POLITIKERSPØRGSMÅL. Spørgsmål nr.: RR Dato: 28. maj 2018 Stillet af: Jacob Rosenberg (I) Besvarelse udsendt den: 31.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "POLITIKERSPØRGSMÅL. Spørgsmål nr.: RR Dato: 28. maj 2018 Stillet af: Jacob Rosenberg (I) Besvarelse udsendt den: 31."

Transkript

1 Center for It, Medico og Telefoni Stab POLITIKERSPØRGSMÅL Borgervænget 7, København Ø Journal-nr.: Dato: 31. juli 2018 Spørgsmål nr.: RR Dato: 28. maj 2018 Stillet af: Jacob Rosenberg (I) Besvarelse udsendt den: 31. juli 2018 Spørgsmål: Mange af vores hospitalsafdelinger vil kunne få glæde af at anvende diktering til deres funktioner. Dette gælder specielt, hvor der er udfordringer for at nå den vanlige produktion, ved notat-tunge journalrutiner, og ved arbejdsprocedurer, hvor lægerne kan aflastes rationelt ved at lade sekretærer eller andre udføre ordinationer såsom henvisninger, bookinger o.a. Der er tillige læger, som har vanskeligt ved at skrive egne notater f.eks. pga. sprogbarrierer eller ordblindhed. Regionen har hidtil udstukket et generelt forbud mod diktering, men der er en række steder i vores region, hvor man af forskellige grunde har dispenseret. Man kan tænke sig en fremtidig model, hvor den enkelte afdeling selv kan bestemme, om man vil anvende diktering eller ej, og til hvilke funktioner. En generel åbning for diktering, som man havde før Sundhedsplatformen, vil ændre på arbejdstilrettelæggelsen i den enkelte afdeling, og der er flere aspekter end det økonomiske. Imidlertid ønsker vi de økonomiske konsekvenser belyst, før der eventuelt gives generel tilladelse til diktering. Vi vil derfor gerne spørge administrationen om følgende: 1) Hvilke direkte udgifter vil der være ved at tillade diktering i henholdsvis Sundhedsplatformens dikteringsmodul eller ved at øge antallet af Mirsk-licenser, og derved anvende Mirsk ligesom før Sundhedsplatformen? [Administrativ bemærkning: MIRSK er en dansk IT-virksomhed, der udvikler teknologi til talegenkendelse og diktering] 2) Hvis man skal anvende Sundhedsplatformens dikteringsmodul, hvordan vil dette så praktisk fungere? Er der erfaringer fra udlandet? De steder i udlandet, hvor man anvender diktering med Sundhedsplatformen (det gør man bl.a. en række steder i USA), hvordan er erfaringerne med denne model?

2 3) Er der andre alternativer end SP og Mirsk, og hvad vil dette i givet fald indebære økonomisk? 4) Hvor mange kliniske afdelinger har p.t. dispensation fra forbuddet mod diktering? Dvs. hvor mange afdelinger anvender diktering til udvalgte eller samtlige funktioner i hverdagen? 5) Det forlyder, at regionen allerede nu anvender Mirsk til forskellige administrative funktioner. Der ønskes venligst en redegørelse for dette, dvs. hvor mange steder, til hvem og til hvad anvendes Mirsk i dag i Region Hovedstaden. Svar: Det skal indledningsvis bemærkes, at det ikke er korrekt, at der er udstukket et generelt forbud mod diktering fra regionen. Som det fremgår af svar på delspørgsmål 2, så er det blevet henstillet, at brugen blev reduceret så meget som muligt for at sikre rigtige og tidstro data. Det er en lokal ledelsesmæssig beslutning og vurdering, om der skal gives tilladelse til diktering enten til specifikke funktioner eller til enkelte medarbejdere. Det skal også præciseres, at der skelnes mellem diktering i funktioner som ikke er en del af SP og den diktering som allerede er en del af SP. Svar på spørgsmål 1: Det indebærer ikke direkte meromkostninger at diktere i SP, da funktionaliteten i forvejen er indbygget. Det vil dog kræve åbning af rettigheder til brugen af dikteringsfunktionen. Forventningerne til den fremtidige brug af diktering ligger på ca. 5 % af det tidligere niveau. Dette skyldes, at man med SP kan og ønsker at dokumentere mere tidstro data. Ud fra Mirsk-data ved vi, at der i 2014 medgik cirka 114 mio. kr. til løn til sekretærer, der skrev af fra lægediktat. Til spørgsmålet, der vedrører et øget antal af Mirsk Licenser kan man sige, at der indenfor den eksisterende kontrakt med Administrativ Mirsk stadig er plads til flere, der dikterer (se uddybning i spørgsmål 5). Kontrakten med Mirsk går på antal samtidige brugere og ikke på licenser. Indenfor den nuværende kontrakt om brug af administrativ Mirsk og Support over 4 år er udgifterne 1.3 mio.kr. finansieret af hospitalerne. Svar på spørgsmål 2: Sundhedsplatformens dikteringsmodul anvendes forskelligt fra hospital til hospital. Grundlæggende er ambitionen at nedbringe brugen af diktering for at opnå tidstro og strukturerede data. Det skal dog fremhæves, at diktering indenfor SP kun kan anvendes til bestemte formål, og at brugeroplevelsen muligvis ikke modsvarer det man kender fra tidligere - eksempelvis via MIRSK. Med den nuværende funktionalitet kan anvendelsen udvides ved brugeroprettelser

3 og opsætning af transskriberingspuljer i systemet. Dette er en lille opgave, som SP-enheden i CIMT allerede varetager. I dag dikteres der cirka 1500 diktater om ugen på Region Hovedstadens hospitaler i Sundhedsplatformens integrerede dikteringssystem. Det primært er diktering udenfor Sundhedsplatformen, der efterspørges. Administrationen ligger ikke inde med erfaringer fra udlandet vedrørende Sundhedsplatformens dikteringsmodul. Svar på spørgsmål 3: Allerede tidligt i programperioden var der drøftelser i KAI-styregruppen (KAI står for Klinisk Administrativt Indhold] og SP-programstyregruppen om brug af talegenkendelse. Helt kort, er talegenkendelse en teknologi, der konverterer det talte sprog til tekst ved hjælpe af et bibliotek med lydprofil. Talegenkendelse er en personlig teknologi, hvilket betyder, at talegenkendelse er profilafhængigt og talegenkendelsessystemet skal trænes i at genkende brugerens lyd. Hvor den digitale diktering kræver afskrivning af lydfiler, kan man med talegenkendelse reducere den manuelle tilpasning af tekst. Man valgte i programperioden at indgå en række principper ift. anvendelse af fri tekst i Sundhedsplatformen. Principper for anvendelse af fri tekst fokuserer bl.a. på, at talegenkendelse kun bør anvendes i fritekstfelter på fastlagte steder i journalen, og at talegenkendt dokumentation ikke kan erstatte struktureret dokumentation. I mellemtiden har teknologien udviklet sig, og det er nu muligt at drage flere fordele af brugen af talegenkendelse. I samarbejde med to eksterne leverandører med erfaring indenfor området, er der udarbejdet forslag til et kort pilotprojekt som kan afdække fordele og ulemper ved brugen af talegenkendelse. Pilottesten, der gennemføres fra uge 26 og 14 uger frem, sker på neurologisk afdeling på Sjællands Universitetshospital og vil omfatte ca. 30 læger og sygeplejersker. Det er endnu for tidligt at sige, hvad brugen af talegenkendelse vil indebære økonomisk og dette afventer pilotprojektet. Svar på spørgsmål 4: Administrationen har bedt hospitalerne oplyse, hvor mange dispensationer, der er givet til diktering. Nedenfor er tilbagemeldingen fra hospitalerne kort opsummeret: Amager og Hvidovre Hospital: Amager og Hvidovre Hospital oplyser, at hospitalsdirektionen har godkendt diktering til ledere af MDT-konferencer, til ansatte hvor der er et konkret behov for længerevarende oplæring til Sundhedsplatformen og til særlige komplekse samarbejdsfunktioner i forbindelse med det sammenhængende patientforløb. Derudover er der givet dispensation til at diktere breve m.v., hvor der ikke er skabeloner i Sundhedsplatformen. På baggrund af disse overordnede kriterier for diktering oplyser Amager og Hvidovre Hospital, at følgende afdelinger anvender diktering: Gastroenheden, Infektionsmedicinsk Afdeling, Medicinsk Enhed (Hvidovre Hospital), Medicinsk Afdeling (Amager Hospital) og

4 Ortopædkirurgisk Afdeling. Det oplyses yderligere, at det ikke er opgjort i konkrete tal, hvor mange læger, som har dispensation. Tidligere opgørelser har vist, at det er et fåtal af notater m.v. som dikteres. Bornholms Hospital: Bornholms Hospital oplyser, at ingen afdelinger anvender diktering, da der er taget en ledelsesbeslutning om ikke at anvende diktering. Herlev og Gentofte Hospital: Herlev og Gentofte Hospital oplyser, at der ikke er givet dispensationen til at anvende diktering og at der ikke er kendskab til, at der anvendes diktering. Region Hovedstadens Psykiatri: Region Hovedstadens Psykiatri oplyser, at der ikke er hele centre eller afsnit, som har dispensation for at diktere, men at der er givet dispensationen til enkelte medarbejdere på hvert center. Dispensationen bliver fulgt op af undervisning og gives kun 6 måneder ad gangen. Det oplyses yderligere, at enkelte centre har besluttet, at dele af den indledende vurdering af patienten kan dikteres. På nuværende tidspunkt er der 41 medarbejdere, fordelt på forskellige centre, som har dispensation til at anvende diktering. Bispebjerg og Frederiksberg Hospital, Nordsjællands Hospital og Rigshospitalet har endnu ikke opgjort tallene. Når disse er opgjort fremsender administrationen tallene. Svar på spørgsmål 5: CIMT har indgået en 4 - årig kontrakt om brug af Administrativ Mirsk, som gælder frem til 1. juni Kontrakten med Mirsk går på antal samtidige brugere og ikke på licenser. Administrativ diktering anvendes til at diktere korrespondancer og lignende, som ligger udenfor Sundhedsplatformen. Der kan være 200 samtidige dikterende brugere og 150 samtidige transskriberende brugere i Region Hovedstaden. Nedslag på en tilfældig dag d. 7. juni om formiddagen var der 35 dikteringsbrugere og 43 transskriberende brugere. I perioden 30. juni 2017 og til 11. juni 2018 har lidt over 480 forskellige brugere overført diktater og lige omkring 400 transskriberende brugere anvendt afskrivningsfunktionen. Der vil i alt være overført omkring diktater siden Administrativ Mirsk startede d. 30. juni 2017 og til d. 30. juni Det har fra starten været op til den enkelte afdelingsledelse, hvorvidt man har ønsket at tage Administrativ Mirsk i brug. Mirsk anvendes bredt, men med stor forskellighed i anvendelsesgraden.

5 Center for It, Medico og Telefoni Stab POLITIKERSPØRGSMÅL Borgervænget 7, København Ø Journal-nr.: Dato: 27. august 2018 Spørgsmål nr.: RR Dato: 28. maj 2018 Stillet af: Jacob Rosenberg (I) Besvarelse udsendt den: 31. juli 2018 / 27. august 2018 Opfølgende svar på spørgsmål 4: Ved udsendelse af svar på politikerspørgsmål nr den 31. juli 2018 var tal for Bispebjerg og Frederiksberg Hospital, Nordsjællands Hospital og Rigshospitalet endnu ikke opgjort i forhold til svar på spørgsmål 4). Hospitalerne har nu opgjort tallene og de udsendes hermed: Spørgsmål 4) Hvor mange kliniske afdelinger har p.t. dispensation fra forbuddet mod diktering? Dvs. hvor mange afdelinger anvender diktering til udvalgte eller samtlige funktioner i hverdagen? Svar Bispebjerg og Frederiksberg Hospital oplyser, at 151 medarbejdere fordelt på 8 afdelinger, har dispensation til at anvende diktering. Nordsjællands Hospital oplyser, at 7 kliniske afdelinger på Nordsjællands Hospital har pr. 1. august 2018 dispensation fra forbuddet mod diktering. 45 læger og 1 pædagog har fået dispensation til diktering i SP pr. 1. august Der er ingen hele lægestabe, der har dispensation. Dispensationerne gælder for ½ år, bortset fra dispensationer begrundet i permanente, personlige forhold. Dispensationen for så vidt angår Kirurgisk Afdeling gælder afvikling af MDT-konferencer og ikke andre aktiviteter. I Ortopædkirurgisk Afdeling er der givet dispensation til det samlede bagvagtslag til afvikling af konferencer og ikke andre aktiviteter.

6 Afdelinger på Nordsjællands Hospital med dispensation vedr. diktering Kirurgisk Afdeling 7 Neurologisk Afdeling 2 Onkologisk Palliativ Afdeling 3 Ortopædkirurgisk Afdeling 29 Øre-næse-hals-afdelingen 3 Børne- og ungeafdelingen 1 Lunge- og Infektionsmedicinsk Afdeling 1 I alt 46 Antal dispensationer pr. 1. august 2018 Rigshospitalet oplyser, at 302 læger fordelt på 26 klinikker har dispensation til at anvende diktering. Procedure for dikteringstilladelser er således: Ansøgning sendes via centerledelsen til godkendelse i Rigshospitalets forretningsudvalg for implementering og udvikling af SP. Udvalget består af en centerledelse fra hvert center, vicedirektør for Rigshospitalet Susanne Poulsen, implementeringskoordinatorerne, kommunikationsenheden og repræsentant fra Center for IT, Medico og Telefoni. Ansøgningen skal besvare 2 spørgsmål: - Til hvilken procedure i hvilket afsnit ansøges der om tilladelse til diktering? - Hvad er begrundelsen for at søge om tilladelse? Ansøgninger behandles ud fra fastsatte kriterier: - Ledere af MDT-konferencer (MDT: er MultiDisciplinære Konferencer, hvor flere klinikker/afdelinger fra samme eller flere hospitaler drøfter behandlingsstrategi for en patient ofte patienter i kræftpakkeforløb.) - Ansatte, der vurderes at have et reelt og konkret behov for længerevarende oplæring/kendskab til Sundhedsplatformen - Særlige komplekse situationer/funktioner, hvor det vurderes at diktering er nødvendig. Det specifikke behov skal beskrives af ansøger

7 Antal dispensationer i centeret Antal dispensationer i klinikken Center Klinikker Abdominalcentret 54.. Medicinsk Endokrinologisk klinik 6 Karkirurgisk klinik 18 Urologisk klinik 2 Hæmatologisk klinik 4 Kirurgisk Gastroenterologisk klinik 18 Medicinsk Gastroenterologisk klinik 6 Diagnostisk Center 2.. Klinisk Genetisk klinik 2 Finsenscentret 13.. Hæmatologisk klinik 1 Infektionsmedicinsk klinik 12 Hjertecentret 16.. Hjertemedicinsk klinik 7 Thoraxkirurgisk klinik 9 HovedOrtoCentret 66.. Læbe, Gane center 2 Ortopædkirurgisk klinik 18 Plast/Brand klinikken 1 Tand, mund, kæbe klinikken 1 Øjenklinikken 1 Øre, Næse, Hals klinikken 39 Videnscenter for reumatologi og rygkirurgi 4 Juliane Marie Centret 45.. Gynækologisk klinik 33 BørneUngeKlinikken 12 Neurocentret Klinisk Neurofysiologisk klinik 40 Klinik for Rygmarvsskader 1 Hukommelsesklinikken 18 Neurokirurgisk klinik 2 Smertecenter 9 Neurologisk klinik

Kontaktperson Ambulante maj 2012

Kontaktperson Ambulante maj 2012 Kontaktperson Ambulante maj 2012 Region H samlet Gennemført Ja 84,2% 84,2% Nej 15,8% 15,8% 2053 2053 Amager Hospital 05.9 kardiologisk 08.9 geriatrisk 28.9 medicinsk gastroentrologisk 29.9 lungemedicinsk

Læs mere

Er der i journalen angivet navnet på den sundhedsfaglige kontaktperson senest ved det 3. ambulante besøg?

Er der i journalen angivet navnet på den sundhedsfaglige kontaktperson senest ved det 3. ambulante besøg? Kontaktperson Ambulante november 2012 Region Hovedstaden, samlet Gennemført Ja 1828 79,4% Nej 473 20,6% 2301 100,0% Amager Hospital 05.9 kardiologisk amb 08.9 geriatrisk amb 28.9 medicinsk gastroentrologisk

Læs mere

Svarprocent. Akut indlagte patienters oplevelser: LUP 2016 Den Landsdækkende Undersøgelse af Patientoplevelser

Svarprocent. Akut indlagte patienters oplevelser: LUP 2016 Den Landsdækkende Undersøgelse af Patientoplevelser Akut indlagte patienters oplevelser: Svarprocent Spørgeskemaet er udsendt til i alt 62.735 akut indlagte patienter fra perioderne 4. august til 31. august, 3. september til 30. september og 4. oktober

Læs mere

Svarprocent. Akut indlagte patienters oplevelser: LUP 2015 Den Landsdækkende Undersøgelse af Patientoplevelser

Svarprocent. Akut indlagte patienters oplevelser: LUP 2015 Den Landsdækkende Undersøgelse af Patientoplevelser Akut indlagte patienters oplevelser: Svarprocent Spørgeskemaet er udsendt til i alt 64.190 akut indlagte patienter fra perioderne 4. august til 31. august, 3. september til 30. september og 4. oktober

Læs mere

Svarprocent. Akut indlagte patienters oplevelser: LUP 2017 Den Landsdækkende Undersøgelse af Patientoplevelser

Svarprocent. Akut indlagte patienters oplevelser: LUP 2017 Den Landsdækkende Undersøgelse af Patientoplevelser Akut indlagte patienters oplevelser: Svarprocent Spørgeskemaet er udsendt til i alt 66.001 akut indlagte patienter fra perioderne 4. august til 31. august, 3. september til 30. september og 4. oktober

Læs mere

Svarprocent. Planlagt indlagte patienters oplevelser: LUP 2018 Den Landsdækkende Undersøgelse af Patientoplevelser

Svarprocent. Planlagt indlagte patienters oplevelser: LUP 2018 Den Landsdækkende Undersøgelse af Patientoplevelser Planlagt indlagte patienters oplevelser: Svarprocent Spørgeskemaet er udsendt til i alt 34.494 planlagt indlagte patienter fra perioderne 4. august til 31. august, 3. september til 30. september og 4.

Læs mere

Svarprocent. Akut indlagte patienters oplevelser: LUP 2018 Den Landsdækkende Undersøgelse af Patientoplevelser

Svarprocent. Akut indlagte patienters oplevelser: LUP 2018 Den Landsdækkende Undersøgelse af Patientoplevelser Akut indlagte patienters oplevelser: Svarprocent Spørgeskemaet er udsendt til i alt 65.878 akut indlagte patienter fra perioderne 4. august til 31. august, 3. september til 30. september og 4. oktober

Læs mere

Svarprocent. Planlagt indlagte patienters oplevelser: LUP 2016 Den Landsdækkende Undersøgelse af Patientoplevelser

Svarprocent. Planlagt indlagte patienters oplevelser: LUP 2016 Den Landsdækkende Undersøgelse af Patientoplevelser Planlagt indlagte patienters oplevelser: Svarprocent Spørgeskemaet er udsendt til i alt 34.678 planlagt indlagte patienter fra perioderne 4. august til 31. august, 3. september til 30. september og 4.

Læs mere

Ledelsesoverblik. E-henvisninger og bookingsvar for indlagte og ambulante patienter

Ledelsesoverblik. E-henvisninger og bookingsvar for indlagte og ambulante patienter REGION HOVEDSTADEN CENTER FOR SUNDHED ENHED FOR TVÆRSEKTORIEL UDVIKLING Ledelsesoverblik E-henvisninger og bookingsvar for indlagte og ambulante patienter Periode januar- april 216 Internt på hospitalet

Læs mere

Svarprocent. Planlagt indlagte patienters oplevelser: LUP 2017 Den Landsdækkende Undersøgelse af Patientoplevelser

Svarprocent. Planlagt indlagte patienters oplevelser: LUP 2017 Den Landsdækkende Undersøgelse af Patientoplevelser Planlagt indlagte patienters oplevelser: Svarprocent Spørgeskemaet er udsendt til i alt 34.541 planlagt indlagte patienter fra perioderne 4. august til 31. august, 3. september til 30. september og 4.

Læs mere

Svarprocent. Planlagt indlagte patienters oplevelser: LUP 2015 Den Landsdækkende Undersøgelse af Patientoplevelser

Svarprocent. Planlagt indlagte patienters oplevelser: LUP 2015 Den Landsdækkende Undersøgelse af Patientoplevelser Planlagt indlagte patienters oplevelser: Svarprocent Spørgeskemaet er udsendt til i alt 37.957 planlagt indlagte patienter fra perioderne 4. august til 31. august, 3. september til 30. september og 4.

Læs mere

Lands- og landsdelsafdelinger

Lands- og landsdelsafdelinger Lands- og landsdelsafdelinger Oversigt Oversigt over afdelinger på lands- og landsdelssygehuse samt andre institutioner, der varetager lands- og landsdelsfunktioner i henhold til Sundhedsstyrelsens Vejledning

Læs mere

Evaluering af klinik på modul 2. Forår (klinikperiode uge 19-20, 21-22)

Evaluering af klinik på modul 2. Forår (klinikperiode uge 19-20, 21-22) Evaluering af klinik på modul 2 Forår 2016 (klinikperiode uge 19-20, 21-22) 1 Indholdsfortegnelse Gennemførelsesoversigt... 3 Studerende i somatisk sektor... 4 Studerende i somatik... 5 Kvalitative besvarelser

Læs mere

Evaluering af klinik på modul 2 efteråret (klinikperiode uge 48-49, 50-51)

Evaluering af klinik på modul 2 efteråret (klinikperiode uge 48-49, 50-51) Evaluering af klinik på modul 2 efteråret 2014 (klinikperiode uge 48-49, 50-51) 1 Indholdsfortegnelse Gennemførelsesoversigt... 3 Studerende i somatisk sektor... 4 2 Gennemførelsesoversigt Gennemførselsoversigt

Læs mere

Evaluering af klinik på modul 2. Efterår (klinikperiode uge 48-49, 50-51)

Evaluering af klinik på modul 2. Efterår (klinikperiode uge 48-49, 50-51) Evaluering af klinik på modul 2 Efterår 2015 (klinikperiode uge 48-49, 50-51) 1 Indholdsfortegnelse Gennemførelsesoversigt... 3 Studerende i somatisk sektor... 4 Studerende i somatik... 5 Kvalitative besvarelser

Læs mere

Antal journaler med kontaktpers on tildelt senest 72 t/3. besøg

Antal journaler med kontaktpers on tildelt senest 72 t/3. besøg Kontaktpersonordningen, Region Midtjylland 2. halvår 2012 Hospital Afdeling SKS-kode Antal journaler gennemgået ved audit Antal journaler med kontaktpers on tildelt senest 72 t/3. besøg Målopfyldelse Antal

Læs mere

Region Hovedstaden Center for It, Medico og Telefoni. SP-brugerundersøgelse

Region Hovedstaden Center for It, Medico og Telefoni. SP-brugerundersøgelse SP-brugerundersøgelse 1 Hovedbudskaber Resultaterne af brugerundersøgelsen har givet værdifulde oplysninger og et solidt datagrundlag, der skal gøre SP Drifts-og udviklingsorganisationen klogere på, hvordan

Læs mere

Politikerspørgsmål vedr. flere fejl i Sundhedsplatformen

Politikerspørgsmål vedr. flere fejl i Sundhedsplatformen Center for It, Medico og Telefoni POLITIKERSPØRGSMÅL Journal-nr.: 19002004 Ref.: Katrine Fejerskov Kirkegaard Dato: 26. februar 2019 Spørgsmål nr.: RR-002-19 Dato: 2. januar 2019 Stillet af: Jacob Rosenberg

Læs mere

Spørgsmål og svar om Sundhedsplatformen

Spørgsmål og svar om Sundhedsplatformen 20.12.2016 Spørgsmål og svar om Sundhedsplatformen 1. OM SUNDHEDSPLATFORMEN... 2 2. SUNDHEDSPLATFORMEN FOR PATIENTER... 4 3. SUNDHEDSPLATFORMEN FOR PERSONALET... 5 1. OM SUNDHEDSPLATFORMEN Hvem kan bruge

Læs mere

Ledelsesoverblik. Sundhedsaftaler 2017

Ledelsesoverblik. Sundhedsaftaler 2017 REGION HOVEDSTADEN CENTER FOR SUNDHED ENHED FOR TVÆRSEKTORIEL UDVIKLING Ledelsesoverblik Sundhedsaftaler 27 Elektronisk kommunikation: Epikriser Adviser Fælles Medicin Kort Genoptræningsplaner Ambulante

Læs mere

Bilag A: Implementering af FMK (dec. 2014)

Bilag A: Implementering af FMK (dec. 2014) Bilag A: Implementering af FMK (dec. 2014) Fælles Medicinkort Fælles Medicinkort skal bidrage til, at borgere i Danmark får en korrekt og sikker behandling med lægemidler. For at opnå dette får alle borgere

Læs mere

Sundhedsplatformen Patientforløb, byggeri og teknisk drift

Sundhedsplatformen Patientforløb, byggeri og teknisk drift Sundhedsplatformen Patientforløb, byggeri og teknisk drift FSTAs årskonference 14. oktober 2016 26. oktober 2016 1 Sundhedsplatformen kort fortalt Alle hospitaler øst for Storebælt indfører Sundhedsplatformen

Læs mere

Klinisk sygeplejespecialist Centerleder Nationalt videnscenter for

Klinisk sygeplejespecialist Centerleder Nationalt videnscenter for Dokumentationsrådet, DASYS 2017 Klinisk Sygeplejespecialist og ph.d. studerende Nyresygdomme Aarhus Universitetshospital Palle Juul-Jensens Boulevard 99 8200 Aarhus N jeajee@rm.dk Dokumentation i plejeplaner

Læs mere

Notat vedr. udeblivelser og aflysninger

Notat vedr. udeblivelser og aflysninger Patientforløb Planlægning AC Fuldmægtig Maj-Britt Madsen Direkte +4521169444 majbritt.madsen@rn.dk 04.05.2017 Notat vedr. udeblivelser og aflysninger 1. Indledning I forlængelse af orienteringen til Regionsrådet

Læs mere

Bornholms Hospital begyndte at arbejde med værdibaseret styring i 2016, Hjertecentret på Rigshospitalet i 2017 og de øvrige projekter i 2018.

Bornholms Hospital begyndte at arbejde med værdibaseret styring i 2016, Hjertecentret på Rigshospitalet i 2017 og de øvrige projekter i 2018. Oversigt over værdibaseret styringsprojekter Der er oprettet 10 projekter der har arbejdet med værdibaseret styring, 8 af dem har været fritaget for aktivitetsstyring og 2 har ikke været fritaget, det

Læs mere

Svarprocent. Planlagt ambulante patienters oplevelser: LUP 2016 Den Landsdækkende Undersøgelse af Patientoplevelser

Svarprocent. Planlagt ambulante patienters oplevelser: LUP 2016 Den Landsdækkende Undersøgelse af Patientoplevelser Planlagt ambulante patienters oplevelser: Svarprocent Spørgeskemaet er udsendt til i alt 158.847 planlagt ambulante patienter fra perioderne 18. august til 31. august, 17. september til 30. september og

Læs mere

Afstemningsdagsorden til brug for regionsrådets 2. behandling af budget for , den 19. september 2017

Afstemningsdagsorden til brug for regionsrådets 2. behandling af budget for , den 19. september 2017 Afstemningsdagsorden til brug for regionsrådets 2. behandling af budget for 2018-2021, den 19. september 2017 Der er mellem partierne Socialdemokratiet, Venstre, Enhedslisten, Det Konservative Folkeparti,

Læs mere

DrKOL, standardrapport, 28. august 2013

DrKOL, standardrapport, 28. august 2013 1 DrKOL, standardrapport, 28. august 2013 Patienter med amb. besøgsdato/udskrevet primo august 2012 til ultimo juni 2013, som fremgår af LPR-udtræk fra medio august2013 af patientforløb i DrKOL: Ambulante

Læs mere

Redegørelse for forløb vedr. driftsforstyrrelser på Region Hovedstadens røntgensystem RIS/PACS

Redegørelse for forløb vedr. driftsforstyrrelser på Region Hovedstadens røntgensystem RIS/PACS Redegørelse for forløb vedr. driftsforstyrrelser på Region Hovedstadens røntgensystem RIS/PACS Regionsrådet blev fredag den 29. april 2016 orienteret om driftsforstyrrelser på Region Hovedstadens system

Læs mere

Region Hovedstaden Koncerndirektionen. Økonomiaftalen for 2018 og konsekvenser for Region Hovedstaden

Region Hovedstaden Koncerndirektionen. Økonomiaftalen for 2018 og konsekvenser for Region Hovedstaden Økonomiaftalen for 2018 og konsekvenser for Region Hovedstaden Hvad betyder det for vores region? Sundhed Nye penge 157 mio. kr. (500 mio. kr. i alt) Omprioriteringsbidrag 18 mio. kr. (-60 mio. kr. i alt)

Læs mere

EPJ og anden It-understøttelse af fremtidens patientforløb - erfaringer og planer i Østdanmark

EPJ og anden It-understøttelse af fremtidens patientforløb - erfaringer og planer i Østdanmark EPJ og anden It-understøttelse af fremtidens patientforløb - erfaringer og planer i Østdanmark Gitte Fangel Vicedirektør Herlev Hospital Styregruppen for Sundhedsplatformen 1 To regioner i samarbejde 17

Læs mere

Spørgsmål om udgifter relateret til Sundhedsplatformen

Spørgsmål om udgifter relateret til Sundhedsplatformen Center for It, Medico og Telefoni POLITIKERSPØRGSMÅL Journal-nr.: 19027738 Dato: 24. juni 2019 Spørgsmål nr.: RR-051-19 Dato: 24/04/2019 Stillet af: Jacob Rosenberg Besvarelse udsendt den: 24/06/2019 Spørgsmål

Læs mere

Svarprocent. Planlagt ambulante patienters oplevelser: LUP 2015 Den Landsdækkende Undersøgelse af Patientoplevelser

Svarprocent. Planlagt ambulante patienters oplevelser: LUP 2015 Den Landsdækkende Undersøgelse af Patientoplevelser Planlagt ambulante patienters oplevelser: Svarprocent Spørgeskemaet er udsendt til i alt 160.763 planlagt ambulante patienter fra perioderne 18. august til 31. august, 17. september til 30. september og

Læs mere

Antal journaler med kontaktperson tildelt senest 72 t/3. besøg

Antal journaler med kontaktperson tildelt senest 72 t/3. besøg Kontaktpersonordningen, Region Midtjylland 1. halvår 2012 Hospital Afdeling SKS-kode Antal journaler gennemgået ved audit Antal journaler med kontaktperson tildelt senest 72 t/3. besøg Målopfyldelse Antal

Læs mere

Specialeansvarlig overlæge

Specialeansvarlig overlæge Stillings- og personprofil Specialeansvarlig overlæge Neonatalafsnittet Børne- og Ungeafdelingen Sydvestjysk Sygehus, Esbjerg Marts 2019 Opdragsgiver Sydvestjysk Sygehus, Børne- og Ungeafdelingen Adresse

Læs mere

Udviklingen i anvendelsen af FMK

Udviklingen i anvendelsen af FMK Udviklingen i anvendelsen af FMK Perioden okt. 2014 august 2015 www.regionmidtjylland.dk Indledning Fælles Medicinkort (FMK) er et af de vigtigste nye initiativer ift. patientsikkerheden og FMK er nu det

Læs mere

Nordsjællands Hospital Kvalitets- og Udviklingsafdelingen Ny hospitalsplan i Region H - Nordsjællands Hospital

Nordsjællands Hospital Kvalitets- og Udviklingsafdelingen Ny hospitalsplan i Region H - Nordsjællands Hospital Ny hospitalsplan i Region H - Nordsjællands Hospital Bente Ourø Rørth Hospitalsdirektør Nordsjællands Hospital 1 En del af Region Hovedstaden Politisk ledelse: Regionsråd med 41 folkevalgte politikere

Læs mere

Udvikling og implementering af kliniske retningslinjer

Udvikling og implementering af kliniske retningslinjer Dokumentationsrådet, DASYS 2018 Jeanette Finderup Formand Nefrologiske Sygeplejersker Klinisk Sygeplejespecialist Nyresygdomme Aarhus Universitetshospital Palle Juul-Jensens Boulevard 99 8200 Aarhus N

Læs mere

Talegenkendelse som værktøj til tidstro journaler. Den 10. oktober 2019 Projektleder Lone Tynan Klinisk IT, OUH Odense Universitetshospital

Talegenkendelse som værktøj til tidstro journaler. Den 10. oktober 2019 Projektleder Lone Tynan Klinisk IT, OUH Odense Universitetshospital Talegenkendelse som værktøj til tidstro journaler Den 10. oktober 2019 Projektleder Lone Tynan Klinisk IT, OUH Odense Universitetshospital Disposition Hvorfor TaleGenKendelse TGK til EPJ? Hvordan virker

Læs mere

Sådan ser belægningerne ud på sygehusene

Sådan ser belægningerne ud på sygehusene Sådan ser belægningerne ud på sygehusene Jyllands-Posten har bedt regionerne oplyse de årlige belægningsprocenter på sygehusenes medicinske afdelinger. Der er ikke en officiel grænse for, hvornår der er

Læs mere

Det Nationale Indikatorprojekt. Dansk Lunge Cancer Register

Det Nationale Indikatorprojekt. Dansk Lunge Cancer Register Det Nationale Indikatorprojekt og Dansk Lunge Cancer Register Rapport over udvalgte indikatorer: 4. KVARTAL 2011 Data opdateret af DLCR sekretariatet: 26. januar 2012 Rapport udarbejdet for DLCR af: Anders

Læs mere

Aarhus universitetshospital - Region Midtjylland

Aarhus universitetshospital - Region Midtjylland Planlagt ambulante patienters oplevelser: Aarhus universitetshospital - Region Midtjylland Personale - spørgsmål 1, 5, 6, 7 og 8 Ventetid ved ankomst - spørgsmål 2 Patientinvolvering - spørgsmål 9, 10,

Læs mere

Patientansvarlig læge

Patientansvarlig læge Patientansvarlig læge Amager og Hvidovre Hospital Else Smith 21. September 2017 Patientansvarlig læge nationalt og regionalt Den 6. april 2017 offentliggjorde Danske Regioner Hvidbog for den patientansvarlige

Læs mere

Det Nationale Indikatorprojekt. Dansk Lunge Cancer Register

Det Nationale Indikatorprojekt. Dansk Lunge Cancer Register Det Nationale Indikatorprojekt og Dansk Lunge Cancer Register Rapport over udvalgte indikatorer: 1. KVARTAL 2011 Data opdateret af DLCR sekretariatet: 27. april 2011 Rapport udarbejdet for DLCR af: Anders

Læs mere

Redegørelse om Sundhedsplatformens økonomi

Redegørelse om Sundhedsplatformens økonomi Redegørelse om Sundhedsplatformens økonomi v. Budgetchef Jette Sylow Rasmussen FU 12. juni 2018 1 Indledning It- og afbureaukratiseringsudvalget, FU og RR i august 2017: Redegørelse for økonomien vedr.

Læs mere

Bilag 3: Aktivitet, indlæggelser og ambulante besøg på Rigshospitalet og Herlev og Gentofte Hospital

Bilag 3: Aktivitet, indlæggelser og ambulante besøg på Rigshospitalet og Herlev og Gentofte Hospital Bilag 3: Aktivitet, indlæggelser og ambulante besøg på Rigshospitalet og Herlev og Gentofte Hospital Ved hver SP-implementering har der i ugerne omkring ibrugtagning været planlagt lavere aktivitet med

Læs mere

I den forbindelse er målet med Sundhedsplatformen konkretiseret og gjort nemmere kommunikerbart.

I den forbindelse er målet med Sundhedsplatformen konkretiseret og gjort nemmere kommunikerbart. Dato: 15. maj 2014 Brevid: 2255385 Status for Sundhedsplatformen Baggrund Den 20. december 2013 underskrev Region Sjælland og Region Hovedstaden kontrakt med den amerikanske leverandør Epic om levering

Læs mere

Brugerundersøgelse af Info-TV

Brugerundersøgelse af Info-TV Brugerundersøgelse af Info-TV 2014 Center for Kommunikation Region Hovedstaden Brugerundersøgelse af Info-TV Patienter og pårørendes oplevelser og vurderinger Udarbejdet af Enhed for Evaluering og Brugerinddragelse

Læs mere

Udtalelse fra de Ledende Lægesekretærer på Rigshospitalet

Udtalelse fra de Ledende Lægesekretærer på Rigshospitalet 1 Udtalelse fra de Ledende Lægesekretærer på Rigshospitalet I kølvandet på den udtalelse, der den 16. august 2017 kom fra klinikledelserne på Rigshospitalet, ønsker vi med denne skrivelse at bakke op om

Læs mere

Svarprocent. Planlagt ambulante patienters oplevelser: LUP 2018 Den Landsdækkende Undersøgelse af Patientoplevelser

Svarprocent. Planlagt ambulante patienters oplevelser: LUP 2018 Den Landsdækkende Undersøgelse af Patientoplevelser Planlagt ambulante patienters oplevelser: Svarprocent Spørgeskemaet er udsendt til i alt 167.154 planlagt ambulante patienter fra perioderne 17. august til 31. august, 17. september til 30. september og

Læs mere

Svarprocent. Planlagt ambulante patienters oplevelser: LUP 2017 Den Landsdækkende Undersøgelse af Patientoplevelser

Svarprocent. Planlagt ambulante patienters oplevelser: LUP 2017 Den Landsdækkende Undersøgelse af Patientoplevelser Planlagt ambulante patienters oplevelser: Svarprocent Spørgeskemaet er udsendt til i alt 165.301 planlagt ambulante patienter fra perioderne 18. august til 31. august, 17. september til 30. september og

Læs mere

REFERAT. Punkter til beslutning

REFERAT. Punkter til beslutning SFR Oto-rhinolaryngologi REFERAT Møde i: SFR Oto-rhino-laryngologi inkl. audiologi Dato: 28. februar 2017 Kl.: 13.30-15.30 Sted: Rigshospitalet, Biblioteket, afs. 2074 Deltagere: Vicedirektør Susanne Poulsen,

Læs mere

Standardisering af klinisk/administrativt indhold i Region Sjælland og Region Hovedstaden

Standardisering af klinisk/administrativt indhold i Region Sjælland og Region Hovedstaden Standardisering af klinisk/administrativt indhold i Region Sjælland og Region Hovedstaden en del af Sundhedsplatformen Hvor er klinisk/administrativ praksis beskrevet? Regionale kliniske vejledninger fra

Læs mere

Implementering af Sundhedsplatformen. Konference: Gode offentlige it-projekter 24. August 2017 Gitte Fangel, programdirektør Sundhedsplatformen

Implementering af Sundhedsplatformen. Konference: Gode offentlige it-projekter 24. August 2017 Gitte Fangel, programdirektør Sundhedsplatformen Implementering af Sundhedsplatformen Konference: Gode offentlige it-projekter 24. August 2017 Gitte Fangel, programdirektør Sundhedsplatformen Modernisering placerer hospitaler på topniveau Ø Sundhedsplatformen

Læs mere

Lægeforeningen. Hovedstaden. Spørgeskemaundersøgelse af Lægeforeningen Hovedstaden: Region Hovedstadens hospitalers IT-systemer. Journal /llg

Lægeforeningen. Hovedstaden. Spørgeskemaundersøgelse af Lægeforeningen Hovedstaden: Region Hovedstadens hospitalers IT-systemer. Journal /llg Lægeforeningen Hovedstaden Journal 2012-770/llg Spørgeskemaundersøgelse af Lægeforeningen Hovedstaden: Region Hovedstadens hospitalers IT-systemer 1 Baggrund: Lægeforeningen Hovedstadens IT-udvalg har

Læs mere

Brugerinddragelse er helt fundamentalt

Brugerinddragelse er helt fundamentalt Brugerinddragelse er helt fundamentalt Den 24. marts 2014, Inspirationskonference om offentlig fornyelse Gitte Fangel, Programdirektør, Sundhedsplatformen Kort om Sundhedsplatformen 2 Sundhedsplatformen

Læs mere

Det Nationale Indikatorprojekt. Dansk Lunge Cancer Register

Det Nationale Indikatorprojekt. Dansk Lunge Cancer Register Det Nationale Indikatorprojekt og Dansk Lunge Cancer Register Rapport over udvalgte indikatorer: 2. KVARTAL 2011 Data opdateret af DLCR sekretariatet: 23. august 2011 Erstatter version af 13. juli 2011,

Læs mere

Spørgsmål nr.: 048 Dato: 29. august 2018 Stillet af: Annie Hagel (Ø) Besvarelse udsendt den: 5. september 2018

Spørgsmål nr.: 048 Dato: 29. august 2018 Stillet af: Annie Hagel (Ø) Besvarelse udsendt den: 5. september 2018 Center for Økonomi Region Hovedstaden Kongens Vænge 2 3400 Hillerød SPØRGSMÅL TIL FORSLAG TIL BUDGET 2019-2022 Spørgsmål nr.: 048 Dato: 29. august 2018 Stillet af: Annie Hagel (Ø) Besvarelse udsendt den:

Læs mere

Evaluering af klinik på modul 2 forår (klinikperiode uge 19-20, 21-22)

Evaluering af klinik på modul 2 forår (klinikperiode uge 19-20, 21-22) Evaluering af klinik på modul 2 forår 2015 (klinikperiode uge 19-20, 21-22) 1 Indholdsfortegnelse Gennemførelsesoversigt... 3 Studerende i somatisk sektor... 4 Kvalitative besvarelser fra studerende i

Læs mere

REFERAT. Økonomi- og Planlægningsafdelingen. Nordre Ringvej 57 2600 Glostrup. Telefon 38 63 38 63 Direkte 38 63 21 09. Web www.glostruphospital.

REFERAT. Økonomi- og Planlægningsafdelingen. Nordre Ringvej 57 2600 Glostrup. Telefon 38 63 38 63 Direkte 38 63 21 09. Web www.glostruphospital. Økonomi- og Planlægningsafdelingen REFERAT Møde i: Sundhedsfagligt Råd Oto-Rhino-Laryngologi inkl. Audiologi Dato: 19. april 2014 Kl.: 13.30 15.30 Sted: Biblioteket, afsnit 2074, Rigshospitalet Deltagere:

Læs mere

VISION 2020. Vision, mission og strategi for Nordsjællands Hospital 2020

VISION 2020. Vision, mission og strategi for Nordsjællands Hospital 2020 Vision, mission og strategi for Nordsjællands Hospital 2020 Introduktion Med etablering af Nordsjællands Hospital i 2013 har vi samlet den sundhedsfaglige ekspertise i Nordsjælland for at sikre den bedst

Læs mere

REGION HOVEDSTADEN. Regionsrådets møde den 23. marts 2010. Sag nr. 4. Emne: Status vedrørende sundhedsaftaler. Bilag 2 (Notat med webadresser)

REGION HOVEDSTADEN. Regionsrådets møde den 23. marts 2010. Sag nr. 4. Emne: Status vedrørende sundhedsaftaler. Bilag 2 (Notat med webadresser) REGION HOVEDSTADEN Regionsrådets møde den 23. marts 2010 Sag nr. 4 Emne: Status vedrørende sundhedsaftaler Bilag 2 (Notat med webadresser) Fra: Vera Qvistgaard Sendt: 18. marts 2010 12:46 Til: Charlotte

Læs mere

journaler journaler journaler

journaler journaler journaler Region Nordjylland - Opgørelse for indlagte patienter som skal have tildelt, Efterår 2013 Sygehus Thy-Mors Indlagte patienter i den almindelige gruppe som skal have tildelt efter 48 timer indenfor 48 timer

Læs mere

REFERAT. Punkter til beslutning UDK

REFERAT. Punkter til beslutning UDK UDK SFR Oftalmologi Blegdamsvej 9 2100 København Ø REFERAT Møde i: Sundhedsfagligt råd for Oftalmologi Dato: 14. september 2016 Kl.: 07:45-08:30 Sted: Rigshospitalet, Glostrup, Øjenafdelingen store mødelokale,

Læs mere

Skema for indberetning af kontaktpersonordningen efter ny opgørelsesmetode

Skema for indberetning af kontaktpersonordningen efter ny opgørelsesmetode Skema for indberetning af kontaktpersonordningen efter ny opgørelsesmetode Region: Syddanmark Indlagte patienter Ambulante Andel af patienter med kontaktperson på 3. dagen Andel af patienter tildelt Andel

Læs mere

SUNDHEDS PLATFORMEN FAKTA: SUNDHEDSPLATFORMEN

SUNDHEDS PLATFORMEN FAKTA: SUNDHEDSPLATFORMEN FAKTA: SUNDHEDS Et sammenhængende system Sundhedsplatformen samler alle de funktioner, personalet bruger mest fx ved medicinering, dokumentation, stuegang, operationsbooking og bestilling af laboratorieprøver.

Læs mere

Spørgsmål om uensartet registreringspraksis

Spørgsmål om uensartet registreringspraksis Center for Økonomi Kongens Vænge 2 DK - 3400 Hillerød POLITIKERSPØRGSMÅL Opgang Blok C - stuen Afsnit Data Telefon 3866 5000 Mail center-for-oekonomi@ regionh.dk Web www.regionh.dk EAN-nr.: 5798000384286

Læs mere

Opdateret og revideret uddybende information til regionsrådets medlemmer om RIS/PACS

Opdateret og revideret uddybende information til regionsrådets medlemmer om RIS/PACS Opdateret og revideret uddybende information til regionsrådets medlemmer om RIS/PACS Det følgende er administrationens foreløbige oplysninger om situationen på særligt Herlev og Gentofte Hospital i forbindelse

Læs mere

Patientansvarlig læge

Patientansvarlig læge Center for Sundhed Patientansvarlig læge Handicaprådet den 27. marts 2019 Liza Egesberg Bøhme Kræftplan IV og hvidbog Kræftplan IV (offentliggjort august 2016) Regeringen har et mål om, at 90 % af alle

Læs mere

Vakante stillinger omregnet til fuldtidsstillinger ledelsesansvar)

Vakante stillinger omregnet til fuldtidsstillinger ledelsesansvar) Vakanceopgørelse pr. 1. november 2014 Regionshuset Viborg Koncern HR, Stab Skottenborg 26 8800 Viborg Tel. +45 7841 0700 konchr@rm.dk www.rm.dk Den årlige opgørelse af vakante stillinger inden for forskellige

Læs mere

NOTAT. Administrativt forslag til en revidering af HOPP 2020

NOTAT. Administrativt forslag til en revidering af HOPP 2020 Center for Sundhed Enhed for Hospitalsplanlægning NOTAT Kongens Vænge 2 3400 Hillerød Opgang Blok B Telefon 38 66 50 00 Direkte 38 66 60 20 Web www.regionh.dk Ref.: rikoer Journal nr.: 14008869 Dato: 19.

Læs mere

Det Nationale Indikatorprojekt. Dansk Lunge Cancer Register

Det Nationale Indikatorprojekt. Dansk Lunge Cancer Register Det Nationale Indikatorprojekt og Dansk Lunge Cancer Register Rapport over udvalgte indikatorer: 4. KVARTAL 2009 Data opdateret af DLCR sekretariatet: 14. januar 2010 Rapport udarbejdet for DLCR af: Anders

Læs mere

Spørgsmål: Spørgsmål vedr. informationsbreve til patienter i Region Hovedstaden

Spørgsmål: Spørgsmål vedr. informationsbreve til patienter i Region Hovedstaden Center for Kommunikation POLITIKERSPØRGSMÅL Kongens Vænge 2 3400 Hillerød Telefon +45 38 66 50 00 Web www.regionh.dk Journal-nr.: 18032048 Dato: 31. juli 2018 Spørgsmål nr.: RR-104-18 Dato: 21. juni 2018

Læs mere

Information om Modul 13 - Valgmodul Uge

Information om Modul 13 - Valgmodul Uge Information om Modul 13 - Valgmodul Uge 35-40 2012 Udarbejdet af arbejdsgruppe med kliniske repræsentanter og repræsentanter fra Sygeplejerskeuddannelsen i Aarhus Juni 2012 1 Overordnet om Valgmodul Valgmodulet

Læs mere

Peter Mandrup Jensen, vicedirektør, Nordsjællands Hospital (formand) (afbud)

Peter Mandrup Jensen, vicedirektør, Nordsjællands Hospital (formand) (afbud) Sekretariat SFR Radiologi REFERAT Møde i: SFR Radiologi Dato: Mandag d. 26. september 2016 Kl.: 8.00 10.00 Sted: Bispebjerg-matriklen, lokale 20D-1-7 Dyrehavevej 29 3400 Hillerød Opgang bygn. 50 A, plan

Læs mere

Aarhus Universitetshospital

Aarhus Universitetshospital Aarhus Universitetshospital Patientens behov kommer først Vi skaber resultater gennem samarbejde Fremtidens sundhedsvæsen i Region Midt Skive Lemvig Holstebro Gødstrup Struer Ringkøbing- Skjern Herning

Læs mere

Skema for indberetning af kontaktpersonordningen efter ny opgørelsesmetode

Skema for indberetning af kontaktpersonordningen efter ny opgørelsesmetode Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Enhed: politik Sagsbeh.: SUMJMY Sags nr.: 0901693 Dok. Nr.: 653372 Dato: 21. maj 2012 Skema for indberetning af kontaktpersonordningen efter ny opgørelsesmetode

Læs mere

Information om Modul 13 - Valgmodul Uge

Information om Modul 13 - Valgmodul Uge Information om Modul 13 - Valgmodul Uge 35-40 2011 Udarbejdet af arbejdsgruppe med kliniske repræsentanter og repræsentanter fra Sygeplejerskeuddannelsen i Århus Juni 2011 1 Overordnet om Valgmodul Valgmodulet

Læs mere

Region Hovedstaden Center for It, Medico og Telefoni. Bilag 1. Redegørelse for CIMT s økonomiske udvikling ITA 14.

Region Hovedstaden Center for It, Medico og Telefoni. Bilag 1. Redegørelse for CIMT s økonomiske udvikling ITA 14. Center for It, Medico og Telefoni Bilag 1. Redegørelse for CIMT s økonomiske udvikling 2013-2017 ITA 14. august 2017 1 Indledning Regionsrådet udbad sig på mødet den 13. juni 2017 en mere detaljeret gennemgang

Læs mere

Hospitalers, virksomheders og koncerncentrenes forslag til effektiviseringer og bedre ressourceudnyttelse

Hospitalers, virksomheders og koncerncentrenes forslag til effektiviseringer og bedre ressourceudnyttelse Opgang Blok A Afsnit 1. sal Center for Økonomi Budget og Byggestyring Kongens Vænge 2 DK - 3400 Hillerød Telefon 38 66 50 00 Direkte 38 66 59 17 Mail oekonomi@regionh.dk Web www.regionh.dk CVR/SE-nr: 30113721

Læs mere

Tværfaglig kompetenceudvikling og forflytninger i samspil

Tværfaglig kompetenceudvikling og forflytninger i samspil Rigshospitalet Tværfaglig kompetenceudvikling og forflytninger i samspil Jette Duckert, Rigshospitalet Michael Skriver, Bispebjerg- og Frederiksberg Hospitaler Direktionen Forbedringsafdeling Direktionssekretariat

Læs mere

Årsrapport 2011: SECOND OPINION ORDNINGEN OG EKSPERIMENTEL KRÆFT- BEHANDLING

Årsrapport 2011: SECOND OPINION ORDNINGEN OG EKSPERIMENTEL KRÆFT- BEHANDLING Årsrapport 2011: SECOND OPINION ORDNINGEN OG EKSPERIMENTEL KRÆFT- BEHANDLING 2012 Årsrapport 2011: Second opinion ordningen og eksperimentel kræftbehandling Sundhedsstyrelsen Axel Heides Gade 1 2300 København

Læs mere

Rigshospitalets Kvalitetsråd

Rigshospitalets Kvalitetsråd Rigshospitalets Kvalitetsråd Kommissorium, rammer, ansvar og opgaver Godkendt på centerledelsesmødet den 28. august 2013 * Indhold Rigshospitalets kvalitetsorganisation... 3 Kommissorium for Rigshospitalets

Læs mere

RÅDGIVNING VEDRØRENDE EKSPERIMENTEL BEHANDLING FOR MENNESKER MED LIVSTRUENDE SYGDOMME

RÅDGIVNING VEDRØRENDE EKSPERIMENTEL BEHANDLING FOR MENNESKER MED LIVSTRUENDE SYGDOMME FEBRUAR 2015 RÅDGIVNING VEDRØRENDE EKSPERIMENTEL BEHANDLING FOR MENNESKER MED LIVSTRUENDE SYGDOMME Årsrapport 2014 RÅDGIVNING VEDRØRENDE EKSPERIMENTEL BEHAND- LING FOR MENNESKER MED LIVSTRUENDE SYGDOMME

Læs mere

# $ Anæstesiologi med intensiv afdeling niveau 2 Diagnostisk radiologi Klinisk biokemi

# $ Anæstesiologi med intensiv afdeling niveau 2 Diagnostisk radiologi Klinisk biokemi !!" # $ # %&$ Jf. Hospitalsplan for Region Midtjylland vil der være reumatologisk speciallægedækning på samtlige hospitaler med fælles akutmodtagelse, enten i form af en egentlig afdeling/funktion eller

Læs mere

Arbejdet med gevinstrealisering i forbindelse med Sundhedsplatformen

Arbejdet med gevinstrealisering i forbindelse med Sundhedsplatformen Center for Økonomi Kongens Vænge 2 3400 Hillerød Bilag 3 Telefon +45 3866 5000 Direkte +45 26 73 21 50 Mail Torben.Stentoft@regionh.dk Web www.regionh.dk Dato: 7. august 2017 Arbejdet med gevinstrealisering

Læs mere

Indstilling til Kvalitetspuljen 2014

Indstilling til Kvalitetspuljen 2014 Center for Sundhed Enhed for Kvalitet og Patientsikkerhed Kongens Vænge 2 3400 Hillerød Indstilling til Kvalitetspuljen 2014 Opgang Blok B Telefon 3866 6000 Direkte 38 66 60 80 Web www.regionh.dk Træffetid:

Læs mere

Ulrikke Bryde Nielsen, konsulent, Center for Sundhed, Region Hovedstaden

Ulrikke Bryde Nielsen, konsulent, Center for Sundhed, Region Hovedstaden Møde i: Arb.gruppen vedr. genoptræning, rehabilitering og hjælpemidler Dato: 13. november 2015 Kl.: Kl. 13.00-15.00. Der serveres frokost, og kaffe/the. Sted: Hjælpemiddelcenteret, Ndr Fasanvej 57, vej

Læs mere

Evaluering af Tidligt Klinisk Ophold (TKO) 3. semester bachelor, medicin. Foråret 2015

Evaluering af Tidligt Klinisk Ophold (TKO) 3. semester bachelor, medicin. Foråret 2015 Evaluering af Tidligt Klinisk Ophold (TKO) 3. semester bachelor, medicin Foråret 2015 Læsevejledning: Alle skalaspørgsmål præsenteres ved to diagrammer, først en tabel med gennemsnittet for det samlede

Læs mere

REFERAT. Møde i: SFR Radiologi Dato: Mandag d. 23. januar 2017 Kl.: Sted: Bispebjerg-matriklen, lokale 20D-1-7.

REFERAT. Møde i: SFR Radiologi Dato: Mandag d. 23. januar 2017 Kl.: Sted: Bispebjerg-matriklen, lokale 20D-1-7. Sekretariat SFR Radiologi REFERAT Møde i: SFR Radiologi Dato: Mandag d. 23. januar 2017 Kl.: 8.00 10.00 Sted: Bispebjerg-matriklen, lokale 20D-1-7 Dyrehavevej 29 3400 Hillerød Opgang bygn. 50 A, plan 2

Læs mere

Region Hovedstaden søger

Region Hovedstaden søger GÅ TIL REGIONH.DK/JOB Mød en medarbejder Region Hovedstaden søger Sådan søger du job hos os Tips til jobansøgning, CV og samtale Student med styr på Excel Center for It, Medico og Telefoni (CIMT) søger

Læs mere

Emne: Status for hospitalernes og psykiatriens økonomi til og med september 2010

Emne: Status for hospitalernes og psykiatriens økonomi til og med september 2010 REGION HOVEDSTADEN Forretningsudvalgets møde den 9. november 2010 Sag nr. 1 Emne: Status for hospitalernes og psykiatriens økonomi til og med september 2010 1 bilag Amager Amager Hospital - Total for hospitalet

Læs mere

Fastsættelse af aktivitetsmål 2012

Fastsættelse af aktivitetsmål 2012 Fastsættelse af aktivitetsmål 2012 1 Fastsættelse af aktivitetsmål 2012 Sammenfatning Fastsættelsen af aktivitetsmål for 2012 er anderledes end tidligere år. Målfastsættelsen sker på baggrund af de enkelte

Læs mere

MØDETIDSPUNKT MØDESTED MEDLEMMER. Udvalget for værdibaseret styring :00. Regionsgården, mødelokale H6 og H7

MØDETIDSPUNKT MØDESTED MEDLEMMER. Udvalget for værdibaseret styring :00. Regionsgården, mødelokale H6 og H7 DAGSORDEN Udvalget for værdibaseret styring - mødesager Udvalget for værdibaseret styring MØDETIDSPUNKT 07-02-2018 16:00 MØDESTED Regionsgården, mødelokale H6 og H7 MEDLEMMER Karin Friis Bach Özkan Kocak

Læs mere

'("!("$ " - "."'(" $$1 "!(!"(0" $ 2$ 5(" $ &'("6 %0#$ 1/"%3 %!( " "1""!("!" Heraf vakante stillinger besat med en person fra en anden faggruppe: !

'(!($  - .'( $$1 !(!(0 $ 2$ 5( $ &'(6 %0#$ 1/%3 %!(  1!(! Heraf vakante stillinger besat med en person fra en anden faggruppe: ! !"#$%$ &'(")*+, & '("!("$ " - "."'(" /"("0""!1 $ &"/'% +"'")*+,-"/2!.#$% "!("3'40""!('("'3'3 "0"$ 0"0", ""1$""'"0 "#$1"%'0#$ $!&"( $ " "%"'0!!$"0"( $$1 "!(!"(0" '"!!/'' "!(!"(0" $ 2$ 5(" $ &'("6 7"""0#$,"/

Læs mere

Ledelsesregulativ for Region Hovedstaden

Ledelsesregulativ for Region Hovedstaden Ledelsesregulativ for Region Hovedstaden 20. marts 2015 1. INDLEDNING... 3 2. OVERORDNET ADMINISTRATIV ORGANISERING... 4 2.1 Koncerndirektion... 4 2.2 Koncerncentre... 5 2.3 Hospitaler... 6 2.3.1 Hospitalsdirektioner...

Læs mere

1. Integrationer til de store eksterne systemer herunder FMK, Med.com and Labka

1. Integrationer til de store eksterne systemer herunder FMK, Med.com and Labka Sundhedsplatformen Lyngbyvej 20 2100 København Ø NOTAT Til: Forretningsudvalget i Region Sjælland Bøllingsvej 30 4100 Ringsted www.sundhedsplatform.dk Dato: 5. august 2016 Status på Sundhedsplatformen

Læs mere

Årsrapport 2012: second opinion ordningen og eksperimentel kræftbehandling

Årsrapport 2012: second opinion ordningen og eksperimentel kræftbehandling Årsrapport 2012: second opinion ordningen og eksperimentel kræftbehandling 2013 Årsrapport 2012: Second Opinion ordningen og eksperimentel kræftbehandling Sundhedsstyrelsen Axel Heides Gade 1 2300 København

Læs mere

Region Hovedstaden. Gevinstrealisering. Erfaringer fra Sundhedsplatformen. 15. September september

Region Hovedstaden. Gevinstrealisering. Erfaringer fra Sundhedsplatformen. 15. September september Gevinstrealisering Erfaringer fra Sundhedsplatformen 15. September 2016 16. september 2016 1 Sundhedsplatformen kort fortalt Alle hospitaler øst for Storebælt indfører Sundhedsplatformen frem mod 2018.

Læs mere

Implementering af specialiserede funktioner i Region Sjælland proces, indhold og tidsplan.

Implementering af specialiserede funktioner i Region Sjælland proces, indhold og tidsplan. Implementering af specialiserede funktioner i Region Sjælland proces, indhold og tidsplan. I forlængelse af Sundhedsstyrelsens godkendelse af de ansøgte specialiserede funktioner skal udarbejdes en implementeringsplan

Læs mere