Orientering om bekendtgørelse om håndtering af affald i form af motordrevne køretøjer og affaldsfraktioner herfra.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Orientering om bekendtgørelse om håndtering af affald i form af motordrevne køretøjer og affaldsfraktioner herfra."

Transkript

1 MILJØstyrelsen 15. februar 2010 Jord & affald pgr Orientering om bekendtgørelse om håndtering af affald i form af motordrevne køretøjer og affaldsfraktioner herfra. BEKENDTGØRELSENS OMRÅDE: Alle virksomheder, der foretager affaldsbehandling af motordrevne køretøjer (herefter benævnt som køretøjer) samt virksomheder der udfører reparation og vedligeholdelse af køretøjer, er omfattet af bekendtgørelsen. Virksomheder, der foretager reparation og vedligeholdelse af køretøjer, skal håndtere affald i form af de i bilag 1 nævnte stoffer, materialer og komponenter i overensstemmelse med forskrifterne i bilag 3. Hvilke køretøjer er omfattet af bekendtgørelsen? Alle former for køretøjer med motor som drivkraft, bortset fra knallerter og motorredskaber der føres af gående, er omfattet af bekendtgørelsen. REGISTRERING AF VIRKSOMHEDER: Virksomheder, der foretager særskilt behandling af personbiler (indrettet til befordring af højst 9 personer føreren medregnet) eller varebiler (med en tilladt totalvægt på ikke over kg), skal være registreret i Miljøstyrelsen. Listen over registrerede virksomheder findes på For at blive registreret skal virksomheden fremsende dokumentation for: a. at virksomheden er godkendt i henhold til miljøbeskyttelseslovens kap. 5, b. at virksomheden har efterlevet miljøgodkendelsen og eventuelle påbud, c. at virksomheden har etableret et miljø- eller kvalitetsstyringssystem eller at virksomheden er EMAS-registreret og d. at miljø- eller kvalitetsledelsessystemet er certificeret af et akkrediteret certificeringsorgan. Nye virksomheder kan registreres midlertidigt, såfremt der fremsendes dokumentation for at punkterne a-c er opfyldt, og at der er indgået kontrakt om certificering med et akkrediteret certificeringsorgan. En midlertidig registrering er gyldig i maksimalt 4 måneder. En midlertidig registreret virksomhed skal derfor, når certifikatet er udstedt, fremsende kopi heraf til Miljøstyrelsen.

2 2 KRAV TIL ANMODNING OM REGISTRERING Anmodningen skal indeholde følgende oplysninger: 1. Virksomhedens navn, adresse og CVR-nummer. 2. Virksomhedens anslåede årskapacitet (antal biler). 3. Erklæring fra tilsynsmyndigheden om at ovennævnte punkter a og b er opfyldt Erklæring fra et akkrediteret certificeringsorgan om udstedelse af certifikat eller kopi af certifikat, alternativt 4.2. dokumentation for at virksomheden har etableret et miljø- eller kvalitetsledelsessystem f. eks. i form af kvittering fra konsulentfirma og kopi af kontrakt om certificering indgået med et akkrediteret certificeringsorgan. Miljøstyrelsen skal endvidere opfordre til at virksomhedens telefonnummer, hjemmeside og adresse oplyses så det kan fremgå på listen over registrerede virksomheder som findes på Anmodningen om registrering fremsendes til Miljøstyrelsen Strandgade København K. REGISTRERING AF VIRKSOMHEDEN Senest 3 uger efter, at Miljøstyrelsen har modtaget fyldestgørende oplysninger og dokumentation fra virksomheden, fremsender Miljøstyrelsen meddelelse om registrering af virksomheden. Samtidig med at Miljøstyrelsen sender meddelelse om registrering af virksomheden sender Miljøstyrelsen 200 skrotningsattester til virksomheden. Skrotningsattesterne vil være påført virksomhedens registreringsnummer. Ophugningsvirksomhederne skal selv påføre løbenummer. Løbenummeret må af hensyn til Miljøordning for Bilers registrering kun indeholde tal. UDSTEDELSE AF SKROTNINGSATTESTER: Registrerede virksomheder og forhandlere skal udstede en skrotningsattest når en person- eller varebil modtages til affaldsbehandling. Såfremt bilejeren underskriver transporterklæringen på bagsiden af originalen, skal der udleveres en kopi af skrotningsattesten til bilejeren eller til den der leverer bilen til ophugning.

3 Husk altid at angive virksomhedens konto nr. og CVR-nummer når bilejeren underskriver transporterklæringen. 3 Hvis det ikke er bilejeren der afleverer bilen til ophugning udleveres originalen til den der har leveret bilen til ophugning, som så afleverer attesten til bilejeren, der underskriver attesten, angiver oplysninger om bankkonto nr. og indsender den til Miljøordning for Biler. PLIGTEN TIL AT FORETAGE SÆRSKILT BEHANDLING Det er ejerens beslutning og handling, der er afgørende for, hvornår et køretøj bliver omfattet af reglerne om håndtering af affald. Ejerens beslutning er som regel præget af økonomiske overvejelser om rentabilitet i forhold til istandsættelse etc., men beslutningen kan også være bestemt af miljøhensyn, således at en ejer af, et i øvrigt fungerende køretøj, der eksempelvis kunne gå igennem et syn, kan beslutte at køretøjet er affald. Ejerens afgørelse kan ikke omgøres af andre. Det vil sige, at når ejeren har skilt sig af med et køretøj som affald, kan en autoophugningsvirksomhed ikke omgøre denne beslutning med videresalg og genindregistrering til følge, når ejeren har afleveret køretøjet til affaldsbehandling. Når der er udstedt en skrotningsattest, er ophugningsvirksomheden forpligtet til at foretage særskilt behandling og sikre at bilen ophugges. Den registrerede autoophugningsvirksomhed er ansvarlig for at udføre den særskilte behandling. Dette ansvar kan ikke overdrages. Anmodning om udbetaling af godtgørelse sker ved at indsende den udfyldte skrotningsattest og dokumentation for afmelding af bilen til: Miljøordning for Biler Rådhuspladsen København V. AFTALER MED FORHANDLERE Registrerede ophugningsvirksomheder kan indgå aftaler med forhandlere af person- og varebiler, som dermed kan udstede en skrotningsattest på vegne af den registrerede virksomhed til den, der leverer en person- eller varebil til affaldsbehandling. Forhandlere, der har indgået aftale med en registreret virksomhed, skal fremsende oplysninger om navn og adresse samt dokumentation for aftalen med den registrerede virksomhed til Miljøordning for Biler.

4 Såfremt den registrerede virksomhed fremsender oplysninger om navn og adresse på de forhandlere, virksomheden har indgået aftaler med fritages forhandleren for at indsende oplysninger. Oplysningerne fremsendes til: 4 Miljøordning for Biler Rådhuspladsen København V. Det anbefales, at de registrerede virksomheder så vidt muligt fremsender oplysningerne i EXCEL-format til mfbinfo@bilordning.dk eller på en cd-rom med følgende data: Postnummer Forhandlers navn Vejnavn og nummer By Såfremt der sker ændringer (nye aftaler eller ophævelse af aftaler) skal ophugningsvirksomheden fremsende meddelelse herom til Miljøordning for Biler. Den registrerede virksomhed udleverer skrotningsattester til forhandlerens brug ved modtagelse af udtjente biler. Når en forhandler udsteder en skrotningsattest, anbefales det at lade bilejeren underskrive transporterklæringen, fordi ophugningsvirksomheden efterfølgende skal underskrive originalen inden attesten fremsendes til Miljøordning for Biler. Originalen afleveres sammen med bilen til den registrerede ophugningsvirksomhed, der efter at have modtaget bilen underskriver attesten og indsender den til Miljøordning for Biler. I de tilfælde hvor bilejeren transporterer godtgørelsesbeløbet til forhandleren, skal forhandleren huske at anføre bankkonto nummer og CVR-nummer i feltet nederst på skrotningsattestens forside.

5 IMPERMEABELT AREAL Opbevaringen af biler, der er modtaget til affaldsbehandling, skal ske på et impermeabelt areal. Det er tilsynsmyndigheden der fastsætter kravene til belægning og afløbsforhold. 5 Belægningen på arealer, hvor der kan ske spild af benzin eller andre olieprodukter, skal være tæt og kunne modstå olie/benzin-produkter samt andre produkter som vaske- og affedtningsmidler uden fare for nedsivning til jorden. Olieprodukter kan opløse asfalt. Asfaltbelægning kan derfor ikke anbefales. Grusbelægning og SF-sten lagt i grus er ikke tæt. Det kan være svært at vurdere, om en belægning af SF-sten lagt i cementgrus er tæt. Det er væsentlig lettere at kontrollere om belægningen er tæt og bliver ved med at være det, hvis belægningen er helstøbt, olieresistent, kørefast beton. MÅL FOR GENBRUG, GENANVENDELSE OG NYTTIGGØRELSE Virksomheder, der foretager særskilt behandling skal sikre, at mængden af stoffer, materialer og komponenter, der udtages til genbrug eller genanvendelse, udgør mindst 10 % af de behandlede bilers egenvægt beregnet pr. kalenderår. Opgørelsen foretages ved anvendelse af det regneark, der fremsendes fra Miljøordning for Biler. Mængden af stoffer, materialer og komponenter til genanvendelse baseres på de mængder der er leveret til indsamlingsvirksomheder, der har afgivet erklæring om at de indsamlede fraktioner vil blive oparbejdet til genanvendelse. Det skal bemærkes, at genbrug eller genanvendelse af brændstof og kølervæske ikke kan medregnes i opgørelsen, fordi brændstof og kølervæske ikke indgår i bilens egenvægt. Til hjælp ved udfyldelsen findes en vejledning på SÆRSKILT BEHANDLING I bekendtgørelsen er der blandt andet fastsat regler om, at miljøbelastende stoffer, materialer og komponenter skal udtages og kildesorteres inden køretøjerne tilføres shredderanlæg med henblik på genanvendelse af jern og metaller samt eventuelt plast og glas. I bilag 1 er angivet hvilke stoffer, materialer og komponenter der skal udtages senest 1 måned efter modtagelsen af den udtjente bil. I bilag 2 er angivet hvilke stoffer, materialer og komponenter der skal udtages inden den udtjente bil afleveres til en virksomhed, der ikke er registreret med, henblik på ophugning eller shredning.

6 6 I bilag 3 er fastsat nærmere forskrifter for aftapning af væsker og udtagning af materialer og komponenter. I bilag 4 er fastsat forskrifter for den videre affaldshåndtering af de udtagne stoffer, materialer og komponenter. Reglerne for kildesortering og den videre håndtering af de nævnte stoffer, materialer og komponenter gælder både for affald, der fremkommer ved affaldsbehandling af køretøjer og ved reparation og vedligeholdelse af køretøjer. GENBRUG AF KOMPONENTER DER SKAL AFMONTERES: Det er målsætningen at fremme genbrug af stoffer, materialer og komponenter i videst muligt omfang. Følgende stoffer, materialer og komponenter, der skal udtages som led i den særskilte behandling må genbruges: Motorbrændstof og sprinklervæske må genbruges i virksomheden. Blyakkumulatorer, dæk, glasruder, plastkofangere, plastspoilere, katalysatorer, airbags og selestrammere samt elektronisk udstyr må afsættes til genbrug, i det omfang anvendelsen heraf er lovlig. Samtidig med eller efter at den særskilte behandling er udført kan andre komponenter udtages med henblik på genbrug. Motor, gearkasse bagtøj og andre komponenter der indeholder væsker må afmonteres med henblik på genbrug, efter aftapning af væsker. Oliefilteret kan efter afmontering og afdrypning genmonteres på motoren.

7 HÅNDTERING AF FRAKTIONER DER SKAL AFMONTERES INDEN SKROTNING Olie: Motorolie samt gear- og hydraulikolier fra gearkasse, bagtøj, servostyring samt pneumatiske systemer skal aftappes. Aftapning af olie foretages ved fjernelse af eksisterende bundprop eller om nødvendigt ved gennemboring, der udføres således, at den mest effektive tømning opnås. Såfremt køretøjet er udstyret med servostyring, tømmes væskebeholder. Rørtilgange på servocylinder afmonteres og tømmes effektivt. Tandstangsmanchetter tømmes effektivt for olie og fedt. Tømningen kan foretages ved anvendelse af sugesonder eller lignende. Såfremt køretøjet er udstyret med oliekøler, afmonteres tilslutningsslanger for at sikre effektiv tømning. Såfremt køretøjet er udstyret med hydropneumatiske systemer, foretages effektiv tømning ved afmontering af væskebeholder. Slanger, pumper m.v. tømmes effektivt ved gennemblæsning eller sugning. Ved aftapningen af olie anvendes tragt, rør m.v., som sikrer effektivt mod spild. Aftapningen foretages i mindst 10 minutter, hvorefter huller tilproppes. De nødvendige faciliteter for sugning eller blæsning af olie i slanger, pumper m.v. skal forefindes på virksomheden. Den aftappede olie opbevares i en egnet beholder. Olie fra motor, gearkasse, bagtøj, oliekøler, servostyring samt pneumatiske systemer afleveres i en selvstændig fraktion til kommunale indsamlingsordninger for spildolie eller til virksomheder, hvortil affaldsproducenten lovligt kan aflevere affaldet i overensstemmelse med bekendtgørelse om affald. Bremsevæske og koblingsvæske: Aftapning af bremse- og koblingsvæske foretages ved åbning af eksisterende udluftningsventiler. Såfremt en effektiv aftapning ikke opnås herved, afskæres rør og slanger så tæt på kalibre/tromler som det er muligt, og der suppleres med sugning eller gennemblæsning af rørforbindelser m.v. 7

8 Bremse- og koblingsvæske i væskebeholder tømmes ved sugning. 8 Ved aftapningen anvendes tragt, rør m.v., som sikrer effektivt mod spild. Udluftningsventiler m.v. lukkes efter fuldendt aftapning. De nødvendige faciliteter for sugning eller blæsning af bremsevæske og koblingsvæske skal forefindes på virksomheden. Den aftappede bremse- og koblingsvæske opbevares i en egnet beholder. Bremsevæske og koblingsvæske afleveres i en selvstændig fraktion til kommunale indsamlingsordninger for farligt affald eller til virksomheder, hvortil affaldsproducenten lovligt kan aflevere affaldet i overensstemmelse med bekendtgørelse om affald. Frostsikringsvæske (kølervæske): Aftapning af kølervæske foretages ved åbning af eksisterende aftapningsventiler i køler og motor, eller ved anvendelse af sugesonder, som indføres i bunden af de lavest placerede slanger. Aftapning foretages i mindst 3 minutter. Ved aftapningen anvendes tragt, rør m.v., som sikrer effektivt mod spild. Den aftappede kølervæske opbevares i en egnet beholder. Kølervæske afleveres i en selvstændig fraktion til kommunale indsamlingsordninger for farligt affald eller til virksomheder, hvortil affaldsproducenten lovligt kan aflevere affaldet i overensstemmelse med bekendtgørelse om affald. Sprinklervæske: Aftapning af sprinklervæske foretages ved anvendelse af sugeaggregat eller ved anden tilsvarende effektiv metode, som sikrer effektiv tømning. Ved aftapningen anvendes tragt, rør m.v., som sikrer effektivt mod spild. Den aftappede sprinklervæske opbevares i en egnet beholder. Sprinklervæske kan genbruges i virksomheden. Sprinklervæske, som ikke genbruges i virksomheden, afleveres i en selvstændig fraktion til kommunale indsamlingsordninger for farligt affald eller til virksomheder, hvortil affaldsproducenten lovligt kan aflevere affaldet i overensstemmelse med bekendtgørelse om affald.

9 9 Kølemidler: Aftapning af kølemiddel foretages ved anvendelse af et hertil indrettet anlæg, hvorved kølemidlet overføres i et lukket system til godkendte trykbeholdere. Kølemidler opbevares i trykbeholdere godkendt til opbevaring heraf. Kølemidler afleveres i en selvstændig fraktion til kommunale indsamlingsordninger for farligt affald eller til virksomheder, hvortil affaldsproducenten lovligt kan aflevere affaldet i overensstemmelse med bekendtgørelse om affald. Brændstofbeholder - motorbenzin og dieselolie: Brændstofbeholdere tømmes effektivt ved sugning eller ved gennemhulning af brændstofbeholderen. Såfremt brændstofbeholderen ikke kan tømmes effektivt ved ovennævnte metode, skal brændstofbeholderen afmonteres for at sikre effektiv tømning. Studsen og hullet lukkes efter tømning. Aftappet brændstof overføres til opbevaringstank eller beholder godkendt til opbevaring heraf. Brændstof i form af benzin og dieselolie kan genbruges i virksomheden. Brændstof, som ikke genbruges i virksomheden, afleveres i en selvstændig fraktion til kommunale indsamlingsordninger for farligt affald eller til virksomheder, hvortil affaldsproducenten lovligt kan aflevere affaldet i overensstemmelse med bekendtgørelse om affald. Oliefiltre: Oliefiltre afmonteres. Studsen tilproppes efter afmontering. Oliefiltre opbevares i egnede lukkede beholdere. Oliefiltre kan genmonteres på motorer, der udtages med henblik på genbrug. Oliefiltre afleveres i en selvstændig fraktion til kommunale indsamlingsordninger for farligt affald eller til virksomheder, hvortil affaldsproducenten lovligt kan aflevere affaldet i overensstemmelse med bekendtgørelse om affald. Blyakkumulatorer: Blyakkumulatorer afmonteres.

10 10 Blyakkumulatorer opbevares i syrefaste containere. Blyakkumulatorer, der ikke genbruges, afleveres til virksomheder, der håndterer blyakkumulatorer med henblik på genanvendelse i henhold til de gældende regler om indsamling af blyakkumulatorer. Ni-Cd akkumulatorer: Nikkel-cadmium batterier afmonteres Nikkel-cadmium batterier opbevares i egnede beholdere. Lukkede nikkel-cadmium akkumulatorer afleveres til virksomheder, der håndterer nikkel-cadmium akkumulatorer med henblik på genanvendelse i overensstemmelse med de gældende regler om indsamling af nikkel-cadmium akkumulatorer. Blyholdige balanceklodser: Blyholdige balanceklodser på fælge afmonteres. Blyholdige balanceklodser afleveres til genvindingsvirksomheder, der håndterer blyholdigt affald med henblik på genanvendelse. Kviksølvkontakter Såfremt der foreligger oplysninger fra producenten m.v. om at bilen kan indeholde kviksølvkontakter eller det i øvrigt konstateres, at bilen er udstyret med kviksølvkontakter afmonteres disse. Kviksølvkontakter afleveres i en selvstændig fraktion til kommunale indsamlingsordninger for farligt affald eller til virksomheder, hvortil affaldsproducenten lovligt kan aflevere affaldet i overensstemmelse med bekendtgørelse om affald. Dæk: Dæk afmonteres med eller uden fælge. Dæk, der ikke genbruges, afleveres til virksomheder, der håndterer dæk med henblik på nyttiggørelse i henhold til de gældende regler om indsamling af dæk. Glasruder Glasruder afmonteres ved afskæring langs karme eller tilsvarende effektiv udtagning. Glas i form af bilruder, der ikke genbruges, afleveres til virksomheder, der håndterer glas med henblik på genanvendelse.

11 Plastkomponenter Såfremt bilen indeholder større og genanvendelige plastkomponenter, herunder f.eks. genanvendelige kofangere, spoilere, instrumentbræt og væsketanke, der er fremstillet af plast, afmonteres disse. Plastkomponenter, der ikke genbruges, afleveres til virksomheder, der håndterer plast med henblik på genanvendelse. Airbags: Airbags og selestrammere skal enten udløses eller udtages til genbrug efter godkendte forskrifter. Ved håndtering af airbags og selestrammere anvendes forskrifterne i branchevejledningen; Airbags og selestrammere udgivet af Industriens Branchearbejdsmiljøråd. Airbags og selestrammere, der ikke genbruges, håndteres i overensstemmelse med forskrifterne i branchevejledningen; Airbags og selestrammere udgivet af Industriens Branchearbejdsmiljøråd.. Katalysatorer: Katalysatorer afmonteres. Katalysatorer, der ikke genbruges, afleveres til virksomheder, der håndterer katalysatorer med henblik på genanvendelse. Trykbeholdere, brandslukkere og gasbeholdere: Trykbeholdere, brandslukkere og gasbeholdere udtages. Trykbeholdere, brandslukkere og gasbeholdere afleveres i overensstemmelse med kommunale regulativer eller anvisninger. Elektronisk udstyr: Audioapparater, videoapparater, navigationsudstyr og mobiltelefoner udtages. Elektronisk udstyr i form af audioapparater, videoapparater, navigationsudstyr og mobiltelefoner, der ikke genbruges, afleveres til virksomheder, hvortil affaldsproducenten lovligt kan aflevere affaldet i overensstemmelse med bekendtgørelse om affald i form af elektrisk og elektronisk udstyr. AFLEVERING AF RESTAFFALD Restaffaldet (karosseri m.v.) med de ikke genbrugelige komponenter skal afleveres til shredderanlæg der er godkendt i henhold til miljøbeskyttelseslovens kap 5 eller tilsvarende lovgivning i udlandet med henblik på genanvendelse af jern og metaller mv. 11

12 SPØRGSMÅL OG SVAR 12 Må en miljøgodkendt, men ikke certificeret autoophugningsvirksomhed modtage biler og udtage genbrugelige dele, inden den særskilte behandling er gennemført? Nej. Den særskilte behandling skal være gennemført på en registreret virksomhed før bilen kan overdrages til en anden virksomhed, der ønsker at udtage materialer og komponenter til genbrug. Den registrerede virksomhed kan overdrage biler, der er særskilt behandlet til ophugningsvirksomheder, der er godkendt i henhold til miljøbeskyttelseslovens kap 5 eller tilsvarende lovgivning i udlandet eller til autoværksteder der er anmeldt som autoværksted efter reglerne i autoværkstedsbekendtgørelsen. Gælder reglerne også for affald i form af motordrevne køretøjer, der modtages til affaldsbehandling fra udlandet? Ja. Kravene til affaldsbehandling m.v. er uafhængige af, hvor køretøjerne er modtaget fra. Hvilke krav gælder ved overførsel til andre EU-medlemsstater af affald i form af motordrevne køretøjer? Når den særskilte behandling er udført, kan affald i form af udtjente person- og varebiler eksporteres med henblik på nyttiggørelse som grønt affald (EU s forordning om overførsel af affald). Modtageren skal være en nyttigggørelsesvirksomhed, d.v.s. enten en godkendt autoophugningsvirksomhed eller en genvindingsvirksomhed med shredderanlæg til neddeling og sortering af affaldet. For affald i form af andre køretøjer end person- og varebiler gælder at affaldet kan udføres efter reglerne i EU-forordningen om overførsel af affald indenfor til og fra Fællesskabet. Overførsel af affald i form af motordrevne køretøjer som ikke er særskilt behandlet skal anmeldes til Miljøstyrelsen. Transporten skal godkendes af Miljøstyrelsen og der skal stilles sikkerhed for transporten Såfremt en bilejer under ophold i udlandet agter at skille sig af med bilen (affald) efter et trafikuheld, motorhavari etc. skal dette ske i overensstemmelse med reglerne i det pågældende land. Udbetaling af godtgørelse forudsætter dog, at bilejeren har modtaget en skrotningsattest udstedt i overensstemmelse nationale regler i det land, hvor bilen afleveres (EU eller EFTA). Er genbrug af benzintanke udelukket eftersom det i bilag 2 er anført at benzintanke skal gennemhulles for at sikre effektiv tømning? Benzintanke må genbruges. Det forudsætter, at tanken afmonteres og tømmes effektivt som led i den særskilte behandling. Kravet om tømning af

13 brændstofbeholderen ved sugning og gennemhulning skal efterleves hvis beholderen ikke afmonteres. 13 Hvilke biler indeholder kviksølvkontakter? Der udarbejdes en liste over bilmodeller der kan indeholde kviksølvkontakter. Dansk Autogenbrug har udarbejdet en liste som findes på Derudover henvises til informationer i bilfabrikanternes fælles informationssystem IDIS, der kan rekvireres på hjemmesiden; Må en automatgearkasse afmonteres inden den tømmes for olie? Gearkasser, bagtøjer m.v. uden bundpropper m.v. må, såfremt de afmonteres, tømmes efter afmonteringen. Hvis gearkassen ikke afmonteres som led i den særskilte behandling skal olie m.v. altid aftappes som led i den særskilte behandling om nødvendigt ved gennemboring.

14 14 Forklaring til udfyldelse af skemaet for beregning af genbrugsgenanvendelses- og nyttiggørelsesandele Bilag 1 Indledning Regnearket anvendes af registrerede virksomheder til udregning af virksomhedens genbrugs- og genanvendelsesprocent, der skal indrapporteres til Miljøstyrelsen en gang årligt. Miljøstyrelsen skal anbefale, at virksomheden bruger EXCEL-regnearket, der hvert år senest d. 1. marts fremsendes af Miljøordning for Biler. Virksomheden foretager indberetning til Miljøstyrelsen ved elektronisk fremsendelse af det udfyldte regneark til joaff@mst.dk. Rubrik A: Modtagne biler I dette afsnit indsættes tal for de biler, der er modtaget til ophugning i perioden. Regnearket leveres af Miljøordning for Biler med de to første felter udfyldt. De indsatte data udgør antallet af biler, der er udbetalt godtgørelse for i kalenderåret og den samlede egenvægt af disse. Virksomheden skal selv opgøre antallet af modtagne biler, der er affaldsbehandlet uden at der er udbetalt godtgørelse, d.v.s. udenlandske biler og biler afmeldt før d. 1. juli Dette tal indsættes i det gråmarkerede felt: Biler modtaget til ophugning uden godtgørelse Rubrik B: Afleverede biler og restkarosserier I dette afsnit indsættes antallet af behandlede biler, der er leveret til shredder og den samlede vægt af disse samt antallet af behandlede biler, der er leveret til anden godkendt ophugger. Virksomheden skal opgøre antallet af behandlede biler (restkarosserier), der er leveret til godkendt shredderanlæg og vægten heraf samt antallet af behandlede biler, der er leveret til anden godkendt ophugger eller værksted. Det er vigtigt at antallet af biler, der er leveret til shredder og vægten heraf er opgjort korrekt. Hvis der er fejl i angivelsen kan det resultere i negative procentsatser. Tallene indsættes i de gråmarkerede felter:

15 15 Miljøbehandlede biler afleveret til shredder Samlet vægt af biler afleveret til shredder Miljøbehandlede biler afleveret til godkendt ophugger Rubrik C: Affaldsfraktioner til genanvendelse I hvert af de markerede felter anføres vægten af den angivne affaldsfraktion, der er afleveret til godkendt modtager af affaldsfraktionen med henblik på genanvendelse. Disse vægte fremgår af de modtagelsesrapporter som modtageren afleverer til virksomheden. Mængderne er i øvrigt identiske med de mængder, der skal afgives i den årlige rapport til tilsynsmyndigheden. I felterne Andet: kan det angives hvilken affaldsfraktioner, der er indsat data for. Rubrik D: Affaldsfraktioner til forbrænding, deponering eller destruktion I hvert af de markerede felter angives mængden af affald der er afleveret til forbrænding, deponi og destruktion. Dette kan f.eks. være organiske fraktioner (plast, træ o.lign.) til forbrænding. Hvis der ikke foreligger oplysninger om affaldet er forbrændt eller deponeret, angives den samlede mængde i feltet: Blandet affald til deponering Rubrik E: Procentberegninger Her får du resultaterne automatisk, når du har udfyldt felterne i Afsnit A D.

16 16 HYPPIGST FOREKOMMENDE AFFALDSFRAKTIONER: Bilag 2 AFFALDSFRAKTION EAK-kode Absorbtionsmidler (klude, tvist m.v. med farligt affald) Basiske affald (rensevæsker m.v.) Blyakkumulatorer Blyholdige balanceklodser Bremse- og koblingsdele indeholdende asbest Bremsevæske og koblingsvæske Dæk Elektronisk udstyr (audio- og videoudstyr samt navigationsudstyr) Glas Hydraulikolie Jern Metaller Katalysatorer Kviksølvkontakter Kølervæske Kølemidler (Chlorfluorcarboner) Motorbrændstof (benzin, dieselolie m.v.) Motor- gear- og smøreolie (ikke chlorerede) Ni-Cd akkumulatorer (herunder apparater med akkumulator) Oliefiltre Organiske opløsningsmidler Slam fra olieudskillere Sprinklervæske Trykbeholdere, brandslukkere, aerosoldåser Vand fra bremsevasker De hyppigst forekommende typer af affald fra autoværksteder. Farligt affald er fremhævet med fed skrift. 1 Olieaffald fra motordrevne køretøjer vil som hovedregel ikke være klorerede 2 Slam fra sandfang skal, medmindre kommunen har bestemt andet, håndteres som slam fra olieudskillere 3 Aerosoldåser klassificeres på baggrund af eventuelt restindhold eller drivmiddel. Trykbeholdere, brandslukkere og aerosoldåser skal, medmindre kommunen har bestem andet, håndteres som farligt affald 4 Vand fra bremsevaskere skal, medmindre kommunen har bestemt andet, håndteres som farligt affald.

17 17 Lovgivning af særlig betydning for autoophuggere m.v. LOVE 1. Miljøbeskyttelsesloven, lovbekendtgørelse nr af 22. december 2006 om miljøbeskyttelse 2. Lov om miljøbidrag og godtgørelse i forbindelse med ophugning og skrotning af biler, lov nr. 372 af 2. juni 1999 samt 3. Lov om ændring af lov om miljøbidrag og godtgørelse i forbindelse med ophugning og skrotning af biler, lov nr. 385 af 6. juni BEKENDTGØRELSER 4. Bekendtgørelse nr. 48 af 13. januar 2010 om affald. 5. Bekendtgørelse nr af 13. december 2006 om godkendelse af listevirksomhed. 6. Bekendtgørelse nr af 20. december 2006 om håndtering af affald i form af motordrevne køretøjer og affaldsfraktioner herfra. 7. Bekendtgørelse nr af 11. december 2008 om ændring af bekendtgørelse om håndtering af affald i form af motordrevne køretøjer og affaldsfraktioner herfra. 8. Bekendtgørelse nr af 15. december 2009 om ændring af bekendtgørelse om håndtering af affald i form af motordrevne køretøjer og affaldsfraktioner herfra. 9. Bekendtgørelse nr. 463 af 21. maj 2007 om brugerbetaling for godkendelse og tilsyn efter miljøbeskyttelsesloven og lov om miljøgodkendelse mv. af husdyrbrug. 10. Bekendtgørelse nr. 782 af 17. september 2002 om opkrævning af miljø- og skrotningsbidrag samt udbetaling af godtgørelse i forbindelse med ophugning og skrotning af biler. 11. Bekendtgørelse nr af 11. december 2008 om import, salg samt fremstilling til eksport indenfor EU og til EFTA-lande af person- og varebiler m.v, der indeholder visse farlige stoffer. 12. Bekendtgørelse nr. 148 af 16. februar 2009 om gebyr og tilskud til nyttiggørelse af dæk. 13. Bekendtgørelse nr. 922 af 5. december 1997 om miljøkrav i forbindelse med etablering og drift af autoværksteder m.v.

Bekendtgørelse nr. 860 af 19. november 1999 Bekendtgørelse om håndtering af affald i form af motordrevne køretøjer og affaldsfraktioner herfra

Bekendtgørelse nr. 860 af 19. november 1999 Bekendtgørelse om håndtering af affald i form af motordrevne køretøjer og affaldsfraktioner herfra Bekendtgørelse nr. 860 af 19. november 1999 Bekendtgørelse om håndtering af affald i form af motordrevne køretøjer og affaldsfraktioner herfra I medfør af 44, 45, stk. 2, 45 a, 73, 80, 92 og I IO, stk.

Læs mere

Bekendtgørelse om håndtering af affald i form af motordrevne køretøjer og affaldsfraktioner herfra

Bekendtgørelse om håndtering af affald i form af motordrevne køretøjer og affaldsfraktioner herfra Bekendtgørelse om håndtering af affald i form af motordrevne køretøjer og affaldsfraktioner herfra I medfør af 7, stk. 1, nr. 1 og 2, 9 q, stk. 3, 4, og 6, 9 r, 9 s, 9 t, 9 u, stk. 1 og 4, 44, stk. 1 og

Læs mere

Bekendtgørelse om håndtering af affald i form af motordrevne køretøjer og affaldsfraktioner herfra

Bekendtgørelse om håndtering af affald i form af motordrevne køretøjer og affaldsfraktioner herfra Bekendtgørelse om håndtering af affald i form af motordrevne køretøjer og affaldsfraktioner herfra BEK nr 1708 af 20/12/2006 (Gældende) Bekendtgørelse om håndtering af affald i form af motordrevne køretøjer

Læs mere

Bekendtgørelse om håndtering af affald i form af motordrevne køretøjer og affaldsfraktioner herfra 1)

Bekendtgørelse om håndtering af affald i form af motordrevne køretøjer og affaldsfraktioner herfra 1) Bekendtgørelse om håndtering af affald i form af motordrevne køretøjer og affaldsfraktioner herfra BEK nr 480 af 19/06/2002 (Gældende) Bekendtgørelse om håndtering af affald i form af motordrevne køretøjer

Læs mere

Tilsynsskema Autoophug Se vejledning side 6-7 Tilsynsførende: Virksomhed:

Tilsynsskema Autoophug Se vejledning side 6-7 Tilsynsførende: Virksomhed: Tilsynsskema Autoophug Se vejledning side 6-7 Tilsynsførende: Virksomhed: Adresse: Kontaktperson: Tilstede ved tilsynet: Tlf: CVR - nr.: P - nr: Journal nr.: Side: 1 af 7 Basis Data Hovedaktivitet: Er

Læs mere

Bekendtgørelse om håndtering af affald i form af motordrevne køretøjer og affaldsfraktioner herfra 1 2

Bekendtgørelse om håndtering af affald i form af motordrevne køretøjer og affaldsfraktioner herfra 1 2 Bekendtgørelse om håndtering af affald i form af motordrevne køretøjer og affaldsfraktioner herfra 1 2 I medfør af 7, stk. 1, nr. 1 og 2, 9 q, stk. 3-6, 9 r, 9 s, 9 z, stk. 1-3 og 5, 9 æ, 9 ø, 44, stk.

Læs mere

Lovtidende A. 2012 Udgivet den 20. december 2012

Lovtidende A. 2012 Udgivet den 20. december 2012 Lovtidende A 2012 Udgivet den 20. december 2012 19. december 2012. Nr. 1312. Bekendtgørelse om håndtering af affald i form af motordrevne køretøjer og affaldsfraktioner herfra 1)2) I medfør af 7, stk.

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 9. marts 2012

HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 9. marts 2012 HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 9. marts 2012 Sag 139/2010 (1. afdeling) Danish Car Service ApS (advokat Niels Lomborg) mod Skatteministeriet (kammeradvokaten ved advokat Kim Lundgaard Hansen) I tidligere

Læs mere

Miljøgodkendelse til vilkårsændring. Hassellunden 10, 2765 Smørum

Miljøgodkendelse til vilkårsændring. Hassellunden 10, 2765 Smørum Egedal Kommune Rådhustorvet 2 3660 Stenløse Tlf: 7259 6000 Mail: kommune@egekom.dk www.egedalkommune.dk Miljøgodkendelse til vilkårsændring Smørum Autoland ApS Hassellunden 10, 2765 Smørum september 2013

Læs mere

Anmeldelsen skal være forvaltningen i hænde senest 4 uger før etableringen, udvidelsen eller ændringen påtænkes gennemført.

Anmeldelsen skal være forvaltningen i hænde senest 4 uger før etableringen, udvidelsen eller ændringen påtænkes gennemført. Side 1 af 5 Sendes til Skive Kommune Teknisk Forvaltning Rådhuspladsen 2 7800 Skive Anmeldelse af autoværksted (Jf. Bekendtgørelseom miljøkraviforbindelse med etablering og drift af autoværksteder m.v.,

Læs mere

Ændring af vilkår 40 om sikkerhedsstillelse i miljøgodkendelse af 25. marts 2008

Ændring af vilkår 40 om sikkerhedsstillelse i miljøgodkendelse af 25. marts 2008 Ændring af vilkår 40 om sikkerhedsstillelse i miljøgodkendelse af 25. marts 2008 i henhold til kap. 5 i lovbekendtgørelse nr. 879 af 26. juni 2010 med senere ændringer Virksomhedens navn og adresse: Telefon

Læs mere

Miljøministerens svar på spørgsmål nr. 143 (alm. del) stillet af Folketingets Miljø- og Planlægningsudvalg.

Miljøministerens svar på spørgsmål nr. 143 (alm. del) stillet af Folketingets Miljø- og Planlægningsudvalg. J.nr. 764-00065 Den Miljøministerens svar på spørgsmål nr. 143 (alm. del) stillet af Folketingets Miljø- og Planlægningsudvalg. Spørgsmål 143 Ministeren bedes kommentere henvendelsen af 6. januar 2008

Læs mere

Gode råd til en. sikker håndtering af affald

Gode råd til en. sikker håndtering af affald Gode råd til en sikker håndtering af affald M I N I V E J L E D N I n G Affaldshåndtering Som du ved, er der en del forskellige affaldsprodukter, når et autoværksted er i gang. Der anvendes forskellige

Læs mere

Center for Miljøbeskyttelse skal hermed meddele Diyar Auto vilkårsændring af vilkår 10, 29 og 37 i miljøgodkendelse af 15. maj 2006.

Center for Miljøbeskyttelse skal hermed meddele Diyar Auto vilkårsændring af vilkår 10, 29 og 37 i miljøgodkendelse af 15. maj 2006. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse DIYAR AUTO V/H DIYAR ABDUL-WAHAB Speditørvej 1 A,-2 2450 KØBENHAVN SV Vilkårsændring: Ændret sikkerhedsstillelse, affaldsmængde og fordeling

Læs mere

Regulativ for erhvervsaffald Brønderslev Kommune Indholdsfortegnelse

Regulativ for erhvervsaffald Brønderslev Kommune Indholdsfortegnelse Regulativ for erhvervsaffald Brønderslev Kommune Indholdsfortegnelse 1 Formål.......................................................... 2 2 Lovgrundlag..................................................

Læs mere

Sorø Kommune REGULATIV FOR ERHVERVSAFFALD

Sorø Kommune REGULATIV FOR ERHVERVSAFFALD Sorø Kommune REGULATIV FOR ERHVERVSAFFALD 2 REGULATIV FOR ERHVERVSAFFALD Sorø Kommune Indhold: 1 Formål m.v. 3 2 Lovgrundlag 3 3 Definitioner 3 4 Registrering af udenlandske virksomheder 3 5 Gebyrer 4

Læs mere

Anmeldelse af autoværksted

Anmeldelse af autoværksted Sendes til Side 1 af 5 Skive Kommune Teknik, Miljø og Udvikling Rådhuspladsen 2 7800 Skive Anmeldelse af autoværksted (Jf. Bekendtgørelse om miljøkrav i forbindelse med etablering og drift af autoværksteder

Læs mere

Tilsynsrapport 2015 - Rønn Biler

Tilsynsrapport 2015 - Rønn Biler Rønn Biler Tom Rønn Vrist Industrivej 22 7620 Lemvig 14. august 2015 Teknik & Miljø Rådhusgade 2 7620 Lemvig Telefon: 9663 1200 Mail: teknik@lemvig.dk J.nr.: 09.20.02G01-0005 S.nr.: 13152 B.nr.: 1011678

Læs mere

Påbud efter miljøbeskyttelseslovens 41b om ændring af vilkår samt godkendelse efter 33 til miljøbehandling af biler.

Påbud efter miljøbeskyttelseslovens 41b om ændring af vilkår samt godkendelse efter 33 til miljøbehandling af biler. Med afleveringsattest Stena Jern & Metal A/S Rugmarken 10 3520 Farum Påbud efter miljøbeskyttelseslovens 41b om ændring af vilkår samt godkendelse efter 33 til miljøbehandling af biler. Stena Jern & Metal

Læs mere

Vilkår 6 ændres til: 6. (*10) Der må maksimalt oplagres 10 ikke-miljøbehandlede køretøjer og 300 miljøbehandlede køretøjer på virksomheden.

Vilkår 6 ændres til: 6. (*10) Der må maksimalt oplagres 10 ikke-miljøbehandlede køretøjer og 300 miljøbehandlede køretøjer på virksomheden. H J Biler v/henrik Jensen Vestre Kobbelvej 11 7000 Fredericia 01-05-2014 Sags id.: 14/2408 Sagsbehandler: Mette Schjødt KS: Inger Pabst Påbud om ændring af vilkår i miljøgodkendelse af H.J. Biler, Vestre

Læs mere

Bekendtgørelse om gebyr og tilskud til nyttiggørelse af dæk

Bekendtgørelse om gebyr og tilskud til nyttiggørelse af dæk BEK nr 148 af 16/02/2009 Gældende Offentliggørelsesdato: 27-02-2009 Miljøministeriet Oversigt (indholdsfortegnelse) Kapitel 1 Gebyrpligt Kapitel 2 Tilskud til indsamling af dæk Kapitel 3 Administrative

Læs mere

Indhold 1. Formål... 2 2. Gyldigheds- og anvendelsesområde... 2 3. Lovgrundlag og definitioner... 2 4. Definitioner... 3 5. Områdeklassificering...

Indhold 1. Formål... 2 2. Gyldigheds- og anvendelsesområde... 2 3. Lovgrundlag og definitioner... 2 4. Definitioner... 3 5. Områdeklassificering... Regulativ for jord Holbæk Kommune Gældende fra 28.6 2012 Indhold 1. Formål... 2 2. Gyldigheds- og anvendelsesområde... 2 3. Lovgrundlag og definitioner... 2 4. Definitioner... 3 5. Områdeklassificering...

Læs mere

VEJLEDNING OM SKROTBILER. teknik & miljø INFORMATION FRA STEVNS KOMMUNE

VEJLEDNING OM SKROTBILER. teknik & miljø INFORMATION FRA STEVNS KOMMUNE INFORMATION FRA STEVNS KOMMUNE VEJLEDNING OM 2018 SKROTBILER Regler og lovgivning om håndtering af skrotbiler hos private, forhandlere og på kommunale områder teknik & miljø INDHOLD 1. indledning... 3

Læs mere

Jordregulativ. Dato XXXX

Jordregulativ. Dato XXXX Jordregulativ Dato XXXX Indholdsfortegnelse 1. Formål, lovgrundlag og definitioner... 3 Formål... 3 Lovgrundlag... 3 Definitioner... 3 2. Gyldigheds - og anvendelsesområder... 3 Ordning for jord som er

Læs mere

Hundtofte Autoophug Pilegårdsvej 38 5771 Stenstrup. Miljøgodkendelse (revurdering), påbud af nye vilkår, samt nedsivningstilladelse

Hundtofte Autoophug Pilegårdsvej 38 5771 Stenstrup. Miljøgodkendelse (revurdering), påbud af nye vilkår, samt nedsivningstilladelse Hundtofte Autoophug Pilegårdsvej 38 5771 Stenstrup Miljøgodkendelse (revurdering), påbud af nye vilkår, samt nedsivningstilladelse Sammendrag Heundtofte autoophug Pilegårdsvej 38 5771 Stenstrup CVR nr.

Læs mere

Regulativ for jord Vesthimmerlands Kommune

Regulativ for jord Vesthimmerlands Kommune Regulativ for jord Vesthimmerlands Kommune Postadresse: Himmerlandsgade 27 9600 Aars Tlf.: 99 66 70 00 www.vesthimmerland.dk Indholdsfortegnelse I Generel del...3 1 Formål m.v....3 1.1 Affaldshåndtering...3

Læs mere

Bekendtgørelse om håndtering af affald i form af motordrevne køretøjer og affaldsfraktioner herfra 1)2)

Bekendtgørelse om håndtering af affald i form af motordrevne køretøjer og affaldsfraktioner herfra 1)2) BEK nr 1312 af 19/12/2012 (Gældende) Udskriftsdato: 28. juni 2016 Ministerium: Miljøministeriet Journalnummer: Miljømin., Miljøstyrelsen, MST-7012-00007 Senere ændringer til forskriften Ingen Bekendtgørelse

Læs mere

Skrotbiler. Skrotbiler hos private, på kommunale veje og meget mere om skrot

Skrotbiler. Skrotbiler hos private, på kommunale veje og meget mere om skrot Skrotbiler Skrotbiler hos private, på kommunale veje og meget mere om skrot Formål med pjecen At have retningslinjer der skal forhindre, at gamle biler lækker olie, benzin og andre væsker ud på jorden.

Læs mere

Bekendtgørelse om gebyr og tilskud til genanvendelse af dæk

Bekendtgørelse om gebyr og tilskud til genanvendelse af dæk BEK nr 1485 af 25/11/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 28. maj 2016 Ministerium: Miljø- og Fødevareministeriet Journalnummer: Miljø- og Fødevaremin., Miljøstyrelsen, j.nr. MST-7021-00009 Senere ændringer

Læs mere

Bekendtgørelse om at bringe elektrisk og elektronisk udstyr i omsætning samt håndtering af affald af elektrisk og elektronisk udstyr 1)

Bekendtgørelse om at bringe elektrisk og elektronisk udstyr i omsætning samt håndtering af affald af elektrisk og elektronisk udstyr 1) BEK nr 130 af 06/02/2014 (Gældende) Udskriftsdato: 24. juni 2016 Ministerium: Miljøministeriet Journalnummer: Miljømin., Miljøstyrelsen, j.nr. MST-7041-00016 Senere ændringer til forskriften Ingen Bekendtgørelse

Læs mere

Ringkøbing-Skjern Kommune REGULATIV FOR ERHVERVSAFFALD

Ringkøbing-Skjern Kommune REGULATIV FOR ERHVERVSAFFALD Ringkøbing-Skjern Kommune REGULATIV FOR ERHVERVSAFFALD Gældende fra d. 20-06-2012 1 Formål m.v. 1 2 Lovgrundlag 1 3 Definitioner 1 4 Registrering af udenlandske virksomheder 2 5 Gebyrer 2 6 Klage m.v.

Læs mere

Miljøministerens besvarelse af spørgsmål nr. J, stillet af Nick Hækkerup i Folketingets Skatteudvalg

Miljøministerens besvarelse af spørgsmål nr. J, stillet af Nick Hækkerup i Folketingets Skatteudvalg Skatteudvalget SAU alm. del - Bilag 291 Offentligt Ministeren J.nr. MST-705-00066 Den 22. april 2009 Miljøministerens besvarelse af spørgsmål nr. J, stillet af Nick Hækkerup i Folketingets Skatteudvalg

Læs mere

BEK nr 1257 af 11/12/2008 (Historisk) Udskriftsdato: 16. juni 2016

BEK nr 1257 af 11/12/2008 (Historisk) Udskriftsdato: 16. juni 2016 BEK nr 1257 af 11/12/2008 (Historisk) Udskriftsdato: 16. juni 2016 Ministerium: Miljøministeriet Journalnummer: Miljømin., Miljøstyrelsen, j.nr. MST-704-00070 Senere ændringer til forskriften BEK nr 822

Læs mere

Vedr. gebyr for erhvervsaffald

Vedr. gebyr for erhvervsaffald X 01-09- 2011 Vedr. gebyr for erhvervsaffald Ved breve af 23. september 2010 og 25. januar 2011 har du rettet henvendelse til Statsforvaltningen Hovedstaden i anledning af, at Gentofte Kommune den 21.

Læs mere

Vejledning om tilskud til nyttiggørelse af dæk

Vejledning om tilskud til nyttiggørelse af dæk Februar 2017 Vejledning om tilskud til nyttiggørelse af dæk Udarbejdet af Dækbranchens Miljøfond og Miljøstyrelsen Side 1 af 11 Indholdsfortegnelse: 1. Indledning. 2. Hvem kan opnå tilskud? 3. Registrering.

Læs mere

Holstebro Kommune. Teknik og Miljø 2012. Brugervejledning for Olieudskiller i. Holstebro Kommune

Holstebro Kommune. Teknik og Miljø 2012. Brugervejledning for Olieudskiller i. Holstebro Kommune Holstebro Kommune Teknik og Miljø 2012 Brugervejledning for Olieudskiller i Holstebro Kommune Holstebro Kommune Denne pjece handler om olieudskiller. Holstebro Kommune vil i løbet af de næste par år, have

Læs mere

MILJØGODKENDELSE. Godkendelsen omfatter tilladelse til autoophugning. Louise Bjerregaard Madsen Civilingeniør

MILJØGODKENDELSE. Godkendelsen omfatter tilladelse til autoophugning. Louise Bjerregaard Madsen Civilingeniør MILJØGODKENDELSE 14-12-2015 For: Uniscrap A/S Matrikel nr.: 1565dd Silkeborg Markjorder CVR-nummer: 53385613 P-nummer: 1004193323 Listepunkt nr.: Ejendommens ejer: K209: Autoophug Uniscrap A/S Godkendelsen

Læs mere

Indholdsfortegnelse. 1. Forord... 3. 2. Læsevejledning... 4. 3. Opsamling... 4. 3.1 Affaldskortlægning 2009... 4

Indholdsfortegnelse. 1. Forord... 3. 2. Læsevejledning... 4. 3. Opsamling... 4. 3.1 Affaldskortlægning 2009... 4 Indholdsfortegnelse 1. Forord... 3 2. Læsevejledning... 4 3. Opsamling... 4 3.1 Affaldskortlægning 2009... 4 3.2 Supplerende data-2013 vedrørende kommunale indsamlingsordninger... 5 3.2.1 Genanvendelsesprocent

Læs mere

Producentansvar for biler, batterier og elektronik

Producentansvar for biler, batterier og elektronik Producentansvar for biler, batterier og elektronik Producentansvar for biler, batterier og elektronik Anne Harborg Larsen Jord & Affald Det skal I høre om de næste 45 minutter Hvad er producentansvar?

Læs mere

Forskrift for opbevaring af olie og kemikalier

Forskrift for opbevaring af olie og kemikalier Forskrift for opbevaring af olie og kemikalier -herunder råvarer, halvfabrikata, færdigvarer og affald Teknik og Miljø Hjørring Kommune Indledning Dette er en forskrift til dig, der opbevarer olie og kemikalier

Læs mere

Ansøgning om dispensation og aktivitetsbeskrivelser

Ansøgning om dispensation og aktivitetsbeskrivelser autogenbrugsvirksomhed i området side 1 Ansøgning om dispensation fra lokalplan nr. 2-302A Resume af ansøgning Ovenstående lokalplan nr. 2-302A fastlægger, at der i lokalområdet må etableres virksomheder

Læs mere

Tønder Kommune REGULATIV FOR JORD

Tønder Kommune REGULATIV FOR JORD Tønder Kommune REGULATIV FOR JORD 1. Formål Formålet med regulativet er at fastsætte regler for håndtering af jord, som er affald, fra alle borgere, grundejer og virksomheder i Tønder Kommune. Regulativet

Læs mere

Tids- og aktivitetsoversigt Affaldsplan 2009-2020

Tids- og aktivitetsoversigt Affaldsplan 2009-2020 Husholdninger Dagrenovation Information om sortering og om eksisterende ordninger En øget udsortering af genanvendelige materialer fra husholdningsaffald. Etablere affaldsøer i kolonihaver Optimere mulighederne

Læs mere

ORIENTERING OM SORTERING OG BORTSKAFFELSE AF BYGGE- OG ANLÆGSAFFALD

ORIENTERING OM SORTERING OG BORTSKAFFELSE AF BYGGE- OG ANLÆGSAFFALD ORIENTERING OM SORTERING OG BORTSKAFFELSE AF BYGGE- OG ANLÆGSAFFALD Denne orientering indeholder en vejledning om bortskaffelse af bygge- og anlægsaffald samt andre praktiske oplysninger herom. Formålet

Læs mere

Vordingborg Kommune REGULATIV FOR ERHVERVSAFFALD

Vordingborg Kommune REGULATIV FOR ERHVERVSAFFALD Vordingborg Kommune REGULATIV FOR ERHVERVSAFFALD Gældende fra d. 01-04-2012 1 Formål m.v. 1 2 Lovgrundlag 1 3 Definitioner 1 4 Registrering af udenlandske virksomheder 2 5 Gebyrer 2 6 Klage m.v. 2 7 Overtrædelse

Læs mere

København Kommune REGULATIV FOR ERHVERVSAFFALD. Gældende fra d. Endnu ikke gældende

København Kommune REGULATIV FOR ERHVERVSAFFALD. Gældende fra d. Endnu ikke gældende København Kommune REGULATIV FOR ERHVERVSAFFALD Gældende fra d. Endnu ikke gældende 1 Formål m.v. 1 2 Lovgrundlag 1 3 Definitioner 1 4 Registrering af udenlandske virksomheder 2 5 Gebyrer 2 6 Klage m.v.

Læs mere

Basistilsyn regelmæssigt forekommende, med en frekvens bestemt ud fra bekendtgørelse om miljøtilsyn.

Basistilsyn regelmæssigt forekommende, med en frekvens bestemt ud fra bekendtgørelse om miljøtilsyn. Harry s Biler Engvej 1 6340 Kruså Miljø Skelbækvej 2 6200 Aabenraa Tlf.: 73767676 Dato: 15-03-2016 Sagsnr.: 15/32901 Dokumentnr.: 1 Ejendom: 284 Kontakt: Gerda Marie Madsen Direkte tlf.: 73768937 E-mail:

Læs mere

BEK nr 1440 af 01/12/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 24. juni 2016

BEK nr 1440 af 01/12/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 24. juni 2016 BEK nr 1440 af 01/12/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 24. juni 2016 Ministerium: Miljø- og Fødevareministeriet Journalnummer: Miljø- og Fødevaremin., Miljøstyrelsen, j.nr. MST-105-00005 Senere ændringer

Læs mere

Fællesregulativ for farligt affald for kommunerne i Modtagestation Syddanmark I/S. 1. januar 2007

Fællesregulativ for farligt affald for kommunerne i Modtagestation Syddanmark I/S. 1. januar 2007 Fællesregulativ for farligt affald for kommunerne i Modtagestation Syddanmark I/S 1. januar 2007 Side 1 af 8 02-05-2012 Indholdsfortegnelse 1. Formål... 3 2. Gyldighedsområde... 3 3. Generelle definitioner....

Læs mere

Kapitel 1. Anvendelsesområde

Kapitel 1. Anvendelsesområde Bekendtgørelse om håndtering af affald i form af motordrevne køretøjer, opkrævning af miljøbidrag samt udbetaling af skrotningsgodtgørelse (bilskrotbekendtgørelsen) 1) I medfør af 7, stk. 1, nr. 1 og 2,

Læs mere

Indholdsfortegnelse. 1 Formål 2. 2 Lovgrundlag 2. 3 Regulativ-tillæggets område 2. 4 Definitioner 2. 5 Anden indsamling 3

Indholdsfortegnelse. 1 Formål 2. 2 Lovgrundlag 2. 3 Regulativ-tillæggets område 2. 4 Definitioner 2. 5 Anden indsamling 3 Regulativ-tillæg for kasserede elektriske og elektroniske produkter 1 Indholdsfortegnelse 1 Formål 2 2 Lovgrundlag 2 3 Regulativ-tillæggets område 2 4 Definitioner 2 5 Anden indsamling 3 6 Affaldsproducenters

Læs mere

Affaldsdatasystem Vejledning i manuel indberetning

Affaldsdatasystem Vejledning i manuel indberetning Affaldsdatasystem Vejledning i manuel indberetning Dokument version: 1.3 ADS version: 1.0 Henvendelse vedrørende affald: Miljøstyrelsen Roskilde, Affaldsekretariatet Ny Østergade 7-11 4000 Roskilde Tlf.

Læs mere

Byggeaffald-Regelgrundlaget. Session D1 Ulla Højsholt, Jord & Affald, Miljøstyrelsen

Byggeaffald-Regelgrundlaget. Session D1 Ulla Højsholt, Jord & Affald, Miljøstyrelsen Byggeaffald-Regelgrundlaget Session D1 Ulla Højsholt, Jord & Affald, Miljøstyrelsen Disposition Ved (forventet) frembringelse MBL om pligten til affaldsforebyggelse og pligt til at undgå forurening ABK

Læs mere

Anmeldelsesskema for nyetablerede autoværksteder Journalnumre Virksomhedens navn

Anmeldelsesskema for nyetablerede autoværksteder Journalnumre Virksomhedens navn Anmeldelsesskema for nyetablerede autoværksteder Journalnumre Virksomhedens navn Adresse Matr. nr. Ejer af værkstedet Ejer af ejendommen Kontaktperson Antal ansatte på værksted Arbejdstider på værksted

Læs mere

Regulativ og forskrift for tømning af og håndtering af affald fra olie- og benzinudskillere

Regulativ og forskrift for tømning af og håndtering af affald fra olie- og benzinudskillere Regulativ og forskrift for tømning af og håndtering af affald fra olie- og benzinudskillere i Augustenborg, Broager, Nordborg, Sundeved, Sydals og Sønderborg Kommune 2004 Lidt om dette regulativ Regulativet

Læs mere

Afsnit 4. H 201: Udendørs motorsportsbaner og knallertbaner samt køretekniske anlæg. Dette afsnit omfatter udendørs motorsportsbaner og knallertbaner.

Afsnit 4. H 201: Udendørs motorsportsbaner og knallertbaner samt køretekniske anlæg. Dette afsnit omfatter udendørs motorsportsbaner og knallertbaner. Afsnit 4. H 201: Udendørs motorsportsbaner og knallertbaner samt køretekniske anlæg. 4.1. Anvendelsesområde Dette afsnit omfatter udendørs motorsportsbaner og knallertbaner. 4.2. Beskrivelse af de væsentligste

Læs mere

Vejledning om opbevaring og håndtering af kemikalier, olie og farligt affald

Vejledning om opbevaring og håndtering af kemikalier, olie og farligt affald Vejledning om opbevaring og håndtering af kemikalier, olie og farligt affald Gladsaxe Kommune By- og Miljøforvaltningen Rådhus Allé 7 2860 Søborg Tlf. 39 57 50 00 Juni 2012 Forord Denne vejledning henvender

Læs mere

Miljøgodkendelse for autoophugvirksomheden SG Autodele

Miljøgodkendelse for autoophugvirksomheden SG Autodele Miljøgodkendelse for autoophugvirksomheden SG Autodele på matrikel nr. 1t, Ørum By, Ørum beliggende Hollenstedvej 8, 9320 Hjallerup Godkendelsesdato: 24. april 2014 Godkendelse af virksomhed i henhold

Læs mere

Sammenfatning af de nye regler på affaldsområdet

Sammenfatning af de nye regler på affaldsområdet Notat Fra: Lars Høier 05. februar 2010 Dokumentnr.: 51042 Sammenfatning af de nye regler på affaldsområdet Der er i januar 2010 kommet to nye bekendtgørelser på affaldsområdet: Affaldsbekendtgørelsen,

Læs mere

Fællesregulativ for farligt affald for kommunerne i Modtagestation Syddanmark I/S 1. Juni 2009

Fællesregulativ for farligt affald for kommunerne i Modtagestation Syddanmark I/S 1. Juni 2009 Fællesregulativ for farligt affald for kommunerne i Modtagestation Syddanmark I/S 1. Juni 2009 Side 1 Indholdsfortegnelse 1. Formål... 3 2. Gyldighedsområde... 3 3. Generelle definitioner.... 4 4. Affaldsproducenternes

Læs mere

Vejledning om tilskud til nyttiggørelse af dæk

Vejledning om tilskud til nyttiggørelse af dæk NOTAT Jord & Affald J.nr. MST-7021-00002 Ref. Sofre Den 1. maj 2012 Vejledning om tilskud til nyttiggørelse af dæk Nyttiggørelse af dæk. Miljø- og energiministeren indgik i 1995 aftale om tilbagetagningsordning

Læs mere

UDKAST. Forslag. til. (Ændring af bødesatser) I lov om godskørsel, jf. lovbekendtgørelse nr. 1051 af 12. november 2012, foretages følgende ændring:

UDKAST. Forslag. til. (Ændring af bødesatser) I lov om godskørsel, jf. lovbekendtgørelse nr. 1051 af 12. november 2012, foretages følgende ændring: UDKAST Forslag til Lov om ændring af lov om godskørsel og lov om buskørsel (Ændring af bødesatser) 1 I lov om godskørsel, jf. lovbekendtgørelse nr. 1051 af 12. november 2012, foretages følgende ændring:

Læs mere

REGULATIV FOR JORD. Side 1 af 6

REGULATIV FOR JORD. Side 1 af 6 REGULATIV FOR JORD Side 1 af 6 1 Formål 1.1 Affaldshåndtering Formålet med dette regulativ er at fastsætte regler for håndtering af jord, som er affald, fra alle borgere, grundejere og virksomheder i Frederikshavn

Læs mere

KORTLÆGNING & PROGNOSE

KORTLÆGNING & PROGNOSE 2014 2024 KORTLÆGNING & PROGNOSE 2 FORORD I forbindelse med udarbejdelsen af den kommunale affaldshåndteringsplan 2014-2024 er denne kortlægnings- og prognoserapport udarbejdet. Affaldsbekendtgørelsens

Læs mere

Affaldsplan 2009-2020 Kortlægningsrapport

Affaldsplan 2009-2020 Kortlægningsrapport Affaldsplan 2009-2020 Kortlægningsrapport Kortlægning og prognoser Furesø Kommune, Affaldsplan 2009 2012, kortlægningsrapport 2 Indholdsfortegnelse 1. Forord... 3 2. Opfyldelse af mål fra Affaldsplan 2005-2008...

Læs mere

Revurdering af miljøgodkendelse for. Skads Autoophug

Revurdering af miljøgodkendelse for. Skads Autoophug Skads Autoophug Skads Byvej 102 6705 Esbjerg Ø Torvegade 74, 6700 Esbjerg Dato 23. marts 2015 Sags id 12/22179 Sagsbehandler Vibeke Lorentzen Telefon direkte 76 16 13 96 E-mail vlo@esbjergkommune.dk Revurdering

Læs mere

Basistilsyn regelmæssigt forekommende, med en frekvens bestemt ud fra bekendtgørelse om miljøtilsyn.

Basistilsyn regelmæssigt forekommende, med en frekvens bestemt ud fra bekendtgørelse om miljøtilsyn. VM Biler Langebro 8 6200 Aabenraa Kultur, Miljø & Erhverv Miljø Skelbækvej 2 6200 Aabenraa Tlf.: 73767676 Dato: 22-03-2015 Sagsnr.: 15/30734 Dok.løbenr.: 294138/15 Kontakt: Gerda Marie Madsen Direkte tlf.:

Læs mere

Hou Lystbådehavn Hou Mole 9, Hou, 9370 Hals

Hou Lystbådehavn Hou Mole 9, Hou, 9370 Hals Ansvarlig for udarbejdelsen: Ansvarlig for gennemførelsen: Relevant lovgivning: Ole Hammerholt Havnens bestyrelse Lovbekendtgørelse nr. 963 af 3. juli 2013 om beskyttelse af havmiljøet Bekendtgørelse om

Læs mere

Idekatalog. Idekatalog til affaldsplan 2005 Pandrup Kommune

Idekatalog. Idekatalog til affaldsplan 2005 Pandrup Kommune - et idékatalog Idekatalog Vi er nu nået godt halvvejs i arbejdet med den nye affaldsplan. Indtil nu er der arbejdet med at gøre status over, hvilke ordninger vi tilbyder brugerne, mængden af affald, der

Læs mere

Ringsted Autoophug Aps. Sorøvej 89 4100 Ringsted

Ringsted Autoophug Aps. Sorøvej 89 4100 Ringsted Ansøgning om miljøgodkendelse: side 1 Ansøgning om miljøgodkendelse for: Sorøvej 89 4100 Ringsted Denne ansøgning er udarbejdet af: Poul Jørgensen Nørskov Miljøteknik Aps tlf. 20 33 43 67 e-mail: Poul@isostandard.dk

Læs mere

Indsigt Vækst Balance. DANISH Produktstandard Oktober 2010. DANISH Transportstandard April 2011, version 2.0

Indsigt Vækst Balance. DANISH Produktstandard Oktober 2010. DANISH Transportstandard April 2011, version 2.0 Indsigt Vækst Balance DANISH Produktstandard Oktober 2010 DANISH Transportstandard April 2011, version 2.0 Introduktion Standarden omfatter følgende områder: producenten transportører af levende klovbærende

Læs mere

Læsevejledning til standardvilkår for K 209-virksomheder : Autoophugning

Læsevejledning til standardvilkår for K 209-virksomheder : Autoophugning MILJØstyrelsen 3. februar 2005 Industri & Transport lfp/sa Læsevejledning til standardvilkår for K 209-virksomheder : Autoophugning Formål og indhold Fra den 1. januar 2005 skal kommunerne anvende standardvilkår,

Læs mere

Aarhus Kommune Center for Miljø og Energi Tilsyn ifølge miljøbeskyttelsesloven

Aarhus Kommune Center for Miljø og Energi Tilsyn ifølge miljøbeskyttelsesloven Aarhus Kommune Center for Miljø og Energi Tilsyn ifølge miljøbeskyttelsesloven Tilsynsdato 04. november 2015 Journal nr. 13/029001 CVR-nummer 49292716 Virksomhed Adresse e-mail Den Lille Maskinstation

Læs mere

Til KL og Kommunerne. Orientering om håndtering af PCB-holdigt bygge- og anlægsaffald

Til KL og Kommunerne. Orientering om håndtering af PCB-holdigt bygge- og anlægsaffald Til KL og Kommunerne Jord & Affald J.nr. MST-7543-00007 Ref. Lejni Den 5. juli 2011 Orientering om håndtering af PCB-holdigt bygge- og anlægsaffald 1. Indledning Den 25. maj 2011 kom Regeringen med en

Læs mere

Indholdsfortegnelse. 1 Formål 2. 2 Lovgrundlag 2. 3 Regulativ-tillæggets område 2. 4 Definitioner 2. 5 Anden indsamling 3

Indholdsfortegnelse. 1 Formål 2. 2 Lovgrundlag 2. 3 Regulativ-tillæggets område 2. 4 Definitioner 2. 5 Anden indsamling 3 Tillæg 2 til Regulativ for Erhvervsaffald indsamling af farligt affald Side 1 af 9 Indholdsfortegnelse 1 Formål 2 2 Lovgrundlag 2 3 Regulativ-tillæggets område 2 4 Definitioner 2 5 Anden indsamling 3 6

Læs mere

Anvisningsordning for Bygge- og anlægsaffald

Anvisningsordning for Bygge- og anlægsaffald Regulativ-tillæg for bygge- og anlægsaffald i Dragør Kommune 1 Anvisningsordning for Bygge- og anlægsaffald Tillæg 3 til Regulativ for Erhvervsaffald Dragør Kommune Regulativ-tillæg for bygge- og anlægsaffald

Læs mere

Konference for skuemestre, LUU-medlemmer og skolerepræsentanter ejendomsserviceteknikeruddannelsen. Onsdag d. 29. august 2012 i Middelfart Lovgivningen på miljøområdet (samt et bud på udviklingen de kommende

Læs mere

SÆBY HAVN A F FA L D S P L A N JUNI 2003

SÆBY HAVN A F FA L D S P L A N JUNI 2003 SÆBY HAVN AFFALDSPLAN JUNI 2003 A F FA L D S P L A N Indhold 1. Beskrivelse af havnens modtageordning. 2. Vurdering af behov for ændringer af havnens modtagefaciliteters type og kapacitet. 3. Beskrivelse

Læs mere

Høring af udkast til ændring af bilskrotbekendtgørelsen og autoværkstedsbekendtgørelsen

Høring af udkast til ændring af bilskrotbekendtgørelsen og autoværkstedsbekendtgørelsen Miljøstyrelsen Jord og Affald Att. Mette Baden Strandgade 29 1401 København K mst@mst.dk 3. september 2012 Høring af udkast til ændring af bilskrotbekendtgørelsen og autoværkstedsbekendtgørelsen GenvindingsIndustrien

Læs mere

Regulativ for erhvervsaffald i Herning Kommune

Regulativ for erhvervsaffald i Herning Kommune Regulativ for erhvervsaffald i Herning Kommune Ikrafttrådt 1. januar 2012 1 I Generel del...3 1 Formål m.v...3 2 Lovgrundlag...3 3 Definitioner...3 4 Registrering af udenlandske virksomheder...3 5 Gebyrer...4

Læs mere

Miljøforhold på autoværksteder. Miljøkravene i autobekendtgørelsen

Miljøforhold på autoværksteder. Miljøkravene i autobekendtgørelsen Miljøforhold på autoværksteder Miljøkravene i autobekendtgørelsen Vejledningens indhold Miljøforhold på autoværksteder... 3 Miljøtilsyn og brugerbetaling.... 4 Nye værksteder og udvidelser skal anmeldes

Læs mere

Lovgivning som forskriften vedrører. Senere ændringer til forskriften Forskriftens fulde tekst

Lovgivning som forskriften vedrører. Senere ændringer til forskriften Forskriftens fulde tekst Bekendtgørelse om sikkerhedsstillelse efter udlændingelovens 9, stk. 4, eller 9 c, stk. 1, 2. pkt., jf. 9, stk. 4, til dækning af offentlige udgifter til hjælp efter lov om aktiv social politik eller integrationsloven

Læs mere

Vejledning om registrering af faderskab og medmoderskab i forbindelse med anmeldelse af barnets fødsel

Vejledning om registrering af faderskab og medmoderskab i forbindelse med anmeldelse af barnets fødsel Social-, Børne- og Integrationsministeriet Familieret 2013-4392 bgn 18. november 2013 Udkast til Vejledning om registrering af faderskab og medmoderskab i forbindelse med anmeldelse af barnets fødsel (Til

Læs mere

EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS DIREKTIV 2000/53/EF af 18. september 2000 om udrangerede køretøjer

EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS DIREKTIV 2000/53/EF af 18. september 2000 om udrangerede køretøjer L 269/34 EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS DIREKTIV 2000/53/EF af 18. september 2000 om udrangerede køretøjer EUROPA-PARLAMENTET OG RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE UNION HAR under henvisning til traktaten om Det

Læs mere

Hillerød Kommune REGULATIV FOR ERHVERVSAFFALD

Hillerød Kommune REGULATIV FOR ERHVERVSAFFALD Hillerød Kommune REGULATIV FOR ERHVERVSAFFALD Gældende fra d. 27-06-2012 1 Formål m.v. 1 2 Lovgrundlag 1 3 Definitioner 1 4 Registrering af udenlandske virksomheder 2 5 Gebyrer 2 6 Klage m.v. 2 7 Overtrædelse

Læs mere

farligt affald forskrift for opbevaring og håndtering af farligt affald og kemikalier

farligt affald forskrift for opbevaring og håndtering af farligt affald og kemikalier farligt affald forskrift for opbevaring og håndtering af farligt affald og kemikalier 1 1. Forskriftens område 1.1 Forskriften er gældende for alle virksomheder og landbrug i Guldborgsund Kommune, der

Læs mere

Præsentation. Udviklingsplan 2011-2013. Middelfart Kommune Renovationsvæsenet. Virksomhedens navn. Adresse Fynsvej 100 5500 Middelfart

Præsentation. Udviklingsplan 2011-2013. Middelfart Kommune Renovationsvæsenet. Virksomhedens navn. Adresse Fynsvej 100 5500 Middelfart Præsentation Virksomhedens navn Middelfart Kommune Renovationsvæsenet Adresse Fynsvej 100 5500 Middelfart Telefonnummer E-mail adresse Antal pladser eller antal elever Personalenormering Budgetramme i

Læs mere

Vejledning om bly i byggematerialer

Vejledning om bly i byggematerialer Vejledning om bly i byggematerialer Gladsaxe Kommune By- og Miljøforvaltningen Rådhus Allé 7 2860 Søborg Tlf. 39 57 50 00 Juni 2013 Forord Denne vejledning henvender sig til borgere, bygherrer, rådgivere,

Læs mere

Europa-Parlamentets og Rådets direktiv 2000/53/EF af 18. september 2000 om udrangerede køretøjer - Erklæringer fra Kommissionen

Europa-Parlamentets og Rådets direktiv 2000/53/EF af 18. september 2000 om udrangerede køretøjer - Erklæringer fra Kommissionen 32000L0053 Europa-Parlamentets og Rådets direktiv 2000/53/EF af 18. september 2000 om udrangerede køretøjer - Erklæringer fra Kommissionen EF-Tidende nr. L 269 af 21/10/2000 s. 0034-0043 Europa-Parlamentets

Læs mere

Taksatorprocesser version 5

Taksatorprocesser version 5 Taksatorprocesser version 5 01.01.2016 Philip Heymans Allé 1 2900 Hellerup Tlf. 41 91 91 91 Fax 41 91 91 92 fp@forsikringogpension.dk www.forsikringogpension.dk Birger Bruun Jensen Chefkonsulent Dir. 41

Læs mere

Basistilsyn regelmæssigt forekommende, med en frekvens bestemt ud fra bekendtgørelse om miljøtilsyn.

Basistilsyn regelmæssigt forekommende, med en frekvens bestemt ud fra bekendtgørelse om miljøtilsyn. Genner Bil Center v/gert Ravn Genner Bygade 11 6230 Rødekro Miljø Skelbækvej 2 6200 Aabenraa Tlf.: 73767676 Dato: 15-03-2016 Sagsnr.: 15/32898 Dokumentnr.: 1 Ejendom: 7877 Kontakt: Gerda Marie Madsen Direkte

Læs mere

Bilag 1 Ansøgning om miljøgodkendelse

Bilag 1 Ansøgning om miljøgodkendelse Bilag 1 Ansøgning om miljøgodkendelse Virksomhed: Jernkællingen ApS Truelsdalvej 28 4340 Tølløse Cvr: 32661033 P nummer: 1015730699 Tlf. 70 70 74 75 Kontakt person: Anja Kwiecien Olsen Jernkællingen ApS

Læs mere

Affaldssortering i landbruget WEBUDGAVE TEKNIK OG MILJØ

Affaldssortering i landbruget WEBUDGAVE TEKNIK OG MILJØ Affaldssortering i landbruget TEKNIK OG MILJØ Har du styr på affaldssorteringen? Affaldshåndtering med omtanke medvirker til et rent miljø og en sund økonomi for landbruget, Kommunen og samfundet som helhed.

Læs mere

FREDENSBORG- HUMLEBÆK KARLEBO ERHVERVSAFFALD HØRSHOLM NORDFORBRÆNDING ALLERØD SØLLERØD VEJLEDNING OG REGLER

FREDENSBORG- HUMLEBÆK KARLEBO ERHVERVSAFFALD HØRSHOLM NORDFORBRÆNDING ALLERØD SØLLERØD VEJLEDNING OG REGLER ERHVERVSAFFALD VEJLEDNING OG REGLER NORDFORBRÆNDING KARLEBO ALLERØD FREDENSBORG- HUMLEBÆK HØRSHOLM SØLLERØD Denne folder om håndtering af erhvervsaffald involverer virksomheder, transportører og affaldsmodtagere

Læs mere

Vejledning om miljøforhold i autobranchen. Gladsaxe Kommune By- og Miljøforvaltningen Rådhus Allé 7 2860 Søborg Tlf. 39 57 50 00

Vejledning om miljøforhold i autobranchen. Gladsaxe Kommune By- og Miljøforvaltningen Rådhus Allé 7 2860 Søborg Tlf. 39 57 50 00 Vejledning om miljøforhold i autobranchen Gladsaxe Kommune By- og Miljøforvaltningen Rådhus Allé 7 2860 Søborg Tlf. 39 57 50 00 Marts 2012 Forord Denne vejledning henvender sig primært til autobranchen

Læs mere

Indbyggertal pr. 1. januar. Indirekte

Indbyggertal pr. 1. januar. Indirekte Notat Notat til Dialogforum Jord & Affald J.nr. MST-7034-00001 Ref. pehem/ jehni/lived Den 29. september 2011 Kommunernes indberetninger af omkostninger til indsamling af udtjente bærbare batterier og

Læs mere

BT Maskinfabrik v. Brian Thomsen Riskærvej 12 9352 Dybvad. Att: Brian Thomsen [info@btmaskinteknik.dk]

BT Maskinfabrik v. Brian Thomsen Riskærvej 12 9352 Dybvad. Att: Brian Thomsen [info@btmaskinteknik.dk] Frederikshavn Kommune Rådhus Allé 100 9900 Frederikshavn BT Maskinfabrik v. Brian Thomsen Riskærvej 12 9352 Dybvad Tel.: +45 98 45 50 00 post@frederikshavn.dk www.frederikshavn.dk CVR-nr. 29189498 Att:

Læs mere

Til de på høringslisten anførte

Til de på høringslisten anførte Til de på høringslisten anførte Jord & Affald J.nr. MST-7779-00225 Ref. Mamun, Lilma Den 7. november 2012 Udsendelse i høring af tre bekendtgørelser: Bekendtgørelse om affald, bekendtgørelse om Affaldsdatasystemet

Læs mere

Ansøgning om miljøgodkendelse af autoophug på adressen Raasigvangen 6, 3550 Slangerrup

Ansøgning om miljøgodkendelse af autoophug på adressen Raasigvangen 6, 3550 Slangerrup Ansøgning om miljøgodkendelse af autoophug på adressen Raasigvangen 6, 3550 Slangerrup 1. Indledning. På vegne af Gørløse Autoimport A/S ( cvr. 73120713) v/flemming Thingmand Henriksen søger NF miljødk,

Læs mere

Miljøtilsyn på Landbrug

Miljøtilsyn på Landbrug Oluf Martin Martensen Hejselvej 7 6372 Bylderup-Bov Miljøtilsyn på Landbrug 1. Baggrunden for tilsynet Baggrunden for dette tilsyn er Aabenraa Kommunes miljøtilsynsplan for virksomheder og husdyrbrug 2013-2017,

Læs mere