Fremgangsmåde ved salg af lejligheder i Firkanten

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Fremgangsmåde ved salg af lejligheder i Firkanten"

Transkript

1 Praksis nr. 6 Firkantens bestyrelsesmanual Vedtaget den: Salgsprocedure Salgsansvarligt bestyrelsesmedlem: Fremgangsmåde ved salg af lejligheder i Firkanten Denne fremgangsmåde bør følges slavisk, da erfaringerne viser at sort set alle fravigelser ender med at salget trækker i langdrag eller parterne bliver uenige. Sælger bør respektere at det kun er det ansvarlige bestyrelsesmedlem der har beføjelser til at træffe afgørelser i forbindelse med salget og at alle henvendelser til bestyrelsen vedrørende salget derfor skal ske til dette bestyrelsesmedlem. Alle felter (i indholdsfortegnelsen eller selve vejledningen) skal udfyldes med enten med dato, minus eller kommentar så det tydeligt fremgår at punktet har været behandlet. Overtagelsesdato: Lejlighedens adresse: Sælgers navn: Sælgers telefonnummer: Købers navn: Købers tidligere adresse: Købers telefonnummer:

2 SALGSPROCEDURE... 1 UGE ANDELSHAVEREN AFLEVERER OPSIGELSE TIL BESTYRELSEN BESTYRELSESMØDE BESTYRELSESMEDLEMMET KONTAKTER SYNSMAND BESTYRELSESMEDLEMMET KONTAKTER ANDELSHAVER... 3 UGE SYN OG SKØN... 4 UGE SYNSRAPPORT MODTAGES FRA SYNS- OG SKØNSMAND NABOER KONTAKTES INDKALDELSE TIL INTERN FREMVISNING... 5 UGE LEJLIGHEDEN FREMVISES INTERNT INDKALDELSE TIL GRØN OG EKSTERN FREMVISNING... 5 UGE LEJLIGHEDEN FREMVISES TIL GRØN OG EKSTERN LISTE VENTELISTEN OPDATERES STAMOPLYSNINGER SENDES TIL DATEA DØRSKILT BESTILLES HOS VICEVÆRT... 6 UGE SALGSAFTALER MODTAGES FRA DATEA DATO FOR UNDERSKRIFT AF SALGSAFTALER AFTALES... 7 UGE UNDERSKRIFT AF SALGSAFTALER... 7 UGE IND- OG UDBETALING AF SALGSSUM... 7 UGE OVERDRAGELSE TRANSPORT AF ANDELSBEVIS... 8 UGE LISTE OVER FEJL OG MANGLER MODTAGES FRA KØBER... 8 UGE?? UDLÆG AFREGNES SAGEN AFSLUTTES... 9 UNDERSKRIFT... 9

3 Uge Andelshaveren afleverer opsigelse til bestyrelsen Jvf. vedtægternes 14 og boligaftalens stk. VII skal opsigelsen indeholde 3 ting: nøgle til lejligheden underskrevet og dateret opgørelse over forbedringer underskrevet og dateret anmodning om udtræden af foreningen Opsigelsen skal afleveres (alt inkl.) i en kontortid, hvor andelshaveren får udleveret kvittering for sin opsigelse. Opsigelsen er først formelt modtaget når mindst et bestyrelsesmedlem har kvitteret for modtagelsen med stempel, underskrift og dato. Jf. vedtægternes 12 har bestyrelsen herefter 6 uger til at anvise en køber. Sker dette ikke har andelshaver ret til frit salg. Denne regel er til for dels at sikre at bestyrelsen ikke nøler et salg, og dels at sikre at bestyrelsen kan sælge en lejlighed hvis andelshaver ikke vil samarbejde. Vær opmærksom på at de fleste andelshavere ikke er klar over at de har 3 måneders opsigelsesfrist, og derfor typisk har opgjort forbedringerne til en overtagelsesdato der ikke kan realiseres. Dette betyder så at andelshaver skal udregne forbedringerne igen til en realiserbar dato. Denne salgsprocedure udleveres til sælger, med besked om at den skal gennemlæses og underskrives. Lejlighedens adresse: Dato for modtagelse af opsigelse: Dato for udleveret kvitteret opsigelse: 2 - Bestyrelsesmøde Ved førstkommende bestyrelsesmøde udpeges en fra bestyrelsen til at forestå salget. Dette salgsansvarlige bestyrelsesmedlem har herefter til opgave at sikre at denne salgsprocedure gennemføres. Bestyrelsesmedlemmet laver en sagsmappe, der indtil salget er afsluttet skal opbevares i postsorteringsmappen under lejligheder til salg. Lejlighedens mappe fra arkivskabet findes frem for at se om der er særlige forhold der skal tages hensyn til. Dette kunne f.eks. være at der er udført arbejde på Firkantens regning, som skal opkræves som forbedring ved næste salg, at andelsbeviset ligger i depot eller at der noteret transport i forbindelse med forrige køb. Andelsbeviset skal også ligge i sagsmappen indtil salget er afsluttet. Ansvarligt bestyrelsesmedlem: 3 - Bestyrelsesmedlemmet kontakter synsmand Det salgsansvarlige bestyrelsesmedlem aftaler dato for syn, med den syn- og skønsmand som bestyrelsen benytter. Dato for skal være senest 3 uger efter opsigelsesdatoen (ved bytte kan syn og skøn rykkes helt til 8 uger efter opsigelse). Dato for syn aftalt den: 4 - Bestyrelsesmedlemmet kontakter andelshaver Underskrevet salgsprocedure afleveres til bestyrelsesmedlemmet.

4 Denne første kontakts formål er at meddele dato for syn og gøre andelshaver opmærksom på hvem der er ansvarligt bestyrelsesmedlem ved salget. Det er vigtigt, at andelshaver forstår at al kontakt til bestyrelsen vedrørende salget skal foregå gennem dette bestyrelsesmedlem. Indeværende fremgangsmåde kan evt. udleveres til sælger så vedkommende kan følge med i hvad der foregår. OBS!!! Det er vigtigt at andelshaveren bliver oplyst om, at lejligheden ved synet skal fremstå, som den er tænkt solgt. Det vil sige, at andelshaveren ikke senere har mulighed for at udbedre de fejl og mangler, som syns- og skønsmanden eventuelt måtte påpege. Påpeges der der fejl og mangler, der iflg. foreningens vedtægter og husorden er andelshavers ansvar, vil disse trække ned i salgsprisen. Andelshaver kontaktet den: Uge Syn og skøn Syns- og skønsmand syner lejligheden. For at kunne gøre dette skal han have udleveret nøgler til lejligheden og forbedringsopgørelse. Både sælger og det salgsansvarlige bestyrelsesmedlem skal være til stede ved synet. Syns- og skønsmanden vil kontrollere at alle forbedringer som er opført i forbedringsværdiopgørelsesskemaet. Mangler kvitteringerne for de anførte forbedringer vil han selv vurdere forbedringsværdien. Fejl og mangler udpeges og prissættes (omkostninger til udbedring af fejl og mangler vil blive modregnet i salgspris). Syns- og skønsmand påpeger også de fejl og mangler som andelsforeningen skal udbedre (f.eks. gulv- eller faldstammeudskiftning). Synsrapport sendes efterfølgende til både bestyrelse og andelshaver. Syn gennemført den: Uge 4 6 Synsrapport modtages fra syns- og skønsmand Rapporten sendes både til sælger og bestyrelse. Hvis sælger gør indsigelser mod rapporten, henvises til vedtægternes 17.3 der siger at en syns- og skønsmands rapport afgør en strid om forbedringsopgørelser. Med udgangspunkt i rapporten kan salgsprisen nu udregnes. 7 Naboer kontaktes Jvf. Boligaftalens stk. II spørger bestyrelsesmedlemmet rutinemæssigt naboerne om de ønsker at overtage lejligheden til sammenlægning. Er der ønsker blandt naboerne om at købe lejligheden, sælges denne til den nabo der har højst anciennitet - fremvisningspunkterne i denne fremgangsmåde er nu unødvendige. Husk at naboerne skal dokumentere deres anciennitet ved udskrift fra folkeregistret. Naboer kontaktet den:

5 8 - Indkaldelse til intern fremvisning Der indkaldes til intern fremvisning med opslag i alle opgange. Indkaldelse skal ske med minimum 14 dages varsel. Indkaldelse opsat i opgange den: Uge Lejligheden fremvises internt Lejligheder i Firkanten købes som beset. Det vil sige at køber ikke kan klage over at der ikke er bad, køleskab, bedre vedligeholdelsesstand osv. Interesserede købere skal ved fremvisningen tage stilling til om de vil købe eller ej. Af hensyn til den stramme tidsramme kan der under ingen omstændigheder indrømmes betænkningstid. Købere skal ved fremvisningen fremvise folkeregister udskrift til dokumentation af deres anciennitet. Reglerne for tildeling af andele internt er beskrevet i foreningens boligaftale. Køber skal underskrive erklæring om køb af lejlighed (sidst i dette dokument). Denne erklæring tjener tre formål. 1 - sikre at Firkanten juridisk kan dokumentere at køber har accepteret købet 2 - køber kan dokumentere købet over for en bank 3 - køber kan dokumentere købet i det hele taget erklæringen skal indeholde oplysninger om overtagelsesdato, pris, månedlig husleje og købers navn. Spørg køber om hvilket navn der skal stå på dørtelefonen. Fremvist den: Købeerklæring underskrevet: Købers navn: Navn på dørtelefon: 10 - Indkaldelse til grøn og ekstern fremvisning Blev der ikke fundet en køber ved den interne fremvisning, skal der indkaldes fra den grønne og eksterne liste. Der indkaldes til fremvisning pr. brev. Indkaldelse skal ske med minimum 14 dages varsel. Indkaldelsen skal indeholde oplysning om salgspris, overtagelsesdato og husleje samt oplysning om dato, tid og sted for fremvisning. Skabelon til indkaldelse findes på kontorets computer. Navne på de indkaldte indføres i listen sidst i dette dokument. Indkaldelser afsendt den:

6 Uge Lejligheden fremvises til grøn og ekstern liste Lejligheder i Firkanten købes som beset. Det vil sige at køber ikke kan klage over at der ikke er bad, køleskab, bedre vedligeholdelsesstand osv. Interesserede købere skal ved fremvisningen tage stilling til om de vil købe eller ej. Af hensyn til den stramme tidsramme kan der under ingen omstændigheder indrømmes betænkningstid. Køber skal underskrive erklæring om køb af lejlighed (sidst i dette dokument). Denne erklæring tjener tre formål. 1 - sikre at Firkanten juridisk kan dokumentere at køber har accepteret købet 2 - køber kan dokumentere købet over for en bank 3 - køber kan dokumentere købet i det hele taget erklæringen skal indeholde oplysninger om overtagelsesdato, pris, månedlig husleje og købers navn. Spørg køber om hvilket navn der skal stå på dørtelefonen. Fremvist den: Købeerklæring underskrevet: Købers navn: Navn på dørtelefon: 12 - Ventelisten opdateres Ventelisten opdateres med info om hvem der var indkaldt, hvem der mødte op, hvem der meldte afbud, hvem der udeblev og hvem der købte. Venteliste opdateret: 13 - Stamoplysninger sendes til Datea Når købers navn er kendt, indsendes stamoplysninger til Datea. Stamoplysningsskemaet ligger på kontorets computer det er et regneark. Er der mere end en køber, er det vigtigt at alle købere påføres stamoplysningsskemaet. Der skal skrives et følgebrev hvori det skal fremgå at der fremsendes stamoplysninger, og til hvilken dato der er overtagelse. Kopi af dette brev og stamoplysningerne opbevares i sagsmappen og i den fysiske mappe Post ud, under Datea. Husk også at vedlægge en kopi af forbedringsopgørelsen til Datea. Er der påpeget ting i synsrapporten der anslås at kunne koste mere end de vi pr. automatik tilbageholder i 4 uger (dobbeltlejligheder tilbageholdes kr.), skal det ekstra beløb der skal tilbageholdes anføres på stamoplysningssedlen og i følgebrevet til Datea. Stamoplysninger og følgebrev sendt til Datea den: 14 - Dørskilt bestilles hos vicevært Dette gøres ved at lægge en seddel i indbakken på kontoret med oplysning om navn, adresse og hvilken dato det skal sættes op. Dørskilt bestilt den:

7 Uge Salgsaftaler modtages fra Datea Datea sender original salgskontrakt til bestyrelsen og kopier til køber og sælger. Herudover endes en kopi til bestyrelsens. Kontroller at oplysningerne er korrekte. Salgsaftalerne underskrives og stemples af det salgsansvarlige bestyrelsesmedlem. Vedhæft kopier af forbedringsopgørelsen hvis Datea ikke har gjort dette. Salgsaftaler modtaget fra Datea den: 16 Dato for underskrift af salgsaftaler aftales Bestyrelsesmedlemmet kontakter køber og sælger og aftaler dato for underskrivelse af salgsaftale. Bemærk at deadline for dette er uge 10. Dato for underskrift aftalt til den: Uge Underskrift af salgsaftaler Køber og sælger mødes med bestyrelsesmedlemmet og underskriver alle 4 salgsaftaler. Køber får udleveret foreningens vedtægter og boligaftale. Køber oplyses om pkt. 14 i denne salgsprocedure. Original salgsaftale sendes til Datea. Særligt om køber og sælgers underskrift: Er der vægtige grunde til at køber eller sælger ikke kan være til stede ved underskrivningen (udlandsophold, hospitalsophold o. lign.) kan salgsaftaler med følgebrev sendes til køber og bagefter til sælger (skal ske i nævnte rækkefølge). Følgebrev skal indeholde: udførlig anvisning på at alle 4 salgsaftaler skal returneres til foreningens kontor angivelse af antallet af fremsendte salgsaftaler meddelelse om at salget ikke kan fortsætte før salgsaftalerne returneres og at salgsproceduren forlænges Brevet skal fremsendes anbefalet og med afleveringsattest. Salgsaftaler underskrevet den: Original salgsaftale sendt til Datea den: Uge Ind- og udbetaling af salgssum Salgssummen skal indbetales af køber senest 10 dage inden overtagelsesdatoen. Pr. automatik tilbageholder Datea et depositum på ,- kr., i 4 uger, til dækning af eventuelle skjulte fejl eller mangler der måtte være sælgers ansvar (20.000,- kr. for dobbeltlejligheder).

8 Salgssum minus depositum og eventuelt yderligere fradrag, vil herefter normalt blive udbetalt til sælger ca. 7 bankdage efter overtagelsesdatoen. Sker dette ikke, bør sælger henvende sig til Datea og brokke sig. Uge Overdragelse Sælgers nøgler til lejligheden overdrages til køber. Sælgers nøgler til vaskeri og vaskekort inddrages og afleveres til vaskeriviceværten. Sælgers nøgle til fællesrum inddrages og afleveres til nøgleadministrator. Sælgers loftsrum meldes tomt til loftsrumsadministrator. Ønsker køber loftsrum lægges seddel om dette i indbakken på kontoret. Køber meddeles om pligten til at meddele bestyrelsen om fejl og mangler senest 3 uger fra overtagelsesdato. Bed køber om at lave listen ud fra reglerne i boligaftalens afsnit om andelshavers vedligeholdelsespligter - det giver en god forståelse af de pligter vi har. Køber skal gøres opmærksom på at deltagelse i fællesaktiviteter er et must for at bo her. Køber vises rundt i foreningen - vaskeri - affald - kompost - cykelskur fællesrum Overdragelse gennemført den: 20 Transport af andelsbevis Andelsbeviset transporteres til køber/købere ved indføjelse af følgende tekst i andelsbeviset: Nærværende andelsbevis transporteres pr. (overtagelsesdato) til (købers/køberes navn/navne). Bestyrelsens underskrifter og dato. OBS! Er der mere end en køber er det vigtigt at alle navne på salgsaftalerne også påføres andelsbeviset. Der må med andre ord, ikke være uoverensstemmelse mellem navnene på andelsbevis og salgsaftale. Mangler andelsbeviset udstedes et nyt. Salgsansvarligt bestyrelsesmedlem beder kontorassistenten om at ordne dette. Kontorassistent underrettet den: Uge Liste over fejl og mangler modtages fra køber Køber afleverer liste med fejl og mangler. Listen skal afleveres selv om der ikke er opdaget nogle fejl og mangler. Køber skal have udleveret en kopi af den kvitterede liste. Da køber mister retten til at få udbedret fejl på sælgers regning, hvis listen afleveres for sent, er det en god ide at aflevere den personligt til det salgsansvarlige bestyrelsesmedlemmet. Er der ting på listen der henfalder under sælgers ansvar, skal det meddeles sælger at arbejdet vil blive udført for dennes regning, og beløbet modregnet i salgssummen. Dette kan betyde at der skal tilbageholdes penge fra sælger, i længere tid end de normale 4 uger. Datea meddeles også at depositum fortsat skal tilbageholdes. Gives der ikke meddelelse om dette vil Datea automatisk udbetale det tilbageholdte beløb 4 uger efter overtagelsesdatoen.

9 Købers liste med fejl om mangler modtaget den: Brev til sælger om tilbagehold sendt den: Brev til Datea om fortsat at tilbageholde depositum sendt den: Uge?? 21 - Udlæg afregnes Når regninger for alle udbedrede fejl og mangler er modtaget, meddeles dette Datea, der herefter udbetaler resten af depositummet. Brev til Datea om endelig afregning sendt den: 22 - Sagen afsluttes Dette gøres ved at arkivere alle papirer i omslaget i lejligheden hængemappe og informere bestyrelsen om at salget er afsluttet. Afvigelser der kan forekomme. Sælger kan have deponeret andelsbeviset i en bank i forbindelse med optagelse af lån. Er dette tilfældet skal andelsbeviset udleveres til bestyrelsen før der kan startes et salg. Banken kan kontaktes for anvisninger på hvordan andelsbeviset udleveres. Salgssummen må ikke udbetales til sælger før banken har givet accept af dette. Udbetales salgssummen uden bankens accept, har banken stadig ret til at få et beløb svarende til salgssummen (dog max. restgælden) udbetalt af foreningen. Underskrift Jeg har læst denne salgsprocedure og er indforstået med reglerne heri. Dato og underskrift:

10 Erklæring om køb af lejlighed A/B Firkanten, Bodenhoffs Plads 16, st København K. Tlf Dato: Det bekræftes hermed at: Pr. Har købt andel nr. Andelsboligforeningen Firkanten Med brugsret til lejlighed med adressen: Overtagelsesdatoen er: Salgssummen der andrager ca. kr. Skal indbetales senest sidste hverdag inden overtagelsesdatoen. For A/B Firkanten Køber:

11 Indkaldte til fremvisning af ledig lejlighed Lejlighedens adresse Enkelt eller dobbelt Antal værelser Bad Overtagelsesdato Salgssum Nr. Navn Adresse Grøn Ekst Ej mødt Mødt Afbud Købt

Salgsprocedure for A/B Matthæusgaarden

Salgsprocedure for A/B Matthæusgaarden Salgsprocedure for A/B Matthæusgaarden 1. Kontakt Når en andelshaver finder ud af at han/hun vil flytte, skal andelshaveren henvende sig skriftlig eller i kontortiden til bestyrelsen. Fra den dag bestyrelsen

Læs mere

Procedure ved salg af andele i A/B Krusågade 13-27

Procedure ved salg af andele i A/B Krusågade 13-27 Procedure ved salg af andele i A/B Krusågade 13-27 Et salg af en andelslejlighed vil normalt tage op til 3 mdr. fra andelshaverens meddelelse om at et salg skal gennemføres, indtil en ny andelshaver rent

Læs mere

Salg af andel (procedure og bilag)

Salg af andel (procedure og bilag) Salg af andel (procedure og bilag) Ved salg af en andel, skal følgende procedurer og regler følges 1. Information om salg af andel. 2. Når bestyrelsen modtager en opsigelse. 3. Når bestyrelsen modtager

Læs mere

Salg af andele (procedure og bilag)

Salg af andele (procedure og bilag) Dato. 04/03-2015. Salg af andele (procedure og bilag) Ved salg af en andel, skal følgende procedurer og regler følges 1. Information om salg af andel. 2. Når bestyrelsen modtager en opsigelse. 3. Når bestyrelsen

Læs mere

A/B Dybbølsgaard Opdateret 13-11-2015

A/B Dybbølsgaard Opdateret 13-11-2015 Udtrædelse Procedure i forbindelse med køb og salg af andelslejligheder i A/B Dybbølsgaard Opdateret 13-11-2015 1) Andelshaver kontakter ATB med oplysning om, at andelshaver ønsker at sælge. 2) ATB fremsender

Læs mere

Når du vil sælge din andelsbolig

Når du vil sælge din andelsbolig Når du vil sælge din andelsbolig Her finder du en kronologisk gennemgang af processen for salg af din andelsbolig samt forhåbentlig svar på de mest almindelige spørgsmål i den forbindelse. Du kan bruge

Læs mere

Anmodning om salg af andel - Vejledning

Anmodning om salg af andel - Vejledning Anmodning om salg af andel - Vejledning (Sidst revideret: jan 2011, version 2.0) Her kan du læse om: - Hvad du skal gøre før, du kan anmode om at din lejlighed kan sættes til salg - Hvad du skriver under

Læs mere

Fremgangsmåde for salg af lejligheder i Andelsboligforeningen Thor Læs fremgangsmåden grundigt inden du udfylder Anmodning om udtrædelse af A/B Thor

Fremgangsmåde for salg af lejligheder i Andelsboligforeningen Thor Læs fremgangsmåden grundigt inden du udfylder Anmodning om udtrædelse af A/B Thor Fremgangsmåde for salg af lejligheder i Andelsboligforeningen Thor Læs fremgangsmåden grundigt inden du udfylder Anmodning om udtrædelse af A/B Thor Når du ønsker at sælge din lejlighed i A/B Thor, skal

Læs mere

BOLIGAFTALE FOR A/B FIRKANTEN

BOLIGAFTALE FOR A/B FIRKANTEN Andelsboligforeningen Firkanten Bodenhoffs Plads 16. st. 1430 København K BOLIGAFTALE FOR A/B FIRKANTEN Opdateret 10.11. 2012 i i forbindelse med ekstra ordinær generalforsamlingsbeslutning den 14. Juni

Læs mere

Fremgangsmåde for salg af lejligheder i A/B Thor Læs fremgangsmåden grundigt inden du udfylder Anmodning om udtrædelse af A/B Thor

Fremgangsmåde for salg af lejligheder i A/B Thor Læs fremgangsmåden grundigt inden du udfylder Anmodning om udtrædelse af A/B Thor Fremgangsmåde for salg af lejligheder i A/B Thor Læs fremgangsmåden grundigt inden du udfylder Anmodning om udtrædelse af A/B Thor Side 1 af 5 Når du ønsker at sælge din lejlighed i A/B Thor, skal du gøre

Læs mere

KENDELSE. Indklagede havde en andelslejlighed til salg, som klager var interesseret i at købe.

KENDELSE. Indklagede havde en andelslejlighed til salg, som klager var interesseret i at købe. 1 København, den 15. marts 2012 KENDELSE Klager ctr. Poul Erik Bech A/S Nørrebrogade 230 2200 København N Nævnet har modtaget klagen den 25. juli 2011. Klagen angår spørgsmålet om, hvorvidt indklagede

Læs mere

NÅR DU SÆLGER DIN BOLIG ANDELSBOLIGFORENINGEN RUNGSTEDLUND

NÅR DU SÆLGER DIN BOLIG ANDELSBOLIGFORENINGEN RUNGSTEDLUND A/B Rungstedlund Lundtoftegade 24, gården 2200 København N www.ab-rungstedlund.dk NÅR DU SÆLGER DIN BOLIG I ANDELSBOLIGFORENINGEN RUNGSTEDLUND Version 1.1 oktober 2014 FARVEL Vi håber, at du har været

Læs mere

Vejledning i andelsoverdragelse Version: 1. august 2016

Vejledning i andelsoverdragelse Version: 1. august 2016 Vejledning i andelsoverdragelse Version: 1. august 2016 Følg denne fremgangsmåde når du skal sælge din andelslejlighed. ønsker du at komme mere i dybden henvises til DEAS standardprocedure, der kan findes

Læs mere

OVERDRAGELSES PROCEDUREN

OVERDRAGELSES PROCEDUREN OVERDRAGELSES PROCEDUREN a. Sælger og køber udarbejder sammen denne aftale om overdragelse af en andel i Centerparken, med den tilknyttede boligret. Den udarbejdes i 1 eksemplar. Ønsker køber og sælger

Læs mere

Ønsker ingen andelshaver at erhverve andelen, kan andelshaveren afhænde til andre interesserede erhververe.

Ønsker ingen andelshaver at erhverve andelen, kan andelshaveren afhænde til andre interesserede erhververe. Fremgangsmetoden ved salg af andelslejligheder (boliger) i AB Kornblomsten Under henvisning til vedtægternes 13. udarbejdet 26.5.08 af administrator Bente Naver Ejendomsadministration v/bente Naver Statsaut.

Læs mere

TIL VORES NYE NABO ANDELSBOLIGFORENINGEN RUNGSTEDLUND

TIL VORES NYE NABO ANDELSBOLIGFORENINGEN RUNGSTEDLUND A/B Rungstedlund Lundtoftegade 24, gården 2200 København N www.ab-rungstedlund.dk TIL VORES NYE NABO I ANDELSBOLIGFORENINGEN RUNGSTEDLUND Version 1.1 oktober 2014 VELKOMMEN! Vi håber du bliver glad for

Læs mere

Vejledning i andelsoverdragelse Version: 12. august 2015

Vejledning i andelsoverdragelse Version: 12. august 2015 Vejledning i andelsoverdragelse Version: 12. august 2015 Følg denne fremgangsmåde når du skal sælge din andelslejlighed. ønsker du at komme mere i dybden henvises til DEAS standardprocedure, der kan findes

Læs mere

Privat udlejning. Fraflytning. Hovedregler

Privat udlejning. Fraflytning. Hovedregler Privat udlejning Fraflytning Hovedregler 1 Denne folder handler om hovedreglerne ved fraflytning. Hvordan dit lejemål kan kræves afleveret afhænger af din lejekontrakt. Lejer Forening Fyn Skibhusvej 34,

Læs mere

Nørregade 7 A, 2. tv. Postboks 2206 1018 København K Telefon 33 17 74 67 OVERDRAGELSESAFTALE

Nørregade 7 A, 2. tv. Postboks 2206 1018 København K Telefon 33 17 74 67 OVERDRAGELSESAFTALE PETER EGEMAR Advokat L CLAUS CLAUSEN Advokat L Nørregade 7 A, 2. tv. Postboks 2206 1018 København K Telefon 33 17 74 67 Bolig nr. 0490-0223-05 OVERDRAGELSESAFTALE Undertegnede Navn: Louise Risager Christensen

Læs mere

Når du flytter. Hvad skal du være opmærksom på, når du sælger og flytter ud af din andelsbolig. A/B Frederik

Når du flytter. Hvad skal du være opmærksom på, når du sælger og flytter ud af din andelsbolig. A/B Frederik Hvad skal du være opmærksom på, når du sælger og flytter ud af din andelsbolig A/B Frederik Opsigelse 3 måneders varsel Ifølge din boligaftale med foreningen er der 3 måneders opsigelse. Denne tid skal

Læs mere

Vedligeholdelsesreglement Model B Med vedligeholdelseskonto Afdeling 601

Vedligeholdelsesreglement Model B Med vedligeholdelseskonto Afdeling 601 Vedligeholdelsesreglement Model B Med vedligeholdelseskonto Afdeling 601 B-ordningen - kort fortalt Udlejeren sørger i bo perioden for boligens indvendige vedligeholdelse med hvidtning, maling, tapetsering

Læs mere

Postfunktionærernes Andels Boligforening. Forretningsgang for. B-ordning. Supplement til afdelingens vedligeholdelsesreglement

Postfunktionærernes Andels Boligforening. Forretningsgang for. B-ordning. Supplement til afdelingens vedligeholdelsesreglement Postfunktionærernes Andels Boligforening Forretningsgang for B-ordning Supplement til afdelingens vedligeholdelsesreglement Vedtaget af organisationsbestyrelsen den 13.11.03 Side 1 af 6 Generelt Med virkning

Læs mere

VEDTÆGTER FOR ANDELSBOLIGFORENINGEN KRUSÅGADE 13-27

VEDTÆGTER FOR ANDELSBOLIGFORENINGEN KRUSÅGADE 13-27 VEDTÆGTER FOR ANDELSBOLIGFORENINGEN KRUSÅGADE 13-27 1. Navn Foreningens navn er andelsboligforeningen "Krusågade 13-27". 2. Formål Foreningens formål er at erhverve, eje og administrere ejendommen matrikel

Læs mere

D.O. II \ Januar 2016 8.2. Kort om sygedagpenge og refusion

D.O. II \ Januar 2016 8.2. Kort om sygedagpenge og refusion Kort om sygedagpenge og refusion A - Løn under sygdom/refusion Funktionærer har krav på fuld løn under sygdom. Fuld løn inkluderer sædvanlige løntillæg og provision, men ikke overarbejdsbetaling, uanset

Læs mere

STANDARDPROCEDURE VED OVERDRAGELSE. Vi har modtaget oplysning fra bestyrelsen om, at du ønsker at sælge din andel i A/B Damsøhusene.

STANDARDPROCEDURE VED OVERDRAGELSE. Vi har modtaget oplysning fra bestyrelsen om, at du ønsker at sælge din andel i A/B Damsøhusene. STANDARDPROCEDURE VED OVERDRAGELSE Kære (sælger), Vi har modtaget oplysning fra bestyrelsen om, at du ønsker at sælge din andel i A/B Damsøhusene. Da der føres intern venteliste i foreningen, skal boligen

Læs mere

VEJLEDNING TIL SALG AF DIN ANDELSLEJLIGHED I A/B ESTLANDSGADEKARREEN

VEJLEDNING TIL SALG AF DIN ANDELSLEJLIGHED I A/B ESTLANDSGADEKARREEN VEJLEDNING TIL SALG AF DIN ANDELSLEJLIGHED I A/B ESTLANDSGADEKARREEN Siden 1. januar 2016 har andelslejligheder i A/B Estlandgadekarréen skulle tilbydes til salg gennem foreningens ventelister. Derfor

Læs mere

Fraflytnings guide. Forord: Forholdet mellem udlejer og lejer er reguleret af lejelovgivningen og af de forhold, der er aftalt i din lejekontrakt.

Fraflytnings guide. Forord: Forholdet mellem udlejer og lejer er reguleret af lejelovgivningen og af de forhold, der er aftalt i din lejekontrakt. Kære Beboer. Vi gør opmærksom på, at denne fraflytnings guide alene er ment som en vejledende orientering om de generelle forhold. Hvad der gælder i det enkelte tilfælde fx i din lejlighed afgøres blandt

Læs mere

Samejeoverenskomst. Undertegnede [navn] [cpr.nr.] og medundertegnede [navn] [cpr.nr.], har d.d. indgået følgende

Samejeoverenskomst. Undertegnede [navn] [cpr.nr.] og medundertegnede [navn] [cpr.nr.], har d.d. indgået følgende Samejeoverenskomst Undertegnede [navn] [cpr.nr.] og medundertegnede [navn] [cpr.nr.], har d.d. indgået følgende aftale: 1 1.1 Vi har med overtagelsesdag pr. d. [dato] købt ejendommen [adresse]. 1.2 Vi

Læs mere

Revideret af administrator Ejd. 1068

Revideret af administrator Ejd. 1068 Fremgangsmåde ved overdragelse af andelsboliger i AB Lykkesminde Under henvisning til vedtægternes 14, 15, 16 og 17. Bente Naver Ejendomsrådgivning og -administration ApS. Ejendomsmægler/valuar og administrator

Læs mere

Revideret af administrator Ejd. 1068

Revideret af administrator Ejd. 1068 Fremgangsmåde ved overdragelse af andelsboliger i AB Lykkesminde Under henvisning til vedtægternes 14, 15, 16 og 17. Bente Naver Ejendomsrådgivning og -administration ApS. Ejendomsmægler/valuar og administrator

Læs mere

Boligforening Side 1 af 5 01-01-2012

Boligforening Side 1 af 5 01-01-2012 Boligforening Side 1 af 5 01-01-2012 Politik Boliger udlejes efter venteliste i henhold til lovgivning herom: Lov om almene boliger af 10/12-2009 Lov om leje af almene boliger af 21/10-2009 Bekendtgørelse

Læs mere

Andelsoverdragelse Vejledning if. med køb/salg af andelslejlighed

Andelsoverdragelse Vejledning if. med køb/salg af andelslejlighed Vejledning if. med køb/salg af andelslejlighed A/B VED MØNTEN Amagerfælledvej 4-8 Ved Mønten 11-19 Ved Stadsgraven 1-9 www.abvm.dk CVR. 21 77 28 87 Formål Vejledning ved andelsoverdragelse/salg af en andelslejlighed

Læs mere

Kommenteret vedtægtsgennemgang, A/B Ved Engen

Kommenteret vedtægtsgennemgang, A/B Ved Engen 11. februar 2016 Kommenteret vedtægtsgennemgang, A/B Ved Engen Nedenfor anføres ABF s kommentarer til foreningens nuværende vedtægter. Først anføres generelle kommentarer og dernæst specifikke kommentarer

Læs mere

Bedre boliger for alle

Bedre boliger for alle Indflytning 2015 Bedre boliger for alle KAB Vester Voldgade 17 1552 København V T 33 63 10 00 F 33 63 10 08 udlejningen@kab-bolig.dk Hjemmeside: www.kab-bolig.dk Åbningstider for telefonisk betjening:

Læs mere

Boligselskabet VIBORG byder dig velkommen i vores selskab. Vi håber, at du vil befinde dig godt hos os.

Boligselskabet VIBORG byder dig velkommen i vores selskab. Vi håber, at du vil befinde dig godt hos os. Kære nye beboer Boligselskabet VIBORG byder dig velkommen i vores selskab. Vi håber, at du vil befinde dig godt hos os. Vi giver dig trygge og private rammer midt i det fælleskab, som er Boligselskabet

Læs mere

Boligselskabet Hjem Forretningsgang for B-ordning Supplement til afdelingens vedligeholdelsesreglement

Boligselskabet Hjem Forretningsgang for B-ordning Supplement til afdelingens vedligeholdelsesreglement Boligselskabet Hjem Forretningsgang for B-ordning Supplement til afdelingens vedligeholdelsesreglement Side 1 af 6 14-10-2010 Generelt Med virkning fra den 1. december 2010 erstatter denne forretnings-

Læs mere

Når du flytter. Hvad skal du være opmærksom på, når du sælger og flytter ud af din andelsbolig. A/B Frederik

Når du flytter. Hvad skal du være opmærksom på, når du sælger og flytter ud af din andelsbolig. A/B Frederik Hvad skal du være opmærksom på, når du sælger og flytter ud af din andelsbolig A/B Frederik Opsigelse 3 måneders varsel Ifølge din boligaftale med foreningen er der 3 måneders opsigelse. Denne tid skal

Læs mere

A/B Tjørnens. Infoguide. Gem den - den er go at ha. Andelsboligforeningen Tjørnen anno 2001 Tjørnerækken 2-8 og Poppelrækken 1-7, 2300 København S.

A/B Tjørnens. Infoguide. Gem den - den er go at ha. Andelsboligforeningen Tjørnen anno 2001 Tjørnerækken 2-8 og Poppelrækken 1-7, 2300 København S. A/B Tjørnens Infoguide 2016 Gem den - den er go at ha Side 1 af 10 Indholdsfortegnelse Hvor kan jeg henvende mig med spørgsmål?... 3 Bestyrelsen... 3 Vaskeri... 3 Tørrerum... 4 Cykelkælder... 4 Hvordan

Læs mere

DISCIPLINÆRNÆVNET FOR EJENDOMSMÆGLERE

DISCIPLINÆRNÆVNET FOR EJENDOMSMÆGLERE Den 10. april 2013 blev der i sag 187-2012 XX v/advokat AA mod Ejendomsmægler MM v/advokat BB og Ejendomsmæglervirksomhed JJ ApS v/advokat BB afsagt sålydende Kendelse Ved e-mail af 7. juli 2012 har XX

Læs mere

Guide: Sådan søger du boligstøtte digitalt

Guide: Sådan søger du boligstøtte digitalt Guide: Sådan søger du boligstøtte digitalt Log ind med nøglekort NemID Du kan søge digitalt, hvis du bor i en leje- eller andelsbolig. Vi skal bruge mange oplysninger fra dig, når du søger boligstøtte.

Læs mere

Vedtægter for Andelsboligforeningen. Lilla Skolan i Skogsryd

Vedtægter for Andelsboligforeningen. Lilla Skolan i Skogsryd 1 / 7 Vedtægter for Andelsboligforeningen 2 / 7 Navn, hjemsted og formål 1 Foreningens navn er: Andelsboligforeningen. I det følgende omtalt som foreningen. Foreningens hjemsted er Ringsted Kommune. Tvister

Læs mere

Forretningsgang for Kassen ved Plejecenter Krogstenshave. Bilag til Hvidovre kommunes Kasse- og Regnskabsregulativ Oktober 2012/jts

Forretningsgang for Kassen ved Plejecenter Krogstenshave. Bilag til Hvidovre kommunes Kasse- og Regnskabsregulativ Oktober 2012/jts Forretningsgang for Kassen ved Plejecenter Krogstenshave. Bilag til Hvidovre kommunes Kasse- og Regnskabsregulativ Oktober 2012/jts Indhold: 1. Ansvar 2. Procedure og arbejdsgange. Indtægter udgifter 3.

Læs mere

Revideret 10.11.2015 af administrator Ejd. nr. 1030

Revideret 10.11.2015 af administrator Ejd. nr. 1030 Fremgangsmåde ved overdragelse af andelslejligheder (boliger) i AB Emilievej 13-30 Under henvisning til vedtægternes 14, 16, 20 og 23. Bente Naver Ejendomsrådgivning og -administration ApS. Ejendomsmægler/valuar

Læs mere

Proces for overdragelse af andel

Proces for overdragelse af andel I dette dokument gennemgås det generelle forløb, regler og procedurer ved lejlighedsoverdragelser i Boligselskabet Isafjord A.m.b.a. gældende for alle overdragelser fra den 31. marts 2014. Følgende punkter

Læs mere

SLS-kasserer. - En vejledning til kassererarbejdet i din lokalbestyrelse

SLS-kasserer. - En vejledning til kassererarbejdet i din lokalbestyrelse SLS-kasserer - En vejledning til kassererarbejdet i din lokalbestyrelse Indholdsfortegnelse Indledning... 1 Kassereropgaver i SLS-lokalbestyrelsen... 2 Årsregnskab... 2 Ansøgning om støtte til lokalbestyrelsens

Læs mere

Vedligeholdelsesreglement

Vedligeholdelsesreglement «Bruger_Initial» Vedligeholdelsesreglement Gældende for afdeling 36, Runddyssen 2-354 Model B med vedligeholdelseskonto B-ordningen - kort fortalt Udlejeren sørger i boperioden for boligens indvendige

Læs mere

Revideret af administrator Ejd. 1021

Revideret af administrator Ejd. 1021 Fremgangsmåde ved overdragelse af andelslejligheder (boliger) i AB Willemoesgade 35 Under henvisning til vedtægternes 11-14. Bente Naver Ejendomsrådgivning og -administration ApS. Ejendomsmægler/valuar

Læs mere

DISCIPLINÆRNÆVNET FOR EJENDOMSMÆGLERE

DISCIPLINÆRNÆVNET FOR EJENDOMSMÆGLERE Den 19. juni 2013 blev der i sag 184-2012 KK mod Ejendomsmæglerfirmaet AA A/S afsagt sålydende Kendelse Ved e-mail af 19. juni 2012 har KK indbragt ejendomsmæglerfirmaet AA A/S og ejendomsmægler YY for

Læs mere

Bedre boliger for alle

Bedre boliger for alle Frafl ytning Bedre boliger for alle KAB Vester Voldgade 17 1552 København V T 33 63 10 00 F 33 63 10 08 udlejningen@kab-bolig.dk Hjemmeside: www.kab-bolig.dk Åbningstider Mandag - onsdag kl. 10.00-14.30

Læs mere

ARBEJDERHJEM" ANDELSBOLIGFORENINGEN "BOLIGFORENINGEN FREDERIKSBERG. Navn eq f6fmål. Medlemmer. VEDTÆGTER FOR

ARBEJDERHJEM ANDELSBOLIGFORENINGEN BOLIGFORENINGEN FREDERIKSBERG. Navn eq f6fmål. Medlemmer. VEDTÆGTER FOR Frederiksberg, Frederiksberg, VEDTÆGTER FOR ANDELSBOLIGFORENINGEN "BOLIGFORENINGEN FREDERIKSBERG ARBEJDERHJEM" Navn eq f6fmål Andelsboligforeningensnavn er "Boligforeningen Frederiksberg Arbejderhjem".

Læs mere

Vedtægter for Andelsboligforeningen Keplersgade 4-6

Vedtægter for Andelsboligforeningen Keplersgade 4-6 Vedtægter for Andelsboligforeningen Keplersgade 4-6 (Vedtaget ved ekstra ordinær generalforsamling den 1/3 2001, erstatter vedtægter af den 20/2 1979) Navn, hjemsted og formål 1. Foreningens formål er

Læs mere

Revideret af administrator Ejd. 1058

Revideret af administrator Ejd. 1058 Fremgangsmåde ved overdragelse af andelslejligheder (boliger) i AB Hallandsgade 3-5A Under henvisning til vedtægternes 14-17. Bente Naver Ejendomsrådgivning og -administration ApS. Ejendomsmægler/valuar

Læs mere

Revideret af administrator Ejd. 1064

Revideret af administrator Ejd. 1064 Fremgangsmåde ved overdragelse af andelslejligheder (boliger) i AB Hostrup Under henvisning til vedtægternes 13, 14 og 15. Bente Naver Ejendomsrådgivning og -administration ApS. Ejendomsmægler/valuar og

Læs mere

K e n d e l s e: Klagen angår, om indklagede har afgivet erklæring før behørig registrering i Revireg.

K e n d e l s e: Klagen angår, om indklagede har afgivet erklæring før behørig registrering i Revireg. Den 27. juni 2012 blev i sag nr. 32/2011 B (Bank) mod Registreret revisor C afsagt følgende K e n d e l s e: Ved skrivelse af 5. april 2011 har B (Bank) klaget over registreret revisor C. Klagen angår,

Læs mere

Standardprocedure ved overdragelse af andelsbolig

Standardprocedure ved overdragelse af andelsbolig Standardprocedure ved overdragelse af andelsbolig Når en andelsbolig skal overdrages, gælder denne standardprocedure for andelsboligforeninger, som er administreret af DEAS A/S. Proceduren er en del af

Læs mere

Aftale om Betalingsservice og Nykredit Kuvertbetaling

Aftale om Betalingsservice og Nykredit Kuvertbetaling Aftale om Betalingsservice og Nykredit Kuvertbetaling Aftale om Betalingsservice og Nykredit Kuvertbetaling Kontohaver(e): CPR.nr.: Reg. nr. Kontonr. Reg. type indgår aftale med Nykredit Bank om tilmelding

Læs mere

INDFLYTTERMAPPE AB ÅGADE 136 M. FL.

INDFLYTTERMAPPE AB ÅGADE 136 M. FL. INDFLYTTERMAPPE AB ÅGADE 136 M. FL. ANDELSBOLIGFORENINGEN ÅGADE 136 M. FL. Velkommen til andelsboligforeningen Ågade 136 m.fl. Tillykke med den nye bolig. Vi håber, at du/i bliver lige så glade for at

Læs mere

Revideret af administrator Ejd. 1012

Revideret af administrator Ejd. 1012 Fremgangsmåde ved overdragelse af andelslejligheder (boliger) i AB Kornblomsten Under henvisning til vedtægternes 13, 14 og 15. Bente Naver Ejendomsrådgivning og -administration ApS. Ejendomsmægler/valuar

Læs mere

Vedtægter for BÅDELAUGET KIGNÆS MOLE

Vedtægter for BÅDELAUGET KIGNÆS MOLE Marts 2005 Januar 2012 Vedtægter for BÅDELAUGET KIGNÆS MOLE NAVN: 1. Foreningens navn er Bådelauget Kignæs Mole. Foreningen er stiftet den 3. Juni 1964. Foreningen har hjemsted i Jægerspris (kommune slettes).

Læs mere

Revideret af administrator Ejd. 1038

Revideret af administrator Ejd. 1038 Fremgangsmåde ved overdragelse af andelslejligheder (boliger) i AB Ewaldsgården Under henvisning til vedtægternes 14-17. Bente Naver Ejendomsrådgivning og -administration ApS. Ejendomsmægler/valuar og

Læs mere

Revideret af administrator Ejd. 1027

Revideret af administrator Ejd. 1027 Fremgangsmåde ved overdragelse af andelslejligheder (boliger) i AB Hallandsgade 22-24 & Kongedybet 27 Under henvisning til vedtægternes 14-18. Bente Naver Ejendomsrådgivning og -administration ApS. Ejendomsmægler/valuar

Læs mere

Revideret 10.11.2015 af administrator Ejd. 1045

Revideret 10.11.2015 af administrator Ejd. 1045 Fremgangsmåde ved overdragelse af andelslejligheder (boliger) i AB Nørrebrogade 233-237 Under henvisning til vedtægternes 13, 14 og 15. Bente Naver Ejendomsrådgivning og -administration ApS. Ejendomsmægler/valuar

Læs mere

VEDTÆGTER for Andelsboligforeningen Åparken 6

VEDTÆGTER for Andelsboligforeningen Åparken 6 VEDTÆGTER for Andelsboligforeningen Åparken 6 Navn, hjemsted og formål: l. Foreningens navn er Andelsboligforeningen Åparken 6. Foreningens hjemsted er i Århus kommune. 2. Foreningens formål er at erhverve,

Læs mere

Vejledning til køber og sælger ved handel af andelsbolig

Vejledning til køber og sælger ved handel af andelsbolig Vejledning til køber og sælger ved handel af andelsbolig Denne vejledning beskriver fremgangsmåden i forbindelse med salg af andelsbolig og giver svar på de mest almindeligt forekommende spørgsmål i forbindelse

Læs mere

Standard lejekontrakt

Standard lejekontrakt Dato: [ ] Ledelsesnr.: [ ] Standard lejekontrakt Storemosevej 7, 9510 Arden mellem Naturstyrelsen Møldrupvej 26 9520 Skørping (herefter Udlejer) og [ ] [ ] [ ] (herefter Lejer) Indholdsfortegnelse 1. DET

Læs mere

Tillægsaftale om Betalingsservice

Tillægsaftale om Betalingsservice Tillægsaftale om Betalingsservice 1. Debitorer i Betalingsservice 1.1 Kunden og GrønlandsBANKEN, Postboks 1033, 3900 Nuuk, banken@banken.gl har dags dato i henhold til Aftale om Netbank indgået følgende

Læs mere

Du skal bruge de nyeste vedtægter. De ligger i onlinearkivet. Vedtægterne er altid gældende.

Du skal bruge de nyeste vedtægter. De ligger i onlinearkivet. Vedtægterne er altid gældende. Vejledning til Salg Du skal bruge de nyeste vedtægter. De ligger i onlinearkivet. Vedtægterne er altid gældende. Du skal bruge det nyeste regnskab/budget, som er blevet godkendt på Generalforsamlingen.

Læs mere

Revideret af administrator Ejd. 1037

Revideret af administrator Ejd. 1037 Fremgangsmåde ved overdragelse af andelslejligheder (boliger) i AB Nørrebrogade 239-243 Under henvisning til vedtægternes 14-17. Bente Naver Ejendomsrådgivning og -administration ApS. Ejendomsmægler/valuar

Læs mere

GENEREL VEJLEDNING VEDRØRENDE SALG AF EN ANDELSLEJLIGHED

GENEREL VEJLEDNING VEDRØRENDE SALG AF EN ANDELSLEJLIGHED GENEREL VEJLEDNING VEDRØRENDE SALG AF EN ANDELSLEJLIGHED Ved salg af en andel skal andelshaveren forholde sig til følgende punkter i den nævnte rækkefølge og det bemærkes indledningsvis, at der i de enkelte

Læs mere

Vedligeholdelsesreglement for Rødegårdsparken

Vedligeholdelsesreglement for Rødegårdsparken Vedligeholdelsesreglement for Rødegårdsparken B-ordningen - kort fortalt Udlejeren sørger i boperioden for boligens indvendige vedligeholdelse med hvidtning, maling, tapetsering og gulvbehandling. Udgifterne

Læs mere

DISCIPLINÆRNÆVN FOR EJENDOMSMÆGLERE

DISCIPLINÆRNÆVN FOR EJENDOMSMÆGLERE Den 29. februar 2012 blev der i sag 146-2011 KK mod ejendomsmægler BB afsagt sålydende Kendelse Ved henvendelse af 27. december 2010 har KK indbragt ejendomsmægler BB for Disciplinærnævnet for Ejendomsmæglere.

Læs mere

Revideret af administrator Ejd. 1038

Revideret af administrator Ejd. 1038 Fremgangsmåde ved overdragelse af andelslejligheder (boliger) i AB Ewaldsgården Under henvisning til vedtægternes 14-17. Bente Naver Ejendomsrådgivning og -administration ApS. Ejendomsmægler/valuar og

Læs mere

Vedligeholdelsesreglement Vedtaget af repræsentantskabet i Århus Omegn den 28. marts 2000

Vedligeholdelsesreglement Vedtaget af repræsentantskabet i Århus Omegn den 28. marts 2000 Vedligeholdelsesreglement Vedtaget af repræsentantskabet i Århus Omegn den 28. marts 2000 Model B - med vedligeholdelseskonto I. Generelt Reglernes ikrafttræden 1. Med virkning fra den 1. april 2000 erstatter

Læs mere

Revideret af administrator Ejd. 1057

Revideret af administrator Ejd. 1057 Fremgangsmåde ved overdragelse af andelslejligheder (boliger) i AB Møllebakkehus Under henvisning til vedtægternes 13-15. Bente Naver Ejendomsrådgivning og -administration ApS. Ejendomsmægler/valuar og

Læs mere

Bytte- og venteliste

Bytte- og venteliste Andelslejlighed, erhvervs- og opbevaringslejemål A/B VED MØNTEN Amagerfælledvej 4-8 Ved Mønten 11-19 Ved Stadsgraven 1-9 www.abvm.dk CVR. 21 77 28 87 Bytte- og ventelisten til andelslejlighed følger kalenderåret.

Læs mere

Vedtægter for Alsvej Vindmøllelaug I/S

Vedtægter for Alsvej Vindmøllelaug I/S Vedtægter for Alsvej Vindmøllelaug I/S Navn 1 Interessentskabets navn er Alsvej Vindmøllelaug I/S. Hjemsted 2 Interessentskabets har hjemsted i Randers Kommune. Formål Interessentskabets formål er at skabe

Læs mere

Administrator anmodes om, på det foreliggende grundlag, at udarbejde et udkast til driftsbudget for 2012 (resten af 2012, 4. kvartal) og 2013.

Administrator anmodes om, på det foreliggende grundlag, at udarbejde et udkast til driftsbudget for 2012 (resten af 2012, 4. kvartal) og 2013. AB Duegården Bestyrelsen Referat af bestyrelsesmøde 15. august 2012 kl. 17:00 19:15 Tilstede: Bent Schmidt-Nielsen, Aksel Walløe-Hansen, Lasse Schwartz Dahlberg, Carsten Fentz (suppleant), Lasse Larsen

Læs mere

Du skal betale boligstøtte tilbage, fordi indkomsten sidste år har været højere, end du har oplyst.

Du skal betale boligstøtte tilbage, fordi indkomsten sidste år har været højere, end du har oplyst. Side 1 af 5 Tilbagebetaling af boligstøtte Du har fået et brev fra Udbetaling Danmark, hvis du skal betale boligstøtte tilbage. Her på siden kan du læse mere om, hvorfor du skal betale boligstøtte tilbage,

Læs mere

Revideret af administrator Ejd. 1006

Revideret af administrator Ejd. 1006 Fremgangsmåde ved overdragelse af andelslejligheder (boliger) i AB Victoria Under henvisning til vedtægternes 14-17. Bente Naver Ejendomsrådgivning og -administration ApS. Ejendomsmægler/valuar og administrator

Læs mere

Din afdeling er en del af boligorganisationen: TKB Se hjemmesiden her: www.allégården.dk

Din afdeling er en del af boligorganisationen: TKB Se hjemmesiden her: www.allégården.dk Kære beboer Velkommen til boligafdelingen Allégården. Vi har samlet de informationer til dig i dette velkomstbrev, som det er relevant for dig at vide, når du flytter ind. Herunder også, hvad det vil sige

Læs mere

Retningslinier for salg af lejligheder. i A/B Halland

Retningslinier for salg af lejligheder. i A/B Halland Retningslinier for salg af lejligheder i A/B Halland Vedtaget på generalforsamlingen d. 25 marts 2010 Indholdsfortegnelse 1 Hvad skal sælger sørge for:... 3 1.1 Før salg:... 3 1.2 Under salget:... 3 1.3

Læs mere

Aftale om Betalingsservice (Gælder fra den 1. november 2009 for både eksisterende og nye kunder)

Aftale om Betalingsservice (Gælder fra den 1. november 2009 for både eksisterende og nye kunder) Aftale om Betalingsservice (Gælder fra den 1. november 2009 for både eksisterende og nye kunder) Betingelser 1. SKANDINAVISKA ENSKILDA BANKEN må, om ønsket, gennemføre betalinger via PBS (Pengeinstitutternes

Læs mere

SPØRGSMÅL OG SVAR: GENHUSNING I FORBINDELSE MED RENOVERING I AAB AFDELING 50

SPØRGSMÅL OG SVAR: GENHUSNING I FORBINDELSE MED RENOVERING I AAB AFDELING 50 SPØRGSMÅL OG SVAR: GENHUSNING I FORBINDELSE MED RENOVERING I AAB AFDELING 50 Kære beboer i AAB afdeling 50 På de følgende sider har vi samlet spørgsmål og svar omkring genhusning i forbindelse med den

Læs mere

VEDTÆGTER FOR ANDELSBOLIGFORENINGEN SOLBJERG

VEDTÆGTER FOR ANDELSBOLIGFORENINGEN SOLBJERG VEDTÆGTER FOR ANDELSBOLIGFORENINGEN SOLBJERG NAVN, HJEMSTED OG FORMÅL: 1. Foreningens navn er Andelsboligforeningen Solbjerg. Foreningens hjemsted er i Frederiksberg kommune. 2. Foreningens formål er at

Læs mere

REFERAT EKSTRAORDINÆR GENERALFORSAMLING HELLIGÅNDSHUSET TIRSDAG DEN 25. JUNI 2013 KL. 19:00

REFERAT EKSTRAORDINÆR GENERALFORSAMLING HELLIGÅNDSHUSET TIRSDAG DEN 25. JUNI 2013 KL. 19:00 REFERAT EKSTRAORDINÆR GENERALFORSAMLING HELLIGÅNDSHUSET TIRSDAG DEN 25. JUNI 2013 KL. 19:00 Fremmødte: 10 + 1 fuldmagt Afmeldinger: 2 Ad 1) Valgt til dirigent formand Helene Olsen (HO), valgt til referent

Læs mere

DISCIPLINÆRNÆVNET FOR EJENDOMSMÆGLERE

DISCIPLINÆRNÆVNET FOR EJENDOMSMÆGLERE Den 14. marts 2016 blev der i sag 303 2015-2200 AA mod Ejendomsmægler Daniel Dupont Hansen [Adresse] [By] og Ejendomsmæglervirksomhed BB ApS [Adresse] [By] afsagt sålydende Kendelse Ved e-mail af 22. februar

Læs mere

GODE RÅD. - når du bor til leje

GODE RÅD. - når du bor til leje GODE RÅD - når du bor til leje Privat udlejning 1 Denne folder beskriver kort nogle af hovedreglerne, når du bor til leje. Den fortæller, hvad du skal være opmærksom på, når du får et brev, et varmeregnskab

Læs mere

ANDELSBOLIGFORENINGEN STRANDLODSGÅRDEN. Referat af ordinær generalforsamling tirsdag den 23. marts 2010

ANDELSBOLIGFORENINGEN STRANDLODSGÅRDEN. Referat af ordinær generalforsamling tirsdag den 23. marts 2010 Referat af ordinær generalforsamling tirsdag den 23. marts 2010 Der var mødt 23 andelshavere inkl. formand, næstformand, sekretær og menigt bestyrelsesmedlem samt advokat Susanne Mendoza fra Andelsbo.

Læs mere

Vedligeholdelsesreglement Model B med vedligeholdelseskonto

Vedligeholdelsesreglement Model B med vedligeholdelseskonto Mørkhøjvænge Gladsaxe Almennyttige Andelsboligforening Vedligeholdelsesreglement Model B med vedligeholdelseskonto Mørkhøjvænge. Godkendt på afdelingsmødet 18.05.2011 Indholdsfortegnelse I Generelt...

Læs mere

Håndtering af penge Et opslagsværk Café Rejseladen

Håndtering af penge Et opslagsværk Café Rejseladen Håndtering af penge Et opslagsværk Café Rejseladen Find svar på Hvordan laver jeg? Hvad gør jeg hvis? Kort og godt en førstehjælpskasse til frivillige i Café Rejseladen Café Rejseladen håndbog håndering

Læs mere

VEDTÆGTER FOR ANDELSBOLIGFORENINGEN BÜLOWSGADE 66, ÅRHUS

VEDTÆGTER FOR ANDELSBOLIGFORENINGEN BÜLOWSGADE 66, ÅRHUS FOR ANDELSBOLIGFORENINGEN BÜLOWSGADE 66, ÅRHUS Side 1 af 15 INDHOLD INDHOLD...2 1 DOKUMENT ÆNDRINGER...4 1. NAVN OG HJEMSTED...5 2. FORMÅL...5 3 MEDLEMMER...5 4 INDSKUD...5 5 HÆFTELSE...5 6 ANDEL...6 7

Læs mere

kapital og kompetence til iværksættere Generelle vilkår pr. januar 2010 (erstatter tidligere version pr jan.08 og jan09)

kapital og kompetence til iværksættere Generelle vilkår pr. januar 2010 (erstatter tidligere version pr jan.08 og jan09) Side 1/5 kapital og kompetence til iværksættere Generelle vilkår pr. januar 2010 (erstatter tidligere version pr jan.08 og jan09) Kort om organisering af Concept Mariagerfjord Concept Mariagerfjord består

Læs mere

VEDTÆGTER FOR ANDELSBOLIGFORENINGEN SØLVGADE 93.

VEDTÆGTER FOR ANDELSBOLIGFORENINGEN SØLVGADE 93. VEDTÆGTER FOR ANDELSBOLIGFORENINGEN SØLVGADE 93. 1 NAVN, HJEMSTED OG FORMÅL. 1. Foreningens navn er Andelsboligforeningen Sølvgade 93. Foreningens hjemsted er Københavns kommune. 2. Foreningens formål

Læs mere

VEJLEDNING OM SALG AF ANDEL

VEJLEDNING OM SALG AF ANDEL VEJLEDNING OM SALG AF ANDEL Denne vejledning henvender sig til andelshavere på Kollegiet Glanshatten, der ønsker at sælge deres andel. Læs denne vejledning grundigt, inden du henvender dig med spørgsmål.

Læs mere

HUSORDEN VIBO AFDELING 105 HAVEKILDEGÅRD

HUSORDEN VIBO AFDELING 105 HAVEKILDEGÅRD BOLIGFORENINGEN VIBO HUSORDEN VIBO AFDELING 105 HAVEKILDEGÅRD VEDTAGET PÅ DET ORDINÆRE AFDELINGSMØDE JUNI 1997 REV. FEBRUAR 2014 Et godt klima er meget værd! Med disse sider vil vi gerne orientere nuværende

Læs mere

PBS menuen 5.1. Når du anvender et PBS-modul, må der max være 14 cifre i forbrugernummeret.

PBS menuen 5.1. Når du anvender et PBS-modul, må der max være 14 cifre i forbrugernummeret. PBS menuen 5.1 5. PBS-MENUEN Generelt Et PBS-modul er ensbetydende med besparelser, både omkostnings- og administrationsmæssigt, idet en stor del af det arbejde, som er forbundet med opkrævninger, overtages

Læs mere

Procedure i forbindelse med køb og salg af andelslejligheder i Sdr. Fasanvej 96-98 & Valby Langgade 44 A-B Opdateret den 14-02-13 Opsigelse

Procedure i forbindelse med køb og salg af andelslejligheder i Sdr. Fasanvej 96-98 & Valby Langgade 44 A-B Opdateret den 14-02-13 Opsigelse Procedure i forbindelse med køb og salg af andelslejligheder i Sdr. Fasanvej 96-98 & Valby Langgade 44 A-B Opdateret den 14-02-13 Opsigelse 1) Andelshaver kontakter ATB med oplysning om, at andelshaver

Læs mere

V E D T Æ G T E R. For. AB Rørmosen II. ---ooooo---

V E D T Æ G T E R. For. AB Rørmosen II. ---ooooo--- V E D T Æ G T E R For AB Rørmosen II ---ooooo--- Navn, hjemsted og formål 1. Foreningens navn er Andelsboligforeningen Rørmosen II. Foreningens hjemsted er i Furesø kommune. 2. Foreningens formål er at

Læs mere

Nedenfor finder du de regler, der gælder for privatpersoners brug af Swipp. Reglerne gælder fra din accept af aftalen om Swipp.

Nedenfor finder du de regler, der gælder for privatpersoners brug af Swipp. Reglerne gælder fra din accept af aftalen om Swipp. Brugerregler for Swipp - Privat Salling Bank A/S Frederiksgade 6 7800 Skive Bestemmelserne om afsendelse af Swipp-overførsler/-betalinger ophører den 15. december 2015.. For Swipp-overførsler/-betalinger

Læs mere

Proces ved overdragelse af andel i A/B Enighedens Park 5.

Proces ved overdragelse af andel i A/B Enighedens Park 5. Proces ved overdragelse af andel i A/B Enighedens Park 5. I de:e dokument gennemgås det generelle forløb, regler og procedurer ved lejlighedsoverdragelser i A/B Enighedens Park 5 gældende for alle overdragelser

Læs mere