Udvalget for Kultur & Fritid DAGSORDEN

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Udvalget for Kultur & Fritid DAGSORDEN"

Transkript

1 DAGSORDEN Sted: Lejre Museum, Orehøjvej 4B, 4320 Lejre Dato: Onsdag den 2. oktober 2019 Start kl.: 18:00 Slut kl.: 21:00 Medlemmer: Claus Jørgensen (F) (Formand) Marinus Bastian Meiner (F) (Medlem) Burak Ulrik Ulucan (A) (Medlem) Christian Fjeldsted Andersen (V) (Næstformand) Carsten Helles Rasmussen (V) (Medlem) Kristina Koch Sloth (Sekretær) Fraværende:

2 Indholdsfortegnelse 1. KF - Godkendelse af dagsorden KF - Temadrøftelse med ROMU KF - Orienteringssager - oktober KF - Evaluering af lokalebookingsystem KF - Ansøgning om tilskud fra Børne- og Kulturpuljen, okt KF - Årsplan 2019, status KF - Eventuelt...15

3 Side 1 1. KF - Godkendelse af dagsorden Åben sag

4 Side 2 2. KF - Temadrøftelse med ROMU A30 19/8791 Åben sag Resumé Onsdag den 2. oktober 2019 kl på Lejre Museum, Hestebjerggaard, Orehøjvej 4B, 4320 Lejre Den nye direktør for Roskilde Museum (ROMU), Morten Thomsen Højsgaard deltager og fortæller om sine planer for ROMU. Herefter fælles dialog og spørgsmål. Indstilling Direktionen indstiller: 1. at orienteringen fra ROMU tages til efterretning Beslutningskompetence. Sagsfremstilling Morten Thomsen Højsgaard tiltrådte i juni 2019 som ny direktør for ROMU. Morten Thomsen Højsgaard kommer fra en stilling som udviklingschef, Kristeligt Dagblad, og har tidligere været blandt andet studievært og redaktionschef i DR samt generalsekretær i Det Danske Bibelselskab. ROMU består af i alt 10 museer i Roskilde, Lejre og Frederikssund: Roskilde Museum, Frederikssund Museum, Lejre Museum, RAGNAROCK - museum for pop, rock og ungdomskultur, Lützhøfts Købmandsgård, Håndværksmuseet, Skt. Laurentius, Domkirkemuseet, Tadre Mølle samt Gl. Kongsgård Læs mere om ROMU og aktiviteterne på hjemmesiden:

5 Side 3 3. KF - Orienteringssager - oktober G01 18/13726 Åben sag Resumé A. Status Lejrehallen Administrationen giver mundtlig status på projektet vedr. modernisering og udvidelse af Lejrehallen. B. UNESCO og Gl. Lejre Tobias Mortensen (Lejre Bibliotek & Arkiv) deltager under punktet og præsenterer status for planerne om UNESCO vedrørende Gl. Lejre. C. Fælles projekt vedrørende Kunstcaféen på ældreområdet Center for Velfærd & Omsorg (CVO) og Center for Kultur & Fritid (CKF) har indledt et tværgående samarbejde Kunstcaféen, der kombinerer kunst- og kulturoplevelser med et sundhedsfremmende perspektiv for de ældre på s plejecentre. Samarbejdet skal være med til at understøtte beboernes fortsatte livsudvikling. Kunst og kultur på plejecentrene skal vække levet liv til live og samtidig finde plads i beboernes nuværende liv. På tværs af centre og fagligheder skal der udvikles en model, der fremmer trivsel og livslang læring på s pleje- og ældrecentre. Med udgangspunkt i de erfaringer, der er opnået med s børnekulturelle indsats Dronten, igangsættes i efteråret 2019 et pilotprojekt. Dette projekt skal afprøve og afdække muligheder for at gennemføre kreative aktiviteter for beboerne på plejecentrene. I pilotprojektet skal de deltagende beboere, plejepersonale og kunstnere sammen undersøge, hvordan man bedst engagerer kommunens ældre borgere i kreative processer med forskellige kunstarter. Erfaringerne fra pilotprojektet evalueres og bruges til at udvikle en model, hvor alle beboere på s plejecentre, i alt 170 borgere, tilbydes årlige møder med kunst og kultur på samme måde, som alle skoleelever i dag møder Dronten. Evalueringen og erfaringerne fra pilotprojektet fremlægges til politisk behandling i og i Udvalget for Social, Sundhed & Ældre i starten af 2020 med henblik på stillingtagen til den videre proces. Formålet med Kunstcaféen er følgende: Understøtte beboernes muligheder for fortsat at deltage i kunst- og kulturmøder Fremme trivsel og livskvalitet Understøtte beboernes fortsatte livsudvikling Skabe fælles oplevelser og styrke beboernes indbyrdes relationer Skabe kulturmøder, som fremover kan fortsætte båret af plejepersonale, frivillige og pårørende D. Børnekulturprogrammet Drontens samarbejde med Aalborg Universitet Aalborg Universitets forskningsenhed Den kreative Platform har siden efteråret 2018 fulgt udviklingen af børnekulturprogrammet Dronten med fokus på, hvordan de kreative processer og metoder fra kulturforløbene kan overføres til andre læringssammenhænge end de kunstrelaterede. Forskere fra Aalborg Universitet deltog og observerede i maj 2019 kulturforløbet Trut og Trommer. Der blev efterfølgende holdt sparringssamtale mellem klassens musiklærer og trompetunderviser fra Lejre Musikskole.

6 Side 4 I november 2019 vender de to forskere tilbage og følger fortælleforløbet på 5. klassetrin på Trællerupskolen med efterfølgende samtale med skuespiller og lærere. Her deltager både en dansk- og en matematiklærer for at undersøge, hvordan man konkret kan arbejde med overførsel af de kreative læringsprocesser fra kulturforløbene til andre faglige sammenhænge. Samtidig undersøges mulighederne for et fortsat samarbejde med Aalborg Universitet i forbindelse med udbredelsen af den børnekulturelle indsats til hele Kulturregion Midt- og Vestsjælland. E. Evaluering af Frivillig Fredag og Frivillighedsprisen Der blev den 27. september 2019 afholdt Frivillig Fredag i Slotsladen på Ledreborg. Til arrangementet blev den nyindstiftede Frivillighedspris uddelt for første gang. Formålet med arrangementet er at fejre og hylde de frivilliges indsats i. Udvalget drøfter og evaluerer kort arrangementet, administrationen samler op og sørger for, at Udvalgets bemærkninger indgår i det videre arbejde med udviklingen af arrangementet Frivillig Fredag. F. Video fra Futurelands deltagelse på Kulturmødet på Mors og i Ungdommens Folkemøde Den 23-årige fotograf Daniel Overbeck fra Osted har filmet en video fra Futurelands stand på Kulturmødet på Mors. Videoen kan ses her: Der er også optaget videofilm fra Futurelands deltagelse i Ungdommens Folkemøde, hvor den lokale Ungeambassadør Simon, der er vokset op i Lejre, holder workshop. Videoen kan ses her: G. Status for Bevæg dig for Livet Status og orientering i øvrigt for Bevæg dig for Livet.

7 Side 5 4. KF - Evaluering af lokalebookingsystem A00 19/7381 Åben sag Resumé En projektgruppe med deltagelse af repræsentanter fra administrationen og fra foreningslivet i har afdækket kravene til et fremtidigt system for lokalebooking og tilskudsadministration. Målet har været at finde det system, der er mest brugervenligt, når der skal bookes lokaler i, og som samtidig er en hjælp i forhold til foreningsadministration. Anbefalingerne fra projektgruppen præsenteres i sagen. Indstilling Direktionen indstiller: 1. at det nuværende lokalebookingsystem EGon udskiftes med systemet Conventus Pro. 2. at bookingsystemet suppleres med en Conventus Proversion som administrativt system til fri benyttelse af alle foreninger. 3. at der anskaffes en app-løsning til ad hoc booking af ledige tider i haller og de øvrige kommunale lokaler Beslutningskompetence. Sagsfremstilling Baggrund vedtog i 2017 et Servicekatalog for Lokaleudlån. Servicekataloget omfatter pt. kommunens idrætsfaciliteter samt lokaler på skolerne. Af s årsplan for 2019 fremgår: Der igangsættes en evaluering af nuværende bookingsystem (EGon) med henblik på opdatering af eksisterende eller udskiftning. Evalueringen giver også en status på etablering af digitale låse (Salto) på de lokaler på folkeskolerne, som stilles til rådighed jf. servicekatalog for lokaleudlån. blev den 6. marts 2019 orienteret om evalueringen af servicekatalog for lokaleudlån samt det påbegyndte arbejde med at afdække kravene til et fremtidigt system med større vægt på brugervenlighed og understøttelse af foreningsadministrationen. Af evalueringen fremgik, at hovedparten af respondenterne fandt det svært at booke lokaler i kommunen med det nuværende bookingsystem (EGon). Efterfølgende er der nedsat en arbejdsgruppe bestående af foreningsrepræsentanter og administration, som har haft til opgave at anbefale fremtidigt bookingsystem.

8 Side 6 Resultaterne af den gennemførte evaluering af Servicekataloget har indgået i det videre arbejde. Arbejdsgruppen har peget på, at følgende specifikationskrav er centrale: Brugervenlig og intuitiv for borgere Lettelse af kvantitativ byrde for foreninger Sammenhængende løsning, der smidigt håndterer booking, medlemsadministration, fakturering med videre Fire systemer er på den baggrund blevet vurderet. De undersøgte systemer System/leverandør Bemærkninger EGon s eksisterende leverandør. Anvendes af 14 kommuner Conventus Anvendes i dag af 18 foreninger i. Anvendes af 24 kommuner KMD booking Anvendes af ca. 14 kommuner WINKAS Anvendes af ca. 19 kommuner På baggrund af leverandørernes præsentation af de enkelte bookingsystemer samt udvalgte kommuners erfaringer med de enkelte systemer, har arbejdsgruppen foretaget en samlet bedømmelse af de enkelte systemer fordelt på en række parametre. Denne bedømmelse fremgår af skemaet i vedlagte bilag. Status på etablering af digitale låse (Salto) i lokaler på folkeskolerne, der stilles til rådighed for udlån Kulturhuse, haller og rådhuse er i dag udstyret med digitalt låsesystem (leverandør SALTO). På skoler og flere andre lokationer er implementeringen kun sket delvist det vil typisk betyde, at kun yderdøre er digitale, hvorimod en del indvendige døre fortsat fungerer med gammelt nøglesystem. Administrationen er i øjeblikket i gang med at forberede udbud af s drifts- og serviceaftaler på de kommunale alarm- og låsesystemer. Udbudsmaterialet forventes klar ved årsskiftet, og en evt. udvidelse af låsesystemerne til flere lokaler, vil kunne medtages her, hvis det er ønsket. Arbejdsgruppens anbefalinger På baggrund af præsentationen og gennemgangen af de forskellige bookingsystemer, er det arbejdsgruppens anbefaling, at der skiftes fra det nuværende system (EGon) til fremtidig brug af Conventus Pro. Anbefalingen af Conventus Pro sker på baggrund af en samlet vægtning af økonomien samt det forhold, at Conventus Pro vurderes at være både bruger- og driftssikkert. Conventus Pro er en portalløsning, der er beregnet til at være en del af Lejre Kommunens egen hjemmeside, og derefter stilles til rådighed for alle foreninger, haller, skoler og forvaltningen. Det er muligt at se en udgave af systemet i Høje Taastrup Kommune, der anvender systemet i dag. Se mere her. Denne løsning anbefales suppleret med en version til foreningernes egen administration og styring. Conventus anvendes i forvejen af 18 foreninger i. Systemet er særdeles anvendeligt til medlemsadministration samt til fast bookede tider og sæsonbookninger.

9 Side 7 Den mere spontane aktivitet er systemet ikke så god til at håndtere det er ingen af de store systemer. Derfor anbefaler arbejdsgruppen, at der tilkøbes en app-løsning i form af for eksempel Wannasport, som blandt andet Roskilde Kommune anvender i dag. Se mere her. App-løsningerne synliggør og giver overblik over ledige tider i haller og øvrige kommunale lokaler omfattet af Servicekataloget, samt sælger ledige tider til de brugere, der ønsker at bruge kommunale lokaler og faciliteter. (Sagen afventer juridisk vurdering af udbudsjurist) Bilag: 1 Åben Bilag - Evaluering af lokalebookingsystem 73316/19 Administrationens vurdering Administrationen vurderer, at der med den foretagne præsentation og gennemgang af mulige fremtidige løsninger af systemer til lokalebooking er skabt et godt beslutningsgrundlag for den fremtidige løsning af opgaven med lokalebooking i kommunalt regi. Administrationen vurderer endvidere, at der med den foreslåede løsning er taget udgangspunkt i foreningernes behov for overskuelighed og tilgængelighed samt godt administrativt overblik i den enkelte forening. Administrationen vurderer endelig, at tilgængeligheden til lokalerne vil blive øget væsentligt ved at skifte til systemet bestående af de to spor Conventus til sæsonbooking og den foreslåede app-løsning til ad hoc bookninger. Handicappolitik Sagen har ingen umiddelbare handicappolitiske konsekvenser Økonomi og finansiering Den nuværende løsning i form af bookingssystemet EGon beløber sig til ca kr. i årlig driftsudgift. Ved overgang til Conventus Pro og de foreslåede tilkøb, ser budgettet sådan ud: System Engangsudgift Årlig driftsudgift Bemærkninger Anskaffelse af Conventus Pro kr. - Engangsudgift til oplæring portalløsning/oplæring Licens pr. år kr. Årlig driftsudgift Conventus Pro til foreninger licens pr. år App-løsning til overblik over ledige tider kr. Årlig driftsudgift (oplæring af foreningerne via DGI) kr. Årlig driftsudgift Merudgiften på kr. i 2020 og kr. i overslagsårene finansieres ved prioritering indenfor bevilling Fritidsaktiviteter m.v. under folkeoplysningsloven/lokaletilskud.

10 Side 8 5. KF - Ansøgning om tilskud fra Børne- og Kulturpuljen, okt G01 18/14251 Åben sag Resumé Børne- og Kulturpuljen uddeles to gange årligt i januar måned og i oktober måned. skal i denne sag tage stilling til årets anden uddeling af puljemidler fra Børne- og Kulturpuljen. Indstilling Direktionen indstiller: at følgende bevilges fra Børne- og kulturpuljen: 1. at der tildeles GRO Akademi, GRO Julemarked, kr at der tildeles Teater Solaris, Afholdelse af åben premierefest, kr at der tildeles Katja Fabrin, Besøg af Teater Håndholdt i Minisalon, kr kr ,50 fra den administrative pulje 4. at der tildeles Foreningen Lejre Live, Lejre Live koncerter, kr at der tildeles Lejre økologiske Frugtlund, Musik i Lunden, kr Beslutningskompetence. Sagsfremstilling Fordeling af pengene fra Børne- og Kulturpulje sker to gange årligt, og den anden fordeling sker i oktober Der har været annonceret om puljen i lokalavisen samt på s hjemmeside med ansøgningsfrist den 1. september Der er indkommet 5 ansøgninger med en samlet ansøgningssum på kr. (brutto). Samlet er der kr. (brutto) ,50 kr. fra den administrative pulje til fordeling i oktober Modtagne ansøgninger til Børne- og Kulturpuljen, september 2019: Nr. Ansøgt Ansøger Arrangement beløb 1 GRO Akademi GRO Julemarked Teater Solaris Afholdelse af åben premierefest Katja Fabrin Besøg af Teater Håndholdt i Minisalon Foreningen Lejre Live v.mathias Grip Lejre Live koncerter Lejre økologiske Frugtlund Musik i Lunden Uddybende beskrivelse af ansøgningerne: Nr. 1: Gro Akademi. Julemarked Gro Akademi søger om tilskud til afholdelse af et julemarked i og omkring Hvalsø Station 2019 med fokus på blandt andet bæredygtighed, økologi og godt håndværk. Arrangørerne udvælger ca unikke udstillere, som får staderne stillet gratis til rådighed mod at de forpligter sig til at bidrage aktivt til markedsføringen af julemarkedet.

11 Side 9 Der søges om tilskud på kr. Nr. 2: Teater Solaris. Afholdelse af åben premierefest Teater Solaris søger tilskud til åbning af deres kulturtelt i forbindelse med premieren på stykket #metoo også mig! Teateret ønsker at skabe opmærksomhed på projektet og få flere borgere til at komme på dagen. Ideen er, at borgerne kan komme og opleve teltet med musik af bla. vikinge- eller middelalderbands. Der ud over ønsker teateret at skabe opmærksomhed om mulighederne for at skabe kulturelle events ol. i teltet. Teltet er sponseret af bla. LAG-midler, som et sted hvor alle i kan skabe kulturelle arrangementer. Der søges om tilskud på kr. Nr. 3: Katja Fabrin Besøg af Teater Håndholdt i Minisalon Der søges tilskud til et besøg af Teater Håndholdt til en forestilling og efterfølgende familieworkshop. Teater Håndholdt er et dukketeater, der arbejder med sanselighed og nærvær. Minisalon er en kulturel platform afholdt i et privat hjem for at give børn mulighed for at møde kunstnere udenfor institutionerne. Der søges om tilskud på kr. Nr. 4: Foreningen Lejre Live v. Mathias Grip. Live koncerter Foreningen Lejre Live søger om tilskud til en koncertrække bestående af dels danske topnavne, dels upcoming kunstnere. Derudover ønsker foreningen at arrangere en støttekoncert med 2-3 kunstnere målrettet Lejres unge, der skal rejse penge til et fysisk samlingssted for ungekultur i Lejre by. Der søges om tilskud på kr. Nr. 5: Lejre Økologiske Frugtlund. Musik i Lunden Der søges om tilskud til afholdelse af tre sangaftner i Lejres Økologiske Frugtlund, hvor deltagerne vælger sangene, mens professionelle musikere akkompagnerer. Arrangørerne ønsker at skabe en oplevelse af Vores Sted gennem musik og fællessang. Der søges om tilskud på kr. Kriterierne for Børne- og Kulturpuljen Ansøgninger, der vedrører Kultur- & Fritidsudvalgets fokusområder: Børn, Musik & Idræt har førsteprioritet frem for andre ansøgninger. Puljen støtter udvikling fremfor drift. Der er dog ikke begrænsninger på, hvor mange gange et arrangement kan få bevilget støtte, men udvalget vægter nye initiativer frem for aktiviteter, der har fundet sted flere gange. Betingelserne for at kunne ansøge Arrangementet skal være lokalt forankret og have særlig relevans for Lejre Kommune Tilbuddet skal være åbent for alle Arrangementet skal ikke være kommercielt Der skal vedlægges et budget for arrangementet samt foreningens regnskab inkl. egenkapital

12 Side 10 Der skal indsendes et regnskab for arrangementet senest 2 måneder efter afholdelsen Arrangementet skal annonceres via s Kultunaut-kalender: Oplevlejre.dk Det støtter puljen normalt ikke Projekter, der er dækket af anden lovgivning eller andre puljer Anlæg, byggeri, renoveringer Anskaffelser/ indkøb af blivende karakter Lønudgifter til administration Hvem kan søge Foreninger, grupper, enkeltpersoner. Medfinansiering Som udgangspunkt er der ikke krav om medfinansiering, men udvalget har mulighed for at opsætte krav om en egenfinansiering til et arrangement. Administrative bevillinger fra 2019-puljen Puljeansøgninger på 5000 kr. og derunder bliver administrativt behandlet. Nedenstående ansøgninger er administrativt blevet behandlet og bevilget i 2019: Ansøger Arrangement Beløb Birthe Baxter Koncert i Kr. Såby Kirke Carsten Christiansen Åbning af fiskehus, Bramsnæs 400 Mathias Grip Ekstra siddepladser til Tina Dickow solokoncert i Domus Felix Birthe Baxter, KomVest Koncert i Rye Kirke Charlotte Hjelholt, Alison Michell Kunstrunden i sep Sven Meinhild Elektronisk koncert og workshop Dermed resterer der 2.496,50 kr. i den administrative pulje. Bilag: 1 Åben Gro Akademi_Julemarked_ansøgning /19 2 Åben Teater Solaris_MeToo - også mig! Ansøgning19.pdf 70617/19 3 Åben Katja Fabrin_Minisalon_ansøgning /19 4 Åben ForeningenLejreLive_koncertrække_ansøgning19.pdf 70616/19 5 Åben Lejre Økologiske Frugtlund_Musik i Lunden_Ansøgning /19 Administrationens vurdering Det er administrationens vurdering, at ansøgningerne ligger inden for kriterierne for tildeling af puljemidler fra Børne- og Kulturpuljen.

13 Side 11 Administrationen foreslår at bevilge alle ansøgere ca. 50 % af det ansøgte beløb. Derudover anbefaler administrationen at bevilge de resterende 2.496,50 kr. i den administrative pulje til besøg af teater Håndholdt i minisalon. I nedenstående liste er administrationens bemærkninger til ansøgningerne samt administrationens forslag til støtte: Nr. Ansøger Arrangement Ansøgt beløb 1 GRO Akademi GRO Julemarked Kr Teater Afholdelse af åben Solaris premierefest Kr Katja Fabrin Besøg af Teater Håndholdt i Minisalon Kr Foreningen Lejre Live v.mathias Grip Lejre Live koncerter Kr Lejre økologiske Frugtlund Musik i Lunden Kr Adm. bemærkninger Opfylder kriterierne. Ingen bemærkninger. Opfylder kriterierne. Ingen bemærkninger. Opfylder kriterierne. Det foreslås at bevilge restmidlerne fra den adm. pulje, da denne ansøgning beløbsmæssigt ville falde ind under kriterierne for den pulje. Opfylder kriterierne. En foreningsstruktur ligner strukturen i Kulturkaravanen i Hvalsø, som bidrager til arrangementer til glæde for borgere. Det vurderes, at det vil være svært at nå at afholde mange koncerter i Opfordres til at søge igen i Opfylder kriterierne. Ingen bemærkninger. Adm. forslag til bevillling Kr Kr Kr kr ,50 fra adm. pulje Kr Kr Der er i alt ansøgt for kr. (Brutto). Administrationen foreslår, at der bevilges tilskud svarende til kr. (Brutto). Handicappolitik Sagen har ingen handicappolitiske konsekvenser. Økonomi og finansiering besluttede den 30. januar 2019 at fordele Kultur & Fritidsudvalgets samlede pulje i 2019 med: kr. til Børne- og Kulturpuljen kr. til Børnekulturprogrammet Dronten kr. til en administrativ pulje Udvalget besluttede desuden at uddele i alt kr. af de kr. i Børne- og Kulturpuljen. Der er dermed et restbeløb på kr. til uddeling på mødet.

14 Side 12 På den administrative pulje er der et restbeløb på 2.496,50 kr.

15 Side KF - Årsplan 2019, status A21 18/14639 Åben sag Resumé På sit møde den 30. januar 2019 godkendte årsplan I denne sag præsenterer administrationen ved direktionen en kort status på arbejdet med årsplanen. Indstilling Direktionen indstiller: 1. at status for årsplan 2019 godkendes med givne kommentarer Beslutningskompetence. Beslutning den Sagen udsat. Sagsfremstilling Årsplan 2019 tager udgangspunkt i: Budgetaftale Vores Sted og kernevelfærdsudvalgets anbefalinger Politiske målsætninger og tegn på succes Lovgivning/reformer og nationale mål Videre implementering af tiltag, som er iværksat i 2018 eller tidligere. Større indsatser, som udvalgene skal samarbejde om, er nævnt i de relevante udvalgs årsplaner med en angivelse af, hvilket udvalg der er tovholder for indsatsen. Indsatser og aktiviteter, som fremgår af budgetaftalen eller som følger af andre, allerede vedtagne politiske beslutninger, er medtaget i årsplanerne. Følgende indsats fremgår af årsplanen men er enten forsinkede eller anbefales at udgå helt af årsplanen. Begrundelse herfor fremgår nedenfor: Mål 9, Bibliotek/Folkeskole - det undersøges, om der kan skabes synergi ved et tættere samarbejde mellem skolebibliotek og Folkebibliotek Konkret undersøges og beskrives potentialet på Osted Skole/Folkebiblioteket i Osted. Indsatsen er forsinket, idet indsatsen på grund af pres på ressourcer er udskudt til 2020, hvor der udarbejdes en egentlig procesplan for indsatsen i tæt samarbejde mellem biblioteket og Osted Skole. Status på årsplan 2019 er vedlagt som bilag. Bilag: 1 Åben Status, årsplaner til UKF 2019.docx 65447/19

16 Side 14 Administrationens vurdering Handicappolitik Sagen har ingen umiddelbare handicappolitiske perspektiver. Økonomi og finansiering Årsplanen afspejler de politiske prioriteringer, der er besluttet med vedtagelsen af budget og tilpasset i overensstemmelse med Kommunalbestyrelsens beslutning d. 25. juni 2019.

17 Side KF - Eventuelt Åben sag

Udvalget for Kultur & Fritid DAGSORDEN

Udvalget for Kultur & Fritid DAGSORDEN Udvalget for Kultur & Fritid DAGSORDEN Sted: Lejre Museum, Orehøjvej 4B, 4320 Lejre Dato: Onsdag den 2. oktober 2019 Start kl.: 18:00 Slut kl.: 21:00 Medlemmer: Claus Jørgensen (F) (Formand) Marinus Bastian

Læs mere

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 3. november 2010

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 3. november 2010 Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 3. november 2010 Kl. 16:00 Egholm Slot, Trehøjevej 45, 4070 kr. Hyllinge. Afbud: Connie B. Jensen (A) Indholdsfortegnelse 1. KF - Godkendelse af dagsorden...1

Læs mere

Referat Udvalget for Kultur & Fritid og Udvalget for Børn & Ungdom mandag den 6. februar 2017

Referat Udvalget for Kultur & Fritid og Udvalget for Børn & Ungdom mandag den 6. februar 2017 Referat Udvalget for Kultur & Fritid og mandag den 6. februar 2017 Kl. 16:30 i Mødelokale 5, Lejrevej 15, 4320, Allerslev Afbud: Henning Nielsen (V) Tina Mandrup (V) Indholdsfortegnelse 1. BU KF - Godkendelse

Læs mere

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 3. november 2010

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 3. november 2010 Referat onsdag den 3. november 2010 Kl. 16:00 Egholm Slot, Trehøjevej 45, 4070 kr. Hyllinge. Indholdsfortegnelse 1. KF - Godkendelse af dagsorden...1 2. KF - Temadrøftelse...2 3. KF - Orientering...3 4.

Læs mere

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 28. november 2012. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 28. november 2012. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Referat onsdag den 28. november 2012 Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. KF - Godkendelse af dagsorden...1 2. KF - Orientering...2 3. KF - Temadrøftelse...3 4. KF - Kunstudvalg i

Læs mere

Referat Udvalget for Kultur & Fritid mandag den 8. januar Kl. 19:00 i Mødelokale 5, Lejrevej 15, 4320, Allerslev

Referat Udvalget for Kultur & Fritid mandag den 8. januar Kl. 19:00 i Mødelokale 5, Lejrevej 15, 4320, Allerslev Referat mandag den 8. januar 2018 Kl. 19:00 i Mødelokale 5, Lejrevej 15, 4320, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. KF - Godkendelse af dagsorden...1 2. KF - Orientering - januar...2 3. KF - Valg af formand...3

Læs mere

Udvalget for Kultur & Fritid REFERAT

Udvalget for Kultur & Fritid REFERAT REFERAT Sted: Mødelokale 4, Lejrevej 15, 4320, Allerslev Dato: Onsdag den 3. oktober 2018 Start kl.: 18:00 Slut kl.: 21:00 Medlemmer: Fraværende: Claus Jørgensen (F) (Formand) Marinus Bastian Meiner (F)

Læs mere

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 7. oktober 2015

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 7. oktober 2015 Referat onsdag den 7. oktober 2015 Kl. 18:00 i Mødelokale 4, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. KF - Godkendelse af dagsorden...1 2. KF - Orientering - Oktober...2 3. KF - Temadrøftelse - Børnekulturhus...4

Læs mere

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 11. april 2012. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 11. april 2012. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 11. april 2012 Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. KF - Godkendelse af dagsorden...1 2. KF - Temadrøftelse 11.04.12...2 3. KF- Ansøgning

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 12. december 2007. Mødet startede kl. 19:00 i Mødelokale 2, Lejre

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 12. december 2007. Mødet startede kl. 19:00 i Mødelokale 2, Lejre Referat fra møde i onsdag den 12. december 2007 Mødet startede kl. 19:00 i Mødelokale 2, Lejre Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden 12.12.07... 3 2. FOU - Efterretninger 12.12.07... 4

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget REFERAT

Folkeoplysningsudvalget REFERAT REFERAT Sted: Mødelokale 5, Allerslev Dato: Torsdag den 14. februar 2019 Start kl.: 18:00 Slut kl.: 21:00 Medlemmer: Fraværende: (Medlem) Torben Olsen (Medlem) Jørgen Olsen (Medlem) (Medlem) Peter Rasmussen

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget REFERAT

Folkeoplysningsudvalget REFERAT REFERAT Sted: Mødelokale 5, Lejrevej 15, Rådhuset Allerslev Dato: Torsdag den 11. oktober 2018 Start kl.: 18:00 Slut kl.: 21:00 Medlemmer: Fraværende: Anne Lauridsen (Medlem) (Medlem) Jørgen Olsen (Medlem)

Læs mere

Dagsorden Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 8. oktober 2014. Kl. 18:00 i Mødelokale 1, Allerslev

Dagsorden Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 8. oktober 2014. Kl. 18:00 i Mødelokale 1, Allerslev Dagsorden onsdag den 8. oktober 2014 Kl. 18:00 i Mødelokale 1, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. KF - Godkendelse af dagsorden...1 2. KF - Orientering - Oktober 2014...2 3. KF - Ansøgning om fritagelse

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget REFERAT

Folkeoplysningsudvalget REFERAT REFERAT Sted: Mødelokale 5, Lejrevej 15, 4320 Lejre Dato: Torsdag den 3. maj 2018 Start kl.: 18:00 Slut kl.: 20:30 Medlemmer: Fraværende: Anne Lauridsen (Medlem) Torben Olsen (Medlem) Jørgen Olsen (Medlem)

Læs mere

Udvalget for Kultur & Fritid REFERAT

Udvalget for Kultur & Fritid REFERAT REFERAT Sted: Lejre Bibliotek, Stationsvej 2, 4320 Lejre Mødet starter kl. 18.00 på Lejre Bibliotek, Stationsvej 2, 4320 Lejre Mødet fortsættes efterfølgende på Rådhuset i Allerslev, Mødelokale 5 Dato:

Læs mere

Det Frivillige Samråd

Det Frivillige Samråd Det Frivillige Samråd Dagsorden Dato 29. august 2018 Mødetidspunkt 16:00 Sted Medlemmer Fraværende Lokale 2, Vordingborg Rådhus Valdemarsgade 43 Vordingborg Pia Westergaard (formand), Birthe Helth, Lene

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Økonomiudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Økonomiudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Økonomiudvalget Mødedato: Onsdag den 15. maj 2019 Mødetidspunkt: 13:00 Mødelokale: Medlemmer: 213, Mødelokale Allan S. Andersen, Carsten Fuhr, Dorthe Hecht, Jan Jakobsen,

Læs mere

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 9. oktober 2013. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 9. oktober 2013. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Referat onsdag den 9. oktober 2013 Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. KF - Godkendelse af dagsorden...1 2. KF - Orientering 9. oktober 2013...2 3. KF - Temadrøftelse - Danmarks

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 22. august 2007

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 22. august 2007 Referat fra møde i onsdag den 22. august 2007 Mødet startede kl. 19:00 i Mødelokale 2, Lejre Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden den 22.08.2007.... 3 2. FOU - Efterretningssager 22.08.07....

Læs mere

Handicapråd. Referat. Mødelokale 7, 15. november 2018 Kl. 16:00. Medlemmer

Handicapråd. Referat. Mødelokale 7, 15. november 2018 Kl. 16:00. Medlemmer Referat Mødelokale 7, Kl. 16:00 Medlemmer John Dalsgaard Jensen Inge Lise Pedersen Tina Mørk Ole Gjermandsen Mogens Haugaard Nielsen (N) Philip G. Nielsen Jacob Panton Kristiansen (V) Henning Urban Dam

Læs mere

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked torsdag den 29. november 2012

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked torsdag den 29. november 2012 Referat torsdag den 29. november 2012 Kl. 16:30 i Mødelokale 1, Hvalsø Jens K. Jensen (V) Indholdsfortegnelse 1. JA - Godkendelse af dagsorden...1 2. JA - Orienteringssager - december...2 3. JA - Samarbejdsaftale

Læs mere

Referat Udvalget for Børn & Ungdom tirsdag den 2. november 2010

Referat Udvalget for Børn & Ungdom tirsdag den 2. november 2010 Referat tirsdag den 2. november 2010 Kl. 18:00 i Mødelokale 2, Allerslev Bemærk at tidspunktet for mødet er rykket til kl. 18.00. Indholdsfortegnelse 1. BU - Godkendelse af dagsorden...1 2. BU - Orientering...2

Læs mere

Undervisningsudvalget

Undervisningsudvalget Side 1 af 8 Undervisningsudvalget Dagsorden med beslutninger Møde nr. 7 Mødested : Mødelokale 1 Mødetidspunkt : torsdag den 14. august 2008 kl. 14:00 Fraværende : INDHOLDSFORTEGNELSE ÅBEN DAGSORDEN Nr.

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 21. maj 2008

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 21. maj 2008 Referat fra møde i onsdag den 21. maj 2008 Mødet startede kl. 19:00 i Mødelokale 2, Lejre Jesper Kejlhof Peter Walsøe Lena Holm Jensen Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 3 2. FOU

Læs mere

Referat Kernevelfærdsudvalget tirsdag den 3. januar Kl. 16:30 i Mødelokale 1, Lejrevej 15, 4320, Allerslev

Referat Kernevelfærdsudvalget tirsdag den 3. januar Kl. 16:30 i Mødelokale 1, Lejrevej 15, 4320, Allerslev Referat tirsdag den 3. januar 2017 Kl. 16:30 i Mødelokale 1, Lejrevej 15, 4320, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. 17,4 - Godkendelse af dagsorden...1 2. 17,4 - Valg af næstformand...2 3. 17,4 - Introduktion

Læs mere

Landsbyudvalget REFERAT

Landsbyudvalget REFERAT REFERAT Sted: Kantinen Rådhuset i Allerslev, Lejrevej 15, 4320 Lejre Dato: Tirsdag den 8. oktober 2019 Start kl.: 18:00 Slut kl.: 19:30 Medlemmer: Carsten Rasmussen (A) Grethe N. Saabye (C) Mikael Ralf

Læs mere

Mødedato: 10. september 2019 Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende:

Mødedato: 10. september 2019 Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende: Side 1. Åben dagsorden Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 13. juni 2007

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 13. juni 2007 Referat fra møde i onsdag den 13. juni 2007 Mødet startede kl. 19:00 i Mødelokale 2, Lejre Afbud: Knud Mortensen Gitte Ketelsen Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden 13.06.07... 3 2. FOU

Læs mere

Dagsorden til møde i Kultur- og fritidsudvalget

Dagsorden til møde i Kultur- og fritidsudvalget Gentofte Kommune Dagsorden til møde i Kultur- og fritidsudvalget Dagsorden åben Mødedato 05. februar 2014 Mødetidspunkt 17.00 Mødelokale Kildeskovshallen, Mødesalen Side 1 af 10 Indholdsfortegnelse Kultur-

Læs mere

Strategi for implementering af frivilligpolitikken

Strategi for implementering af frivilligpolitikken Strategi for implementering af frivilligpolitikken Social- og sundhedsområdet udenfor ældrecentrene Indledning Byrådet vedtog den 29. august 2013 en frivilligpolitik for Rebild Kommune. Samtidig vedtog

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget onsdag den 21. april 2010

Referat Folkeoplysningsudvalget onsdag den 21. april 2010 Referat onsdag den 21. april 2010 Kl. 18:30 i Mødelokale 2 på Allerslev Rådhus, Lejrevej 15, 4320 Lejre Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagorden...1 2. FOU - Orientering...2 3. FOU - Tider

Læs mere

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Kultur- og Fritidsudvalget den 21-04-2010, s 1 LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Kultur- og Fritidsudvalget PROTOKOL Onsdag den 21 april 2010 kl 08:30 afholder Kultur- og Fritidsudvalget møde i Byhistorisk Samling,

Læs mere

Kultur-, Idræts- og Fritidsudvalget

Kultur-, Idræts- og Fritidsudvalget Kultur-, Idræts- og Fritidsudvalget Referat Dato 23. september 2013 Mødetidspunkt 17:00 Sluttidspunkt 17:40 Sted Gåsetårnskolen, Iselinge afdeling Chr. Richardtsvej 33, Vordingborg Medlemmer Birthe Helth,

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 02. maj 2012 Lokale: Brønderslev Bibliotek, Pejsestuen Tidspunkt: Kl. 14:00-17:20 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen

Læs mere

Udvalget for Kultur & Fritid REFERAT

Udvalget for Kultur & Fritid REFERAT REFERAT Sted: Kr. Hyllinge Bibliotek, Bygaden 53, Kr. Hyllinge Dato: Onsdag den 30. januar 2019 Start kl.: 18:00 Slut kl.: 21:00 Medlemmer: Claus Jørgensen (F) (Formand) Marinus Bastian Meiner (F) (Medlem)

Læs mere

Udvalget for Børn & Ungdom DAGSORDEN

Udvalget for Børn & Ungdom DAGSORDEN DAGSORDEN Sted: Mødelokale 1, Lejrevej 15, 4320, Allerslev Dato: Tirsdag den 29. januar 2019 Start kl.: 16:30 Slut kl.: 18:30 Medlemmer: Thomas Bisgaard (B) (Formand) Rikke Zwisler Grøndal (A) (Medlem)

Læs mere

Kulturpuljen - Gældende fra 1. januar 2019 Retningslinjer for tilskud til kulturelle formål

Kulturpuljen - Gældende fra 1. januar 2019 Retningslinjer for tilskud til kulturelle formål Kulturpuljen - Gældende fra 1. januar 2019 Retningslinjer for tilskud til kulturelle formål Kolding Kommune By- og Udviklingsforvaltningen, Kulturområdet Forord Kulturlivet i Kolding Kommune er dynamisk

Læs mere

Administrativ indstilling: De respektive udvalg anbefaler overfor Økonomiudvalget og Byrådet følgende tillægsbevillinger således:

Administrativ indstilling: De respektive udvalg anbefaler overfor Økonomiudvalget og Byrådet følgende tillægsbevillinger således: 123. Åbent punkt - Overførsel af uforbrugte budgetbeløb fra 2007 til 2008 for drift, anlæg, finansforskydninger og finansiering samt revision af investeringsoversigt 2008 for alle udvalg (C) Sagsnr. 08/4978

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 29. marts 2012

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 29. marts 2012 Referat torsdag den 29. marts 2012 Kl. 18:00 i Mødelokale 2, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2. FOU - Ansøgning om godkendelse som frivillig folkeoplysende forening

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 30. januar 2014

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 30. januar 2014 Referat torsdag den 30. januar 2014 Kl. 18:00 i Mødelokale 2, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2. FOU - Orientering... 2 3. FOU - Ansøgning om tilskud fra pulje til

Læs mere

Det Frivillige Samråd

Det Frivillige Samråd Det Frivillige Samråd Referat Dato 24. februar 2015 Mødetidspunkt 17:30-19:30 Sted Medlemmer Fraværende Lokale 4, Præstø (Glasburet) Østerbro 2, Præstø Pia Westergaard (formand), Kim Errebo (næstformand),

Læs mere

Handicaprådet i Halsnæs Kommune Beslutningsreferat

Handicaprådet i Halsnæs Kommune Beslutningsreferat Handicaprådet i Halsnæs Kommune Beslutningsreferat af møde den 17. februar 2014 kl. 16.00 i Lunden, Rådhuset Medlemmer Gitte Hemmingesen ( ) Morten Fenger ( ) Birgit Mortensen ( ) Hans-Henrik Blom ( )

Læs mere

ØSTERBRO LOKALUDVALG

ØSTERBRO LOKALUDVALG DAGSORDEN for mødet den 26.03.2015, kl. 19:00 i Kildevælds Sogns Plejehjem, Helsingborggade 16, 2100 Kbh. Ø 1. Borgernes 20 minutter (2015-0071908) 1 2. Godkendelse af dagsorden (2015-0071908) 2 3. Kultur

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur

Referat Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Referat Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:00 Mødet afsluttet: kl. 17:30 Mødested: Fraværende: Mødelokale 122 - Rådhuset Henrik Kudahl, Kirsten Højrup, Heidi

Læs mere

Puljer i Kultur- og fritidsudvalget behandler derudover ansøgninger om tilskud til foreninger og aftenskoler. Side 1

Puljer i Kultur- og fritidsudvalget behandler derudover ansøgninger om tilskud til foreninger og aftenskoler. Side 1 SKOLER, INSTITUTIONER OG KULTUR Dato: 12. januar 2018 Tlf. dir.: 2170 3435 E-mail: kultur@balk.dk Kontakt: Jeanette Aunsø Esbensen Sagsid: 00.22.04-A26-1-18 Puljer i 2018 Kultur- og fritidsudvalget behandler

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 22. april 2009

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 22. april 2009 Referat fra møde i onsdag den 22. april 2009 Mødet fandt sted hos Missionsforbundets Børn og Unge, Missionskirken, Hovedvejen 219, Osted, kl. 19.00. Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden...

Læs mere

Fjerde og sidste opfølgning på Aftale om budget 2018 for Kultur- og Fritidsudvalget

Fjerde og sidste opfølgning på Aftale om budget 2018 for Kultur- og Fritidsudvalget ØKONOMI OG STYRING Dato: 18. marts 2019 Tlf. dir.: 4024 1712 E-mail: okonomi@balk.dk Kontakt: Kathrine Dahl Marcussen Sagsid: 00.30.00-S00-9-16 Fjerde og sidste opfølgning på Aftale om budget 2018 for

Læs mere

Bibliotek og Arkiv Lukning af afdelinger Osted og Gevninge

Bibliotek og Arkiv Lukning af afdelinger Osted og Gevninge Forslag nr. 2.10-01 Omstillings- og reduktionsforslag til Budget 2019-2022 Overskrift Center Bevilling Ændringen vedrører: Effektivisering Investering Besparelse Merindtægt Bibliotek og Arkiv Lukning af

Læs mere

Referat Kernevelfærdsudvalget tirsdag den 8. august Kl. 16:30 i RA - Kantinen Rådhuset Allerslev

Referat Kernevelfærdsudvalget tirsdag den 8. august Kl. 16:30 i RA - Kantinen Rådhuset Allerslev Referat tirsdag den 8. august 2017 Kl. 16:30 i RA - Kantinen Rådhuset Allerslev Indholdsfortegnelse 1. - Godkendelse af dagsorden...1 2. - Lejre Kommunes Kerneopgaver...2 3. - Ministerbesøg...8 08-08-2017

Læs mere

Velfærdsudvalget. Dagsorden til møde Torsdag den 16. januar 2014 kl i F 6

Velfærdsudvalget. Dagsorden til møde Torsdag den 16. januar 2014 kl i F 6 Velfærdsudvalget Dagsorden til møde Torsdag den 16. januar 2014 kl. 08.30 i F 6 MØDEDELTAGERE Kasper Andersen (O) Emilie Tang (V) Jens Ross Andersen (V) Kim Rockhill (A) Morten Skovgaard (V) Susanne Bettina

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 27. oktober 2011

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 27. oktober 2011 Referat torsdag den 27. oktober 2011 Kl. 18:00 Bramsnæs Sejlklub, Nagels Rende, Ejby Strand, 4070 Kr. Hyllinge. Parkering på Ejby Strandvej. Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2.

Læs mere

Referat. Kunstrådet torsdag den 8. december 2011, kl. 18:30 i Mødecenter C - lokale 29 på Ballerup Rådhus. Åbent møde

Referat. Kunstrådet torsdag den 8. december 2011, kl. 18:30 i Mødecenter C - lokale 29 på Ballerup Rådhus. Åbent møde Side 1 torsdag den 8. december 2011, kl. 18:30 i Mødecenter C - lokale 29 på Ballerup Rådhus Tilstede Kåre Harder Olesen (V) Ove E. Dalsgaard (A) Karen Harsbo Gitte Juul Afbud/Fraværende Tom Nielsen (A)

Læs mere

Referat Udvalget for Erhverv & Turisme mandag den 3. april Kl. 16:30 i Mødelokale 2, Lejrevej 15, 4320, Allerslev

Referat Udvalget for Erhverv & Turisme mandag den 3. april Kl. 16:30 i Mødelokale 2, Lejrevej 15, 4320, Allerslev Referat mandag den 3. april 2017 Kl. 16:30 i Mødelokale 2, Lejrevej 15, 4320, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. ET - Godkendelse af dagsorden...1 2. ET - Orienteringssager - April...2 3. ET - Temadrøftelse

Læs mere

REFERAT Udvalget for Kultur og Fritid Onsdag d. 23. maj 2007 Internt mødelokale, Biblioteket - kl Ekstraordinært møde

REFERAT Udvalget for Kultur og Fritid Onsdag d. 23. maj 2007 Internt mødelokale, Biblioteket - kl Ekstraordinært møde REFERAT Udvalget for Kultur og Fritid Onsdag d. 23. maj 2007 Internt mødelokale, Biblioteket - kl. 08.00. Ekstraordinært møde 1. Meddelelser 2. Ansøgning fra Musikteatret Holstebro om tilskud til udvidelse

Læs mere

Kultur- og Fritidsudvalget

Kultur- og Fritidsudvalget Kultur- og Fritidsudvalget Referat 9. november 2017 kl. 08:15 Udvalgsværelse 1 Indkaldelse Hanne Agersnap Finn Riber Rasmussen Søren P. Rasmussen Henrik Bang Ib Carlsen Mette Schmidt Olsen Dorthe la Cour

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 23. august 2012

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 23. august 2012 Referat torsdag den 23. august 2012 Kl. 18:00 i Mødelokale 2, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2. FOU - Orientering... 2 3. FOU - Ansøgning om tilskud fra pulje til

Læs mere

Referat af møde i Socialudvalget

Referat af møde i Socialudvalget Gentofte Kommune Referat af møde i Socialudvalget Referat åben Mødedato 04. december 2014 Mødetidspunkt 17.00 Mødelokale Udvalgsværelse D Protokollen blev læst og mødet hævet kl.: 18.35 Tilstede: Fraværende:

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 21. marts 2007

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 21. marts 2007 Referat fra møde i onsdag den 21. marts 2007 Mødet startede kl. 19:00 i Mødelokale 2, Lejre Indholdsfortegnelse 1. FOU - Efterretningssager... 1 2. FOU - DGI Roskilde... 2 3. FOU - Godkendelse af Forældreforeningen

Læs mere

REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET. den 27.01.2009 på Ib Dam Schultz kontor

REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET. den 27.01.2009 på Ib Dam Schultz kontor REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET den 27.01.2009 på Ib Dam Schultz kontor SAGSOVERSIGT 1 Godkendelse af dagsorden... 3 2 Jernved Idrætsforening søger fritagelse om indfrielse af pantebrev... 4 3 Prioritering

Læs mere

Dagsorden til møde i Børne- og Skoleudvalget

Dagsorden til møde i Børne- og Skoleudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Børne- og Skoleudvalget Mødetidspunkt 10-08-2015 17:00 Mødeafholdelse Gentofte Rådhus- Mødelokale D Indholdsfortegnelse Børne- og Skoleudvalget 10-08-2015 17:00 1

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Social- og Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 12. januar 2011 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 8:30-10:30 Thomas Krog, Formand (F) Ole Bruun (A) Marianne Jensen (A) Karl Emil Nielsen

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 22. januar 2015

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 22. januar 2015 Referat torsdag den 22. januar 2015 Kl. 18:00 i Borgerstuen i Hvalsø Hallerne Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2. FOU - Fokusområde - Aktiviteter for flygtninge i Lejre Kommune...

Læs mere

Valg af booking- og tilskudssystem

Valg af booking- og tilskudssystem Pkt. 128 Valg af booking- og tilskudssystem Sagsnr. 274883 Kultur- og Idrætsudvalget Lukket punkt Resume Roskilde Kommune skal have nyt booking- og tilskudssystem i 2018. Det nuværende system, KMD Booking,

Læs mere

Referat. Tirsdag den 14. maj kl Møde i Handicaprådet i Lejre Kommune

Referat. Tirsdag den 14. maj kl Møde i Handicaprådet i Lejre Kommune Referat Møde i Handicaprådet i Lejre Kommune Tirsdag den 14. maj kl. 17.30 19.30 Mødelokale 1 (i kælderen) Hvalsø Rådhus, Møllebjergvej 4, 4330 Hvalsø Medlemmer: Lejre Kommune Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget Folkeoplysningsudvalget Referat fra møde Onsdag den 21. november 2012 kl. 17.00 i F7 Mødet slut kl. 19.15 MØDEDELTAGERE Kristian Moberg (V) Alice Linning Annelise Hansen Kenneth Jensen (A) Ruth Rasmussen

Læs mere

Det er kun muligt for udvalgets medlemmer og særligt inviterede at deltage i mødet.

Det er kun muligt for udvalgets medlemmer og særligt inviterede at deltage i mødet. Dagsordener og referater Ballerup Kommune Social- og Sundhedsudvalget ÅBEN DAGSORDEN Det er kun muligt for udvalgets medlemmer og særligt inviterede at deltage i mødet. Mødetidspunkt 27-01-2015 kl. 13:00

Læs mere

Kulturelle tilskud. Rammer og vilkår - retningslinjer for tilskud. Revideret september 2016

Kulturelle tilskud. Rammer og vilkår - retningslinjer for tilskud. Revideret september 2016 Kulturelle tilskud Rammer og vilkår - retningslinjer for tilskud Revideret september 2016 Kulturelle tilskud rammer og vilkår Rudersdal Kommune har en frivillighedspolitik, der har til formål at styrke,

Læs mere

Mødedato: 21. august 2018 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset. Indholdsfortegnelse:

Mødedato: 21. august 2018 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset. Indholdsfortegnelse: Dagsorden Ældrerådet Mødedato: 21. august 2018 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset Indholdsfortegnelse: 1 Alder Bedst - kl. 13:00-14:00 2 2 Tilskud til ombygning og indretning af plejecentre

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 20. maj 2009

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 20. maj 2009 Referat fra møde i onsdag den 20. maj 2009 Mødet startede kl. 19:00 i Osted/Lejre Skytteforening i klublokalet, Lejrevej 1, 4320 Lejre. Gert Rosenkrantz Fuglsang Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse

Læs mere

UPCOMING LÆRERVEJLEDNING GRUNDSKOLE

UPCOMING LÆRERVEJLEDNING GRUNDSKOLE UPCOMING LÆRERVEJLEDNING GRUNDSKOLE 1 UPCOMING Klassetrin Varighed Fag Pris 8.-10. klasse. 2½ time Dansk, men med engelsk som supplement. Forløbet kan dog varieres efter de enkelte fag, så klassen udelukkende

Læs mere

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Kultur- og Fritidsudvalget den 20-12-2012, s. 1 LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Kultur- og Fritidsudvalget Protokol Torsdag den 20. december 2012 kl. 16:45 afholdt Kultur- og Fritidsudvalget møde i Udvalgsværelse

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Kultur- og Fritidsudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Kultur- og Fritidsudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Kultur- og Fritidsudvalget Mødedato: Mandag den 11. december 2017 Mødetidspunkt: 16:30 Mødelokale: 215, Mødelokale Medlemmer: Einer Lyduch, Elise Andersen, Frants Nielsen,

Læs mere

FOLKEOPLYSNINGSPOLITIK POLITIK FOR DEN FRIE FOLKEOPLYSENDE VIRKSOMHED

FOLKEOPLYSNINGSPOLITIK POLITIK FOR DEN FRIE FOLKEOPLYSENDE VIRKSOMHED FOLKEOPLYSNINGSPOLITIK POLITIK FOR DEN FRIE FOLKEOPLYSENDE VIRKSOMHED 1. UDGAVE, 2011 INDHOLD 1 INDLEDNING... 3 2 VISION... 3 3 LEJRE KOMMUNE OG DEN FOLKEOPLYSENDE VIRKSOMHED... 4 4 MÅLSÆTNING... 4 5 FOLKEOPLYSNINGSPOLITIKKEN

Læs mere

Dagsorden Folkeoplysningsudvalget torsdag den 22. januar 2015. Kl. 18:00 i Borgerstuen i Hvalsø Hallerne

Dagsorden Folkeoplysningsudvalget torsdag den 22. januar 2015. Kl. 18:00 i Borgerstuen i Hvalsø Hallerne Dagsorden torsdag den 22. januar 2015 Kl. 18:00 i Borgerstuen i Hvalsø Hallerne Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2. FOU - Fokusområde - Aktiviteter for flygtninge i Lejre Kommune...

Læs mere

Fritidsudvalget. Referat fra møde Onsdag den 3. september 2014 kl i F6

Fritidsudvalget. Referat fra møde Onsdag den 3. september 2014 kl i F6 Fritidsudvalget Referat fra møde Onsdag den 3. september 2014 kl. 16.00 i F6 Mødet slut kl. 18.00 MØDEDELTAGERE Morten Skovgaard (V) Anne-Lise Kuhre (A) Kenneth Jensen (A) Kristian Moberg (V) Lars Jepsen-Sølvhøj

Læs mere

Dagsorden til møde i Socialudvalget

Dagsorden til møde i Socialudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Socialudvalget Mødetidspunkt 27-01-2016 17:00 Mødeafholdelse Udvalgsværelse D Indholdsfortegnelse Socialudvalget 27-01-2016 17:00 1 (Åben) Kommissorium for opgaveudvalg

Læs mere

Høringssvar fra høring vedr. ny politik for frivilligt socialt arbejde

Høringssvar fra høring vedr. ny politik for frivilligt socialt arbejde Høringssvar fra høring vedr. ny politik for frivilligt socialt arbejde Udkast til Solrød Kommunes politik for frivilligt socialt arbejde blev sendt i høring i uge 7 (8. - 17. februar). Udkastet blev sendt

Læs mere

REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGETT. den i Borgmesterens Mødelokale

REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGETT. den i Borgmesterens Mødelokale REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGETT den 12.01.2010 i Borgmesterens Mødelokale SAGSOVERSIGT 1 Godkendelse af dagsorden...... 3 2 Kultur & Fritidsudvalgets møder i 2010... 4 3 Valg af næstformand for Kultur

Læs mere

Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur

Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. 18:30 Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende: Kim

Læs mere

Undervisningsudvalget

Undervisningsudvalget Side 1 af 9 Undervisningsudvalget Dagsorden med beslutninger Møde nr. 13 Mødested : Mødelokale 1 Mødetidspunkt : torsdag den 25. oktober 2007 kl. 14:00 Fraværende : Afbud fra Helle Frost INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2014-2017 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

Udmøntning af Aftale om budget 2018 for Kultur- og Fritidsudvalgets ansvarsområde

Udmøntning af Aftale om budget 2018 for Kultur- og Fritidsudvalgets ansvarsområde ØKONOMI OG STYRING Dato: 19. december 2017 Tlf. dir.: 4024 1712 E-mail: okonomi@balk.dk Kontakt: Sascha Hjorth Sagsid: 00.30.00-S00-9-16 Udmøntning af Aftale om budget 2018 for Kultur- og Fritidsudvalgets

Læs mere

Referat af møde i Folkeoplysningsudvalget

Referat af møde i Folkeoplysningsudvalget Gentofte Kommune Referat af møde i Folkeoplysningsudvalget Referat åben Mødedato 23. august 2011 Mødetidspunkt 17.00 Mødelokale Udvalgsværelse A Protokollen blev læst og mødet hævet kl.: 18.20 Tilstede:

Læs mere

Justering af kriterierne for støtte fra Aalborg Kommunes kulturpulje.

Justering af kriterierne for støtte fra Aalborg Kommunes kulturpulje. Punkt 4. Justering af kriterierne for støtte fra Aalborg Kommunes kulturpulje. 2014-33295. Sundheds- og Kulturforvaltningen indstiller til, at udvalget drøfter og godkender forslag til justerede retningslinjer

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget onsdag den 21. maj 2014

Referat Folkeoplysningsudvalget onsdag den 21. maj 2014 Referat onsdag den 21. maj 2014 Kl. 18:00 i Kantinen, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2. FOU - Orientering... 2 3. FOU - Ansøgning om godkendelse som frivillig folkeoplysende

Læs mere

Åben. ERHVERVS- OG BESKÆFTIGELSESUDVALGET Dagsorden med vedtagelser. Mødested Administrationscentret Mødelokale 2. Mødedato Onsdag den 14.

Åben. ERHVERVS- OG BESKÆFTIGELSESUDVALGET Dagsorden med vedtagelser. Mødested Administrationscentret Mødelokale 2. Mødedato Onsdag den 14. Dagsorden med vedtagelser Åben Mødested Administrationscentret Mødelokale 2 Mødedato Onsdag den 14. april 2010 Mødetidspunkt Kl. 13.00 Bemærkninger Møde med Væksthus Hovedstadsregionen kl. 13.15-14.15

Læs mere

Referat Kommunalbestyrelsen tirsdag den 9. juni 2015

Referat Kommunalbestyrelsen tirsdag den 9. juni 2015 Referat tirsdag den 9. juni 2015 Kl. 20:30 i Multisalen, Hvalsø Hallen, Skolevej 5, 4330 Hvalsø Carsten Helles Rasmussen (V) Flemming Damgaard Larsen (V) Grethe Nørtoft Saabye (C) Henning Nielsen (V) Ivan

Læs mere

Referat Udvalget for Teknik & Miljø mandag den 8. januar Kl. 16:00 i Mødelokale 2, Lejrevej 15, 4320, Allerslev

Referat Udvalget for Teknik & Miljø mandag den 8. januar Kl. 16:00 i Mødelokale 2, Lejrevej 15, 4320, Allerslev Referat mandag den 8. januar 2018 Kl. 16:00 i Mødelokale 2, Lejrevej 15, 4320, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. TM - Godkendelse af dagsorden...1 2. TM - Orientering - Januar...2 3. TM - Valg af formand...3

Læs mere

Center Kultur & Fritid Skørpingvej Terndrup REFERAT KULTURRÅDET

Center Kultur & Fritid Skørpingvej Terndrup REFERAT KULTURRÅDET REFERAT KULTURRÅDET Mødedato: Tirsdag den 26. september 2016 Mødetidspunkt: Kl. 19.00 Sted: Lille Stue, KulturStationen, Sverriggårdsvej 4, 9520 Skørping Deltagere: Helle Jørgensen Charlotte M. B. Nielsen

Læs mere

Møde 10. april 2012 kl. 15:00 i Mødelokale 4

Møde 10. april 2012 kl. 15:00 i Mødelokale 4 Kultur- og Fritidsudvalg Referat Møde 10. april 2012 kl. 15:00 i Mødelokale 4 Afbud/fraværende: Per Jakobsen fraværende ved behandling af pkt. 36-38. Mødet hævet kl.: 17.40. Indkaldte: Kl. 15.00 - Kunstudvalget,

Læs mere

Referat Kernevelfærdsudvalget tirsdag den 4. april 2017

Referat Kernevelfærdsudvalget tirsdag den 4. april 2017 Referat tirsdag den 4. april 2017 Kl. 16:30 i Kantinen rådhuset i Allerslev Afbud: Lars Holten (LEUF) Ole Blickfeldt (O) Søren Kræmer (Foreningslivet) Villy Hauritz (F) Indholdsfortegnelse 1. 17,4 - Godkendelse

Læs mere

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 6 TORSDAG DEN 26. APRIL 2007, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Erhvervs- og Fritidsudvalget 26. april 2007 Side: 2 Fraværende:

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget

Fritids- og Kulturudvalget Tillægsreferat Dato: Onsdag den Mødetid: 17:30-18:30 Mødelokale: Mødelokale B105 Medlemmer: Daniel Donoso (F), Ekrem Günbulut (A), Frederik A. Hansen (V), Jesper Kirkegaard (C), Merete Scheelsbeck (C),

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 19. januar 2017

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 19. januar 2017 Referat torsdag den 19. januar 2017 Kl. 18:00 i Osted Lejre Skytteforening, Smedegården 19, 4320 L Afbud: Dorte Jørgensen Tina Plank Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden...1 2. FOU - Orientering

Læs mere

Dagsorden Folkeoplysningsudvalget torsdag den 7. maj 2015. Kl. 18:00 i Borgerstuen i Hvalsø Hallerne

Dagsorden Folkeoplysningsudvalget torsdag den 7. maj 2015. Kl. 18:00 i Borgerstuen i Hvalsø Hallerne Dagsorden torsdag den 7. maj 2015 Kl. 18:00 i Borgerstuen i Hvalsø Hallerne Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2. FOU - Temadrøftelse - Professor Bjarne Ibsen SDU - Indlæg vedrørende

Læs mere

Mødedato: 21. august 2018 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset. Indholdsfortegnelse:

Mødedato: 21. august 2018 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset. Indholdsfortegnelse: Referat Ældrerådet Mødedato: 21. august 2018 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset Indholdsfortegnelse: 1 Alder Bedst - kl. 13:00-14:00 2 2 Tilskud til ombygning og indretning af plejecentre

Læs mere

KULTURREGION STORSTRØM

KULTURREGION STORSTRØM Dagsorden- møde i Den Politiske Styregruppe 16. januar 2013 kl. 16.00-18.00 Faxe Kommune, mødelokale 2, Frederiksgade 9, 4690 Haslev Deltagere: Den Politiske Styregruppe Birthe Helth, Anne Grethe Kamilles,

Læs mere

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 5. september 2012. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 5. september 2012. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Referat onsdag den 5. september 2012 Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. KF - Godkendelse af dagsorden...1 2. KF - Temadrøftelse...2 3. KF - Ansøgning om fritagelse for halleje...3

Læs mere

DAGSORDEN. Jens Peter Jellesen (V) (Formand) Helle Thomsen (A) (Næstformand) Jytte Schmidt (A) Hans Jørgen Hitz (L) Hans Erik Husum (V)

DAGSORDEN. Jens Peter Jellesen (V) (Formand) Helle Thomsen (A) (Næstformand) Jytte Schmidt (A) Hans Jørgen Hitz (L) Hans Erik Husum (V) Sundhedsudvalget DAGSORDEN Møde nr. : 07/2007 Sted : Rådhuset i Grenaa Dato : 11. september 2007 Start kl. : 12.00 Slut kl. : Sundhedsudvalget Jens Peter Jellesen (V) (Formand) Helle Thomsen (A) (Næstformand)

Læs mere

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 6. marts 2013

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 6. marts 2013 Referat onsdag den 6. marts 2013 Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. KF - Godkendelse af dagsorden...1 2. KF - Orientering 6. marts 2013...2 3. KF - Leasing af biler til Lejre Kommunes

Læs mere