Skolebestyrelsesmøde januar 2015

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Skolebestyrelsesmøde januar 2015"

Transkript

1 Skolebestyrelsesmøde januar 2015 Dato : mandag 26. januar 2015 kl Sted : stort mødelokale,, 1. Sal Deltagere: Tinne, Eva, Lars Aaberg, Annette, Stella Karina, Nikolaj, Stefania, Pia, Mads, Jabali, Lars Afbud: Saloumeh, Nina, Maria, Susanne, Brian Uden afbud: Dagsorden 1. Valg af mødedirigent (1 min.) a. Nikolaj peger på Tinne. Tinne valgt. 2. Ændringer til referatet fra sidste møde? (5 min.) a. Godkendelse af referat. Ingen kommentarer/indsigelser -> referat godkendt. 3. Beslutning: Princip for skole/hjemsamarbejde (5 min.) a. Bilag A vedlagt Saloumeh er ikke til stede, men har sendt mail til LA med ønske om to yderligere punkter: Mere elevansvar; de skal møde forberedt til timerne samt følge anvisninger fra klassens voksne. Der er enighed om, at begge punkter antages, som grundlæggende. Det besluttes, at princippet vedtages uden ændringer. Carina ligger det på Skoleporten. 4. Princip om kommunikation fortsat fra sidste møde (20 min.) a. Bilag B vedlagt Den rettelse, der fremgår af dokumentet godkendes ingen yderligere kommentarer. Formulering rettes; de -> man i sidste afsnit. Princippet kan ikke endeligt besluttes, da det ikke er et beslutningspunkt på dagsordenen. Enighed om, at de sproglige ændringer rettes, og princippet kan besluttes ved næste møde. 5. Ordensregler fortsat fra sidste møde (20 min.) a. Bilag C vedlagt LA tilføjer, at reglerne er sat op i en skrabet udgave. Vi kan tilføje løbende. Fx kan et punkt om procedure ved sygdom tilføjes. Reglerne skal opfattes som henstillinger. Vi har ikke sanktionsmuligheder. Hvis et barns mobil eller ipad inddrages af en lærer, opfordrer LA personalet til at orientere det pågældende barns forældre hurtigst muligt, og gerne inden barnet selv informerer om

2 hændelsen hjemme. Der udtrykkes ønske om at rette skolegården og i skolebygningen til skolen. Kommentar til mødetiden -> ønske om omformulering under mødetid fra kl til forladt klasselokalet, når skoledagen starter. Ikke yderligere kommentarer. Det aftales at tilføje procedure omkring, hvordan man sygemelder sit barn. Fx at opfordre forældre til at skrive i Kontaktbogen på Intra. Længere drøftelse om, hvornår man kan kontakte lærerne/på private mobiler. Og det oplyses, at det ikke længere er muligt at kontakte privat efter Skolereformen. Enighed om at rettelser foretages, og Ordensreglerne sendes til beslutning på næste møde. 6. Beslutning: Høringssvar vedr. fremtidens fritidshjem (10 min.) a. Skal der fra SPS udarbejdes et høringssvar? Hvis Ja hvad vil vi gerne have stående? Eva har været til møde på Lomholts Villa -> oprids af møde: Skoledage længere, mindre tid i frit. Lokaliteter skal reduceres. Én skole, ét fritidshjem. Gør ingen forskel for os. 4 kl.-23 år -> tilknyttes et fritidscenter. Vores børn bliver muligvis tilknyttet Pumpestationen. Men med mulighed for at dele centeret på flere matrikler heriblandt SPS. Vores frit overlever, og omorganisering af klubben bliver med stor sandsynlighed udfaldet. Uvist hvordan ledelsen/organisationen opbygges pt. Lomholt mener ikke, der er kampe, vi skal kæmpe for dem Det tilføjes, at dette område har stor bevågenhed fra politisk side. Da børnene går mindre tid i klub & frit. Og prisen pt er den samme/uændret. Ønsker I indflydelse på, om der kommer noget høringssvar herfra? (ikke et krav!) Eva oplyser, at klyngens bestyrelse laver høringssvar. Det vides ikke, hvad dette indeholder. Enighed om, at der ikke er behov for et høringssvar det besluttes. 7. Skolens økonomi (30 min.) LA uddeler budget og gennemgår: Oplyser indledningsvis, at såfremt nogle har spørgsmål, kan I kontakte Lars til hver en tid og få svar. Vi får ¾ grundbevilling i år, da vi er en skole under opbygning. Næste år er vi på fuld grundbevilling. Derudover modtager skolen en elevtalsafhængig bevilling, som afhænger af, hvor mange elever, der er på skolen. Bevillingen er per elev. Derfor stort encitament i at have store klasser og fastholde elever. M-klasser er ikke elevtalsbestemt, vi modtager fast en bevilling til hhv. M0 og M1 hvert år. Max 12 i klasserne ved skoleårets start. Der kommer løbende børn i modtagerklasserne.. Skolens budget er på ca. 21 millioner i Største udgift på en skole er normalt til lønninger, hos os er det til bygninger. Vores største post er pt husleje ca. 14 millioner. Vi kom ud af 2014 med overskud på ca ,- holdt os under 4%- grænsen. Næststørste post er lønninger, omkring 6 mio pt. Posten stiger da vi skal ansætte til sommer. Der er afsat ca. 1 mio til at gøre andet for; zookort, buskort, personalearr., teknisk personale mv. Øko værktøj skoler, bogudgifter og IT-investeringer.

3 Befordring af elever = M-klasse-børn bliver transporteret i taxa. Ingen indflydelse på skolens budget. Husleje heller ikke indflydelse på budget. Vi betaler ikke varme og el til at starte med, mens vi er under opbygning. Derefter estimeres ud fra opmåling, når skolen er færdig. Indtil d. 31/12 delte vi gårdmandskorps med Lomholts. Det gør vi ikke længere, men vi kan tilkøbe deres ydelser ved større opgaver, men ikke bruge dem dagligt. 2 sidste sider kan I se øko.styringsværktøjet. D. 5/9 er en magisk dag i skoleverdenen. Man får bevilling ud fra elevtallet på den dato. Vi regner med, at vi skal ansætte 3 nye lærere til sommer de skal dække de to nye 1. klasser. Vi kan kun budgettere ud fra 5/12 år derfor lagt konservativt budget. Der afsættes penge til vikardækning til næste år. Vi forsøger så vidt muligt, at efterkomme ønske (fra både lærere og forældre), om at der er 2 lærere i klasserne i dele af undervisningen. Vi har det rigtig godt økonomisk. Der er luft til alle planlagte nyansættelser. En skole under opbygning får dækket mange udgifter af byggesagen, hvilket kan tilskrives at være en del af årsagen til den gode økonomi. Man kan sparre op op til 4%. Videre-/efteruddannelse af personale er også inkluderet i budgettet. Der drøftes bl.a. inklusionskompetencer. Der udtrykkes ønske om plan for bevægelse. LA informerer om sommeruni, som alle deltager i. LA bemærker afslutningsvis, at I har mulighed for at påvirke/komme med inputs til økonomiske beslutninger (fx omkring lejrskoler og IT-investeringer). Ved ansættelser er der mulighed for medindflydelse dog ikke ved lærerforflyttelser, her har vi ingen indflydelse.la informerer dog om, at han i forb. med disse har givet udtryk for, hvilke kompetencer vi har behov for. Er der nogle, der har ønske om at sidde i ansættelsesudvalg, maj & juni? Vend tilbage omkring dette ved næste møde. Der er generel tilfredshed i bestyrelsen omkring indsigt i økonomi på oversigtsniveau. 8. Orientering fra: (20 min.) a. Skoleleder i. T-shirt / hættetrøjer Vi har købt t-shirts og hættetrøjer med skolen nye logo. Er der nogle i bestyrelsen, der ønsker én? Svar ved næste møde med str. Vi køber t-shirts til de nye elever næste år. ii. Byggeudvalg Mads, Nikolaj og LA har været til møde. Møderække er planlagt én gang om mnd. de næste 3 måneder. Info om hvornår det står færdigt. Gennemgang af de forskelige byggefaser, etageplan, akustik mv. Sportshallen er endnu uafklaret ift grundvandsbrud. Foreløbig er hallen forsinket i 7 måneder. LA fremviser gulvplader. Gangarealer med power op gulvet, og farvekoder i de forskellige rum.

4 Det oplyses, at vi ikke er bygherrer, men at vi blot informeres om, hvordan/hvor langt vi er i den planlagte proces. iii. Ældresagen LA har møde med Ældresagen snarest om hvordan det går. LA informerer, om at han har tilmeldt skolen til Projekt Ndr. Frihavnsgade Randersgade, Heiberg og LLS er også involverede. LA sender via Carina info fra projektleder. b. Personale Annette fortæller om den person fra Ældresagen, der tilknyttet 0.u. Det går godt. Hun er meget engageret, men det er begrænset, hvad hun må. God trivsel i 0.u. Tema et Kroppen har været en succes, børnene er meget interesserede og engagerede. Alt går godt. c. Skolebestyrelsesformanden Byggeudvalg har fyldt meget samt indsigt i økonomi. Spørger ind til, hvordan formen på skolebestyrelsesmøderne opleves? Opfordrer til, at alle byder ind ift form og emner til dagsordenen. Dagsordenforberedelsesmøderne, som afholdes af Nikolaj, Brian og Tinne og LA, ligger typisk 2 uger før selve mødet. Hvad tænker I om formen? Er vi i en læringsfase? Der udtrykkes tvivl om, hvor meget man har indflydelse på? Hvilken sammenhæng er der ml. møder og indflydelse på gulvet? LA oplyser, at Nikolaj skal lave dagsorden, LA er sekretær. Hvis I mener, at der er vigtige emner, der skal drøftes, så skal I byde ind. Principperne der udarbejdes skulle meget gerne afspejle sig på gulvet. 9. Evt. (9 min.) a. Køleskabe Der er stillet spørgsmål til rengøring af køleskabe af en forælder: Har bestyrelsen ret til at beslutte aktiviteter for forældrene? Hvis ja - ønske fra forælder om afstemning. Opfordres til at vedkommende skal have et svar fra bestyrelsen eller leder. Nikolaj påtager sig, som formand, at skrive et svar på henvendelsen. Hvordan gør vi fremadrettet ifht. at pålægge forældre aktiviteter /henstillinger generelt. Det drøftes, hvordan vi fremadrettet får inddraget/får opbakning fra forældrene i lignende beslutninger. Forslag til at punktet kommer på dagsordenen ved næste bestyrelsesmøde. b. Bestyrelsesmedlemmer Opfordres til drøftelse om længden på perioden, man sidder i skolebestyrelsen - 2 eller 4 år.

5 Princip for skolehjemsamarbejdet på SPS Formål At sikre et godt og konstruktivt samarbejde mellem elever, forældre og personale At sikre de bedst mulige forudsætninger for den enkelte elevs faglige, sociale og personlige udvikling. Kommunikation En forudsætning for det gode samarbejde mellem skole og hjem er god kommunikation. Det er væsentligt, at vi taler ordentligt til, med og om hinanden. Vi opfordrer alle til, at dialogen er respektfuld og anerkendende. Skole og hjem kommunikerer løbende med hinanden. Forældreinddragelse og samarbejde Det er skolens ønske at inddrage forældrene i arbejdet med deres barns/børns skolegang og hverdag, i den udstrækning det er hensigtsmæssigt og giver mening. Skolen ser og oplever forældrene som en vigtig ressource, der skal bidrage til skolens virke både i forhold til deres eget barn/børns klasse og til skolen som helhed. Gensidige forventninger: Skolens ansvar (lærer/pædagog) Varetage alle elevernes læring Håndtere konflikter, der opstår i skolen Orientere hjemmet om både faglige og social udvikling og/eller udfordring Lave elevplaner én gang årligt Lave årsplaner for fagene Udarbejde ugeplaner Forældreansvar Barnet møder til tiden, og har fået mad og søvn Barnet møder forberedt til undervisningen Tjekke Forældreintra mindst engang om ugen, for at orientere sig og forberede barnet på skolen Deltage aktivt i alle møder og arrangementer, der afholdes af skole/klasse Elevansvar Være en god kammerat

6 Forældremøde Der afholdes mindst to forældremøder på et skoleår. Første møde afholdes inden efterårsferien. På dette møde informeres klassens lærere om klassens arbejde i det kommende skoleår. Det er vigtigt, at der også på mødet er plads til dialog med forældrene og forældrene imellem, så de kan komme til orde og få mulighed for at være medvirkende til en god skolehverdag for deres barn og et velfungerende klassefællesskab. Klassens årsplaner skal være tilgængelig på Forældreintra senest en uge inden første forældremøde. Forældremøderne skal planlægges i samarbejde med klassens kontaktforældre, dog med undtagelse af det første møde i 0.klasse. Evalueringssamtaler Der afholdes mindst én evalueringssamtale mellem skole og hjem om året. Der er dog mulighed for 2 samtaler, såfremt der er behov for dette. Altid to samtaler i bh. klasserne og 1. klasse. Samtalerne bruges til at tale om den enkelte elev. Om faglige resultater, progression, social udvikling og generel trivsel. Møderne bruges også til gennemgang af elevplaner og evt. testresultater. Samtalerne lægges hhv. i efterår/vinter og foråret. Til samtalerne deltager klassens hovedlærer, elev (hvis aftalt med lærerne) og mindst en af forældrene. I indskolingen deltager en pædagog fra fritidshjemmet i den ene af årets samtaler. Øvrig kontakt mellem skole og hjem Det er af afgørende betydning for barnets udbytte af skolegangen, at der er en god og nær kontakt mellem skole og hjem. Den primære kontakt er Forældreintra, hvor lærerne lægger ugeplaner, årsplaner og hvor forældre og personale kan skrive beskeder til hinanden. Forældrene kan altid ringe til skolens kontor og bede om en opringning fra deres barns lærere. Kontakt forældre Den enkelte klasses forældre vælger mindst to-tre kontaktforældre. Kontaktforældrenes opgaver kan variere fra klasse til klasse, men deres primære funktion er at være medvirkende til at skabe god trivsel og sammenhold i klassefællesskabet. Kontaktforældrene er endvidere skolebestyrelsens forlængede arm og bindeled mellem den samlede forældrekreds og skolebestyrelsen.

7 Princip for respektfuld kommunikation Kommunikation mellem skole og hjem foregår på mange niveauer og ad mange kanaler. Kommunikationen kan både være mundtlig og skriftlig, og den kan foregå på mange forskellige måder. Kodeks for god kommunikation gældende for alle brugere: Elever, forældre, ledelse og personale Stil kun din mail/spørgsmål til den/de modtagere som er målgruppen for din henvendelse. Vær løsningsorienteret i din henvendelse. Vær anerkendende og respektfuld i dit sprog og din tone. Alting virker stærkere på skrift, så vær omhyggelig med din tone på Intra. Skriv ikke noget, som du ikke ville sige højt på et forældremøde. Respekter den anden parts ret til at mene noget andet end dig. Forældre har altid mulighed for - indenfor kontortiden - at ringe og bede om at tale med en lærer. Vi vil dog anbefale, at man i stedet benytter Intra, hvis man ønsker et opkald. Alle henvendelser bestræbes besvaret senest tre hverdage efter modtagelsen. SPS december 2014

8 Ordensregler på Skolen på Strandboulevarden Ordet ordensregler skal på SPS forstås meget bredt. Reglerne er nemlig udformet således, at der gives færrest mulige forbud og flest mulige retningslinjer for alt det, der er tilladt. Det betyder også, at det allerbedste ville være, om der kun var én overordnet regel, nemlig vis hensyn! Udgangspunktet er, at SPS skal være et rart sted at være og et rart sted at lære for alle. For at skabe tryghed er det imidlertid ønskværdigt, at ordensreglerne på visse udvalgte punkter giver konkrete anvisninger på, hvad der er tilladt i skolen. Mødetid Skoledagen starter altid kl Vi har en forventning om, at alle forældre har forladt klasselokalet, når skoledagen starter. Tilsyn Der vil under hele skoledagen være voksent tilsyn med alle skolens elever, denne tilsynsforpligtelse gælder både i timer, elevpauser og når der er ture ud af huset. Brug af IT Mobiltelefoner og ipads, der ikke bruges til undervisning, skal være slukket i timerne og kan kun benyttes efter anvisninger fra klassens voksne. Skolebestyrelsen januar 2015

KOMPETENCEBASERET - RULLENDE - ALDERSINTEGRERET - INDSKOLING

KOMPETENCEBASERET - RULLENDE - ALDERSINTEGRERET - INDSKOLING KRAI, skoleåret 2016-17 En ny skolestart i Nim Skole og Børnehus, udarbejdet april 2016 KOMPETENCEBASERET - RULLENDE - ALDERSINTEGRERET - INDSKOLING Øget faglighed, øget trivsel og større sammenhæng i

Læs mere

Referat skolebestyrelsesmøde 24. marts 2015

Referat skolebestyrelsesmøde 24. marts 2015 Referat skolebestyrelsesmøde 24. marts 2015 Dato : Tirsdag den 24. marts 2015 kl. 17.00 19.00 Sted : Stort mødelokale, B, 1. Sal Deltagere: Eva, Lars Aaberg, Annette, Nikolaj, Mads, Susanne, Stella Karina,

Læs mere

Velkommen til Hurup Skoles overbygning

Velkommen til Hurup Skoles overbygning Velkommen til Hurup Skoles overbygning 02-04-2014 Læring Fællesskab Trivsel Hurup Skole er karakteriseret ved gode læringsmiljøer, høj kvalitet og faglighed samt et tæt samarbejde mellem alle involverede

Læs mere

Skolebestyrelsesmøde og juleafslutning tirsdag d. 15. december kl. 17:30 20:30

Skolebestyrelsesmøde og juleafslutning tirsdag d. 15. december kl. 17:30 20:30 Skolebestyrelsesmøde og juleafslutning tirsdag d. 15. december kl. 17:30 20:30 Til stede: Anders 9.B, Helena, Nadia, Charlotte, Danny, Christina Karina, Carsten, Lajla og Jes Husk afbud til Carsten eller

Læs mere

Skolebestyrelsens erfaringer med at anvende kvalitetsrapporten, trivselsundersøgelsen og andre data aktivt i skolebestyrelsesarbejdet

Skolebestyrelsens erfaringer med at anvende kvalitetsrapporten, trivselsundersøgelsen og andre data aktivt i skolebestyrelsesarbejdet Skolebestyrelsens erfaringer med at anvende kvalitetsrapporten, trivselsundersøgelsen og andre data aktivt i skolebestyrelsesarbejdet Gerbrandskolen, Birgit Jordansen Præmisser for arbejdet hos os Ingen

Læs mere

Skolereform & skolebestyrelse

Skolereform & skolebestyrelse Skolereform & skolebestyrelse v/ Pædagogisk udviklingskonsulent Thomas Petersen Overordnede mål: 1. Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan. 2. Folkeskolen skal mindske betydningen

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde torsdag d. 8. marts 2012

Referat af bestyrelsesmøde torsdag d. 8. marts 2012 af bestyrelsesmøde torsdag d. 8. marts 2012 Deltager fra bestyrelsen: Formand Anja Valhøj (ANV), Næstformand Shaddie Mackeprang (SM), Kasserer Andreas Boye (AB), Best.medlem Sussi S. Hansen (SSH), Best.medlem

Læs mere

Velkommen til Ejby Skole

Velkommen til Ejby Skole Velkommen til Ejby Skole En velkomstguide til alle nye elever og forældre på Ejby skole www.ejby-skole.dk Skolens ledelse og skolebestyrelsen vil med denne velkomstguide gerne byde alle nye elever og forældre

Læs mere

Referat: Skolebestyrelsen bakker op om arbejdsgruppernes arbejde. Evalueringer, Ture ud af huset og Børneby kommer på som punkter senere igen.

Referat: Skolebestyrelsen bakker op om arbejdsgruppernes arbejde. Evalueringer, Ture ud af huset og Børneby kommer på som punkter senere igen. Skolebestyrelsesmøde mandag den 23.9.2013 kl 18-20 Ramløse afdelingen FO en Dagsorden 1. Opsamling fra arbejdsgrupper/møde den 3.9.2013 Der afholdes ikke suppleringsvalg, da der ikke er givet tilladelse

Læs mere

Principper om: 0 1 2 3 4 5 6 7 8 Skolebestyrelsens arbejde SORGPOLITIK TRIVSELSPOLITIK

Principper om: 0 1 2 3 4 5 6 7 8 Skolebestyrelsens arbejde SORGPOLITIK TRIVSELSPOLITIK BREUM SKOLE med plads til alle men ikke til alt høj faglighed i trygge rammer skolen ud i verden verden ind i et godt sted at være et godt sted skolen at lære Der tages afsæt i følgende definition: Principper

Læs mere

Vi gør brug af differentieret undervisning, og elever der har behov tilbydes et fagligt løft.

Vi gør brug af differentieret undervisning, og elever der har behov tilbydes et fagligt løft. Indskolingen Faglighed med kreativitet. Vi lægger stor vægt på forskellige arbejds- og samarbejdsformer for at eleverne kan agere i det kreative læringsmiljø. Kreativ undervisning kan eksempelvis være

Læs mere

INFORMATION & KOMMUNIKATION

INFORMATION & KOMMUNIKATION INFORMATION & KOMMUNIKATION PILEGÅRDSSKOLEN INFORMATION OG KOMMUNIKATION MELLEM SKOLE OG HJEM Denne folder er vedtaget af skolebestyrelsen og henvender sig både til personale og forældre på Pilegårdsskolen.

Læs mere

Principper for skole-hjemsamarbejde på Marstal Skole.

Principper for skole-hjemsamarbejde på Marstal Skole. Side 1 Principper for skole-hjemsamarbejde på Marstal Skole. Hvad siger loven: Bekendtgørelse af lov om folkeskolen Kapitel 1 Folkeskolens formål 1. Folkeskolen skal i samarbejde med forældrene give eleverne

Læs mere

Trivselspolitik for Vejlebro

Trivselspolitik for Vejlebro Indholdsfortegnelse: 1. Formål 2. Ordensregler 3. Handleplan mod mobning 4. Elever der forstyrrer undervisningen 5. Mulighed for særlige tiltag 1. Formål Trivselspolitik for Vejlebro Med trivselspolitikken

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden. 2. Kort nyt fra dagtilbuddet. Aarhus Kommune, Børn og Unge. Vejlby Dagtilbud

1. Godkendelse af dagsorden. 2. Kort nyt fra dagtilbuddet. Aarhus Kommune, Børn og Unge. Vejlby Dagtilbud Aarhus Kommune, Børn og Unge Vejlby Dagtilbud Børnehuset Frijsenborgvej, Lindehuset, Gadekæret, Børnehuset Næringen, Valmuen, Børnehuset på Kanten, Krudtuglen Dagtilbudsleder Kristine Schroll Frijsenborgvej

Læs mere

Indskolingen 0.-3. klasse - læring, trivsel og glæde

Indskolingen 0.-3. klasse - læring, trivsel og glæde Indskolingen 0.-3. klasse - læring, trivsel og glæde Når børn starter i skole, glæder de sig til at lære nyt og få nye udfordringer. Langt de fleste børn er vant til at gå i børnehave og er dermed vant

Læs mere

Arbejdet med skolereformen på Nærum Skole

Arbejdet med skolereformen på Nærum Skole Nærum Skole Børne- og Skoleudvalget har derfor bedt om en samlet status på deres næste møde d. 3. Juni. Jeg har derfor brug for en kort status fra jer alle i forhold til nedennævnte områder (2-3 linjer

Læs mere

Skolebestyrelsesvalg 2015 NORDVESTSKOLEN

Skolebestyrelsesvalg 2015 NORDVESTSKOLEN Skolebestyrelsesvalg 2015 1 NORDVESTSKOLEN 1 Et vigtigt valg Så er strukturen på plads i Hjørring Kommune og NORDVESTSKOLEN er en realitet. Det betyder også, at der skal vælges ny skolebestyrelse. Har

Læs mere

Sådan samarbejder vi

Sådan samarbejder vi Sådan samarbejder vi Skole-hjem samarbejdet på mellemtrinet på Sølvgades Skole 1 Velkommen til mellemtrinet på Sølvgades Skole På Sølvgades Skole ønsker vi et godt og tillidsfuldt samarbejde mellem skole

Læs mere

Skolebestyrelsen for Skovboskolen og Gørslev Skole

Skolebestyrelsen for Skovboskolen og Gørslev Skole Skolebestyrelsen for Skovboskolen og Gørslev Skole Den 13.1. 2015 kl.18.30-21.00 Mødested Skovboskolen, mødelokale K2 Note Der vil være brød, pålæg mv. Dirigent: Linda Andersen Referent: Pia Fürst Pkt.

Læs mere

a) Formanden: Der er kommet trafikoptegninger på Rungstedvej. På Stolbergsvej sker der også noget.

a) Formanden: Der er kommet trafikoptegninger på Rungstedvej. På Stolbergsvej sker der også noget. Referat Emne: Skolebestyrelsen Sted: Skolens kontor Dato: Tirsdag d. 3.12.13 kl. 18.30 21.00 Deltagere: Tina Buhl, Hans Henrik Heidesleben, Klaus Kolberg, Jens Christian Britze, Frederik Thalbitzer, Per

Læs mere

Kort præsentation af kandidater. Skolebestyrelsesvalg 2014 Tingstrup Skole

Kort præsentation af kandidater. Skolebestyrelsesvalg 2014 Tingstrup Skole Kort præsentation af kandidater Skolebestyrelsesvalg 2014 Tingstrup Skole Skolebestyrelsesvalg 2014 På valgmødet i april var der 9 forældre, der meldte sig som kandidater til skolebestyrelsesvalget. En

Læs mere

HAR DU HAFT EN GOD DAG I SKOLEN?

HAR DU HAFT EN GOD DAG I SKOLEN? HAR DU HAFT EN GOD DAG I SKOLEN? HAR DU HAFT EN GOD DAG I SKOLEN? Det har du nemlig lov til Ved du, at der er en lov, der handler om, hvordan du har det i skolen? Det er der, og den hedder Undervisningsmiljøloven.

Læs mere

- og forventninger til børn/unge, forældre og ansatte

- og forventninger til børn/unge, forældre og ansatte Trivselsplan - og forventninger til børn/unge, forældre og ansatte I Vestsalling skole og dagtilbud arbejder vi målrettet for at skabe tydelige rammer for samværet og har formuleret dette som forventninger

Læs mere

Dagsorden: 1. Godkendelse af referat Husk referat til elevrådsrepræsentanterne! Referat godkendt.

Dagsorden: 1. Godkendelse af referat Husk referat til elevrådsrepræsentanterne! Referat godkendt. Dagsorden Emne: Skolebestyrelsesmøde Sted: Skolens kontor Dato: Torsdag d. 14.11.13 kl. 18.30 21.00 Deltagere: Jens Christian Britze, Frederik Thalbitzer, Per Høxbroe, Henrik Toft, Birgitte Dyreborg, Mikael

Læs mere

Fåborgvej 60 5762 Vester Skerninge Tlf.: 62 23 61 00. Skolebakken 6, Ollerup 5762 Vester Skerninge Tlf.: 62 23 61 60. vestermarkskolen@svendborg.

Fåborgvej 60 5762 Vester Skerninge Tlf.: 62 23 61 00. Skolebakken 6, Ollerup 5762 Vester Skerninge Tlf.: 62 23 61 60. vestermarkskolen@svendborg. Fåborgvej 60 5762 Vester Skerninge Tlf.: 62 23 61 00 Skolebakken 6, Ollerup 5762 Vester Skerninge Tlf.: 62 23 61 60 vestermarkskolen@svendborg.dk www.vester-markskolen.dk Vestermarkskolen Vestermarkskolen

Læs mere

tænketank danmark - den fælles skole

tænketank danmark - den fælles skole NYHEDSBREV NR. 20 SOMMER 16 tænketank danmark - den fælles skole INDHOLD Nyt fra bestyrelsen Nyt fra bestyrelsen Indlæg fra Elisa Bergmann, BUPL Indlæg fra Mette Witt-Hagensen, Skole og Forældre Indlæg

Læs mere

I. Forældreinddragelse på Vesterbro Ny Skole - overblik

I. Forældreinddragelse på Vesterbro Ny Skole - overblik I. Forældreinddragelse på Vesterbro Ny Skole - overblik Hvem Organisering Hvad kan de? Hvordan deltager jeg? Skolebestyrelsen Bestyrelsesmøder (10 årlige) Arbejdsgrupper & udvalg Sætte mål, lave principper,

Læs mere

Skolebestyrelsesmøde 9.4.14 kl. 18.00 21.00 på Vemmedrup Skole

Skolebestyrelsesmøde 9.4.14 kl. 18.00 21.00 på Vemmedrup Skole Afbud til Lisa: Lisa (Skolerådsmøde), Jonas, Henriette, Torben, Bo, Birgit, Jeanette, elevråd Deltagere: Lotte, Louise, Carsten, Lauge 1) Godkendelse og underskrive referat fra sidste møde 2) Meddelelser:

Læs mere

Gensidige forventninger om samarbejde mellem skole og hjem

Gensidige forventninger om samarbejde mellem skole og hjem Gensidige forventninger om samarbejde mellem skole og hjem Amager Fælled Skole er en skole med en vilje til at møde elever og forældre med respekt og en vilje til at dyrke mangfoldigheden. Men også en

Læs mere

Samspillet GIV PLADS TIL ALLE LÆRERVEJLEDNING TIL INDSKOLINGEN DEL DINE FIDUSER

Samspillet GIV PLADS TIL ALLE LÆRERVEJLEDNING TIL INDSKOLINGEN DEL DINE FIDUSER DEL DINE FIDUSER GIV PLADS TIL ALLE LÆRERVEJLEDNING TIL INDSKOLINGEN Samspillet 9 ud af 10 forældre mener, at debat om børnenes trivsel og problemer i klassen er det vigtigste indhold på et forældremøde.

Læs mere

Møde i skolebestyrelsen Mandag den 5. oktober kl. 19.00 21.30 på Hedegårdsskolen

Møde i skolebestyrelsen Mandag den 5. oktober kl. 19.00 21.30 på Hedegårdsskolen Møde i skolebestyrelsen Mandag den 5. oktober kl. 19.00 21.30 på Hedegårdsskolen Indkaldte: Brian Lentz, Heidi H. Nielsen, Lone Hougesen, Helle Bønnelykke, Jan Mogensen, Michael Yde Nielsen, Bjarke Bjerg,

Læs mere

RETNINGSLINIER FOR SKOLE-HJEM SAMARBEJDET PÅ SOLBJERGSKOLEN

RETNINGSLINIER FOR SKOLE-HJEM SAMARBEJDET PÅ SOLBJERGSKOLEN RETNINGSLINIER FOR SKOLE-HJEM SAMARBEJDET PÅ SOLBJERGSKOLEN På Solbjergskolen arbejder vi for en åben, tillidsfuld og ærlig dialog mellem forældre, elever og skolens medarbejdere. Målet er, at eleverne

Læs mere

Vesthimmerlands Naturfriskole og Naturbørnehave

Vesthimmerlands Naturfriskole og Naturbørnehave Vesthimmerlands Naturfriskole og Naturbørnehave et valg for dit barn Naturbørnehave Kære forældre Med dette materiale, vil vi gerne invitere dig og dit barn ind i Vesthimmerlands Naturfriskoles verden.

Læs mere

REFERAT FRA SKOLEBESTYRELSESDAG

REFERAT FRA SKOLEBESTYRELSESDAG Returadresse: Herfølge Skole Billesborgvej 1, 4681 Herfølge REFERAT FRA SKOLEBESTYRELSESDAG den: 29. januar 2011 kl. 9.00-14.00. Dato Deltagere: Afbud: Sted: Skolebestyrelsen Nicolai, Mette, Rasmus Personalerummet

Læs mere

Vindinge Skole Dagsorden til skolebestyrelsesmøde.

Vindinge Skole Dagsorden til skolebestyrelsesmøde. 1 Vindinge Skole Dagsorden til skolebestyrelsesmøde. Dato: Tirsdag den 18. november 2014 kl. 18.30 til 21.00. Sted: Lærerværelset, Vindinge Skole, indgang i hjørnet ved lærerværelset/kontoret Referent:

Læs mere

Sådan samarbejder vi

Sådan samarbejder vi Sådan samarbejder vi Skole-hjem samarbejdet i indskolingen på Sølvgades Skole 1 Velkommen til indskolingen på Sølvgades Skole På Sølvgades Skole ønsker vi et godt og tillidsfuldt samarbejde mellem skole

Læs mere

Vordingborg Kommune. Kulsbjerg Skole. Skolebestyrelse. 18.15 Mødestart 21.00 Møde slut Afdeling Stensved, Skolevej 1, Stensved

Vordingborg Kommune. Kulsbjerg Skole. Skolebestyrelse. 18.15 Mødestart 21.00 Møde slut Afdeling Stensved, Skolevej 1, Stensved Vordingborg Kommune Kulsbjerg Skole Skolebestyrelse Dato 19. november 2012 Tidspunkt Sted 18.00 Spisning 18.15 Mødestart 21.00 Møde slut Afdeling Stensved, Skolevej 1, Stensved Mødeleder/klummeskribent

Læs mere

Skolebus Prebens Minibusser og Movia. Skoleåret 2014/15

Skolebus Prebens Minibusser og Movia. Skoleåret 2014/15 Skolebus Prebens Minibusser og Movia Skoleåret 2014/15 Side 2 Kære forældre Velkommen til et nyt skoleår. I denne folder kan I læse om mulighederne for befordring af elever mellem skole og hjem. Skolebus

Læs mere

Tilsynserklæring for Ådalens Privatskole 2015

Tilsynserklæring for Ådalens Privatskole 2015 1. Indledning Denne tilsynserklæring er udarbejdet af tilsynsførende Lisbet Lentz, der er certificeret til at føre tilsyn med frie grundskoler. Vurderingerne i erklæringen bygger på data, som jeg har indsamlet

Læs mere

Skovvangskolen Poppelvej 1A 3450 Allerød Tlf.: 4813 3200 Fax: 4813 3201 E-mail: skovvangskolen@alleroed.dk www.skovvang-skolen.dk

Skovvangskolen Poppelvej 1A 3450 Allerød Tlf.: 4813 3200 Fax: 4813 3201 E-mail: skovvangskolen@alleroed.dk www.skovvang-skolen.dk Skolebestyrelsesmøde Skovvangsskolen 28. maj 2008 Referat Skovvangskolen Poppelvej 1A 3450 Allerød Tlf.: 4813 3200 Fax: 4813 3201 E-mail: skovvangskolen@alleroed.dk www.skovvang-skolen.dk Til stede: Anne

Læs mere

Regler for læring og samvær

Regler for læring og samvær Regler for læring og samvær Indholdsfortegnelse: 1 RESPEKT... 3 2 SKOLENS FORVENTNINGER... 3 2.1 LÅN AF SKOLENS BÆRBARE COMPUTERE... 5 2.2 BRUG AF VIDEO, BILLEDER OG LYD... 5 2.3 RYGNING OG RUSMIDLER...

Læs mere

Velkommen til Molevitten Fritidshjemmet Trekløveren

Velkommen til Molevitten Fritidshjemmet Trekløveren Velkommen til Molevitten Fritidshjemmet Trekløveren 1 Hej Alle børn og voksne på fritidshjemmet, vil hermed ønske dig velkommen til fritidshjemmet. På fritteren er vi 30 skolebørn og 20 førskolebørn. De

Læs mere

Referatet Skolebestyrelsen

Referatet Skolebestyrelsen Referatet Skolebestyrelsen Sted: Skolens kontor Dato: Mandag d. 25.08.14 Kl. 18.30-21.00 Deltagere: Birgitte Dyreborg, Jens-Christian Britze, Klaus Kolberg, Frederik Thalbitzer, Anja Leschly, Peter H.

Læs mere

Skolebestyrelsesmøde Kirke Hyllinge skole Torsdag den 15.august 2013 kl.19-21. På lærerværelset..

Skolebestyrelsesmøde Kirke Hyllinge skole Torsdag den 15.august 2013 kl.19-21. På lærerværelset.. 1. Godkendelse af referat Godkendt 2. Godkendelse af dagsorden Godkendt. Punkt 14 skal højere op for fremtiden. 3. Nyt fra elevrådene Intet 4. AKT- området. Christina Halsted AKT lærer på skolen holder

Læs mere

Kontraktstyring Målopfyldelse for mål 2011 (målskema 8)

Kontraktstyring Målopfyldelse for mål 2011 (målskema 8) Kontraktstyring Målopfyldelse for mål 2011 (målskema 8) PPR 2011-2012 Nr. 1 Mål Målemetode Resultater fra måling af målet Kommentarer og erfaringer Inklusion: Fokus på børn med særlige forudsætninger Der

Læs mere

Hanssted Skoles principper for skole-hjem-samarbejdet

Hanssted Skoles principper for skole-hjem-samarbejdet Hanssted Skoles principper for skole-hjem-samarbejdet [princip 1] Princip for kommunikation mellem skole og hjem Formål: Princippet for kommunikation mellem skole og hjem skal sikre, at skolen og forældrene

Læs mere

Distriktsskole Smørum

Distriktsskole Smørum Dagsorden m/ referat d. 30.9.2015 på Afdeling Balsmoseskolen Forum: Skolebestyrelsesmøde Mødedeltagere: Forældrevalgte: Martin Kaag, Jeppe Krag, Jens Skov, Ane Hag, Peter Egemose Grib, Stephan Grubbe Sølby,

Læs mere

Kvalitetsredegørelse Høsterkøb skole 2014. [Forside overskrift 2- max 2 linjer]

Kvalitetsredegørelse Høsterkøb skole 2014. [Forside overskrift 2- max 2 linjer] Kvalitetsredegørelse Høsterkøb skole 2014 [Forside overskrift 2- max 2 linjer] Da resultaterne for nationale test ikke må offentliggøres er de fjernet fra redegørelsen. 1. Indledning Kvalitetsredegørelsen

Læs mere

Princip for Skolehjemsamarbejdet Søndre Skole Maj 2018

Princip for Skolehjemsamarbejdet Søndre Skole Maj 2018 Princip for Skolehjemsamarbejdet Søndre Skole Maj 2018 Et godt skolehjemsamarbejde er med til at skabe gode betingelser for den enkelte elevs læring og trivsel samt for undervisningsmiljøet i klassen og

Læs mere

Velkommen. Med denne lille velkomstpjece vil vi give dig og dit barn lidt praktiske oplysninger.

Velkommen. Med denne lille velkomstpjece vil vi give dig og dit barn lidt praktiske oplysninger. Velkommen VELKOMMEN TIL BØRNEHUSET WIEMOSEN Du og dit barn ønskes velkommen til Børnehuset Wiemosen. Vi glæder os til samarbejdet med jer og håber I vil befinde jer rigtig godt her hos os. Med denne lille

Læs mere

Dagsorden og referat af

Dagsorden og referat af Skole og Familie Birkerød Skole Dagsorden og referat af Skolebestyrelsesmøde Tirsdag den 30. oktober 2012 kl. 19.00 21.30 Mødested: Konferencen, M1 Birkerød Parkvej 12 3460 Birkerød www.birkerødskole.dk

Læs mere

Skolebestyrelsen har udviklet principper for skolehjem- samarbejdet på Gerbrandskolen

Skolebestyrelsen har udviklet principper for skolehjem- samarbejdet på Gerbrandskolen Skolebestyrelsen har udviklet principper for skolehjem- samarbejdet på Gerbrandskolen Formålet med skole hjem-samarbejdet på Gerbrandskolen er at skabe den bedst mulige kontakt mellem skole og hjem til

Læs mere

Inklusionscenteret for Læsning på Balleskolen byder dig velkommen i LÆS3 (i daglig tale kaldet 9D)

Inklusionscenteret for Læsning på Balleskolen byder dig velkommen i LÆS3 (i daglig tale kaldet 9D) Balleskolen Balle Kirkevej 120 8600 Silkeborg telefonnummer: 89 70 21 00 E-mail: balleskolen@silkeborg.dk Klasselærer: Anne Riehm Sørensen (AR) Telefon: 24 27 03 08 E-mail: anne@riehm.dk Sekundærlærer:

Læs mere

Tilsyn med privatskoler

Tilsyn med privatskoler KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og ungeforvaltningen Område Nørrebro Griffeldtsgade 44, opg. 2, 2. Sal 2200 København N Tilsyn med privatskoler 1. Oplysninger om skolen A. Skolens navn og adresse: Iqra Privatskole

Læs mere

Referat: Deltagere: Christopher, Betty, Mette, Nina, Hanne, Lisbet, Allan, Karin, Ulla

Referat: Deltagere: Christopher, Betty, Mette, Nina, Hanne, Lisbet, Allan, Karin, Ulla Skolebestyrelsesmøde tirsdag den 11.12.2012 kl 17 Deltagere: Christopher, Betty, Mette, Nina, Hanne, Lisbet, Allan, Karin, Ulla 1. Flytning Forskellige dage og arrangementer gennemgås Orientering om plan

Læs mere

VESTBJERG SKOLE Bakmøllevej 280, 9380 Vestbjerg

VESTBJERG SKOLE Bakmøllevej 280, 9380 Vestbjerg Princip om samarbejde mellem skole og hjem PRINCIPPET: I henhold til folkeskoleloven forventes et tæt og konstruktivt samarbejde mellem skole og hjem. Et samarbejde, der er præget af dialog, medansvar,

Læs mere

Velkommen i Børnehuset Molevitten

Velkommen i Børnehuset Molevitten Velkommen i Børnehuset Molevitten FRITIDSHJEMMET PALETTEN KRIDTHUSET VELKOMMEN i Børnehuset Molevitten. Bestyrelsen og medarbejderne ser samarbejdet mellem forældre og pædagoger som en af de mest betydningsfulde

Læs mere

Velkommen til vuggestuen

Velkommen til vuggestuen Velkommen til vuggestuen I Børnehuset kogletræet Kære Vi byder dig og din familie velkommen i Børnehuset Kogletræet. Vi glæder os til at lære dig og din familie at kende. Du skal starte på og Skal være

Læs mere

Du skal være optaget af hvad der interesser børnene og hvordan børn lærer på forskellige måder. Du skal have læring for øje i de små ting der sker.

Du skal være optaget af hvad der interesser børnene og hvordan børn lærer på forskellige måder. Du skal have læring for øje i de små ting der sker. En eventyrlig begyndelse. Nu skal jeg fortælle dig en historie, som jeg har hørt, da jeg var lille, og hver gang jeg siden har tænkt på den, synes jeg at den blev meget kønnere; for det går med historier

Læs mere

Kommunikationsstrategi på Korup Skole

Kommunikationsstrategi på Korup Skole Kommunikationsstrategi på Korup Skole Skolens hverdag fungerer bedst, når den er baseret på et respektfuldt samarbejde mellem skolens personale, elever og forældre. En kvalificeret kommunikation og information

Læs mere

- et informationsbrev fra ledelsen

- et informationsbrev fra ledelsen MÆLKEVEJEN JUNI 2015 - et informationsbrev fra ledelsen Storforældremøde afholdt d. 26.05.15. Aftenens tema var Vi Vil Alle Være Her, og valget af dette tema for et møde for alle forældre var en udløber

Læs mere

PJECE TIL FORÆLDRE OM AT VÆRE I FORÆLDRERÅD

PJECE TIL FORÆLDRE OM AT VÆRE I FORÆLDRERÅD PJECE TIL FORÆLDRE OM AT VÆRE I FORÆLDRERÅD Kære forælder Velkommen som forældrerådsrepræsentant i dit barns institution. Som Rådmand for Børn og Unge vil jeg gerne takke for dit engagement i forældrerådet

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde lørdag d. 17. januar 2015 kl. 13.00 i klublokalet i Herrestrup.

Referat fra bestyrelsesmøde lørdag d. 17. januar 2015 kl. 13.00 i klublokalet i Herrestrup. FK Odsherred Bestyrelse Referat fra bestyrelsesmøde lørdag d. 17. januar 2015 kl. 13.00 i klublokalet i Herrestrup. Tilstede: Torben Møller Brian V. Madsen Linette S. Mortensen Kirsten Harthimmer Jørgen

Læs mere

Vi byder dig rigtig hjerteligt velkommen i skolefritidsordningen Augustenborg. Her vil du foruden børnene, møde

Vi byder dig rigtig hjerteligt velkommen i skolefritidsordningen Augustenborg. Her vil du foruden børnene, møde Kære Vi byder dig rigtig hjerteligt velkommen i skolefritidsordningen Augustenborg. Du skal gå på gruppe Her vil du foruden børnene, møde Vi har lavet denne folder, så du sammen med mor/far kan læse om

Læs mere

Nyhedsbrev. Tilbageblik på et fantastisk skoleår. Artikler af særlig interesse:

Nyhedsbrev. Tilbageblik på et fantastisk skoleår. Artikler af særlig interesse: Juni 2009 Nyhedsbrev Artikler af særlig interesse: ForældreIntra2 Profilanalyse Tilbageblik på et fantastisk skoleår Indhold: Tines leder side 1 ForældreIntra side 2 Profilanalyse side 3 Datoer side 4

Læs mere

Mange mennesker er ikke parate til at forholde sig til sorg og død. I afmagt vælges derfor den eneste løsning, som ikke duer... nemlig at lade som

Mange mennesker er ikke parate til at forholde sig til sorg og død. I afmagt vælges derfor den eneste løsning, som ikke duer... nemlig at lade som Mange mennesker er ikke parate til at forholde sig til sorg og død. I afmagt vælges derfor den eneste løsning, som ikke duer... nemlig at lade som ingenting. Det er det værste man kan gøre. Indholdsfortegnelse

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde torsdag d. 9. juni 2011 kl. 19.00-22:00

Referat af bestyrelsesmøde torsdag d. 9. juni 2011 kl. 19.00-22:00 Referat af bestyrelsesmøde torsdag d. 9. juni 2011 kl. 19.00-22:00 Mødedeltagere: Lene Lise (LL), Shaddie Mackeprang (SM), Anja Valhøj (ANV), Pernille Jespersen (PJ), Peter Hansen (PH), Jens Johansen (JJ),

Læs mere

STYRELSESVEDTÆGT FOR AALBORG KOMMUNALE SKOLEVÆSEN. Januar 2015

STYRELSESVEDTÆGT FOR AALBORG KOMMUNALE SKOLEVÆSEN. Januar 2015 STYRELSESVEDTÆGT FOR AALBORG KOMMUNALE SKOLEVÆSEN Januar 2015 Det følger af folkeskolelovens 41, at byrådet efter indhentet udtalelse fra skolebestyrelserne skal fastsætte en vedtægt for styrelsen af Aalborg

Læs mere

Skolen på la Cours Vej

Skolen på la Cours Vej Skolen på la Cours Vej NYHEDSBREV JUNI 2013 Kære forældre Nu står sommerferien nærmest for døren og endnu et skoleår er ved at rinde ud. Det er derfor tid til lidt nyt fra os på skolen. Set over en bred

Læs mere

Skole/hjem samarbejde på Engstrandskolen

Skole/hjem samarbejde på Engstrandskolen Skole/hjem samarbejde på Engstrandskolen Indhold Engstrandskolens principper for skole/hjem samarbejde Skole/hjem samtaler Skole/hjem aktiviteter for hele skolen Skole/hjem aktiviteter for den enkelte

Læs mere

Principper for God kommunikation og samarbejde på Ordrup Skole

Principper for God kommunikation og samarbejde på Ordrup Skole Principper for God kommunikation og samarbejde på Ordrup Skole Principper Vi mødes i de forskellige fora, når det er relevant og efter behov. Som udgangspunkt afholder vi forældremøde og skole-hjemsamtale

Læs mere

Indkaldt. Afbud. Mødeleder Lene Magnussen Referent Henning 23/9, 22/10, 3/12, 12/1, 28/1, 10/2, 18/3, 23/4, 18/5, 17/6 Fremmødt. Møderække.

Indkaldt. Afbud. Mødeleder Lene Magnussen Referent Henning 23/9, 22/10, 3/12, 12/1, 28/1, 10/2, 18/3, 23/4, 18/5, 17/6 Fremmødt. Møderække. Indkaldt Møderække Skolebestyrelsesmøde Referat Onsdag den 18.3.2015 kl. 18.30 21.30 Lene Magnussen, Christian Lundegaard Nielsen, Kirsten Munch Andersen, Henrik Bak Jeppesen, Annette Legradi, Lasse Bak,

Læs mere

Referat. Skolebestyrelsesmøde på Nymarkskolen

Referat. Skolebestyrelsesmøde på Nymarkskolen Referat Skolebestyrelsesmøde på Nymarkskolen Mødedato og tid Onsdag den 30. Maj 2012 kl. 19.00 Møde nr. 20 Mødelokale Lokale 82 Åbne sager Lukkede sager Forplejning Kaffe/the/sodavand Bestyrelsen Mødt

Læs mere

Skole-hjemsamarbejdet på Rødovre Skole

Skole-hjemsamarbejdet på Rødovre Skole Skole-hjemsamarbejdet på Rødovre Skole Skole-hjemsamarbejdet er afgørende for at eleverne udvikler sig mest muligt. Derfor har Rødovre Skole udarbejdet følgende retningslinjer, der beskriver: 1. Princip

Læs mere

Præsentation. Thomas Petersen Konsulent skoleområdet Solrød Kommune

Præsentation. Thomas Petersen Konsulent skoleområdet Solrød Kommune Velkommen Præsentation Thomas Petersen Konsulent skoleområdet Solrød Kommune Lærer 10 år Skolebestyrelsesmedlem 5 år. Ungdomsskoleleder Erhvervsleder Chef og underviser i læring.dk Teamsamarbejde som professionel

Læs mere

Krabber og Søstjerner

Krabber og Søstjerner Krabber og Søstjerner Telefonnummer: 76 16 64 90 Mail: gudl@esbjergkommune.dk www.tarphagevej.esbjergkommune.dk Kære nye forældre Personalet ønsker med denne lille pjece at byde dig/jer som forældre velkommen,

Læs mere

For møde nr. 4 SKOLEBESTYRELSEN. Torsdag den 18. december 2014. Kl. 17.00 ca. 21.00 Julefrokost fra kl. 19.00

For møde nr. 4 SKOLEBESTYRELSEN. Torsdag den 18. december 2014. Kl. 17.00 ca. 21.00 Julefrokost fra kl. 19.00 Dagsorden For møde nr. 4 SKOLEBESTYRELSEN Torsdag den 18. december 2014 Kl. 17.00 ca. 21.00 Julefrokost fra kl. 19.00 Mødelokale 2 i Grøn Fløj, Mølholm Skole ÅBEN DAGSORDEN:... 17 SAGER TIL EFTERRETNING:...

Læs mere

Læreplaner i Børnehaven Kornvænget.

Læreplaner i Børnehaven Kornvænget. Læreplaner 2013 Læreplaner i Børnehaven Kornvænget. Baggrund: I år 2004 blev der fra ministeriets side, udstukket en bekendtgørelse om pædagogiske læreplaner i alle dagtilbud. Det var seks temaer, der

Læs mere

Kornmarkskolen respekt tillid nærvær

Kornmarkskolen respekt tillid nærvær Kornmarkskolen respekt tillid nærvær 6. marts 2013 Referat fra skolebestyrelsesmøde Tirsdag den 19.02.13 kl. 19.00-21.30 I Skævinge afdeling, mødelokale Deltagere: Dorte Seir Petersen, Martin Wendrich,

Læs mere

Månedsinformation. Skole og SFO

Månedsinformation. Skole og SFO Månedsinformation Skole og SFO Maj 2014 Siden sidst Kære forældre på Karup Skole og andre interesserede. Hermed følger skoleårets næstsidste månedsinformation. Arbejdet med skolereformen. Ledelsen og personalet

Læs mere

Oversigt over fravalgt lektiehjælp og skolernes orientering om lektiehjælp Fravalgt lektiehjælp Skole Antal elever I %

Oversigt over fravalgt lektiehjælp og skolernes orientering om lektiehjælp Fravalgt lektiehjælp Skole Antal elever I % Oversigt over fravalgt lektiehjælp og skolernes orientering om lektiehjælp Skole Bakkeskolen 112 40% Bakkevejens skole 181 36% Emnet skal behandles på skolebestyrelsesmøde på onsdag. Derfor er info ikke

Læs mere

Storebørnsgruppen for kommende skolebørn i Afdeling Mariesminde. Skoleparat - parat til livet

Storebørnsgruppen for kommende skolebørn i Afdeling Mariesminde. Skoleparat - parat til livet Personlige Kompetencer Sætte ord på følelser, eller det der er svært. Bidrage med egen fantasi i legen, komme med små input. Udtrykke sig via sprog og gå i dialog. Vælge til og fra. Drage omsorg for andre

Læs mere

BørneHuset Troldehøj Forældrefolderen

BørneHuset Troldehøj Forældrefolderen BørneHuset Troldehøj Forældrefolderen 2 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 Velkommen i Troldehøj... 4 Hverdagen i Troldehøj... 5 Kort om Troldehøj... 6 Åbningstid... 7 Indkøring af nye børn...

Læs mere

Referat. Deadline. Status. Ansvarlig. og beføjelser meget kort.

Referat. Deadline. Status. Ansvarlig. og beføjelser meget kort. Referat Mødedato: 3. oktober 2012 kl. 17.30 i Villa Villakulla Mødedeltagere: Personale: Mette og Betina Forældre: Casper, Louise, Kaisa, Lisbeth, Mona, Sofie, Marianne og Rikke Afbud: Nadja, Lars og Nina

Læs mere

Tingstrup Skoles SFO er organiseret i to afdelinger, 0. 1. klasse og 2. 3. klasse.

Tingstrup Skoles SFO er organiseret i to afdelinger, 0. 1. klasse og 2. 3. klasse. Mål- og indholdsbeskrivelse SFO-Tingstrup Skole Målet for arbejdet i Tingstrup Skoles SFO er, at personalet i samarbejde med forældrene og det øvrige personale i indskolingen skaber trygge rammer, hvor

Læs mere

Bestyrelsesreferat for Århus Privatskoles bestyrelse

Bestyrelsesreferat for Århus Privatskoles bestyrelse Bestyrelsesmøde nr. 59 Mødedato 16. januar 2014 Referat godkendt og udsendt d. 27. januar 2014 Deltagere: Frederique, Christoffer, Helge, Marianne, Anne Dorte, Anne Vibeke og Anja Afbud: Gitte DAGSORDEN

Læs mere

Årsmøde 2013/14. Lynghøjskolen 10. juni 2014 i lokale 81/82

Årsmøde 2013/14. Lynghøjskolen 10. juni 2014 i lokale 81/82 Årsmøde 2013/14 Lynghøjskolen 10. juni 2014 i lokale 81/82 Dagsorden for årsmødet (18:00 20:30) Intro og velkomst (5 minutter) Årsberetning ved formand (10 minutter) Ny folkeskolereform hvordan bliver

Læs mere

Forældreperspektiv på Folkeskolereformen

Forældreperspektiv på Folkeskolereformen Forældreperspektiv på Folkeskolereformen Oplæg v/ personalemøde på Hareskov Skole d. 23. januar 2014 Tak fordi jeg måtte komme jeg har glædet mig rigtig meget til at få mulighed for at stå her i dag. Det

Læs mere

Psykiatri og Handicap

Psykiatri og Handicap Psykiatri og Handicap Tilsynsrapport Bofællesskabet Bregnerødvej 55-57 28. maj 2008 1 A. Faktiske oplysninger, vurdering, anbefalinger m.v. Tilbuddet. Bofællesskabet Bregnerødvej 55 Bregnerødvej 55 3460

Læs mere

REBILD KOMMUNE. Handicaprådet. Referat Mandag den 19. maj 2014, kl. 16:30

REBILD KOMMUNE. Handicaprådet. Referat Mandag den 19. maj 2014, kl. 16:30 REBILD KOMMUNE Handicaprådet Referat Mandag den 19. maj 2014, kl. 16:30 Mødested: Administrationsbygningen i Nørager Jernbanegade 13, 9610 Nørager Mødelokale: Mødelokale 1 Afbud: Fraværende: Annette Søegaard

Læs mere

Kirkeskolens. Håndbog for Klasseforældreråd. Kære forældre på Kirkeskolen!

Kirkeskolens. Håndbog for Klasseforældreråd. Kære forældre på Kirkeskolen! s Håndbog for Klasseforældreråd Kære forældre på! I skolebestyrelsen lægger vi stor vægt på, at der i hver klasse vælges et Klasseforældreråd. Jeres vigtigste opgave som klasseforældreråd er at sikre klassens

Læs mere

Referat. Møde i Handicaprådet i Lejre Kommune. Dagsorden: Mandag den 15. februar 2016 kl. 17.00-19.00

Referat. Møde i Handicaprådet i Lejre Kommune. Dagsorden: Mandag den 15. februar 2016 kl. 17.00-19.00 Referat Møde i Handicaprådet i Lejre Kommune Mandag den 15. februar 2016 kl. 17.00-19.00 Medlemmer: Carsten Helles Rasmussen (formand) Udvalget for Børn & Ungdom Leif V. Nielsen Udvalget for Social, Sundhed

Læs mere

Skolelederen juni 2014... s. 2. Løsnings Skoles legepatrulje på kursus... s. 6. Hilsen fra Skolebestyrelsen juni 2014... s. 7

Skolelederen juni 2014... s. 2. Løsnings Skoles legepatrulje på kursus... s. 6. Hilsen fra Skolebestyrelsen juni 2014... s. 7 Indhold Skolelederen juni 2014... s. 2 Løsnings Skoles legepatrulje på kursus... s. 6 Hilsen fra Skolebestyrelsen juni 2014... s. 7 Legepatruljen på tur på Vejle Idrætshøjskole 15. maj 2014 Skolenyt jul

Læs mere

SKOLEBESTYRELSEN Marbækskolen

SKOLEBESTYRELSEN Marbækskolen SKOLEBESTYRELSEN Marbækskolen Dagsorden til skolebestyrelsens møde Onsdag den 24. oktober 2007 kl. 18.30 21.00 (Morten klargør lokalet) Medlemmer: Jette Christensen Inge Geertsen Marina Lund - afbud Liselotte

Læs mere

Velkommen til Myretuen/Klubben

Velkommen til Myretuen/Klubben Velkommen til Myretuen/Klubben Myretuen er Klostermarksskolens SFO. Vores børn er fordelt på 0. kl. 3. kl. Vi har til huse i Klostermarksskolens indskolingsbygningen. Klubben er Klostermarksskolens ungdomstilbud

Læs mere

Håndbog for U11 Drenge Forår 2011

Håndbog for U11 Drenge Forår 2011 Håndbog for U11 Drenge Forår 2011 Målsætningen for U11 Drenge er, at alle drengene bliver tilgodeset på det niveau og med de behov de har - fokus på eliten såvel som på bredden. Derudover skal der arbejdes

Læs mere

Indskolingen på Randers Realskole. børnehaveklasse

Indskolingen på Randers Realskole. børnehaveklasse Indskolingen på Randers Realskole 1. klasses undervisning - lige fra børnehaveklasse 1 Udvikling med tradition Selvom Randers Realskole er blandt landets største skoler, så fungerer indskolingen i en lille,

Læs mere

Sammendrag af uanmeldte tilsyn 2012. De uanmeldte tilsyn er gennemført i perioden september til november 2012:

Sammendrag af uanmeldte tilsyn 2012. De uanmeldte tilsyn er gennemført i perioden september til november 2012: Sammendrag af uanmeldte tilsyn 2012 De uanmeldte tilsyn er gennemført i perioden september til november 2012: Indledning: Dagtilbudsloven 5 beskriver at: Kommunalbestyrelsen skal føre tilsyn med indholdet

Læs mere

Skolebestyrelsesmøde

Skolebestyrelsesmøde Skolebestyrelsesmøde Referat af møde Den 14. marts 2016 kl. 15.30-21.00 Afdeling Falkenborg MØDEDELTAGERE Kasper Thorsen Tanja Jakobsen Jens-Jørgen Mølvig Camilla Cordius Suppleanter: Thomas Bollerup Medarbejderrepræsentanter:

Læs mere