Mere frugt og grønt hver dag

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Mere frugt og grønt hver dag"

Transkript

1

2 Mere frugt og grønt hver dag I Danmark er vi blevet bedre til at spise frugt og grønt. Fra 1995 og frem til 2001 spiste vi 40 procent mere frugt og grønt, men den udvikling er nu stoppet. I dag spiser voksne i gennemsnit 385 gram og børn 340 gram om dagen, så der er stadig et stykke vej op til den mængde, som myndigheder og organisationer anbefaler os at spise. Anbefalingen lyder på 600 gram frugt og grønt om dagen for voksne og 400 gram for børn gerne jævnt fordelt mellem frugt og grønt og af forskellig slags. AT SPISE SUNDT ER AT SPISE ALSIDIGT OG VARIERET Forskellige fødevarer indeholder forskellige mængder af de vigtige næringsstoffer. Derfor findes der råd om, hvad og hvor meget vi skal spise for at være sunde. På baggrund af de nordiske næringsstofanbefalinger (NNA) er der i Danmark udformet otte kostråd til en sund livsstil. Frugt og grønt er det første og måske vigtigste kostråd. Rådet om motion er nyt og inddraget på lige fod med øvrige kostråd: Spis mere frugt og grønt 6 om dagen Spis fisk og fiskepålæg flere gange om ugen Spis kartofler, ris eller pasta og groft brød hver dag Spar på sukker især fra sodavand, slik og kager Spar på fedtet især fra mejeriprodukter og kød Spis varieret og bevar normalvægten Sluk tørsten i vand Vær fysisk aktiv mindst 30 minutter om dagen

3 Hvordan får du mere frugt og grønt? NÅR DU KØBER IND Du og din familie kan ikke spise bedre mad, end den I selv laver hjemme i køkkenet. Derfor er det vigtigt at købe rigtigt ind det vil sige at købe grøntsager, magert kød, mejeriprodukter med lavt fedtindhold og fiberrigt brød. Køb forskellige slags grøntsager både de fine og de grove og gå efter de grønne og stærkt farvede, fordi de indeholder særligt mange vitaminer og mineraler. VÆLG EN OPSKRIFT MED OMHU Hvordan ser de opskrifter ud, som du bruger? Eller bruger du slet ikke en opskrift? Vær opmærksom på, om dine opskrifter indeholder meget frugt og grønt og hvilken slags. Vær også opmærksom på, om fløden kan erstattes med et produkt med lavere fedtindhold. Du kan også tænke på at bruge olie i stedet for mejeriprodukter i fx dressinger. Hvis du køber færdigretter, skal de indeholde meget grønt. BENYT SÆSONENS GRØNTSAGER Køb mad ind efter sæsonen og det som kan købes i nærheden af, hvor du bor. Det er godt ikke bare for dig men også for miljøet og økonomien. FROSNE GRØNTSAGER ER OGSÅ SUNDT Der findes mange forskellige grøntsager og grøntsagsblandinger, man kan have i fryseren. Fyld derfor din fryser med dybfrosne grøntsagsblandinger. På denne måde har du altid grøntsager hjemme, som kan blandes i maden eller opvarmes i mikrobølgeovnen som tilbehør. I frysedisken kan du også finde forskellige frugter og bær, som kan bruges til morgenmaden, dessert eller mellemmåltid. FORKLÆD DINE GRØNTSAGER For nemmere at kunne spise store mængder grønt, kan man blande grøntsagerne med maden. Prøv med revne gulerødder i kødsovsen, hakket spinat i pandekagedejen, rodfrugter i kødgryden, grønne ærter eller broccoli i kartoffelmosen. SULTEN FØR SPISETID? Mens hele familien venter på, at maden skal blive færdig, kan I spise skrællede grøntsager i stave: gulerødder, agurk, peberfrugter og ærter.

4 Tallerkenmodellen En nem måde at holde styr på måltidet er at inddele tallerkenen efter madpyramidens tre grupper: kød, fisk og æg fra toppen, frugt og grønt fra midten, ris, pasta, kartofler, brød og gryn fra bunden. Ved at dele tallerkenen ind på denne måde, behøver du ikke at være nervøs for, om du spiser sundt og ernæringsrigtigt. Tallerkenmodellen viser, hvordan du kan sammensætte måltidet, så det bliver sundt, uanset om du laver mad selv eller spiser ude. Den ene af de to store dele indeholder kartofler, pasta, ris, brød, og gryn af forskellige typer, som alle giver god energi. Spis gerne brød til maden. Vælg i første omgang fuldkornsprodukter. Kartofl er, pasta, ris, brød og gryn Den anden store del indeholder kogte og rå grøntsager, rodfrugter, men også frugt og bær. Grøntsagerne bidrager med vigtige vitaminer, mineraler, antioxidanter og fibre, især hvis du vælger grønne eller stærkt farvede grøntsager. Grøntsager, frugt og bær Den tredje og mindste del indeholder kød, kylling, fisk, æg, men også vegetariske alternativer som tørrede ærter, bønner og linser. Herfra får du proteiner, mineraler og vitaminer. Kød, fi sk og æg Frugt og bær smager godt til dessert. De er også gode at have i en grøn salat eller i en gryderet eller wokret. Spis frugt til mellemmåltid. Frugt er nemt at have med i tasken. Hav altid en fyldt frugtskål på bordet. Det frister med sine flotte farver og smager godt.

5 Frugt og grønt hvorfor? Frugt og grønt er ikke bare sundt, men også lækkert og farverigt. Og så mætter det uden at være fyldt med kalorier. Vi er da også blevet bedre til at spise frugt og grønt i de sidste 10 år, men udviklingen er gået i stå, og vi spiser stadig for lidt. Vi skal spise 6 enheder frugt og grønt om dagen = 6-om-dagen. Det svarer svarer til 600 gram frugt og grønt hver dag. Prøv derfor at spise frugt og grønt til hvert måltid. Juice tæller også med som en enhed. Risikoen for hjerte-kar sygdomme nedsættes med 10% for hver 100 gram ekstra frugt og grønt, vi spiser mere. Et æble vejer mindst 100 gram. Så der skal ikke så meget til. BØRN OG FRUGT OG GRØNT Et barn mellem fire og ti år kan nøjes med at spise 400 gram frugt og grønt om dagen og spiser i dag 340 gram i gennemsnit. Så børnene er bedre end vi voksne til at spise frugt og grønt. For mindre børn findes der ingen præcis anbefaling for, hvor meget frugt og grønt de skal spise. I stedet handler det om sund fornuft, men det er vigtigt, at frugt og grønt indgår i de fleste måltider. På grund af nitrat, skal børn under et år ikke spise rødbeder, spinat, fennikel, salat og bladselleri. HVILKE GRØNTSAGER SKAL VI SPISE? Det, vi kalder frugt og grønt, er en blanding af frugt, bær, grøntsager, rodfrugter, ærter, bønner, tørret frugt og lidt juice. Hvis halvdelen af grøntsagerne er grove, får du de fibre, du skal have. Kartofler skal ikke regnes med som frugt og grønt, fordi de er med i et andet vigtigt kostråd om kartofler, ris og pasta og groft brød, som du også skal spise hver dag. Det er bedre at spise en appelsin end at drikke juice, fordi en appelsin indeholder flere fibre. En tilpas mængde juice er cirka 1 dl (100 gram) per dag. Eller et glas hver anden dag. ANDRE VALGMULIGHEDER END SALAT Vi spiser mest salat, tomat og agurk i stedet for grove grøntsager som gulerod, grønne ærter, broccoli, majs og hvidkål. For at få fibre, vigtige vitaminer og mineraler, skal vi spise flere grove grøntsager. En deciliter grønne ærter giver syv gange flere fibre end en deciliter icebergsalat. Derfor er det godt, hvis halvdelen af de grøntsager, vi spiser, er grove. En kiwi og en appelsin indeholder næsten samme mængde C-vitamin. En pære giver dobbelt så mange fibre som et æble. De frugter, der indeholder flest mineraler, er: banan, honningog netmelon, hindbær, tørret frugt, passionsfrugt og solbær. Brug frugt i en grøn salat fx et hakket æble eller pære. Eller måske en papaya?

6 Fakta om mad og helbred FDBs madpyramide KULHYDRATER FRUGT OG GRØNT HVER GANG DU SPISER procent af den daglige energi skal komme fra kulhydrater, hvorimod tilsat sukker kun skal stå for ti procent af energien. Fuldkornsprodukter som mel, gryn, brød, pasta, ris og frugt, grønt og rodfrugter giver din krop værdifulde fibre. Desuden føler du dig mæt længere. SUKKER OG FRUGT Når sukker i frugt er godt sukker, er det ikke fordi, at det er anderledes end almindeligt sukker, men fordi du ved at spise frugt ikke bare får sukker, men også vigtige vitaminer og mineraler. Derfor gælder anbefalingen, om højst at få 10 procent af energibehovet fra sukker, kun for tilsat sukker og omfatter ikke naturens eget sukker som i frugt. MELLEMMÅLTIDET For at holde dit blodsukker på et jævnt niveau, er det godt at fordele måltiderne over hele dagen. For en voksen mand eller kvinde er frugt godt som mellemmåltid, mens et barn eller en teenager, der stadig vokser, behøver mere. De skal derfor supplere frugten med fx rugbrød, et glas mælk eller yoghurt. KOSTTILSKUD Vitaminpiller indeholder ikke alle former for vitaminer, som eksisterer i maden. Derfor er det bedst at spise mad i stedet for piller. Når man spiser varieret, er det svært at overdosere, hvilket er muligt ved brug af kosttilskud. Hvis man er urolig for, at man ikke får de nødvendige næringsstoffer gennem maden, kan man godt supplere med en multivitamin- eller mineral tablet per dag. Måske findes der mange flere stoffer i frugt og grønt, end vi kender i dag, men som påvirker os. Det er derfor bedst, at vi spiser varieret og forskellige frugter og grøntsager. LÆKKERSULT Ved at spise meget frugt og grønt får du ikke kun et flot farvet måltid, du bliver også mæt. Desuden holdes lækkersulten væk, og man giver kroppen mulighed for at holde sig sund. Er du gravid, er det vigtigt, at du får nok folinsyre. Folinsyre er vigtig for fostret. Vælg derfor grønne grøntsager som broccoli, spinat, grønkål, porrer, avocado og ærter. Spis varieret mindst fra toppen meget fra midten det hele fra bunden Opskrifterne i hæftet stemmer overens med Nordiske Næringsstofanbefalinger (NNA) fra Nordisk Ministerråd, som angiver følgende fordeling mellem fedt, kulhydrat og protein: Fedt: procent af energien fra fedt. (30 procent) Kulhydrat: procent af energien fra kulhydrat. (55 procent) Protein: procent af energien fra protein (15 procent) Tallene i () er et anbefalet gennemsnit for hele befolkningen. Anbefalingerne dækker kosten som helhed og bruges af diætister, økonomaer og andre, der arbejder professionelt med mad og ernæring.

7 Måltiderne Det er godt at spise tre hovedmåltider morgenmad, frokost og aftensmad for at holde sig mæt hele dagen og få nok vitaminer og mineraler. Hovedmåltiderne suppleres med to til tre lette mellemmåltider. Hvis du spiser ofte og fordeler måltiderne jævnt, er det nemmere at spise tilpas meget og dermed holde vægten nede. Derfor skal frokost og middag være nogenlunde lige store måltider dog ikke med for store portioner. Når du spiser regelmæssigt, er det nemmere at undgå at spise usundt MORGENMAD 20-25% af den daglige energi FROKOST 25-35% af den daglige energi AFTENSMAD 25-35% af den daglige energi MELLEMMÅLTID 2-3 STYKKER % af den daglige energi Grillede peberbøffer og frugtsalsa Tilberedning ca. 35 minutter 4 bøffer af roastbeef (150 g pr. stk.) ca. 1 spsk groft kværnet sort peber 1 spsk olie 1 tsk salt Frugtsalsa 2 kiwi, i tern 1 lille hakket rødløg 2 nektariner i tern 1 lille rød peberfrugt i tern 2 tsk citron- eller limesaft 2 tsk olie 1 knsp salt Tilbehør kogte, stegte eller bagte kartofler og blandede salatblade Bland alle ingredienserne til salsaen i en skål og stil den i køleskabet. Pres bøfferne lidt flade og gnid den ene side med peber. Lad dem ligge og trække ca. 15 minutter. Pensl skiverne med olie. Grill eller steg dem 3-4 minutter på hver side og drys med salt. Server bøfferne med salsa og tilbehør. Laks med tomat- og basilikumcreme. Ovntemperatur 225º. Tilberedning ca. 25 minutter 600 g fersk laksefilet 1 tsk salt 1 knsp hvid peber Tomat- og basilikumcreme 2 tomater i små tern 1 dl hakkede basilikum blade 1-2 tsk fintrevet peberrod 2 dl creme fraiche 9% Tilbehør kogte kartofler, kogte grønne asparges, radiser og salatblade. Del laksen i 4 lige store stykker. Læg dem i et smurt, ildfast fad og drys med salt og peber. Bland forsigtigt tomater, basilikum og peberrod i creme fraichen. Fordel cremen på fiskestykkerne. Sæt fadet midt i ovnen til fisken er gennemstegt ca minutter. Server laksen med tilbehør. Kylling med grøntsager og abrikoser. Ovntemperatur 200. Tilberedning ca. 1 time 1 kylling 3 gulerødder 2 fennikel 1 porre 12 tørrede abrikoser 2-3 kviste rosmarin frisk kværnet sort peber ½ dl kyllingebouillon Tilbehør pasta eller kartofler Tag indmaden ud af kyllingen. Læg den i en stegeso eller en gryde med låg (uden plastikhåndtag). Skær gulerødder, fennikel og porre i grove tern og læg dem i gryden. Tilsæt abrikoser, rosmarin, peber og bouillon. Læg låget på og stil gryden i en 200 varm ovn i ca. 45 minutter eller til temperaturen er 75 inde ved benet. Tag låget af de sidste 10 minutter, så kyllingen får lidt farve. Server friskkogt pasta eller kartofler til.

8 Børnevenlig pastasalat Til 1 person 150 g kogt pasta evt. en rest 1 spsk olivenolie 8 cherry tomater 8 cm agurk ½ dl bælgede ærter evt. fra fryseren ½ dl majskorn evt. fra fryseren høvlet parmesan lidt ristede og saltede cashewnødder eller jordnødder brøndkarse Kom pastaen i en plastikbox med låg. Vend olien i. Del tomaterne i halve eller kvarte. Skær agurken i tern. Bland tomat, agurk, ærter og majskorn i pastaen. Høvl tynde spåner parmesanost over og drys med cashewnødder og brøndkarse. Supplér pastasalaten med groft brød. Frugt og grønt hører med i madpakken Grovbollesandwich til madkassen 1 grovbolle eller 1 rugklapper 1 spsk mirakelvip light lufttørret skinke små agurketern 2 skiver tomat salatblade, f.eks. ruccola evt. dild eller karse Smør bollen med mirakelvip og kom rejer, agurk, tomat og salat på. Drys med dild og læg sandwichen sammen. Pak bollen ind i madpapir og kom evt. et fint silkebånd eller snor omkring. Tips Skift evt. skinken ud med rejer, filet, røget eller gravad laks. I stedet for mirakelvip kan ketchup, mild sød sennep, tomatsaft og let frisk ost bruges til at smøre på brødet.

9 Rösti med vegetarisk Skagencreme Rösti 2 dl hvedemel 1 ½ tsk salt 5 dl mælk 1 æg 8 kartofler (700 g) olie eller smør Bland mel og salt. Tilsæt halvdelen af mælken og ægget. Skræl kartoflerne og riv dem fint direkte ned i dejen, så de ikke bliver brune. Tilsæt resten af mælken og rør dejen jævn. Bages som tynde pandekager eller som små tykke rösti. Bland alle ingredienserne til Skagencremen og smag til med salt. Server cremen til röstierne. Hvid bønnesuppe med svampe og krydderolie 400 g kogte hvide bønner (f.eks. butterbeans) 1 løg 2 kartofler 2 spsk smør eller olie 8 dl vand 1 bouillonterning 1 dl creme fraiche 9% 200 g champignon 2 spsk smør eller olie Skagencreme 1 dl creme fraiche 9% 2 groftrevne gulerødder 1 lille hakket rødløg 1 dl hakket bladselleri ½ tsk sambal oelek ½ dl hakket dild 2 knsp salt Krydderurteolie ½ dl god olie 1-2 spsk finthakket persille 2 spsk blandede finthakkede grønne krydderurter. (f.eks. basilikum, timian, salvie) Tilbehør brød Hak løget. Skræl og skær kartoflerne i skiver. Varm fedtstoffet i en gryde og steg løg og kartofler nogle minutter. Tilsæt bønner, vand og bouillonterningen. Kog ca. 10 minutter til kartoflerne er møre og blend suppen med en stavblender. Rengør svampene, skær dem i skiver og brun dem på en pande. Bland olie, persille og krydderurter sammen. Læg svampene i suppen lige inden servering Dryp krydderolien over suppen og server den med brød. Stegte gnocci med parmesan og urter Til 2 personer Gnocci 6 kartofler (ca. 500 g) 1 æg 1 dl hvedemel ½ tsk salt 1 dl revet parmesanost 2 spsk olivenolie Tilbehør revet parmesan Tomatsalsa 4 tomater ½ rødløg 1 dl friske basilikum blade 1 spsk citronsaft salt og sort peber Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker. Kog kartoflerne møre. Hæld vandet fra og mos dem med en gaffel direkte i gryden. Bland kartoflerne med æg, mel, salt og ost. Ælt dejen let igennem på et bord drysset med mel, form den i 2 cm tykke ruller og skær dem i 3 cm lange stykker. Tryk dem med en gaffel dyppet i mel. Steg gnoccierne i olien. Skær tomaterne i tern og hak løget fint. Hak basilikumbladene. Bland tomater, løg og basilikum, citronsaft og smag til med salt og peber. Server gnoccierne med tomatsalsa og revet parmesan. SALATER OG DRESSINGER Kolde saucer Saucen er nødvendig til de fleste madretter. Den får salaten til at se lækker ud og forstærker smagen på fisk eller kød og gør grønsagsretter til et komplet måltid. Kolde saucer er enkle og hurtige at lave. Grundingrediensen kan være et syrnet mælkeprodukt som creme fraiche, yoghurt naturel eller fromage frais. Kolde saucer kan også lavet af blendede eller purerede grøntsager, eller olier som i dressinger og mayonnaise. Beregn ¼ -½ dl kold sauce per person. Sæt smag på din mad 3 spsk chilisauce eller ketchup, 1 tsk finthakket chilipeber, 1 lille presset fed hvidløg. Passer til burger, pølse, bøf og ristede majskolber. 100 g moset fetaost og 1 fed presset hvidløg. Passer f.eks. til ristede grøntsager, rodfrugter eller grillede lammekoteletter. Revet skal og saft af en lime, 1 tsk honning, 2 tsk sambal olek. Passer til grillet kylling eller svinekød, stegt laks, ristede grøntsager. Hakket mint chokolade (f.eks. After Eight) i creme fraiche eller fromage frais. Passer til ovnstegte bananer, ovnstegte æbler, konserverede frugter eller frugtsalat. Caesardressing Ca. 3 dl Tilberedningstid: ca. 10 minutter 1 pasteuriseret æg 1 fed hvidløg 1 spsk Dijon sennep saften af ½ citron 2 ansjosfileter 1½ dl olivenolie salt og peber Kom æg, hvidløg, sennep, citronsaft og ansjosfileter i en blender. Blend til en jævn masse og hæld olien langsomt i, i en tynd stråle, mens der blendes. Smag dressingen til med salt og peber.

10 Tagliatelle med asparges og hasselnødder 300 g tagliatelle pasta 500 g grønne asparges 1 dl hasselnødder 2 fed hvidløg 2 spsk olie eller smør salt 2 dl revet stærk ost, f.eks. Svecia eller Primadonna Kog pastaen efter anvisning på emballagen. Knæk den nederste hårde del af aspargesene og skær dem i mindre stykker Hak nødderne groft og hak hvidløget fint. Steg asparges, nødder og hvidløg i fedtstoffet på en stegepande. Smag til med salt. Bland pastaen med asparges og drys osten over. Urtedressing Tilberedningstid: ca. 10 minutter ½ dl frisk grofthakket estragon eller frisk rosmarin 2 spsk citronsaft 3 spsk rapsolie ½ spsk flydende honning 1 knsp salt ½ knsp sort peber Bland ingredienserne sammen i en skål og lad det stå nogle timer før servering. Indisk yoghurtsauce Rød linsegryde med citron 2 dl røde linser 2 løg 2 fed hvidløg 2 kartofler 2 stængler bladselleri 1 rød peberfrugt ½ lille blomkålshoved 2 spsk smør eller olie 1 tsk gurkemeje saft og skal af ½ citron 4 dl vand salt Tilbehør ris, chutney og yoghurt naturel. Skyld og rens linserne ordentligt. Hak løget og pres hvidløget. Skræl og skær kartoflerne i mindre stykker. Skær bladsellerien i skiver. Skyl og fjern kernerne fra peberfrugten og skær den i tern. Del blomkålen i små buketter. Steg løg, kartofler, og alle grøntsagerne i fedtstoffet i en stor gryde. Tilsæt gurkemeje. Hæld citronsaft, citronskal og vand over og tilsæt de røde linser. Kog under låg ca. 10 minutter eller til linserne er møre. Rør i gryden af og til og smag til med salt. Server linsegryden med ris, chutney og yoghurt. Ovnbagte rodfrugter Tilberedning ca. 45 minutter. 1-1¼ kg rodfrugter f.eks. kartofler, kålrabi, gulerødder, pastinak, rodselleri, persillerod olivenolie strimlet skal af økologisk citron eller lime rosmarin eller timian salt Varm ovnen til 225. Børst eller skræl rodfrugterne og skær dem i grove tern, i både eller i halve. Læg rodfrugterne i et ovnfast fad, dryp lidt olie over og vend dem rundt. Stil fadet i ovnen på anden øverste ribbe og bag dem ca. 30 minutter. Vend dem af og til, så de bliver jævnt brune. Drys lidt strimlet citronskal og krydderurter over, når halvdelen af tiden er gået. Mærk efter med en kødnål om de er tilpas møre og drys med lidt salt. Server de bagte rodfrugter f.eks. med en kold cremefraiche sauce smagt til med hakkede krydderurter eller spis dem til en kød- eller kyllingeret. Tips: For variationens skyld kan rodfrugterne vendes med stødte koriander og muscavadosukker inden stegning. 2 dl yoghurt naturel 1 spsk finthakket frisk mynte 1 knsp garam masala 1 knsp hvid peber 1 knsp salt Bland alle ingredienserne sammen. Saucen er god til grillede lammekoteletter og kylling. Ruccoladressing Ca. 2 dl Tilberedningstid: ca. 10 minutter. 50 g ruccola salat (ca. en håndfuld) 20 g ristede pinjekerner 1 dl olie, bland gerne nøddeolie og rapsolie 2 spsk æbleeddike ½-1 fed hvidløg salt og peber lidt sukker Blend alle ingredienserne til en jævn sauce. Dressingen holder et par dage i køleskabet. Egner sig godt til kartoffelsalat, grøn salat eller som sauce. TILBEREDNINGSTIPS Kog grøntsagerne i så lidt vand som muligt, og så kort tid som muligt så mineraler, vitaminer og farver ikke forsvinder ud med kogevandet.

11 Kikærtegryde Til 3-4 personer Tilberedning ca. 20 minutter 1 dåse flåede tomater (400 g) 1 dl vand 2 løg 1-2 gule eller røde peberfrugter 150 g frosne grønne bønner 1 grønsagsbouillonterning eller fond i tilsvarende mængde 1 tsk salt 1 knivspids sort peber ½ - 1 tsk paprika 2 dåser kikærter (à ca. 400g) Hæld de flåede tomater og vandet i en gryde. Pil løgene og skær dem i både, skyl peberfrugterne og skær dem i stykker. Kom løg og peberfrugter i gryden. Tilsæt frosne bønner, bouillonterning eller fond, salt, peber og paprikapulver. Kog det under låg over svag varme i 8-10 minutter. Tilsæt evt. lidt mere vand. Hæld vandet fra kikærterne, skyl dem og lad vandet løbe fra. Kom kikærterne i gryden og lad dem blive varme. Servér retten alene eller med røget skinke eller pølse som tilbehør. Æble- eller pærechips Tilberedning: 10 minutter + tid i ovnen Turbo is med nødder Til 3 personer Tilberedning ca. 15 minutter Festlig frugtsalat 2 æbler 2 nektariner eller en mango, skrællet 1 skrællet banan 1 appelsin evt ananas kirsebær 2 passionsfrugter friske citronmelisse blade Tilberedning: ca. 10 minutter Tag kernehuse ud af æblerne og sten ud af nektariner og mango. Skær dem i tern. Skær bananen i skiver. Skræl appelsinen og skær den i mindre stykker. Bland frugterne i en skål. Skrab kerner og saft ud af passionsfrugten, med en ske, over frugtsalaten. Pynt evt. med citronmelisse Bland evt. fromage frais med vanillesukker og server det til. Is egner sig også godt til frugtsalaten. æble eller pære flormelis Skyl æblerne. Skær dem i millimetertynde skiver. Læg dem på en bageplade med bagepapir. Sigt rigeligt med flormelis over. Sæt dem i en ovn ved ca. 100 C. Man kan godt sætte to plader i ovnen samtidigt, men lad dem bytte plads efter halvdelen af tiden er gået. Tørretid i ovnen er ca. 4 timer. Chipsene skal opbevares tørt. Server dem som tilbehør, f.eks. til desserter som sorbet eller suppe. 3 spsk hakkede mandler eller nødder og/eller solsikkefrø ca. 200 g frosne bær, f.eks. blåbær, hindbær, brombær eller tyttebær 2,5 dl frossen yoghurt naturel eller fromage frais 1-2 tsk honning eller sukker 1 knsp vanillesukker Rist mandler, nødder og/eller solsikkekerner på en tør, varm stegepande, indtil de har fået lidt farve men dog uden at de brænder på. Bland de frosne bær med resten af ingredienserne i en foodprocessor eller med en stavblender til det får en jævn konsistens. Smag til med sukker, hvis bærrene er sure. Fordel nøddeblandingen i bunden af tre glas. Kom isen ovenpå og server straks.

12 Smoothie 2 glas 1 banan 1 dl frosne eller friske, usødede bær f.eks. hindbær eller solbær 1 dl letmælksyoghurt naturel 1 dl letmælk Skær bananen i mindre stykker og læg frugten i en lille skål. Hæld yoghurten og mælken på og pisk det til en jævn drik. Brug evt. blender. Server smoothien i store glas og drik den straks. Fredagshygge Lav en tallerken med grønsagsstave i forskellige farver og server med forskellige dips. Gulerødder, rød peber, blomkål og agurk kan suppleres med selleri, paprika, asparges, blomkål, broccoli, radiser og fennikel eller friske champignon. Rodfrugter er også godt. Forslag til dip: 1 moset avocado, 1 dl letmælksyoghurt naturel, 1 presset hvidløg og 1 2 knivspidser chilipeber. 2 dl letmælksyoghurt naturel, 2 spsk chilisovs, 1 spsk karrypulver og 1 tsk oregano. 2 dl letmælksyoghurt naturel, 4 spsk kaviar og 0,5 dl klippet purløg. 2 dl letmælksyoghurt naturel, 1 dl fintrevet agurk, 1 presset hvidløg, 2 knivspidser salt 1 tsk tørret mynte. BØRN OG MELLEMMÅLTIDER Især for mindre børn kan der være langt mellem hovedmåltiderne, hvis appetitten er begrænset. Mætte børn er som oftest glade børn, så tænk også på at forbygge»ulvetimen«med et let måltid inden aftensmaden. Det kan være frisk frugt, yoghurt naturel med frisk frugt eller bær, groft knækbrød eller skorper, et stykke rugbrød med magert pålæg.

13 GRØNNE FRISTELSER giver opskrifter og tips til gode måltider og ideer til en sund livsstil med daglig motion. Hæftet er lavet i samarbejde mellem FDB i Danmark, KF i Sverige og Coop NKL i Norge, som udgør de nordiske brugsforeningers fællesforeninger. De tre foreninger dannede i 2002 Coop Norden. Coop Norden driver detailhandel i Danmark, Norge og Sverige, og samarbejdet sikrer bl.a. bedre priser til vores medlemmer og kunder. Navnet Coop kommer af det latinske udtryk cooperatio, som er sammensat af con og opera, der betyder samarbejde. Ordet findes også på dansk: kooperativ, og forkortelsen Coop bruges af andels- eller medlemsejede virksomheder over hele verden. Coop Norden Danmark A/S er Danmarks største detailhandelsvirksomhed og driver kæderne Kvickly xtra, Kvickly, SuperBrugsen, Dagli Brugsen og LokalBrugsen samt datterselskaberne Fakta A/S og Irma A/S. Coop stiller krav til varerne og kontrollerer, at de overholdes. Vi har blandt andet sat vores egen standard for at begrænse brugen af sprøjtemidler mest muligt i frugt og grønt fra det spanske Almeria-område og på spanske citrusfrugter. Coop tilbyder også økologisk frugt og grønt både i butik kerne og gennem vores abonnementskasser, der kan bestilles på Internettet. Læs mere om Coop på eller Produktion: FDB, Danmark Layout: Blooms Byrå AB, Sverige Tekst: Coop Norden, FDB i Danmark Udgivelse: August 2005

Morgenmad og mellemmåltid

Morgenmad og mellemmåltid Morgenmad og mellemmåltid Morgenmad Vælg mellem Skyr med æblemost kanel og nødder Skyr med ingefær og rugbrød Ristet rugbrød med ost og et blødkogt æg Æggepandekage med skinke og ost Knækbrød med ost Spinat

Læs mere

Morgenmad og mellemmåltid

Morgenmad og mellemmåltid Morgenmad og mellemmåltid Morgenmad Vælg mellem Skyr med æblemost kanel og nødder Skyr med ingefær og rugbrød Ristet rugbrød med ost og et blødkogt æg Æggepandekage med skinke og ost Knækbrød med ost Spinat

Læs mere

Grøntsager og kostfibre

Grøntsager og kostfibre Grøntsager og kostfibre Patientinformation Grøntsager Grøntsager, og især de grove grøntsager, indeholder mange kostfibre. Det er derfor godt at spise mange af de grove grøntsager og gerne flere gange

Læs mere

Kostfibre hvorfor. De tager plads for andre fødevarer. De hjælper med stabilt blodsukker De stjæler kalorier på deres vej

Kostfibre hvorfor. De tager plads for andre fødevarer. De hjælper med stabilt blodsukker De stjæler kalorier på deres vej Kostfibre hvorfor. De mætter De hjælper med stabilt blodsukker De stjæler kalorier på deres vej Maden flyttes hurtigere gennem kroppen De tager plads for andre fødevarer Tager lang tid at spise giver hurtigere

Læs mere

Morgenmad Her får du ideer til din morgenmad, som er nemt og hurtigt at lave. De forskellige ideer kan mikses og kombineres med andet.

Morgenmad Her får du ideer til din morgenmad, som er nemt og hurtigt at lave. De forskellige ideer kan mikses og kombineres med andet. Morgenmad Her får du ideer til din morgenmad, som er nemt og hurtigt at lave. De forskellige ideer kan mikses og kombineres med andet. Yoghurt naturel (evt. blandet med fromage fraiche) med fiberdrys og

Læs mere

Hokkaidosuppe 1 hokkaido 1 løg 1spsk olivenolie 1l grøntsagsbouillion eller vand 1 rød peberfrugt 1 rød chili 1 spsk. spidskommen 2-3 dl kokosmælk

Hokkaidosuppe 1 hokkaido 1 løg 1spsk olivenolie 1l grøntsagsbouillion eller vand 1 rød peberfrugt 1 rød chili 1 spsk. spidskommen 2-3 dl kokosmælk Hokkaidosuppe 1 hokkaido 1 løg 1spsk olivenolie 1l grøntsagsbouillion eller vand 1 rød peberfrugt 1 rød chili 1 spsk. spidskommen 2-3 dl kokosmælk Skræl græskarret. Hvis skallen er tynd, behøver du ikke

Læs mere

Salat og dressing. Dressing. Regionshospitalet Viborg, Skive, Kjellerup Børneafdelingen. Vælg dressing med højst 5 g fedt pr. 100 g.

Salat og dressing. Dressing. Regionshospitalet Viborg, Skive, Kjellerup Børneafdelingen. Vælg dressing med højst 5 g fedt pr. 100 g. Salat og dressing Dressing Vælg dressing med højst 5 g fedt pr. 100 g. Færdigkøbt dressing Fedtfri dressing eller dressing med max. 5 % fedt. Dressingpulvere beregnet til omrøring med olie eller creme

Læs mere

Kostplan En uge fra Diva Light

Kostplan En uge fra Diva Light Kostplan En uge fra Diva Light Mandag 1 æg ½ avokado Peberfrugt 2 tsk pesto eller nøddeolie 20 gram mandler 1 tomat Kog ægget til det er blødkogt eller hårdkogt, vend peberfrugt og avokado i pesto eller

Læs mere

Mejeriprodukter og mere frugt

Mejeriprodukter og mere frugt Mejeriprodukter og mere frugt Bilag Side 1 Morgenfrisk Frugtyoghurt (4 pers.) 8 dl yoghurt naturel af letmælk eller skummetmælk 200 g frugt, fx banan, melon, appelsin, æble, bær 25 g. mandler Vælg én eller

Læs mere

Morgenmad og mellemmåltid

Morgenmad og mellemmåltid Morgenmad og mellemmåltid Morgenmad Vælg mellem Skyr med æblemost kanel og nødder Skyr med ingefær og rugbrød Ristet rugbrød med ost og et blødkogt æg Æggepandekage med skinke og ost Knækbrød med ost Spinat

Læs mere

Morgenmad til alle uger

Morgenmad til alle uger Skyr med æblemost, kanel og nødder 1,5 dl skyr 1 tsk. honning 1 tsk. kanel 20 g hasselnødder 2 spsk. æblemost Morgenmad til alle uger - vælg ét måltid hver dag 1. Pisk skyr med honning, kanel og æblemost.

Læs mere

OM DAGEN. Få gode ideer til frugt og grønt morgen, middag, aften og ind i mellem

OM DAGEN. Få gode ideer til frugt og grønt morgen, middag, aften og ind i mellem OM DAGEN 6 også når du flytter hjemmefra Få gode ideer til hvordan du får 6 om dagen morgen, middag og aften ind i mellem Få gode ideer til frugt og grønt morgen, middag, aften og ind i mellem Et af de

Læs mere

Pip i madkassen. Rose Poultry A/S Tværmosevej 10 7830 Vinderup Telefon 99 95 95 95 Fax 99 95 95 40. www.rosepoultry.dk, rose@rosepoultry.

Pip i madkassen. Rose Poultry A/S Tværmosevej 10 7830 Vinderup Telefon 99 95 95 95 Fax 99 95 95 40. www.rosepoultry.dk, rose@rosepoultry. Pip i madkassen Rose Poultry A/S Tværmosevej 10 7830 Vinderup Telefon 99 95 95 95 Fax 99 95 95 40 www.rosepoultry.dk, rose@rosepoultry.dk Mere end bare madpakker! Vi har udviklet en håndfuld lækre og sunde

Læs mere

Mandag; Fuldkorns spaghetti Carbonara og salat med ærter

Mandag; Fuldkorns spaghetti Carbonara og salat med ærter Mandag; Fuldkorns spaghetti Carbonara og salat med ærter Carbonara - Det skal du bruge: 1 ps fuldkornsspaghetti ca. 500 gram, koges 1 minut mindre end angivet på pakke 5 skiver bacon 2 stk. nye små gulerødder,

Læs mere

SØFF- opskrifter, august 2014. Squashsalat med peberrod

SØFF- opskrifter, august 2014. Squashsalat med peberrod SØFF- opskrifter, august 2014 Squashsalat med peberrod 4 små squash på omkring 12-15 cm 1/2-1 tsk salt 3 spsk eddike (æblecidereddike kan også bruges) 2-3 spsk sukker kværnet peber 1 spsk revet peberrod

Læs mere

Vinter 2013. De kliniske diætister 2013-01-02

Vinter 2013. De kliniske diætister 2013-01-02 Vinter 2013 - Blomkålssuppe - Torsk i øldej med urteremoulade - Kylling med kikærter - Linsesalat - Broccoli salat - Klatboller - Rødbedekage med skyr creme Blomkålssuppe - 4 personer 1 lille blomkålshoved

Læs mere

Guide. opskrifter. Lene Hansson. Alle i sund og slank version. sider. 16 opskrifter i alt. Marts 2014- Se flere guider på bt.dk/plus og b.

Guide. opskrifter. Lene Hansson. Alle i sund og slank version. sider. 16 opskrifter i alt. Marts 2014- Se flere guider på bt.dk/plus og b. Foto: Claus Bech Guide Marts 2014- Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus Lene Hansson opskrifter 8 36 sider Alle i sund og slank version 16 opskrifter i alt INDHOLD I DETTE HÆFTE: Sund: Skøn varm

Læs mere

Praktisk madlavning 2. Vægtstopsgruppen

Praktisk madlavning 2. Vægtstopsgruppen Praktisk madlavning 2 Vægtstopsgruppen Syddjurs kommune 2010/2011 Af Jette Jensen Program for 2. gang praktisk madlavning Hvordan går det med vægtstopprojektet? Fortæl om Jeres succeser Hvad gør I, når

Læs mere

FRISKE RÅVARER. Sensommerens. med kød på

FRISKE RÅVARER. Sensommerens. med kød på FRISKE RÅVARER Sensommerens med kød på 2 3 Koteletter i fad med friske urter 4 Koteletter og grønt: 4 svinekoteletter (ca. 5 600 g) 200 g champignon eller shiitake svampe 1 squash Sovs: 1 løg 1 fed hvidløg

Læs mere

Uge 28. Indkøb. Rema1000. Sidste uge. Basis. Denne uge består madplanen af: Spagetti med kødboller, linser og spinat.

Uge 28. Indkøb. Rema1000. Sidste uge. Basis. Denne uge består madplanen af: Spagetti med kødboller, linser og spinat. Denne uge består madplanen af: Uge 28 Spicy Blomkålssuppe med kylling og ærter Spagetti med kødboller, linser og spinat. Omelet m. Tomater og revet blomkål Sommerchili m. Hakket kylling Frikadelleruller

Læs mere

Kokkelærerens madplan. Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag. med. Rugbrød med kylling og agurkesalat

Kokkelærerens madplan. Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag. med. Rugbrød med kylling og agurkesalat Kokkelærerens madplan Aftensmad Madpakke - små forslag til, hvordan vi kan bruge vores rester Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Spaghetti Kylling med Lakseruller Ribbensteg med med urtekødboller nye

Læs mere

Vask svampene og del dem i kvarte. Rist svampene og fennikel af på en pande med lidt olie.

Vask svampene og del dem i kvarte. Rist svampene og fennikel af på en pande med lidt olie. Mandag Omelet med friske svampe, ost og fennikel 8 stk. æg 0,5 dl mælk 10 gram smør 100 gram reven parmesan eller cheddar ost 1 stk. fennikel, delt i halve og skåret super tyndt 200 gram svampe, som Karl

Læs mere

Uge 27. Indkøb: Basis: Denne uge består madplanen af:

Uge 27. Indkøb: Basis: Denne uge består madplanen af: Denne uge består madplanen af: Uge 27 Kylling med basilikum Blomkålskarrysuppe Pasta m. Cherrytomater, mozarella og roculasalat Krebinetter med marinerede grønne bønner Hønsekødssuppe Risotto med kylling

Læs mere

Forslag til dagens måltider

Forslag til dagens måltider Forslag til dagens måltider for en kvinde på 31 60 år med normal vægt og fysisk aktivitet, som ikke indtager mælkeprodukter 8300 kj/dag + råderum til tomme kalorier på 900 kj/dag svarende til 10 % af energiindtaget

Læs mere

Familieudvalgets. Kartoffelopskrifter

Familieudvalgets. Kartoffelopskrifter Familieudvalgets Kartoffelopskrifter Forretter Kartoffelsuppe med karry og rejer 750 g kartofler 3 løg 5 g margarine -2 spsk karry /2 l grønsagsbouillon 2 gulerødder 300 g rejer bdt. purløg Skræl kartoflerne

Læs mere

Sundhedsugen uge 17-2011.

Sundhedsugen uge 17-2011. Sundhedsugen uge 17-2011. I årets sundhedsuge er maden planlagt ud fra de 8 kostråd. Det vil sige, at maden har et lavt indhold af fedt og et højt indhold af kulhydrater. I menuen indgår årstidens råvarer,

Læs mere

4 personer. Ingredienser

4 personer. Ingredienser Fiskefrikadeller med laks og asparges Quinoasalat 3-200 g torskefilet, sejfilet el. lign. uden de små ben Salt Peber ½ løg 1 æg Evt lidt mælk 1 spsk. mel 2-3 skiver røget laks 3 grønne asparges Smør og

Læs mere

KRYDRET KØDSAUCE MED BÅNDPASTA

KRYDRET KØDSAUCE MED BÅNDPASTA 2 stilke bladselleri 2 fed hvidløg 2 gulerødder 1 renset rød chili 1 spsk. olivenolie 50 g bacon i små tern 600 g hakket oksekød, 1 ds. flåede hakkede tomater 2 dl bouillon 2 tsk. tørret oregano salt,

Læs mere

Skinketortilla med sennepscreme

Skinketortilla med sennepscreme Skinketortilla med sennepscreme Ingredienser 100 g friskost med højst 4 % fedt 1 spsk. sød fransk sennep 1 tsk. dijonsennep Salt og peber Fyld 2 blade icebergsalat 1 stor gulerod (ca. 100 g) ½ grøn peberfrugt

Læs mere

Kokkelærerens madplan. Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag. Tortilla med oksekød, avocado, dressing og grøn salat

Kokkelærerens madplan. Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag. Tortilla med oksekød, avocado, dressing og grøn salat Kokkelærerens madplan Aftensmad Madpakke - små forslag til, hvordan vi kan bruge vores rester Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Pasta med asparges og parmaskinke Rester fra weekenden Fiskefrikadeller

Læs mere

7 dage - 7 måltider. Af Lene Hansson. Opskrifter - indkøbsplan - hygge til weekenden. 7 dage - 7 måltider. Af Lene Hansson.

7 dage - 7 måltider. Af Lene Hansson. Opskrifter - indkøbsplan - hygge til weekenden. 7 dage - 7 måltider. Af Lene Hansson. KOSTPLAN - UgE 27 Foto: L&R Indkøb Dette skal du købe i denne uge (ingredienser til weekendhygge ikke medtaget): Fokusgrønt Æbler Peberrod Cherrytomater Frugt og grønt: Rødbede Courgette Rød peberfrugt

Læs mere

Kostplan - uge 9. 7 dage - 7 måltider. Opskrifter, indkøbsplan, hygge til weekenden Af Lene Hansson

Kostplan - uge 9. 7 dage - 7 måltider. Opskrifter, indkøbsplan, hygge til weekenden Af Lene Hansson Kostplan - uge 9 7 dage - 7 måltider Opskrifter, indkøbsplan, hygge til weekenden Af Lene Hansson BASISVARER DU ALTID HAR I DIT KØKKEN Agavesirup Brune ris eller fuldkornsris Chili (frisk og tørret) Citroner

Læs mere

Krydderbøf med dijonsauce og rodfrugtmos 4 personer. Cremet kartoffelsuppe med røget laks 4 personer

Krydderbøf med dijonsauce og rodfrugtmos 4 personer. Cremet kartoffelsuppe med røget laks 4 personer Lad dig bare friste Krydderbøf med dijonsauce og rodfrugtmos 4 personer 400-500 g hakket oksekød 1 spsk. Knorr krydderblanding til Kød og Grill Becel flydende til stegning af bøfferne Rodfrugtmos: 3-4

Læs mere

Praktisk madlavning. Vægtstopsgruppen

Praktisk madlavning. Vægtstopsgruppen Praktisk madlavning Vægtstopsgruppen Syddjurs kommune 2010 Af Jette Jensen Program for 1. gang praktisk madlavning Kostændringer og ernæringsforbedringer Gennemgang af menu Opdeling af grupper Praktisk

Læs mere

Eriks Mad og Musik 25.6. 2011 Kogte nye kartofler med dild Ingredienser TEMA: Kar tofler Kogte nye kartofler Ingredienser

Eriks Mad og Musik 25.6. 2011 Kogte nye kartofler med dild Ingredienser TEMA: Kar tofler Kogte nye kartofler Ingredienser Eriks Mad og Musik.. 0 Kogte nye kartofler Kartofler Groft salt Smør Evt. persille eller dild TEMA: Kartofler Vask kartoflerne og kog dem men endelig ikke for længe. 0- minutter kan være nok, hvis de er

Læs mere

GRILLPØLSER MED KARTOFFELSALAT

GRILLPØLSER MED KARTOFFELSALAT 8 grillpølser Kartoffelsalat: 1 kg kartofler 4 æg 1 pk. bacon i tern, 120-150 g 2 dl cheddarost i tern 2 dl finthakket porre GRILLPØLSER MED KARTOFFELSALAT Dressing: 2 dl græsk yoghurt ½ dl tomatpuré 2

Læs mere

Den økologiske. madpakke

Den økologiske. madpakke Den økologiske madpakke God smag God dag Den daglige madpakke skal ikke bare være sund, sjov, varieret og velsmagende den skal også være både nem at tilberede og nem at spise. Det er ikke nemt! I dette

Læs mere

Kokkelærerens madplan

Kokkelærerens madplan Kokkelærerens madplan Aftensmad Madpakke - små forslag til hvordan vi kan bruge vores rester Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Kylling i karry Sur sød suppe med med ris og svinekødsstrimler salat og

Læs mere

OPSKRIFTSHÆFTE. 10 sunde opskrifter til inspiration

OPSKRIFTSHÆFTE. 10 sunde opskrifter til inspiration OPSKRIFTSHÆFTE 10 sunde opskrifter til inspiration Fiskesuppe m. laks og rejer Ingredienser 1 løg 4 mellemstore gulerødder 1 fennikel 3 porrer 1spsk olivenolie 1½l grønsagsbouillon 1tsk gurkemeje salt

Læs mere

Stoganoff på klassisk facon. Marineret svinefilet med perlebygsalat. Opskrift 1 Opskrift 2. 1 stk. marineret svinefilet

Stoganoff på klassisk facon. Marineret svinefilet med perlebygsalat. Opskrift 1 Opskrift 2. 1 stk. marineret svinefilet Marineret svinefilet med perlebygsalat Opskrift 1 Opskrift 2 Stoganoff på klassisk facon 1 stk. marineret svinefilet 250 g perlebyg 150 g grønne bønner 150 g blomkål 200 g cherrytomater Dressing 2 spsk.

Læs mere

Mad fra Thailand. Mad fra Thailand. Torsdag d. 27 Januar 2011

Mad fra Thailand. Mad fra Thailand. Torsdag d. 27 Januar 2011 Mad fra Thailand Rød Grøntsags karry 1 spsk olie 1 løg, hakket 1-2 spsk rød karrypasta 3,75 dl kokosmælk 2,5 dl vand 350g kartofler, i tern 200g blomkål, i buketter 6 kaffir lime blade 150g grønne bønner,

Læs mere

Indholdsfortegnelse:

Indholdsfortegnelse: Mine yndlingsopskrifter i Eventyrhuset. Kære mor og far I Eventyrhuset får vi serveret meget forskellig mad, og jeg har nogle madretter, som jeg elsker, og spiser rigtig meget af. Jeg har løbende fået

Læs mere

Oksekødsgryde. Det skal du bruge (4 pers.) Sådan gør du. Nøglehulsopskrift - 26 juni 2013

Oksekødsgryde. Det skal du bruge (4 pers.) Sådan gør du. Nøglehulsopskrift - 26 juni 2013 nøglehuls retter 1 Oksekødsgryde Nøglehulsopskrift - 26 juni 2013 Oksekødsgryde Det skal du bruge (4 pers.) 400 g SMAGFULD hakket oksekød 3-7% 1 spsk. olie 1 stort skrællet groft hakket løg (ca. 90 g)

Læs mere

Gulerodssuppe med linser

Gulerodssuppe med linser nøglehuls retter 2 Gulerodssuppe med linser Nøglehulsopskrift - 26 juni 2013 Gulerodssuppe med linser Det skal du bruge (4 pers.) 750 g skrællede kartofler 3 store skrællede gulerødder (ca. 255 g) 2 store

Læs mere

Ælt alle ingredienser sammen til en homogen dej. Lad dejen hvile under et viskestykke i 3 timer. Dejen kan derefter rulles ud og videreforarbejdes.

Ælt alle ingredienser sammen til en homogen dej. Lad dejen hvile under et viskestykke i 3 timer. Dejen kan derefter rulles ud og videreforarbejdes. DEJ-GRUNDOPSKRIFTER Pie-dej 1,5 kg mel 15 g salt 250 g smør eller fedtstof 3/8 l vand Ælt alle ingredienser sammen til en homogen dej. Lad dejen hvile under et viskestykke i 3 timer. Dejen kan derefter

Læs mere

Madpakker til unge unge

Madpakker til unge unge Hvorfor Madpakker til unge unge Ca. 1/3 af den daglige energi skal indtages mens man er i skole eller på arbejde. Når man spiser sundt gavner det helbredet, man får mere energi og en bedre koncentrationsevne

Læs mere

Forslag til dagens måltider for en pige på 10 13 år med normal vægt og fysisk aktivitet

Forslag til dagens måltider for en pige på 10 13 år med normal vægt og fysisk aktivitet Forslag til dagens måltider for en pige på 10 13 år med normal vægt og fysisk aktivitet Ca. 8000 kj/dag + råderum til tomme kalorier på 600 kj/dag svarende til 7 % af energiindtaget (Svarer til ca. 1900

Læs mere

26.11. 2011. Gulerodssuppe. Agurkesuppe. TEMA: Nem mad

26.11. 2011. Gulerodssuppe. Agurkesuppe. TEMA: Nem mad Eriks Mad og Musik.. 0 Gulerodssuppe Agurkesuppe Tema: agurk ½ grøn peber ½ eller / lille chili lille løg ½ dl yoghurt fed hvidløg salt & peber evt. dl (eller ) hønsebouillon Skyl agurken, flæk den, skrab

Læs mere

Uge 31. Indkøb. Basis. Rema1000. Denne uge består madplanen af: Laks bagt m. Pesto, bønner og parmacrisp. Fiskepakke med kartofler og grøntsager

Uge 31. Indkøb. Basis. Rema1000. Denne uge består madplanen af: Laks bagt m. Pesto, bønner og parmacrisp. Fiskepakke med kartofler og grøntsager Denne uge består madplanen af: Uge 31 Laks bagt m. Pesto, bønner og parmacrisp Citronstegt kylling m. Asparges Mexicansk farsbrød med guacamole Nudelsuppe med svampe og forårsløg Fiskepakke med kartofler

Læs mere

Sund og varieret kost

Sund og varieret kost Karrysuppe med ris 2 spsk. olie 1-2 løg 3 fed hvidløg 2 spsk. karry 1 tsk. chili 1 bouillonterninger 2 pakker hakkede tomater 1 l. vand 100 g. ris 2 porre i tynde ringe Der kan evt. tilsættes kylling i

Læs mere

Eriks Mad og Musik 23. august 2008

Eriks Mad og Musik 23. august 2008 Eriks Mad og Musik. august 008 Skaldyr Pil selv rejer - ½ kg hele rejer tskf groft salt dild citron mayonnaise surbrød (eller ristet brød) Bring rigeligt vand i kog og tilsæt salt og dild. Kogte krebs

Læs mere

Guide. opskrifter. Lene Hansson. Alle i sund og slank version. sider. 14 opskrifter i alt. Oktober 2014- Se flere guider på bt.dk/plus og b.

Guide. opskrifter. Lene Hansson. Alle i sund og slank version. sider. 14 opskrifter i alt. Oktober 2014- Se flere guider på bt.dk/plus og b. Foto: jens Nørgaard Larsen Guide Oktober 2014- Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus Lene Hansson opskrifter 7 38 sider Alle i sund og slank version 14 opskrifter i alt INDHOLD I DETTE HÆFTE: Sund:

Læs mere

400 g rodfrugter (f.eks. persillerod, pastinak, gulerod, rødbede) 4 tsk olie 2 tsk citronsaft 1 tsk salt

400 g rodfrugter (f.eks. persillerod, pastinak, gulerod, rødbede) 4 tsk olie 2 tsk citronsaft 1 tsk salt Her er opskrifter, så I kan lave mad derhjemme. Det var fantastisk at møde jer. Jeg håber, I huske at bruge Jeres Mad-talenter i køkkenet derhjemme. I kan finde flere opskrifter på www.diaetist-iskov.dk.

Læs mere

8 retter med Lene hansson - alle i en sund og en slank version Lene Hansson har lavet 8 opskrifter i to versioner - en sund og en slank

8 retter med Lene hansson - alle i en sund og en slank version Lene Hansson har lavet 8 opskrifter i to versioner - en sund og en slank 8 retter med Lene hansson - alle i en sund og en slank version Lene Hansson har lavet 8 opskrifter i to versioner - en sund og en slank Af Lene Hansson Foto: Andreas Beck og Camilla Rønde, oktober 2012

Læs mere

FROKOSTFORSLAG fase 2

FROKOSTFORSLAG fase 2 FROKOSTFORSLAG fase 2 Du skal spise mad i starten af dagen og nedsætte indtagelsen i slutningen af dagen. De fleste har opbygget vaner der er modsat; man springer morgenmaden over eller spiser meget lidt

Læs mere

til vuggestuebørn Madplan 12 Forår Madplanen viser, hvilken type måltider der kan serveres for vuggestuebørn om foråret.

til vuggestuebørn Madplan 12 Forår Madplanen viser, hvilken type måltider der kan serveres for vuggestuebørn om foråret. Forår Brug forårets friske varer til at give kulør, smag og vitaminer til maden. På side 24 er der en oversigt over forårets billige og næringsrige sæsonvarer. Årstid 11 til vuggestuebørn Madplan Madplanen

Læs mere

Madplan for mænd til hele ugen

Madplan for mænd til hele ugen Sundhedsfremme Sundhedsfremme Furesø Kommune Stiager 2 3500 Værløse Madplan for mænd til hele ugen Tlf. 7235 5657 sundhed@furesoe.dk www.sund.furesoe.dk Furesø Kommune Rådhustorvet 2 3520 Farum www.furesoe.dk

Læs mere

GRÆSKE OVNSTEGTE FRIKADELLER I TOMATSOVS

GRÆSKE OVNSTEGTE FRIKADELLER I TOMATSOVS 600 g hakket oksekød 1 hakket løg 2 fed hvidløg, finthakket 1 bdt. persille 1 æg GRÆSKE OVNSTEGTE FRIKADELLER I TOMATSOVS Tomatsovs: 2 ds. flåede hakkede tomater 1 løg 1 fed knust hvidløg 1 dl tomatpuré

Læs mere

Lav mad med Mille: Muffins med hvid chokolade & majs. Sådan gør du: Det skal du bruge: (ca. 9-10 muffins)

Lav mad med Mille: Muffins med hvid chokolade & majs. Sådan gør du: Det skal du bruge: (ca. 9-10 muffins) Muffins med hvid chokolade & majs (ca. 9-10 muffins) 75 g smør 75 g sukker 2 æg 1 dl yoghurt fx græsk yoghurt Revet appelsinskal fra 1 ubehandlet appelsin 180 g hvedemel 1½ tsk bagepulver 50 g hakket hvid

Læs mere

Græsk buffet. Græsk buffet. Aarhus 7. oktober

Græsk buffet. Græsk buffet. Aarhus 7. oktober 3 auberginer Salt Moussaka Lidt olie til stegning 1 hakket løg 2 fed fin hakket hvidløg 1 kg hakket lamme eller oksekød 1 dl rødvin 2 spsk tomatpure 1 nip sukker ¼ tsk stødt kanel 1 spsk frisk hakket oregano

Læs mere

Indkøbsliste. Ugepakken inderholder kødet. UGe 44-45

Indkøbsliste. Ugepakken inderholder kødet. UGe 44-45 UGe 44-45 Indkøbsliste for at se mere. Ugepakken inderholder kødet 600 g hakket oksekød 700 g kalvemedister 600 g oksekød i tern 4 stk kalveschnitzler 8 kyllingespyd Øvrige indkøb: 1 pk bacon i tern 9

Læs mere

NEMME ÆG NU NEMME ÆG NU NEMME. Nix pille! Vi har klaret det for dig

NEMME ÆG NU NEMME ÆG NU NEMME. Nix pille! Vi har klaret det for dig NEMME NEMME ÆG ÆG NU NU NEMME ÆG NU Nix pille! 15/01/14 08.56 Vi Vi har har klaret klaret det det for for dig dig Vi har klaret det for dig Salade Nicoise med grillstegt tun 4 personer Ingredienser Grillstegt

Læs mere

IndkØbslIste. Ugepakken inderholder kødet. UGe 40-41

IndkØbslIste. Ugepakken inderholder kødet. UGe 40-41 UGe 40-41 IndkØbslIste QR-koden for Ugepakken inderholder kødet 600 gr. friskhakket oksekød Hjemmelavet gullachsuppe 4 stk. skinkeschnitzler 1 stk. Lemvigsteak 600 gr. oksekød i tern Øvrige indkøb: 2 pk.

Læs mere

BURGER MED FRITTER. 1 Portion

BURGER MED FRITTER. 1 Portion DRENGERØVSMAD BURGER MED FRITTER 1 Portion Ingredienser 1 bagekartoffel (125 g) 1 tsk. olie (5g) 100 g hakket oksekød Salt, peber 1 skive ost 30+ 1 stor fuldkornsburgerbolle Sennep Ketchup 2 sprøde salat

Læs mere

Eriks Mad og Musik Tema: Italiensk mad 2

Eriks Mad og Musik Tema: Italiensk mad 2 Eriks Mad og Musik Tema:.0. 0 Parmesan snacks 0 g revet parmesan spsk. olivenolie 0g hvedemel æggehvider Blend alle ingredienser. Smør dejen ud på bagepapir og form som kiks. Bag kiksene i ovnen ved 0

Læs mere

kostplan - UgE 21 7 dage - 7 måltider Opskrifter, indkøbsplan, hygge til weekenden Af Lene Hansson

kostplan - UgE 21 7 dage - 7 måltider Opskrifter, indkøbsplan, hygge til weekenden Af Lene Hansson kostplan - UgE 21 7 dage - 7 måltider Opskrifter, indkøbsplan, hygge til weekenden Af Lene Hansson BASISVARER DU ALTID HAR I DIT KØKKEN Agavesirup Brune ris eller fuldkornsris Chili (frisk og tørret) Citroner

Læs mere

Sildesalat med karry. Fyldte æg. Ingredienser til 4 personer:

Sildesalat med karry. Fyldte æg. Ingredienser til 4 personer: Sildesalat med karry Ingredienser til 4 personer: 200 g marinerede sildefileter 3 spsk. cremefraiche 18 % 1 dl yoghurt naturel max. 3,5 % 2 tsk. karry friskkværnet peber 1 stort æble, fx Cox Orange 1 rødløg

Læs mere

Morgenmad og mellemmåltid

Morgenmad og mellemmåltid Morgenmad og mellemmåltid Morgenmad Vælg mellem Skyr med æblemost kanel og nødder Skyr med ingefær og rugbrød Ristet rugbrød med ost og et blødkogt æg Æggepandekage med skinke og ost Knækbrød med ost Spinat

Læs mere

SPIS FISK I SÆSON 6 NEMME RETTER MED DANSK FISK TIL DEN KOLDE TID

SPIS FISK I SÆSON 6 NEMME RETTER MED DANSK FISK TIL DEN KOLDE TID SPIS FISK I SÆSON 6 NEMME RETTER MED DANSK FISK TIL DEN KOLDE TID FISH TACO MED VESTERHAVS- TORSK 400 g vesterhavstorsk i filet 1 dl sesamfrø 2 spsk vegetabilsk olie ½ bundt koriander, groft hakket 2 dl

Læs mere

Uhm, vi faster! Jerk W. Langer og Louise Bruun

Uhm, vi faster! Jerk W. Langer og Louise Bruun Der er skåret ned for kalorierne og op for smagen i Louise Bruuns retter på de næste sider. Du kan faktisk spise det hele og samtidig være på fastekur. Af Louise Bruun FOTO XX Jerk W. Langer og Louise

Læs mere

FORKÆL DIN MAD ASIATISK KYLLINGESUPPE MED PEBERFRUGT, FORÅRSLØG & KARRY MED PHILADELPHIA

FORKÆL DIN MAD ASIATISK KYLLINGESUPPE MED PEBERFRUGT, FORÅRSLØG & KARRY MED PHILADELPHIA ELSKER SUPPER FORKÆL DIN MAD MED PHILADELPHIA TILBEREDNINGSTID ı 20 minutter SERVERINGSPORTION ı 325 g kj 1008, kcal 241, protein 20,9 g, fedt 15,49 g, kulhydrater 5,15 g De fleste forbinder Philadelphia

Læs mere

Menu. Karrymarinerede Scampirejer med avocado og mango. Oksemørbrad, Provencalske tomater, Duchess og brun fond. Pistacie mazarin med hindbærskum.

Menu. Karrymarinerede Scampirejer med avocado og mango. Oksemørbrad, Provencalske tomater, Duchess og brun fond. Pistacie mazarin med hindbærskum. Menu Karrymarinerede Scampirejer med avocado og mango. Oksemørbrad, Provencalske tomater, Duchess og brun fond. Pistacie mazarin med hindbærskum. Karrymarinerede Scampirejer med avocado og mango. Opskrift

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE. Smoothie med frugt og bær Kartoffelpizza Ovnbagte rodfrugter med dip Gazpacho Bagte blommer med vaniljecreme

INDHOLDSFORTEGNELSE. Smoothie med frugt og bær Kartoffelpizza Ovnbagte rodfrugter med dip Gazpacho Bagte blommer med vaniljecreme INDHOLDSFORTEGNELSE Smoothie med frugt og bær Kartoffelpizza Ovnbagte rodfrugter med dip Gazpacho Bagte blommer med vaniljecreme Indsæt egne opskrifter FOKUSORD BLENDE RISTE CITRONSAFT Smoothie med frugt,

Læs mere

Pastagryde med feta. Pasta med kalkun og tomat. 1. Smelt smørret i en gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løg og hvidløg i 1 min.

Pastagryde med feta. Pasta med kalkun og tomat. 1. Smelt smørret i en gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løg og hvidløg i 1 min. Pastagryde med feta 1. Fetaosten skæres i tern. 2. Løgene skæres i tern og svitses i en gryde i olien. Pasta med kalkun og tomat 1. Smelt smørret i en gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits

Læs mere

Tirsdag. Mandag. vaegtkonsulenterne.dk 70 23 73 93

Tirsdag. Mandag. vaegtkonsulenterne.dk 70 23 73 93 Mandag 5 g DDV plante 70 30 g brød 75 g ost 20+ 1 ¼ dl appelsinsaft > Brødet smøres og ost og marmelade kommes evt på. Drik appelsinsaften. Broccoli i fad 300 g broccolibuketter 2 æg salt & citronpeber

Læs mere

Bruschetta med tun. Bruschetta med friskost og grillet peberfrugt. Bruschetta med parmesan og purløg. 1 flutes (45 cm) Lidt olie til pensling

Bruschetta med tun. Bruschetta med friskost og grillet peberfrugt. Bruschetta med parmesan og purløg. 1 flutes (45 cm) Lidt olie til pensling Bruschetta med tun 1 flutes (45 cm) Lidt olie til pensling Tunsalat: 300 gr. tun i vand 1,5 dl. mayonnaise 2 dl. Finthakket bladselleri ½finthakket løg 4 spsk. Citronsaft Salt og frisk kværnet sort peber

Læs mere

Vi har gjort det grove Mens i laver det sjove. Middelhavets mange muligheder

Vi har gjort det grove Mens i laver det sjove. Middelhavets mange muligheder Vi har gjort det grove Mens i laver det sjove Tema Middelhavets mange muligheder Menu Fyldte tomater med svampe og spinat Aubergine Tzatziki med olivenfrikassé og hvidløg Porretærte og Serrano med feta

Læs mere

Kick i madkassen. -Gode råd om dit barns kost

Kick i madkassen. -Gode råd om dit barns kost Kick i madkassen -Gode råd om dit barns kost Indholdsfortegnelse: Gode råd om kost og madlavning s. 2 Madpakkehånden Madlavning Kogning Få dit barn med! De 10 vigtigste ingredienser til en sund kost s.

Læs mere

Mandag: Chili con carne med bønner og perlespelt med grønne asparges 4 personer

Mandag: Chili con carne med bønner og perlespelt med grønne asparges 4 personer Mandag: Chili con carne med bønner og perlespelt med grønne asparges Chili con carne: 800 g hakket dansk oksekød, magert og af god kvalitet 2 løg, pillet og finthakket 1 chili, meget finthakket 2 fed hvidløg,

Læs mere

1. Skyr m. friske eller frosne bær 3-5 spsk. skyr, 2 tsk. oil of life women, 1 spsk. afskallede hampefrø, 1 dl. friske eller frosne bær

1. Skyr m. friske eller frosne bær 3-5 spsk. skyr, 2 tsk. oil of life women, 1 spsk. afskallede hampefrø, 1 dl. friske eller frosne bær Køb økologisk og biodynamisk eller fra områder tæt på dig - så meget din pengepung tillader det. Køb mad som får din krop til at smile, og dine sanser til at frydes. 1. Skyr m. friske eller frosne bær

Læs mere

Madplan til MK Bootcamp

Madplan til MK Bootcamp UGE 4 Madplan til MK Bootcamp Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Lørdag Søndag Skyr med 2 spsk. hindbærmos og 10 bagte, hakkede hasselnødder Skyr med 2 spsk. hindbærmos og 10 bagte, hakkede hasselnødder

Læs mere

7 dage - 7 måltider. Af Lene Hansson. Opskrifter - indkøbsplan - hygge til weekenden. 7 dage - 7 måltider. Af Lene Hansson.

7 dage - 7 måltider. Af Lene Hansson. Opskrifter - indkøbsplan - hygge til weekenden. 7 dage - 7 måltider. Af Lene Hansson. KOSTPLAN - UGE 50 Foto: L&R Indkøb Dette skal du købe i denne uge (ingredienser til weekendhygge ikke medtaget): Fokusgrønt: Peberfrugt Pastinak Gulerødder Grønt: Blandede svampe Forårsløg Skalotteløg

Læs mere

KØD / GRØNSAGS SUPPER

KØD / GRØNSAGS SUPPER KØD / GRØNSAGS SUPPER (OPSKRIFTERNE ER TIL 4 PORTIONER) FRANSK LAMMESUPPE KINESISK KYLLINGSUPPE SPINAT SUPPE CHAMPIGNON SUPPE LØGSUPPE ASPARGSSUPPE BLOMKÅLS SUPPE JULIENNESUPPE KARTOFFELSUPPE TOMATSUPPE

Læs mere

Brug god salt og friskkværnet peber det gælder i øvrigt til alle retter. Og så en god pande (slip-let), som du kan lide.

Brug god salt og friskkværnet peber det gælder i øvrigt til alle retter. Og så en god pande (slip-let), som du kan lide. Go mad med Holm: Madplan for uge 14 Mandag: Fynsk æggekage med gulerødder og blomkål - emmentaler og lidt gris (Med fyldet til æggekage, kan du også bare tømme din grøntbox og komme det på toppen) Æggekagen

Læs mere

Bagt tomat og dild laks med ris

Bagt tomat og dild laks med ris Bagt tomat og dild laks med ris 2 dl Nutridrink Protein Abrikos 1 dl piskefløde 1 spsk koncentreret hummerfond 2 spsk tomatpuré 1 spsk sambal oelek 2 spsk koncentreret citronsaft på flaske eller fra frisk

Læs mere

Guide. opskrifter. Lene Hansson. Alle i sund og slank version. sider. 14 opskrifter i alt. April 2014- Se flere guider på bt.dk/plus og b.

Guide. opskrifter. Lene Hansson. Alle i sund og slank version. sider. 14 opskrifter i alt. April 2014- Se flere guider på bt.dk/plus og b. Foto: Christian Liliendahl Guide April 2014- Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus Lene Hansson opskrifter 7 32 sider Alle i sund og slank version 14 opskrifter i alt INDHOLD I DETTE HÆFTE: Sund:

Læs mere

Sund dag A38. starter med. Konkurrence. Denne konkurrence er desværre udgået. Vind en 5-speed Kitchen Aid blender i børstet nikkel

Sund dag A38. starter med. Konkurrence. Denne konkurrence er desværre udgået. Vind en 5-speed Kitchen Aid blender i børstet nikkel Denne konkurrence er desværre udgået VIND en superblender alle tiders til dine smoothies! 5-speed Kitchen Aid blenderen er alle tiders til dine smoothies! Konkurrence Vind en 5-speed Kitchen Aid blender

Læs mere

Godt humør, færre forkølelser og influenza

Godt humør, færre forkølelser og influenza Smækre lækre retter og gode råd. Sund mad, vand og motion er opskriften på Godt humør, færre forkølelser og influenza 2 Sådan er DET bare Indhold: Smækker lækker morgenmad.side 3 Kyllingewok...Side 5 Tuna

Læs mere

7 dage - 7 måltider. Af Lene Hansson. Opskrifter - indkøbsplan - hygge til weekenden. 7 dage - 7 måltider. Af Lene Hansson.

7 dage - 7 måltider. Af Lene Hansson. Opskrifter - indkøbsplan - hygge til weekenden. 7 dage - 7 måltider. Af Lene Hansson. KOSTPLAN - UGE 10 Foto: L&R Indkøb Dette skal du købe i denne uge (ingredienser til weekendhygge ikke medtaget): Fokusgrønt Gulerod Æble Løg Hvidkål Øvrig frugt og grønt Lime Courgette rødbeder skalotteløg

Læs mere

Snack n Snack. Opskrifter på sunde snack s! kan deles hjemme med familien eller tages med på tur med vennerne

Snack n Snack. Opskrifter på sunde snack s! kan deles hjemme med familien eller tages med på tur med vennerne Snack n Snack Opskrifter på sunde snack s! kan deles hjemme med familien eller tages med på tur med vennerne Slik, kager, chips, saft og sodavand har første pladsen over populære valg til mellemmåltider.

Læs mere

Opskrifter til to dage med Sense lavet af Suzy Wengel og Ida Holm. Er du mand? Så lav en lidt større portion op til en faktor 1,5!

Opskrifter til to dage med Sense lavet af Suzy Wengel og Ida Holm. Er du mand? Så lav en lidt større portion op til en faktor 1,5! Opskrifter til to dage med Sense lavet af Suzy Wengel og Ida Holm Er du mand? Så lav en lidt større portion op til en faktor 1,5! Er det ikke det hele, du kan li? Så erstat blot grøntsagerne med nogle

Læs mere

Kostplan - uge 19. 7 dage - 7 måltider. Opskrifter, indkøbsplan, hygge til weekenden Af Lene Hansson

Kostplan - uge 19. 7 dage - 7 måltider. Opskrifter, indkøbsplan, hygge til weekenden Af Lene Hansson Kostplan - uge 19 7 dage - 7 måltider Opskrifter, indkøbsplan, hygge til weekenden Af Lene Hansson BASISVARER DU ALTID HAR I DIT KØKKEN Agavesirup Brune ris eller fuldkornsris Chili (frisk og tørret) Citroner

Læs mere

Madpakker til børn. Huskelistens 5 punkter til madpakke-indkøb:

Madpakker til børn. Huskelistens 5 punkter til madpakke-indkøb: Hvorfor Madpakker til børn Ca. 1/3 af den daglige energi skal indtages mens man er i skole eller på arbejde. Derfor er en god og mættende madpakke og mellemmåltider vigtige. Når det man spiser er sundt

Læs mere

Hillerødmesterskaber i madkundskab

Hillerødmesterskaber i madkundskab Hillerødmesterskaber i madkundskab Opskriftshæfte Kreativitet og konkurrence i samarbejde med Kokkeskolen Nordsjælland 1 Kyllingefrikadeller 300g hakket kylling/kalkun 1 tsk. salt ½ tsk. peber ½ løg. revet

Læs mere

Cafe Rend og Hop og Trin for Trin d. 20/05 2015. Lækre og sunde opskrifter

Cafe Rend og Hop og Trin for Trin d. 20/05 2015. Lækre og sunde opskrifter Cafe Rend og Hop og Trin for Trin d. 20/05 2015 Lækre og sunde opskrifter 1 Kartoffel-porresuppe m. røde linser Ingredienser - 4 personer - 400 g. kartofler - 3 persillerødder - 3 gulerødder - 2 porre

Læs mere

7 dage - 7 måltider. Af Lene Hansson. Opskrifter - indkøbsplan - hygge til weekenden. 7 dage - 7 måltider. Af Lene Hansson.

7 dage - 7 måltider. Af Lene Hansson. Opskrifter - indkøbsplan - hygge til weekenden. 7 dage - 7 måltider. Af Lene Hansson. Kostplan - uge 14 Foto: L&R Indkøb Dette skal du købe i denne uge (ingredienserne til weekendhygge ikke medtaget): Fokusgrønt Tomat Persille Løg Citron Øvrig frugt og grønt Rødløg Forårsløg Porrer Fennikel

Læs mere

150 OPSKRIFTER FRA NESTLÉ

150 OPSKRIFTER FRA NESTLÉ Opskrift 72-79 150 OPSKRIFTER FRA NESTLÉ 1 GRØN THAI PAPAYA SALAT Til 2 personer Ingredienser: 50g FITNESS 1 lille grøn papaya 2 gulerødder 1 håndfuld ristede peanuts 1 hvidløgsfed 1 lille chili 1 lime

Læs mere

VEGANSKE BURGERE MED ÅRSTIDENS GRØNTSAGER

VEGANSKE BURGERE MED ÅRSTIDENS GRØNTSAGER MADOPSKRIFT VEGANSKE BURGERE MED ÅRSTIDENS GRØNTSAGER MADOPSKRIFT Dette er en sund vegansk ret, da der er taget højde for vigtigheden af en varieret og næringsrig kost samtidig med, at der også er tænkt

Læs mere

PsykInfo. Russisk salat (10 portioner) Dressing 2½ spsk light mayonnaise ½ dl fromage frais 1 løg Salt og peber Citronsaft

PsykInfo. Russisk salat (10 portioner) Dressing 2½ spsk light mayonnaise ½ dl fromage frais 1 løg Salt og peber Citronsaft Russisk salat Dressing 2½ spsk light mayonnaise ½ dl fromage frais 1 løg Salt og peber Citronsaft Fyld 200 g syltede rødbeder 100 g kogt kalvekød 100 g æble Høvlet peberrod 50 g kapers Løget renses og

Læs mere

Indkøbsliste. Ugepakken. inderholder i denne uge. Uge 38-39

Indkøbsliste. Ugepakken. inderholder i denne uge. Uge 38-39 Uge 38-39 Indkøbsliste Ugepakken inderholder i denne uge 600 gram friskhakket oksekød 650 gram oksekødsgyros 8 stk. fadkoteletter 800 gram kyllingestrimler 2 glas champignon (evt. 500 g friske) 7 fed hvidløg

Læs mere