl6R REDEGØRELSE TIL LOKALPLAN NR. 16 Området Lokalplanen omfatter et område i Hammel by, beliggende nord for

Læs mere

LOKALPLAN 07-015 BOLIGOMRÅDE, TH. SAUERS VEJ AALBORG KOMMUNE MAGISTRATENS 2. AFDELING

LOKALPLAN 07-015 BOLIGOMRÅDE, TH. SAUERS VEJ AALBORG KOMMUNE MAGISTRATENS 2. AFDELING LOKALPLAN 07-015 BOLIGOMRÅDE, TH. SAUERS VEJ AALBORG KOMMUNE MAGISTRATENS AFDELING NOV 1985 INDHOLDSFORTEGNELSE ------------------------------ Redegørelse Lokalplanens Lokalplanens baggrund og område indhold

Læs mere

Tillæg nr. 21 til Kommuneplan 1993-2004

Tillæg nr. 21 til Kommuneplan 1993-2004 Indhold Lokalplan nr. 1. 4-3 for et boligområde ved Bredekildevej Indledning Lokalplanens forhold til anden planlægning Lokalplanens retsvirkninger Lokalplanens bestemmelser 1 Lokalplanens formål 2 Lokalplanens

Læs mere

LOKALPLANENS REDEGØRELSE: Lokalplanens indhold... 2 Lokalplanens forhold til anden planlægning... 3 Lokalplanens retsvirkninger...

LOKALPLANENS REDEGØRELSE: Lokalplanens indhold... 2 Lokalplanens forhold til anden planlægning... 3 Lokalplanens retsvirkninger... Side 1. VALLØ KOMMUNE LOKALPLAN NR. 4-01 Lokalplan for et boligområde i Strøby by. INDHOLDSFORTEGNELSE: LOKALPLANENS REDEGØRELSE: SIDE Lokalplanens indhold... 2 Lokalplanens forhold til anden planlægning...

Læs mere

Lokalplan nr for et område ved Lindevangs Allé 11

Lokalplan nr for et område ved Lindevangs Allé 11 Lokalplan nr. 128 for et område ved Lindevangs Allé 11 Januar 2003 INDLEDNING Lokalplanen for et område ved Lindevangs Allé 11 gør det muligt at opføre boliger fortrinsvis som ungdoms- og kollegieboliger.

Læs mere

LOKALPLANENS RETSVIRKNINGER LOKALPLANEN OG DEN ØVRIGE PLANLÆGNING

LOKALPLANENS RETSVIRKNINGER LOKALPLANEN OG DEN ØVRIGE PLANLÆGNING 2 LOKALPLANENS RETSVIRKNINGER Forandringer skal følge planen Efter byrådets endelige vedtagelse og offentliggørelse af lokalplanen må ejendommene i følge Planlovens 18 kun udstykkes, bebygges eller i øvrigt

Læs mere

Videbæk i februar J.nr IMR.7-TILLÆG IMR.1. VED FASAIMVEJ l VIDEBÆK TEKNISK FORVALTNING. Videbæk kommune Tlf. (o7)

Videbæk i februar J.nr IMR.7-TILLÆG IMR.1. VED FASAIMVEJ l VIDEBÆK TEKNISK FORVALTNING. Videbæk kommune Tlf. (o7) Videbæk i februar 1984. J.nr. 27-11-7-1. IMR.7-TILLÆG IMR.1 VED FASAIMVEJ l VIDEBÆK TEKNISK FORVALTNING Videbæk kommune Tlf. (o7) 17 15 66. VIDEBÆK KOMMUNE Tillæg nr. 16 til 15-rammer for Videbæk kommune.

Læs mere

VALLØ KOMMUNKE LOKALPLAN NR INDHOLDSFORTEGNELSE

VALLØ KOMMUNKE LOKALPLAN NR INDHOLDSFORTEGNELSE VALLØ KOMMUNKE LOKALPLAN NR. 1-12 INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE Redegørelser: Beskrivelse af lokalplanens indhold... 1 Lokalplanens forhold til anden planlægning... 2 Lokalplanens retsvirkninger... 2 Lokalplanens

Læs mere