Beslutningen er truffet efter 8, stk. 2, i lov om bygningsfredning og bevaring af bygninger og bymiljøer.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Beslutningen er truffet efter 8, stk. 2, i lov om bygningsfredning og bevaring af bygninger og bymiljøer."

Transkript

1 [Offentliggjort den 20. juni 2019] Slots- og Kulturstyrelsen Fejøgade 1, 2.sal 4800 Nykøbing F Telefon bygogplan@slks.dk CVR juni 2019 Jour.nr.: 16/08285 Ophævelse af fredningen af hjørnebygningen Knabrostræde 28/Magstræde, København Afgørelse Slots- og Kulturstyrelsen har besluttet at ophæve bygningsfredningen af de to sammenbyggede fløje med gavle mod Knabrostræde og Magstræde, trappehuset (ca. 1730) og hegnsmuren omkring gården på Knabrostræde 28, 1210 København K, matr.nr. 28, Snarens Kvarter, Københavns Kommune. Beslutningen er truffet efter 8, stk. 2, i lov om bygningsfredning og bevaring af bygninger og bymiljøer. Baggrund Slots- og Kulturstyrelsen underrettede jer i brev af 8. januar 2019 om Det Særlige Bygningssyns udtalelse herom. I fik samtidig lejlighed til at komme med bemærkninger til den påtænkte fredningsophævelse. Forslaget om ophævelse af bygningsfredningen har endvidere været i offentlig høring. Høringsfristen har været forlænget to gange og udløb den 29. april Slots- og Kulturstyrelsen har modtaget følgende bemærkninger hertil: Københavns Museum skriver i mail af 5. februar 2019, at museet i lighed med Det Særlige Bygningssyn gerne ser, at der udarbejdes en bevarende lokalplan for området. Københavns Museum har ingen yderligere kommentarer. Advokat Lars Bastholm, der repræsenterer foreningen af ejerlejlighedsejere i Knabrostræde 28, fremsætter med mail af 24. april 2019 sine bemærkninger til den påtænkte fredningsophævelse. Hertil hører et bilag ved arkitekt MAA Dennis Lund, der skal betragtes som en integreret del af bemærkningerne.

2 Side 2 I disse samlede bemærkninger anfægtes Slots- og Kulturstyrelsens grundlag for at ophæve fredningen af ejendommen: af Bygningssynets udtalelse kan [det] udledes, at fredningsværdierne højst er svækket, men ikke gået tabt. Der er således allerede på den baggrund ikke grundlag for en fredningsophævelse. Endvidere argumenteres der med, at ejendommen i 1982/83 gennemgik en ombygning, som var godkendt af fredningsmyndighederne. Det må således utvivlsomt lægges til grund, at fredningsværdierne på daværende tidspunkt fortsat var til stede.. Alternativt må fredningsmyndigheden ved den i så fald udviste åbenbare retsfortabende passivitet have mistet muligheden for at kræve affredning, medmindre der er sket noget væsentligt efterfølgende. Det mangler således fra Styrelsens side en helt klar redegørelse for, hvilke ændringer, som uden fredningsmyndighedernes godkendelse skulle have være foretaget siden 1982/83, og som skulle have medført tab af fredningsværdier. Endnu værre er det, at Bygningssynet helt fejlagtigt lægger til grund, at bygningen efter fredningen skulle være forsynet med nye kviste på tagetagen. Som anført af Dennis Lund, er bygningen fredet med alle kviste, der som minimum er år gamle, og en fransk altan. Dette både ved B-fredningen før 1980, og ved overgangen til A-fredning, som fandt sted efter ombygningen omkring Det kan således pr. definition heller ikke være dette, der kan begrunde, at fredningsværdierne skulle være gået tabt. Derudover noteres det, at Bygningssynet uanset en affredning ønsker at opretholde både facade og bebyggelsesstruktur. Dette gennem en bevarende lokalplan. For det første erkender Bygningssynet derved, at fredningsværdien ikke er gået tabt. For det andet gør Bygningssynet sig skyldig i decideret magtfordrejning, idet det jo så bliver helt tydeligt, at hele formålet med affredningen er et ønske om at få flere skattekroner i kassen, samtidig med at bygningen i det væsentlige fortsat kræves bevaret. Der et dermed tale om, at Bygningssynet anvender et ulovligt hensyn, der ikke kan inddrages i beslutningen om affredning. En beslutning om affredning vil følgelig være ugyldig. Afslutningsvis opfordres Slots- og Kulturstyrelsen til at gå i dialog med ejer om genopretning e.l., jf. ejerforeningens tilbud om facadeistandsættelse (se nedenfor). I bilaget fremfører arkitekt Dennis Lund, at fredningslovgivningen skal varetage alle nedennævnte 3 hensyn: -arkitektoniske hensyn (arkitektur) -kulturhistoriske hensyn (stilhistorie/byens historie)

3 Side 3 -miljømæssige hensyn (gadebillede/atmosfære), i den aktuelle sag ses der tydeligvis kun på de arkitektoniske forhold fra fredningsstyrelsens [= Slots- og Kulturstyrelsens] side. Spørgsmålet om affredning skal også tage et udtalt hensyn til stilhistorie og byrum, dvs. i en bredere opfattelse af byens fredningstilstand, som åbenbart må have lidt alvorlig overlast over en årrække, siden man vil omgøre de oprindelige fredninger af enkeltbygninger. Samtlige bygninger, både de der måske forbliver fredede og de der påtænkes affredede, er alle fredede for årtier siden med det indlysende motiv, at man ville bevare det indre København, middelalderbyen, som en fælles historisk reference med den karakteristik, der ligger i bygningsog gademiljøet. Specifikt om Knabrostræde 28 skriver Dennis Lund: Ejendommen består ret beset af to sammenbyggede og vinkelstillede huse med gavle mod de to stræder Knabrostræde og Magstræde. Dette underbygger, at husene har en meget autentisk matrikulær placering som en hjørneejendom. Den indadgående L- formede bygning er muligvis den eneste af sin art i det indre København og er indrammet i vejskel af en port og hegnsmur, som man kun få steder i indre by oplever. Således kontrasterer dette gadehjørne det over for liggende hjørne i Knabrostræde nr. 25, idet huset på den anden side er et hus opført efter ildebranden i 1795, hvor vores hus daterer sig tilbage til omkring lige efter første store ildebrand i byen. Vores hus' placering, sammen med et par andre huse i gadelinjen underbygger en variation i det typiske bebyggelsesmønster, som igen er en berigelse af kvarterets totale historik, en historie som netop fredningen har til formål at sætte beskueren ind i. dette sted i byen (Snaregade, Knabrostræde, Magstræde) uden diskussion er det mest velbevarede og øjensynlige middelaldermiljø. Herefter redegøres der for historikken omkring bygningens nuværende tagkviste og de franske altaner. Dennis Lund anerkender, at huset ikke har mange autentiske detaljer indvendigt eller de store indvendige fredningskvaliteter : Som en af de forholdsvis få tilbageblevne bygninger fra før 2. ildebrand - og dermed omkring 100 år ældre end hovedparten af bygningerne i den indre by, er det heller ikke rimeligt at forlange den samme finesse, bygningsdetaljering og autenticitet som i de nyere bygninger. Her kan man naturligvis ikke gå på jagt efter særlige gerigter mm. ligesom beboerne ej heller går i folkedragt. Afslutningsvis erklærer ejerforeningen sig villig til at overveje fornyet istandsættelse af alle gadefacader med indfarvet ny filtsning, udskiftning af de fra før 1983 indsatte velux-vinduer, nye franske altandøre samt opmaling af port- og dørpartier efter styrelsens ønsker.

4 Side 4 Slots- og Kulturstyrelsen har følgende kommentarer hertil: Om ophævelse af fredning og fredningsgennemgangen Slots- og Kulturstyrelsen skal indledningsvis understrege, at det ikke er bygningens ydre fremtræden, herunder mansardkvistene, der er den primære årsag, at fredningen nu ophæves. Det er derimod den næsten fuldstændige mangel på fredningsværdi i det indre, som Dennis Lund også selv bemærker i sit bidrag til ejerforeningens indsigelse. En af de væsentligste forskelle på en fredet og en bevaringsværdig bygning er således, at en fredet bygning også bør have fredningsværdier i det indre. Styrelsen anerkender, at der formentlig ikke siden den store ombygning i 1982/83 er sket væsentlige ændringer i bygningen, som har påvirket fredningsværdierne negativt. Styrelsen anerkender ligeledes, at ombygningen med enkelte undtagelser er udført med tilladelse fra fredningsmyndigheden. Ifølge styrelsens oplysninger synes de indvendige fredningsværdier imidlertid allerede at have været meget sparsomme før ovennævnte ombygning. Der er med andre ord ikke tale om, at det er ombygningen i sig selv, der har ødelagt fredningsværdierne. Når fredningen ikke blev ophævet tilbage i 1980'erne, skyldes det, at adgangen til at ophæve fredninger først blev lempet med en lovændring i Af bemærkningerne til lov nr. 428 af 10. juni 1997 om ændring af bygningsfredningsloven og planloven fremgår det således: Mange af de tidligere B-fredede bygningers indre er uden væsentlige fredningsværdier. Som hovedregel kan disse bygningers bevaringsværdier i dag begrundes i de værdier, der knytter sig til gadefacadens kvalitet og betydning for gadebilledet, og mange af disse bygninger ville antageligvis ikke være blevet fredet i dag. En del af disse bygninger er efterhånden også blevet omfattet af bevarende lokalplaner, byplanvedtægter og tinglyste bevaringsbestemmelser, der sikrer bygningernes ydre fremtræden. Der er derfor behov for løbende at vurdere, om de fredede bygninger fortsat repræsenterer de væsentlige arkitektoniske og kulturhistoriske værdier, der kan begrunde deres status som fredede bygninger. Der har hidtil ikke været gennemført en systematisk gennemgang af de tidligere B-fredninger, men det bør efter regeringens opfattelse være muligt at ophæve fredningen af en bygning, hvor fredningsværdierne er gået tabt. Med forslaget lettes adgangen til at ophæve fredninger, der har mistet deres fredningsværdi, og mere generelt at revidere fredningslisten. (Lovbemærkninger til 1997-ændringsloven, Ophævelse af fredninger). Slots- og Kulturstyrelsen har i årene foretaget den gennemgang af landets fredede bygninger, som Folketinget besluttede med vedtagelsen af lov nr. 474 af 7. maj 2010 om ændring af lov om bygningsfredning og bevaring af

5 Side 5 bygninger og bymiljøer, ligningsloven og skattekontrolloven. Af lovbemærkningerne fremgår det bl.a.: Målet med fredningsgennemgangen er at sikre de bærende fredningsværdier for eftertiden. Men en konsekvens af gennemgangen forventes at blive, at der blandt de eksisterende fredede bygninger også findes bygninger, som ikke længere har tilstrækkelige fredningsværdier, eller hvor det ikke vil være muligt at reetablere disse, og at der som en følge heraf vil ske en affredning af bygninger. Derved fjernes de særlige rettigheder, forpligtelser og krav, som stilles for fredede bygninger i forbindelse med gennemførelse af bygningsændringer. 1 Som forudset har en konsekvens af fredningsgennemgangen været, at en lille procentdel af de eksisterende fredninger er blevet ophævet, fordi fredningsværdierne i de pågældende bygninger har vist sig utilstrækkelige, heriblandt i Knabrostræde 28. At Det Særlige Bygningssyn har udtalt sig om bygningens svækkede fredningsværdier og ikke om, at fredningsværdierne er gået tabt, jf. 8, stk. 2, i bygningsfredningsloven, har ingen konsekvens for Slots- og Kulturstyrelsens afgørelse. Kulturministeren (dvs. Slots- og Kulturstyrelsen) skal indhente en udtalelse fra Det Særlige Bygningssyn om ophævelse af fredninger, jf. 23, stk. 3, i bygningsfredningsloven, men kan godt ophæve fredningen, selv om Bygningssynet måtte være imod det. Om bygningsfredning og bevaring af bymiljøer Dennis Lund lægger vægt på bygningens høje alder (opført ca. 1730) og finder det på den baggrund ikke rimeligt at forlange den samme finesse, bygningsdetaljering og autenticitet som i de nyere bygninger. Hertil kan Slots- og Kulturstyrelsen oplyse, at der i det indre København er fredet flere end 100 bygninger opført i perioden , dvs. umiddelbart efter den store bybrand i Disse bygninger har i modsætning til Knabrostræde 28 fortsat fredningsværdier i det indre, i form af eksempelvis originale trapper, rumstruktur, køkkenildsteder, døre, gerichter og paneler. Og det vel at mærke uden, at lejlighederne mangler moderne installationer såsom fjernvarme, bad eller internet endsige at beboerne går rundt i folkedragter. Dennis Lund fremhæver endvidere bygningens betydning for kvarterets bebyggelsesmønster og beskriver gaderne Snaregade, Knabrostræde og Magstræde som det mest velbevarede og øjensynlige middelaldermiljø. 1 Forslag til Lov om ændring af lov om bygningsfredning og bevaring af bygninger og bymiljøer, ligningsloven og skattekontrolloven, fremsat den 16. december 2009, afsnit Fredede bygningers tilstand og adgang til fredede bygninger

6 Side 6 Slots- og Kulturstyrelsen er på ingen måde uenig i denne beskrivelse eller i, at bygningen har stor betydning for sine omgivelser. Formålet med bygningsfredning i den nugældende bygningsfredningslov er imidlertid at sikre enkeltbygninger af væsentlig arkitektonisk eller kulturhistorisk værdi, jf. 3, stk. 1, i bygningsfredningsloven. Den miljømæssige værdi, som ganske rigtigt er nævnt i lovens formålsparagraf, jf. 1, stk. 1, indgår derimod ikke som et kriterium for fredning. Bygningsfredningsinstrumentet kan således ikke anvendes til at forvalte bymæssige helheder, herunder værdifulde gadeforløb. Dette fremgår desuden af lovbemærkningerne, da Folketinget i 1979 vedtog en ny bygningsfredningslov, og da denne i 1997 blev revideret: Fredning efter bygningsfredningsloven tager ikke sigte på bevaring af sammenhængende bygningsmiljøer. Derimod er der i planlægningslovgivningen, især i kommuneplanloven og i naturfredningsloven, bestemmelser om bevaring af arkitektonisk og kulturhistorisk værdifulde miljøer, hvis enkelte elementer ikke hver for sig opfylder bygningsfredningslovens krav. (Spalte 1648 til 1979-loven). sammenhængende bygningsmiljøer af arkitektonisk eller kulturhistorisk værdi, hvis enkelte elementer ikke opfylder bygningsfredningslovens kvalitetskrav for fredning, må sikres gennem anden lovgivning: kommuneplanloven, saneringsloven, byggeloven og naturfredningsloven. (Spalte 1687 til 1979-loven). Beføjelserne til at værne sammenhængende bygningsmiljøer ligger hos kommunalbestyrelserne. (Spalte 1705 til 1979-loven). Fredning efter bygningsfredningsloven tager ikke sigte på bevaring af sammenhængende bygningsmiljøer. Derimod er der i planlovens bestemmelser om kommune- og lokalplanlægning muligheder for bevaring af arkitektonisk og kulturhistorisk værdifulde miljøer, hvis enkelte elementer ikke hver for sig opfylder bygningsfredningslovens krav. (Lovbemærkninger til 1997-ændringsloven, Styrkelse af kommunernes bevarende planlægning). Det fremgår heraf, at Folketinget har ønsket, at bevaringen af sammenhængende bebyggelsesmiljøer er en kommunal opgave. Kommunerne kan ifølge planloven optage bestemmelser i en lokalplan om bevaring af eksisterende bebyggelse, således at bebyggelsen kun med tilladelse fra kommunalbestyrelsen må nedrives, ombygges eller på anden måde ændres, jf. lovens 15, stk. 2, nr. 17). Styrelsen tilskynder generelt kommunerne til at indarbejde kulturarven i deres planlægning, bl.a. gennem lokalplaner med bevaringsbestemmelser. En lokalplan kan i modsætning til bygningsfredning aldrig regulere de indvendige forhold i en bygning. Sammenfattende må Slots- og Kulturstyrelsen fastholde, at en ophævelse af fredningen af hjørnebygningen på Knabrostræde 28 er i overensstemmelse

7 Side 7 med gældende lovgivning, herunder ansvarsfordelingen mellem stat og kommuner på bygningsbevaringsområdet. Påstanden om, at formålet med fredningsophævelsen er at øge skattebetalingen, er både grundløs og urimelig. Ejerforeningens "tilbud" om en facadeistandsættelse vil, jf. ovenstående, ikke ændre Slots- og Kulturstyrelsens syn på bygningens fredningsværdier. Styrelsen må derfor venligst takke nej til den foreslåede dialog herom. Slots- og Kulturstyrelsen tager bemærkningerne fra Københavns Museum til efterretning. Begrundelse Slots- og Kulturstyrelsen finder, at hjørnebygningen på Knabrostræde 28/Magstræde i det ydre har bevaret en ældre og speciel struktur i sine bebyggelseslinjer samt sin traditionelt disponerede vinduessætning. Dog har en generel opdatering og anonymisering af ydre overflader svækket bygningens arkitektoniske og kulturhistoriske værdi, ligesom de nuværende, meget dominerende kviste to af disse endog med franske altaner virker fremmede for en bygning opført ca I det indre er der af ældre bygningsdele kun bevaret enkelte plankegulve på anden sal samt elementer af ældre planløsninger. Der er således ikke bevaret nogen ældre indre trappe, derimod er der i trappehusets opgang indsat en betontrappe delvist med skifertrin, som formentlig stammer fra 1950 erne eller -60 erne. Lejlighederne fremstår overalt med nye overflader efter en gennemgribende ombygning omkring 1980: glatte vægge uden paneler eller historiske spor samt nyere gulve og døre. I stueetagen er der etableret bolig, hvor der tidligere var erhverv. Døren i forgården fremstår, i lighed med den ydre trappe, som ukarakteristiske tilføjelser. Slots- og Kulturstyrelsen finder, at bygningens fredningsværdier samlet set er gået tabt, hvorfor fredningen ophæves. Klagevejledning I kan klage til kulturministeren over Slots- og Kulturstyrelsens afgørelse. Klagefristen er 4 uger fra den dag, hvor beslutningen er offentligt bekendtgjort på styrelsens hjemmeside, Offentliggørelserne på hjemmesiden er sorteret alfabetisk efter, hvilken kommune ejendommen ligger i. Hvis I ønsker at klage, skal I indgive klagen skriftligt til Slots- og Kulturstyrelsen. I kan indsende klagen pr. mail til bygogplan@slks.dk. Styrelsen sender klagen videre til Kulturministeriet sammen med den påklagede afgørelse og det materiale, der er indgået i sagens bedømmelse.

8 Side 8 Hvad I skal være opmærksomme på Når Slots- og Kulturstyrelsen har offentliggjort beslutningen om ophævelse af fredningen, må der ikke inden for 4 uger foretages byggearbejde e.l. ud over almindelig vedligeholdelse uden tilladelse fra styrelsen. Offentlig bekendtgørelse og tinglysning Slots- og Kulturstyrelsen vil foretage offentlig bekendtgørelse af beslutningen på sin hjemmeside, og aflyse fredningen. I vil modtage en kopi af aflysningen, når den foreligger.

Beslutningen er truffet efter 8, stk. 2, i lov om bygningsfredning og bevaring af bygninger og bymiljøer.

Beslutningen er truffet efter 8, stk. 2, i lov om bygningsfredning og bevaring af bygninger og bymiljøer. [Offentliggjort den 31. august 2018] Slots- og Kulturstyrelsen Fejøgade 1, 2.sal 4800 Nykøbing F Telefon +45 3395 4200 fbyg@slks.dk www.slks.dk CVR 34072191 30. august 2018 Jour.nr.: 16/04559 Ophævelse

Læs mere

Beslutningen er truffet efter 8, stk. 2, i lov om bygningsfredning og bevaring af bygninger og bymiljøer.

Beslutningen er truffet efter 8, stk. 2, i lov om bygningsfredning og bevaring af bygninger og bymiljøer. [Offentliggjort den 6. november 2018] Slots- og Kulturstyrelsen Fejøgade 1, 2.sal 4800 Nykøbing F Telefon +45 3395 4200 fbyg@slks.dk www.slks.dk CVR 34072191 5. november 2018 Jour.nr.: 18/01259 Ophævelse

Læs mere

Beslutningen er truffet efter 8, stk. 2, i lov om bygningsfredning og bevaring af bygninger og bymiljøer.

Beslutningen er truffet efter 8, stk. 2, i lov om bygningsfredning og bevaring af bygninger og bymiljøer. [Offentliggjort den 31. oktober 2018] Slots- og Kulturstyrelsen Fejøgade 1, 2.sal 4800 Nykøbing F Telefon +45 3395 4200 fbyg@slks.dk www.slks.dk CVR 34072191 30. oktober 2018 Jour.nr.: 16/11006 Ophævelse

Læs mere

Beslutningen er truffet efter 8, stk. 2, i lov om bygningsfredning og bevaring af bygninger og bymiljøer.

Beslutningen er truffet efter 8, stk. 2, i lov om bygningsfredning og bevaring af bygninger og bymiljøer. [Offentliggjort den 20. juni 2018] Slots- og Kulturstyrelsen Fejøgade 1, 2.sal 4800 Nykøbing F Telefon +45 3395 4200 fbyg@slks.dk www.slks.dk CVR 34072191 18. juni 2018 Ophævelse af fredningen af Christoffer

Læs mere

Beslutningen er truffet efter 8, stk. 2, i lov om bygningsfredning og bevaring af bygninger og bymiljøer.

Beslutningen er truffet efter 8, stk. 2, i lov om bygningsfredning og bevaring af bygninger og bymiljøer. [Offentliggjort den 23. april 2019] Slots- og Kulturstyrelsen Fejøgade 1, 2.sal 4800 Nykøbing F Telefon +45 3395 4200 bygogplan@slks.dk www.slks.dk CVR 34072191 11. april 2019 Jour.nr.: 16/08288 Ophævelse

Læs mere

Beslutningen er truffet efter 8, stk. 2, i lov om bygningsfredning og bevaring af bygninger og bymiljøer.

Beslutningen er truffet efter 8, stk. 2, i lov om bygningsfredning og bevaring af bygninger og bymiljøer. [Offentliggjort den 20. juni 2018] Slots- og Kulturstyrelsen Fejøgade 1, 2.sal 4800 Nykøbing F Telefon +45 3395 4200 fbyg@slks.dk www.slks.dk CVR 34072191 18. juni 2018 Ophævelse af fredningen af Passagen

Læs mere

Beslutningen er truffet efter 8, stk. 2, i lov om bygningsfredning og bevaring af bygninger og bymiljøer.

Beslutningen er truffet efter 8, stk. 2, i lov om bygningsfredning og bevaring af bygninger og bymiljøer. [Offentliggjort den 14. september 2018] Slots- og Kulturstyrelsen Fejøgade 1, 2.sal 4800 Nykøbing F Telefon +45 3395 4200 fbyg@slks.dk www.slks.dk CVR 34072191 6. september 2018 Ophævelse af fredningen

Læs mere

Beslutningen er truffet efter 8, stk. 2, i lov om bygningsfredning og bevaring af bygninger og bymiljøer.

Beslutningen er truffet efter 8, stk. 2, i lov om bygningsfredning og bevaring af bygninger og bymiljøer. Til høringsparterne Slots- og Kulturstyrelsen Fejøgade 1, 2.sal 4800 Nykøbing F Telefon +45 3395 4200 fbyg@slks.dk www.slks.dk CVR 34072191 13. september 2018 Jour.nr.: 18/00066 Ophævelse af fredningen

Læs mere

Beslutningen er truffet efter 8, stk. 2, i lov om bygningsfredning og bevaring af bygninger og bymiljøer.

Beslutningen er truffet efter 8, stk. 2, i lov om bygningsfredning og bevaring af bygninger og bymiljøer. [Offentliggjort den 6. marts 2019] Slots- og Kulturstyrelsen Fejøgade 1, 2.sal 4800 Nykøbing F Telefon +45 3395 4200 fbyg@slks.dk www.slks.dk CVR 34072191 6. marts 2019 Jour.nr.: 17/08878 Ophævelse af

Læs mere

Beslutningen er truffet efter 8, stk. 2, i lov om bygningsfredning og bevaring af bygninger og bymiljøer.

Beslutningen er truffet efter 8, stk. 2, i lov om bygningsfredning og bevaring af bygninger og bymiljøer. [Offentliggjort den 21. januar 2019] Slots- og Kulturstyrelsen Fejøgade 1, 2.sal 4800 Nykøbing F Telefon +45 3395 4200 fbyg@slks.dk www.slks.dk CVR 34072191 18. januar 2019 Jour.nr.: 16/04577 Ophævelse

Læs mere

Beslutningen er truffet efter 8, stk. 2, i lov om bygningsfredning og bevaring af bygninger og bymiljøer.

Beslutningen er truffet efter 8, stk. 2, i lov om bygningsfredning og bevaring af bygninger og bymiljøer. [Offentliggjort den 2. september 2019] Slots- og Kulturstyrelsen Fejøgade 1, 2.sal 4800 Nykøbing F Telefon +45 3395 4200 bygogplan@slks.dk www.slks.dk CVR 34072191 29. august 2019 Jour.nr.: 18/09314 Ophævelse

Læs mere

RAMSHERRED 40, AABENRAA KOMMUNE

RAMSHERRED 40, AABENRAA KOMMUNE RAMSHERRED 40, AABENRAA KOMMUNE OPHÆVELSE AF FREDNINGEN AF BINDINGSVÆRKSSIDEBYGNINGERNE, RAMSHERRED 40 I AABENRAA KOMMUNE AFGØRELSE Kulturstyrelsen har besluttet at ophæve bygningsfredningen af Bindingsværkssidebygningerne

Læs mere

Beslutningen er truffet efter 8, stk. 2, i lov om bygningsfredning og bevaring af bygninger og bymiljøer.

Beslutningen er truffet efter 8, stk. 2, i lov om bygningsfredning og bevaring af bygninger og bymiljøer. [Offentliggjort den 2. maj 2018] Slots- og Kulturstyrelsen Fejøgade 1, 2.sal 4800 Nykøbing F Telefon +45 3395 4200 fbyg@slks.dk www.slks.dk CVR 34072191 26. april 2018 Ophævelse af fredningen af Skibbroen

Læs mere

Beslutningen er truffet efter 8, stk. 2, i lov om bygningsfredning og bevaring af bygninger og bymiljøer.

Beslutningen er truffet efter 8, stk. 2, i lov om bygningsfredning og bevaring af bygninger og bymiljøer. [Offentliggjort den 18. september 2018] Slots- og Kulturstyrelsen Fejøgade 1, 2.sal 4800 Nykøbing F Telefon +45 3395 4200 fbyg@slks.dk www.slks.dk CVR 34072191 14. september 2018 Jour.nr.: 16/01291 Ophævelse

Læs mere

Beslutningen er truffet efter 8, stk. 2, i lov om bygningsfredning og bevaring af bygninger og bymiljøer.

Beslutningen er truffet efter 8, stk. 2, i lov om bygningsfredning og bevaring af bygninger og bymiljøer. [Offentliggjort den 2. september 2019] Slots- og Kulturstyrelsen Fejøgade 1, 2.sal 4800 Nykøbing F Telefon +45 3395 4200 bygogplan@slks.dk www.slks.dk CVR 34072191 29. august 2019 Jour.nr.: 18/07779 Ophævelse

Læs mere

ADELGADE 119, VORDINGBORG KOMMUNE

ADELGADE 119, VORDINGBORG KOMMUNE ADELGADE 119, VORDINGBORG KOMMUNE OPHÆVELSE AF FREDNINGEN AF KLOSTERLY I PRÆSTØ OG UDPEGNING AF SAMME SOM BEVARINGSVÆRDIG AFGØRELSE Kulturstyrelsen har besluttet at ophæve fredningen af Klosterly, Adelgade

Læs mere

[Offentliggjort den 24. oktober 2018] 23. oktober Jour.nr.: 18/01358

[Offentliggjort den 24. oktober 2018] 23. oktober Jour.nr.: 18/01358 [Offentliggjort den 24. oktober 2018] Slots- og Kulturstyrelsen Fejøgade 1, 2.sal 4800 Nykøbing F Telefon +45 3395 4200 fbyg@slks.dk www.slks.dk CVR 34072191 23. oktober 2018 Jour.nr.: 18/01358 Ophævelse

Læs mere

SLOTSGADE 13, AABENRAA KOMMUNE

SLOTSGADE 13, AABENRAA KOMMUNE SLOTSGADE 13, AABENRAA KOMMUNE OPHÆVELSE AF FREDNINGEN AF SLOTSGADE 13, AABENRAA KOMMUNE AFGØRELSE Kulturstyrelsen har besluttet at ophæve bygningsfredningen af forhuset og tværhuset på ejendommen Slotsgade

Læs mere

NIKOLAJ PLADS 5, KØBENHAVNS KOMMUNE

NIKOLAJ PLADS 5, KØBENHAVNS KOMMUNE NIKOLAJ PLADS 5, KØBENHAVNS KOMMUNE OPHÆVELSE AF FREDNINGEN AF NIKOLAJ PLADS 5, KØBENHAVNS KOMMUNE AFGØRELSE Kulturstyrelsen har besluttet at ophæve bygningsfredningen af hjørnebygningen (1853-1854 af

Læs mere

Beslutningen er truffet efter 8, stk. 2, i lov om bygningsfredning og bevaring af bygninger og bymiljøer.

Beslutningen er truffet efter 8, stk. 2, i lov om bygningsfredning og bevaring af bygninger og bymiljøer. [Offentliggjort den 24. juli 2018] Slots- og Kulturstyrelsen Fejøgade 1, 2.sal 4800 Nykøbing F Telefon +45 3395 4200 fbyg@slks.dk www.slks.dk CVR 34072191 17. juli 2018 Jour.nr.: 17/08568 Ophævelse af

Læs mere

Beslutningen er truffet efter 8, stk. 2, i lov om bygningsfredning og bevaring af bygninger og bymiljøer.

Beslutningen er truffet efter 8, stk. 2, i lov om bygningsfredning og bevaring af bygninger og bymiljøer. [Offentliggjort den 7. december 2018] Slots- og Kulturstyrelsen Fejøgade 1, 2.sal 4800 Nykøbing F Telefon +45 3395 4200 fbyg@slks.dk www.slks.dk CVR 34072191 5. december 2018 Jour.nr.: 18/02564 Ophævelse

Læs mere

Beslutningen er truffet efter 8, stk. 2, i lov om bygningsfredning og bevaring af bygninger og bymiljøer.

Beslutningen er truffet efter 8, stk. 2, i lov om bygningsfredning og bevaring af bygninger og bymiljøer. [Offentliggjort den 3. juli 2018] Slots- og Kulturstyrelsen Fejøgade 1, 2.sal 4800 Nykøbing F Telefon +45 3395 4200 fbyg@slks.dk www.slks.dk CVR 34072191 2. juli 2018 Jour.nr.: 17/08487 Ophævelse af fredningen

Læs mere

Beslutningen er truffet efter 8, stk. 2, i lov om bygningsfredning og bevaring af bygninger og bymiljøer.

Beslutningen er truffet efter 8, stk. 2, i lov om bygningsfredning og bevaring af bygninger og bymiljøer. [Offentliggjort den 15. november 2018] Slots- og Kulturstyrelsen Fejøgade 1, 2.sal 4800 Nykøbing F Telefon +45 3395 4200 fbyg@slks.dk www.slks.dk CVR 34072191 14. november 2018 Jour.nr.: 18/01359 Ophævelse

Læs mere

Mail af 13. maj 2017 fra Kristoffer Theodor Kløvedal Helweg (ikke klageberettiget)

Mail af 13. maj 2017 fra Kristoffer Theodor Kløvedal Helweg (ikke klageberettiget) Til: Kulturministeriets departement 29. juni 2017 Vibe Ødegaard voe@slks.dk +45 33 74 51 67 Bemærkninger til klage over Slots- og Kulturstyrelsens beslutning om ikke at frede bebyggelsen på Enghavevej

Læs mere

[Offentliggjort den 2. maj 2018] 26. april 2018

[Offentliggjort den 2. maj 2018] 26. april 2018 [Offentliggjort den 2. maj 2018] Slots- og Kulturstyrelsen Fejøgade 1, 2.sal 4800 Nykøbing F Telefon +45 3395 4200 fbyg@slks.dk www.slks.dk CVR 34072191 26. april 2018 Ophævelse af fredningen af Snaptun

Læs mere

STYRELSEN ANBEFALET. Kulturstyrelsen. Naturstyrelsen Bornholm. Ekkodaisvejen 2. H. C. Andersens Boulevard 2. 3720 Åkirkeby.

STYRELSEN ANBEFALET. Kulturstyrelsen. Naturstyrelsen Bornholm. Ekkodaisvejen 2. H. C. Andersens Boulevard 2. 3720 Åkirkeby. Afgørelse Baggrund Ekkodaisvejen 2 ninger. ka@kulturstyrelsen.dk www.kulturstyrelsen.dk Telefon 3373 3373 Telefax 3391 7741 1553 København V 3720 Åkirkeby Kulturstyrelsen ANBEFALET STYRELSEN Kulturstyrelsen

Læs mere

Notat 25. august 2017

Notat 25. august 2017 Notat 25. august 2017 Høringsnotat høring over udkast til lovforslag om ændring af lov om bygningsfredning og bevaring af bygninger og bymiljøer (Ændrede retsvirkninger for visse fredede bygninger) Kulturministeriet

Læs mere

Beslutningen er truffet efter 8, stk. 2, i lov om bygningsfredning og bevaring af bygninger og bymiljøer.

Beslutningen er truffet efter 8, stk. 2, i lov om bygningsfredning og bevaring af bygninger og bymiljøer. Dennis Per Henriksen Vester Voldgade 21, 4. 1552 København V Slots- og Kulturstyrelsen Fejøgade 1, 2.sal 4800 Nykøbing F Telefon +45 3395 4200 fbyg@slks.dk www.slks.dk CVR 34072191 6. marts 2019 Jour.nr.:

Læs mere

Beslutningen er truffet efter 3 i lov om bygningsfredning og bevaring af bygninger

Beslutningen er truffet efter 3 i lov om bygningsfredning og bevaring af bygninger Slots- og Kulturstyrelsen H.C. Andersens Boulevard 2 1553 København V Telefon +45 3395 4200 adk@kulturstyrelsen.dk www.slks.dk CVR 34072191 7. november 2016 Beslutning om ikke at frede Ringbo, Granvej

Læs mere

Lovgivningens rammer, muligheder og begrænsninger for undersøgelser og dokumentation af nedrivningstruede bygninger fra Renæssance og Nyere Tid

Lovgivningens rammer, muligheder og begrænsninger for undersøgelser og dokumentation af nedrivningstruede bygninger fra Renæssance og Nyere Tid Lovgivningens rammer, muligheder og begrænsninger for undersøgelser og dokumentation af nedrivningstruede bygninger fra Renæssance og Nyere Tid Henrik Jarl Hansen, Kulturarvsstyrelsen 1 Retsgrundlaget

Læs mere

Kulturstyrelsen Bygningsbevaring og Plan. H. C. Andersens Boulevard 2 1553 København V. Telefon 33 73 33 73

Kulturstyrelsen Bygningsbevaring og Plan. H. C. Andersens Boulevard 2 1553 København V. Telefon 33 73 33 73 Kulturstyrelsen Bygningsbevaring og Plan H. C. Andersens Boulevard 2 1553 København V Telefon 33 73 33 73 Til interesserede købere af De Grå Stokke Kulturstyrelsen vil gerne give dig lidt nyttig og praktisk

Læs mere

ANBEFALET NIAM NIAM Denmark A/S Rådhuspladsen København V. 13. maj 2015

ANBEFALET NIAM NIAM Denmark A/S Rådhuspladsen København V. 13. maj 2015 ANBEFALET NIAM NIAM Denmark A/S Rådhuspladsen 16 1550 København V Kulturstyrelsen H. C. Andersens Boulevard 2 1553 København V Telefon 3373 3373 Telefax 3391 7741 adk@kulturstyrelsen.dk www.kulturstyrelsen.dk

Læs mere

Sikring af bevaringsværdige bygninger

Sikring af bevaringsværdige bygninger BILAG 1 Sikring af bevaringsværdige bygninger Hvad er bevaringsværdige bygninger I henhold til lov om bygningsfredning og bevaring af bygninger og bymiljøer er en bygning bevaringsværdig, når den er optaget

Læs mere

Forslag til KOMMUNEPLANTILLÆG 6. udpegning af bevaringsværdige bygninger -i den tidligere Birkerød Kommune

Forslag til KOMMUNEPLANTILLÆG 6. udpegning af bevaringsværdige bygninger -i den tidligere Birkerød Kommune Forslag til KOMMUNEPLANTILLÆG 6 udpegning af bevaringsværdige bygninger -i den tidligere Birkerød Kommune HØRING: Forslag til Kommuneplantilllæg 6 er i høring fra den 4. oktober 2016 til og med den 29.

Læs mere

Forslag til KOMMUNEPLANTILLÆG 2013

Forslag til KOMMUNEPLANTILLÆG 2013 Forslag til KOMMUNEPLANTILLÆG 2013 Nr. 7 September 2015 For bevaringsværdige bygninger Natur og Udvikling Halsnæs Kommune Rådhuset Rådhuspladsen 1 3300 Frederiksværk Tlf. 47 78 40 00 Kopi: Halsnæs Kommune.

Læs mere

Kommissorium for Kulturmiljørådet for Midt- og Vestsjælland

Kommissorium for Kulturmiljørådet for Midt- og Vestsjælland Kommissorium for Kulturmiljørådet for Midt- og Vestsjælland Kommissorium (indhold og omfang) 1. Baggrund 2. Formål 3. Succeskriterier 4. Produkt 5. Bindinger 6. Organisering 7. Tidsramme 8. Økonomi 9.

Læs mere

REFERAT 3/ Den 3. oktober 2012 REFERAT. af Det Særlige Bygningssyns møde den 3. oktober 2012 på LO-Skolen i Helsingør

REFERAT 3/ Den 3. oktober 2012 REFERAT. af Det Særlige Bygningssyns møde den 3. oktober 2012 på LO-Skolen i Helsingør REFERAT 3/10-2012 DET SÆRLIGE BYGNINGSSYN c/o Kulturstyrelsen, Center for Kulturarv og Arkitektur H.C. Andersens Boulevard 2 1553 København V (sekretær Anne-Grethe Demant direkte 33 74 52 39) Den 3. oktober

Læs mere

20. april Beslutning om ikke at frede bebyggelsen på Enghavevej 10-14, København V

20. april Beslutning om ikke at frede bebyggelsen på Enghavevej 10-14, København V Slots- og Kulturstyrelsen H.C. Andersens Boulevard 2 1553 København V Telefon +45 3395 4200 adk@kulturstyrelsen.dk www.slks.dk CVR 34072191 20. april 2017 Beslutning om ikke at frede bebyggelsen på Enghavevej

Læs mere

Frederiksberg Allé, matr.nr. 7000ar, Frederiksberg Kommune

Frederiksberg Allé, matr.nr. 7000ar, Frederiksberg Kommune Frederiksberg Kommune Att. Mark Alexander Deloughery By, Byggeri og Ejendomme, Byudvikling - By- og Miljøområdet Smallegade 1 2000 Frederiksberg Sendt per e-mail til made12@frederiksberg.dk Slots- og Kulturstyrelsen

Læs mere

Afgørelse i sagen om nedrivning af Kvægtorvet i Aalborg Kommune.

Afgørelse i sagen om nedrivning af Kvægtorvet i Aalborg Kommune. NATURKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 X.400: S=nkn; P=sdn; A=dk400; C=dk E-mail: nkn@nkn.dk 14. august 2003 J.nr.: 03-33/800-0102 INV Afgørelse i sagen

Læs mere

KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling

KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling NOTAT 1. april 2019 Bilag 6 Bevaringsværdier og anbefalinger for Drejervej Arkitekturpolitik København 2017-2025 Københavns Kommunens arkitekturpolitik

Læs mere

F R E D N I N G S V Æ R D I E R

F R E D N I N G S V Æ R D I E R F R E D N I N G S V Æ R D I E R SKIBBROGADE 14 AABENRAA KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 02.05.2012 Besigtiget af: Simon Harboe Journalnummer: 2012-7.82.07/580-0001 Kommune: Aabenraa Kommune Adresse: Skibbrogade

Læs mere

AFGØRELSE i klagesag om Fanø Kommunes afslag på dispensation til opsætning af solceller på terræn på Kåvervej 19, 6720 Fanø

AFGØRELSE i klagesag om Fanø Kommunes afslag på dispensation til opsætning af solceller på terræn på Kåvervej 19, 6720 Fanø 20. december 2017 Sagsnr. NMK-33-04176 KlageID: 189245 SAL AFGØRELSE i klagesag om Fanø Kommunes afslag på dispensation til opsætning af solceller på terræn på Kåvervej 19, 6720 Fanø Fanø Kommune har den

Læs mere

ANBEFALET Kullinggade 29 ApS Att. Dir. Sten Klarskov Sverigesvej Svendborg. 15. august 2017

ANBEFALET Kullinggade 29 ApS Att. Dir. Sten Klarskov Sverigesvej Svendborg. 15. august 2017 ANBEFALET Kullinggade 29 ApS Att. Dir. Sten Klarskov Sverigesvej 13 5700 Svendborg Slots- og Kulturstyrelsen Fejø Gade 1, 2. sal 4800 Nykøbing F. Telefon +45 3395 4200 brv@slks.dk www.slks.dk CVR 34072191

Læs mere

Slotsgade 35A, 9000 Aalborg - Dispensation fra fredet fortidsminde til etablering af altaner og kviste

Slotsgade 35A, 9000 Aalborg - Dispensation fra fredet fortidsminde til etablering af altaner og kviste #BREVFLE EF Slotsgade 35 bm administration Kastetvej 44,st 9000 Aalborg 26. september 2018 Slotsgade 35A, 9000 Aalborg - Dispensation fra fredet fortidsminde til etablering af altaner og kviste Dispensation

Læs mere

[Offentliggjort ] 12. september Fredning af Vestbad i Rødovre og Brøndby Kommuner

[Offentliggjort ] 12. september Fredning af Vestbad i Rødovre og Brøndby Kommuner [Offentliggjort 14.09.2017] Slots- og Kulturstyrelsen Fejøgade 1, 2.sal 4800 Nykøbing F Telefon +45 3395 4200 brv@slks.dk www.slks.dk CVR 34072191 12. september 2017 Fredning af Vestbad i Rødovre og Brøndby

Læs mere

Fortolkning af lokalplanbestemmelse

Fortolkning af lokalplanbestemmelse Fortolkning af lokalplanbestemmelse Efter kommuneplanlovens 48 kan en kommunalbestyrelses afgørelser efter denne lov påklages til Planstyrelsen for så vidt angår retlige spørgsmål. Udtalt, at fortolkning

Læs mere

20. marts Sagsnr Til Teknik- og Miljøudvalget. Dokumentnr Orienteringsnotat vedr. bevarende lokalplaner

20. marts Sagsnr Til Teknik- og Miljøudvalget. Dokumentnr Orienteringsnotat vedr. bevarende lokalplaner KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling NOTAT 20. marts 2019 Til Teknik- og Miljøudvalget Orienteringsnotat vedr. bevarende lokalplaner Sagsnr. 2019-0046715 Dokumentnr. 2019-0046715-1

Læs mere

F R E D N I N G S V Æ R D I E R

F R E D N I N G S V Æ R D I E R F R E D N I N G S V Æ R D I E R KYSEBORGSTRÆDE 6 SVENDBORG KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 01.08.2013 Besigtiget af: Sidse Martens Gudmand-Høyer Journalnummer: 2013-7.82.07/479-0001 Kommune: Svendborg Kommune

Læs mere

Beslutningen er truffet efter 8, stk. 2, i lov om bygningsfredning og bevaring af bygninger og bymiljøer.

Beslutningen er truffet efter 8, stk. 2, i lov om bygningsfredning og bevaring af bygninger og bymiljøer. [Offentliggjort den 18. april 2018] Slots- og Kulturstyrelsen Fejøgade 1, 2.sal 4800 Nykøbing F Telefon +45 3395 4200 fbyg@slks.dk www.slks.dk CVR 34072191 18. april 2018 Ophævelse af fredningen af Adelgade

Læs mere

Notat vedrørende cykelskur på Grev Schacks Vej 19 og dertil relevant lovgivning

Notat vedrørende cykelskur på Grev Schacks Vej 19 og dertil relevant lovgivning Notat vedrørende cykelskur på Grev Schacks Vej 19 og dertil relevant lovgivning Formålet med dette notat er primært at tydeliggøre forløbet om cykelskuret på Grev Schacks Vej 19, sekundært kort at gøre

Læs mere

Endelig vedtagelse af Lokalplan 127 - Bevarende bestemmelser for rækkehusene Kløverprisvej 15-61 og 24-70 634071

Endelig vedtagelse af Lokalplan 127 - Bevarende bestemmelser for rækkehusene Kløverprisvej 15-61 og 24-70 634071 Pkt.nr. 7 Endelig vedtagelse af Lokalplan 127 Bevarende bestemmelser for rækkehusene Kløverprisvej 1561 og 2470 634071 Indstilling: Teknisk Forvaltning indstiller til Teknik og Miljøudvalget, at anbefale

Læs mere

Vordingborg Kommunalbestyrelse har den 22. september vedtaget forslag til tillæg nr. 10 til Vordingborg Kommuneplan 2009-2021.

Vordingborg Kommunalbestyrelse har den 22. september vedtaget forslag til tillæg nr. 10 til Vordingborg Kommuneplan 2009-2021. Plansekretariatet Valdemarsgade 43 4760 Vordingborg Telefon 55 36 36 36 Direkte 55 36 24 23 Fax. 55 36 25 00 post@vordingborg.dk www.vordingborg.dk Anne-Line Møller Sutcliffe Sagsnr: 2011-2168 Forslag

Læs mere

AFGØRELSE i sag om Bornholms Regionskommunes afslag på dispensation til at opføre en tagterrasse på ejendommen Søndergade 38 i Svaneke

AFGØRELSE i sag om Bornholms Regionskommunes afslag på dispensation til at opføre en tagterrasse på ejendommen Søndergade 38 i Svaneke Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 18. oktober 2011 J.nr.: NMK-33-00379 Ref.: SSC AFGØRELSE i sag om Bornholms Regionskommunes afslag på dispensation til at

Læs mere

Lokalplan 1013, Samsøgade 21 - Endelig

Lokalplan 1013, Samsøgade 21 - Endelig Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 1. september 2015 Lokalplan 1013, Samsøgade 21 - Endelig Endelig vedtagelse af forslag til Lokalplan nr.1013, Bevarende lokalplan for

Læs mere

BLEGDAMSGADE 7 NYBORG KOMMUNE

BLEGDAMSGADE 7 NYBORG KOMMUNE F R E D N I N G S V Æ R D I E R BLEGDAMSGADE 7 NYBORG KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 10.03.2015 Besigtiget af: Maria Wedel Søe Journalnummer: 2013-7.82.07/450-0001 Kommune: Nyborg Kommune Adresse: Blegdamsgade

Læs mere

KOMMUNEPLANTILLÆG 44. Kommuneplan Lykkegårdsvej. - område til offentlige formål. Kolding Kommune. Offentliggjort 26.

KOMMUNEPLANTILLÆG 44. Kommuneplan Lykkegårdsvej. - område til offentlige formål. Kolding Kommune. Offentliggjort 26. KOMMUNEPLANTILLÆG 44 Ved - område til offentlige formål ej Højskolevej Hans Becks Vej Drachmannsvej Drachmannsvej ngridsvej Højskolevej Eliassensvej Junghansve Drachmannsvej Søren Kjæ Kommuneplan 2013-2025

Læs mere

F R E D N I N G S V Æ R D I E R

F R E D N I N G S V Æ R D I E R F R E D N I N G S V Æ R D I E R FREDERIKSBERG ALLÉ 104 FREDERIKSBERG KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: Besigtiget af: Journalnummer: 16.12.2013 Sidse Martens Gudmand-Høyer 2013-7.82.07/147-0001 Kommune: Adresse:

Læs mere

Vedr. høringsbreve fra Slots og Kultur Styrelsen, ifb. m. affredning af 3 ejendomme i Syddjurs Kommune.

Vedr. høringsbreve fra Slots og Kultur Styrelsen, ifb. m. affredning af 3 ejendomme i Syddjurs Kommune. From: Sent: Mon, 26 Mar 2018 09:28:12 +0200 To: Kurt Sørensen Cc: 'Team Hoffmann Co';enybo@stofanet.dk;Hanne Sloth;'Lea Glerup Møller' Subject: SV: Tre høringsbreve Til Syddjurs kommune, Att. Kurt Sørensen.

Læs mere

Fredede bygninger. Del-, detalje-, og interiørfredning vil i det følgende blive benævnt Differentieret fredning

Fredede bygninger. Del-, detalje-, og interiørfredning vil i det følgende blive benævnt Differentieret fredning Side 1 af 5 Dette notat opsummerer Landsforeningen for Bygnings- og Landskabskulturs betragtninger og forslag til ændringer i den gældende Lov om bygnings fredning og bevaring af bygninger og bymiljøer.

Læs mere

F R E D N I N G S V Æ R D I E R

F R E D N I N G S V Æ R D I E R F R E D N I N G S V Æ R D I E R SLOTSGADE 13 NYBORG KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 02.06.2015 Besigtiget af: Maria Wedel Søe Journalnummer: 2013-7.82.07/450-0001 Kommune: Nyborg Kommune Adresse: Slotsgade

Læs mere

***** 1. Bemærkninger angående digital offentlig bekendtgørelse af fredningsforslag

***** 1. Bemærkninger angående digital offentlig bekendtgørelse af fredningsforslag NOTAT Til ministeren 24. september 2012 Kommenteret høringsnotat om udkast til forslag til lov om ændring af lov om bygningsfredning og bevaring af bygninger og bymiljøer (Mulighed for digital bekendtgørelse,

Læs mere

Lokalplan med fokus på bevaring af. Egil Fischers Ferieby

Lokalplan med fokus på bevaring af. Egil Fischers Ferieby Lokalplan med fokus på bevaring af Egil Fischers Ferieby Proces Lokalplanens formål At opdatere SAVE registreringer som blev fastlagt i forbindelse med udarbejdelse af Kommuneatlas Ebeltoft fra 1999, og

Læs mere

Bygningen fremstår original og autentisk. Bygningen bærer præg af manglende vedligehold og der ses tydelige tegn på forfald.

Bygningen fremstår original og autentisk. Bygningen bærer præg af manglende vedligehold og der ses tydelige tegn på forfald. Plan Skelbækvej 2 6200 Aabenraa Tlf.: 7376 7676 Dato: 10-07-2019 Sagsnr.: 19/42772 Kontakt: Frederikke S. Winther Direkte tlf.: 7376 8805 E-mail: fsw@aabenraa.dk Bekendtgørelse Bevaringsværdig bygning

Læs mere

F R E D N I N G S V Æ R D I E R

F R E D N I N G S V Æ R D I E R F R E D N I N G S V Æ R D I E R LAPPEN 30 HELSINGØR KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 13.05.2013 Besigtiget af: Jannie Rosenberg Bendsen Journalnummer: 2011-7.82.07/217-0001 Kommune: Helsingør Kommune Adresse:

Læs mere

ARCO HUSE Carolinelundsvej 5 8700 Horsens

ARCO HUSE Carolinelundsvej 5 8700 Horsens ARCO HUSE Carolinelundsvej 5 8700 Horsens Plan og Byg Tjørnevej 6 7171 Uldum T: 79755000 Sidse Marie Malling Dir: 79755698 Mob: e-mail: Sidse.Malling @Hedensted.dk Sagsnr. 01.03.03-P19-138-14 15.9.2014

Læs mere

Lokalplan 1013, Samsøgade 21 - Forslag

Lokalplan 1013, Samsøgade 21 - Forslag Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 8. maj 2015 Lokalplan 1013, Samsøgade 21 - Forslag Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr.1013, Bevarende lokalplan for

Læs mere

F R E D N I N G S V Æ R D I E R

F R E D N I N G S V Æ R D I E R F R E D N I N G S V Æ R D I E R LAPPEN 10 A-B HELSINGØR KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 16.05.2013 Besigtiget af: Jannie Rosenberg Bendsen Journalnummer: 2011-7.82.07/217-0001 Kommune: Helsingør Kommune Adresse:

Læs mere

FREDERIKSBERG KOMMUNE Smallegade Frederiksberg Orientering om afgørelse

FREDERIKSBERG KOMMUNE Smallegade Frederiksberg Orientering om afgørelse FREDERIKSBERG KOMMUNE Smallegade 1 2000 Frederiksberg 2015-53377 Dato: 30-11-2016 Orientering om afgørelse Vi har skrevet til Winsløw Advokatfirma vedrørende ejendommen matr.nr. 16L af Frederiksberg, beliggende

Læs mere

Bygningsfredning Hvad synes du?

Bygningsfredning Hvad synes du? Af Morten Pedersen Bygningsfredning Hvad synes du? Den fysiske kulturarv er en højt skattet del af befolkningens daglige oplevelse af landskaber og byrum. Med den gældende lovgivning er landets statsanerkendte

Læs mere

28. november Slots- og Kulturstyrelsen Fejøgade 1, 2.sal 4800 Nykøbing F. Telefon

28. november Slots- og Kulturstyrelsen Fejøgade 1, 2.sal 4800 Nykøbing F. Telefon Slots- og Kulturstyrelsen Fejøgade 1, 2.sal 4800 Nykøbing F Telefon +45 3395 4200 fbyg@slks.dk www.slks.dk CVR 34072191 28. november 2017 Høring om fredning Det Særlige Bygningssyn har på sit møde den

Læs mere

F R E D N I N G S V Æ R D I E R

F R E D N I N G S V Æ R D I E R F R E D N I N G S V Æ R D I E R DEN GAMLE SKOLE OG DEGNEBOLIGEN GREVE KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 7/11 2011 Besigtiget af: Simon Harboe Journalnummer: 2011-7.82.07/253-0001 Kommune: Greve Kommune Adresse:

Læs mere

F R E D N I N G S V Æ R D I E R

F R E D N I N G S V Æ R D I E R F R E D N I N G S V Æ R D I E R HESTEMØLLESTRÆDE 2B-C HELSINGØR KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 06.09.2013 Besigtiget af: Stefanie Høy Brink Journalnummer: 2011-7.82.07/217-0001 Kommune: Helsingør Kommune

Læs mere

F R E D N I N G S V Æ R D I E R

F R E D N I N G S V Æ R D I E R F R E D N I N G S V Æ R D I E R TRESUREN AABENRAA KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 02.05.2012 Besigtiget af: Simon Harboe Journalnummer: 2012-7.82.07/580-0001 Kommune: Aabenraa Kommune Adresse: Vægterpladsen

Læs mere

Supplerende materiale til sagen nødvendig

Supplerende materiale til sagen nødvendig Center for Teknik Ådalsparkvej 2, 2970 Hørsholm Oliver Alexander Brennecke Grundahl Niels Hemmingsensgade 42 1153 København K oliver@oga.dk Kontakt Jens Janum Byggesagsbehandler Direkte tlf. 4849 2478

Læs mere

NUUK. Seminar om bygningsbevaring. 5. og 6. oktober 2010. Bygningsfredning og BK 2015. Birte Skov, sektionsleder, arkitekt MAA

NUUK. Seminar om bygningsbevaring. 5. og 6. oktober 2010. Bygningsfredning og BK 2015. Birte Skov, sektionsleder, arkitekt MAA NUUK Seminar om bygningsbevaring 5. og 6. oktober 2010 Bygningsfredning og BK 2015 Birte Skov, sektionsleder, arkitekt MAA 5. og 6. okt. 2010 Seminar om bygningsbevaring i Nuuk SIDE 1 5. oktober 2010 Bygningsfredning

Læs mere

F R E D N I N G S V Æ R D I E R

F R E D N I N G S V Æ R D I E R F R E D N I N G S V Æ R D I E R NØRRETORV 10-15 HJØRRING KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 11.05.2011 Besigtiget af: Nanna Secher Larsen Journalnummer: 2011-7.82.07/860-0001 Kommune: Hjørring Kommune Adresse:

Læs mere

Solevad Vandmølle, Assens Kommune

Solevad Vandmølle, Assens Kommune Kulturarvsstyrelsen: Solevad Vandmølle, Assens Kommune http://www.kulturarv.dk/fredede-bygninger/fredning/fredninger-i-hoering/solevad-va... Page 1 of 2 30-06-2011 Forside Fredede bygninger Fredning Fredninger

Læs mere

BROGADE 26 KØGE KOMMUNE

BROGADE 26 KØGE KOMMUNE F R E D N I N G S V Æ R D I E R BROGADE 26 KØGE KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 14.10.2016 Besigtiget af: Tine Meyling Journalnummer: 2011-7.82.07/259-0001 Kommune: Køge Kommune Adresse: Brogade 26, 4600

Læs mere

Tillæg nr. 10. Bevaringsværdige bygninger i Vordingborg Kommune. Kommuneplan for Vordingborg Kommune 2009-2021

Tillæg nr. 10. Bevaringsværdige bygninger i Vordingborg Kommune. Kommuneplan for Vordingborg Kommune 2009-2021 Tillæg nr. 10 Bevaringsværdige bygninger i Vordingborg Kommune Kommuneplan for Vordingborg Kommune 2009-2021 Tillæg nr. 10 til Kommuneplan for Vordingborg Kommune 2009-2021 Vordingborg Kommune Valdemarsgade

Læs mere

FORENINGEN FOR BYGNING- OG LANDSKABSKULTUR PÅ FREDERIKSBERG (FBLF)

FORENINGEN FOR BYGNING- OG LANDSKABSKULTUR PÅ FREDERIKSBERG (FBLF) Frederiksberg Kommune By og Miljøområdet Bygge-, Plan og Miljøområdet Rådhuet 2000 Frederiksberg bpm@frederiksberg.dk Frederiksberg den 25.02.2016 Frederiksstrategien Foreningen for Bygnings-og Landskabskultur

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om bygningsfredning og bevaring af bygninger og bymiljøer. Lovforslag nr. L 44 Folketinget

Forslag. Lov om ændring af lov om bygningsfredning og bevaring af bygninger og bymiljøer. Lovforslag nr. L 44 Folketinget Lovforslag nr. L 44 Folketinget 2017-18 Fremsat den 4. oktober 2017 af kulturministeren (Mette Bock) Forslag til Lov om ændring af lov om bygningsfredning og bevaring af bygninger og bymiljøer (Ændrede

Læs mere

DUEHOLM MEJERI MORSØ KOMMUNE

DUEHOLM MEJERI MORSØ KOMMUNE F R E D N I N G S V Æ R D I E R DUEHOLM MEJERI MORSØ KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 03.05.2011 Besigtiget af: Simon Harboe Journalnummer: 2011-7.82.07/773-0001 Kommune: Morsø Kommune Adresse: Munkegade 22,

Læs mere

Bekendtgørelse om henlæggelse af opgaver og beføjelser til Kulturarvsstyrelsen

Bekendtgørelse om henlæggelse af opgaver og beføjelser til Kulturarvsstyrelsen Bekendtgørelse nr. x af x 2006 Bekendtgørelse om henlæggelse af opgaver og beføjelser til Kulturarvsstyrelsen I medfør af 24 i lov om bygningsfredning og bevaring af bygninger og bymiljøer, jf. lovbekendtgørelse

Læs mere

Tillæg nr. 10 Kommuneplan

Tillæg nr. 10 Kommuneplan Tillæg nr. 10 Kommuneplan 2009-2021 Bevaringsværdige bygninger Teknisk Forvaltning - marts 2011 Planloven Lov om planlægning er grundlaget for både kommuneplanen og lokalplaner. Planloven blev vedtaget

Læs mere

Bekendtgørelse. Plan og Gis Skelbækvej Aabenraa Tlf.: Dato: Sagsnr.: 17/12756

Bekendtgørelse. Plan og Gis Skelbækvej Aabenraa Tlf.: Dato: Sagsnr.: 17/12756 Plan og Gis Skelbækvej 2 6200 Aabenraa Tlf.: 7376 7676 Dato: 08-05-2017 Sagsnr.: 17/12756 Kontakt: Frederikke S. Winther Direkte tlf.: 7376 8805 E-mail: fsw@aabenraa.dk Bekendtgørelse Bygning nr. 1-8 på

Læs mere

Dispensation fra Lokalplan 53 ang. højde på ejendommen matr. nr. 1NF Slettegård, Hjortdal, beliggende Havbakkevej 4, 9690 Fjerritslev.

Dispensation fra Lokalplan 53 ang. højde på ejendommen matr. nr. 1NF Slettegård, Hjortdal, beliggende Havbakkevej 4, 9690 Fjerritslev. Ansøger Indsiger Interesseorganisationer Vækst og Udvikling Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Malene Stentoft Sørensen Direkte 7257 7365

Læs mere

BARONESSENS HUS KØGE KOMMUNE

BARONESSENS HUS KØGE KOMMUNE F R E D N I N G S V Æ R D I E R BARONESSENS HUS KØGE KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 14.10.2016 Besigtiget af: Tine Meyling Journalnummer: 2011-7.82.07/259-0001 Kommune: Køge Kommune Adresse: Brogade 22,

Læs mere

Tilladelsen er givet på grundlag af ansøgning modtaget den , med supplerende materiale modtaget den

Tilladelsen er givet på grundlag af ansøgning modtaget den , med supplerende materiale modtaget den #BREVFLE Friis og Moltke Strandvejen 20, 3. 9000 Aalborg 4. februar 2019 Nytorv 3A, 9000 Aalborg - Dispensation fra fredet fortidsminde til renovering af bygning (etablering af vinduer imod slotsparken,

Læs mere

Offentlig høring af Forslag til Lokalplan 138 samt Forslag til Tillæg 4 til Kommuneplan 2014

Offentlig høring af Forslag til Lokalplan 138 samt Forslag til Tillæg 4 til Kommuneplan 2014 Til ejere, lejere, og berørte foreninger mv. 29. april 201 Offentlig høring af Forslag til Lokalplan 138 samt Forslag til Tillæg 4 til Kommuneplan 2014 Kommunalbestyrelsen har den 24. marts 201 vedtaget

Læs mere

QAQORTUP KOMMUNIA LOKALPLAN C5-1

QAQORTUP KOMMUNIA LOKALPLAN C5-1 QAQORTUP KOMMUNIA LOKALPLAN C5-1 LOKALPLAN FOR KULTURMILJØ I BYMIDTEN C5 August 2005 HVAD ER EN LOKALPLAN? Den kommunale planlægning består af to plantyper: kommuneplaner og områdeplaner (lokalplaner).

Læs mere

F R E D N I N G S V Æ R D I E R

F R E D N I N G S V Æ R D I E R F R E D N I N G S V Æ R D I E R STORE POTTERGADE 9 AABENRAA KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 01.05.2012 Besigtiget af: Maria Wedel Gjelstrup Journalnummer: 2012-7.82.07/580-0001 Kommune: Aabenraa Kommune Adresse:

Læs mere

F R E D N I N G S V Æ R D I E R

F R E D N I N G S V Æ R D I E R F R E D N I N G S V Æ R D I E R SLOTSGADE 22, NYKØBING GULDBORGSUND KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 27.10.2010 Besigtiget af: Nanna Secher Larsen Journalnummer: 2010-7.82.07/376-0001 Kommune: Guldborgsund

Læs mere

Egil Fischers Ferieby

Egil Fischers Ferieby Lokalplan med fokus på bevaring af Egil Fischers Ferieby OPSTARTSMØDE 31. MAJ 2019 Lokalplan for Egil Fischers Ferieby - Program Program: 10:00 Velkomst ved Grundejerforeningen Femmøller Strand og Syddjurs

Læs mere

På skulderen af en fredningsmedarbejder

På skulderen af en fredningsmedarbejder På skulderen af en fredningsmedarbejder Af Helle Nysted Andersen, Bygningskultur 2015 Bærende værdier: Kulturstyrelsens gennemgang af landets fredede bygninger skal sikre, at vi får en objektiv beskrivelse

Læs mere

Bygningskultur. Lyngby Taarbæk har i flere år haft en arkitekturpolitik beskrevet i kommuneplanen.

Bygningskultur. Lyngby Taarbæk har i flere år haft en arkitekturpolitik beskrevet i kommuneplanen. Bygningskultur Arkitekturpolitik Hvad er arkitektur? Hvad er kvalitet? Hvad kan kommunen gøre? Handlinger Fredede og bevaringsværdige bygninger Udpegede bevaringsværdige bygninger Kulturhistorie 2 3 4

Læs mere

LOKALPLAN NR. 078 # # Februar Indsigelsesfrist xx. xxxxxx Rønne. Nexø

LOKALPLAN NR. 078 # # Februar Indsigelsesfrist xx. xxxxxx Rønne. Nexø LOKALPLAN NR. 078 Indsigelsesfrist xx. xxxxxx 2014 Rønne # # # Nexø Bevarende lokalplan for sammenhængende dobbelt-og rækkehusbebyggelser i Rønne og Nexø Februar 2014 Indsigelser og ændringsforslag Lokalplanforslaget

Læs mere

Bekendtgørelse. Plan og Gis Skelbækvej Aabenraa Tlf.: Dato: 26. juni 2017

Bekendtgørelse. Plan og Gis Skelbækvej Aabenraa Tlf.: Dato: 26. juni 2017 Plan og Gis Skelbækvej 2 6200 Aabenraa Tlf.: 7376 7676 Dato: 26. juni 2017 Kontakt: Martin Weihe Esbensen Direkte tlf.: 7376 8805 E-mail: mwe@aabenraa.dk Bekendtgørelse Stuehus og stald/lade på Søstvej

Læs mere

DECEMBER NR. 89 TEMA: BYGNINGSKULTUR ÅRTIERS STØRSTE BIDRAG TIL BYGNINGSKULTURARVEN. Landsforeningen for Bygnings- og Landskabskultur

DECEMBER NR. 89 TEMA: BYGNINGSKULTUR ÅRTIERS STØRSTE BIDRAG TIL BYGNINGSKULTURARVEN. Landsforeningen for Bygnings- og Landskabskultur DECEMBER 2010 - NR. 89 TEMA: BYGNINGSKULTUR 2015 - ÅRTIERS STØRSTE BIDRAG TIL BYGNINGSKULTURARVEN Landsforeningen for Bygnings- og Landskabskultur 1 GENNEMGANG AF DANMARKS FREDEDE BYGNINGER Af Mogens A.

Læs mere

Endelig vedtagelse af Lokalplan Bevarende lokalplan for Phønixhusene. Åben-lav boligbebyggelse på Brostykkevej

Endelig vedtagelse af Lokalplan Bevarende lokalplan for Phønixhusene. Åben-lav boligbebyggelse på Brostykkevej Pkt.nr. 5 Endelig vedtagelse af Lokalplan 218 Bevarende lokalplan for Phønixhusene. Åbenlav boligbebyggelse på Brostykkevej 397462 Indstilling: Teknisk Forvaltning indstiller til Teknik og Miljøudvalget

Læs mere