Indkaldelse. Børge Bech Birthe Andersen

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Indkaldelse. Børge Bech Birthe Andersen"

Transkript

1 Indkaldelse Børge Bech Birthe Andersen

2 P Forslag til revision af regulativ for gågader, sivegader og torve i Hjørring Kommune Resumé Med baggrund i de indhøstede erfaringer med administration af det gældende Gågaderegulativ, herunder samarbejdet med de lokale foreninger, fremlægges forslag om ændring af regulativet. Teknik- og Miljøudvalget skal beslutte, om det reviderede regulativ kan godkendes.

3 Sagsfremstilling GENOPTAGET SAG Der er fra handelsstandsforeninger og politi indkommet en række ændringsforslag. Ændringsforslagene er beskrevet i nedenstående, som er opdelt på byområder. Hirtshals Handelsstandsforeningen har udtrykt ønske om ændring af gågadeperioden fra 15. juni til 15. september til 15. juni til 15. august. Baggrunden for ønsket er, at der har vist sig at være færre turister i den sidste måned af perioden end antaget. Administrationen kan anbefale, at tidspunktet for gågadeperioden ændres. Løkken Politiet har i brev af 25. oktober 2010 (se bilag 5) ytret betænkelighed ved, at regulativet er udformet således, at der i gågaden i Løkken er tilladt bilkørsel i vinterperioden på de gåendes betingelser. Politiet finder ikke, at gadens udformning tilbyder den nødvendige tryghed for de gående og specielt for handicappede, idet der ikke er afmærkede gangzoner langs facaderne. Politiet udtrykker herudover det uheldige i, at der er forskellige regler for færdsel i gågaderne hen over året, hvilket bevirker, at trafikanterne ikke kan finde ud af, hvilke regler der gælder hvornår. Hvis det fastholdes, at der skal være forskellige regler sommer og vinter, skønnes det nødvendigt, at der bliver bedre skiltning/information om reglerne. Emnet har været behandlet på møder med gågadegrundejerforeningen, turistforeningen og handelsstandsforeningen, og der er gennemført en undersøgelse blandt gågadegrundejerforeningens medlemmer, der viser, at 15 ud af 19 adspurgte går ind for tilladt kørsel i vinterperioden. Endvidere har sagen været forelagt Tilgængelighedsudvalget, som udtrykker samme betænkelighed som politiet (se bilag 6). Det har, i forbindelse med planlægningen af gågadens renovering, været forudsat, at kørsel i gågaden skulle være tilladt i vinterperioden som før gadens ombygning. Administrationen anbefaler, at regulativets ordning med kørsel tilladt i gågaden i vinterperioden bibeholdes, og at det indarbejdes i regulativet, at facadezonen skal friholdes i vinterperioden af hensyn til gående og specielt til svagtseendes og blindes færden i gaden. Der skal friholdes en gangzone på min. 1,20 m, og der skal afmærkes parkeringsbåse på Torvet i vinterperioden. Skiltning af gågaden vil blive forbedret i samråd med politiet. Udstilling vil i vinterperioden kun kunne ske på chaussestensbåndene. Politiet og Tilgængelighedsudvalget kan acceptere denne løsning.

4 Der er, især fra foreningslivet i Løkken, ytret kritik af, at antallet af tilladte skilte i udstillingsarealerne er begrænset til 1 pr. butik. Man ønsker selv at bestemme antallet af skilte efter behov. I henhold til regulativet kan antallet udvides til 2 efter lejemålets størrelse og efter ansøgning. Antallet af skilte er begrænset af hensyn til et æstetisk og harmonisk gadebillede. Kommuneplanen foreskriver 1 skilt pr. forretning. Kommuneplanen er kun retningsgivende og skal udmøntes i andre konkrete bestemmelser, i dette tilfælde gågaderegulativet. Administrationen anbefaler, at antallet ændres til 2 pr. forretning uanset størrelse, da dette ikke vurderes at ændre det visuelle miljø væsentligt, og da det vil lette administrationen af området. Takster Inden kommunesammenlægningen blev der indgået kontrakt med gågadegrundejerforeningen om takster for leje af arealer til udeservering og udstilling, om opkrævning af lejen og administration af gågaden i forbindelse med arrangementer. Kontrakten udløber ved udgangen af Foreningslivet i Løkken har med baggrund i de nye takster i gågaderegulativet ønsket en forhandling af prisen for leje af arealer. Taksterne, der betales i Løkken i henhold til den gældende kontrakt, er væsentlig mindre end taksterne, som gågaderegulativet fastsætter. Gågadegrundejerforeningen og handelsstandsforeningen vil forelægge problemstillingen for udvalget på mødet. Administrationen finder ikke, at der er væsentlige forhold, der tilsiger en særskilt takst for Løkken og anbefaler, at regulativets takster bibeholdes af hensyn til en ensartet behandling af de erhvervsdrivende i kommunens gågader. Taksterne er rimelige sammenlignet med andre kommuner (se bilag). Der opkræves ikke leje for brug af offentlige arealer, som ligger udenfor områder i gågaderegulativet. Opkrævning af lejen for gadearealer i Løkken foretages i dag af gågadegrundejerforeningen jfr. den indgåede kontrakt. Gågadegrundejerforeningen får 15 % af den opkrævede leje for at indkræve lejen. Foreningen har udtrykt ønske om, at kontrakten videreføres også for at være medbestemmende om tiltag i gadearealet. Opgaven er en myndighedsopgave, som ikke kan overdrages af kommunen. Det anbefales derfor, at kommunen overtager opkrævningen, og at der indgås en samarbejdsaftale om administrationen af gågaden. Administrationen foreslår, at regulativet ændres som anført i bilag 1.

5 [Tilføjet 21. november 2011: Sagen var første gang for Teknik- og Miljøudvalget 8. august Her blev det besluttet, at følgende emner skulle undersøges yderligere og behandles på ny: 1. Takster i og udenfor gågadeområdet. 2. Samarbejdsaftale med Løkken Gågadegrundejerforening. 3. Skilte. 4. Parasoller. 1. Takster i og udenfor gågadeområdet I forbindelse med fastsættelse af taksterne for leje af offentligt vejareal til udstilling og udeservering er der opstillet følgende alternativer: 0. Regulativets takst på 200 kr./m²/år og udeserveringsperioden fra 1. april- 1. oktober fastholdes. 1. Nuværende takster fastholdes, men med udeserveringsperioden udvidet til at omfatte hele året. 2.a. Der opkræves ikke leje for udstillingsarealer, mens taksten for udeservering fastholdes på 200 kr./m²/år. 2.b. Der opkræves ikke leje for hverken udstilling eller udeservering. 3. Differentierede takster afhængigt af gågadeperiode. De enkelte alternativer er nærmere beskrevet i bilaget "Takster i og udenfor gågadeområderne". For områderne udenfor gågadeområderne er følgende alternativer opstillet: A. Samme takst som i gågadeområderne. B. Reduceret takst i forhold til gågadeområderne. C. Gratis. Administrationen anbefaler: Det anbefales at indføre alternativ 2a i gågaderne og alternativ A udenfor gågaderne. Dette vil give en ensartet behandling af kommunens forretningsdrivende. Ydermere vil indførelse af alternativ 2a i gågaderne tilgodese store dele af forretningerne og forenkle den daglige administration.

6 Der skal til enhver tid ansøges om at benytte de offentlige færdselsarealer til udeservering. For at undgå at skulle ændre gågaderegulativet ved takstændringer, anbefaler administrationen, at taksterne fremover indføres og opdateres på takstbladene. [Tilføjet 22. marts 2012: Punktet genoptages med henblik på drøftelse af taksterne]. 2. Samarbejdsaftale med Løkken Gågadegrundejerforening Administrationen har udfærdiget et udkast til en samarbejdsaftale med Løkken Gågadegrundejerforening. Forslaget har været i høring ved foreningen, der har godkendt udkastet. Administrationen anbefaler: Det anbefales, at udkastet til samarbejdsaftalen vedtages, og at der - med udgangspunkt i udkastet - indgås lignende samarbejdsaftaler med Hjørring og Hirtshals. 3. Skilte I nuværende gågaderegulativ har hver butik/lejemål tilladelse til at opsætte ét fritstående skilt i udstillingszonen. I tilfælde af at der ikke er udstillet varer, kan der efter ansøgning tillades to fritstående skilte. Administrationen har anbefalet at forenkle reglen, ved at der gives tilladelse til maksimalt to fritstående skilte pr. butik/lejemål, uden mulighed for ansøgning om yderligere skilte. På forrige udvalgsmøde blev der stillet forslag om at lade facadelængden være bestemmende for antallet af skilte. Administrationen anbefaler: Det vurderes, at håndhævelse af gågaderegulativets regler vil blive vanskeligere i det antallet af skilte skal beregnes for hver enkelt butik. Derfor vil det være svært at vurdere, om reglerne er overholdt. Administrationen fastholder derfor den tidligere anbefaling. 4. Parasoller Formålet med at undgå reklamer og skilte er at sikre en gennemgående kvalitet i bymiljøet, og generelt at fravælge produktreklamering. Der har de senere år været tendens til, at firmaer fremstiller specielle parasoller, som stilles til rådighed for bl.a. butikker, og med det formål at få maksimal reklame for eget produkt f.eks. parasoller med særlig form, der knytter sig til produktet, og hvor hele parasollens dug udgør en reklame. Administrationen anbefaler: Det anbefales, at såfremt det skal være muligt at reklamere for produkter på parasoller, at denne udføres diskret med tekst og logo på flæse eller nederste kant for at undgå en "rodet" oplevelse af bybilledet, som er

7 den oprindelige begrundelse i forhold til kommuneplanen for helt at kunne fjerne reklame fra bybilledet. Desuden skal det medtages i næste revision af kommuneplanen]. [Tilføjet 22. marts 2012: På Teknik- og Miljøudvalgets møde 12. marts 2012 begærede Børge Bech punktet genoptaget, på baggrund af nye oplysninger i sagen. Gågadegrundejerforeningen i Løkken har fremsendt brev af 11. marts 2012 med bemærkninger om de takster, udvalget vedtog på mødet 5. december 2011 for leje af arealer i gågaden - bilag 10. Foreningen påpeger i brevet: forskelsbehandling ved, at det er besluttet, at der kun skal betales leje af areal ved udeservering urimelig stigning i lejeomkostningerne. Foreningen har medsendt en beregning (bilag 11), der viser, at en større leje er fordelt på færre lejere i Løkken i forbindelse med indførelse af de nye takster. Administrationen har bedt kommunens jurist om at vurdere spørgsmålet vedrørende forskelsbehandling. Juristen vurderer, at der ikke er tale om tilsidesættelse af lighedsgrundsætningen, idet der lægges vægt på, at der er tale om to forskellige brancher, og forskellig anvendelse af udearealet. Således vurderes det, at udeservering har til formål, at kunderne skal tage ophold ved forretningen, at der derved er tale om en udvidelse af forretningsarealet, og at der er en øget mulig omsætning for forretningen, mens udeudstilling har til formål at trække kunderne ind i forretningen. Der er dermed tale om to forskellige anvendelser af arealet, også set i et tidsmæssigt perspektiv.. Taksterne blev foreslået fastsat ud fra lighedsprincippet, så der overalt i kommunen betales samme leje ved benyttelse af offentlige arealer til udeservering. Det blev anbefalet af administrationen, at der ikke opkræves for arealer til udstilling, da administrationen er betragtelig i forhold til indtægterne. Eksempelvis er der manglende indtægter ved butikslukninger/ændringer i lejeforholdene. Der bliver opkrævet for udeservering alle steder, hvor der er opstillet borde og stole. Til orientering er der i Hjørring kommune i 2011 opkrævet kr. for særlige stadepladser (boder ved Open by Night m.m.) ~ 250,- kr./gang og kr. for torvehandel (ostebil o.l.) ~ 600,- kr./måned]. [Tilføjet den 20. april 2012:

8 På udvalgsmødet 16. april 2012 besluttede Teknik- og Miljøudvalget, at der skal udfærdiges et nyt udspil til taksterne for udeservering. Dertil skal taksterne for korttidsleje for stadepladserne ligeledes revurderes i forhold til det generelle prisniveau. Udeservering Ved det omtalte udvalgsmøde blev en takst for udeservering på 115 kr./m² årligt drøftet. Indtægterne ved dette prisleje vil resultere i en samlet årlig indtægt på ca. 0,165 mio. kr., såfremt der udlejes samme antal m2, som det har været tilfældet i 2011.Ved en leje på 200 kr. vil indtægten være ca. 0,290 mio. kr. Med det nuværende takstniveau, hvor der betales 200 kr./m² i Hjørring og Hirtshals og 85,20 kr./m² i Løkken, vil den samlede indtægt være 0,190 mio. kr. Sammenholdes indtægterne ved en takst på henholdsvis 115 kr./m² og 200 kr./m², vil der således være en forskel på ca. 0,125 kr. Stadepladser Prisen for leje af stadepladser ved arrangementer/lejlighedsudlejning er 250 kr. pr. dag. For torvehandel er prisen 300 kr. pr. måned, og stadepladsen må anvendes 1-6 gange ugentligt - altså 4-24 dage om måneden. For at gøre dette sammenligneligt med prisen for lejlighedsudlejning omregnes dette til en daglig leje. Dette svarer til en leje på 12,50-75,00 kr. pr. dag, afhængigt af hvor mange dage pladsen benyttes. Der er ikke sat grænser for hvor mange m², der må anvendes til stadepladserne. Der anvendes dog sjældent mere end 10 m² pr. stadeplads. Benyttes 10 m² til stadepladserne, koster en stadeplads ved arrangementer/lejlighedsudlejning således 25 kr./dag/m², mens den ved torvehandel koster 1,25-7,50 kr./dag/m². Udeservering er tilladt i perioden fra 1. april - 1. oktober, hvilket svarer til 183 dage. Fastsættes lejen til 115 kr./m², er lejen derfor under 1 kr./dag/m². Se opsamling i tabellen nedenfor. Lejlighedsudlejning Torvehandel Udeservering Daglig leje (kr./dag) 250,00 12,50-75,00 - Leje pr. m² (kr/dag/m²) 25,00 1,25-7,50 <1 For udeserveringen vil det naturligvis over udeserveringsperioden variere, hvor stort salget er, sammenlignet med lejlighedsudlejning og torvehandel, da disse aktiviteter ofte planlægges til dage med mere handel (f.eks. i weekender, ved arrangementer i byen, mærkedage mv.). Ses der på m²-prisen er det således billigere at leje offentligt areal til udeservering end ved lejlighedsudlejning og torvehandel. Særligt lejen for lejlighedsudlejning er en del højere end udeserveringen.

9 For en mere uddybende beskrivelse af økonomien bag udleje af arealer i gågaderne henvises til bilaget "Økonomi for udstillings- og udeserveringsarealer" Administrationen har undersøgt, hvorvidt det er muligt at opkræve lejen over ejendomsskatten. Dette er ikke muligt, da det er en sag mellem Hjørring Kommune og den pågældende lejer, der kun i få tilfælde er samme person som ejer af bygningen. Dertil er der heller ingen krav om, at butiksejerne lejer arealerne, og derfor kan lejen ikke automatisk trækkes over ejendomsskatten. ] Lovgrundlag Lov om Offentlige Veje 102. Økonomi En ændring af regulativets takster for leje af offentlige arealer i gågaderne vil kunne rummes indenfor det nuværende budget. [Tilføjet 21. november 2011 Økonomien for de mulige alternativer for gågadeområderne findes i bilaget "Takster i og udenfor gågadeområderne"]. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Ingen bemærkninger. Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Ingen bemærkninger. Bilag 1. Forslag til ændringer i regulativet. 2. Gågaderegulativet. 3. Oversigt over lejepriser for gadearealer. 4. Ansøgning fra Hirtshals Handelsstandsforening, dateret 8. november Udtalelse fra politiet, dateret 25. oktober Udtalelse fra Tilgængelighedsudvalget, dateret 2. december 2009.

10 7. Udtalelse fra Gågadegrundejerforeningen Løkken 29. november [Tilføjet 21. november 2011: 8. Takster i og udenfor gågadeområdet. 9. Samarbejdsaftale med Løkken Gågadegrundejerforening]. [Tilføjet 22. marts 2012: 10. Brev fra Løkken Gågadegrundejerforening, dateret 11. marts Beregning fra Løkken Gågadegrundejerforening - Lukket bilag] [Tilføjet 26. april 2012: 12. Økonomi for udstillings- og udeserveringsarealer

11 Direktøren for Teknik- & Miljøområdet indstiller, at de fremførte forlag til revision af gågaderegulativet vedtages, at takstniveauet for leje af udstillings- og udeserveringsarealer drøftes, at der ikke opkræves leje for brug af arealer til udstilling og udeservering, som ligger udenfor områder i gågaderegulativet, og at kontrakten med gågadegrundejerforeningen i Løkken ikke fornyes. [Tilføjet 21. november 2011: at alternativ 2.a indføres i gågadeområderne, at alternativ A indføres udenfor gågadeområderne, at taksterne for leje af offentlige vejarealer indføres i takstbladet, at samarbejdsaftalen med Løkken Gågadegrundejerforening godkendes, at der gives tilladelsetil 2 fritstående skilte pr. butik, og at der gives tilladelse til diskrete produktreklamer med tekst og logo på parasollernes flæse eller nederste kant]. [Tilføjet 22. marts 2012 at Teknik- og Miljøudvalget træffer beslutning om fastsættelse af takster for udeservering og udstilling på offentlige arealer]. [Tilføjet 24. april 2012: at Teknik- og Miljøudvalget træffer beslutning om, at taksten for leje af udeserveringsarealer fastsættes til 115,00 kr. i 2012 gældende for hele kommunen. Prisen fremskrives løbende. at Teknik- og Miljøudvalget vurderer, om der skal ske ændring i taksten for leje af stadepladser]. Historik Teknik- og Miljøudvalget, 8. august 2011: Det reviderede gågaderegulativ vurderes videre på følgende punkter: Med hensyn til takster skal det vurderes, hvordan de eventuelt kan differentieres - eventuelt kan arealet, som kun er til rådighed i dele af året indgå, ligesom sæsonvariation kan indgå. Der skal ske afklaring vedrørende brug af offentligt vejareal uden for gågadearealet - eventuelt aftaler mod betaling. Der forlænges ikke kontrakt, men der skal etableres samarbejdsaftaler, som fastlægger opgavefordeling og aftaler om, hvordan der handles i konkrete sager. Vedrørende antal af skilte kan det overvejes, at lade eks. facadelængde være bestemmende for antallet af skilte. Med hensyn til parasoller - restriktioner i forhold til udseende, kvalitet, reklamer mv. vurderes ligeledes.

12 De to sidste punkter vurderes således, at en eventuel fornyet linje også kan foreslås indarbejdet i kommuneplanen under revision. Punktet forelægges udvalget på ny. Teknik- og Miljøudvalget, 5. december 2011: Teknik- og Miljøudvalget godkendte indstillingen, dog således at ændring af antal af gadeskilte for hver butik søges ændret til to i forbindelse med kommende revision af kommuneplan. Teknik- og Miljøudvalget, 16. april 2012: Teknik- og Miljøudvalget besluttede, at der skal forelægges et nyt udspil med en generel prisnedsættelse for anvendelse af mellemzone til udeservering i hele kommunen. Korttidsbooking af stadepladser skal ligeledes nyvurderes i forhold til det generelle prisniveau. Ole Ørnbøl, Morten A. Petersen og Jens Vestergaard deltog ikke i mødet. Beslutning Der opkræves 115,00 kr./m² for leje af mellemzoneareal til udeservering og vareudstilling/-salg inden for gågadesystemerne. Øvrige takster fastholdes. Bilag Ændringer til gågaderegulativ Endelig udgave af regulativ - Løkken Lejepriser Nørregade, Hirtshals som sivegade nu. Gågade Løkken SV Referat fra mødet vedr. gågaderegulativ den 25. november Udtalelse fra Løkken Gågadegrundejerforening Takster i og udenfor gågadeområdet Samarbejdsaftale om gågadearealer i Løkken, bilag Indsigelse til leje af offentlig areal i Lokken Økonomi for leje af udstillings- og udeserveringsarealer

13 Underskrifter Børge Bech Birthe Andersen

14 Bilag

15 Ændringer til gågaderegulativ Endelig udgave af regulativ - Løkken Lejepriser Nørregade, Hirtshals som sivegade nu. Gågade Løkken SV Referat fra mødet vedr. gågaderegulativ den 25. november Udtalelse fra Løkken Gågadegrundejerforening Takster i og udenfor gågadeområdet Samarbejdsaftale om gågadearealer i Løkken, bilag Indsigelse til leje af offentlig areal i Lokken Økonomi for leje af udstillings- og udeserveringsarealer

Regulativ for gågaden i Hørsholm. Kapitel 1 Indledning. 1. Dette regulativ vedrører Hørsholm Kommunes del af Hovedgaden, som er en kommunal gågade.

Regulativ for gågaden i Hørsholm. Kapitel 1 Indledning. 1. Dette regulativ vedrører Hørsholm Kommunes del af Hovedgaden, som er en kommunal gågade. Gågaden i Hørsholm Kommune - regler for indretning, anvendelse og vedligeholdelse Velkommen til gågaden i Hørsholm. Her skal være plads til et levende handelsog byliv, sikker og tryg færdsel for alle og

Læs mere

Gaderegulativ. for Assens Kommune

Gaderegulativ. for Assens Kommune Gaderegulativ for Assens Kommune I henhold til 80, 86 og 89 i Lov om offentlige veje fastsætter Assens Kommune, som vejmyndighed, efter samråd med Fyns Politi, følgende regler for særlig råden over kommunens

Læs mere

Gågaderegulativ for Viborg Kommune

Gågaderegulativ for Viborg Kommune Gågaderegulativ for Viborg Kommune I henhold til 102, 103 og 105 i "Lov om offentlige veje" fastsætter Viborg Kommune som vejmyndighed efter samråd med Midt- og Vestjyllands Politi følgende regler for

Læs mere

Regulativ for brug af fortovsarealer i Grindsted og Billund

Regulativ for brug af fortovsarealer i Grindsted og Billund Regulativ for brug af fortovsarealer i Grindsted og Billund April 2012 Indholdsfortegnelse 1. Indledning 3 2. Vedtagelse og ikrafttræden 3 3. Revision af regulativ 3 4. Områdebegrænsning 3 5. Administration

Læs mere

Gaderegulativ for Viborg Kommune

Gaderegulativ for Viborg Kommune Bilag 1: Endelig forslag til "Gaderegulativ for Viborg Kommune" Blå tekst er Park & Vejafdelingens forslag til ændringer. Gaderegulativ for Viborg Kommune I henhold til 102, 103 og 105 i "Lov om offentlige

Læs mere

GÅGADE REGULATIV. Opdateret den 20. september 2010 FOR RIBES HOVEDGADE STRÆKNINGEN FRA TORVET TIL YDERMØLLEN

GÅGADE REGULATIV. Opdateret den 20. september 2010 FOR RIBES HOVEDGADE STRÆKNINGEN FRA TORVET TIL YDERMØLLEN GÅGADE REGULATIV Opdateret den 20. september 2010 FOR RIBES HOVEDGADE STRÆKNINGEN FRA TORVET TIL YDERMØLLEN Regulativets bestemmelser m.h.t. gadeinventarets omfang og udformning herunder parasoller, afskærmninger,

Læs mere

GÅGADEN - REGLER FOR INDRETNING, ANVENDELSE OG VEDLIGEHOLDELSE

GÅGADEN - REGLER FOR INDRETNING, ANVENDELSE OG VEDLIGEHOLDELSE GÅGADEN - REGLER FOR INDRETNING, ANVENDELSE OG VEDLIGEHOLDELSE Velkommen til gågaden i Hørsholm. Her skal være plads til et levende handels- og byliv, sikker og tryg færdsel for alle og gode aktiviteter

Læs mere

Ny vejledning om råden over vejarealer i Holbæk Kommune

Ny vejledning om råden over vejarealer i Holbæk Kommune UDKAST Emne: Ny vejledning om råden over vejarealer i Holbæk Kommune Dato: April 2017 Udarb. Af: Vækst og Bæredygtighed Byg, Vej og Trafik Vedtaget: Byrådet den xx. Juni 2017 Formål Formålet med denne

Læs mere

Cityguide - Hjørring

Cityguide - Hjørring Cityguide - Hjørring 1 Cityguide Denne cityguide omfatter gågader og sivegader i Hjørring. Gågaderne er Stokbrogade, Strømgade og Østergade. Sivegaderne er: Søndergade, Jernbanegade og den sydligste del

Læs mere

åbent møde for Økonomiudvalgets møde den 22. december 2011 kl. 13:30 i Aars Gæstekantine

åbent møde for Økonomiudvalgets møde den 22. december 2011 kl. 13:30 i Aars Gæstekantine åbent møde for Økonomiudvalgets møde den 22. december 2011 kl. 13:30 i Aars Gæstekantine Indholdsfortegnelse 314. Affaldsgebyrer gældende for erhverv i 2012 683 2 Medlemmer Knud Kristensen Jens Lauritzen

Læs mere

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 12:00 Mødested: Hjørring Rådhus - Lokale

Læs mere

Gågaderegulativ Viborg

Gågaderegulativ Viborg Gågaderegulativ Viborg 1. Generelle forhold Formål og anvendelsesområde Formålet med dette gågaderegulativ for Viborg er at skabe de formelle rammer for, at gågaden m.v. både kan bruges til trafikale formål

Læs mere

Gågaderegulativ. for Frederiksværk kommune. Nyttige adresser. Frederiksværk Kommune. Rådhuset 3300 Frederiksværk Telefon:

Gågaderegulativ. for Frederiksværk kommune. Nyttige adresser. Frederiksværk Kommune. Rådhuset 3300 Frederiksværk Telefon: Nyttige adresser Frederiksværk Kommune Rådhuset 3300 Frederiksværk Telefon: 47 77 10 22 Åbningstid: Man - ons 9.30-15.00 Torsdag 9.30-18.00 Fredag 9.30-13.00 Telefontid: Man - ons 8.00-15.00 Torsdag 8.00-18.00

Læs mere

GÅGADE REGULATIV gældende fra den 04. juni 2003

GÅGADE REGULATIV gældende fra den 04. juni 2003 GÅGADE REGULATIV gældende fra den 04. juni 2003 FOR RIBES HOVEDGADE STRÆKNINGEN FRA TORVET TIL YDERMØLLEN Regulativets bestemmelser m.h.t. gadeinventarets omfang og udformning herunder parasoller, afskærmninger,

Læs mere

Odder Kommune 2006 Teknisk Afdeling Sag nr Dok. nr Polititorvet. sivegade. gågade

Odder Kommune 2006 Teknisk Afdeling Sag nr Dok. nr Polititorvet. sivegade. gågade Tillæg nr. 1 til Regulativ for vej og gade i Odder bymidte - 1. udgave Sivegadestrækningen fra Torvet til Polititorvet samt den sydlige del af Aabygade gågade sivegade Polititorvet Odder Kommune 2006 Teknisk

Læs mere

Revideret regulativ for Birkerød Hovedgade og Stiholmsvej

Revideret regulativ for Birkerød Hovedgade og Stiholmsvej Revideret regulativ for Birkerød Hovedgade og Stiholmsvej Formål Formålet med dette reviderede regulativ er at understøtte et godt og aktivt byliv i Birkerødbymidte gennem klare og enkle regler for, hvordan

Læs mere

Åbent referat Ekstraordinært møde Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent referat Ekstraordinært møde Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åbent referat Ekstraordinært møde Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 17:30 Mødet afsluttet: kl. 18:00 Mødested: Hjørring

Læs mere

Regulativ for anvendelse af offentlige vejarealer i Næstved Kommune

Regulativ for anvendelse af offentlige vejarealer i Næstved Kommune Regulativ for anvendelse af offentlige vejarealer i Næstved Kommune Juni 2014 Side 1 af 13 Side 2 af 13 Forord De offentlige vejarealer skal bruges til færdsel, men vejarealerne kan også indgå i bymiljøet

Læs mere

Regulativ for gågader og fortovsarealer i Nykøbing Falster

Regulativ for gågader og fortovsarealer i Nykøbing Falster Regulativ for gågader og fortovsarealer i Nykøbing Falster Guldborgsund Kommune Administrative bestemmelser: Gyldighedsområde: Regulativet gælder for gågader og alle fortovsarealer i bymidten. Byrådets

Læs mere

Gågaderegulativ for Fredericia Kommune

Gågaderegulativ for Fredericia Kommune Gågaderegulativ for Fredericia Kommune Indhold 3 Regulativets område 4 Fredericia for alle 5 Almindelige bestemmelser 5 Administration 5 Vareudstilling 6 Gadesælgere 7 Ledeliniesystemet 8 Skilte 8 Parasoller

Læs mere

Ny vejledning om råden over vejarealer i Holbæk Kommune

Ny vejledning om råden over vejarealer i Holbæk Kommune UDKAST Emne: Ny vejledning om råden over vejarealer i Holbæk Kommune Dato: November 2017 Udarb. Af: Vækst og Bæredygtighed Byg, Vej og Trafik Vedtaget: Byrådet den xx. Yyyy 2017 Formål Formålet med denne

Læs mere

GÅGADEREGULATIV. for Fredericia Kommune

GÅGADEREGULATIV. for Fredericia Kommune GÅGADEREGULATIV for Fredericia Kommune REGULATIVETS OMRÅDE INDHOLD 3 Regulativets område 4 Fredericia for alle 5 Almindelige bestemmelser 5 Administration 5 Vareudstilling 6 Gadesælgere 7 Ledeliniesystemet

Læs mere

Regulativ for brug af gågadearealet SKOLEGADE

Regulativ for brug af gågadearealet SKOLEGADE Regulativ for brug af gågadearealet SKOLEGADE 3 Fælles spilleregler er nødvendige! Dette regulativ for brug af gågadearealet er vedtaget på mødet i Teknik og Forsyningsudvalget den 03.08.09. Udarbejdelsen

Læs mere

Regulativ for benyttelse af gadeareal i Allerød Kommune

Regulativ for benyttelse af gadeareal i Allerød Kommune Regulativ for benyttelse af gadeareal i Hjemmel for bestemmelserne i dette regulativ findes i Lov om offentlige veje 102, og i Lov om private fællesveje 66. Regulativet omfatter offentligt tilgængelige

Læs mere

REGULATIV FOR UDSTILLINGSAREALER I HOVEDGADEN I HØRSHOLM

REGULATIV FOR UDSTILLINGSAREALER I HOVEDGADEN I HØRSHOLM REGULATIV FOR UDSTILLINGSAREALER I HOVEDGADEN I HØRSHOLM Med hjemmel i lovbekendtgørelse nr. 671 af 19. august 1999 om offentlige veje, 102,, nr. 1, fastsætter Hørsholm Kommune i samråd med politimesteren

Læs mere

Regulativ for vej og gade i Odder bymidte - 4. udgave gågadestrækningen fra Torvet til Raupachsgade

Regulativ for vej og gade i Odder bymidte - 4. udgave gågadestrækningen fra Torvet til Raupachsgade Regulativ for vej og gade i Odder bymidte - 4. udgave gågadestrækningen fra Torvet til Raupachsgade Odder Kommune 2004 Plan Sag nr. 727-2009-65534 Dok. nr. 727-2014-80667 Dette regulativ omhandler i første

Læs mere

Første udkast til. Regulativ for gader, torve og pladser i Vordingborg Kommune

Første udkast til. Regulativ for gader, torve og pladser i Vordingborg Kommune Første udkast til Regulativ for gader, torve og pladser i Vordingborg Kommune Oktober 2013 1 Kapitel 1 Hvorfor skal der være et regulativ? Regulativet er med til at sikre, at der skabes indbydende byrum

Læs mere

Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret

Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret Åben dagsorden Hjørring Byråd 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 18:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Hjørring Rådhus, Springvandspladsen 5 Fraværende: 09.08.24-P16-1-11

Læs mere

Indvindingen vil som tidligere ske ved skrabning af stranden, og i forbindelse med placering af badehusene på stranden.

Indvindingen vil som tidligere ske ved skrabning af stranden, og i forbindelse med placering af badehusene på stranden. Side 5. 01.09.00-A21-1-19 2. Løkken Strand - Fornyet ansøgning om indvinding af strandsand Resumé Region Nordjylland har i 2018 meddelt afslag til indvinding af 7.500 m 3 strandsand årligt i en 10-årig

Læs mere

REGULATIV FOR BRUG AF DET OFFENTLIGE RUM

REGULATIV FOR BRUG AF DET OFFENTLIGE RUM REGULATIV FOR BRUG AF DET OFFENTLIGE RUM Byen er til for at blive brugt INDHOLDSFORTEGNELSE INDLEDNING... 3 TORVEHANDEL Varer og lovgivning Stadepladser Torvedage og tidspunkter Betaling El og vand m.v.

Læs mere

Første udkast til Regulativ for gader, torve og pladser i Vordingborg Kommune

Første udkast til Regulativ for gader, torve og pladser i Vordingborg Kommune Første udkast til Regulativ for gader, torve og pladser i Vordingborg Kommune 1 Kapitel 1 Hvorfor skal der være et regulativ? Regulativet er med til at sikre, at der skabes indbydende byrum i kommunens

Læs mere

Regulativ for fodgængerområdet i områder i Odense Bymidte. Revideret 2011

Regulativ for fodgængerområdet i områder i Odense Bymidte. Revideret 2011 Regulativ for fodgængerområdet i områder i Odense Bymidte. Revideret 2011 Indholdsfortegnelse Forord...2 Del 1 Almindelige bestemmelser for brug af gadearealerne...3 Træer, kunst og byinventar...3 Færdselsforhold...3

Læs mere

Regulativ for Lyngby Hovedgade

Regulativ for Lyngby Hovedgade Regulativ for Lyngby Hovedgade December 2013 Forord Dette regulativ skal sikre, at Lyngby Hovedgade mellem Jernbanepladsen og Jernbanevej benyttes på en hensigtsmæssig måde. Der lægges vægt på, at der

Læs mere

REVISION REGULATIV FOR BENYTTELSE AF VEJE OG GRØNNE OMRÅDER I ODSHERRED KOMMUNE

REVISION REGULATIV FOR BENYTTELSE AF VEJE OG GRØNNE OMRÅDER I ODSHERRED KOMMUNE 1. Lovgrundlag og administration... 2 2. Vejarealer... 2 2.1 Gadernes indretning og anvendelse... 2 2.2 Generelt for facadezoner og mellemzoner... 3 2.3 Udformning og placering af gadeinventar... 3 2.4

Læs mere

file://fil-adm-02/programdata$/sbsys/temp/d1aknud/dagsorden/preview.html

file://fil-adm-02/programdata$/sbsys/temp/d1aknud/dagsorden/preview.html Side 1 af 9 Indkaldelse Søren Smalbro Carsten Andersen Mogens Bjerre Laila Zielke Børge Bech Kim Bach Michael Engbjerg Side 2 af 9 01.11.00-P20-6-17 8. Proces for realisering af indsatsen "Samspil mellem

Læs mere

Regulativ for gade og plads i Odder bymidte Generelle bestemmelser - 3. udgave

Regulativ for gade og plads i Odder bymidte Generelle bestemmelser - 3. udgave Regulativ for gade og plads i Odder bymidte Generelle bestemmelser - 3. udgave Odder Kommune August 2005 Plan Sag nr. 727-2009-65534 Dok. nr. 727-2014-80873 Dette regulativ omhandler i første udgave centrum

Læs mere

Regulativ for Lyngby Hovedgade

Regulativ for Lyngby Hovedgade Regulativ for Lyngby Hovedgade september 2013 Forord Regulativet skal sikre, at Lyngby Hovedgade mellem Jernbanepladsen og Jernbanevej benyttes på en hensigtsmæssig måde. Der lægges vægt på, at der på

Læs mere

Regulativ for Frederikssund Bymidte.

Regulativ for Frederikssund Bymidte. 1 Regulativ for Frederikssund Bymidte. Formålsparagraf. Formålet med regulativet er at regulere torvehandel, udstilling, udeservering m.v. i forbindelse med de næringsdrivendes anvendelse af vejarealer

Læs mere

Regulativ for Lyngby Hovedgade

Regulativ for Lyngby Hovedgade Regulativ for Lyngby Hovedgade Januar 2015 Forord Dette regulativ skal sikre, at Lyngby Hovedgade mellem Jernbanepladsen og Jernbanevej benyttes på en hensigtsmæssig måde. Der lægges vægt på, at der på

Læs mere

REGULATIV FOR BENYTTELSE AF VEJE OG GRØNNE OMRÅDER I ODSHERRED KOMMUNE

REGULATIV FOR BENYTTELSE AF VEJE OG GRØNNE OMRÅDER I ODSHERRED KOMMUNE 1. Lovgrundlag og administration... 2 2. Vejarealer... 2 2.1 Gadernes indretning og anvendelse... 2 2.2 Generelt for facadezoner og mellemzoner... 3 2.3 Udformning og placering af gadeinventar... 4 2.4

Læs mere

Bestyrelsen for AVV I/S DAGSORDEN. for møde i bestyrelsen for AVV-Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S mandag 19. september 2011, kl. 09.

Bestyrelsen for AVV I/S DAGSORDEN. for møde i bestyrelsen for AVV-Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S mandag 19. september 2011, kl. 09. 19. september 2011 1545 DAGSORDEN for møde i bestyrelsen for AVV-Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S mandag 19. september 2011, kl. 09.00 Mødested: AVV-administrationen Mandøvej 4 Hjørring Fraværende:

Læs mere

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: R-122 Fraværende: Bemærkninger Følgende sager behandles: Pkt. Tekst Side 1 Godkendelse

Læs mere

Gaderegulativ for Rudkøbing by

Gaderegulativ for Rudkøbing by Gaderegulativ for Rudkøbing by Rammer for vareudstilling og varehandel på gadearealer i Rudkøbing by 1. Kørebanen - må ikke benyttes til: Udstilling af varer Placering af reklameskilte og parasoller Opstilling

Læs mere

Referat For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S

Referat For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Referat For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Mødedato: d. 11-09-2018 Mødetid: 09:00-12:00 Mødested: Åstrupvej 9, Afbud: Kim Bach, Børge Bech. Fraværende: Referent: Niels Nielsen Punkt 1. Referat

Læs mere

acader, fortove og forretninger i Gladsaxe

acader, fortove og forretninger i Gladsaxe Facader acader, fortove og forretninger i Gladsaxe Gladsaxe Kommune ønsker at gøre Gladsaxe til en smuk, oplevelsesrig og bæredygtig by for alle. Derfor sætter Gladsaxe Kommune fokus på, hvordan vi kan

Læs mere

Regulativ. Lemvig Bymidte

Regulativ. Lemvig Bymidte Regulativ for benyttelse af offentlig vejareal i Lemvig Bymidte LEMVIG KOMMUNE Regulativ for benyttelse af offentlig vejareal i Lemvig Bymidte Indhold Indledning 1 Almindelige bestemmelser 2 Vareudstilling

Læs mere

Åbent tillægsreferat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent tillægsreferat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Åbent tillægsreferat Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 12:00 Mødested: Hjørring Rådhus -

Læs mere

Regulativ for brug af vej- og fortovsarealer til fortovsudstillinger og udeservering

Regulativ for brug af vej- og fortovsarealer til fortovsudstillinger og udeservering Når en virksomhed ønsker at bruge en del af det offentlige vej- og fortovsareal til udstillinger, restauranter eller lignende, skal der søges om tilladelse hertil ved Vejvirksomheden. Vejvirksomheden kontakter

Læs mere

Indhold. 1 Administration 3. 2 Gadernes indretning og anvendelse 4 2.1 Færdselsforhold 4 2.2 Indretning 4

Indhold. 1 Administration 3. 2 Gadernes indretning og anvendelse 4 2.1 Færdselsforhold 4 2.2 Indretning 4 Regulativ for gader og torve i Roskilde midtby 1 Indhold 1 Administration 3 2 Gadernes indretning og anvendelse 4 2.1 Færdselsforhold 4 2.2 Indretning 4 3 Udstilling 6 3.1 Hvilke arealer kan lejes? 6 3.2

Læs mere

Gader & Pladser. Til glæde for alle. Vejledning

Gader & Pladser. Til glæde for alle. Vejledning Gader & Pladser Til glæde for alle Vejledning Spilleregler 3 Gadeindretning og trafik 5 Udstilling 6 Fortovsrestaurenter 8 Facadeudstyr 9 Arrangementer 10 Rene gader og pladser 12 Der skal altid søges

Læs mere

Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret

Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret Åben dagsorden Hjørring Byråd 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 18:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Hjørring Rådhus, Springvandspladsen 5 Fraværende: Bemærkninger Følgende

Læs mere

Digitale virksomhedsskilte og informationsskilte-/standere

Digitale virksomhedsskilte og informationsskilte-/standere Digitale virksomhedsskilte og informationsskilte-/standere Der er en stigende interesse fra erhvervsdrivende og foreninger for at opstille digitale skilte i det offentlige rum langs gader og veje. Digitale

Læs mere

NOTAT om brugsret til offentlige arealer i Albertslund Centrum Albertslund Kommune

NOTAT om brugsret til offentlige arealer i Albertslund Centrum Albertslund Kommune ADVOKAT (H) METTE RAVN STEENSTRUP MRS@MAZANTI.DK TEL +45 3319 3765 27.10.2016 Journal nr. 38955 ID 5238 NOTAT om brugsret til offentlige arealer i Albertslund Centrum Albertslund Kommune 1. Formål og indledende

Læs mere

Åbent referat Ekstraordinært møde Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent referat Ekstraordinært møde Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åbent referat Ekstraordinært møde Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 10:00 Mødested: Hjørring

Læs mere

VEJLEDNING OG RETNINGSLINIER UDESERVERING PÅ RÅDHUSTORVET I RANDERS

VEJLEDNING OG RETNINGSLINIER UDESERVERING PÅ RÅDHUSTORVET I RANDERS VEJLEDNING OG RETNINGSLINIER UDESERVERING PÅ RÅDHUSTORVET I RANDERS Forretning Udeserveringsareal (brostensbelagt) langs facade Min. 1.30m gangzone eller 2.80m kørezone Forretning Min. 1.30m gangzone eller

Læs mere

Sivegadeforsøg Fredensborg bymidte - Jernbanegade. Forslag - Januar 2015

Sivegadeforsøg Fredensborg bymidte - Jernbanegade. Forslag - Januar 2015 Sivegadeforsøg Fredensborg bymidte - Jernbanegade Forslag - Januar 2015 Wiedeveltsvej Fredensborg Bymidte - Jernbanegade Slotsgade Jernbanegade Rådhushaven Kronprinsessevej Østrupvej Jernbanegade Rosingsvej

Læs mere

Opkrævning af markedsleje ved kommercielle aktiviteter i grønne områder

Opkrævning af markedsleje ved kommercielle aktiviteter i grønne områder Opkrævning af markedsleje ved kommercielle aktiviteter i grønne områder RESUME Statsforvaltningen har i en konkret sag udtalt, at kommuner ikke kan stille kommunale parker gratis til rådighed for kommercielle

Læs mere

Åben tillægsreferat Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben tillægsreferat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Åben tillægsreferat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 12:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: R-122 Fraværende: Bemærkninger Følgende sager behandles: Pkt. Tekst Side 6 Høring

Læs mere

Plan- og Miljøudvalget

Plan- og Miljøudvalget Page 1 of 6 Referat Plan- og Miljøudvalget Ekstraordinært møde Dato Tid Sted NB. 16. maj 2007 14:30 Fasanvej 1, Udvalgslokalet Fraværende Medlemmer Inger Støtt m/afbud John Christensen (V) Brian Pedersen

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret

Referat - Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret Referat - Åben dagsorden Hjørring Byråd 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 17:00 Mødet afsluttet: kl. 18:45 Mødested: Hjørring Rådhus, Springvandspladsen 5 Fraværende:

Læs mere

REGLEMENT FOR STADEPLADSER I RINGKØBING

REGLEMENT FOR STADEPLADSER I RINGKØBING REGLEMENT FOR STADEPLADSER I RINGKØBING 1) Stadepladser I Ringkøbing er der mulighed for torvehandel følgende steder: på Torvet og på Havnen. Se vedhæftede kort. 2) Vareudvalg På stadepladserne kan der

Læs mere

Gågaderegulativ for Kirkestræde i Marstal og tilstødende gader inden for gågadezonen

Gågaderegulativ for Kirkestræde i Marstal og tilstødende gader inden for gågadezonen 6 ÆRØ KOMMUNE Gågaderegulativ for i Marstal og tilstødende gader inden for gågadezonen 6 4 3 3 39 30 6 4 9 Teglgade 1 11 40 38 36 34 3 30 8 16 Skovgyden 14 1 3 10 8 6 4 1 10 Enighedss 1 16 14F 14D 14E

Læs mere

Afgørelse Tilbagekaldelse af tilladelse til udeservering

Afgørelse Tilbagekaldelse af tilladelse til udeservering Jensen s Bøfhus A/S Att.: Søren Wulff Michelsen swm@jensens-bofhus.dk 08. september 2015 Afgørelse Tilbagekaldelse af tilladelse til udeservering Afgørelse Vi tilbagekalder hermed permanent tilladelser

Læs mere

Regulativ for Brug af fodgængerarealer mv. i Randers bymidte

Regulativ for Brug af fodgængerarealer mv. i Randers bymidte Regulativ for Brug af fodgængerarealer mv. i Randers bymidte 1 Indledning Randers Byråd har med det nye regulativ for Randers bymidte, ønsket at få tilvejebragt et tidssvarende regelsæt. Det nye regulativ

Læs mere

FOR OFFENTLIGE VEJAREALER

FOR OFFENTLIGE VEJAREALER STEVNS KOMMUNE Forslag til REGULATIV FOR OFFENTLIGE VEJAREALER STORE-HEDDINGE BYCENTER 1997 REGULATIV FOR RÅDEN OVER OFFENTLIG VEJAREAL I STORE-HEDDINGE BYCENTER INDHOLD 1. Administrative bestemmelser...

Læs mere

Du, O, har klaget over Kommunens afgørelse af den 11. november 2013 om renholdelsesordningen og vintervedligeholdelsesordningen A.

Du, O, har klaget over Kommunens afgørelse af den 11. november 2013 om renholdelsesordningen og vintervedligeholdelsesordningen A. DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 18. februar 2014 13/24070-13 x x x KLAGE OVER UDGIFTSFORDELINGEN Du, O, har klaget over Kommunens afgørelse af den 11. november 2013 om renholdelsesordningen og

Læs mere

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: R-329 Fraværende: Bemærkninger Følgende sager behandles: Pkt. Tekst

Læs mere

Forsyningsudvalget. Beslutningsprotokol

Forsyningsudvalget. Beslutningsprotokol Forsyningsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 27. august 2008 Lokale: Kraftvarmeværket Tidspunkt: Kl. 11:00-13:00 Jens Fjendbo Jensen, Formand (V) Uffe Sørensen (J) Johannes Trudslev Pedersen (A) Martin

Læs mere

Regulativ for gader og torve i Roskilde midtby

Regulativ for gader og torve i Roskilde midtby Regulativ for gader og torve i Roskilde midtby 1 2 Indhold 1 Administration 3 2 Gadernes indretning og anvendelse 4 2.1 Færdselsforhold 4 2.2 Indretning 4 3 Udstilling 6 3.1 Hvilke arealer kan lejes? 6

Læs mere

Vindmøllerne forudsætter kommuneplantillæg, lokalplan, VVM og miljøvurdering.

Vindmøllerne forudsætter kommuneplantillæg, lokalplan, VVM og miljøvurdering. Møde: Miljø- og teknikudvalget Mødetid: 10. november 2016kl. 15:30 Mødested: E.3.12 Sekretariat: Sekretariatet 193. Igangsætning af planlægning for vindmøller ved Overgaard Sagsnr: 01.02.05-P16-2-16 Resumé

Læs mere

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON. 18. februar / Ivan Skaaning Hansen

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON. 18. februar / Ivan Skaaning Hansen DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 18. februar 2014 13/24070-13 Ivan Skaaning Hansen ih5@vd.dk 7244 3112 Bodil og Co I/S v/bodil og Ole Andersen Farversmøllevej 135 6200 Aabenraa KLAGE OVER UDGIFTSFORDELINGEN

Læs mere

Frederikssund Bymidte Regulativ

Frederikssund Bymidte Regulativ Frederikssund Bymidte Regulativ Side 1 Formålet med dette regulativ er, at understøtte et godt og aktivt byliv i Frederikssund Bymidte og på de omkringliggende offentlige arealer. Via simple retningslinjer

Læs mere

Referat tillægsdagsorden Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur

Referat tillægsdagsorden Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Referat tillægsdagsorden Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:00 Mødet afsluttet: kl. 18.00 Mødested: Fraværende: Mødelokale 122 1. sal Børge Bech, Claus Højrup,

Læs mere

Dagsorden For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S

Dagsorden For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Dagsorden For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Mødedato: d. 16-12-2016 Mødetid: 10:00 til 13:00 Mødested: Åstrupvej 9, Afbud: Henrik Christian Sørensen Fraværende: Referent: Niels Nielsen Punkt

Læs mere

Vedtægt for benyttelse af stadepladser. Torvet og Markedspladsen

Vedtægt for benyttelse af stadepladser. Torvet og Markedspladsen Vedtægt for benyttelse af stadepladser Torvet og Markedspladsen 21. juni 2018 2 TORVEHANDELSOMRÅDET Torvehandelsområderne Torvet og Markedspladsen ligger i Ringsted bymidte og er markeret med grøntoning

Læs mere

file://fil-adm-02/programdata$/sbsys/temp/d1nikba/dagsorden/preview.html

file://fil-adm-02/programdata$/sbsys/temp/d1nikba/dagsorden/preview.html Side 1 af 8 Indkaldelse Mai-Britt Beith Jensen Ivan Leth Børge Bech Line Kraghede Jensen John Robert Larsen Tim Jensen Helmuth Zickert Erik Vadsager Sven Bertelsen Dan Andersen Louise Bilde Hvelplund Vibeke

Læs mere

Frederikssund Bymidte Regulativ

Frederikssund Bymidte Regulativ Frederikssund Bymidte Regulativ Velkommen til Frederikssund Bymidte, hvor der er plads til et levende handels- og byliv, sikker og tryg færdsel for alle og gode aktiviteter året rundt. Jeg håber, at I

Læs mere

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 1130 Mødested: Hjørring Rådhus - Lokale

Læs mere

Bilag 2 Retningslinjer for digital skiltning

Bilag 2 Retningslinjer for digital skiltning Bilag 2 Retningslinjer for digital skiltning Digitale skilte er en ny type skilte i bybilledet. Skiltene tiltrækker sig stor opmærksomhed og har større synlighed end de almindelige analoge skilte. Hjørring

Læs mere

for indretning af gågader i Skomagergade, Karen Olsdatters Stræde og for Gullandsstræde på strækningen mellem Borchsgade og Skomagergade.

for indretning af gågader i Skomagergade, Karen Olsdatters Stræde og for Gullandsstræde på strækningen mellem Borchsgade og Skomagergade. l Lokalplan nr. 188 for indretning af gågader i Skomagergade, Karen Olsdatters Stræde og for Gullandsstræde på strækningen mellem Borchsgade og Skomagergade. Redegørelse for lokalplanen: Kort fortalt kan

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Teknik- og Miljøudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Teknik- og Miljøudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Teknik- og Miljøudvalget Mødedato: Torsdag den 9. oktober 2014 Mødetidspunkt: 15:00 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: 215, Mødelokale Jan Jakobsen, Anders Krantz, Arne S. Hansen,

Læs mere

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 11:30 Mødested: Hjørring Rådhus - Lokale

Læs mere

Gaderegulativ for Viborg Kommune

Gaderegulativ for Viborg Kommune Bilag 1: Endelig forslag til "Gaderegulativ for Viborg Kommune" Rød tekst er Park & Vejafdelingens forslag til ændringer. Blå tekst er Park & Vejafdelingens forslag til sletning Gaderegulativ for Viborg

Læs mere

Skilte og vareudstillingsregulativ

Skilte og vareudstillingsregulativ Skilte og vareudstillingsregulativ Januar 2018 Rev. 12.9.2018 Skilte og Vareudstillingsregulativet Køge Kommune I henhold til 80 stk.1+3, lov om offentlige veje fastsættes hermed forskrifter for råden

Læs mere

Statsforvaltningens brev af 26. juli 2007 til Slagelse Kommune:

Statsforvaltningens brev af 26. juli 2007 til Slagelse Kommune: Statsforvaltningens brev af 26. juli 2007 til Slagelse Kommune: 26-07- 2007 TILSYNET Sagsresume og konklusion NN har anmodet om Statsforvaltningens udtalelse vedr. daværende Korsør kommunes godkendelse

Læs mere

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: R-122 Bemærkninger Følgende sager behandles: Pkt. Tekst Side 1 Godkendelse

Læs mere

Gaderegulativ for Viborg Kommune

Gaderegulativ for Viborg Kommune Bilag 1: Revideret forslag til "Gaderegulativ for Viborg Kommune" Rød tekst er Teknisk Forvaltnings forslag til ændringer. Blå tekst er Teknisk Forvaltnings forslag til sletning Gaderegulativ for Viborg

Læs mere

Regler for gader og torve i Roskilde midtby.

Regler for gader og torve i Roskilde midtby. Regler for gader og torve i Roskilde midtby. 1 Indhold Indledning:... 3 1 Gadernes indretning og anvendelse:... 4 2 Udstilling på gadearealer:... 6 3 Udstilling i gågadestykket... 8 4 Fortovsrestauranter

Læs mere

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2014-2017 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Rådhuset, Lokale 319 Fraværende: Peter Duetoft

Læs mere

INDSTILLING OG BESLUTNING

INDSTILLING OG BESLUTNING Som opfølgning på Evaluering af lokaludvalg i København fra august 2010, skal Økonomiudvalget tage stilling til principper for ændringer i lokaludvalgskonceptet. INDSTILLING OG BESLUTNING Økonomiforvaltningen

Læs mere

Referat af Bestyrelsesmøde onsdag den 26. november 2014, kl. 18.30 i Andelslandsbyen

Referat af Bestyrelsesmøde onsdag den 26. november 2014, kl. 18.30 i Andelslandsbyen Afbud: Ingen Referat af Bestyrelsesmøde onsdag den 26. november 2014, Sagsfremstilling 1. Godkendelse af dagsorden. Godkendt 2. Godkendelse af referat. Godkendt 3. Meddelelser fra formanden kl. 18.30 i

Læs mere

Indkaldelse. Søren Smalbro Carsten Andersen Mogens Bjerre Laila Zielke Børge Bech Kim Bach Michael Engbjerg

Indkaldelse. Søren Smalbro Carsten Andersen Mogens Bjerre Laila Zielke Børge Bech Kim Bach Michael Engbjerg Indkaldelse Søren Smalbro Carsten Andersen Mogens Bjerre Laila Zielke Børge Bech Kim Bach Michael Engbjerg 05.09.00-P00-1-18 9. Parkering i Hjørring Resumé Det tilstræbes, at antallet af parkeringspladser

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:00 Mødet afsluttet: kl. 14:45 Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende:

Læs mere

REGULATIV FOR TORVET.

REGULATIV FOR TORVET. REGULATIV FOR TORVET. INDLEDNING. Regulativet danner grundlag for Nykøbing Sjælland Handel & Erhvervs administration af Torvet. Det er udarbejdet på grundlag af 14, stk. 2 i næringsloven og 102, stk. 1

Læs mere

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget 2018-2021 Teknik- & Miljøsekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:00 Mødet afsluttet: kl. 15:00 Mødested: Hjørring Rådhus - Lokale 469 (FÆLLESMØDE

Læs mere

ANVENDELSE AF GÅGADER TORVE PLADSER FORTOVE SKIVE KOMMUNE

ANVENDELSE AF GÅGADER TORVE PLADSER FORTOVE SKIVE KOMMUNE ANVENDELSE AF GÅGADER TORVE PLADSER FORTOVE SKIVE KOMMUNE Side 2 Gågaderegulativ for Skive er udarbejdet af Skive Kommune, Teknisk Forvaltning i samarbejde med COWI A/S Januar 2007 Fælles spilleregler

Læs mere

Regulativ for råden over vej-, torve- og parkarealer i Jammerbugt Kommune

Regulativ for råden over vej-, torve- og parkarealer i Jammerbugt Kommune Regulativ for råden over vej-, torve- og parkarealer i Jammerbugt Kommune Indhold: Kapitel 1 Indledning 1.1 Formål 1.2 Regulativets vedtagelse og ikrafttræden Kapitel 2 Generelle bestemmelser 2.1 Ansøgning

Læs mere

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 16:00 Mødested: Mødelokale 122, 1. sal Hjørring Rådhus

Læs mere

Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret

Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 18:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Hjørring Rådhus, Torvet 6 Fraværende: 01.02.20-Ø34-1-12 10. Fastsættelse af

Læs mere

Regulativ for offentlige arealer og pladser

Regulativ for offentlige arealer og pladser Marts 2015 Regulativ for offentlige arealer og pladser Definition af vejareal Vejarealer er veje, fortove, cykelstier, cykelbaner, rabatter, pladser og torve, der er åbne for almindelig færdsel, og som

Læs mere