REFERAT. for. Kultur- og Fritidsudvalgets møde den 09. august 2000, Kl

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "REFERAT. for. Kultur- og Fritidsudvalgets møde den 09. august 2000, Kl. 14.00"

Transkript

1 Skole og Kulturforvaltningen mmn REFERAT for Kultur og Fritidsudvalgets møde den 09. august 2000, Kl Der var afbud fra Ahmet Demir.

2 INDHOLDSFORTEGNELSE Pkt.nr. 1 1 Budgetforslag 2001 og overslagsårene Pkt.nr. 2 3 Hvidovre Stadion retablering af hegn opfølgning på hegnssynskendelsen 3 Pkt.nr. 3 6 Meddelelser 6 Pkt.nr. 4 8 Åbningsarrangement for de nye ishaller. 8 Pkt.nr. 5 9 Frihedens Idrætscenter møblering af nyt møde og klublokale ved den nye istræningshal 9 Pkt.nr Dansk Sygeplejeråd leje af sportshal i Frihedens Idrætscenter den Pkt.nr Flytning af skulptur. 12 Pkt.nr Anskaffelse af toiletvogn. 13 Pkt.nr Vederlagsfri benyttelse af en af Hvidovreskolerne. 14 Pkt.nr Hvidovre Idrætsforening, fodboldafdelingen regnskab for 1. kvartal Pkt.nr Hvidovre Ishockey Klub årsregnskab for periode 1. april marts Pkt.nr Hvidovre Badminton Club årsregnskab Pkt.nr Eventuelt 19

3 Kultur og Fritidsudvalget 09. august 2000 Side 1 Pkt.nr. 1 Budgetforslag 2001 og overslagsårene at Kultur og Fritidsudvalget tager stilling til A. Forslag til budgetrapport B. Forslag til bemærkninger til budgetrapport C. Forslag til personaleoversigt og budgetrapport D. Forslag til takstblade E. Forslag til aktivitetsudvidelser F. Oversigt over reduktionsforslag G. Forlag til investeringsoversigt. 2. at udvalget i henhold til Folkeoplysningsudvalgets anbefaling indstiller, at nedenstående omdisponering af kontoen til foreninger, der tilbyder folkeoplysende undervisning for voksne (tidligere Hovedområde I), godkendes. 3. at udvalget tager stilling til, hvorvidt ønsket fra Brugerrådet ved Frihedens Idrætscenter om en udbygning til svømmehallen ønskes anbefalet indarbejdet i forslaget til budgettet for 2001 f.f. Udvalgets indstillinger videresendes til Økonomiudvalgets og Kommunalbestyrelsens behandling af budgetforslaget. Kultur og Fritidsudvalgets møde 09. august 2000 Punkt 1: 1. A D godkendtes. E G henvises til afstemningslisterne. 2. Udvalget tilsluttede sig indstillingen. 3. Udvalget vedtog ikke at indarbejde ønsket i budgettet, idet ønsket henvises til den kommende revision af Kultur og Fritidspolitikken. At få fastlagt udvalgets budget for 2001 og overslagsårene.

4 Kultur og Fritidsudvalget 09. august 2000 Side 2 Økonomiudvalget besluttede i sit møde den , at forvaltningerne, til fagudvalgenes budgetmøder, skal udarbejde forslag til reduktioner, der udgør mindst det samme beløb som summen af forslag til afledte driftsudgifter til anlægsprojekter. Afledte driftsudgifter for projekter, hvortil der er givet anlægsbevilling, og som allerede er indarbejdet i det teknisk korrigerede driftsbudget, skal ikke finansieres. Skole og Kulturforvaltningen har udarbejdet forslag til aktivitetsudvidelser, og disse aktivitetsudvidelser modsvares sammen med afledte driftsudgifter i henhold til ovenstående, af tilsvarende forslag til reduktioner. Folkeoplysningsudvalgets forslag til budgetbehandlingen for 2001 og overslagsårene: Folkeoplysningsudvalget besluttede på mødet den at indstille: 1. at der afsættes et beløb på i alt kr til elitepuljen altså i alt en forøgelse på kr at rammen til Hovedområde I forøges med 10%, idet den nye lov forlods vil båndlægge 10% af de enkelte forbunds tilskud til nye opgaver 3. at der inden for Hovedområde I s ramme omdisponeres, idet der med finansiering på kontoen tilskud til nedsat deltagerbetaling for pensionister, efterlønsmodtagere og arbejdsledige (PEA) tilføres: kr til kontoen for undervisning kr til kulturelle arrangementer kr til uddannelse. Forslag 1 og 2 er medtaget som aktivitetsudvidelser med tilsvarende reduktionsforslag. Forslag 3 indstilles til godkendelse. Der er modtaget forskellige henvendelser og tilkendegivelser i forbindelse med forslag til budgetudvidelser m.v. En del af disse ønsker er indarbejdet i budgetforslaget og andre fremgår af materiale, der beror i budgetsagerne. I den forbindelse har Brugerrådet ved Frihedens Idrætscenter fremsat et forslag om udbygning af den eksisterende svømmehal. Brugerrådet foreslår at udvidde svømmehallen mod syd og indrette et babybassin, et varmtvandsbassin (primært til folk med gigt og reumatiske lidelser, et solariumlandskab samt en stor rutschebane). I henhold til aftale med formanden har forvaltningen anmodet Teknisk Forvaltning om at vurdere en overslagspris for den foreslåede tilbygning. Teknisk Forvaltning har vurderet byggeomkostningerne incl. uforudseelige udgifter m.v. til i alt kr. De afledte driftsudgifter er ikke endelig klarlagt, idet dette afhænger en del af virksomhedsformen (skal det være et plejebad, et legebad osv.) Dog kan angives, at de driftsmæssige udgifter til almindelig vedligeholdelse umiddelbart er opgjort til ca kr., idet er ikke heri er indregnet personaleressourcer til servicering, instruktion, tilsyn m.v.

5 Kultur og Fritidsudvalget 09. august 2000 Side 3 Der er endnu ikke udarbejdet notat om de planmæssige forhold for projektet. Som angivet i budgetmaterialet AG. Som beskrevet i budgetmaterialet E og F. Budgetmateriale AG er udsendt fra forvaltningen den Pkt.nr. 2 Hvidovre Stadion retablering af hegn opfølgning på hegnssynskendelsen Skole og Kulturforvaltningen indstiller 1. at udvalget tager stilling til sagens videre forløb og indstiller dette over for Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen Kultur og Fritidsudvalgets møde 09. august 2000 Punkt 2: Udvalget anbefaler over for Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen at Hvidovre Kommune fremsendte anke trækkes tilbage og at hegnssynets kendelse følges. Den resterende udgift i forhold til den til formålet meddelte bevilling ca. kr finansieres inden for udvalgets eget område, når det bliver aktuelt. Opfølgning på kendelsen fra hegnssynet den 14. juni 2000 samt stillingtagen til det videre forløb samt indstilling herom til Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen.

6 Kultur og Fritidsudvalget 09. august 2000 Side 4 I fortsættelse af den verserende sag om retablering af hegnet ved Hvidovre Stadion er der som besluttet foranlediget, at advokat Mogens Moe v/advokatfirmaet Plesner og Grønborg på vegne af Hvidovre Kommune over for Hegnssynet i Hvidovre har fremsat begæring om hegnssyn ved Hvidovre Stadion. Begæringen er fremsat ved brev den 18. maj 2000 og der blev fremsendt indkaldelse til hegnssyn den 30. maj Hegnssynet fandt sted den 14. juni 2000 og der vedlægges kopi af hegnssynsprotokollen af 20. juni 2000, hvoraf følgende kendelse fremgår: Trådhegnet opsættes på stadions grund ca. 0,5 m fra skel. Trådhegnets højde fastsættes til 9 m. Stolperne, som anvendes, er de indkøbte galvaniserede Iprofiler med en dimension på 120 x 240 mm, som afkortes til 9 m. Afstanden mellem stolperne fastsættes til ca. 5,2 m. Der opsættes et T profil med en dimension på ca. 50 x 100 mm og med højde på 9 m midt mellem stolperne for at afstive trådhegnet horisontalt. Såfremt der opstår væsentlige gener i form af for mange boldindskud i haverne, skal der opsættes skrå boldfang ovenpå hegnets top ud for mål. Udgiften til hegnssynsforretningen afholdes af Hvidovre Kommune kr ,00 Nærværende kendelse kan af hver af sagens parter ankes til Landvæsenskommissionen, Retten i Gladsaxe, Fremtidsvej 1, 2860 Søborg inden 4 uger. Opsætning af hegnet må først fortsættes, når ankefristen er udløbet og såfremt der ikke er indkommet klager rettidigt. Nærværende afgørelse er truffet på grundlag af parternes tilkendegivelser og til de fremsendte redegørelser af 18. maj 2000 med bilag fra adv. Plesner & Grønborg og fra grundejerne af 27. maj 2000 med bilag. Efter aftale med Borgmesteren er der den 3. juli 2000 afsendt anke af hegnssynets kendelse. Brev fra advokatfirmaet Plesner & Grønborg af 3. juli 2000 til Landvæsenskommissionen for Københavns amtskommunes 2. område vedlægges til orientering. Repræsentanter fra Skole og Kulturforvaltningen og Teknisk Forvaltning afholdt torsdag den 6. juli 2000 møde med naboerne på Cath. Boothsvej med henblik af en drøftelse af det videre forløb efter den afsagte kendelse i den verserende sag om retablering af hegnet ved Hvidovre Stadion. På dette møde redegjorde naboerne for, at de agtede at anke kendelsen og på forespørgsel om, hvorvidt Hvidovre Kommune ville anke kendelsen oplystes til naboerne, at Hvidovre Kommune ville anke kendelsen men i første omgang udelukkende af juridiske og formelle grunde og for at give det politiske system mulighed for at forholde sig til hegnssynets kendelse. Det blev endvidere oplyst, at kendelsen behandles på Kultur og Fritidsudvalgets møde den 9. august Referat fra mødet med naboerne vedlægges dagsordenen.

7 Kultur og Fritidsudvalget 09. august 2000 Side 5 Som opfølgning på dette møde aftaltes det mellem Skole og Kulturforvaltningen og Teknisk Forvaltning, at der til brug for udvalgets behandling endvidere skulle belyses de økonomiske konsekvenser ved foranstaltning af kendelsen samt som alternativ endvidere en belysning af konsekvenserne ved imødekommelse af ønsket fra flere af de berørte naboer. Teknisk Forvaltning har udarbejdet status for projektet samt belysning af de nævnte forhold i notat af 27. juli Notatet vedlægges dagsordenen. Skole og Kulturforvaltningen har efterfølgende anmodet Stadioninspektøren om en udtalelse i forbindelse med fremlæggelse af de alternative beskrivelser og beregninger. Denne vedlægges ligeledes dagsordenen. Det fremgår af udtalelsen fra Stadioninspektøren, at hun umiddelbart må tage forbehold for etablering af et lavere hegn og i særdeleshed for et hegn på 6 meter, idet der ved et så lavt hegn må påregnes problemer med sikkerhed og økonomi i forbindelse med vildtfarende bolde m.v. samt de heraf afledte erstatningskrav. Det er Skole og Kulturforvaltningens opfattelse, at der naturligvis ikke kan peges på erfaringer for denne påstand, idet der ikke i nyere tid har været opsat et hegn af denne højde på dette sted og i øvrigt med det angivne boldfang. Netop derfor bør de angivne forbehold tages i betragtning og ved evt. opsætning af et hegn på 6 meter med boldfang bør der som en forudsætning angives en testperiode med henblik på mulighed for ændring, såfremt vildtfarende bolde får et så stort omfang, at dette kan betragtes som et sikkerhedsmæssigt og økonomisk problem. Til projektet er der givet en bevilling til retablering af hegnet på kr. Af den bevilling resterer der i henhold til opgørelse fra Stadioninspektøren kr ,15. Der resterer ikke yderligere fordringer fra entreprenøren for de indtil nu udførte arbejder og leverancer. Der bør dog disponeres et beløb til retablering af græsarealer ved hegnet, hvor kørepladerne har ligget. Dette vil beløbe sig til kr. ca Økonomiske konsekvenser ved iværksættelse af hegnssynets kendelse Opsætning af hegn (9 m med eksist. stolper dog udskiftning af hver anden) i henhold til kendelsen vil beløbe sig til kr. excl. moms, hvortil sandsynligvis kommer udgiften til opsætning af boldfang. Dette beløber sig til kr. excl. moms. En samlet udgift vil herefter være kr. excl. moms. Halvdelen af de indkøbte stolper bliver anvendt, idet disse dog skal afkortes. 150 lbm. trådnet i banebredde 3 m bliver tilovers og kan genanvendes. Økonomiske konsekvenser ved imødekommelse af ønsket fra flere af de berørte naboer Opsætning af hegn på 6 meter med stolper af Iprofiler IPE100 og påmontering af et boldfang vil beløbe sig til kr. excl. moms. Samtlige indkøbte stolper i alt 64 stk. bliver tilovers. 300 lbm. trådnet i banebredde 3 m bliver tilovers og kan genanvendes.

8 Kultur og Fritidsudvalget 09. august 2000 Side 6 Teknisk Forvaltning oplyser, at det nok ikke vil være at anbefale at benytte nævnte stolper andet sted i kommunen, idet de jo netop har givet anledning til naboprotest, hvorfor genbrug ikke vil være at anbefale. Det oplyses endvidere, at skrotprisen stort set vil være 0 kr., idet bortkørsel af så store mængder vil blive så dyrt, at skrotprisen, som er 10 øre pr. kilo stort set vil dække bortkørselsprisen. Teknisk Forvaltning oplyser endvidere, at Rødovre Tråd har tilbudt at inddrage de tiloversblevne stopler på deres lagerliste, som udbydes over internettet og altså ud i hele Europa. Salgsprisen vil naturligvis bero på en brugtpris og der vil udelukkende blive afregnet for konkrete salg. Repræsentanter fra Teknisk Forvaltning vil være til stede ved behandlingen af denne sag. Hegnssynsprotokol af 20. juni 2000 Ankeskrivelse til Landsvæsenskommissionen Mødereferat fra møde med naboerne den 6. juli 2000 Notat af fra Teknisk forvaltning om status og økonomiske beregninger Udtalelse af fra Stadioninspektøren på Hvidovre Stadion Pkt.nr. 3 Meddelelser Forpagtning af cafeteria i Avedøre Idrætscenter Der var ved ansøgningsfristens udløb indgået 4 ansøgere, der den 6. juni var til samtale. Ansættelsesudvalget vedtog enstemmigt at ansætte (fortsætte) med Avedøre Idrætscenters Cafeteriaforening v/steen Højlund, som forpagtere fra 1. september Hovedbiblioteket/Medborgerhus skiltning I 1999 meddelte Kultur og Fritidsudvalget en bevilling til ændring af skiltningen i biblioteket samt opsætning af nye henvisningsskilte uden for Hovedbibliotek og Medborgerhus.

9 Kultur og Fritidsudvalget 09. august 2000 Side 7 HvidovreBibliotekerne har samarbejdet med firmaet BCInventar om projektet og dette forløb er blevet forhalet en del bl.a. fordi projektet p.g.a. strukturelle ændringer i nævnte firma er blevet forsinket. I juni måned forelå endelig skiltekoncept og i den anledning fremførte Teknisk Forvaltnings repræsentanter, at selve iværksættelsen af skilteprojektet nu må afvente forslaget til Lokalplan 001 for facader og skilte langs Hvidovrevej, som Kommunalbestyrelsen den 20. juni 2000 har vedtaget med henblik på offentliggørelse i 8 uger (9. august til 4. oktober 2000). Det forventes, at skilteprojektet iværksættes snarest efter den politiske behandling af ovennævnte lokalplan og en endelig behandling i Kommunalbestyrelsen forventes den 21. november Arken Museum for Moderne Kunst Sandskulpturdag Arken takker i vedlagte brev af for det tildelte tilskud på kr som blev ydet til Arkens Sandskulpturdag i juni Gospelgruppen IKHTYS Gospelgruppen IKHTYS takker i vedlagte brev for det bevilgede tilskud på kr til Gospelworkshop Hvidovre Teater ophør I anledning af, at Hvidovre Teater er ophørt pr. 30. juni 2000, har kommunen modtaget vedlagte brev af 14. juni 2000 vedr. afviklingen af teatret. 6. Erstatning fra Kommunernes Gensidige Forsikringsselskab Kultur og Fritidsudvalget bevilgede på møde den 5.april 2000 kr til restaurering af et billede af Victor Brockdorff Legende Børn, som hænger på Hvidovre Rådhus. Billedet er nu restaureret og forvaltningen har modtaget erstatningen fra KGF, så der bliver ikke brug for det bevilgede tilskud fra Kultur og Fritidsudvalget. 7. Medborgerhuset lysavis Ved renoveringen af Medborgerhuset, sidste etape, stod et par opgaver tilbage, som ikke var blevet færdiggjort, bl.a. lysavisen, hvor Medborgerhusets inspektør har modtaget et tilbud på renovering og opsætning. Tilbuddet, som er på i alt kr er accepteret og vil blive finansieret af Medborgerhuset. 8. Teater Vestvolden Referat af bestyrelsesmøde den 23. maj 2000 på Teater Vestvolden. 9. Rullehockeybanen ved Sønderkærskolen. Teknisk Forvaltning påbegyndte etableringen af rullehockeybanen på Idrætslegepladsen ved Sønderkærskolen sidst i maj måned 2000, således at banen kunne står klar til sommersæsonen.

10 Kultur og Fritidsudvalget 09. august 2000 Side 8 Der opstod imidlertid problemer ved asfalteringen af banen, idet asfaltbelægningen ikke blev udlagt tilfredsstillende. Teknisk Forvaltning har derfor i løbet af juni måned udlagt et ekstra tyndt slidlag af asfalt, således at overfladen er blevet jævn og banderne er herefter blevet opsat. Der vil snarest blive opsat sikkerhedshegn i begge ender af banen. Opstregning og mål vil samtidig blive foranstaltet. Ibrugtagning af rullehockeybanen vil kunne ske i forbindelse med skolernes opstart efter sommerferien. 10. Historien i gaden Lokalhistorisk Arkiv har udarbejdet vedlagte materiale om lyskunstneren Thorbjørn Lausten s neonvartegn på Hvidovre Stadion. Materialet vil blive benyttet til præsentation af projektet overfor mulige sponsorer. Kultur og Fritidsudvalgets møde 09. august 2000 Punkt 3: Taget til efterretning. Pkt.nr. 4 Åbningsarrangement for de nye ishaller Skole og Kulturforvaltningen indstiller, 1. at Kultur og Fritidsudvalget tager stilling til det konkrete forslag og økonomi for åbningsarrangementet den 2.3. september 2000 i henhold til det fremsendte budgetforslag. Kultur og Fritidsudvalgets møde 09. august 2000 Punkt 4: Der blev omdelt udkast til program og indbydelse.

11 Kultur og Fritidsudvalget 09. august 2000 Side 9 Udvalget vedtog, at frigive den reserverede bevilling. Forvaltningen foranlediger indbydelsen i samarbejde med SGS. at der bliver taget endelig stilling til de skitserede rammer for åbningsarrangementet for de nye ishaller. Kultur og Fritidsudvalget behandlede på mødet den 7. juni 2000 forslaget til åbningsarrangement for de nye ishaller. Udvalget godkendte de skitserede rammer for åbningsarrangementet for de nye ishaller og reserverede kr til formålet finansieret over profileringspuljen, hvorefter udvalget ville tage stilling til de konkrete forslag fra arrangørerne på dette møde. Arrangørerne har fremsendt vedlagte overslag til budget for åbningsarrangementet 2.3. september Udkast til program medbringes til mødet. Der er reserveret kr fra Profileringspuljen. Der resterer kr på profileringspuljen. Budgetforslag af 25. juli 2000 for åbningsarrangementet for de nye ishaller. Pkt.nr. 5 Frihedens Idrætscenter møblering af nyt møde og klublokale ved den nye istræningshal Skole og Kulturforvaltningen indstiller 1. at udvalget tager stilling til, hvorvidt man ønsker at bevilge kr. til indkøb af møbler til møde og klublokalet.

12 Kultur og Fritidsudvalget 09. august 2000 Side 10 Kultur og Fritidsudvalgets møde 09. august 2000 Punkt 5: Udvalget ønsker et mere konkret forslag forelagt, idet brugerrådet og foreningerne inddrages forinden. I fortsættelse af udvalgets møde den 7. juni 2000, pkt. 5 vedrørende indretning af klublokale til skøjte og isstokklub at behandle forslag til møblering herunder finansiering. Udvalget behandlede på sit møde den 7. juni 2000 pkt. 5 spørgsmålet om, hvorvidt der skal indrettes klublokale til skøjte og isstokklub i lokalet på 1. sal over indgangspartiet i midterbygningen ved de nye ishaller. Udvalget besluttede at anbefale over for Ejendoms og Arealudvalget, at der arbejdes videre med sagen med en forespørgsel om, det er muligt inden for den afsatte projektsum at afholde udgiften på kr. excl. moms samt i øvrigt at videresende sagen til Økonomiudvalg og Kommunalbestyrelse, såfremt klublokalerne kan etableres inden for det afsatte budget. Herudover besluttede udvalget, at lokalerne indrettes til klub og mødelokale til brug for centrets benyttere, herunder klubberne og udvalget ønskede endvidere et forslag til indretning med inventar, herunder forslag til finansiering. Inspektøren ved Frihedens Idrætscenter har indhentet priser til anskaffelse af diverse mødeborde, stole og nødvendige skabe, men har på grund af sommerferien ikke haft mulighed for at drøfte forslaget med brugerrådet eller klubberne. Materiale herom beror i sagen. Udgiften til anskaffelsen vurderes af inspektøren til kr. excl. moms og inspektøren foreslår, at centret af budgetrammen finansierer halvdelen. Herefter resterer kr., som søges finansieret af udvalget. Udgiften til anskaffelsen af inventaret er anslået til kr. excl. moms, hvoraf centret afholder halvdelen. Herefter resterer kr. som søges finansieret af en af udvalgets puljer. På rådighedspuljen til uforudsigelige udgifter, exo. tilskud og indkøb samt omstilling resterer p.t kr.

13 Kultur og Fritidsudvalget 09. august 2000 Side 11 Pkt.nr. 6 Dansk Sygeplejeråd leje af sportshal i Frihedens Idrætscenter den Skole og Kulturforvaltningen indstiller: 1. at udvalget tager stilling til den vedlagte ansøgning fra Frihedens Idrætscenter om brug af sportshal den 24.oktober Kultur og Fritidsudvalgets møde 09. august 2000 Punkt 6: Udvalget vedtog undtagelsesvis at imødekomme ansøgningen, da der er indgået lejeaftale. Det påpeges, at den gældende procedure følges fremover. Udvalget ønsker ved en senere lejlighed at drøfte princippet om udleje af idrætsfaciliteter set i relation til nettobudgettering. At Kultur og Fritidsudvalget tager stilling til ansøgning fra Dansk Sygeplejeråd vedrørende leje af sportshallen i Frihedens Idrætscenter. Frihedens Idrætscenter er blevet kontaktet af Dansk Sygeplejeråd vedrørende leje af sportshallen tirsdag den 24.oktober Der er pågældende dag belagt med sæsonbookinger, Hvidovre Badminton og Tennis Klub samt Hvidovre Volleyball. En imødekommelse af ansøgningen vil medføre aflysning af træning for de berørte foreninger. Inspektøren har i henhold til takstregulativet forhandlet en netto lejeindtægt på ca. kr afhængigt af hvor mange deltagere der tilmelder sig. I henhold til de gældende principper for nettobudgettering på stedet vil indtægterne indgå i budgetrammen for idrætscentret og vil kunne anvendes til anskaffelse mv.

14 Kultur og Fritidsudvalget 09. august 2000 Side 12 Ansøgning til udvalget fra Frihedens Idrætscenter samt bekræftelse til Dansk Sygeplejeråd fra Frihedens Idrætscenter. Pkt.nr. 7 Flytning af skulptur Skole og Kulturforvaltningen indstiller, 1. at Kultur og Fritidsudvalget tager stilling til forslaget fra en borger om opstilling af en skulptur ved Rebæk Søpark, hvor udgifterne til fundament og chaussestensbelægning vil koste kr Kultur og Fritidsudvalgets møde 09. august 2000 Punkt 7: Udvalget besluttede at bevilge kr. til placering af skulpturen i Rebæk Søpark. Den konkrete placering afklares af planafdelingen og kunstbibliotekaren. at der tages stilling til om skulpturen placeres i Rebæk Søpark. I brev af har en borger i Hvidovre ansøgt om, at en skulptur af en ukendt nu afdød lokal kunstner skulle opstilles nær hans nye bolig i Rebæk Søpark. Skulpturen to brydere er ca. 80 cm høj og sat på en sokkel på godt en meter. Figuren er i broncefarve, soklen er sort, begge dele er lavet af jernplade. Fundament og chaussestensbelægning vil koste kr Området omkring søen er fredet. En såkaldt kendelsesfredning, som man kan søge om at få ophævet. Det efterlader to hjørner mellem boldbanen og henholdsvis Kløverprisvej og Femagervej. Det skønnes, at skulpturen er for lille til at stå alene i en park og ville passe bedre med et hus eller en have som baggrund. Der er vedlagt foto af skulpturen og kort over området. Alt indenfor den stiplede linie er fredet. Udgifter til fundament og chaussestensbelægning vil koste kr Der resterer p.t. kr på kunstindkøbspuljen. Der resterer p.t. kr på puljen til kulturelle aktiviteter mv. Der resterer p.t. kr på rådighedspuljen til uforudsigelige udgifter mv.

15 Kultur og Fritidsudvalget 09. august 2000 Side 13 Brev af Pkt.nr. 8 Anskaffelse af toiletvogn Skole og Kulturforvaltningen indstiller, 1. at der ikke anskaffes permanente toiletvogne til arrangementer i kommunen. Kultur og Fritidsudvalgets møde 09. august 2000 Punkt 8: Indstillingen fulgtes. at der tages stilling til om der skal anskaffes toiletvogne til kommunen. På Kultur og Fritidsudvalgets møde den besluttede udvalget at bevilge kr til leje af toiletvogn til Sct. Hans Fest på Havnen. Samtidig anmodede udvalget forvaltningen om at fremkomme med et forslag til indkøb og drift af toiletvogne til lignende arrangementer. Forvaltningen har modtaget en telefax om netop toiletvogne fra Øresund Tunnel Contractors I/S med tilbud på bl.a. brugte toiletvogne 4 stk. på hjul m. 5 toiletter, 2rums til kr pr. stk. Disse leveres uden pumpe og tank. Forvaltningen har kontaktet Teknisk Forvaltning om spørgsmålet. Der har man fået oplyst, at Arbejdstilsynet stiller meget store krav til toiletvogne, og at disse hurtigt bliver forældede og skal udskiftes. Derudover er de dyre i anskaffelse og dyre i drift. De skal tilsluttes til kloakledning,

16 Kultur og Fritidsudvalget 09. august 2000 Side 14 strøm, vand mv.. Samtidig er der udgifter til opbevaring samt personaleudgifter ved transport og opsætning samt udgifter til rengøring og pulver. Anskaffer man kun 1 2 stk. toiletvogne til brug ved Sct. Hans Fest, vil disse typisk blive lånt ud til Rebæk Søpark, og der vil således stadig komme ansøgninger om tilskud til Sct. Hans Fest i Havnen. Pkt.nr. 9 Vederlagsfri benyttelse af en af Hvidovreskolerne Skole og Kulturforvaltningen indstiller 1. at udvalget giver tilladelse til at Danmarks Elev Organisation kan afholde konference på en Hvidovreskole vederlagsfrit, idet en række af kommunens skoler er tilsluttet Danmarks Elev Organisation. Kultur og Fritidsudvalgets møde 09. august 2000 Punkt 9: Punktet udgår, idet ansøgningen er trukket tilbage. At der tages stilling til Danmarks Elev Organisation s ønsker om afholdelse af amtskongres den september 2000 på en skole i Hvidovre.

17 Kultur og Fritidsudvalget 09. august 2000 Side 15 Danmarks Elev Organisation har ved skrivelse af 24. juli forespurgt om mulighed for at disponere over lokaliteter på en skole i Hvidovre til afholdelse af amtskongres september 2000, idet Hvidovre Kommune har en optimal beliggenhed i forhold til arrangementet. Skole og Kulturforvaltningen vurderer, at der bør vises imødekommenhed overfor arrangementet og det engagement, som ligger bag og anbefaler at lokalerne stilles vederlagsfrit til rådighed, da flere af kommunens skoler er tilsluttet Danmarks Elev Organisation. Under hele mødet vil der være 5 10 personer over 18 år til varetagelse af rengøring, brandvagt, madlavning m.v. Evt. bistand ved tekniske servicemedarbejdere afholdes indenfor budgettet. Der er ikke herudover kommunale udgifter, idet øvrige omkostninger afholdes af Danmarks Elev Organisation. Henvendelse af 24. juli 2000 fra Danmarks Elev Organisation. Pkt.nr. 10 Hvidovre Idrætsforening, fodboldafdelingen regnskab for 1. kvartal Skole og Kulturforvaltningen indstiller: 1. at Hvidovre Idrætsforening, fodboldafdelingens regnskab for 1. kvartal 2000 godkendes, under forudsætning af, at restgælden i foreningens eget regnskab opskrives med renter og egenkapitalen tilsvarende nedskrives i henhold til Økonomisk Forvaltnings anbefaling. Kultur og Fritidsudvalgets møde 09. august 2000 Punkt 10: Indstillingen godkendt.

18 Kultur og Fritidsudvalget 09. august 2000 Side 16 Godkendelse af regnskab for 1. kvartal Regnskabet har været til udtalelse i Økonomisk Forvaltning. I udtalelsen gør de opmærksom på, at i henhold til foreningens eget regnskab udgør egenkapitalen pr. 1. januar 2000 kr Foreningen har ikke taget højde for at restgælden på lånet til Hvidovre Kommune er opskrevet med renter, der skulle være betalt i 1998, hvor foreningen havde fået henstand med betaling af ydelser på lånet. Dette bevirker, at i henhold til foreningens eget regnskab, skal lånets restgæld opskrives med kr ,98 og egenkapitalen tilsvarende nedskrives. Økonomisk Forvaltning anbefaler, at udvalget godkender Hvidovre Idrætsforening, fodboldafdelingens regnskab for 1. kvartal 2000, under forudsætning af, at ovennævnte forhold bliver bragt i orden. Hvidovre Idrætsforening, Fodboldafdelings månedsregnskab for januar, februar og marts 2000, Økonomisk Forvaltnings redegørelse af 23. juni Pkt.nr. 11 Hvidovre Ishockey Klub årsregnskab for periode 1. april marts Skole og Kulturforvaltningen indstiller: 1. at Hvidovre Ishockey Klub s driftsregnskab for perioden 1. april marts 2000 samt status pr. 31. marts 2000 godkendes i henhold til Økonomisk Forvaltnings anbefaling.

19 Kultur og Fritidsudvalget 09. august 2000 Side 17 Kultur og Fritidsudvalgets møde 09. august 2000 Punkt 11: Indstillingen godkendt. Godkendelse af regnskab for perioden 1. april marts Regnskabet har været til udtalelse i Økonomisk Forvaltning, og deres redegørelse er vedlagt dagsordenen. Økonomisk Forvaltning har ingen bemærkninger til regnskabet. Hvidovre Ishockey Klub s årsregnskab for perioden 1. april marts 2000, Økonomisk Forvaltnings redegørelse af 13. juli 2000.

20 Kultur og Fritidsudvalget 09. august 2000 Side 18 Pkt.nr. 12 Hvidovre Badminton Club årsregnskab Skole og Kulturforvaltningen indstiller: 1. at Hvidovre Badminton Club s driftsregnskab og status pr. 31. december 1999 godkendes i henhold til Økonomisk Forvaltnings anbefaling. Kultur og Fritidsudvalgets møde 09. august 2000 Punkt 12: Indstillingen godkendt. Godkendelse af årsregnskab Regnskabet har været til udtalelse i Økonomisk Forvaltning, og deres redegørelse er vedlagt dagsordenen. Økonomisk Forvaltning har ingen bemærkninger til regnskabet. Hvidovre Badminton Club s resultatopgørelse for perioden 1. januar 31. december 1999 samt status pr. 31. december 1999, Økonomisk Forvaltnings redegørelse af 12. juli 2000.

21 Kultur og Fritidsudvalget 09. august 2000 Side 19 Pkt.nr. 13 Eventuelt Kultur og Fritidsudvalgets møde 09. august 2000 Punkt 13: Intet.

Ansøgninger fra henholdsvis Hvidovre/Københavns Jagtforening og Ungdomsskolen i Hvidovre om overtagelse af pavillon på Hvidovre Havn.

Ansøgninger fra henholdsvis Hvidovre/Københavns Jagtforening og Ungdomsskolen i Hvidovre om overtagelse af pavillon på Hvidovre Havn. Pkt.nr. 7 Ansøgninger fra henholdsvis Hvidovre/Københavns Jagtforening og Ungdomsskolen i Hvidovre om overtagelse af pavillon på Hvidovre Havn. 323372 Indstilling: 1. at udvalget tager stilling til ansøgningerne,

Læs mere

HVIDOVRE KOMMUNE REFERAT. for. Kultur- og Fritidsudvalgets møde den 12. august 2008

HVIDOVRE KOMMUNE REFERAT. for. Kultur- og Fritidsudvalgets møde den 12. august 2008 HVIDOVRE KOMMUNE REFERAT for Kultur og Fritidsudvalgets møde den 12. august 2008 INDHOLDSFORTEGNELSE Pkt.nr. 1... 1 Budgetforslag 2009 samt overslagsårene 2009 2012... 1 Pkt.nr. 2... 3 Handicaprådets forslag

Læs mere

Møde 7. november 2012 kl. 13:00 i Mødelokale 3

Møde 7. november 2012 kl. 13:00 i Mødelokale 3 Kultur- og Fritidsudvalg Referat Møde 7. november 2012 kl. 13:00 i Mødelokale 3 Afbud fra/fraværende: Mødet hævet kl.: 15.10 Indkaldte: kl. 13.00 repræsentanter fra Aftenskolesamrådet, pkt. 87 kl. 13.45

Læs mere

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 25 TORSDAG DEN 27. NOVEMBER 2008, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Erhvervs- og Fritidsudvalget 27. november 2008 Side: 2

Læs mere

Revurdering af sponsorkontrakt mellem Hvidovre Kommune og HIF Fodbold AS

Revurdering af sponsorkontrakt mellem Hvidovre Kommune og HIF Fodbold AS Pkt.nr. 3 Revurdering af sponsorkontrakt mellem Hvidovre Kommune og HIF Fodbold AS 452337 Indstilling: Skole og Kulturforvaltningen indstiller til Kultur og Fritidsudvalget 1. at godkende Bysted A/S' forslag

Læs mere

REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET. den 27.01.2009 på Ib Dam Schultz kontor

REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET. den 27.01.2009 på Ib Dam Schultz kontor REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET den 27.01.2009 på Ib Dam Schultz kontor SAGSOVERSIGT 1 Godkendelse af dagsorden... 3 2 Jernved Idrætsforening søger fritagelse om indfrielse af pantebrev... 4 3 Prioritering

Læs mere

HVIDOVRE KOMMUNE REFERAT. for. Kultur- og Fritidsudvalgets møde den 23. oktober 2007. Fraværende: Kenneth Christensen og Bjarne Pyndt.

HVIDOVRE KOMMUNE REFERAT. for. Kultur- og Fritidsudvalgets møde den 23. oktober 2007. Fraværende: Kenneth Christensen og Bjarne Pyndt. HVIDOVRE KOMMUNE REFERAT for Kultur og Fritidsudvalgets møde den 23. oktober 2007 Fraværende: Kenneth Christensen og Bjarne Pyndt. INDHOLDSFORTEGNELSE Pkt.nr. 1... 3 Møde i Kulturpaletten... 3 Pkt.nr.

Læs mere

som ellers skulle ske ved virksomhedens eventuelle ophør.

som ellers skulle ske ved virksomhedens eventuelle ophør. Spørgsmål til Borgmesteren og forvaltningen vedrørende sagen på byrådsmødet den 28. juni om køb af inventar, sponsoraftale, samt tilpasning af lejeaftale med AB A/S Enhedslisten stemte for beslutningen

Læs mere

Kulturudvalget Dato: 1. september 2005 Blad nr. 135

Kulturudvalget Dato: 1. september 2005 Blad nr. 135 Kulturudvalget Dato: 1. september 2005 Blad nr. 135 Kulturudvalget afholder møde: Referat Den 1. september 2005 Kl. 16.00 Hals Kommune på administrationsbygningen. (Mødelokalet mellem kommunaldirektør

Læs mere

4... Styregruppen for ældreidræt søger om tilskud fra Vækstpuljen til afholdelse af konference 4

4... Styregruppen for ældreidræt søger om tilskud fra Vækstpuljen til afholdelse af konference 4 Møde i Folkeoplysningsudvalget tirsdag den 15. august 2006, Kl. 17.00 i udvalgsværelse 2 Dagsorden INDHOLDSFORTEGNELSE 1... Meddelelser2 2... Folkeoplysningsudvalgets møder i 2007. 2 3... Anvisning af

Læs mere

der med virkning fra 1. august 1999 etableres et projekt på Produktionsskolen Stevnsbogaard for sent udviklede 16-24 årige.

der med virkning fra 1. august 1999 etableres et projekt på Produktionsskolen Stevnsbogaard for sent udviklede 16-24 årige. Pkt.nr: 10 Sent udviklede 16-24 årige - ny linie påproduktionsskolen. 226183 Indstilling: der med virkning fra 1. august 1999 etableres et projekt på Produktionsskolen Stevnsbogaard for sent udviklede

Læs mere

Kultur- og Fritidsudvalget

Kultur- og Fritidsudvalget Dagsorden Dato: Tirsdag den 09. april 2013 Mødetidspunkt: 17:15 Mødelokale: Medlemmer: Sollentuna II Ømer Kuscu, Arne Bech, Ivan Fogtmann, Nina Thøgersen, Kenneth F. Christensen Bemærkninger: Indholdsfortegnelse

Læs mere

Økonomiudvalgets møde 11. september 2000 Punkt 21: Anbefales godkendt af Kommunalbestyrelsen som indstillet af Kultur- og Fritidsudvalget.

Økonomiudvalgets møde 11. september 2000 Punkt 21: Anbefales godkendt af Kommunalbestyrelsen som indstillet af Kultur- og Fritidsudvalget. Pkt.nr. 27 Ny lov principiel afgørelse vedrørende lokaletilskud. 281516 Indstilling: Skole og Kulturforvaltningen indstiller: 1. at Kultur og Fritidsudvalget anbefaler Folkeoplysningsudvalgets indstilling

Læs mere

Ny Tønder Kommune Kultur- og FritidsudvalgetBeslutningsprotokol. Beslutningsprotokol

Ny Tønder Kommune Kultur- og FritidsudvalgetBeslutningsprotokol. Beslutningsprotokol Beslutningsprotokol Mødedato: 05. oktober 2006 Mødelokale: Tønder Rådhus, Mødelokale 205 Starttidspunkt for møde 15:00 Sluttidspunkt for møde 18:30 Fraværende: Johan Kristensen 05. oktober 2006 1 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Egebjerg Kommune. Teknik- og Miljøudvalget. Referat

Egebjerg Kommune. Teknik- og Miljøudvalget. Referat Egebjerg Kommune Teknik- og Miljøudvalget Referat Dato: Torsdag den 21-juni-1 Starttidspunkt for møde: Kl. 13.30 Sluttidspunkt for møde: Mødested: Erik Stoumanns kontor Udsendelsesdato: Afbud fra: Fraværende:

Læs mere

Pkt.nr. 7. Hvidovre Torv - nye fliser og belysning. Projekt nr. 2266 413913. Indstilling: Teknisk Forvaltning indstiller til Teknik- og Miljøudvalget,

Pkt.nr. 7. Hvidovre Torv - nye fliser og belysning. Projekt nr. 2266 413913. Indstilling: Teknisk Forvaltning indstiller til Teknik- og Miljøudvalget, Pkt.nr. 7 Hvidovre Torv nye fliser og belysning. Projekt nr. 2266 413913 Indstilling: Teknisk Forvaltning indstiller til Teknik og Miljøudvalget, 1. at skitseprojekt til nye fliser og ny belysning på Hvidovre

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget

Arbejdsmarkedsudvalget Referat Dato: Torsdag den 09. juni 2011 Mødetidspunkt: 18:00 Møde afsluttet: 21:01 Mødelokale: Medlemmer: Fravær med afbud: Poppelgården Kenneth F. Christensen, Carsten Jelund, Katrine Høybye Frederiksen,

Læs mere

2. Indsigelse mod Gymnastiksalsfordelingen fra Skovlunde Håndbold & Gymnastik *

2. Indsigelse mod Gymnastiksalsfordelingen fra Skovlunde Håndbold & Gymnastik * Møde i tirsdag den 17. august 2004, Kl. 17.00 i udvalgsværelse 2 REFERAT INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Meddelelser * 2. Indsigelse mod Gymnastiksalsfordelingen fra Skovlunde Håndbold & Gymnastik * 3. s konference

Læs mere

at Socialudvalget drøfter og prioriterer visioner for 0-6 års-daginstitutioner.

at Socialudvalget drøfter og prioriterer visioner for 0-6 års-daginstitutioner. Pkt.nr: 7 Målsætninger på 06 årsområdet visionsdelen 198747 Indstilling: at Socialudvalget drøfter og prioriterer visioner for 06 årsdaginstitutioner. Formål med indstilling: At Socialudvalget drøfter

Læs mere

Sæby Kommune. Referat. Økonomiudvalget. Ordinært møde. file://p:\sæby\saeby-oekonomiudvalg-2006.09.12.htm

Sæby Kommune. Referat. Økonomiudvalget. Ordinært møde. file://p:\sæby\saeby-oekonomiudvalg-2006.09.12.htm Page 1 of 10 Sæby Kommune Referat Økonomiudvalget Ordinært møde Mødedato tirsdag den 12. september 2006 Tidspunkter 11:00-12:00 Lokale Mødelokale 2 Fraværende Bemærkninger Tommy Thomsen med afbud Page

Læs mere

Børne- og Kulturudvalget

Børne- og Kulturudvalget Page 1 of 8 Referat Børne- og Kulturudvalget Ordinært møde Dato Tid Sted 25. maj 2005 16:00 Mødelokale 2 NB. Fraværende Til stede Flemming Sten Indholdsfortegnelse 1. Økonomirapport pr. 30.04.2005. Åben

Læs mere

Afdelingsbestyrelsen SYD, Avedøre St.by

Afdelingsbestyrelsen SYD, Avedøre St.by Afdelingsbestyrelsen SYD, Avedøre St.by Karetmagerporten 1 B, 2650 Hvidovre. Tlf./Fax: 36 49 42 97 afd. 3501 Referat fra Afdelingsbestyrelsesmødet den 6. marts 2006 Mødedeltagere: Jes Rønving Pia Bakkendorf

Læs mere

Boligselskabet Friheden - revisors gennemgang af diverse regnskaber og øvrige modtagne oplysninger.

Boligselskabet Friheden - revisors gennemgang af diverse regnskaber og øvrige modtagne oplysninger. Pkt.nr. 16 Boligselskabet Friheden revisors gennemgang af diverse regnskaber og øvrige modtagne oplysninger. 288616 Indstilling: Borgmesterkontoret indstiller til Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen:

Læs mere

Hvidovre Stadion. Udvidelse af tennisbaner. Projekt nr Placering af tennisbane. Rådgiver. Udbudsform. Bevillingsansøgning.

Hvidovre Stadion. Udvidelse af tennisbaner. Projekt nr Placering af tennisbane. Rådgiver. Udbudsform. Bevillingsansøgning. Pkt.nr. 11 Hvidovre Stadion. Udvidelse af tennisbaner. Projekt nr. 0768. Placering af tennisbane. Rådgiver. Udbudsform. Bevillingsansøgning. 384729 Indstilling: Kultur og Fritidsforvaltningen indstiller

Læs mere

REBILD KOMMUNE. REFERAT Økonomiudvalget. Mødedato: Torsdag den 25-06-2009. Mødetidspunkt: 16:00. Sted: Byrådssalen, Terndrup Rådhus.

REBILD KOMMUNE. REFERAT Økonomiudvalget. Mødedato: Torsdag den 25-06-2009. Mødetidspunkt: 16:00. Sted: Byrådssalen, Terndrup Rådhus. Mødedato:. Mødetidspunkt: 16:00. Sted: Byrådssalen, Terndrup Rådhus. Møde slut: 16:45 REFERAT Indholdsfortegnelse Side 1. Opfølgning på temadag for Byrådet den 11. juni 2009 2 2. Ændret anvendelse af Torvet

Læs mere

Møde mandag den 18. maj 2009 kl. 13:00 i Jobcentret

Møde mandag den 18. maj 2009 kl. 13:00 i Jobcentret Beskæftigelsesudvalg Referat Møde mandag den 18. maj 2009 kl. 13:00 i Jobcentret Afbud: Jesper Nielsen. Karin Schøn. Indkaldt: Irene Kristensen kl. 13.00 Pkt. Tekst Side 19 Orientering 22 20 Meddelelser

Læs mere

Omkostningsægte pladspriser og servicepakker på kommunens plejehjem m.v. 398750

Omkostningsægte pladspriser og servicepakker på kommunens plejehjem m.v. 398750 Pkt.nr. 11 Omkostningsægte pladspriser og servicepakker på kommunens plejehjem m.v. 398750 Indstilling: Social og Sundhedsforvaltningen indstiller til Socialudvalget 1. at punkterne 12.112.11, pkt. 12,17,

Læs mere

Statsforvaltningens brev af 21. marts 2011 til et kommunalbestyrelsesmedlem

Statsforvaltningens brev af 21. marts 2011 til et kommunalbestyrelsesmedlem Statsforvaltningens brev af 21. marts 2011 til et kommunalbestyrelsesmedlem 21-03- 2011 Du har den 19. oktober 2009 på vegne af Fælleslistens byrådsmedlemmer rettet henvendelse til Statsforvaltning Syddanmark

Læs mere

Økonomiudvalget Referat

Økonomiudvalget Referat Økonomiudvalget Referat Dato: Starttidspunkt for møde: Kl. 14.30 Sluttidspunkt for møde: Kl. 17.30 Mødested: Udsendelsesdato: Afbud fra: Fraværende: Mødedeltagere: Torsdag den 05-september-2002 Udvalgsværelse

Læs mere

Sæby Kommune. Referat. Økonomiudvalget. Ordinært møde. file://p:\sæby\saeby-oekonomiudvalg-2006.01.31.htm

Sæby Kommune. Referat. Økonomiudvalget. Ordinært møde. file://p:\sæby\saeby-oekonomiudvalg-2006.01.31.htm Page 1 of 9 Sæby Kommune Referat Økonomiudvalget Ordinært møde Mødedato tirsdag den 31. januar 2006 Tidspunkter 10:00 - Lokale Mødelokale 2 Fraværende Bemærkninger Page 2 of 9 Indholdsfortegnelse 25. Lokalplan

Læs mere

Forslag til budbet 1997 er udsendt 1. august 1996 og indeholder følgende materiale:

Forslag til budbet 1997 er udsendt 1. august 1996 og indeholder følgende materiale: 1. 11001. Forslag til budget for 1997 og efterfølgende år~ Forslag til budbet 1997 er udsendt 1. august 1996 og indeholder følgende materiale: A. Forslag til budgetrapport B. Forslag til generelle og specielle

Læs mere

Boligselskabet Friheden - revisors gennemgang af diverse regnskaber m.m. 265674

Boligselskabet Friheden - revisors gennemgang af diverse regnskaber m.m. 265674 Pkt.nr. 13 Boligselskabet Friheden revisors gennemgang af diverse regnskaber m.m. 265674 Indstilling: Borgmesterkontoret indstiller til Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen: Generelt. 1. at det henstilles

Læs mere

Referat for: Lemvig Provstiudvalg. PU møde 7. oktober 2014. Kl. 10.00 Mødested: Provstikontoret. Fraværende: Bettina R. Tonnesen

Referat for: Lemvig Provstiudvalg. PU møde 7. oktober 2014. Kl. 10.00 Mødested: Provstikontoret. Fraværende: Bettina R. Tonnesen Referat for: Lemvig Provstiudvalg PU møde 7. oktober 2014. Kl. 10.00 Mødested: Provstikontoret Fraværende: Bettina R. Tonnesen Mødepunkt 1 Godkendelse af protokol Godkendt 2 Besigtigelse af mandskabsfaciliteterne

Læs mere

1. Meddelelse: Evt. gennemgang af tidligere udsendte mail-orienteringer *

1. Meddelelse: Evt. gennemgang af tidligere udsendte mail-orienteringer * Møde i Social- og Sundhedsudvalget tirsdag den 3. juni 2003, Kl. 13.00 i udv.vær. 1 REFERAT INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Meddelelse: Evt. gennemgang af tidligere udsendte mail-orienteringer * 2. Meddelelse:

Læs mere

ALLERØD KOMMUNE. Møde nr. 27. Økonomiudvalget holdt ekstraordinært møde på rådhuset onsdag den 20. juni 2007.

ALLERØD KOMMUNE. Møde nr. 27. Økonomiudvalget holdt ekstraordinært møde på rådhuset onsdag den 20. juni 2007. ALLERØD KOMMUNE Møde nr. 27 Økonomiudvalget holdt ekstraordinært møde på rådhuset onsdag den 20. juni 2007. Mødet begyndte kl. 15.30 og sluttede kl. 15.55. John Køhler mødte kl. 15.35 efter behandlingen

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalg's møde Torsdag den 20-08-2015 Kl. 17:07 Udvalgsværelse 5, Ramsherred 12, 3.sal, Indgang G

Referat Folkeoplysningsudvalg's møde Torsdag den 20-08-2015 Kl. 17:07 Udvalgsværelse 5, Ramsherred 12, 3.sal, Indgang G Referat Folkeoplysningsudvalg's møde Torsdag den 20-08-2015 Kl. 17:07 Udvalgsværelse 5, Ramsherred 12, 3.sal, Indgang G Deltagere: Jan Find Petersen, Preben Juhl Rasmussen, Birgit Sørensen, Herdis Linde

Læs mere

Referat for: Lemvig Provstiudvalg PU møde 12. juni 2012. Kl. 10.00 Mødested: Provstikontoret

Referat for: Lemvig Provstiudvalg PU møde 12. juni 2012. Kl. 10.00 Mødested: Provstikontoret Referat for: Lemvig Provstiudvalg PU møde 12. juni 2012. Kl. 10.00 Mødested: Provstikontoret Offentlig Mødepunkt 1 Godkendelse af protokol Godkendt 2 Orientering ved personalekonsulenten Dette punkt udgår,

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 23. oktober 2008 Lokale: 268, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 14:45-17:00 Eskild Andersen, Formand (A) Gitte Krogh (V) Runa Christensen (V) Marianne

Læs mere

(UDKAST) Silkeborg Byråds udtalelse vedr. salg af Marienlund Plejehjem til Silkeborg Efterskole

(UDKAST) Silkeborg Byråds udtalelse vedr. salg af Marienlund Plejehjem til Silkeborg Efterskole Statsforvaltningen Midtjylland Det kommunale tilsyn E-mail: midtjylland@statsforvaltning.dk 1. marts 2013 (UDKAST) Silkeborg Byråds udtalelse vedr. salg af Marienlund Plejehjem til Silkeborg Efterskole

Læs mere

Sæby Kommune. Referat. Økonomiudvalget. Ordinært møde. file://p:\sæby\saeby-oekonomiudvalg-2004.07.06.htm

Sæby Kommune. Referat. Økonomiudvalget. Ordinært møde. file://p:\sæby\saeby-oekonomiudvalg-2004.07.06.htm Page 1 of 9 Sæby Kommune Referat Økonomiudvalget Ordinært møde Mødedato tirsdag den 6. juli 2004 Tidspunkter 09:00 - Lokale Mødelokale 2 Fraværende Bemærkninger Page 2 of 9 Indholdsfortegnelse 272. Lokalplan

Læs mere

EJERFORENINGERNE VEJLESØPARKEN Grundejerforeningen og Ejerforeningerne matr. nr. 1 dt og 1 dy

EJERFORENINGERNE VEJLESØPARKEN Grundejerforeningen og Ejerforeningerne matr. nr. 1 dt og 1 dy Referat af bestyrelsesmøde mandag d. 23. november 2015 Sted: Vejlesøparken Deltagere fra bestyrelserne: Solveig Rannje Marianne Ringgren (referent) Lars Rahbæk Erik Fæster Ingelise Hatting Pierre Ørndorf

Læs mere

REFERAT. Folkeoplysningsudvalget

REFERAT. Folkeoplysningsudvalget Folkeoplysningsudvalget REFERAT Møde nr. : 04/2010 Sted : Kantinen 1. sal, Kirkestien 1, Allingåbro Dato : 17. maj 2010 Start kl. : 15.30 Slut kl. : 17:30 Medlemmer Kirsten G. Jensen (Kommunalbestyrelsen)

Læs mere

HVIDOVRE KOMMUNE REFERAT. for. Kultur- og Fritidsudvalgets møde den 12. december Afbud fra Arne Bech

HVIDOVRE KOMMUNE REFERAT. for. Kultur- og Fritidsudvalgets møde den 12. december Afbud fra Arne Bech HVIDOVRE KOMMUNE REFERAT Afbud fra Arne Bech for Kultur og Fritidsudvalgets møde den 12. december 2006 INDHOLDSFORTEGNELSE Pkt.nr. 1... 1 Meddelelser... 1 Pkt.nr. 2... 1 Ansøgning om frigivelse af bevilligede

Læs mere

Indkaldelse til ordinær generalforsamling i Ejerforeningen Skærgårdsparken

Indkaldelse til ordinær generalforsamling i Ejerforeningen Skærgårdsparken Indkaldelse til ordinær generalforsamling i Ejerforeningen Skærgårdsparken Hermed indkalder bestyrelsen til ordinær generalforsamling Mandag d. 12. april 2010 kl. 19.00 I mødelokalet ved Kantinen i HEI

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Teknik- og Miljøudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Teknik- og Miljøudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Teknik- og Miljøudvalget Mødedato: Onsdag den 22. april 2015 Mødetidspunkt: 15:30 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: 215, Mødelokale Jan Jakobsen, Anders Krantz, Arne S. Hansen,

Læs mere

side 1 Åbent tillægsreferat for Børn- og Skoleudvalgets møde den 06.09.2011 kl. 14:00 Gl. Langeskov Rådhus - mødelokale 2 Tilgår pressen

side 1 Åbent tillægsreferat for Børn- og Skoleudvalgets møde den 06.09.2011 kl. 14:00 Gl. Langeskov Rådhus - mødelokale 2 Tilgår pressen side 1 Åbent tillægsreferat for Børn- og Skoleudvalgets møde den 06.09.2011 kl. 14:00 Gl. Langeskov Rådhus - mødelokale 2 Tilgår pressen side 2 Fraværende: Afbud: Indholdsfortegnelse: 339. Fremtidens Børnehjem...

Læs mere

Afvist Beløb. Afvist og delvist afvist:

Afvist Beløb. Afvist og delvist afvist: Anlægsforslag Voksen- og Plejeudvalget 5-6-29 Anlægsforslag budget 21 Voksen- og plejeudvalget Anlægsforslag - Budgetoverslagsår Voksen- og Plejeudvalget Nr. Prioritet Emne Forslag Godkendt Afvist Beløb

Læs mere

Forslag til forskrift vedrørende varelevering til detailhandel i Hvidovre Kommune 410103

Forslag til forskrift vedrørende varelevering til detailhandel i Hvidovre Kommune 410103 Pkt.nr. 5 Forslag til forskrift vedrørende varelevering til detailhandel i Hvidovre Kommune 410103 Indstilling: Teknisk Forvaltning indstiller til Teknik og Miljøudvalget 1. at de ændringer til forskriftens

Læs mere

Mødelokale 0.27 (Partirum, Frederikshavn Rådhus)

Mødelokale 0.27 (Partirum, Frederikshavn Rådhus) Referat Ældrerådet Ordinært møde Dato 11. december 2012 Tid 09:00 Sted NB. Mødelokale 0.27 (Partirum, Frederikshavn Rådhus) Under pkt. 3 deltager afdelingsleder Birgitte Kvist, Sundhedsfremme og forebyggelse.

Læs mere

BESLUTNINGSPROTOKOL Kultur- og Fritidsudvalget

BESLUTNINGSPROTOKOL Kultur- og Fritidsudvalget Side 663 BESLUTNINGSPROTOKOL Kultur- og Fritidsudvalget Møde i mødelokale 2 kl. 16.00 Ikke tilstede : Helle H. Olsen Punkt Emne Side Å DAGSORDEN 616 Politikområde beskrivelser vedr. KFU 664 617 KFU: Arbejdsplan

Læs mere

Referat. Folkeoplysningsrådet. Mødedato: onsdag den 16-05-2007 Mødetidspunkt: 18:00-19:10. Sct. Bendtsgade 1

Referat. Folkeoplysningsrådet. Mødedato: onsdag den 16-05-2007 Mødetidspunkt: 18:00-19:10. Sct. Bendtsgade 1 Referat Møde nr.: Mødedato: onsdag den 16-05-2007 Mødetidspunkt: - 19:10 Mødested: Harhoffværelset Sct. Bendtsgade 1 Medlemmer Erik Schaumann (ES) - Formand Mogens Larsen (ML) - Næstformand Birthe Nielsen

Læs mere

KENDELSE. Den ene af klagerne havde en ejendom, i hvilken der var tinglyst 4 lån i BRFkredit.

KENDELSE. Den ene af klagerne havde en ejendom, i hvilken der var tinglyst 4 lån i BRFkredit. 1 København, den 27. maj 2008 KENDELSE Klagerne ctr. Poul Erik Bech A/S Ndr. Frihavnsgade 41 2100 København Ø Sagen angår spørgsmålet, om indklagede har forsinket gennemførelsen af handlen og dermed forsinket

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Børne- og Skoleudvalget Mødedato: Torsdag den 19. november 2015 Mødetidspunkt: 14:00 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: 215, Mødelokale Allan S. Andersen, Bjarne Thyregod, Camilla

Læs mere

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 34 TORSDAG DEN 10. SEPTEMBER 2009, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Erhvervs- og Fritidsudvalget 10. september 2009 Side:

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalg's møde Torsdag den 27-03-2014 Kl. 17:00 Udvalgsværelse 5, Ramsherred 12, 3.sal, Indgang G

Referat Folkeoplysningsudvalg's møde Torsdag den 27-03-2014 Kl. 17:00 Udvalgsværelse 5, Ramsherred 12, 3.sal, Indgang G Referat Folkeoplysningsudvalg's møde Torsdag den 27-03-2014 Kl. 17:00 Udvalgsværelse 5, Ramsherred 12, 3.sal, Indgang G Deltagere: Jan Find Petersen, Preben Juhl Rasmussen, Birgit Sørensen, Frank Müller-Bøgh,

Læs mere

REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET

REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET den 08.02.2011 på Ribe Kunstmuseum SAGSOVERSIGT 1 Godkendelse af dagsorden... 3 2 Ribe Kunstmuseum - orientering og rundvisning... 4 3 Forslag til anvendelse af bygningen

Læs mere

ÅRHUS KOMMUNE - Borgmesterens Afdeling Den Økonomiske Forvaltning - Rådhuset - 8100 Århus C

ÅRHUS KOMMUNE - Borgmesterens Afdeling Den Økonomiske Forvaltning - Rådhuset - 8100 Århus C ÅRHUS KOMMUNE - Borgmesterens Afdeling Den Økonomiske Forvaltning - Rådhuset - 8100 Århus C INDSTILLING Til Århus Byråd Den 29. april 2004 via Magistraten Tlf. nr.: 8940 2130 Jour. nr.: 00.01A01 Ref.:

Læs mere

Statsforvaltningen Hovedstadens udtalelse til en borger

Statsforvaltningen Hovedstadens udtalelse til en borger Statsforvaltningen Hovedstadens udtalelse til en borger Resumé: Statsforvaltningen fandt ikke grundlag for at antage, at en af Dragør Kommune påtænkt parkeringsordning vil være i strid med 107, stk. 2,

Læs mere

Indstilling. Midttrafiks tilslutning til Rejsekortet. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Aarhus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg

Indstilling. Midttrafiks tilslutning til Rejsekortet. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Aarhus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 6. marts 2013 Midttrafiks tilslutning til Rejsekortet 1. Resume Midttrafik har endnu ikke truffet beslutning om eventuel tilslutning til

Læs mere

Møde 19. marts 2013 kl. 17:00 i Byrådssalen

Møde 19. marts 2013 kl. 17:00 i Byrådssalen Struer Byråd Referat Møde 19. marts 2013 kl. 17:00 i Byrådssalen Afbud fra/fraværende: Alle mødt. Mødet hævet kl.: 17.13 Pkt. Tekst Side 21 Udvælgelse af projekter til anvendelse af midler i Grøn Ordning

Læs mere

Sundhedsudvalg REFERAT - TILLÆGSDAGSORDEN

Sundhedsudvalg REFERAT - TILLÆGSDAGSORDEN REFERAT - TILLÆGSDAGSORDEN Sundhedsudvalg Mødedato: Torsdag den 18-06-2009 Mødested: 218 Starttidspunkt: Kl. 08:00 Sluttidspunkt: Kl. 09:45 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Sundhedsudvalg, 18-06-2009 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Pkt.nr: 6 Endelig vedtagelse af Lokalplan 328. Klubbygning og mindre bolværk i Kystagerparken. 227481

Pkt.nr: 6 Endelig vedtagelse af Lokalplan 328. Klubbygning og mindre bolværk i Kystagerparken. 227481 Pkt.nr: 6 Endelig vedtagelse af Lokalplan 328. Klubbygning og mindre bolværk i Kystagerparken. 227481 Indstilling: Teknisk Forvaltning indstiller til Teknik og Miljøudvalget anbefale over for Kommunalbestyrelsen

Læs mere

Udvalget for Sundhed og Socialservice

Udvalget for Sundhed og Socialservice REFERAT Udvalget for Sundhed og Socialservice Møde nr.: 7. Ekstraordinær møde Mødedato: Mødevarighed: 08.30-10.00 Fraværende: Mødested: Mødelokale 2 Ingerlise Thaysen Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden

Læs mere

OBS! Mødet afholdes på Måløv Bibliotek, Måløv Hovedgade 60, Måløv. 3. Renovering af vestlængen, Børnekulturcenter Hestestalden - Anlægsbevilling *

OBS! Mødet afholdes på Måløv Bibliotek, Måløv Hovedgade 60, Måløv. 3. Renovering af vestlængen, Børnekulturcenter Hestestalden - Anlægsbevilling * Møde i Kultur- og Fritidsudvalget tirsdag den 7. oktober 2003, Kl. 08.00 OBS! Mødet afholdes på Måløv Bibliotek, Måløv Hovedgade 60, Måløv REFERAT INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Meddelelser * 2. Problemer med

Læs mere

Christian Muff Jensen, Hans-Erik Lund Hansen, Palle Christensen, Henning Ewall, Helmuth Melsen, Per Olsson og Jan Lauridsen.

Christian Muff Jensen, Hans-Erik Lund Hansen, Palle Christensen, Henning Ewall, Helmuth Melsen, Per Olsson og Jan Lauridsen. Mødereferat Møde indkaldt af: Jan Lauridsen Mødetype: Bestyrelsesmøde Ansvarlig for udstyr: Referent: Jan Lauridsen Ordstyrer: Deltagere: Afbud fra: Muff 26. august 2013 1900 Fælleshuset Havnen Muff Jensen,

Læs mere

Pkt.nr. 6 Pasningsproblemer i forbindelse med indførelse af Leg og Læring. Pkt.nr. 8 kvartalsstatistikker for klubber og fritidshjem 2.kvartal 1999.

Pkt.nr. 6 Pasningsproblemer i forbindelse med indførelse af Leg og Læring. Pkt.nr. 8 kvartalsstatistikker for klubber og fritidshjem 2.kvartal 1999. Skole og Kulturforvaltningen grw Beretning fra Skoleudvalgets møde den 07.09.1999 INDHOLDSFORTEGNELSE Pkt.nr. 1 Møde med Pædagogisk Psykologisk Rådgivning. Pkt.nr. 2 Meddelelser. Pkt.nr. 3 Forslag til

Læs mere

d) Orientering om sommerens debat om kommunale solarier og sundhedsrisikoen ved

d) Orientering om sommerens debat om kommunale solarier og sundhedsrisikoen ved Kultur- og Fritidsudvalget den 11. august 2009, kl. 08:00 i Måløv Idrætspark (Måløv Boldklubs klublokale) Åbent møde Tilstede Tom Nielsen (A) - formand Grethe Larsen (A) - næstformand Brian Lund Madsen

Læs mere

Budgetopfølgning 2009 januar vurdering. Ændrede budgetforudsætninger.

Budgetopfølgning 2009 januar vurdering. Ændrede budgetforudsætninger. Økonomicentret Budget og regnskab 19. februar 2009 Notatark Budgetopfølgning 2009 januar vurdering. Ændrede budgetforudsætninger. Januaropfølgningen er en vurdering af, hvorvidt budgettet for 2009 kan

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalg's møde Onsdag den 25-06-2008 Kl. 17:00 undervisningslokalet ved Kantinen

Referat Folkeoplysningsudvalg's møde Onsdag den 25-06-2008 Kl. 17:00 undervisningslokalet ved Kantinen Referat Folkeoplysningsudvalg's møde Onsdag den 25-06-2008 Kl. 17:00 undervisningslokalet ved Kantinen Deltagere: Per Ulrik Jørgensen, Jeppe Ottosen, Curt Sørensen, Erling Johansen, Litta Lund, Kurt Sorknæs,

Læs mere

Referat. Vedrørende: Brugerrådsmøde, Hvidovre Stadion. Dato: 3. februar 2016. Mødelokalet, Hvidovre Stadion

Referat. Vedrørende: Brugerrådsmøde, Hvidovre Stadion. Dato: 3. februar 2016. Mødelokalet, Hvidovre Stadion Vedrørende: Brugerrådsmøde, Hvidovre Stadion Dato: 3. februar 2016 Referat Sted: Deltagere: Mødelokalet, Hvidovre Stadion Ena Christiansen Idrætsrådet Kim Madsen Hvidovre Fodbold A/S Søren Friis Trebbien

Læs mere

Med henvisning til 21 i bekendtgørelse nr. 581 af 22. juni 2000 (tilslutningsbekendtgørelsen)

Med henvisning til 21 i bekendtgørelse nr. 581 af 22. juni 2000 (tilslutningsbekendtgørelsen) AdvokatHuset Att. Erik Turley Slotsgade 48 3400 Hillerød Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Klage over Helsinge Kommunes afgørelse af 19. august 2004 vedrørende afslag på ansøgning om fritagelse

Læs mere

Ændringsforslag fra partigruppr m.fl. (+/ (--------------------------------------Hele kr.------------------ Konto nr. og tekst

Ændringsforslag fra partigruppr m.fl. (+/ (--------------------------------------Hele kr.------------------ Konto nr. og tekst Konto og tekst 1998 1999 2 21 1.. NOTE 34 Projekt nyt - Oprettelse af økologisk gartneri. F 5. 2..22.5.3.5549 Projekt 394 - Salg af hjemfaldsret/pligt (1,9 mill) Div. grunde - merindtægt -1.312. -1.312.

Læs mere

FREDERIKSHAVN KOMMUNE REFERAT FRA KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET 01-08-2002

FREDERIKSHAVN KOMMUNE REFERAT FRA KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET 01-08-2002 FREDERIKSHAVN KOMMUNE REFERAT FRA KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET 01-08-2002 Mødedato: 01-08-2002 Mødetidspunkt: kl. 15.00-16.50 Mødested: B246 Knud Wilson og Steen Jørgensen. Cai Møller mødte kl. 15.10 og

Læs mere

Dagsorden Folkeoplysningsudvalget onsdag den 17. december 2014. Kl. 18:00 i Hvalsø Hallerne, Borgerstuen Der vil blive serveret juleplatter.

Dagsorden Folkeoplysningsudvalget onsdag den 17. december 2014. Kl. 18:00 i Hvalsø Hallerne, Borgerstuen Der vil blive serveret juleplatter. Dagsorden onsdag den 17. december 2014 Kl. 18:00 i Hvalsø Hallerne, Borgerstuen Der vil blive serveret juleplatter. Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2. FOU - Orientering - December...

Læs mere

Der er ikke indarbejdet en sådan løsning i byggeprojektet vedr. Patienthotellet, hvorfor der heller ikke er afsat finansiering til denne løsning.

Der er ikke indarbejdet en sådan løsning i byggeprojektet vedr. Patienthotellet, hvorfor der heller ikke er afsat finansiering til denne løsning. Afdeling: Servicecentret Udarbejdet af: Erik Møller Nielsen Journal nr.: 2-81-2-00119-2005 E-mail: erik.moeller.nielsen@ouh.regionsyddanmark.dk Dato: 2. februar 2010 Telefon: 6541 1364 Notat om forhalsprojekt

Læs mere

2. Rapport fra Mellemfolkeligt Samvirke vedr. nydanskeres deltagelse i det lokale foreningsliv *

2. Rapport fra Mellemfolkeligt Samvirke vedr. nydanskeres deltagelse i det lokale foreningsliv * Møde i tirsdag den 17. februar 2004, Kl. 17.00 i udvalgsværelse 2 REFERAT INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Meddelelser * 2. Rapport fra Mellemfolkeligt Samvirke vedr. nydanskeres deltagelse i det lokale foreningsliv

Læs mere

Organisations- og Økonomiunderudvalg Ekstraordinært møde 24. april 2006, Kl. 16.00 Møde nr. 9 Farum Rådhus, Mødelokale 1

Organisations- og Økonomiunderudvalg Ekstraordinært møde 24. april 2006, Kl. 16.00 Møde nr. 9 Farum Rådhus, Mødelokale 1 FURESØ KOMMUNE Organisations- og Økonomiunderudvalg Ekstraordinært møde 24. april 2006, Kl. 16.00 Møde nr. 9 Farum Rådhus, Mødelokale 1 Medlemmerne mødt. Gitte Melchiorsen (V) var fraværende med afbud.

Læs mere

HVIDOVRE KOMMUNE REFERAT. for. Kultur- og Fritidsudvalgets møde den 23. februar 2009

HVIDOVRE KOMMUNE REFERAT. for. Kultur- og Fritidsudvalgets møde den 23. februar 2009 HVIDOVRE KOMMUNE REFERAT for Kultur og Fritidsudvalgets møde den 23. februar 2009 INDHOLDSFORTEGNELSE Pkt.nr. 1... 1 Møde med HvidovreBibliotekerne... 1 Pkt.nr. 2... 1 Meddelelser... 1 Pkt.nr. 3... 2 Behandling

Læs mere

Organisationsbestyrelsesmøde torsdag den 28. april 2016, kl. 17.00 Hvidovreparkens beboerlokale, Hvidovregade 18B, Hvidovre

Organisationsbestyrelsesmøde torsdag den 28. april 2016, kl. 17.00 Hvidovreparkens beboerlokale, Hvidovregade 18B, Hvidovre Organisationsbestyrelsesmøde torsdag den 28. april 2016, kl. 17.00 Hvidovreparkens beboerlokale, Hvidovregade 18B, Hvidovre Organisationsbestyrelsen: Formand Carsten Groth-Rasmussen, næstformand Mogens

Læs mere

Økonomiudvalget. Dagsorden. Dato: Mandag den 26. september 2011. Mødetidspunkt: 09:00

Økonomiudvalget. Dagsorden. Dato: Mandag den 26. september 2011. Mødetidspunkt: 09:00 Dagsorden Dato: Mandag den 26. september 2011 Mødetidspunkt: 09:00 Mødelokale: Medlemmer: Ny Kaffestue Milton Graff Pedersen, Helle Moesgaard Adelborg, Finn Gerdes, Niels Ulsing, Arne Bech, Mikkel Dencker,

Læs mere

Bestyrelsesmøde. Referat Sted Start. 20. april 2014 Mariebo-Møllen Kl. 17:00

Bestyrelsesmøde. Referat Sted Start. 20. april 2014 Mariebo-Møllen Kl. 17:00 Referat Sted Start 20. april 2014 Mariebo-Møllen Kl. 17:00 Deltagere, Karl Jørgensen, Lotte Pluzek, Per Carstens, og Lars Olsen. Endvidere deltog og direktør Deltog ikke Referent Dirigent Der var afbud

Læs mere

Pavillonbygning til brug for Hjemmeplejedistrikt Nord. Projekt Licitationsresultat

Pavillonbygning til brug for Hjemmeplejedistrikt Nord. Projekt Licitationsresultat Pkt.nr. 2 Pavillonbygning til brug for Hjemmeplejedistrikt Nord. Projekt 5338. Licitationsresultat. 378374 Indstilling: Social og Sundhedsforvaltningen indstiller til Socialudvalget, og Teknisk Forvaltning

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalg's møde Torsdag den 23-10-2014 Kl. 17:00 Udvalgsværelse 5, Ramsherred 12, 3.sal, Indgang G

Referat Folkeoplysningsudvalg's møde Torsdag den 23-10-2014 Kl. 17:00 Udvalgsværelse 5, Ramsherred 12, 3.sal, Indgang G Referat Folkeoplysningsudvalg's møde Torsdag den 23-10-2014 Kl. 17:00 Udvalgsværelse 5, Ramsherred 12, 3.sal, Indgang G Deltagere: Jan Find Petersen, Preben Juhl Rasmussen, Birgit Sørensen, Frank Müller-Bøgh,

Læs mere

THYHOLM KOMMUNE. Økonomiudvalg, mandag den 31. januar 2005 kl. 13:00. Referat for

THYHOLM KOMMUNE. Økonomiudvalg, mandag den 31. januar 2005 kl. 13:00. Referat for Side 1 af 7 THYHOLM KOMMUNE Referat for Mødested: Mødelokalet 1.sal udvalg Mødetidspunkt: 31. januar 2005, kl. 13:00 Åben sag: 274. Efterretning Åben sag: 275. Tidsplan for regnskabsafslutning 2004 Åben

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Bygge- og Ejendomsudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Bygge- og Ejendomsudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Bygge- og Ejendomsudvalget Mødedato: Tirsdag den 3. juni 2014 Mødetidspunkt: 14:00 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: 215, Mødelokale Henrik Zimino, Allan S. Andersen, Brian

Læs mere

Denne sag omhandler 2 grupper af ansøgninger, som behandles samlet i denne sag:

Denne sag omhandler 2 grupper af ansøgninger, som behandles samlet i denne sag: Nye lokaleudgifter 2016 Sagsnr.: 14/38760 Sagsansvarlig: Lene Grønbæk SAGSFREMSTILLING Reglerne om lokaletilskud til frivilligt, folkelysende foreningsarbejde fremgår dels af folkeoplysningsloven, dels

Læs mere

Der er samlede overførsler for 64,1 mio. kr. på udgiftssiden og 19,8 mio. kr. på indtægtssiden.

Der er samlede overførsler for 64,1 mio. kr. på udgiftssiden og 19,8 mio. kr. på indtægtssiden. Bilag 1 - Overførsel af rådighedsbeløb fra 2011 til 2012 og 2013 I nedenstående skema er vist de enkelte fagudvalgs overførsler af rådighedsbeløb fra 2011 til 2012 og 2013: Overførsel af rådighedsbeløb

Læs mere

Ny lov - principiel afgørelse vedrørende lokaletilskud til det frivillige folkeoplysende foreningsarbejde.

Ny lov - principiel afgørelse vedrørende lokaletilskud til det frivillige folkeoplysende foreningsarbejde. Pkt.nr. 2 Ny lov - principiel afgørelse vedrørende lokaletilskud til det frivillige folkeoplysende foreningsarbejde. 312218 Indstilling: 1. at udvalget tager stilling til, hvorvidt udvalget kan anbefale

Læs mere

Kommunens borgere, institutioner og erhvervsvirksomheder har været sikret vandforsyning i overensstemmelse med den opstillede målsætning.

Kommunens borgere, institutioner og erhvervsvirksomheder har været sikret vandforsyning i overensstemmelse med den opstillede målsætning. REGNSKAB 2004 Bevillingsområde 1.18. Vandforsyning Udvalg Teknik- og Miljøudvalget Udvalgets sammenfatning og vurdering Kommunens borgere, institutioner og erhvervsvirksomheder har været sikret vandforsyning

Læs mere

ALLERØD KOMMUNE. Møde nr. 7. Beskæftigelses- og Erhvervsudvalget holdt møde torsdag den 24. august 2006.

ALLERØD KOMMUNE. Møde nr. 7. Beskæftigelses- og Erhvervsudvalget holdt møde torsdag den 24. august 2006. ALLERØD KOMMUNE Møde nr. 7 Beskæftigelses- og Erhvervsudvalget holdt møde torsdag den 24. august 2006. Mødet begyndte kl. 7.30 og sluttede kl. 10.20. 1. Bemærkninger til dagsordenen...2 2. Meddelelser...2

Læs mere

Grundejerforeningen Sommerbyen, Rønhøjgård Afd. B v./ Carsten Arim Ringtoften 161, 1. tv 2740 Skovlunde

Grundejerforeningen Sommerbyen, Rønhøjgård Afd. B v./ Carsten Arim Ringtoften 161, 1. tv 2740 Skovlunde Grundejerforeningen Sommerbyen, Rønhøjgård Afd. B v./ Carsten Arim Ringtoften 161, 1. tv 2740 Skovlunde CVR-NR. 18 41 18 30 BANK 3543 3534028210 DATO 2008.11.24 SAG NR. 9149 REF. FHH Vedr. etablering af

Læs mere

Vedtægter for Kano- og Kajakklubben Nord. Vedtaget på ekstraordinær generalforsamling d. 29. januar 2014

Vedtægter for Kano- og Kajakklubben Nord. Vedtaget på ekstraordinær generalforsamling d. 29. januar 2014 Kano og Kajakklubben Nord Vedtægter Vedtaget på ekstraordinær generalforsamling d. 29. januar 2014 Vedtaget på ekstraordinær generalforsamling d. 29. januar 2014 Side 1 af 7 Vedtægter 1. NAVN OG HJEMSTED

Læs mere

Indstilling: Teknisk Forvaltning og Skole- og Kulturforvaltningen indstiller til Ejendoms- og Arealudvalget samt Kultur- og Fritidsudvalget

Indstilling: Teknisk Forvaltning og Skole- og Kulturforvaltningen indstiller til Ejendoms- og Arealudvalget samt Kultur- og Fritidsudvalget Pkt.nr. 3 benyttelse af grønne områder udvalgssager 614419 Indstilling: Teknisk Forvaltning og Skole og Kulturforvaltningen indstiller til Ejendoms og Arealudvalget samt Kultur og Fritidsudvalget 1. at

Læs mere

Redegørelse vedrørende Socialdemokraties benyttelse af Safaribussen og besøg på Produktionsskolen 419468

Redegørelse vedrørende Socialdemokraties benyttelse af Safaribussen og besøg på Produktionsskolen 419468 Pkt.nr. 2 Redegørelse vedrørende Socialdemokraties benyttelse af Safaribussen og besøg på Produktionsskolen 419468 Indstilling: Borgmesterkontoret indstiller til Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen

Læs mere

Referat. Byrådet. Mødedato 23. december 2015 kl. 08:00. Mødelokale. Deltagere. Afbud. Stedfortrædere. Mødet hævet 09:30. Byrådssalen, Slagelse Rådhus

Referat. Byrådet. Mødedato 23. december 2015 kl. 08:00. Mødelokale. Deltagere. Afbud. Stedfortrædere. Mødet hævet 09:30. Byrådssalen, Slagelse Rådhus Referat Byrådet Mødedato 23. december 2015 kl. 08:00 Mødelokale Deltagere Afbud Byrådssalen, Slagelse Rådhus Stén Knuth (V), Knud Vincents (V), Ole Drost (V), Anders Koefoed (V), Jens Jørgensen (V), Helle

Læs mere

UDSKRIFT. Sundheds- og forebyggelsesudvalget. Tirsdag den 6. marts 2007 kl. 16.30. Tandklinikken på Marienlystskolen

UDSKRIFT. Sundheds- og forebyggelsesudvalget. Tirsdag den 6. marts 2007 kl. 16.30. Tandklinikken på Marienlystskolen UDSKRIFT Sundheds- og forebyggelsesudvalget Tirsdag den 6. marts 2007 kl. 16.30 Tandklinikken på Marienlystskolen Mødedeltagere: Allan Madsen, Pia Adelsteen, Carsten Cederholm, Grethe Olsen, Bente Nielsen

Læs mere

VEDTÆGTER FOR FORENINGEN

VEDTÆGTER FOR FORENINGEN KLOSTERGADE 28, 8100 ÅRHUS C TELEFON 86 19 64 00 TELEFAX 86 20 15 17 E-MAIL post@hoerlyck.com www.hoerlyck.com CVR-NR.: 26 82 27 42 DANSKE BANK KT. 3627 3627850034 H Ø R L Y C K & S T E F F E N S E N ADVOKATFIRMA

Læs mere

Møllevænget & Storgaarden

Møllevænget & Storgaarden Møllevænget & Storgaarden Referat fra ekstraordinært bestyrelsesmøde mandag den 26. oktober 2015 kl. 17.00 Mødested: Marsvej 1, 8960 Randers SØ Referat ekstraordinært bestyrelsesmøde MSBolig 26.10.2015

Læs mere

REBILD KOMMUNE. REFERAT Kultur og Fritidsudvalget. Mødedato: Mandag den 22-06-2009. Mødetidspunkt: 14:00. Sted: Mødelokale 1, Terndrup Rådhus.

REBILD KOMMUNE. REFERAT Kultur og Fritidsudvalget. Mødedato: Mandag den 22-06-2009. Mødetidspunkt: 14:00. Sted: Mødelokale 1, Terndrup Rådhus. REFERAT Mødedato:. Mødetidspunkt: 14:00. Sted: Mødelokale 1, Terndrup Rådhus. Møde slut: 15:40 Afbud: Fraværende: Indholdsfortegnelse Side 1. Budget 2009, 2010 og overslagsårene 107 Underskriftsside 111

Læs mere

06-11-08. Dato 6. november 2008. Tid 15:00. Sted. Fasanvej 1, udvalgslokalet. NB. Vand A/S afholder møde kl. 15.00 og derefter Teknisk Udvalg.

06-11-08. Dato 6. november 2008. Tid 15:00. Sted. Fasanvej 1, udvalgslokalet. NB. Vand A/S afholder møde kl. 15.00 og derefter Teknisk Udvalg. Referat Teknisk Udvalg 06-11-08 Dato 6. november 2008 Tid 15:00 Sted Fasanvej 1, udvalgslokalet NB. Vand A/S afholder møde kl. 15.00 og derefter Teknisk Udvalg. Fraværende Bruno Müller, Lars M. Møller

Læs mere