Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 19. januar 2017

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 19. januar 2017"

Transkript

1 Referat torsdag den 19. januar 2017 Kl. 18:00 i Osted Lejre Skytteforening, Smedegården 19, 4320 L Afbud: Dorte Jørgensen Tina Plank

2 Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden FOU - Orientering - Januar FOU - Økonomi - Januar FOU - Nyt koncept for afholdelse af Frivillig Fredag FOU - Ansøgning om tilskud fra pulje til særlige formål - KFUM spejderne - Spejderlejr FOU - Ansøgning om godkendelse som frivillig folkeoplysende forening - Jokakan Karate skole FOU - Status - Arbejdsgrupper - Januar FOU - Eventuelt...16

3 Side 1 1. FOU - Godkendelse af dagsorden Sagsnr.: Resumé: Indstilling: Beslutningskompetence: Beslutning den : Mødet blev afholdt i Osted Lejre Skytteforenings lokaler, Smedegården 19, 4320 Lejre, hvor Skytteforening fremviste lokalerne og der var mulighed for at stille spørgsmål. Godkendt. Afbud: Dorte Jørgensen Tina Plank Sagsfremstilling: Administrationens vurdering: Handicappolitik: Økonomi og finansiering:

4 Side 2 2. FOU - Orientering - Januar 2017 Sagsnr.: 16/609 Resumé: A. Stramning af Folkeoplysningsloven. Pr. 1. januar 2017 trådte Lov om ændring af folkeoplysningsloven og ligningsloven i kraft. Loven indeholder ændringer til folkeoplysningsloven, der skal hindre tilskud og lokaleanvisning til foreninger, der underminerer demokratiet og de grundlæggende friheds- og menneskerettigheder. Ændringer skal hindre tilskud og lokaleanvisning til foreninger, der underminerer eller modarbejder demokratiet og de grundlæggende friheds- og menneskerettigheder, som loven har til formål at understøtte. B. Servicekatalog for lokaleudlån På s møde den 8. december 2016, blev der orienteret om, at flere af medlemmerne fra FOU havde sendt høringssvar ind til administrationen, og vurderede derved, at det ikke var nødvendigt at indsende et samlet høringssvar. Administrationen oplyser, at sagen om servicekatalog for lokaleudlån, med høringssvar behandles på Udvalget for Kultur & Fritid i februar eller marts. C. Frivillignet der er en del af Dansk Flygtningehjælp har tilbudt at afholde fyraftensmøde om flygtninge i foreningslivet i Lejre Kommune. Indstilling: Der er tale om et 2-3 timers møde for det netværk af frivillige, fagpersoner mm, som arbejder med flygtningebørn og unge i det lokale foreningsliv i Lejre. Formålet er at styrke modtagelse og fastholdelse af de unge flygtninge i foreningslivet og give rum til dialog på tværs af mødets deltagere. Mødets indhold kan tilpasses efter lokale udfordringer og behov. Hovedoverskrifterne er som udgangspunkt: 1) Generel introduktion til Fritidspuljen 2) Kort om flygtningesituationen i Danmark 3) Arbejdet med flygtningebørn og familier i praksis (herunder kulturforståelse) 4) Fastholdelse af flygtninge i foreningslivet (herunder erfaringer og gode eksempler fra andre foreninger samt formelle og uformelle spilleregler i foreningslivet) Administrationen planlægger fyraftensmødet. Beslutningskompetence: Beslutning den :

5 Side 3 A Til efterretning B Bente Troest orienterede om, at aftenskolerne har problemer med at få stillet lokaler til rådighed til yoga. Aftenskolerne har behov for tider i idrætslige lokaler. Hvordan kan aftenskolerne tilgodeses? Torben Olsen spørger om der er sammenhæng mellem spørgeskemaet vedrørende Lejre model 2.0 og Servicekataloget, samt hvem spørgeskemaet er sendt til? C- Til efterretning. Afbud: Dorte Jørgensen Tina Plank Sagsfremstilling: Administrationens vurdering: Handicappolitik: Økonomi og finansiering:

6 Side 4 3. FOU - Økonomi - Januar 2017 Sagsnr.: 14/16057 Resumé: har ønsket løbende at følge forbruget på s område. Administrationen har ajourført s økonomioversigt for 2016/2017, som udvalget skal drøfte. Indstilling: Administrationen indstiller, 1. at sagen drøftes. Beslutningskompetence: Beslutning den : Godkendt. Afbud: Dorte Jørgensen Tina Plank Sagsfremstilling: s budget omfatter frivillig folkeoplysende foreninger, voksenundervisning, mellemkommunale betalinger og lokaletilskud. Pulje til særlige formål ligger under budget for frivillig folkeoplysende foreninger. Administrationen oplyser, at Regnskab 2016 afsluttes den 16. januar Administrationens vurdering: Handicappolitik: Sagen har ingen handicappolitiske konsekvenser. Økonomi og finansiering: Økonomioversigt fremsendes inden mødet.

7 Side 5 4. FOU - Nyt koncept for afholdelse af Frivillig Fredag Sagsnr.: 17/630 Resumé: I maj 2016 traf Udvalget for Kultur & Fritid og Udvalget for Social, Sundhed og Ældre samt beslutning om, at administrationen i Lejre Kommune skal komme med forslag til ny måde at afholde Frivillig Fredag på. Forslaget til et nyt koncept skal udvikles i et samarbejde med repræsentanter fra. Forslag om, at afholde en markedsdag i stedet for det tidligere Frivillig Fredag arrangement, forelægges her til godkendelse i Udvalget for Kultur & Fritid, Udvalget for Børn & Ungdom samt i Indstilling: Koncerndirektionen indstiller: 1. at Udvalget for Kultur & Fritid, Udvalget for Børn & Ungdom og godkender forslaget til et program for afholdelse af en markedsdag, som et alternativ til Frivillig Fredag, 2. at den i sagen foreslåede finansiering af markedsdagen godkendes. Beslutningskompetence: Udvalget for Kultur & Fritid Udvalget for Børn & Ungdom Beslutning den : Godkendt. Afbud: Dorte Jørgensen Tina Plank Sagsfremstilling: Den 2. maj 2016 traf Udvalget for Kultur & Fritid beslutning om, at administrationen skal komme med forslag til et nyt koncept for Frivillig Fredag. Den 26. maj 2016 behandler ligeledes sagen, og udpeger tre repræsentanter fra, som skal indgå i arbejdet med et nyt koncept. og Udvalget for Kultur & Fritid ønsker et stærkt fokus på foreningerne og på de drivende kræfter blandt de frivillige. Særligt er der et politisk ønske om, at repræsentationen fra de frivillige fra børne- og ungdomsområdet bliver større. Med afsæt i ovenstående politiske udmeldinger har administrationen sammen med repræsentanterne fra udarbejdet et forslag til et program for afholdelse af et arrangement for frivillige fra foreningslivet og for folkeskolen. Fokus for arrangementet er i særlig grad lagt på, at skabe dialog mellem foreningerne i Lejre Kommune og Folkeskolen. I forbindelse med den nye skolereform og Den åbne skole, er der opstået et behov for, at foreninger og skole kan komme i dialog med hinanden. Målet med Den åbne skole er, at det omgivende samfund skal inddrages i skoledagen på en måde der understøtter

8 Side 6 elevernes læring og trivsel. Den åbne skole skal bidrage til variation i skoledagen og til at differentiere undervisningen, så den imødekommer og udfordrer den enkelte elevs faglige niveau. Samarbejdet mellem skolen og lokalsamfundet skal styrke den lokale sammenhængskraft, og det skal bidrage til, at eleverne stifter bekendtskab med foreningslivet og med de muligheder foreningslivet rummer. Forslaget fra administrationen og repræsentanterne fra er at: afholde en markedsdag med boder/stande, hvor frivillige fra foreninger i Lejre Kommune viser deres aktiviteter. Besøgende skal så vidt muligt kunne prøve nogle af foreningernes aktiviteter. Alle skoler er repræsenteret, og derfor er markedsdagen potentielt interessant for alle lokale foreninger i Lejre Kommune at deltage i - da de kan komme i dialog med de skoler/lærer, der er i foreningernes lokalområde. Gennem konkrete aftaler mellem skoler og foreninger/frivillige - udmøntes den åbne skole og herigennem får elever kendskab til foreningers aktiviteter, og der vil være skabt mulighed for at elever starter i en forening. Stand up - eller taler/inspirator (som kan trække unge til arrangementet) Unge fra Lejre Kommune fortæller om det at være frivillig Arrangementet forslås afholdt i og omkring Hvalsø hallerne - torsdag den 20. april 2017 i tidsrummet Det er således et andet tidspunkt end tidspunktet for afholdelse af Frivillig Fredag, der er fastsat nationalt til den sidste fredag i september. Grunden til at gruppen foreslår, at arrangementet skal afholdes i april, skyldes planlægningen af et skoleår. Hvis foreningerne skal indgå aftaler om aktiviteter og arrangementer i folkeskolen, skal lærerne have det med i deres planlægning af næste skoleår, og derfor er september ikke en mulighed. Administrationens vurdering: Det er administrationens vurdering, at afholdelse af en markedsdag for frivillige fra foreningslivet og for lærere og elever, vil opfylde et konkret behov for og efterspørgsel på dialog mellem parterne. Skolerne har et reelt ønske om at konkretisere og virkeliggøre Den åbne skole og foreningerne har et ønske om dels at få aktiviteter ind i skolen, men også få synliggjort deres forening for de unge, for herigennem at få flere deltagere og medlemmer. Det er således administrationens vurdering, at konceptet med en markedsdag for foreninger og skole og elever, rummer de politiske ønsker, der har været for udvikling af et nyt og anderledes program for Frivillig Fredag. Handicappolitik: Har ikke en særlig handicappolitisk relevans Økonomi og finansiering: Det er administrationens forslag at budgettet til afholdelse af markedsdagen er det samme som der tidligere er anvendt på afholdelse af Frivillig Fredag altså kr. fordelt som følger:

9 Side kr. fra Udvalget for Børn & Ungdom (tidligere bidrog USSÆ med , men da de har en relativ lille aktie i arrangementet i 2017, foreslår projektgruppen, at det bliver udvalget for Børn & Ungdom der i stedet bidrager), kr. fra Kultur & Fritidsudvalget finansieret fra Puljen til øvrige kulturelle aktiviteter, kr. fra finansieret fra Start- og Udviklingspuljen.

10 Side 8 5. FOU - Ansøgning om tilskud fra pulje til særlige formål - KFUM spejderne - Spejderlejr Sagsnr.: 16/16226 Resumé: KFUM spejderne, Walburris gruppe fremsender ansøgning om tilskud til spejderlejr. Der søges om tilskud på kr. til dækning af transport for spejderlederne. skal tage stilling til hvor vidt udvalget vil bevilge tilskud til ovennævnte. Indstilling: Administrationen indstiller: 1. at sagen drøftes. Beslutningskompetence: Beslutning den : Ansøgningen kan ikke imødekommes, da den ikke falder inden for kriterierne for pulje til særlige formål. Afbud: Dorte Jørgensen Tina Plank Sagsfremstilling: KFUM spejderne Walburris gruppe, ønsker at deltage i Danmarks største spejderlejr SL2017, i august Sønderborg slår portene op til Danmarks største spejderlejr, hvor ca børn og unge fra både ind-og udland mødes til socialt samvær, spejderarbejde og masser af sjove og fælles oplevelser. Der er fokus på fællesskab og socialt samvær og hvad man kan gøre når man løfter i flok. Walburris gruppen forsøger at holde både kontingent og omkostninger på lejrture så langt nede som muligt, så også de mindre bemidlede familier i kan få deres børn på ture og lejre og derved få en fantastisk oplevelse. Mange af spejderne har et stort ønske om at deltage i lejren, som er en uge fyldt med begivenheder, nye bekendtskaber, som vil blive en oplevelse for livet for spejderne. Walburris gruppen oplyser, at de ikke kan sende så mange ledere med på lejren, som det kræves med alle de børn, der deltager, da det er for omkostningsfuldt for gruppen. De super aktive og frivillige spejderledere bruger en hel uge af deres egen ferie på turen, sammen med børnene. Derfor søger Walburris gruppen om tilskud til at løfte en del af denne opgave og bidrage med et beløb til bl.a. dækning af transport. Administrationens vurdering:

11 Side 9 Det er administrationens vurdering, at ansøgningen falder inden for kriterierne for pulje til særlige formål. Det er endvidere administrationens vurdering, at en eventuel godkendelse kan danne præcedens for lignende sager. Handicappolitik: Har ikke en særlig handicappolitisk relevans Økonomi og finansiering: Der søges om i alt kr. til dækning af transport for spejderlederne. Budget for turen og foreningens regnskab vil blive fremsendt. Administrationen oplyser, at der i pulje til særlige formål for 2017 er kr. Bilag: 1. Ansøgning 2. Budget 3. regnskab

12 Side FOU - Ansøgning om godkendelse som frivillig folkeoplysende forening - Jokakan Karate skole Sagsnr.: 16/16679 Resumé: Jokokan Karate skole fremsender ansøgning om godkendelse som frivillig folkeoplysende forening i Leje Kommune. skal tage stilling til hvor vidt udvalget vil godkende Jokokan Karate skole som frivillig folkeoplysende forening. Indstilling: Administrationen indstiller: 1. at ansøgningen imødekommes. Beslutningskompetence: Beslutning den : Ansøgningen godkendt. Afbud: Dorte Jørgensen Tina Plank Sagsfremstilling: Jokokan Karate skole er nystiftet forening, der ønsker at blive godkendt som frivillig folkeoplysende forening i Lejre Kommune. Af foreningens vedtægter fremgår det, at foreningens formål er: At dyrke Yakami-Ryu, og med udgangspunkt i fællesskabet og det sociale liv i klubben, at udbrede kendskabet til denne idræt. At udvikle medlemmernes lyst til at engagere sig og tage et medansvar i foreningen. At udvikle medlemmerne fysisk, psykisk og spirituelt igennem træning af Yakami-tyu karate, Yakami no Taijutsu og Yashin Mon. Følgende forudsætninger skal være opfyldt for at blive godkendt som frivillig folkeoplysende forening: Foreningen skal bygge på et aktivt medlemskab og bestå af mindst 5 betalende medlemmer. Foreningen skal være åben for alle der kan tilslutte sig foreningens formål, og være hjemmehørende i Lejre kommune. Foreningen skal være demokratisk opbygget.

13 Side 11 Foreningens skal have vedtægter hvoraf det fremgår: Formålet med foreningsdannelsen, hvordan bestyrelsen vælges, procedure for vedtægtsændringer, hvem der har tegningsretten, og hvad der sker med forenings overskud ved ophør for foreningen, samt beskrivelse af formue og regnskabsforhold. skal på baggrund af en samlet vurdering af oplysningerne tage stilling til, om betingelserne er opfyldt og om foreningen har en sådan tilknytning til kommunen, at den er hjemmehørende her. skal endvidere kategorisere foreningen med henblik på eventuelt tilskud efter principper i Retningslinjer for aktivitetstilskud. Administrationens vurdering: Såfremt vurderer, at foreningen kan godkendes som frivillig folkeoplysende forening, skal Jokokan Karate Skole kategoriseres under idræt, diverse. Administrationen vurderer, at Jokokan Karate Skole lever op til kriterierne for at blive godkendt som frivillig folkeoplysende forening. Handicappolitik: Har ikke en særlig handicappolitisk relevans Økonomi og finansiering: Godkendelse af ansøgningen kan have konsekvens for de øvrige foreningers aktivitetstilskud, idet aktivitetstilskud udbetales i forhold til det samlede antal medlemmer i alle foreninger. Bilag: 1. Vedtægter 2. Ansøgning 3. Referat fra stiftende Generalforsamling

14 Side FOU - Status - Arbejdsgrupper - Januar 2017 Sagsnr.: 14/16599 Resumé: nedsatte den 21. maj arbejdsgrupper, med henblik på udvikling af forskellige området inden for Folkeoplysning. Efterfølgende er der nedsat flere arbejdsgrupper. skal drøfte status på arbejdsgrupperne. Indstilling: Administrationen indstiller: 1. at sagen drøftes. Beslutningskompetence: Beslutning den : Godkendelse af handleplaner Jesper K. Jensen gennemgik handleplanen Foreningshåndbog: Torben Olsen og Ole Meibom arbejder på oplæg til en foreningshåndbog, som fremlægges til drøftelse til mødet i marts. Torben Olsen er tovholder. 1. juni er arbejdsgruppens oplæg på til beslutning. It- følgegruppe: Administrationen undersøger hvem der vil deltage, i It-følgegruppe, fra administrationen. William S. Jacobsen deltager fra. Partnerskabsaftaler: Jesper K. Jensen, Christian F. Andersen og Bente Troest udarbejder oplæg om partnerskabsaftaler, til mødet i marts. Opfølgning på Idrætsanalysen: Udvalget ønsker orientering fra administrationen om status på idrætsanalysen, på marts-mødet. Status på lokaletilskud og aktivitetstilskud: På juni-mødet orienterer administrationen om status på lokaletilskud og på aktivitetstilskud. Fremtidsværksted: Ole Meibom, Niels Rasmussen og Peter Rasmussen udarbejder oplæg, om hvordan foreningerne skaffer flere medlemmer. Ole Meibom er tovholder. Opfølgning på afholdelse af fremtidsværksted tages op på mødet den 25. oktober. Evaluering af Eg-On: Hænger sammen med IT-følgegruppe Punktet flyttes til mødet den 25. oktober. Workshop vedr. fundraising: Oplæg til afholdelse af workshop vedrørende fundraising se også punktet Nye tiltag fra handleplanen. Tilfredshedsmåling: Opfølgning på sidste måling, som kommende udvalg evt. kan arbejde efter. Arbejdsgruppe nedsættes på mødet i marts.

15 Side 13 Orientering om servicekatalog: 14. december orienteres om servicekatalog. Synliggørelse af Niels Rasmussen orienterede om, at arbejdsgruppen har holdt møde og konstaterer, at hjemmesiden stadig ikke er brugervenlig. Administrationen booker et møde med Kommunikation. Jesper K. Jensen havde fremsendt et forslag om videokonkurrence, som blev gennemgået. Arbejdsgruppen bestående af Niels Rasmussen og Jesper K. Jensen kommer med oplæg til næste møde. På næste møde nedsættes en dommerkomité. Lokaletilskud Gruppen kommer med et oplæg, til næste møde, om gruppen ønsker at gå videre med forslaget. Nytårskur/prisoverrækkelse William S. Jacobsen orienterede om arrangementet. Nyt tiltag fra handleplanen Kursus i fundraising opgaven sættes i bero Integration af flygtninge Se andet punkt. Orientering om status på næste møde. Arbejdsgruppe vedrørende ensomme unge Tovholder på projektet +DIG, inviteres til næste møde Frivillig Fredag Se andet punkt Idrætsunion William S. Jacobsen orienterede kort om statut. Afbud: Dorte Jørgensen Tina Plank Sagsfremstilling: Godkendelse af handleplaner: Arbejdsgruppen har udarbejdet oplæg til tidsplan for handleplaner. Oplægget er vedlagt. Idekatalog for synliggørelse af : Udvalget ønsker at synliggøre udvalgets arbejde, - f.eks. hvilke muligheder der er for at søge tilskud. På s møde den 8. december 2016 oplyste Niels Rasmussen, at der var sket enkelte rettelser på hjemmesiden. Udvalget ønsker, at det skal fremgå af hjemmesiden hvem der er formand og næstformand for udvalget. Administrationen kan oplyse, at der under: er tilføjet hvem der er formand og hvem der er næstformand.

16 Side 14 Som et tiltag i forhold til synliggørelse af, har administrationen modtaget oplæg til videokonkurrence Vores sted/vores forening. drøfter oplægget, herunder tidsplan. Som tiltag i forhold til kommunikation med foreninger og aftenskoler, har adminitrationen udarbejdet oversigt over vigtige datoer, f.eks. i forhold til indsendelse af medlemsoplysninger. Oversigten er vedlagt som bilag. Retningslinjer for lokaletilskud: ønsker at se på, om retningslinjer for lokaletilskud er hensigtsmæssige. På s møde den 8. december 2016 orienterede William S. Jacobsen, Peter Rasmussen og Christian F. Andersen om mødet med administrationen, og at det blev anbefalet, at det i stedet for arbejdsgruppens forslag, oprettes en pulje til at håndtere, sager som f.eks. i forbindelse med ombygningen af Øm Forsamlingshus. Udvalget ønsker en skriftlig tilbagemelding fra administrationen om hvorfor administrationen ikke anbefaler, at FOU går videre med den foreslåede model, men en model med oprettelse af pulje til sager som nævnt ovenfor. Administrationen vurderer ikke, at det er sandsynligt, at man på nuværende tidspunkt vil lave en serviceforbedring i form af øget lokaletilskud. Administrationen har anbefalet, at det overvejes hvorledes man kan stille alle rekvisitter til rådighed i kommunen. Nytårskur/Prisoverrækkelse: ønsker at udvikle arrangementet. På s møde den 8. december 2016, besluttede udvalget, at der udsendes en påmindelse om indsendelse indstillinger. Påmindelse er udsendt. Administrationen oplyser, at der er indstillet 8 trænerpriser, 9 lederpriser samt 76 hædringer. Invitation til Nytårskur med prisoverrækkelse er udsendt og annonceret. Nye tiltag fra handleplan: drøfter nye tiltag i forhold til handleplanen. besluttede den 28. august 2016, at kurser vedrørende fundraising bør tilbydes af FOU. Administrationen anbefaler, at der nedsættes en arbejdsgruppe. Integration af flygtninge: ønsker at deltage i arbejdet med integration af flygtninge. Se punktet orientering. Arbejdsgruppe vedrørende ensomme unge: ønsker at inddrage foreningslivet i arbejdet vedrørende ensomme unge. Administrationen eftersender orientering om aktiviteter på området, og anbefaler, at tovholder på projektet +Dig inviteres til næste møde. Frivillig Fredag:

17 Side 15 På s møde den 8. december 2016 drøftede udvalget kort arrangementet Markedsdag. Udvalget gjorde opmærksom på, at udvalget er interesseret, men er enige om, at det ligger på et forkert tidspunkt, hvor det er svært at få foreningerne til at deltage. Se punktet Nyt koncept for afholdelse af Frivillig Fredag Idrætsunion: ønsker at drøfte hvorvidt der er behov for et fritids-/idrætsunion i Lejre Kommune. På smøde den 8. december 2016 orienterede William S. Jacobsen kort om status. Administrationen oplyser, at arbejdsgruppen har afholdt 2 møder, og der planlægges møde med foreningerne om opstart af idrætsunion den 8. marts 2017 i Kulturhuset i Hvalsø. Administrationens vurdering: Handicappolitik: Sagen har ingen handicappolitiske konsekvenser. Økonomi og finansiering: Bilag: 1. Oplæg til videokonkurrence 2. Oplæg til handleplaner 3. Vigtige datoer - information til foreninger og aftenskoler

18 Side FOU - Eventuelt Sagsnr.: Resumé: Indstilling: Beslutningskompetence: Beslutning den : ønsker orientering om, hvornår der træffes beslutning i sagen om befordringsgodtgørelse, diæter mm til udvalg. Afbud: Dorte Jørgensen Tina Plank Sagsfremstilling: Administrationens vurdering: Handicappolitik: Økonomi og finansiering:

Folkeoplysningsudvalget REFERAT

Folkeoplysningsudvalget REFERAT REFERAT Sted: Mødelokale 5, Lejrevej 15, Rådhuset Allerslev Dato: Torsdag den 11. oktober 2018 Start kl.: 18:00 Slut kl.: 21:00 Medlemmer: Fraværende: Anne Lauridsen (Medlem) (Medlem) Jørgen Olsen (Medlem)

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 26. april 2012

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 26. april 2012 Referat torsdag den 26. april 2012 Kl. 18:00 i Mødelokale 2, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2. FOU - Ansøgning om godkendelse som frivillig folkeoplysende forening

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget onsdag den 21. maj 2014

Referat Folkeoplysningsudvalget onsdag den 21. maj 2014 Referat onsdag den 21. maj 2014 Kl. 18:00 i Kantinen, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2. FOU - Orientering... 2 3. FOU - Ansøgning om godkendelse som frivillig folkeoplysende

Læs mere

Dagsorden Folkeoplysningsudvalget torsdag den 22. januar 2015. Kl. 18:00 i Borgerstuen i Hvalsø Hallerne

Dagsorden Folkeoplysningsudvalget torsdag den 22. januar 2015. Kl. 18:00 i Borgerstuen i Hvalsø Hallerne Dagsorden torsdag den 22. januar 2015 Kl. 18:00 i Borgerstuen i Hvalsø Hallerne Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2. FOU - Fokusområde - Aktiviteter for flygtninge i Lejre Kommune...

Læs mere

Dagsorden Folkeoplysningsudvalget torsdag den 7. maj 2015. Kl. 18:00 i Borgerstuen i Hvalsø Hallerne

Dagsorden Folkeoplysningsudvalget torsdag den 7. maj 2015. Kl. 18:00 i Borgerstuen i Hvalsø Hallerne Dagsorden torsdag den 7. maj 2015 Kl. 18:00 i Borgerstuen i Hvalsø Hallerne Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2. FOU - Temadrøftelse - Professor Bjarne Ibsen SDU - Indlæg vedrørende

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 29. marts 2012

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 29. marts 2012 Referat torsdag den 29. marts 2012 Kl. 18:00 i Mødelokale 2, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2. FOU - Ansøgning om godkendelse som frivillig folkeoplysende forening

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget REFERAT

Folkeoplysningsudvalget REFERAT REFERAT Sted: Mødelokale 5, Lejrevej 15, 4320 Lejre Dato: Torsdag den 3. maj 2018 Start kl.: 18:00 Slut kl.: 20:30 Medlemmer: Fraværende: Anne Lauridsen (Medlem) Torben Olsen (Medlem) Jørgen Olsen (Medlem)

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 24. maj 2012

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 24. maj 2012 Referat torsdag den 24. maj 2012 Kl. 18:00 i Fasaneriet, Ledreborg Alle 2A Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2. FOU - Ansøgning om godkendelse som frivillig folkeoplysende forening

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 7. maj 2015

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 7. maj 2015 Referat torsdag den 7. maj 2015 Kl. 18:00 i Borgerstuen i Hvalsø Hallerne Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2. FOU - Temadrøftelse - Professor Bjarne Ibsen SDU - Indlæg vedrørende

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 27. oktober 2011

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 27. oktober 2011 Referat torsdag den 27. oktober 2011 Kl. 18:00 Bramsnæs Sejlklub, Nagels Rende, Ejby Strand, 4070 Kr. Hyllinge. Parkering på Ejby Strandvej. Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2.

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 21. august 2014

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 21. august 2014 Referat torsdag den 21. august 2014 Kl. 18:00 i TOKE Lejre KFUM Spejderne,Klostergårdsvej 66,Lejre Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2. FOU - Besøg hos TOKE Lejre KFUM Spejderne...

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 24. januar Kl. 18:00 i Mødelokale 2, Allerslev

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 24. januar Kl. 18:00 i Mødelokale 2, Allerslev Referat torsdag den 24. januar 2013 Kl. 18:00 i Mødelokale 2, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2. FOU - Orientering... 2 3. FOU - Ansøgning om godkendelse som frivillig

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 21. marts 2007

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 21. marts 2007 Referat fra møde i onsdag den 21. marts 2007 Mødet startede kl. 19:00 i Mødelokale 2, Lejre Indholdsfortegnelse 1. FOU - Efterretningssager... 1 2. FOU - DGI Roskilde... 2 3. FOU - Godkendelse af Forældreforeningen

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 14. marts 2013

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 14. marts 2013 Referat torsdag den 14. marts 2013 Kl. 18:00 i Mødelokale 2, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2. FOU - Orientering... 2 3. FOU - Ansøgning om tilskud fra pulje til særlige

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 14. december 2017

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 14. december 2017 Referat torsdag den 14. december 2017 Kl. 18:00 i Gershøj Havnevej 22, Kirke Hyllinge Indholdsfortegnelse 1. FOU - Besøg hos Børne og Ungdomsforeningen Bramsnæs Nord...1 2. FOU - Godkendelse af dagsorden...2

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 22. april 2009

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 22. april 2009 Referat fra møde i onsdag den 22. april 2009 Mødet fandt sted hos Missionsforbundets Børn og Unge, Missionskirken, Hovedvejen 219, Osted, kl. 19.00. Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden...

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 22. august 2007

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 22. august 2007 Referat fra møde i onsdag den 22. august 2007 Mødet startede kl. 19:00 i Mødelokale 2, Lejre Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden den 22.08.2007.... 3 2. FOU - Efterretningssager 22.08.07....

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget REFERAT

Folkeoplysningsudvalget REFERAT REFERAT Sted: Mødelokale 5, Allerslev Dato: Torsdag den 14. februar 2019 Start kl.: 18:00 Slut kl.: 21:00 Medlemmer: Fraværende: (Medlem) Torben Olsen (Medlem) Jørgen Olsen (Medlem) (Medlem) Peter Rasmussen

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget onsdag den 17. marts 2010

Referat Folkeoplysningsudvalget onsdag den 17. marts 2010 Referat onsdag den 17. marts 2010 Kl. 18:30 i Kulturhuset, Hvalsø Gert Rosenkrantz Fuglsang Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden...1 2. FOU - Orientering...2 3. FOU - Evaluering af Nytårskur...3

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 13. december 2012

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 13. december 2012 Referat torsdag den 13. december 2012 Kl. 18:00 i Mødelokale 2, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2. FOU - Orientering... 2 3. FOU - Ansøgning om tilskud fra pulje til

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 22. januar 2015

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 22. januar 2015 Referat torsdag den 22. januar 2015 Kl. 18:00 i Borgerstuen i Hvalsø Hallerne Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2. FOU - Fokusområde - Aktiviteter for flygtninge i Lejre Kommune...

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 16. december 2009

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 16. december 2009 Referat fra møde i onsdag den 16. december 2009 Mødet startede kl. 19:00 i Mødelokale 2, Allerslev Rådhus Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden...3 2. FOU - Orientering...4 3. FOU - Tider

Læs mere

Dagsorden Folkeoplysningsudvalget onsdag den 17. december 2014. Kl. 18:00 i Hvalsø Hallerne, Borgerstuen Der vil blive serveret juleplatter.

Dagsorden Folkeoplysningsudvalget onsdag den 17. december 2014. Kl. 18:00 i Hvalsø Hallerne, Borgerstuen Der vil blive serveret juleplatter. Dagsorden onsdag den 17. december 2014 Kl. 18:00 i Hvalsø Hallerne, Borgerstuen Der vil blive serveret juleplatter. Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2. FOU - Orientering - December...

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 30. januar 2014

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 30. januar 2014 Referat torsdag den 30. januar 2014 Kl. 18:00 i Mødelokale 2, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2. FOU - Orientering... 2 3. FOU - Ansøgning om tilskud fra pulje til

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 19. januar 2017

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 19. januar 2017 Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 19. januar 2017 Kl. 18:00 i Osted Lejre Skytteforening, Smedegården 19, 4320 L Afbud: Dorte Jørgensen Tina Plank Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 10. oktober 2013

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 10. oktober 2013 Referat torsdag den 10. oktober 2013 Kl. 18:00 i Mødelokale 2, Allerslev Peter Walsøe Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2. FOU - Ansøgning om godkendelse som frivillig folkeoplysende

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 18. marts 2009

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 18. marts 2009 Referat fra møde i onsdag den 18. marts 2009 Mødet startede kl. 19.00 og fandt sted ved Lejre Rideklub i rytterstuen på Ledreborg Alle 18, Lejre. Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden...

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 14. september 2017

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 14. september 2017 Referat torsdag den 14. september 2017 Kl. 18:00 i Herslev strand sejlklub, Herslev Strandvej 10, 400 Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden...1 2. FOU - Orientering september 2017...2 3.

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 27. januar 2011

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 27. januar 2011 Referat torsdag den 27. januar 2011 Kl. 18:30 i Mødelokale 2, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden...1 2. FOU - Orientering...2 3. FOU - Ansøgning om tilskud fra pulje til særlige

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 13. juni 2007

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 13. juni 2007 Referat fra møde i onsdag den 13. juni 2007 Mødet startede kl. 19:00 i Mødelokale 2, Lejre Afbud: Knud Mortensen Gitte Ketelsen Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden 13.06.07... 3 2. FOU

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget onsdag den 21. april 2010

Referat Folkeoplysningsudvalget onsdag den 21. april 2010 Referat onsdag den 21. april 2010 Kl. 18:30 i Mødelokale 2 på Allerslev Rådhus, Lejrevej 15, 4320 Lejre Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagorden...1 2. FOU - Orientering...2 3. FOU - Tider

Læs mere

Godkendelse af folkeoplysende foreninger. Retningslinjer for at blive godkendt som folkeoplysende forening

Godkendelse af folkeoplysende foreninger. Retningslinjer for at blive godkendt som folkeoplysende forening Godkendelse af folkeoplysende foreninger Retningslinjer for at blive godkendt som folkeoplysende forening Gældende fra 01.04.2017 Vedtaget af Kommunalbestyrelsen 30.03.2017 1 Indhold INDLEDNING...3 GODKENDELSE

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget onsdag den 23. april 2014

Referat Folkeoplysningsudvalget onsdag den 23. april 2014 Referat onsdag den 23. april 2014 Kl. 18:00 i Kantinen, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2. FOU - Valg af formand og næstformand til... 2 3. FOU - Orientering... 4 4.

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 12. december 2007. Mødet startede kl. 19:00 i Mødelokale 2, Lejre

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 12. december 2007. Mødet startede kl. 19:00 i Mødelokale 2, Lejre Referat fra møde i onsdag den 12. december 2007 Mødet startede kl. 19:00 i Mødelokale 2, Lejre Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden 12.12.07... 3 2. FOU - Efterretninger 12.12.07... 4

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 21. maj 2008

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 21. maj 2008 Referat fra møde i onsdag den 21. maj 2008 Mødet startede kl. 19:00 i Mødelokale 2, Lejre Jesper Kejlhof Peter Walsøe Lena Holm Jensen Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 3 2. FOU

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 24. november 2011

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 24. november 2011 Referat torsdag den 24. november 2011 Kl. 18:00 i Mødelokale 2, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2. FOU - Orientering... 2 3. FOU - Folkeoplysningspolitik... 3 4. FOU

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget REFERAT

Folkeoplysningsudvalget REFERAT REFERAT Sted: Hvalsø Tennisklub, Skolevej 3, 4330 Hvalsø Dato: Torsdag den 23. august 2018 Start kl.: 18:00 Slut kl.: 21:00 Medlemmer: Fraværende: Anne Lauridsen (Medlem) Torben Olsen (Medlem) Jørgen Olsen

Læs mere

Velkommen som forening i Gentofte Kommune

Velkommen som forening i Gentofte Kommune Velkommen som forening i Gentofte Kommune Hermed en vejledning af at starte en forening i Gentofte Kommune Start af forening For at kunne få tilskud til sine foreningsaktiviteter eller få stillet kommunale

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 20. maj 2009

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 20. maj 2009 Referat fra møde i onsdag den 20. maj 2009 Mødet startede kl. 19:00 i Osted/Lejre Skytteforening i klublokalet, Lejrevej 1, 4320 Lejre. Gert Rosenkrantz Fuglsang Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget Torsdag den 22. april 2010 Kl. 18.30 i F7 på rådhuset Mødedeltagere: Kristian Moberg (V) Alice Linning, afbud Annelise Hansen Emma Nielsen Hanne Kyvsgaard (C)

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget onsdag den 17. november 2010

Referat Folkeoplysningsudvalget onsdag den 17. november 2010 Referat onsdag den 17. november 2010 Kl. 18:30 i Mødelokale 2, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden...1 2. FOU - Orientering...2 3. FOU - s lederpris - nedsættelse af et bedømmelsesudvalg...4

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget onsdag den 17. december 2014

Referat Folkeoplysningsudvalget onsdag den 17. december 2014 Referat onsdag den 17. december 2014 Kl. 18:00 i Hvalsø Hallerne, Borgerstuen Der vil blive serveret juleplatter. Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2. FOU - Orientering - December...

Læs mere

Reviderede. retningslinier for. tilskud til foreninger. i henhold til. Folkeoplysningsloven

Reviderede. retningslinier for. tilskud til foreninger. i henhold til. Folkeoplysningsloven Reviderede retningslinier for tilskud til foreninger i henhold til Folkeoplysningsloven 2008 1 Godkendelse af folkeoplysende foreninger...3 1.1 Der ydes tilskud til...3 1.2 Der ydes ikke tilskud til...3

Læs mere

Vejledning om dannelse og godkendelse af folkeoplysende foreninger i kommunen

Vejledning om dannelse og godkendelse af folkeoplysende foreninger i kommunen GENTOFTE KOMMUNE Kultur, Unge og Fritid Vejledning om dannelse og godkendelse af folkeoplysende foreninger i kommunen Dannelse af en ny forening En forening dannes ved, at man afholder en stiftende generalforsamling,

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 21. oktober 2009

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 21. oktober 2009 Referat fra møde i onsdag den 21. oktober 2009 Mødet startede kl. 19:00 i mødelokalet hos Osted Idrætsforening, Ostedhallen, Langetoften 25, Osted. Gert Rosenkrantz Fuglsang Indholdsfortegnelse 1. FOU

Læs mere

Retningslinjer for tilskud til frivillige. folkeoplysende foreninger.

Retningslinjer for tilskud til frivillige. folkeoplysende foreninger. Retningslinjer for tilskud til frivillige folkeoplysende foreninger KULTUR OG FRITID 15. december 2011 1. Godkendelse af folkeoplysende foreninger Disse tilskudsregler er gældende for foreninger i Frederikssund

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget Folkeoplysningsudvalget Referat fra møde Onsdag den 19. november 2014 kl. 16.00 i F2 Mødet slut kl. 18:45 MØDEDELTAGERE Kenneth Jensen (A) Alice Linning Jens Jørgen Andersen Kristian Moberg Kristensen

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 24. september 2008

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 24. september 2008 Referat fra møde i onsdag den 24. september 2008 Mødet startede kl. 19:00 i Mødelokale 2, Lejre Afbud: Anne Lauridsen Knud Mortensen Gitte Ketelsen Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden...

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalg's møde Torsdag den 27-03-2014 Kl. 17:00 Udvalgsværelse 5, Ramsherred 12, 3.sal, Indgang G

Referat Folkeoplysningsudvalg's møde Torsdag den 27-03-2014 Kl. 17:00 Udvalgsværelse 5, Ramsherred 12, 3.sal, Indgang G Referat Folkeoplysningsudvalg's møde Torsdag den 27-03-2014 Kl. 17:00 Udvalgsværelse 5, Ramsherred 12, 3.sal, Indgang G Deltagere: Jan Find Petersen, Preben Juhl Rasmussen, Birgit Sørensen, Frank Müller-Bøgh,

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 17. juni 2009

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 17. juni 2009 Referat fra møde i onsdag den 17. juni 2009 Mødet startede kl. 19:00 i Mødelokale 2 på Rådhuset i Allerslev. Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 3 2. FOU - Orientering... 4 3. FOU

Læs mere

RETNINGSLINIER FOR TILSKUD TIL DET FRIVILLIGE FOLKEOPLYSENDE FORENINGSARBEJDE I GENTOFTE KOMMUNE. GENTOFTE-ORDNINGEN

RETNINGSLINIER FOR TILSKUD TIL DET FRIVILLIGE FOLKEOPLYSENDE FORENINGSARBEJDE I GENTOFTE KOMMUNE. GENTOFTE-ORDNINGEN GENTOFTE KOMMUNE Børn, Unge og Fritid Fritid RETNINGSLINIER FOR TILSKUD TIL DET FRIVILLIGE FOLKEOPLYSENDE FORENINGSARBEJDE I GENTOFTE KOMMUNE. GENTOFTE-ORDNINGEN Vedtaget i Underudvalget vedr. Aktiviteter

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 25. april 2007

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 25. april 2007 Referat fra møde i onsdag den 25. april 2007 Mødet startede kl. 19:00 i Mødelokale 2, Lejre Fuglsang Jesper Fischer mødte for. Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden 25.04.07... 3 2. FOU

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 23. oktober 2014

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 23. oktober 2014 Referat torsdag den 23. oktober 2014 Kl. 18:00 i Asylcentret Avnstrup, Avnstrupvej 1, Hvalsø Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2. FOU - Besøg hos Asylcentret Avnstrup, Avnstrupvej

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 20. august 2008

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 20. august 2008 Referat fra møde i onsdag den 20. august 2008 Mødet startede kl. 19:00 i Mødelokale 2, Lejre Lena Holm Jensen forlod mødet efter pkt. 9. Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 3 2. FOU

Læs mere

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 28. november 2012. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 28. november 2012. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Referat onsdag den 28. november 2012 Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. KF - Godkendelse af dagsorden...1 2. KF - Orientering...2 3. KF - Temadrøftelse...3 4. KF - Kunstudvalg i

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget den 16. februar 2017, kl. 17:00 - Kultur og Fritid, Tingsryds Allé 27

Referat Folkeoplysningsudvalget den 16. februar 2017, kl. 17:00 - Kultur og Fritid, Tingsryds Allé 27 Mødedato: 16. februar 2017 Side: 1 Referat Folkeoplysningsudvalget den 16. februar 2017, kl. 17:00 - Kultur og Fritid, Tingsryds Allé 27 Åben dagsorden Medlemmer Finn Jensen (Formand) - 19428 Dina Oxfeldt

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 23. august 2012

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 23. august 2012 Referat torsdag den 23. august 2012 Kl. 18:00 i Mødelokale 2, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2. FOU - Orientering... 2 3. FOU - Ansøgning om tilskud fra pulje til

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalg's møde Onsdag den 27-08-2014 Kl. 17:00 Udvalgsværelse 5, Ramsherred 12, 3.sal, Indgang G

Referat Folkeoplysningsudvalg's møde Onsdag den 27-08-2014 Kl. 17:00 Udvalgsværelse 5, Ramsherred 12, 3.sal, Indgang G Referat Folkeoplysningsudvalg's møde Onsdag den 27-08-2014 Kl. 17:00 Udvalgsværelse 5, Ramsherred 12, 3.sal, Indgang G Deltagere: Jan Find Petersen, Preben Juhl Rasmussen, Birgit Sørensen, Frank Müller-Bøgh,

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 25. august 2011

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 25. august 2011 Referat torsdag den 25. august 2011 Kl. 18:00 i Mødelokale 2, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden...1 2. FOU - Orientering...2 3. FOU - Afregninger og statistik for den folkeoplysende

Læs mere

FOLKEOPLYSNINGSPOLITIK POLITIK FOR DEN FRIE FOLKEOPLYSENDE VIRKSOMHED

FOLKEOPLYSNINGSPOLITIK POLITIK FOR DEN FRIE FOLKEOPLYSENDE VIRKSOMHED FOLKEOPLYSNINGSPOLITIK POLITIK FOR DEN FRIE FOLKEOPLYSENDE VIRKSOMHED 1. UDGAVE, 2011 INDHOLD 1 INDLEDNING... 3 2 VISION... 3 3 LEJRE KOMMUNE OG DEN FOLKEOPLYSENDE VIRKSOMHED... 4 4 MÅLSÆTNING... 4 5 FOLKEOPLYSNINGSPOLITIKKEN

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 29. oktober 2015

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 29. oktober 2015 Referat torsdag den 29. oktober 2015 Kl. 18:00 i Mødelokale 5, Allerslev Afbud: Søren Bo Hansen Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2. FOU - Orientering oktober 2015... 2 3. FOU

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget onsdag den 25. oktober 2017

Referat Folkeoplysningsudvalget onsdag den 25. oktober 2017 Referat onsdag den 25. oktober 2017 Kl. 18:00 i Mødelokale 5, Allerslev Rådhus Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden...1 2. FOU - Udpegning af repræsentant til Kernevelfærdsudvalget...2

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 1. juni 2017

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 1. juni 2017 Referat torsdag den 1. juni 2017 Kl. 18:00 i Mødelokale 5, Lejrevej 15, 4320, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden...1 2. FOU - Orientering - juni 2017...2 3. FOU - Økonomi Juni

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur

Referat Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Referat Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:00 Mødet afsluttet: kl. 17:30 Mødested: Fraværende: Mødelokale 122 - Rådhuset Henrik Kudahl, Kirsten Højrup, Heidi

Læs mere

Retningslinjer for tilskud til folkeoplysende virksomhed i Odsherred Kommune

Retningslinjer for tilskud til folkeoplysende virksomhed i Odsherred Kommune Initialer: bhh Sag: 306-2012-16511 Dok.: 306-2012-286990 Oprettet: 28. november 2012 Retningslinjer for tilskud til folkeoplysende virksomhed i Odsherred Baggrund Byrådet fastsætter og fordeler jf. Folkeoplysningslovens

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget Folkeoplysningsudvalget Referat fra møde Onsdag den 21. november 2012 kl. 17.00 i F7 Mødet slut kl. 19.15 MØDEDELTAGERE Kristian Moberg (V) Alice Linning Annelise Hansen Kenneth Jensen (A) Ruth Rasmussen

Læs mere

Vejledning. Alle, der ønsker at blive godkendt som folkeoplysende forening i Næstved Kommune, skal indsende:

Vejledning. Alle, der ønsker at blive godkendt som folkeoplysende forening i Næstved Kommune, skal indsende: Center for Kultur og Borgerservice 2014 Vejledning Godkendelse som forening For at blive godkendt som forening i henhold til Lov om støtte til folkeoplysning skal foreningen tilbyde folkeoplysende voksenundervisning

Læs mere

Foreningsvejledning for. Ikast-Brande Kommune

Foreningsvejledning for. Ikast-Brande Kommune Ikast-Brande Kommune Kultur- og Fritidsafdelingen Rådhusstrædet 6 7430 Ikast Foreningsvejledning for Ikast-Brande Kommune Foreningsvejledning Ifølge folkeoplysningsloven stilles der en række krav til en

Læs mere

Folkeoplysningspolitik for Ballerup Kommune

Folkeoplysningspolitik for Ballerup Kommune Folkeoplysningspolitik for Ballerup Kommune Indledning Ballerup Kommune har tradition for at udvikle kommunen og byen i dialog med borgerne. I vision 2020 hedder det, at Vi satser på mennesker. Mennesker

Læs mere

Referat af møde i Folkeoplysningsudvalget

Referat af møde i Folkeoplysningsudvalget Gentofte Kommune Referat af møde i Folkeoplysningsudvalget Referat åben Mødedato 23. august 2011 Mødetidspunkt 17.00 Mødelokale Udvalgsværelse A Protokollen blev læst og mødet hævet kl.: 18.20 Tilstede:

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget Folkeoplysningsudvalget Referat Dato: Onsdag den 20. december 2017 Mødetidspunkt: 17:00 Mødelokale: Medlemmer: Afbud fra: Havnestuen Helle Barth, Peter Læssøe, Ole Svendsen, Paul Erik Gjerka, Per Hansen,

Læs mere

åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 27. oktober 2011 kl. 17:00 i Løgstør 214

åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 27. oktober 2011 kl. 17:00 i Løgstør 214 åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 27. oktober 2011 kl. 17:00 i Løgstør 214 Indholdsfortegnelse 028. Til orientering - orienteringer fra administrationen 58 029. Til orientering - ophør af

Læs mere

Folkeoplysningspolitik i Favrskov Kommune

Folkeoplysningspolitik i Favrskov Kommune Folkeoplysningspolitik i Favrskov Kommune Målsætning for folkeoplysningspolitikken Favrskov Kommunes målsætning for folkeoplysningspolitikken er, at foreninger udbyder et varieret og mangfoldigt fritidstilbud

Læs mere

FOLKEOPLYSENDE VIRKSOMHED

FOLKEOPLYSENDE VIRKSOMHED KULTUR OG FRITID RETNINGSLINJER FOR TILSKUD TIL FOLKEOPLYSENDE VIRKSOMHED GODKENDT I BYRÅDET DEN 27. NOVEMBER 2012 1 BAGGRUND Byrådet fastsætter og fordeler jf. Folkeoplysningslovens 6 en årlig beløbsramme

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 12. december 2013

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 12. december 2013 Referat torsdag den 12. december 2013 Kl. 18:00 i Mødelokale 2, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2. FOU - Orientering... 2 3. FOU - LOF Lejre ansøger om ændret brug

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget Folkeoplysningsudvalget Dagsorden Dato: Tirsdag den 27. maj 2014 Mødetidspunkt: 17:00 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: Fraværende: 068 mødelokale på Rådhuset Sonja Fladstrand, Annette Eriksen, Karin Gudbergsen,

Læs mere

Folkeoplysningspolitik

Folkeoplysningspolitik Folkeoplysningspolitik Revidering foretaget 8. november 2018 1 INDHOLDSFORTEGNELSE FORORD 3 VISION 4 Formål 4 Vision 4 MÅLSÆTNINGER 6 Det frivillige folkeoplysende foreningsarbejde 6 Folkeoplysende voksenundervisning

Læs mere

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 7. oktober 2015

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 7. oktober 2015 Referat onsdag den 7. oktober 2015 Kl. 18:00 i Mødelokale 4, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. KF - Godkendelse af dagsorden...1 2. KF - Orientering - Oktober...2 3. KF - Temadrøftelse - Børnekulturhus...4

Læs mere

Referat af møde i Folkeoplysningsudvalget

Referat af møde i Folkeoplysningsudvalget GENTOFTE KOMMUNE Referat af møde i Folkeoplysningsudvalget Mødetidspunkt 12-06-2018 17:00 Mødeafholdelse Udvalgsværelse G Protokollen blev læst og mødet hævet kl: 18:04 Tilstede: Ulrik Borch, Andreas Weidinger,

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget den 5. december 2007. Folkeoplysningsudvalget. Referat. Onsdag den 5. december 2007. kl. 16.30-18.00

Folkeoplysningsudvalget den 5. december 2007. Folkeoplysningsudvalget. Referat. Onsdag den 5. december 2007. kl. 16.30-18.00 Sønderborg Kommune Folkeoplysningsudvalget Referat Onsdag den 5. december 2007 kl. 16.30-18.00 Lokale: Mødelokale i Kultur og Fritid, Rådhustorvet 5, 2. sal Kl. 18.00 inviteres til julefrokost på Brøggeriet,

Læs mere

Referat fra Folkeoplysningsudvalgets møde torsdag den 11. juni 2015, kl Kultur og Fritids mødelokale

Referat fra Folkeoplysningsudvalgets møde torsdag den 11. juni 2015, kl Kultur og Fritids mødelokale Mødedato: 11. juni 2015 Side: 21 Referat fra Folkeoplysningsudvalgets møde torsdag den 11. juni 2015, kl. 17.00 - Kultur og Fritids mødelokale Medlemmer Birger L. Hansen Dina Oxfeldt Finn Jensen Henrik

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalg's møde Mandag den 21-01-2013 Kl. 17:00 udvalgsværelse 5

Referat Folkeoplysningsudvalg's møde Mandag den 21-01-2013 Kl. 17:00 udvalgsværelse 5 Referat Folkeoplysningsudvalg's møde Mandag den 21-01-2013 Kl. 17:00 udvalgsværelse 5 Deltagere: Jan Find Petersen, Erling Johansen, Jan Bunkenborg, Kurt Sorknæs, Erik Jakobsen, Preben Juhl Rasmussen,

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget Referat Folkeoplysningsudvalget kl. 17:00 Byrådssal, Aabybro Rådhus Jammerbugt Kommune Folkeoplysningsudvalget Punkter på åbent møde: 22. Bemærkninger til referat fra sidste møde 1 23. Nyt fra formanden

Læs mere

Folkeoplysningspolitikken forslag til emner/temaer til mulig/e handlinger til det videre arbejde med folkeoplysningspolitikken

Folkeoplysningspolitikken forslag til emner/temaer til mulig/e handlinger til det videre arbejde med folkeoplysningspolitikken Folkeoplysningspolitikken forslag til emner/temaer til mulig/e handlinger til det videre arbejde med folkeoplysningspolitikken Formålet med politikken er at sætte rammer og mål for folkeoplysningen og

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget Folkeoplysningsudvalget Referat Dato: Onsdag den 28. august 2019 Mødetidspunkt: Mødelokale: Medlemmer: Afbud fra: 17:00 Havnestuen Helle Barth, Peter Læssøe, Niels-Peter Rønmos, Geert Jakobsen, Claus Palm,

Læs mere

Åbent møde i Folkeoplysningsudvalget, tirsdag den 17. december 2002.

Åbent møde i Folkeoplysningsudvalget, tirsdag den 17. december 2002. Åbent møde i, tirsdag den 17. december 2002. Dagsorden (omfter punkterne 1-7) Meddelelser a) BMSI frafalder ansøgning om tilskud i 2003 b) Orientering om sager fra KFU, herunder pjecen "Ballerupmodellen"

Læs mere

Referat. Folkeoplysningsudvalgets møde den 16. juni 2016, kl. 17:00 - Kultur og Fritid, Tingsryds Allé 27

Referat. Folkeoplysningsudvalgets møde den 16. juni 2016, kl. 17:00 - Kultur og Fritid, Tingsryds Allé 27 Mødedato: 16. juni 2016 Side: 1 Referat af Folkeoplysningsudvalgets møde den 16. juni 2016, kl. 17:00 - Kultur og Fritid, Tingsryds Allé 27 Åben dagsorden Medlemmer Finn Jensen (Formand) - 19428 Dina Oxfeldt

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 10. december 2015

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 10. december 2015 Referat torsdag den 10. december 2015 Kl. 18:00 i Mødelokale 5, Allerslev Jesper K Jensen Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2. FOU - Orientering december 2015... 2 3. FOU - s mødeplan

Læs mere

Principper og retningslinjer for tilskud m.v. til Kultur- og Folkeoplysende virksomhed i Læsø Kommune.

Principper og retningslinjer for tilskud m.v. til Kultur- og Folkeoplysende virksomhed i Læsø Kommune. Principper og retningslinjer for tilskud m.v. til Kultur- og Folkeoplysende virksomhed i Læsø Kommune. Læsø Kommune afsætter i sit budget beløb til Kultur- og Folkeoplysende virksomhed samt tilskud til

Læs mere

Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget

Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget Gentofte Kommune Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget Dagsorden åben Mødedato 17. juni 2014 Mødetidspunkt 17.00 Mødelokale Gentofte Sportspark, lokale 24 ved Ishallen Side 1 af 9 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Folkeoplysningspolitik

Folkeoplysningspolitik Folkeoplysningspolitik Vedtaget af Kommunalbestyrelsen den 22. november 2018 Indhold 3 4 4 4 6 6 8 9 10 11 12 13 Forord Vision Formål Vision Målsætninger Det frivillige folkeoplysende foreningsarbejde

Læs mere

Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget

Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget Mødetidspunkt 31-10-2018 17:00 Mødeafholdelse Udvalgsværelse G Indholdsfortegnelse Folkeoplysningsudvalget 31-10-2018 17:00 1 (Åben) Regnskab

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget torsdag den 01. februar 2007

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget torsdag den 01. februar 2007 Referat fra møde i torsdag den 01. februar 2007 Mødet startede kl. 17:00 i Mødelokale 2, Lejre Indholdsfortegnelse 1. FOU - Valg af formand og næstformand... 1 2. FOU - Fastsættelse af mødedage og tidspunkt...

Læs mere

Retningslinjer for tilskud til aktiviteter for børn og unge samt handicappede uanset alder i henhold til Folkeoplysningsloven.

Retningslinjer for tilskud til aktiviteter for børn og unge samt handicappede uanset alder i henhold til Folkeoplysningsloven. Retningslinjer for tilskud til aktiviteter for børn og unge samt handicappede uanset alder i henhold til Folkeoplysningsloven. GENERELLE OPLYSNINGER Afleveringsfrister: Ansøgning om aktivitetstilskud Aflevering

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget Folkeoplysningsudvalget Referat Dato: Mandag den 21. august 2017 Mødetidspunkt: 17:00 Mødelokale: Medlemmer: Afbud fra: Havnestuen Helle Barth, Ole Svendsen, Richard Barth, Paul Erik Gjerka, Per Hansen,

Læs mere

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked torsdag den 29. november 2012

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked torsdag den 29. november 2012 Referat torsdag den 29. november 2012 Kl. 16:30 i Mødelokale 1, Hvalsø Jens K. Jensen (V) Indholdsfortegnelse 1. JA - Godkendelse af dagsorden...1 2. JA - Orienteringssager - december...2 3. JA - Samarbejdsaftale

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget REFERAT

Folkeoplysningsudvalget REFERAT REFERAT Sted: Lyndby Jollesejlklub, Hornsherredvej 202, Lyndby, Dato: Mandag den 27. maj 2019 Start kl.: 18:00 Slut kl.: 21:30 Medlemmer: Fraværende: (Medlem) Torben Olsen (Medlem) Jørgen Olsen (Medlem)

Læs mere

åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 15. juni 2011 kl. 17:00 i Løgstør 214

åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 15. juni 2011 kl. 17:00 i Løgstør 214 åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 15. juni 2011 kl. 17:00 i Løgstør 214 Indholdsfortegnelse 016. Orientering - Orienteringer fra administrationen 32 017. Til orientering - økonomirapport

Læs mere

Dagsorden Folkeoplysningsudvalget torsdag den 12. marts 2015. Kl. 18:00 i Osted Kulturhus, Alfarvejen 13, Osted

Dagsorden Folkeoplysningsudvalget torsdag den 12. marts 2015. Kl. 18:00 i Osted Kulturhus, Alfarvejen 13, Osted Dagsorden torsdag den 12. marts 2015 Kl. 18:00 i Osted Kulturhus, Alfarvejen 13, Osted Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2. FOU - Ansøgning om tilskud fra Pulje til særlige formål

Læs mere

REFERAT. Folkeoplysningsudvalget. Onsdag den 20. februar 2008 kl i Skibby administrationscenter, mødelokale SK 4, Røgerupvej 4, Skibby

REFERAT. Folkeoplysningsudvalget. Onsdag den 20. februar 2008 kl i Skibby administrationscenter, mødelokale SK 4, Røgerupvej 4, Skibby REFERAT Onsdag den 20. februar 2008 kl. 18.30 i Skibby administrationscenter, mødelokale SK 4, Røgerupvej 4, Skibby Mødedeltagere: Hanne Kyvsgaard, Jens Brogaard Jensen, Kenneth Jensen, Annelise W. Hansen,

Læs mere