Performance i danske aktiefonde de seneste tre år

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Performance i danske aktiefonde de seneste tre år"

Transkript

1 18. maj 2015 Performance i danske aktiefonde de seneste tre år Denne analyse ser på performance i danske aktiefonde over de seneste tre år. Vi har undersøgt afkast og performance på i alt 172 danske aktiebaserede investeringsforeninger (se også faktaboksen Hvordan har vi gjort ). Analysens resultater er bemærkelsesværdige. Ud af 172 fonde er det blot 46 (27%), som slår deres benchmark over en periode på tre år, mens 126 (73%) underperformer benchmark. Den gennemsnitlige merperformance (altså afkast i forhold til fondenes benchmark) for alle fonde er på -1,65%. I gennemsnit taber fondene altså 1,65% relativt til benchmark hvert år over tre år. Medianen, eller det hyppigst forekommende merafkast, er på -1,59%. Der er med andre ord tale om en betydelig pro anno underperformance for fondene set over en bred kam. Kun en enkelt forvalter optræder med positiv medperformance på alle fonde, nemlig Absalon Invest, der dog blot er repræsenteret med to fonde. Næstbedst er Carnegie Worldwide, hvor 3 ud af fire fonde slår benchmark. Disse to foreninger er de eneste, hvor et flertal af fondene kan slå deres benchmark. I den anden ende af skalaen finder vi Alm Brand Invest og Skagen Fondene, hvis aktiefonde underperformer alle som en. Der er altså her tale om en underperformance for 100% af foreningernes fonde over de seneste tre år. Målt på den gennemsnitlige merperformance er Carnegie Worldwide klart bedst med et merafkast på 2,27% per år for deres fonde, efterfulgt af Absalon med 0,45%. Disse foreninger er samtidigt de eneste, der kan præstere et positivt merafkast over de seneste tre år. Værst målt på den gennemsnitlige performance er Alm Brand Invest, Lån & Spar Invest, samt Skagen Fondene, der alle taber tæt på 4% i gennemsnit per år relativt til benchmark. Sparinvest fondene taber i gennemsnit 2,0% p.a., og 74% af fondene underperformer. Gennemsnittet skjuler dog, at samtlige af Sparinvest's aktive fonde underperformer, med et årligt tab tæt på 4%. Den samlede performance trækkes således op af deres indeksfonde, der i snit blot taber 0,51% p.a.

2 I tabellen nedenfor kan man finde et overblik over resultaterne. Antal Fonde med Fonde med Gennemsnit Median fonde overperformance underperformance %, p.a. %, p.a. Absalon 2 100% 0% 0.45% 0.45% Alm Brand Invest 3 0% 100% -4.02% -4.17% Bankinvest 10 20% 80% -0.80% -0.62% Carnegie Worldwide 4 75% 25% 2.27% 1.03% Danske Invest 39 31% 69% -1.26% -1.47% Gudme Raaschou 5 20% 80% -2.58% -2.57% Handelsinvest 8 25% 75% -1.71% -0.94% Jyske Invest 15 33% 67% -1.00% -0.72% Lån & Spar Invest 4 25% 75% -3.70% -5.27% Maj Invest 4 25% 75% -1.49% -0.96% Nordea Invest 20 25% 75% -1.49% -1.81% Nykredit 13 8% 92% -1.84% -1.81% SEB 9 22% 78% -1.74% -1.91% Skagen 3 0% 100% -3.80% -4.24% Sparinvest 21 26% 74% -2.00% -1.60% Sydinvest 12 42% 58% -1.13% -1.56% Total % 73% -1.65% -1.59% Kilde: Foreningernes egne hjemmesider, morningstar.dk, samt egne beregninger. Stor forskel på bedst og dårligst Ser vi på de enkelte fonde, og de forskellige kategorier, finder vi en betydelig forskel i performance. De tre bedste fonde er Danske Invest Danmark Fokus (+9,54% i merperformance p.a.), Nordea Invest Danmark Fokus (+9,23% p.a.), samt Carnegie Worldwide Asien (+8,29% p.a.). Disse tre fonde leverer altså en samlet merperformance over tre år i omegnen af 30%. Det er interessant at bemærke, at de to bedste fonde begge investerer i danske aktier. De tre dårligste fonde er Danske Invest Europa Small Cap (-10,64% p.a.), Sparinvest Value Europa Small Cap (-10,11% p.a.), samt Danske Invest Europa Fokus (-8.16% p.a.). Disse fonde taber altså i omegnen af 30% i forhold til benchmark over tre år. Også her er det interessant at bemærke et fællestræk, nemlig Europa og til dels small cap selskaber. Ser vi på de forskellige kategorier, er der flere forhold der træder frem. Der er 13 fonde der investerer i Nordamerika og USA, hvoraf blot to (indeks)fonde lykkes at slå benchmark. Den gennemsnitlige underperformance er -1,83%.

3 Der er ni fonde der investerer i Japan. Samtlige fonde underperformer benchmark, med et gennemsnit på -2,57% p.a.. Der er otte fonde der investerer i nordiske aktier, og blot 1 fond (12%) slår sit benchmark, hvilket interessant nok er en indeksfond (Danske Invest Norden Indeks). Den gennemsnitlige underperformance er 3,1% p.a.. Der er 24 fonde, der investerer i europæiske aktier. Hele 75% af disse underperformer deres benchmark, og den gennemsnitlige underperformance er 2,75% p.a. Kun seks fonde overperformer, og den gennemsnitlige merperformance er her blot 0,78%. Der er 20 fonde der investerer i det danske aktiemarked. 55% lykkes at slå benchmark, mens 45% underperformer. Den gennemsnitlige merperformance er +1,6% p.a., hvilket er et af undersøgelsens bedste resultater. Der er 23 fonde, der umiddelbart kan identificeres som en indeksfond. Af disse slår ni (39%) deres benchmarks, mens 61% underperformer. Den samlede merperformance er -0,38% p.a.. Dette leder til den interessante konklusion, at indeksfondene bidrager positivt til undersøgelsens samlede resultat. Hvad kan man konkludere? Vores undersøgelse dokumenterer flere forhold. For det første kan man notere sig, at et meget stort antal fonde er tilgængeligt for danske investorer, og at man ofte kan vælge mellem flere forskellige udbydere af det samme produkt, eller i det mindste samme kategori. Samtidigt viser undersøgelsen dog også, at langt størstedelen klarer sig dårligt i forhold til en målsætning om at levere et merafkast efter omkostninger. I gennemsnit taber fondene altså ca. 1,7% om året, efter omkostninger. Renser man de faste omkostninger ud, er selv det venligste resultat, at fondene kun netop kan levere et markedsafkast. Satsningen på aktivt forvaltede fonde synes derfor ikke at bære frugt, og man kunne overveje om ikke et større udbud af billige og effektive indeksfonde kunne være at foretrække set fra investorernes side. Selvom også indeksfondene i denne undersøgelse underperformer over en bred kam, så er de samtidigt med til at trække gennemsnittet op. Vores undersøgelse viser ligeledes, at de gode fonde virkelig er rigtig gode, men også at de dårlige vitterligt er meget dårlige. Her hører det med til historien at de rigtig dårlige fonde ofte lukkes eller fusioneres ind i andre (bedre) fonde, hvorfor deres historik ophører, og altså ikke nødvendigvis fremgår her. Som investor skal man altså se sig rigtig godt for, førend man vælger en investeringsforening. Dette gælder på både fondsniveau og på investeringsforeningsniveau.

4 Fra vores egen verden Vi rådgiver gerne vores kunder om valg af investeringsforeninger på et generelt plan. Samtidigt er investeringsforeninger en vigtig (halv)del af vores SaxoInvestor porteføljer. Denne undersøgelse er derfor ligeledes et godt sundhedscheck af vores egne valg. Undersøgelsens bedste fond, Danske Invest Fokus Danmark, er vores valg til kategorien danske aktier. Carnegie Worldwide, som vi anvender to fonde fra i SaxoInvestor, er undersøgelsens bedste forening. Maj Invest Value Aktier, som er nyvalgt til kategorien globale aktier, er bedste fond fra Maj Invest, og eneste fond med merperformance over tre år. Endelig er Bankinvest New Emerging Markets, som vi bruger til kategorien emerging markets/frontier, blandt de eneste to fonde fra Bankinvest, der slår benchmark. Teis Knuthsen

5 Hvordan har vi gjort? Analysen er baseret på offentlige tilgængelige data, og i videst mulige omfang fra investeringsforeningernes egne hjemmeside. Udgangspunktet for analysen er Morningsstars månedlige rangliste over danske investeringsforeninger. Ranglisten giver os et bredt udsnit af danske investeringsforeninger. Hertil har vi medtaget Carnegie Worldwide, der formelt set ikke udbyder et tilstrækkeligt stort antal fonde, for at medtages på ranglisten, men som ikke desto mindre er en betydelig aktieforvalter i Danmark, og som indgår i vores SaxoInvestor univers. Vi har valgt at fokusere alene på rene aktiefonde i denne analyse. Vi har medtaget både aktive og passive fonde. Vi har ligeledes valgt udelukkende at se på afkast og performance over en tre-årig periode. Man kan diskutere periodelængden, men tre år er en så lang periode, at man med rimelighed kan forvente, at en aktivt forvaltet fond skal kunne levere et merafkast efter omkostninger. Afkast og performance er opgjort som årlige, annualiserede afkast. Har en fond f.eks. givet 11% p.a. i afkast over tre år, har den givet et samlet afkast på 36,7% over hele perioden. Afkast er så vidt det har været muligt taget fra foreningernes egne hjemmesider. Hermed benytter vi os af data, der er offentligt tilgængelige, både hvad angår afkast men ligeledes benchmarkafkast. For Alm Brand Invest, Gudme Raaschou, Lån & Spar Invest, samt Sydinvest har dette ikke været muligt, da man ikke på egne hjemmesider opgiver benchmarkafkast. Her har vi i stedet taget såvel afkast som performance fra Der kan være en risiko for, at Morningstar har valgt et andet benchmark end fondens officielle, men vi vurderer denne risiko som værende beskeden. Generelt har vi altså søgt en metode, også private investorer kan benytte sig af. Alle afkast er vist som årlige afkast, hvilket også er den hyppigst anvendte metode på foreningernes hjemmesider. For Danske Invest, Jyske Invest og Absalon Invest er data dog vist som akkumulerede afkast, som vi efterfølgende har omregnet til årlige afkast, se f.eks. her for metode. Der ses alene på danske fondskoder, det vil sige, at udenlandske fonde tilbudt af danske investeringsforeninger ikke er medtaget. Data er indsamlet mellem den 6. maj og den 7. maj Da der er tale om et rullende tre års afkast, kan resultaterne forskydes over tid. Undtagelsen er indeksfonde fra Sparinvest, hvor data er indsamlet den 15. maj. Afkast inkluderer fondenes egne faste omkostninger, men ikke et eventuelt emmissiontillæg og indløsningsfradrag.

6 Ansvarsfraskrivelse: Dette materiale er udarbejdet af Saxo Privatbank A/S (Banken) til generel orientering for de investorer, som Banken har udleveret materialet til. Investorerne må selv fortolke materialet, og er velkomne til at kontakte Banken for nærmere redegørelse om forudsætningerne, som materialet bygger på. Banken har efter bedste evne bestræbt sig på at sikre, at oplysningerne er fuldstændige og korrekte, men påtager sig intet ansvar for rigtigheden, nøjagtigheden eller fuldstændigheden af informationerne i materialet. Banken påtager sig intet ansvar for dispositioner foretaget på baggrund af oplysninger i materialet. Banken gør opmærksom på, at oplysninger, herunder eventuelle priser og kurser, kan blive eller er forældet. Såfremt en publikation forældes, er Saxo Privatbank på ingen måde forpligtet til at opdatere publikationen, informere modtagerne af publikationen eller foretage nogen anden handling. Oplysninger i materialet om tidligere afkast, simulerede tidligere afkast eller fremtidige afkast kan ikke anvendes som en pålidelig indikator for fremtidige afkast. Oplysninger i materialet om kursudvikling kan ikke anvendes som en pålidelig indikator for fremtidig kursudvikling. Fremtidige afkast og/eller kursudvikling kan blive negativ. Såfremt materialet indeholder oplysninger om en særlig skattebehandling, skal investorer være opmærksomme på, at skattebehandlingen afhænger af den enkelte investors individuelle situation og kan ændre sig fremover. RISIKOADVARSEL Handel med de produkter og ydelser som Banken tilbyder, selv hvis handlen er gjort i overensstemmelse med en anbefaling, kan resultere i tab såvel som fortjeneste. Banken er ikke ansvarlig for tab hidrørende fra en investering, der er foretaget på baggrund af en formodet anbefaling. Ansvarsfraskrivelse I tillæg til oplysningerne i denne Disclaimer henvises til Saxo Privatbanks ansvarsfraskrivelse ansvarsfraskrivelse

Performance i danske obligationsfonde Investeringskommentar

Performance i danske obligationsfonde Investeringskommentar Performance i danske obligationsfonde Investeringskommentar December 2016 December 2016 20. december 2016 Danske obligationsfonde underperformer Denne analyse ser på performance i danske obligationsfonde

Læs mere

Når aktier falder: En oversigt over korrektioner i MSCI World

Når aktier falder: En oversigt over korrektioner i MSCI World 12.juni 2014 Når aktier falder: En oversigt over korrektioner i MSCI World Over de sidste 35 år er globale aktier steget i 27 år og faldet i 8 år. I hele træskolængder falder markedet hver femte år. Uanset

Læs mere

SaxoInvestor: Omlægning i porteføljerne, Q2-16 2. maj 2016

SaxoInvestor: Omlægning i porteføljerne, Q2-16 2. maj 2016 SaxoInvestor: Omlægning i porteføljerne, Q2-16 2. maj 2016 Introduktion til omlægningerne Markedsforholdene var meget urolige i første kvartal, med næsten panikagtige salg på aktiemarkederne, og med kraftigt

Læs mere

Bolig: Låneanbefaling, marts 2017

Bolig: Låneanbefaling, marts 2017 Bolig: Låneanbefaling, marts 2017 14. marts 2017 Af Dorthe Petersen og Teis Knuthsen Positivt syn på global økonomi presser lange renter op Lange obligationsrenter er fortsat med at stige i begyndelsen

Læs mere

Bolig: Låneanbefaling, december 2016

Bolig: Låneanbefaling, december 2016 Bolig: Låneanbefaling, december 2016 20. december 2016 Af Dorthe Petersen og Teis Knuthsen Positivt syn på global økonomi presser lange renter op Lange obligationsrenter er efter et kraftigt fald henover

Læs mere

Bolig: Låneanbefaling, september 2016

Bolig: Låneanbefaling, september 2016 Bolig: Låneanbefaling, september 2016 26. september 2016 Af Dorthe Petersen og Teis Knuthsen Negative renter og positive boligmarkeder Den Europæiske Centralbank (ECB) har i år udvidet både længden og

Læs mere

Den næste finanskrise starter her

Den næste finanskrise starter her 10. marts 2015 Den næste finanskrise starter her Denne kommentar er også bragt som et indlæg i Jyllands-Posten den 10. marts 2015. Centralbankerne i 17 lande har i år lempet deres pengepolitik, og godt

Læs mere

SAXOINVESTOR FULDAUTOMATISK PORTEFØLJEPLEJE

SAXOINVESTOR FULDAUTOMATISK PORTEFØLJEPLEJE SAXOINVESTOR FULDAUTOMATISK PORTEFØLJEPLEJE Test selv din risiko og vælg blandt flere porteføljer Vælg mellem aktive og passive investeringer Til både pension og frie midler SAXOINVESTOR SaxoInvestor er

Læs mere

Overblik over afkast, omkostninger og risiko

Overblik over afkast, omkostninger og risiko Kategori: Aktier Danmark Overblik over afkast, omkostninger og risiko Date 31.05.2014 Navn 1Investeringsforeninger Realisationsbeskattet BIL Nordic Invest Danske Small Cap aktier Aktiv 52,94 21,40 24,63

Læs mere

Markedsrapport 2015 for de danske investeringsfonde

Markedsrapport 2015 for de danske investeringsfonde Markedsrapport 215 for de danske investeringsfonde Formuen i de danske investeringsfonde steg i 215 til 1.853 mia. kr. Investeringsfonde målrettet privatkunder gav kursgevinster inklusive udbytter på i

Læs mere

Pengeinstitutternes anbefalinger af investeringsbeviser og anvendelse af ÅOP

Pengeinstitutternes anbefalinger af investeringsbeviser og anvendelse af ÅOP Pengeinstitutternes anbefalinger af investeringsbeviser og anvendelse af Data er indsamlet i perioden 14. august til 14. september 2009 Danske Bank Jyske Bank Lån og Spar Bank Middelfart Sparekasse Nordea

Læs mere

Hvor aktive er de aktivt forvaltede fonde egentligt?

Hvor aktive er de aktivt forvaltede fonde egentligt? København, den 9. januar 2012 Analyse af estimeret active share for danske aktivt forvaltede fonde Hvor aktive er de aktivt forvaltede fonde egentligt? De fleste private investorer har overladt forvaltningen

Læs mere

Samlet oversigt 31-03-2014 (se ordforkaringer)

Samlet oversigt 31-03-2014 (se ordforkaringer) Absalon Invest Emerging Markets Obligationer Obligationer Emerging markets Obligationer Høj risiko 28 34 51-6,89% 4,52% 11,36% 8,64% 1,46% Absalon Invest High Yield Obligationer Obligationer Non-investment

Læs mere

10 ÅR MED MAJ INVEST

10 ÅR MED MAJ INVEST 10 ÅR MED MAJ INVEST Investering er en langsigtet disciplin. Det er over en årrække, at man ser forskellen på tilfældigheder og kvalitet. December 2015 er derfor en særlig måned for Maj Invest. Det er

Læs mere

MIRANOVA ANALYSE. Bag om de officielle tal: 83 % af danske investeringsforeninger med globale aktier underpræsterer, når man medregner lukkede fonde

MIRANOVA ANALYSE. Bag om de officielle tal: 83 % af danske investeringsforeninger med globale aktier underpræsterer, når man medregner lukkede fonde MIRANOVA ANALYSE Udarbejdet af: Oliver West, porteføljemanager Jon Reitz, assisterende porteføljemanager Rune Wagenitz Sørensen, adm. direktør Udgivet 21. maj 2015 Bag om de officielle tal: 83 % af danske

Læs mere

Markedet for investeringsfonde i 2013

Markedet for investeringsfonde i 2013 Analyse januar 2014 2011 20. januar 2014 Markedet for investeringsfonde i 2013 Gode afkast og store nyindskud sendte formuen i de danske investeringsforeninger op i rekordniveauet 1.385 mia. kroner ultimo

Læs mere

Morningstar Research. Active share i danske aktiefonde

Morningstar Research. Active share i danske aktiefonde København, den 11. april 2013 Analyse af estimeret active share for danske aktivt forvaltede fonde share i danske aktiefonde I januar sidste år offentliggjorde Morningstar en analyse af, hvor aktive de

Læs mere

Obligationsfondes performance stækket af finanskrisen

Obligationsfondes performance stækket af finanskrisen København, den 27. april 2010 Analyse af danske obligationsfondes afkast og performance: Obligationsfondes performance stækket af finanskrisen Der er lavet talrige analyser af aktiefondenes afkast i forhold

Læs mere

Udgivet april 2016 Over 100 mia. kroner investeres i blinde

Udgivet april 2016 Over 100 mia. kroner investeres i blinde MIRANOVA ANALYSE Udgivet april 2016 Over 100 mia. kroner investeres i blinde Over 100 mia. kroner er investeret i danske aktive investeringsfonde, der opererer uden et sammenligningsindeks. Investorerne

Læs mere

Afdelingernes median 122,71 OMX København Totalindeks incl. udbytte 125,23 OMX København Totalindeks cap incl. udbytte 122,44

Afdelingernes median 122,71 OMX København Totalindeks incl. udbytte 125,23 OMX København Totalindeks cap incl. udbytte 122,44 Danske aktier Gudme Raaschou Danske Aktier 127,36 LPI Akt Danmark (ak. Forv, OMXCCAPGI) 126,35 Alfred Berg Invest Danske Indeks 126,14 Nordea Invest Danske aktier fokus 125,14 Carnegie WorldWide/Danske

Læs mere

Er det alpha eller bare en style bias?

Er det alpha eller bare en style bias? Er det alpha eller bare en style bias? Af Peter Rixen Portfolio Manager peter.rixen@skandia.dk Debatten omkring aktiv kontra passiv forvaltning har kørt i mange år uden at nå en håndfast konklusion. Det

Læs mere

Formidlingsprovision Investeringsforeninger

Formidlingsprovision Investeringsforeninger Formidlingsprovision Investeringsforeninger BankNordik har distributionsaftale og modtager provision fra investeringsforeninger, der fremgår af denne oversigt. Formidlingsprovisionen er en løbende betaling

Læs mere

MÅNEDSRAPPORT JULI 2016 FALCON C20 MOMENTUM

MÅNEDSRAPPORT JULI 2016 FALCON C20 MOMENTUM MÅNEDSRAPPORT JULI 2016 C20 MOMENTUM OFFENTLIGGJORT 03.08.2016 MÅNEDSRAPPORT JULI 2016 PORTEFØLJEN I DEN FORGANGNE MÅNED På lige fod med de globale aktiemarkeder var der også kursstigninger for det danske

Læs mere

Formidlingsprovision Investeringsforeninger

Formidlingsprovision Investeringsforeninger Formidlingsprovision Investeringsforeninger BankNordik har distributionsaftale og modtager provision fra investeringsforeninger, der fremgår af denne oversigt. Formidlingsprovisionen er en løbende betaling

Læs mere

Få mere til dig selv med SaxoInvestor

Få mere til dig selv med SaxoInvestor Få mere til dig selv med SaxoInvestor Vi har gjort det enkelt for dig at vælge de bedste investeringer til din pensionsopsparing eller dine frie midler Fuldautomatisk porteføljepleje Test din risiko og

Læs mere

Formidlingsprovision Investeringsforeninger

Formidlingsprovision Investeringsforeninger Formidlingsprovision Investeringsforeninger BankNordik har distributionsaftale og modtager provision fra investeringsforeninger, der fremgår af denne oversigt. Formidlingsprovisionen er en løbende betaling

Læs mere

Formidlingsprovision Investeringsforeninger

Formidlingsprovision Investeringsforeninger Formidlingsprovision Investeringsforeninger BankNordik har distributionsaftale og modtager provision fra investeringsforeninger, der fremgår af denne oversigt. Formidlingsprovisionen er en løbende betaling

Læs mere

Markedet for investeringsforeninger i 2012

Markedet for investeringsforeninger i 2012 Analyse januar 2013 2011 28. januar 2013 Markedet for investeringsforeninger i 2012 Gode afkast og fortsat medlemstilgang sendte formuen i de danske investeringsforeninger op i rekordniveauet 1.214 mia.

Læs mere

Investeringsforeninger, specialforeninger, godkendte fåmandsforeninger og hedgeforeninger. Markedsudvikling 2010

Investeringsforeninger, specialforeninger, godkendte fåmandsforeninger og hedgeforeninger. Markedsudvikling 2010 Investeringsforeninger, specialforeninger, godkendte fåmandsforeninger og hedgeforeninger Markedsudvikling 2010 1. Konklusioner... 3 2. Hovedtendenser i foreningernes årsregnskaber... 4 Tabel 1. Uddrag

Læs mere

Få mere til dig selv med SaxoInvestor

Få mere til dig selv med SaxoInvestor Få mere til dig selv med SaxoInvestor Vi har gjort det enkelt for dig at vælge de bedste investeringer til din pensionsopsparing eller dine frie midler Fuldautomatisk porteføljepleje Test din risiko og

Læs mere

Formidlingsprovision Investeringsforeninger

Formidlingsprovision Investeringsforeninger Formidlingsprovision Investeringsforeninger BankNordik har distributionsaftale og modtager provision fra investeringsforeninger, der fremgår af denne oversigt. Formidlingsprovisionen er en løbende betaling

Læs mere

Investeringsforeninger, specialforeninger og hedgeforeninger. Markedsudvikling 2013

Investeringsforeninger, specialforeninger og hedgeforeninger. Markedsudvikling 2013 Investeringsforeninger, specialforeninger og hedgeforeninger Markedsudvikling 2013 1. Konklusioner... 3 2. Hovedtendenser i foreningernes årsregnskaber... 4 2.1 Hovedtendenser samlet... 4 Tabel 1. Uddrag

Læs mere

MÅNEDSRAPPORT MAJ 2016 FALCON C20 MOMENTUM

MÅNEDSRAPPORT MAJ 2016 FALCON C20 MOMENTUM MÅNEDSRAPPORT MAJ 2016 C20 MOMENTUM OFFENTLIGGJORT 03.06.2016 MÅNEDSRAPPORT MAJ 2016 PORTEFØLJEN I DEN FORGANGNE MÅNED Det danske aktiemarked viste styrke igen i maj og steg sammen med resten af de globale

Læs mere

København, den 6. oktober 2014 Analyse af handelsomkostninger i aktiefonde fra hjemlige investeringsforeninger

København, den 6. oktober 2014 Analyse af handelsomkostninger i aktiefonde fra hjemlige investeringsforeninger København, den 6. oktober 2014 Analyse af handelsomkostninger i aktiefonde fra hjemlige investeringsforeninger Handelsomkostninger i danske aktiefonde er blevet mere attraktive Morningstar sætter i denne

Læs mere

Rapportering af risici: Relevans og metoder

Rapportering af risici: Relevans og metoder Rapportering af risici: Relevans og metoder Michael Christensen Institut for Regnskab, Finansiering og Logistik 3. juni 2004 Disposition 1. Historik 2. Gældende praksis: Investeringsforeninger 3. Relevansen

Læs mere

ISIN Issuer Organisation Name Current Ins. Name

ISIN Issuer Organisation Name Current Ins. Name ISIN Issuer Organisation Name Current Ins. Name DK0016268766 Alfred Berg Invest Emerging Markets Obli ABIEMO DK0010248764 Alfred Berg Invest Global Minimum Varian ABIGLMV DK0016108640 Alfred Berg Invest

Læs mere

Investeringsforeningen Formuepleje Invest

Investeringsforeningen Formuepleje Invest Investeringsforeningen Formuepleje Invest Situationen Udfordringer Betydning Resultatet Situationen: Konkurrenceredegørelse 2006 Konkurrencen om at sælge investeringsforeningsbeviser er ikke skarp nok

Læs mere

Pæne afkast over det meste af linjen i 3. kvartal

Pæne afkast over det meste af linjen i 3. kvartal København, den 25. oktober 2010 Analyse af Unit Link Pension: Pæne afkast over det meste af linjen i 3. kvartal Morningstar har analyseret på afkastet i Unit Link pensioner i 3. kvartal af 2010. Analysen

Læs mere

MÅNEDSRAPPORT JUNI 2016 FALCON C20 MOMENTUM

MÅNEDSRAPPORT JUNI 2016 FALCON C20 MOMENTUM MÅNEDSRAPPORT JUNI 2016 C20 MOMENTUM OFFENTLIGGJORT 05.07.2016 MÅNEDSRAPPORT JUNI 2016 PORTEFØLJEN I DEN FORGANGNE MÅNED Det danske aktiemarked var i juni underlagt den samme uro som de globale aktiemarkeder

Læs mere

MÅNEDSRAPPORT FEBRUAR 2017 FALCON C25 MOMENTUM

MÅNEDSRAPPORT FEBRUAR 2017 FALCON C25 MOMENTUM MÅNEDSRAPPORT FEBRUAR 2017 C25 MOMENTUM OFFENTLIGGJORT 03.03.2017 MÅNEDSRAPPORT FEBRUAR 2017 PORTEFØLJEN I DEN FORGANGNE MÅNED Den positive tendens for danske aktier fra januar fortsatte i februar, og

Læs mere

Baggrundspapir til kapitel 3 Besparelsespotentiale for

Baggrundspapir til kapitel 3 Besparelsespotentiale for Baggrundspapir til kapitel Besparelsespotentiale for detailinvestering... af 7-08-0 :56 Baggrundspapir til kapitel Besparelsespotentiale for detailinvesteringsforeninger Journal nr. /006-000-0007/ISA//JKM

Læs mere

Danske investeringsforeninger

Danske investeringsforeninger Danske investeringsforeninger Forvaltningskompetencer, historiske afkast og performance - er de danske investeringsforeninger konkurrencedygtige? Karsten Henriksen Chefanalytiker Slår danske investeringsforeninger

Læs mere

Stærkt afkast comeback i Unit Link pensioner i år

Stærkt afkast comeback i Unit Link pensioner i år København, den 26. oktober 2009 Ny pensionsanalyse: Stærkt afkast comeback i Unit Link pensioner i år Morningstar analyserer nu som noget nyt pensionsselskabernes egne risikoprofil fonde fra Unit Link

Læs mere

Fusion af Globalt Forbrug og Højt Udbytte Aktier

Fusion af Globalt Forbrug og Højt Udbytte Aktier Det er BankInvests opfattelse, at investorerne vil opnå et mere attraktivt forhold mellem afkast og risiko i afdeling Højt Udbytte Aktier end ved fortsat at være investeret i afdeling Globalt Forbrug Som

Læs mere

Morningstar Rating Analyse

Morningstar Rating Analyse Morningstar Research December 2015 Morningstar Rating Analyse af danske og europæiske investeringsfonde Forfatter: Nikolaj Holdt Mikkelsen, CFA Indholdsfortegnelse Morningstar Rating analyse november 2015

Læs mere

Sell in May? 13. oktober 2015. Af Peter Rixen Senior Porteføljemanager peter.rixen@skandia.dk 2.0% 1.5% 1.0% 0.5% 0.0% -0.5% -1.0%

Sell in May? 13. oktober 2015. Af Peter Rixen Senior Porteføljemanager peter.rixen@skandia.dk 2.0% 1.5% 1.0% 0.5% 0.0% -0.5% -1.0% Sell in May? Af Peter Rixen Senior Porteføljemanager peter.rixen@skandia.dk Det er ikke kun vejret, som har vist sig fra den kedelige side denne sommer. Aktiemarkedet har været ramt af en koldfront, der

Læs mere

SAXO GLOBAL EQUITIES

SAXO GLOBAL EQUITIES SAXO GLOBAL EQUITIES PRODUKT Saxo Global Equities er en del af investeringsforeningen Wealth Invest. Afdelingens mål er over tid at skabe et afkast efter alle omkostninger, der er bedre end MSCI AC World

Læs mere

SaxoInvestor: Brexit wake me up before you go

SaxoInvestor: Brexit wake me up before you go SaxoInvestor: Brexit wake me up before you go 14. juni 2016 Næsten dødt løb mellem REMAIN og LEAVE gør den engelske EUafstemning til en uforudsigelig affære. Markederne frygter LEAVE, men det reelle problem

Læs mere

MÅNEDSRAPPORT DECEMBER 2016 FALCON C25 MOMENTUM

MÅNEDSRAPPORT DECEMBER 2016 FALCON C25 MOMENTUM MÅNEDSRAPPORT DECEMBER 2016 C25 MOMENTUM OFFENTLIGGJORT 05.01.2017 MÅNEDSRAPPORT DECEMBER 2016 PORTEFØLJEN I DEN FORGANGNE MÅNED Primo januar har selskabet ændret navn fra Falcon C20 Momentum til Falcon

Læs mere

MÅNEDSRAPPORT AUGUST 2016 FALCON C20 MOMENTUM

MÅNEDSRAPPORT AUGUST 2016 FALCON C20 MOMENTUM MÅNEDSRAPPORT AUGUST 2016 C20 MOMENTUM OFFENTLIGGJORT 06.09.2016 MÅNEDSRAPPORT AUGUST 2016 PORTEFØLJEN I DEN FORGANGNE MÅNED Det danske C20 indeks blev ekstra hårdt ramt i august måned med et fald på over

Læs mere

MÅNEDSRAPPORT OKTOBER 2016 FALCON C20 MOMENTUM

MÅNEDSRAPPORT OKTOBER 2016 FALCON C20 MOMENTUM MÅNEDSRAPPORT OKTOBER 2016 C20 MOMENTUM OFFENTLIGGJORT 07.11.2016 MÅNEDSRAPPORT OKTOBER 2016 PORTEFØLJEN I DEN FORGANGNE MÅNED I oktober tiltrak Novo Nordisk sig atter negativ opmærksomhed efter en nedjustering,

Læs mere

MÅNEDSRAPPORT NOVEMBER 2016 FALCON C20 MOMENTUM

MÅNEDSRAPPORT NOVEMBER 2016 FALCON C20 MOMENTUM MÅNEDSRAPPORT NOVEMBER 2016 C20 MOMENTUM OFFENTLIGGJORT 05.12.2016 MÅNEDSRAPPORT NOVEMBER 2016 PORTEFØLJEN I DEN FORGANGNE MÅNED De danske C20 aktier faldt generelt i november måned, og ganske få af selskaberne

Læs mere

MIRANOVA ANALYSE. Investeringsforeninger med obligationer: Omkostningerne æder afkastet. Udgivet 4. juni 2014

MIRANOVA ANALYSE. Investeringsforeninger med obligationer: Omkostningerne æder afkastet. Udgivet 4. juni 2014 MIRANOVA ANALYSE Udgivet 4. juni 2014 Investeringsforeninger med obligationer: Omkostningerne æder afkastet Når omkostningerne æder dit afkast Lige nu tales der meget om de lave renter på obligationer,

Læs mere

Korte eller lange obligationer?

Korte eller lange obligationer? Korte eller lange obligationer? Af Peter Rixen Portfolio manager peter.rixen @skandia.dk Det er et konsensuskald at reducere rentefølsomheden på obligationsbeholdningen. Det er imidlertid langt fra entydigt,

Læs mere

2012 blev et godt investeringsår

2012 blev et godt investeringsår Analyse januar 2013 2012 blev et godt investeringsår 2012 sluttede som et rigtigt godt år for de 800.000 investorer i de danske investeringsforeninger. Næsten alle investeringsbeviserne gav positive afkast.

Læs mere

PFA Bank. Får du fuldt udbytte af din formue?

PFA Bank. Får du fuldt udbytte af din formue? PFA Bank Får du fuldt udbytte af din formue? 1 2 En enkel bank med en enkel model Nogle banker er gode til at rådgive om lån til bil, bolig og alt muligt andet. I PFA Bank arbejder vi udelukkende for at

Læs mere

Bilag 4.1 Register over investeringsforeninger, specialforeninger, fåmandsforeninger og hedgeforeninger

Bilag 4.1 Register over investeringsforeninger, specialforeninger, fåmandsforeninger og hedgeforeninger Bilag 4.1 Register over investeringsforeninger, specialforeninger, fåmandsforeninger og hedgeforeninger Reg.nr. Afd.nr. Foreningens navn Afdeling Investeringsforeninger A 11129 1 AL Invest Obligationspleje

Læs mere

Formidlingsprovision Investeringsforeninger

Formidlingsprovision Investeringsforeninger Formidlingsprovision Investeringsforeninger BankNordik har distributionsaftale og modtager provision fra investeringsforeninger, der fremgår af denne oversigt. Formidlingsprovisionen er en løbende betaling

Læs mere

MÅNEDSRAPPORT SEPTEMBER 2016 FALCON C20 MOMENTUM

MÅNEDSRAPPORT SEPTEMBER 2016 FALCON C20 MOMENTUM MÅNEDSRAPPORT SEPTEMBER 2016 C20 MOMENTUM OFFENTLIGGJORT 05.10.2016 MÅNEDSRAPPORT SEPTEMBER 2016 PORTEFØLJEN I DEN FORGANGNE MÅNED I september var det danske C20 indeks præget af uro. Det skyldtes dels

Læs mere

Investchefen følger ikke altid egne råd

Investchefen følger ikke altid egne råd MANDAG 11. MAJ NR. 88 / 2015 Skal vi regne på dine muligheder? landbobanken.dk/privatebanking 70 200 615 Investchefen følger ikke altid egne råd Teis Knuthsen, investeringsdirektør i Saxo Privatbank har

Læs mere

Andelskassen en del af Danske Andelskassers Bank A/S CVR-nr Eksklusiv Formuepleje

Andelskassen en del af Danske Andelskassers Bank A/S CVR-nr Eksklusiv Formuepleje Andelskassen en del af Danske Andelskassers Bank A/S CVR-nr. 31843219 Eksklusiv Formuepleje Eksklusiv Formuepleje En Eksklusiv Formuepleje-aftale henvender sig primært til den formuende investor, der ønsker

Læs mere

ANALYSE. Markedsstatistik

ANALYSE. Markedsstatistik ANALYSE 2016 Markedsstatistik 27. januar 2017 Markedsstatistik 2016 Formuen i de danske investeringsfonde fortsatte væksten i 2016 og steg til 1.974 mia. kr. Samtidig udbetalte de danske investeringsforeninger

Læs mere

xxxxx Danske Invest Mix-afdelinger

xxxxx Danske Invest Mix-afdelinger Maj 2010 xxxxx Danske Invest Mix-afdelinger Fire gode alternativer til placering af overskudslikviditet eller værdipapirinvesteringer Henvender sig til aktie- og anpartsselskaber samt erhvervsdrivende

Læs mere

Investeringsforeningen

Investeringsforeningen Investeringsforeningen Hellere langsomt rig end hurtigt fattig Comeback til de defensive aktier? Vi forventer et stærkt comeback til defensive aktier i 2018 og 2019 Usædvanlig stor afkastforskel mellem

Læs mere

Omkostningseksempler Værdipapirer

Omkostningseksempler Værdipapirer Omkostningseksempler Værdipapirer Eksempler på handel via rådgiver Dansk aktie Dansk investeringsforeningsbevis Dansk obligation Nordisk aktie Tysk aktie Udenlandsk obligation på handel via netbank Dansk

Læs mere

Leypandi provisjón Íløgufeløg

Leypandi provisjón Íløgufeløg Leypandi provisjón Íløgufeløg BankNordik hevur samstarvsavtalur, og móttaka vit provisjón frá íløgufeløgunum, sum eru lýst niðanfyri. Leypandi provisjón er eitt gjald til bankan fyri at ráðgeva um íløgufeløg.

Læs mere

MÅNEDSRAPPORT OKTOBER 2016 FALCON FLEX

MÅNEDSRAPPORT OKTOBER 2016 FALCON FLEX PORTEFØLJEN I DEN FORGANGNE MÅNED De globale aktiemarkeder udviklede sig roligt i starten af oktober og afsluttede måneden med kursuro. Samlet set faldt porteføljeværdien i Falcon Flex i oktober med 1,26%.

Læs mere

MÅNEDSRAPPORT MAJ 2016 FALCON FLEX

MÅNEDSRAPPORT MAJ 2016 FALCON FLEX PORTEFØLJEN I DEN FORGANGNE MÅNED Ligesom de sidste par måneder viste de globale aktiemarkeder en fortsat stigende tendens. Porteføljen i Falcon Flex gav et afkast på 0,87% i maj på baggrund af porteføljeomlægning

Læs mere

investering Tekst: Mette Mandrup Foto: Thomas Dahl

investering Tekst: Mette Mandrup Foto: Thomas Dahl Tekst: Mette Mandrup Foto: Thomas Dahl Plant det rigtige fondsfrø i din portefølje, læn dig tilbage og glæd dig til det fulde afkast. Guiden til investeringsfonde viser dig, hvordan du gør plus 0 superfonde

Læs mere

PFA BANK. får du fuldt udbytte af din samlede formue?

PFA BANK. får du fuldt udbytte af din samlede formue? PFA BANK får du fuldt udbytte af din samlede formue? EN ENKEL BANK MED EN ENKEL MODEL Nogle banker er gode til at rådgive om lån til bil, bolig og alt muligt andet. I PFA Bank arbejder vi udelukkende

Læs mere

København, den 21. juni 2010 Analyse af niveauet for kurtage i aktiefonde fra danske investeringsforeninger:

København, den 21. juni 2010 Analyse af niveauet for kurtage i aktiefonde fra danske investeringsforeninger: København, den 21. juni 2010 Analyse af niveauet for kurtage i aktiefonde fra danske investeringsforeninger: Betydelige forskelle i handelsomkostningerne Morningstar sætter i en helt ny analyse fokus på

Læs mere

Register over investeringsforeninger, specialforeninger, fåmandsforeninger og hedgeforeninger

Register over investeringsforeninger, specialforeninger, fåmandsforeninger og hedgeforeninger Kapitel 4 Register over investeringsforeninger, specialforeninger, fåmandsforeninger og hedgeforeninger Reg.nr. Afd.nr. Foreningens navn Afdeling Investeringsforeninger A B 11080 1 ABN AMRO Invest Danmark

Læs mere

MÅNEDSRAPPORT AUGUST 2016 FALCON FLEX

MÅNEDSRAPPORT AUGUST 2016 FALCON FLEX PORTEFØLJEN I DEN FORGANGNE MÅNED De globale aktiemarkeder fortsatte i august den svagt stigende tendens fra juli. Primo måneden blev der skabt en allokering mod emerging markets ved at reducere i obligationseksponeringen

Læs mere

Krystalkuglen. Gæt et afkast

Krystalkuglen. Gæt et afkast Nr. 2 - Marts 2010 Krystalkuglen Nr. 3 - Maj 2010 Gæt et afkast Hvis du vil vide, hvordan din pension investeres, når du vælger en ordning i et pengeinstitut eller pensionsselskab, som står for forvaltningen

Læs mere

Oversigt over Sydbanks samarbejdspartnere på værdipapirområdet

Oversigt over Sydbanks samarbejdspartnere på værdipapirområdet Oversigt over Sydbanks samarbejdspartnere på værdipapirområdet Samarbejdsaftaler og formidlingsprovision: Sydbank samarbejder med en række investeringsforeninger og andre udbydere af finansielle ydelser.

Læs mere

Afdeling Danske Small Cap aktier gav et meget tilfredsstillende resultat på 68%, hvilket var væsentligt højere end ventet

Afdeling Danske Small Cap aktier gav et meget tilfredsstillende resultat på 68%, hvilket var væsentligt højere end ventet Gode takter i 2013 Afdeling Danske Small Cap aktier gav et meget tilfredsstillende resultat på 68%, hvilket var væsentligt højere end ventet Obligationsafdelingernes afkast blev lave på grund af det lave,

Læs mere

Du kender os for pension. Sagen er, at vi også kan hjælpe dig med din private opsparing. Ulrik Roux Wolke Senior Porteføljemanager PFA

Du kender os for pension. Sagen er, at vi også kan hjælpe dig med din private opsparing. Ulrik Roux Wolke Senior Porteføljemanager PFA Du kender os for pension. Sagen er, at vi også kan hjælpe dig med din private opsparing Ulrik Roux Wolke Senior Porteføljemanager PFA Du investerer sammen med PFA I PFA Invest trækker du på den samme investeringsmotor,

Læs mere

Q Nykredit KOBRA

Q Nykredit KOBRA Q2 2018 Nykredit KOBRA Om strategien KOBRA er ikke en traditionel investering i obligationer, men en specialiseret, kompliceret og avanceret investering med betydelig større risici end en traditionel investering

Læs mere

MÅNEDSRAPPORT SEPTEMBER 2016 FALCON FLEX

MÅNEDSRAPPORT SEPTEMBER 2016 FALCON FLEX PORTEFØLJEN I DEN FORGANGNE MÅNED September levede op til sit aktiemarkedsry som værende en ma ned med mindre afkast og større udsving end de resterende ma neder i a ret. De globale aktiemarkeder faldt

Læs mere

Leypandi provisjón Íløgufeløg

Leypandi provisjón Íløgufeløg Leypandi provisjón Íløgufeløg BankNordik hevur samstarvsavtalur, og móttaka vit provisjón frá íløgufeløgunum, sum eru lýst niðanfyri. Leypandi provisjón er eitt gjald til bankan fyri at ráðgeva um íløgufeløg.

Læs mere

Leypandi provisjón Íløgufeløg

Leypandi provisjón Íløgufeløg Leypandi provisjón Íløgufeløg BankNordik hevur samstarvsavtalur, og móttaka vit provisjón frá íløgufeløgunum, sum eru lýst niðanfyri. Leypandi provisjón er eitt gjald til bankan fyri at ráðgeva um íløgufeløg.

Læs mere

MÅNEDSRAPPORT MARTS 2017 FALCON C25 MOMENTUM

MÅNEDSRAPPORT MARTS 2017 FALCON C25 MOMENTUM MÅNEDSRAPPORT MARTS 2017 C25 MOMENTUM OFFENTLIGGJORT 04.04.2017 MÅNEDSRAPPORT MARTS 2017 PORTEFØLJEN I DEN FORGANGNE MÅNED Årets første tre måneder er nu alle afsluttet i positivt terræn for danske aktier,

Læs mere

Rapportering af kapitalforvaltning

Rapportering af kapitalforvaltning DECEMBER 2016 Dalgas Avenue 46 8000 Aarhus C Jyske Capital Clients Vestergade 8-16 DK 8600 Silkeborg +45 89 89 70 43 cm.clientservice@jyskebank.dk SWIFT: JYBADKKK CVR: 17616617 Rapportering af kapitalforvaltning

Læs mere

Leypandi provisjón Íløgufeløg

Leypandi provisjón Íløgufeløg Leypandi provisjón Íløgufeløg BankNordik hevur samstarvsavtalur, og móttaka vit provisjón frá íløgufeløgunum, sum eru lýst niðanfyri. Leypandi provisjón er eitt gjald til bankan fyri at ráðgeva um íløgufeløg.

Læs mere

Jyske Invest Favorit Obligationer håndplukkede obligationer med vinderpotentiale. Udgået materiale

Jyske Invest Favorit Obligationer håndplukkede obligationer med vinderpotentiale. Udgået materiale Jyske Invest Favorit Obligationer håndplukkede obligationer med vinderpotentiale 2 Jyske Invest favorit obligationer De bedste af 200.000 obligationer i én portefølje Obligationer i porteføljen sikrer

Læs mere

MÅNEDSRAPPORT JULI 2016 FALCON FLEX

MÅNEDSRAPPORT JULI 2016 FALCON FLEX PORTEFØLJEN I DEN FORGANGNE MÅNED De globale aktiemarkeder oplevede mindre kursstigninger i juli måned. Grundet nye købssignaler blev der i Falcon Flex gennemført en justering af porteføljen medio juli

Læs mere

Halvårsrapport Kapitalforeningen Lån & Spar MixInvest

Halvårsrapport Kapitalforeningen Lån & Spar MixInvest Halvårsrapport 20 Kapitalforeningen Lån & Spar MixInvest Indhold Foreningsoplysninger.... 3 Resultat og formue.... 4 Anvendt regnskabspraksis... 4 Påtegninger... 5 Ledelsespåtegning... 5 Halvårsregnskab:

Læs mere

Pengeinstitutters anbefalinger af investeringsbeviser og anvendelse af ÅOP

Pengeinstitutters anbefalinger af investeringsbeviser og anvendelse af ÅOP Pengeinstitutters anbefalinger af investeringsbeviser og anvendelse af ÅOP Maj 2010 Pengeinstitutters anbefalinger af investeringsbeviser og anvendelse af ÅOP Maj 2010 Publikationen kan hentes på www.pengeogpensionspanelet.dk

Læs mere

Eksklusiv Formuepleje

Eksklusiv Formuepleje Eksklusiv Formuepleje Andelskassen en del af Danske Andelskassers Bank A/S CVR-nr. 31843219 Eksklusiv Formuepleje 1 Eksklusiv Formuepleje En Eksklusiv Formuepleje aftale henvender sig primært til den formuende

Læs mere

PRODUKT INVESTERINGSPROCES

PRODUKT INVESTERINGSPROCES SIRIUS BALANCE PRODUKT Sirius Balance er en del af investeringsforeningen Wealth Invest. Sirius Balance er den første afdeling i Danmark, der kombinerer aktier og virksomhedsobligationer i én afdeling.

Læs mere

MÅNEDSRAPPORT MARTS 2017 FALCON FLEX

MÅNEDSRAPPORT MARTS 2017 FALCON FLEX PORTEFØLJEN I DEN FORGANGNE MÅNED Efter to måneder med stigninger satte porteføljen for Falcon Flex sig en smule i marts og endte med et minus på 0,8%. Eksponeringen mod emerging markets lande, der hidtil

Læs mere

PFA Bank. Får du fuldt udbytte af din formue?

PFA Bank. Får du fuldt udbytte af din formue? PFA Bank Får du fuldt udbytte af din formue? 1 2 En enkel bank med en enkel model Nogle banker er gode til at rådgive om lån til bil, bolig og alt muligt andet. I PFA Bank arbejder vi udelukkende for at

Læs mere

Investeringsforeninger, specialforeninger og hedgeforeninger. Markedsudvikling 2011

Investeringsforeninger, specialforeninger og hedgeforeninger. Markedsudvikling 2011 Investeringsforeninger, specialforeninger og hedgeforeninger Markedsudvikling 2011 1. Konklusioner... 3 2. Hovedtendenser i foreningernes årsregnskaber... 4 Tabel 1. Uddrag af balance og resultatopgørelse,

Læs mere

ErhvervsKvinder Århus. Onsdag den 13. juni 2007 Jesper Lundager

ErhvervsKvinder Århus. Onsdag den 13. juni 2007 Jesper Lundager ErhvervsKvinder Århus Onsdag den 13. juni 2007 Jesper Lundager Program Kort præsentation Hvem er Sparinvest? Investering generelt Verdensklasse fra en lille dansker Sund fornuft - Investeringsforslag Afslutning

Læs mere

BankInvest Optima. kunsten at spare op.

BankInvest Optima. kunsten at spare op. BankInvest Optima kunsten at spare op www.bankinvest.dk BankInvest Optima - kunsten at spare op Optima er betegnelsen for en familie af blandede fonde, som er kendetegnet ved at investere i aktier og obligationer

Læs mere

mixinvest Halvårsrapport 2019

mixinvest Halvårsrapport 2019 mixinvest Halvårsrapport 2019 Foreningsoplysninger Forening Kapitalforeningen Lån & Spar MixInvest Badstuestræde 20 1209 København K Telefon: 38 14 66 00 Hjemmeside: www.lsmi.dk E-mail: lsmi@invest-administration.dk

Læs mere

Kapitel 4. Register over investeringsforeninger, specialforeninger, fåmandsforeninger og hedgeforeninger. Reg.nr. Afd.nr. Foreningens navn Afdeling

Kapitel 4. Register over investeringsforeninger, specialforeninger, fåmandsforeninger og hedgeforeninger. Reg.nr. Afd.nr. Foreningens navn Afdeling Kapitel 4 Register over investeringsforeninger, specialforeninger, fåmandsforeninger og hedgeforeninger Reg.nr. Afd.nr. Foreningens navn Afdeling Investeringsforeninger A B C D 11129 1 AL Invest Obligationspleje

Læs mere

Omkostningerne i de danske investeringsforeninger er lave i forhold til det øvrige Europa

Omkostningerne i de danske investeringsforeninger er lave i forhold til det øvrige Europa ANALYSE 11. juni 2008 Omkostningerne i de danske investeringsforeninger er lave i forhold til det øvrige Europa På basis af en omkostningsrapport fra det internationalt anerkendte analysefirma Lipper Fitzrovia

Læs mere