Giver liv til AALBORG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Giver liv til AALBORG"

Transkript

1 Giver liv til AALBORG

2

3 MÆRK PULSEN I AALBORG Som hovedstad i Nordjylland og nordjydernes foretrukne handelsby byder Aalborg på et væld af forkælelse og shoppingoplevelser - ligegyldigt om kunderne kommer med en indkøbsseddel i hånden eller har tid til slentre gennem byen og lade sig inspirere. Menukortene på byens restauranter og caféer pirrer til alle smagsløg og inviterer til at prøve noget nyt. I Aalborg er det nemt at blive fristet til lige at blive hængende lidt længere. For her sker der altid noget. Aalborg summer af storby, af liv, af muligheder og af overraskelser. Her er verdenskendte butiks- og cafékæder, unikke specialbutikker, lokale spisesteder og midlertidige pop-up shops - alle med rig mulighed for at opleve den helt særlige aalborgensiske service, som gør, at kunderne kommer igen. Og igen. I Aalborg favner vi bredt, når det kommer til butikker og spisesteder, for det passer til os og den store forvandling, som vores by har gennemgået de senere år. Som by er vi blevet smukkere, men vi er også blevet yngre og mere internationale. Vores mange events og konferencer betyder, at Aalborg er blevet en magnet for turister, erhvervsfolk og forskere fra såvel Danmark som resten af verden. Som borgmester er jeg stolt af, at Aalborg kan tilbyde oplevelser, som appellerer til alle sanser. Og samtidig er her stadig plads til overraskelser om det næste hjørne. På mange måder er vi en lille storby, som gerne går den der ekstra mil for at styrke vores detail- og restaurationsbranche endnu mere - ikke mindst gennem vores stærke samarbejde på tværs af kommune, uddannelsesinstitutioner og erhvervsliv. Jeg inviterer jer til at gå på opdagelse i Aalborg. Det er en by, som man får smag for. Thomas Kastrup-Larsen, borgmester i Aalborg

4

5 5 PULSSLAG FOR AALBORG 1 2 Beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed Med sin smukke beliggenhed ved Limfjorden udgør Aalborg hjertet af Nordjylland og er nordjydernes foretrukne handelsby. Som Danmarks 3. største kommune med godt og vel indbyggere tiltrækker Aalborgs store udvalg af butikker og spisesteder besøgende fra et stort opland. Der bor i alt ca i Nordjylland. Detailhandel oplever kraftig vækst Med en omsætning på knap 13 mia. kroner og en stigning på næsten 2 mia. kroner over 10 år oplever Aalborgs detailhandel kraftig vækst. Udvalgsvarer udgør godt og vel halvdelen af omsætningen og er steget med 14 procent over 10 år. Det er dobbelt så meget som landsgennemsnittet. 3 Magnet for turister Aalborg er Danmarks 3. største turistdestination og har for nylig opnået en flot 8. plads i New York Times liste over favoritdestinationer. Samlet set skaber turisme omsætning for knap 3,3 mia. kroner om året, hvilket har stor betydning for Aalborgs byliv. 4 Fremtiden tegner lys Med en forventet stigning i indbyggertallet på 10 procent frem mod 2028 forventes Aalborgs detail- og restaurationsbranche fortsat at opleve vækst. Omsætningen af udvalgsvarer forventes eksempelvis at stige med 26 procent over de næste 10 år. 5 Ambitiøs byudvikling Aalborg Midtby og Havnefront har gennemgået en stor forvandling. En udvikling som binder bylivet sammen, og som understreger byens høje ambitionsniveau. Fremtiden byder på endnu flere udbygninger, som skaber diversitet i bybilledet.

6 FRA SKORSTENE TIL PULSERENDE BYLIV Udviklingen er i de senere år gået ekstra stærkt i Aalborg. Fra at være kendt som en tung industriby med rygende skorstene, fremstår Aalborg i dag som en moderne oplevelses- og vidensby med et pulserende byliv og kulturhuse på havnen. Med sine over indbyggere er Aalborg den 3. største kommune i Danmark. Heraf bor i Aalborg by eller Nørresundby. Samtidig er Aalborg landsdelens livlige hovedstad og den foretrukne handelsby. Aalborg oplever i disse år stor popularitet, og indbyggertallet stiger med ca om året. Over de sidste 30 år er indbyggertallet steget med , og frem mod 2028 forventes tallet at stige med yderligere 10 procent. Internationale Aalborg Samtidig med at indbyggerne i Aalborg Kommune bliver yngre og mere urbane, bliver vi også mere internationale. Der er ca internationale medarbejdere i Aalborg og ca internationale studerende på University College North Denmark og Aalborg Universitet. Hver fjerde medarbejder i den private sektor er ansat i en udenlandsk-ejet virksomhed. I alt har vi omkring 150 forskellige nationaliteter i vores by. Det internationale islæt sætter sit præg på byens omfattende udbud af butikker og spisesteder og er med til at skabe en charmerende by med et væld af muligheder. Grønne Aalborg Aalborg har fingeren på pulsen, når det kommer til grønne og bæredygtige tiltag. Netværk for Grøn Detail er med til at skærpe butikkernes grønne profil. Derudover er byen bl.a. vært for en årlig bæredygtighedsfestival og har et skarpt fokus på at forene grøn omstilling med grøn indstilling hos aalborgenserne.

7 EN SMUK SVANE REJSER SIG Aalborg har en historisk bymidte med mange gamle flotte bygninger og et autentisk præg. I vores stemningsfyldte gader, butikker og spisesteder venter der et utal af muligheder for shopping og forkælelse samt et væld af kulinariske oplevelser. Det hyggelige gågademiljø binder byen sammen og inviterer til både ophold og overraskelser. Blot få minutter fra Aalborgs travle handelsgader ligger Aalborg Havnefront, der er flankeret af arkitektoniske perler som Musikkens Hus og Utzon Centret. Begge kulturhuse er symboler på den forvandling fra den grimme ælling til den smukke svane, som Aalborg har oplevet. Aalborg Havnefront er i høj grad blevet varemærket for Aalborg og udgør i dag en livlig oase i byens rum med Jomfru Ane Parken og Havnebadet. Her er der hyggelig storbystemning og spændende gastronomi i fantastiske omgivelser helt nede ved vandet. Urbane Aalborg Gamle kraftværker som Nordkraft er lukkede og omdannet til kulturhuse, industri er revet ned og erstattet af blandt andet ungdomsboliger og afdelinger af Aalborg Universitet. I kølvandet på Aalborgs forvandling ses også, at mange gavle og mure rundt omkring i byen er blevet udsmykket med street art af både nationale og internationale kunstnere. Blandingen af nyt og gammelt i bybilledet giver Aalborg et helt særligt urbant look og en fornemmelse af en by, som favner bredt, som er rig på muligheder og overraskelser, og som både er stolt af sin fortid og klar til fremtiden.

8 2

9 FAKTA OM AALBORGS DETAIL- OG RESTAURATIONSBRANCHE 12,8 milliarder kroner omsætter Aalborgs detailhandel for om året. Det er en stigning på knap to milliarder kroner over 10 år. Udvalgsvarer udgør 54 procent af omsætningen og er med en stigning på 14 procent vokset dobbelt så meget som landsgennemsnittet i perioden kvadratmeter udgør bruttoarealet af Aalborgs detailhandel. Heraf bruges 43 procent til butikker med udvalgsvarer. Bruttoarealet til udvalgsvarer er steget med knap en fjerdedel over en 10-årig periode butikker i Aalborg inklusiv 79 særligt pladskrævende butikker. 61 procent af butikkerne handler med udvalgsvarer. Handelsbalancen for udvalgsvarer er på 131 procent, hvilket betyder at kunder med bopæl uden for Aalborg Kommune står for knap en tredjedel af den samlede omsætning. ansatte i detailhandlen i Aalborg. Det er en stigning på knap 400 personer over fire år. Det er især supermarkeder, varehuse samt butikker med tekstiler og husholdningsudstyr, som skaber nye jobs. 54 procent af butikkerne i Aalborg er medlem af en kæde. I Aalborg Midtby er 46 procent af butikkerne medlem af en kæde, mens kædeandelen i City Syd udgør 90 procent. Hvert år byder Aalborg velkommen til både nye danske og verdenskendte kæder. 1,27 milliarder kroner. Så meget bruger aalborgensere på restauranter, caféer og take-away om året. Heraf bliver godt og vel trefjerdedele brugt i Aalborg Midtby. Her er omsætningen steget med 50 procent over de seneste fem år, hvilket er langt over landsgennemsnittet på 37 procent.

10 Opdag Aalborg Aalborg byder både på et pulserende og et hyggeligt byliv, der appellerer til alle sanser. Byens detailhandel oplever netop nu flere ansatte i butikkerne end nogensinde og en stigning i omsætningen, som er langt højere end på landsplan. Her er et bredt udbud af unikke specialbutikker side om side med stormagasiner, shoppingcentre samt både danske og internationale kæder. Gå på opdagelse og oplev stor variation i byens rum afhængigt af de enkelte kvarterer. Aalborg Midtby er koncentreret omkring de centrale gågader Bispensgade, Gravensgade, Algade, Bredegade og Nørregade. I Reberbans-kvarteret oplever du latiner-stemning og finder et bredt udbud af fastfood spisesteder og en lang række mindre nichebutikker. I City Syd finder du såvel kædebutikker som attraktive spisesteder flankeret af pladskrævende butikker som Bilka, IKEA, Elgiganten, Bauhaus, Plantorama og mange flere.

11 Smag for Aalborg Det er nemt at få smag for Aalborg, for her venter store kulinariske oplevelser. Byens mange spisesteder byder på vidt forskellige menukort og inspiration fra verdens mange køkkener. Aalborg Midtby har sammenlignet med andre bymidter en høj andel af spisesteder. Her er 30 procent af samtlige funktioner nemlig spisesteder. Caféer, kaffebarer og vinbarer er med til at give kunderne i byens butikker en ekstra oplevelse af Midtbyen. Aftenrestauranter, barer og natteliv giver liv i bymidten, når butikkerne er lukkede, og skaber en helt anden dimension på Aalborgs byliv. Netværket GastroNorth arbejder for at skabe opmærksomhed om den gastronomiske udvikling i Nordjylland og sætte vores region på Michelin-landkortet. Den anerkendte nordiske spiseguide The White Guide har allerede for længst fået øjnene op for, at Nordjylland byder på noget ganske særligt for ganen.

12 UNG OG INTERNATIONAL BY Aalborg har de seneste år oplevet kraftig vækst i indbyggertallet. Det er især antallet af unge, som er steget, idet studiebyen Aalborg hvert år tiltrækker mange studerende til Aalborg Universitet og University College Nordjylland. 40% af indbyggerne er under 30 år internationale medarbejdere Samlet set er der der ca studerende i Aalborg. Aalborg Universitet har på nuværende tidspunkt knap studerende med base i Aalborg og dertil ca studerende på campus Esbjerg og campus København. I alt er der knap internationale studerende på Aalborg Universitet. University College Nordjylland har knap studerende, inklusiv internationale studerende. Stigende købekraft Såvel forbruget som den gennemsnitlige indkomst i Aalborg har været stigende de senere år. I fremtiden forventes forbruget at stige med yderligere 26 procent i detailbutikker og 13 procent i dagligvarebutikker. Nedenstående oversigt viser den gennemsnitlige indkomst for en aalborgenser fordelt på aldersgruppe. Indkomsten er opgjort i kroner før skat

13 20-MINUTTERS BY Aalborg er kendt som en 20-minutters by, fordi det kun tager 20 minutter at komme fra Midtbyen ud til vores internationale lufthavn mod nord, Aalborg Havn mod øst og Aalborg Universitet mod sydøst. Aalborg Midtby er centreret ved gågader, torve og pladser parallelt med Aalborg Havnefront. Fra Aalborg Midtby til shoppingområdet City Syd er der syv kilometer. Hovedgågaderne i Aalborg er de centralt placerede Bispensgade og Algade med afstikkere til bl.a. Gravensgade og Nørregade. Strategiske mål for Aalborg Midtby Aalborg Kommune arbejder med fem strategiske mål for udviklingen af Aalborg Midtby for at sikre en attrativ by også i fremtiden. Fokus er på at skabe: 1. Mere by- og bokvalitet 2. Mere liv i byens rum 3. Mere natur i byen 4. Forskellige bykvarterer 5. Bæredygtig mobilitet

14 Magnet for turister Aalborg er for nylig blevet kåret af New York Times som den 8. destination i verden ud af 52, som man bør besøge. Aalborg tiltrækker allerede nu knap en million overnattende turister om året (både privatpersoner og erhvervsturister). Samlet set skaber turisterne omsætning for knap 3,3 mia. kroner, og dermed har de stor betydning for Aalborgs detailbutikker, spisesteder, hoteller, attraktioner m.fl. Knap 40 procent af de overnattende turister i Aalborg kommer fra udlandet. Det er især tyskere og nordmænd, som sætter kursen mod Aalborg. Konferencebyen Aalborg Godt og vel halvdelen af turisterne i Aalborg er erhvervsturister, som er på forretningsrejse eller til konference i Nordjylland. I gennemsnit bruger en dansk konferencegæst ca kr. i døgnet, og en udenlandsk konferencegæst bruger ca kroner.

15 Events skaber opmærksomhed og omsætning Aalborg er hvert år vært for en række events, som tiltrækker lokal, regional og national opmærksomhed. Mange af de populære events foregår lige midt i vores by eller langs byens havnefront. Det er derfor nemt at kombinere kulturelle og sportslige oplevelser med forkælelse og shopping i Aalborg. Aalborg har eksempelvis flere gange afholdt Aalborg Regatta og Tall Ship Races, som har været store tilløbsstykker. Sidstnævnte tiltrækker i omegnen af besøgende over en weekend og genererer en omsætning på knap 170 mio. kroner. Krydstogtskibe Krydstogtturisme er på få år blevet meget populært i Aalborg. De mange rejsende har ofte været på tur i mange dage eller uger, og når de ankommer til Aalborg, venter der dem et unikt syn. Aalborg er nemlig et af de få steder på deres tur, hvor de kan gå fra borde og direkte på shopping lige midt i centrum af en by.

16

17 TOP-15 BRANCHER Aalborg oplever i disse år rekordhøj beskæftigelse med over jobs i den private og offentlige sektor, hvor handelsbranchen indtager en klar førsteplads. Over de seneste fire år er der skabt over nye jobs i Aalborg flere jobs Aalborg Kommune har i en ny erhvervsstrategi vedtaget et ambitiøst mål om flere jobs i I samme periode forventes det samlede antal virksomheder at stige fra til Branchefordeling Oversigten viser, hvordan jobs i Aalborg Kommune fordeler sig over brancher. Handel Sociale institutioner Undervisning Industri Sundhedsvæsen Offentlig administration mv. Bygge & anlæg Rejsebureauer, rengøring mv. Information & Kommunikation Videnservice Hoteller & restauranter Transport Andre serviceydelser mv. Finansiering & forsikring Kultur og fritid

18 FREMTIDEN TEGNER LYS I AALBORG Med godt og vel indbyggere og en forventet stigning i indbyggertallet på 10 procent frem mod 2028 forventes Aalborgs detail- og restaurationsbranche at opleve kraftig vækst i fremtiden. I Aalborg Midtby forventes indbyggertallet at stige i omegnen af 15 procent, hvor især de årige markerer sig. Aalborg Midtby Aalborg Midtby er i dag hjemsted for 44 procent af det samlede antal butikker med udvalgsvarer i Aalborg Kommune. Af de i alt ca. 340 butikker med udvalgsvarer er 43 procent beklædningsbutikker og 29 procent er boligudstyrsbutikker. Kædeandelen i Aalborg Midtby er 46 procent. City Syd I City Syd er der i dag ca. 125 butikker, hvoraf godt halvdelen er koncentreret i det overdækkede shoppingcenter Aalborg Storcenter. Derudover er der shoppingcenteret Shoppen og en lang række særligt pladskrævende butikker. I City Syd er kædeandelen på 90 procent. Over en 10-årig periode har City Syd oplevet en omsætningsstigning på 50 procent. I den nordlige og den sydlige del af kommunen er dagligvareomsætningen steget med hhv. 18 procent og 26 procent over en 10-årig periode. I takt med at indbyggertallet forventes at stige i oplandsbyerne, vurderes det, at der her også fremover vil være stigende behov for dagligvarebutikker. Stærk branche til trods for e-handel På nuværende tidspunkt står e-handlen for ca. 20 procent af omsætningen af udvalgsvarer på landsplan. I 2028 forventes e-handel at stå for ca. 30 procent af omsætningen. Til trods for dette forventes Aalborgs butikker at øge deres omsætning af udvalgsvarer med 26 procent til 6,14 mia. kroner i faste priser frem mod Omsætningen af dagligvarer forventes at stige med 13 procent i samme periode til i alt 6,28 mia. kroner.

19 FREMTIDENS MARKEDSPLADS Det, der gør Aalborg særligt stærk som destination nu og i fremtiden, er de mange forskellige tilbud inden for kulturelle oplevelser, caféliv, shopping, erhverv, uddannelse og rekreation. Aalborg Midtby og City Syd tilbyder de største koncentrationer af butikker og spisesteder i Nordjylland og tiltrækker kunder fra et stort opland. Handelsbalancen for udvalgsvarer er på 131 procent. I fremtiden vurderes Aalborg Midtby og City Syd fortsat til at udgøre regiones største markedsplads med butikker og spisesteder, der fungerer som samlingspunkt for et hav af oplevelser. Ambitiøs byudvikling Aalborg Midtby er konstant under forandring, og transformationen fra industriby til oplevelses- og vidensby har sat sit præg på hele bylivet. En transformation som både ændrer midtbyens identitet og geografiske udstrækning. Mange af de bynære arealer og byrum i Midtbyen er under omdannelse og vil være med til at skabe en større og mere mangfoldig Midtby, der rummer alt fra butikker, servicefunktioner og spisesteder til nye boligområder med blandede boligtyper og befolkningsgrupper, nye rekreative områder med grønne og blå kvaliteter og kulturelle tilbud samt nye trafikale knudepunkter. Aalborgs vækst rækker langt ud over havnefronten. Nye spændende byudviklingsprojekter tager form, og flere planlægges og præger hele Aalborg fra syd til nord og fra øst til vest. De mange forskellige projekter er koncentreret i den såkaldte vækstakse, hvor der er fokus på byudvikling og fortætning med kvalitet. Aksen er et geografisk bånd gennem Aalborg, som strækker sig fra lufthavnen i nordvest til havnen i sydøst samt Aalborg Universitet og nyt Aalborg Universitetshospital i Aalborg Øst. Halvdelen af kommunens arbejdspladser ligger i vækstaksen, og her er planlagt mange nye investeringer i infrastruktur, erhverv, kultur og ny byudvikling. Det gælder blandt andet Budolfi Plads, Frederikstorv, den tidligere spritfabrik, strækningen fra Nytorv til Nordkraft, Gåsepigen-området sammen med Sygehus Nord, og Håndværkerkvarteret, hvor åbningen af Østerå kommer til at skabe en grøn rygrad gennem byen. Læs mere om byens mange projekter: Illustration: Larsen Architects

20 Nye byrum skyder frem I hjertet af Aalborg ved Budolfi Kirke ligger Budolfi Plads, som skriver sig ind i byens karakteristiske netværk af byrum og medvirker til at sammenbinde byens gågader. I kanten af pladsens grønne og rekreative område vil der blive etableret nye butikker, caféer og boliger, der er med til at understøtte by- og handelslivet i Aalborg Midtby. Cloud City Aalborgs ikoniske spritfabrik bliver omdannet til Cloud City - en ny og visionær bydel med fokus på kunst, kultur, gastronomi og arkitektur. En 30 meter høj kunstinstallation i glas med 68 store folierede skyer skabt af den verdenskendte argentinske kunstner Tomás Saracenos bliver omdrejningspunktet. Værket bliver så stort, at det kan ses under indflyvningen til Aalborg Lufthavn. Området kommer til at huse Aalborg Teater, hotel, akvavitcenter, restauranter, torvehal, chokoladefabrik mv. og forventes at kunne tiltrække i omegnen af 1,8 mio besøgende om året.

21 Illustration: Kjær & Richter A/S Mobilitet og urbanitet i centrum BRT (bus rapid transit) bussen er et ambitiøst projekt, som skal løfte Aalborg og understøtte byens fortsatte udvikling. En nyanlagt moderne busbane giver byen en trafikal rygrad. Det vil skabe sammenhæng og udvikling. Samtidig løser BRT-bussen konkrete udfordringer for byens trafik. De nye busser vil bevæge sig gennem Aalborg på den 12 km lange strækning fra Væddeløbsbanen i Vestbyen gennem Midtbyen til det nye Universitetshospital i Aalborg Øst. Som byens nye livsnerve vil BRT-busserne fungere som en af drivkrafterne for Aalborgs byudvikling, eksempelvis ved fornyelse af byrummene omkring stoppestederne. De kommende stoppesteder, hvor der allerede i dag er et vist niveau af butikker og spisesteder, kommer til at drage fordel af den øgede kundestrøm og nemme adgang.

22 Kilder bag fakta i denne publikation Institut for Center-Planlægning og Aalborg Kommune Danmarks Statistik Visit Denmark

23 PARTNERSKAB STYRKER BYENS PULS For at styrke Aalborgs pulserende byliv og blive bedre til at tænke events, kulturelle arrangementer, restaurationsliv, detailhandel og turisme sammen har Aalborg Kommune sammen med Aalborg City, Dansk Erhverv, HK Handel, Friis Shoppingcenter, Salling, Aalborg Handelsskole, Aalborg Universitet, University College Nordjylland, VisitAalborg, San Giovanni, BusinessAalborg, Netværk for Grøn Detail og Aalborg Events indgået partnerskabet PULS. Her banker vores hjerte for detail- og restaurationsbranchen, og vores fælles mål er at understøtte udviklingen i branchen, gribe mulighederne og gøre Aalborg til en endnu mere attraktiv shopping- og oplevelsesby. I PULS partnerskabet er omdrejningspunktet den fremtidige udvikling af detail- og restaurationsbranchen i Aalborg. Din indgangsdør til Aalborg Et attraktivt og progressivt byliv kræver puls. Derfor har partnerskabet ansat Peter Bertelsen som Commercial Brand Manager. Peter har rødder i både dansk og international detailhandel og har solid erfaring med brand building, forretningsudvikling og salg af højt profilerede udvalgsvarer til danske og internationale kæder. Peters fornemste opgave er at styrke detail- og restaurationsbranchen i Aalborg i tæt samarbejde med partnerskabet og byens butikker og spisesteder. Han har fingeren på pulsen i forhold til de mange muligheder, som venter i Aalborg, og fungerer således som din professionelle indgangsdør til Aalborg. Kontakt Peter Bertelsen, Commercial Brand Manager Mobil: pebe@aalborg.dk

24 PULS Partnerskab for DETAIL- OG RESTAURATIONSBRANCHEN Netværk for GD Grøn Detail

12, ,

12, , 12,8 696.700 milliarder kroner omsætter Aalborgs detailhandel for om året. Det er en stigning på knap to milliarder kroner over 10 år. Udvalgsvarer udgør 54 procent af omsætningen og er med en stigning

Læs mere

Godkendelse af debat om Aalborg Midtby 2025, 'Liv i centrum'

Godkendelse af debat om Aalborg Midtby 2025, 'Liv i centrum' Punkt 13. Godkendelse af debat om Aalborg Midtby 2025, 'Liv i centrum' 2017-012738 By- og Landskabsforvaltningen indstiller, at By- og Landskabsudvalget godkender igangsætning af ovennævnte debat på 9

Læs mere

Borgermøde 6.juni 2017

Borgermøde 6.juni 2017 Borgermøde 6.juni 2017 Program 6.juni kl. 19-21 19.00 - Velkommen - ved rådmand Hans Henrik Henriksen 19.10 - Afsløring af vinder Instachallenge - ved Hans Henrik Henriksen 19.15 - Oplæg fra Midtbyens

Læs mere

Detailhandelsstrategi Aalborg Kommune

Detailhandelsstrategi Aalborg Kommune Detailhandelsstrategi Aalborg Kommune 2019-20 Baggrund Den stærke position som specielt Aalborg Midtby og Aflastningscenteret (City Syd) har i dag, ønskes sikret og udbygget. Handelslivet spiller en vigtig

Læs mere

UDVIKLING AF DETAILHANDLEN I AALBORG MIDTBY

UDVIKLING AF DETAILHANDLEN I AALBORG MIDTBY UDVIKLING AF DETAILHANDLEN I AALBORG MIDTBY STRATEGI OG HANDLINGSPLAN 2016-2018 Hvordan fortsætter vi den stærke udvikling og griber mulighederne i udviklingen af en attraktiv detailhandel i Aalborg? 1

Læs mere

Analyse af detailhandlen i Silkeborg Kommune

Analyse af detailhandlen i Silkeborg Kommune Analyse af detailhandlen i Silkeborg Kommune Konklusioner, vurderinger og anbefalinger fra ICP, Institut for Center-Planlægning, februar 2016 Dramatisk fald i antallet af handelsbyer i Danmark I de kommende

Læs mere

INVESTER I ODENSE Følg Odenses udvikling på: Få løbende nyt om Odenses INFO byudviklingsprojekter i nyhedsbrevet:

INVESTER I ODENSE Følg Odenses udvikling på: Få løbende nyt om Odenses INFO byudviklingsprojekter i nyhedsbrevet: INVESTER I ODENSE ODENSE - Fra stor dansk by til dansk storby Odense er en by i rivende udvikling. Inden for de kommende 10-15 år vil investeringer for 24 mia. kr. transformere Odense fra stor dansk by

Læs mere

Godkendelse af Liv i Centrum, Strategi - udvikling af Aalborg Midtby 2025

Godkendelse af Liv i Centrum, Strategi - udvikling af Aalborg Midtby 2025 Punkt 8. Godkendelse af Liv i Centrum, Strategi - udvikling af Aalborg Midtby 2025 2018-060931 By- og Landskabsforvaltningen indstiller, at byrådet godkender Liv i Centrum, Strategi - udvikling af Aalborg

Læs mere

SENTRUMSKONFERANSEN 20. OKTOBER 2016 Å VELGE OG VILLE SENTRUM I BYEN VEJLE - DANMARK

SENTRUMSKONFERANSEN 20. OKTOBER 2016 Å VELGE OG VILLE SENTRUM I BYEN VEJLE - DANMARK SENTRUMSKONFERANSEN 20. OKTOBER 2016 Å VELGE OG VILLE SENTRUM I BYEN VEJLE - DANMARK Udviklingskonsulent Bodil Øllgaard, Vejle Kommune Arkitekt maa. Henrik Stjernholm, StjernholmArkitektur.dk DET VIL VI

Læs mere

Louise Tarp Vordingborg den 12. juni 2012

Louise Tarp Vordingborg den 12. juni 2012 Louise Tarp Vordingborg den 12. juni 2012 ICP A/S Eksempler påp investorer og entreprenører rer Aareal Bank Cargill Carlsberg Grontmij Carl Bro Ceraco DADES/DATEA Dan-Ejendomme DSB ECE Projektmanagement

Læs mere

BEDRE Overblik. Temperaturmåling på erhvervsudviklingen i Aalborg. Tema: Aalborgs detailhandel

BEDRE Overblik. Temperaturmåling på erhvervsudviklingen i Aalborg. Tema: Aalborgs detailhandel BEDRE Overblik Temperaturmåling på erhvervsudviklingen i Aalborg Tema: Aalborgs detailhandel nr. 1 2018 Nye virksomheder 2,8% flere nye CVR-numre 2017 sammenlignet med 2016 Iværksættere i rådgivning 601

Læs mere

AABENRAA FREMTIDENS DETAILHANDEL EN LEVENDE HANDELSBY I DET DANSK-TYSKE GRÆNSELAND.

AABENRAA FREMTIDENS DETAILHANDEL EN LEVENDE HANDELSBY I DET DANSK-TYSKE GRÆNSELAND. FREMTIDENS AABENRAA DETAILHANDEL EN LEVENDE HANDELSBY I DET DANSK-TYSKE GRÆNSELAND. EN BY I UDVIKLING. VI INVESTERER STORT MED AMBITIONEN OM AT STYRKE AABENRAA SOM FREMTIDENS KØBSTAD. EN GOD SAMARBEJDSPARTNER.

Læs mere

BYLIV I ALLERØD. facebook.com/mitallerod/

BYLIV I ALLERØD. facebook.com/mitallerod/ BYLIV I ALLERØD facebook.com/mitallerod/ BYEN MIDT I SKOVEN MENNESKER Med et støt stigende befolkningstal er Allerød en attraktiv erhvervs- og bosætningskommune. Vi ligger i hjertet af Nordsjælland tæt

Læs mere

Aalborg Airport Hotel

Aalborg Airport Hotel Aalborg Airport Hotel Velkommen til Aalborg Airport Hotel! Introduktion Aalborg Airport Hotel slog dørene op den 1. oktober 2014 til et helt nyt og top moderne hotel. Hotellet ligger tæt på Aalborg Lufthavn

Læs mere

DETAILHANDELSSTRATEGI. Strategi for udvikling i Vejen, Brørup, Rødding og Holsted

DETAILHANDELSSTRATEGI. Strategi for udvikling i Vejen, Brørup, Rødding og Holsted DETAILHANDELSSTRATEGI 2016 Strategi for udvikling i Vejen, Brørup, Rødding og Holsted Forord Denne detailhandelsstrategi er resultatet af den proces, som Byrådet i Vejen Kommune igangsatte i foråret 2015.

Læs mere

BEDRE Overblik. Turisme. BEDREOverblik retter denne gang spotlyset mod turisme i Aalborg. Se hovedpointerne her, og læs hele analysen fra næste side

BEDRE Overblik. Turisme. BEDREOverblik retter denne gang spotlyset mod turisme i Aalborg. Se hovedpointerne her, og læs hele analysen fra næste side BEDRE Overblik Turisme BEDREOverblik retter denne gang spotlyset mod turisme i Aalborg. Se hovedpointerne her, og læs hele analysen fra næste side Aalborg har det 3. største turismeforbrug Turismen har

Læs mere

HØJE TAASTRUP C. VISION

HØJE TAASTRUP C. VISION HØJE TAAASTRUP C 1 HØJE TAASTRUP C. VISION EN SAMMENHÆNGENDE, MANGFOLDIG OG AKTIV OG TRYG BY Høje Taastrup ændrer sig, vokser, forfalder, blomstrer op på ny, omfortolkes og udvikler sig. Det tager helhedsplanen

Læs mere

MED KUNST SÆTTER VI GIVE PÅ VERDENSKORTET

MED KUNST SÆTTER VI GIVE PÅ VERDENSKORTET MED KUNST SÆTTER VI GIVE PÅ VERDENSKORTET I Give udvikler vi kunsten til nye højder og udfolder kunsten i byrummet, i børnehøjde og blandt byens erhvervsliv. Kunst danner os som mennesker, øger vores livskvalitet

Læs mere

AARHUS LETBANE. Ole Sørensen, Letbanesamarbejdet i Østjylland

AARHUS LETBANE. Ole Sørensen, Letbanesamarbejdet i Østjylland AARHUS LETBANE Ole Sørensen, Letbanesamarbejdet i Østjylland Region Midtjylland, Aarhus, Norddjurs, Syddjurs, Randers, Favrskov, Silkeborg, Skanderborg og Odder Kommuner samt Midttrafik Plan for en sammenhængende

Læs mere

D E A S C E N T E R M A N A G E M E N T

D E A S C E N T E R M A N A G E M E N T D E A S C E N T E R M A N A G E M E N T D E A S C E N T E R M A N A G E M E N T 17 shoppingcentre fordelt i hele Danmark 83 millioner besøgende 11,6 milliarder i shoppingcenter omsætning 1.073 lejere 393.619

Læs mere

Planstrategi Forslag til visioner og mål for midtbyudvikling i Ikast og Brande

Planstrategi Forslag til visioner og mål for midtbyudvikling i Ikast og Brande Planstrategi 2019 Forslag til visioner og mål for midtbyudvikling i Ikast og Brande I forbindelse med udarbejdelsen af Planstrategi 2019 har Byrådet besluttet at sætte fokus på udviklingen af midtbyerne

Læs mere

Midtbyen. BRT og byudvikling i Midtbyen. Illustration: COBE

Midtbyen. BRT og byudvikling i Midtbyen. Illustration: COBE Midtbyen BRT og byudvikling i Midtbyen Illustration: COBE Vestbyen Midtbyen Østbyen Universitetetsområdet Jomfru Ane Gade Nytorv Vestbyen Station (Boulevarden) Haraldslund Karolinelund Politigården Eternitten

Læs mere

DE RØDE LØBERE. Vordingborgs bymidte er afgørende for din, min og vores fremtid. Vil du med på den røde løber og gøre en forskel for vores by?

DE RØDE LØBERE. Vordingborgs bymidte er afgørende for din, min og vores fremtid. Vil du med på den røde løber og gøre en forskel for vores by? DE RØDE LØBERE Vordingborgs bymidte er afgørende for din, min og vores fremtid. Vil du med på den røde løber og gøre en forskel for vores by? VINDERBYEN VORDINGBORG Vordingborg er nu en vinderby. Sådan

Læs mere

STRATEGISK MIDTBYPLAN

STRATEGISK MIDTBYPLAN STRATEGISK MIDTBYPLAN RANDERS MIDTBY INDSATSER RANDERS MIDTBY FORANDRER SIG DETAILHANDEL Detailhandel er med til at skabe byliv og grundlag for andre funktioner fx restauranter og service. Hvor vil vi

Læs mere

Odense fra stor dansk by - til dansk storby

Odense fra stor dansk by - til dansk storby Odense fra stor dansk by - til dansk storby Odense hovedby og vækstdriver Odense er Danmarks 3. største by og der bor ca. 194.000 indbyggere i kommunen Odense dækker et areal på 306 km2 Odense har ca.

Læs mere

PANORAMA OVER AALBORG

PANORAMA OVER AALBORG PANORAMA OVER AALBORG fjordtårnet.dk Helt i front Ved Limfjordens bred, højt hævet over Nørresundby midtby, ligger Fjordtårnet. Som et fyrtårn står den flotte nye bygning og knejser og lyser op med den

Læs mere

Handlingskatalog for Fremtidens Detailhandel Aabenraa. Udgangspunkt og proces Bidrag fra fokusgrupper Anbefalinger

Handlingskatalog for Fremtidens Detailhandel Aabenraa. Udgangspunkt og proces Bidrag fra fokusgrupper Anbefalinger Handlingskatalog for Fremtidens Detailhandel Aabenraa Udgangspunkt og proces Bidrag fra fokusgrupper Anbefalinger Udgangspunkt Der er gang i væksten i Aabenraa: Vi har fået 1400 flere arbejdspladser i

Læs mere

Transformation fra Industriby til vidensby ved vandet

Transformation fra Industriby til vidensby ved vandet Byggedagen Kristiansand 2018 Aalborg Havnefront Transformation fra Industriby til vidensby ved vandet Thomas Birket-Smith, M.A.A, Aalborg Kommune Peter Fenger, Senior projektleder, COWI Aalborg 1 AALBORG

Læs mere

København: Grønne uderum som urbane uderum. Centerchef Jon Pape Center for Park og Natur Oslo, juni 2011

København: Grønne uderum som urbane uderum. Centerchef Jon Pape Center for Park og Natur Oslo, juni 2011 København: Grønne uderum som urbane uderum Centerchef Jon Pape Center for Park og Natur Oslo, juni 2011 Oversigt 1. Hvor er København? 2. Visioner og mål 3. Urbane tendenser - hvad siger københavnerne?

Læs mere

LETBANESEKRETARIATET AALBORG KOMMUNE NORDJYLLANDSTRAFIKSELSKAB KONCEPT FASE FUNKTIONELLE SAMMENHÆNGE I BYEN

LETBANESEKRETARIATET AALBORG KOMMUNE NORDJYLLANDSTRAFIKSELSKAB KONCEPT FASE FUNKTIONELLE SAMMENHÆNGE I BYEN LETBANESEKRETARIATET AALBORG KOMMUNE NORDJYLLANDSTRAFIKSELSKAB KONCEPT FASE FUNKTIONELLE SAMMENHÆNGE I BYEN FORSIDEBILLEDE: LETBANE I BERN PÅ DENNE SIDE : BILLEDE FRA LETBANE I MULHOUSE ANALYSE - FUNKTIONELLE

Læs mere

NYE LEJEBOLIGER I ØSTRE HAVN TÆT PÅ VANDET OG BYENS PULS

NYE LEJEBOLIGER I ØSTRE HAVN TÆT PÅ VANDET OG BYENS PULS UDLEJES FOR: NYE LEJEBOLIGER I ØSTRE HAVN TÆT PÅ VANDET OG BYENS PULS LEJEBOLIGER PÅ 2-3 VÆRELSER SE UDLEJNINGSSTATUS PÅ.DK LYSE BOLIGER I NORDISK STIL ATTRAKTIV BELIGGENHED MIDT I BYEN Havnehusene byder

Læs mere

Photo: Stiig Hougesen. Joy Mogensen, borgmester i Roskilde Kommune

Photo: Stiig Hougesen. Joy Mogensen, borgmester i Roskilde Kommune Photo: Stiig Hougesen Byudvikling i Roskilde Kommune Joy Mogensen, borgmester i Roskilde Kommune Bygger på kommunens styrker og planstrategi Beliggenhed i smukt landskab Balanceret bystruktur Centralt

Læs mere

HVORFOR ÅBNE BUTIK I PRÆSTØ?

HVORFOR ÅBNE BUTIK I PRÆSTØ? HVORFOR ÅBNE BUTIK I PRÆSTØ? Præstø er med sin smukke og unikke beliggenhed lige ned til Præstø fjord, omkranset af skov og åbne vidder samt kun et kvarters kørsel til motorvej, et oplagt sted at starte

Læs mere

Kommuneplan Erhvervsudvikling. Kort fortalt

Kommuneplan Erhvervsudvikling. Kort fortalt Kommuneplan 2013-2025 Erhvervsudvikling Kort fortalt 1 Cortex Park er et af Odenses nye byomdannelsesområder. Et område med et stærkt idéskabende miljø og plads til videnserhverv tæt på Odense centrum,

Læs mere

Danica Pension. Konference. Investering i og udvikling af Lyngby

Danica Pension. Konference. Investering i og udvikling af Lyngby Danica Pension Konference om Investering i og udvikling af Lyngby Danica Pension En af Lyngbys store virksomheder Danica Pension er en del af Danske Bank koncernen, Danica Pension har hovedkontor i Lyngby

Læs mere

Indhold: Spar Nord glæder sig for fjerde gang til The Tall Ships Races i Aalborg. Oktober 2014. Nyhedsbrev nr. 1

Indhold: Spar Nord glæder sig for fjerde gang til The Tall Ships Races i Aalborg. Oktober 2014. Nyhedsbrev nr. 1 The tall ships races 2015 Aalborg Nyhedsbrev nr. 1 Oktober 2014 Velkommen til det første nyhedsbrev for The Tall Ships Races 2015 Aalborg. Frem til begivenheden afholdes fra den 1. til den 4. august 2015,

Læs mere

Detailhandel - Levende bymidter eller butiksdød? Handelsbyernes konkurrence og roller

Detailhandel - Levende bymidter eller butiksdød? Handelsbyernes konkurrence og roller Detailhandel - Levende bymidter eller butiksdød? Handelsbyernes konkurrence og roller Kristian Bransager, 8. januar 2013 Levende bymidter eller butiksdød! Eksempler fra Hjørring bymidte Dagligvarer på

Læs mere

Vestbyen. BRT og byudvikling i Vestbyen. Illustration: COBE

Vestbyen. BRT og byudvikling i Vestbyen. Illustration: COBE Vestbyen BRT og byudvikling i Vestbyen Illustration: COBE Vestbyen Midtbyen Østbyen Universitetetsområdet Jomfru Ane Gade Nytorv Vestbyen Station (Boulevarden) Haraldslund Karolinelund Politigården Eternitten

Læs mere

Jens Christian Petersen

Jens Christian Petersen Jens Christian Petersen Næstved den 29. august 2013 Agenda 1. Fakta om detailhandelen Næstved kommune 2. Detailhandelsudviklingen i DK 3. Næstved bymidte Næstved kommune Status for detailhandelen Antal

Læs mere

Kunsten at skabe by - eller Byudvikling i Aalborg v. Peder Baltzer Nielsen Stadsarkitekt, Aalborg.

Kunsten at skabe by - eller Byudvikling i Aalborg v. Peder Baltzer Nielsen Stadsarkitekt, Aalborg. Kunsten at skabe by - eller Byudvikling i Aalborg v. Peder Baltzer Nielsen Stadsarkitekt, Aalborg. Debatoplæg fra Nordic City Network 2018 Demokratisk byudvikling Byplanlægning er lederskab. Politik og

Læs mere

HERNING+ Sygehusgrunden i Herning

HERNING+ Sygehusgrunden i Herning HERNING+ Sygehusgrunden i Herning NYE MULIGHEDER MIDT I HERNING 55 1 ET PLUS I BYEN 2 nye gadeforløb føres gennem området og danner et stort plus. Der hvor hvor forbindelsesveje krydser, opstår det nye

Læs mere

Høje-Taastrup Kommunes styrkepositioner

Høje-Taastrup Kommunes styrkepositioner Høje-Taastrup Kommunes styrkepositioner Trafikalt knudepunkt i Hovedstadsregionen Høje-Taastrup Kommune er placeret lige dér, hvor hovedstadsområdet åbner sig mod resten af landet. Kommunen er et knudepunkt

Læs mere

Turismestrategi 2013-2017

Turismestrategi 2013-2017 Turismestrategi 2013-2017 1 Indhold Forord... 4 Vision... 5 Strategi... 6 Fokus Stærke værdikæder... 7 Fokus Nem tilgængelighed... 8 Fokus Smart markedsføring... 9 2 Vision: Køge vil overraske dig Strategi:

Læs mere

Håndværkerkvarteret. debatoplæg. april 2015

Håndværkerkvarteret. debatoplæg. april 2015 Håndværkerkvarteret debatoplæg april 2015 Baggrunden for dette debatoplæg Byen udvikler sig, og byomdannelsen nærmer sig Håndværkerkvarteret fra flere sider. Godsbanearealet vest for og Eternitten sydøst

Læs mere

For at styrke eksisterende og allerede planlagte centerområder udlægges der ingen nye områder i forslag til Kommuneplan 2015.

For at styrke eksisterende og allerede planlagte centerområder udlægges der ingen nye områder i forslag til Kommuneplan 2015. KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Byudvikling NOTAT Bilag 9: Detailhandelsudviklingen i København 2008-2014 Udviklingen inden for den fysiske detailhandel har de seneste år været præget

Læs mere

Temamøde 19. september 2012

Temamøde 19. september 2012 Brønderslev bymidte Temamøde 19. september 2012 Aktuelle udfordringer 110 105 100 95 90 85 80 2000M01 2000M07 2001M01 2001M07 2002M01 2002M07 2003M01 2003M07 2004M01 2004M07 2005M01 2005M07 2006M01 2006M07

Læs mere

LEJEPROSPEKT - NYT DETAILHANDELSOMRÅDE KØGEVEJ, NÆSTVED

LEJEPROSPEKT - NYT DETAILHANDELSOMRÅDE KØGEVEJ, NÆSTVED LEJEPROSPEKT - NYT DETAILHANDELSOMRÅDE KØGEVEJ, NÆSTVED INDHOLDSFORTEGNELSE INDHOLD 2...indholdsfortegnelse 3... innovater 4...næstved 5...områdeinformation 6... projektinformation 7...visualiseringer

Læs mere

NYT DETAILHANDELSOMRÅDE I NÆSTVED

NYT DETAILHANDELSOMRÅDE I NÆSTVED NYT DETAILHANDELSOMRÅDE I NÆSTVED 1 Projektet Detailhandelsområdet omkring Næstved Storcenter og Næstved Megacenter trækker et stort opland fra kommunen og regionen. Her ligger bl.a. Bilka og Bauhaus,

Læs mere

VVM-redegørelse Butikscenter på Herlev Hovedgade 17

VVM-redegørelse Butikscenter på Herlev Hovedgade 17 VVM-redegørelse Butikscenter på Herlev Hovedgade 17 Baggrundsrapporter Teknisk Forvaltning Indhold Baggrundsrapporter til VVM-redegørelse og miljøvurdering for butikscenter på Herlev Hovedgade 17. 1. ICP

Læs mere

Firskovvejområdet. fornyelse - intensivering - omdannelse

Firskovvejområdet. fornyelse - intensivering - omdannelse Firskovvejområdet fornyelse - intensivering - omdannelse 07. november 2017 Temadrøftelse i Byplanudvalget 1 Program Velkomst v./ Trine Schreiner Tybjerg, LTK Firskovvej fornyelse og intensivering v./ Trine

Læs mere

Jacobsen hus i carlsberg byen

Jacobsen hus i carlsberg byen Jacobsen hus i carlsberg byen I det nordvestlige hjørne af Carlsberg Byen ud mod de grønne arealer i Søndermarken findes det arkitektonisk smukke Jacobsen Hus, tegnet af Henning Larsen Architects. Lejemålet

Læs mere

Gladsaxe Kommune 4. september 2014

Gladsaxe Kommune 4. september 2014 Jens Chr. Petersen Gladsaxe Kommune 4. september 2014 Udviklingstendenser Udviklingen i antal butikker i DK 1969 til 2010 Mængdemæssig udvikling i udvalgsvareomsætningen i DK E-handel mangler i denne statistik

Læs mere

Notat om forslag til indhold i kommuneplanens detailhandelsafsnit

Notat om forslag til indhold i kommuneplanens detailhandelsafsnit PLAN OG ÅBEN LAND Notat Dato: 31. januar 2017 Sagsb.: Rasmus Rasmussen Sagsnr.: Dir.tlf.: 72364361 E-mail: raras@holb.dk Notat om forslag til indhold i kommuneplanens detailhandelsafsnit Notatet beskriver,

Læs mere

Erhvervsmægler Nybolig Erhverv Odense. Cortex Park

Erhvervsmægler Nybolig Erhverv Odense. Cortex Park Erhvervsmægler Nybolig Erhverv Odense Cortex Park Cortex Park salgsprospekt 2017 SALGSPROSPEKT Cortex Park 5230 Odense Skarpe hjerner, innovative samarbejder og succesfulde iværksættere. Odenses nye eventyr

Læs mere

Danmarks Bedste Shoppingcenter 2015

Danmarks Bedste Shoppingcenter 2015 Danmarks Bedste Shoppingcenter 2015 Rødovre d. 22. oktober 2015 I et samarbejde mellem Institut for Center-Planlægning ( A/S), Nordic Council of Shopping Centers (NCSC) og Detail-forum gennemføres for

Læs mere

Oplevelser og erhverv som udviklingsmotor

Oplevelser og erhverv som udviklingsmotor Oplevelser og erhverv som udviklingsmotor Fredensborg Kommunes Erhvervs- og Turismepolitik 2019-2023 Godkendt af Byrådet den xx Forord Vi er stolte over, at du nu sidder med Byrådets Erhvervs- og Turismepolitik

Læs mere

MADKVALITET I DANSK TURISME

MADKVALITET I DANSK TURISME MADKVALITET I DANSK TURISME AGENDA Data Egne observationer og analyse Erfaringer fra udlandet FOODs egne projekter plus et par bonus-events Bud på fremadrettet indsats Data fra Danmark TURISMEERHVERVET

Læs mere

VISION VEJEN. Din holdning - Jeres By - Vores Vejen PLADS TIL AT LYKKES

VISION VEJEN. Din holdning - Jeres By - Vores Vejen PLADS TIL AT LYKKES VISION VEJEN Din holdning - Jeres By - Vores Vejen PLADS TIL AT LYKKES Byerne driver fremtidens vækst. Befolkningstilvæksten foregår fortrinsvis omkring de større byer. Her sker også den største vækst

Læs mere

Erhvervsstrategi

Erhvervsstrategi Erhvervsstrategi 2019-2022 Aalborg Erhvervsråd 7. Maj 2018 Erhvervsindsatsen i Aalborg Kommune Aalborg Erhvervsråd Bredt sammensat, Rådgivende for byrådet, Erhvervspuljen, Erhvervsstrategi Aalborg Byråd

Læs mere

UDVIKLING AF NÆSTVED BYMIDTE 2025

UDVIKLING AF NÆSTVED BYMIDTE 2025 UDVIKLING AF NÆSTVED BYMIDTE 2025 Med udgangspunkt i eksisterende strategier, materiale og analyser. Bl.a.: - Næstveds stedsspecifikke kvaliteter og historie. - Samfundets og byens udvikling samt udfordringer

Læs mere

Holbæk bymidte sådan udnytter I mulighederne bedst muligt

Holbæk bymidte sådan udnytter I mulighederne bedst muligt Holbæk bymidte sådan udnytter I mulighederne bedst muligt 7. maj 2013 Torsten Bo Jørgensen Projektleder COWI Plan og trafik 1 Hvad jeg vil argumentere for Et godt butiksliv er afgørende for bymidtens attraktivitet

Læs mere

Erhverv ved Silkeborgmotorvejen

Erhverv ved Silkeborgmotorvejen Erhverv ved Silkeborgmotorvejen Vi bevæger os fremad Silkeborgmotorvejen er ikke nogen almindelig motorvej. Den passerer gennem Silkeborg by og noget af det smukkeste landskab, Danmark har at byde på.

Læs mere

Kira Maria Svankjær, chefkonsulent. Stormøde for lokale håndværkere 11. oktober 2016

Kira Maria Svankjær, chefkonsulent. Stormøde for lokale håndværkere 11. oktober 2016 Kira Maria Svankjær, chefkonsulent Stormøde for lokale håndværkere 11. oktober 2016 Jyllinge nyt halområde og boligudbygning Strategi bliver til virkelighed - i byudviklingen! Fortætning og byomdannelse

Læs mere

Godkendelse af fordebat til kommuneplantillæg. Byudviklingsplan for Nørresundby

Godkendelse af fordebat til kommuneplantillæg. Byudviklingsplan for Nørresundby Punkt 5. Godkendelse af fordebat til kommuneplantillæg. Byudviklingsplan for Nørresundby 2019-025285 By- og Landskabsforvaltningen indstiller, at godkender igangsætning af ovennævnte fordebat i perioden

Læs mere

Vandhunde og vinterbadere i tidligere industrihavn

Vandhunde og vinterbadere i tidligere industrihavn 6 Vandhunde og vinterbadere i tidligere industrihavn Vandkultur I Landets første helårshavnebad er lagt til kaj i Aalborg Havn. Som et af de sidste elementer i byens enorme forvandling af den tidligere

Læs mere

New Yorker-inspirerede kontorlejemål i Carlsberg Byen

New Yorker-inspirerede kontorlejemål i Carlsberg Byen New Yorker-inspirerede kontorlejemål i Carlsberg Byen Lejemål fra 130 m² til 2.878 m² Ny Carlsberg Vej 103C m.fl., 1799 København V SAG 17643 EJENDOMMEN KONTORLEJEMÅL I FLERE STØRRELSER I FLOT NYOPFØRT

Læs mere

Ørestadens arkitektur

Ørestadens arkitektur Ørestadens arkitektur Oplev den nye bydel Kom og oplev den nye Ørestad med masser af sport- og fritidsoplevelser 1 mnb tryksag.indd 1 28-11-2011 15:32:19 om Ørestad blev fremlagt. Det var fra starten tanken,

Læs mere

Nye tider for detailhandlen. Dansk Byplanmøde 2011

Nye tider for detailhandlen. Dansk Byplanmøde 2011 Nye tider for detailhandlen Dansk Byplanmøde 2011 Mødets emne Nye tider for detailhandlen Hvad kan byerne stille op mod internationale megatrends såsom nethandel og de store butikskæders indtog? Kan der

Læs mere

Samarbejde omkring udvikling af midtbyen

Samarbejde omkring udvikling af midtbyen Samarbejde omkring udvikling af midtbyen Dør byliv uden butikker? Dør butikker uden byliv? Urban Lab konference den 5. november 2015 Dorthe Bjerre. SYNERGII Når jeg er færdig, så skulle i helst sidde inde

Læs mere

Handelslivets styrke og strategier for revitalisering af bymidterne

Handelslivets styrke og strategier for revitalisering af bymidterne Handelslivets styrke og strategier for revitalisering af bymidterne Haslev, 12 maj 2015 Torsten Bo Jørgensen Projektleder COWI Plan og trafik 1 Tendenser Nethandel vokser Butikscentre går lidt frem Lille

Læs mere

Hvor skal de nye butikker placeres? Har du idéer og forslag til planlægningsarbejdet? DEBATOPLÆG

Hvor skal de nye butikker placeres? Har du idéer og forslag til planlægningsarbejdet? DEBATOPLÆG Hvor skal de nye butikker placeres? Har du idéer og forslag til planlægningsarbejdet? DEBATOPLÆG 2 Kommuneplanens rammer for detailhandel skal revideres Kommuneplanen er byrådets redskab til at tænke udviklingen

Læs mere

UDVALGSPOLITIK FOR PLAN- OG BOLIGUDVALGET 2014-2018

UDVALGSPOLITIK FOR PLAN- OG BOLIGUDVALGET 2014-2018 UDVALGSPOLITIK FOR PLAN- OG BOLIGUDVALGET 2014-2018 Fokusområder 2016-2017 UDVALGSPOLITIK FOR PLAN OG BOLIGUDVALGET 2014 BAGGRUND Denne udvalgspolitik for Plan- og Boligudvalget er skabt i fællesskab af

Læs mere

Hørsholm Konsekvenser ved etablering af nye butikker i bymidten. Februar 2019

Hørsholm Konsekvenser ved etablering af nye butikker i bymidten. Februar 2019 Hørsholm Konsekvenser ved etablering af nye butikker i bymidten Februar 2019 Hørsholm bymidte Vurdering af konsekvenserne ved etablering af et urbant knudepunkt med butikker i krydset Usserød Kongevej

Læs mere

INDHOLD. Befolkning 5. Pendling 7. Indkomst 9. Beskæftigelse 11. Erhverv 13. Uddannelse 17

INDHOLD. Befolkning 5. Pendling 7. Indkomst 9. Beskæftigelse 11. Erhverv 13. Uddannelse 17 & tal trends 2013 INDHOLD Befolkning 5 Pendling 7 Indkomst 9 Beskæftigelse 11 Erhverv 13 Uddannelse 17 Stigende indbyggertal og salg af byggegrunde Holstebro Kommune er i positiv udvikling på mange områder.

Læs mere

Den globale By. Alle vil vækst og bæredygtighed, men hvad er det særlig ved Aalborg? Peder Baltzer Nielsen, Stadsarkitekt / Aalborg

Den globale By. Alle vil vækst og bæredygtighed, men hvad er det særlig ved Aalborg? Peder Baltzer Nielsen, Stadsarkitekt / Aalborg Den globale By Alle vil vækst og bæredygtighed, men hvad er det særlig ved Aalborg? Peder Baltzer Nielsen, Stadsarkitekt / Aalborg MØDET MED AALBORG - 2010 Landsplanredegørelse 2006 STRATEGI FOR

Læs mere

caroline hus i carlsberg byen

caroline hus i carlsberg byen caroline hus i carlsberg byen Caroline Hus ligger centralt i Carlsberg Byen, med Bryggernes Plads på den østlige side og Ottilia Plads på den nordvestlige side. Placeringen sikrer et frit udsyn mod den

Læs mere

Nansensgade 19 København NANSENSGADE

Nansensgade 19 København NANSENSGADE Nansensgade 19 København NANSENSGADE Attraktivt erhvervslejemål i en af Københavns mest inspirerende gader. I Københavns kreative område rejser den ni etagers ejendom på Nansensgade sig over byen. De moderne

Læs mere

SILKEBORG KOMMUNES KULTURPOLITIK. - for dummies...

SILKEBORG KOMMUNES KULTURPOLITIK. - for dummies... SILKEBORG KOMMUNES KULTURPOLITIK 2 0 1 3-2 0 1 6 - for dummies... Velkommen... Først og fremmest tak fordi du interesserer dig for din kommune! Med denne lille flyer har vi forsøgt at indkapsle essensen

Læs mere

FAKTA OM MØDEMARKEDET I DANMARK. Mødemarkedets betydning for dansk økonomi, viden, vækst og beskæftigelse

FAKTA OM MØDEMARKEDET I DANMARK. Mødemarkedets betydning for dansk økonomi, viden, vækst og beskæftigelse FAKTA OM MØDEMARKEDET I DANMARK Mødemarkedets betydning for dansk økonomi, viden, vækst og beskæftigelse FORORD Møder er noget vi alle går til. På vores arbejdsplads, i den lokale idrætsforening og på

Læs mere

UDVALGSPOLITIK FOR PLAN- OG BOLIGUDVALGET

UDVALGSPOLITIK FOR PLAN- OG BOLIGUDVALGET UDVALGSPOLITIK FOR PLAN- OG BOLIGUDVALGET Udvalgspolitik for plan og boligudvalget 2014 Baggrund Denne udvalgspolitik for Plan- og Boligudvalget er skabt i fællesskab af politikere, samarbejdspartnere

Læs mere

TRANSPORT, FORBRUG OG ADFÆRD EN UNDERSØGELSE AF DANSKERNES HANDELSLIV

TRANSPORT, FORBRUG OG ADFÆRD EN UNDERSØGELSE AF DANSKERNES HANDELSLIV TRANSPORT, FORBRUG OG ADFÆRD EN UNDERSØGELSE AF DANSKERNES HANDELSLIV OKTOBER 2015 Analysen af transport, forbrug og adfærd En undersøgelse af danskernes handelsliv er udarbejdet af COWI A/S i samarbejde

Læs mere

UDVIKLING AF FREDERIKSBERG HOSPITAL

UDVIKLING AF FREDERIKSBERG HOSPITAL UDVIKLING AF FREDERIKSBERG HOSPITAL Overordnet vision og delvisioner På Hospitalsområdet skaber vi et åbent, imødekommende, grønt og blandet byområde, hvor LIV og RO forenes i et bykvarter med bæredygtige

Læs mere

Illustration: C.F. Møller BYENS NYE HUS TIL MUSIK, TEATER OG KONFERENCER

Illustration: C.F. Møller BYENS NYE HUS TIL MUSIK, TEATER OG KONFERENCER Illustration: C.F. Møller BYENS NYE HUS TIL MUSIK, TEATER OG KONFERENCER 1 BUTIK Der bliver en butik i stueetagen på ca. 700 m 2. UDDANNELSE Syddansk Musikkonservatorium & Skuespillerskole får ca. 6200

Læs mere

Retsudvalget 2015-16 REU Alm.del Bilag 242 Offentligt

Retsudvalget 2015-16 REU Alm.del Bilag 242 Offentligt Retsudvalget 2015-16 REU Alm.del Bilag 242 Offentligt KOV1_Kvadrat_RØD KOLDING KOMMUNE Den jyske politiuddannelse i Kolding 3 Derfor er Kolding det mest oplagte valg Kolding Kommune og vores samarbejdspartnere

Læs mere

Sillebroen Frederikssunds nye center skyder i vejret Udlejningen nu oppe på næsten 70 procent

Sillebroen Frederikssunds nye center skyder i vejret Udlejningen nu oppe på næsten 70 procent Sillebroen Frederikssunds nye center skyder i vejret Udlejningen nu oppe på næsten 70 procent MARTS 2009 Indgangen til Frederikssunds nye center, Sillebroen Vi flytter byens Kvickly til det nye center,

Læs mere

Firskovvejområdet. fornyelse - intensivering - omdannelse

Firskovvejområdet. fornyelse - intensivering - omdannelse Firskovvejområdet fornyelse - intensivering - omdannelse 07. november 2017 Temadrøftelse i Byplanudvalget 1 Program Velkomst v./ Bjarne Holm Markussen, LTK Firskovvej fornyelse og intensivering v./ Trine

Læs mere

1 of 6. Strategi for Kalø Campus

1 of 6. Strategi for Kalø Campus 1 of 6 Strategi for Kalø Campus 2015-2016 2 of 6 Strategi for Kalø Campus 2015-16 Vision Vi skaber rammerne for, at Syddjurs Kommune får det bredest mulige udbud af attraktive uddannelses- og vidensinstitutioner

Læs mere

Mærk pulsen. Mød magien.

Mærk pulsen. Mød magien. Information om Landsstævnet Mærk pulsen. Mød magien. DGI Landsstævne 2017 er Danmarks største idrætsfestival. I år Aalborg vært og kan præsentere et væld af idrætsaktiviteter, fællesskab, fest og farver

Læs mere

Strukturbillede VIBY Sjælland

Strukturbillede VIBY Sjælland Strukturbillede VIBY Sjælland Indhold Forord 3 Visionen 4 Hovedstrukturen 5 Fra vision til plan 5 Boliger 5 Bymidten 6 Erhverv 7 Den grønne struktur 7 Trafikstruktur 7 Vedtaget af Roskilde Byråd den 18.

Læs mere

Århus kommune. Analysegrundlag til planstrategi

Århus kommune. Analysegrundlag til planstrategi Århus kommune Analysegrundlag til planstrategi August 2010 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Sammendrag og konklusion 3 2. Detailhandelen i Århus kommune 7 3. Befolknings- og forbrugsforhold i Århus kommune 14 4.

Læs mere

UDKAST TIL ERHVERVSPOLITIK

UDKAST TIL ERHVERVSPOLITIK UDKAST TIL ERHVERVSPOLITIK INDLEDNING Vordingborg Kommunes erhvervspolitik danner den overordnede ramme for kommunens arbejde med erhvervsudvikling og skal medvirke til at virkeliggøre Kommunalbestyrelsens

Læs mere

VISION FOR SKANDERBORG MIDTBY

VISION FOR SKANDERBORG MIDTBY VISION FOR SKANDERBORG MIDTBY VISION FOR - SKANDERBORG MIDTBY - En by vil ikke vil hjem fra - Indbydende gennem iscenesættelse af gaden - Fælles vi - Attraktiv for børnefamilier - Byens skal samles for

Læs mere

VISION VEJEN. Din holdning - Jeres By - Vores Vejen

VISION VEJEN. Din holdning - Jeres By - Vores Vejen VISION VEJEN Din holdning - Jeres By - Vores Vejen Byerne driver fremtidens vækst. Befolkningstilvæksten foregår fortrinsvis omkring de større byer. Her sker også den største vækst i arbejdspladser, service,

Læs mere

Fremtidens Skalborg. styrke områdets profil. 4. at styrke sammenhænge og forbindelser i bydelen med fokus på bløde trafikanter

Fremtidens Skalborg. styrke områdets profil. 4. at styrke sammenhænge og forbindelser i bydelen med fokus på bløde trafikanter Fremtidens Skalborg Byudviklingsplanen for Skalborg skal skabe en fælles vision og rammen for en helhedsorienteret udvikling af Skalborg som bydel. Byudviklingsplanen har til formål at skabe rammerne for

Læs mere

NYHEDSBREV HILLERØD STORCENTER

NYHEDSBREV HILLERØD STORCENTER NYHEDSBREV HILLERØD STORCENTER Oktober 2014 Lokalplanen for Hillerød Storcenter godkendt Den 29. oktober 2014 blev lokalplanen for det kommende Hillerød Storcenter godkendt af Byrådet i Hillerød Kommune.

Læs mere

krav og ønsker til salg af kommunal ejendom ved Møllebakken i Helsinge

krav og ønsker til salg af kommunal ejendom ved Møllebakken i Helsinge krav og ønsker til salg af kommunal ejendom ved Møllebakken i Helsinge Butikker på Vestergade mod gadekæret. Gaden udgør den nordlige grænse af projektområdet. Materialet er bygget op i to dele: 1 Helsinge

Læs mere

KIPLINGS ALLÉ 9260 Gistrup 57 attraktive grunde i naturskønne omgivelser

KIPLINGS ALLÉ 9260 Gistrup 57 attraktive grunde i naturskønne omgivelser KIPLINGS ALLÉ 9260 Gistrup 57 attraktive grunde i naturskønne omgivelser Aalborg er beliggende 7 km sydøst for Aalborg centrum. Den nordjyske by er den fjerdestørste i Danmark og har et omfattende og levende

Læs mere

Placeringsmuligheder til vandkulturhus

Placeringsmuligheder til vandkulturhus Placeringsmuligheder til vandkulturhus Sammenligningsgrundlag: Svømmebadet Water and Wellness i Randers Fakta: Grundareal på bygningen er 6.000m 2 Anders Høgstrup, Randers Kommune har leveret følgende

Læs mere

GENERALFORSAMLING SHOPPING SVENDBORG 3. april 2018

GENERALFORSAMLING SHOPPING SVENDBORG 3. april 2018 GENERALFORSAMLING SHOPPING SVENDBORG 3. april 2018 Formandens beretning Beretning Shopping Svendborg. Kære generalforsamling. Et kig tilbage på det år, der nu igen er gået, viser endnu engang et år med

Læs mere

Solrød Center. Konsekvenser af etablering af discountbutik

Solrød Center. Konsekvenser af etablering af discountbutik Solrød Center Konsekvenser af etablering af discountbutik Juli 2012 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Vurderinger og konsekvenser 3 2. Detailhandelen i Solrød kommune 10 3. Befolknings- og forbrugsforhold i Solrød

Læs mere