VINTERTJENESTE. Vinteren 2007/ Viborg Kommune

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "VINTERTJENESTE. Vinteren 2007/ Viborg Kommune"

Transkript

1 VINTERTJENESTE Vinteren 2007/ Viborg Kommune

2 Serviceharmoniseringen af vintertjenesten i Viborg Kommune. Arbejdsgruppen har arbejdet med flere forskellige overordnede modeller for løsning af vintertjeneste i Viborg Kommune for 2007/2008 og efterfølgende år. Der beskrives generelle problemstillinger, hvor følgende har været drøftet i gruppen: Serviceniveau Ruteplaner Overvågning og varsling Glatføremålestationer Meldinger Personale Materiel Salthaller og pladser Økonomi Information/kommunikation Der præsenteres følgende i rapporten: 2 modeller for glatførebekæmpelse (bilag 1 og 2) 1 model for snerydning på hhv. veje, stier og kommunalt fortov (bilag 3). Beskrivelse af fordele og ulemper på begge modeller for glatførebekæmpelse (bilag 1a og 2a).

3 Generelle problemstillinger For harmonisering af de tidligere kommuners og amtets løsning af vintertjenesten, skal der tages stilling til en lang række faktorer det uanset hvilken model der vælges for fremtiden. Af disse faktorer skal følgende fremhæves: Serviceniveau De tidligere amters serviceniveau kræver benyttelse af præventiv saltning. Det tilstræbes således, at der saltes inden det bliver glat. Dette kræver, at vej og vejr overvåges døgnet rundt i vintersæsonen, og at der er adgang til informationer fra et glatførevarslingssystem. De tidligere kommuners serviceniveau er meget forskellige og kræver alt lige fra saltning i døgndrift til at der ikke gøres noget. Dette kræver ligeledes at vej og vejr overvåges døgnet rundt på visse strækninger i vintersæsonen, og at der er adgang til informationer fra et glatførevarslingssystem. Fremtidige valg af serviceniveau kan således have afgørende betydning for dimensionering af vagtorganisationen, og dermed for udgiftsniveauet. Det skal i den forbindelse bemærkes, at der i forbindelse med kommunalreformens gennemførelse, ikke blev indføjet bestemmelser om samarbejdsaftaler og strategi vedr. vintervedligeholdelsen (jf. Trafikog Energiministeriets Høringsnotat, side 7), og dermed heller ikke krav om at det tidligere serviceniveau opretholdes. Det påhviler naturligvis stadig vejbestyrelserne at holde de offentlige veje i den stand som trafikkens art og størrelse kræver (jf. Vejlovens 10), samt efter forhandling med politiet at fastsætte nærmere retningslinjer for snerydning og bekæmpelse af glat føre (jf. Lov om vintervedligeholdelse og renholdelse af veje, 2 og 3). De enkelte vejbestyrelser bestemmer under hensyntagen til ovennævnte eget serviceniveauet for de tidligere amts- og kommuneveje. Dette kan medføre, at det nuværende serviceniveau på vejene af økonomiske eller andre grunde ikke ønskes opretholdt. Omvendt kan det heller ikke udelukkes, at nogle nuværende strækninger vil få et niveauløft. Tidspunkterne for udkaldene der er anført i modellerne er kun et eksempel. De konkrete tidsrum der udføres vinterbekæmpelse i, vil være anført i vinterregulativet, som dog p.t. ikke er udarbejdet (Karen vil ændre teksten).

4 Ruter Tidligere ruter er bygget op ud fra forhold, med de forskellige niveauer der var i kommunerne/amtet. Nye ruteplaner vil blive dannet med udgangspunkt i nye udkørselssteder, lagersteder samt ruteforløb. Der bør da være et samarbejde imellem de nye kommuner, for at undgå niveauskift på sammenhængende strækninger, samt sikre optimal brug af materiellet. Overvågning og varsling Viborg Kommune vil sammenlagt få godt 1600 km vej fordelt over et stort geografisk område, hvor nogle har haft døgnvagt, døgnovervågning og andre ikke. Forudsat, at der stadig er visse strækninger der skal være døgnruter for at opretholde et vist serviceniveau - og en evt. præventiv saltning som amtet har gjort - skal der etableres vagtorganisation til døgnovervågning, varsling samt en samlet styring af indsats. Viborg Kommune skal have adgang til et glatførevarslingssystem til brug ved beslutning om udkald, sådan som nogle af de tidligere kommuner har haft. En egentlig døgnovervågning har ikke tidligere eksisteret hos kommunerne, men hos amtet. En sådan vil kunne etableres i Viborg Kommune, men vil være en dyr og ressourcekrævende post. Der kan søges at etablere et samarbejde med Vejdirektoratet eller andre nye kommuner. Meldinger De tidligere amter havde glatføremålestationer som er placeret på veje. Det er data fra disse som danner grundlag for data til varslingssystemerne. Viborg Kommune har overtaget de målestationer, som er placeret på de tidligere amtsveje som kommunen i forbindelse med kommunalreformen har overtaget. Disse meldinger udgør en afgørende del af de informationer, der er yderst vigtige for at kunne lave kvalificerede vurdering på vejen og vejret. Der bør derfor tages stilling til hvilket system der fremover skal være fællessystemet i Viborg kommune, med hensyntagen til indhentning af information.

5 Personale For vintertjenesten gør et specielt forhold sig gældende; Nemlig at der skal rådes over et stort antal personer til den værst tænkelige snesituation (til tilsyn, værkstedsfunktion, udførelse m.m.). Omvendt er det i sagens natur svært at forudse, i hvilket omfang disse personer reelt bliver benyttet. Figur: Eksempel på hvordan en vagtorganisation kan løses. På denne måde sikres en entydig ansvarsfordeling samtidig med at der udnyttes lokalkendskab. Materiel og værksted Saltspredere, sneplove m.m. skal fordeles i forhold til udkørselssteder, lagerkapacitet og personaleplacering. Der er værkstedsfaciliteter beliggende i Viborg, Bjerringbro og Ørum. Salthaller og pladser I Viborg og Fjends forefindes der salthaller. I Bjerringbro er der mulighed for opbevaring af salt i et vist omfang. Saltet skal ifølge miljølovgivningen være overdækket. Sandopbevaring er der mulighed for på de fleste stillepladser.

6 Økonomi For drifts- og investeringsudgifter se: Bilag 1 og 2 for glatførebekæmpelse Bilag 3 for snerydning Bilag 4 for vagtorganisering Økonomien afgør bl.a. serviceniveauet. Herunder hvilke bekæmpelsesmuligheder der vælges, hvilken vagtordning, samt prioritering af investeringerne. En endelig økonomi kan derfor først beregnes når metoden af glatførebekæmpelse er fastlagt. Information/kommunikation Det er vigtigt, at der i forbindelse med en serviceharmonisering er god kommunikation og information tilgængelig for borgerne, da det uvilkårlig vil skabe ændringer for flere borger. Dette kan gøres ved annoncering i dagspressen, på Viborg Kommunes hjemmeside eller evt. ved en husstandsomdelt folder.

7 Til brug for modellerne er der følgende antagelser: Model 1: Der benyttes salt på samtlige veje, stier og pladser der glatførebekæmpes. Model 2: Der benyttes salt på klasse 1 veje, og salt på resterende veje, stier og pladser der glatførebekæmpes. I det omfang der ikke selv rådes over køretøjer, indlejes vognmænd, maskinstationer mm. Til vedligeholdelse af materiel benyttes 10% årligt af maskininvesteringerne.. Afskrivningstiden sættes til 10 år. Tidspunkter for glatførebekæmpelse sættes til: Klasse 1 veje døgnruter Klasse 2 veje kl Klasse 3 veje/bygader kl Klasse 4a stier/fortove kl Klasse 4b stier/fortove kl Klasse 5 pladser efter behov og ressourcer

8 Viborg kommune Model 1. BILAG 1 Ren Saltrute (12 gram salt pr. kvm.) Klasse Antal/længde Antal udkald Antal ruter Pris 1. Veje Døgnruter Veje Veje/bygader a Stier/Fortove b Stier/Fortove Pladser I alt Materiel der skal benyttes til ovenstående opgave: 20 stk. store saltspredere til klasse 1 og 2 veje 10 stk. små saltspredere til klasse 3 veje 24 stk. små salt/grusspredere til klasse 4.a, 4.b og pladser (kl. 5) Materiel Park & Vejservice har: 16 stk. store saltspredere til klasse 1 og klasse 2 veje 3 stk. små saltspredere til klasse 3 veje 20 stk. små salt/grusspredere til klasse 4.a, 4.b og pladser For at udføre opgaven mangler: Materiel Stk. Prs Sum Store saltspredere til klasse 1 og klasse 2 veje Små saltspredere til klasse 3 veje Små salt/grusspredere til klasse 4.a, 4.b og pladser i alt

9 For at udføre glatførebekæmpelse efter model 1, skal der benyttes følgende køretøjer: Klasse Vi har Skal bruge Vi mangler 1. Veje Døgnruter 4 lastbiler 4 lastbiler 2. Veje lastbiler 14 lastbiler 6 lastbiler 3. Veje/bygader traktorer 8 traktorer 4.a Stier/fortove traktorer 8 traktorer 4.b Stier/fortove traktorer 14 traktorer Pladser Materiel fra 4.a og 4. b benyttes Materiel fra 4.a og 4. b benyttes Samlet kapital (nyværdi) ved materiel der benyttes til vintervedligeholdelse når der benyttes ren salt Kr Til vedligeholdelse (10% pr. år) og afskrivning (10 års levetid) af denne kapital skønnes det, at der årligt skal afsættes Kr

10 / - Model 1, Ren saltrute (12 gram salt pr. kvm.) BILAG 1a Materielgård / Stillepladser - Salthaller og pladser samt materiel. Lagerkapacitet Mindre mængder oplagret, da salt rækker længere, Salt kræver, jf. miljøloven, overdækning. volumenmæssigt. Materiel Ikke så mange køretøjer - færre ruter. Der skal benyttes større køretøjer. Serviceniveauer I forhold til borgerne Trafikken afvikles hurtigere Hård ved belægninger og beplantninger Hurtigere virkning på vejene Det er ikke altid muligt, at se om der umiddelbart er saltet, da belægningen ved saltning holdes våde. Hurtigt at sprede Der skal køres oftere, da virkningstiden er kort (ca. 4-6 Ikke så megen sammentrådt sne (knolde) timer) Ved lave temperaturer er salt ineffektiv (typisk ved minus 6 grader og nedefter. Fortove og betonflader nedbrydes hurtigere af saltet. Ved begyndende snefald bliver der ofte "grød" på vejene Personale Personale i vagtordning Reduktion i forhold til antal deltagere i vagtordningen Oftere udkald. Overvågning og varsling samt meldinger Økonomi Oftere overvågning, da virkningen er kort.

11 Viborg kommune Model 2 - KOMBINATIONSRUTE BILAG 2 Klasse 1 veje: Ren Saltrute (12 gram salt pr. kvm.) Øvrige veje, stier og pladser: Sand blandet med 7% salt gram sand pr. kvm. Klasse Antal/længde Antal udkald Antal ruter Pris 1.Veje Døgnruter Veje Veje/bygader a Stier/Fortove b Stier/Fortove Pladser I alt Materiel der skal benyttes til ovenstående opgave: 5 stk. store sand/saltspredere til klasse 1 veje 27 stk. store sand/saltspredere til klasse 2 veje 12 stk. sand/saltspredere til klasse 3 veje 32 stk. små salt/grusspredere til klasse 4.a, 4.b og pladser Materiel Park & Vejservice har: 5 stk. store saltspredere 10 stk. store sand/saltspredere til klasse 2 veje 10 stk. sand/saltspredere til klasse 3 veje 16 stk. små salt/grusspredere til klasse 4.a, 4.b og pladser For at udføre opgaven mangler: Materiel Stk. Pris Sum Store Sand/salt spredere til klasse 2 veje Sand/saltspredere til klasse 3 veje Små salt/grusspredere til klasse 4.a, 4.b og pladser I alt Samlet kapital (nyværdi) ved materiel der benyttes til vintervedligeholdelse når der benyttes ren salt på klasse 1 veje og sand blandet med 7% salt på klasse 2- pladser Kr Til vedligeholdelse (10% pr. år) og afskrivning (10 års levetid) af denne kapital skønnes det, at der årligt afsættes Kr

12 For at udføre glatførebekæmpelse efter model 2, skal der benyttes følgende køretøjer: Klasse Vi har Skal bruge Vi mangler 1. Veje Døgnruter 4 lastbiler 4 lastbiler 2. Veje lastbiler 25 lastbiler 17 lastbiler 3. Veje/bygader traktorer 12 traktorer 4.a Stier/fortove traktorer 12 traktorer 4.b Stier/fortove traktorer 18 traktorer Pladser Materiel fra 4.a og 4. b benyttes Materiel fra 4.a og 4. b benyttes

13 / - Model 2, Kombinationsrute. BILAG 2a Klasse 1 veje: Ren Saltrute (12 gram salt pr. kvm.) Øvrige veje, stier og pladser: Sand blandet med 7% salt gram sand pr. kvm. Materielgård / Stillepladser - Salthaller og pladser samt materiel. Lagerkapacitet Sand kan opbevares udendørs Der skal være lager plads både til sand og overdækket plads til salt. Materiel Flere forskellige typer materiel. Serviceniveauer I forhold til borgerne Minimere belastningen af miljøet. Trafikafviklingen på større veje vil være for langsom. Visuelt oplysnende for borgerne. Muligheden for at tung transport, lastbiler m.m. kan køre i bakket terræn mindskes væsentlig. Overgange fra saltede veje til grusede veje, er ofte glatte Mere sammenkørt sne. Personale Personale i vagtordning Ikke så mange udkald pr. vagt. Mere personale til at indgå i vagtordningen. Overvågning og varsling samt meldinger Ændringen af tilstanden foregår over en længere periode. Økonomi Afledte løbende udgifter Til tømning af rendestensbrønde og rabathøvling samt Mere personale i vagtordningen. Forårsfejning og behandling af opfejet sand.

14 Viborg kommune - Snerydning BILAG 3 Det koster det, at have 10 gange snerydning af 12 timer pr. gang i hele kommunen Klasse Antal/længde timer Distrikter Pris 1.Veje Døgnruter Veje Veje/bygader a Stier/Fortove b Stier/Fortove Pladser Bortkørsel af sne I alt Materiel: Det forudsættes/forventes, at det materiel der skal udføre opgaven er til rådighed. Det forudsættes at der årligt afsættes kr. til afskrivning og vedligeholdelse.

15 Viborg kommune - Vagtorganisation BILAG 4 Der skal være overvågning af kommunens veje i forhold til glatførebekæmpelse og snerydning. Denne har til formål, at igangsætte glatførebekæmpelsen og snerydning, når det vurderes at være nødvendigt. Dette kræver, udover meldinger fra glatføremålestationerne, en kvalificeret vurdering af vejens og vejrets tilstand fra de personer der fysisk befinder sig på vejene i kommunen. Der er taget udgangspunkt i de tidligere kommuner, hvor der oprettes Lokalvagt. Den gamle Viborg Kommunes veje fordeles på de øvrige lokalområder, da personalet i Viborg bemander den centrale vagt - vagthavende. Der er taget udgangspunkt i at den centrale vagt bemandes med op til to personer, og de lokale vagter er bemandet med en person ad gangen. Det personale, som indgår i vagtorganisationen aflønnes som rådighedsvagt i vintersæsonen. Der har været forskellige vagtperioder fra hhv. 1. oktober 1. maj for de tidligere amter, og fra 1. november 1. april for de tidligere kommuner. Jf. "aftale om arbejdstid, herunder arbejde i forskudt tid og rådighedsvagt i hjemmet" skal rådighedsvagten så vidt muligt fordeles på flere end 3 medarbejdere, hvilket vil sige at der kunne indgå 24 mand i vagtordningen. Det vurderes dog, at der pga. manglende personaleressourcer og for ikke at "komme ud af rytmen", kun vil indgå 3 mand pr. vagthold, i alt 18 medarbejdere. En vagtperiode vil vare én uge ad gangen. Pr. måned: Grundaflønning (ingen udkald i vintersæsonen) - 18 mand(da der aflønnes efter flere forskellige overenskomster er den maksimale udgift der her er beregnet) Udkald af lokalvagter ift. Vejforhold - Forudsætning 220 udkald pr. sæson(her er også gældende at der er afhængig af overenskomst, hvorfor der er den maksimal udgift der kan forekomme) Vagtordning for model 1: Der skal deltage 96 markpersonale i vagtordningen(ved vagt hver anden uge), svarende til en årlig udgift på Kr (ved aflønning i uger med vagt) Vagtordning for model 2: Der skal deltage 142 markpersonale i vagtordningen(ved vagt hver anden uge), svarende til en årlig udgift på (ved aflønning i uger med vagt) Kr

16 EFTERSKRIFT: Arbejdsgruppen anbefaler at: Uanset hvilken model der vælges til glatførebekæmpelse, så skal både klasse 1 og klasse 2 veje saltes. At der kun deltager 3 personer i vagtordningen i hvert område. Efter overenskomsten skal en rådighedsvagt så vidt muligt fordeles på flere end 3 personer.

Vejret holdes under observation, hvis der i vejrudsigten er risiko for vejrsituationer, der kan give glat føre.

Vejret holdes under observation, hvis der i vejrudsigten er risiko for vejrsituationer, der kan give glat føre. Vinterberedskab Beredskabsperiode 1. oktober-15. oktober og 15. april-31. april Vejret holdes under observation, hvis der i vejrudsigten er risiko for vejrsituationer, der kan give glat føre. 15. oktober-1.

Læs mere

Vejret holdes under observation, hvis der i vejrudsigten er risiko for vejrsituationer, der kan give glat føre.

Vejret holdes under observation, hvis der i vejrudsigten er risiko for vejrsituationer, der kan give glat føre. Vinterberedskab Beredskabsperiode 1. oktober-15. oktober og 15. april-31. april Vejret holdes under observation, hvis der i vejrudsigten er risiko for vejrsituationer, der kan give glat føre. 15. oktober-1.

Læs mere

Århus Kommune Trafik og veje Vintertjenesten 3. marts 2010

Århus Kommune Trafik og veje Vintertjenesten 3. marts 2010 Århus Kommune Trafik og veje Vintertjenesten 3. marts 2010 Bilag 6. Organisering af indsatsen 1.1 Generelt Den samlede indsats består af planlægning, overvågning, udkald og det konkrete arbejde. Desuden

Læs mere

VINTERUDVALGET. Kommunalreformen og VINTERTJENESTE (KR- VIN) Overgangsvinteren 2006/2007

VINTERUDVALGET. Kommunalreformen og VINTERTJENESTE (KR- VIN) Overgangsvinteren 2006/2007 Trafikudvalget (2. samling) TRU alm. del - Bilag 293 Offentligt VINTERUDVALGET Kommunalreformen og VINTERTJENESTE (KR- VIN) Overgangsvinteren 2006/2007 20. april 2005 VINTERUDVALGET Side 2 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Når forholdene nødvendiggør prioritering, fastlægges den efter vejklassificeringen.

Når forholdene nødvendiggør prioritering, fastlægges den efter vejklassificeringen. Indledning Vintervedligeholdelse offentlige veje, stier mv. Snerydningen og glatførebekæmpelse på offentlige veje, stier og pladser iværksættes efter Køge Kommunes Regulativ for vintervedligeholdelse og

Læs mere

Dato 05/ Evaluering af vinteren 2010 / 2011

Dato 05/ Evaluering af vinteren 2010 / 2011 Dato 05/05-2011 Evaluering af vinteren 2010 / 2011 Indhold Borgerhenvendelser...3...3...3 Økonomi...4...4...4 Udførelse...5...5...5 Salt / grus...6...6...6 Materiel...7...7...7 Borgerhenvendelser Svendborg

Læs mere

Københavns Kommune. Teknik- og Miljøforvaltningen. Retningslinjer for udførelse af vintertjeneste

Københavns Kommune. Teknik- og Miljøforvaltningen. Retningslinjer for udførelse af vintertjeneste Københavns Kommune Teknik- og Miljøforvaltningen Retningslinjer for udførelse af vintertjeneste Udgave 1.2 15. september 2015 Indholdsfortegnelse 1 Alment 3 2 Vintertjeneste på kørebaner og cykelstier

Læs mere

Vinterudvalget - kommunalreformen

Vinterudvalget - kommunalreformen Vinterudvalget - kommunalreformen Notat nr. 1: Beskrivelse af amternes vintertjeneste, 1. juli 2005 Notat nr. 2: Dataindsamling - sammenfatning (udkast), 1. juli 2005 Notat nr. 2: Dataindsamling - bilag

Læs mere

Vinter- og renholdelsesregulativ GÆLDENDE FOR VEJE OG STIER

Vinter- og renholdelsesregulativ GÆLDENDE FOR VEJE OG STIER Vinter- og renholdelsesregulativ GÆLDENDE FOR VEJE OG STIER Indhold 1. Indledning... 3 2. Offentlige veje og stier... 4 3. Vejmyndighedens forpligtigelser på offentlige veje og stier... 4 3.1 Snerydning...

Læs mere

Vinter- og Renholdelsesregulativ. Vallensbæk Kommune September 2016

Vinter- og Renholdelsesregulativ. Vallensbæk Kommune September 2016 Vinter- og Renholdelsesregulativ Vallensbæk Kommune September 2016 1 Indholdsfortegnelse 1 Alment side 3 2 Kommunens pligter side 4 3 Grundejernes pligter, offentlige veje og stier side 5 4 Grundejernes

Læs mere

Teknik-, Miljø- og Erhvervsudvalget

Teknik-, Miljø- og Erhvervsudvalget Teknik-, Miljø- og Erhvervsudvalget Referat fra ekstraordinært møde Onsdag den 14. september 2011 kl. 18.00 i F 7 Mødet slut kl. 19.00 MØDEDELTAGERE Morten Skovgaard (C) Jens Ross Andersen (V) Jesper Wittenburg

Læs mere

Regulativ for vintervedligeholdelse af veje, stier og pladser i Allerød Kommune

Regulativ for vintervedligeholdelse af veje, stier og pladser i Allerød Kommune Regulativ for vintervedligeholdelse af veje, stier og pladser i Allerød Kommune 1 1. Indledning...3 2. Kommunale veje, stier og pladser...3 3. Kommunens opgaver...3 4. Grundejernes forpligtelser...5 5.

Læs mere

Vinterregulativ for Viborg Kommune

Vinterregulativ for Viborg Kommune Vinterregulativ for Viborg Kommune Vintervedligeholdelse af veje, stier og pladser Gældende fra 1. oktober 2011 Indhold 1. Indledning...1 2. Kommuneveje, stier og pladser...2 2.1 Vejbestyrelsens forpligtigelser...2

Læs mere

OG RENHOLDELSE AF VEJE, STIER OG PLADSER REGULATIV. for vintervedligeholdelse og renholdelse af veje, stier og pladser

OG RENHOLDELSE AF VEJE, STIER OG PLADSER REGULATIV. for vintervedligeholdelse og renholdelse af veje, stier og pladser OG RENHOLDELSE AF VEJE, STIER OG PLADSER REGULATIV for vintervedligeholdelse og renholdelse af veje, stier og pladser REGULATIV FOR VINTERVEDLIGEHOLDELSE Indholdsfortegnelse: Indledning... side 1. Generelle

Læs mere

Vinterseminar 23 24. april 2015

Vinterseminar 23 24. april 2015 Vinterseminar 23 24. april 2015 Cyklisterne og deres forventninger til vintertjeneste på cykelstier i Aarhus. 323.000 indbyggere 1350 km kommuneveje 700 km private fællesveje 700 km stier Hovedoverskrifter

Læs mere

VINTERUDVALGET - 1 - Vinterregulativ Dato: 19. juni 2007 VINTER REGULATIV. Vintervedligeholdelse og renholdelse af veje, stier og pladser

VINTERUDVALGET - 1 - Vinterregulativ Dato: 19. juni 2007 VINTER REGULATIV. Vintervedligeholdelse og renholdelse af veje, stier og pladser VINTERUDVALGET - 1 - VINTER REGULATIV Vintervedligeholdelse og renholdelse af veje, stier og pladser VINTERUDVALGET - 2-19. juni 2007 VINTERUDVALGET FORORD Som følge af kommunalreformen har Vinterudvalget

Læs mere

Regulativ. for vintervedligeholdelse og renholdelse. af veje, stier og pladser

Regulativ. for vintervedligeholdelse og renholdelse. af veje, stier og pladser Regulativ for vintervedligeholdelse og renholdelse af veje, stier og pladser 1. Indledning side 3 2. Vintertjeneste for offentlige veje og stier side 4 2.1. Aalborg Kommunes forpligtigelser ved vintervedligeholdelse

Læs mere

Regulativ. For vintervedligeholdelse og renholdelse af veje, stier og pladser i Aabenraa Kommune

Regulativ. For vintervedligeholdelse og renholdelse af veje, stier og pladser i Aabenraa Kommune Regulativ For vintervedligeholdelse og renholdelse af veje, stier og pladser i Aabenraa Kommune Oktober 2015 Indholdsfortegnelse: 1. Alment... 3 2. Kommunens pligter Kommuneveje og offentlige stier mv.,

Læs mere

NY STRUKTUR FOR VINTERTJENESTE KIM BARUP JANSEN

NY STRUKTUR FOR VINTERTJENESTE KIM BARUP JANSEN NY STRUKTUR FOR VEJDIREKTORATETS VINTERTJENESTE KIM BARUP JANSEN HVORFOR NY STRUKTUR FOR VINTER- TJENESTEN? Vejdirektoratet gennemførte i 2009 en organisationsændring under overskriften et enkelt og mere

Læs mere

REGULATIV. om vintervedligeholdelse og renholdelse af veje, pladser og stier i HADERSLEV KOMMUNE

REGULATIV. om vintervedligeholdelse og renholdelse af veje, pladser og stier i HADERSLEV KOMMUNE REGULATIV om vintervedligeholdelse og renholdelse af veje, pladser og stier i HADERSLEV KOMMUNE Vedtaget i Udvalget for Plan og Miljø, september 2011 Regulativ om vintervedligeholdelse og renholdelse af

Læs mere

Regulativ for snerydning, bekæmpelse af glatføre og renhold - sommer og vinter - i Ærø Kommune

Regulativ for snerydning, bekæmpelse af glatføre og renhold - sommer og vinter - i Ærø Kommune Regulativ for snerydning, bekæmpelse af glatføre og renhold - sommer og vinter - i Ærø Kommune 1 Indhold 1. Indledning og lovgivning...3 2. Opdeling af det kommunale vejnet...4 3. Servicemål for vintertjeneste

Læs mere

VINTERUDVALGET Bilag A Vinterklasser Dato: 19. juni 2006

VINTERUDVALGET Bilag A Vinterklasser Dato: 19. juni 2006 TRAFIKVEJE Klasse I Klasse II Omfatter veje som har afgørende betydning for fjerntrafikken, tidligere amtsveje og højest prioriterede kommuneveje som større indfalds- og omfartsveje. Omfatter veje som

Læs mere

Regulativ om vintervedligeholdelse og renholdelse af veje

Regulativ om vintervedligeholdelse og renholdelse af veje Regulativ om vintervedligeholdelse og renholdelse af veje I henhold til lov om offentlige vejes 62 og lov om private fællesveje 8, 23, 79 m.fl., fastsættes regler for vintervedligeholdelse og renholdelse

Læs mere

VINTERUDVALGET. Kørebaner. Vejtype (eksempler) asse. vejtilstand under servicemål. Klasse I. Klasse II. Bilag A. Vinterklasser Dato: 19.

VINTERUDVALGET. Kørebaner. Vejtype (eksempler) asse. vejtilstand under servicemål. Klasse I. Klasse II. Bilag A. Vinterklasser Dato: 19. TRAFIKVEJE Kl I Omfatter veje som har afgørende betydning for fjerntrafikken, tidligere amtsveje og højest prioriterede kommuneveje som større indfalds- og omfartsveje. gener på alle tider af døgnet, ved

Læs mere

VINTER, SNE OG GLATFØRE NÅR SNE OG FROST SÆTTER IND, GÅR SØNDERBORG KOMMUNE I GANG MED AT SIKRE, AT TRAFIKKEN STADIG KAN FLYDE.

VINTER, SNE OG GLATFØRE NÅR SNE OG FROST SÆTTER IND, GÅR SØNDERBORG KOMMUNE I GANG MED AT SIKRE, AT TRAFIKKEN STADIG KAN FLYDE. VINTER, SNE OG GLATFØRE NÅR SNE OG FROST SÆTTER IND, GÅR SØNDERBORG KOMMUNE I GANG MED AT SIKRE, AT TRAFIKKEN STADIG KAN FLYDE. Sønderborg Kommune har mange veje, stier og p- pladser. Når vinteren kommer,

Læs mere

VINTERVEDLIGEHOLDELSE OG RENHOLDELSE. Veje og stier m.m. i Lyngby-Taarbæk Kommune. Regulativ august 2015

VINTERVEDLIGEHOLDELSE OG RENHOLDELSE. Veje og stier m.m. i Lyngby-Taarbæk Kommune. Regulativ august 2015 VINTERVEDLIGEHOLDELSE OG RENHOLDELSE Veje og stier m.m. i Lyngby-Taarbæk Kommune Regulativ august 2015 1 Indholdsfortegnelse: Indledning 1. Vintervedligeholdelse og renholdelse af offentlige veje og stier

Læs mere

Vinterregulativ Regulativ for vintervedligeholdelse og renholdelse af veje, stier og pladser

Vinterregulativ Regulativ for vintervedligeholdelse og renholdelse af veje, stier og pladser Vinterregulativ Regulativ for vintervedligeholdelse og renholdelse af veje, stier og pladser Dette regulativ træder i kraft den 1. december 2016 og erstatter hidtil gældende regulativ. 1. Generelle bestemmelser

Læs mere

Regulativ for vintervedligeholdelse og renholdelse af veje, stier og pladser i Hedensted Kommune pr. 1. august 2016

Regulativ for vintervedligeholdelse og renholdelse af veje, stier og pladser i Hedensted Kommune pr. 1. august 2016 Regulativ for vintervedligeholdelse og renholdelse af veje, stier og pladser i Hedensted Kommune pr. 1. august 2016 Indholdsfortegnelse 1 ALMENT...3 1 Kommunens pligter kommuneveje og offentlige stier

Læs mere

VINTER, SNE OG GLATFØRE

VINTER, SNE OG GLATFØRE VINTER, SNE OG GLATFØRE VINTER, SNE OG GLATFØRE NÅR SNE OG FROST SÆTTER IND, GÅR VARDE KOMMUNE I GANG MED AT SIKRE, AT TRAFIKKEN STADIG KAN FLYDE. Kommunen har mange veje, stier og p-pladser, og når vinteren

Læs mere

VINTER- OG RENHOLDELSESREGULATIV. Lyngby-Taarbæk Kommune November 2018

VINTER- OG RENHOLDELSESREGULATIV. Lyngby-Taarbæk Kommune November 2018 VINTER- OG RENHOLDELSESREGULATIV Lyngby-Taarbæk Kommune November 2018 Indhold Indledning... 3 1. Vintervedligeholdelse og renholdelse af offentlige veje og stier m.m.... 4 2. Vintervejklasser... 4 3. Prioritering

Læs mere

Vinter- og renholdelsesregulativ

Vinter- og renholdelsesregulativ Vinter- og renholdelsesregulativ 1. Alment I henhold til "Lov om offentlige veje, 62, har kommunen pligt til at sørge for snerydning, at træffe foranstaltning mod glat føre og at sørge for renholdelse

Læs mere

Tilpasning af vinterregulativet for vintertjenesten med henblik på at skabe balance i økonomien.

Tilpasning af vinterregulativet for vintertjenesten med henblik på at skabe balance i økonomien. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 17. august 2017 Nyt vinterregulativ 2017 Tilpasning af vinterregulativet for vintertjenesten med henblik på at skabe balance i økonomien.

Læs mere

Udbudsforskrifter, drift. Vintertjeneste

Udbudsforskrifter, drift. Vintertjeneste Udbudsforskrifter, drift Vintertjeneste Samlet vintertjeneste i et geografisk område Paradigma for tilbudsliste (TBL-P) Maj 2004 TILBUDSSAMLELISTE Der kan udbydes enten enkeltentrepriser eller områdeentrepriser,

Læs mere

VINTER- OG RENHOLDELSESREGULATIV DRIFT

VINTER- OG RENHOLDELSESREGULATIV DRIFT DRIFT REV. 09-11 2015 Svendborg Kommune 2 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 ALMENT 4 2 KOMMUNENS PLIGTER KOMMUNEVEJE OG OFFENTLIGE STIER MV., DER ADMINISTRERES AF KOMMUNALBESTYRELSEN 5 2.1 Snerydning 5 2.2 Glatførebekæmpelse

Læs mere

Forslag til vinterhåndbog

Forslag til vinterhåndbog Forslag til vinterhåndbog 5.1 1. INDLEDNING... 3 1.1 Formål... 3 1.2 Lovgrundlag... 3 1.3 Internt samarbejde... 3 1.4 Eksternt samarbejde... 3 1.5 Kørebaner og stier/fortove... 4 2. ORGANISATION... 4 2.1

Læs mere

EVALUERING. Vintertjeneste på kommunale veje, stier og pladser. Sæsonen 2009/2010. Udarbejdet af Svendborg Kommune, Anlæg og Ejendom

EVALUERING. Vintertjeneste på kommunale veje, stier og pladser. Sæsonen 2009/2010. Udarbejdet af Svendborg Kommune, Anlæg og Ejendom EVALUERING Vintertjeneste på kommunale veje, stier og pladser Sæsonen 2009/2010 Udarbejdet af Svendborg Kommune, Anlæg og Ejendom 1. Baggrund for evalueringen Denne evaluering redegør kort for gennemførelsen

Læs mere

[Dokumenttitel] Regulativ for vintervedligeholdese og renholdelse af veje, stier, fortove og pladser. Søren Toft Mahler [Dato]

[Dokumenttitel] Regulativ for vintervedligeholdese og renholdelse af veje, stier, fortove og pladser. Søren Toft Mahler [Dato] Gældende for 2015 og 2016 Regulativ for vintervedligeholdese og renholdelse af veje, stier, fortove og pladser Køge Kommune [Dokumenttitel] [Dokumentets undertitel] Søren Toft Mahler [Dato] Køge Kommune

Læs mere

REGULATIV. Vintervedligeholdelse af veje, stier og pladser

REGULATIV. Vintervedligeholdelse af veje, stier og pladser REGULATIV Vintervedligeholdelse af veje, stier og pladser Gældende fra 1. oktober 2009 Indhold 1. Indledning...1 2. Kommuneveje, stier og pladser...2 2.1 Vejbestyrelsens forpligtigelser...2 2.2 Grundejernes

Læs mere

REGULATIV. om vintervedligeholdelse af veje, stier og pladser

REGULATIV. om vintervedligeholdelse af veje, stier og pladser REGULATIV om vintervedligeholdelse af veje, stier og pladser OKTOBER 2007 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Indledning 2. Lovgrundlag 3. Snerydning 4. Glatførebekæmpelse 5. Materiel 6. Mandskab 7. Vagtberedskab 8.

Læs mere

DIMS De-Icing Management System. 24. April 2015 Freddy Knudsen

DIMS De-Icing Management System. 24. April 2015 Freddy Knudsen DIMS De-Icing Management System 24. April 2015 Freddy Knudsen Forskellige definitioner fundet på nettet: For kvinder: Varelageret hos Silvan For mænd: Lukkemekanismen i en bh For bilister: Den mindste

Læs mere

GLATFØREBEKÆMPELSE OG SNERYDNING

GLATFØREBEKÆMPELSE OG SNERYDNING ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk MAJ 2018 NORDFYNS KOMMUNE GLATFØREBEKÆMPELSE OG SNERYDNING 2018-2021 PROJEKTNR. A109508 DOKUMENTNR. A109508-02-07

Læs mere

Regulativ for vintertjeneste på og renholdelse af veje, stier og pladser

Regulativ for vintertjeneste på og renholdelse af veje, stier og pladser Regulativ for vintertjeneste på og renholdelse af veje, stier og pladser Randers Kommune Indholdsfortegnelse: 1 ALMENT 4 2 KOMMUNENS PLIGTER KOMMUNEVEJE OG -STIER MV. 5 2.1 Snerydning 5 2.2 Glatførebekæmpelse

Læs mere

Vintertrafik. Vintertjeneste på statens veje Udvikling, planlægning og udførelse

Vintertrafik. Vintertjeneste på statens veje Udvikling, planlægning og udførelse Vintertrafik Vintertjeneste på statens veje Udvikling, planlægning og udførelse Vintertrafik Vejdirektoratet har ansvaret for statsvejene, som er det overordnede vejnet, det vil sige motorveje og en række

Læs mere

VINTER OG RENHOLDELSESREGULATIV

VINTER OG RENHOLDELSESREGULATIV VINTER OG RENHOLDELSESREGULATIV GLOSTRUP KOMMUNE Gældende fra den 1. november 2016 1 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 ALMENT 2 KOMMUNENS PLIGTER KOMMUNEVEJE OG OFFENTLIGE STIER MV. 2.1 Snerydning 2.2 Glatførebekæmpelse

Læs mere

Indstilling. Revision af VINTERREGULATIV. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Den 16. juni 2010.

Indstilling. Revision af VINTERREGULATIV. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Den 16. juni 2010. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 16. juni 2010 Trafik og Veje Teknik og Miljø Århus Kommune 1. Resume Århus Kommunes nuværende regulativ for renholdelse og vintertjeneste

Læs mere

Udbud af vintertjeneste 20132016

Udbud af vintertjeneste 20132016 Udbud af vintertjeneste 20132016 Februar 2013 COWI A/S Stormgade 2 6700 Esbjerg Telefon 7918 1777 Telefax 7545 2245 wwwcowidk Udbud af vintertjeneste 20132016 Februar 2013 Dokument nr A0305472013101BUT

Læs mere

VINTER- OG RENHOLDELSESREGULATIV Viborg Kommune. Gældende fra den 1. oktober 2015

VINTER- OG RENHOLDELSESREGULATIV Viborg Kommune. Gældende fra den 1. oktober 2015 VINTER- OG RENHOLDELSESREGULATIV Viborg Kommune Gældende fra den 1. oktober 2015 2 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 ALMENT 4 2 KOMMUNENS PLIGTER KOMMUNEVEJE OG OFFENTLIGE STIER MV., DER ADMINISTRERES AF KOMMUNALBESTYRELSEN

Læs mere

Omklassificering af vintervejklasser. betydning for økonomien!

Omklassificering af vintervejklasser. betydning for økonomien! Omklassificering af vintervejklasser betydning for økonomien! Hvad påvirker særligt økonomien: 1. Serviceniveauet Klassificeringen 2. Antal udkald Vejr/Lokalt klima 3. Transportmarkedet Kørselsomkostninger

Læs mere

REGULATIV. om vintervedligeholdelse og renholdelse af veje, stier og pladser NORDFYNS KOMMUNE

REGULATIV. om vintervedligeholdelse og renholdelse af veje, stier og pladser NORDFYNS KOMMUNE September 2007 REGULATIV om vintervedligeholdelse og renholdelse af veje, stier og pladser i NORDFYNS KOMMUNE Vinteren 2007/2008 Indholdsfortegnelse: 1. Indledning...2 2. Vintervedligeholdelse offentlige

Læs mere

Indstilling. Revision af Vinterregulativ Tilpasning af Vinterregulativet som følge af Budgetforliget Resume. 2. Beslutningspunkter

Indstilling. Revision af Vinterregulativ Tilpasning af Vinterregulativet som følge af Budgetforliget Resume. 2. Beslutningspunkter Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 10. januar 2013 Aarhus Kommune Trafik og Veje Teknik og Miljø Revision af Vinterregulativ Tilpasning af Vinterregulativet som følge af Budgetforliget

Læs mere

Vintervedligeholdelse og renholdelse. Veje, stier og pladser i Rudersdal Kommune Regulativ oktober 2013

Vintervedligeholdelse og renholdelse. Veje, stier og pladser i Rudersdal Kommune Regulativ oktober 2013 Vintervedligeholdelse og renholdelse Veje, stier og pladser i Rudersdal Kommune Regulativ oktober 2013 Vinterregulativ Rudersdal Kommune 2013 Som vejmyndighed kan Rudersdal Kommune fastsætte mere specifikke

Læs mere

ARBEJDSANVISNING FOR GLATFØREBEKÆMPELSE KØREBANER

ARBEJDSANVISNING FOR GLATFØREBEKÆMPELSE KØREBANER ARBEJDSANVISNING FOR GLATFØREBEKÆMPELSE KØREBANER 1. GENERELT 1.1 Vej- og vejrforhold, der fører til udkald Glatføre opstår ved - nedkøling af våd vejbane til under 0 (hurtig opklaring, nye og sorte belægninger)

Læs mere

Hvordan sikrer vi en mere effektiv vintertjeneste i fremtiden. Freddy Knudsen 4. december

Hvordan sikrer vi en mere effektiv vintertjeneste i fremtiden. Freddy Knudsen 4. december Hvordan sikrer vi en mere effektiv vintertjeneste i fremtiden Freddy Knudsen 4. december Doseringsinstruks 2014/15 Max. 15 ml Skema B Rev. 25 08 2014 Doserings valg Udkaldsårsag Kombi spreder (fugtsalt

Læs mere

VINTER- OG RENHOLDELSESREGULATIV

VINTER- OG RENHOLDELSESREGULATIV REBILD KOMMUNE DECEMBER 2016 2 December 2016 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 ALMENT 2 VINTERTJENESTE OG RENHOLDELSE - FOR OFFENTLIGE VEJE OG STIER 2.1 Snerydning 2.2 Glatførebekæmpelse 2.3 Renholdelse 3 GRUNDEJERENS

Læs mere

VINTERVEDLIGEHOLDELSE

VINTERVEDLIGEHOLDELSE REGULATIV FOR VINTERVEDLIGEHOLDELSE OG RENHOLDELSE AF VEJE OG STIER I FREDERIKSSUND KOMMUNES Dette regulativ træder i kraft den 31. oktober 2007. 1. Udgave Vedtaget af Frederikssund Byråd 30. september

Læs mere

REGULATIV. nordfyns kommune. om vintervedligeholdelse og renholdelse af veje, stier og pladser NORDFYNS KOMMUNE. September 2007 Rev.

REGULATIV. nordfyns kommune. om vintervedligeholdelse og renholdelse af veje, stier og pladser NORDFYNS KOMMUNE. September 2007 Rev. nordfyns kommune September 2007 Rev. november 2013 REGULATIV om vintervedligeholdelse og renholdelse af veje, stier og pladser NORDFYNS KOMMUNE Sidel Side 2 nord Fyns kommune Indholdsfortegnelse: 1. Indledning

Læs mere

Københavns Kommune Bygge- og Teknikforvaltningen Kommune Teknik København Vejservice København

Københavns Kommune Bygge- og Teknikforvaltningen Kommune Teknik København Vejservice København DATO : 14. november 2005 TIL : Bygge- og Teknikudvalget FRA : Direktør Ole Bach og direktør Pernille Andersen VEDR. : Status for forberedelserne til vintertjenesten 2005/06 Nærværende notat er i fællesskab

Læs mere

Vallensbæk Kommune. Regulativ for vintervedligeholdelse. og renholdelse af veje

Vallensbæk Kommune. Regulativ for vintervedligeholdelse. og renholdelse af veje Vallensbæk Kommune Regulativ for vintervedligeholdelse og renholdelse af veje Regulativ for vintervedligeholdelse og renholdelse af veje og stier i Vallensbæk Kommune i henhold til lovbekendtgørelse nr.

Læs mere

REGULATIV OM VINTERVEDLIGEHOLDELSE AF VEJE, STIER, OG PLADSER I GULDBORGSUND KOMMUNE

REGULATIV OM VINTERVEDLIGEHOLDELSE AF VEJE, STIER, OG PLADSER I GULDBORGSUND KOMMUNE REGULATIV OM VINTERVEDLIGEHOLDELSE AF VEJE, STIER, OG PLADSER I GULDBORGSUND KOMMUNE GULDBORGSUND KOMMUNE [MÅNED OG ÅR] SIDE 2/15 INDHOLDSFORTEGNELSE Forord.. 3 1. Indledning... 4 2 Vintervedligeholdelse

Læs mere

VILKÅR FOR VINTERTJENESTE Vintertjeneste i Ilulissat

VILKÅR FOR VINTERTJENESTE Vintertjeneste i Ilulissat QAASUITSUP KOMMUNIA Stab for Anlæg, Miljø & Infrastruktur Noah Mølgårdip Aqq. 9 Postboks 1023 3952 Ilulissat VILKÅR FOR VINTERTJENESTE Vintertjeneste i Ilulissat Indholdsfortegnelse INDHOLDSFORTEGNELSE...

Læs mere

Den rute der skal saltes/gruses omfatter såvel egentlige kørebaner som svingbaner, rundkørsler, vejtilslutninger, buslommer, pladser o.l.

Den rute der skal saltes/gruses omfatter såvel egentlige kørebaner som svingbaner, rundkørsler, vejtilslutninger, buslommer, pladser o.l. Instruks Glatførebekæmpelse 1. Generelt Instruksen er til brug for chaufføren, og omfatter hans arbejdsopgaver ved beredskabsperiodens start, samt under indsats. 1.1 Forberedelse inden vinteren Den rute

Læs mere

VINTERTJENESTE 2014-2018

VINTERTJENESTE 2014-2018 Natur- og Vejservice AUGUST 2014 SYDDJURS KOMMUNE GENUDBUD AF RUTER VINTERTJENESTE 2014-2018 Entreprise nr. 16 Entreprise nr. 23 Entreprise nr. 24 Entreprise nr. 28 VILKÅR TRAKTORER 2 INDHOLD 1 Alment

Læs mere

REGULATIV FOR VINTERVEDLIGEHOLDELSE RENHOLDELSE

REGULATIV FOR VINTERVEDLIGEHOLDELSE RENHOLDELSE Teknik- og Miljøforvaltningen Vej-, Park- og Forsyningsafdeling Dato: oktober 2007 REGULATIV FOR VINTERVEDLIGEHOLDELSE OG RENHOLDELSE for de af kommunalbestyrelsen bestyrede veje og stier samt de i kommunen

Læs mere

Oplæg til etablering af vejfond i grundejerforeningen Amstrup Bakker.

Oplæg til etablering af vejfond i grundejerforeningen Amstrup Bakker. Oplæg til etablering af vejfond i grundejerforeningen Amstrup Bakker. Formål: Formålet er at komme med et oplæg til hvordan den kan etableres en Vejfond i Grundejerforeningen Amstrup Bakker samt påvise,

Læs mere

Snerydning iværksættes i henhold til bilag 1, som beskriver det politisk besluttede serviceniveau i Randers Kommune.

Snerydning iværksættes i henhold til bilag 1, som beskriver det politisk besluttede serviceniveau i Randers Kommune. ARBEJDSANVISNING FOR SNEPLOVKØRSEL 1. GENERELT 1.1 Udkald Snerydning iværksættes i henhold til bilag 1, som beskriver det politisk besluttede serviceniveau i Randers Kommune. Plove udkaldes af hovedvagten

Læs mere

Kommunernes erstatningsansvar for skader ved færden i det offentlige rum

Kommunernes erstatningsansvar for skader ved færden i det offentlige rum Værd at vide om Kommunernes erstatningsansvar for skader ved færden i det offentlige rum KOMMUNE 2 Et overblik over ansvarsreglerne Her får du et overblik over ansvarsreglerne for kommunerne ved borgernes

Læs mere

Udbudsforskrifter, drift. Vintertjeneste

Udbudsforskrifter, drift. Vintertjeneste Udbudsforskrifter, drift Vintertjeneste Vintertjeneste med traktor Paradigma for tilbudsliste (TBL-P) Maj 2004 TILBUDSSAMLELISTE I skemaet anføres alle entreprisenumre, der udbydes samtidigt. Der skal

Læs mere

Regulativ. Vintervedligeholdelse og renholdelse af veje i Silkeborg Kommune

Regulativ. Vintervedligeholdelse og renholdelse af veje i Silkeborg Kommune Regulativ Vintervedligeholdelse og renholdelse af veje i Silkeborg Kommune 1 1. januar 2013 Indhold 1. Indledning... 3 2. Kommunale veje... 4 2.1 Snerydning... 4 2.2 Bekæmpelse af glat føre... 5 2.3 Renholdelse...

Læs mere

Regulativ for vintervedligeholdelse og renholdelse af veje, stier og pladser i Lolland Kommune

Regulativ for vintervedligeholdelse og renholdelse af veje, stier og pladser i Lolland Kommune Regulativ for vintervedligeholdelse og renholdelse af veje, stier og pladser i Lolland Kommune September 2009 Doc.nr. 3624055 (rettet 5/8 2010 og 11/5 2015) Indholdsfortegnelse: 1. Indledning... 3 2. Vintervedligeholdelse

Læs mere

Trafiksikkerhed og saltspredning

Trafiksikkerhed og saltspredning Trafiksikkerhed og saltspredning Søndag 19/2 2012 Lars Lundgaard, TVMIDT-VEST Gå fra 3 til 1 glat føre uheld! 12. maj 2014 Jens Kristian Fonnesbech Civilingeniør Langgyden 3 DK 5580 Nr. Aaby, Denmark jkf@aiban.dk

Læs mere

F A X E K O M M U N E

F A X E K O M M U N E F A X E K O M M U N E VINTER- OG RENHOLDELSESREGULATIV Side 1 af 10 Indholdsfortegnelse 1 Indledning...3 2 Kommunens pligter Offentlige veje og stier mv., der administreres af kommunen...4 2.1 Snerydning...4

Læs mere

REGULATIV. Vintervedligeholdelse og renholdelse af veje, stier og pladser. 8. december 2015 Odense Kommune

REGULATIV. Vintervedligeholdelse og renholdelse af veje, stier og pladser. 8. december 2015 Odense Kommune REGULATIV Vintervedligeholdelse og renholdelse af veje, stier og pladser 8. december 2015 Odense Kommune Regulativ for vintervedligehold og renhold Side 2 af 14 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 1.1

Læs mere

VINTERREGULATIV REGULATIV FOR VINTERVEDLIGEHOLDELSE OG RENHOLDELSE AF VEJE, STIER OG PLADSER GÆLDENDE FRA OKTOBER 2014

VINTERREGULATIV REGULATIV FOR VINTERVEDLIGEHOLDELSE OG RENHOLDELSE AF VEJE, STIER OG PLADSER GÆLDENDE FRA OKTOBER 2014 VINTERREGULATIV REGULATIV FOR VINTERVEDLIGEHOLDELSE OG RENHOLDELSE AF VEJE, STIER OG PLADSER GÆLDENDE FRA OKTOBER 2014 SAGSNR.: 10/6316 DOK. NR.: 125452-14_V1 1 Indholdsfortegnelse Indledning 3 Regulativ

Læs mere

Bilag 5 TILBUDS- OG AFREGNINGSGRUNDLAG (TAG) Indholdsfortegnelse

Bilag 5 TILBUDS- OG AFREGNINGSGRUNDLAG (TAG) Indholdsfortegnelse Bilag 5 TILBUDS- OG AFREGNINGSGRUNDLAG (TAG) Indholdsfortegnelse Generelt... 2 Ad post 1: Klargørings-, og beredskabshonorarer... 3 Ad post 1.1: Klargøringshonorar... 3 Ad post 1.2: Beredskabshonorar...

Læs mere

REGULATIV for vintervedligeholdelse af veje, stier og pladser

REGULATIV for vintervedligeholdelse af veje, stier og pladser REGULATIV for vintervedligeholdelse af veje, stier og pladser Indholdsfortegnelse: FORORD...1 1. Indledning....2 2. Vintervedligeholdelse...2 2.1 Snerydning...2 2.1.1 Vejbestyrelsens opgaver...2 2.1.2

Læs mere

Snerydning bekæmpelse af glat føre og rengøring af veje m. m.

Snerydning bekæmpelse af glat føre og rengøring af veje m. m. Teknik & Miljø R E G U L A T I V Snerydning bekæmpelse af glat føre og rengøring af veje m. m. (Lov 714 af 11. september 1997) Teknik & Miljø Regulativ for snerydning, glatførebekæmpelse og rengøring af

Læs mere

REGULATIV. om vintervedligeholdelse og renholdelse af veje, pladser og stier i HADERSLEV KOMMUNE

REGULATIV. om vintervedligeholdelse og renholdelse af veje, pladser og stier i HADERSLEV KOMMUNE REGULATIV om vintervedligeholdelse og renholdelse af veje, pladser og stier i HADERSLEV KOMMUNE Vedtaget i Byrådet, oktober 2015 Regulativ om vintervedligeholdelse og renholdelse af veje, stier og pladser

Læs mere

Vintervedligeholdelse og renholdelse Veje, stier og pladser i Rudersdal Kommune Regulativ oktober 2013

Vintervedligeholdelse og renholdelse Veje, stier og pladser i Rudersdal Kommune Regulativ oktober 2013 Vintervedligeholdelse og renholdelse Veje, stier og pladser i Rudersdal Kommune Regulativ oktober 2013 re Revideret november 2015 Vinterregulativ Rudersdal Kommune 2013 Som vejmyndighed kan Rudersdal Kommune

Læs mere

Regulativ for vintervedligeholdelse og renholdelse af veje, stier, fortove og pladser i BRØNDBY KOMMUNE

Regulativ for vintervedligeholdelse og renholdelse af veje, stier, fortove og pladser i BRØNDBY KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Do: Oktober 2015 Reguliv for vintervedligeholdelse og renholdelse af veje, stier, fortove og pladser i BRØNDBY KOMMUNE Reguliv for vintervedligeholdelse og renholdelse for

Læs mere

Vintertjeneste prisskøn - resumé

Vintertjeneste prisskøn - resumé Vintertjeneste prisskøn - resumé NB! Vinteren 2017/2018 var forholdsvis mild. Får vi en hårdere vinter med f.eks. 50% hørere aktivitetsniveau, vil forøgelsen af prisen for et højere serviceniveau også

Læs mere

Idéer til udvikling af vinter tjenesten på veje

Idéer til udvikling af vinter tjenesten på veje Juni 2009 (3. udgave) Idéer til udvikling af vinter tjenesten på veje Jens Kristian Fonnesbech Civilingeniør Langgyden 3 DK 5580 Nr. Aaby jkf@aiban.dk www.aiban.dk Indhold 1. Forord. 2. Udfordringer. 3.

Læs mere

Notat om vintertjenesten 2010

Notat om vintertjenesten 2010 Notat om vintertjenesten 2010 Med udgangspunkt i den helt særlige udfordring kommunen har været sat i forbindelse med vintervedligeholdelsen i 2010. Har Veje og Grønne områder udarbejdet denne redegørelse.

Læs mere

SNERYDNING FOR GRUNDEJERE

SNERYDNING FOR GRUNDEJERE SNERYDNING FOR GRUNDEJERE I december 2014 blev en ny vejlov vedtaget, og herefter gælder nye regler om, hvad man som grundejer har pligt til at rydde, salte og gruse. Af Marianne Fromm Pedersen, KLA Personskade

Læs mere

Vinterman seminar Meldinger & Vintertrafik

Vinterman seminar Meldinger & Vintertrafik Vinterman seminar Meldinger & Vintertrafik 2014-15 8 kommuner melder ikke: 3 er små øer (hvide) 3 melder ikke (hvide) 2 vil måske (gule) I forhold til sidste sæson: 2 flere melder Der meldes pænt SIDE

Læs mere

Indholdsfortegnelse. 1. Indledning... side Snerydning offentlig vej.. side Kommunens forpligtelser side 3

Indholdsfortegnelse. 1. Indledning... side Snerydning offentlig vej.. side Kommunens forpligtelser side 3 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... side 2 2. Snerydning offentlig vej.. side 3 2.1 Kommunens forpligtelser side 3 2.2 Grundejernes forpligtelser... side 4 3. Glatførebekæmpelse offentlig vej... side

Læs mere

Vinter- og renholdelsesregulativ GÆLDENDE FOR VEJE OG STIER

Vinter- og renholdelsesregulativ GÆLDENDE FOR VEJE OG STIER Vinter- og renholdelsesregulativ GÆLDENDE FOR VEJE OG STIER Indhold 1. Indledning... 3 2. Offentlige veje og stier... 4 3. Vejmyndighedens forpligtigelser på offentlige veje og stier... 4 3.1 Snerydning...

Læs mere

Vinter- og Renholdelsesregulativ. Allerød Kommune 22. september 2015

Vinter- og Renholdelsesregulativ. Allerød Kommune 22. september 2015 Vinter- og Renholdelsesregulativ Allerød Kommune 22. september 2015 1 Indholdsfortegnelse 1 Alment side 3 2 Kommunens pligter side 4 3 Grundejernes pligter, offentlige veje og stier side 5 4 Grundejernes

Læs mere

3. Renholdelse Grundejernes forpligtelser med hensyn til renholdelse er i henhold til 13 stk. 1 og 2 fastsat således:

3. Renholdelse Grundejernes forpligtelser med hensyn til renholdelse er i henhold til 13 stk. 1 og 2 fastsat således: Afsnit I Regulativet omfatter vintervedligeholdelse og renholdelse af veje og stier, der i henhold til Trafikministeriets lovbekendtgørelse nr. 432 af 31. maj 1991 administreres af Ballerup Kommune, samt

Læs mere

Vinter og sne snerydning Det gør du det gør vi

Vinter og sne snerydning Det gør du det gør vi Vinter og sne snerydning Det gør du det gør vi Når sneen falder eller frosten bider fra sig og gør veje og stier glatte, så skal såvel kommune som grundejere i sving. Byrådet har besluttet, hvordan grundejerne

Læs mere

Skal vejmyndigheden eje vintermaterielet?

Skal vejmyndigheden eje vintermaterielet? Skal vejmyndigheden eje vintermaterielet? Vejdirektoratets vintermateriel LIDT HISTORIK: Før 1997: Amterne varetog funktionen Fra 1997 og frem: Vintermateriel indkøbt efter udbud med tilhørende serviceaftaler

Læs mere

Mødenotat 3. juni 2014

Mødenotat 3. juni 2014 Mødenotat 3. juni 2014 Sagsnr.: 06.016 mn1_udd_140603 SAG : Vinterudvalget (VU) Uddannelse af chauffører EMNE : Møde nr. 1 TIDSPUNKT : Mandag den 26. maj 2014, kl. 10.00-14.00 STED : Scandic, Odense DELTAGERE

Læs mere

Grundejeres forpligtigelser vedr. snerydning, glatførebekæmpelse og renholdelse

Grundejeres forpligtigelser vedr. snerydning, glatførebekæmpelse og renholdelse Grundejeres forpligtigelser vedr. snerydning, glatførebekæmpelse og renholdelse En grundejer kan kun pålægges at snerydde, glatførebekæmpe og renholde fortov eller sti, som ligger i ubrudt forlængelse

Læs mere

træer og busker står smukt om vinteren i frost

træer og busker står smukt om vinteren i frost træer og busker står smukt om vinteren i frost 1 ved valg af metode til glatførebekæmpelse, er du med til at bestemme udseende på træer og buske 2 De mest anvendte salt typer: Stensalt: Spredevenlig -

Læs mere

Regulativ Vintervedligeholdelse og renholdelse af veje, stier og pladser

Regulativ Vintervedligeholdelse og renholdelse af veje, stier og pladser Regulativ Vintervedligeholdelse og renholdelse af veje, stier og pladser September 2014 Indholdsfortegnelse: 1. Indledning... 3 2. Vintervedligeholdelse offentlige veje, stier mv.... 3 2.1 Snerydning...

Læs mere

Udbudsforskrifter, drift. Vintertjeneste

Udbudsforskrifter, drift. Vintertjeneste Udbudsforskrifter, drift Vintertjeneste Vintertjeneste med lastbil Paradigma for tilbudsliste (TBL-P) Maj 2004 TILBUDSSAMLELISTE I skemaet anføres alle entreprisenumre, der udbydes samtidigt. Der skal

Læs mere

VINTER- OG RENHOLDELSESREGULATIV

VINTER- OG RENHOLDELSESREGULATIV STATENS VEJE, STIER, SIDEANLÆG MV. 8. MARTS 2016 2 8. marts 2016 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 ALMENT 4 2 VEJDIREKTORATETS PLIGTER STATSVEJE, -STIER, SIDEANLÆG MV. 5 2.1 Snerydning 5 2.2 Glatførebekæmpelse 7 2.3

Læs mere